Skip to content


       Szűrés lista

Trafikügyi mondatok

Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek.

Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés által kiváltott önvédelmi reflex legsunyibb húzásával az Átlátszó oknyomozó portált "tisztelte meg" a kormány:

Múlt héten az Átlátszó a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-től elektronikus úton szerette volna kérni a nyertes pályázók és a bírálók azonosító adatait, valamint a részletes – minden pályázónál az értékelési pontszámra és annak részpontszámaira is kiterjedő – eredményt.

Azonban az NDN-nek a törvényi szabályozás ellenére nincs e-mailcíme.

Ezért az Átlátszó a dohánycég honlapján található, nosztalgikus emlékeket idéző kapcsolatfelvételi űrlapon érdeklődött az NDN e-mailcíme felől. Meglepő módon azt a választ kapták Légrádi Petra marketing és kommunikációs vezetőtől, hogy „A dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat nyertes és nem nyertes pályázati anyagaira vonatkozóan elmondható, hogy mivel nem minősülnek közérdekű adatnak, a betekintés nem lehetséges."

Beadás előtt elutasított adatigénylés, igazán szép! De még nem a vége.

Hétfőn (tegnap) az atlatszo.hu, a hvg.hu, az index.hu, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, az origo.hu, a Társaság a Szabadságjogokért egyesület és a Transparency International Magyarország közérdekű adatigénylésben kérte a trafikpályázatok nyilvánosságra hozatalát a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.
Csakhogy Cser-Palkovics András és Vas Imre már vasárnap benyújtott egy Infotv.-módosítást, amelynek az Országgyűlés hétfőn elfogadta a kivételes sürgős eljárásban történő tárgyalását is, így kedden (ma) már el is fogadhatják. A javaslat korlátozná az adatigényléseket, és mivel rafkósan a folyamatban lévőkre is vonatkozna, simán megtagadhatóvá teszi a héttagú csapat trafikos közadatigénylését.

dohanyaruda_1950-1.JPG

Persze azért nyilatkozatok is voltak. Szebbnél-szebbek.

1, Lázár János pénteken
"A leghatározottabban visszautasítom azokat az alaptalan vádakat, amelyeket Karácsony Gergely személyemmel kapcsolatban megfogalmazott, bár nem ért váratlanul." Lázár János szerint kettős mércét alkalmaznak azok, akik hosszú éveken keresztül nem emelték fel szavukat a multinacionális cégek nyolcszázalékos haszna ellen, de sajnálják a magyar kis- és középvállalkozásoktól a tíz százalékot. "Ezzel a magyar vállalkozók érdekei helyett ismételten a nemzetközi cégek érdekeit védik, ezért pedig nem maradhat számukra más morálisan vállalható megoldás, mint a közéletből való távozás" - zárta közleményét a politikus.

2, Lázár János hétfőn
"Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy politikai alapon választották volna ki a trafikpályázatok győzteseit." - jelentette ki Lázár János az eredményekkel kapcsolatos bírálatokra reagálva. Elmondta, hogy állnak minden vizsgálat elé. Ez, a fent említett módosító ismeretében valami kegyetlen mértékű cinizmus. Hisz ha nem ismerhetőek meg az adatok, mit és mi alapján is lehetne vizsgálni? Ráadásul maguk a pályázatok lennének a bizonyítékok a korrektségre vagy mutyizásra, azonban semmiképp sem akarják őket nyilvánosságra hozni. Ez pedig fel is ér egy beismerő vallomással, beszélhet Lázár bármit.

3, Gyulay Zsolt, az NDN Zrt. vezérigazgatója
Az olimpiai bajnok kajakozó (aki 2010. augusztusa óta a Hungaroring Sport Zrt.-nek is elnöke) elmondta, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő a beérkezett anyagokat bírálatra, a döntést a bíráló bizottságok hozták meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül. A bizottságokat a minisztérium hozta létre szakértőkből, a testület összetételéről pedig azért nem adnak információt, hogy megóvják őket az esetleges rosszindulatú zaklatástól. A döntést hatvan nap alatt hozták meg, ami komoly feladatot jelentett, és a nyertes 5400 névben "sok mindenkit fel lehet fedezni, főleg ha kifejezetten az a szándék, hogy hergeljék a veszteseket".
"Senki sem ígérte, hogy minden régi trafikos nyertes lesz, a pályázati kiírás tiszta volt, mindenki számára elérhető, a tenderen pedig bárki indulhatott." - hangsúlyozta a vezérigazgató.


Lehet szavazni.

Fenti mondatok különösen a ma korán reggel megjelent HVG-interjút olvasva csodálatosak: Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő elmondja benne, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Az állatorvosként dolgozó helyi képviselő azt mondja, hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről, különben úgy járnának, mint a szocialisták.

"(...)

hvg.hu: Mégis ezt kérdezném először. Hogy zajlott le ez a frakcióülés?

H. Á.: Nem formális frakcióülés volt, hanem egy politikai egyeztetés, amely eredendően az aláírásgyűjtésekkel foglalkozott. A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. Jómagam ezen meglepődtem. Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem. Jómagam is kénytelen voltam egy ismerős, idős, régóta kiskereskedő házaspár mellett megszólalni, nehogy véletlenül hátrányt szenvedjenek, mert nincsenek összeköttetéseik. Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás.

hvg.hu: Miért döntött végül úgy, hogy a nyilvánossághoz fordul?

H. Á.:(...) Ugyanakkor úgy látom – mint a legutolsó végvár legutolsó katonája –, hogy amilyen lehetőség volt, annyira káros is a pártnak az ilyen nagyarányú győzelem. (...) Mivel nincs külső ellenzéke a párnak, ez elvezetett oda, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak.

hvg.hu: Ha az ellenzék nem is, a párton belül azért még szólhat valaki, hogy rossz irányba mennek a dolgok, nem?

H. Á.: A másik, szerintem nagyon nagy gond épp az, hogy a pártban belső ellenzék sincsen. Azért nincs, mert – egyébként az emberek jogos igénye alapján – le fog csökkenni a parlamenti képviselők száma. Ezt tudják a jelenlegi képviselők is, ezért nyilvánvaló, hogy aki bármit szeretne tenni a jövőben is, döntéshozatali pozícióba szeretne kerülni, annak mindent el kell fogadnia. Igazi negatív véleményt nem várhatunk el tőlük. Ez szintén oda vezet, hogy olyan döntéseket hozhat meg a kormányzat, ami nem jó.

(...)

hvg.hu: Ha megjelenik ez az interjú, azzal ön megtöri azt az állapotot, hogy nincs belső ellenzék. Mi történik ezután?

H. Á.: Nyilván két dolog lehet: vagy lesznek komoly politikai retorziók ellenem, vagy nem lesznek, mert az életutam, a családi elkötelezettségem alapján elfogadható, hogy én ezt a kormánypárt érdekében mondom el. Ha egy ilyen véleménynyilvánítást politikai retorzió követ, abban az esetben nem fogom sajnálni politikai karrierem végét, mert úgy nem is szeretném még ezt a legalacsonyabb szintű politizálást sem tovább folytatni. Kicsit sajnálnám, mert azért volt pár szép dolog, amit a városért tudtam tenni. Ha egy ilyen dolog miatt mégis úgy gondolja a pártvezetés, hogy én nem vagyok ide való, akkor azt el tudom fogadni, nem fogok ez ellen ágálni, nem fogok átmenni máshová. Ha nem lesznek retorziók, akkor nagyon fogok örülni, mert az alátámasztaná azt, hogy a Fidesz demokratákkal van tele, még akkor is, ha a jelenlegi döntéshozatali mechanizmusokban nem mindig ez látszik."

Ma is izgalmas nap lesz, várjuk a kormányzati és fideszes reakciókat az interjúban elhangzottakra!
Vajon Hadházy Ákos is a ballib-multik-dohánygyárak szekértolója?
Leesik vajon a vetőgépről?

Címkék: szavazás dohány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr935253565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A lottózók tulajdonosai is kezdhetik az újratervezést 2013.05.01. 12:49:02

Lassan, de biztosan körvonalazódnak a trafikmutyi következményei nemcsak a közelebbről érintettek, hanem a közvélemény számára is, így például a törvényjavaslatban foglalt 10%-os garantált árrés akár ezer forintos cigarettát is eredményezhet, cirka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghost recon 2013.04.30. 09:06:51

És még örüljön a sok koszos firkász! Mert Lázár elvtárs akár közéjük is lövethetett volna!

Secnir 2013.04.30. 09:14:16

tegyük az ominózus mondatok alá ezt a tényfeltárást:
hvg.hu/itthon/20130430_trafikmutyi_Szekszard_fideszes_kepviselo

/taps

fidesztrollok közül csak a kőkeményeket várjuk (néhányat vissza is engedélyezek...)!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.04.30. 09:14:23

2/3-ad = kétharmadad.
2/3 = kétharmad.
Szokjunk már le arról, hogy harmadik = 3.-adik és ilyenek. Na.
Ez most nagyon fájt.

És most elolvasom.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 09:20:39

Te János! Hogy egy öreg vak komondor lökjön hanyatt téged az udvarod beton járdáján ! Mást - így hirtelen éhgyomorra - nem tudok mondani, kéremkaccsojaaaakiiiii :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.04.30. 09:23:34

Vidéki lábhoz fütty-fütty, gyere gyorsan magyarázd el nekünk pár beollózott idézettel.

ghost recon 2013.04.30. 09:25:58

@Secnir:

Ó, igen, akár tisztességes ember is lehetne a képviselő úr, ha nem fideszes lenne.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.04.30. 09:27:25

2/3 javítva

HVG-interjú részletei a post végén

Foresty 2013.04.30. 09:28:22

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Helyettesítem én Vidékit!
"Gyurcsány a hibás, Dohánykábulatban úszó Bajnai rá akarja erőszakolni a gyilkos dohány árusítását a gonosz multiknak extraprofitért!" Valami ilyesmit tudok elképzelni magyarázatnak. :D
Vagy ahogy az idióta Balibgeczy írta múltkor:"Erősebb kutya baszik"
Elmehetnek a picsába a gazdáikkal együtt!

Illúzióromboló kockacukor 2013.04.30. 09:29:19

/off @Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): és akkor "3-om" kifejezést még nem is említetted. /on
Ez egy nagyon hálás téma amúgy, én próbálom provokálni a környezetemet, hogy kiderüljön ki támogatja még mindig ezt a szemét bandát, de egy ember sem meri vállalni. Hol vannak akkor a szavazóik??

Transylvanianmixedgrill 2013.04.30. 09:29:22

Az a helyzet sajnos, hogy a Fideszes agytrösztök által irányított gigantikus kommunikációs gépezet tökéletesen működik, ugyanis pont ilyen esetek megfékezésére lett kialakítva.
Amit ti itt leírtatok, az nem jut el a fideszes szavazóhoz, a fideszes szavazók nem is tudnak ezekről a dolgokról, elég csak felmenni az mno-ra, a hirado.hu-ra vagy a hirtv-re, teljes a témában a hírzárlat, de van is valami, az szinte széljegyzetben szerepel, szóval teljes a tagadás. A fideszes hívek körében ez a téma valójában nem is létezik, ők egy másik, párhuzamos valóságban élnek, ahol most éppen Portik és Laborcz esete az országot leginkább izgató téma.

Tökéletesen működik a propaganda.

albirea 2013.04.30. 09:29:41

Na ez az igazi vastagbőr!
A legszebb, hogy mindig meglepődök, hogy van az addiginál még vastagabb is.

ketroot 2013.04.30. 09:31:05

Már nem akarom még egyszer leírni, de ennek ellenére fognak ezek a férgek újrázni... csak figyeljétek meg.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.04.30. 09:31:46

@Foresty: se egy kimásolt idézet, se egy elmúlt nyolc év. Nekem ez nem jött át. Kérlek hagyd el a színpadot! :D

Foresty 2013.04.30. 09:34:40

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Még ezt akkor gyakorolnom kell. De szerintem hamarosan megjön ő is, nagyon érdekelne már, hogy mivel próbálja kimagyarázni, de úgyis csak terelni fog...

Foresty 2013.04.30. 09:35:52

@ketroot: Sajnos én is úgy látom...

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 09:38:48

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: főnök, megpróbálhatom én is?

Vastagbőr most bezzeg a megmondó szerepében tetszeleg, de amikor a nemzetközi multik talicskával tolták ki az extra-dohányprofitot akkor csak hallgatott, ugye?

Miért zavarja az Vastagbőrt, hogy ezúttal a NEMZETI kis- és középvállalkozások kerülnek helyzetbe, a kizsákmányoló nemzetközi multidohánylobbi ellenében?

Vastagbőr biztos nem hallotta még azt a Szolzsenyicinnek tulajdonított mondást: A majom szőrös, de nem is színházba készül.

Vastagbőrék az állandó kritizálás helyett inkább konstruktív ötletekkel állnának elő, ahelyett, hogy a dohánylibák nemzetközi gyilkosának (Bajnai) szekerét tolják. Persze nekik az elmúlt 3 évet megelőző 8 év volt a megfelelő helyzet, ugye?

(tessék értékelni, hogy a megfelelő TAGOLÁSRA is nagy hangsúlyt fektettem...)

Foresty 2013.04.30. 09:43:30

@Seduxen (már NEM dr.): Meghajlok előtted, profi vagy. :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.04.30. 09:44:41

@Seduxen (már NEM dr.): tökéletes csillagpatrik. A vityás bögrét majd kérd el vidékitől. Szerintem már előre felvette. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 09:49:51

@Foresty: @Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: tudjátok mi a durva az egészben? nem is esett nehezemre.... emlékezetembe idéztem Vidéki e.t. "munkásságát", és ennyi. Úgy leszek én is ezzel basszátok meg, mint a hányással (+ Ady a versírással): Egyre mélyebbről jön, és egyre könnyebben megy....

Lehet, hogy ezzel pénzt is kereshetnék?

csárli hárper 2013.04.30. 09:58:13

@Seduxen (már NEM dr.): Tisztelt Orvosság Úr! Előre is elnézést kérek, hogy ennyire lealacsonyítalak de szerintem, másodállásban te vagy a vidéki! :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.04.30. 09:59:25

és akkor most egy kegyelmi pillanatra képzeljük el, ha ugyanezt a Gyurcsány- (Bajnai-)kormány csinálta volna! megvan? köszönöm! :-D

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 10:02:06

@csárli hárper: de jó is lenne (anyagilag...), sajnos azonban én ezt csak a saját magam (esetleg néha a kommentelőtársak) szórakoztatására csinálom :)

csárli hárper 2013.04.30. 10:11:41

@Seduxen (már NEM dr.): legalább a humorunk még megmaradt, még...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.30. 10:16:59

Valahol láttam egy kimutatást, hogy a lakosság 30%-a bagózik, és 17% leszokóban-visszaszokóban van.
Ezek az emberek mind erről a mutyiról fognak beszélni akárhányszor cigit vesznek a jelenlegi üzletekben, még asszem júliusig.

Jó kis reklám lesz a narancsoknak...
(utána meg az a pár ezer ember fog anyázni, akik nem jutnak bagóhoz, mert nincs trafik a környéken)

7esbusz 2013.04.30. 10:21:12

Egy fideszes, akinél kiborult a bili. Ezt is megértük. És csak 3 év kellett hozzá. Persze látszik, hogy a manus nem megélhetési NERtárs, mint a többi 99%, a jól fizető praxis megmarad. (talán....) A többi gerinctelen szarláda meg majd egymást tapossa jövőre a "tuti helyekért"
Illetve egy része már megkapta az arany ejtőernyőt a dohánybizniszbe...

7esbusz 2013.04.30. 10:25:14

@Kőmíves Kelemen:
És ne felejtsük azokat a dohányosokat, akik széjjelanyázzák Lézerjancsit a 12%-os szolíd haszon miatt, ami kb 150-200ft emelés per doboz.. :) persze minden relatív, az Ukrán cigarettacsempészek szerintem díszoklevelet adományoznak janinak és a kormánynak ezért. Esetleg egy lovasszobor is kinéz, ha így megy tovább.

vontod75 2013.04.30. 10:28:17

@7esbusz: Ángyánról nem elfeledkezni! Ugye nála a földmutyinál borult a bili.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.04.30. 10:36:26

"Közpénzek után csak hivatal kutakodhat"

Ezt is megértük. Pedig ha van értelme a demokráciának, az pontosan a közpénzekről, azok átlátható és hatékony használatáról szól. Bandikám, Imikém drága! Egyes. Leülhettek.

Tücsök1 2013.04.30. 10:37:31

@Kőmíves Kelemen: Szerintem az a párezer inkább pártízezer lesz.A mi 2300-as falunkban 1 db üzlet fog árusítani,ami történetesen a szomszédomban van.Ezen kívül van még a faluban 2 db vegyesbolt és 4 db presszónak nevezett falusi kocsma,ahová végszükség esetén még én is bemerészkedtem este 9-kor vagy vasárnap délután,mert elfogyott a cigim.Tudom,függő vagyok,megvetendő pária,aki agresszív is lesz, ha nem jut hozzá a drogjához.Nem szerenték ott diktafon lenni,ahol a fidesz retyerutyáját emlegetik,amikor leesik a tantusz, nem elég,hogy kiküldtek a kocsmaajtó elé bagózni,hanem most már cigit sem árulnak.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.30. 10:41:01

@Tücsök1:
Én leszarom ki dohányzik, csak ne a pofámba füstöljön :)

Apám példájából tudok kiindulni, aki napi egy dobozt elfüstöl. De ezt a napi dobozt reggelente kell megvegye, mert ha megveszi előre mondjuk 2 napra, akkor elfogy a 2 doboz aznap.
Volt mikor fizetéskor vettek egy kartonnal, hogy ne kelljen állandóan elmenni venni. 3 nap alatt elfogyott...

Na az ilyen emberek rohadtul fogják dijazni a 9-17ig nyitvatartó egyetlen trafikot a településen... vagy ugye még ez sem lesz.

Cathcart_ezredes 2013.04.30. 10:44:47

1: Az állam jobb gazda, mint a magánszektor, tehát logikus hogy ellenőrizni is jobban tudja magát, mint a "civilek".
2: Uniós kötelezettség felemelni a cigi árát! Ha a kormány betartja az Uniós szabályokat az a baj, ha nem akkor az a baj.
3: aki az első két pontot komolyan vette az jutalmul megkapja a zagytározòt lebombázò NATO pilòta bőréből varrt díszkötetes alaptörvényt. :)

Deepthroat 2013.04.30. 10:53:25

Bede Márton méltatlanul homályba veszett és méltatlanul nem folytatott "Villáminterjú" blogjának tisztelgésül valamint stílusában:

"Villáminterjú: Te Jani van cigid?
"L.János: Van"
"Villáminterjú: Köszönöm az interjút"

Tücsök1 2013.04.30. 11:17:14

@Kőmíves Kelemen: Remélem,látatlanba elhiszed nekem,hogy helyeslem és betartom azokat a szabályokat,amik a nemdohányzókat védik.Ne fújom rád a füstöt,nem gyújtok rá zát helyen,nem szemetelek.

Tücsök1 2013.04.30. 11:19:58

@Deepthroat: Bede már újra itthon van,félek,hogy nem lesz ideje feldolgozni a sok felgyülemlett példát.Meg is nézem,most mivel foglalkozik a 444.hun.

Secnir 2013.04.30. 11:27:14

@Kőmíves Kelemen:
"Na az ilyen emberek rohadtul fogják dijazni a 9-17ig nyitvatartó egyetlen trafikot a településen... vagy ugye még ez sem lesz. "

még megboldogult bagós koromból (még bőven agglegényként) felrémlik, hogy amikor vasárnap délután fogyott el a cigim, akkor három verzió volt:
a) kértem anyámtól symphonyát (esély: -45%)
b) elsétáltam a legközelebbi benzinkútig (mire visszaértem, reggel lett), esély 40%
c) a hétfő hajnal eslő napsugara a sarki boltnál talált, (esély 60%) , viszont ez esetben a vasárnap hátralévő részében kezelhetetlen voltam, ideges, üvöltöztem a TV-vel, és nem tudtam aludni.

azt, amikor hosszú hétvégén fogyott el, azt el sem merem mesélni (mondjuk olyankor lehetett a kocsmában aranyáron kapni)...

például most ezt az ideges embert szorozd fel mondjuk ötezerrel :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.04.30. 11:27:58

hvg.hu/itthon/20130430_Surgos_eljarasban_fogadtak_el_az_informac

"visszaélésszerű" adatigénylés ellen "visszaélésszerű" törvényhozás. :-(

kifordított nagyanyó 2013.04.30. 11:28:43

@Seduxen (már NEM dr.): Kérdezd meg az élettársadat,hogy van a hányással,amikor akarsz tőle valamit?:))
Magadat meg tudod hogy szórakoztasd!:))

Amúgy a vidéki idézt jó volt!:))
Amúgy meg :20 ! :))

ghost recon 2013.04.30. 11:40:36

@rdos:

Véletlenül megbotlottak egy vak komondorban és elérhetetlenné tették a közérdekű adatokat. Nincs itt semmi látnivaló.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.04.30. 11:44:33

Ez is olyan lesz mint a földmutyi, kurva nagy füst, semmi láng. Meg sem érzik narancsék, a másfélmillió hazaáruló patkány úgyis megy rájuk ikszelni, a többi meg (köztük az egymillióval akik 2010-ben kétharmadhoz juttatták őket) elfordul. Ennyi.

@Cathcart_ezredes: "a zagytározòt lebombázò NATO pilòta bőréből varrt díszkötetes alaptörvényt"

:)))) Ez szép volt.

ghost recon 2013.04.30. 11:54:50

Azt mondja a fidesznyik köcsög:

"Érthetetlennek és felháborítónak tartom Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselőtársam hvg.hu-nak adott nyilatkozatát. Az interjúban megfogalmazott állításai nem felelnek meg a valóságnak, hiszen semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében. Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől!"

Tücsök1 2013.04.30. 12:02:16

Kezdődik!Egy kopasz ember beszámol az információszabadság helyzetéről a parlamentben.Belevette-e a legújabb gyalázatot,vagy arra már nem volt idő?Szemétséget szemétségre halmoznak.A pasasnak állandóan elfullad a hangja-nem bírja a saját szövegét.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.04.30. 12:02:34

@ghost recon: Pontosítanék. Az a sajnálatos "látnivaló", hogy most már törvény is van arra a legalább 1989-től folyó eleinte pártállami, módszerváltásunk óta több-pártállami gyakorlatra, hogy a közpénzekkel a "közszolgáink" nem számoltak el.

Magam ajánlom. Rossz az elhatárolás, meg szebben is meg lehetett volna írni, de sajnos aktuális ma is.
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.04.30. 12:05:02

Talán ide illik.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/

Egy friss tanulmány szerint összesen több mint 21 ezer milliárd dollárt menekítettek az elmúlt évtizedekben adóparadicsomokba, kikerülve az otthoni adóztatást. Magyarországról mintegy 242 milliárd dollár szökött el, ezzel benne vagyunk a top 20-as listában.

WLaci 2013.04.30. 12:23:14

@Tücsök1: Az információszabadság helyzete jó! Sőt, kitűnő!

kifordított nagyanyó 2013.04.30. 12:25:16

Szóval ha nem is esik le a vetőgépről,nem nagyon lesz jövője a fideszben.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2013.04.30. 12:25:26

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: @Foresty: vidéki csókoltat mindenkit, most a hvg-n van dolga, de jön hozzátok. addig is egy kis ízelítő tőle a témában:

Molnár Tamás elvtárs a csákányt jó mélyre vágta:

1. „csak néhány, államilag kijelölt kereskedő előjoga lehet a dohányüzlet,”

A tízezres nagyságrend a propagandista pihent agyában néhánynak számít!

2. „ki más lehetne magyarabb és vállalkozóbb, mint a helyi pártalapszervezetek prominenseinek közvetlen közeléből (barátok, rokonok, üzletfelek) származó kereskedők.”

Honnan tudja ezt Molnár Tamás elvtárs?

Talán lekáderozta a tízezernyi pályázó mindegyikét?

Ha ezt tette, mit szól hozzá az Adatvédelmi ombudsman?

Talán ő is úgy gondolja , hogy ez a listázás, káderezés Molnár Tamás elvtársék előjoga?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130430_Miert_csak_a_trafikok?FullComment=true#comments

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.04.30. 12:26:08

"A dolog érdekessége, hogy a két, Pócs Jánosné által vezetett cég csak, illetve már 2013 februárjában felvette tevékenységi körei közé a dohány-kiskereskedelmet – korábban nem foglalkoztak dohányértékesítéssel, ugyanakkor már két hónappal a döntés előtt biztosnak láthatták pályázatuk pozitív elbírálását."
jasz.blog.hu/2013/04/27/trafikbotrany_pocs_janos_felesege_is_nyert_az_allami_palyazaton

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.04.30. 12:38:54

Érdekes, hogy a "lázár pénteken" (én ennek a csávónak a nevét többet nem vagyok hajlandó nagybetűvel írni) csak 3%-ot kapott (jó, értem, egyszerűbb volt a "mindegyik pofátlanra" kattintani), pedig, főleg annak fényében, hogy lázár persze pontosan tudja, mi zajlott, még ő szólítja fel a közéletből való távozásra Karácsonyt, az egyszerűen vérlázító. Most az jön, hogy még lézer fogja perelni a kommentelőket...

kifordított nagyanyó 2013.04.30. 12:46:07

Mivel enrico sem ér rá.:
"Igen.Néhány fidesz közeli ember is jól járt.
Ez miért baj?Miért baj,hogy végre a multik helyett magyar vállalkozók árulhatnak cigit?
Persze nektek,akik gyurcsányt meg bajnait akarjátok ez ugye nem tetszik.
De még mindig nagy a támogatottságunk és a legközelebbi Békemenetben én is felvonulok a trafiktörvényért is.
És figyeljétek meg hogy be fog indulni a gazdaság és 2014-ben is simán meglesz a 2/3-unk.
Vagy a 4/5-ünk vagy a 3/2-ünk vagy az 5/4-ünk. (olyan bonyolultak ezek a számok)
Szóval nektek megint szopóág lesz.
ööö gyurcsányt meg bajnait említettem már...? "

nandras01 2013.04.30. 12:49:59

most lehet, hogy nem leszek teljes mértékben ner- kompatibilis, de azért csak megjegyezném, hogy a kurva anyját a fidesznek.

kifordított nagyanyó 2013.04.30. 12:50:14

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én leginkább Bokros meg a jobbikos képvidelők nevét írom nagybetűvel.
Szocik,fideszesek bajnai nekem kisbetűs.

spinat 2013.04.30. 12:56:02

asszem most azt kell mondani, hogy nincs is állami mutyi, mert nemadópénz, megkülönben is nics viadukt. meg ilyesmi. Bárki pályázhatott, stb.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.30. 13:14:41

A rendőrség hibázott,
de nem fizet

Nem jelentették, hogy eltűnt egy tábla, inkább nekiálltak traffipaxolni. Ígérik, ezentúl korrektek lesznek, de nem kártalanítják az autósokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Ftotalcar.hu%2Fmagazin%2Fkozelet%2F2013%2F04%2F30%2Figy_uszta_meg_a_gyorshajtast%2F

DarthVader 2013.04.30. 13:15:12

Olyan lírai hangulatba kerültem, irtam két haikut a témában :)

Vízbe hulló kő.
Vízgyűrű körben, halkan
semmibe vész, csend.

Kiáltás, lárma,
Mormogássá szelidül.
majd sustorgás, s csend.

2013.04.30. 13:15:13

@nandras01: Végre egy tiszta, őszinte hang! :DDDD
Belőlem már két éve kiszakadt ez a mondat.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.04.30. 13:15:27

Egyik facebook hozzászóló:"130 ezer Ft pályázati díjat kértek, amiből 30 ezer bent ragad ha nyertél ha nem, / nem kis összeg,a pályázók létszámát figyelembe véve/, de a nem nyertes pályázók még nem kapták vissza a 100 ezer forintjaikat !! A levelek mentek,hogy nem nyertek.. azzal egyidőben a pénzt is vissza kellet volna tolni.."
Ez meg majd visszamenőlegesen bennmarad.

2013.04.30. 13:20:00

bezzeg a gyurcsány az jó volt nektek szarházi hálátlan banda! 14-ben megszavazom nektek a pislogót én meg a családommal elhúzok innen egy normálisabb helyre, mondjuk Észak Koreába.

2013.04.30. 13:24:02

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): azt vágod, hogy a nyertes pályázó minden bankszámlájára inkasszót tesz az állam, csak úgy a biztonság kedvéért, ha valami baj történne... arról még nincs infó hogy a házat mikor kell átíratni a NAV-ra, de lehet már dolgoznak rajta a fijúk!

nemjogasz 2013.04.30. 13:31:20

ÁPDÉT: index.hu/belfold/2013/04/30/megszavaztak_az_atlathatosag_korlatozasat/
(micsoda váratlan fordulat...)

Na most kéne a lámpavasakat beüzemelni.... Esetleg a bkv új, utastájékoztató táblákat majdan tartó, célnak megfelelő műtárgyait.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.04.30. 13:32:20

Fel kell jelenteni a Magyar Kormányt (és nem a Magyar Államot, ugyanis az én vagyok) Brüsszelben, Starsbourgban.

Orbánt (hivatali visszélésre/korrupcióra való felbujtásért [különösen nagy értékben], személyes adattal való visszeélésre való felbújtásért, közokirat hamisításra való felbújtásért)

Lázárt (hivatali visszaélés/korrupció [különösen nagy értékben], közokirat hamisításért)

Rogánt (hivatali visszaélés/korrupcióért [különösen nagy értékben], közokirat hamisításért)

Kubatovot (személyes adattal való visszélés)

Semlyént (hivatali visszaélésre/korrupcióra [különösen nagy értékben] és közokirat hamisításra való felbújtásban való társtettességért)

Lászlóné-Zsuzsikát (hivatali visszeélésért, korrupcióért [különösen nagy értékben], közokirat hamisításért)

Papcsákot mind az összes eddig felsoroltakért.

Legelső körben ennyi.

És persze az összes kormányszóvivőt (az adófizető állampolgárok SZÁNDÉKOS megtévesztésért különösen nagy anyagi ellenszolgáltatásért cserében, bűnsegédletért).
//És-sel nem kezdünk mondatot//

Persze a földpályázatok elbírálást végző személyek sem maradhatnak ki.

A törvényeket persze nem ismerem, mivel nem vagyok jogász, de valahol itt kellene elkezdeni a Fidesz-Maffia ritkítását.

kifordított nagyanyó 2013.04.30. 13:33:09

Na jó mulatást mindenkinek!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.04.30. 13:38:20

Már várom a "én fideszes vagyok és dohányzom, és igenis nekem nem nagy áldozat az a dobozonként 200 huf..."

nemjogasz 2013.04.30. 13:43:45

Még egy kicsit várnunk kell vidékiékre, tart az eligazítás.

mim 2013.04.30. 13:43:47

Ezt most jól elb@szták. Egyfelől olyan pitiáner módszerekkel alakítanak ki pártmonopóliumot dohányárura, amit még a fideszesek is nem, vagy nehezen nyelnek le - ismerek párat, aki azt mondta "ezzel tényleg túllőttek", miközben a jegybankelnökös témát még lenyelték "mert ki akarna ellenségekkel együtt dolgozni".
Másik amit nem vettek figyelembe, hogy a dohányosok iszonyat nagy pletykásak. És még ha az elosztás nem is érinti őket, az ár változás miatt biztos beszédtéma lesz ez az egész akár évekig.
A harmadik amit nem vettek figyelembe, hogy az üzletekbe betérőket maga az üzlet is emlékeztetni fogja a balhéra akár évtizedekig is. Főleg akkor, ha kiesőbb helyre kerülnek ezen üzletek.

dr. Aullah 2013.04.30. 14:03:41

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez jó... bevallom, hogy átvertem mindenkit, de semmi gond. Holnaptól nem lopok :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.04.30. 14:13:49

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Nem jelentették, hogy eltűnt egy tábla, inkább nekiálltak traffipaxolni. Ígérik, ezentúl korrektek lesznek, de nem kártalanítják az autósokat."

Korrektek lesznek, tehát ezentúl trafizás előtt a szolgálati kocsival Kovács főtörzs fogja kihúzni a táblát a helyéről.

nandras01 2013.04.30. 14:17:52

@beebeer: nekem sem ez az első eset :)

Vidéki 2013.04.30. 14:17:57

A képviseleti demokrácia nem úgy működik, ahogyan azt a Móricka elképzeli,

miszerint a Móricka-félék csicskásnak képzelhetik a képviseleti demokrácia intézményeit és amikor csak eszükbe jut , kényük kedvük szerint parancsolgathatnak legitim intézményeknek

„A demokratikus rend azon a képzeten alapul, hogy az emberek képesek kollektív önkormányzásra. A manapság elfogadott nézet az, hogy ezt az uralmat a „nép” választott képviselői útján gyakorolja. A legitimitás alapja tehát a felhatalmazás: mivel a demokráciában a nép a törvényhozó (ezt fejezi ki a népszuverenitás doktrínája), ezért e törvényhozási jogot átruházza képviselőire, és ciklusonként újra dönt arról, a képviselők megfeleltek-e a polgárok elvárásának.” (megadjagábor Konzervatórium)

Ez sem teljesen tökéletes rendszer, de nincsen nála jobb.
A képviseleti demokrácia garanciát ad arra, hogy időnként új személyeket bízhasson meg képviseletével a választópolgár.

Sok zavaros fejű alaknak nem tetszik a képviseleti demokrácia rendszere, ők az anarchia után vágyakoznak. Abban reménykednek, hogy a zavarosban halászva képesek lesznek jól járni.

Mások balhé után vágyakoznak, amikor a felfordulásban kiélhetik perverz vágyaikat, mások vagyonának eltulajdonítását, mások megfélemlítését, megkínzását, megsemmisítését.

Ezek az alakok lejárató gyűlöletpropagandát folytatnak a képviseleti demokrácia intézményei ellen.

Azt állítják, hogy a "nép hülye"! Akiket szabad választásokon képviseletével megbíz, azok szükségszerűen mindannyian hülyék, vagy gazemberek lennének.

„A dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat nyertes és nem nyertes pályázati anyagaira vonatkozóan elmondható, hogy mivel nem minősülnek közérdekű adatnak, a betekintés nem lehetséges."

Ennek ellenére a balliberális „Szabad Sajtó” elharsogta kelettől nyugatig állításait arról, hogy létezik a trafikmaffa és hogy kizárólag Fideszesek lehettek a nyertesek a kiírt pályázatokon.

Hogyan tudtak a balliberális „Szabad Sajtó” gyöngyszemei ilyen rövid idő alatt ilyen következtetésre jutni?

Talán képesek voltak ilyen rövid idő alatt lekáderozni több tízezer pályázót?

Talán az Adatvédelmi Ombudsman a balliberális „Szabad Sajtó” gyöngyszemei számára különleges elbírálást biztosít?

Nem tartom valószínűnek hogy létezne trafikmaffia.

Viszont létező valóság Ron Werber magyarországi tanítványainak megvadult propagandája, akik képesek a bolhából is elefántot csinálni és vihart kavarni egy teáscsészében is!

A HVG-ben Molnár Tamás elvtárs a csákányt jó mélyre vágta:

„csak néhány, államilag kijelölt kereskedő előjoga lehet a dohányüzlet,”

A tízezres nagyságrend a propagandista pihent agyában néhánynak számít!

„ki más lehetne magyarabb és vállalkozóbb, mint a helyi pártalapszervezetek prominenseinek közvetlen közeléből (barátok, rokonok, üzletfelek) származó kereskedők.”

Honnan tudja ezt Molnár Tamás elvtárs?

Talán lekáderozta a tízezernyi pályázó mindegyikét?

Ha ezt tette, mit szól hozzá az Adatvédelmi ombudsman?

Talán ő is úgy gondolja , hogy ez a listázás, káderezés Molnár Tamás elvtársék előjoga?

Egy pályázat jellegéből következik, hogy ha túljelentkezés van, akkor vannak nyertesek és vannak vesztesek.

Egy régi népszerű dalban ezt énekelték.

„„Az egyiknek sikerül,
A másiknak nem.
A Sors sokszor nem tudja, mit akar”.

Sokan vannak, akik ilyen helyzetben a Sorsot is képesek hibáztatni, ha nem őket favorizálja.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 14:21:33

Juhéééé, ahogy látom megérkezett a szarevő narancstálib is, ezek szerint véget ért az eligazítás :)

Valaki összefoglalná nekem, mit írt a barma, mert sajnooooooooooooos nem látom már magvas gondolatait a barmának, és ez jó is így nekem :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.04.30. 14:27:59

@Seduxen (már NEM dr.): semmi különös, csak a szokásos. Valaki a fejére tekerhetné már a járókeretét. De szummázzunk:
-demokratikus rend blablabla
-gyűlöletpropaganda blablabla
-Ron Werber blablabla
-anarchia blablabla
-balliberális sajtó blablablabla
Meg hozta a hvg-s kommentjét is ez a barom. Továbbá egy idézet.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.04.30. 14:28:03

@Seduxen (már NEM dr.): Szerintem ő maga sem tudja, mit ír. Olyan se leje, se vége. A témához meg nem tud hozzászólni érdemben, csak fröcsög, és ronweberezik. (Biztos ezt mondta neki a filkenstein!)

dr. jenőke (jenőke) 2013.04.30. 14:30:29

Semmi baj! Van még mit tenni.
A költségvetés még nem titkos. A módosításai sem. Az euró/forint árfolyam sem.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.04.30. 14:35:08

@Vidéki: Én neked már csak ezt tudom mondani: BASZD_MEG_A_KURVA_ANYÁD

7esbusz 2013.04.30. 14:42:07

Szörnyű hétköznaPI CSAlódás vidéki munkássága mostanában. Hol van már az 1-2 évvel ezelőtti vidéki és nertársai...... Amikor nem tudtál egy mondatot leírni úgy, hogy ne legyél libsi/bolsi/zsidó/akármi gyurcsánybérenc kommunista stb minimum 7-8 külön e célra rendszeresített fikanikk által. Hiába. Már sosem lesz olyan, mint a régi szép időkben.
Ha így megy tovább még fél, egy év és a blogokon mindenki egyet fog érteni. Belegondolni is rettenetes...

dr. Aullah 2013.04.30. 14:47:23

Amúgy vidéki meg a többi robot nagyon szarul csinálják. Azzal, hogy ilyen szarokat írnak be, nem győznek meg senkit. Ellenben úgy feltüzelik az embert, hogy még jobban imádjunk a gerinctelen férgeket... szóval kössz.

Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30. 15:13:37

Ide figyelj Vidéki! A hatalmas szívem fog a sírba vinni, tudom, de mit lehet tenni, ennyire jó fej vagyok... Amúgy együtt szoktam érezni a szellemileg sérült emberekkel (bár téged inkább csak szánlak, te barom....), így idenézz:

www.vancso.hu/bullshit/

Biztos van ott a tartótisztjeid között olyan, aki ért a 'programozáshoz', ez a bullshit-generátor alapnak szerintem jó, írjátok át NER-kompatibilissé, egy csomó munkát megspórolnál magadnak, te szerencsétlen rakás szar, te!

Foresty 2013.04.30. 15:17:25

@Vidéki: Oly sokat beszélsz, de nem mondasz semmit.

Foresty 2013.04.30. 15:18:49

@bella _ciao: Jól eltaláltad, egy az egyben azt írta be ide is, amit idéztél. :D

WLaci 2013.04.30. 15:27:06

@Vidéki: Majom, adatvédelmi ombudsmant már pár éve megszüntették a kedvenceid.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.04.30. 15:33:58

Még jó, hogy a másik cikknél nem lehet kommentelni.

Vidéki 2013.04.30. 15:38:11

@Seduxen (már NEM dr.):

Írja? " Valaki összefoglalná nekem, mit írt"

Seduxen (már NEM dr.)) csak jelszavakat képes felfogni, ezért is (már NEM dr.)

Viszont sajnos a világ nem annyira egyszerű, hogy azt kizárólag jelszavakkal le lehetne írni.

Ezért reménytelen dolog arra törekedni hogy a már nem doktor elvtárs megvilágosodjon,

Egy hosszabb eszmefuttatás már magas neki, mint majomnak a zongora:

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.04.30. 15:38:35

Zero, kérlek benneteket, tegyétek közzé a törvényt megszavazó 231 képviselő névsorát a választókerület-hovatartozásával együtt, hadd köszönjük meg nekik nyilvánosan mindannyian, amit az országunkért tesznek!

Vitéz Kőbányai Világos 2013.04.30. 15:41:49

Az megvan, hogy legközelebb az állatorvosi praxisokat államosítják (és pályáztatják)?

Vitéz Kőbányai Világos 2013.04.30. 15:44:35

@Vidéki: Tök röviden kérdezem: a képviseleti demokrácia mely alapelvével lenne ellentétes a pályázatok, illetve a bírálatok nyilvánosságra hozatala?

Sir Bates dö Hól 2013.04.30. 15:49:13

@Vidéki: Kedves Vidéki!
Így, ismeretlenül is: Móricka-féle a AZ-A-DESZKÁN-TELIBASZOTT-JÓ-KURVA-ANYÁD.
Ha a veled együtt élő bármelyik hozzátartozódban a becsületnek csak a szikrája is pislog, előbb-útóbb meg fogja nézni mit forgatsz a fejedben, alkalmasint egy erre a célra is használható kisbaltával.
Nem a népképviselet elvének kétségbe vonásáról van szó -habár gazdáid mindent elkövetnek ennek az elvnek a gyakorlati alkalmazásának mostantóli megakadályozásáért-, hanem arról a mérhetetlen arroganciáról és cinizmusról, mely a fidesz részéről megnyilvánul.
Annak a felvetésnek, hogy a "nép hülye", te és a hozzád hasonlók az élő bizonyítékai. Már, ha a néphez sorolhatónak tekinted magad.

Foresty 2013.04.30. 15:49:19

@Vitéz Kőbányai Világos: Melyik város polgármestere is állatorvosi végzettségű?

Vitéz Kőbányai Világos 2013.04.30. 15:52:12

@Foresty: Passzolom. Nekem a szekszárdi díszpó'gárról ugrott be.

Foresty 2013.04.30. 15:58:11

@Vitéz Kőbányai Világos: Csak azért kérdezem, mert ott már akkor tudni, hogy ki lesz a garantált nyertes. Vagy kinek a családja, rokona.

Vitéz Kőbányai Világos 2013.04.30. 16:01:31

@Foresty: Miért, szerinted a mostani nyerteseknek mind kivétel nélkül megvan a kereskedelmi szakértelme, tapasztalata, ne adj'Isten végzettsége?
Majd felveszik asszisztensnek az addigi körzetit, oszt meg van oldva.

Deepthroat 2013.04.30. 16:34:18

Ez a törvény addig lett volna elég a dohánymutyi eltakarására míg az állatorvos nem pakolt ki.

Így már effektíve egy bűntényt vallott be amiben a tettestársait is kvázi megnevezte. Innentől az adatok nyilvánossága másodlagos, mivel ebből az egészből egy ex dohányárusokat tömörítő pertársaság valószínűleg szép ügyet tud csinálni.

A többit majd az oldalt látogató ügyvéd plénum kibontja

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.30. 17:19:27

Az infótörvény módosítása ellen tiltakozva délután több szervezet, így az Átlátszó, a K-Monitor, a TASZ és a Transparency International is távozott a csoportból.

444.hu/2013/04/30/ne-zavarj-epp-lopok/

komolytalan samu 2013.04.30. 17:24:34

@Vidéki: Szevasz Párttitkár Elvtárs!

Régóta gyanakszom: te karakterben lazsálod el a munkád, és szerintem szándékosan. Pocsék terjengős fogalmazás, süt az unalom. Nem győzöl meg senkit, de hergeled az embereket a Fidesz ellen, valósággal összefogod a dühöt a pártod ellen.

Te Elárulod! Cserbenhagyod! azokat akiktől a pénzt kapod, akikben hiszel.

Hánynom kell ettől a hanyag, felelőtlen és az ország érdekeit lelke mélyén leszaró hozzáállástól!

Vidéki 2013.04.30. 17:47:29

@komolytalan samu:

Te csak olvasgasd saját eszmefuttatásaidat!

Neked az való.

CyberDog 2013.04.30. 18:15:04

Keeedves vidéki !
Basszon meg téged egy taliga aprómajom!

Tücsök1 2013.04.30. 18:34:59

@Vidéki: Taníts minket még,kérlek!Olyan jó amikor vidéki kifejti nekünk,hogyan is működik a képviseleti demokrácia.

Tücsök1 2013.04.30. 18:36:23

Valami zavar támadt az erőben,mert Zero cikkét nem lehet kommentelni.

komolytalan samu 2013.04.30. 18:36:29

@Vidéki: hasznos munkát végezz te utolsó naplopó, hess vissza magyarázó üzemmódba! Egy hívő/fizetett szakmunkás nekem ne játssza sértettet! Ha a pártodért élsz, akkor mosolyogj, ha érte köpnek szemen.

Egy robot ne lázadjon, a robot dolgozik, vagy megy MÉH-be!

Virág et. 2013.04.30. 20:01:48

@Vidéki: Annyi hülyeséget írtál ismét, hogy mostanra fogyott el a türelmem megcáfolni minden egyes szavadat, betűdet, írásjeledet. még a vesszők is hazudnak abban a böffentésben, amit ideraktál.

Az ilyen igénytelen alakok miatt, mint te, teheti meg ez a kormány azt az emberekkel, amit csak akar. Ezen gondolkozz el, meg a saját emberi minőségeden.

Vidéki 2013.04.30. 20:13:01

@Virág et.:

"gondolkozz el, meg a saját emberi minőségeden" arról, hogy szöveged bűzlik az önhittségtől, a felsőbbrendűségi érzéstől és elbizakodottságtól.

Azzal, hogy ide böffentett gondolataid a mocskolódásban merülnek ki, nem támasztod alá fölényeskedésedet!

Virág et. 2013.04.30. 20:22:14

@Vidéki: Minek álljak le veled érvelni, amikor halvány segéd fogalmad nincs a képviseleti demokráciáról, azt sem tudod, hogy már régen nincs adatvédelmi ombudsman (vezéred zavarta el az utolsót) és hogy még arra sem veszed a fáradságot, hogy legalább az index címlapján elolvasd kik és hogyan is érintettek fidesz-oldalról a trafikmutyiban.

Ha önként mész le kutyába, akkor te hozod magad olyan helyzetbe, hogy mindenki más erkölcsileg és emberileg föléd kerül. Ezen is elgondolkozhatsz.

Foresty 2013.04.30. 20:30:02

@Virág et.: Legyünk igazságosak, lehet szidni ezt a kutyát, mint az állat, de lássuk be, hogy nélküle nem lenne ilyen sokszínű a szájkarate. Mármint nem az ő részéről, mert csak terelni tud, meg hazudni, de a többiek olyan kreatív módokon küldik el ezt a péniszt a halál kékeres faszára, hogy szó szerint röhögök. :D

Egyébként észrevettétek, hogy ma csak Vidéki volt az egyetlen Fideszes legény a gáton? Ráadásul alul is múlta önmagát. Vajon a többiek miért nem jöttek megmagyarázni? Csak nem azért, mert lehetetlen?

Sir Bates dö Hól 2013.04.30. 20:53:52

@Foresty: Ma mindenhol Vidéki van ügyeletben.
"Vidéki2013-04-30 19:34:47A törvény ami fellép a "visszaélésszerű adatigénylésekkel" szemben, az nem végzi ki az átláthatóságot "Magyarországon.Csak azok érvelnek így, akik csak szélsőségekben képesek gondolkodni.A Biblia a teremtéstörténetben nagyon szépen fejezi ki, hogy „Ettünk a jó és gonosz tudás fájának gyümölcséből”.Volt Adatvédelmi Ombudsmanunk és ma is van Ombudsmanunk, akinek szívügye az adatvédelem.Az erre szakosodott jogászok nagyon jól ismerik az „Arany Középút” mezsgyéjét, ami a "visszaélésszerű adatigénylések” és a korlátokat nem ismerő kíváncsiskodás, a totális átláthatóság között húzódik!Orwell 1984 című műve, nagyon jól bemutat egy diktatúrát, ahol a totális átláthatóság megvalósul, ahol Gondolatrendőrség még a gondolatokba is beleláthat."
Ez a Kettős Mércén volt.
Lehet már a majálisra edzenek.

Foresty 2013.04.30. 21:01:36

@sírbateszezazegész: Értem én, hogy mit pofázik, ezt szajkózza a Fidesz is, de nem igaz, hogy nem esik le neki, hogy ezt a törvénymódosítást MIÉRT hozta a Fidesz...Nem tudom elhinni, hogy nem látja a fától az erdőt.

Tücsök1 2013.04.30. 21:02:51

Segítség!Zérot meghekkelték! továbbra sem lehet kommentelni!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.04.30. 21:14:38

@Tücsök1:

valami bloghu hiba lehet.....
ő meg én tudtunk oda kommentelni

ti mit láttok, ha kommentelni akartok hozzá?

Marcellusca 2013.04.30. 21:34:24

@laspalmas: Tudnék kommentelni, csak nincs s(z)avam. :(((

Mit látok? Mindent. :) Sajnos, ezt az agyhalott vidékit is. :(

Sir Bates dö Hól 2013.04.30. 21:47:01

@laspalmas: nem működik. Elküldöd és semmi. Csak a ti két kommentetek.

Marcellusca 2013.04.30. 21:48:07

@laspalmas: A másiknál nem műkszik. :(

Aszongya: "Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"

Sir Bates dö Hól 2013.04.30. 21:52:14

@Foresty: csak az lehet a mentsége, hogy tényleg ennyire debil. Ha nem akkor viszont remélem valami hatalmas lovét kap ezért a gerinctelenségért. De a faszságával tényleg csak fekúrja mindenki agyát. Pedig én egy viszonylag toleráns ember vagyok.

Foresty 2013.04.30. 22:01:49

@sírbateszezazegész: Tény, hogy van az a pénz, amiért korpás az ember haja, de én leköpném a tükröt reggel, ha az lenne a feladatom, hogy ezeket a mocskokat védjem.

Sibrik Gábor 2013.04.30. 23:07:17

Mivel a kormánypártunk hihetetlen módon érdekelt a dohányzás visszaszorításában és a baráti csatornákon befolyt pénzeket is a fiatalok dohányzásának vissza szorítására költi, ezért ezt látva lelkes emberek egy csoportja új mozgalmat indított.

Adj Egy Cigit A Fideszesnek!

Célja a Fidesz irányvonalához kapcsolódó gondolathűségünk bemutatása.

Aki meglát egy kimondottan fideszes képviselőt, szimpatizánst, az kínálja meg egy nem égő cigivel.

Természetesen mindezt csak abban az esetben szabad, ha nem 18 év alatti az illető, és ha a fideszes barátunk teljesen dohányosnak néz ki.

Ha a Fideszes elvtársunk nem dohányzik, akkor mutatva , hogy mi is egyetértünk a Párt irányvonalával, törjük össze a cigit és szórjuk a lábuk elé.

Szegények cigi csikkel is kimutathatják elhivatottságukat a Párt felé.
Aki szégyenlős és fél , hogy felismerik az igazi elvhűségét a fidesz irányvonalához, az csak ejtse le a csikket.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.30. 23:30:29

@Illúzióromboló kockacukor: Lehet, hogy mindenki tudja rólad az ellenzéki elkötelezettséged, ezért nem beszélnek veled a fideszes szavazók?

Gniusz 2013.04.30. 23:34:57

és most gondoljátok el egy olyan városban élni ahol a polgimester is vidéki, vagyis azon szinten van mint hasonló nevű bérkommentelőnk. Olvastam az "érveit?", és nem tudtam eldönteni hogy sírjak vagy nevessek. A történetben egyébként tényleg az a legszebb, hogy a kulcs 12%-ra emelésére még egy legitim érvet is tudnak majd hozni ezek a nyomorultak, nevesül hogy EU-s elvárás...és már várom, hogy mikor lesz valakinek elég rinocérosz bőr a pofáján ahhoz hogy ezt hangosan is kimondja. Az a bajunk hogy birkák vagyunk és senki nem fog felállni - legalábbis nem elegen - és azt mondani hogy elég...és most itt nem a Dunába lövetésről, lámpavasról vagy egyéb retorzióról beszélek. Hanem arról, hogy egyszerűen megfutamítsuk ezeket pusztán a mennyiségi fölényünk (értsd, békés de határozott utcára vonulás) demonstrálásával.

Ja a kezdő találós kérdéshez annyi segítséget adok, hogy egyszerre épül stadion és villamos nálunk és van egy betonszarkofágunk ami színháznak indult...
A helyes megfejtők között az eddig el nem nyert trafik koncessziók közül kisorsolok 5-öt. A megfejtéseket beküldők kérem a kommentjeik elejére írják ki a jeligét "Haverok előnyben"

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.04.30. 23:40:13

igazán nem nagy pénz az a 100-200 forint plusz dobozonként!
Legalább tudhatjuk, hogy jó helyre került, mert ott marad a trafikosnál!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.30. 23:41:50

@Vidéki: "Talán képesek voltak ilyen rövid idő alatt lekáderozni több tízezer pályázót?"
Elég volt a 2000 nyertes közül találomra kiválasztani huszat és máris volt közöttük tucatnyi fideszes...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.30. 23:42:37

minek kell itt tenni az agyatokat?
megsem lehet minden fideszes PARASZT!
egyszeruen nincsen annyi fold hogy mindenki megkapja a fodlpalyazatot, igy nyitni kellett a zsidosabb fekvesu fideszesek fele
azt pedig jol tudjuk hogy a tul sokat tudokat kistafirozzak mindenkeppen, de megsem lehet minden utodottet kitomni mint drsmittet vagy dajcstomikat, sokkal jobb ha azok nem havi masfel millat kapnak, hanem csak a hazai dohanyosok zsirjan eloskodnek

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.30. 23:45:02

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak azt sajnálom, hogy nincs az átlátható kormányzásért küzdők között jobboldali szervezet, így megint el lehet mondani, hogy a ballib láncoskutyák politikai bojkottjáról van szó.

susu64 2013.04.30. 23:45:32

A leggázosabb az egészben az, hogy nem az MSZP - nek jutott mindez az eszébe. Egyébként már rég meglépte volna.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.04.30. 23:53:36

@susu64: Aztán ezt miből gondolod?

Meséld már el, hogy a maszop mikor, melyik tettével utalt arra, hogy ha ilyen dolog az eszébe jutna, akkor megtenné!

Talán akkor, amikor a földeket tartósbérletbe adta? Jah, az Orbán volt...
Vagy, amikor lenyúlta manyupot? Jah, az is Orbán volt...
Esetleg, amikor megsápolta a telefonbeszélgetéseket? Jah, az is Orbán volt...

Tudod, itt egy olyan jószág van, amelyik a nem a javadat, hanem a vesztedet akarja, és e Orbán!
Ő a gátlástalanság csimborasszója, ő az, aki egy centi térnyelésért képes ezrek, tízezrek életét fenekestül felforgatni, üzletét tönkretenni.

Te meg itt azzal jössz, hogy ha a szociknak ez eszébe jut, akkor megcsinálják?
Baszod, a szociknak is volt kétharmaduk, és mégsem!
Azok is megtehették volna, ugyanezeket, de NEM TETTÉK!
Mert azok valahol mélyen még EMBEREK!

P.Freddy 2013.05.01. 00:06:28

@Vidéki:

"Viszont létező valóság Ron Werber..."

Na ekkor álljunk meg egy pillanatra, amikor a puhapöcsű Orbán buzi izraeli kampánytanácsadók szavait (vagy nem csak azt?:) issza és építi lefelé a pajtabirkák öntudatát a bayerbéka segge alá, akkor különösen vicces egy Vidéki birkabszó parasztnak vebbereznie.

El vagy tévedve faszkalap. Jövőre retteghetsz, ha mered vállalni a gennyes pofádat.

Csigataposó 2013.05.01. 00:32:07

@laspalmas: szavazast meg bivitenem Navra-val aki a civilek felhaborodasat a kovetkezokeppen ertekelte: "Navracsics Tibor sajnálatát fejezte ki, hogy megszakadt az együttműködés a kormány és a civil szervezetk között. A miniszterelnök-helyettes szerint csak egy egyéni képviselői indítványról volt szó. Ez pedig nem változtatja meg a KIM korrupcióellenes elkötelezettségét."
Ez Maaargit kulondijjas.

vénkujon 2013.05.01. 01:01:11

@Seduxen (már NEM dr.): összefoglalva: az okos, immár nem panelproli tömegek kétharmadot csináltak a fidesznek, és mosmár trafikdemokrácia, és mindenféle egyéb demokrácia is van minálunk. éljen a nép. aztán felsorol pár focistanevet és kész.

Dr. No 2013.05.01. 01:35:28

Oszkó Péter mit keres a vizerbe?
Oszkó Péter mit keres a vizerbe?
Oszkó Péter mit keres a vizerbe,
vizerbe, de vizerbe,
Oszkó Péter mit keres a vizerbe?

Oszkó Péter a vizerbe mit keres?
Oszkó Péter a vizerbe mit keres?
Oszkó Péter a vizerbe mit keres,
mit keres, de mit keres,
Oszkó Péter a vizerbe mit keres?

(Citerakísérettel)

Saga 2013.05.01. 01:42:32

Én csak a következővel hozakodnék elő. Elég régi mondat, hitelességét nem tudtam 100%-ban ellenőrizni.

"Ebül szerzett jószág ebül vész el."

Köszönöm a figyelmet.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 02:04:38

@Saga: hubazz! Tudod, hogy hogyan mutyiztuk magunknak ezt az országot?

Valami lóért, meg nyeregért bizniszeltük... És akkor ez lenne a levének megivása?

gabest1 2013.05.01. 04:12:42

Addig senki se, lesz nyugodt, amíg a trafikosokat nem népszavazással választják. Mindenki választhat trafikost, és mindenki választható trafikosnak, ez a demokrácia alapja!!!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.01. 04:35:35

Filmszínházunk bemutatja:

Maffia Álo(/a)m, avagy a szervezet fel(/al)világ.

Tartalom:
Don Traficante alias Johny Laser átveszi az uralmat a dohánypiac felett.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.01. 04:45:12

@susu64: "A leggázosabb az egészben az, hogy nem az MSZP - nek jutott mindez az eszébe. Egyébként már rég meglépte volna."

Tudod az MSZP felszeletelte a tortát, elvette a maga szeletét, és maradt a tortából a többieknek. A fidesz meg egyben lenyeli a tortát, és a papírtálcáról feltunkolja a maradék habot is a visszahullott morzsával.
Hogy értsd a különbséget, az MSZP adott a látszatra, és nem zabált fel mindent, csak suttyomban néhány zsíros falatot. A fidesz meg mindent benyel pofátlanul, és azt mondja, hogy a multik elől gyorsan fel kellett zabálni a hazai vállalkozóknak, és ez milyen jó dolog.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.01. 04:56:25

@Vidéki: "Viszont sajnos a világ nem annyira egyszerű, hogy azt kizárólag jelszavakkal le lehetne írni."

Orbán Viktoréknak sikerült, és erre te vagy az élő példa. Te benyalod a rövid tőmondatos paneleket.

braue 2013.05.01. 04:56:41

Aki ilyesmiket mond, annak fogalma nincs arról, mennyit lehet keresni egy közepes helyen lévő trafikban és milyen befektetés kell hozzá. Legalább a fele kommentelőnek jobb a jövedelme, minden pénzügyi befektetés nélkül.

A trafik annak való, aki el akar tartani egy családot, van némi tőkéje, de nem ért semmihez. Kibaszott nagy üzlet, hát hogyne!

guma 2013.05.01. 06:26:43

@Marcellusca: és ezt nem unja ismételni tegnap 18 óra óta!

@Vidéki: egyszerű lesz ez, ha a 14-es választás után esetleg az ócsai lakóparkot kell belaknotok társbérletbe?

2013.05.01. 06:39:57

Engem ez az egész koncesszió, meg a drágítás nem is zavar.
Sőt, örülök neki!

El is indulok a nagy munka ünnepén felhajtani valami ukrán cigiárudát, osztán uccu neki át a határon egy kamion cigivel.

Még jó hogy ezzel nem fog nőni a csempészet. :)

guma 2013.05.01. 06:42:29

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): áááááááááá! nem érted ezt te:)

jó előre meg kellett tervezni a propaganda "klubok" működési helyét, üzemeltetőjét. vagy tévedek???

braue 2013.05.01. 06:51:20

@guma: Ugyan! Majd egy CBA üzletben működtetsz propagandaklubot? (Ugye tizenhét CBA üzlet tulajdonos is nyert a boltjában cigiárusítási engedélyt.) Vagy egy ablakon kiadós boltban?

Csak szólok. Én egy olyan borozóba járok (mondjuk túlzás a járás, de egy hónapban egyszer-kétszer biztos elmegyek), ahol a tulaj egy nyíltan bolsevik faszi és a törzsközönség is volt rendőr főtörzsőrmeseterekből, zászlósokból, bolsi vállalati funkcikból áll, legalább hetven százalékban. Én meg alapból utálom a bolsikat, de a bort, a valódi régi borozói hangulatot szeretem. Közel van, jó a boruk, lehet jókat vitatkozni, mi a faszé mennék máshová?

Virág et. 2013.05.01. 06:51:47

@braue: Arról megfeledkezel, hogy trafikot eddig bárki nyithatott, nem volt szabályozva, pláne nem maximálva az üzletek száma. A profit rajta a hatósági ár miatt 3-4% volt, tehát igen szerény.

Ennek a világnak vége. A trafikmutyiban nem csak az a pláne, hogy most fideszeseké a trafikok többsége, hanem hogy emellett a trafikbiznisz hirtelen jó üzlet lett, mert a számuk maximalizálva lett, a dohány-árusításra monopóliumot kaptak és a profit is a háromszorosára lett emelve a hatósági áremeléssel. Mondok egy példát. Közjegyzők. Ha holnap piacosítanák a közjegyzői szakmát, nem lenne limitált a létszám, hanem mint az ügyvédek, a piacból kellene megélniük elméletben korlátlanul növekvő versenytárs mellett, akkor hirtelen megszűnne olyan remek üzletnek lenni közjegyzőnek. Itt most lényegében erről van szó megfordítva, egy olyan fogyasztási cikk árusítását terelték át a saját pereputtyuk keze alá, amelyik úgyis fogyni fog. Emellett csak hab a tortán, hogy a trafikok más élelmiszerterméket is árulhatnak majd, amivel kisebb településeken a multikhoz hasonlóan fogják majd kiirtani a kisboltokat, mert ki megy két boltba, ha egy helyen mindent meg tud venni és a szomszéd bolt nem egy Lidl vagy Aldi, hogy árban a trafik alá tudjon menni az egyéb termékek terén.

De az igazi aljasság nem is itt van, hanem ott, hogy egy szál cigaretta eladása nélkül tudnak a pályázati nyertesek milliárdokat keresni. Annyit kell csak csinálni, hogy odamennek diszkréten a már létező trafikoshoz és közlik vele, hogy kiadják neki alvállalkozásba a trafik működését ugyanott, ahol most is (20 éve) áll a saját trafikjuk, a bevétel 3-4%-át megtarthatják a dohánytermékek után vállalkozási díj jogcímén, a maradék 8%-ot kell csak továbbfizetni a fővállalkozónak. Ezzel 0 Ft befektetéssel tudnak a nyertesek havonta keresni, amit innen kapnak az mind talált pénz. Nem kellenek ide milliárdok, melyik kisvárosi fideszrokon ne örülne csak havi 500 000 Ft ingyenpénznek?

Kormányváltás után lesz sorban állás a Markó utcánál, ezzel számoljon mindenki érintett. Ha 14-ben, akkor 18-ban.

braue 2013.05.01. 07:10:37

@Virág et.: Én nem fejetkeztem el róla, de nem is nagyon játszik. Egyre kevesebben dohányoznak ezért egyre kevesebb trafik kell. Csak cigiből messze nem lehetett eddig se megélni, még negyedében sem, a többi cucc vitte a trafikot a havi nem túl magas nyereséghez. Most ezek jó felét már nem lehet majd árulni.

Kocsmában és élelmiszerboltban csak azért tartott bárki cigit, hogy egyrészt ne menjen el a vendég, ha már nálam iszik és rá akar gyújtani, mert nem jön vissza, másrészt, meg ha bejön a közértbe cigiért, talán vesz mást is. De árulni nem érte meg egyáltalán. Nagy tőke kell hozzá és ahhoz képest nincs vagy nagyon kicsi a haszon. Annál többet kapsz, ha államkötvénybe teszed a pénzed, mint amennyit a cigiből ki lehet hozni, ebben biztos lehtsz

A profit nem lett emelve, az árrés lesz talán. Mekkora különbség. Ha ezt se tudod, kár vitatkozni. Jó amikor olyan emberek mondanak véleményt, akinek soha semmi közük dohányárusításhoz nem volt. De még talán bármi árusításához sem, ha azt hiszik az árrés az a haszon.

A kisvárosokban meg sok helyen nem is jelentkezett senki, akkora haszonra lehet számítani. (Ezer négyszázszor kb. kétezer fő cigivel kiszolgálására nincs jelentkező.) És száz alatti nevet tudtak kibányászni a bolsevik propagandisták, az ezerötszázból, aki valahogy bármelyik fideszeshez kapcsolódik. Óriási szám. Olyan arányban a társadalomban is vannak.

'18-ra meg már régen nem lesz esélyes a Magyar Kommunista Párt jogutódpártja,. Addigra kihalnak a régi vöröskönyvesek. Azért persze reménykedhettek! Az hal meg utoljára.

Virág et. 2013.05.01. 07:32:59

@braue: És miből lesz a profit, ha nem az árrésből? Nyilván nincs garantált profit, de ha nő a hatósági ár, akkor abból nehéz mást következtetni, mint hogy növekedni fog az elért bevétel és ezáltal a profit is.

" Egyre kevesebben dohányoznak ezért egyre kevesebb trafik kell."

OK. Eddig mindenhol vehettél cigarettát, benzinkúton, az összes közértben, az összes multiban, az összes szórakozóhelyen (a teraszon rá is gyújthattál), az aluljárókban a zárjegyes cigarettát áruló pultoknál és az erre szakosodott trafikokban is. Ezentúl cigarettát csak az utóbbikban lehet majd venni és sehol máshol. A hatósági ár pedig épp annyival és úgy nő, hogy az árrés az eddigi 3-4%-ról 12%-ra növekszik. Ha szerinted ez nem üzlet, akkor tényleg kár veled beszélni. Komcsizni tudsz, oszt' annyi.

"Jó amikor olyan emberek mondanak véleményt, akinek soha semmi közük dohányárusításhoz nem volt."

Ebben az esetben a termék jellege azért számít csak egyáltalán mert függőséget okoz, tehát nem olyan, mint a Sport-szelet vagy a kakasos nyalóka, hogy le lehet róla könnyen állni, vagy veszel helyette másik édességet. A dohányárusításból meg ne csináljunk már tudományágat, ha én minden alkalommal beszólnék, amikor te vagy más nagytudású jogi kérdésben próbál állást foglalni (ami tudományág és egy pöttyedt bonyolultabb, mint a forint húsz egy doboz cigi), akkor anyázás lenne kb. minden blog alatt. Kezeljük helyén dolgokat. Azt meg már csak zárójelben, hogy zsebre vághatod a nagy szakértelmed a dohányárusításban, mert épp most lett EGÉSZEN más a piac azzal, hogy ennyire szűk kör kizárólagos joga lett az értékesítés. Egész más piacon versenyezni és egész más állami monopólium (koncesszió) langymeleg vizén evezgetni.

"A kisvárosokban meg sok helyen nem is jelentkezett senki, akkora haszonra lehet számítani. "

Azokon a helyeken nem jelentkeztek, ahol pontosan tudják, hogy a megemelt árak miatt mindenki csempész cigit fog venni, vagy ahol eddig is csak azt vették.

Virág et. 2013.05.01. 07:38:39

@braue: "Én nem fejetkeztem el róla, de nem is nagyon játszik."

Nem játszik, hogy

a) eddig a piacon versenyezve kellett ugyanazt a terméket eladni úgy, hogy hatósági áras volt, tehát nem tudtad olcsóbban adni a Marlborot, mint a Tescot, ellenben a Tescoval ellentétben nem tudtál mellég 20000 másik terméket is kínánli 20-30%-kal a piaci ár alatt,

b) most senki más nem árulhat csak azok, akik a koncesszió nyertesei és azok ráadásul nem is kell, hogy áruljanak, elég ha a koncessziót továbbértékesítik akár a Tesconak is, ráadásul mindezt megemelt hatóság ár mellett. Magyarul a verseny töredékrészére csökkent (ha nem szűnt meg teljesen a területileg elhatárolt pályázatok miatt, mert ez is könnyen lehet), az ár meg növekedett.

És a kettő között te nem látsz különbséget, nem számítanak. Ezek után a kereskedői szakértelmed igen erősen kétséges. Pártvéleményt böfizel két komcsizás között, ennyit tudsz.

Ironfist 2013.05.01. 08:02:31

@braue:
"Addigra kihalnak a régi vöröskönyvesek. "

Mit? Rájuk gondolsz?

Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke
Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Matolcsy György - MSZMP-tag
Martonyi János - MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Szita Károly - III/III együttműködő
Balogh Gyula M SZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, moszkvai nagykövet
Pozsgay Imre - MSZMP KB-tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár
Boross Péter - MSZMP-tag, DÉLBUDA III/III
Balogh Gyula - MSZMP-tag
Csintalan Sándor - MSZMP-tag
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály - KISZ-titkár
Rogán Antal - KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Árulják már el a komcsizó fideszesek, hogy az ezen a listán szerepeltek miért is jobbak az MSZP-s ex-MSZMP-seknél?

Tücsök1 2013.05.01. 08:24:25

@laspalmas: Bocs, de én a sokadik csúcskísérlet után már csak a szemhéjamat néztem belülről.Most pedig várom a zenés ébresztőt,amit a helyi zenekar prezentál nekünk lovaskocsiról,népviseletbe öltözött asszonyok kíséretében.Éljen május elseje... A blogmotor meg ne a munka ünnepén sztrájkoljon, mert intő égi jelnek veszem!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.01. 08:30:14

hát ennek a Hadházynak se kell félnie, hogy még valaha politizálni fog...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.01. 08:31:02

@laspalmas:
Nagyon behalva a "túloldal"...
Poszt kivág, újba feltölt?

braue 2013.05.01. 08:50:55

@Virág et.: Ja. Abból lesz, de nem az. te meg keverted. lehet, hogy magas az árrésem, profitot mégse tudok realizálni. Ezt mindenki tudj, aki valaha kereskedett, a prolik nem. Ezért nem igazán vitatnám meg a dolgot velük. velük csak a politikai szlogenek mentén lehet ilyesmiről beszélni.

braue 2013.05.01. 08:53:30

@Ironfist: Szánalmas. Az ötvenezer fidesz tagból ennyi? És egyik sem függetlenített pártvezető, aki a pártból élt? A Magyar Kommunista Párt utódpártjának egy alapszervezetében több van.

A vörösökön és a (§-as IQ- val rendelkezőkön kívül nem is dobálódzik vele régen senki.

Virág et. 2013.05.01. 09:10:12

@braue: Értem. Akkor itt van még egy "proli" neked, ezzel vitatkozz:

index.hu/gazdasag/2013/04/30/dohanypiac/

Virág et. 2013.05.01. 09:12:49

@kamasuka: "Ismerős", "hozzá közel álló", "kampányembere" (az micsoda???). :) Tetszenek ezek a megfogalmazások, pl. ha Mesterházy beköltözik Rogán mellé az utcába, akkor innentől Mesterházy ismerőse is a NER nagy nyertese lesz. :) Ezzel szemben Fideszes politikusok, testvérek, sógorok, CBA igazgatósági tagok SZEMÉLYESEN, feleségek, párttagok vannak a másik oldalon.

Megy a maszatolás, a vizsgálódást már megoldották, tehát az arányokat soha nem fogjuk megtudni. Ahogy kell.

braue 2013.05.01. 09:14:30

@Virág et.: Érv, nagy érv. Főleg arra, hogy semmit nem tudsz a kereskedésről.

Virág et. 2013.05.01. 09:18:35

@braue: Ezért idézek olyat, aki tud. Egyébként tudod, ki nem tud még semmit a kereskedésről?

Az a többezer fideszes, aki nyert. Vagy az énekes fiú, aki a kampányrendezvényeken szokott szerepelni. Vagy a nemzeti dohánytársaság vezérigazgatója, aki olimpikon volt előtt. Ők sem tudnak semmit a dohánykereskedésről, velük nincs bajod?

És a leírtak alapján neked is igen homályos fogalmaid vannak a dologról, Talán nem véletlen, hogy nem ment a bolt, ezen nem gondolkodtál még el?

Flyer 2013.05.01. 09:21:26

@kamasuka: Né, már. Hát ezek a hülye fideszesek nem nyulták le mindet? Pl. Bivalybasznád-Alson is van egy, ami nem kellett nekik.

Mert annyira mértékletesek, hogy beérték a legforgalmasabb helyeken lévökkel. A többi nem érdekelte öket azokat vihette bárki.

Szánalmas terelési probálkozás.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.01. 09:29:28

Lázadjatok a rendszer ellen! Szokjatok le a dohányzásról!

xd
Aki dohányzik, az nem demokrata!

fchris82 2013.05.01. 09:33:59

@Tücsök1: "Remélem,látatlanba elhiszed nekem,hogy helyeslem és betartom azokat a szabályokat,amik a nemdohányzókat védik.Ne fújom rád a füstöt,nem gyújtok rá zát helyen,nem szemetelek. "

Mint nem dohányzó: köszönöm :) Sajnos nem mind vagytok így. De jár a tisztelet a kivételnek.

lyken 2013.05.01. 09:54:00

Hihetetlen, hogy 25 év után nem börtönben van az ilyen, hanem a kurmánypártban: index.hu/belfold/2013/04/30/balogh_volt_felesege_25_evig_vert/

Marha kiváncsi vagyok rá, hogy lesz-e "elszámoltatás"...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.01. 10:09:38

@lyken:

Olyan hitetlen tudsz lenni.

"Pokorni: aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét

Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni - jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.
Ezért az elszámoltatás a jövőről szól - mondta az ellenzéki politikus Ajkán egy lakossági fórumon.
Megjegyezte: "a mieink előtt is világosnak kell lenni", hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: "eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni".
Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak "le fogjuk vágni a kezét" - fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva, hogy "ezt kell nagyon világossá tenni".
nol.hu/archivum/pokorni__aki_belenyul_a_penztarba__annak_le_fogjuk_vagni_a_kezet

Se keze, se lába nem lenne mostanság sokaknak...

7esbusz 2013.05.01. 10:25:56

Trafikpénz számolva, asszony verve jó! Éljen a párt!

Mr. Waszabi 2013.05.01. 10:27:04

CXII. törvény 29-i állapota: "32. § A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását."
Tessék mondani, visszamenőleges törvényalkotás van vagy nincsen jelenleg Magyarországon? Tudomásom szerint nincsen. De lehet, hogy közben ez is változott, suttyomban.
Azért kérdezem, mert, ha nincsen, akkor hiába módosították tegnap a törvényt, ha bárki előtte már beadta a közérdekű adatigénylését hivatalosan és nem vétett formális hibát, a kikért anyagok tekintetében a kikérés pillanatában hatályos jogszabály érvényes. Tehát a dohány-témában mondjuk 29-én kikért adatokra ez a módosítás nem vonatkozik, csak a törvénymódosítás hatályba lépése után kikértekre.

Tücsök1 2013.05.01. 10:35:11

@fchris82: Nem volt szándékomban magamat dícsérni,de most őszintén meghatódtam.Olyan kevés kell ahhoz,hogy egymás életét elviselhetővé tegyük,pl. at élni és élni hagyni.

Tücsök1 2013.05.01. 10:38:24

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: És akkor a sok politikus és csatolt részeik beülnének egy-egy trafikba,hogy szemléltessék,így szerez érvényt a fidesz a törvénynek.Hol van már a tavaszi hó és Pokorni?

Tücsök1 2013.05.01. 10:41:37

Trafikot nyithat Balogh"asszonyverő" nevelt fia! Hír24No,erre varrjatok filtert!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 10:42:18

@braue: Figyi, te proli!

Ha nincs akkora árrésed, hogy azzal profitot tudj termelni, akkor az az árrés definitíve ALACSONY!

Amúgy miről beszélsz?

Arról, hogy szerinted rendben van, hogy a fidesz lenyúlta a dohánybizniszt?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 10:43:16

@Mr. Waszabi: A fidesz szokott visszamenőlegesen törvénykezni.

macilaci61 2013.05.01. 10:56:36

Nem az a kérdés, hogy a fidesz lenyúlta a dohánybizniszt!
A kérdés az, hogy miért?
Szerintem abból az országosan szétterített saját profitból elég klassz választási kampányokat lehet finanszírozni!
Vagyis a zemberek dohányzásából származó nyereségből fizetik a saját választási kampányukat!

reccs 2013.05.01. 10:57:36

@Tücsök1: Biztos vigaszdíj a képviselő úrnak, ha már így járt a felelsége...

macilaci61 2013.05.01. 10:59:12

Azért a dolgok összefüggnek!
Lásd választási törvény, trafiktörvény, infotörvény.

Mr. Waszabi 2013.05.01. 11:01:00

@kolbászoszsömle: sajnos a visszaható hatály tilalma csak jogalkotási norma, azt az Alaptörvényből gondosan kihagyták. Meglátjuk, mi lesz ezzel, mert elég necces, ha már befogadott adatkikérést így akarnak megtagadni. Ez biztos, hogy nem demokratikus és nem is jogszerű.
Még Ádernek lehet egy dobása ill. az AB-nak.

Ironfist 2013.05.01. 11:09:10

@braue:
"Szánalmas. Az ötvenezer fidesz tagból ennyi? És egyik sem függetlenített pártvezető, aki a pártból élt? A Magyar Kommunista Párt utódpártjának egy alapszervezetében több van.

A vörösökön és a (§-as IQ- val rendelkezőkön kívül nem is dobálódzik vele régen senki."

Na ja, sejtettem, hogy aki fideszes, annak a fideszes exkomcsi a jókomcsi, mindenki más rosszkomcsi :) Egyébként nekem egy fideszes, akinek narancskocsonya van az agya helyén, ne dobálózzon olyanokkal, hogy másnak alacsony az IQ-ja, mert max egy lesajnáló, avagy sánakozó pillantást, és egy gúnykacajt kapsz cserébe :D

Netuddki. 2013.05.01. 11:26:21

Egy ekkora trafikmutyi után mégis mi a tökömet gondoljak:
index.hu/belfold/2013/04/30/orban_rahelt_sajat_temavezetoje_dijazta/

a) Orbán Ráhelka valóban ennyire penge szakdogát írt.
b) 0rbán viktor rájukszólt, hogy kéne a gyereknek valami díj.
c) Földig ért a nyelvük a bírálóknak és már akkor elpárásodott a szemük amikor az első oldalon elolvasták ki írta.
d) A témavezető, mint az NGM főosztályvezetője (hehe!) némi nyomást gyakorolt a bírálókra.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 11:34:21

no offense, de hogy jön ki az itt is sokszor emlegetett 150-200 Ft-os áremelkedés? veszi mondjuk a trafikos az egy dobozt A összegért, rátesz 4%-ot, rámegy B-szeres adó, az A x 1,04 x B = 800 Ft átlagban. most lesz majd A x 1,10 x B ( = 845) vagy A x 1,12 x B ( = 860 ). ???

Virág et. 2013.05.01. 11:38:25

@droid_: A cigarettánál fordítva számolnak. Az hatósági áras termék, a jövedéki adó és a kiskereskedelmi árrés mértéke is jogszabályban megállapított. A jogszabályon módosítottak, hogy a kiskereskedelmi árrés a háromszorosára növekedjen. A 150-200 Ft-os fogyasztói áremelkedés csak tipp, amit ebből számoltak / következtettek ki okos emberek. Ami biztos: az árrés emelése, mert erre jogszabály van.

Ha jól tudom, de braue itt a dohányipari szakember, majd ő megmondja. Még az is lehet, hogy Lázár feleslegesen strapálta magát a jogszabály-módosítással. :)

Tücsök1 2013.05.01. 11:43:20

@macilaci61: És a sírunkat is s. k. ássuk meg,mert orrunknál tovább nem vagyunk hajlandóak nézni,számolni meg juszt sem tanulunk meg!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 11:49:56

@Virág et.: hát én nem nagyon tudok elképzelni olyan számítást, amiben az árrés ne szorzóként jelenjen meg (mármint (100+árrés)/100-as szorzóként) a végső árban, függetlenül az adóktól. ezért nem értem.

béla a görög (törölt) 2013.05.01. 12:16:25

How do you make a Hungarian omelette? First, steal six eggs...

Nemzeti trafikos 2013.05.01. 12:16:55

Miért kell azt a kis luxusprofitot is sajnálni a nemzeti családoktól?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 12:20:03

@droid_: Ahhoz, hogy a cigiből ( a jelenlegi 800 forint/dobozzal számolva) 10% árnyi forint maradjon a kereskedőnél, ahhoz alapesetben azt kell tudni, hogy _most_ mennyi van rajta.

ez lesz a bázis: 800*0,96= 768 HUF

Ehhez képest 768 lesz valaminek a 90%-a. Ez a valami, a 853 HUF. Szóval, ha az állam nem nyúl hozzá a dologhoz, akkor a most 800 forintos cigi a 10% árréssel kerülne 853 forintba.

Ám, mivel az cigi adótartama kb 60%, ez az 53 forint emelkedés a teljes emelkedésnek a kb. 40%-a.

Az 53 forint pedig a 132 forintnak a 40%-a.

Noh, így lesz a 10%-os kereskedői árrésből 130 forintnyi cigiár-emelkedés!

Orbán Diktor (törölt) 2013.05.01. 12:20:32

@Virág et.: "az igazi aljasság nem is itt van, hanem ott, hogy egy szál cigaretta eladása nélkül tudnak a pályázati nyertesek milliárdokat keresni. Annyit kell csak csinálni, hogy odamennek diszkréten a már létező trafikoshoz és közlik vele..."

...azt, hogy mennyi lesz a védelmi pénz. Ezt már don Corleone idejében is így csinálták, csak ezt itt most nyíltan és törvényesen is lehet.

@braue: Egyél szárított tehénszart.

@Vidéki: Anyád üzeni, hogy déltől te váltod a sarkon.

tundrazuzmo (törölt) 2013.05.01. 12:23:17

Nagyon sajnálom azokat a pénzéhes nyomorultakat, akik eddig mások tűdőrákján nyerészkedve keresték meg a zabálnivalót kiccsaládjuk számára.

Azokat is sajnálom, akik most beléptek a tüdőrák-bizniszbe. Akár Fideszes, akár MSZP-s, akár volt trafikos, akár mostani nyertes - hosszútávon mások nyomorúságán élősködik, ezért a társadalom legalja. Ennyit a büdös bagóárus buzikról.

Airgüzü 2013.05.01. 12:31:55

Szomorú, hogy ebben az egész kivagyi, arrogáns, saját zsebére politizáló FIDESZ mocsárban egyetlen Hadházy van. Hadházy Úr, minden elismerésem! Ön gondol a jövőjére, s igazi demokrata! Jelzés értékű lesz, mit kezdenek Önnel. Ha bántják, az bizonyítani fogja az Ön igazát, ha nem, komoly frusztrációt fog okozni azoknak, akik a szívük szerint bántanék. Várjuk és figyeljük a fejleményeket!

Tücsök1 2013.05.01. 12:32:56

@tundrazuzmo: Úgy láom,te inkább a gyógyszerforgalmazókat gazdagítod.Sokféle szert kipróbálhattak már rajtad,de a kívánt hatást nem érték el.A házi pálinkafőzés és bögrecsárda működtetése meg olyan NEMZETI,ugye?A májzsugorosokat a tüdőrákosokkal együtt a TB kezeli.Olvasom a bűnügyi híreket,de olyan ritkán fordul elő,hogy valaki egész napo dohányzás után félig agyonveri a feleségét.Bár lehet,hogy a komondor a rossz minőségű pálinkától vakult meg.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 12:35:17

@kolbászoszsömle: az Ám-tól nem értem. az a 60% adó most is ott van, a 4%-os árréssel is. lehetne úgy ahogy én írtam? ez a képlet, ezt a 4-et kicseréljük 12-re, ennyi az eredmény. kivonás, egyenlő 132 (vagy 150-200)

Tücsök1 2013.05.01. 12:36:54

@tundrazuzmo: Nőrokonaid valószínűleg testi örömöket árusítanak a büdös bagó helyett.Humanitárius cselekedeteikkel magasan kiemelkednek és elválasztódnak a társadalom legaljától.

Orbán Diktor (törölt) 2013.05.01. 12:41:17

@béla a görög: :D

@tundrazuzmo: Jó, most itt nem ez a lényeg. Azt pedig ne feledd, hogy egy cigarettásnak a tüdőrákja nem dohányárus bűne, ő csak egy elmebeteg igényt elégít ki. Ennyi erővel bezárhatnánk az autógyárakat, a vízműveket és a vágóhidakat is. Ma azért beszélhetünk dohánybizniszről, mert egy balkáni országban élünk, ahol a társadalom képes milliárdokat kidobni cigarettára.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 12:43:55

@droid_: A cigaretta árképzési szabályok megváltoztatásáról nem volt szó.
A cigarettán lévő árrés képzési szabályainak megváltoztatásáról sem volt szó.

Valamint, az szerint a számítás szerint, amit leírtam, nem jön ki a 130 forintos emelésből a 10% árrés.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 12:51:15

@kolbászoszsömle: akkor megpróbálom én formalizálni azt ami te írtál

most A * B = 0,96 * 800
kérdés A * B = 0,88 * Y esetén mennyi lesz az Y

Y = A * B / 0,88 = A * B / 0,96 * 0.96 / 0,88 = 800 * 0,96 / 0,88 = 872

???

(ez annyiban különbözik csak, hogy a 4%-ot rászámoljuk vagy levonjuk, azaz minek a 4%-a, ebből jön ki a különbség a végösszegben, egyébként szerintem ugyanaz)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.05.01. 12:51:15

kíváncsi vagyok, mikor jönnek majd a független lottózók ... mert ugyebár a terminálok száma korlátos, viszont az új dohányboltok lottót is akarnak árulni, mindent bele alapon, törvény engedi. Vajon hogy rendeződik majd át a legális szerencsejáték-termék piac? viszik azt is a trafikok?

Tücsök1 2013.05.01. 12:53:54

@wmіkі: Biztos lehetsz benne,hogy nem ez lesza módszer,amivel az oly vágyott győzelemhez segítenénk benneteket.Felhívnám a figyelmedet a lúzer törvénygyártók néhány melléfogására.
1. Megnő a feketekereskedelem-nem jön az adóbevétel-miből fognak osztogatni a híveknek? Az ostya már nem lesz elég a szájak betöméséhez.
2. Az emberek nagy részének minden nap,amikor a cigarettája után koslat és meglátja a NEMZETI DOHÁNYBOLT táblát,eszébe jut majd annak a jó kurva nénikéje,aki ezt kitalálta.Ezt már nehéz lesz az elmúltnyolcévre kenni.
Ebédig ennyit,most emészd meg előre.

Tücsök1 2013.05.01. 12:57:14

@kolbászoszsömle: Tudod,sok mindenről nem volt szó,aztán előbukkant valahonnan egyhaver,akinek még a kedvére kellett tenni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 13:02:20

@droid_: Ebben az esetben a cigaretta fajlagos adótartama jelentősen csökken.

Netuddki. 2013.05.01. 13:06:03

A fidesz Magyarország tutyi-mutyi alakjainak a gyűjtőhelye. Jövőre könnyű lesz majd szelektálni...

Tücsök1 2013.05.01. 13:14:48

@morgás joga mindenkit megillet: Ne legyenek kétségeid,be fogják söpörni az összeset a trafikok fennhatósága alá.A Szerencsejáték Zrt amúgy is állami cég.Erdélyben vannak azok a kis üzletek,amikre rá van írva,hogy Magazin Mix-itt ki lesz táblázva,hogy Nemzeti Dohánybolt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 13:15:26

@droid_: Onnan kell megfogni a dolgot, hogy minden 100 forintból, amit kiad a polgár cigire, 60-at az állam tesz zsebre.
Te kiadod a trafikosnak az árrést, amiből az állam eltesz 60%-ot, és neked annyit kell odaadnod, hogy a teljes ár 10%-a maradjon a trafikosnál, miután az árrés 60%-át elvitte az állam.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.05.01. 13:20:18

@Tücsök1: ha az összes lottózót nem is tudják megszerezni (vannak a postán meg vannak saját SzZrt-sek is), kb. 2 ezer terminált tudnak áthelyeztetni magukhoz a trafikosok, ezzel megint legalább ennyi család nézhet új megélhetés után - még akkor is, ha a vizsgával rendelkező személyzetet itt-ott át is veszik.

Sabi 2013.05.01. 13:58:11

@braue: "Aki ilyesmiket mond, annak fogalma nincs arról, mennyit lehet keresni egy közepes helyen lévő trafikban és milyen befektetés kell hozzá"

Aki ilyeneket mond, annak meg fogalma sincs, nemhogy kereskedelemről, de még csak alap matematikáról és logikáról sem.
Abban persze igazad van, hogy egy trafik, vagy bármilyen más kiskereskedelmi tevékenység nem egy nagy biznisz, sok munka, kitartás kell ahhoz, hogy egy családot eltartson... MINDADDIG amig egy gátlástalan kormány nem monopolizálja és a tizedére nem korlátozza az értékesitő helyek számát. Ekkor viszont az addig egyszerű kis családi vállalkozásokból egyszerre mutyikánaán terem a kiválasztottaknak. Mindegy mit árul. Ennyire egyszerű. Annyira, hogy ha leül egy picit gondolkodni talán (!) egy fideszdroid is megértheti.

Bee-zony 2013.05.01. 14:08:35

„Balogh képviselő szerint nem verte meg feleségét
index.hu/belfold/2013/04/29/balogh_nem_emlekszik_veresre/
(...) »Ilyen nincs, ilyet nem lehet csinálni, ezerszer inkább egy trafikügy, mint egy Balogh-ügy.« - mondta a neve elhallgatását kérő politikus.” (...)

„Ezerszer inkább egy trafikbotrány, mint egy Balogh-ügy”
index.hu/belfold/2013/05/01/lemondanak_a_balheba_keveredo_fideszesek/
(...) „Ezerszer inkább egy trafikbotrány, mint egy Balogh-ügy” – fogalmazott egy befolyásos fideszes képviselő...” (...)

Figyelem! Figyelem!
Fontos közlemény!

A trafikbotrány megvolt, a Balogh-ügy megvolt, most már a trafikbotránynál ezerszer nagyobb gazemberségek fognak következni.
Vastagbőr-anyag lesz bőven, csak a cérna fog elszakadni.
Hajókötél? Acélsodrony? LMPVS?

Én szóltam.

lyken 2013.05.01. 14:47:56

@braue: "Aki ilyesmiket mond, annak fogalma nincs arról, mennyit lehet keresni egy közepes helyen lévő trafikban és milyen befektetés kell hozzá. "

Ha 50.000 helyett 5.000 helyen lehet értékesíteni, akkor a megmaradó 5.000 helységben tízszeresére nő a profit. Mután az árrést háromszorosra növelik, ez 30x-os szorzót jelent. Tehát ha egy családi vállalkozás eddig kitermelte a havi 300.000-et, akkor mostantól 30x300.000-et fog termelni. Kilenc misi egy hónapban azért nem rossz pénz. Évi 108 millió. Ha beállít a pultba két minimálbéres rabszolgát, meg minden költségét leszámolja, még akkor is megmarad neki tisztán 100 millió évente, per bolt. De biztos neked van igazad és az itt kommentelők a hülyék, akik a tények meg némi matek után vonták le a következtetést.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 14:54:32

@kolbászoszsömle: értem, mit mondasz.

tehát most (800 - A) * 40%-nak kell lennie 800 * 4%-nak, ahol A-ért veszem, és (800-A)*60% megy adóba. tehát azt garantálják, hogy ha 60%-ot befizetek a vételi és eladási ár különbségéből, akkor is a teljes ár 4%-ának kell maradnia. ugyanez 12%-kal:
(Y - A) * 40% = Y * 12%, azaz 1028 Ft, 10%-kal 960 Ft. 800-ról.

elég durva számítás ez, az így számolt garantált x árrés növelésével a végső ár 1/x-es ütemben nő, 40%-nál kellene végtelen sok pénzt fizetni egy dobozért (utána negatív :)

Y = A * 0,4 / (0,4-x), ha x% garantált.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.01. 15:14:47

@lyken: ez akkor igaz, ha a 300.000 csak cigiből jött be neki (ehhez ugye 100.000 dobozzal kell eladni havonta, ha a 4% árrés tényleg azt jelenti, amit @kolbászoszsömle: írt, plusz még azt az másik N * 100.000 dobozt, amiből a többi költségét fedezni tudja). ő ugye azzal kezdte, hogy ez nem megy.

azt gondolom senki nem állítja, hogy a cigiforgalom 10-szeres növekedése miatt minden más forgalom is 10-szeresre nő. azt még az index is belátta, hogy az emberek raktározni fognak, mivel nem fognak nap mint nap kitérőket tenni az aznapi dobozért, és ha ritkábban mennek el érte, nem fogják a mindennapi apróságaikat (rágó, újság, üdítő stb, amit lehet még árulni) is ott, egyszerre megvenni (mint a cigit). szóval így simán felszorozgatni és közben matekra hivatkozni szerintem nem jó dolog.

Nemzeti trafikos 2013.05.01. 15:16:11

Más országokban is van garantált luxusprofit, és itt legalább az emberek kapják.

Nemzeti trafikos 2013.05.01. 15:22:08

Mi, trafikosok annyi adót fogunk fizetni egy évben, mint más egész életében. Mi nem fülbevalós, terepjárós, minimálbéres vállalkozók vagyunk, hanem az emberek emberei, aki segítenek az embereknek, hogy ezentúl is megvehessék füstölnivalójukat, vagy éppen rágót, csokit az unokáknak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.05.01. 15:24:02

@lyken: Ne beszélj már butaságokat!

Ahhoz, hogy százmillió profitot kitermelj egy éveben, ahhoz el kell adnod egymillió cigit a 10% árréssel.

Van ötezer trafik, ötmilliárd doboz cigi...

Az százmilliárd szál.

Ez, hozzávetőlegesen a teljes fogyasztás húsz, harminc szorosa.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.01. 15:38:56

@Nemzeti trafikos: Ti trafikosok nyugodtan bekaphatjátok! Nem fogtok ti semennyi adót fizetni! A szarjankó lázár elintézi nektek!:((((

global001 2013.05.01. 16:05:33

@Nemzeti trafikos:

Kinek a kicsodája vagy ?
Mennyit kellett visszaosztani ???
Ha majd pályázatot adok be, tudjam, hogy mennyi is az annyi ...

Én inkább leszokom a cigiről vagy átállok a külföldire, de ennek a maffiának egy fillér hasznot se fogok fizetni !

MEHETTEK A FASZOMBA, BELŐLEM EGY FILLÉR HASZNOTOK SEM LESZ !!!!

Korrupt, aljas, szarrágó bűnszervezet

Algopirin 2013.05.01. 16:06:22

@Nemzeti trafikos: Igen. És hova szarjak? Mert eszerint a jövedelmed is a sokszorosa lesz az enyémnek. Arról nem is beszélek, hogy millió olyan vállalkozás van ami még nálad is több adót fizet. És akkor mi van?

Tücsök1 2013.05.01. 16:44:33

@Nemzeti trafikos: No,ezt az emberek embere kitételt a helyedben kihagytam volna a mondatból,mert így vált röhejessé a mondanivalód.Előtted smittpál mondta,hogy ő lesz az emberek embere.Csak nem együtt kaptatok néhány trafikjogot?Vagy ő csak a szlogeneket szállítja az üzlethez,mint csendestárs?

Bee-zony 2013.05.01. 17:38:12

„A Fidesz székházánál tüntet a Jobbik
index.hu/belfold/2013/05/01/a_fidesz_szekhaznal_tuntet_a_jobbik/
Jövő hét pénteken, azaz május 10-én... (...) Volner a tervezett tüntetés okai között a trafikmutyit, illetve az offshore cégeknek juttatott állami támogatásokat említette.” (...)

macilaci61 2013.05.01. 18:05:49

Vak komondor kölykök eladók!
Érdeklődni lehet a fülüpházai nemzeti dohányboltokban!
KeresséTEK Liptai Szabolcs Richardot, a köcsögpolgi fiát!

Ironfist 2013.05.01. 18:06:56

@Nemzeti trafikos:
"Miért kell azt a kis luxusprofitot is sajnálni a nemzeti családoktól?"

Aztán regéld már el nekem, hogy mi az a
1.- luxusprofit
2.- nemzeti család
?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.01. 18:14:49

Csak annyit jegyeznék meg, hogy a szavazati joggal rendelkező lakosság 40%-a dohányzik, úgyhogy ez az egész egy öngól.

Braue-nek mag csak annyit, hogy eddig a dohánytermékeket alacsony árréssel lehetett árusítani, ezért haszon az nem sok volt rajta, így leginkább az volt a helyzet, hogy azért tartott a boltos cigit, hogy ne kelljen két helyre mennie a vevőnek, és nála vegye a szalámit is.

Most egy doboz cigin 120 forint haszon lesz, így egy dohányos napi egy dobozzal havi 3000-t hagy árrésként a boltban. Ezer vevőnél ez 3 millió. Ebból lejön a rezsi 150 ezer, és munkabér bruttó 200 ezer, TB-vel 260 ezer. Tehát minimum 2 500 000 adózás előtti eredmény. Osztalékként kivéve tisztán meg van a két milla.havonta.

Hát ez tényleg nem nagy üzlet boltonként. A belvárosban lesz az 5-6 milla is per bolt. Legyen három, és havonta vehet egy kecót, felsőkategóriás kocsit, motorcsónakot, akármit.

Ehhez semmit nem kell csinálni, mint két alkalmazottat tartani, és beszedni a lóvét. Nem egy dunahídi közbeszerzéses mutyi, de kibaszott jól meg lehet belőle élni.

CyberDog 2013.05.01. 18:38:34

@Nemzeti trafikos:
De ha legközelebb , megyek hozzád cigit venni. Ne lepődj meg ha utánna nem a cigire gyujtok rá, hanem a trafikod-ra.

Ironfist 2013.05.01. 18:58:47

@wmіkі:
"Ti, akik hisztek az evolúcioban, fulladjatok nikotinba, hadd telljen a kassza, amivel megnyerjük a következő választást!"

Tévedés. Mi nem HISZÜNK az evolúcióban, mi TUDJUK, hogy az evolúció létezik. HINNI a te fajtádnak szokás, mert ti meg szart se TUDTOK, ezért hiánypótlásként kitaláltátok, hogy ti meggyőzhetetlenül HISZTEK. Kapisch? :)

Ironfist 2013.05.01. 19:16:49

@wmіkі:
Ja, és még annyi, hogy hát illik ezt egy jó kereszténynek, hogy a másik ember halálát kívánd? :) Nem úgy szól a hülye vallásod egyik hülye szabálya, hogy szeresd felebarátaid!? :)

dr. Aullah 2013.05.01. 19:24:58

@Nemzeti trafikos: (Hallod, egy ideje nincs melóm. Hol lehet ilyenre jelentkezni? ÉS mennyit fizetnek? Komolyan kérdem).

Mi a fax van az új poszttal, hogy nem lehet kommentelni? Megpróbáltam lekérdezni az adatokat a kommenteknél, de nem kaptam semmit. Véletlen, hogy nem lehet kommentelni?

Bee-zony 2013.05.01. 20:45:41

@laspalmas: Az újabb postnál: „Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!”
Ez nem fog magától megjavulni. Lehet hogy az egyik adatbázistábla (record) elért egy mérethatárt.
("Szolgálati közlemény": mehet a hibabejelentés; apróbetűs linken a >szolgáltatás technikai< üzemeltetője, Impresszum - Kapcsolat - Hiba - emailcím).

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.01. 20:56:36

@Ironfist: :0
úgy érted, ti mindent tudtok a világról, és sosem tévedtek, akár a szent tudomány??

úgy látom, csak két nicket megkülönböztetni egymástól, azt nem :((

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.05.01. 21:05:54

@Bee-zony:

már többször lejelentettük a dolgot, valami szerverhiba van tegnap óta
remélem holnap végre megcsinálják

susu64 2013.05.01. 22:07:36

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: eddig zsebkendőt kerstem, annyira megkönnyeztem az MSZP óvatos és diszkrét, másokra erősen tekintettel lévő ténykedését. Micsoda fínom egy társaság! Csak igazán, hogy meg ne bántsalak: ezt a hülyeséget magadtól találtad ki, vagy mások nis segítettek?

vitéž munkášőr 2013.05.01. 22:30:00

@global001: vazz, nézd má' milyen trollokat fosik ki magából a NER! Ez még a mandis szarszagúaknál is csicskább!!! XDDDDD

susu64 2013.05.01. 22:30:25

@kolbászoszsömle: egyrészt, a maszopnak sohasem volt 2/3 os többsége, Horn alatt az SZDSZ - szel együtt volt, csakhogy leginkább azon versengtek, hogy melyikük tud többet lopni.
Ezt tették már MSZMP-s koruk óta, s tették egészen 2010 - ig. Metro, MÁV, BKV, Tocsik, energia cékek: Puch László, Boldvai, Karl Imre, Gyurcsány, Motim, soroljam még? Gátlástalanul loptak, s a hiányt hitellel pótolták. Ezért vagyunk itt. Az MSZP (és SZDSZ) körei a laggátlástalanbb tolvajok, akik valaha itt jártak.

vitéž munkášőr 2013.05.01. 22:32:16

@susu64: menj, oszt' szondázz Übü shitnyik!

vitéž munkášőr 2013.05.01. 22:36:56

@susu64: soroljad shitnyik! Rossz helyen göbbelszkedel, majom! Itt 10-ből 9-en leszarják a másik patkánytábort, a jelenre fókuszálunk: a te fosban sütkérező, redvás NERedre!

susu64 2013.05.01. 22:44:45

@vitéž munkášőr:
Munkásőr induló
1. Tűzcsillagunk sugara árad e tájon,
Zászlónk lobog vörösen újra a gyáron.
Rendünket már védik a munkás kezek,
Ma így teremt a népünk szebb életet.

2. Te gaz cselszövő, aki ma népünkre törnél,
Rút áruló, szomorú rabságba döntenéd,
Pusztítanád, amit a nép alkotott,
E gyár, s a magyar munkás fegyvert fogott.

3. Fegyverrel őrt állva mind védjük a munkás hatalmat,
Hát harcba elvtárs, bátrak vagyunk. Csak rajta!
Támadjanak, mert attól pusztulni fognak,
Népünkért tőlük bátran meghalunk.

4. Tűzcsillagunk sugara árad e tájon,
Zászlónk lobog vörösen újra a gyáron.
Megvédjük bátran, száz harcon át,
Előre elvtárs, ma nagy tettre hív szent hazád!

Emlékszel még, ugye? 10 ből 9 - et mindig is leszartatok. Vedd elő a kalacsnyikovot meg a zubbonyt, oszt előre!

vitéž munkášőr 2013.05.01. 22:48:25

@susu64: muhaha! Oké, majd a gonosz ikrem, a Bandi előveszi, és a szomszédod kertje alatt ás tovább. Feléd.

Ironfist 2013.05.02. 05:36:45

@susu64:
"egyrészt, a maszopnak sohasem volt 2/3 os többsége, Horn alatt az SZDSZ - szel együtt volt, csakhogy leginkább azon versengtek, hogy melyikük tud többet lopni."

Lássuk, hogy hangzana ez a mai helyzetben:

"egyrészt, a fityisznek sohasem volt 2/3 os többsége, Orbán alatt a KDNP - vel együtt volt, csakhogy leginkább azon versengtek, hogy melyikük tud többet lopni."

Igen... Stimmel.

Ironfist 2013.05.02. 05:41:27

@wmiki:
"úgy érted, ti mindent tudtok a világról, és sosem tévedtek, akár a szent tudomány??"

Ez a kijelentésed a "csúszós lejtő" érvelési hiba. Hol állítottam olyat, hogy mindent tudok? Azt állítottam, hogy tudom, hogy az evolúció az igaz, és nem pedig a kreacionista bullshit, amit a bibliaszerű mesekönyvek etetnek a birkákkal, akik örömmel bégetve hiszik el minden szavát, csak gondolkodni ne kelljen.

Ironfist 2013.05.02. 05:43:49

@wmiki:
Na, csak kimaradt a kommentemből, amit még akartam... Na mindegy, akkor most:

"úgy látom, csak két nicket megkülönböztetni egymástól, azt nem :(("

He? Már miért ne tudnék két nicket megkülönböztetni?

"szent tudomány"

Már bocs, de nem az értelmes ember borul le vakon valami előtt, és hívja szentnek, hanem pont a te fajtád. Tehát le lehet állni a "szent tudomány" dumával, a tudomány ugyanis nem szent. A tudomány tény.

susu64 2013.05.02. 06:50:53

@Ironfist: kis buta, jobban tennéd, ha tájékozódnál. Más a koalició és más a pártszövetség. Azután meg, kontraviccnek szaga van.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.02. 07:46:53

@Ironfist: :0 ha nem tudsz mindent a világról, akkor hogyan prédikálhatsz arról, hogy amit "tudsz" az tudás??

ha azt mondod, hogy láthatatlan dolgok nem okozhatnak gyermekágyi lázat, vagy hogy levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet, oszt kiderül, hogy már megint tévedtél, akkor a tiéd, az tudás volt? mindenki más hülye, csak te vagy helikopter?

ha az evolúció igaz, akkor adnál rá néhány jóslatot?
milyen új fajok jelennek meg, 3 hét múlva? és 2014-ben? és 10 év múlva?
tudod, a tudás onnan ismerhető fel, hogy képes ellenőrizhető jóslatot adni ^^
köszi

Vidéki 2013.05.02. 08:31:55

Vidéki 2013.05.02. 08:29:55
Mennyire lehet összhangban a valósággal ez a mondat:

"A dohányosok, akik ezentúl nyíltan a közgépet, vagy a közgép-közeli-gépet fogja táplálni minden egyes doboz cigivel?"

"Az MSZP korábbi pénztárnoka, Puch László rokonsága is sikeresen pályázott: a szintén baranyai Lánycsókon sógornője nyithat dohányboltot, míg testvére a Tolna megyei Madocsán nyert koncessziót. A lap megkeresésére a politikus elismerte, hogy családtagjai a trafikpályázat nyertesei,

Karsai József, Battonya szocialista polgármestere, volt országgyűlési képviselő elmondta, a település egyik nyertesét, Drágán György vállalkozót harminc éve ismeri, és baráti kapcsolatot ápol vele.

Bán Norbert, a radikális párt szigethalmi önkormányzati képviselője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, habár nincs trafikosmúltja, két pályázatot is beadott, de csak az egyiken nyert. Sikeres pályázata szerinte azért tudott nyerni, mert a fideszes választókerületi vezető nem szólt bele az elbírálásba." (MNO)

lyken 2013.05.02. 08:38:14

@droid_: "azt gondolom senki nem állítja, hogy a cigiforgalom 10-szeres növekedése miatt minden más forgalom is 10-szeresre nő."

Ha a boltok számát a tizedére csökkented, ahol kínálni fogják ugyanazt a termékkört, akkor szerinted?

"Ahhoz, hogy százmillió profitot kitermelj egy éveben, ahhoz el kell adnod egymillió cigit a 10% árréssel."

Igen, de ahogy arra @droid_: is rámutatott, ez az összeg a járulékos termékek értékesítése mellett állt elő. Azt ne mondja nekem senki, hogy mostantól az un. nemzeti mutyi hálózat tagjai cigin kívül nem fognak mást árulni.

Ja, és még annyit, hogy ha a cigiről kitalálták, hogy csak bizonyos boltokban lehet kapni, ez simán megtörténhet alkohollal, kávéval, édességgel, zabhegyezővel. Addig nyomhatják fel a saját nyereségüket ameddig csak akarják. Egyértelműen csak pofátlanság kérdése. Abból pedig az elmúlt években kevés mértékletességet lehetett látni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.02. 09:05:16

@Vidéki:
Egy fikarcnyival sem lesz attól ez kevésbé "politikai alapú", hogy kiderül, a helyi viszonyoknak és erőtereknek megfelelően ellenzéki politikusok holdudvarának is jutott a trafikokból, még úgy is, hogy vidéken a nagykutyák egyben politikusok is vagy megvannak a politikai bábjaik. Röviden: a politikusok által egymás és a haverjaik között kiosztott trafik "politikai alapú", a nyertes személyétől vagy pártállásától függetlenül. Az MSZP-kormányok alatt is voltak megrendelései a Közgépnek, a Fidesz-kormány morzsáit meg felcsipegethették az MSZP-sek.
Olyat tessenek nekem mutatni, aki egyszerű közemberként pályázott, jó, üzletileg megalapozott pályázatot írt, esetleg már évek óta ezzel foglalkozik és nyert.

AiRLAC 2013.05.03. 06:38:22

@Vidéki: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130502_Hol_Nemzet_sullyed_el

Ez a Puch nem az a Puch, ezt a ti jó elvtársatok :D :D balfaszok.

Virág et. 2013.05.03. 06:59:48

@Vidéki: Az önégetés mestere vagy. :) Már a MN is levette a Puchos öngólt, kár hogy ilyen vérszegény a hazai baloldali média, lehetett volna ebből Teller-levél kategóriás botrányt kavarni. A MN annyira igyekszik megfelelni a gazdának, hogy minden árnyékra rávetődik. :)

Az új táblázatukat is érdemes megnézni egy kis derültség kedvéért. Ilyenek vannak benne: "xy embere, ismerőse, xy-hoz közeli személy stb." Az állításaik bizonyításával nem fáradnak, meg azzal sem, hogy az mit jelent, hogy ki kinek az embere vagy ismerőse. :) Egyébként a "Puch-rokon" fideszes példájából kiindulva innentől minden, amit ezzel kapcsolatban ír a MN az nekem nettó hazugság.

2013.05.03. 13:51:03

@Vidéki: Mondtam már hogy egy barom, seggnyaló vagy ?
Mindenn baromságot, amit a MNO vagy a MH, esetleg a rémhir tv vagy valamelyik szélsőséges barom adó lead,vagy irás leír, te elhiszed.
Igazi hithű , seggnyaló barom vagy. Lásd--Puch rokon is nyert ! De bakker az egy fideszes önkoris képviselő, aki a nyalásért jutalmat kapott.

Már csak az a röhejesebb és szégyenteljesebb, amikor a kórházigazgató menye, veje, lánya, anyja, felesége vagy valamelyik rokona nyert a trafiktenderen.
Remélem majd lehet dohányárut , röviditalt vagy energia italt is venni az egyes osztályokon, mert a beteg érdekét ez szolgálja.
Közben a képmutató baromarcú megélhetési képviselő arról papol hogy a dohányzás káros az egészségre. Ez igaz is, de az ő zsebére nem káros. Sőt !!!
Na ennyit a fidesz ujabb hazugsághalmazaiból és képmutató pojáca keresztényi politikájából.

süti beállítások módosítása