Skip to content


       Szűrés lista

A Tesco és a MOL hellyel kínálja a trafikosokat

A Nemzeti Dohányboltok kapcsán épp a napokban nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő, hogy "a kormány 5 és félezer családi vállalkozást kívánt helyzetbe hozni a multikkal szemben (...) eddig mindössze 200 családi vállalkozás foglalkozott csak dohányárusítással, további 500 pedig dohány- és alkoholkereskedelemmel, a fennmaradó 39 ezer elárusítóhely pedig élelmiszeráruház, áruházlánc vagy üzemanyagtöltő-állomás volt. Ezt csoportosította át a kormány a családi vállalkozások irányába."

Úgy tűnik azonban, hogy egy újabb Nagy Kormányzati Terv fog dugába dőlni, mert a dohánypiacról kigolyózott multik közül kettő villámgyorsan kapcsolt, és alkalmazkodott az új helyzethez. A korábbinál sokkal kevesebb dohánybolt lesz július 1-től, ezért nő a jelentőségük. Oda mennek az emberek, ahol van. És ha odamennek, jó eséllyel vesznek mást is. Vagyis potenciális vásárlók. Szemet is vetettek rájuk a multik a vadiúj trafiktulajdonosokon keresztül.

A koncessziót elnyertek közül több személyről is nyilvánosságra került, hogy rokon/haver ÉS soha nem foglalkozott eddig trafiküzemeltetéssel, még bele sem kezdett a frissen ölébe pottyant helyi egység kialakításának, sőt azt sem tudja, hogy fogjon hozzá. Két öreg róka ezért segítséget kínál nekik.

A Varga Mihály által tegnap megvédett Tesco bérlőket keres Nemzeti Dohánybolt létesítésére.
"Arra törekszünk, hogy a koncesszióval rendelkezőkkel való megállapodás mindkét fél számára előnyös legyen"- nyilatkozta a Tesco a Blikknek.

A MOL a honlapjára is kipakolta a felhívást:

mol.jpg

Nyilván lesznek majd jelentkezők, mert a nyertesek sem hülyék: miért nyitna egy új helyen trafikot, ha felkínálnak neki egy régi bejáratottat? A Tescokban ott a sok Inmedio, amik nagyjából bezárhatnak július 1-től, csak át kell őket alakítani, és máris kész a Nemzeti Dohánybolt. Az átlagvásárló csak a megváltozott dizájnt, és esetleg az új eladót fogja észrevenni, de ugyanúgy fog tudni cigit és újságot (meg még pár dolgot) venni, és neki csak ez számít; a kereskedőknek meg a haszon. Win-win, a multi és a trafikos is jól jár.

A kormány meg lenyeli a békát, hogy mégsem sikerül teljesen kigolyózni a multikat a dohánybizniszből. Giró-Szász csak ennyit tudott kinyögni a dologról a Blikknek: "Abba a kormány nem kíván beleszólni, hogy a koncessziót elnyert vállalkozások hogyan tudnak megfelelni az új előírásoknak."

Persze simán lehet, hogy Lázár Jani már írja az új törvénymódosítást.

Címkék: fidesz dohány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr385287009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország II.: Nem lesznek nyilvánosak a trafikpályázatok 2013.05.09. 20:07:55

Visszautasította a NEFMI a több lap által indított petíciót, írja az origo.hu. Arra a felvetésre, miszerint az adatok mindenképpen közérdekűek, a minisztérium nagyképűen azt válaszolta, hogy nem azok, és kész.  Nem fogjuk tehát megtudni, mégis ho...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.08. 12:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Namely 2013.05.08. 14:34:38

Vegye csak a nép, az Istenadta nép a Nemzeti Dohányboltban a tüdőbetegséggel ízesített levegőt. Most megy a nyígás, hogy ez, meg az, de a birkák ugyanúgy meg fogják venni ezután is.
Tönkremegy jó pár kisvállalkozás?
Sajnálom, de szerintem most jó mélyen nézzenek magukba, és gondolják csak át, hogy kire is voksoltak 2010-ben.... majd most legalább rádöbbennek, hogy az nem egy 15 perces nyűg 4 évente, hanem egy felelős döntés, amely meghatározza az ő következő 4-8-12 évüket is.

Ha pedig ilyen dolgok kellenek ahhoz, hogy 2014-ben NE a demagóg mszp, fidesz, jobbik, dk, stb közül válasszanak, akkor azt kell mondjam, hogy ez egy elfogadható üzlet lenne.

Azért lenne, mert innen nincs kiút hazánk számára.

Na jó, talán egy hiperinflációval egybekötött gazdasági összeomlás, aminek kitörése után OV és minden bűntársa a lámpavason gondolhatja át tetteit.

Vidéki 2013.05.08. 14:35:03

@CyberDog:

Te mekkora Cyber kutya vagy! Magadtól ugatsz ilyen hamisan?

tryclops 2013.05.08. 14:38:09

@Vidéki: Engem miért hanyagolsz?

Unalmas így az élet,
ha nincs egy troll kit kézből etessek.

Vidéki 2013.05.08. 14:38:36

@Namely:

Éhes disznó makkal álmodik: "Na jó, talán egy hiperinflációval egybekötött gazdasági összeomlás," (jól jönne nekik)

A szuper-demokrata éhes disznóknak semmi se drága annak érdekében, hogy újra hatalmi pozícióba kerülhessenek!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 14:38:38

@Vidéki:

Szakadna rád az orbánviktor szoborgyűjteményed.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 14:42:54

@Vidéki:

"Petike! Jó érzés hülyének lenni?" (Tetszőleges Jancsó filmből. Tudod, ő egy rendező. Néha adja is a filmjeit a TV, persze csak akkor, amikor nem az alkeszfejű csimpánz szerelmed tölti be a képernyőt amint a "Magyarország jobban teljesít" témakörben próbálja elmakogni a szövegírói bullshitjeit. :DDD

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 14:44:40

@Vidéki:

Nem válaszoltál, honnan vetted a 85%-ot, seggarc. Mindegy, ráérek.

dr. Aullah 2013.05.08. 14:47:23

@Namely: Szerintem ők már le se szarják a választást. A cél az, hogy a maradék időben minél többet lopni. Már szinte mindenkit magukra haragítottak. Ez a traffik úgy is... nem tudom pontosan mennyi család nem fog ezentúl megélni ebből, de biztos, hogy jó sokan nem rájuk fognak (remélhetőleg) szavazni... és mindezt miért? Hogy a csókosok meg ők jól járjanak. Ők amúgy is a gazdáikra szavaznának, szóval azon az oldalon nem lesz változás. A nyuggereknek is csak azért hagyták meg az ingyen utazást, mert nem tudnak belőle lopni, illetve ha szar a helyzet a közlekedési vállalatnál emiatt, akkor mégis csak tudnak lopni.

Namely 2013.05.08. 14:49:00

@Vidéki:
sajnos nekem tetsző politikai erő még nem volt hatalmon itt, mert ha ez igaz lenne, akkor a vastagbőr blog sem létezne: egyszerűen nem volna miről írni benne.
Mert senkit sem zavarna, hogy stabil a gazdaság, a forint, stabil az ipari termelés, erős k+f és kkv, erős nemzeti és nemzetközi tőke, átláthatóság, és kitűnő adómorál.
De hagyjuk.... tudom, hogy érted ezt, csak nem akarod érteni. Ez a jobbik változat: a rosszabbik, hogy nem is érted.
De, hogy őszinte legyek egyik változat sem éri meg a fáradtságot, hogy megint visszaírjak neked.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.05.08. 14:53:00

@CSENDES: :) ezek után joggal elvárhatom-e, hogy mivel nagykorúsított az üzlet, nyalni- és szívnivalóval félmeztelen eladók szolgáljanak ki? Természetesen férfi is, női is, demokráciában így igazságos.

Vidéki 2013.05.08. 14:54:23

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Írod: "
Bazmeg..."

Ki tanított meg ilyen jól bazmegolni?

Csak nem Dopemantól tanulsz, a művész úr ihletett talán meg?

A Kendermagosok Dopemanjét szükségszerűen kiváló embernek kell tekinteni, mint "Alternatív Köztársasági Elnököt" mivel képes volt átkölteni a Himnuszt.

A Himnuszt átköltve 46-szor használta a bazmeg szót, többek között ebben a kontextusban:

"bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg."

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 14:59:01

@Vidéki:

Én vagyok az az ember, aki olvasta is azokat a könyveket, amikből te csak idézgetsz, bazmeg. Ennyit a kultúráról. De talán térjünk vissza arra, honnan vetted, hogy a dohányforgalom 85%-át a külföldi kézben lévő multik bonyolítják, bazmeg. :DDD

Vidéki 2013.05.08. 15:05:56

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem az a lényeg. hogy hány helyen árultak dohányt, hanem az, hogy a forgalom zöme hol bonyolódott le.

"Tízezer béka, még nem egy hal". Mondja a művelt francia.

Namely 2013.05.08. 15:06:41

@dr. Aullah:
"A cél az, hogy a maradék időben minél többet lopni. "
ez így igaz, de a maradék szerintem kb 2 ciklus még: kb ennyi idő, amíg szépen lassan lerohad minden..... :(

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 15:16:54

@Vidéki:

Szerintem te analfabéta vagy... MENNYISÉGI (gyengébbek kedvéért: az eladott X darab cigiből hogyan részesedik az adott kereskedelmi egység típus) RÉSZESEDÉS A ELADOTT DOHÁNYTERMÉKEKBŐL: KISBOLTOK (gyengébbek kedvéért: a kisközért a sarkon, és az éjjelnappali a másik sarkon) 50,1%. Mivel a cigi szabott áras, mi következik ebből??? Hát nem az, hogy a dohánybizniszből a haszon nyolcvanöt százalékát a multik fölözik le. Bazmeg.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.08. 15:21:32

@Vidéki:

Elbasztad a taktikád. Azt kellett volna mondanod: Hazudik a bajnaista Index! Ez így viszont szopó. :DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.08. 15:24:02

@Namely: "Sajnálom, de szerintem most jó mélyen nézzenek magukba, és gondolják csak át, hogy kire is voksoltak 2010-ben.... majd most legalább rádöbbennek, hogy az nem egy 15 perces nyűg 4 évente, hanem egy felelős döntés, amely meghatározza az ő következő 4-8-12 évüket is."

Ha csak ezen múlna. De sajnos nem nagyon volt még kormány, amelyik legalább nagyjából tartoztta volna magát a programjához.
Szóval szavazhat az ember bárkire, csak reménykedhet, hogy esetleg kevesebbet lopnak...

Namely 2013.05.08. 15:42:57

@ColT:
"De sajnos nem nagyon volt még kormány, amelyik legalább nagyjából tartoztta volna magát a programjához."
ez így van... írtam is, hogy az összes demagóg... és valódi programmal nem rendelkeznek. Kimerül a repertoár abban, hogy a másik hazug, gátlástalan és tolvaj, és szavazz rá. Hogy miért? Hát ööööööö.... mert ő más, és ha ő kerülne oda, akkor itt Kánaán lenne.
"Szóval szavazhat az ember bárkire, csak reménykedhet, hogy esetleg kevesebbet lopnak... "
Magyarország, én így szeretlek. És féltelek. Nagyon.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.08. 15:51:09

@Vidéki: Te most komolyan, arra sem emlékszel, hogy mit írtál pár kommenttel feljebb???
Merthogy pár kommenttel feljebb ezt írtad:
"Vastagbőrnek valójában az fáj, hogy a multi cégek 80-85 %-os részesedése a dohánykereskedelem hasznából lenullázódik.

Neki a multicégek is "póruljárt trafikosoknak" számítanak."

Eleve hazudtál már akkor is a multikról, de egyébként meg süt belőle a multiutálatod (különben miért hazudtál volna a százalékokról?).

És akkor még azt mondod, hogy én terjesztek rólad rémhíreket. Vicces.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.05.08. 16:02:09

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130506-lazar-janos-bombabizniszt-csinalt-a-nemzeti-dohanyboltokbol-a-trafikpalyazaton.html

Fasza, az első kiírásnál olyan szar feltételeket írtak elő, ami alapján nettó bukta volt a dohánykereskedelem, a korábbi kereskedőknek így el is vették a kedvét, a haverok viszont pályáztak, majd természetesen varázsütésre a trafiktörvénybe olyan módosítások kerültek amivel a haverok milliókat kaszálnak, sőt bőven tízmilliókat.

CSENDES 2013.05.08. 16:07:50

@dr. Aullah: A Trafikmutyi blogon már gyűjtik az állampolgárok az adatokat. Ezért mindenkinek hirdetnie kell a mikroközösségében, hogy szedjük össze, hol melyik fideszes banda nyert, és verjük az orrukat bele, ahogyan az állatokat tanítják egyesek a piszkolás "besza-behugy" elkerülése céljából, csupán nevelési célzattal.

Namely 2013.05.08. 16:14:25

@CSENDES:
1. És ha összegyűlt a bizonyíték, akkor mi lesz? Semmi.... tudod, következmények nélküli abszurdisztán. A sok droid meg tart egy békamenetet értük.
2. Ha tiltakozni akarnak, akkor egyszerűbb, ha leszoknak a dohányzásról. Én pl CBA-ba elvből be sem teszem a lábamat.

lyken 2013.05.08. 16:22:03

ÓBAZMEG kategória: index.hu/belfold/2013/05/08/magyar_mobilgatat_vett_svedorszag/

Szórjuk az adófizetői pénzt, meg romboljuk nyugodtan az ártéri erdőt.

"Megkerestük a főpolgármesteri hivatalt, hogy a milliárdos költségű Római-parti mobilgát esetében számoltak-e a lehetőségek között az olcsó magyar sátorgáttal? Azt a választ kaptuk, hogy a mobilgát tervezésére pályázni lehetett, a szakértői szintű döntés-előkészítő tanulmányt az ERBO-PLAN Mérnöki Szolgáltató Kft. készítette el, ők tudnak a kérdésre konkrét választ adni.

Megkerestük a tervezőirodát, ahol Erdész Béla, a cég munkatársa elmondta, hogy még nem hallottak a sátorgátról."

Őőőőő... Köszönjük Emese!

CSENDES 2013.05.08. 16:42:16

@Namely: Rájuk kell borítani az információhalmot. A legkisebb botránytól is rettegnek, sok-sok milliárdba kerül ez nekünk, a Századvég már nem győzi a sok közvélemény kutatási felmérést, hogy hozza a kívánt adatokat a kormányzatnak. nem győzik megkérdezni a választóktól? Ugye nem hiszitek, hogy rablók vagyunk? Ugye nem hiszitek, hogy az Alaptörvény egy kalap szar? Ugye nem kell vele foglalkozni? Ugye, hogy ugye? Ugye rendben van, hogy a helyi gazdálkodó (állattenyésztő) nem kap egy nm-nyi földet? Ugye jó, hogy a haveroknak lesz szétosztva?

dr. Aullah 2013.05.08. 16:46:22

@lyken: Ezek a magyar szagértők... gratula.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.08. 17:32:47

@Namely: CBA-ba én sem mentem anno, de nem politikai megfontolásból elsősorban, hanem azért mert annak ellenére, hogy agyontámogatják, drága, és szar, tisztelet a kivételnek (mert van, de kevés).

Virág et. 2013.05.08. 17:42:53

Ne etessétek Vidékit, felesleges, értelmes választ úgyse kaptok tőle.

Az egész történetben nekem Giró-Szász otromba hazugsága a legszembeötlőbb. Az ő egyértelmű hazugságával szemben a valóság az, hogy a multik piaci részesedése (amely már a MOL kutakat és a CBA-t is tartalmazza!!!) 22,5%, a boltok száma szerint pedig csak 6,3%. Minden más magyar kisbolt és kisvállalkozás, trafik, kocsma vagy vegyesbolt (utóbbiké volt a piac fele eddig).

A Fidesz a magyar embereket lopta meg. Kár ezt színezni meg maszatolni, ennyi történt. Lehet libázni (újra), Laborcozni (felmentették 5-ből 4-ben), meg csörgetni a láncot főműsoridőben, le lehet tiltani minden interpellációt, bírságolni a transzparenses képviselőket (hányszor is csinálta ez a Fidesz ellenzékből?), attól a tény még tény marad.

Ironfist 2013.05.08. 18:07:40

@Virág et.:

Hát kb ja. Vidékinek válaszolgatni meg kb olyan, mintha a szúnyogcsípést vakarná az ember azért, hogy elmúljon a viszketés.

2013.05.08. 19:30:41

Az nyilvános lett már, hogy a magyar parlamentben ki izraeli-magyar kettős állampolgár, vagy a zsidók még mindig szégyellik és titkolják a zsidóságukat?

fzs.1933 2013.05.08. 20:02:12

@Ironfist: vagy hogy egy klasszikust hozzávetőleg idézzek:

Olyan vele beszélgetni, mint egy sajtreszelővel rejszolni...

fzs.1933 2013.05.08. 20:05:48

Egyébként abba kellene hagyni a csodálkozást, hogy egyik órában ezt mondják, aztán a következőben pedig az ellenkezőjét teszik! Három éve ezt csinálják. Hozzászokhattatok volna már!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.08. 21:03:34

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Vigyázz ezzel, mert lehet, hogy rólad is kiderül az, mint a Szegedi Csanádról, aztán makoghatsz, meg magyarázkodhatsz, mint az is tette :)

Vidéki 2013.05.08. 21:55:13

@Virág et.:

Lehet neked is vihart kavarni egy teáscsészében!

CyberDog 2013.05.09. 08:50:43

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:
Azt nem tudom, de hogy én a magyarságomat szégyellem minden egyes alkalommal, amikor a hozzád hasonló műmagyarok csak megszólalnak, az biztos.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.05.09. 09:08:53

@Vidéki: Ez igen ez azzz, mondd meg neki! Csak keményen!
Ha már érvelni nem tudsz. Háhááááááááá =D

Vidéki 2013.05.09. 09:12:32

@Virág et.:

A kultúra magas szféráiban elterjedt dicséretes fogalom a MULTIKULTI (multikulturális)

Te azzal, hogy a Tescohoz hasonló multik fogadatlan prókátorának szerepében tetszelegsz valószínűleg azt hiszed hogy ezen cselekedeteiddel felhívhatod magadra a kultúra magas szféráiban tevékenykedő Heller Ágnes figyelmét és és téged is harcostársának tekintve talán egyszer egy homlokcsókkal jutalmaz, ha kitartóan pedálozol.

lyken 2013.05.09. 09:42:09

@dr. Aullah: Naná, tipikus magyar politikus kitartottak. Minek költsünk el kilométerenként 40 milliót, ha 670-et is elkölthetünk?
Japersze, biztos arra gondolunk, hogy tényleg nem látták még a sátorgát doksiját. Véletlenül se az merül fel az elmúlt 25 éven nevelkedett sokatlátott emberben, hogy ki lett adva az ukáz fentről, hogy felejtsék el ezt nagyon gyorsan, mert 120 misiből nem lehet visszacsorgatni semmit. De a több miliárdból már duzzad majd a zseb(meg a döntéshozói kebel) minden szinten.

Minorkavidor 2013.05.09. 09:50:45

@Tücsök1:

A Visszamenőleges hatályt és az éjszaki törvényhozást kihagytad!:)) Egy törvény elkészítésének, és megszavazásának legrövidebb ideje eddig 2 óra volt, délre akár már kész is lehet.:))

Szelid sunmalac 2013.05.09. 11:14:39

@Vidéki: Teascsesze?! A jo budos kurva anyad, meg a haverjaid anyja a teascsesze te fasz!

Ha az neked teascsesze, hogy csak azert, hogy a haveroknak penzt juttassanak a semmi fejeben, elbasszak a rendszert, es ezert szazak, es ezrek kerulnek az utcara, akkor te egy rohadek vagy!

Csak a dohanygyaraktol mar tobbszaz embert kuldtek el, pl. azokat, akik eddig a boltokba szallitottak a cigarettat, mert lecsokken a boltok szama. Ez tobbszaz komplett csalad megelheteset jelenti, nem beszelve az eddigi boltosokrol, akik nem haverok es most elveszitik a megelhetesuket. Meg a csaladjuk is.

Ezek az emberek mind adot fizettek te szemet, most meg majd az adokbol kapnak ehbert a kozmunkaert.

De szerinted ez olyan kurva okos otlet, ugye?

Vidéki 2013.05.09. 11:28:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Te egyáltalán nem vagy szelíd!

Radnóti írta a magadfajtákról:

"S míg balhitekben hitt,

S tajtékzott téveteg,

Befonták életét,

Vad kényszerképzetek."

Szelid sunmalac 2013.05.09. 11:40:08

@Vidéki: Gratulalok! ennyit tudsz te faszparaszt! Versidezet...
Kenyszerkepzet, meg balhit? Gyere! Talalkozzunk, bemutatlak az altalam emlitett embereknek, a felesegeiknek es gyerekeiknek, aztan meseld el nekik, hogy tevhit, hogy nincs munkajuk es nem is tudnak ujat kappni, mert a mocsadek haverjaidnak koszonhetoen sokezerrel lett kevesebb a munkahely. Kiveve persze az aroktisztitast havi 47-ert.

Na meseld el cukorbogar, megis mit mondasz majd nekik?!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.05.09. 11:54:19

@Vidéki: Mond őszintén mit fizetnek neked? Mert vagy agyhalott vagy vagy nagyon is jól megfizetnek azért, hogy te mindig mindennel egyet értesz amit a Fidesz csinál. A tények sose zavarnak, de ködösítesz innen-onnan kimásolt idézetekkel, gondolom azzal a célzattal, hogy te mekkora egy értelmiségi fazon vagy.

Ha mondjuk a Fidesz azt találná ki, hogy neked személy szerint meg kell enned Jani bohóc főállású, tolvaj fejedelem és mutyikirály végtermékét te ahhoz is csak tapsolnál és nagy kanállal lapátolnád be? Mond őszintén te magad még elhiszed azt amit leírsz? Tényeket ferdítesz el, csúsztatsz, mellébeszélsz de mint az imamalom idejössz és véded a menthetetlent mosdatod a szerecsent.

Te vagy gyopés vagy, vagy aberrált (tudod olyan mint a pedofil, stb...), vagy nagyon jól megfizetnek ezért amit csinálsz, mert védeni folyamatosan olyan dolgokat amiket nem lehet és értelmetlen csak a fenti állatfajok egyike teszi. Mert mondjuk lehet találni olyat a Fidesz tevékenységében is amit van értelme megvédeni. de ezt a mutyibotrányt mentegetni, hát ehhez gyomor kell.

Vidéki 2013.05.09. 11:58:25

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Vedd át te a kormányzást és csináld jobban, ha te nemcsak hogy mindent tudsz, de mindent jobban tudsz..

Szabad a pálya, szabad választásokon,

De ne úgy csináld, mint azok, akik 1917-ben az Auróra cirkáló lövésének jelére megrohamozták a Téli Palotát és megdöntötték az Ideiglenes Kormányt, mindenkinek fűt-fát, a tökéletes társadalom eljövetelét ígérve.

Mégis, mikor 1953-ban Sztálin elvtárs meghalt, több mint tízmillióan sínylődtek kényszermunka táborokban!

Szelid sunmalac 2013.05.09. 12:16:30

@Vidéki: Mi? Te mi a faszrol beszelsz? Ember! Ha mar terelni probalsz, mert nem tudsz valaszolni egy kerdesre, akkor legalabb a temabavago terelessel probalkozz!

Hogy menjek el politikusnak?! Ne haragudj, en vilag eletemben epitettem, alkottam, termeltem. Sajnos ugy neveltek, hogy van gerincem es nem igazan tudok hazudni sem.
Meg csak szolgalni sem tudom oket, mint te, mert nem vagyok egy ilyen lelketlen gennyputtony, mint te. Anyad tudja mit csinalsz? Es a baratnod?
De en megertelek. Ilyen kinezettel, mint a tied, nem nagyon lehet emberek koze menni, kenytelen vagy kompenzalni. de azert tenyleg szeretnem tudni, anyadnak szoltal-e mar.

titan 2013.05.09. 12:25:41

@fzs.1933: nekem is eszembe jutott már ez, de most inkább a Harcosok Klubja megfelelő monológja jutott eszembe "A seb a szájpadlásodon rég begyógyult volna, ha nem piszkálnád a nyelveddel. De nem bírod megállni."

ketroot 2013.05.09. 13:06:04

Mindig elcsodálkozok azokon az embereken, akik leállnak a blog.hu egyik őstrolljával vitatkozni :D

Vidéki 2013.05.09. 13:23:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Írod: ", en vilag eletemben epitettem, alkottam, termeltem. " Minden más munkát viszont lenézel.

A te pihent agyadban, csak az anyagi javak közvetlen termelése számít munkának

Pol Pot a „Vörös Khmer” mozgalom élén is ezt tette Kambodzsában.

Az ő teóriáiban csak a paraszti munkát végző emberek voltak fontosak a társadalom számára. A többiekkel szemben a leggusztustalanabb módszereket is megengedhetőnek tartotta, miként te is.

Ovidiusnak a római költőnek sokkal több esze volt már több, mint 2000 éve, mint neked most.

Ő képes volt felfogni a politikai vezetők fontos szerepét egy társadalomban. Működésük sok ember sorsát befolyásolhatja:

Ovidius egykor így fohászkodott a kétarcú Janus istenhez:

"Iane biceps, anni tacite labentis origo,
solus de superis qui tua terga vides,
dexter ades ducibus, quorum secura labore
otia terra ferax, otia pontus habet"

Azaz:

"Kétarcú Janus, aki a csendben változó évnek a kezdete vagy
Egyedül te vagy az istenek közül, aki a saját hátadat látod
Jóakaratúan állj a vezetők mellé akiknek gondos munkája által
Békét élvez a vad Föld és a Tenger."

Szelid sunmalac 2013.05.09. 13:24:12

@Vidéki: Vigyazz videki, vigyazz! Ha ilyen gyengen teljesitesz, meg a vegen kirugnak!

kifordított nagyanyó 2013.05.09. 13:38:16

Vidéki:

Vastagbőrön

mindenki

csak
bánt

engem

pedig:
"Visszatérek"

"Luke,én vagyok az apád"

Több idézetet nem tudok.

7esbusz 2013.05.09. 14:44:43

@Vidéki:
Ej elvtárs, ezt a hozzászólásodat nem egyeztetted le a főnökkel a z biztos, mert a vezéred a minap mondta, hogy csak a termelő, javakat előállító munka a munka. A többi csak spekuláció.

Állam-vizsga 2013.05.09. 15:21:41

@Namely: Tudod mi a legrosszabb. Egy államcsőd után a birkák újra megszavaznák ezt a tróger bandát. Úgy járnánk mint Argentína.

Figyelmedbe ajánlom Vidéki hozzászólásait. Vszínűleg ha kedves vezér rakná seggbe hátulról akkor is maximum valami versidézetet guglizna és énekelne.

sz4sz4 2013.05.09. 16:07:11

@7esbusz: @Vidéki: azaz, had idézzem!:)

"Aki termel, talpon marad, aki spekulál, elbukik"

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.09. 19:52:05

@Vidéki:

Kicsit már unalmas, hogy naponta cáfolják meg a hazugságaidat... Nyelvecskédet le kéne már feszegetned a Párt seggéről, már ha még lehetséges. Flexet is adok, ha kell.

"Meghazudtolták a trafikmutyiról nyíltan beszélő fideszes képviselőt a frakció tagjai, akiket az ATV kérdezett meg. A helyi fideszesek szerint Hadházy Ákos hazudik, lehet, mert "régóta vannak konfliktushelyzetei", és lehet, hogy polgármester szeretne lenni. Az ATV a beszélgetéseket még az előtt rögzítette, hogy Lázár János a Heti Válaszban lényegében elismerte, hogy volt olyan egyeztetés, amiről Hadházy beszél.

Képviselőtársai szerint nem mond igazat Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő, aki elsőként vállalta nyíltan, hogy Szekszárdon kormánypárti képviselők véleményezték a trafikpályázatokat. Az ATV még a múlt héten keresett meg több szekszárdi fideszes képviselőt, de a beszélgetésekről készült hangfelvételt, illetve annak leiratát csak csütörtökön tették közzé a tévécsatorna internetes oldalán. (A hvg.hu közölte az egyeztetésen készült hangfelvétel leiratát, amiből egyértelműen kiderül: Hadházi Ákos igazat mond.)"
hvg.hu/itthon/20130509_trafik_Szekszard_Fidesz_hangfelvetel

HAZUG VAGY VIDÉKI!
Egyfolytában. Nem akarsz mucsaira átkeresztelkedni? Szánalmas csicska vagy... Már röhögni sem lehet rajtad.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.09. 20:17:34

Szótagolom, a gyengébb képességekkel megáldott fidesznyik csicskáknak:

NEM LESZ-NEK MEG-SZO-RÍ-TÁS-SOK!

"A kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépések kidolgozására kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI kérdésére."
index.hu/gazdasag/2013/05/09/jon_az_ujabb_megszoritas/

A számolni tudók biztosan szívesen segítenek enyhén sérült narancsos embertársaiknak, hogy az a csúnya Bokros Lali bácsi mennyit szorított meg - és mennyit "nem szorított meg" Matolcsy elvtárs, Piktorkával.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.09. 21:07:40

Na, melyik mondta, hogy nincs itt fejlődés?

"Magyarország legdrágább szobra épül Felcsúton 3,8 milliárdból
Te és én 3,8 milliárd forintot adtunk össze arra, hogy Orbán Viktor háza mellé felépítsenek egy teljesen értelmetlen, de lenyűgözően kinéző gigantikus szobrot, ami egy bűvös erdőt ábrázol. És azt tudtad, hogy drágábban épül, mint a Juventus új szuperarénája?

Eddig is a legmegmagyarázhatatlanabb dolog volt az Orbán Viktor házától pár méterre épülő felcsúti focistadion, hiszen a befogadóképessége pont duplája a falu lakosságának, de a klub most kirakta a weboldalára a pálya animált látványtervét is. A stadion belülről gigantikus hatást kelt, ami klassz, de nem a hatalmas üléssoraival, hiszen normális fociarénához képest a 3500 hely elenyésző, hanem a nagyszabású, életfaerdőt formázó tetőszerkezetével.

Egy biztos: a felcsúti Aranycsapat stadion legalább annyira egyedi, összetéveszthetetlen, hatásos alkotás lesz, mint mondjuk a portugáliai Eb-re épület egyes arénák. Élőben minden más persze, de animálva igen jól néz ki az ágas-bogas tetőszerkezet. De még így is jól látni, hogy aránytalan, hiszen alig van, amit lefedjen.

Nyilván ez a tető-lelátó-aránytalanság is okozza, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatának drágábban építenek stadiont a Cink-olvasók pénzéből, mint amennyiből a Juventus fantasztikus stadionját kihozták, vagy amibe a leendő magyar csúcspálya, az Új Puskás fog kerülni székenként. A 3,8 milliárd forintos költségből és a 3500 fős befogadóképességből kiderül, hogy az egy ülőhelyre jutó költség - ez a bevett mérőszám a nemzetközi stadionépítésben - itt 1 millió 85 ezer forint. A KPMG egyik tanulmányából kiderül, hogy a Juventus pályája ülőhelyenként 3 ezer euróba, vagyis nem egész 900 ezer forintba került, és nagyjából ennyiből jöhet ki a leendő Puskás is."
cink.hu/magyarorszag-legdragabb-szobra-epul-felcsuton-3-8-milli-498543383

Bár jut eszembe, ARRAFELÉ mintha lenne foci. Meg nem állami pénzből dotálják a falábúakat.

Meridian74 2013.05.10. 00:57:08

@kifordított nagyanyó: néhány dolgot nem értek... ha eddig nem volt nagy üzlet a dohánytermékek árusítása, mert:
1., kevés volt rajta a haszon (ezt ugye emiatt emelték most meg),
2., 40ezren+ helyen árusították, így helyenként a kis haszonkulccsal eleve nem jöhetett össze nagy összeg (az összforgalom nagyon sokfelé tagolódott szét - így nem lehetet egyénenként sokat keresni vele)...
...akkor mi a rákfenéért tüntetnek azok, akik most már ezt a semmire nem jó terméket nem árusíthatják? Hiszen nagyon keveset veszítettek ezzel így. Trafikjuk meg továbbra is lehet, cigi nélkül.
Ez lett volna a matematikai része a dolognak.

A másik, hogy az egészet kormány részéről azzal a szándékkel kezdték el, hogy a dohánytermékeket minden mástól elkülönülve lehessen csak forgalmazni, megvásásolni (egészségügyi megfontolásokból), hasonlóan ahhoz, mint az iskolák meghatározott méretű környékén sem kurválkodhatnak a prostik...
de ha TESCO, MOL, meg hasonló helyeken ezentúl, vagyis továbbra is, lehet majd dohányt forgalmazni (ráadásul mostmár tripla haszonnal), akkor ez nekem nagyon egy löttyedt szarlabda csapkodásának tűnik.
Ráadásul, hogy láthatóan a saját csókosaikat hozták helyzetbe, erősen mutyi dolog az egész, amely ellen fennhangon tiltakoztak az e'mút-nyócév alatt.

Amúyg a korrekt megoldás nem úgy lett volna, hogy elkülönlt helyeken dohány- és szeszesitalboltokat kellett volna létrehozni, azaz a jövedéki termékek forgalmazását ezekben a boltokba elkülöníteni, sehol máshol nem megengedni (kivételpersze éttermek, de ott is csak kimérés, helyi fogyasztási céljból).

Meridian74 2013.05.10. 01:00:40

@Jani haverja: "Fideszkommunizmus tündöklése és bukása I. rész, majd meglátjátok"

Ja, ja... ennyiért már megéri (mármint értsd: zárjegy nélkül, a rendes ár feléért)... és nyilván nem dobozszámra veszik majd, hanem kartonszámra.

Meridian74 2013.05.10. 01:02:24

@Meridian74: sőt... a neten megrendelheted, mint a 50-es csomagolású DVD-t, és a DPG meg kiviszi.
Mindezt mondjuk egy szlováiában bejelentett cégen keresztül intézve. Vagy ne adjak ötleteket?

Ironfist 2013.05.10. 05:59:43

@fzs.1933:
"Olyan vele beszélgetni, mint egy sajtreszelővel rejszolni..."

Emlékeim szerint nincs benne semmi élvezetes. Enyhén sem. Viszont továbbra sem értem, miért kell etetni. Az a benyomásom, hogy az itteni emberek tényleg ennyire nehezen fognak fel dolgokat. De legalábbis azt, hogy Vidékit nem az mozgatja, hogy érdemi választ kapjon, hanem az, hogy választ. És bármi választ kap, ő már elélvez.

EMBEREK! NE VÁLASZOLJATOK MÁR VIDÉKINEK! EZZEL SEGÍTETEK NEKI MASZTURBÁLNI! EZT AKARJÁTOK? EGY FIDESZES HAZAÁRULÓBÉRENC SZEXUÁLIS GERJEDELMÉT ELŐSEGÍTENI???

Virág et. 2013.05.10. 06:52:31

A legviccesebb ebben a hangfelvételes dologban, hogy a jobbos újságoknál (MN, MH stb.) ez még mindig nem hír. :) Sőt, ugyanazon az oldalakon meg vezető hír, hogy Lauder bocsánatkéréséről egyenlőtlenül tájékoztatott a nemzetközi sajtó. Bájos, amikor részrehajló hírközlés miatt problémáznak olyanok, akik éppen egy országos botrányról hallgatnak cirka másfél napja. :)

Csak összehasonlításképpen: az őszödi beszédet a magyar rádió, az rtl és az origo hozta nyilvánosságra 1-1 óra eltéréssel. Baloldali kormány alatti magyar rádió. Ma egy ilyen hír sem lenne a királyin. Hát ennyi változott csak az elmúlt 3 évben.

Vicc ez az ország.

Meridian74 2013.05.10. 10:04:09

@Ironfist: nem neki válaszolunk, csak a megjelent faszságait cáfoljuk, hogy más is tisztában legyen vele. Persze azt hiszi, neki szól a válasz, de igazából nem, hanem mindenki másnak.

kifordított nagyanyó 2013.05.10. 10:08:34

@Meridian74: Az nekem is eszembe jutott,hogy attól még a trafikja egmarad az embernek ha cigit nem árulhat.
Viszont már 8 évvel ezelőtt is azt mondták a kisboltosok,hogy leginkább a cigi meg a féldecis megy.
Most viszont a változásokkal tizedannyi helyen lehet cigit venni.
És ugye a hasznukat felemelték 2,5-szeresére.

Meridian74 2013.05.10. 10:09:00

@Virág et.: mit vársz a zsidók kezén lévő médiatartalmaktól? Ha a zsidókat szidják, akkor az világszerte óriási botrány, minden média ezzel foglalkozik.
Ha kiderül a tévedés, akkor az már nem érdekes, kuss van. Minthahogyan különféle zsidó szervezetekhez, vagy zsidókhoz köthető fehérgalléros bűnözésre derül fény, na akkor is kuss van, tessék lássék itt-ott szórványosan megjelentetnek valamit, hogy ne lehessen megszólni őket, aztán gyorsan mály kussolás. Inkább keresnek gyorsan valakit, aki éppen hangot merészelt adni a holokauszttal kapcsolatos kételyeinek, aztán máris harsognak... ja, ha nincs ilyen, akkor gyorsan megbíznak valakit, aztán megy a műbalhé.

Meridian74 2013.05.10. 10:13:30

@kifordított nagyanyó: "hogy leginkább a cigi meg a féldecis megy."

A féldecist elhiszem, de a cigit már kevésbé, mert éppen a tűntetést szervező állítótta, hogy ő szemály szerint azért nem pályázott a cigitrafikra, mert túl kicsi volt rajta a haszon, nem érte volna meg. a Cigi csupán egy kis mellékes volt eddig is nekik. Aztán ledöbbenve értesült róla, hogy a kormány felemelte a haszonkulcsot 3x-ra, utólagosan. Így már megérte volna neki is meg bárkinek is pályáznia, most tüntetnek ezért. Azért mert nem pályáztak, de mint _utóbb_ kiderült mégiscsak kellett volna pályázni.

Az is kérdés, hogy ha pályázott volna, lett-e volna esélye nyerni... ugye.

kifordított nagyanyó 2013.05.10. 10:27:23

@Meridian74: Te nem fideszes voltál???

Ezt a cigi-féldecis dolgot munkatárs mesélte,aki tanfolyamon talűálkozott boltos(ok)al.

Meridian74 2013.05.10. 10:34:34

@kifordított nagyanyó: én Jobbik szimpatizáns vagyok, jobb híjján.

kifordított nagyanyó 2013.05.10. 10:49:40

@Meridian74: Egyelőre én is.
Jobbik
Bokros
esetleg Fodor

Namely 2013.05.10. 11:03:30

@Állam-vizsga:
most hogy belegondolok, igazad van.
Helyesbítek: akkor az sem segíthetne.... :((((

@kifordított nagyanyó: Bokros nálam is jöhetne... :)

vidéki2.0 2013.05.10. 12:21:39

@Vidéki: Kolléga úr,most az új direktíva,hogy ideje pihenned mert fáradsz és nem képviselsz minket az elvárható módon.Menj dőlj le egy kicsit a 101-es szobában.Addig átveszem a helyed. ;)

tudod:ki mint vet,úgy arat.

vidéki2.0 2013.05.10. 12:30:05

@vidéki2.0: Mármint most jött meg az új direktíva.Négy sör után már hülyeséget sem tudok írni rendesen.

vidéki2.0 2013.05.10. 12:31:36

@Vidéki: ja és azt üzente a Jani,hogy most lesz egy kis szabadidőd,menj és csinálj magadnak kistestvért.

spinat 2013.05.10. 13:41:29

már nemazért, de ki mondta, hogy itt arról volt szó, hogy a multikat kiszororítsák (fideszes neveket nem ér mondani)? itt arról volt szó, hogy a csókosok, csatlósok, hübéresek egy kis pénzt kapjanak. Hogy aztán az elözö trafikos fizet nekik bérleti díjat a koncesszióért, vagy a tecsó, vagy a Mol, az már mindegy, a lényeg az, hogy jön a pénz és dolgozni nem kell érte.

spinat 2013.05.10. 14:11:18

hú, vidéki leszólta a munkaalapú társadalmat. ö is biztos spekuláns. Csak meg ne tudja a fönök!

Meridian74 2013.05.10. 14:16:50

@kifordított nagyanyó: Bokros egy érdekember, és már hazaáruló is (amit az EU parlamentben tesz az annak számít), és már korábban is leszerepelt. Fodor és a pártjánál (SZDSZ) pedig senki nem ártott többet a magyar gazdaságnak, mint ők.
Ennél még az LMP is jobb volna, de mint említettem, a "zöld"-nek hazudott politikájukkal egyáltalán nem értek egyet. De már nem számít, mert megszűntek érdemben létezni.

Meridian74 2013.05.10. 14:18:41

@vidéki2.0: hülye vagy? ez osztódással szaporodik.. ha ledől pihenni kicsit, máris ketten térnek vissza...! ;) :P ("hoz egy másik embert")

Horst Nilgerson 2013.05.10. 14:33:28

Bréking!!

Nézzétek a kommenteket amik a facebookon a fidesz oldalán a rezsicsökkentés aláírására buzdít.
De gyorsan, mert törlik őket.
99%-ban nem Ner kompatibilis. :)

Vidéki 2013.05.10. 16:07:39

@Virág et.:

Felelevenítetted a fájdalmas emléket: a felejthetetlen őszinte öszödi beszédet, amit azóta sem sikerült senkinek se überelni.

Ez Vergilius "Aeneis" című művét juttatta eszembe, amikor a lerombolt Trójából menekülő Aeneas így panaszkodott a Carthagoi királynőnek, Didonak aki mesélésre biztatta:

"Infandum, regina, iubes renovare dolorem,
Troianas ut opes et lamentabile regnum
eruerint Danai.."

Azaz

"Királynő hatalmas fájdalmat késztetsz feleleveniteni
Hogy a Trójaik javait és szánalomra méltó királyságát
Hogyan pusztították el a görögök..."

Hasonló érzések fognak el most, mint egykor Aeneast , hogy eszembe juttattad az őszinte öszödi Böszme beszédét.

Az öszödi Böszme többek között erről vallott:

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége,

meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,

segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni.

Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.

És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. „

kifordított nagyanyó 2013.05.11. 09:45:34

@Meridian74: Én meg csak Bokros meg a jobbikos képviselők nevét írom nagybetűvel általában.
Sajnos a jobbik egyik eleme hogy Bokrosoznak.
Nekem akkor se volt vele bajom.
Koalícióra pedig nem fognak lépni.
Fura lenne.:))

Ádámka Auditore 2013.05.11. 11:47:47

@Jani haverja: Én rohadtul nem gondoltam volna, hogy egy nap még az oldaladon fogom védeni a piacot, de itt most megteszem. :D Ez bizony úgy vegytiszta bolsevizmus és rablás, ahogy van. De nagyon durva, hogy pl. én speciel még hiszek is abban, hogy időként bele kell szólni és szabályozni kell a piaci szereplők számát (már csak amiatt is, hogy normális, fenntartható haszonkulcsokkal tudjanak működni az üzletek), de ez nagyon kész. Az utolsó, ótvaros tapló Biszku Béla kulturáltabban és kevesebb érdeksérelemmel oldotta volna meg. De ezek a naracsgecik egyébként már nem is csak bolsik, valami különleges magyar mutánsfajzat született itt. Ahhoz valami különös tehetség kell, hogy mindkét nagy gazdasági rendszer árnyoldalait, hibáit, igazságtalanságait valakik ennyire tudatosan szinkretizálják. Ezeknek a kapitalizmusból az jön le, hogy támogassuk oligopol piacok meg monopóliumok kialakulását ala Simicska, az erősebb kutya baszik, meg "tecsörözzünk" és még csak ne is az iskolatejen, hanem a rokkantakon spóroljunk, a kommunizmusból pedig valami olyasmi, ami már a lassacskán padlássöprések szintjét verdesi, egyedül a kedvezményezetti kör szélesebb valamivel, mint a volt pártelit.

Ádámka Auditore 2013.05.11. 11:52:25

Én ezek után a világ legtehetségesebb és legmanipulatívabb emberének azt fogom tartani, aki a trafikügy fényében képes bárkit - legyen az akár magyar, akár külföldi beruházó/befektető - rávenni arra, hogy ebbe az országba hozza a pénzét.

Vidéki 2013.05.15. 07:54:36

Kipukkadt a szabad sajtó csahosainak egyik lufija:

Az élhet a lehetőséggel, aki legkésőbb 1993. január 1-je óta üzemelteti a trafikját (vagy legfeljebb örökölte azóta), méghozzá ugyanazon a helyen. Elvárás az is, hogy máshonnan jövedelme nem származhat, az éves árbevétel legfeljebb 100 millió forintos, aminek az elmúlt öt évben legalább 80 százaléka dohányárusításból ered.

Mindez nagyjából tíz embert, ha érint!

A szabad sajtó ehhez képest azt állította, hogy tisztességben megőszült, nemzedékek óta trafikos családok trafikosainak tömegeit fenyegeti az éhhalál, mivel ők nem nyerhettek a pályázatokon, mert ott csak a fidesznyik-kanoknak voltak esélyei

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.15. 08:41:36

@Vidéki:
Ez a te látomásod.
A lufi nem pukkadt ki, csak a feltételek olyanok, hogy akár azt is beleírhatták volna, hogy csak a május 32-én született, természetes zöld hajúak indulhatnak rajta.

Az újonnan kiírt pályázat sokkal szigorúbb feltételeket fogalmaz meg, mint amilyennel július 1. után működhetnek majd a trafikok. A pótkiírás tényleg csak azokra van kitalálva, hogy Mari néni meg Pista bácsi 20 éve ülnek ugyanabban a bungiba, és adják a Symphoniát meg a Sophianét.

Az, hogy a kormány maga igazolta a termékkör bővítésével és az árrés megemelésével, hogy az ilyen trafikokat életképtelennek tartják, ugyan kit zavar (rajtam meg még pár "csahoson" kívül, ugye)?! 20 éven keresztül kell fennállnia a trafiknak, és legalább öt éve úgy, hogy az maga a kormány szerint is veszteséges volt?! Szerinted bármilyen szempontból is igazságos elvárás lehet egy pályázatnál az, hogy öt év óta veszteséges cégek pályázhatnak csak? Hogy a picsába tudott volna egy egytrafikos (ez is feltétel!), más jövedelemmel nem rendelkező (ez is feltétel!) családi vállalkozás öt évig veszteséggel vegetálni, te nagyonracionális?!?

Ha pedig a családi trafikok -akár csak a kormány által a jövőbeni trafikoknak megadott termékkörnek megfelelően- bővítették kínálatukat újsággal, fagylalttal, jégkrémmel, üdítővel, szeszes itallal, szerencsejátékkal, stb., akkor koránt sem biztos, hogy igazolni tudják, hogy az elmúlt 5 évben az árbevételük 80%-a dohányárúból keletkezett.

Ez, így tényleg kb. tíz embert érint, de szerintem még annyit sem, a pályázat feltételei önellentmondásban vannak, képtelen, szinte teljesíthetetlen elvárásokat teremtve.

De lesznek olyanok, akiknél eléri majd a célját: lehet villogni vele, hogy a kormány milyen nagyszerű lehetőséget biztosított, és hogy alig páran tudnak élni vele, csak azt bizonyítja, hogy itt trafikügyben csak a hisztéria ment, nem is lett itt tönkretéve semmilyen régi trafikos család. Azt a párat meg könnyen lehet majd formai okokra hivatkozva érvényteleníteni (eleve onnantól kezdve, hogy mindössze 10 munkanapjuk van mindenfajta igazoló okirat begyűjtésére, és a pályázat megírására).

Így aztán persze azt sem kell majd bemutatni, hogy mi az elképzelésük az olyan elvetemültekkel, akik mégis érvényes pályázatot adnak be a ebben a körben. Új koncessziót ugyanis nem adhatnak, hiszen azzal az egésznek az alapját (1 trafik 2000 lakosra) rúgnák fel, régi koncessziót meg nem vehetnek el senkitől, hiszen nem adtak helyet a jogorvoslatra. Majd lesz valami névleges várakozó lista, hogy ha valaki, aki nyert mégsem tudja elindítani határidőre a trafikját (igen, ez totál valószínű...), akkor annak a helyére beléphetnek, és ennyi.

Egyébként nem volt szó "tömegekről", de százakról igen, ahogy azt sem mondta senki, hogy "csak a fidesznyik-kanoknak voltak esélyei", azt ellenben igen, hogy a koncessziók jelentős része politikai alapon lett kiosztva.

De neked enned csak kell, csúsztatni, terelni, hisztérizálni viszont muszáj :)?

Vidéki 2013.05.15. 09:46:05

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Írod: "Ha pedig a családi trafikok -akár csak a kormány által a jövőbeni trafikoknak megadott termékkörnek megfelelően- bővítették kínálatukat újsággal, fagylalttal, jégkrémmel, üdítővel, szeszes itallal, szerencsejátékkal, stb.,"

Akkor nem muszáj trafikosnak nevezni őket.

Nevezhetjük italboltosoknak, vagy kaszinó tulajdonosoknak is őket.

Trafikosnak akkor nevezzük őket, ha forgalmuk 80 %-a dohányárúsításból ered!

Kádár János mondta egykor: "A krumplileves, az legyen krumplileves"!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.15. 10:03:41

@Vidéki:
Akkor a most létrejövő "mutánsokat" mennyiben is lehet majd trafiknak nevezni? 51% többségi árbevétel vagy akár 79% miért nem elég? Csak mert Lázár János ezt a számot fingta ki a seggfejéből?

De értem én: trafik az, amit Te annak vagy hajlandó nevezni, kétségbeesetten kapaszkodva ebbe a nyolcvan százalékba, ezzel próbálva menteni a lelkiismereted maradékát, függetlenül attól, hogy az általad elképzelt "trafik" még a kormány döntéseivel összhangban sem létezhet.

Olyan vagy, mint a székely bácsi, aki látva az állatkertben a zsiráfot felkiált: "Ilyen állat pedig nincs!" :).

lyken 2013.05.15. 12:52:07

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): XI kerben egy fazon 28 éve trafikozik. De nem felel meg a követelményeknek, mert a bevétel fele lego, újság, édesség, stb.
Arra jó a gumicsont, hogy a fizetett kommentelésre tartott nickek tudjanak mire hivatkozni. Hátha kevesebbeknek tűnik fel, hogy egy parlamenttől független fnanszírozási platform épül ki, ami ellenzékben vagy parlamenten kívül is termel.

süti beállítások módosítása