Skip to content


       Szűrés lista

Diszkriminál az Egyenlő Bánásmód Hatóság

"Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése.
A hatóság azoknak az ügyfeleknek az ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér.

Az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján tiltja a hátrányos megkülönböztetést.
Védett tulajdonságok a következők: nem, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, nemzetiséghez való tartozás, életkor, anyanyelv, fogyatékosság, egészségi állapot, anyaság (terhesség) vagy apaság, családi állapot, szexuális irányultság, nemi identitás, társadalmi származás, vagyoni helyzet, vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény, foglalkozási jogviszony részmunkaidős jellege ill. határozott időtartama, érdekképviselethez való tartozás, egyéb helyzet.

Ha Ön úgy érzi, hogy védett tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személy, akkor keresse fel a hatóságot."

A diszkriminációellenes hatóság most pályázatot hirdetett. És megszabta a jelentkezők max. életkorát.

ebh.jpg

Az EBH-hoz egyébként rendszeresen érkeznek panaszok életkori megkülönböztetés miatt, és rendszeresen hoz is jogsértést megállapító határozatokat a hatóság. 200 ezer forintra bírságoltak például egy céget, amiért 20-30 éveseket keresett raktáros-árufeltöltő munkára, egy másik ügyben pedig azért marasztaltak el egy céget, mert az álláshirdetésükben kikötötték, hogy csak 40 éven aluliak pályázhatnak. - Index

Címkék: társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr615721486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Namely 2014.01.02. 14:53:39

A következő pályázat lehet akár ez is:
"Mindenki jelentkezhet, csak a zsidrákok, a katkók, a niggerek, meg azok a büdös cigányok kíméljenek!
Aláírás: az EBH"

:)

Namely 2014.01.02. 15:07:24

@Namely: ja, és ha kölyköd van, vagy vemhes akarsz lenni, akkor is húzz a f*szba.

jpmjpm 2014.01.02. 15:39:09

tökéletesen látni, hogy a hatalom leszar bármilyen törvényt ha saját magáról van szó. a törvények pedig csak az emberekre vonatkoznak. meghozzák, betartatják, csak pont ők nem tartják be. mer minek?

Kandeláber 2014.01.02. 15:42:15

Ez az a hatóság, amelyik a hahás kis pöcs besúgása alapján kötelezte a csajokat belépő fizetésére ott is, ahol a tulaj eltekintett ettől?
Most meg ők szabják meg a pályázók életkorát...
Komplett idióták gyülekezete.

varkány 2014.01.02. 16:29:20

-_-
Az ilyen cikkeket direkt provokációnak szánjátok vagy tényleg ennyire agyatokra ment a liberalizmus? Mert oké hogy szabadság, meg oké hogy egyenlőség de hogy egy fiatalok számára meghirdetett pályázatnak életkori határa van nagy kaland. Ha nektek ez a legfontosabb problémátok hát nagyon irigyellek titeket érte. Hé, a húgom ovijában volt egy rajzpályázat és nem engedtek jelentkeznem rá (pedig csak 25 vagyok). Ha írok egy riportot publikáljátok?

jpmjpm 2014.01.02. 17:50:41

@varkány: akkor viszont nincs értelme az egyenlő bánásmód hatóságnak. pláne annak, hogy akárkit elmarasztaljon ez a hatóság. nem?

Bee-zony 2014.01.02. 20:39:37

„Ha Ön úgy érzi, hogy védett tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személy, akkor keresse fel a hatóságot.”
Ezt a diszkrimináci intézményt fel kell jelenteni az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. Őőőő…
Ismét egy példa, hogy a saját törvényeiket sem tartják be. Akkor én tartsam be, aki utálom őket? Ha ők nem tartják be a saját törvényeiket, akkor én meg pláne nem tartom be azt, amit ők sem.
Az újbeszél szótár megint bővült: Egyenlő Bánásmód Hatóság = Egyedi Bánásmód Hatóság

„Akárhova nyúlsz, egyből eléred a szart.” Nekem is sikerült, kellett nekem „nyúlkálni”, egy eset, parkolómatrica, viszem hozzá az összes szirszart, meg a befizetett csekket, erre közli a spiné, hogy nem ad matricát, mert a forgalmi 3 nap múlva lejár. Persze sehol nincs olyan az általuk kreált szövegben, hogy 3 nap, vagy akárhány nap múlva lejáró forgalmira már nem adnak. Akkor basszátok meg anyátok, itt hagyom a tanyátok, először kerületen kívül, aztán Bp-n kívül, aztán országon kívül parkolok, nekem ez a feladat, ami a rohadtak röptében hozott íratlan törvényeiből következik.

Persze van náluk, állambácsinál, államnéninél másik eset is, a betarthatatlan törvény.
Ha ön munkanélküli, akkor fizessen havi 6660 (666, ismerős?) Ft TB-t. Miből? Nóóórmális?
Legyen ön is bűnöző, ha nem fehérgalléros, akkor egyszerű köztörvényes, és törjön be havonta egy Nemzeti Dohányboltba, hogy tudja miből fizetni a TB-t?
Ezt a törvényt (is) persze „fű alatt”, médiacsendben vezették be.
Itt tart ezzel a helyzet, és persze nem csak egyedi esetekről van szó:
„Rövid történetem a következő:2011 év közepén regisztráltattam magamat egy területileg illetékes munkaügyi központban. Majd 2013 szeptemberben levelet kaptam a Nav tól hogy kb 150000Ft egészégügyi járulékot nem fizettem meg. Remek mert munkanélküli segélyt sem folyósítottak,munkát nem kaptam mivel 56 éves vagyok,de igy lett ez a tartozás amit befizetni nem tudok mert tényleg nincs munkám. Önkormányzati segélyben sem részesülök ,és amit felháborítónak tartok hogy a munkaügyi hivatalban ezt senki sem mondta és kifüggesztve sincs. Írtam a Nav nak hogy engedje el a tartozást mivel semmim sincs és tényleg nincs semmim,de a kérelmet nem fogadják el max halasztást kérhetek ha igazolom hogy majd miből fizetem meg az adót(tiszta vicc). Bárhogy gondolom végig mindezt felfoghatatlan számomra hogy ebbe a helyzetbe kerültem. Kérném segítségüket az ügyben mert igazán el vagyok keseredve e maitt, megoldást szeretnék válaszukat köszönöm.”

„Szankcióra számíthat, aki nem fizeti be maga után a tb-t
Akik tavaly tavasszal fejezték be iskolai tanulmányukat és azóta sem sikerült elhelyezkedniük, azoknak mostantól maguk után kell befizetniük a tb-t.”
www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/szankciora-szamithat-aki-nem-fizeti-be-maga-utan-a-tb-t-483630

Korrupt és kriminális banán(narancs)köztársaság, észak-koreai típusú kormánypropagandával.
Ne várja meg, amíg még rosszabb lesz – mert az lesz –, menjen el most, vagy legalább ahogy jön a tavasz; a legjobb szavazás a lábbal szavazás.

"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"
Azt persze nem írja ki, hogy melyik az az olyan kifejezés, vagy link... B+

Bee-zony 2014.01.02. 20:46:24

„Hogyan van ez a TB fizetés munkanélkülieknek? Pályakezdő vagyok, munka nélkül hogy fizessek?
22 éves pályakezdő vagy. Dolgoztam kb 5 hónapot betanított munkásként, aztán elvégeztem egy szakmát, amiben eddig nem tudtam elhelyezkedni. Jött a NAV-tól egy levelem, hogy egy éve nincs fizetve az egészségügyi járulékom, fizessek be közel 80 ezret... Most mit lehet csinálni? Nincs munkából nincs pénzem amit befizethetnék. Pályakezdőként meg kellek a kutyának... Adnátok valami jó tanácsot?”
Na, megvan, a gyakori kerdesek pont hu a tiltott link. Miiiéééérttt???

vomit 2014.01.02. 22:34:46

@varkány: linket, vagy kamu. nincs is ovis hugod, es/vagy nem 25 eves vagy.

BénaBéni 2014.01.03. 09:40:30

@Bee-zony:
Háááát!- ez már csak így működik nálunk.
Ha adót, TB- t, stb. fizetsz, nem firtatják miből élsz. Legfeljebb a Rendőrség! XDXDXD

protézisesh 2014.01.03. 09:50:59

A biztositasokban az a legnagyobb genyasag (legyen az kgfb vagy tb), hogy ha kimarade gy idoszak, azt is bevasaljak rajtad... Azzal semmi gondom nem lenne, hogy nem fizetek tb-t, viszont a korhazban az orrom ele dugnak a szamlat, ha oda kerulnék. Teljesen jogos, hogy vagy te, vagy a tb (tudod, tarsadalombiztositas, afféle ember-casco) fizessen az eü ellatasert. De hogy a csoringer palyakezdo diakot egybol belokjek adosrabszolganak, na az kemeny....

Bretschneider detektív 2014.01.03. 09:54:01

Mi egy időben a koncertplakátjainkra odaírtuk, hogy minden 16-25 év között lányt szívesen látunk, korra és nemre való tekintet nélkül.

Bretschneider detektív 2014.01.03. 09:57:18

@Bee-zony: Gratulálok, elindultál lefelé. Ha nem fizetsz, utána kapsz még bírságot is a nyakadba, évek során bizony felgyülemlik az a "kis" összeg. Görgetheted magad előtt sokáig. Szerencsére azért az orvosnál ellátnak, mert jogviszonyod van.

Én is jártam így, igaz, régebben, reklamáltam is, hogy ha nincs jövedelmem, miből fizessem az EÜ járulékot, azt javasolták, hogy egy családtagom fizesse be helyettem.

Szúrófény 2014.01.03. 10:15:09

@jpmjpm:
„ A törvényről :Gyűjtemény

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt.

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

Aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, kit a szükség tyúkot rabolni kényszerített! Tiborc a Bánk Bánban!

Bee-zony 2014.01.04. 03:55:08

@BénaBéni: egy Gyurcsányos vicc, ami azóta csak még aktuálisabb lett:
„George Bush büszkén mondja német és magyar kollegájának, hogy az amerikaiak átlagban 3000 dollárt keresnek. 2000-ből meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli, mire költik a maradék ezret.
Angela Merkel: A németek 2000 eurót keresnek, 1500-ból meg lehet élni, és az államot nem érdekli, mire költik a többi 500-at.
Gyurcsány Ferenc: A magyarok 100 ezret keresnek, 150 ezerből meg lehet élni, és az államot nem érdekli, hogy honnan szerzik hozzá az 50 ezret.”

Bee-zony 2014.01.04. 03:58:38

@Bretschneider detektív: Figyelmesebb olvasást, ahol idézőjel van, az nem tőlem van, és nem az én esetem. Én már túl vagyok a TB-s lehúzáson 2011 óta, amikor az überokos anyám kifizetett a legalizált rablóknak kétszáz-valahányezret ezügyben. Persze felmerült az is, hogy kifizetjük a kezelést. Nem, azt nem lehet, azt csak a külföldiek tehetik meg. Nesze, még a külföldi is jobban jár Magyarországon...
Nem lefelé tartok, hanem kifelé, és már külön dossziét kell nyissak annak, hogy honnan mikor jelentkezzek ki. Zavaros és elhallgatott téma ez, az emberek egymást kérdezgetik róla a neten és próbálják a többieket felvilágosítani. A judeonáci rablókúrmány és a judeonáci média persze hallgat.
Úgy néz ki, hogy ha a külföldi tartózkodás több mint egy szokásos turistaút, több mint 1 hónap, és nem egyszerűen csak szabadságon van valaki, és se a cég, se az önkormányzat, se senki nem fizeti utána a TB-t, akkor ki kell belőle jelentkezni, aztán ha visszajön, és orvoshoz akar menni az illető, akkor előtte meg be, de még nem ástam magam bele a témába, a judeonácik pedig minden feltételezhető aljasságot valóra váltanak, tehát bármi rossz megtörténhet, és bármely idevonatkozó leírás is dátumhoz kötött, ma ez van, holnap meg már lehet hogy még rosszabb, sőt, amint a fejlemények mutatják, ez a papírforma.

Bee-zony 2014.01.04. 03:59:37

@Szúrófény: Magyarország nagyon jó példa rá, hogy ez így van, főleg az elmúlt 8+4 évben. Nesze neked XXI. század...

ámbátor 2014.01.05. 17:47:10

Update-elt a hatóság:
* A dizájnpályázat a hatóság TÁMOP-5.5.5. projektjében megvalósuló Ifjúsági akció aktuális eleme, a korábbi tematikus kiadványok, oktatófilm és hangoskönyv mellett. Az életkoron alapuló kikötés ebben az esetben nem diszkriminatív, mivel azon az ésszerű indokon alapul, hogy az Európai Unió által finanszírozott fenti projektnek 2013-14-ben kiemelt célcsoportja a 35 év alatti korosztály.

Bee-zony 2014.01.07. 01:19:54

@Kuviklacz: Kösz’ az infót, a többi emigráns nevében is; én most az egyéb feltételek (tényleges, fizikai) megteremtésével vagyok elfoglalva, a bürokrácia rész élesben csak márciustól következik – és szerencsés vagyok, „Máté 24:20 Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:”

Bee-zony 2014.01.07. 01:36:44

@ámbátor: „...ebben az esetben nem diszkriminatív, mivel azon az ésszerű indokon alapul, hogy...”
Azt, hogy azon az ésszerű indokon alapul, hogy…, ki mondhatja, és milyen eredménnyel? – mindenki és egyforma eredménnyel, vagy csak a hatóság? Mert én pl. sok ésszerű indokot tudok rohadt zsidók, szemét cigányok, szarmagyarok, és más kártevők ellen, és a vendéglátósok is… Persze, legyen zártkörű; akkor meg ez lesz a problémájuk; akkor nem diszkriminatív, hanem kirekesztő. Nem elég, hogy egy elv érvényesül, az erősebb kutya baszik, még egy nagy rakás hazugságot is mellékelnek (tojnak) hozzá.

süti beállítások módosítása