Skip to content


       Szűrés lista

RezsiWars: Közös képviselők, lépcsőházak, Arial betűtípus

Németh Szilárd rezsitábornok egy csokornyi törvénymódosítást nyújtott be a rezsiháborúval kapcsolatban.

1. Máris módosítanák a két hete (!) megszavazott rezsitörvényt:
A szolgáltatóknak a számlákon a címzést nem Times New Roman betűtípussal kell kinyomtatni, hanem Arial fonttal. Az indoklás szerint azért, mert a Magyar Posta karakterfelismerő rendszere nem kompatibilis a Times New Romannal ...

Ízlelgessük egy kicsit ezt a 3 sort, csodálatos országimázs. Németh Szilárd kitalálja hogy milyen betűtípussal legyen nyomtatva a számla, de nem kérdezi meg a Magyar Postát, hogy nézzék már meg, hogy jó lesz-e így, az állami Magyar Posta meg összezavarodik, ha a címzett neve Times New Romannal van írva. Csak és kizárólag Arialt eszik meg. 

letöltés.gif

2. A közös képviselőnek minden hónap 15. napjáig ki kell helyezni, meghatározott formában és tartalommal, írásban, figyelemfelkeltő és a fogyasztók által jól látható módon, hogy a társasház mennyit takarított meg a rezsicsökkentéssel.

printscreen_2013.11.25_14h03m44s_004_.jpg

3. Ha a társasház nem nem részesült rezsicsökkentésben, akkor AZT is ki kell írni, a megfelelő indoklással együtt.

4. A közös képviselőt, aki amúgy egy magánjogi szerződés keretén belül képviseli a lakóközösséget, a Fogyasztóvédelmi törvény alkalmazásban vállalkozásnak minősül, és ha nem rakja ki a tájékoztatót, akkor fogyasztóvédelmi bírságban részesülhet. 

Új szintre lép a "Hogyan szúrjunk ki a közös képviselővel?" verseny, egyszerűen csak le kell szedni a hirdetményt ... és mehet is a fogyasztóvédelmi bírság. 

A szülő értekezlethez remek kiképzés egy lakógyűlés, nekem egyelőre még csak ebben az utóbbiban volt részem, nincs is annál szórakoztatóbb, mint amikor a segghülye lakók vörös fejjel mondják a magukét a saját sérelmeikről, akkor ide még dobjuk be a jobbos-balos pártpolitikát is ... tuti bolondokháza.

Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke azt javasolja, hogy "a képviselők majd fényképpel dokumentálják és esetleg tanúkkal is bizonyítsák, hogy rendben kiragasztották a hirdetményt."

És még mindig van 5 hónap a választásig, amikorra majd csúcsra járatják a Rezsiháborút.

Vajon mikor kell majd a Rezsiplakátot és a Rezsihirdetményt kihelyezni a nappalikban a meghatározott formában és tartalommal, a törvény által szabályozott módon? Tavaszra meglesz?

Vajon jelenteniük is kell majd a közös képviselőknek?


"Tisztelt Németh Szilárd!
Tisztelt járási kormányhivatal!

Alulírott Kovács Kázmér házmester közös képviselő jelentem, hogy a Pacsirta út 8,10,12-es lépcsőházakban a január havi Rezsihirdetmény A3-as méretben, Times New Roman és Arial betűtípussal nyomtatva kihelyezésre került. 

A lépcsőházak között meghirdetésre került a “Ki tud több rezsit spórolni?" verseny, melyben  a 8-as számú lépcsőház vezet. A lelkes lakók éjjel nappal égetik a lépcsőházban a villanyt, a lépcsőházi fűtés a maximumra állítva nyitott ablak mellett üzemel, az szemét elszállítását a heti egyről a lakókkal egyetértésben felemeltük heti 5-re. 
A kéményseprő jóformán hazajár, nem marad ki egyetlen hét sem, amikor ne lenne leellenőrizve a kémény. A lépcsőházakban az időkapcsolós villanykapcsoló hamarosan leszerelésre kerül, jelenleg pontosan megtervezve történik a villany folyamatosan visszakapcsolása, 2 óránként váltják egymás a lakások. Büszkén jelentem, hogy immár 196 óra telt el anélkül hogy a lépcsőházban kialudt volna a világítás!

Nem feledjük: Nagyobb fogyasztás, több rezsimegtakarítás!

Itt szeretném megjegyezni, hogy a III/4-es lakásban a Gergor család mereven ellenzi a rezsicsökkentést, nem vesznek részt a rezsimegtakarításban, leszigetelték az ablakokat, és ahogy láttam, energiatakarékos izzókat vitt egyszer haza. Egy gyors NAV-vizsgálat talán visszatérítené a rezsiháború egyetlen és helyes ösvényére!

Izgatottan várom a tavaszi választást, aláírásgyűjtésben, Helyi Théma és szórólapok nagy számú kihelyezésében állok szolgálatukra!

Kovács Kázmér 
Közös képviselő”

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr795655183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2013.11.26. 08:50:24

@Mária: Úgy látszik, a nagyon népszerű párt lelkes szavazóit túl könnyen lehet befolyásolni. Pedig a Fidesz már négy éve mást sem csinál, mint közpénzből kampányol, választási törvényt szab-varr, korrumpál, kisajátít és megfélemlít.

drover(fanyul társa) 2013.11.26. 08:50:29

1. Nézünk rá a cikkbeli fotóra, és szűrjünk következtetést az elmeállapotról.
2. Következtetés: Ez az ország a Rejtő Jenő regényre hajazó Dr. Kátrány és Toll professzor birodalma...
(A regény egy elmegyógy intézetben játszódik ahol az ápoltak átveték a hatalmat.)

Brisingamen 2013.11.26. 08:54:32

@Secnir: a gépi feldolgozás nem tudja beolvasni a Times New Romant. A kínai csomagodat valószínűleg kézzel kezelik.
Gondold végig, hogyha egy szolgáltató felad egy alkalommal 50.000 küldeményt, akkor azt mennyi időbe telne kézzel feldolgozni...

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:59:53

Rezsi tábla tender győztese Simicska Lajos Közgép

Két féle méretű tábla használatos. Az "A" típusú (6x3 méter) rezsi hirdető és a "B" típusú (3x1,5 méter) rezsi csökkentést istenítő tábla. Minden helyszínen egyedi tervezés alapján kell elhelyezni ezeket, figyelemmel a láthatósági szempontokra és a környezeti tényezőkre. Az "A" típusú táblát márciusban, a "B" típusú emlékeztető táblát pedig legkésőbb 2014 április 01-én.
77 milliárd Ft lett elkülönítve, benne van már a 20% kenő, csúszó is!
Amennyiben nem sikerül, akkor a 77 milliárdot nem kell visszafizetni, lényeg a szándék, viszont a társasházak addig is kötelesek legyártatni saját költségükre.

mireina 2013.11.26. 09:04:05

Olyan jót röhögtem a múltkor ezen a rezsicsökkentésen...
Budapest közeli kisváros (Fideszes vezetéssel, természetesen) szemétszállítási díjairól fennhangon hirdették, hogy nem emelkednek, sőt. Amikor legutóbb bementem a telepre pótzsákokat venni (csak ebben vagy a kukából viszik el a szemetet, és nagyon sokszor nem elég a kuka űrtartalma), szóltak az ott dolgozó aranyos hölgyek, hogy most vegyek többet, mert két nap múlva 300 helyett immár 450 jó magyar forint lesz darabja. Ugyanilyen mértékben emelkedett a zöldhulladék elszállítására rendszeresített zsák ára is.
Ennyit a rezsicsökkentésről.

Yogi 2013.11.26. 09:10:35

@FIDES AGITÁTOR: Javasolom a hirdetményt egy kis asztalra elhelyezni, ami matyó mintás terítővel van letakarva. A hirdetmény legyen laminálva és egy nemzeti színű masnival átkötve. Továbbá kötelező gyűjteni a korábbi hirdetményeket, melyeket le kell fűzni egy bőrkötésű iratmappába. Az összegyűjtött egy évet pedig, ki kell állítani egy nemzeti vitrinbe és kérésre át kell adni az érdeklődő NER társaknak.

mildi 2013.11.26. 09:11:27

@Mária: hát, a cs eredetileg gyerekenek készült, drága kormányunk meg ugye gyerekként kezel minket...
de menet közben meggondoltam magam: fixedsys, csak mégse kék, hanem narancs alapon :)

(fixedsys volt régen a windowsos kékhalál betűtípusa)

Mária 2013.11.26. 09:11:48

@Brisingamen:

"Gondold végig, hogyha egy szolgáltató felad egy alkalommal 50.000 küldeményt, akkor azt mennyi időbe telne kézzel feldolgozni..."

Közmunkásokból korlátlan létszámot be lehetne állítani kézi feldolgozásra :(

citrix 2013.11.26. 09:14:21

Az Államvédelmi Hatóság mintájára létre kellene hozni a Rezsivédelmi Hatóságot.Egyenruhában,kék parolival ahogy az dukál sokkal hatékonyabban meg lehet védeni a rezsicsökkentést és leleplezni a diverzánsok,szabotőrök aknamunkáját.Pártunk és kormányunk éjt nappallá téve harcol a rezsicsökkentésért,nehogy már a multikapitalista CIA ügynökök és bérenceik leszaggassák a nagy gonddal kiplakátolt "kormányinformációkat".A munkásosztály ökle az Államvédelmi Hatóság volt hivatalosan,ma ez így szólhatna:A magyar emberek ökle a Rezsivédelmi Hatóság.Megvédi a magyar családokat a rezsidémontól.

Rémbódess 2013.11.26. 09:15:51

Majd itt is bejön az a fajta "kreatív kifüggesztés", mint amit az önkormányzati hirdetményekkel kapcsolatosan is tapasztalhattunk, pl. különféle pályázati felhívások vagy árverések kötelező kifüggesztésére vonatkozóan. Majd itt is kifüggesztik a pincében valahol, ahol senki sem jár. Mert ugye a jogszabály csak a "jól látható módon" történő kifüggesztést írja elő, azt nem, hogy ott kell lennie, ahol járnak is az emberek. Aki lemegy a pince és a kazánház közötti szervizfolyosóra (mert arra van dolga) az kitűnően láthatja. Azt meg, hogy kinek hol legyen dolga, csak nem írhatják elő az elvtársak! (Még!... :-( )

PanelProli 2013.11.26. 09:15:59

Azért látom, hogy az itteni kommentelők közül nem sokan laknak társasházban.

Nálunk az a helyzet, hogy a lakásban 2012-2013-ban a villanyszámla csökkent 700 Ft-al, a gázátalány csökkent 400 Ft-al, a fűtésszámla csökkent 2000 Ft-al, a társasháznak fizetendő közös költség meg növekedett 2600 Ft-al.

Jó, az egyenleg még mindig 500 Ft-al kevesebb, mint 2 éve volt, de miért is fizetek a társasháznak mindenért többet ???

Yogi 2013.11.26. 09:21:20

@PanelProli: 27% ÁFA (gondolom a ház is vásárol pl. tisztító szereket), Matelcsyadó (táv felügyelet), tranzakciós adó, banki költségek emelkedése (a társasháznak is van bankszámlája), a közös képviselő fizetésének emelése, stb.

Secnir 2013.11.26. 09:23:00

@Brisingamen:
"a gépi feldolgozás nem tudja beolvasni a Times New Romant. A kínai csomagodat valószínűleg kézzel kezelik"
1. tehát akkor az nem gépi feldolgozás, hanem népi feldolgozás?
2. kínában mi olvassa be az X mennyiségű levelet/csomagot, úgy, hogy tudja értelmezni a belföldi és külföldi postai leveleket/csomagokat? :)

nu pagagyí 2013.11.26. 09:28:43

A családi házban lakókról megfeledkezett a törvényjavaslat. Ők sem maradhatnak ki a jó hír népszerűsítéséből! Legegyszerűbb az lenne, ha nekik a hátukon kellene hordani a hírdetményt, melyben mindenkivel közlik, hogy kormányunknak (személyesen Orbán Viktornak) hála, az adott hónapban mennyi rezsit spóroltak.

Secnir 2013.11.26. 09:44:20

komoly hiányosságot tartalmaz a törvény: a házmester kézírásának hasonlítani kell az Arial-hoz? és a bolti penna színe szintén #FF7F50 legyen?
még egy apróság: hol van definiálva az Arial true type font? nekem van olyan gépem, ami DOS alól tud csak nyomtatni mátrixra, annak hogyan magyarázzam el?

Egyéves Önkéntes 2013.11.26. 09:46:19

@mireina: hiába minden, ha a nép egy jelentős része mégis elhiszi, hogy csökken. Nem nagyon van mit tenni.

Wave43 2013.11.26. 09:52:39

Az ötlet nem eléggé kidolgozott, mert a gyerekek fejébe nem verték bele: igen, legyen kotelezo rezsidémon-kereső versenyt rendezni már az alsótagozatosoknak.
Természetesen aki 3.osztályban nem tudja kapásból, hogy a rezsidémon lakhelye egy felcsuti szotyiköpködő koponyacsontja belüli területen bujkál az evismétel!

Tényleg a szotyiköpködés még miert nem nemzeti sport?? Mert ha az lenne, a Felcsuti 20 év múlva lehetne a nemzet sportolója

elwood 2013.11.26. 09:57:11

tökös közös képviselő melléírhatja, hogy az áfaemelés, benzin jövedéki adó emelés, és tranzakciós költség miatt mennyivel költ többet.
az idén még nem lövik le érte.

PanelProli 2013.11.26. 10:01:26

@Yogi: Bocs, de az ÁFA 2012 január 1-jén emelkedett 27 %-ra, a rezsicsata pedig 2012 közepén kezdődött. Az áramdíj, gázár vízdíj is tartalmazza ezt a 27 % ÁFÁ-t (a távfűtés pedig jópár éve 5 %-os ÁFA kulcsba tartozik). Szóval ez nem érv arra, hogy a közös költség a többi rezsicsökkenés hatását gyakorlatilag lenullázó módon emelkedjen...

Wave43 2013.11.26. 10:03:08

@Secnir:
Na az ilyen kekeckedő rendszeridegen elemekért jön majd a fekete autó. Nem ellene! Érte :-))

nyünyüge 2013.11.26. 10:04:34

Az egész ügy bornírtságán túl a legborzasztóbb, hogy megint sikerült egy ellenséget adni a jónépnek: a jóságos állam adományát eltitkoló, elcsaló, népnyúzásra szakosodott közös képviselőjét.
Nem a társasházi törvényt tesszük életképessé, nem oldjuk meg a társasházak törvényességi felügyeletét, nem tesszük tisztába a társasházak és az társasházban albetétesként jelen lévő, de nyilvánvalóan nem egyenrangúként viselkedő önkormányzatok viszonyát. Nem.
Inkább kitalálunk egy újabb, iszonyat primitív okot arra, hogy egymás ellen fordítsunk olyan szereplőket, akiknek egyébként az együttműködés volna az érdeke.
Gratulálok.

elwood 2013.11.26. 10:11:19

@Secnir: "nekem van olyan gépem, ami DOS alól tud csak nyomtatni mátrixra, annak hogyan magyarázzam el?"

az ilyet már rég le kellett volna cserélni NER kompatibilis matolcsy seggébe kötött nemzeti pénztárgépre.
hát hogy lehet jövőt építeni az ilyenekkel.

Wave43 2013.11.26. 10:12:36

Ezt a tacepaót szabad lesz ketchuppal díszíteni?

tobeor 2013.11.26. 10:13:09

A te adódból idén 52 milliárd extra Ft-ot fizettek ki a távhőszolgáltatóknak a rezsicsökkentés miatti veszteségeik kompenzálására:
www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=177901

Magyarországon 3,8 millió háztartás van, azaz (52 mrd / 3,8 m) minden háztartás 13.700 Ft-ot fizetett az adóin keresztül a távhőszolgáltatóknak. Ez több mint havi 1000 Ft. Magyarul ugyanannyi rezsit fizetsz, csak egy részét adókon keresztül. (A több pedig minőségromlásban fog jelentkezni).

Rátóti Mutyikos 2013.11.26. 10:15:12

aki vette a faradtsagot es elolvasta a rendeletet vagy torvenyt, nezze mar meg hogy rezsi szilard meghatarozta-e az Arial betutipussal irandok szinet?
mert meg lehetne hackelni ezt az idiotasagot, ha feher papirra feher betukkel irnak ki.. :)

nyünyüge 2013.11.26. 10:15:24

@nyünyüge:
jav.: .... közös képviselőét.

tobeor 2013.11.26. 10:17:31

@Wave43:
Elég ha ezt ráírod:
- világcsúcs ÁFA
- telefonadó
- biztosítási adó
- tranzakciós illeték

Meg még azt hogy hány millióval csökkent a lakásod értéke az elmúlt 3 évben.

2013.11.26. 10:18:49

Én eddig azt hittem hogy értelmesnek mondott, netán embernek nevezett egyének ülnek a parlamentbe. Sajnos ismét csalódnom kell. Ezek javarésze mind marha. Nem kicsi, nagy marha, talán ökör.
Az ország jobban teljesít mondja a sok szófosó, rezsicsökkentés a jövő ,állitja Németh Szilárd tábornok-alsenki, ám a zemberek nagy része szegényebb és rosszabbul él .
Akkor ki a szart érdekel hogy milyen betűkkel írják ki, hogy a barmok a fideszben is sokan vannak ?
Mert a közös képviselő le fogja szarni, miként a lakók is,mert a kóbor kutyát sem érdekli hogy ki
mit hazudik a sok senkiházi naplopó !

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.11.26. 10:22:33

tehat a kepviselo ki tudja rakni "Comic Sans" -al a rezsicsokkentest es nem lehet azert felnyomni a fogyivedelemnel?

daito 2013.11.26. 10:29:17

Istenem, de feledékenyek vagytok gyerekek...

Az a rövidítés, hogy "NENYI" - meg van még? :-) Odatenni, mellé, ott a helye.

"Nem is olyan rég, ha jól emlékszel még..."

Lencsés István 2013.11.26. 10:35:46

" RezsiWars .... " Ilyen nincs . " .... rezsiháború .... " . Ilyen sincs .

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.26. 10:36:30

A közös képviselőnek egyébként nem kéne jelenteni a helyi kormányhivatalnál, hogy az egyes lakók, amikor meglátták az aktuális rezsiharc-ügyi jelentést, kellőképpen örvendeztek-e? Azért úgy lenne kerek a dolog, nem?

leonito77 2013.11.26. 10:39:36

@PanelProli:

Nem általános a közös költség növekedés. Én társasházban lakom és 3 éve volt közösképviselő váltás, mert az előző vélhetőleg ellopta a ház pénzének egy részét. (karbantartások számlával, valódi munkavégzés nélkül, vagy nem ár érték arányban).

Azóta nem emelkedett a közös költség. Szóval ez nem általános.

Amadeus62 2013.11.26. 11:09:41

Bekaphattyák! (így, 2tyével)

Bambano 2013.11.26. 11:14:03

@Secnir: a szolgáltatói számlalevélhez mellékelt csekkekről van szó.

Bambano 2013.11.26. 11:16:31

@leonito77: közös költség akkor szokott gyakran emelkedni, amikor egyszerűbb közös költséget emelni, mint behajtani a tartozóktól a tartozást.

Secnir 2013.11.26. 11:25:53

@Bambano:
így van, a csekkeken a címzésről. tudod, ami a borítékon az átlátszó fólia alá esik. na annak kell arialnak lennie. és érdekes módon, ami kínából (usá-ból, thaiföldről, tökmindegy) jön nekem csomag, ott nem tudják, hogy az Ungarisch Kaiserlich und Königlich Beitrag csak arial-t fogad el. nyomtatják azzal, ami van, oszt jónapot, mégis ideér.

Bambano 2013.11.26. 11:26:11

Ma reggel elkapott egy oltári méretű fosás. Miközben szétbombáztam a perem alatt, jutott eszembe, hogy ez maradt az egyetlen dolog a magánéletemben, amibe ezek az idióták még nem szóltak bele.

Ők szervezik a randit, amin a szülők összejöhetnek szigorúan tömjén zsolti kompatibilis módon, a születésedet már tökönrúgták az orvostársadalom kinyírásával, belekotortak a közoktatásba, óvodai dolgokba Rózsikán keresztül, felborították a felsőoktatást, utána az elhelyezkedést is ők akadályozzák a beruházások visszafogásán keresztül, ha inkább maradnál vidéken, akkor nincs miért, mert a földet elvették, ha kaját vennél, van hozzá ner kompatibilis cég, lesz hozzá ner kompatibilis bank, kishíján pofázni is ner mobilon pofázhatsz (bár a molló nincs túl messze ettől), a lakhatásodba beleszólnak rezsin és hiteleken keresztül, a nyugdíjadnak meg lőttek. De nem baj, mert ha megdöglesz (optimális esetben a nyugdíjazásod másnapján), akkor is lesz nemzeti koporsómutyi, aki intézi a dolgokat. Ráadásul a rendezvényszervezés területén is a kereslet-kínálat fog érvényesülni, így a nagyobb családi eseményekre olcsón bérelhetsz majd futball stadiont, mert lesz bőven kihasználatlan kínálat stadionból (foci úgyse lesz benne).

Nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjanak tovább.

Bambano 2013.11.26. 11:28:34

@Secnir: azt a néhány csomagot, ami jön, feldolgozzák kézzel. De azt a havi több, mint tízmillió csekket muszáj géppel feldolgozni, mert belerokkannának, ha kézzel kellene.

Secnir 2013.11.26. 11:30:22

@Bambano:
"azt a néhány csomagot, ami jön, feldolgozzák kézzel."

WÁHÁHÁHÁ
néhány!!?!?!?!? KÜLFÖLDRŐL????
WÁHÁHÁHÁ
ne haragudj, ez jó volt, megnevetettél

csak egy néző 2013.11.26. 11:46:59

@Mária:
"Lazán megrántotta a vállát a kérdésre, és azt mondta, az a fontos, hogy győztek, nem az, hogy megsértették a választójogi törvényt.
Ha lehet, ilyen alakok inkább ne készüljenek a kormányzásra."
Ugye, hogy mennyivel jobb, alkalmasabb a kormányzásra, aki azt mondja, "...hogy majd jónnek az ügyvédeink, oszt' jó napot"?

belekotty 2013.11.26. 11:51:11

@Lencsés István: PIFTIKEEEEE! Van tényed? Fáj nekünk az igaz! :-))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.11.26. 11:52:06

@Bambano:
Hogy most nincs itt Lencsés Pityu, pedig olyan magas labdát dobtál neki... :)

@csak egy néző:
Sajnos, ilyen szempontból egy kutya.

Bambano 2013.11.26. 11:53:09

@Secnir: ahhoz képest, ahány csekket fizet be az átlagember, a csomagok száma tényleg néhány, akármennyire is erőlteted a röhögést. Lehet, hogy van egy-két kivétel, de a többség nem kap csomagot Kínából, nemhogy naponta, évente se.

belekotty 2013.11.26. 11:54:01

@PanelProli: "fizetendő közös költség meg növekedett 2600 Ft-al." - A közös képviselő nyomtatójába új, NER kompatibilis fontkészlet kellett.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.26. 11:57:14

@Mr. Közbiztonság Szilárd: "Közös képviselő már rég nincs, az a tanácsrendszer (szocializmus) idején volt a tanácsi bérházakban. Társasházakban gondnok van. "

te, hívd már fel a közös képviselőmet, és tájékoztasd erről, lécci!

Lencsés István 2013.11.26. 12:03:50

@belekotty: Nem vagyok " PIFTIKEEEEE .... " , azaz tanulj meg olvasni . Igen a másik kettő igaz , azért is nem tudtál vele mit kezdeni . :) ;) :D

Wave43 2013.11.26. 12:09:05

@Bambano:
Re: az élet minden területe
Tök jókat írtál :-) riszpekt (sajnos)

DarthVader 2013.11.26. 12:10:23

@Lencsés István:

"Lencsés István" .. ilyen sincs....

dogbakszi 2013.11.26. 12:13:43

@FIDES AGITÁTOR:
Ez nenm a valós kérdés, a valós sztory!
Hajdan Cs. elvtársról, a kárpátok géniuszáról volt egy rádiós közvetítés, ami itt már lassan igazolódik...
Rádiós bemondó: Jó reggelt mindenkinek! O. elvtárs felébredt, keljenek fel önök is.
...zene...
Rádiós bemondó: Kedves hallgatóink! O. elvtárs mosakszik, mosakodjanak meg önök is.
...zene...
Rádiós bemondó: Kedves hallgatóink! O. elvtárs reggelizik, kívánjanak hozzá jó étvágyat!

Lencsés István 2013.11.26. 12:17:00

@DarthVader: Akkor kinek írsz ? :D Idióta . :D Mondatkezdés nagybetű .

dogbakszi 2013.11.26. 12:18:09

@molnibalage:
"És ez a balfasz anno tanár volt. Elképesztő..."
Igen, ugyanúgy, mint a nagyfőnöke, vagyis soha nem dolgozott egy egészségeset sem...

gazoló 2013.11.26. 12:49:12

@Mária:

Miért tán van valami különbség a 'valami radikális párt' és a fidess között?

titan 2013.11.26. 13:17:24

@Mr. Közbiztonság Szilárd: szerintem te kevered a közös képviselőt a házmesterrel. Mondjuk tényleg néha nagy a kavar, hogy most ki kicsoda.

csak egy néző 2013.11.26. 13:18:40

Ennek a derék, széparcú rezsihuszárnak ezt a fotóját ezentúl a Szondi-tesztben fogják felhasználni.
Pszichiáterek, hetekig tudnák elemezni ezt a szép arcképet.

Llew 2013.11.26. 13:42:46

Kedves tömbtársak...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.26. 14:08:02

@batgirl: Kéretik ezzel nem viccelni. Rezsi Szilárd elvtárs most dolgozik a csaldi házakra kötelezően kifüggesztendő hirdetmények tartalmi és alaki formátumán. A hirdetmény kihelyezési lehetőségeit és módozatait is részletesen fogja tárgyalni a következő törvényjavaslat.

@molnibalage: Ezért lett képviselő, mert a tanárok kiutálták maguk közül. Mondjuk ilyen fejszerkezettel nem is csodálom.

wizes1 2013.11.26. 14:12:02

ezeknek a csótányoknak arielle mosták át az agyukat.

ifj. Ozsvári Jenő 2013.11.26. 14:18:28

@Lencsés István:
Vén marha! Má' megint lencsésistvánkodik, mi? Mondom, hogy Lencsés István nincs, idősebb Ozsvári Jenő van. A múltkor anyám má' megmagyarázta magának, nem emlékszik? Pedig hetekig járt a fülészetre a lyukas dobhártyájával! Igy jár, akit pofán vernek a mángorlóval. Vagy másfél hónapja meg a legjobb ivócimborájától kapott a kocsma háta megett olyat a tarkójára, hogy két nap után is hátrafele curukkolva gyött be a kiskapun! Minek kellett annak is olyan sokat magyarázni, hogy maga kicsoda. Mer' ismeri magát az egész falu, nem győzünk szégyenkezni maga miatt, a fene egye el a pofáját. De mostmá' takaroggyon hazafele, várja a munka. (Na meg anyám a rossz péklapáttal. Arra emlékszik, ugye? )

Birkesz 2013.11.26. 14:57:17

@Secnir: Nem felejtették ki, csak még várnak vele egy pöttyet. A szakiskolákban egyébként már kell küldeni, minden héten be kell számolni az iskolai történésekről a KLIK valamelyik fejesének.

tryclops 2013.11.26. 14:59:30

Előre a rezsimi úton!

délioldal 2013.11.26. 15:32:34

Arculati kézikönyv lesz online letölthető, kötelező elemekkel? :O Esetleg lehetne egy rezsiháború logo pályázat is. Nézzen már ki valahogy az az átkozott hirdetmény.

nyünyüge 2013.11.26. 15:55:41

Ez egyre szebb (keresem a törvényjavaslat szövegét, ez a vg.hu -ról származik)
"A fideszes képviselő szerint tudnak arról, hogy több társasházban politikusi biztatásra nem tájékoztatták külön a lakókat, mit jelent a rezsicsökkentés számukra. Ezért február 15-ig a közös képviselőknek ki kell írniuk, mennyi a megtakarítás, a lakóknak pedig kötelező lakógyűlésen kell részt venniük, ahol bemutatják a rezsicsökkentés hatását."

belekotty 2013.11.26. 16:25:47

@Lencsés István: Hehehe.. Piftikeeee! Te már új szófordulatokat alkottál a szájbertérben: "ténye van" és "fáj az igaz". Kazinczy meg forog a sírjában.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 16:35:13

Egyszerűen nonszensz.

Mert bazdmeg bele kell verni a hülyeproli/paraszt fejébe, hogy nééééééézd, miattunk 2ezer forinttal kevesebb lesz a számlád. Ezt mi adtuk neked! Mi a nagyságosak és kegyesek, a nép barátai!

Groteszk.

F*sz kivan a köztársasággal.

true 2013.11.26. 16:37:14

@belekotty: És a "többdiplomás magyar tanár" a tenyerébe temeti az arcát, csendben szégyenkezve, fejét csóválva.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.26. 16:45:53

Nem értem, miért (csak) a lépcsőházban kell kifüggeszteni.

Lehetne a utcafrontra is, így a járókelők is láthatnák. Lehetne rezsicsökkentés-megtakarításból versenyezni például, bár ezt már pedzegette valaki.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.11.26. 16:47:23

Csak azt nem értem, hogy ha már betűméret, betűtípus, színkód meg mindenféle marhaságok szintjén törvényileg szabályozottak a közüzemi számlák, amik lassan már csak a mennyiség * egységár = végösszeg számítást tartalmazhatják... szóval ha a számlatartalom és -forma már egy közepesen értelmes krumplipüré szintjére van levíve, akkor mi a búbánatos nyavalyát fog elmagyarázni a kedvesfogyasztóknak a 20 rezsipont??! +20 nappali melegedőnek kicsit drága lesz a dolog, nem?

belekotty 2013.11.26. 17:03:48

@true: Szerintem Piftike - @Lencsés István: - miatt már sok gyógypedagógus is szégyenkezve tenyerébe temette arcát. :-))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.11.26. 17:05:23

@Counter:
Igazad van, elvtárs. A szarvánál ragadtad meg a problémát. A lépcsőházon az emberek csak áthaladnak. Függesszék ki minden lakásba is! És a közös képviselők írják össze, hogy ez megtörtént-e! :)

csak egy néző 2013.11.26. 17:16:15

@belekotty: @true:
Lehet, hogy ez a kellemes arcú idióta képesítés nélküli, rezsihuszár volt a Pistike nyelvtan tanára??
Seggnyalás és idiotizmus terén, mindkét kretén túlteljesít.

Secnir 2013.11.26. 17:20:26

oppardon, vincentéktől egy vélemény:
orulunkvincent.blog.hu/2013/11/26/idezet_a_reggeli_kavehoz_786/fullcommentlist/1#c21114337

"...Csak azon merengek egészen halkan: vajon hogyan egyeztetik ezt össze az Áfa (2007. évi CXXVII.) törvény 169 szakaszával, lévén ez szabályozza a számla kötelező adattartalmát és eszerint egyáltalán nem létezik közszolgáltatói számla - jelentsen bármit is ez a kifejezés -, így hát számlaképe sem lehet...."

tryclops 2013.11.26. 17:35:54

@Secnir: Nem értem a fennakadást. 2007 az elmúltnyócév terméke? Igen? Nahátakkor?

nyünyüge 2013.11.26. 17:36:02

@Secnir:
szerintem az első oldal lesz a propaganda oldal, ott lesz zanzásítva, színesen, szagosan (hogy a némethszilárdok is megértsék) pártunk és kormányunk üzenetét, a második oldaltól lesz a hivatalos számla, ami majd megpróbálja teljesíteni a számszaki előírásokat is. Persze főhet a szolgáltatók könyvelőinek és programozóinak a feje, hogy az első oldal számai milyen relációkban lehetnek a másodikon megjelenő sorokkal úgy, hogy egyszerre tegyenek eleget a rezsitörvénynek és a vonatkozó többi rendeletnek.

nyünyüge 2013.11.26. 18:11:02

@nyünyüge:
hát a kötelező közgyűlési részvétel nincs benne, viszont HAVONTA kell közzétenni a rezsicsökkentés hatását.
www.parlament.hu/irom39/13138/13138.pdf

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 18:20:43

@Counter: "Lehetne a utcafrontra is, így a járókelők is láthatnák."
Ez már megtörtént.

Én javasolnék még hetente egy nap kötelezően hordandó "Rezsicsökkentés!" kabátot. (Azért nem minden nap, mert így szerintem sokkal meggyőzőbb. Az ember nem szokik annyira hozzá, mindig másokon látja, de mindig látja.)

Javasolnám továbbá minden munkahelyen napontként a "Rezsicsökkentés két percé"-t megtartani. Itt projektoron vetítenék ki gyurcsánybajnait és a régi rezsiszámlát, akit hangos üvöltéssel kell fogadni, majd Orbán jönne az új csökkentett számlákkal, akit éljenezni kell.

(Kezdek belejönni. Nincs felvétel a NER-be? ^^)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.26. 18:29:12

@TaTa86.: De nem társasházanként, sőt ami rosszabb: állami kontóra (igaz, a Lajosé a felület, gondolom).

A NER-be már 2010-ben beléptél, jó reggelt :-D Eddig lazsáltál, erről majd még lesz egy-két elbeszélgetés, de azért örülünk, hogy elkezded kivenni a részed a közösség építő munkájából!

toportyánzsóti 2013.11.26. 18:30:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Fussál neki ujra alapfogalmatlan kérődző,te buktál el anno hogy csak a képeket nézegeted mert 1 mondatnál több értelmezése megugorja az agyberendezésed.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.26. 18:44:03

@toportyánzsóti:

Újra nekifutni? Minek? Már 10-szer leleplezted eddig magadat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 19:04:03

@Counter: NERtársi önkritikát gyakorlok. Tudom hogy most minden Hazafinak a gáton van a helye! 2014ben megvédjük a Fülkeforradalmat! Megvédjük a Szabadságharcot! Megvédjük a Rezsicsökkentést!

Éljen Orbán Viktor!

aszekelyek 2013.11.26. 19:40:04

@nu pagagyí: rég láttalak ... Utópiában lehettél... Most meg visszakúsztál ide ? Ennyire gagyi kis fröcsögés , mint ez itt fent ! Hajánál fogva előrángatott semmitmondás , huhogás. Komolyan , szánom a baloldali szavazókat. Ezzel kell beérniük. Szomorú.

toportyánzsóti 2013.11.26. 19:50:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kuszaszem is jobban számol tőled 1-ügyű kérődző.

aszekelyek 2013.11.26. 19:52:18

@Counter: ehhez is vastag bőr kell, ilyeneket ideröfizni.
Savanyú a szőlő.... , látom.

fzs.1933 2013.11.26. 19:56:54

@aszekelyek:
te most parodizálod Lencsés Pityut, vagy ő maga vagy?

aszekelyek 2013.11.26. 19:58:14

@csak egy néző: milyen képesítés kell ahhoz, hogy szomszéd Margitka elolvassa a számláján, hogy ön 2013 januárja óta 15 ezer forinttal fizetett kevesebbet, mert csökkentette a kormány a z öntől elszedhető pénzt? ezelőtt biztosan a sosem hiábázók kormányoztak? hmmmm. Viszont nem is korrigálták gyorsan a mindent elq..ást. ha mondjuk csak e betű tipusával lett volna baj, 2002-től... de az a 15 gázáremelés fájt. Mindenkinek. Kivéve a mi ferinket, aki magának kialkudta , a többi között az olcsóbbat, illetve a cégének. értem én, hogy a lakosságot jobban esik fosztogatni... A profitot nem maximalizálta, hogy a lakossági árakat hatóságivá tették. Újra a magyar kormány rendelkezik afelett. De inkább meg kellene indokolniuk, előzőekben kormányzóknak, hogy miért is adták ki azt is amagyar kormány kezéből... , a saját hatáskörünkből... Mi volt abban a magyar állampolgárok érdeke. A lakosságé.

aszekelyek 2013.11.26. 20:01:54

@fzs.1933: nem, de ismerem lencsés Istvánt. több helyen összefutottam ezzel a nick-kel.

Van saját véleményem. Azt írtam ide.

nyünyüge 2013.11.26. 20:02:12

@fzs.1933:
nem, ő egy 8 hengeres, turbó változat, úgy készülj :).

fzs.1933 2013.11.26. 20:05:17

@aszekelyek:
kísértetiesen hasonló volt az írásjelek kihelyezésének módja...
@nyünyüge:
ismerem a fenti kolléga világképét, vitatkozni nem fogok vele erről ;)

csak egy néző 2013.11.26. 21:09:16

@aszekelyek:
Örülök, hogy kéretlenül megszólítottál, habár nekem nincs szándékomban veled bárnimemű diskurzusra székelykém(?). Javaslom, olvasgasd fel továbbra is a szomszéd Margitkának, hogy mennyi hasznot is intézett neki e derék rezsiharcos. Ja és annak a szomszédnak is, akinek nagynehezen 1 hónapja lett kész a kis házacskája, de e derék rezsiharcos neki is postázta, hogy 2013.januárja óta xxxxx ezer forintot takarított meg. Ugye nem kell idéznem a szomszéd válaszát?
Azért arról csak halkan tégy említést, hogy Margitka is és te is komám dalolva befizeted azt a sok adót, amit pluszban a nyakunkba sózott ez az zemberbarát a lakosságot sosem, hanem csak a mocskos multikat (stratégiai szerződéseket kötő), bankokat (nem fogják átterhelni a veszteséget) és a közüzemeket megszorongató kurmányunk. Javaslom, hogy ne habozz, fogadd meg nemzetvezető nagyurad ajánlásait, készülj, szervezkedj és lépj be a "rezsiharcot megvédő" (alaptörvénybe foglaló) derék nemzeti CÖF alakulatba. Gratulálok és nem tartok igényt a válaszodra.

Amadeus62 2013.11.26. 21:18:16

@csak egy néző:

Fura ez a cikk ITT. Úgy tudom a napi.hu-t megvette a fidesz még idén tavasszal, vagy nyáron...

Amadeus62 2013.11.26. 21:18:57

@aszekelyek:

Nyugi, hülyébb már nem leszel (remélhetőleg).

Secnir 2013.11.26. 21:47:55

@aszekelyek:
"milyen képesítés kell ahhoz, hogy szomszéd Margitka elolvassa a számláján, hogy ön 2013 januárja óta 15 ezer forinttal fizetett kevesebbet, mert csökkentette a kormány a z öntől elszedhető pénzt?"

ömmm
ummm.
eddig ugyebár volt 10%-os rezsicsökkentés. ha szomszéd Margitka 15.000-el fizet kevesebbet, az azt jelenti, hogy eddig 150.000 forint volt a havi (!) rezsije. emellett még meg is élt valamiből.
tehát akkor "milyen képesítés kell ahhoz" hogy rájöjj, szomszéd Margitkának mennyi a keresete? igen? neked is ennyi jött ki? tehát kurvára nem átlagember Margitka.
emellett mekkora az a kecó, aminek a HAVI(!) rezsije 150k ? egyszobakonyhafélkomfort?

Lencsés István 2013.11.27. 09:33:50

@ifj. Ozsvári Jenő: Nem vagyok vén , 26 éves vagyok . EMBER nem lehet marha . Lencsés istván vagyok . Rövidítés szint alatti . Ilyen nincs , hogy " .... má , mér mostmá .... " . Nem falun lakom , azaz még hazudsz is fosva , és ez szánalmas , igaz vicces is . :D :D :D + D A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz mit kezdeni , vagy csak személyeskedni próbálsz ? :D :O

@belekotty: Nem vagyok " .... Piftikeeee , Piftike .... " , azaz tanulj meg olvasni . Ilyen nincs , hogy . : " .... szájbertér .... " . Persze hogy forog , látva hogy nem tudsz olvasni . Nincs szükségem gyógypedagógusra , ne magadból indulj ki . :) ;) :D

közösperonos átszállás 2013.11.27. 09:43:41

@csak egy néző: ""Lazán megrántotta a vállát a kérdésre, és azt mondta, az a fontos, hogy győztek, nem az, hogy megsértették a választójogi törvényt.
Ha lehet, ilyen alakok inkább ne készüljenek a kormányzásra."
Ugye, hogy mennyivel jobb, alkalmasabb a kormányzásra, aki azt mondja, "...hogy majd jónnek az ügyvédeink, oszt' jó napot"? "

? Ez a kettő ugyanaz.

Vádló Bitófa 2013.11.27. 12:18:08

Valami ilyesmit mondott Göbbels:

Jó kormányzás jó propaganda nélkül semmit sem ér.
Jó propaganda jó kormányzás nélkül szintén nem ér semmit.

A fidesz már a jó propagandát megvalósította, jó kormányzás Hunyadi Mátyás óta nem nagyon volt errefelé...

smartdrive 2013.11.27. 17:36:44

magasságos atyaúristen. ezzel a két fonttal még Közép-Burundiban is minden kompatibilis

nyünyüge 2013.11.27. 18:29:58

"A Magyar Energia Hivatal tájékoztatása szerint országosan 52 milliárd forintos támogatásban részesülnek a távhőszolgáltatók idén, értesült a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a rezsidíjcsökkentésből fakadó veszteségeket így nem kell elszenvedniük a távhőszolgáltatóknak...."

Hát ja. Ilyen az igazságos és arányos rezsicsökkentés, amit a kormány a szolgáltatók extraprofitja terhére kiharcol. Mert megérdemeljük.

süti beállítások módosítása