Skip to content


       Szűrés lista

"Európa legdrágább gázára": a legenda nyomában

Rogán Antal lendületes rezsifórumáról az Index írt egy részletes riportot, az ember már csak legyint (vagy esetleg kiköp egyet oldalra) a sok hülyeség, hazugság és manipuláció láttán-hallatán, de ennél a képnél azért álljunk meg egy pillanatra:

tóni.jpg
Szerencsére az Eurostaton minden adat megtalálható. Nézzük meg mi az igazság, mit mutatnak a számok:

A gáz ára, 2009:

gáz_2009.jpg

Gáz árának változása 2005-2013, EU27 vs. Magyarország
Nézd már, melyik két évben sikerült átlépni az EU27 átlagot? Nem Orbán volt akkor a miniszterelnök?

gáz_eu27.jpg
Az áram ára, 2009:

áram_2009.jpg

Az áram árának változása 2005-2013, EU27 vs. Magyarország

áram_eu27.jpg
Igazán nincs mit Tóni, szívesen, és persze mocskos szemét Gyurcsány!

Címkék: statisztika rezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr575787688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2014.01.30. 09:57:17

"alig emelkedett az elmúlt években az EU-ban....csak az elmúlt 4 évben emelkedett 10%-ot!"

vigyázni vigyázni, az agit-prop direktívák szerint az emúnyóccévben a megagyurcsány emelte az áram árát 15-ször. óvatosan kevergessük ide a világpiaci árakat, mielőtt leszidnak érte.

elwood 2014.01.30. 10:07:28

@VT Man: meg volt egy másik nagy érv is, hogy a sejthető pénzügyi konstrukcióval az áram ára a duplája a jelenlegi piaci áraknak. négy évi tíz százalékos emelkedéssel húsz év múlva érjük el a hatékonyság szintjét, addig vastag veszteséget téve zsebre. húsz év utánra meg ki tudja mi lesz ...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.30. 10:10:40

Persze tii nem véditek a fideszt,csak...

Röhögnöm kell.:)))
Na viszlát!

Fazakas László 2014.01.30. 10:12:49

@röhögő:
Ne a bruttót számold ám magyarban, hanem amit kézhez vagy zsebbe kap a dolgozó.
Akkor máris nagyon HOPPÁ van!
Az osztrák 5x-ös bére se a bruttójához van ám kiszámolva, hanem hogy mennyi van a zsebében (bankszámláján)!
Nem egy ismerősöm él Ausztriában, tehát azért ott nem eszik olyan forrón!
Az unokatesóm például Bécsben lakik. A nyugdíja 1200 euró, amihez megkapja még a családtámogatási segélyt, ami 360 euró, mert nála van és ő neveli az egyik unokáját.
Az testvérek között is, no meg átszámítva szintén (az éppen aktuális 310 forintos árral) az majdnem 484 ezer forint!
Miközben itt az átlagdolgozók nagyjából 100-120-at visznek haza!
És ő ott csak egy kisnyugdíjas!
Azért egy saját lakást már tudott venni Bécsben, még ha cukrászdát nem is nyitott
(és amivel a hülye megyó kampányolta nekünk annyira az EU-t a valamikori belépésünk idején)

Meridian74 2014.01.30. 10:22:34

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): tudod, álmodik a nyomor... Fel ne ébredj, mert nagyons szar lesz neked!

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.30. 10:22:46

a vb kezd teljesen meglibbanni

mi lesz a következő poszt?neszavaajobbikramernácik nálunk legolcsóbb a vízavilágon?

wehewehwewheeee :D

ez a messiás Gordon jól rottyra tett pár agyat a zországban....:-D

2014.01.30. 10:35:26

@InversioN: Szívemből szóltál.

2014.01.30. 10:37:04

@InversioN: Tegyük hozzá: egy másik férfiéval.

CJKrisz 2014.01.30. 10:50:03

Először magyarul kellene megtanulni. Valaminek az ára nem lehet drága, vagy olcsó. Legfeljebb magas, vagy alacsony...

2014.01.30. 10:50:12

@Fazakas László: Semmi köze az árnak a bérhez. Tudod, az árat a beszerzés a költségek és az adó határozza meg jelen esetben.. Miért nem a kereslet? Mert hatósági áras termék.
Tehát, ha importálod a gázt, tekintettel arra, hogy nem elegendő a magyar , kénytelen vagy a nemzetközi piaci áron kifizetni. Mondom, kifizetni. Namost, tök mindegy, hogy miből fizeted: adóból, vagy beépítve az árába. A vételi ár ugyanannyi. Tehát lehet nulla forint is agáz, attól még fizetni kell a szállításért. Legfeljebb adó formájában hajtják be.
Attól, hogy alacsony a bér, még semmi nem indokolja az alacsony árakat. Talán az lenne érdekes, ha nulla százalékos volna az áfája.... Nade akkor nincs bevétele szeretett kormányunknak! Miből épülne stadion?

2014.01.30. 10:50:29

@Keresztespok: "Nem kellet volna a Horn-Suchman maffiának a magyar állampolgárokra nézve hihetetlen kedvezőtlen szerződéssel elkótyavetyélni a természetes monopóliumnak számító energiaszolgáltató vállalatokat. Jobb érzésű helyeken ilyesmiért a politikusok lógnak. A természetes monopóliumok jobb helyen vannak az államnál mindenütt a világon."
Elb@szták a pártkasszát.

joska61 2014.01.30. 11:05:15

Ilyenkor azzal szoktak takarózni, hogy "de a fizetésekhez képest". Viszont a világpiacot rohadtul nem érdekli, hogy mennyi az átlagbér Magyarországon.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.30. 11:13:34

@joska61:
Pont ezt mondtam tegnap: a piaci kofát sem érdekli, hogy aki megveszi nála a krumplit, annak egy kiló krumpli a jövedelme hány százalékát jelenti.

Energiahordozók szempontjából (is) kiszolgáltatott ország vagyunk, meg leszünk is, amíg nem találunk olyan tömeges energiatermelési módszert, ami kiváltja a bármilyen importot (akár a dúsított uránét is), vagy amíg a fogyasztásunkat nem igazítjuk a lehetőségeinkhez. Addig legfeljebb azt lehet megválasztani, hogy kitől akarunk függni.

kalandfereg 2014.01.30. 11:14:36

Köszi, hogy ezt valaki így kikereste. Jó, hogy nem a Tóni mögötti feliratra vagyunk hagyatkozva.

Fazakas László 2014.01.30. 11:27:41

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha csupán a gázra nézzük végig ezeket a dolgokat - a magyarországi lakossági (tehát főzési-fűtési) gázfelhasználás teljes egészét egy az egyben képes fedezni a hazai gázkitermelés /a Szeged-Makó környéki/ vagy Nagykanizsa környéki gázkutakból.
A behozott orosz import földgáz nagyobbik részét többnyire a hőerőművek és mellette az ipar (vegyipar) hasznosítja (pl. Tiszaújvárosi TVK oleffin-üzeme, stb) mint ipari alapaanyagot. Tehát az nem fűtésre megy el!

Az orosz földgázra meg mindenféle hosszú távú államközi szerződések vannak, tehát azok a napi piaci gázáraktól egy kissé elég messze eltérőek!
Most az, hogy a gázszolgáltatók a hazai kitelmelésű gázt miért világpiaci beszerzésként számolják el a lakosság felé - legalábbis az árában - az bizony jó kérdés lenne bizonyos gazdasági miniszterek felé ...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.01.30. 11:51:23

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Mo nem világpiaci áron, hanem fixen leszerződve veszi a gázt, illetve vannak saját lelőhelyei, amik a lakossági fogyasztást bizonyítottan kiszolgálnák. (ukrán - orosz gázvita, amikor konkrétan elzárták a gázt)

Ennek ellenére a világpiaci árcsökkenésre
(www.vg.hu/vallalatok/energia/csokkeno-gaztarifak-nagy-britanniaban-310483)
áremeléssel válaszolni minimum etikátlan.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.30. 12:04:59

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Első ránézésre itt a piaci mechanizmusok alapvető nem-ismerésének esete forog fenn:
- Magyarország bizony a világpiaci áron veszi a gázt, mert eleve a szerződés szerinti ár a világpiaci áron alapul, persze figyelembe véve még egy csomó dolgot, mint például a két ország egymáshoz való viszonyát, a csatolt ügyleteiket. Az biztos, hogy olyan szerződést senki nem ír és írt alá, főleg gázra, hogy annak ára évekig ugyanannyi lesz. Egy hosszútávú szerződés garancia lehet mindkét félnek, de hogy nem vonják ki magukat ezzel a világpiaci ár hatása alól, az tuti.
- A lakossági önellátással Magyarország kb. kitörölheti a seggét. Ha ugyanis az ország nem tud ahhoz elég gázt venni, hogy az ott levő gyárak működjenek, akkor a lakosság megsütheti a gázát.
- Britannia nem a világpiac, csak egy eleme. Ha a britek olcsóbban tudják adni a gázt, mert a tengeri mezőikről jön elég és olcsón, akkor már csak a maradékot kell megvenniük a világpiaci áron, ami esetleg drágább, és akkor a kettő átlaga máris olcsóbb, mint amit Magyarország megengedhet magának.

Ettől még etikátlan világpiaci árcsökkentésre árnövekedéssel reagálni, csak pont nem azokért a dolgokért, amit itt előhoztál. Azért van a versenyhivatal, a fogyasztóvédelem meg minden más, hogy az amúgy világpiacilag indokolható hatásoknál kedvezőtlenebb feltételekkel ne kelljen a fogyasztóknak, a lakosságnak szembesülni. Az viszont már inkább káros, ha eleve a világpiaci hatásoktól is ilyen hatósági intézkedésekkel akarják megvédeni a lakosságot, mert ez például olyan tévképzetekhez vezet, mint hogy a kormány csökkenti a rezsit, és ez egyedül a kormány érdeme...

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.01.30. 12:15:23

@Övönaluli Lali:

"Az üzemagyag nettó árára ráteszik a jövedéki adót, és erre a kettőre együtt számolják az Áfa-t!
Nem ám áfa és jövedéki adó külön-külön, hanem együtt, azaz adózott adó"

Jól írod. Érdekes dolog ez az ÁFA. Különösen, hogy az eladó árrése után is adóz fizetsz.

Egy tábla csokira is pakolódik némi NETA (Népegészségügyi Termékadó, ez egyébként kissé nonszensz), erre jön a kiskereskedő árrése, s ez után fizeted meg az ÁFA-t.

Egy doboz 5%-os sör 199 Ft-os árában van 40,5 Ft jövedéki adó. Erre szintén számolódik cca. 30% kiskereskedői árrés (hiszen a kereskedő a terméket jövedéki adóval növelt áron veszi át a gyártótól) - máris kb. 58 Ft-nál járunk, erre számítunk fel 27% FA-t, így mintegy 15,60 Ft jön ki.
A teljes sör árából tehát 7,85% jövadó után fizetett forgalmi adó.
A termékár ÁFA számítása előtti adók (jövedéki, NETA, SZJA., stb) sajnos árképző tényezők.

A probléma szerintem mégsem ez, hanem a magas és szinte általános 27% ÁFA kulcs.

ON:
Egy már közepes cégnél is előfordul, hogy a tulajdonosnak a menedzsment által vetített adatok hamisak (hogy leplezzék lopásaikat).
Ha a tulajdonos okos, akkor látja ezt és sürgősen menedzsmentet vált (esetleg feljelentést is tesz).
Ha nem, akkor cége előbb-utóbb csődbe megy.

Fenti példa okán azt hiszem, nincs szükség a téma bővebb kifejtésére.

Le_Penseur 2014.01.30. 12:21:07

Köszönő viszonyban sincsenek a nyilatkozatok és a grafikonok a tényekkel, de eztmár igazán megszokhattuk volna.

исключительно ФИДЕС

Pagnar 2014.01.30. 12:48:57

@martineden: na megjott a masik vervoros geci is. Aruld el nekunk te nyomorek, ki a kedvenced a zosszefogasbol?
A bauer? Lol
Netan a megujulas peldakepe kuncze maci?
Aaaa megvan, a stilusodbol itelve tuti onagysaga fodor gabriella...

Ennel szanalmasabb, rohejesebb csapatot bazmeg a magyar politika nem latott, pedig a fideszben is van jonehany retardalt.

Alig varom, hogy aprilisi pofara esesetek utan (minimum fidesz 3/4, jobb ha felkeszited a hitvany lelkedet) telebasszam "lol"-al a zinterneten megtalalhato osszes blogot.

Satyala 2014.01.30. 13:01:26

@eßemfaßom meg áll:Nyilván könnyű orbán nyakába varrni a 2010-es áremelést, ha elfelejtjük azt az apróságot, hogy a korábbi gázártámogatást egy bizonyos Bajnai miniszterelmöksége alatt törölték el, vicces módon éppen 2010 áprilisi kezdődátummal. Ebből mi marad meg az egységsugarú orbánfóbiásnak? "Orbán emelte a gáz árát"

Muhahahaha... A2/3-al rendelkező Orbán kormány meg nem tudta megváltoztatni az előző kormány ezen rendeletét... Ezen kívül mindent amihez csak kedvük volt, törvénytelenül, visszamenőlegesen, vagy ahogy csak akarták, de ezt nem lehetett megváltoztatni... Hhahaha....

Qub 2014.01.30. 13:28:13

Valaki aki védi Tónit magyarázza el nekem hogy ha a fizetésekhez képest kell sokat fizetni a gázért és az áramért és ezek jó részét külföldről sikerül beszerezni ami ugye piaci alapon megy, akkor miért nem azon dolgoznak hogy olyan gazdasági környezetet hozzanak létre amelyben a fizetések konvergálnak a nyugat-európai átlagbér színvonalhoz?? Miért harcolunk a piacok ellen? Megnyerhetetlen küzdelem.. És ezt minden épeszű ember látja.. Miért a rezsicsökkentés? Miért nem a termelékenység a szolgáltatási színvonal az oktatás és ezzel együtt a bérnövekedés?

Qub 2014.01.30. 13:29:02

@Qub: a vége lemaradt: a fő célpont..

Aureliano Buendía ezredes 2014.01.30. 13:35:01

@Qub: Miért, miért? Mert ezekkel nem lehetne választást nyerni két hónap múlva.

pisda 2014.01.30. 14:04:19

A gáz vagy áram ára csak ugyan olcsóbb lett, de attól még a világpiaci áron kell beszerezni a gázt vagy áramot a különböző szolgáltatóknak.
A Szolgáltatók egyet tehetnek a veszteséget lenyelik, azt majd lehúzzák a rolót, mint a Fővárosi Vízművek, aminek kb. 2 milliárd Forint pénzügyi segítségre van szüksége, mert nem tudnak a működési engedélyük jogszabályi feltételeinek megfelelni.
A Szolgáltatók pedig okosak, karbantartás és felújítás már nem lesz. Azt majd azt vesszük észre, hogy többször lesz kimaradás a szolgáltatásokban. (vissza a 80 90-es évek áramkimaradásaira vagy a gáz szolgáltatás szüneteltetéséhez)
De nem baj olcsóbb az áram és a gáz.

kvadrillio 2014.01.30. 14:04:33

visszaesett a termelés - visszaesett az energiafogyasztás......a gáááz is !
nu, ha megmaradt....AKKOR KELL CSÖKKENTENI A ZÁRÁT ! :)

Ma Baker 2014.01.30. 14:06:03

Tehát jól látszik, hogy a hasonló gazdasági helyzetben lévő országokhoz képest jó 30%-kal drágább itt a gáz. Kivétel Szlovákia...

Namely 2014.01.30. 14:10:07

Ugyan már... csak nem fogunk azon gondolkodni, hogy egy megélhetési bűnöző miket hazudik a havi apanázsért?!?!?!
Rogán Antal nem ért semmihez, a szaktudása egy leveli békáéval vetekszik. A két hasznosítható tulajdonsága a seggnyalás és az igazodás, ehhez mérten végzi a napi házi feladatát.
Arcátlanul hazudozik az emberek arcába, de ez már nem hír. Ezzel egyáltalán nem tűnik ki a politikusok közül.
Hülye. Gerinctelen. Arcátlan. Jellemtelen. Semmihaszna. Buta.
Ezért ment el politikusnak.

csak egy néző 2014.01.30. 14:34:23

Rogán Tóni, Rezsirizsaharcosrapper Szilárd, mehetnétek tanulmány útra és akár ott is maradhatnátok a bandátokkal együtt.
"A benzin ugyanis Türkmenisztánban ingyen van. Meg az áram is. És a gáz. Na jó, a benzin nem teljesen, mert állampolgári jogon csak 1200 litert lehet tankolni évente, és ha kifogy a keret, már pénzért kell venni: akkor nem egészen 50 forintba kerül literje. És a vízért, a csatornáért meg a szemétszállításért is fizetni kell, így egy 80-100 m²-es lakás közös költsége akár a 2000 forintot is elérheti havonta. Annyira magas labda, hogy már tényleg nem illik lecsapni, úgyhogy a magyar rezsicsökkentésen való élcelődést hagyjuk is, és különben is, hiába övék a világ második legnagyobb földgázkincse, az örök élet kérdését láthatóan még Gurbanguly Berdimuhamedow sem tudta megoldani. Sőt, az ingyen sört sem." (Majd Viktor ezt is megoldja)
Fidióta elvtársak a következő 4 évre itt a program, lesz még dolga a Rezsirizsarapper Szilárdnak, mire elérjük a 2000 Ft-os rezsidíjat. Habár majd besegít Széles fejenagy Gabi csodatalálmánya is és már csak egy aprócska dolog lenne, hogy megtaláljuk azt a gázmezőt, amivel gyarmatosíthatnánk ezt a haldokló, magát demokratának hazudó európát, és biza felépítjük Paksot, ahol fillérekért gyártunk villanyt. Hajrá fityesz!!!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.01.30. 14:47:31

@eßemfaßom meg áll: teljesen jól látod, de ez senkit se érdekel, csak a kaffogás.

belekotty 2014.01.30. 14:51:39

@Fazakas László: "Ne a bruttót számold ám magyarban, hanem amit kézhez vagy zsebbe kap a dolgozó.
Akkor máris nagyon HOPPÁ van!"

- Aha értem. tehát nagyobb az állami elvonás itthon mint Ausztriában. Ezt akarod mondani röhögőnek?

csárli hárper 2014.01.30. 15:16:42

és az nem lehet, hogy tonyó elvtárs a jelenre utalt ezzel a kijelentéssel?

Borenbukk 2014.01.30. 15:51:00

@eßemfaßom meg áll: "Nyilván könnyű orbán nyakába varrni a 2010-es áremelést, ha elfelejtjük azt az apróságot, hogy a korábbi gázártámogatást egy bizonyos Bajnai miniszterelmöksége alatt törölték el, vicces módon éppen 2010 áprilisi kezdődátummal. Ebből mi marad meg az egységsugarú orbánfóbiásnak? "Orbán emelte a gáz árát""

Nyilvan, ambator ha jol emlekszem a tamogatas nem volt resze az arnak, hanem kulon kedvezmeny volt, igy aztan az eltrolese is kevesse befolyasolhatta az arat.

binyóka 2014.01.30. 15:59:12

Nagyjából átfutottam a kommenteket, de egy dologról nem találtam említést.
Nevezetesen arról, hogy milyen terhek rakódnak még a kézhez kapott számlákra.
Vegyük pl az áramszámlát:
Mindenkinek ismerős, hogy egy csomó szir-szar járulék rátevődik.
Lehet, hogy maga az áramdíj megfelel a fenntebbi kimutatásnak, de ha hozzátesszük a sok sallangot, azonnal több lesz legalább 20-30%-kal. Íly módon másként fest a dolog.
Mindenki látott már villanyszámlát. Annyi plusz van rajta, hogy csuda.(Szénszerkezeti átalakítás, és társai) Ezek is hozzá jönnek az árhoz..
Nem tudom, pl. Németországban vannak-e ilyen járulékos költségek, de szerintem ha a szolgáltató ugyan ennyi plusz díjat számolna fel ott is, bevernék a szolgáltató üvegpalotájának az ablakát.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.30. 16:18:16

Remeg Rogán, izzad Lázár,
Füllentésre utal e jel:
Manipulált itt a gázár
S Magyarország jobban tejel.

Fejődik a nép, a marha,
S nagy számot lát rezsicsekken.
Hahotáz sok oligarcha
S térdet csapkod, csak úgy nyekken.

Lerobban sok ovi, isi,
Nagy homály van, kevés pixel.
Választás lesz, áprilisi,
Aki magyar, megy és ikszel.

;-)

Borenbukk 2014.01.30. 16:22:56

@binyóka: Nem, mert az viszont resze az arnak, csak a szolgaltatok kireszleteztek, mert egyreszrol kotelezo volt, masreszrol meg a pogar lathatta, kihez is megy a penze igazabol.

Borenbukk 2014.01.30. 16:23:59

@binyóka: Ja, es megmielott tovabbi hulyesegeket halmoznal egymasra. Ezek a tetelek nem maradnak az egyetemes szolgaltatonal.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.30. 16:24:17

Ami nagyon magas Magyarországon, az a telefonálás. Ott rezsicsökkentés helyett újabb adót vezettek be. Persze megértem, a nyugdíjasok ritkábban használják a mobilt és jobban érdekli őket a rezsiszámla. A szépen emelkedő nyugdíjukból pedig fizethetik a gyerekeik és unokáik rezsijét is, már ha vették a fáradságot és neveltek gyereket...

tede 2014.01.30. 16:30:04

Olcsó a gáz, majd a szocik megemelik az árát, ne aggódjál.

Pisti 90 2014.01.30. 17:07:27

Fizetnék én nagyon szívesen olyan gázárat mint a németek, HA ugyanolyan fizetést is kapnék mellé, mint ők...

kvadrillio 2014.01.30. 17:25:43

Vállalatok » Energia
Elkeserítő adatok jelentek meg Európáról
2013. július 22. 06:30

2012-ben is folytatódott az európai energiafogyasztás csökkenése, ami az EU-s klímavédelmi akciók mellett sem fest kedvező képet a gazdasági aktivitásról. Sok energiahordozó esetében 10 évvel korábbi szinten alakult a 2012-es energiafogyasztás az Európai Unióban, ráadásul egyedül a klímabarátnak alig nevezhető szén volt az, amelynek fogyasztása bővülni tudott 2011 és 2012 között. A BP adatai alapján 2012-ben a magyar energiafogyasztás olyan szinten alakult, mint a 70-es évek közepén.

minden energia ágazatban óriási a fogyasztáscsökkenés....
MÁR ÉVEKKEL EZELŐTT CSÖKKENTENI KELLETT VOLNA AZ ENERGIAÁRAKAT, DE NEM CSÖKKENTETTE A MAGYAR ORMÁNY !

GOOGLEBA BEÜTVE A CIKKRÉSZLETET MEGJELENIK AZ EGÉSZ CIKK...ÉRDEKESSSSSS....

EMU 2014.01.30. 17:26:48

A Munka Érdemrend ezüst fokozatával kitüntetett Rogán Antal elvtárs, a Ságvári Gimnázium KISZ-bizottságának titkára állított valamit. Hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal? Kérem, komcsiból fideszessé vedlett nemzeti csúcsmutáns, aki ha már az anyjában nem tudott maradni, legalább a szülőhelyén maradt volna ez a komplexusos vidéki sötét suttyó ganajtúró, nem pedig a fővárosban osztaná az észt ez a trágyaszagú jöttment tanyasi pribék. Fideszes díszpéldány a koleszból, a főnökével együtt húzhatna haza a k. anyjába vályogot rakni. A levegővétele is hazug mocsokság, ahogy az összes tanyasi párttitkár-ivadéknak

binyóka 2014.01.30. 17:31:18

@Borenbukk:
Nyilván nem. Egy elenyésző részét befizetik az államkasszába, de a többi náluk marad.
Ezen tételeknek csak a képzelet, és a (ha van még ilyen) a tisztesség szab határt.
Nem akarok tippeket adni, de pl. ilyeneket is ki fognak találni előbb utóbb:
Villanyfa kátrányozási hozzájárulás, mászóvas köszörülési illeték, garantált 10% nyereség hozzájárulás, díjbeszedők cipőtalp kopási fedezet javítási hozzácsapjuk.
Éppen ez ami nekem sem tetszik ebben a rezsicsökk ben. Millió módon lesz, van visszaszedve a pénz. De ha nem emelkedik rezsi számottevően, már szinte az is eredmény.
"Hangosan mondom, hogy Orbán Viktor is hallja: Nem lesz gáz ár emelés!"
Ismerős valahonnan?

Sir David Bówli 2014.01.30. 17:45:15

Újabb remek példa, hogy milyen egy büdös bugris banda a fityisz: kezdjük ott a dolgot, hogy "drága ár" abban az esetben fordulhat elő, ha egy bőrdíszműves szakboltban az ár nevű szúróeszközt sok pénzért árulják. Vagy egy termék drága, vagy az ára magas, az ára nem lehet drága, mert nem az árát szándékozunk megvásárolni. Meg kéne tanulni magyarul, tahókáim!

Borenbukk 2014.01.30. 17:55:59

@binyóka: "Egy elenyésző részét befizetik az államkasszába, de a többi náluk marad."

Ertsd mar meg, te nagyon hulye, ezeket a teteleket nem a szolgaltato talalja ki, hanem a torvenyek szerint tunteti fel szedi be, es tovabbitja kulonbozo allami szervezeteknek!

valaki senki 2014.01.30. 17:56:41

@Fazakas László: Akár még lehetne igazad is, de sajnos, nincsen. Amikor megvesszük a gázt az oroszoktól, - igen , ezt is tőlük- pont lesz@rják, hogy az osztákok, vagy mi vagyunk a vevők, azonos az ár. Az, hogy atermelékenységünk, és a béreink a béka popója alatt vannak, azon kellene változtatni. Ezt, a minimálbér emelésével nem lehet, pont az alacsony végzettségüeket érinti, esetüben a versenyhátrányt egyszerűen kirugással orvosolják, és pont. A megoldás a versenyszféra megerősítése lenne, de a jelenlegi intézkedések ez ellen hatnak. Az adóterhelés, akármilyen hihetelen, összességében nőtt az országban, és leginkább azokat súlytja, akik valóban vásárolnának a magyar ipar termékeiből. A politikai gazdaságtan, ami zajlik, a válságból való kilábalás ellen hat, ÉS közben mélyíti a szegénységet MIKÖZBEN a középosztály maradékát is kinyírta, ha nem volt legalább 3 gyerekük, hanem mondjuk, aljasul, csak kettő. Konkrétan elszarták az adórendszer átalakítást, és beismerés helyett, folyton rontanak rajta egxy kicsit. Dióhéjban, ennyi.

Vombatus Ursinus 2014.01.30. 18:01:01

@Sir David Bówli: Ennyire futja a nagy hevületből.
Már csak azt kellene tudnunk itt a nagy rezsiháború közepette, hogy a gáz árában mennyi az államilag kivetettadó, valamint azt, hogy a fizetésünk hány százalékát nyúlja le az állam. Ehhez képest szerintem már össze lehetne hasonlítani a gázárakat. Ugye Rogántóni?
Ugyanis most az a helyzet, hogy a vásárlóerőhöz képes azért drága a gáz nálunk, mert a jövedelmekre rakódó terhek közelítik a 80 százalékot, (a huszonhét extra adóról nem is beszélve), a gáz árát és az adótartalmat pedig az energiahivatal állapítja meg.
Na, most akkor ki miatt ilyen magas a gáz ára a fizetésekhez képest ?

binyóka 2014.01.30. 18:05:02

@Borenbukk:
Ez érdekes vélemény!
Vajon mások is osztják ezt?

Borenbukk 2014.01.30. 18:09:58

@binyóka: Mi a kocos lofax ebben a velemeny? Nezz mar utana, mielott hulyesegeket hadovalsz!

Te tudod?! 2014.01.30. 18:17:26

@Fazakas László: Ha elhisszuk, hogy a ber/berszinvonal a termelekenyseget is trukrozi, akkor megis csak olcso az aram es a gaz.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.30. 18:26:09

@zero:

A tények akkor is azt mutatják, hogy az MSZP alatt 200%-al nőtt az áram, és 300%-al a gáz ára.
A Fidesz alatt meg csökkentek.

A többi csak ostoba károgás, az MSZP csicskák részéről.

csak egy néző 2014.01.30. 18:32:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te kis papagáj.
Azért nem ártana megnézni a ". grafikont. Ugye csak nálunk emelkedett a gáz ára?

binyóka 2014.01.30. 18:45:24

Egyébként meg nézzük meg az ISTENI PIAC szerepét, amit az EU minden áron ránk akar sulykolni.
Az, hogy az egyik boltban olcsóbb a kifli, mint a másikban, rendben van. Oda megyek vásárolni, ahol olcsóbb az árú, vagy amelyikben jobb a kiszolgálás.
Energia szempontból más a helyzet.
Van egy kiépített gázcsövem, van egy villanydrótom. Nincs a ház előtt váltó, mint a vasúton, hogy ide, vagy oda állítom a csövet vagy a drótot.
A cső, meg a vezeték másik végén van egy szolgáltató, amely annyit kér, amennyit nem szégyell!
Na éppen erre kell a hatósági árszabályozás!
Ezt az Eu nem veszi jó néven, hiszen tudjuk kiknek az érdekeit képviseli.
Van olyan párt hazánkban amely ezt teljes mellszélességben támogatja, meg van amelyik csak félig, de olyan is van, amelyik egyáltalán nem.
Ez a kérdés, válasszatok!

vladimir964 2014.01.30. 18:54:19

Pedig valakinek valamikor majd ki kell fizetnie a különbözetet. Keserű lesz az ébredés a rezsicsökkentős elmebetegségből. Tudomásul kell venni, hogy mindennek meg kell fizetni a valódi árát, és minél tovább halasztjuk a reális árak felé való közelítést, annál nehezebb lesz később kinyögni. A szocializmusnak vége!

csak egy néző 2014.01.30. 18:59:43

@binyóka:
"Oda megyek vásárolni, ahol olcsóbb az árú, vagy amelyikben jobb a kiszolgálás."
Hogy is van ez?
index.hu/gazdasag/2014/01/29/budos_az_offshore_gaz_az_ellenzeknek/

Vombatus Ursinus 2014.01.30. 19:01:33

@binyóka: "A cső, meg a vezeték másik végén van egy szolgáltató, amely annyit kér, amennyit nem szégyell! Na éppen erre kell a hatósági árszabályozás! "
Ha annyit kér, amennyit nem szégyell, akkor mit szabályoz a hatóság? Nem értelek.

Fazakas László 2014.01.30. 19:08:46

@pisda:
Hát ez "a szolgáltatók egyet tehetnek, a veszteséget lenyelik" - ez azért nem egészen így működik!

Amikor ezek a külföldi tulajdonosok, mint "szolgáltatók" megvették a komcsik privatizációi idejében a szinte összes stratégiai iparágat, vagyis a gáz, víz és elektromos műveket, az akkor regnáló komcsi kormányok csak tapsikoltak és szépen köszönték az érte kapott közvetítői díjakat. Mert minden bizonnyal nem ingyér adták akkor el a hazát!
Akkortól lett itt hirtelenjében egy csomó újgazdag és milliárdos elvtárs.
Aztán ezek a szolgáltatók látták, hogy itt izony minden szemétséget lehet, tehát a 100 forintos gázt már nem egy tisztes haszonnal - modjuk 120 forintért adták tovább a lakosságnak, hanem 300-ért, 500-ért.
Most meg, hogy csökkentve lettek a rezsiárak, bizony ők még mindig szépen zsebelnek-zsákolnak! Csak kicsivel kevesebbet ...
Nem kell ezeket annyira félteni, hogy hű de tönkremennek és nagyon veszteségesek lesznek ... dehogyis lesznek!

Mndig szemem előtt lebeg egy másik élő példa - amikor a két magyarországi nagybiztosító (az Állami és a Hungária) szépen beálltak árkartellbe s utána nagyon elkezdtek rinyálni, hogy hűű de mennyire ráfizetéses lett nekik a cascó meg a több biztosítás.
Így aztán szépen de nagyonis megemelték áraikat.
Nehogy tönkremenjenek ... persze - hahaha!

Ha annyira ráfizetéses lett volna a dolog, szépen abba lehetett és kellett volna hagyni - aztán - "viszlát, szevasztok"!
De nem!
Azóta már mindenki csak gépjármű-biztosítással foglalkozik, azaz - még a Waberers kamioncégnek is van már, no meg a Postának, a MÁV-nak, stb.
Ha egyszer valóban annyira ráfizetéses lett volna, akkor mire fel ez a nagyméretű lelkesedés?
És ugyanez megy a pékek "annyira ráfizetéses" ügyködésével - hisz lassacskán minden utcasarkon pékség nyílik, de talán ne is mondjam még hozzá a bankokat.

binyóka 2014.01.30. 19:12:23

Sajnos a politikában minden igaz, meg még az ellenkezője is. Itt még az ÖREG (Isten) sem tud igazságot tenni, pedig neki már igazi nagy hatalma van (ha igaz!). Szerintem már Ő is csak nevet ezen az egészen!!!!
Békés jó éjt, és ne háborogjatok, pedig lenne miért!
Sziasztok!

Vombatus Ursinus 2014.01.30. 19:17:32

@Fazakas László: "Aztán ezek a szolgáltatók látták, hogy itt izony minden szemétséget lehet, tehát a 100 forintos gázt már nem egy tisztes haszonnal - modjuk 120 forintért adták tovább a lakosságnak, hanem 300-ért, 500-ért."

Totál marhaságokat irkálsz, az energiaár képzése nem a szolgáltatók kezében van. Olvass utána, hidd el, hogy hasznos lesz!

Kim Jong Un 2014.01.30. 19:20:19

Teljesen mindegy milyen bullshittel, csak tartsak tavol a boszmet a hatalomtol. Ha ehhez ez kell, akkor ez kell!

Fazakas László 2014.01.30. 19:21:07

@belekotty:
Hát bizony elég nagy!
Hiába van az egykulcsos adó, az ember a fizetését (bruttó) mire kézhez kapja, az már csak a fele lesz! Lejön belőle az szja, a TB hozzájárulás, a nyugdíjpénztárak levonásai - és ott marad a - durván nem sok!

Kim Jong Un 2014.01.30. 19:23:51

@Zoxo: a boszmeek alatt maradt le ennyire. A gyerekeink is nyogni fogjak azt a nyolc evet amit a boszmeek kivettek a zsebunkbol!!!!!!!!!!!

Behajtó70 2014.01.30. 19:36:46

A legmagasabb ár az átlagjövedelemhez mérten a legmagasab! Nem csak úgy a vakvilágba teostoba!

Nincs mit, te számokat nem ísmerő analfabéta!

űrszelvény (törölt) 2014.01.30. 19:44:00

@binyóka: "Egyébként meg nézzük meg az ISTENI PIAC szerepét, amit az EU minden áron ránk akar sulykolni."
Az isteni piacnak volt 20 éve bizonyítani, hogy tényleg olyan jó-e, mint ahogyan azt állították. A privatizációval és az állam szerepének csökkentésével adott volt a lehetőség. 20 év alatt ebből annyit sikerült megvalósítani, hogy a szocialista-színvonalú fizetések mellé behozták a nyugati árakat 'oszt jónapot. És nagyban megy a csodálkozás, hogy az embereknek ez nem tetszik :O :)

Ott vannak pl. az energiaszolgáltatók. Ők világpiaci áron szolgáltatnának legszívesebben, mert, hogy ők is azon veszik. Ha ők egy termék (szolgáltatást) világpiaci áron adható el, akkor evidens, hogy annyit ér. De vajon akkor ezeknél a cégeknél miért keres nagyságrendileg kevesebbet egy itteni alkalmazott, mint az ugyanazt a munkát végző nyugati kollégája? Ilyenkor szoktak a "szabadpiacosok" hebegni habogni és magyarázni, hogy az nem úgy van azért... :D

Borenbukk 2014.01.30. 19:56:54

@űrszelvény: "Ilyenkor szoktak a "szabadpiacosok" hebegni habogni és magyarázni, hogy az nem úgy van azért... :D "

Bocsi, hogy megkerdem, de ez nem a fejedben lejatszott vitakban szokot megtortenni? (Amiket termeszetesen konnyeden megnyersz.)

Egy "szabadpiacos" erre ugyanis szimplan azt valaszolja, hogy azert, mert itteni alkalmazottat ennyiert is kap.

binyóka 2014.01.30. 20:09:04

@űrszelvény: @Vombatus Ursinus:
Ebben teljesen egyetértek veled.
Én is egy multinál gályázok évtizedek óta. Mindig arra hivatkoznak, hogy nézzük meg a környező vállalatok munkabéreit. Azokhoz képest 5% -al mi többet keresünk, és pofa be. Ez mondjuk tényleg igaz .Mellette szól a multinak, hogy minden munka, és védőfelszerelést sarkosan biztosít Meg is követeli a használatát, hiszen az ő érdeke is.. Fizetés, még soha el nem maradt A. túlórát maradéktalanul kifizeti.
Mondhatnám, kell ettől több egy magyar dolgozónak?
Hát.....
Ha talán ember számba néznék, és nem robotnak akkor talán.
Volt , van olyan balfasz nem is nagy főnök, aki kijelentette, hogy akinek nincs diplomája, az a számára nem is ember.
Na? szólj hozzá!
Látom, off, de bocs!

űrszelvény (törölt) 2014.01.30. 20:09:09

@Borenbukk: "Egy "szabadpiacos" erre ugyanis szimplan azt valaszolja, hogy azert, mert itteni alkalmazottat ennyiert is kap. "
Egy itteni állampolgár pedig az ilyen cinikus hozzáállásra mondja azt, hogy akkor kell a fenének a "szabadpiac", ha neki ettől nem, hogy jobb lesz, hanem még bevallottan ki is használják.

Tudom, tudom: a "szabadpiacosok" meg erre mondják azt, hogy buták az emberek, mert nem tapsolnak mindehez :D

EMU 2014.01.30. 20:14:24

Hát igen, a leleményes világesze magyar bő 20 év piaci tapasztalattal a háta mögött, aminek legalább a felében azt reklamálta, hogy miért nem gondoskodik róla az állam, legalább 4 évében meg orbán bolsevizmusában élt, most elmagyarázza, hogy miért szar az a piac, ami a nyugati világot évszázad(ok) óta mozgatja és gyarapítja. A magyar annyit lát a piacból, hogy ottan zsidók korzóznak, meg számára ismeretlen világnyelveken valódi sikereket érnek el ötlettel, munkával és szorgalommal. Egyből gyűlöli eztet a világtanító derékmagyar..

Zedder 2014.01.30. 20:27:56

@binyóka: "A cső, meg a vezeték másik végén van egy szolgáltató, amely annyit kér, amennyit nem szégyell!
Na éppen erre kell a hatósági árszabályozás! "

Te nagyon buta vagy. Nem kell ide semmilyen hatósági szabályozás: a piac megoldja. Tudod, nálunk itt a hanyatló nyugaton szintén csak 1 vezeték jön be a lakásba, de mégis kb. 30 áramszolgáltató közül választhatok...

Skandallum, ugye?

binyóka 2014.01.30. 20:35:09

@Zedder:
Te úgy látom a világűrben, vagy a Holdon, esetleg a Rózsadombon , vagy Németországban laksz!
Akkor mi a fenéért pofázol bele a mi kis magyar problémánkba, érdemi beleugatás nélkül?

binyóka 2014.01.30. 20:38:29

@binyóka: Örülj, hogy lyuk van a seggeden, és szelel!

Zedder 2014.01.30. 20:39:28

@binyóka: hülyeséget beszéltél az egy vs. több szolgáltató, piac, állami szabályozás témájában, tehát kijavítottalak. Az egyéb díjak kérdésében is hülyeséget beszéltél, de ott már más tett helyre.

Csak tudnám miért állok le egy frissen reggelt trollal...

Chalky White 2014.01.30. 20:51:10

index.hu/belfold/2013/02/05/orban_torokorszag_sikere_peldaerteku/

Alig egy éves cikk.....

Attól tartok ezek tényleg azt hiszik hogy értenek ahhoz amit csinálnak... Bár nem tudom mi a rosszabb, hogy ezek hülyék, vagy hogy még mindig ennyi hülye van aki a fideszre szavaz.

binyóka 2014.01.30. 20:55:53

Ahogy látom, minden blogban van egy-két hülye.
Ebben a blogban csak egy van. Sajnálom, hogy ez éppen te vagy!

Vombatus Ursinus 2014.01.30. 21:00:30

@binyóka: Ne haragudj, de én nem vagyok sem személyzetis, sem pszichológus.

Vombatus Ursinus 2014.01.30. 21:05:08

@binyóka: "Ahogy látom, minden blogban van egy-két hülye.
Ebben a blogban csak egy van."
Most komolyan mondod, hogy ezt a nicket erre a posztra regelted? Ettől leszel hiteles? Azt már látom, hogy hamar elszakadt a cérna nálad, de hogy ezért miért kell egy új azonosítót elkoptatnod? Hát....!?

binyóka 2014.01.30. 21:14:06

@Vombatus Ursinus:
sem hiteles, sem más nem akarok lenni. csupán a véleményemet, vagy a gondolataimat szeretném leírni leírni , ahogy jönnek egymás után! Ez baj?Ha igen, akkor bocs! De mi van a véleményszabadsággal?
Dögöljünk együtt!

Mr Neanderthal 2014.01.30. 21:14:18

en nem ertem hogy ezzel a vasarloi paritassal miert jonnek? Nem a vilagpiacrol kell venni azt a szar gazt? Talan Juli neni turja ki napi ezer forintert a petrezselyem alol?

binyóka 2014.01.30. 21:37:21

@Vombatus Ursinus:
Megkövetlek!
Nem kívánok én semmiféle cérnát, meg egyebeket szakítani.Sőt soha nem akarok senkit sem megbántani, főleg, megsérteni. Isten látja a lelkemet, soha se voltam ilyen. Ha mégis úgy érzi valaki, hogy túlzásba estem, attól elnézést kérek. Bocsi mindenkitől! Üdv!
Sziasztok!

kvadrillio 2014.01.30. 22:07:19

A világ nagy része aggódik
Népszava|2014. jan 30. 05:01
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Braham: kontraproduktívnak bizonyulhat az ötmilliárdból tervezett Sorsok Háza is FOTÓ: LUTZ ALAPÍTVÁNY

Randolph L. Braham szerint a világ nagy része aggódik a magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban; kezdenek tisztában lenni a múlt tisztára mosására irányuló törekvésekkel, s a történelemhamisító kampánnyal. A világhírű holokausztkutató - aki a napokban visszaküldte a 2011-ben kapott Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét, és kérte neve eltávolítását a Holokauszt Emlékközpont Téka és Információs Központjáról

...hjajjj....hogy ezek nem tudnak leszokni arról, hogy bolhából elefántot csináljanak !!!!!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.31. 00:41:28

A faszt kell szarakodni a gáz árával! 2/3 és NER van. Tessék alaptörvénybe írni, hogy az éves átlagos középhőmérséklet az egész országban 31§C, a napsütéses órák száma 56.000 és már is függetlenedtünk az importgáztól.

Szerintem Széles Gábor is ezt a találmányt őrizgeti, csak vár a bejelentéssel április 4-ig.

Borenbukk 2014.01.31. 08:16:43

@űrszelvény: "Egy itteni állampolgár pedig az ilyen cinikus hozzáállásra mondja azt, hogy akkor kell a fenének a "szabadpiac", ha neki ettől nem, hogy jobb lesz, hanem még bevallottan ki is használják."

1. A masik lehetoseget kiprobaltuk. 40 evet dobtunk ra a kiserletre, mikozben a "szabadpiacosok"-at irigyeltuk, mert latvanyosan allva hagytak minket.

2. Te ugye a piacon vegignezed az arakat, es csak a legmagasabb aron vagy hajlando vasarolni barhol? Mert eleg cinikus hozzaallas lenne kevesebbet fizetned a krumpliert pusztan azon megfontolasbol, hogy annyiert is kapsz.

Hamajd 2014.01.31. 08:30:50

@Zedder: " Nem kell ide semmilyen hatósági szabályozás: a piac megoldja."

A francia állami áramszolgáltató, a Démásznál, mint tulajdonos, miért nem annyiért szolgáltat, mint otthon, netán az egy más piac?

csak egy néző 2014.01.31. 10:46:28

@Hamajd:
"Az általános vélemény szerint drága az áram. Ha Amszterdamban, (46,2 forint) Londonban (39,5 forint) vagy Párizsban (35,6 forint) fogyasztanánk ugyanennyi energiát, akkor kevesebbet fizetnénk az áramért. Ott ugyanis lényegesen olcsóbb az energia. Ennek egyik oka, hogy itthon magasabbak az adók.

„A két igazán nagy tétel, a nagykereskedelmi ár, amennyiért a szolgáltató kapja a villanyt, ez nyilván a világpiaci tendenciáktól függ. És a számos olyan tétel, ami adó és járulék jellegű. Például az Európában szokatlanul magas az áfa” – mondta Boros Norbert, az ELMŰ szóvivője
hogy egy dán egy magyar vagy egy angol átlagos család mennyi áramot tudna venni a fizetéséből. A dánok körülbelül háromszor annyit, mint a magyarok. Az angol család jövedelme pedig hat és félszer annyi áramra elég, mint egy magyaré."

Hamajd 2014.01.31. 11:22:45

@csak egy néző: De ugye azért azt nem gondoljuk, hogy egy francia állami cég (a nem ekkora Áfa idején) ideprivatizálódik kishazánkba, hogy szívességből infrastruktúrát fejlesszen és önzetlenűl szolgáltasson, mindenféle talicskázás nélkül. :((((

elektrodinamika 2014.01.31. 11:55:24

@Hamajd: Neeem?? Pedig én azt hittem!!
Tudom! Hinni a templomban tudni pedig a qpiban! :))

zotyesz11 2014.02.01. 11:20:59

Jól látom, hogy a zero gyerek grafikonon ábrázolta, hogy 2006 és 2010 között a gáz ára háztartásonként több mint a 2 és félszeresére az áramé pedig 50%-kal emelkedett, miközben az Eu-ban kevesebb mint 20% (gáz) és 15% (áram) volt az árnövekedés?

A Tóni asszem megköszönné...

Hamajd 2014.02.01. 11:29:33

@zotyesz11: A grafikon az egy érdekes dolog, mindenki azt lát ki belőle amit akar, akár még ezt is.

Achmed, a hitetlen 2014.02.01. 17:44:04

Közvetítés a frontvonalról! Én hangosan röhögtem rajta:
fideszfigyelo.blog.hu/2014/02/01/szegedi_rezsiforum_szajer_jozseffel

A kedvencem: "Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok TRÜKKÖZNEK! Akurvaannyukat. Megtudtuk, hogy van ám rezsimunkacsoport, annak meg egy zöld száma, ahol lehet feljelentést tenni, ha visszaélést tapasztalunk. A feljelentés jó, azt szereti a magyar."

Itt tartunk.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.05. 09:56:24

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Látom, neked sincs azzal bajod, hogy a saját gázmezőkön kitermelt gázt országon belül világpiaci áron értékesítik. Ez nem sok országban van így, általában ahol van kőolaj vagy földgáz, az meglátszik a helyi árakon is.
De abban az országban, ahol a minden gázberuházás vagy lakossági hozzájárulásból vagy állami pénzből meg, nem fér bele. És értem én, hogy megmagyarázod, de akkor sem etikus.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.05. 10:19:57

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Közgazdaságilag annyiban van bajom vele, hogy a világpiaci árakban a szállítási költségeknek is meg kell jelennie, ami országon belül minimális kell legyen. De ezek csak ebben térnek és igazából térhetnek el a világpiaci ártól, hiszen egy cég ritkán engedheti meg magának azt a luxust, hogy olcsóbban adja el a termékét, mint amennyit (korrigálva a járulékos költségekkel, kockázatokkal) bárhol máshol adnának érte.

Amúgy meg, ha már ennyire belelátsz abba, hogy kinek mivel van baja, akkor fel tudnád sorolni, hogy a saját gázmezőkön kitermelt gázt mely cégek értékesítik, és azok milyen tulajdonban vannak? Ahogy azt is hozzátehetnéd, hogy a magyar gázmezők termelése hány százalékban fedi le a magyaországi fogyasztást, és hogy ennek arányában a magyar gáztermelés mennyiben teszi/teheti/tehetné olcsóbbá a helyi árakat?

GatyaPityu 2014.02.06. 17:31:23

Azért nézzük már meg azt is, hogy a felsorolt országokban az ottani átlagos fizetésből, illetve a minimálbérből mennyi m3 gázt, és kWh áramot lehet vásárolni, és mennyit itthon!!! Mert nagyon nem mindegy,ez sem...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.06. 18:14:40

@Atro:
Akkor tőled is megkérdezem:
A piacon a kofa attól függően adja a piacon a krumplit, hogy ki mennyit keres, jövedelmi sávok szerint? A mosógépet az áruházban? A péknél a kenyeret? A fát vagy a szenet a Tűzép-telepen?

A mocskok ezekből is mind többet tudnak venni abban a fene nagy bőségükben, fúj!

Szerintem már eleve Rogán Antal több gázt tud venni a jövedelméből, mint én, úgyhogy akkor mindjárt bedurcizok, mert nekem ugyanannyiba van a gáz, mint neki!

A minimálbér a baj? Tessen szólni a kormánynak, csak egy tollvonás, és már meg is emelte, ahogy eddig!

Egyet, csak egyetlen érvecskét szeretnék hallani végre az átlagbérhez viszonyított gázár ekkora propagálása mellett, telibe szarva minden más tényezőt és körülményt, azon kívül, hogy "szegény, kicsi magyarok vagyunk, és mindenki csak bánt minket", meg hogy ez mutat jól Rogán grafikonján!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.11. 11:13:45

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "akkor fel tudnád sorolni, hogy a saját gázmezőkön kitermelt gázt mely cégek értékesítik,"

Kisfiam, ne vizsgáztass, nem az én hülye gyerekem vagy. Gúgli a barátod. A gázárak mesterségesen vannak magasan tartva Magyarországon. Tessék egy link, művelődj.

index.hu/gazdasag/2014/02/11/gazszerzodes/

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.11. 11:15:37

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "A piacon a kofa attól függően adja a piacon a krumplit, hogy ki mennyit keres, jövedelmi sávok szerint?"

Igen. Ezt a jelenséget úgy hívják, hogy a kereslet határozza meg az árakat.
Magyarországon 2008 óta kb a felére csökkent a lakossági gáz iránt a kereslet. Erre a "gázpiac" szintén áremelkedéssel akart reagálni. Ne magyarázz nekem itt a piacról, mesterségesen felvert árak esetén!!!

süti beállítások módosítása