Skip to content


       Szűrés lista

Rendőrségi kávézók a CBA-ban

Miután a rendőrség ügyesen kitervelte, mit kell tenni az iskoláskorúakkal és a hajléktalanokkal, egy újabb fontos problémát igyekeznek megoldani, ezért Police Coffee - Egy csésze kávé a bűnmegelőzésért címmel bűnmegelőzési kampány indul a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a rendőrség és a CBA együttműködésében.

policecoffee.jpg

A tegnap bejelentett dolog lényege, hogy az emberek az erre kijelölt boltokban egy csésze kávé mellett érdeklődhetnek a rendőröktől. 

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke az MTI kérdésére elmondta: arra számítanak, hogy a kötetlen beszélgetések során a bűncselekmények jelzésétől kezdve a tanácskérésig, a közrend és közbiztonság javítását szolgáló ötletekig számos téma felvetődhet. Példaként említette, akár azt is jelezhetik az emberek, hogy egy adott utca végén sötét van és ezért este kockázatos arrafelé járni, kérve, hogy értesítsék azt a szervezetet, aki ez ellen tenni tud. A kampány időzítését azzal indokolta, hogy adventkor az emberek nagy számban járnak vásárolni és ez lehetőséget kínál arra, hogy ha közben pihennek, egy kávé mellett elmondhassák véleményüket és javaslatukat a közrend és közbiztonság javítása érdekében. A hivatalos jelleg nélkül zajló programsorozatról azt mondta: meggyőződése, hogy az erősíteni fogja a párbeszédet a lakosság, az önkormányzat és a rendészeti szervek között.

Egry Attila, a VIII. kerület alpolgármestere a lakosság és a rendőrség közötti aktív kommunikáció fontosságát hangsúlyozta, és példaként említette, hogy Józsefváros már elindított egy hasonló programot Szomszédsági rendőrség néven. Ennek tapasztalatai alapján azt mondta: az emberek nyitottak az ilyen kezdeményezésekre.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a programsorozat következő állomása december 13-án Kecskeméten lesz, de más nagyvárosokban, illetve később kisebb településeken is folytatni kívánják a kampányt. Reményét fejezte ki, hogy a Police Coffee olyan kezdeményezés, amely a társadalom számára hatékony megoldást nyújt. (MTI)

Hogy a nemzeti kormány rendőrsége és a magyar üzletlánc miért éppen a hanyatló nyugat nyelvének szavaival nevezte el ezt a csodálatos projektet, az rejtély. Az is, hogy mennyibe kerül. Ezért már benyújtottunk egy közadatigénylést a Kimittudon keresztül az ORFK-nak, és megkerestük kérdéseinkkel a CBA-t is.

A kezdeményezést amúgy nem most találták ki, nyáron már nyitott a rendőrség egy ideiglenes kávézót "egy budakalászi bevásárlóközpontban, hogy közelebb kerüljenek az utca emberéhez".

Címkék: rendőrség társadalom cba

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr755681820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SirTocy 2013.12.09. 14:19:22

Éééés a probléma itt az, hogy... ?

InversioN 2013.12.09. 14:22:52

Mibe hogy, azt a rendőrt fogják beküldeni, akit az őrsön a leghaszontalanabbnak tartanak? :D

Johnny336 2013.12.09. 14:38:29

Ezen mondjuk én sem látok semmi kivetnivalót.
Azért CBA, mert az kormányközeli, és nem gaz multi. De ezt leszámítva, nincsen semmi gond a kezdeményezéssel.
Az emberek ha rendőrt látnak ökölbe szorul a gyomruk, az autósok nem mernek 30-nál gyorsabban haladni, ha rendőr is megy az úton, stb.

Ha lenne egy emberi és igazságos arca a szervnek, amiről úgy gondolod, hogy -törvénytisztelőként - baj esetén számíthatsz, annak csak pozitív eredménye lehet.

komplikato 2013.12.09. 14:38:35

Húúú, nagy biznic lesz ez a Lázáréknak. :D
Legalább "Áfa mentes" kávéból van?
Legalább futja majd a Gój motorosok színházba járatására ...

Egyébként ez annyira jellemző. Választások megnyerése előtt és után a rendőri jelenlét felerősödik, majd pár hónap múlva elvonják a prejktről a lóvét és lesz helyette nagy semmi. A Havannán volt egy állandó rendőrposzt hát az is így jött létre, majd szűnt meg. Vagy a József attila kaótelepen az amerikai filmeket idéző rendőrautós járörözés, aminél az lett a vége, hogy előbb gyalogos párokra majd pénz hiányában egy-két darab párosra cserélték. Hopp, erre el is kezdődtek ezerrel a lakás kirámolások, utcai kirablások. Szóval kíváncsian várom, hogy ennek a szép KAMPÁNY FOGÁSNAK meddig hagynak életteret, erős gyanu, hogy jövő őszre már nyoma sem lesz ennek sem.

komplikato 2013.12.09. 14:39:28

@Johnny336: "Azért CBA, mert az kormányközeli, és nem gaz multi."
Helyesen kormányközeli gaz multi, nem? :D

Virág et. 2013.12.09. 14:47:01

@SirTocy: Az ORFK költségvetési szerv, közpénzből működik. A bűnmegelőzési keretből finanszírozott kávézó azt jelenti, hogy közpénzhez jut - ki más, mint - a CBA. Ez a baj.

Hacsak nem ingyen, társadalmi munkában biztosítja ezt az üzletlánc, amit nem gondolok. De erre majd választ ad az adatkérés

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.12.09. 14:48:31

@Virág et.:

OFF
pár napja küldtem neked mélt, nézd meg légyszi

Kandeláber 2013.12.09. 15:06:09

TESCO-ba kellett volna beszervezni, egérszaros TESCO-gazdaságos kávéval. :D

Virág et. 2013.12.09. 15:07:19

@laspalmas: most néztem meg és nem jött semmi. :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.12.09. 15:19:24

@Virág et.:

biztos a híres blogmotor a hibás.......elküldtem most mégegyszer

Virág et. 2013.12.09. 15:27:19

@laspalmas: Most megkaptam, válaszoltam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.09. 16:00:58

Vajon ha Kovács II tizedessel vagy őrmivel beszéled meg, hogy szar a forgalmi end a xy kereszteződésben, akkor változik valami?
:D

Na ERRE mennyi erősforrás megy el?

kifordított nagyanyó 2013.12.09. 16:29:00

Jaaj már,kerül amibe kerül.
Valahogy úgy mondták régen,hogy nem kérdezzük meg mennyibe került a torta/sütemény előállítása!

Aram Hacsakúgynem 2013.12.09. 16:54:16

@Kandeláber: a CBA-hoz viszonyítva a TESCO egy csomó mindenben jobb minőségű és/vagy olcsóbb.

pl. a TESCO borkínálata fényévekkel előzi a CBÁ-ét, hogy csak egy fontos alapvető élelmiszert említsek. ;-)

persze, akinél egy egyszerű bevásárlás is nemzeti ügy, melynek során inkább a drágábbat és szarabbat választja, csak mert a tulajdonosok magyarként viszik a Kajmán-szigetekre a hasznot, azon nem nagyon lehet segíteni...

komplikato 2013.12.09. 17:09:26

@Aram Hacsakúgynem: Nem Kajmán-szigetek, simán csak Svájc ...

Kandeláber 2013.12.09. 17:09:45

@Aram Hacsakúgynem: A TESCO egy hulladék. Egyedül ott vettem olyan csomagolt darált húst, amit kicsomagolás után ki kellett dobnom, mert büdös volt.
Amellett egy jó ismerősöm áruátvevőként dolgozott TESCO-nál egy ideig, és horror sztorikat mesélt az imádott üzletedről.
Nálam egyébként az INTERSPAR és az AUCHAN jön be, úgyhogy nem nyert.
A bevásárlás nem nemzeti ügy nálam, de a selejtet nem veszem meg akkor sem, ha TESCO-ban árusítják.

Figyusz, a hozzád hasonlók olyanok mint a dékások: ha valaki egy rossz szót szól a bálványukra, egyből ugranak.
A bort pedig nem szeretem, ezért nem érdekel a választék.

2013.12.09. 20:16:42

off, de nem annyira mert a rendőrség három nap alatt se kapta el a patkányokat, ehelyett kávézgatnak

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/utottek-rugtak_a_villamoson_-_senki_nem_segitett_davidnak/2361019/

kérlek osszátok mindenhol.

Secnir 2013.12.09. 20:46:06

@Aram Hacsakúgynem:
"a CBA-hoz viszonyítva a TESCO egy csomó mindenben jobb minőségű és/vagy olcsóbb."
helyesen:
"a CBA-hoz viszonyítva a TESCO egy mindenben jobb minőségű és olcsóbb."

@Kandeláber:
"A TESCO egy hulladék. Egyedül ott vettem olyan csomagolt darált húst, amit kicsomagolás után ki kellett dobnom, mert büdös volt. Amellett egy jó ismerősöm áruátvevőként dolgozott TESCO-nál egy ideig, és horror sztorikat mesélt az imádott üzletedről."

félig igazad van. azért félig, mert nekem sikerült már acuhanban is, meg cba-ban is vennem büdös húst. egyedül a másfél utcával odébb lévő hentesnél nem sikerült.
ami pedig a tesco/acuhan/cba szentháromságot illeti: mivel mindegyik műs-más kézben van (ún 'franchise' boltok), ezért más a tulaj, és más a felfogása a boltnak. ami nálunk van, ott még rossz minőségű hússal nem találkoztam. a tulaj tudja: egyszer, csak egyszer menjen híre, hogy szar a hús, és a környékbeli hentesek 'lemészárolják' a tesco-t. kínosan pedáns is. meg ragyog az egész üzlet (szerintem több takarítót foglalkoztat, mint eladót). de egér pölö nincs.
szeretünk is odajárni (azért húst a hentestől)

Megdobbent 2013.12.09. 21:02:33

De igy legalabb nem lesz gond az ujjlenyomattal es a DNS mintaval :)))

lyken 2013.12.09. 22:11:00

@SirTocy: "Éééés a probléma itt az, hogy... ? "

...hogy bárki aki hívott már fel rendőrséget kényszerből tudja, hogy sosincs szabad járőr. Ha épp késsel keretnek akkor se. Ha épp folyamatban lévő betörést jelentesz, tetten érhető bűnözőkkel, akkor sem.
De hajléktalankísérgetésre van rendőr. Vagy ha a fehérvárin hajnalban hazahajtányozó egyetemistákat kell csesztetni, arra is van éjjel közepén 6 rendőr. Sőt, a 30-as táblákhoz is jut mindig.

Közben meg azt látod, hogy a fejétől bűzlik a hal, nem feltétlen az állomány a ludas: index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F09%2Fket_es_fel_ev_borton_a_rendort_falnak_nyomo_volt_fideszesnek%2F

Ennél az esetnél a politikus haverok meg a rendőrvezető simán kaphatna közös cellát.
Emlékszik még gondolom mindenki pár hónapja a rallisgyerekre aki a honvédelmi miniszterbe csattant és akit a felsővezető rendőrrokon miatt nem csesztettek előtte sose.

Visszatérve a kérdésre: a rendőr dolga az lenne, hogy bűnözőt fogjon. ehelyett hülyeségeket csináltatnak velük. Ráadásul nem világos minek van fegyverük, ha egyszer minden szar miatt a TEK-et kell hívniuk, mert el vannak tiltva a veszélyes helyzetektől. Magyarul van egy rakás egyenruhás mézeskalácskatonánk.

Közben meg képzik az újabb szemüveges mézeskalács katonákat. Jópénzért: lemil.blog.hu/2013/12/08/szazezer_tolteny

lyken 2013.12.09. 22:15:42

A lemil poszthoz a fideszőrség kapcsán:

1. Ha potens őrséget akarok, akkor nem szemüveges nagypapikból állítom ki és adok nekik fegyvert.
2. Ha potens őrséget akarok, akkor nem első világháborús maroklővegyverekkel szerelem fel.
3. Egy ember lőszerjavadalmazása heti 100 lövés, ami évi 5200 lövés minimálisan. Már ha szeretném, hogy jártas legyen. 350 főre ez ~ 2 millió db lőszer lenne évente. A százezer az lókuki.

Vádló Bitófa 2013.12.10. 09:32:51

A rendőrők ugyanolyanok, mint a cigányok:
-kb. 90%-uk bűnöző
-rettenetesen ostobák
-agresszívak
-mindig hazudnak
-csak falkában kemények
-stb...

Jelentősen javulna a közbiztonság ha megszüntetnék a rendőrséget. Akkor legalább lenne félnivalója a bűnözőknek. Lenne esély, hogy megkapják a büntetésüket.

Vádló Bitófa 2013.12.10. 09:34:47

@lyken: "Ha épp folyamatban lévő betörést jelentesz, tetten érhető bűnözőkkel, akkor sem."

Ilyenkor azt kell mondani, hogy már itt van a Gárda.
Egy percen belül kinn lesznek a kékcigányok is...

paráznabillegető 2013.12.10. 11:43:42

café polícia jobb név lenne.
a latin környezet illőbb az angolszásznál.

ursus artos 2013.12.10. 12:00:38

Izzadság szag van itt a Vastagbőrön...

Eddie 2013.12.10. 12:13:44

@komplikato: A kormányközeli az nem multi!!!!

Sieg 2013.12.10. 12:35:18

@SirTocy: "Éééés a probléma itt az, hogy... ?"

Kettő is: egyrészt egy ilyen program hatékonysága nagyon alacsony. Te el tudod képzelni, hogy nagy tömegben leülnek majd az emberek a rendőrökkel beszélgetni (és hogy az ilyen beszélgetéseknek bármilyen érdemi hatása lesz a rendőri munkára)? Én nehezen.

A másik a fentiből is következik, a költségek valószínűleg elég vastag ceruzával lettek tervezve (érdeklődve várom, hogy mit mondanak majd róla, mennyibe került). Persze, van valami haszna (és ezt lehet lobogtatni), de könnyen lehet, hogy majd kijön, hogy beszélgetésenként 37452 forintba került. Neked. Nekem. Mindenkinek.
Pláne hogy "véletlenül" az állami ügyeletes seggnyaló kis kedvenc multi kapta ezt a megbízást. Bár ezt manapság már szinte természetesnek veszi az ember.

Vagyis kb. annyi az értelme, mint az állami társkereső buliknak: semmi, a ráfordított pénzt sokkal okosabban is el lehetett volna költeni. Jó eséllyel ez is csak a haverok kifizetésének egy álcázott módja.

mildi 2013.12.10. 13:04:38

nem néztem meg a videókat, de ha már zsaruk meg a kávé, akkor remélem, fánk is lesz, mert anélkül nem az igazi :)

mildi 2013.12.10. 13:08:39

@Kandeláber: nálunk jó a tesco. viccen kívül. oké, boldog malacot nem árul, csak tápos iparit, de ezt leszámítva soha nem volt még baja a húsnak.
előre darált pedig nem veszünk. kinézzük a hentesnél-pultnál, és ledaráltatjuk.

viszont a helyi cba-ban már sikerült kukacos mogyorós csokit vennem...

Virág et. 2013.12.10. 16:37:19

@Tapmancs: Nem. Elégedetlenek vagyunk zero blogvezetésével és házon belüli puccsot egyeztetünk az eltávolítására.
2014-től Vidéki lesz az új bloggazda. Jönnek a ner-konform témák.

Helyettes szerkesztő meg a Lencsés Pista lesz. Neki vannak tényei egyedül.

2013.12.10. 17:15:52

@Virág et.: Ne röhögtess, mert felszakad a műtéti hegem !

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.12.10. 17:44:22

@Kandeláber: "Amellett egy jó ismerősöm áruátvevőként dolgozott TESCO-nál egy ideig, és horror sztorikat mesélt az imádott üzletedről."

ilyenkor mindig van egy jó ismerős. nem baj, csak mondom.

"Figyusz, a hozzád hasonlók olyanok mint a dékások: ha valaki egy rossz szót szól a bálványukra, egyből ugranak."

ja, bálványai jellemzően a mocskosballibeknek vannak. :-DDDD

"A bort pedig nem szeretem, ezért nem érdekel a választék."

érdekes, pedig eddig legalább volt mire fogni a kommentjeidet. ;-)

hivatásos naplopó 2013.12.18. 12:03:30

Nesze neked kávézás, egy ember többet tett, mint az egész bagázs itthon. Ja, hogy ez Prága

www.metropol.hu/bulvar/cikk/1124149-dicseret-az-utcan-zongorazo-rendornek

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2013.12.19. 21:57:34

OLVASS KURUC.INFO-T
Ott kimondatik, azaz leírva vagyon a bűnözők fajtája és minden, amit a rendőr elvtársak máig elsunnyognának, ki nem mondanák.
kuruc.info/

süti beállítások módosítása