Skip to content


       Szűrés lista

Mi az Alaptörvény?

Mi az Alaptörvény? 

"Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt hozni, amely ellentétes annak tartalmával. Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja. (...)
Az új normaszöveg megteremti a gazdasági megújuláshoz, az államadósság csökkentéséhez, féken tartásához szükséges alkotmányos garanciákat. Az új magyar alkotmány célja tehát elsősorban nem a közjogi rendszer megváltoztatása, hanem a gazdasági, szellemi megújulás a mögöttünk álló útkereséssel teli húsz év után." - olvashatjuk a kormany.hu-n.


A mai napon minden bizonnyal megszavazza a Fidesz-KDNP kétharmados többsége a "Magyarország Alaptörvényének negyedik módosítása" című kodifikáció remekművet. Ezek egy részét az Alkotmánybíróság tartalmi, más részét formai okokra hivatkozva semmisítette meg.
Többek között beemelik az Alkotmányba:
- A családi kapcsolat a házasság és a szülő gyerek viszony. Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre.
- Az egyházak elismeréséről a parlament dönt.
- A gyűlöletbeszéd tilalma.
- Április 25. az Alaptörvény Ünnepe.
- A köztársasági elnök az Alaptörvény módosításait 5 napon belül aláírja és kihirdeti, csak eljárási hiba miatt utasíthatja ezt vissza.
- Politikai reklám médiaszolgáltatásban kizárólag ellenérték nélkül közölhető. Kampányban csak a közszolgálati médiaszolgáltatásokban jelenhet meg hirdetés.
- A felsőoktatási intézmények gazdálkodását a Kormány felügyeli.
- Hallgató szerződés.
- Jogellenessé lehet nyilvánítani az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást.
- Országgyűlési őrség
- Országos Bírósági Hivatal és annak 9 évre megválasztott elnöke.
- Országos Bírósági Hivatal ügyáthelyezési joga.
- Alkotmánybíróság "megrendszabályozása": az Alkotmánybíróság az Alaptörvény hatálybalépését megelőzően meghozott határozataira nem hivatkozhat. A Kúria elnöke és a Legfőbb Ügyész is kérhet utólagos normakontrollt. Kötelező meghallgatni a véleményezendő törvény készítőjét. Megtiltják, hogy az AB olyan jogszabályrész alkotmányosságát is megvizsgálja, amit az indítványozó nem kért. Az Alkotmánybíróság az alaptörvényt és az alaptörvény módosítását csak a megalkotására és kihirdetésére vonatkozó, az alaptörvényben foglalt eljárási követelmények tekintetében vizsgálhatja felül.

Nos, összevethető, hogy ezek a pontok mennyire összeegyeztethetőek a fenti idézettel, hogy mi is az alaptörvény és ezek mennyire a "legmagasabb szintű jogi norma"...

A kormánynak jogában áll a választók adta felhatalmazással a következő választásig kormányozni, törvényeket alkotni, az elképzeléseit megvalósítani. 
De pontosan ugyanennyi joga van ezekre egy esetleges másik kormánynak is, hiszen a választók dönthetnek úgy, hogy kormányozzon valaki más. 
Viszont ha az alkotmányba rögzítenek olyan pontokat, amiknek egyszerűen nincs ott semmi keresnivalójuk, és a következő kormány esetleg máshogy szeretne kormányozni, nem tudja megtenni, mert nem lesz képes módosítani az Alaptörvényt kétharmados parlamenti többség hiányában. Márpedig egyhamar nem lesz kétharmados többsége senkinek Magyarországon, így amit most beleírnak az Alaptörvénybe, az nagy valószínűséggel ott is marad.

Nézzük egy egyszerű példát: a következő kormány szeretné visszaadni a felsőoktatási intézmények autonómiáját, de nem tudja megtenni, mert az összes intézmény gazdálkodását a kormány által kinevezettek irányítják.

Másik példa: A Kúria elnöke és a Legfőbb Ügyész is kérhet utólagos normakontrollt. Lehet döngetni a mellet, hogy "íme, a fékek és egyensúlyok", de ne ugye senki sem gondolja, hogy majd Polt Péter nekiáll utólagos normakontrollt kérni a Fideszes törvényekre. Viszont ha esetleg 2014-ben bukik a Fidesz, a 9 évre megválasztott Legfőbb Ügyész és Kúria elnök még nagy segítség lehet a Fidesz számára, ha keresztbe kell tenni az új kormánynak.

A görcsös "minket nem győzhet le senki" attitűd pedig olyan - tényleg észbontó - javaslatokhoz vezet, minthogy az AB nem hivatkozhat a korábbi esetjogra. Mintha az ország 2011. húsvét napján született volna meg az Alaptörvény kihirdetésével. Pedig az Alkotmánybíróságban lassan több "ex" Fidesz-KDNP képviselő lesz, mint ahány képviselője marad az LMP-nek az Országgyűlésben.

Sólyom László, az AB volt elnöke és volt köztársasági elnök ma egy hosszabb írást közölt az elmúlt 24 év alkotmányozásáról és ma bekövetkező alkotmánymódosításról:


"Az Alkotmánybíróság mindenkire kötelező határozatát nem fogadta el, hanem felülbírálta, s magának tartotta fenn a jogot, hogy az alkotmányosság kérdésében a végső szót kimondja. Ez a rendszer ismerős az alkotmánybíráskodás korai szocialista előképeiből, ahol – a parlament minden más szerv fölött álló voltának szocialista doktrínájából következően – az alkotmányjogi tanácsok vagy akár alkotmánybíróságnak nevezett szervek a törvényeket nem semmisíthették meg, hanem végső soron a parlament döntött. Azonban a magyar demokrácia alkotmánya éppen ezzel a rendszerrel szemben hozta létre a valódi alkotmánybíróságot, amelynek az alkotmányosságot a törvényhozóval szemben is garantáló szerepét és jogállását az alaptörvény kifejezetten fönntartotta. (...)

Az alaptörvény negyedik módosítása szentesíti azt az állapotot, amikor az Alkotmánybíróság alkotmányvédő tevékenységét az Országgyűlés felülbírálja, s ezzel együtt a szakadékot az alaptörvényben írt alkotmányos rendszer és a tényleges helyzet között: ugyanis így – az alaptörvényben lefektetett államszervezeti struktúrával ellentétesen – az Alkotmánybíróság már nem a legfőbb szerve az alaptörvény védelmének. Az alkotmány identitásának megváltoztatása a pillanatnyi hatalmi pozíció kihasználása érdekében azonban magában hordja büntetését: ezt az állapotot minden jövőbeli kétharmados többség örökölni fogja. (...)

Mielőtt a kapu bezárulna, és gyakorlatilag visszavonhatatlanul rögzülne az eredeti alaptörvénynek ellentmondó állapot, egy lehetőség maradt: a köztársasági elnök vétója.(...) A köztársasági elnök olyan döntés előtt áll, amelyben értelmeznie kell hivatalát és a hivatását: az államszervezet demokratikus működése feletti őrködést. A végső döntés, az alaptörvény kötelező értelmezése pedig ma még az Alkotmánybíróság lehetősége és kötelessége mind a köztársasági elnök hatásköréről, mind pedig az adott alkotmánymódosítás alkotmányosságáról."

Sajnos pontosan az következik be, amitől tartottunk: a kétharmados többséget nem a demokrácia, az alapjogok, az alkotmányosság megerősítésre használják, hanem a saját hatalmuk erősítésére, és a következő kormányok kezeinek megkötésére. A Gulyás Gergely-interjúból kiderült, a Fidesz bármit, de valóban beleírhat az Alaptörvénybe, nincs senkinek és semminek beleszólása, senki nem vizsgálhatja, vétózhatja.
Nyilván erről álmodtak 1989-ben ...

Soha többet senkinek kétharmadot -  de akkor ki és hogyan fogja megváltoztatni a Fidesz-KDNP alaptörvényét?

Címkék: fidesz alaptörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr495126825

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az álom én vagyok 2013.03.12. 07:51:24

A négyszögletű kerek erdőben megszületett az Alaptörvény 48-dik módosítása. A módosítást XIV. Viktor király saját maga terjesztette be, önmagával vitatta meg és egyhangúlag fogadta el. Miután néhány éve megszüntette az alkotmánybíróságot, majd a f...

Trackback: A populista alkotmányos kultúra 2013.03.12. 00:29:53

Azért ez a mai fontos nap volt köztársaságunk számára, aláírja majd Áder vagy sem az alkotmánymódosítást. Itt az alkotmányos kultúra megváltozása vált láthatóvá. Csak emlékezzünk rá, hogy azért kellett “Alaptörvénynek” nevezni ezt a jogszabályt, ...

Trackback: "Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik" 2013.03.11. 16:03:37

"Ez nem magyarság. Ez egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága" - írja a határon inneniekről egy határon túli magyar. Mit gondol egy erdélyi az anyaországi magyarok pökhendi, kirekesztő, melldöngető magyarkodásáról? Megírta kommentben:   "Már e...

Trackback: A maratoni hazudozók kormányáról beszélt Orbán Viktor 2013.03.11. 16:01:16

"Nem engedhető meg, hogy egyes csoportok törvények és szabályok felett állónak nyilvánítsák magukat" - nyilatkozta március elsején a Heti Válasznak. Szerinte demokrácia nélküli többpártrendszer van Magyarországon, az új arisztokráciát egyedül a pénz mo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.11. 10:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2013.03.11. 09:49:21

Azért csinálják, mert megtehetik. A szavazóbázisuknál igénytelenebb réteg nincs a világon, nekik bármi jó, amit csinálnak velük, addig amíg nemzetiszín szalaggal masni van rá kötve még meg is ünneplik a saját jogaik elvonását. Olvasgassatok mandiner.hu-t, ahol a kommentek között a keménymag teli szájjal szidja a demokráciát, meg a hatalmi ágak szétválasztását, hogy az mekkora butaság, mert "szétlopták" az országot. Mintha a demokrácia előtt a komcsik nem lopták volna szét, vagy mintha a hatalmi ágak szétválasztásának ehhez lenne bármi köze is.
Hihetetlen, hogy magukat jobboldalinak valló emberek érvelnek a legdurvább komcsi ideológiák mellett. Az ember esze megáll.

Sólyomnak meg most már késő bármit is mondania. Lett volna rá lehetősége, de ezt a lehetőséget elmulasztotta, most már a sajátjai között ő a "sértett ember", a másik oldalt meg jól elzavarta maga körül, amikor még azt gondolta, hogy az övéi majd kiállnak érte. Két pad közül a közjogi, közéleti semmibe került. Ez valahol szomorú, mert okos ember, kitűnő jogtudós.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 10:02:19

Szomorú.Ezeket nagyon meg kell verni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:08:03

Pontosan. Ezek a gondolatok jutottak eszembe nekem is.

Egy apró kiegészítés: Én csak azt nem értem, hogy a Fidesz nem fogja fel, hogy Magyarország nagyon más geopolitikai, társadalmi, gazdasági, stb. helyzetben van, mint pl. Fehéroroszország. Amit Fehéroroszországban meg lehet csinálni, azt Magyarországon hosszú távon biztosan nem. Egyrészt Magyarország EU tag, másrészt pedig az emberek szabadabbak, és ebből kifolyólag tájékozottabbak is (most nem a fideszbirkákról beszélek). Nem tudom, hogy mikor fog elszakadni az a bizonyos húr, de azt látom, hogy biztosan el fog szakadni. És ha az a bizonyos húr egyszer elszakad, akkor pont Orbánt, és a komplett Fideszt fogla a lavina elsőként maga alá temetni. Nem értem, hogy ezt miért nem fogja fel a Fidesz vezetősége.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:08:42

@Virág et.: Jaj, az előző kommentemet Neked írtam, csak lemaradt a hivatkozás :)

azapistagyerek (törölt) 2013.03.11. 10:10:29

Attól, hogy vki esetleg "ellen-2/3-ot" nyer, a zombik itt maradnak köztünk. Mint pl a narancsultrák. Meg a felháborodott kisnyugdíjasok. Ezeknek meg már nem fog kinőni az agya :-S

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2013.03.11. 10:13:05

"Nyilván erről álmodtak 1989-ben ..."

igen, pontosan erről álmodtak. ez az elmúlt évtizedekben csak a hülyéknek nem volt nyilvánvaló. persze a hülyék erre azt mondták, h orbánfóbia

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.03.11. 10:15:31

Az ország jogi egyetemei nem azzal tudnák igazán megmutatni, hogy van vér a pucájukban, ha a haha mellé állnának, hanem azzal, ha bevonatnák az összes náluk végzett kormánypárti képviselő diplomáját. Ilyen salátatörvény ugyanis szégyen minden jogászra nézve... és akkor még nem is beszéltünk a tartalmáról!

dr. Aullah 2013.03.11. 10:18:15

1 óra alatt 3,5 forinttal gyengült a forint az euróval szemben. 1! ÓRA ALATT!
Ha esetleg kell kötél, szóljatok.

InversioN 2013.03.11. 10:24:19

@Virág et.: "Ez valahol szomorú, mert okos ember, kitűnő jogtudós."
Tökéletesen megfogalmaztad azokat a tulajdonságokat amikre a férgeknek nincs szüksége. Fidesz-beli pozícióhoz (a "kormányfüggetlen" intézmények tisztségeit is ide veszem) szakmai inkompetencia, csőlátás, vakhit, feltétlen lojalitás és egy cseppnyi aljasság kell. A szomorú inkább az, hogy a szavazóik is inkább ezeket az embereket fogadják el a Sólyom-féle arcok helyett. Cirkusz, dráma és harc kell nekik; zászlólengetés, csujjogtatás. Számukra a szakemberek csak unalmas majmok, gyenge emberek.

Belzebubo 2013.03.11. 10:32:14

@Jani haverja: Orbán komolyan nem száll azzal, hogy a közeljövőben megbukik . Ő 20-25 évre tervez, ahogy azt már sok alkalommal kijelentette, és Matolcsy is ilyen időtartamban tervez mostanában. (mivel ennyi idő kell, hogy valahogy rendbe hozzák, amit elq-tak a gazdaságban). A geopolitika meg nem érdekli, csak annyiban, hogy ne haragítsa magára végképp az EU-t, mert pénzt csak onnan kaphat. Ezért lényegtelen dolgokban átmenetileg engedni is hajlandó.
A közvéleménykutatások pedig csak megerősítik ebben a hitében, és még hivatkozási alap is nekik, hogy mennyi támogatójuk van még mindíg, az nem érdekli őket, hogy ez már a kisebbség.

Johnny336 2013.03.11. 10:35:04

"Kampányban csak a közszolgálati médiaszolgáltatásokban jelenhet meg hirdetés." - tehát m1, m2, mr1, mr2, mr3? Mennyire valószínű, hogy az MTVA enged ezeknek maszopos reklámot leadni? :D Vagy valamit rosszul értelmeznék?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 10:35:59

"Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre."

Ez az egyetlen helyes lépés.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 10:36:08

index.hu/belfold/2013/03/09/kubatov_riadolancba_hivja_a_fideszeseket/

Ha van történelmi humorérzékük a fijjúknak, öltöztessék a legényeket BARNÁBA...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 10:38:41

@Virág et.:

Sólyom nem tehetett semmit.

Az pedig, hogy a Fidesz kétharmaddal nyert, egyetlen ember hibája: Gyurcsányé. Ha lemondott volna 2006-ban, a Fidesz SOSEM tudott volna kétharmaddal nyerni. S most az egész alaptörvényes probléma sem lenne.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:39:22

@Belzebubo: Tudod én most Albániában élek. Ebben az országban már lezajlott hasonló folyamat 1996-97-ben. Tanulhatna belőle Orbán, hogy mire számíthat, ha így folytatja. De nem tanul belőle, hiába volt itt tavaly novemberben a függetlenségi évfordulón.

Egyszerűen nem értem, ennyire el van szakadva a valóságtól?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 10:39:28

@Jani haverja:

Pedig pont Lukasenka és Chávez a példakép Orbán előtt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 10:40:42

"- A köztársasági elnök az Alaptörvény módosításait 5 napon belül aláírja és kihirdeti, csak eljárási hiba miatt utasíthatja ezt vissza."

Anyád?

"- Jogellenessé lehet nyilvánítani az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást."
Szal ha van lakásom, de csak aludni járok haza, különben az utcán piálok???
Ez alapján az aluljárós c kategóriásokat is lehet elvinni - csak azokat nem fogják...

"- Alkotmánybíróság "megrendszabályozása": az Alkotmánybíróság az Alaptörvény hatálybalépését megelőzően meghozott határozataira nem hivatkozhat."
Ez meg az anyád picsáját. Na ez veri ki a biztit!
A többi humbug, nem ilyen lényegesek.

"Sajnos pontosan az következik be, amitől tartottunk: a kétharmados többséget nem a demokrácia, az alapjogok, az alkotmányosság megerősítésre használják"
Ennyi. Nekem is az a bajom, hogy csak 2/3-addal lehetne ebben az országban rendet rakni, de nem teszik, sőt.

" de akkor ki és hogyan fogja megváltoztatni a Fidesz-KDNP alaptörvényét?"
Ja, ha egyszer az életben együtt tud majd működni a kormánypárt az ellenzék nem Fideszes részével, akkor. Addig sehogyan.
Az se most lesz...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 10:41:15

@Jani haverja:

Elfelejted, hogy Albániában a forradalom a nyugatra nyitást eredményezte, Ezzel szemben Mo-n az emberek zöme antikapitalista érzelmű. Azaz ha Orbánt megbuktatná egy forradalom, nem azért bukna mert, mert a nép nyugati értékrendet akar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 10:42:04

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ezt már többször mondtam, mindig lehülyéznek érte :S

@Jani haverja: Nem kicsit szerintem. De úgy nagyjából minden nagypolitikus, ahogy elnézem. Kicsit kizavarnám őket az Orrseggházból néha, világot látni, Audi és gohillák nélkül...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 10:44:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: De, nyugati értékrendet akar. Ami itt most van, az csak a felszínen az. Jobb helyeken nem ilyen posztkommunista urambátyám maffiarendszer van.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:45:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Én ezt tudom, de szerintem az ilyen rendszer megvalósításának az esélye Magyarországon kb. a nullával egyenlő. És ezt nem tudja felfogni a csutifocista.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:48:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem, nem!!! Illetve nem teljesen így van! Én nem az 1992-es rendszerváltásról írtam most, hanem az 1996-97-es polgárháborúról!

Abban is van hasonlóság, de azért az alaptéma nem a nyugatra nyitás!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 10:49:27

@ColT: Én is ebben reménykedem, hogy a felszín alatt a többség ténylegesen nyugati értékrendet akar.

öregember a kocsmából 2013.03.11. 10:51:22

Olyan szépen kitalálta ezt a fityisz mi meg csak nézzük hogy az csoda. Ugye a választási szabály szerint ha így alakulna a verseny egy körzetbe hogy Fityisz 34 Jobbik:15 MSZP 32 E14-14% LMP 5 és mivel nincs második forduló ezért visszalépés sincs más javára ezért a fityisz simán bejut 34%-al és ezen elgondolás alapján akár még a újabb 2/3 simán összejöhet holott az ellenzéknek együttesen nagyobb az ereje söt még a 2. is ép hogy csak megtudják verni.

Megoldás lehetne az alaptörvény eltörlésére hogy senki se kap 2/3 viszont ha szeretnék ezeket a részeket eltörölni akkor rá lenének kényszerítve hogy összefogjanak és arra az időre 2/3 többségbe legyenek amíg ezeket eltörlik.. Viszont ezt a megoldást meg a választási törvény miatt nem lesz, mert még ha lenne 20 induló hogy minél többen legyenek bent és rá legyenek kényszerülve az együttműködésre az akkor se jönne össze mert a választási törvény miatt ez szinte kivitelezhetetlen.

Ilyen alacsony részvételi kedv mellet mint ami ma van igen nagy támogatásnak kell leni azon párt mögött a többiekhez képest aki szeretne 2/3 amit jelenleg csak a fityisz tud el mondani magáról. Tehát a jó az lenne ha minél többen lenének bent minimális különbségekkel és akkor esély lenne a 2/3 úgy hogy nem egy kézbe összpontosul ez a hatalom. Viszont ez a jelenlegi törvény szerint szinte kivitelezhetetlen, ezzel szembe a fityisznek a többiekhez viszonyított magas népszerűsége miatt ami abból adódik hogy igen kicsi a részvételi kedv nagyon jó esélye van az újabb 2/3 hacsak az inaktívak nem ismerik ezt fel és nem döntenek úgy hogy mégis el mennek és a többi pártot részesítik előnybe.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 10:53:59

@kifordított nagyanyó: na idefújta megint a szemetet a szél :) Jó csapat a Real, meg a Chelsea, mi ? :))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 10:56:52

@Jani haverja: Meg nyugati fizut a nyugati árak mellé :D

7esbusz 2013.03.11. 10:57:21

És akkor mi van, ha a köv kormány antidemokratikusnak nyilvánítja az előzőt, és azt mondja, hogy nem ismeri el adott intézkedéseit, mert azok nem a jogállam keretei között történtek.Teszem azt...
Visszanyalna a fagyi, mi?

Virág et. 2013.03.11. 10:58:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A felelős nem Gyurcsány, hanem a szavazók. Gyurcsány max befolyásolhatta őket, de mivel a választásokon nem is indult, ezért csak rá fogni az nagyon kényelmes dolog lenne. A felelősség azonban teljes mértékben a szavazóké, akiknek gondolkodniuk is kellene az ikszelés előtt, nem pedig csak zsigerből, indulatból voksolni.

Sólyom felelőssége annyi, hogy a ciklus elején, amikor még volt tekintélye jobboldalon, nem ő volt a sértett ember, akkor hallgatott, nem szólt az első demokrácia ellenes lépésekkor. Mire meglett a hangja, már célba ért az ellene indított fideszes karaktergyilkosság és elveszett a közönsége. Ennyi a felelőssége és ez nem kevés.

AFulgens 2013.03.11. 10:59:38

@7esbusz: Erre max. akkor van lehetosege a kov. kormanynak, ha nem demokratikus uton valasztjak meg (ertsd: felkeles vagy polgarhaboru utani kormany).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 11:02:27

@Virág et.:

Ne viccelj! A szavazók egy adott helyzetre reagálnak. S ezt a helyzetet Gyurcsány hozta létre. Le kellett volna időben mondania, ezzel tudott volna alegnagyobb segítséget nyújtani a Fidesz ellen. A közhangulat Gyurcsány miatt lett olyan, hogy "bárki, csak az MSZP ne".

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:03:35

@Seduxen (már NEM dr.): A libsi köcsög haverod átszokott a Varánuszra.:))
Ott szoktuk ezt kibeszélni.
Sajnálom a kiesőt és drukkolok a továbbjutónak.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:05:58

@Virág et.: Pedig ebben sajnos igaza van @maxval, a gondolkodni próbáló birca: nak.
Pedig sokszor nem értek vele egyet.
Én is csak utólag jöttem rá,hogy tényleg hamarabb klellett volna új választásokat kiírni és akkor nincs ez a helyzet.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:07:21

Az alaptörvény amúgy egy olyan valami,amit a készítői is simán lazán telibeszarnak és variálják,hogy ha kell.Az épp aznapi szájízük hangulatuk szerint.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 11:09:39

@Virág et.: A francot. Ha nem akarta volna mindenki annyira, hogy ne legyen maszop, akkor nem szavaznak annyian a Fideszre. Rengeteg ember csak azért szavazott rájuk, hogy véletlenül se nyerjenek a szocik.

@AFulgens: Lassan az is érik már :S

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 11:13:23

@Virág et.: bocs, de azért ezt elég kényelmes a szavazókra kenni... Jelenleg szerintem lehet választani a szar, és a fos között. Illetve vannak fokozatok, illetve a bélsárnak különféle fokozatai, már ami a pártokat illeti, de a végeredmény nagyjából ugyanaz.

A 'nem szavazok senkire' verzió meg erőteljesen hajaz a szarnak egy pofont szindrómára.

sárkányfő 2013.03.11. 11:13:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ma sem bírtad ki hogy ne rúgj egyet a melegekbe, gratulálok.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:17:58

@sárkányfő: Az ő házasságuk talán még nekem is sok lenne.Nem tudom.

@Seduxen (már NEM dr.): Így hát marad a jobbik.:))
De amúgy nehéz kimondani de ez jó volt.

Virág et. 2013.03.11. 11:22:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: @kifordított nagyanyó: @ColT: @Seduxen (már NEM dr.): Nem az okot vitatom, hanem a felelősséget. A felelősség - népképviseleti demokráciában - a legfőbb döntéshozóké, az pedig nem más, mint a szavazók, a nép. Lehet okokat keresni, ezek egyike - talán a legfőbb- maga Gyurcsány meg az elmúltnyolcév, de ettől még a felelősség csak a népé. Olyan nincs, hogy jogot gyakorlok, de a felelősséget a döntésemért már nem vállalom. Mindegy mi indított arra a döntésre, annak a következményei - pozitív vagy negatív - engem terhelnek, az ez én felelősségem.

Ezzel a mentalitással kéne szakítani, hogy mindenért más a felelős. Nem, az emberek a felelősek, ők választották meg anno Medgyessyt majd Gyurcsányt és ők választották meg Orbánt is. Egyik sem a holdról került ide.

sárkányfő 2013.03.11. 11:24:01

@kifordított nagyanyó: Válaszolj kérlek nekem pár kérdésre. De tényleg.
1. Miért fáj neked más boldogsága? Miért fáj neked, ha mondjuk Piripócson Mari és Helga összeházasodik?
2. Egyáltalán miért van neked igényed arra, hogy beleszólj mások magánéletébe?
3. És egyáltalán miért véled, hogy jogod van mások magánéletébe beleszólni, mások boldogságát megakadályozni? Mi közöd van mások magánéletéhez?
4. Te mit szólnál, ha mások szólnának bele a te a magánéletedbe, ha mások akadályoznák meg a te boldogságodat?

7esbusz 2013.03.11. 11:26:10

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Az én hangulatom olyan, hogy bárki, csak az MSZP ÉS a FIDESZ ÉS a JOBBIK ne. :)

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:28:46

@Virág et.: Akkor nézzük az én példámat.Én sokáig bíztam fecóékban az elkúrás után is,hogy majd helyrehozzák.Hát nem hozták.De lehet hogy csak túl sok vastagbőrt olvastam.:))
Ezután szavaztam a jobbikra.
Ez inkább fecóék hibája,mint az enyém.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 11:29:10

@Virág et.: ez szépen is hangzik, de azért be kellene látni (és ez most nem elsősorban NEKED szól), hogy erőteljesen korlátozott a szavazópolgárok választása. Tekintve, hogy azok közül lehet válogatni, ami van. Persze így működik a demokrácia, de azért a választási szabadságunk csak bizonyos keretek között működik. És ne jöjjön nekem senki az 'otthon lehet maradni' baromsággal, mert az a legkönnyebben járható út.

Jelzem a választópolgárok (akár ide, akár oda szavazott) vállalja a döntés következményeit, már amennyiben itthon él, dolgozik, fizet adót, és próbál boldogulni. Bár ez egyre kevesebb baromra jellemző :)

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:32:13

@sárkányfő: Tudod ez egy olyan dolog,hogy ebben a kérdésben a nők előnyt élveznek.:))
Szívesebben nézem azt ha ők egymásnak esnek,mint ha két férfi tenné ugyanezt.:P
Miért kell olyan dolgot erőltetni amit sokan nem fogadnak el?
Szerintem nem engem kéne cseszegetned.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:33:40

@Seduxen (már NEM dr.): Havi 200 fölött azért könnyebb az élet.:))

Virág et. 2013.03.11. 11:36:17

@kifordított nagyanyó: A felelős akkor is te vagy. :) Az oka a döntésednek lehet az MSZP, de a döntést akkor is te hoztad.

@Seduxen (már NEM dr.): Az otthon maradás is döntés. De valóban, sok párt indult 2010-ben is, sokan be sem jutottak. Ha valaki a szocikat akarta büntetni, abból nem feltétlen következik a Fidesz támogatása, kifordított nagyanyó pl. a Jobbikra szavazott, ami semmivel sem jobb, de az elméletet igazolja. Ott volt még alternatívának az LMP is vagy akár a Bokros-féle MDF, akikre pl. én szavaztam. A volt szoci szavazóknak lett volna lehetőségük más, kevésbé "rizikós" pártot támogatni, nem tették, ennek a következményeit látjuk most. Nyilván a felelősség nem egyenlő a "hibával", mert nem mindenki láthatta előre, hogy ez lesz a fidesz-kormányzás eredménye, sőt, még a legpesszimistábbakat is sikerült meglepni. Ennyi mentsége a szavazóknak van.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:38:03

@Virág et.: Nem a fideszre szavaztam,de ezek után nem lett volna elvárható,hogy az mszp-re szavazzak.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 11:39:23

@Virág et.: Pontosan. És érdemes megnézni most is az utóbbi közvéleménykutatásokat: A rezsicsökkentés óta nőtt a Fidesz népszerűsége. Kié a felelősség, ha nem a választóké? Ezt a kis maszlagot is beszopta egy csomó ember. Mikor tanulnak ezek?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 11:42:46

@Seduxen (már NEM dr.): Az a baj Magyarországon, hogy azért ehet csak "ezek közül választani", mert sajnos erre van Magyarországon igény. Ha lenne tömeges igény másra is, akkor egészen biztosan megjelennének normális pártok is. Csak sajnos a tömeges igény hiányzik erre, és ez a választópolgárok tömegeinek a felelőssége.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:49:23

@sárkányfő: Nincs bajom mások boldogságával,csak nem kell átesni a ló túlsó oldalára.

sárkányfő 2013.03.11. 11:49:43

Képtelenség minden részét végigvenni ennek a gyalázatnak amit művel Orbán bandája a magyarok ellen, de az első felét végigveszem:

1. Már a tartalmától függetlenül is hiba a módosítás. Ez már a 4., közröhejt csinálva az alkotmányból, a jogrendszerből, melynek épp a stabilitást, a rendet, a kiszámíthatóságot kellene biztosítania.
Ez a módosítás tovább fokozza a magyar jogbizonytalanságot, ez egy újabb csapás, egy újabb támadás a magyar jogbiztonság ellen, a magyar érdek ellen.

2. "Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre."
Homofób, kirekesztő, retrográd alkotmányunk lesz. Vállalhatatlan, a magyar melegek ellenes alkotmány, a melegeket másodrendűvé lefokozó alkotmány, a törvény előtti egyenlőtlenséget bebetonozó alkotmány. A magánéletbe (jogtalanul) beleszóló, belepofátlankodó, korlátozó alkotmány.
Angliában a konzervatívok (!!!) kezdeményezték és fogadták el a melegházasságot. Ez egy újabb csapás a magyar fejlődés ellen, tol minket vissza a múltba, a balkánra.

3. "Az egyházak elismeréséről a parlament dönt."
Közük nincs hozzá, épp úgy ahogy a magánélethez sincs köze. A magyar embereknek joga van saját hitet, vallás választani a vallásszabadság jegyében, és joguk van ehhez egyházat is alapítnai.

4. "A gyűlöletbeszéd tilalma."
Megvalósíthatatlan szubjektív gumijogszabály. A gyűlöletbeszéd rossz dolog, de nem lehet minden jogilag szabályozni, ezt sem lehet, csak úgy, hogy nagyobb vele a kár mint a haszon és visszaélésre ad lehetőséget.
Kövér Laca pl. állandóan gyűlölködik, de gondolom őt nem akarják elítélni.

5. "Április 25. az Alaptörvény Ünnepe."
Anyátokat. A fidesz egyszeri győzelme épp úgy nem nemzeti ünnep, ahogy a szociké sem volt az. A pártalkotmány és a magyar jogrendszer megerőszakolása, a magyar jogállamiság elleni háború pedig inkább nemzeti gyásznapot kéne hogy kapjon.

6. "A köztársasági elnök az Alaptörvény módosításait 5 napon belül aláírja és kihirdeti, csak eljárási hiba miatt utasíthatja ezt vissza."
Hahaha, ha már Schmitt Pál aláírógépet kénytelenek voltatok kidobni a süllyedő hajóból, mert már titeket is lehúzott, akkor az alkotmány erejével akartok mindenkiből Schmittet csinálni...

7. "Politikai reklám médiaszolgáltatásban kizárólag ellenérték nélkül közölhető. Kampányban csak a közszolgálati médiaszolgáltatásokban jelenhet meg hirdetés."
Ez az alkotmányba rögzített választási csalás. Nettó csalás. Ez nyíltan korlátozza a pártok azon jogát, hogy elérjék a választóikat, és a polgárok azon jogát, hogy informálódhassanak a pártok álláspontjáról. A közszolgálati médiát, azaz a Fidesz szócsövét ma már csak egy kis létszámú agymosott réteg nézi, hallgatja. A közszolgálati média még a látszat szintjén sem független, amire sok példa van Obersowszkitól az összes ex Hír tévés és ex Echo tévés fideszribancig. Ja és a biztonság kedvéért egy politikai megbízott felügyelőtiszt, Rákay Philip ellenőrzi az egészet. Biztos ami biztos. Mindez tehát garancia arra, hogy ebben az egész kuplerájban, ebben a közszolgáltatásnak nevezett fidesz-nyalodában semmiféle pártatlanság nincs és nem is lesz, erre korlátozni a politikai kampányt lényegében betiltása az ellenzék kampányának, megcsúfolása a szabad választásnak.

A többi is baromság, de nincs hozzá türelmem, majd ti folytatjátok... ez háború a magyar érdek ellen.

sárkányfő 2013.03.11. 11:50:56

@kifordított nagyanyó: De van, hisz akadályozni akarod. De látom nem akarsz érdemben válaszolni, hát hagyjuk, én se akarom elvinni a beszélgetést ebbe az irányba.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 11:54:32

@sárkányfő: Ez egy érzelmi kérdés.Miért szereted ezt vagy azt?Tudod?Nem?Ez az.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 11:59:09

@Jani haverja: szerinted mennyi esélye lenne egy - jelenlegi pártoktól TÉNYLEG - független erőnek nem csak elindulni, és bejutni, de hosszú távon akár nyerni is ? Az egy dolog, hogy honnan szerezne pénzt ahhoz, hogy érdemi kampányt tudjon lefolytatni, de ki az az elmebeteg, aki kitenné magát (sőt a családját, rokonait, barátait) annak, amit a jobb, és baloldali pártmédia művelne vele?

Tudom persze, hogy valakinek, valahogy fel kellene ezt vállalni, de aki anyagilag úgy el van eresztve, hogy erre tudna, és akarna is költeni, annak nem érdeke, mert vagy a jobb-, vagy a baloldal holdudvarához tartozik, és több, mint jó neki a jelenlegi posvány, ahol a lényeg a minél nagyobb közpénz-elsikkasztás.

dr. Aullah 2013.03.11. 12:02:02

Most nem fogok visszaolvasni, de aki írta, hogy egészről csak a feri tehet... ez nem igaz.
Azok tehetnek, akik fityiszre szavaztak. Akik elfelejtették a múltbeli dolgaikat, akiket meg tudtak ve,ni a kampány alatt. Csakis ők tehetnek róla.

sárkányfő 2013.03.11. 12:02:54

@kifordított nagyanyó: Szerinted a jogegyenlőség érzelmi kérdés? Érdekes. Én pl. nem szeretem a techno zenét, a horrorfilmeket, a káposztalevest, de mégsem akarom betiltani egyiket sem. A fideszeseket sem szeretem, de nem akarom elvenni a jogukat a házassághoz. Merthogy nincs is jogom beavatkozni mások magánéletébe.
Kis komolyságot kérek, ha lehet... ha meg nem lehet akkor meg hagyjuk, ilyen szinten nem érdemes beszélgetni.

dr. jenőke (jenőke) 2013.03.11. 12:04:27

@Virág et.:
Kegyelettel emlékezzünk Kéri Lászlóra is, aki nem győzte a rábeszélést: a Fidesztől nem kell félnetek jó lesz...stb...
Most úgy tesz, mintha nem is Ő volt volna a Kéri.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 12:05:53

@Seduxen (már NEM dr.): Hát azért a politikában is működik a piac, még ha speciálisan is. Nekem a legeslegutolsó lökést az adta meg a kivándorlásra (volt előtte jópár más lökés azért), amikor azt konstatáltam, hogy az MDF Bokrossal a 2010-es választásokon 1% körüli eredményt hozott. Pedig az elérhető palettán messze az volt a legnormálisabb formáció. Hangsúlyozom nem normális, hanem messze a legnormálisabb!!!

Szóval még erre sem volt igény.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 12:08:26

@Jani haverja: Lehet, hogy félreérthető volt az utolsó mondatom, szóval még egyszer:
Hangsúlyozom, őket sem tartottam normálisnak, de messze a legnormálisabbaknak az elérhető palettán. Kb. így helyes leírva az, amit gondoltam eredetileg :)

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 12:10:16

@Jani haverja: Hát tudod... Azért a politikai prostituált Dávid Ibivel felálló - és hatalmas népszerűségnek örvendő Bajuszkirállyal megerősített - MDF mint LEGnormálisabb formáció... Na mindegy, ezt csak úgy mondom.

Szóval a magam részéről nem is bánom, hogy a 2010es MDF-re nem volt igény. Mint ahogy a magát liberálisnak beállító hungarofób SZDSZ-re sem.

Ez még persze nem változtat azon, hogy mit kaptunk a nyakunkba 2010-ben, ezt csak a korábbi véleményem erősítésére hoztam fel.

Amúgy sokan jönnek a Fidesz '98-2002 közötti kormányzásával, mint elrettentő példa. Az lószar volt, ehhez képest. Ezt SENKI, ismétlem: SENKI nem láthatta előre. Szerintem még ők maguk is meglepődnek, hogy gyakorlatilag BÁRMIT megtehetnek - egyelőre büntetlenül.

Ironfist 2013.03.11. 12:11:28

"Sajnos pontosan az következik be, amitől tartottunk:"

Amitől ti tartottatok? Hiszen minden politikai blogon - ezen is - ment a nagy éljenzés, hogy végre kétharmada lett a fidesznek! Itt is én voltam az egyetlen, aki azt mondta, hogy ezt nem kéne, mert az lesz belőle, hogy... - és bassza meg a kutya úristen, nem az lett belőle, amit megmondtam? De. Akkor bezzeg mindenki lehurrogott.... hát, most akkor tessék jó nagyra nyitni azt a szájat, mert oltári nagy, narancsszínű fallosz közeledik felé!

Bocs, de ez most kikívánkozott.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
""Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre."

Ez az egyetlen helyes lépés."

Miért, téged miért zavar, ha azonos neműek is házasodhatnak? Mennyiben akadályozza ez a saját házasságod boldogságát?

Ironfist 2013.03.11. 12:12:32

@Seduxen (már NEM dr.):
" Ezt SENKI, ismétlem: SENKI nem láthatta előre."

Bár a lottószámokat tudtam volna valaha így előre.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 12:13:09

@sárkányfő: Hogy te mér engem találsz meg!
Sokakat például zavar ha két csávó csókólózik az utcán.
Itt az egyszerű mezei embereknek a hétköznapi megélhetéssel gondjaik vannak.
De még is nekik kell tolerálniuk mindenkit.
Talán ezzel is van probléma.
De inkább birkát cseszegesd őt ez jobban zavarja.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 12:14:15

index.hu/belfold/2013/03/11/a_tek_lezaratta_az_ader-hivatal_elotti_teret/

Félnek a rohadékok, nehogy Áder kinézzen az ablakon, aztán a látvány miatt feltámadjon a lelkiismerete, aztán akkor a kis játékuknak vége lenne, mert nem lenne aláírva a módosítás.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 12:15:29

@Ironfist: persze, utólag mindenki kurva okos... Persze, Te előre tudtad, hogy ugrik 3000md manyup pénz, hogy évi sokmilliárdért lesz TEK, hogy lesz buzi tákolmány, meg röghözkötés, meg hadd ne soroljam... Ne kábítsuk már egymást :)

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 12:16:56

@Seduxen (már NEM dr.): Már megint igazad van!
Mondjuk Bokrost bírom de a többi nagyon igaz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 12:18:01

@kifordított nagyanyó:

Az is megoldás lehetett volna, hogy Bajnai jön már korábban, A baj Gyurcsány személyével volt, nem az MSZP-vel.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 12:19:59

@Seduxen (már NEM dr.):
Lehet, sőt, természetes, hogy maguk az eszközök meglepőek és újdonságként hatnak, de hogy 2006 után az elv és a cél, aminek a megvalósítását a kétharmad akadálytalanná tette, nem volt, nem nagyon lehetett kérdéses, az elég esélyes:).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 12:24:44

@Virág et.:

Gyurcsány nem felelős a Fidesz tetteiért. Viszont felelős azért, hogy rossz politiusként cselekedett többször is ezzel olyan helyzet kialakuláshoz járult hozzá, melyben a Fidesz túlhatalmat volt képes szerezni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.11. 12:25:52

@sárkányfő:

"Angliában a konzervatívok (!!!) kezdeményezték és fogadták el a melegházasságot."

Hát, nem is konzervatívok ők...

öregember a kocsmából 2013.03.11. 12:27:45

@Jani haverja:

csak "ezek közül választani", mert sajnos erre van Magyarországon igény.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Tudtad hogy a 2010 választásokra 64 jelölő szervezet volt.

www.valasztas.hu/hu/onkval2010/509/509_1.html

Ha csak a felét veszem komolynak mert a fene se tudja egyik másik szervezetnek mi volt ezzel a célja (Kolompár Orbán) akkor is 32 indulóról beszélünk. És akkor most tegyük fel a kérdést hány indulóról is voltak igazán hírek a médiába, hányan voltak igazán a köztudatba? Tudom utánuk lehet nézni de ha nem tudósít róluk senki akkor pontosan hol is nézünk utánuk vagy honnan tudjam hogy léteznek.

Csak egy példa amit hirtelen kiválasztotam, van a MUNKÁSPÁRT írd be google-ba az első 2 oldalon semmi hír róluk csak a honlapjuk, azért nehezen tudom elhíni hogy szinte semmi rendezvényük nem volt a választások előtt amiről lehetett volna tudósítani. Na ezek után mond hogy csak ezekre van igény mikor a többinek semmi esélye a köztudatba kerülni mert nincsenek úgy kitömve pénzel mint a jelenlegiek.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.11. 12:35:34

Sólyom Lászlót csókoltatom. meg az egykori megbízóit is.

@Seduxen (már NEM dr.): "Ezt SENKI, ismétlem: SENKI nem láthatta előre."

de. láttuk. mondtuk is. mi voltunk a mocskos zsidóbérenc hazaárulók.

tessék megenni az országnak, amit főzött (amire szavazott). 2010 előtt tele voltak az autók "Engem ne szidj, én nem ezekre szavaztam matricákkal." Ma egyen sincs: nyilván mindnekinek jó így.
nem győzöm átlépni a gyurcsányozó, bajnaizó cikkeket, kommenteket. legutóbb egy képet láttam a faszebukon, hogy az Együtt 2014 2014-től együtt akar lopni. mindeközben mindet az Közgép és haverjai kapnak, Orbánék meg loptak maguknak egy egész országot. ez sem zavar senkit.

ja, ha mindenkinek jó, akkor jó nekem is. csak azt ne mondja senki, hogy nem szóltunk!

punkfrog 2013.03.11. 12:38:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nem Gyurcsány hibája, hogy a Fidesz visszaélt a 2/3 adta lehetőséggel és szétbaszta az országot!A Fidesz írta az alaptörvényt és az összes többi törvényt is.Azt csinálnak amit akarnak.Ezt akarják!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.03.11. 12:40:52

@Jani haverja: Áder ma történtesen Merkelnél van. Remélem kap némi felvilágosítást a demokratikus alapjogok biztosítása kapcsán, hiába óbégat ma 1-kor a Felcsúti Palpatine, meg várják a droidjai, hogy megnyomhassák végre a gombot.

Bukás lesz ebből. Nagyon csúnya bukás. Az Idősödő Autokraták Szövetsége beltejesíti történelmi küldetését: úgy fognak elbukni -rosszabb esetben- mint Ceaucescu rendszere. Nem érik fel ésszel: a megyar társadalom nagyrésze, a 80% bizonytalan többsége torkig van velük. Ma még "csak" a diákok. De ha újabb demokratikus működést romboló, fideszbolsevizmust támogató szabályok kerülnek be, további módosításokkal, akkor azt jósolom: ha a "magyar bizonytalanok pártja" megindul, ha megtörténik a fideszi bolsevik önkény és butaság (Matolcsy) okán a robbanás, Isten irgalmazzon nekik, hogy ép bőrrel megússzák. Minél tovább feszítik a húrt, annál csúfosabb végük lesz.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.11. 12:43:33

"de akkor ki és hogyan fogja megváltoztatni a Fidesz-KDNP alaptörvényét?"

én azon röhögnék, ha 2014 után nem lenne kétharmada a Fidesznek (sajnos lesz, ha mással nem, a Jobbikkal) és hozzá kellene nyúlniuk a saját érdekükben a kétharmados törvényekhez, és nem tudnának. kegyelmi pillanat lenne! ;-)

mim 2013.03.11. 12:45:36

Az ellenzéknek már régóta azt kellett volna tennie, mint amit fidesz is csinált. Szépen kivonulni.

Nem tesznek mást, mint a demokrácia karikatúrájában segédkeznek. Az egyetlen esély a változásra az utcáról jövő kezdeményezés. A bentöltött idő helyett kint kellene szervezni, buzdítani, "spontán" szónokolni.

De képtelenek erre, mert korlátolt az agyuk és alapvetően kényelmesek.
És ha rá is jönnek, már késő lesz.. A "gyűlöletbeszéd" bárkire ráhúzható.
Ez van.. az ellenzékben ülő bagázs reaktívan politizál. Sosem náluk a kezdeményezés.
Reménytelen esetek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 12:49:19

@Seduxen (már NEM dr.): Azért a Bajuszkirály (annak ellenére, hogy politikusnak csapnivaló) már egyszer kirántotta nagyjából Magyarországot abból a szarból, amit az Antall kormány, meg a Békesi pénzügyminiszterség okozott. Többek között az ő eredményeiből élt az első Fidesz kormány.

Mondom, nem azt írtam, hogy normális alternatíva volt 2010-ben az MDF, de hát vakok között félszemű a király ugye...

Ironfist 2013.03.11. 12:53:46

@Seduxen (már NEM dr.):
"persze, utólag mindenki kurva okos... Persze, Te előre tudtad, hogy ugrik 3000md manyup pénz, hogy évi sokmilliárdért lesz TEK, hogy lesz buzi tákolmány, meg röghözkötés, meg hadd ne soroljam... Ne kábítsuk már egymást :)"

Nem a konkrétumokra gondoltam, hanem, hogy abszolút gátlástalanul ki fogják hasznlni, és mindent meg fognak tenni, ami a hatalmukhoz csak kell.

"Miért kellene a házasság fogalmát kitágítani?"

A fogalmát kitágítani? A házasság két ember szerelmének betetőzése, és hivatalos megerősítése. Mégis nekem, neked, bárkinek mi köze van ahhoz, hogy két ember, ha szereti egymást, akkor milyen nemű? Pisztolyt nyomnak a fejedhez, hogy ott legyél a hálószobájukban a nászéjszakán? Vagy ettől boldogtalan lesz a saját házasságod? Degradálva érzed magad emiatt? De most komolyan, ez nagyon érdekelne. Totál nem tudom megérteni a melegek érdeklődését, de azt sem, hogy ez egyeseket miért zavar. A melegfelvonulás más, ott az emberek pofájába tömködik bele a dolgot, hogy márpedig igenis szeresd - még akkor is, ha a tolerancia azt jelenti, hogy TOLERÁLOK valamit, ami amúgy nem tetszik - de az, hogy két férfi/két nő összeházasodik, ahhoz aztán rajtuk kívül senkinek semmi köze nincsen. Szóval magyarázd már meg, miért rossz az neked, ha ez engedélyezve van?

"de. láttuk. mondtuk is. mi voltunk a mocskos zsidóbérenc hazaárulók."

Mondom én is mindenhol ugyanazt a véleményemet, és a vicc az, hogy egyszer zsidóbérenc/komcsi/vörösbarom/libsibolsi, máskor pedig náci/nyilas/fasiszta, de mindkét oldalról hazaáruló.

"mindeközben mindet az Közgép és haverjai kapnak,"

A Közgép az MSZP alatt is ugyanennyit nyert (nyelt) el. Ami megintcsak azt bizonyítja, hogy "Egy brancs maguk, ne tagadja!"

Ironfist 2013.03.11. 12:55:48

@idelle:
"de. láttuk. mondtuk is. mi voltunk a mocskos zsidóbérenc hazaárulók."

Még ehhez csak annyit: a bérrettegők/rettegtetők is mi voltunk. :D

...francba, hogy nem lehet kommentet szerkeszteni, mint egy fórumon. :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 12:56:22

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Én írtam, hogy csapnivaló politikus, de azt is tudom, hogy kirántotta már egyszer nagyjából Magyarországot a szarból, és az utóbbi 24 évben ez egyedül neki sikerült csak.

Szima Bácsi 2013.03.11. 12:59:58

@mim: Minek kellene változás az utcáról? A csürhének nincs elképzelése és jövőképe, csak valami ellen most tud tüntikézni. A közvélemény kutatók egyértelmű Fidesz fölényt mérnek. Ha így marad, akkor ismét lesz négy éve ennek a csapatnak, ami azt mutatja, hogy eredményesen kormányoznak. A kétharmadot valaki megszavazta nekik, nem? Hirtelen mindenkiről kiderül, hogy ellenzéki, meg jajj-jajj meg lett vezetve. Probléma van? Lehet népszavazást kiíratni vagy a választott képviselőnél szót emelni, meg jövőre a szavazófülkében véleményt mondani. Amúgy is erős kezű embert óhajtott az ország az élére, nem véletlenül zúgott mindenhol a "Viktor, Viktor". Áder meg nyugodtan írja alá, legitim, az ország népességének többsége által felhatalmazott kormány által készült dokumentumról van szó.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.03.11. 13:02:57

@Jani haverja: 2010-ben nem volt választási lehetőség. Senki! Akire nyugodt szívvel, illetve hideg fejjel lehetett volna szavazni. Senki. - Szvsz

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 13:04:00

@öregember a kocsmából: Hát azért ez nem teljesen így van. Ha pl. Te meg én alapítunk egy pártot, aztán sz@runk az egészre, meg még mellette tehetségtelenek is vagyunk, meg hülyeségeket is beszélünk, akkor biztosan nem fogunk nyerni.

Manapság (a fejlettebb technika miatt) jóval könnyebb reklámozni nagyon kevés pénzből is valamit (egy pártot is), mint régebben. Pl. internet. Az általad hozott Munkáspárt ha már nem is kapott helyet mondjuk a TV-ben, miért nem kezdte meg rendesen az internetes kampányát? Merthogy nem kezdte meg, ezért van a gugliban kevés info róluk. És ugyanúgy a többiről is. Obama az első elnökségét az internet segítségével szerezte meg, az internet segítségével szerzett pénzt a kampányára, és az internet segítségével szerzett szavazatokat is.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 13:08:01

@idelle: @Ironfist: de én PONT a konkrétumokra értem. Mert ugye az ördög a részletekben lakik. Épeszű embernek nem lehettek illúziói, hogy ez a brancs nem fog lopni. Mindegy, hogy ki a 'házibeszállító': közgép, vagy strabag. De azt ne mondja nekem senki, hogy PONTOSAN erre számított a fidesztől, mint amit kaptunk. Nem, mert az első kormányzásuk kertipiknik volt ehhez képest. Mondjuk szerintem pont, hogy az első kormányzásuk utáni bukta miatt lett Imhotep nagyúr még jobban hatalommániás, ennek a levét is isszuk.

Arról lehet vitatkozni, hogy 2/3-t akart -e az istenadta nép, mert arról itt is sokat beszélgettünk, hogy talán nem kéne tejhatalmat adni ezeknek SEM, de akár tetszik akár nem: annyira tele volt már az emberek fasza, hogy valahol számítani lehetett erre.

"nem győzöm átlépni a gyurcsányozó, bajnaizó cikkeket, kommenteket. legutóbb egy képet láttam a faszebukon, hogy az Együtt 2014 2014-től együtt akar lopni. mindeközben mindet az Közgép és haverjai kapnak, Orbánék meg loptak maguknak egy egész országot. ez sem zavar senkit." - pedig de, sokakat zavar. Jelzem a jelenlegi rezsimnél már szerintem kurvára nem az a fő probléma, hogy lop. Hanem minden más. Belepofázik a mindennapi életünkbe, meg akarja szabni lassan azt is, hogy hol finghatok egy kiadósat, és hol nem. Engem pl ez sokkal jobban zavar, mint az, hogy lop. Bár tény, hogy sokáig azt hittem, hogy a maszop-szadesz ebbéli teljesítményét nem lehet túlszárnyalni, sajnos tévedtem :(

... és ha már Bajnai. Egyik kolléga itt bent elég nagy Bajnai-rajongó (persze ő ezt tagadja :D), én sokkal kritikusabb vagyok vele szemben (nem tudom elfelejteni a 'szakértői kormányzása' előtti szerepét, de mindegy), de állítom: a módszerváltás utáni ÖSSZES kormányok közül az Ő 1 éve volt a leginkább vállalható. Amit akkor abban a helyzetben csináltak Oszkóval az legalább nyomaiban hasonlított egy normális kormányzásra. Szóval ha azt kérdeznék, hogy Bajnai -e a legmegfelelőbb ember kormányfőnek, azt mondanám: NEM. Ha úgy kérdezik, hogy a jelenlegi választékból ő lenne -e a legmegfelelőbb, akkor IGEN. Ez mondjuk az ország szegénységi bizonyítványa is, de ugye abból főzhetünk, ami van.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 13:10:35

@Szima Bácsi:
Ezek szerint akkor a 2006-os Gyurcsány-kormányt is teljesen legitimnek tartod meg tartottad annak idején is.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 13:12:47

@Jani haverja: 'Ha pl. Te meg én alapítunk egy pártot, aztán sz@runk az egészre, meg még mellette tehetségtelenek is vagyunk, meg hülyeségeket is beszélünk, akkor biztosan nem fogunk nyerni.' - nem a faszt nem :) Láttál Te kampányt, és kormányzást ebben az országban? Na látod :DDD Itt mindegyik párt így nyer :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 13:13:44

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Ezt én nagyon jól tudom, főleg úgy, hogy olyan országban élek, ahol nem is olyan rég (1997) történt egy hasonló dolog, és ez beszédtéma a mai napig is.
Tudom, hogy nagyon csúnya vége lesz ennek, én csak az ártatlan magyarországi lakosokat sajnálom előre, mert az a baj, hogy az Orbánék esetleges elkergetésénél, vagy bármi egyébnél azért ilyen esetekben több is szokott történni, és az ártatlanokkal is. Tudnék mesélni itteni történeteket, de nem ez a poszt témája.

Szima Bácsi 2013.03.11. 13:13:46

@Rufus78: Miért ne tartanám annak? Meg lettek választva. Ráadásul nélkülük soha nem lett volna kétharmada a Fidesznek.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 13:18:13

@Seduxen (már NEM dr.): Baszod!Most esett le hogy Gunterről beszélsz!:))
De te ma valami igazságszérumot reggeliztél,hogy ilyen jókat írsz.

Secnir 2013.03.11. 13:19:49

@kifordított nagyanyó:
"Szomorú.Ezeket nagyon meg kell verni. "

iiiiiigen. hasonlók az én gondolataim is - viszont én fizikailag értem.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 13:22:36

@kifordított nagyanyó: biztos feldobott, hogy nem csak a lilaállatokat gyalultuk le tegnap,de végre a nyomorult 'pool is behúzott egy rangadót, ilyen nem is tudom mikor történt utoljára :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 13:24:16

@Seduxen (már NEM dr.): DDD

Komolyabbra fordítva:
Azért azok a kik nyertek az elmúlt 23 év alatt, minden kormányzási tehetetlenségük, meg egyéb hülyeségük ellenére egyben viszont jók voltak: jól tudtak a magyar viszonyok között kampányolni (nem csak a szokványos kampányolást értem ezalatt), azaz jól meg tudták etetni valamivel a birka népet. Mindegyik így nyert eddig. Csak aztán kormányozni nem tudtak, vagy nem akartak utána, legalábbis úgy, hogy az ország előrefelé is haladjon.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 13:26:07

@Secnir: Asserossz!:))

@Seduxen (már NEM dr.): A barátnőd is s másikon fel volt dobva múltkor,mikor ötöt rúgtatok valakinek.A City elleni bénázásaitoknál arra gondoltam,hogy fogadtak a döntetlenre.
Viszont mi meg a tottenhamet nem tudtuk még idén lenyomni.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.03.11. 13:28:10

@Jani haverja: tudod én a szociknál azt éreztem, hogy alapvetően szarnak bele a kormányzásba, meg az ország helyzetébe: adott 4 (szerencsés esetben akár 8) év, ennyi idő alatt minél többet ki kell venni a kasszából, és ebben nagyjából ki is merül a kormányzásuk 'lényege'.

De ezek... minden eddiginél nagyobb kasszára fáj a foguk (és folyamatosan csak nőnek az igények), de emellett még bele is pofáznak a mindennapi életedbe, és - pedig ez is nagy teljesítmény - a szociknál nagyságrendekkel pofátlanabbak, arrogánsabbak, lekezelőbbek. + ha ez nem lenne elég, még megrögzötten hatalommániásak is.

Kurva szép kilátások :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 13:28:39

@Virág et.: "Nem az okot vitatom, hanem a felelősséget. A felelősség - népképviseleti demokráciában - a legfőbb döntéshozóké, az pedig nem más, mint a szavazók, a nép. "

LOOOOLLLL. igen, elméletben, talán.
De mi beleszólásod van a választással a dolgok valódi menetébe? Semmi. Max. azt választod ki, hogy ki fogja elqrni. Narancsosok, vagy vörösök?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 13:36:31

@Seduxen (már NEM dr.): Meg jó lenne, ha lenne ténylegesen független erő...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 13:43:14

@Seduxen (már NEM dr.): Szép összefoglaló, én is így látom sajnos a dolgokat.

Virág et. 2013.03.11. 13:53:46

@ColT: Ebben nem hiszek. Ha a korábbi felhozatal nem megfelelő, akkor olyan brigádot kell grundolni, beszavazni, akik megfelelőbbek. A világ boldogabbik felében valahogy működik a dolog. Korrupció persze mindenhol van, meg hibák, bénázások is - de az összkép még mindig inkább pozitív. Erre kéne itt is törekedni. Amit te mondasz, az a teljes nihilizmus. Ezzel az erővel fel is akaszthatjuk magunkat vagy a földbe dughatjuk a fejünket, semmi nem számít.

allegretto23 2013.03.11. 14:01:50

Orbán egy az egyben kopírozza, amit Chavez művelt- kár, hogy az olaj hiányzik hozzá. (Mondjuk Venezuelában a többségnek legalább volt annyi esze, hogy amikor alapjogokat akarta korlátozni, akkor leszavazták, mielőtt diktatúrát építhetett volna ki. Hiába, no, az egy felvilágosult ország - hozzánk képest.)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 14:04:24

@Virág et.: Ezt én is valahogy hasonlóképp gondolom. Csak sajnos azt is tudom, hogy Magyarországon ez nem egyszerű, főleg, hogy így elfajultak a dolgok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 14:13:51

@Virág et.: Van jobb brigád? Gründolni... gründolj...

". Erre kéne itt is törekedni. "
Kéne, én szívesen törekednék is...

"Amit te mondasz, az a teljes nihilizmus. Ezzel az erővel fel is akaszthatjuk magunkat vagy a földbe dughatjuk a fejünket, semmi nem számít. "
Ellenben tényleg nem számít. Szerintem ez az ország már kifejezett játszótér némely hatalmasságoknak, szóval nyugodtan megdögölhetünk.

mim 2013.03.11. 14:47:49

@Szima Bácsi: Bocsi, de te most a fidesznek szurkolsz? Persze.. igazad van, de ha van egy helyzet és az nem tetszik, akkor próbálkozni kell.

Teljesen mindegy mit csinál a kormánypárt, ha az információ el sem jut a választókig. Az alacsony keresetűek még mindig az előző kampány hatása alatt állnak, mert lényegében nem kaptak azóta információt! Persze a műveltebbek tudnak a stiklikről, de a többség elhessegeti, mert ellenmocskolódásnak képzeli a történteket és már nem is figyel az összetettebb elemzésekre, amik által valami kiderülhetne.

Ezért kell őket ott megszólítani, ahol el is jut a tudatukig.
Nem véletlen, hogy a parlamenti tiltakozásokat lényegében tudomásul sem vette a fidesz, de a milla, diák és többi utcai eseménytől rettegnek.
Igen.. rettegnek. Mert ott akadályozzák őkat ahol tudják és próbálnak autentikus (békemenet khmmm) ellenhangot felböfögni.

A parlamentben teljesen mindegy mit mondanak az ellenzékiek. Elég ha ott vannak és a cinikus fidesz honatyák (pfö..pfö..) máris "parlamenti döntés"-re hivatkozhatnak.
Ha kivonulnának és tényleg utcára vinnék a problémákat - ahol még jelentősége is van -, akkor azzal el is érhetnének valamit.

Helyette kényelmesen bársonyszékből megy a kritika, meg az egyeztetések hiányára a panaszkodás. Nevetséges.

Azt kell higgyem, hogy azt remélik, szinte magától kidől a fidesz és akkor "tiszta kézzel" vehetik át a stafétabotot. Ismétlem: Nevetséges.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.03.11. 14:50:03

Már párszor beismerte ez a szarházi banda, hogy tulajdonképp a rendszerrel semmi bajuk nem volt '89 előtt, csak annyi volt a gond, hogy nem ők irányították.

Kb. az egyetlen megoldás az lenne, ha a következő kormány simán kiírna egy népszavazást. Jogi alap ugyan nincs rá, csak filozófiai (népfelség elve, eszerint a népakarat mindent felülír), de az épp elég lenne. Szerintem.

thomas87 2013.03.11. 14:54:56

Sokáig el lehetne vitatkozni,hogy melyik párt lenne a jobb.Szerintem egyik sem.Én jobbikra szavaztam,megettem a sok sz@rt amit mondtak.Az összes mögött a cionizmus áll.Ha nem az ő érdekei szerint kormányzol eltesznek a spejzba vagy láb alól.Ennyi.Én úgy látom(Wass Albert szavaival)a nemzetet néppé gyúrták.Mindenki a saját jólétére szavaz.A nyugdíjasok pá ezer forint emelésér képesek tönkretenni a fiaik,unokáik életét.És fordítva is igaz.Magyarországon a magyar nép egymást próbálja leszavazni.Nem vettétek még észre?Hat párt hat fele szakítja a nemzetet.Az egészet úgy ahogy van be kéne söpörni a szőnyeg alá,de ez csak akkor lesz lehetséges ha nem csak a saját de a nemzet érdekeit is figyelembe veszed.Mert csak egy közös cél tudja újra összekovácsolni a nemzetet és akkor elmehet az összes párt a sunyiba.Ma olyan emberek kormányoznak akik dávidcsillagos kitűzővel feszítenek a MAGYAR parlamentbe.Nem lehet bevinni a magyar zászlót a kosármeccsre,de az izraelit igen?Nézzetek már körül.Egy sunyi nép honfoglalása megy végbe körülöttetek.SZERINTEM Magyarországon a királyság lenne a legjobb és visszatérni a Szent Korona Alkotmányhoz vagy az egész politikai és jogi rendszert újraírni egyszerű nyelvezettel,hogy mindenki értse ne csak a politikusok és a jogászok akik párhuzamosan a törvény mellett kiskapuról kiskapura haladva lopják az országot.Illetve csak magyar felmenőkkel rendelkező tiszta vérű egyént(eket) engednék a hatalomra.

thomas87 2013.03.11. 14:57:56

Bocsi.Még egy szóra.
A szentháromság:apa,anya,fiú
A magyarok mindig is így éltek.
apa,apa,fiú anya,anya,fiú??????????????Szerintem ezt nem kéne.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:21:41

@thomas87: Ajjaj, nagy gondok vannak itt...

1./ Szentháromság: Atya, Fiú, Szentlélek. Jó ha tudsz valamit pontosan, mielőtt mindenféle ideológiába belekevered a tévedésed.
2./ Jelenleg Magyarország nem a középkorban van, hanem a XXI. században, annak minden jó és rossz dolgával egyetemben. Pl. van internet, kamion, repülőgép stb. Aki ebben a korban be akarja fajelméleti (vagy bármilyen) alapon zárni az országot, az tenné tönkre a leggyorsabban és a legjobban. Halkan megjegyzem, hogy ez már a középkorban sem működött, hát még mostanában.
3./ Soha nem értettem ezt a zsidógyűlöletet. Miért kell egy népet (vagy bármilyen szervezetet) felruházni emberi tulajdonságokkal. Nem logikus. A zsidók ugyanis kb. annyira nem egységesek, mint a magyarok, vagy bármilyen más nép, éppen ezért nem is viselkednek megszemélyesíthető módon.
4./ Az előző ponthoz kiegészítve: Mi a lópikula kellene a zsidóknak Magyarországból? Semmi olyan lényeges természeti érték nincs ott, ami máshol ne lenne több, jobb, olcsóbb, stb. Írom mindezt egy olyan országból, ami jóval kisebb, mint Magyarország, de a világ második legnagyobb krómérckészletével, Európa legnagyobb SZÁRAZFÖLDI kőolajkészletével, meg egy csomó más nagyon értékes ásvánnyal rendelkezik, nem mellesleg stratégiai helyen van a tengerpartja, rengeteg édesvize van (jóval több, mint Magyarországnak) stb. Ez az ország meg miért nem kell a zsidóknak szerinted?
5./ Ki a fajtiszta magyar szerinted? Elég nekem mindenféle keresztlevelekkel és egyéb hivatalos iratokkal igazolni, hogy az összes ősöm magyar nemes volt az 1700-as évek elejéig (én tudom igazolni!!!), vagy ássak mélyebbre a családfámban? Te meddig tudod a magyar származásodat igazolni??? Mert ha nem eddig, akkor én ezek szerint "fajtisztább" magyar vagyok mint te. Esetleg nem gondolkoztatott el egy picit sem Szegedi Csanád esete? Mi lenne, hogy ha neked derülne ki valamelyik ősödről, hogy zsidó, cigány, bármi egyéb volt?

Ezek jutottak így hirtelen az eszembe az írásaidról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 15:28:54

@Jani haverja: "Mi a lópikula kellene a zsidóknak Magyarországból? "
Az, hogy itt nem akarják őket kiirtani az arabok. Persze ez csak egy összeesküvés-elmélet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:30:03

@thomas87: De egyébként ha már a Szentháromság fogalmát keverted a Szent Család fogalmával (József, Mária és Jézus), akkor azt is legyen szabad halkan megjegyeznem, hogy a Szent Családban is az "apa", azaz József csak nevelőapa volt!!!

titan 2013.03.11. 15:33:10

@Jani haverja: azon túl, hogy egy zsidó család

Szima Bácsi 2013.03.11. 15:35:44

@mim: Dehogynem jut el a választókig, hogy mit csinál a kormánypárt. Csökkenti a rezsit, harcol az államadóssággal, megsegíti a bajba jutott devizahiteleseket, munkahelyet teremt és mindezt teljes ellenszélben és egész pályás letámadás alatt. Európával és az IMF-el küzdve védi meg a nyugdíjakat és az embereket.

Szerinted rettegnek. Nem. Nem rettegnek a diákoktól, meg úgy általában senkitől. Minek? Értékelhető akciót nem sikerült felmutatni senkinek az elmúlt három évben. A "demokráciáért tüntetők" oximoron tömeg mit ért el? Arról beszélnek a lapok, amit akartak? Nem. Senki nem tudja mit akartak valójában. Azt viszont igen, hogy Selmeczi milyen sütit osztogatott vagy a sósavat kínáló öregúr mit csinált. De ez így rendben is van, a téma átfogalmazásában mindig is erős volt a Fidesz. Ezt a pár napot simán át lehet vészelni és minden megy szépen tovább. Egyszerűbb lenne, ha már most hazahúznának az utcáról, úgyis kifullad gyorsan, mint az összes többi eddig. Tüntizgetnek egy ideig, de úgyis átmegy a törvény vagy az alkotmánymódosítás. A Fidesz jövőképét akarták az emberek 2010-ben, amikor elzavarták a balosokat, hiszen minden rossz okozói ők voltak és a mai napig is azok, nem? Egyébként egyeztetne a Fidesz, de mit kezdjen olyan javaslatokkal, ami nem illeszkedik a kormányprogramba?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:37:58

@ColT: Az USA-ban sem akarják kiirtani őket az arabok, meg itt Albániában sem, meg Svájcban sem, meg még sok helyen a világban. Ha meg relatív olcsón akarnak nagy befektetést csinálni, arra is van számtalan jobb hely a világban, mint Magyarország. Persze, vannak Izraelbe kivándorolt magyar származású zsidók, akik vissza akarnak menni befektetni, meg esetleg nem teljesen törvényes eszközökkel vagyont szerezni Magyarországon, de ugyanilyenek vannak a régen nyugatra kivándorolt magyarok között is. Tisztességtelen ember ugyanis minden népben van, volt, lesz, és akik Magyarországról vándoroltak ki régebben (legyenek azok magyarok, vagy éppen zsidók) azok jobban ismerik a magyar viszonyokat, tehát jobban el tudnak lavírozni a joghézagok, és a politikai korrupció útvesztői között. Ez az oka a Joaw Blum félék megjelenésének, de ugyanez az oka pl. Szeremley Huba megjelenésének is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.11. 15:39:27

Lassan már nem lesz semmi, ami nem lenne behákolva az alkotmányba. Ezek jó része fenn is akada az AB-n, amit azután erőből mégis beletesznek. Ilyen pancser bandát még nem hordott a hátán a föld. Éljen és virágozzék...

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:47:08

Meg fogja szavazni remélem Áder János a változásokat. Nem lesz itt homoházasság meg hajléktlanok általi szarás, huggyozás a Blaha aluljárójában!!! Nem lesz itt Hitgyüli féle kamuegyház, nem lesz "tanulok inygen" azt huss el innen Londonba, Madridba, Berlinbe Párizsba, New Yorkba!!!

(persze balliberóék meg a Spiegel szerkesztöi szeretnék...de ki a lófaszt érdekel)? :DD

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:47:52

Mellesleg nem tudom miért gondolja bárki is azt, hogy a Fidesz hazudott a kampányában 2010 elött.

Hisz mindenhol ez volt a plakátokon: CSAK A FIDESZ! :))))

AKKOR MÉGSEM HAZUDOTT???!! :OOO Persze hogy nem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:48:17

@Szima Bácsi: Hát nálad is elég nagy gondok vannak...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:49:48

@Balibgeczyk: Te nagyon hülye: A Hitgyülit elismerte a Fidesz egyházként!!!

Ennyit a nagy hozzáértésedről :)

DDD

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:51:21

@Szima Bácsi:

Egyetértek! Hajrá Fidesz-KDNP, hajrá Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:52:57

Fidesz kampány 2010: "CSAK A FIDESZ!"

Hazudtak, vagy nem???!!!

Szerintem nem, nem hazudtak!! :))))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:53:33

@Balibgeczyk: Úgy látszik Nálad tényleg csak az jött le, hogy "CSAK A FIDESZ".

Mondjuk a hozzászólásaid alapján nem is számítottam részedről többre...

Erre ugye pl. már nem emlékszel:
www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:55:27

@Jani haverja:

Miért, szerinted, most nem csak a Fidesz van??!! (meg KDNP)

Ér valamit az ellenzék??!! :DDD Szerintem semmit.

mim 2013.03.11. 15:56:02

@Szima Bácsi: Nem értek veled egyet, mert az utcai akciók működnek. Csak 2-3x ennyi kellene.

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:56:54

@mim:

Ja, müködnek csak tizedannyian sincsneek mint a Békemeneten :DD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 15:59:17

@Balibgeczyk: Teljesen mindegy, hogy mit ér az ellenzék.
1./ A Fidesz az összes választási ígéretével hazudott.
2./ Attól függetlenül, hogy milyen, és mekkora az ellenzék, a jogállamot nem kell szétverni.
2./ És ez már személyes lesz: Szerintem javítsd ki a nicknevedet, mert mindenki a helyesírásán röhög, és ebből vonnak le következtetésedet a szellemi színvonaladra. Helyesen ugyanis ballib, 2 db. "l" betűvel... Ezt csak jó tanácsként írtam.

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 15:59:34

@Jani haverja:

Fizetös mindig volt, lesz is. Aki okos, jol teljesit az érettségin az bekerül államira, aki pedig lusta, tróger, szar, az fizessen, vagy ne menjen egyetemre. Ezt nevezik korrektségnek barátom!!!

Mellesleg Lopcsány MINDEN hallgatora tandijat akart rátenni!!! Szoval az SOKKAL szarabb lett volna mint a mostani húdediktatorikus "tandij"

Ez a tény barátom, nem amit a HVG-ből meg a Népszavából szoptok be!

regress 2013.03.11. 16:03:26

@Balibgeczyk: narancsgeci,úgy is mondhatjuk soha nem mondtak igazat.három éve tákolják ezt a foscsomót,közben az emberek egy része elmenekül ,egy része éhen döglik.de semmi gond ,csak a simicska!.jövő héten a bibliát fogják vattacukorba vésni,tudsz róla?

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 16:03:33

Mellesleg már nézegetem hogy milyen pezsgőt vegyek jövőre a választások estéjére.... ::)) :P :D

Ti is ezt teszitek? :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 16:05:06

@Balibgeczyk: Az az igazság, hogy ha a személyes véleményemet kérdezed, én a tandíj mellett vagyok, persze nem úgy, ahogy azt a Fidesz, vagy éppen a szocik bevezették, hanem úgy, ahogy az normális országokban működik (megcsinálva a nem állami finanszírozás pillérét is, magánösztöndíjak, stb.).
Úgyhogy ebben mind a szocik, mind a Fidesz hatalmas kárt okozott, mert hülyeségeket csináltak.

Ettől függetlenül:
Orbán Viktor a kampányban tandíjügyben (is) HAZUDOTT!!!

robertokarcsi 2013.03.11. 16:08:21

hát, én nem tudom mennyire fogja befolyásolni ez az életben az emberek ügyes bajos dolgait (mármint az alkotmány módosítás) , de egy biztos : még mindig jobb egy fidesz 2/3 mint egy mszp... akkor miket írnál kedves blogger, arra kíváncsi lennék...

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 16:10:02

@robertokarcsi:

Ez egy MSZP-s blog. Sosem szidta a szocikat, elenben a Fideszt mindig.

mim 2013.03.11. 16:11:00

@Balibgeczyk: Az lényegtelen. A békemenet lényegében a rendszerváltása előtti május 1. felvonulások megfelelője. Mivel a fidesz alapvetően kommunista lett mostanra, ez szinte semmit sem jelent. Persze akit melegség és jó érzés tölt el attól, hogy egy erős csapathoz tartozónak érzi magát, annak tuti fontosak kivonuló nyugdíjasok és közalkalmazottak száma.
Ezzel még a kiskeresetű és nehezen megszólítható emberek is tisztában vannak, csak megfogalmazni nem fogják maguktól. És éppen ezt nem akarja a fidesz :-)

robertokarcsi 2013.03.11. 16:11:28

egyébként meg az az érdekes, hogy úgy alapból az emberek 99%-a le se szarja az alkotmányt, soha nem is érdekelt senkit, pedig tuti, hogy a régi alkotmány jópár részébe is bele lehetett volna kötni 100 meg 100 helyen. milyen marha fontos lett ez az alkotmány, amióta változtatnak is rajta kétharmaddal... azt hiszitek, hogy értetek van/volt az alkotmány valaha is? soha nem volt és nem is lesz értetek.

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 16:12:05

@mim:

"Mivel a fidesz alapvetően kommunista lett mostanra, "

Sokadik hazugság, sokadik bloggertől.

zobod 2013.03.11. 16:12:10

@Jani haverja: ne legyél már vészmadár, miért verné ezzel szét a jogállamot? A probléma inkább az, hogy egy csomó operatív részletkérdés bekerül az Alaptörvénybe, így annak módosításához 2/3 kell, ami úgy tűnik, a Fidesznek sem lesz meg 2014-től. Ez így egy nagyon merev szabályrend, idővel inkább korlát, mint iránytű lesz. Szerintem az Alaptörvénynek rövidnek, közérthetőnek, az irányelveket deklarálónak kell lenni. Nem az egy alkotmány célja, hogy az aktuális többség konkrét viszonyokat szabályzó elgondolásait belerakva, azok megkerülhetetlen korlátok legyenek a következő ciklusok egyszerű többsége számára.

robertokarcsi 2013.03.11. 16:13:47

@Balibgeczyk: dehogy mszp blog. fikázta a blogger azokat is ezerrel anno.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.11. 16:17:00

@Balibgeczyk:

Csak mielőtt valaki elhinné, amit hazudozol... A Gyurcsány-féle tandíj úgy nézett volna ki, hogy: az 1. év ingyenes, utána a tanulmányi alapon legjobb 15% marad ingyenes, a többi fizet -- nagyjából negyedannyit, amennyit most terveznek. És a befolyt pénz az egyetemeké, ösztöndíjakra, illetve oktatásfejlesztésre.

2013.03.11. 16:18:43

@Balibgeczyk: azért van némi különbség egy havi hatezres tandíj (Gyurcsány féle) vagy a többszázezres szemeszterenkénti díj között. Ráadásul Gyurcsányék ezt ott hagyták volna az egyetemeknél, ösztöndíj vagy szociális támogatásként visszajuttatták volna nagy részét a rászoruló hallgatóknak.
De ha jól figyeltem, egyetlen diáktüntetés sem azt mondta, hogy nincs szükség reformokra a felsőoktatásban. Szükség van, egyeztetve az érintettekkel. Belegondoltál, milyen helyzetbe hozták az idén felvételizőket azzal, hogy egyik hétről a másikra harmadára csökkentették a finanszírozott helyek számát?

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.11. 16:19:21

@robertokarcsi:

Kényszeresen hazug elmebetegekkel minek vitatkozni? Báncsák a Kedves Vezetőt, szóval maszoposok. És bajnaisok. És gyurcsányisták. Meg zsidócigányok.

Khonsu 2013.03.11. 16:20:35

Az ezzel a módosítással a legfőbb gond, hogy a Fidesz sem lát a jövőbe. Most pillanatnyi érdekeiknek ez megfelel, de senki sem tudja kinek lesz legközelebb 2/3-a. Az új választási rendszerben könnyebb lesz produkálni ezt az eredményt mint eddig. Jön valami szélsőséges párt, egy kis populizmus, egy kis tömeghipnózis és 2/3. Akkor a Fidesz is megnézheti magát, amikor teszem azt a győztes 40 évre hosszabbítja a kormányzati ciklust és felfegyverzett magánhadsereget állít fel egyéb finomságok mellett, mert mindezt törvényesen, alkotmányosan teheti majd.

kenájkikit 2013.03.11. 16:21:35

@Balibgeczyk: nem érdekel, hogy hülye vagy?:D az a legjobb.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.11. 16:21:58

Az érett demokráciákat Magyarországtól az különbözteti meg, hogy minden párt elfogad egy alkotmányos minimumot, nem kell érte senkinek sem küzdenie.

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 16:22:53

No mindegy inkább nem is vitázom itt veletek, teljesen felesleges

Inkább nézegetem hogy milyen pezsgőt vegyek jövőre a választások estéjére.... ::)) :P :D

Ti is ezt teszitek? :D

2013.03.11. 16:25:30

nem hogy hülyeséget csináltak, orbitálisat csaltak. Még november végén 30 ezres államilag támogatott helyet egyeztettek a rektori konferenciával, ennyiről tudott a HÖOK is. Aztán két hét múlva a költségvetésben egyszerűen 10 ezer hely finanszírozása volt beállítva. Aztán a diákok rosszak, mert utcára mentek, mi?
És ezek után higgy el bármit is ennek a kormánynak.

dean23 2013.03.11. 16:29:11

Pár lépés és a felcsúti Maradona királlyá koronáztathatja magát!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 16:29:58

@Szima Bácsi: Ja, LOL. Ha a Bajnai pénzeli ezt a "tüntetést" pl., akkor elég gáz, ennyire van csak lé? :D Pár egyetemistára, táblákkal, meg üldögéléssel? :)

Mondjuk különben simán el tudom képzelni, hogy valakinek megrendelésre tüntetnek kisebb tömegek, de az is elég gáz... Ebben az országban már nincs semmi, ami független lenne valami érdektől. Undorító.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 16:30:30

@Balibgeczyk: Látszik, hogy újdonsült bérkommentelő vagy. Nézz utána, hogy szidta a szocikat ez a blog! Sőt a Fidesznek drukkolt!

Khonsu 2013.03.11. 16:30:33

@Balibgeczyk: 100%-ra veszem, hogy ti nyertek (bár messze nem 2/3-al). Így lesz egy jó napod. Inkább azon aggódom, hogy amikor majd a 2. ciklus alatt összeomlik az ország, a helyzetet kihasználva ki lép a helyetekre immár 2/3-al, alkotmányosan megágyazva egy diktatúrának.

sárkányfő 2013.03.11. 16:32:12

Ekkora poént! :DD

"A HaHa kölcsönkéri Orbán kordonbontó villáskulcsát"

fn.hir24.hu/itthon/2013/03/11/a-haha-kolcsonkeri-orban-kordonbonto-villaskulcsat/

Ezek a HaHa-sok jobbak az összes ellenzéki pártnál, csak így tovább fiúk! :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 16:35:28

@zobod: Nem CSAK ezzel veri szét a Fidesz a jogállamot, a jogállam nagy részét már szétverte régebben. Ez csak a kegyelemdöfés.

A kommented többi részével viszont egyetértek.

zobod 2013.03.11. 16:36:55

@Távmunkás: ne éld bele magad, az un. érett demokráciákat az különbözteti meg tőlünk, hogy sokkal több pénzük van, tovább ér a takaró ami alatt a liberális társadalom nyújtózni tud. Gazdagság nélkül polgári jogok, szabadság, és liberalizmus sincsen, egy szegény társadalom nem lesz liberális. Ha megrendülnek a gazdasági alapok, akkor hirtelen más lesz a történet a "fejlett nyugati demokráciákban" is, gondolj csak a görög, spanyol, olasz, portugál válságkezelésre ahol az EU saját szájából csinál segget, tapossa lábbal a saját normáit. A fidesz szerencséjére, mert különben már nyilván a földbe verték volna a renitens kelet-európai kormányt, de így most a helyzet kényesebb annál, hogy valóban büntessenek, meg van jobb dolguk is, Orbán meg öreg róka, minden sanszot kihasznál.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 16:38:53

@Khonsu:
"100%-ra veszem, hogy ti nyertek (bár messze nem 2/3-al)."
Az új választási törvény és a matematika --sajnos- mást mond. A mostani 40-42%-os pártválasztói támogatottsággal, szétaprózott ellenzékkel és 50%-nyi nemszavazóval a Fidesznek pont kijön a 2/3...

nincs1itt 2013.03.11. 16:40:44

@Jani haverja: Jó sokáig tartott Neked, amíg rájöttél, hogy nincs igény a "normalitásra" ;oP
1994-ben, amikor Horn kormányra került és 50%-nál is többet kapott, de maga mellé vette az SzDSz-t - ez utóbbi talán a legkártékonyabb volt az összes közül, de nagyon szoros a verseny -, én akkor döbbentem rá, hogy NINCS értelme tovább görcsölni...

collateral collector (törölt) 2013.03.11. 16:46:21

Remélem, a Fidesz-szopók majd akkor is tapsolnak a vezérüknek, amikor áramszünetek lesznek és devizakorlátozás.

Bár, ahogy elnézem a külföldi példákat, mondjuk Venezuelát: ott is tönkretette őket a Kedves Beteg, de még halálában is imádják.. Úgyhogy ez nem túl biztató.

Mindenesetre a CIA-ügynökök igyekezhetnének a mérgezéssel, mert MI nem kérünk 14 évet viktorból :)

DezInf 2013.03.11. 16:53:52

@Balibgeczyk:

Mivan droid,büntiben voltál?
Véletlenül igazat írtál,oszt letiltottak a lendvay uccából ? :)))))

nincs1itt 2013.03.11. 16:54:19

@collateral collector: Jaj, má' Te!!! A fele már meg is van a 14 évnek, szerencsére két részletben, mert nagyobb lenne a kár, ha egyben nyomta volna a stöpszli... De az összes elődjével kezet foghatna, mert bárki jobb volt nála. Ekkora balfácánt még nem hordott a parlament a kupolájában.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 16:54:23

@nincs_itt: Rájöttem én előbb is, csak családi és egyéb okok miatt nem léptem előbb :(
Azóta nagyon bánom.

Acsabi44 2013.03.11. 16:55:37

Ezt már többen is pedzegették, és engem is érdekel: Mi van akkor, ha pl sima többséggel nyer az ellenzék, és mondjuk kiírnak egy népszavazást arról, hogy tekintsék-e illegitimnek az alaptörvényt, és visszaállítsák-e ideiglenesen a régi alkotmányt, amíg nem írnak egy újat? És mondjuk megnyerik a népszavazást, akkor mivan? Tudom, hogy alkotmányról nem lehet népszavazni, de ez kit érdekel, ha mondjuk a tízmillió emberből nyolcmillió úgy gondolja?

nincs1itt 2013.03.11. 16:56:30

@Jani haverja: Okéokéoké! Csak pojénkottam... Én se '94-ben disztilláltam. Sajna később, de csak azt bánom, hogy nem előbb tettem!
Ma volt egy kis időm szemezgetni a hazai "hírekből", na vazze, nem semmi, aki ezt mér bírja ép ésszel!

2013.03.11. 16:57:13

Lehet, hogy már volt, akkor elnézést. De itt van egy felettébb érdekes írás a Heti Választól:

hetivalasz.hu/jegyzet/ez-a-baj-az-alaptorveny-modositasaval-61514/

SohaMike 2013.03.11. 16:57:46

@Acsabi44: Erre leginkább nulla az esély. A mostani ellenzék (MSZP, Jobbik, PM, DK????) erre képtelen.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.11. 16:58:20

Már a bírósági döntés sem szent a kismocsoknak, hogy mer így beugatni? Mostantól minden elítélt tegyen így, meglátjuk hová jutunk.
Emberek ez az ember O.Viktor beteg, nagyon beteg.
Fideszesek és seggnyalóik.
Nincs semmi szégyenérzet rajtatok, ez így jó és helyes? MIkor látjátok be már, hogy O. Viktor az ország szégyene, hiénája, púpja?

Gyerünk birkamenet, rohamra. Védjétek meg orbán aljasságát.
Bájer, Bencsik, Kerényi, Kósa, nem ég a pofátok? Támadás, mert csak 303 ft az euró!

Hirdetés:
A listás Kubatov kérésére, hős, legalább hat osztályos, büntetett előéletű, agymosásra fogékony, emberi arc savazásában jártas, volt komcsi, pénzt feketén kapni szerető, fideszsegg nyalásában járatos, birkamenetekben már bizonyított biztonsági embereket keres az egész ország területén, sőt külhonban is.

"Szavazz helyett savazz" jeligére

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.11. 16:58:25

@Acsabi44: Szép elképzelés, csak nézd meg ezeket a pártokat... Ezek ilyen szinten összefogni...? LOL Vagy inkább szánalmas.

SohaMike 2013.03.11. 16:58:33

@beebeer: Meglehetősen langyos "kritika" :)

WLaci 2013.03.11. 17:00:31

Ezúton köszönöm a 2.7 millió birkának, aki 2010-ben ezekre szavazott.

2013.03.11. 17:00:44

@SohaMike: de a Heti Válaszban!

Netuddki. 2013.03.11. 17:02:26

"Sajnos pontosan az következik be, amitől tartottunk: a kétharmados többséget nem a demokrácia, az alapjogok, az alkotmányosság megerősítésre használják,"

Nem tudom mennyire demokratikus amikor a képviselők a "pártfegyelem" alapján azt a gombot nyomják meg amit mondanak nekik? Amire ráadásul zsarolással veszik rá őket. Bünti van ha félrenyom a képviselő és egyéb szankciók. Ne mégegy 2/3 ne legyen, hanem listás képviselők ne legyenek...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.11. 17:03:00

@nincs_itt: Hát én is néha azon gondolkodom, hogy vagy mi őrültünk meg, vagy Magyarország, de az utóbbit azért valószínűsítem, merthogy itt teljesen normálisnak tartanak minket az emberek... :)

Meridian74 2013.03.11. 17:05:21

"- A családi kapcsolat a házasság és a szülő gyerek viszony. Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre."
egyetértek.

"- Az egyházak elismeréséről a parlament dönt."
nem oszt nem szoroz.

"- A gyűlöletbeszéd tilalma."
Ám legyen. De mi az a gyűlöletbeszéd? Az egy - a Dunán leúsztatott - hajóra kisfeszített transzparens az "Állítsuk meg a Fidesz hazugság-gyárát!" az gyűlöletbeszédnek minősül?

"- Április 25. az Alaptörvény Ünnepe."
miért pont ez? egyébként ám legyen.

"- A köztársasági elnök az Alaptörvény módosításait 5 napon belül aláírja és kihirdeti, csak eljárási hiba miatt utasíthatja ezt vissza."
egyetértek. ne tököljenek már annyit minden szarral...

- Politikai reklám médiaszolgáltatásban kizárólag ellenérték nélkül közölhető. Kampányban csak a közszolgálati médiaszolgáltatásokban jelenhet meg hirdetés.
Ezt, hogy akarják kivitelezni? Ingyen reklámot akarnak? Muhahaha...! Nem fog menni.
(elmondom mi lesz: a neten sehol nem fog megjelenni a MNO/HirTV/EchoTVonline-on kívül Fideszes kampányhírdetés, de tele lesz Jobbik/MSZP/SZDSZ hírdetéssel, hozzátéve: ingyen ezek megjelenhetnek és nyakra-főre meg is fognak, de a Fidesz SOHA!! ("a kurva anyátokat bazzeg, leszophattok, de ingyen reklámot csak az ellenzéknek adunk aki nemmel szavazott a seggarcú törvényetekre...!" - gondolja majd az adott média ügyvezető igazgatója.)

"- A felsőoktatási intézmények gazdálkodását a Kormány felügyeli."
egyetértek, és a feelősséget is vállalják érte.

"- Hallgató szerződés."
egyetértek.

"- Jogellenessé lehet nyilvánítani az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást."
egyetértek.

"- Országgyűlési őrség"
az meg minek? kövér laca fél, hogy tényleg kötelet fognak osztogatni, neki is?

"- Országos Bírósági Hivatal és annak 9 évre megválasztott elnöke."
??? De miért 9 év? Legyen bármikor visszahívható, ha seggarc...

- Országos Bírósági Hivatal ügyáthelyezési joga.
???

- Alkotmánybíróság "megrendszabályozása": az Alkotmánybíróság
ki kell rúgni az összes őskomcsit mos már onnan is, meg a bíróságokról is. Véglegesen.

SohaMike 2013.03.11. 17:05:24

@beebeer: Na ja, Ablonczy menti a menthetőt. Addig volt olvasható, amíg a Stumpf ott volt, és még lehetett kommentelni. Ők voltak az elsők egyike, akik nem vállalták a kényelmetlenséget. És ráadásul Borókai minden héten csontig...

Netuddki. 2013.03.11. 17:05:55

@12 évenkénti választást tervez a fidesz!!: "Gyerünk birkamenet, rohamra. Védjétek meg orbán aljasságát."

Nem az orbánt védik ezek. Egyedül a saját kis átlagon felüli életszínvonalukat védik, amit persze az orbán biztosít. Colombo óta tudjuk, minden bűnténynek van háttere, indoka...

SohaMike 2013.03.11. 17:06:28

@kovi1970: Azért ahhoz kellett egy adott szűrő is, h oda bejusson valaki, mint képviselő, nem :)?

nincs1itt 2013.03.11. 17:07:05

@Jani haverja: Érdekes, nekem sem a hangok mondják a fejemben, hogy teljesen normális vagyok, hanem a kollégák, barátok, ismerősök. Bár időnként elbizonytalanodnak ők is... ;oP
De ami ott Hátsó Hátasztánban tapasztalható, a híreken keresztül, az tényleg elme, gyógy és intézet kategória...

Netuddki. 2013.03.11. 17:09:51

@SohaMike: A szűrő az, hogy ha sokat ugrál és nem azt csinálja amit a vezér mond akkor legközelebb nem indítják se a listán se egyéniben. Ez a demokrácia? Ez a fideszes demokrácia. De biztos megvan a többi pártnál is, csak nem ennyire tolják a képünkbe...

Meridian74 2013.03.11. 17:09:52

"Soha többet senkinek kétharmadot - de akkor ki és hogyan fogja megváltoztatni a Fidesz-KDNP alaptörvényét?"

A Jobbik. Lesz persze sírás-rívás, meg nyígás, de aztán sokkal nagyobb rend és kussolás lesz ezeknek a szarevőknek a részéről. És mind emigrálni fog.

zobod 2013.03.11. 17:11:15

@Acsabi44: szerintem nem írnák ki a népszavazást, mert alkotmányellenes. Egyébként ez a baj a 2/3-os törvényekkel, hogyha van egy teljesen demokratikus szavazáson létrejött szűk legitim többség a Parlamentben, ami mondjuk nagy részvétel és kiélezett küzdelem mellett alakult ki, az mégsem elég legitim hogy alkotmányt módosítson?Viszont ha van egy kisebb részvétel mellett létrejött nagyarányú győzelem, az meg mindent visz? Nincsen ez így jól. Egységesen elég kellene legyen 50% + 1 többség a törvényhozásban bármihez, pl. Angliában egyszerű többséggel a monarchiát meg lehetne szüntetni.

mim 2013.03.11. 17:11:19

@Balibgeczyk:
Nem vagyok blogger. Az azt jelentené, hogy blogot írok.

A fontosabb: Mitől jobb oldali a fidesz? Egyetlen intézkedése tudtommal jobb oldali : személyi jövedelem adó. _Minden_ más lépése és működési módja bevett kommunista módszerekre alapul. (nagyobb állam, közponsotsítás, erős állami kontrol gazdaságon, anti kapitalizmus)

Megkérlek, hogy sorolj fel legalább 2 jobb oldali - _nem_ nacionalista.. az ugyanis nem jobb oldali - lépésüket a személyi jövedelemadón kívül.

Köszönöm.

SohaMike 2013.03.11. 17:13:11

@kovi1970: Bizonyos szintű pártfegyelem nyilván kell, azaz adott esetben beszéljék meg előre, mi az álláspont, stb. Ezzel valamennyire korlátozni lehet a "kilóra megvételt". Viszont az, ami most megy: azt sem tudják, mire, de nyomják a gombot, szánalmas.

SohaMike 2013.03.11. 17:18:40

@Ironfist: Emlékszem, anno barátokkal beszélgettünk, és párunkat szintén hülyének néztek. Két opció volt: A: úgysem lesz meg a 2/3, de azért a FIDESZre kell szavazni, mert az az egyetlen alternatíva; B: csak azértis legyen meg a 2/3, és söpörjük ki a szemetet. Az a durva, h a legnagyobb Orbán-fan barátom már az első év végére kezdett visszavenni, és azóta mea culpázik rendesen. Persze ő egy rendkívül értelmes ember, akit felháborít a legkisebb tisztességtelenség is.

WLaci 2013.03.11. 17:20:23

@Meridian74: Te meg éhenhalsz majd itt, proli.

SohaMike 2013.03.11. 17:21:22

@sárkányfő: érdemes megnézni, pl. a mandineren minderre hogyan reagálnak. :) Egyébként tényleg jó poén.

Önnek megyünk (törölt) 2013.03.11. 17:22:04

"A kormánynak jogában áll a választók adta felhatalmazással a következő választásig kormányozni, törvényeket alkotni, az elképzeléseit megvalósítani.
De pontosan ugyanennyi joga van ezekre egy esetleges másik kormánynak is, hiszen a választók dönthetnek úgy, hogy kormányozzon valaki más. "
Ha a választók így döntenek, akkor két lehetséges kimenetel van:

a) sima 50% -al nyer. Ebben az esetben be kell látni, hogy kevesen vannak ahhoz, hogy fajsúlyos dolgokat módosíthassanak. Ez a demokratikus fékek és egyensúlyok rendszere. Vannak olyan dolgok, amelyek csak a társadalom nagyobb mértékű felhatalmazásával mennek. A fidesz is 2/3-al nyúlt ezekhez a dolgokhoz, az első kormányuk idején (amikor sima 50%+ volt) eszükbe nem jutott ideológiát keresni arra, hogy olyat csináljonak, amihez nincs meg a szükséges felhatalmazása

b) Összejön a 2/3, azaz ismét jelentős társadalmi összefogás alakul ki, de ezennel az új kormány mellett. Ebben az esetben pedig nem tiltja már semmi ezek módosítását.

SohaMike 2013.03.11. 17:22:19

@Balibgeczyk: A kampányban nemcsak a plakátok "játszanak".

WLaci 2013.03.11. 17:23:24

@Önnek megyünk: Lófaszt. Hornéknak is volt 2/3-adjuk, ezért 4/5-höz kötötték az alkotmánymódosítást. Mert demokraták voltak, nem nácik.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 17:27:08

VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR

Szívjátok csak a fogatok ti kis senkik, itt akkor is az lesz amit Orbán Viktor mond. Álmodozhatok itt a kétharmados többségről a balliberális csürhének hogy majd akkor ők megváltoztatják a szent Alaptörvényünket de olyan úgyse lesz amíg a kedves vezetőnk életben van. Ugyanis mi kiállunk mellette és még vérünk is adnánk érte és a jelenlegi rendszer fenntartásáért ha arról van szó.Akik meg külföldre mentek mert hogy ott minden milyen jó és most onnan osztják az észt nekünk azok ne feledjék hogy mi mindenre emlékszünk és nincsenek elfelejtve és ők is ráfáznak még arra a nagy eszükre, még ha azt is hiszik hogy az Interneten anonimok lehetnek.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.03.11. 17:29:40

Érdekes, a múltkor be volt linkelve egy posthoz egy régebbi, zero mester a 2/3-ot kívánta....el lehet dugulni... én már akkor is tudtam, hogy egy liberálisból lett áll nacionalistának nem szabad ilyen hatalmat adni.

sanity 2013.03.11. 17:32:19

Anno fideszes ismerősöknek én is megmondtam, hogy nem számítsanak mennybemenetelre, mivel Orbánék is max. árnyalatokkal különbek a szegfűs bandánál. Azóta meg tudjuk, hogy a megalománia teljesen eszüket vette.

Ha tényleg átmegy az újabb alkotmánymódosítás, annak következményeit valószínűleg csak később fogjuk érezni.... de akkor nagyon. Az új választási rendszernek köszönhetően simán benne van a pakliban sajnos, hogy lesz még 2/3-os kormány..... Abba meg inkább nem kívánok belegondolni.

Szerintem narancsék se gondoltak bele, hogy ha megbuktatják őket, akkor csúnya retorzió jön a másik banda részéről. És amilyen pökhendiek jelenleg, szerintem az Istenadta nép maga fogja kérni az elszámoltatásukat. Nem először fordulna elő ilyen a történelemben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.11. 17:36:01

@zobod: "gondolj csak a görög, spanyol, olasz, portugál válságkezelésre"
Olaszországot kivéve ezek az országok a 70-es évektől demokráciák és csak Magyarországról szemlélve tartoznak a fejlett és gazdag Nyugathoz, Nyugatról nézve csóró déli országok, akik egy körrel járnak a keleti blokk előtt.

ördöngös pepecselés 2013.03.11. 17:36:58

mno.hu/belfold/elfogadtak-az-alkotmanymodositast-1144206

És még Áder János sem kellett ehhez (Aki egyépként Berlinbe utazott a minap...) :)))

DIKTATÚRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4444444!!!!!444444 :DDDD

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.11. 17:37:14

@Mojzes Pál: Van olyan magyar politikus, akinek kétharmadot lehet adni?

Szima Bácsi 2013.03.11. 17:41:04

@mim: Viszont évek óta nincs 2x - 3x ennyi. Nem tartod röhejesnek, hogy egy CÖF által szervezett Békemenet simán lemossa a balos kezdeményezéseket? Az eredmény számít, a többi csak duma.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.03.11. 17:41:05

Ó yeah, remek olvasni hogy Vastagbőr meg a korábbi bólogatók mosakodnak. Jajj nem láthatta senki előre, brühühühü, amikor Viktorka valagát nyalogattátok, ezért meg azért kell a kétharmad, ha vitya talicskával tolja ki a pénzt az se gáz (marhavagont kaptunk, az mehet helyette?) szövegek, ha bárki szólt hogy ostobák vagytok az komcsi meg bérrettegő volt.

Legalább annyi legyen bennetek, hogy kussban maradtok és nem nagypofával osszátok az észt. Ja igen, ahhoz gerinc kellene.

Brühühüh ezt senki sem láthatta előre, meg nincs alternatíva brühühühü, miért 2010-ben a fityesz alternatíva volt? És lehetne sorolni, csak felesleges.

Mondjuk az alaphelyzet ami el lett baszva azt köszönjük a rendszerváltóknak, addig kellett volna fellógatni mindenkit a politikai életből amíg bele nem kerül az alkotmányba a lusztrációs törvény, pártállami vagy ahhoz kapcsolható múlttal senki sem vállalhatott volna közéleti szerepet. Persze az ügynökaktákat is azonnal megnyitni és az ott szereplőknek is reszeltek. Persze lettek volna akik aránytalanul bűnhődnek, de elhullott volna annyi szarházi, hogy ezt az árat egy országért, leginkább a jövőért be kellett volna vállalni. Dehát ez a nép az elbaszás és az elmulasztott lehetőségekről híres immáron nagyon rég óta. Helyette maradtak Lendvaik meg Orbánok és társaik, Pozsgay még mindig alkotmány írhat, stb.

Ebből a szarból már nincs kimászás, persze álmodozni lehet. Az mindig jól ment.

kenájkikit 2013.03.11. 17:42:14

@Balibgeczyk: az a kisebb baj, hogy nem tudsz írni.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.11. 17:43:12

Ez így bűncselekmény ez a cikk, az első pár sort elolvastam, abba is hagytam!

Nem az alapokmány vagy az alkotmány... a legmagasabb jogi norma!

Hanem az aláírt Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, a benne foglalt Nemzetközi Jog, és a Nemzetközi Jogban foglalt, Hágai Magánjog! Ez a három magasabb értékű mint az alapokmányunk, ugyanis a bíróinknak ezeket kell figyelembe venni! Ők emiatt állnak az állam fölött, emiatt mondhatnak nemet a parlamentben hozott törvényeknek!

Utána jön az Alapokmányunk, vagy Alkotmányunk....

Majd az 1972-es IMF szerződés, és a csatlakozáskor aláírt EU alapokmány!

Ezek így jönnek szépen sorban! De nem az alkotmányunk a legmagasabb követendő jog... hanem ami miatt megkaptuk a JOGÁLLAMI STÁTSUSZT a nemzetközi közösségtől!

Netuddki. 2013.03.11. 17:44:45

@SohaMike: A pártfegyelem is addig az amíg demokratikusan meg tudják győzni egymást mit kell követni. De ha a képviselők nem a saját meggyőződésük alapján döntenek akkor onnantól fogva már egy maffiaszervezetről beszélhetünk és nem a parlamenti demokrácia alapjáról. Ezért nem legitimek azok a törvények amit a fideszesek hoztak az elmúlt években és ezért nem legitim a kotmányuk se.
Közben megszavazták, de volt valakinek is bármi kételye a kimenetelt illetően?

Szima Bácsi 2013.03.11. 17:45:37

@12 évenkénti választást tervez a fidesz!!: Ha lenyugodtál, akkor ne csinálj semmit holnap se, csak gyere ide vissza kiabálni. Itt kiüvöltözöd magad és holnap is csak az lesz, amit Viktor szeretne. Szokj hozzá, kuss van. Most a kétharmad van hatalmon és ez a lényeg. Ha nem tetszik, akkor lehet állást keresni külföldön is, nem?

Netuddki. 2013.03.11. 17:49:39

@sanity: "Szerintem narancsék se gondoltak bele, hogy ha megbuktatják őket, akkor csúnya retorzió jön a másik banda részéről."

Szerintem másra sem tudnak gondolni. Nagyon is tisztában vannak ezzel, és ezért is próbálják magukat minél jobban bebetonozni a hatalomba...

Netuddki. 2013.03.11. 17:50:42

@Szima Bácsi: "Ha nem tetszik, akkor lehet állást keresni külföldön is, nem?"

Nem.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 17:50:42

@kenájkikit: Ez nem számít semmit Gordonka könnyen vállalta 1 ft mikor előtte fletoval degeszre tömték a zsebüket. Közmunka: sokkal több a közmunkás most mint 2009-be tehát azt nem lehet várni hogy ugyanannyi pénzből ugyanannyi legyen a fizetés sokkal több embernek. Benzin árat legfökép a világpiaci ár határozza meg amihez meg sok köze van a aktuális politikai helyzetnek az adott térségbe ahonnan a olajat importálják, márpedig ezen térségekbe nem kis változások voltak az elmúlt évekbe. És ugyanígy meglehetne a többi hamis állítást, de most legyen elég ennyi.

VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR

az utolsó bögreharcos 2013.03.11. 17:51:23

"Jogellenessé lehet nyilvánítani az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást.2

Tegnap a villamoson hugyozott egy büdös, atomrészeg hajléktalan. Gondoltam is rá, hogy megfogom valamelyik turbólibsi jogvédőt és feltörlöm fel a padlót. De hát ilyenkor egy toleráns sincs a villamoson...

Le_Penseur 2013.03.11. 17:55:02

@Szima Bácsi:
Nem tartod röhejesnek, hogy egy CÖF által szervezett Békemenetet?

zobod 2013.03.11. 17:57:18

@Távmunkás: az EU válságkezeléséről írtam, ezek az országok csupán alanyai, nem aktív formálói megmentésüknek. Az ECB pl. veszi a perifériapapírokat, manipulálva ezzel a piaci kamatot; maga Juncker mondta hogy szó sem lehet görög adósságleírásról, ehhez képest alig egy év múlv százmilliárd eurós tételben történet meg stb. Ha az érdek úgy diktálja, Brüsszel is sutba dobja saját normáit, ígéretét, nem kell őket idealizálni.

A lényeg az, hogy Brüsszel mit tehet most?
a) csúnyán néz
b) elveszi a szavazati jogunkat
Az (a) pont úgy tűnik, nem igazán érdekli a fideszt, nem törekednek a jó viszonynak még a látszatára sem. Talán a (b) sem érdekli. Ami érdekelné, az a pénzcsap elzárása, ennek viszont a feltételei nincsenek meg, és ilyen válságos időszakban szerintem nem is lesznek, mert a periféria országok nem fogják megszavazni egy olyan büntetőmechanizmus létrehozását aminek maguk is alanyai lehetnek. Ez most egy ilyen helyzet, A fidesz megtehette amit megtett, Orbán kíméletlenül kihasználta a mozgásteret amit a válság nyitott. 10 éve nem tehette volna meg, emlékezz csak Haiderre, és az ő "bűneire", ami mostanra bevett stílus a fejlettnyugatidemokráciákban is. Ennyit változott az EU is tíz év alatt, leginkább a válsága miatt.

2013.03.11. 17:59:58

@Schindler Pistája: nem kicsim, ők a 4. kiegészítés miatt tiltakoztak, csak te ragadtál le ennél a pontnál.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 18:10:40

@Le_Penseur: Már mért lenne röhejes? Amiben te hiszel azt nem akarod megvédeni a rágalmaktól? Na ez a különbség köztetek meg köztünk hogy mi vérünk árán is megvédjük azt amibe hiszünk. Jelen esetbe Orbán Viktort és a Fideszt.

VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR

komplikato 2013.03.11. 18:42:15

@robertokarcsi: "azt hiszitek, hogy értetek van/volt az alkotmány valaha is? soha nem volt és nem is lesz értetek."

Akkor az NEM Alkotmány. Ennyi.

komplikato 2013.03.11. 18:44:32

@zobod: "a) csúnyán néz
b) elveszi a szavazati jogunkat"
c) elzárják a pénzcsapokat, nem rég ment ki "valaki" rinyálni pénzért, hát most majd mehet vissza ...

komplikato 2013.03.11. 18:48:33

@Jani haverjának albán haverja: " Közmunka: sokkal több a közmunkás most mint 2009-be ..."
Ja, ugyan annyi munkaórára ...

"... tehát azt nem lehet várni hogy ugyanannyi pénzből ugyanannyi legyen a fizetés sokkal több embernek. "
Ja, hogy nem volt semmilyen háttere és alapja az egésznek? Úgy könnyű kőlevest főzni, ha valaki hozz bele húst és zöldséget. De ez így csak üres víz ... nagy büdös semmi.

xvxvxv 2013.03.11. 18:52:48

@Jani haverjának albán haverja: na, még egy látens homoszexuális fideszes fiú!

SzabadGondolat1988 2013.03.11. 18:55:39

Olvasom a posztot és a kommenteket. Ti tényleg azt hiszitek, hogy ez az egész érdekel bárkit is? Nem. Kb az ország 10%-a foglalkozhat(jobb esetben) ezzel az egész problémakörrel. Ez a szomorú valóság... :(
Az meg csak a hab a tortán, hogy az Orbánék be fogják húzni 14-et is, persze 2/3-uk már nem lesz, de az amúgy sem fontos már, hiszen mindent megcsináltak....

robertokarcsi 2013.03.11. 19:08:12

@WLaci: Hornék demokraták, jahh... jó volt az nekik úgy ahogy volt, szartak azok az alkotmányra, megfelelt nekik a kommunusta átirat. és nem volt kétharmaduk, csak az szdsz-el együtt. azok meg már akkor is a lopkodással voltak elfoglalva, nem az alkotmánnyal. ez a legnagyobb hazugság egyébként amikor ballibek arról prédikálnak, hogy a Hornnék demokraták, mertvót kétharmaduk de azok nemétek vele mer demokraták.. boáá..

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.11. 19:08:52

már ezeknek se szabadott volna 2/3ot adni. :S

robertokarcsi 2013.03.11. 19:12:12

@SzabadGondolat1988: miért, téged érdekel? érdekel a 15 alkotmánybíró mit pampog, miben okoskodik, mikor merre tologatja az iratokat? azt mondd már nekem, hogy jelen pillanatban mit biztosít neked bármiféle alkotmány, meg a bírái? meg úgy egyáltalán. az alkotmány megvéd attól, hogy kihajítsanak az utcára a munkahelyedről ha éppen olyan kedvük van, akár koholt váddal is? megvéd az alkotmány attól, hogy egyoldalúan duplájára emelje a hitel kamataidat a bankod, vagy a betéti kamatodat a felére? megvéd attól, hogy vidéki falvakban ne lopják ki a szemed is? mit ad neked vagy bárkinek is ez az alkotmány amit most megváltoztatnak, azon kívül, hogy szabadon megdögölhetsz? mond már meg nekem???

robertokarcsi 2013.03.11. 19:12:53

@SzabadGondolat1988: miért, téged érdekel? érdekel a 15 alkotmánybíró mit pampog, miben okoskodik, mikor merre tologatja az iratokat? azt mondd már nekem, hogy jelen pillanatban mit biztosít neked bármiféle alkotmány, meg a bírái? meg úgy egyáltalán. az alkotmány megvéd attól, hogy kihajítsanak az utcára a munkahelyedről ha éppen olyan kedvük van, akár koholt váddal is? megvéd az alkotmány attól, hogy egyoldalúan duplájára emelje a hitel kamataidat a bankod, vagy a betéti kamatodat a felére? megvéd attól, hogy vidéki falvakban ne lopják ki a szemed is? mit ad neked vagy bárkinek is ez az alkotmány amit most megváltoztatnak, azon kívül, hogy szabadon megdögölhetsz? mond már meg nekem???

antiforradalmár 2013.03.11. 19:14:11

Csinálhat bármit ez a tróger banda, 2014-ben akkor is menesztve lesznek! Viktorka ismét elsírhatja majd azt amit 2002-ben : "sokan voltunk, de nem elegen!"

nemjogasz 2013.03.11. 19:14:42

Jól értem, akkor most ezzel az alkotmánymódosítással (bocsánat, alaptörvény módosítással) abszolút, korlátlan hatalmat kapott a parlament, benne a kétharmadnyi hazaárulóval? Lassan tényleg ideje az emigrációnak, mielőtt viktor kinevezi magát Hungarobasinak...

robertokarcsi 2013.03.11. 19:16:21

@komplikato: hát akkor meg? minek rinyálnak ennyien.. alkotmány, mi lesz az alkotmánnyal, alkotmány... évtizedekig a kutyát nem érdekelte az alkotmány, most meg hűűha, az alkotmány, jajajj.. mi lesz , hűhaa...

robertokarcsi 2013.03.11. 19:17:45

@antiforradalmár: ne álmodozz, 2014-ben is Fidesz kormány lesz. de nyugodtan kimehetsz egy hordóra, és szónokolhatsz ellene, engedi majd az alkotmány akkor is, ahogy 10 éve is...

Blogger Géza 2013.03.11. 19:18:38

@zobod: Pontosan, az egyesült Királyságban sokkal kevesebb "fék"van, mégis egészen jól elvannak. Valójában az ő szavazati joguk ezen mérce alapján sokkal inkább felfüggeszthető lenne.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.11. 19:21:31

@robertokarcsi:

Igen, mily meglepő, hogy akkor kezd 'érdekes lenni' az alkotmány, amikor a Kedves Vezető elkezdi beleírni, hogy neki mindig igaza van. :)

Blogger Géza 2013.03.11. 19:24:42

@Virág et.: "Gyurcsány max befolyásolhatta őket, de mivel a választásokon nem is indult," Ahhoz képest ott ül a parlamentben. Ez egy Uri Gellert is lepipáló zseni, ezek szerint úgy került be a parlamentbe, hogy nem is akart...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.11. 19:25:34

@Ironfist: "Még ehhez csak annyit: a bérrettegők/rettegtetők is mi voltunk. :D"

úgy-úgy! :-DDD

ketroot 2013.03.11. 19:27:46

Szerintem nem kell itt sírni. Megérdemli vastagon ez az ország a Fideszt.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 19:28:55

@komplikato: És akkor mit kellett volna csinálni? Hagyni hogy 26.000 Ft segélyért otthon lógassák a lábukat? Csak mert mindig azt mondják hogy zárnak be a munkahelyek tehát elhelyezkedni úgy se tudna ennyi ember. Így legalább van munkájuk meg többet is keresnek mintha otthon teng leng a segélyt várva.

@xvxvxv: Na még egy fityfasz aki másokra vetíti ki beteg hajlamait, ezek vagytok ti. Mikor már nem tudtok érvelni akkor jön a proli duma.Ezért vagytok senkik és maradtok is azok amíg Viktor él. Nem csoda hogy annyira ágáltok a módosítás ellen mikor abba bent van hogy homik márpedig ne házasodjanak.

VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.11. 19:30:17

@Seduxen (már NEM dr.): "de én PONT a konkrétumokra értem. Mert ugye az ördög a részletekben lakik. ... De azt ne mondja nekem senki, hogy PONTOSAN erre számított a fidesztől, mint amit kaptunk."

jaaa, hát azt valóban nem tudtam előre megmondani, hogy 2013. március 11-én foglalják a Kotmányba, hogy az AB-nek kuss. ez persze csak lesarkítása a dolgoknak, de vitatkozom veled: én PONTOSAN arra számítottam, hogy BÁRMIT képesek megtenni. és most szólok, hogy ami az elmúlt három évben volt, az kismiska ahhoz képest, ami majd akkor lesz, ha tényleg veszélyben lesz a hatalmuk vagy nagy nehezen leváltjuk őket.
szóval az én életem már ezekkel az ökrökkel fog telni...

mim 2013.03.11. 19:31:31

@Szima Bácsi: Ó az lehetne.. de 2 paradoxon miatt nem az:
#1: a fidesz mára kommunista lett, de legalábbis erősen kommunista jellemzőket vett fel. Innen lényegében bal oldali.. Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy egy fideszhez hasonló gátlástalan bal oldali párt, simán ráigérhet akármire és máris átszippantja az összes nyugdíjast és közalkalmazottatt. Végülis a fidesz is ezt tette ugye?
#2: ha annyira nem oszt és szoroz, akkor mire fel ez a nagy ellenállás?

Köztünk maradjon, de nem kívánom, hogy valami mszp, vagy dk lépjen a szipkázás irányába, mert.. balosak. Bár ne lenne a fidesz is az... sajnos mára csak a nemzetieskedés maradt meg a régi identitásukból :(

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.11. 19:32:16

@Jani haverjának albán haverja: "Jani haverjának albán haverja 0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.02.27. óta tag."

te, hogy fizet most ez a Fidesz-védő meló?

Erhardt von Rheindars 2013.03.11. 19:33:05

@Jani haverjának albán haverja: Ha 2014ben elveszítitek a választást, akkor fel is lázadtok? El tudnád fogadni hogy a többség nem ezt akarja?

A benzinárat kábe 30%ban határozza meg az olaj világpiaci ára. A többi készletezési költség stb, és van rajta egy nagy adag ADÓ is, amit a kormány/állam szed be....

KopaszMercis 2013.03.11. 19:33:06

@Balibgeczyk:
Életedben nem jártal nem kommunista államban :)

Erhardt von Rheindars 2013.03.11. 19:35:14

@Szima Bácsi: Szal húzzak a fenébe külföldre az adózók pénzén megszerzett diplomámmal? Most persze húzzak ki a picsába. Ha nekem nem tetszik akkor meg rögtön egy tolvaj tróger vagyok. Fura.

KopaszMercis 2013.03.11. 19:36:03

Amúgy nagyon nagyon egyszerű... népszavazással lehet majd új alkotmányt csinálni?

"Kívánja-e, hogy inkább a sarki pékre bizzuk az új alkotmányt, miközben a fideszeseket csokorban húzzuk fel a lámpaoszlopokra és belezzük ki?"
95%-os garantált részvétel...

Amúgy ha megakarjátok tudni, hogy hány hithű fideszes van az országban elég csak megnézni a segély koncertet, amit az államadosság csökkentésére rendeztek.. mind a 173 igazi fideszes ott volt :) Ha már nekik kell 2000 forintot fizetni, és nem ők kapnak a békamenetre, akkor már rögtön nincsenek félmillióan... de a tetű komcsik mindig is ilyenek voltak :)

nemjogasz 2013.03.11. 19:36:40

@idelle: szerintem önkéntes. biztos a riadóláncba behívják akkor is, ha a fideszt "virtuálisan" éri a támadás... bár nem tudom, ultra nem lehet, mert ismeri a betűket, öreg se, mert hát mégis csak számítógép előtt ül...

2013.03.11. 19:38:44

Három a magyar igazság, negyedik a ráadás, de a 7 meg mesebeli szám:) Ha belehúznak a fiúk, akkor a grániton is átrágják magukat.

dobzse.laci 2013.03.11. 19:42:20

@Jani haverja: Felfogja.
Pont azt csinálja, amit GyF szeretett volna elérni az öszödi beszéd kiszivárogtatásával: Nem maga mögé állítani, hanem maga elé beszorítani a cselédséget.
Az a fidesz képviselő -, vagy akár csak sima nacsalnyik -, aki most ott púposkodik mindenhol és osztja az észt, lopja a lét - ilyenek után nem tud kimászni alóla.
Az "utolsó emberig kénytelenek harcolni".
Fognak is, mert nincs más választásuk. Ezért van a folyamatos harci retorika; nem nekünk szól, hanem a talpasoknak. Mindenkivel rakatott elég vajat a füle mögé (mondjuk nagyon nem kellett tuszkolni), hogy csak későn vegye észre az egyirányú utcát, rükverc nélkül.

Vannak rá elegen, sajnos tartok tőle, hogy rövid-középtávon ez be is jön nekik.
Vér itt nem fog folyni, forradalom nem lesz. A többségnek van vesztenivalója, ellentétben 56-tal.
Úgyhogy ezt megszívtuk.
Hacsak valaki nem lesz a kelleténél éhesebb a fideszben és nekiáll buktatni. De ha sikerül, akkor sem vagyunk beljebb, ugyanaz a gány mentalitás - más név alatt. Sose hinnék el egy változást a fidesznél, mert aki mára ott maradt, "az annyit is ér".

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 19:48:47

@idelle: Mivel én elsősorban hitből csinálom ezt legfőképp ezért azt kell mondanom hogy másodálláshoz képest nagyon jól.

@Erhardt von Rheindars: Ezen még nem gondolkodtam mert jelenleg nagyon nekünk lejt a pálya tehát nem hiszem hogy veszítünk. Viszont ha ti elveszítitek akkor ti elfogadjátok majd hogy a többség így döntött?

Az adó nem változott olyan drasztikusan 2009 óta rajta hogy erre kéne fogni az emelkedés okát hanem inkább a világba történt változások miatt ment feljebb a világpiaci ár és ezzel együtt a többi ár is rajta. Tehát nem jogos ezt Orbánra fogni, ahogy azt a balibek szeretik csinálni.

VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR
VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR

Erhardt von Rheindars 2013.03.11. 19:58:35

@Jani haverjának albán haverja: Én most is elfogadtam a többség akaratát. Szívtam az "elmúltnyolcév" alatt és szívok most is, és egyre jobban tele van a tököm.

Én azzal az állításoddal vitatkoztam hogy a benzin árát főleg a világpiaci ár határozza meg. Viszont ha már így benne vagyunk a témában akkor a benzinár növekedésében nagy szerep jut az elk@rt kormányzati intézkedéseknek amiknek következtében a forint értéktelenedett. ;)

2013.03.11. 20:00:13

@Jani haverjának albán haverja:

Nézd, hülye vagy közgazdaságtanból, ez tény. A lehetőség adott az ismeretek elsajátítására, csak rajtad múlik. Sok sikert hozzá, bízz magadban, a te lelkedben is ott szunnyadhat egy Matolcsy:)

Meridian74 2013.03.11. 20:12:38

@WLaci: ettől te ne félj. Nem fogok éhen halni.

Ironfist 2013.03.11. 20:13:32

@Jani haverjának albán haverja:
"Mivel én elsősorban hitből csinálom ezt "

Szomorú, hogy ilyen emberrel van tele az ország. Tényleg ennyire képtelenek vagytok meglátni, hogy a FIdesz a programjában, kommunikációjában, retorikájában, intézkedéseiben, viselkedésében, párttagjaiban, meg úgy egyáltalán, mindenben színtiszta kommunista, és a kommunista diktatúrát hozza vissza?

thomas87 2013.03.11. 20:15:27

@Jani haverja: Ezt eléggé félreértelmezted.Nem azt mondtam,hogy húzzon ki minden nem magyar az országból.Nem érdekel,hogy mennyire vagy magyar származású,de azért jó lenne ha a magyar népnek magyar VEZETŐI lennének és a zsidók nem szólnának bele ha beszeretném vinni egy meccsre a nemzeti zászlót.De ha szerinted az helyes hogy leöntik a Horthy-szobrot vagy a Gyurcsány azt mondja,hogy el lehet húzni,akkor ne haragudj.
Még egy szóra.Nem attól vagy magyar,hogy visszavezeted a családfád az Árpád-házik hanem hogy mennyire vagy ember és mit teszel a magyar közösségér,nemzetér..Ezt a középkor beszólásod nem értem.Szerintem nem mondtam,hogy menjünk vissza a "barlangba" .:-)

Meridian74 2013.03.11. 20:16:09

@sanity: "az Istenadta nép maga fogja kérni az elszámoltatásukat. Nem először fordulna elő ilyen a történelemben."

Ehhez már a többség gyáva (otthon marad és a TV-ben nézi mi a fakk van)... és ráfogják arra, hogy nem közösködök "focihuligánokkal" "szálsőségekkel" "fasisztákkal" "nácikkal" "rasszistákkal" "antiszemitákkal"... nem ismerős ez neked?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.11. 20:18:24

Nem igaz, hogy az alkotmány vagy az alaptörvény lenne a legfelsőbb!

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata a legfelsőbb, amit 1945-ben aláírt az állam! Ez magában foglalja a 11/a pontban a Nemzetközi Jog érvényességét, ami viszont magában foglalja a Hágai Magánjogot!

Az alkotmány prioritása csak ezek után jön... Ha nem felel meg az első 3-nak az alkotmány, akkor a bírók megsemmisíthetik, és nem csak az alkotmány bírók, ugyanis ők a parlament fölött állnak! Ez a jogállamiság kritériuma!

Ezek után még jön az 1972-es IMF szerződés, majd az EU csatlakozáskor aláírt EU gazdasági szerződés...

Szóval... az alkotmány csak egy dolog... abban csak az államunk működtetésének a felépítését lehet meghatározni!

KopaszMercis 2013.03.11. 20:21:18

@thomas87:
Igy igaz, ezert lehet magyar a viktor meg a vona gabor akikrol lesut hogy amugy ciganyok

ephart 2013.03.11. 20:22:30

EL Qrancs és a zsidóSZDSZ köszönhetően most már nem ér sokat sokat az sem ha a nemzetellenes judeobolsik győznének 2014.kétharmaduk biztosan nem lesz

spinat 2013.03.11. 20:28:28

németországban is beolvasták a hírekben. Pár pontban elmondták, hogy mi az új a magyar alkotmányban, én még mondtam pár pontot. Mire a feleségem megkérdezte: a zsidókank kell már sárga csillagot hordani? A németek sokat tanulnak az iskolában a Weimar-i Köztársaságról, meg a nácikról. Hamar meglátta az összefüggést. Pedig én sosem mondtam, hogy Magyarországnak náci kormánya lenne.

Meridian74 2013.03.11. 20:30:41

@KopaszMercis: ez egy mszp/szdsz-es urban legend, amivel próbálnak zavart kelteni a fejekben, és úgy látom nálad sikerrel végzik ezt.
Orbán soha nem volt cigány (félig zsidó inkább), és Vona Gábor nemrég nyilatkozott az őseiről, miszerint félig tóth és félig magyar.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 20:31:18

Nem tudom, volt-e már de a mai "jelentéktelen" kis alkotmánymódosítástól megjött a vérszem... igen, ahhoz képest!

index.hu/belfold/2013/03/11/a_fidesz_alairast_gyujt_a_rezsicsokkentesrol/
www.magyarhirlap.hu/orban-botranyos-a-birosag-dontese-a-rezsicsokkentesrol
"Ennek ismeretében azt kell mondanom, hogy a kormány álláspontja szerint a bíróság döntése botrányos, maga a botrány"- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezt a mondatot pedig jól jegyezzük meg:
"A Fidesz a törvényesség és a rend pártja. A Fidesz - politikai szervezetként - eddig sem kommentált és a jövőben sem kíván kommentálni bírósági ítéleteket - olvasható a Fidesz sajtóosztályának közleményében."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=135974

Igenigen, most jön az, hogy az energiacégek összefogása zsebre tette az első fokon eljáró magyar bíróságot, és ezért a Fidesznek meg kell védenie az embereket a független magyar bíróság döntésétől!

Egy ilyen "botrányt" mégse lehet hagyni, ezért a megoldás, hogy megkérdezzük az embereket, szeretnének-e 10%-kal többet fizetni a villanyért meg a gázért!
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=189866

Na, szerintetek szeretnének?
Ti mit szeretnétek jobban: 10%-kal többet fizetni a rezsiért, vagy hogy a kormány tartsa tiszteletben a (még) független magyar bíróság döntését, és legfeljebb fellebbezéssel, és ne visszamenőleges jogalkotással adjon hangot "botrányos" nemtetszésének?

thomas87 2013.03.11. 20:38:03

@Jani haverja:1./ Amúgy látom itt mindenki nagyon okos.Nem bántás ként mondom,távol álljon tőlem.De ha a politikai szinten megragadsz azzal nem mész semmire.Szerintem ők csak bábok.A pénzemberek bábjai.Én úgy gondolom,hogy mikor Orbán hatalomra került megváltoztathatta volna az országot.Állt mögötte annyi ember,hogy beintsen az EU-nak vagy mint Svájcban kibocsájthatott volna egy másik pénznemet ami csak a magyar gazdaságban forog.Drábik János nagyon jól beszél erről a témáról.Ha van kedved és még nem láttad nézd meg,fenn van a Youtube-n.Persze ennek lehetnek drasztikus következményei is,de szerintem nem rosszabb mint egy életen át napról napra gürcölni.persze ha egyáltalán el tudsz helyezkedni.
2./"Látom mindenki mindent tud."Egymás értelmi szintjét jellemzik,okoskodnak.beleköttök a helyesírásba.Mondjuk a helyesírás engem is zavar ha már nagyon durva. Arról.hogy mit lehetne tenni senki nem beszél.
De mi a megoldás szerinted?Kíváncsi lennék a véleményedre,hogy te hogy látod.
Az építő jellegű hozzászólások érdekelnek,főleg ha olyat mondanak amit még nem tudok,illetve ha valaki más szemszögből látja a dolgokat mint én.
Hiszen az ember élete végéig tanul.

gnme 2013.03.11. 20:43:12

@Ironfist: Tényleg ennyire képtelenek vagytok meglátni, hogy a FIdesz a programjában, kommunikációjában, retorikájában, intézkedéseiben, viselkedésében, párttagjaiban, meg úgy egyáltalán, mindenben színtiszta kommunista, és a kommunista diktatúrát hozza vissza?

+1

www.youtube.com/watch?v=xC7ZhmJnRkQ

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 20:44:09

@Rufus78:
De azért ne álljunk meg itt, hiszen a Google a barátunk! Nézzük csak, miket dob ki:

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=17420
"Az elmúlt időszak jelenségeinek burkolt célja lehet a bírák megfélemlítése és az ítélkezési gyakorlat befolyásolása. A közelmúltban többször is előfordult, hogy politikai, közéleti személyiségek a bíróságok döntéseit bírálták, elvárásokat fogalmaztak meg konkrét ügyben - áll a Legfelsőbb Bíróság elnökének nyilatkozatában. Lássuk, mi történt ezután! Az Országgyűlés elnökének zagyvaságai, a miniszterelnök kétértelmű mondatai, az igazságügy-miniszter mellébeszélései mellett csak a köztársasági elnök szavai egyértelműek és világosak - hadd idézzem ezeket! "A konkrét bírósági eljárásokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás vagy akár az ítélkezés általános irányának nyilvános kritikája a közhatalmat gyakorló személyek részéről veszélyeztetheti a bíróságok alkotmányban garantált függetlenségét és így az államszervezet demokratikus működését.".

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 20:45:03

@Erhardt von Rheindars: Az értéktelenedés az nem csak a intézkedéseink miatt van hanem mert a pénzügyi és külföldi politikai körök folyamatosan Viktort és a Fidesz támadják aminek oka hogy nem tetszik nekik az az út amerre ö vezet minket mert az nem nekik jó.Egyébként ha ennyire nem a világpiaci ár határozza meg az árat akkor mi a magyarázat arra hogy mindig azt mondják hogy az áraink már Európaiak csak a bérek kevesek? Tehát ha így van akkor külföldön hogy hogy ilyen magasak az árak mikor ott sokall kisebbek az állami elvonások és sokkal jobb a gazdasági helyzet elvileg?

@Kukoricajancsi: Köszönöm a tanácsot de ismered a közmondást A suszter maradjon a kaptafánál. Valóban nem vagyok közgazdász nekem nagyon megfelel a szakmám ezért ha lehet nem kezdenék el közgazdásznak tanulni. És mielőtt megint jönnél ezzel nagyképű dumával hogy akkor nem kell beledumálni előbb tegyél fel egy kérdést. Vajon aki itt kommentel gazdasági dolgokba azoknak mindnek van közgaszdász papírja vagy ők is csak nyomják bele a világba a jónak hit mondandojukat? Ép az ilyen lekezelő (hülye vagy) személyek miatt vagytok most kisebbségbe és híd el ennek még sokáig isszátok még a levét ami csak nekünk jó.

@Ironfist: Mondtam én hogy nem így van ahogy te is írod? Mi van akkor ha mi ezt mind tudjuk és épp ezért támogatjuk szível lélekkel? Mid gondolsz a régi rendszer ami most visszatér szerintetek, csak a szovjet katonák miatt volt olyan amilyen?

kenájkikit 2013.03.11. 20:46:33

@Jani haverjának albán haverja: "Mivel én elsősorban hitből csinálom ezt" a hónap coming out-ja:D
a Jósten küldte nektek a zorbán viktort:D egyenesen Jézus tért vissza személyében, te barom:D

spinat 2013.03.11. 20:47:18

@Ironfist: a birka a szeretet vallásaának követöje és belebetegszik ha nem szólhat bele, hogy mások hogyan szeressenek, meg egyáltalán mit csináljanak.

zobod 2013.03.11. 20:49:10

@thomas87: a forint csak a magyar gazdaságban forog. Nem tartalékvaluta, mint a chf vagy eur, se nem a nemzetközi kereskedelem elszámolási pénze mint az usd. Carry trade-re sem használják mint a jpy-t, ezeket a funkciókat még régiós szinten sem tölti be. Éppen azért kell _nekünk_ devizatartalék, hogy konvertibilitása fenntartható legyen.

ásványi répacukor 2013.03.11. 20:51:51

@Rufus78: Nehézkes a felfogásod: Mi nem akarunk RÁFIZETNI a rezsicsökkentésre! Mindennek ára van, még a qurmány hülyeségének is. Jó hogy nem addig csökkenjük , mig kikapcsoltatjuk, nincs áram, gáz, viz... stb. Gondold át mennyit takaritasz meg, s azt mind odaadhatod a vezérnek adóba is. Hát nem jobb lenne?

jágör68 2013.03.11. 21:03:56

Tök egyszerű a felállás:
akár kommunizmus, fasizmus vagy abszolutizmus, királyság, stb
Ha NINCS működő gazdaság
marad a politikai hatalomépítés törvények által.
Mondjuk a számok nem épp a törvényhozóknak kedveznek.
Nem nagyon lesz, aki betartatja....
Másrészt egyre nagyobb a nyomorgó rétegek száma;
előbb- utóbb csak nekiindulnak a rózsadombi villáknak.
Don't cry for me Argentina!
Na, az kismiska ahhoz képest, ami jön!
Államcsőd.

Meridian74 2013.03.11. 21:11:38

@Rufus78: nagyon remélem a dupláját verik majd a rabló cégekre... pl mi a fenének nekünk olyan, hoyga magyar telekom (távközlési cég, ugye) gáz és elektromos áramot árul?

Azaz csak számláz, és ezért a nagy munkáért zsebretesz 10-20-30% hasznot... mikor éppen hogy sikerül mindenféle kitalált költségekkel megdobni az "előállítási árat", amire ráteszik a haszonkulcsot. Ennek árát tisztán a fogyasztó fizeti. Kell ez nekünk? sztem nem.

Szóval csak legyen most visszaszopatva ezek a cégek, aztán ha nem tetszik, akkor az pont idevág gyurcsány mondást idézném (ezt pont éppen az ilyen faszszopó vállalkozásoknak mondta): ha nem tetszik el lehet innen menni.

Én meg annyival egészíteném ki, hoyg szarért húgyért, jelképes összegért az állam visszavásárolja azt, amit eleve elloptak, majd szétloptak. Ha nem szolgáltatnak, akkor addig lesznek büntetve, amíg belemennek az eladásba. Panaszra lehet menni külföldre, de pont azt kapják vissza, ahogyan az egész kócerájhoz ők is hozzájutottak. Nincs különbség, csak most éppen a visszarendeződés van folyamatban.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 21:14:41

@kenájkikit: Lehetsz cinikus, lehetsz egy büdös bunkó is mint azt a hozászolásod mutatja a tényen akkor se változtat, mi vagyunk hatalmon és ez még nagyon sokáig így is marad. Ti meg összecsinálhatjátok magatokat a demokrácia érdekébe az se fog senkit se érdekelni. :D Mégis mit tudtok tenni ellenünk? Azonkívül hogy pár blogon kiadjátok magatokból a feszültséget, még ezzel is nekünk segítetek te kis légyfing. :D

Meridian74 2013.03.11. 21:16:33

@jágör68: "előbb- utóbb csak nekiindulnak a rózsadombi villáknak."

Neked is felteszem a kérdést: kik?

A cigányok hamarabb összeverődnek egy lincselésre, mint 100 magyar egy tüntetésre, a rózsadombra... amin ne csodálkozz, amíg 10-15% nyíltan az mszp-t támogatja, addig az azt jelenti hoyg kurvasok sötét ember van ebben az országban, aminek az eredménye nagyfokú széthúzás, és ezerféle vélemény - ennek kapcsán történő széttagozódás -, holott többnyire csak mindig csak egy legjobb megoldás van bármely problémára, a legjobb szó definiciójából adódóan... és az nem az mszp-féle megoldások.

ásványi répacukor 2013.03.11. 21:23:17

@kenájkikit: Nekifutottam, eredmény ugyan az! Felénk az elektromos hálózat elég ramaty, a fogyasztók sem sűrűn vannak rajta. Cirka 1 év és a soron 3 oszlop kidől. Mikor és miből javitják meg szerinted? A rezsicsökkentésből ugyan nem. Az extraprofitot viszi az osztalék, hálózat szerelőt 2 éve nem láttam, óra leolvasó 1 szer egy évben. Mi még többet fogunk majd megtakaritani, de csak 1 év múlva, addig vonják az általányt. Vezetékes viznél hasonló a helyzet. Több közműadót kell befizetnie a szolgáltatónak, mint amennyi vizdijat beszed. Majd kompenzálják....
A palackos gáz csökkentését várom, de vajon tudja-é a helybéli kereskedő is ezt? Vagy autózzam 20 km-t, ha kifogy a palack, ami szintén nincs ingyé! Tudom én nem is Magyarországon élek. Csak vidéken.

kenájkikit 2013.03.11. 21:30:07

@ásványi répacukor: faszán neki futhattál, akkor elárulom, hogy a rufus által idézett és LINKELT mondatok, korábbi fidesz nyilatkozatok, a többit rád bízom.

kenájkikit 2013.03.11. 21:37:09

@Jani haverjának albán haverja: amúgy elmondom, hogy mit tudunk csinálni, tudunk írni, tudunk tükörbe nézni, hirtelen ez a kettő:D

2013.03.11. 21:38:09

@Meridian74:

"Azaz csak számláz, és ezért a nagy munkáért zsebretesz 10-20-30% hasznot... mikor éppen hogy sikerül mindenféle kitalált költségekkel megdobni az "előállítási árat", amire ráteszik a haszonkulcsot. Ennek árát tisztán a fogyasztó fizeti. Kell ez nekünk? sztem nem."

Ekkora hülyeség leírására ugyan ki kötelez??
10-20-30%
Miért is álltunk meg itt?
40%-50%-60%
végtelen%

Meridian74 2013.03.11. 21:41:19

@ásványi répacukor: na, és eddig miért nem javították ki a dülöngélő oszlopokat? Tavaly és azelőtt nem volt még rezsicsökkentés, amire foghatták ezt volna... szar kifogás.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 21:45:06

@ásványi répacukor:
"Nekifutottam, eredmény ugyan az!"
Lehet, de valami mégis azt súgja nekem, hogy nem azt sikerült kiolvasni a kommentemből, mint amit beletettem:), ezért egy kicsit közvetlenebbül teszem fel a kérdést:
Szerinted biztosan az a legjogkövetőbb magatartás egy kormány részéről, hogy egy független magyar bírósági ítéletet a miniszterelnök "botrányos"-nak nevez, azonnal (fellebbezés nélkül!) kilátásba helyezik az ítélet alapjául szolgáló jogszabályok megváltoztatását, és konzultációs kérdőív kiküldését helyezi kilátásba, ezzel próbálva legitimálni a teljes folyamatot?

Csak mert szerintem nem... és valami azt súgja, hogy szerinted sem:).

Ha egy kérdés úgy van feltéve, hogy "Jó-e az Önnek, hogy kevesebbet kell fizetni a rezsiért?", és úgy lesz, akkor van-e más válasz, mint az "Igen"?

Szerintem egy szolgáltatónak sok mindent előírhat egy kormány: adóztathat, megszabhat adminisztratív és műszaki minimumokat, még az árakat is hatóságivá teheti. Egyetlen dolgot nem tehet szerintem: nem mondhatja, hogy "Ezt meg ezt meg kell csinálnod, de a megszabott pluszszolgáltatás költségeivel nem emelheted meg az áradat".

ásványi répacukor 2013.03.11. 21:48:05

@kenájkikit: A harmadikra sikeredett. Bocsi, de nem olvasok fityisz oldalakat, linkeket. Igy érhető.
De az is, hogy nem akarok ráfizetni, már pedig, ha az lesz, ez lesz. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül.

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 21:48:24

@kenájkikit: Ja és ezekből meg is tudtok rendesen élni. Akkor nincs is itt semmi gond, lehet is tovább haladni. :D

Meridian74 2013.03.11. 21:51:33

@MikeBoy: ok, magyarázd el, miért is jó az nekünk, hogy pl a Magyar Telekom, mint távközlési cég - akinek fingja köze nem volt se a gázhoz se az elektromos áram termemlése/szolgáltatásához -, az nekünk, mint fogyasztóknak miért jó, hogy az MVM vagy akárki helyett számláz, nem kis haszonnal?

Amit ezek a köztes kereskedő cégek zsbre tesznek, azt mi fizetjük, vag ymég nem vetted észre?

Amúyg volt két kollégám is, mikor a múlt héten megemlítettem, hogy egyébként tudtáttok, hogy az MT-től nemcsak netet, telefon vehetsz, hanem gázt és áramot is, amire ők nagy boci szemekkel néztek rám, hoyg ne beszéljek már hülyeségekete... megmutattam nekik, nem hitték volna el, de hát ugye a weboldalukon ott van feketén fehéren. Vagyis rózsaszín lilán.

Az emberek fejében is ugyanekkora sötétség van és tájékozatlanság, mert mindenki csak azzal foglalkozik, jaj, csak engem ne rúgjanak ki, legyne meg az akis nyomorék fiozetésem, inkább tegyék k i helyettem a többit, jajj, csak engem ne.... mert akkor mi lesz...?

Az lesz, hogy már nem is a bőrödet nyúzzák, hanem egyenesen a vérdet szívják, és nem is csinálnak belőle nagy ügyet, mert nincs ellenállás, ha meg mégis valaki felemeli a hangját, azt gyorsan lehurrogják.

Van is egy vicc belőle, a pokolban az egyes nációkat különféle módozatokkal őrzik az ördögökök, de magyarokat egyáltalán nem kell őrizni, egymást rángatják vissza a forró vizes üstbe.
Viccnek nagyon találó, csak sajnos pontosan mutatja be a magyar valóságot.

ásványi répacukor 2013.03.11. 21:52:07

@Meridian74: Tavalyelőtt 2-t megreparáltak. A cserét erre az évre ütemezték. Szóval majd-ra.(Ha kidől. Min 1 napos áram szünet)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 21:52:16

@ásványi répacukor:
Köszönöm :).
Pedig pont az a poén benne: A Fidesz régen és ma :)!

2013.03.11. 21:59:49

@Meridian74:

Figyelj!
Leírtál egy nyilvánvalóan teljesen alaptalan dolgot.
Ne kezdj el utána kérdezni, mert nem érdekel! Mellesleg a kérdésed is értelmetlen.
Ha valamit tudni akarsz, nézz utána.
Ha elakarod utasítani, utasítsd el.

De ne magyarázd meg agyatlan bullshittel, csak mert van előtted egy billentyűzet!

kenájkikit 2013.03.11. 22:00:35

@Jani haverjának albán haverja: LOL hatalmas érveket sorakoztatsz:D mindenki tudja, hogy nálatok nem elvárás az, hogy valaki tudjon írni, a többiről nem is beszélek inkább.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.11. 22:02:56

@Meridian74:
Lehet, hogy "nekünk" nem kell, ahogy mondjuk a postaliberalizáció sem. Viszont az EU-tagság feltétele ezeknek a piacoknak a megnyitása. Úgyhogy helyesen nem "el lehet innen menni", hanem "ki lehet innen lépni". Terjeszd fel ezt is konzultációs kérdőív témának, hátha sikere lesz annak is.

Egyébként meg sok minden meg lehet tenni, akár 100%-os adót is ki lehet vetni. De biztos, hogy az az egyetlen módszer, hogy a kormány előbb botrányosnak nevez egy független bírósági döntést, aztán kilátásba helyezi a visszamenőleges jogszabályalkotást? A Fidesz megvédi az embereket a bíróságtól?

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 22:18:35

@kenájkikit: Hölgyeim és uraim bemutatom az Ultimate Weapont amit bármikor,bárhol elő lehet húzni ha már nem tudunk mást mondani egy egyszerű kérdésre se, a neve: HELYESÍRÁS. Tényleg csak ennyire telik tőletek? :D

ketroot 2013.03.11. 22:18:55

Komolyan faszra kéne húzni azt, aki "extraprofittal" érvel.

Siralmas, egyszerűen siralmas.

ásványi répacukor 2013.03.11. 22:20:31

@Rufus78: Szerinted eme kérdőiveket hány száz vér fityisz és narancs nyugger küldi vissza? Igaz azt hazudnak amit akarnak, mert azt nagyon tudnak. Jó gyüjteményem volt a vityka leveleiből, de le kellett mondanom a Szabad Földet, s más begyujtós nem akadt a kezembe.
A rezsicsökk-evény kulcsa az ELMŰ-nél van, szerinted mit szólna a II. és XI.ker. heti szinten pár órás áram kimaradásnak a Hörrr. tv hiradójának idején? Tudom Rákosi pajtáséknál is voltak szabotázsok, kerültek is emberkék wellnesselni a Hortobágyra evégett ugy 60 évvel ezelőtt. Egy kis nosztalgia sosem árt! Valakiknek kell bünbaknak lenni a saját hülyeségükért. Nehéz újat kitalálni. Most lesznek az áram rejtegetők, meg a gáz kulákok. Vagy csak a komenyista multik ?

kenájkikit 2013.03.11. 22:29:03

@Jani haverjának albán haverja: jajaja, imádkoztál ma már mindenható orbánúrhoz?:D vagy kicsapod a képére, vagy hogy csinálod?:D

Erhardt von Rheindars 2013.03.11. 22:38:58

@Jani haverjának albán haverja: "Az értéktelenedés az nem csak a intézkedéseink miatt van hanem mert a pénzügyi és külföldi politikai körök folyamatosan Viktort és a Fidesz támadják aminek oka hogy nem tetszik nekik az az út amerre ö vezet minket mert az nem nekik jó."

Tipikus fidesz propaganda, Milyen útra vezetett téged Viktor? Szembementek a kapitalizmus elveivel, egy kapitalista világban. Hugyozhatsz te széllel szembe, csak visszavág. Amiben ti hisztek azt szocializmusnak hívják.

"Egyébként ha ennyire nem a világpiaci ár határozza meg az árat akkor mi a magyarázat arra hogy mindig azt mondják hogy az áraink már Európaiak csak a bérek kevesek?"

Maradjunk akkor a benzinnél, mert vannak kivétel árucikkek. Az áraink úgy lehetnek európaiak hogy az állam tartja olyan szinten őket. Mehetnénk európai szint alá ha az állam csökkentené az áfát (17%), vagy a benzin jövedéki adóját (literenként 120ft) Ez esetben kevesebbet kellene fizetni érte, de az állam zsebéből egy rahedli pénz kiesne. (ez például az egykulcsos szja bevezetésekor is előjött, kb sikerült 1000 milliárdos lyukat ütni a költségvetésen) A bérek pedig amiatt kevesek mert keveset termelünk. Ha majd többet termelünk több lesz a bérünk is.

"Tehát ha így van akkor külföldön hogy hogy ilyen magasak az árak mikor ott sokall kisebbek az állami elvonások és sokkal jobb a gazdasági helyzet elvileg?"

Amit leírsz nem feltétlenül van összefüggésben. Egy jól teljesítő gazdasággal a háta mögött is vethet ki adót az állam a benzinre ahogy ez máshol is működik. Hiszen olyan cikket kell megadóztatni amit sokan rendszeresen vásárolnak.

Erhardt von Rheindars 2013.03.11. 22:53:37

@Jani haverjának albán haverja: Még annyit: A benzinárhoz ezen az oldalon találhatsz egy jó kis diagramot. Remekül szemlélteti az arányokat

www.fertopart.hu/rovataink/gazdasag/2250-50__folott_van_az_uzemanyag_adotartalma__

Jani haverjának albán haverja 2013.03.11. 23:15:31

@kenájkikit: Ne magadból indulj ki és ne vetítsd ki a te vágyaidat egy olyan személyre akiről halvány lila fingod nincs hogy ki ő és hogy hogyan él. Elmondom neked hogy 3 gyermek édesapja vagyok aki boldog házasságba él és elmondhatom hogy nem is rosszul. :D Emellett nem ilyen beteg gondolatok forognak az agyamba mint amiket te írsz. Ha lehet egy tanácsom sürgősen nézesd meg magad egy orvossal mert érvrendszered alapján komoly gondok vannak nálad te kis lepkefing.

@Erhardt von Rheindars: Először is elnézést de most már el kéne mennem piheni de ha neked megfelel akkor holnap válaszolok arra amit írtál mert most egy picit hosszú lenne leírni és mint mondtam jó lenne lepiheni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.11. 23:27:39

@zobod: "a periféria országok nem fogják megszavazni egy olyan büntetőmechanizmus létrehozását aminek maguk is alanyai lehetnek"

Hmmm.. Ha jól emlékszem, pontosan egy ilyen mechanizmust hozott tető alá az első magyar EU-elnökség 2 éve és annak a fél évnek ez volt az egyetlen kézzelfogható eredménye...

Háténvagyoka... 2013.03.12. 07:20:58

"és a következő kormány esetleg máshogy szeretne kormányozni, nem tudja megtenni, mert nem lesz képes módosítani az Alaptörvényt kétharmados parlamenti többség hiányában. Márpedig egyhamar nem lesz kétharmados többsége senkinek Magyarországon, így amit most beleírnak az Alaptörvénybe, az nagy valószínűséggel ott is marad."

A következő kormány meg hozhat egy olyan, egyszerű többséges törvényt, hogy nem kell kétharmad az alkotmánymódosításhoz. Hozhat olyan egyszerű többséges törvényt, hogy a száz évre bebetonozottakat bizony ki lehet rúgni. Ha már mindent lehet....
Még jó, hogy nem azt írták (vagy ne adjak ötleteket?), hogy soha többé nemFidesz-kormány nem hozhat semmiféle törvényt....

Meridian74 2013.03.12. 07:31:55

@Rufus78: "...ogy a kormány előbb botrányosnak nevez egy független bírósági döntést, aztán kilátásba helyezi a visszamenőleges jogszabályalkotást? "

A kormány azért van hoyg minket képviseljen, és a többség - aki nem politikus - az pont ezen a véleményen van. Nem véletlenül mondta ezt Orbán, mert pontosan tudja azt, hogy ebben támogatólag nem kétharmada van így, hanem 4/5-e. A bíróság meg tehet egy szívességet. Ezt az ügyet lezaravták kb 3-4 hónap alatt, egy nyamvadt munkaügyi pert meg kb 5 év alatt, egy mocskos csalást meg nem képes tíz év alatt sem. Ez utóbbira ottvan Kulcsár ügy. Hunvaldot meg majdhogynem megdícsérték 15(!!) rendbeli csalás, okirathammísítás(!) és hasonlók miatt...
Te mennyit kapnál a feléért is? 5 évet? 8 évet? Hmmm elloptál pár milliárdot, de nincs zsidó felmemőid - sem támogatóid? Na, akkor 12 év.

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:34:24

Ez az alaptörvény semmi !! Olyan mint az Alaplé...zöldséges katyvasz...trutymó....!!!
Fidesz Tákolmány! Magyrországnak Nincs Alkotmánya! Diktatúrában nincs Alkotmány...nincs mit tisztelni..
Alaplé van!

Meridian74 2013.03.12. 07:40:31

@Erhardt von Rheindars: "gykulcsos szja bevezetésekor is előjött, kb sikerült 1000 milliárdos lyukat ütni "

Végig arról pofáztak, hogy adót emeltek ezzel tulajdonképpen, mert kivezették az adójóváírást, ezért aztán a minimálbéresek is fizetnek mostmár adót.

Ezzel kapcsolatban ki is számolták, ha visszahoznák a többsávos adózást, bajnai-féle verzióban, akkor a legfelső adókulcsnak 48%-osnak kellene lennie, ahhoz, hogy ne csökkenjen az adóbevétel, az adójóváírások miatt.

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:42:03

Egyet lehet tenni...MEGDÖNTENI A DIKTATÚRÁT és illegitimnek nyilvánitani, minden Fidesz katyvasz intézkedést (
amúgyis illegitim volt a csalások miatt a 2010 es választás az 51 százalék.is..LáNCSZAVAZÁS ÉS EGYÉB KUBATOV NYALÁNKSÁGOKKAL)..
MINDENT VISSZACSINÁLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meridian74 2013.03.12. 07:42:20

@MikeBoy: neked nem is kell, sztem menj és szolidaritásból fizess dupla számlát nekik, az kell neked.

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:43:41

HA GYÁVA A MAGYAR NÉP---akkor megérdemli ezt a NEMZETI SZART!

Meridian74 2013.03.12. 07:44:31

@ásványi répacukor: " szerinted mit szólna a II. és XI.ker. heti szinten pár órás áram kimaradásnak a Hörrr. tv hiradójának idején"
És mit szólna, ha ezért akkora büntetéseket kapna, hogy arról koldulna?

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:54:16

A "közjogtalan, közutálatnak örvendő " Házmester...akinek az orra alatt a surolókefe van , és állandóan csak kapa esik ki a száján..
.márc. 15 elmenekül Magyrországról..Németországba ( , valami szar Fidesz
kitüntetést ad át....remélem leugatják, és lesz aki le is köpi),...
Fél a Gazember, hogy márc. 15 véletlenül átcsap ORMÁNYVÁLTÁSBA és elkapják a tökét a suttyónak!...és jaj neki!
Előbb utóbb úgyis az lesz!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.12. 08:14:41

@Meridian74:
Jaja, Rogán Antal "kiszámolta", hogy:
- HA Bajnai Gordon teljesen ki akarná vezetni a bank- és szektoriális adókat, és;
- HA az így kieső összeget teljes egészében az SZJA-ból akarná pótolni, és;
- HA Bajnai a korábbi formájában hozná vissza az adójóváírást és;
- HA az átlagbér tényleg az alsó kulccsal adózna;
AKKOR az csak egy 48%-os SZJA-kulccsal lenne megoldható.

Nem baj, ha Bajnai "tolmácsaként", "adószakértőjeként" Rogán nekem egy "kicsit" hiteltelen, és hogy nekem a fenti logikában egy kicsit sok a "ha"?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.03.12. 08:28:59

:..hogy a kétharmad vagy a kétharmad: ez az a fajta kérdés, ami a rendszer belső ellentmondását mutatja meg, és nem oldható fel a rendszer saját működésén belül.
de segítek: szar a rendszer, nem rendbehozni kell, hanem teljesen újat alkotni. mivel nincs egyet (sem kettőt-) értés az ebben a szanaszétbasztatott országban. eleve konszenzusra kell jutni, nem pedig nyertes-diktál rendszerben "demokráciázni", tiszta nonszensz amit itt politika címen összeb@sznak. előbb lenne itt regionális vagy megyei autonómia, vagy városállamok, mint valami mítikus egységes ország, ami eleve sohasem volt. a félelem tartja össze ezt a tákolmányt, és mint mindig, van is mitől félni. bár ennyi erővel már dühösek is lehetnénk. talán ez az egy valódi választásunk, mint a demokrácia alattvalóinak.

Secnir 2013.03.12. 09:09:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Olvastam egy könyvet. "

de felvág valaki, de felvág valaki!

lyken 2013.03.12. 09:10:48

index.hu/belfold/2013/03/11/a_fidesz_alairast_gyujt_a_rezsicsokkentesrol/

Kéretik kapaszkodni!
"(Rogán Antal*) frakcióvezető kifejtette azt a véleményét is, hogy az energiaszolgáltatók kereseteit a bíróság „feltűnő gyorsasággal tárgyalta meg, és feltűnő gyorsasággal hozott első fokon ítéletet”, ami komoly veszélyt jelent a lakosságnak, hiszen jogerőre emelkedése esetén egy átlag magyar családnak havi 4400 forintot kellene visszafizetnie januárra és februárra is. A Fidesz azonban ezt nem engedi "

Szóval nem engedik, hogy a bíróság mindenféle önálló ítéletet hozzon. Hova képzelik ezek a független bírók magukat? Mikor ott ül a Tünde a nyakukon? És még önállóan mernek ítélkezni? Hát ez skandallum baszki.

AFulgens 2013.03.12. 09:16:34

Aztarohadt mennyi troll, bertroll, fideszdroid. Nagyon beszarhattak a "odafenn", ha nem eleg, hogy lezaratjak a Sandor-palota kornyeket, meg egy blogra (ami politikailag sulytalan egyenlore, bar ugy erzem kozeledik a vadiratkent felhasznalas ideje) is ennyi idot-energiat-penzt aldoznak.

felcsutisuttyo 2013.03.12. 09:20:14

Arogán üvegszemű, vizenyős tekintetű E.T. ..mindenhez ért...beszarás! :DDDD
Majd amikor ki lesz nyomva a szeme..és ki lesz lökve a z autópályára " sétálni"----_DDDDDDD
az lesz a szép...mert a NÉP büntetni fog...(bíróság nélkül)!!!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.12. 09:25:28

a Három Közjogi Népi utálatnak örvendő Buga Jakab országa vagyunk. Nincs min csodálkozni, amikor három suttyó kezében van a hatalom. Kitaníttattuk őket a közpénzen... és egyik sem dolgozik..csak piziciót foglal, élősködik és árt a Magyar Népnek!!!!!! Parazita Nemzeti gazemberek!
remélem a " LÁZ-ADÓ" bevezetés után..gyors számon kérés lesz!!!!!!!!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.12. 09:42:03

@lyken:
Hát igen, egy "kicsit" vérszemet kaptak a fiúk most, hogy már épp csak halat nem csomagoltak az Alaptörvénybe...
A Fidesz megvédi a magyar embereket és családokat a független magyar bíróság ítéletétől!
Selmeczi Gabriellát kérjük a sminkbe! Selmeczi Gabriellát a sminkbe!

Mennyit fejlődött a világ!
"A Fidesz a törvényesség és a rend pártja. A Fidesz - politikai szervezetként - eddig sem kommentált és a jövőben sem kíván kommentálni bírósági ítéleteket - olvasható a Fidesz sajtóosztályának közleményében."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=135974

kifordított nagyanyó 2013.03.12. 11:23:08

Azért akik itt szidják a blogot,hogy szidtuk a szocikat.
hunvald 1 milliárdos kár-persze felmentve
hagyó 5 ingatlan-vele nem tudom mi van.
bajnai ötlete az adományok megadóztatása.
Attól nm lesznek szépek,mert vityáék jobban elkúrták!

kifordított nagyanyó 2013.03.12. 11:24:32

...és még ki tudja mik voltak......

AFulgens 2013.03.12. 11:59:44

Mea culpa, most nezem, hogy kave elott az irtam, hogy egyenlore ahelyett, hogy egyelore. Csak hogy ha valaki bele akarna ebbe kotni :)

Ironfist 2013.03.12. 12:24:38

@Jani haverjának albán haverja:

Jaaa, hogy troll vagy! Ahaaa, értem már :) Az a szomorú, hogy amilyen támogatói vannak a fidesznek, el is hittem, hogy valóban vannak ilyenretardált emberek. :)

@Meridian74:

Létszik, mekkora senki vagy a témához, a villanyszolgáltatók 2 (azaz kettő) százalékot tesznek zsebre. A villanyár 60%-a adó, amit Viktor tesz zsebre, és a maradék meg karbantartásra, bérekre, ilyesmire megy el. Az, hogy egy kormány nyíltan kijelenti, hogy de, márpedig ti holnaptól 10%-kal olcsóbban árultok valamit (ez esetben az áramot), az színtiszta kommunizmus. Ráadásul a hülyék még az adóját sem csökkentik, tehát mi következik? Nem lesz karbantartva, jóval kevesebb ember fog náluk dolgozni, és előbb utóbb ugyanarra a sorsra jut majd, mint az közimádatnak örvendő BKV. Azt leszámítva, hogy ha csődközelbe kerülnek, ők megtehetik, hogy fogják magukat, és kimennek az országból, aztán az állam meg gondoskodhat a több tízezer fős apparátusukról. Vagy nem lesz villany. Lehet választani.

Bee-zony 2013.03.12. 12:28:26

Egy focibuzi, és a politikai futballhuligánok kerültek hatalomra 2/3-al, akik mindent erőből, és 100-as IQ-ból oldanak meg. Azzal, hogy az Alkotmányba belepakolják az aktuálpolitikai szarjaikat, átléptek egy határt; ahogy az alkoholizálóknál is van egy határ, amin túl már egyértelműen látszik, hogy nem józanok, így vannak ők is, megártott nekik a kétharmados hatalom (vö. Kadhafi és társai). Közben egy olyan gordiuszi csomót alkotnak (vö. Alkotmány), amit végül már csak karddal lehet megoldani.

„Magyarország jobban teljesít.” Aljasságban és hülyeségben, mi az hogy, nagyon is!

„Diktátor
Diktátor olyan államfő, aki a megszokottnál több hatalommal rendelkezik.”
hu.wikipedia.org/wiki/Dikt%C3%A1tor

Viktátor olyan ál(l)amfő, aki... nem csak a megszokottnál aljasabb, hanem sokkal hülyébb is, a párttársaival és a szavazóival együtt. Akiket sikeresen becsaptak, azok ennyi disznóság megtapasztalásával már rá kellett jönniük, hogy át lettek verve, tehát már csak az elkötelezetten aljasok és hülyék maradtak, az osztogató és fosztogató orbáni diktatúra anyagi haszonélvezői, avagy a rablóbanda tagjai, a kalózok.
Akire azt mondják, hogy veszett, annak meg kell veszni. Végül is két lehetősége van, vagy bebizonyítja hogy nem veszett, vagy megveszik teljesen. Aki a megveszésre és a megvehetőségre hajlamos, az valószínűleg az utóbbit fogja választani, főleg úgy, hogy már rálépett arra az útra.

A Fidesz-KDNP eszenciája:
„Szívjátok csak a fogatok ti kis senkik, itt akkor is az lesz amit Orbán Viktor mond. Álmodozhatok itt a kétharmados többségről a balliberális csürhének hogy majd akkor ők megváltoztatják a szent Alaptörvényünket de olyan úgyse lesz amíg a kedves vezetőnk életben van. Ugyanis mi kiállunk mellette és még vérünk is adnánk érte és a jelenlegi rendszer fenntartásáért ha arról van szó. Akik meg külföldre mentek mert hogy ott minden milyen jó és most onnan osztják az észt nekünk azok ne feledjék hogy mi mindenre emlékszünk és nincsenek elfelejtve és ők is ráfáznak még arra a nagy eszükre, még ha azt is hiszik hogy az Interneten anonimok lehetnek.”

Ez nem paródia, ez Magyarországon a rögvalóság; az a tény, hogy Magyarországon a fidióták kerültek hatalomra.

Magyarországot 2010 óta három nagy társadalmi csapás sújtja, a zsidójárás, a cigányjárás, és a fidiótajárás.
Fidiótáknak egy értelmes dolgot lehet tenni, lemondani a hatalomról. Az erkölcsről és a józan észről már lemondtak, mondjanak le a hatalomról is.
A többieknek ezeket az értelmes és probléma-megoldó dolgokat lehet tenni, vagy elmenni, vagy küzdeni, vagy harcolni, vagy ezek kombinációját.
Küzdeni vagy harcolni nem ugyanaz: küzdelemnél ellenfél van, harcnál ellenség, a küzdelemnél vannak betartandó szabályok, harcnál egy szabály és lényeg van, a győzelem, akár az ellenség fizikai megsemmisítésével is. A harc magában foglalja a küzdelmet is, a küzdelem viszont nem foglalja magában a harcot.
Amikor Hitler azt írta, Harcom, ott a kocka már el volt vetve, akár tudatában volt ennek, akár nem.

A küzdelem Magyarországon már szükséges, és ha ez nem elegendő a fennálló problémák megoldásához, akkor már csak az utolsó lépés maradt.
Ahogy most kinéz, a küzdelem – bár tegyünk meg mindent ezért és ebben, ami tőlünk telik – nem lesz elegendő a problémák megoldásához, tehát meglesz a harc is. Ennek viszont akkor jön el igazából az ideje, amikor már minden más lehetőség kimerült, és nem volt elegendő a problémák megoldásához.
Tehát a harcnak még nem jött el az ideje, mert a küzdelem lehetőségei még nem merültek ki teljesen, hanem „csak” kimerülőfélben vannak.
Amikor sokan érzik úgy, hogy kimerültek a küzdelem lehetőségei, és ugyanúgy megvan a problémahalmaz, és ami van azt nem érdemes tűrni, és elmenni sem lehet, vagy nem érdemes, akkor következik a harc, akár a Gandhi-féle nem engedelmeskedés, amihez nagy tömeg kell, vagy a fegyveres, ami lehetséges partizán-módban is, akik persze nyilván le lesznek terroristázva a hatalmon lévők részéről, viszont a szabadságharcost és a terroristát meg lehet különböztetni a céljaik alapján. Bár az 1848-as 12 pontosokat is le lehet terroristázni, de akinek van szeme, láthatja, hogy az szabadságharc, és nem arról szólt a történet, hogy az egyik zsarnok helyet a másik zsarnok akart hatalomra kerülni.
Az a baj, hogy a jelenlegi magyarországi helyzetben a szabadságharc könnyen összemosódik és -keveredik a zsarnokok vetélkedőjével.
A szabadságharchoz tiszta csapat kell, tiszta, egyértelmű vonalvezetésű célokkal, és ilyen Magyarországon még nincs. A most feltűnt székházfoglalók sem ilyenek, mert az egyneműek házassága a buzulás legalizálása, és szodomita cél, úgyhogy tőlük csak annyi várható, hogy másképpen lesz rossz.
A céljaik egy részét helyesnek tartom, és támogatom, de nem mindegyiket.
Ezzel kapcsolatban Alfonzó egyik példatörténete jut eszembe: van egy terített asztal, minden tip-top, csak a tányérok mellé oda van téve szalvétán egy kis darab szar. Ugye hogy már nem jó az egész?
A féligazság pedig nem az igazság fele, hanem a hazugság egyik formája, az igazságokkal összekevert.
Számomra már csak egy jó felosztás és megosztás van, az egészséges elméjűek akik egyben rendpártiak is, és fontos szempont náluk a kölcsönös előnyösség, a nyer-nyer helyzet mindenkire vonatkozóan, és a beteg elméjűek, akik bűnpártiak, és 0 összegű játszások, amennyit nyernek ők, annyit veszítenek a többiek, tehát így vagy úgy, egyéni és csoportos haszonszerzőként kártékonyak a többiekre, és az egész társadalomra vonatkozóan, és több az általuk okozott kár, mint a haszon. Tehát ők jobb ha nincsenek, ez a társadalmi nyereség.
Egy valóban jó, és jól működő társadalomban a kártékonyaknak nincs szabadlábon való létjogosultsága, őket vagy kényszerrel kell korrekt életpályán tartani, vagy a másik lehetőség, hogy ne legyenek egyáltalán. Tehát vagy a selejt javítása, vagy a megsemmisítése. Ahol a selejtet, a kártevőt javítatlanul szabadon engedik, azzal, hogy letöltötte a büntetését, az beteg, abnormális, degenerált vezetésű társadalom, és ha az ilyen vezetés nem váltható le többségileg, akkor beteg többségű társadalom is (vö. a jelenkori Magyarország), és az ilyen társadalom nem ússza meg tömeges pusztulás nélkül, mert olyan, mint egy beteg szervezet, amelyet megtámadtak a vírusok, baktériumok, férgek, összefoglalva kártevők, ártalmas lények, és nem képes ellenük védekezni, tehát kárt szenved, és hanyatlik és pusztul. Ha nem tudja legyőzni a betegséget, akkor teljesen.
Ez a természet rendje. Aki úgy érzi hogy igazságtalan, tegyen panaszt Istennél. Aztán majd belátja, hogy mégiscsak így van jól.

Ironfist 2013.03.12. 12:37:50

@Ironfist:
Ja, és csak, hogy értsd: ha az állam gondoskodik az áramszolgáltató cégek után itt maradt tömegekről, azt a mi adónkból teszi, tehát újabb költség nekünk, mikor már így is csődközelbe vitte a Viktor-Gyuri duó az országot. Ugyanis olyan, hogy az állam majd fizet, olyan nincs. Az állam nem fizet, mert nincs pénze. Az állam a MI pénzünket osztogatja ide-oda (szeretett kormányunk pedig ebbe nyúl bele), ergo ezt IS MI fogjuk fizetni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.12. 12:37:52

@Ironfist:
Khm... ha ugyanarról az ábráról beszélünk, vagyis ami itt is volt téma, és az ELMÜ csinált...
vastagbor.blog.hu/2013/02/05/az_egyszerusitett_rezsiszamla
...akkor a 2 (azaz kettő:)) azon nem százalék, hanem forint, és a 60% sem teljesen adó, hanem az össz állam zsebébe jutó rész, amiből "csak" 24% az adó.

A többi az +1 :).

Magyazuela.

Ironfist 2013.03.12. 12:40:23

@Rufus78:
Ja, kicsit én is belekavarodtam :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.12. 12:58:34

@Rufus78:
Ja, hát ha csak úgy nem!

"Rogán Antal a közműcégek által indított pert támadásként értékelte, mely szerinte nem a parlament vagy a Fidesz, hanem a családok ellen irányult, akiknek átlaosan 4 400 forintot kéne visszafizetniük, ha a döntés jogerőre lépne. Szerinte hétfői parlamenti beszédében Orbán Viktor nem bíróság munkájáról, hanem a rezsicsökkentést támadó energiaszolgáltatókról mondott véleményt.
Rogán szokatlanul gyorsnak minősítette a FT elsőfokú ítéletét. Az Index kérdésére viszont cáfolta, hogy ezzel a kijelentésével arra célzott volna, hogy a bíróság valamilyen befolyás alatt hozta meg a döntését. Vannak perek, amely páratlan gyorsasággal születnek, miközben más perek nagyon elhúzódnak, ám ezzel – mint mondta – nem céloz semmire - mondta hozzátéve, hogy ezért viszont szerinte a politikának is gyorsan kell megerősítenie a rezsicsökkentés védelmét."

„Ha a profitot begyűjtő cégek helyzetét nézzük, akkor azt látjuk, hogy éveken keresztül óriási profitokat termeltek, tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Ennek kapcsán elmondta: a villamosenergia-szektor adózott eredménye 2011-ben meghaladta a 31 milliárd forintot. Hozzátette: „az oly sokat panaszkodó gázcégek” közül is volt legalább kettő, amelynek a profitja 5 milliárd forint fölött volt.
Ennek ismeretében azt kell mondanom, hogy a kormány álláspontja szerint a bíróság döntése botrányos, maga a botrány – emelte ki."

Tehát Orbán nem a bíróság döntését "botrányosozta", Rogán pedig nem gondolt a mondatai mögé semmit, aha... Nem, Rogán nyilván csak elismerését kívánta megfogalmazni a független magyar bíróság ítélkezdési gyorsaságával kapcsolatban (talán mert egy faszságról két pillanat alatt meg tudta a bíróság állapítani, hogy faszság!), Orbán pedig... nem is tudom... csak a száját szellőztette biztos, és a levegővételek kísérőjelensége állt össze "véletlenül" érthetőnek vélt hangokká ("A bíróság döntése botrányos, maga a botrány"), mert az enegriacégek említése a kanyarban sincs.

Hogy is van azzal a freudi elszólással?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.03.12. 14:10:38

@f.domino:

Jobbik 33 tartózkodás. nehogy ellenszegüljetek a gazdinak, a pincsikutya párt.

Meridian74 2013.03.12. 16:20:02

@Rufus78: kicsit sok a ha? Tudod, hogy az, amit a képernyőn nézel, hány "ha" után jelenik meg? (if... then... else)

Meridian74 2013.03.12. 16:22:17

@Ironfist: "étszik, mekkora senki vagy a témához, a villanyszolgáltatók 2 (azaz kettő) százalékot tesznek zsebre. "

Sztem te vagy nagy nulla a témához, mivel ismerem a szolgáltatókat - itt nem fogom kifejteni miért és milyen okból. Te nagykanállal beveszed és nyeled ezt a szar dumát. Végülis szarrá lesz és kiszarod, nem érzel különbséget.

Bee-zony 2013.03.12. 16:24:52

Nem Bajnai, Orbán áll mögöttünk
index.hu/video/2013/03/12/nem_bajnai_hanem_orban_all_mogottuk/

Poén, hogy ki és mivel motivál, viszont egy nagy kérdésem van, az, hogy vajon a mostaniak, akik most szépen ráolvasták a Fideszre, hogy az mennyiben különbözik a 25 évvel ezelőttitől, és hogy honnan hova jutott... a nagy kérdés, hogy ők innen hova jutnak?

Nekem soha nem volt szimpatikus a Fidesz, mert az arrogancia, és „a mi kutyánk kölyke” mutyizás mindig benne volt, és ha az MSZP volt a 0, akkor a Fidesz a -1, és soha nem szavaztam rájuk (2006, 2010 Jobbik), és a Likud testvérpártjától nem is vártam mást, mint azt hogy megpenészedik a narancs teljesen, mert van ott hozzá elég élősködő gomba, bár szolidabb megpenészesedésre gondoltam, nem ennyire látványosra és brutálisra – de hát belehúztak ők is, nem csak a Ron Werberes MSZP.

A nagy kérdés, hogy a mostani tüntetők vajon ellenállnak-e a penészedésnek, a rothadásnak, a megtetvesedésnek (vö. szegfű), és a romlás minden formájának, vagy ha nem, akkor ők milyen sorsra jutnak?
Ha nem ellenállók, akkor ugyanolyan sorsra jutnak, mint az elődök. Ez a kérdés megfejtve.
Mennyivel jobb ez a társaság, és generáció, mint amazok voltak, hm...? A következő 25 év során kiderül.
Nekem a szimpátia-ellenszenv skálán ők inkább szimpatikusak, és ez is valami, és eddig jó... de egy jó kezdet sem garancia semmire a továbbiakat illetően. Egy önkéntes eskü, hogy nem romlanak el, és hogy ellenállnak minden rontási kísérletnek, korrumpálásnak, megvételnek, rossz irányba befolyásolásnak, ez jó lépés lenne.

Másik:
Politikát nem lehet hazugságra építeni? Az MSZP és a Fidesz rá az élő példa, hogy lehet... lehet rá építeni, csak nem lesz jó az építmény.
Akinek külföldi példa kell erre, az is van:
Magyar hajléktalanokkal "mutatják be" az észak-koreaiaknak "Amerika nyomorát"
kuruc.info/r/6/109194/

Azért az ne legyen nagy vigasz, hogy Magyarország Észak-Korea és Albánia között van életminőségben... ebben a térségben nem ez a mérce, hanem a visegrádi négyek, vagy nagyobb léptékben az EU.

Meridian74 2013.03.12. 16:26:06

@lyken: igen, érdekes, ezen senki nem csodálkozik... alig 2 több mint hónap alatt a bíróság elsőfokon hozott ítéletet. De egy szaros banki devizahiteles ügyben, egy munkaügyi perben, egy Hunvald, Hagyó ügyben, egy Kulcsár ügyben, hogy van az, hogy nem hoznak 2 hónap alatt ítéletet?? 2 év alatt sem? Az NBH-t ráereszteném az összes bíróra, korrupciós ügyben, mert itt vastagon kaptak borítékot, és ezzel kapcsolatban kurvára kilóg a lóláb.

Ironfist 2013.03.12. 16:38:20

@Meridian74:

Konkrétan nekem a közgazdaságtan tanárom magyarázta el ezt a témát, de akkor majd jobban fogok hinni neked, meg a homályos áramszolgáltató ismerősödnek. Fogsz te még csodálkozni, mikor már csak a fideszt imádók, meg a cigányok maradnak ebben az országban (meg pár mazochista széljobber), és senki nem fogja tudni őket eltartani, villany nem lesz, víz nem lesz, gáz nem lesz, semmi nem lesz, de azért majd lehet mondani, hogy a siker láthatatlan, meg senki nem érti meg a kormányt, hogy mekkora zsenik. Meg ha valami baj van, az biztos a másnapos brókerek támadása miatt lehet.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.12. 16:47:37

@Meridian74:
Ezügyben talán egyeztess Rogán Antallal, aki "akaratlanul", "célzás nélkül" megzörgette ez a harasztot:
"Rogán szokatlanul gyorsnak minősítette a FT elsőfokú ítéletét. Az Index kérdésére viszont cáfolta, hogy ezzel a kijelentésével arra célzott volna, hogy a bíróság valamilyen befolyás alatt hozta meg a döntését. Vannak perek, amely páratlan gyorsasággal születnek, miközben más perek nagyon elhúzódnak, ám ezzel – mint mondta – nem céloz semmire".

Szerinted a gyorsaságot nem magyarázhatja, hogy tényleg kilógott egy lóláb, csak éppen a másik, vagyis a kormányé, és a kontár módon összetákolt kormányhatározatról ilyen gyorsan meg tudták állapítani, hogy kontár módon összetákolt kormányhatározat, ami törvényeknek mond ellent, hogy messzire nem menjek, például a számvitelinek?

Azt meg ne tudd meg, hogy az én számat hány "ha" hagyta el, miközben kiröhögtem, ahogy informatikát próbáltál keverni a "Hány feltétel együttes teljesülésénél vetné ki Bajnai Gordon a 48%-os SZJA-t?" kérdésbe :DDD! Csak ízelítőül: "HAHAHAHAHAHAHAHAHA!"

Ahhoz is mennyi "if" kellett, hogy te most ilyen okosságokat megossz, hogy hány kardfogú tigris meg mammut elől kellett elmenekülni az őseidnek :D!

titan 2013.03.12. 17:04:46

@Rufus78:
if (vastagBor.countOfPosts > prevCount) {
nariDroid.launch(vastagBor.latestPost);
prevCount = vastagBor.countOfPosts;
}

bocs...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.03.12. 17:10:07

@dr. Aullah: Ezt kívánják a pártérdekek. Ha netán mégis elzárják az EU-s forrásokat az a haveroknak ezermilliárdos tételeket jelent. Gondolom Laja, Zsóti meg Gabi finoman levezette a reggeli cofee mellett, hogy ezermilliárd nekünk, abból X százalék vissza a pártkasszába meg Y százalék a megfelelő magánszámlára... ennyit megér egy kihagyott "Petőfi cenzúravers elszavalása a bértapsolók előtt" performansz, nemde?

Meridian74 2013.03.12. 17:28:49

@Ironfist: nekem is volt közgáz tanárom. Egy zsidó. Nagy lelkesen magyarázta, hogy 2000-es évek első felében hogyan lehetett cégek adás-vételével kurva nagy pénzeket leakasztani közvetett módon az államtól. Azóta persze az ehhez kapcsolódó kiskaput már bezárták.

Közgazdászod is hazudik. Nyilván van ebben érdekeltsége. Más közkazdászok m eg más mondanak, érdekes, nem? Hoyg is van ez?

Na, én ha már messziről jött embernek, azaz idegennek kell hinnem, akkor inkább hiszek Volner Jánosnak, mint bárki másnak. Ő meg elmondta, hogy vannak számításaik, hogy 30% problémamentesen belefér az árcsökkentésbe. Probléma csak a sírásból, meg jajgatás hallgatásából lesz, de egyébként más nem.
Egyébként meg én is szolgáltatónál dolgozom, tudom mire mennek "el" a pénzek...

titan 2013.03.12. 17:41:36

@titan: ja persze akinek nem inge...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.12. 22:57:00

@Jani haverjának albán haverja: Nacsak, kiteszem innen a "virtuális lábam" kicsivel több, mint 1 napra, aztán máris hódolóm akadt :)

HA ÉRVEKKEL NEM SIKERÜL VITATKOZNI, AKKOR MARAD AZ ÉRTELMETLEN GÚNYOLÓDÁS?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.12. 23:39:51

@thomas87: Drábik János vagy nem épelméjű, vagy pedig valami miatt nagyon alattomosan hazudozik.

Egy jótanács: SOHA ne higgy olyan embereknek, főleg a XXI. sz-ban, aki EGYMAGA talál ki valami forradalmit. Még a közgazdaságtanban sem, hát még a tudományokban. Drábikot pedig minden közgazdász kiröhögi.

A helyesírásró szóló részt nem nagyon tudtam értelmezni, biztosan nekem szólt?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.12. 23:44:50

@thomas87: Jaj, elfelejtettem a kérdésedre válaszolni: Szóval szerintem NAGYON IS ORTODOX gazdaságpolitika kellene Magyarországnak. Ha rajtam múlna (nem fog múlni soha) én az állami újraelosztás jelenlegi 54%-os szintjét levinném kb. 15%-ra első lépésként. A siker kulcsa ugyanis ez. Nézz körül a világban: Azok a sikeres országok, akik SZABAD gazdaságot csinálnak, és az állami újraelosztás alacsony. Ez aló csak néhány skandináv ország a kivétel, de ott is kezdenek jönni a problémák, egyébként ott, azokban az országokban is azért volt csak sikeres EGY DARABIG a nagy állami újraelosztás, mert közben meghagyták a nagy önkormányzatiságot is, amit a Viktátor szintén szépen leépített.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.12. 23:55:28

@Jani haverjának albán haverja:
"Mégis mit tudtok tenni ellenünk? Azonkívül hogy pár blogon kiadjátok magatokból a feszültséget, még ezzel is nekünk segítetek te kis légyfing. :D"

Látod ennyire vagy te albán, hogy ezt se tudod.
en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Rebellion_of_1997

Ez itt volt Albániában nem is olyan rég. A kiváltó okok kísértetiesen hasonlítanak a jelenlegi magyar állapotokra.
Csak hogy gondolkozz el egy kicsit rajta.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 00:14:12

@Jani haverjának albán haverja: Nem tőlünk "telik csak ennyire", hanem tőletek, schmittplagival az élen :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 01:02:01

@Bee-zony: Csak szólok, hogy klasszikus értelemben vett hajléktalan gyakorlatilag nincsen Albániában. Mivel ez egy családcentrikus ország, mindenkit eltart valamilyen szinten valami távoli gazdag rokona, azaz a családja. Koldus van (főleg cigányok), de azok is házban laknak. Nyáron a tengerparton vannak alkalmi hajléktalanok (pl. Durres-ban a szeméttelep mellett sátorban), de azoknak van saját házuk, csak valami Isten háta mögötti hegyi faluban, és nyárra leköltöznek a tengerpartra műanyagflakont, meg sörösdobozt, meg egyebeket gyűjteni, mert itt fizetnek érte, a szállodásoknak-éttermeseknek meg nem éri meg szétválogatni a szemetet. De ezek sem a tipikus "büdös emberek", mindig találnak maguknak fürdési, WC-zési lehetőséget. Buszokon, meg utcán, meg aluljáróban soha nem látsz földön alvókat. Ja, és a buszok nem büdösek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 01:03:40

@Meridian74: Abba nem gondoltál bele, hogy ez a tényállás nevetségesen egyszerű volt, azért hozott a bíróság hamar ítéletet, a Hunvald ügy, meg a többi, meg egy kicsit bonyolultabb?

Meridian74 2013.03.13. 01:51:11

@Jani haverja: nem ismered az én munkaügyi pereemt, amit anno lefolytattam és megnyertem. 3.5 évig tartott... Holott pofonegyszerű volt a rendkívüli felmondás indoka, amit a buta főnököm írásban nyugtázva elis fogadott... ezek után a bíróság képes volt 3.5 évig rágódni rajta mi legyen vele... persze miután a volt főnököm teljes valójában megmutatta milyen sötét is (jókat röhögtünk rajta, de még a halálra unatkozó ülnökök is felébredtek a szundikálásukból, egy-egy elemi eredjű produkciójakor), végül nagy nehezen rászánták magukat a döntésre és helytadtak a kersetemnek, majd másodfokon már csak egy fordulós lett a játék, gyorsan rövidre zárták.

Nem kell itt magyarázkodni mi egyszerű és mi bonyolult. Egyszerű volt ez is. Mennyit csúsztattak a bíróknak, ez itt a kérdés, amit mi egyszerű állampolgárok nem fogunk megtudni, de sztem Orbán már viszont jól tudja mi a valós helyzet, és ezért tajtékzott. Sztem fontolóra van véve a titkosszolgálati módszerek alkalmazása, vagy már eleve alkalmazva van, csak persze ezt nem lehet nagydobra verni. Fognak röpdösni a fejek ezért, az tuti.

Ráadásul nyugodt szívvel teheti ezt meg, a többség mellette áll. Csak itt van pár Törökzsóti-féle idióta, aki politikai érdekből mond ellent, de javaslom. Fizessen ezentúl duplán, szolidaritásból.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 01:57:05

@Meridian74: Hát én úgy látom, hogy Magyarországon ezek miatt a kommunista intézkedések miatt baromi nagy narancsos bukta lesz. Nem is a Fidesz fog bukni, legalábbis nem valószínűsítem, hogy hamar, hanem az ország. Fentebb linkeltem egy Wikipedia-s cikket az 1997-es Albániáról. Sok mindenben kísérteties hasonlóságot lehet felfedezni.

Ironfist 2013.03.13. 01:57:30

@Meridian74:
"Egy zsidó."

Ja éééértem, akkor ennyi, ezzel meg is van magyarázva, igaz? Nincs több kérdésem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 02:39:40

@Meridian74: Ja, meg neked is ajánlom ezt a kommentemet, értelemszerűen az 1./ pont kivételével, mert az nem ide tartozik: @Jani haverja:

Meridian74 2013.03.13. 06:30:08

@Jani haverja: csakhogy albánia nem megyarország és fordítva. Itt az első télen milliók fagynának csontra.

Egyébként meg abszurdisztánban élünk, lehet vitatkozni a végtelenségig azon, hogy melyik cég milyen haszonnal dolgozik, 2%-al vagy extraprofittal, amikor már tudjuk azt, hogy itt nálunk építik a világon a legdrágábban egy új metróvonalat, és azt is tudjuk, hogy az autópályaépítések is minimum 1.5-2x áron történtek (lásd szomszédos országokban mennyiért építettek) - rossz minősséggel -, ahol pár löszhátba alagutat fúrtak, ami ráadásul majdnem beomlottak ezek után, meg felesleges völgyhidat, meg 30cm magas kilátót sík terepre, stb.

ezek után van még olyan aki hisz az energia szolgáltató cégek sírásának? Ugyan már, az menjem már el egy szemészhez - de ne államihoz, hanem magánzóhoz, persze vastag pénztárcával, mert ugye - és javíttasson már a rövidlátásán...!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.13. 07:09:35

@Meridian74:
Na, hát akkor talán rakd össze a képet:
- M6, 4-es metró, völgyhíd, felesleges EU-s projektek (köztük nekem is a kilátó a kedvencem), de akkor már ne hagyjuk abba itt, mehet a lecsóba a Margit-híd felújítása, a kormányzati negyed, az új tévé-székház, a Kulturális Főváros projekt, "Megyeri"-híd; Igen, jól látod, most felsoroltam egy csomó olyan, könnyen "mutyinak" tartható dolgot, ami a szocik idején történt;
- szóval mindezekből a full tisztességesnek és átláthatónak nehezen tekinthető/gondolható ügyekből (és ezek még csak az országos ügyek, nem a helyiek!) Budai Gyula, Fidesz-elszámolóbiztos majd' két éves kemény munkával a vizsgált 1442-ből tudott találni HETET(!), amiből egyáltalán vádemelést tudtak eszkábálni, de az összes vádemelés sem lehet több, mint 30 (az utolsó bejelentéskor ennyi volt még egyáltalán nyomozati szakaszban), ami 2 (azaz kettő!) százalékos hatékonyság! Ezekből?!
vastagbor.blog.hu/2012/08/31/beszamoltak

Ezek után van még olyan, aki hisz a kormány sírásának? Ugyan már, stb., stb., stb....
Így talán megérted, hogy a kormány sírása nekem már csak ez alapján is miért sokkal-sokkal hiteltelenebb, mint az energiaszolgáltatóké (akik nyilván nem ellenségei a saját pénzüknek).

Vagy pár év múlva majd a Fideszes mutyilistára fogod alapozni az energiaszolgáltatók "sírásának" indokolatlanságát a sokszoros áron felújított vasútvonalakkal, az ócsai "lakóparkkal", a pofára értékesített dohánykoncessziókkal, a földosztásokkal, az azóta folyó EU-s projektekkel, stb.?

Az ember egy önző állat. Pont.

Meridian74 2013.03.13. 07:41:32

@Rufus78: ez egyáltalán nem jelenti azt, hoyg nem felárral épültek ezek a dolgok, csak nem tudták bizonyítani. Az igazság akkor is igazság marad, ha rejtegetik. Az árakat meg össze kell vetni a szomszédos államokéval, aztán gondolkodni rajta mifene ez.

Egyébként meg sokat tudnék arról is mesélni, hoygan is mennek a közbeszerzések. nagyvonalakban úgy, hogy a zártkörű meghívottakhoz eljön egy állami főmufti csicskása, és elmondja a jelenlévőknek, hoyg szereztünk 1 milliárd EUR összeget, autópálya építés céljára, de a pályázaton az fog nyerni, aki ebből az összegből többet jutatt vissza nekünk. Az elvárt minimum 600millió EUR.
És igen, mindezt úgy kell csinálni hogy legálisan le kell számlázni, és nyilván ezután a különböző adókat megfizetni, mert ha vizsgáklat van akkor nem bukhat meg az egész.

Itt jegyezendő meg az, hogyha feketén menne, akkor nem is lenne probléma az egésszel. 1000ből 600 boritékban visszamegy az osztóhoz, 300-ból megépül a pálya, 100 nyereség, ebből még adózás. Marad 70, vagy hasonló.

De itt az 1000-ből adót kell fizetni, 600-at különféle módozatokon elszámolni (ami után ÁFAfizetési költelezettség keletkezik), 300-ba kerül a pályaépítése, adózni is kell, stb, és nem marad szinte semmi, csak a generálkivetelzőnek, az alvállakozók meg szépen hoppon maradnak, kifizetetlenül...

És ezt lehet vizsgálgatni, minden papíron le van tisztázva, a csalás is. A végeredmény 2x drágább autópálya.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.13. 09:07:42

@Meridian74:
"...ez egyáltalán nem jelenti azt, hoyg nem felárral épültek ezek a dolgok..."
Talán nem sikerült megérteni: nekem meggyőződésem(!), hogy "felárral" épültek ezek a dolgok. A kérdés inkább az, hogy:
a) Gondolhatom-e annyira ügyesnek a szocik jogászait, adószakértőit, hogy feltűnés nélkül tudnak eltüntetni teszemazt 600millió EUR-t? Szerintem nem, a pénzmosásnak mindig van nyoma.
b) Ha a cég részéről nem is lehet megfogni ezt a dolgot, akkor miért nem lehetne (ha akarnák) megfogni az állami apparátus oldaláról? Hiszen "valaki" csak rábólint mindenhol arra, hogy az állami költségvetés (=adózók) 2x annyit fizessén egy beruházásért, mint ahogy az piaci körülmények között szokás.
c) Tehát engem nem az érdekel, hogy Budai hogyan tudott találni 61 ügyet, amiből feljelentés lett, hanem hogy hogyan tudott 1381 ügyet találni, amiből még egy feljelentést sem tudott összekaparni, úgy, hogy egyébként viharos erejű volt a politkai hátszél, és a kormány óriási sikerként értékelte az elszámoltatást!

"Egy dolgot szeretek a pénznél is jobban! A mások pénzét!", mondta Danny DeVito az egyik filmjében.

Szóval engem ez jobban érdekel, mint az, hogy Rogán harasztot zörget a bíróságról és a szolgáltatókról, aztán egy nappal később jajnemis! felkiáltással próbálja visszafújni a fingot a seggbe!

Meridian74 2013.03.13. 09:57:00

@Ironfist: elég sok mindent meg lehet magyarázni azzal, ha valaki zsidó. Pl kapuk nyílnak meg, olyanok, amik más számára valahogy még véletlenül sem... de ennek kivesézése már eléggé OFF lenne.

Meridian74 2013.03.13. 10:02:45

index.hu/gazdasag/2013/03/12/most_mar_tenyleg_elegunk_lett_magyarorszagbol/

Üzenem nekik, el lehet húzni, minta vadlibák. Az egyik legszemetebb bank. Persze nem fog elmenni, mert JÓL tudják, hogy tőlünk nyugatabbra, nincs ekkora haszonkulcs, hiába van sokkal több pénz, ott az olyan húzásokért, amit itt megengedtek, azért milliókra (EUR-ban) nem perlik, hanem rögtön szankcionálják őket és a többit is.

Vidéki 2013.03.13. 10:26:50

Zero téveszméje megegyezik Sólyom téveszméjével:

A törvényhozásnak nem szabad alkotmányozni,

hanem az Alkotmánybíróságnak kell alkotmányozni,

mégpedig a nem egy írott Alkotmány alapján, amelyet normális magyar nyelven írtak és magyarul jól beszélő emberek képesek lennének felfogni és értelmezni.

Sólyom László is Alkotmánybíróként betévedt a hit birodalmába, amikor a "Láthatatlan Alkotmány" zűrzavaros elméletét bevitte a köztudatba.

Ezt az elméletet az alkotmányjogászok nagy örömmel fogadták, mert ez illetékességük körét határtalanná tette,

úgy hogy semmiféle felelősség nem terhelte őket döntéseikért.

A "Láthatatlan Alkotmányt" még a "hozzáértő dolgozó nép okos gyülekezete" a parlament sem képes látni, csak néhány természetfeletti képességekkel megáldott felkent személy.

A költségvetést érintő kiszámíthatatlan döntéseik hatalmas lukat ütöttek a már elfogadott költségvetésen (a Bajnai, szakértői kormány alatt is) olyan eredménnyel, mint egy viharban elszabadult hajóágyú egy régi vitorlás hadihajón.

Még a jogászok színe-virága sem volt képes kihámozni a magyar nyelven írt Alkotmányból, hogy Alkotmányellenes törvényt fognak készíteni és megszavaztatni éppen akkor az MSZP támogatásával.

A "Láthatatlan Alkotmány" ködös fogalma beavatatlanok számára racionálisan megközelíthetetlen.

Itt véget érnek a természeti törvények és a logika is csődöt mond, mert mégis csak van néhány személy, aki képes látni a láthatatlant.

Ebben az összefüggésben az AB szerepe annyira misztikus, mint a Bibliai "prófétáké"

akik azzal a kiváltsággal rendelkeztek, hogy csak és kizárólag ők léphettek közvetlen kapcsolatba Istennel és csak ők voltak képesek tolmácsolni Isten parancsait.

Valami hasonló rendszer működik Iránban, ahol az ayatollahok tanácsa van a legfőbb döntéshozó szerepében, míg a többiek csak a bűnbak, vagy az áldozat szerepét játszhatják el.

Részlet egy cikkből (2011. november 12., szombat
Szerző: HVG)( Interjú Schmidt Máriával)

________________________________________

„Nem tudom, jó-e például, ha a „láthatatlan alkotmányra” hivatkozó Alkotmánybíróság mindenbe beleszól,

miközben semmilyen politikai felelősséget nem visel.

– Azért a köztársaság régi alkotmánya is látható, írott szöveg volt.

– Igen, de a testület állandóan olyan döntéseket vindikált magának, és olyan ügyekbe szólt bele, amelyek az írott alkotmányból nem következtek.

Ilyenek voltak például a költségvetési kérdések.”

Virág et. 2013.03.13. 10:39:36

@Meridian74: És akkor ki fog hitelezni a vállalkozásoknak? A 27 milliárdot bukó OTP? Vagy majd közpénzből gründolunk egy bankot és bal zsebből jobb zsebbe tesszük az ország három forintját? Egyébként itt sem (csak) perelték őket, hanem jogszabályilag szankcionálták. Vagy te minek hívod a három éves bankadót, a végtörlesztést?

@Vidéki: Jézusom.

1. az alkotmányjogászoknak nincs illetékességük, hatáskörük még kevésbé. Akikre gondolsz, azok az alkotmánybírák. Az ő hatáskörüket pedig a jogszabály, többek között éppen az alkotmány írja le eléggé egyértelműen. Magyarul mindenkire kötelező érvénnyel értelmezhetik az alkotmányt.

2. Láthatóan fogalmad sincs, mi az a Láthatatlan Alkotmány. Szerinted azzal, hogy ezt a szemetet elfogadják, azzal megszűnik a Láthatatlan Alkotmány? Ennyire fogalmad nincs, hogy miről beszélsz? Segítek, utoljára. A Láthatatlan Alkotmány túl van misztifikálva, a valóságban az írott alkotmány értelmezésének, a korábbi határozatokban foglalt állásfoglalásoknak, a nemzetközi jogi vagy európajogi alapelvek, valamint az egyes alkotmánybírák jogérzékének az összessége. Ennek oka, hogy az alkotmány - még az új is - néhány oldal, absztrakt vázlat csupán. Azt tartalommal az azt értelmezni hivatott testület tölti fel. Ugyanez - kevésbé hangsúlyosan - más jogterületeken is érvényesül. A Kúria elvi döntései jogegységi határozatai a Kúria jogértelmezéséből fakadnak, nincs feltétlen írott alapjuk, de kötelezőek az alsóbb bíróságokra. Amikor az alkotmány azt írja, hogy Magyarország tiszteletben tartja az emberi életet és méltóságot, az önmagában nem sokat jelent. Ezt értelmezni kell, hogy üres szavaknál többet jelentsen - ez az AB feladata, hogy az alkotmányban foglalt alapelvek tükrében megvizsgálja az egyes jogszabályokat, hogy annak megfelelnek-e. Olyan jogszabályt nem fogsz találni, amely szó szerint szembe megy egy alapelvvel, senki nem fogja leírni pl. az élelmiszercsomagolásról szóló jogszabályban, hogy ja és nem tartjuk tiszteletben az emberi méltósághoz való alapjogot, mert csak. Ne legyél ilyen egyszerű.

A negyedik módosítás után annyi lesz a változás, hogy a döntésekben a korábbi döntésekre nem hivatkozhatnak, azaz az eddigi láthatatlan alkotmány elvész, és újrakezdődik az egész. Az alaptörvény alapján fognak az alkotmánybírák új láthatatlan alkotmányt kialakítani, annyi történik, hogy jogfejlődés tekintetében visszatekertük az órát 1990-re. Ezt ünnepled, te szerencsétlen.

3. Most már a Fidesz által kezdeményezett AB vizsgálatok a szocik ellen se jók? Ha seggből száj olimpiai versenyszám lenne, téged kéne nevezni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 10:49:10

@Meridian74: Ez mind ok, de ennek nem a központi árszabályozás a megoldása, hanem a piac liberalizálása. Ugyanis a gond az, hogy a privatizáció során az állami monopóliumból magánmonopóliumot csináltak a közszolgáltatók esetében. Tudom, hogy nehéz ilyen esetben liberalizálni a piacot, tökéletesen nem is lehet, de az USA-ban vannak példák rá (nem mindenhol), és itt Albániában is ezt tervezik, példát véve az USA-ról. Ja, persze ehhez a politikusoknak, meg a minisztériumi dolgozóknak DOLGOZNI, és GONDOLKODNI is kellene, az meg nagyon nem megy nekik.

A többi beruházásra: A kilátó állítólag nem 30, hanem 40 cm magas!!! DDD

Vidéki 2013.03.13. 11:28:10

@Virág et.:

Írod: „ Amikor az alkotmány azt írja, hogy Magyarország tiszteletben tartja az emberi életet és méltóságot, az önmagában nem sokat jelent. Ezt értelmezni kell, hogy üres szavaknál többet jelentsen - ez az AB feladata, hogy az alkotmányban foglalt alapelvek tükrében megvizsgálja az egyes jogszabályokat, hogy annak megfelelnek-e.”

Szép példája volt az „értelmezésnek” az Alkotmánybíróság legutóbbi határozata a hajléktalanokkal kapcsolatban.

Egyik ismeretterjesztő TV csatorna bemutatta az angol rendőrjárőrök tevékenységét.

Ebből kiderül, hogy ott is van sok szabály, amelyek betartását megkövetelik.
Például nem szabad közterületen vizelni, vagy hangoskodni. Ezért beviszi a delikvenseket a rendőr.

Ott nem Alkotmányos jog Közterületeket összeszarni, összehugyozni, szemetes kukákat kiborogatni és tartalmukat szanaszét szórni.

Nálunk Alkotmányos Jog közterületeket összehugyozni, összeszarni vagy akármilyen más módon beszennyezni.

Nálunk emberjogászok azt mondják, hogy nem szabad kriminalizálni azt, amit Nagy Britanniában kriminalizálnak.

A volt Szabolcs utcai kórházat most adják át és megvalósul amit az mszp-szdsz soha nem teremtett meg: külön nappali háziorvosi szolgálat lesz, krónikus és idősellátás hajléktalanoknak.

Éhezni sem muszáj, az utcán megfagyni sem muszáj. Van elegendő férőhely a hajléktalan szállókon, ahol meleg helyen alhat és ehet a hajléktalan. De van egy házirend, amelyet a hajléktalanok többsége érdekében be kell tartani. A hajléktalanok egy része nem akarja alávetni magát bármilyen, bármennyire ésszerű szabályoknak

Az utcán való megfagyásért az AB a felelős de csak elvileg, erkölcsileg., de jure, de facto semmiféle felelősségük sincsen hibás döntéseikért.

Minden megfagyott az ő döntésük miatt van!!!
Az utcán kik fagynak meg?
Akik részegen kihűlnek.
Ez tény.

Azért, mert részegen nem lehet a hajléktalanszállókon megjelenni, kell mellkasi röntgen lelet félévente és nem lehet dohányozni az ágyban és randalírozni.

Ők fagynak meg, mert inkább legyen az utca, minthogy alávessék magukat egy szálloda házirendjének?

És az AB szerint ehhez alapvető emberi joguk van.
A normális embereknek viszont nincsenek emberi jogaik

Nekik muszáj frekventált közterületeken a szarkupacokat, a húgytócsákat, a kukákból kiborítgatott, szétszórt szemetet és egyebeket kerülgetni!

Ennyire féloldalas az „emberi jog” az AB tolmácsolásában!

Az Index írta tegnap.
„Égnek a hajléktalanok a Baross téren
2013.03.12. 14:04 - Tenczer Gábor |
Címkék
baross tér, aluljáró, hajléktalan, tűz, bűz
Ooarrrrgh, what a smell, mondja egy középkorú külföldi úr, leérve a Baross tér gyomrának, vagy méginkább vastagbelének tekinthető gyalogos aluljáró lépcsőjén, ami a Fiumei utat köti össze a Rottenbiller úttal a Rákóczi út alatt.

A férfi viharedzett turista lehet, párjával kedélyesen hasítja az orrfacsaró bűzt, és eltűnik az aluljáró világítás nélküli másik felében.

Mások nem ilyen határozottak. Van aki visszafordul a lépcsőkön, megijedve a sötét, büdös lyuktól, amit a középső részből érkező furcsa nyöszörgő hang tesz még kísértetiesebbé.”

Virág et. 2013.03.13. 11:53:20

@Vidéki: A hajléktalanok most sem vizelhetnek közterületen, az szabálysértés. Amit ez a jogszabály büntetni rendel, az önmagában a közterületen való életvitelszerű tartózkodás, nem a vizelés. Ha valaki frakkban, ezüstkanállal a kezében él az utcán, azt is elviszik. Ne csúsztass.
Egyébként a Kossut-téri Piknik idején nem voltál ennyire kritikus a közterületi vizeléssel. :)

A hajléktalanszállók kapacitása a hajléktalanok töredékrészét sem fedi le. Rendet tartani az ott dolgozók nem tudnak, sokan azért nem vonulnak be, mert ott a többiek meglopják őket, elveszik kevéske értékeiket is.

Persze, kellemetlen a szag, de tudod azzal nem oldódik meg a probléma, hogy bezárják őket. Csak nem látszik, ami gondolom neked elég is.

Vidéki 2013.03.13. 14:23:52

@Virág et.:

"Persze, kellemetlen a szag, de tudod azzal nem oldódik meg a probléma, hogy bezárják őket."

Hát mivel oldódik meg?

Az Egyesült Királyságban beviszi őket a rendőr.

Nálunk nem szabad "kriminalizálni"!

Ki kellene talán képezni az Eltén olyan "bölcsészeket" akik az ékesszólás olyan magas fokát sajátították el, mint egykor Cicero?

A hajléktalan zaklatásnak minősíthetné a "bölcsész szövegelését" és ember jogának tekintené, hogy úgy vágná pofán a bölcsészt, hogy az arról koldulna.

Az emberjogászok ezt a hajléktalan részéről "jogos önvédelemnek" minősítenék!

Virág et. 2013.03.13. 15:01:31

@Vidéki: Mit nem értesz azon, hogy ha valaki közterületen végezte a dolgát, azt eddig is megbírságolták, ha nem fizette, leülhette. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a mostani módosítás mindenkit büntet, aki hajléktalan, még akkor is ha a dolgát rendes nyilvános wc-ben vagy az erdőben végzi.

Emberjogok meg nincsenek, azok emberi jogok, a jogászok meg nem bölcsészkaron végeznek, a jog külön kar.

titan 2013.03.14. 16:50:44

@Vidéki: az Egyesült Királyságban sem azt büntetik, aki hajléktalan, hanem azt aki - lakhatásától függetlenül - összemocskolja a közterületet. Az általad említett sorozatban egyébként a legtöbb megbírságolt NEM hajléktalan, hanem részeg/drogos.
Ja, és ott az elesettbe nem belerúgnak még egyet intézményesítve.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.03.14. 18:35:41

@Virág et.: @titan: Bár nekem Vidéki ki van szűrve, ezért sem látom az agymenéseit, de itt van egy kis használati utasítás a HVG-től az ilyen narancsseggnyalókákhoz.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130314_Hulyebiztos_valaszok_ellentuntetoknek?FullComment=true#comments

KopaszMercis 2013.03.27. 13:47:11

@Meridian74:
De kis helyes vagy, hát te úgy értetted, hogy szerintem Vona meg Orbán romák...

Dehogy is, az genetika meg származás kérdése, persze, hogy Vona meg Orbán nem romák...

Az már nem származás, hanem neveltetés és viselkedés kérdése, hogy valaki máglyára való büdös bugris fasszopó cigány-e... na Vona meg Orbán cigányok. En azt írtam.

Elégtelen, visszaülhetsz kiscsillag :)

Mr. Mojo 2013.03.27. 16:10:35

Ez a kopaszmercis gyerek nagy csibész. :)
Ha kell nagymenő vállalkozó, ha kell politikus, ha kell zenész.. Mindenhez ért a kis pöcs... Már a nick-je is elmond mindent arról, mit is szeretne ez a tanulatlan kis index-en felnőtt nyamvadt kis majom.

süti beállítások módosítása