Skip to content


       Szűrés lista

A zuglói vécé fényképe nem közérdekű adat

Múlt hétfőn a Bors megírta, hogy a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatalban egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget alakítottak ki belső használatra ("A helyiség közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájából. Tehát nem kizárólag a polgármester és a jegyző használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is – írta levelében az önkormányzat.") 2013 elején, összesen 1 millió 263 ezer 940 forintért.

Nagyon kíváncsi lettem, és bevallom überelni is szerettem volna az Index fotóját Teddy-vécéjéről, ezért még aznap írtam a zuglói polgármesteri hivatalnak egy emailt, aminek ez volt a lényege: "Mivel ez a fürdőhelyiség közpénzből készült, kérem szíveskedjenek róla néhány fotót küldeni részünkre, vagy munkatársunknak lehetőséget biztosítani arra, hogy lefényképezze."

Tegnapelőtt újra elküldtem ugyanezt a hivatal@zuglo.hu címre, másolatba pedig betettem az összes nyilvános zuglói email-címet.

Tegnap megjött dr. Papp Csilla jegyző asszony válasza.

zuglowc1.jpgzuglowc2.jpgzuglowc3.jpg

Hogy miért közérdekű adatigénylésként kezelték a szimpla, érdeklődő emailemet, arra talán az a magyarázat, hogy 3 közadatigénylést nyújtottam be nekik eddig a KiMitTud-on, ebből egynél perre kellett menni az adatokért.

Nagyon hálás vagyok a jegyző asszony alapos válaszáért, de ugyanakkor változatlanul kíváncsi a "komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharész"re. Ezért újra írtam dr. Papp Csillának:


"Tisztelt dr. Papp Csilla jegyző asszony!

Köszönöm levelemre - amely csupán újságírói érdeklődés volt, nem közérdekű adatigénylés - adott részletes válaszát.

Úgy vélem azonban, hogy a közvélemény leghitelesebb tájékoztatása az lenne, ha nyilvánosságra hoznának a csupán az Ön, a Polgármester Úr, és a dolgozók szűk köre által használt komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharészről néhány fotót. Akár a felújítás előtti állapotokat is bemutatva. Így mindenki a saját szemével bizonyosodhatna meg arról, hogy a munkálatok a közpénzekkel való felelős, takarékos, és költséghatékony bánásmód jegyében történtek; tehát szó sincs arról, hogy egy közszereplő luxusigényeinek kielégítése érdekében közpénzekből több tízezer  forintos külföldi csempék és szaniterek elhelyezése történt egy néhány m2-es helyiségben, ezzel az egekig növelve a rekonstrukció költségeit.

Kérem ezen érvek szíves mérlegelését.

Köszönettel és üdvözlettel:

Erdélyi Katalin"

Most várom a választ. Meg a fotókat.

Címkék: polgármester zugló közpénz papcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr265398197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 12:17:15

@dr. Kóser Malac: nem adott, a NAV a lakásvásárlás után nem kért be egyet sem, az illeték kiszámításához. Így volt.

Muad\\\'Dib 2013.07.10. 12:19:04

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Ja, hogy számla nélkül volt ennyi. Ebben az esetben ez full irreleváns, mint hasonlítási alap...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 12:23:06

@Muad\\\'Dib: az irónia, és a szarkazmus, azok idegen szavak narancsvidéken. A villanyszerelést leszámítva MINDENRŐL_VAN_SZÁMLA. Minden felújításról bekért mindent a NAV, ha nem tudtam volna igazolni azokat, akkor hiába vettem olcsón a lakást, baszott nagy illetéket kell fizessek utána. De azért az röhej, hogy a narancskomcsik wc-s konyháját így véditek. :D Komolyan röhej.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:23:08

@no-night: Majd megmagyarázzák, hogy ezzel is támogatják a biciklivel munkába járókat...

campobaszo 2013.07.10. 12:24:32

@Vidéki: "olyanfajta alantas rágalmak özöne érheti a „Szabad Sajtótól”, mint az Antall kormányt"

Az alantas rágalmakra a monopol helyzetben levő közmédiában válaszolhattak.Akkoriban pedig nem voltak kereskedelmi tévék,így amikor főműsoridőben "baloldali veszélyeztek",azt 6 millióan látták.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:26:01

@dr. Kóser Malac: 3,8 négyzetméter 1 millió 263 ezer 940 forintért. A te lakásodnak mennyi a négyzetméterenkénti ára?

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 12:26:13

"levelemre - amely csupán újságírói érdeklődés volt"

Mi a fasz?
Ez mióta újság?
Minden szaros idióta fasz blogger újságírónak képzeli és nevezi magát?

Röhej.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:28:58

@Vidéki: Farkasházy közpénzből építette a vécéjét?
Egyébként a szárszói csapat eltűnhetne már a színről, nem sok kedvem van azokról a múmiákról olvasni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:29:51

@Óz, a nagy varázsló: Ugyanolyan röhej, mint amikor a hivatásos újságíró munka helyett kirak 10 blogposztot az újság nyitóoldalára.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:31:01

@Kakimaki0123456789: Ugyanezt mondogatták 2010 előtt is, aztán ki került börtönbe a közpénzek elsikkasztása miatt?

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 12:31:06

(És ez független attól, hogy igaza van-e vécéügyben vagy nincs.)

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 12:32:40

@Online Távmunkás:
Igen, az is az.

Bár mondjuk újságíró nem nagyon van az Indexnél sem. A többség valószínűleg talán ha középiskolát végzett botcsinálta "újságíró". Írni nem nagyon tudnak.

Muad\\\'Dib 2013.07.10. 12:34:38

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Látom továbbra sem sikerül értelmezni az első mondatomat. Nagy kár, mert mertem remélni, hogy viszonylag egyértelmű, és egy nem teljesen debil ember felfogja, hogy simán kinézem a pénzek lenyúlását. Persze én mindig többet remélek, mint, ami ezeken a blogokon adott szellemi nívó.
kthxbye

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 12:41:45

@Muad\\\'Dib: az első mondatod után: "Aki egy komplett, falak áthelyezésével is járó felújítás esetén ezt az összeget sokallja, az:
a) Soha életében még nem vett igénybe felújítási munkát számlával (tehát piszok adócsaló).
b) Hazudik. "

Na most én ezt csípőből cáfoltam, aztán jó fideszkomcsi tempóban már a szakemberek telefonszáma kell. köszi hogy itt voltál, jó volt egy ilyen szellemi nagyságnak bizonygatni hogy a saját lakásom felújítása annyiba került mint a bálványaid wc-je. Az ilyen szellemi árvízkárosultak mint Te ösztönöztek arra, hogy miután hazavergődtem a hanyatló nyugatról és újrakezdtem a kis életemet itthon, ne sűrűn látogassak semmilyen blogot. Köszi, hogy megerősítetted. Sok sikert a továbbiakban, és remélem azon ritka alkalmakkor, amikor itt hozzászólok bármihez, te ormányviki facebook lapján kívánsz jó étvágyat a gerber késes posztjánál. Puszika.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.10. 12:41:45

@Óz, a nagy varázsló: Nem csak az Indexről van szó. Nézz szét a világban, nagyon sok újságnak van blogos kapcsolata és ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az újság alkalmazottai blogolnak. A blogger látogatottságot kap, cserébe az újság kevesebbet fizet a tartalom előállításáért.

Muad\\\'Dib 2013.07.10. 12:46:18

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
ROTFLMAO...
De még arra is kevés vagy, hogy kiderítsed (amit mellesleg szinte mindenki tud, beleértve azokat, akikkel vitázom), hogy SOHA ÉLETEMBEN NEM VOLTAM FITYESZES, és nem is leszek.
Egyébként roppant örülök, hogy neked ilyen mákod volt (őszintén), de, ha olvasgatod a fórumokat, a fürdőszoba felújítás árat mindenki 200-300 ezer körülre teszi, számla nélkül, komolyabb átépítési munkák (fal arrébb rakás, stb.) nélkül. Gondolom nem mindegyikük fidesztroll, ugye?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 12:50:49

@Muad\\\'Dib: nem nézegetem ezeket a fórumokat, ellenben a felújítás idején nézegettem az árakat a városban lévő áruházakban a diego-tól kezdve a fürdőszobaszalonokig, és ott vettem az anyagokat ahol olcsó volt, ugyanígy vagy 30 ablakost végigjártunk árajánlatokkal, stb stb. A szakemberekkel valóban szerencsém volt. Amennyiben fals volt a fütyisztroll meglátásom, szíves elnézésedet kérem. Ja, és hogy kevés vagyok arra hogy kiről mit derítsek ki? Egy ásítással továbblépek ezen ha nem baj jó? Sosem kutakodok mások után.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.07.10. 12:53:27

Roppant szórakoztató ahogy a polgimester elitt pottyantósát ilyen elánnal védi a nagy narancsközösség. Hogy stílusos legyek nincs az a sz*r amit egymással versengve fel nem zabálnátok édespofáim...

Muad\\\'Dib 2013.07.10. 12:54:49

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
De azért azt ugye sejted, hogy egy önkormányzat/cég/akármi nem újíttat fel valamit, hogy elküldi Gizikét válogatni a boltokba?
Ráadásul gondolom azt is sejted, hogy önkormányzat és egyéb esetében mindenki alapból plusszal számol, lévén a számlát végtelen ideig tart behajtani tőlük...

Csigataposó 2013.07.10. 12:55:24

@Muad\\\'Dib: Fejezzetek man be Jancsival nem latjatok, hogy elbeszeltek egymas mellett. Osszefogallom nektek. En brutto (theat bejelentve) evi 7M korul keresek (aganszektor) ami szerintem jo. 1.2M bol egy 4 negyzetmeteres furdot fol lehet ugy is ujjitani, hogy meghaladja azt a szinvonalat amit en megengedhetek magamnak. De ugy is hogy azt eri el ahogy szuleim 20 eve ra nem koltott balatoni nyaraloja nez ki. Attol fugg menyi munka volt vele.
Mivel gyanusan titkoloznak/hazudoznak velemezheto, hogy az elobbihez jarunk kozelebb.
Kozpen ellopasaban 1.2M nem tetel nem hiszem, hogy itt csokosoknak valo petyegtetes lett volna a cel azt sokkal nyobban nyomjak.
Ami itt kerdes az a pazarlas. A szemkozti okmanyiroda wc-je olyan hogy jobb nem beszelni rola azt 200-300k bol is szepen meglehetne csinalni az nem prioritas. A sajat csak polgi+jegyzo wc-je csilli-villi legyen az prioritas. :(((

zsoltix 2013.07.10. 12:58:29

@Óz, a nagy varázsló: Költői kérdéseket sem csak költők tesznek fel. :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 12:59:07

@Muad\\\'Dib: nem az önkormányzat szokott olyat, hogy az önkormányzathoz tartozó városkezelővel akinek vannak saját szakemberei csináltatják meg, és semmi pluszkiadás nincs, hiszen a kőműves jóska, meg a vizes feri amúgy is nyolc órában van foglalkoztatva, és a felújítás idejére nem egy beázott lakást csinálnak meg, hanem a plebsz budiját.

pizzaboy 2013.07.10. 13:03:08

hihetetlen, hogy ezek az újságírók csak wc-kre kíváncsiak, nemrég a Teddy-é, most meg ez...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.07.10. 13:12:49

@Virág et.:

ha valakinek nem tetszik (a nevem vagy a levél), akkor írjon ő saját néven hivatalos levelet és/vagy közadatigénylést, ahogy én már rengeteget, tegye ki ő is, aztán összehasonlítjuk :))

Hattory Hanzo 2013.07.10. 13:13:32

3,8 négyzetméteren mosdó-, és konyharész, aminek ráadásul 3 ajtaja van? Legalább egy alaprajzot dobjanak már, kurvára érdekelne, ezt hogyan sikerült összehozni, úgy is tervezem egy 19 négyzetméteres, 3 szobás család ház építését régóta.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 13:15:30

@laspalmas: "palmasnéni?" így szól. Ha gondolod legyünk ismerősök, és az hú de jó lesz. :D

lobster thermidor 2013.07.10. 13:19:18

Bidé lesz-e, amiben a csontvázügyi polgármester fejet moshat?

Algopirin 2013.07.10. 13:21:47

@laspalmas: te vagy az az első találat a gyerkőccel? :D

titan 2013.07.10. 13:40:25

@Algopirin: ki fog derülni, hogy titokban mégis kicserélte a nevet valami másra, és most nagyokat röhög :D

Algopirin 2013.07.10. 13:41:11

@titan: áááá nem, látod mit írnak róla, buta bloggerújságíró, tuti nincs annyi esze :D

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.07.10. 13:42:48

@Hattory Hanzo: Ja. Szerintem a 3,8 m2 nem stimmel.
Csigataposó: Igazad van. (Tényleg taposod a csigákat?).

Fejesrob 2013.07.10. 13:53:45

Nem nagyon csípem Papcsákot, de mi a gond abban, hogy csináltatott egy WC-t? Ráadásul az ár sem húzós.

Egy haverom csőszerelő cége a 90-es években a fővárosi önkormányzatnál dolgozott. Mesélt arról, hogy amikor jöttek az új főnökök, (hiába maradt Demszky, a vezetők 4 évente változtak), az irodákat szinte a szerkezetig lebontották és újjáépítették. A gáz nem is ez volt, bár ez sem semmi, hanem az, hogy ahány csóka, annyi oldalra kérte a vizesblokkot, a strang pedig kurvára nem érdekelte őket. A haverom gazdag embereknél is melózott, de azt mondja, a legdrágább megoldásokat itt csinálta.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.07.10. 13:58:10

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: na olyan pont nem jött :D
@Algopirin: vagy nem :D

Majd a blogtalin megismerkedik mindenki mindenkivel, aztán utána bejelölgetjük egymást fb-n, addig meg tartjuk a kapcsolatot a blogon keresztül, ahogy eddig. :))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 14:00:08

@Fejesrob: nem baj hogy csináltatott, sőt, egyen is a bidéből. A gond azzal van, hogy én még nem láttam 3,8 négyzetméteres budis konyhát 1 millió 263 ezer 940 forintért, és szeretném látni. Elég egy fénykép is. Amit nem lehet kapni. Ehelyett van egy izzadtságszagú levél, amin hogy egy klasszikussal éljek: "hatvan balfasz két hétig szarakodott".

Fejesrob 2013.07.10. 14:04:08

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Ja, értem, lehet, hogy nincs WC és valaki elcsórta a lóvét?

citrix 2013.07.10. 14:05:50

Papcsák közpénzből renovált wc-je nem fényképezhető,titkos objektum.Az ellene irányuló nemkívánatos érdeklődés kémkedésnek minősül,ami hadbíróság elé állítást és a legsúlyosabb büntetési tételeket vonja maga után.Minden,az érintett objektummal kapcsolatos tervrajz,dokumentum 80 évre titkosítandó,nem nyilvános adat.Papcsák wc-je rejti a magyar atomot? Mellékesen:Teddy szárszói wc-je nyilvános objektum lett miután mindenki számára megtekinthetővé vált...

Fejesrob 2013.07.10. 14:08:16

@citrix: Na most Farkasházy sem engedte lefotózni a klotyóját. Más tészta, hogy lefotózták.

Algopirin 2013.07.10. 14:10:22

@laspalmas: köszi hogy megmondtad :P

zsoltix 2013.07.10. 14:15:35

Nem tudom, mit rugóztok annyira azon, hogy laspalmas pógári neve is szerepel a postban, nem ez a lényege. Mondjuk elsőre én is meglepődtem, de egy pillanatig sem gondoltam, hogy véletlenül hagyta benne. Ahogy azt sem, hogy Lencsés úr gigalájkjára pályázik ezzel. :)

Baldrick68 2013.07.10. 14:17:10

Ó ez a Papcsák Feri igazán szerény volt.
Anno 98-02 -ben Selmeci elvtársnő 8 milláért újított magának egy hivatali fürdőszobát :D

Algopirin 2013.07.10. 14:24:27

@tryclops: na ez nekem nem játszik, kösz.

Mitzimackó 2013.07.10. 14:25:00

Ha valaki nem emlékezne rá: 1998-ban, amikor az egészségbiztosítást visszaállamosította ugyanez a banda, Selmeczi lett a főnök, és ő 5.000.000-ért csináltatott fürdőszobát az OEP székházába. Ahhoz képest 15 év és némi infláció után Papcsák kispályás...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2013.07.10. 14:30:41

@Algopirin: egy vastagbőrös blogtalira elmennék a régi arcok miatt, na meg vidékit is el kéne hívni. Nem verném meg, innék vele egy narancs dzsúzt. :D

Kandeláber 2013.07.10. 14:40:42

Húha, vécéháború a Vastagbőrön, zuglói klozet vs. Fahkasházy reterát.
Mikor várható kevésbé szarkasztikus téma?

Virág et. 2013.07.10. 14:43:10

@Vidéki: És ennek most mi köze van ahhoz, hogy a szárszói WC közpénzből épült-e vagy sem?

@laspalmas: Nem erre gondoltam, de én csak jót akarok. Te tudod.

brumeszkosz 2013.07.10. 14:59:07

@Vidéki:
A fide ss mindent politikailag korrekten intéz???????????

stickfly822 2013.07.10. 15:01:47

@Óz, a nagy varázsló: ha meg nem közérdekű adatigénylésnek vesz a jegyző, akkor azért megy a sirám ;)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.07.10. 15:19:01

Szerintem ebbe most belebukuk a fidesz!
Ja nem is! FideSS, ugye?

tomwar 2013.07.10. 15:22:31

@Vidéki: Farkashazyt nem az onkormanyzat fizeti az adombol, ahogy a WC-jet sem.
Mi fasz ezen a bonyolult?

Amugy meg nem azt tartom felhaboritonak, hogy felujitanak egy WC-t, hanem azt, hogy hagynak lerohadni vele szemben egy masikat, melyet az allampolgarok hasznalhatnak ugyes bajos dolgaik intezese kozben....

tomwar 2013.07.10. 15:24:27

@Fejesrob: Robeggyel feljebb a hozzaallasom. Majd ha MINDEN rendben, akkor johet o, es az igenyei. A peldamutatas nemes ereny.

XcuseMe 2013.07.10. 15:29:45

@Vidéki: Egyezzünk meg a komcs elitben...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.07.10. 15:41:26

@Vidéki:
"Farkasházy birtokán dőlnek el olyan fontos kérdések, mint hogy 2014 után kinek kell kormányozni"

Aha, és kinek kell 2014 után kormányozni?
Ha már ilyen jól értesült vagy oszd meg velünk is az infót, ne csak az idióta idézeteidet.
Thx.

Vidéki 2013.07.10. 16:09:38

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Az „elitek” véleményét Konrád Györgyék fogalmazták meg Szárszón a közelmúltban:

Konrád szerint hiába jószándékú Mesterházy Attila, azért miniszterelnöknek inkább Bajnai Gordont tudja elképzelni.

Úgy fogalmazott most, hogy a két politikus egy tandem biciklin ülve el kell, hogy döntse, ki fog kormányozni és ki az, aki csak tapos.

És szegény Mesterházy Attilának csak a taposás marad ebben a leosztásban, legalábbis Konrád szereposztásában.

Ergo: Bajnai fog kormányozni, Mesterházy pedig csak taposhat!

házelnök 2013.07.10. 16:12:31

Majd kapsz valamit, negyven évre titkosítva.

Secnir 2013.07.10. 16:39:42

@Vidéki:
"Vedd figyelembe, hogy Farkasházy birtokán dőlnek el olyan fontos kérdések, mint hogy 2014 után kinek kell kormányozni és ki az aki csak tapos."

farkasházy nagyobb úr, mint simicska, csányi, vagy demján? orbánt már meg sem említed?
farkasházyék döntenek arról, ki lesz 2014-től a ME? beszarok! akkor megyek, előfizetek a hócipőre.

(én mindig azt hittem, hogy a kormányt alakítható párt dönt a miniszterelnök személyéről, de majdnem egy hete nem figyeltem a parlamenti határozatokat, lehet, hogy már nem úgy van, hanem a farkasházy birtokán kell eldönteni...
...a 2/3 bármit megtehet, lehet, úgy van.)

Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy! 2013.07.10. 17:03:29

@Vidéki: Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha nem azzal foglalkoznál, hogy Bajnai vagy Mesterházy...Ott van nektek a Nemzet Cigánya, azon rágódj!

2013.07.10. 17:20:38

@Vidéki: A lényeges kérdést Orbán Viktor fogalmazta meg, 2006-ban az Eu egyik ülésén.
Akkor kérte, követelte hogy Magyarországtól vonják meg a fejlesztési támogatást !

Szép egy majom,tahó, ripacs vezetőtök van nektek , kb annyi esze van mint ami látszik, azaz semmi.
Csak lopni, csalni, hazudni és rekvirálni tud.
Mert kevés volt a Kaya Ibrahim vagy a Joszip Tot féle kasszafeltöltés közpénzből, vagy kevés volta szőlő-bánya ,amit ellopott .

Bakker ! Milyen párt az ahol valaki azért kerül jó beosztásba ,a vezérkarba, mert azt kiabálta Medgyesinek hogy "hazaáruló". Csak hogy tudd, az ilyen pártot úgy hivják, nevezik hogy haramiák és zsiványok pártja.
Vajon te mikor kapsz valami zsíros beosztást, mert már rászolgáltál erre. Jár neked is egy szék, egy asztal és egy autó is--esetleg. Ha jól viselkedsz még magánhadsereged is lehet !
A választások után pedig választhatsz, kivel akarsz egy cellában ülni!

Tolesz 2013.07.10. 17:38:15

A Vastagbőr egy blog, akkor a posztoló milyen újságírói érdeklődésről hablatyol? Jól néznénk ki, ha mindenki a hülyeségeivel bombázná a hivatalokat. A civilek a közérdekű adatigénylésre jogosultak, sajtómegkeresésre nem.

Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy! 2013.07.10. 17:58:07

@Vidéki: Én mélységesen tisztelem Farkasházyt, de te mit tudsz tisztelni orbánban????
Talán azt, hogy soha nem hazudik????

Parajpuding 2013.07.10. 18:52:34

A sitten nem lesz papcsákéknak ilyen csilivili budi.

Ironfist 2013.07.10. 19:36:13

@Tolesz:
"A Vastagbőr egy blog, akkor a posztoló milyen újságírói érdeklődésről hablatyol? Jól néznénk ki, ha mindenki a hülyeségeivel bombázná a hivatalokat. A civilek a közérdekű adatigénylésre jogosultak, sajtómegkeresésre nem."

Arra nem gondoltál, hogy aki ezt a blogot írja, nem blogírásból él meg, hanem - netalán - munkája is van? És ha már felhomályosítottalak erről, el tudod képzelni, hogy van olyan, aki a magánéletében újságíróként dolgozik?

Tolesz 2013.07.10. 19:37:16

@Ironfist: Tehát akkor valaki az újságírói mivoltával visszaélt. Még jobb.

regress 2013.07.10. 19:53:52

@Tolesz: te se bombázz minket a hülyeségeiddel. jól néznénk már ki@Kandeláber: naponta mennyiért nyalod papcsák után?

czjanos 2013.07.10. 20:01:40

Sráckoromban volt egy WC-falfirka:
" Tied a WC, magadnak sz..rsz,
ezt írta neked Engels és Marx.
Papcsák is magának fog ott termelni.

Ádám 2013.07.10. 20:11:45

KI vagy mi a p.icsa az az Úrhölgy? Hogy a méltóságos kegyelmes válaszoló nagyasszony mosson hajat s fogat ABBAN a budiban.....!!!:)

Ironfist 2013.07.10. 20:13:45

@Tolesz:
Tényleg? És hogyan élt vissza? Mert kérdezni? A bunkaja, hát hogy képzeli, hogy nem azt írja, amit ti küldtök neki a fideszszékházból? Pfejj!

Tolesz 2013.07.10. 20:17:13

@Ironfist: Nem érted a probléma lényegét. Ha egy újságíró újságíróként kérdez, akkor egy médium képviseletében teszi. A Vastagbőr nem sajtótermék. Tehát az "újságíró" magánemberként kérdezett, a hivatal helyesen járt el, hogy közérdekű adatigénylésként kezelte. Jól néznénk ki, ha bárki jogot kaphatna retyófotózásra, és az önkormányzatoknak az ilyen igények kielégítésére kellene a kapacitását fordítani. Amúgy nagyon komoly probléma, hogy a blogírók újságíróknak képzelik magukat, aztán meg jól fel vannak háborodva, ha nem kezelik őket annak.

vantaan 2013.07.10. 20:31:16

Most akkor hol van Damon Hill akarom írni Panyi Szabolcs és a Hont András vagy a Tóta W? A "Budiczer-díj" nem kötelez?
....csak az "egyszerű" ember klotyója érdekel benneteket,? Most bezzeg amikor lehetne szarba turkálnotok akkor nem teszitek akkor sunnyogtok!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.07.10. 21:12:27

@Tolesz:

Azzal pont fordítva lehet visszaélni, mint te gondolod. Ha csak a nevemet írom alá, a sajtótermék nevét meg nem, aztán jól lehozom amit írnak.
Én odaírtam a nevem alá a Vastagbőr meg a másik "munkahelyem" nevét is tisztességesen.
Amúgy az újságíró szót tuti ismerik az ilyen úrhölgyező hivatalokban, a bloggerben nem vagyok biztos.....

Secnir 2013.07.10. 21:23:35

@Tolesz:
"A Vastagbőr nem sajtótermék."

rágd át magad a szalai anomália-féle médiatörvényen. akkor nem írsz butaságokat.

Tolesz 2013.07.10. 21:37:46

@Secnir: A Vastagbőr az NMHH-nál nincs regisztrálva, ettől fogva a magyar jog szerint nem sajtótermék. Ha mégis az, akkor a készítője törvényt sértett, és elmulasztotta a regisztrációt.

Ironfist 2013.07.10. 23:08:08

@Tolesz:
Igen? Bűncselekményről van tudomásod? Akkor tegyél feljelentést! Ha nem teszel, akkor törvényt sértesz. Ha meg nem tudsz bűncselekményről, és ilyeneket mondasz, az nagy nyilvánosság előtti rágalmazás, tehát törvénysértés. Na akkor? Tudsz bűncselekményről, avagy sem?

Tolesz 2013.07.10. 23:12:05

@Ironfist: Nagyon el vagy tévedve. A médiatörvény megsértése nem bűncselekmény. A bűncselekményeket a BTK definiálja és szankcionálja.

Ironfist 2013.07.11. 00:31:24

@Tolesz:
Ok, nem vagyok ügyvéd. Ettől még közérdekű adatot nem igényelhet bárki? De. Legalábbis eddig ez, amíg volt demokrácia, így működött.

Pagnar 2013.07.11. 02:43:17

@jános515:
@Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy!:
"Én mélységesen tisztelem Farkasházyt"

En meg a szuleiteket tisztelem azert, hogy nyilvanvalo szellemi fogyatekossagotok ellenere idot/energiat/penzt nem sajnalva megtanitottak ra, hogyan kapcsoljatok be a szamitogepet.

Viszont egy retardalt velemenyere senki sem kivancsi, ugyhogy menjetek szepen es jatszatok inkabb valami "lovoldozossel"

Tolesz 2013.07.11. 06:42:52

@Ironfist: A klotyó fotózási igénye egyáltalán nem fér bele a közérdekűadat-igénylésbe. Az önkormányzat teljesen jogszerűen utasította el.

xclusiv 2013.07.12. 09:20:13

@Tolesz: Nos, talán jogszerűen, de
1. ez csak annyit jelent, hogy a magyar jogrendszernek nevezett szemétdombon találtak valami olyan jogszabályt, ami alapján ezt a saját jogértelmezésük szerint elutasíthatják.
2. egészen biztosan nincs olyan jogszabály, miszerint tilos lenne fotót készíteni a polgármesteri budiról.

Ez az átlátható államkoncepciójával teljesen ellentétes. Miért ne láthatná egy adófizető az adójából felújított helyiségét egy középületnek? Már leszámítva természetesen az érzékeny dolgokat, mint pl. a TEK gyakorlópályája vagy az MNB páncélterme, de ez nyilvánvalóan nem az a kategória.

Én a helyében simán bementem volna a budiba, kattintottam volna kettőt a telefonommal, a képeket átküldöm a hivatali email címemre és onnan elküldöm a választ, hogy tessék, itt a válasz, és ha esetleg nem felel meg a fotó akkor egyeztessünk időpontot, gyere be, csinálj te jobb fotókat és publikáld. Ennyi, nettó 5 perc.

Persze csak ha nincs semmi titkolnivalóm...

2013.07.14. 14:48:05

@Pagnar: Na idefigyelj te baromarcú seggnyalonc.
Neked nem osztottam lapot, tehát kuss és ne ugass, mert megkötlek.
És ha szépen megkérhetlek akkor légy szives és takarodj a helyedre !,

Ironfist 2013.07.15. 01:00:12

@Tolesz:
Közpénzből épült, vagy sem? Abból épült, tehát kvázi az ÉN pénzemből, arra pedig van jogom, hogy megtudjam, mire ment el az ÉN pénzem.

2013.07.15. 06:34:59

@Pagnar: A lényeget kihagytam tegnap, büdös bogár..
Ha még egyszer a szüleimet--akik már meghaltak--a szádra merészeled venni, megkereslek és megnyitlak mint a konzervet szokták--körbe-körbe.
Majd akkor vedd a szádra az én szüleimet, ha én foglalkoztam a tiéddel. Ám addig ha kérhetem, kussolj és takarodj, te baromarcú, büdös bunkó.

NemNick 2013.07.15. 16:51:33

@Csigataposó: +1

Nem tudom most hirtelen, hogy hol, de vannak olyan oldalak, ahol egy nagyon hasznos "trolltalanítok" gomb van az ilyen esetekre...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.07.15. 17:08:42

@NemNick: Itt is van, szűrés gomb a komment allján.

NemNick 2013.07.15. 17:18:11

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Nem próbáltam, konyhatechnológiával itt nem kísérletezem ;)

De kipróbálom Vidékin mindjárt...

NemNick 2013.07.15. 17:19:54

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Wow! Magic!
Tényleg az ... :))) TIsztább, szárazabb és biztonságosabb... Köszi.

vega4 2013.07.15. 17:22:24

Lehet, hogy Nemzeti WC, azért olyan drága.

vega4 2013.07.15. 17:42:53

Amúgy meg nem posztolgatni kellene erről, hanem elmenni egy kompakt géppel, lőni néhány fotót és feltenni. Akkor mindenki tudná miről van szó. De így..............

jaegtoer 2013.07.15. 17:47:42

Kedves Papp Csilla (dr.)!

eccő: Ha jól értelmezem, ezután intézményesítetten is ott végzik a kis és nagy dolgot, ahol főznek.
pedig van az a mondás, "nem oda sz_runk, ahonnan eszünk." persze fülke, fülke.
kettő: amennyiben saját zsebből teccenek fizetni a "felújítást", úgy valóban semmi közünk hozzá. Tekintettel arra, hogy nem, ezért doktori cím ide vagy oda, van szerencsém tájékoztatni arról, hogy debizony! közérdekű. Különösen az önigazgatottak részére fenntartott "közWC" fotóinak látványos tükrében, hogy hasonló képzavarral éljek miszerint a hónapok szisztematikus és eltökélt munkája. Mi lesz, ha még Önök is elkezdenek dolgozni? Cloaca Romana?

süti beállítások módosítása