Skip to content


       Szűrés lista

Bolond péntek

Péntekre általában a politikusok lemennek full kreténbe (pedig sose szabad fullba' nyomni) és a hétvége előtt még megterhelik a szerencsétlen ország polgárainak idegrendszerét.

Reggel Orbán Viktor meséjére ébredhettünk, melyben volt szó a gonosz Rezsidémonról, a hókatasztrófában példásan helytálló kormányról, az népszavazással egyenértékű aláírásgyűjtéssel.

Délelőtt olvashattuk, hogy a Miniszterelnökség nem adja oda az Emberi Erőforrás minisztériumnak a közpénzből fizetett tanulmányt a mindennapos testnevelésről, amit a Századvég szállított le. A tökeit még mindig keresgelő Balog Zoltán miniszter segítségére az Átlátszó sietett, aki közérdekű adatigénylésben kérte ki a tanulmányt.

Ebéd után jött Juhász Oszkár, Gyöngyöspata Jobbikos polgármestere, aki hibátlan performansz keretében a Szent Korona előtt olvastatta fel a jegyzővel Gyönygöspata új Szervezeti és Működési Szabályzatát, mely szerint a rendeleteket ezentúl a Szent Korona nevében alkotják meg, védőszentjének Boldogasszonyt ismeri el, a forgalomképtelen vagyonelemeit, például az erdőket és földeket - a Szent Korona tulajdonába adja.

Legvégül pedig a kedvencem:

lovas.jpg

Nem photoshop! Horváth László miniszterlenöki megbízott a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésével, valamint a végrehajtás koordinálásával lett megbízva

Horváth most jelentette be, hogy a következő kormányülésre kész javaslatokkal megy, mely szerint "elfogadása esetén a lovas ágazat irányítása egységessé válhat, és ez lehetővé fogja tenni a lovat tartók és tenyésztők adminisztratív terheinek csökkentését. Szeretném, ha a lovasoknak nem kéne felesleges terheket vállalniuk, főleg nem úgy, hogy a pénzükért cserébe ellenszolgáltatást nem kapnak."

Hát nem csodálatos, hogy csökkentik a lovasok terheit?!

Még sok van hátra a napból, de nem tudom elképzelni hogyan fogják tudni ezt tovább fokozni. Pedig meg fogják csinálni. Mindig megcsinálják. Nevetve sírunk, vagy sírva nevetünk.

Címkék: péntek

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr695162670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JonC 2013.03.22. 14:54:10

bazz, befitettünk, élvezzük a műsort!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.22. 15:04:43

Szavazás nincs róla? Mostanában hanyagoljátok:)...

Vajon Semjén Zsolt mikor jelentkezik egy "Felére csökkentettük a védett madarakra vonatkozó bírságokat! A kormány csökkenti a védett madarakra vadászók felesleges terheit!" vagy Lázár János egy "A kormány a lézerblokkolók gyártóinak oldalán áll!" szöveggel?

Ebben az országban minden csökken, de úgy látom, leggyorsabban az egy főre jutó intelligenciahányados.

ámbátor 2013.03.22. 15:10:20

A marhatartók terheit is kéne csökkenteni.
Például én tartom el ezt a sok marhát.
Lassan villanypásztort kéne húzni a parlament köré, hogy ne császkáljanak ki és szarják tele a Kossuth teret.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.03.22. 15:30:43

@ámbátor: "szarják tele a Kossuth teret."
Mármint az egész országot.

dr. Aullah 2013.03.22. 15:33:27

OFF:

Ez is durva: hvg.hu/itthon/20130321_Lazar_Janos_interju_kormany_teljesitmenye
Lázár: Ötszáz hivatalnok szabotálja a Fidesz sikerét

igazi hős 2013.03.22. 15:51:53

@JonC: Az is baj, hogy csak négyévenként válthatunk csatornát, de most kilopják az elemet a távirányítóból...

Kendan 2013.03.22. 16:08:24

Ez az, ez kell nekünk, elvégre lovas nemzet vagyunk! Zabárcsökkentést! Legelőosztást! Csikónevelési támogatást! Talán ha elég ló lesz hogy mind felszálhassanak, végre belelovagolnak a felkelő napba (remélhetőleg szó szerint), és békén hagynak minket.
Csak az a gond, hogy sosem lesz elég ló ebben az országban, mert vinni akarnák az összes lenyúlt holmit is...

Calibaan 2013.03.22. 16:10:08

az a baj, hogy nem értetek a lovakhoz. Tudjátok mekkora könnyebbség ez például Demszky Gábor kisnyugdíjasnak, ha az adriára a lovait is vinni akarja? Naugye. Vagy gondoljátok, hogy Erdélybe belovagolni nyolcezer magyar forintért kismiska? Igenis rendet kell tenni ezen a fronton.

kej 2013.03.22. 16:11:37

@dr. Aullah: hetekig lehetne folytatni, de nálam bolondpénteken az a csúcs, hogy matolcsy meghamisíttatná az elemzőkkel a költségvetési egyensúlyra és a gazdasági növekedésre vonatkozó jegybanki adatokat, ráadásul kuszaszem már a sajtátjaival is összerúgta a monetáris tanácsban a port

dr. Aullah 2013.03.22. 16:22:24

@kej: haha, valóban. Olvastam én is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 16:36:47

Majd a Szentkorona megműveli a földeket-erdőket, aztán akkor lesz a kánaán Gyöngyöspatán.

Secnir 2013.03.22. 17:07:26

azért gaudi mellett juhász oszit is bevizsgáltatnám. hozzácsapnám még novákot meg grespiket. négyen együtt talán már kiadnak egy szíriuszit, és becserélném őket.

2013.03.22. 17:10:24

Lassan eljön az a nap, amikor egy félhomályos szobában, kavargó szivarfüst mellett elhangzik a mondat: "barátaim, eljött az idő, zeronak mennie kell".

NextGeneration 2013.03.22. 17:12:09

Basszus, ezek valami geci jó anyagon élnek. Ezért kell ezeknek ennyit lopni, hiszen a drog drága dolog!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 17:14:55

@NextGeneration: Főleg az, ami ilyen hatásos, és nem okoz szemmel látható elváltozásokat az arcon, a bőrön, stb. :)

NextGeneration 2013.03.22. 17:21:16

@Jani haverja: Dehogynem okoz! Nézd meg Orbánt ma, meg mondjuk 5 évvel ezelőtt! Megtolcsi meg már anyatejjel ezt kapta, azért néz ki default úgy ahogy.

Horizont 2013.03.22. 17:29:03

Már a péntek örömét is elvették tőlünk. Régen örültünk neki ha eljött, de ma már..... Mivel annyi vicces, trükkös felvétel készül ezen a neten én elég sokszor becsapódok mostanában, aztán magamba rogyok, ha kiderül, hogy ez meg az mégis igaz!!!
Orbán reggeli meséje a legenyhébb, pedig aztán az se volt semmi! Na de a Jobbik hogyan engedheti meg magának, hogy a soraiban ilyen hülye megmaradjon. Lehetett volna egy jobb sorsra érdemes radikális párt belőlük, szükség is lett volna rájuk (is) de ezt a balf@szkodást amit csinálnak, nem értem Vonát.
Na de még ez is mind semmi az utolsó hírhez képest! Na ez kész, végem is lett.
Nemzeti Lovas Stratégia elkészítése???? Talán inkább egy normális emberi stratégia kéne. Felére csökkentették a lóútlevél árát? Én meg duplájára emelem a nekik szánt lóf@szok számát.
Inkább ezt írnák ki:
CSÖKKENTSÜK TOVÁBB EGYÜTT A GYEREKEKET TARTÓK FELESLEGES TERHEIT!

@dr. Aullah: Nagy kár, hogy csak 500 !!!

Vidéki 2013.03.22. 17:43:13

Ha Vastagbőr nem féltené szőrös alfelét attól, hogy „feltör majd, mint a huszár segge”, akkor megkedvelhetné a lovaglást és akkor tudná értékelni Horváth László miniszterlenöki megbízott javaslatát a lóútlevél árának csökkentéséről.

De Vastagbőr úgy viszonylik a lovagláshoz , mint a botfülű a zeneértőkhöz.

Pedig a lovaglás barátainak, avagy a zeneértőknek is lehetnek jogaik.
Rájuk is süthet a Nap nemcsak a vastag bőrűekre!

Secnir 2013.03.22. 17:52:45

@Vidéki:
lóútlevél ≠ a te útleveleddel (bár, ha belegondolok...). A lóútlevél minden 6 hónapnál idősebb lónak kötelező, ami a személyi megfelelője. nemcsak annak kell kiváltania, aki külföldre utazik. mindamellett aki lovat tart, felvállalja, hogy egy ló eljut a 6 hónapos koráig, addig rákölt (a tetemes haszon reményében) olyan 3-400e forintot. most pont az a 4000 forint fogja a csődbe vinni a lótenyésztőt.
persze ebben a (mostmár) 4000 forintban az is benne van, hogy a lótenyésztők szervezetet (mittomén most mi a neve) ebbe a lóútlevélbe minden ficni-fecni szart feljegyez, betegségtől kezdve ki oltotta, mikor, hányszor, mikor versenyzett, stb. (asszem ez a lóútlevél már félig digitális formában leledzik). és mindezt azért az egyszeri(!) 8 illetve 4000 forintért. lekérdezhető bármikor, bármelyik ló.
úgyhogy szerintem a 8 is jogos lett volna.

(más: ilyet tud a mi ingyen személyink?)

Horizont 2013.03.22. 18:54:06

@Vidéki: Hát kispajtás te tényleg annyira hülye vagy, hogy ragozni se lehet. Hogy viszonyul a VB a lovagláshoz??? Úgy mint te Vidéki a normális emberekhez a normális élethez. Te szerencsétlen majd ha nem fagynak meg olyan sokan a saját lakásukba, majd ha nem lesznek éhező gyerekek, majd ha mindenkinek lesz egy nyamvadt lakása, egy nyamvadt munkahellyel, tehát ha majd nem lesznek nyamvadt sorsú emberek na akkor jöhetnek a lótartás költségeinek az enyhítése.Jellemző rád, olyan vagy pont mint akiknek a seggét nyalod, semmi beleérző képesség! Tudod a ló egy intelligens okos állat, nagyon szerethetőek, jobbak mint TI. Van két dolguk amit felajánlhatok neked és elvtársaidnak : a lósz@r, meg a lóf@sz. Na az mehet nektek korlátlanul:)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.22. 19:22:17

@kej: Magyar viszonylatban talán (főleg amilyen nagy rajongója vagyok Matolcsynak), de nemzetközi viszonylatban ezt szerintem semmi nem veri:
index.hu/kulfold/2013/03/22/halalbuntetest_kertek_az_idojos_mormotara/

@Vidéki: Tudod, az a helyzet, hogy miközben a rezsicsökkentésnél elő lehet venni, hogy a "rezsidémont" a multik/gonoszkülföldiek idézték meg, és a kormány megvédi a zembereket a világpiaci ártól, és azért ezt könnyű lenyomni a torkokon meg aláírást gyűjteni róla, a ló azért a többségnek (még ha ez vidéken inkább a földművelés eszköze is) még mindig luxus, a lóútlevél meg állami bevétel. Tehát ezúttal a kormány egy szűk (és jobbára módos) rétegnek kedvezve csökkenti a saját bevételét, amit -ne legyen kétség!- máshonnan kell majd pótolni.

lyken 2013.03.22. 19:42:07

OFF

"Félreérthetetlen célzásokat kaptak a jegybanki stáb tagjai, hogy a kormány számára kényes területeken, a gazdasági növekedésnél és a költségvetési hiánynál igazodjanak a kormány hivatalos prognózisához,"

Nos, ha valakinek kétségei lettek volna: www.origo.hu/gazdasag/20130322-matolcsy-alatt-szepitenek-a-szamokat-a-felsovezetes-bele-szeretne-nyulni.html

greybull 2013.03.22. 19:47:16

A hülye geci politikusok útlevelének a költségét is lehetne felezni: hátha nagyobb kedvet kapnak arra, hogy végleg elhúzzanak a nyakunkról a büdös picsába?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 20:58:00

@NextGeneration: Orbánon szerintem inkább a párolt és erjesztett folyadékok hatása látszik.

Vidéki 2013.03.22. 21:13:51

@Rufus78:

Írod: „Tehát ezúttal a kormány egy szűk (és jobbára módos) rétegnek kedvezve csökkenti a saját bevételét, amit -ne legyen kétség!- máshonnan kell majd pótolni.”

Mekkora rést üt majd a költségvetésen Horváth László miniszterlenöki megbízott javaslata a lóútlevél árának csökkentéséről?

Körülbelül egy hangya nemiszervének megfelelő nagyságú lehet.

Ehhez lépest Vastagbőr túl nagy jelentőséget tulajdonítva neki, hosszasan csócsálja.

Megpróbál a bolhából elefántot csinálni.

Horizont 2013.03.22. 22:21:39

@Vidéki: A rengeteg sok kis bolha már kitesz egy elefántot. Vastagbőr nélkül is!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 22:23:06

@greybull: Ebben sajnos én is reménykedtem egy jó darabig, de mivel nem húztak el az országból, így aztán rájöttem, hogy jobban járok, ha én húzok el. Pedig nem így kellett volna lennie, mert nem vagyok egyedül, sokan elhúztak Magyarországról, összehasonlíthatatlanul többen, mind ahány szemétláda politikus ott maradt :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 22:26:36

@Vidéki:
"Mekkora rést üt majd a költségvetésen Horváth László miniszterlenöki megbízott javaslata a lóútlevél árának csökkentéséről?"

Az a kisebbik baj, hogy a lóútlevél mekkora rést üt a költségvetésen, ha megfelezik az árát.
A nagyobbik gond azzal van, hogy a magyar kormány (hagyományosan, és szokás szerint) már megint látszatintézkedésekkel van elfoglalva, miközben az általa vezetett ország rohan a teljes csőd felé.

Vidéki 2013.03.22. 22:34:32

@Jani haverja:

Írod: "miközben az általa vezetett ország rohan a teljes csőd felé. "

Éhes disznó makkal álmodik!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 22:38:47

@Vidéki: Egy kicsit témától elkanyarodva:

Nem tudom nézted-e az utóbbi napokban a valutaárfolyamokat?

Szóval az történt, hogy az EKB meghozta fennállása óta a legnagyobb hülyeségfaktorú döntését, és megpróbálta Ciprust rávenni arra, hogy adóztassa meg visszamenőleges hatállyal a bankbetéteket. Ezt jobb helyeken a magántulajdon tiszteletének a sárbatiprásának szokták hívni, ilyent még a Matolcsy sem mert csinálni. De nem is ez a lényeg, hanem a következmények:

- Az EUR gyengült, mert a befektetők elgndolkodtak azon, hogy ezek szerint az EU-ban ennyit ér a magántulajdon.
- A forint még az Eurohoz képest is gyengült, mert a befektetők elgondolkodtak azon, hogy egy sorozatos unortodox lépéseket tévő országban méginkább nincs biztonságban a pénzük, mint az eurozónában.
- A svájci frank, és az albán lek nem csak a forinthoz képest, hanem az eurohoz képest is erősödött, mint mindig az ilyen esetekben, mert a befektetők tudják, hogy hol van biztonságban a pénzük. És igen, a svájci frank valamivel nagyobb %-kal erősödött, mint az albán lek, de nem sokkal!

Ezt eddig nem hitted el, most csak 1 hétre kell visszanézni a folyamatokat

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.22. 22:43:17

@Vidéki: Most már az államadósság is nőtt, pedig a nyugdíjpénzeket is elherdálták.

Mondj EGYETLENEGY kedvező gazdasági mutatót!

Pedig az köztudomású, hogy egy gazdasági mutatót kiragadva nem lehet megítélni egy ország gazdasági állapotát.

Tudom, az infláció csökkent, de csak arra az értékre, vagy még arra sem, ahogy a Bajnaiék otthagyták a felcsutifocistának. Magyarul azt az értéket a kormányzása alatt elb@szarintotta a díszes brigád, most meg talán sikerül visszavinni a kiindulópontra. Egyébként meg recesszióban nagy infláció??? Az már alapból durva!

Szóval szerinted nem a csőd fele rohan Magyarország?

kifordított nagyanyó 2013.03.22. 22:44:08

Ugye a gyöngyöspatai polgármester volt az aki múltkor ott hisztizett katonaruhában.
Nem örülök az újabb mutatványának sem.
A többi meg csak hülye vagy pofátlan.
A Lóéletbe! :))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.22. 23:17:40

@kifordított nagyanyó:
Nem, az az érpataki volt.

@Vidéki: Érdekes, hogy neked pont ez a 4.000 forint a hangya nemi szerve, merthogy a kormány éppen nem egy ilyen hangyafasznyi tétellel gondolta kisámfázni a pénztárat az utóbbi időben, úgyismint kamarai tagság: 5.000 forint, külterületi hobbitelkek regisztrációja: 6.000 forint, kutyachip: 3.500 forint, stb.. Ezek szerint a azokat sem érte meg bevezetni? Vagy szerinted az ipari kisvállalkozások, a kiskert-tulajdonosok és a kutyatartók sokkal kevésbé tudnak helyet találni ennek a pár ezresnek, mint a lótenyésztők mondjuk?

Bee-zony 2013.03.22. 23:21:51

Az ördög gyöngyös patája... az lenne meglepő, ha normális dolgok történnének ott.

Valamint...
Bolond pénteken judeonáci fiatalok az elfoglalást gyakorolják – házat, székházat, országot – Tarlós pedig magyarázkodik: nem antiszemitizmus miatt költöztetik a Sirályt
index.hu/belfold/2013/03/22/ismet_megszalltak_a_siralyt/
Marom egyesület... marnak ők, valóban.
Két népcsoport szokása az illegális ingatlanfoglalás – a haverok, meg a rokonok, ugye-ugye...

Valamint...
Bolond pénteken verte és megerőszakolta saját anyját
index.hu/belfold/2013/03/22/sajat_anyjat_eroszakolta/
Ez a trend Szodomagyarországon. Rend az nincs, mondanom sem kell; a két hét alatt rend lesz nem idén jön el.

2013.03.22. 23:22:59

@lyken: jézusom, remélem van annyi esze pár MNB-s alkalmazottnak (a jobbakat úgyis hamar kirakják), hogy hangrögzítővel járnak ilyen mítingekre. Az év sztorija lenne, ha ilyesmi kikerülne "valahogy".

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.23. 02:49:26

Nem rossz gyerek az Oszi...
Buggyant, de nem rossz gyerek.

kej 2013.03.23. 03:21:26

@Rufus78: igazad van, pedig a mondás úgy szól: hülye angolok, angol hülyék:))
de most komolyan: ha halálra elhet ítéltni egy mormotát, akkor itt mit kaphatna a közútkezelő, a kormányszóvivői iroda, a metszolg gizikéje?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.23. 08:52:10

Na nézzük. Én ugye tartok pár madárpókot, ezeken eddig nem volt semmilyen plusz teher. Viszont az Igazságos Tehercsökkentés keretében az nem korrekt, hogy a póktartók rosszabbul járjanak a lótartóknál, kvázi az út szélén hagyjanak minket, és ne részesüljünk a Tehercsökkentésből. Ezt a helyzetet egyetlen módon lehetne orvosolni, ha minden póktartó kapna ezentúl valamilyen méltányos összeget, én mondjuk 10 ezer HUF/pók/hó-ban gondolkodom.

Vidéki 2013.03.23. 09:00:51

@Jani haverja:

A te pihent agyadban a magántulajdon szent, a köztulajdont viszont Csáky szalmájának lehet tekinteni.

Miért kell megmenteni a ciprusi bankrendszert?

Hatalmas pénzekkel gazdálkodhatott!

Talán nem voltak a ciprusi bankoknak felelős vezetői?

Talán a felelős vezetők mindig jó döntéseket hoztak?

Ha mindig jó döntéseket hoztak, vagy többnyire jó döntéseket hoztak, hogyan jöhetett létre a válság?

Ha korábban zsebre tehették jó döntéseik jutalmát, most miért nem vállalnak felelősséget rossz döntéseikért?

Miért az EU pénzére ácsingóznak?

Miért van az, hogy a nyereséget privatizálják, a veszteséget szocializálják?

Vidéki 2013.03.23. 09:06:15

@Rufus78:

Én a lótenyésztőket preferálom a szamár tenyésztőkkel szemben.

De ez nem olyan súlyos kérdés, ami csontot törne.

Virágozzék száz virág, mondta egykor egy bennfentes kínai.

Vidéki 2013.03.23. 09:23:16

@Jani haverja:

Írod: „Szóval szerinted nem a csőd fele rohan Magyarország?”
Miért rohanna csődbe?

Átmeneti nehézségeket is el kell viselni egy jobb jövő reményében!

Három évvel ezelőtt ki gondolt volna arra, hogy az EU olyan régi, példamutató és erős tagjai, akik már a maastrichti kritériumokat is képesek voltak teljesíteni és ennek jutalmaként euróval fizethettek, súlyos bajba kerülhetnek és a bajokban fuldokolva mentőövért esedezhetnek?

Spanyolország, Portugália, Írország, sőt Olaszország mellett Görögország és Ciprus is igényt tart a mentőövre noha ott nem az általad gyűlölt Orbán kormányoz.

Vegyél vissza a mgyargyűlöletből és gondolj arra, hogy Magyarország sem légüres térben létezik, hanem már 2004 óta az EU tagja.

Le_Penseur 2013.03.23. 09:57:17

@Vidéki:
"Átmeneti nehézségeket is el kell viselni egy jobb jövő reményében!"

Kádár, Grósz, Németh, Antall, Boros, Horn, Gyurcsány és Orbán alatt is ugyan ezt hallottam! Ennyire képes az ország és a politikai elit! Most átmenetileg nem jó, de a távoli jövőben majd minden csodálatos lesz! Én már nem nagyon hiszem, hogy jobb lesz. Nekünk úgy lesz rosszabb, hogy sosem volt igazán jó! Sosem fogluk megközelíteni egy osztrák, német, francia vagy angol átlagember életszínvonalát. Persze annak örülök, hogy jobban élünk, mint egy zimbabwei kecskepásztor...

2013.03.23. 10:11:01

@Vidéki: Örülök neki hogy itt vagy és most játszhatod annak a lónak a farkát, amin Tömjén Zsolti ült Márc. 14-én Erdélyben.
Csak az a baj, hogy sajnos az eszed is olyan lett, mint a lófütyi.
Csak közlöm veled, hogy az ország vagy ahogy szeretett vezéred mondja--az állam adósága nőtt.
Közben elloptak amit lehetett és most hazudnak mint a vizfolyás
.
Ne gyere a szocikkal nekem,mert ugyanugy leszarom öket is, mint a fideszt, a kdnp-t, a jobbikot,az szdsz-féle Lmp-t és a sok szarházit mindet felakasztanám, aki 1989-től csak 1 napot is volt a parlamentben, mint mentelmi joggal rendelkező megélhetési szarházi.
A pártvezetőkkel kezdeném .
Talán akkor rend lenne ebben az országban.

Vidéki 2013.03.23. 10:28:01

@Le_Penseur:

Tedd félre a demagógiát.

Józan emberek nem ígérik,hogy a távoli jövőben majd minden csodálatos lesz! Csak a magadfajták, akik csak szélsőségekben képesek gondolkodni, ferdítenek ilyen irányba.

"megúsztuk a hidegháborút is atomháború nélkül,"

De ennek örülni kell!

A II. Világháború végén olyan rossz volt a helyzet, hogy sok ember annak is tudott örülni, hogy a fenekén luk van.

Pedig a II. világháborúban mindössze csak két kb 20000 tonna trinitro-toluol robbanóerejével egyenértékű atombombát dobtak le.

A hidegháború csúcspontján felhalmozott nukleáris fegyverek között már a megatonnások is gyakoriak voltak. Volt száz megatonnás hatóerejű is!

A II. Világháború után óriási volt Európában a pusztulás.

Magyarországon elképesztő infláció pusztított, ami szinte lenullázta a kereseteket. Az emberek másfél évig szinte ingyen dolgozhattak.

Ne állítsd , hogy nem volt semmi fejlődés!

Írod: " Sosem fogluk megközelíteni egy osztrák, német, francia vagy angol átlagember életszínvonalát."

Valóban igy van: ha elhisszük a "strabagdemokraták" szövegét , miszerint ha mindenünket átadjuk a jóságos multiknak, akkor ők jutalmul el fognak vezetni minket a tejjel.mézzel folyó Kánaánba.

A magyar politikai elit, amelyik azt remélte, hogy ha bagóért kiárusítja az országot külföldi befektetőknek, a jóságos külföldi befektetők önzetlenül gazdaggá teszik az országot.

Hamarosan ez az önfeladó politika oda vezetett, hogy másfél millió embert kiszorítottak a munka világából, akik ma nagyrészt munkanélküliként, fekete munkásként, megélhetési bűnözőként, rokkant nyugdíjasként, vagy korkedvezményes nyugdíjasként "építik a létező kapitalizmust".

Nehéz feladatokat kell megoldani. Minden mozdulatot hatalmas közegellenállást leküzdve kell megtenni.

„ Amíg a belső piac nem növekszik, az összes ilyen próbálkozás elégtelen javulást hozhat.”

De mitől növekedne a belső piac, ha a nálunk megtelepedett befektetők diszkriminatív bérpolitikát folytatnak a magyarországi bennszülöttekkel szemben?

Noha a multik magyarországi termelő és szolgáltató egységeiben a munka termelékenysége nem marad el a nyugat-európaitól, a magyarországi „bennszülött” munkavállalók bére töredéke az „anyaországi”munkavállalókénak.

Ha az Audi nem Győrben, hanem 60 kilométerrel nyugatabbra telepítené gyárát, sokkal magasabb bérköltséget kellene kiperkálnia.

Régebben a szakszervezetek jelszava volt: „Egyenlő munkáért egyenlő bért!”

Manapság elfelejtették ezt a jelszót.

Ha a betelepült befektetőknek ez a megrögzött diszkriminatív gyakorlata fennmarad, akkor a fizetőképes kereslet gyenge marad, még abban az esetben is, ha minden pozíciót a gazdasági életben külföldi befektetők birtokolnak egyszer.

jágör68 2013.03.23. 10:33:21

És mindekőzben:
-a Mercedesnél lepukkant brazil gyártósorokon robotol a munkás napi 12- 14 órában 130 bruttóért
-a multinál minimálbérért a pénztáros
-a kórházban nincs orvos az osztályon , mert épp a 3. munkahelyére ment át ügyelni az az egy aki volt
-a feketemunkások minimálbérért plusz zsebbe 20- ért támasztják a munkaeszközt a Budai Vár járdaburkolatán, miközben a z ott sétálgató külföldieken röhögnek, primitív, tahó szókészletükkel ócsárolva őket
-valahol egy elvileg homo sapiens épp élelmiszerért és egy televízióért ver agyon egy 70 éves öregembert
-egy harmincon túli szingli a retikülkutyáját sétáltatja a Margit- szigeten azon gondolkodva, hogy még ráér az a gyerek
-a szennycsatornák épp a következő nép- kábító só válogatósóját tartják
-és tucatjával tartanak Hegyeshalom felé, mindenféle nyelvtudás nélkül "magyar" közvetítőn keresztül a kamionban aludva egy német raktár felé, hogy másnap korán reggel már pakolják a nehéz konténereket

Így múlik telnek- múlnak a napok kishazánkban

Vidéki 2013.03.23. 10:40:56

@jános515:

Írod: "Közben elloptak amit lehetett és most hazudnak mint a vizfolyás"

De ez nem a valóság, hanem csak egy látomás, ami a te beteg, irracionális gyűlölettel terhelt agyad látomása!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.23. 11:41:33

@Le_Penseur: "Nekünk úgy lesz rosszabb, hogy sosem volt igazán jó! "

Ha szabad így fogalmazni: Magyarország esetében a korai magömlés átmeneti periódus nélkül, közvetlenül ment át impotenciába.

2013.03.23. 13:46:57

@Vidéki: Csendben maradsz vagy bekötlek az istálóba a jászol elé.
Nem szövegelni engedtelek ki az ólból, hanem legelni.
Akkor pedig egyél, ne dumálj!

Félkifli 2013.03.23. 15:32:17

Elgondolkodtam rajta, hogy átminősíttetem magam lóvá, mer' úgy olcsóbb az útlevél...
Vajon, hogy könnyebb, ha emberből egyből lóvá, vagy emberből marhává, majd marhából lóvá minősíttetem magam?
Nem tudom eldönteni, hogy most lóvá tettek, vagy marhának néznek.

Meridian74 2013.03.23. 17:38:54

@jágör68: "- a Mercedesnél lepukkant brazil gyártósorokon robotol a munkás napi 12- 14 órában 130 bruttóért"

Eznettó hülyeség. Mivel a Mercedes új gyárat épített, a legújjabb és legkorszerűbb technológiával. Ami azt jelenti, hoyg alapból versenyelőnyben van a többi gyártóhoz képest, egy ideig. Továbbá jelenti azt is, hoyg ebből adódóan hatékonyabban, gazdaságosabban termel, azaz gyártja a saját autőti.

Na de viszont az már igaz, hogy bruttó 130-230 között kapnak a melósok. A fentiek és annak ellenére, hogy ennél régebbi gyártósoron a német melós ennek cirka 4-5x-ét kapja... vagy még többet. Simán megtehetnék azt, hogy ha nem is német bérszínvonalat, de legalább a szlovént megütő, vagy a német felét elérő bérszínvonalat biztopsítsanak itt... és ezen is kaszálnának éppen eleget, mivel az autó teljes költségében a bérköltség kb10-12%... (a többi: anyag, energia, eszközellátás, szállítás, raktározás, teszt/minőségbiztosítás, kutatás/fejlesztés, marketing/reklám, na és persze egyéb felsővezetői jutattások...stb. valamit kihagytam?)

Azt tudtátok egyébként, hogy a német állam, ha mercit veszel és taxizni akarsz vele, akkor az autó árának a felét állja? Segítve a taxis vállalkozókat, tudva azt, hogy adójukból meg a munkahelyükből adódóan az államnak ez lassan, de biztosan megtérül?
Nálunk meg micsoda nagy lehúzások vannak ezen a területen - nem csoda, hogy annyi hiéna van budapesten?
(még valami: nem én taxizom...! mielőtt valaki nyavajogna nekem ezen a téren)

Bee-zony 2013.03.23. 18:00:12

@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája: Nem mintha ettől megváltozna a lényeg, de nézhetjük ezt onnan is, hogy itt van Spárta, sportból öltek, csak magukkal vittek egy TV-t és némi élelmiszert is, hogy ne menjenek üres kézzel.

A bátorított bűnözés – kvázi szabad bűnözés – és kettősmérce a judeonáci rendszer része, ahol a bűn súlya nincs arányban az érte kapott büntetéssel, tehát a bűnözőknek megéri bűnözni. A halott nem támad fel, a bűnözők viszont néhány év múlva kiszabadulnak, és ott folytatják, ahol abbahagyták.

A judeonáci rendszerben nem a bűnözők fogynak el, hanem az ártatlanok, és ez a céljuk a bátorított bűnözéssel; és persze bűnmegelőzés az egyáltalán nincs.

Ha a törvényhozás, végrehajtás, ítélkezés hármasából akár csak az egyik nem jól működik, akkor már rossz az egész, és nyerésre állnak a bűnözők. A rendőrség pl. hiába kapja el a tetteseket, ha olyanok a törvények, és olyan az ítélet, hogy a büntetés enyhébb, mint az elkövetett bűn.

Nekem az a célom (vö. ha én leszek a kormányfő) hogy iráni-kínai-szaudi-szingapúri szigor legyen; akkor nagyobb lesz a büntetés mint az elkövetett bűn, és a bűnözők nem fognak nyerni a bűnözéssel, és ki is lesznek szelektálva a társadalomból. Azt talán mondanom sem kell, hogy ez nem judeonáci-kompatibilis rendszer, vagy ahogy ők mondják, nem européer, tehát vagy egyedi szerződésekkel kell csatlakozni a judeonáci uralom alatt álló EU-hoz, vagy ki kell lépni belőle teljesen, ez is egy szükséges feltétel.

Mivel a judeonácik által irányított gój ország korrupt és kriminális, és a judeonáci ragadozóeszméből következően nem is lehet másmilyen, mindenki vigyázzon magára és a szeretteire – tegnap őt, ma engem, holnap téged fognak megtámadni, tehát önvédelmileg kellően szerelkezz fel, és mindig gondolj arra, hogy inkább a börtönben, mint a hullaházban. Jelenleg ez van; persze szeretni nem kell, sőt.

Mivel van fogalmam arról, milyen messze vagyunk még a valódi rendszerváltástól és a rendtől, addig is az egyéni és a csoportos önvédelem a megoldás. Másra nem számíthatsz, csak a sorstársaidra, főleg azokra, akik túléltek valamilyen komolyabb támadást. Nekik nem kell magyarázni, hogy mi a helyzet, csak az önvédelmi összefogás legjobb módját kell megtalálni.

Mivel a bűnöző olyan mint egy ragadozó, és ő tudja, hogy ragadozik azaz bűnözik, te pedig nem, tehát ha olyan vagy, mint egy bamba birka a farkassal szemben, akkor véged van, mint a legyőzhető zsákmányállatnak, felfalható prédának. A bűnözők támadását vissza kell verni, meg kell hiúsítani, minden módon, önvédelmi tudással, technika eszközökkel, segítséghívással. A bűnözők általában többen vannak, cigányok esetében ketten, hárman, négyen... Ha csak egyedül vagy, jobb ha van nálad valamilyen technikai eszköz, amivel meg tudod védeni magad, és az a legkisebb gond, ha nem engedélyezett, csak érje el a célját.
Van-e legális mód arra, hogy három elszánt bűnözővel szemben meg tudja védeni magát valaki, és ha igen, mivel és hogyan? Ezt a kérdést leginkább Pintérnek kellene feltenni a Parlamentben, interpelláció formájában. Ugyan mondja már meg, hogy szerinte hogyan védheti meg magát az áldozatnak kiszemelt? Sehogy, legyen áldozat?
Ha teszem azt, valaki önvédelmi sportot tanul, és ezt tudják róla, akkor felfegyverkezve fogják megtámadni... Mégiscsak a svájci megoldás a legjobb otthonra, tartsa ott mindenki a katonai lőfegyverét, persze némi lőszerrel együtt. Vagy legyen mindenki hobby-vadász, de csak az otthonába behatoló kétlábú laposkörmű vadakra lőjön. Aztán kiteheti a zanzásított fejüket a falra trófeának. Ha a rablók egy zanzásított fejjel találják magukat szembe, azzal a felirattal, hogy te leszel a következő, és persze az önvédelmi képesség is megfelelő ahhoz, hogy így legyen... Legyél kreatív, mert különben legyőznek a kétlábú laposkörmű ragadozók, akik pedig vannak, de még mennyien...

Valamint, úgy sejtem, hogy USrael megint nagy disznóságra készül, Irán megtámadására. Az iraki és afganisztáni kivonulás után megint van-lesz szabad katonai kapacitás, és a zsidó célokért feláldozható gójok, ettől aztán el fog szabadulni a pokol, főleg ha Magyarországra akarnak telepíteni izraeli menekülteket, ahogy ez már egy ideje lebegtetve van mindenféle nemhivatalos információs csatornákon. Akkor itt is lesz egy nagyobb méretű Palesztina. A zsidó is olyan, hogy a kisebbik rosszat választja, és ha Magyarország számottevően kisebb rossz, mint a többi hely, akkor ezt.

„Magyarország olyan, mint egy fortyogó vulkán, ami előbb-utóbb kitör.”
Szerintem van már olyan rossz a helyzet a judeonáci birodalomban, hogy Magyarországon tíz éven belül polgárháború lesz, és ezt figyelembe véve kell cselekedni. Aki menni akar a harctérről, az menjen minél előbb, aki marad, az készüljön arra, hogy a jelenleginél is nagyobb harc lesz. Sodródás és eszkalálólás van a judeonáci birodalomban, béke nincs, mert nem teljesülnek a béke feltételei, úm. igazságosság, egyenlő mérce, testi, anyagi, jogi biztonság, zéró tolerancia a bűnözőkkel szemben... a békéhez teljesen más rendszer kell, olyan, ami Magyarországon még nincs, de lennie kell, már csak azért is, mert a judeonáci rendszer hanyatlik, és ha nincs ami-aki átvegye a helyét, akkor a káosz és a bűnszövetkezetek lesznek az urak, amit így is - úgy is fel kell számolni, úgyhogy nem az ölbe tett kézzel ücsörgés ideje van, merthogy minden olyan jó lenne, és pik-pakkra működik... Tanulni, gondolkodni, cselekedni, így lehet kikerülni a társadalmi kátyúból.

Miért a judeonácik uralkodnak a Nyugaton? Ennek az éremnek két oldala van, és az egyik az, hogy azért, mert az ostoba, gyáva, és összefogásra képtelen gójok hagyják.
Te legyél az a változás, amit a világban látni akarsz – már Gandhi is megmondta.

A judeonáci-elleneseknek össze kell fogni, és akkor két front lesz, a judeonácik, a judeonáci-pártiak, a gój bérenceik, és a judeonáci-ellenesek. Ez nagyjából megfelel az igaz emberek és gazemberek, egészséges elméjűek és beteg elméjűek felosztásnak is, mert a judeonácik rendszere az aljasokra, megvehetőkre, a szellemileg defektesekre épül, és csak ott tudnak uralkodni, ahol több a rossz ösztönű, buta és gyáva, mint a jó ösztönű, intelligens és bátor (Az uralkodásuk többségi alapja: „Meg kell állapítani, hogy több az olyan ember, akinek rosszak az ösztönei, mint az olyan, akinek jók az ösztönei.”).
Beteg ösztönűek (elméjűek) uralkodnak beteg ösztönűek (elméjűek) által, ott, ahol ilyen a többség. De csak ott tudnak uralkodni, ahol ez a kettős hiba érvényesül; és mivel ők nem akarnak változni, mert nekik (még) jó így ahogy van, a labda a mi térfelünkön pattog, a mi érdekünk a változás, és ha mi, a gójok jobbik része, nem változtatunk a helyzeten és a dolgokon, akkor senki. Nem kis feladat, de nem lehetetlen. Úgy látom, hogy a cél elérhető, csak meg kell tenni a szükséges lépéseket a célhoz vezető úton: saját világnézet, saját eszmerendszer, szerveződés, és a többi. Ahogy a judeonácik képesek voltak erre, a saját eszmerendszerrel kezdve, erre nekünk is képeseknek kell lennünk, sőt, meg kell haladni őket mindenben ami fontos. Nem könnyű, de nem lehetetlen.

Kivancsi 2013.03.23. 19:27:34

isten ments a magyar politikusok "nyila"itol
- soralatetes adobevallas.... tobb A4-es oldal mint a haboru es beke...
- kevesebb ado! ..... 2010-tol plus 51 ado teher
- megvedik a nyugdijat..... minusz 3000millard ft
- plus 1M uj munkahely
- megvedik a munkahelyeket...... parszaszezer uj munkanelkuli
- rezsi csokkentes
- csokkentik a lotartok adminisztraciojat.....

szoval az IMF, zemberek, diakok, tanarok utan lova teszik a lovaszokat is :):):)

koszonjuk orban rezsim itt elhetunk es szivhatjatok verunket... b+

DSityu 2013.03.24. 08:37:04

Csökkentették a lóútlevél árát, hurrá! A jövő héten meg kiderül, hogy a haszonállatként tartott lovakat kétévente műszakiztatni kell.

Vidéki 2013.03.24. 09:13:19

@DSityu:

De ha megdöglik a ló, jogodban áll húsát marhahúsként eladni, és viszontláthatod az IKEA éttermében marhahús gombócos svéd kaja formájában.

Az IKEA február végén döntött a szóban forgó svédországi beszállítótól származó húsgolyó tétel eladásának beszüntetéséről. Első lépésként, független szakértőkkel együtt, vizsgálat alá vették a húsgolyók gyártását és az érintett svédországi beszállítót.

Ebből a jó hírből arra következtethetünk, hogy még egy svédországi beszállító is tud tévedni.

Képes összekeverni a lovat a marhával, ha ebből anyagi haszna származik.

Mondja marha mért oly bús,
Olcsóbb a ló mit a (marha)hús.

Ez is része a Piaci Automatizmusnak, ami működteti a gazdasági életet.

Még olyan hatalmas multi, mint a Nestlé is képes volt lóhúst, marhahúsként eladni egyes termékeiben, mint a tortelliniben.

SohaMike 2013.03.24. 11:39:29

Sztem ezzel a hírrel nem az a baj, h azt a ár ezer Ft-t máshonnan fogják behajtani (sajna nincs annyi lovacska Mo-n, ez jelentős tétel legyen), hanem az, amit már többen szóvá tettek: ki az, aki hobbilovat tart? Annak tényleg kell 4000Ft kedvezmény? Basszus, adják már inkább a természetvédelemnek, vagy valamelyik árvaháznak! Haszonállatként tartott ló esetében még okés lenne a csökkentés, de azok száma is egyre fogy, tehát kurv.ra nem probléma ez az egész.

Vagy esetleg csökkentsék a magyar nemesítésű/"őshonos" fajták járulékos költségeit, h ne csak holstein-fríz marha legyen tartva... Pl.

süti beállítások módosítása