Skip to content


       Szűrés lista

Legyőztük a Rezsit: rezsifórum Zuglóban

Tegnap este eleget tettem Papcsák Ferenc polgármester úr Facebookos szíves invitálásának és elmentem a zuglói rezsifórumra, ahol Németh Szilárd rezsibiztossal együtt léptek fel. A helyszín a Szent István Király Zeneiskola volt, a "ne vigyük be az iskolákba a politikát " program jegyében.

A helyszínen az iskola ajtajában személyes Papcsák Ferenc fogadta az érkezőket, odabent az előtérbe viszont máris úgy éreztem, mintha eltévesztettem volna a helyszínt és Schmuck Andor szépkorúak estéjére érkeztem. Az érzés, amikor 36 évesen durván kilógsz a tömegből és javítod az átlagéletkort, rezsiszámlával fizetendő ...
Az előcsarnokban hosszú sor, és egy lépést sem haladt előre, mint kiderült, a nagyterem ajtaja nyitva volt, de szépkorúak minden tagja most azon nyomban kívánt a Magyar Csapat felszentelt tagja lenni, és az amúgy roppant csinos hosztesz lányok nem bírták kezelni a rohamot.

Mielőtt kiléptem volna a sorból, a mögöttem álló 65+-os hölgykoszorú egyik tagja büszkén mesélte a barátnőinek, hogy AZ A SÁL VAN RAJTA!!! Milyen sál baszod, hegyeztem a füleimet hátrafelé? Hát az a sál, amit 2002-ben kötött fel először a kampány során, és amit minden fideszes rendezvényre feltesz a nyakába. Hátrasandítva még éppen elkaptam, hogy az egyik hölgy nagy áhítattal megsimizi a SÁLAT ... uram segíts és adj erőt a fórumra,  mormoltam magamban, majd gyorsan besiettem a terembe.

Nagyon sokan voltak, a segítők folyamatosan hordták ki a pótszékeket, mindenki integetett valakinek, lassan kiderült, hogy itt mindenki ismer mindenkit, az egész rezsicsapat egy nagy baráti társaság. Ezeknek az embereknek a Párt jelenti a közös programot, ahelyett hogy elmennének együtt kirándulni, múzeumba, kártyázni, fürdőbe. Helyette rezsifórumokra, pártrendezvényekre, békemenetekre járnak. Öntudatos, a közügyekért érdeklődő állampolgárok ... oh, wait ...

A helyszín profin elő volt készítve, minden székre odavolt készítve egy papcsákferences toll, egy Magyar Csapat belépőlap és Polgári Zugló választási különszáma, ami a zuglói Fidesz lapja, és nyomokban sem tartalmaz polgári értékeket. A "lap" 4 oldalból áll, mindegyik "cikk" Papcsák választókerületi ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát szidja, na meg a Gyurcsányt.

 

A műsort Papcsák Ferenc kezdi, szegény csak 10 percet kapott a Rezsitábornok úrtól, nagy dilemmába került, hogy az eredményekről vagy az elmúltnyolcévről beszéljen, végül az utóbbi mellett döntött.
A sztárfellépő Németh Szilárd csepeli polgármester, a rezsibiztos, a szovjet ember viszont 1 óra 45 percen keresztül olvasztatta le az agysejtjeimet. 105 perc. Megállás nélkül.

A galéria első képen a bácsi az ajándéktollal egyből nekilátott a táskából kivett keresztrejtvénynek, szomorú hogy ilyen képes elterelni a figyelmet a Rezsitábornok úrról!


Maga a rezsifórum akkora faék, hogy ennél egyszerűbbet nem is lehetne kitalálni. Központilag elkészített prezentáció, amit laptopról vetítenek, de összesen csak 16 képből áll. Van két fellépő, a téma meg az, hogy meg kell védeni a rezsit, mert a rezsicsökkentés kurva jó, de hatalmas erők munkálkodnak ellene, mert összefogott a külföldi tőke, Brüsszel, meg a bukott baloldal, ha visszajönnek, itt kő köveön nem maradnak, mindent visszacsálnak legalább a Honfoglalásig! Arról nem beszélnek, hogy a rezsi ősidők óta hatósági áras, vagyis fillérre annyiba kerül, mint amilyen számot Orbán Viktor éjszaka megálmodik. Vagyis egy olyan dolgot kellene megvédeni az előttem ülő Margit néninek és Jóska bácsinak, amit a kormány szabályoz. Őrület! És még őrületesebb, hogy bejött, tolonganak az emberek, hogy megvédjék a rezsicsökkentést. Az aláírásukkal, a testükkel, a jelenlétükkel. 

És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből. De az Egyenes Beszédet tele tudják sírni, hogy nem kapnak elég médiafelületet, meg a gaz Simicska plakátjain ők nem hirdetnek és nem jut el az üzenetek (milyen üzenet, basszátok meg?) a Zemberekhez.

A prezentáció, amit mindenhol levítenek:

 

Sajnos itt nem lehetett kérdezni, pedig nagyon készültem. Pedig nagy barátságos, fideszes hallgatóság volt, nem úgy mint Angyalföldön, ahol beszivárgott az ellenség a sorok közéd, de még ott is két előre kiválasztott kérdező feltehette a kérdését, az egyikük "amiatt panaszkodott, hogy a házában a lakosok 60 százaléka baloldali, és rájuk is vonatkozik a rezsicsökkentés. Hoppál erre csak annyit mondott, hogy "nem baj, nekik is csökken", a közönség viszont felzúdult, és többen azt kiabálták, hogy "hát ez az, ez a baj"."
Kádár János pontoz: 10/10!
Köszönjük Jani bácsi!

Nade térjünk vissza a zugló fórumra. A közönséget sajnos nem nagyon pörgette fel a rezsitéma, viszont amikor először megjelent a prezentációban Gyurcsány képe, mindenki hátrahőkölve felmorogott, mint a kisgyerekek a moziban, amikor először tűnik fel a Főgonosz. Az utolsó képen felbukkanó Orbán Viktor képét viszont hosszan megtapsolták, Ismétlem: megtapsolták Orbán Viktor fényképét ...

Németh Szilárd őszintén beszél a tranzakciós adóról. Bevallja, hogy ilyen sehol a világon nincs, csak itt nálunk, de a gaz bankok miatt kellett ezt bevezetni, mert a bankok nem akartak részt venni a közös teherviselésben. És a bankadó, Rezsibiztos úr? Sőt, a rájuk kivetett tranzakciós illetéket is át akarták hárítani az emberekre, ezért kellett meghozni a pénzügyi rezsicsökkentést, ami Németh szerint észbontó, hogy ilyet kellett csinálniuk a szemét bankok miatt, hát milyen világ ez? Sőt, Németh Szilárd elmeséli, hogy a tranzakciós illeték már a Horn-kormány alatt is volt (!), mert akkor ő tanár volt, és Bokros bevezette, hogy minden tanár bankszámlára kapja a fizetést, de azt vették észre, hogy pénzbe kerül, hogy az adózott jövedelmükhöz hozzájussanak! Nyugaton sincs tranzakciós illeték, felháborító hogy nálunk van - mondja ezt Németh Szilárd, aki megszavazta a tranzakciós illeték kivetését majd megemelését, 6 ezreléket a készpénzfelvétel után, és 3 ezreléket az átutalások után. 

Itt van videón is, öveket bekötni:


A gáz és az áram árához nem a luxemburgi fizetéseket kell nézni, hanem a magyar fizetéseket. Nálunk lesz Európa legalacsonyabb energiaára. A példa az Amerikai Egyesült Államok (!), mert ott feleannyi az áram ára, mint nálunk. Na ja, a benzin meg harmada. Teljesen mindegy mennyibe kerül a világpiacon a gáz vagy az áram, nálunk olcsóbb lesz és kész. Paks is ezért kell, az olcsó áram miatt és hogy ne függjön a gázellátás Oroszországtól.


Rezsiharc. Meg kell küzdeni a magyar kormánynak. A gonosz energiacégek sanyargatják a fogyasztókat. Csepelen egy néninél elzárták a gázt, de Németh Szilárd megígérte, hogy ennek utána fog járni. A számlákat nem tudták elolvasni a Zemberek, de ők a számlaképet is törvénybe rögzítették. Mosolyogtak ezen! Kérte, hogy 100 millió helyett 500 millió legyen a bírsághatár. És annyi is lett!
Németh Szilárd azt is elmondta, hogy "kormánypropagandának titulálták, hogy a rezsiszámlán fel kell tüntetni, hogy mennyit spóroltak meg eddig a csökkentéssel, de ha bemegy a sarki Mekiben, és 50%-kal olcsóbb a hamburger, akkor az a kedvezmény fel van tüntetve a számlán! Ha hamburgernél lehet és nem propaganda, akkor a rezsiszámlán miért nem lehet?!"


Elszámoltatás. Megtették a feljelentéseket, de az ügyészség, bíróság nem tette a dolgát! Csepelen kiadták könyvben az összes disznóságot Vörös Csepel címen. Nem is tett senki feljelentést, vagyis amit leírtak, az igaz! Az első lépcső a politikai elszámoltatás, amikor szavazol.
Nem lehet megtenni, hogy kiraboljuk az országot és megússzuk! Itt már egy picit lankad a figyelmem, nem emlékszem hogy melyik időszakról is beszélt, de valószínűleg az elmúltnyolcévről ....


Ennyi volt, 120 perc tömény REZSI!

Ezzel a képpel zárom soraimat, a Rezsitábornok a fórum után még megküzdött a sajtóval is!

P2130082.jpg


Most pedig vessük össze a hivatalos MTI-tudosítással :-))

Címkék: fórum kampány zugló németh rezsi papcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr315813501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tryclops 2014.02.14. 19:19:58

@nincs_itt: Elrontottad a mulatságomat, már vártam, hogy mit kamuzik, vagy esetleg linkel-e valami oltári nagy faszságot. Brühühű. :(

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Köszönjük tibike, tudjuk hogy a magyar mindig is búvalbaszott nép volt, ebben nincs semmi új. Támogatásokról van szó, tudod: forint, euró. A lélekbúvárkodás nem ugyanaz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:20:15

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Há'persze! Ezért van annyi magyar kint, nem csak ingázó... há'persze...
A csavarlazítóról lejöhetnél!
Egyre szánalmasabb vagy, Gizi!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:22:39

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azt nem tudod tagadni, hogy sok európai országban nincs meghatározva a minimálbér, szerintem ez egy szemét dolog, mert a multi nem köteles annyit adnia a dolgozonak, hogy az elég legyen, lásd Ausztriát, vagy Dániát, stb...Dánia egyébként KURVA DRÁGA ország (skandináv) A fizetést meg nem a kormány, hanem a multik döntik el..

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:25:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Fingod nincs miről beszélsz, tényleg egy szimpla belpesti barom vagy.
Kicsit kirándulj errefelé, beszélgess (mármint ha geht'es auf Deutsch) magyarral, osztrákkal.
A picsába nem akarnak idejönni dolgozni akkor, a "menő magyar" minimálbérért?
Ostoba muzsik...

"Mitől működik Ausztria?
Kérdezz meg egy magyar politikust, mitől működik Ausztria? Halvány lila fingja sincs a válaszról! Hallottad már tévében, interjúkban, hogy feltették volna ezt a kérdést a 23 éve stagnáló politikai elitünknek? Nem! Mert válaszolni se tudnának!

Képzelj el egy autószerelőt! Mikor tudja megjavítani az autódat? Egyértelműen akkor, ha ismeri a hibát! Mit tesz? Megvizsgálja, átnézi, megkeresi a hibát, adott esetben összehasonlítja egy másik autóval (gazdaságtanban = referenciavizsgálatnak hívnánk, ha a szerencsétlen politikai elit tudná, mi az..), hogy kiderítse, a másik mitől működik jól, és amikor felfedezte a hibát, kijavítja!

Könyörgöm! Itt van mellettünk egy tökéletesen működő gazdaság! Szinte tökéletesen azonos területi, népességi adatokkal, szinte azonos domborzattal – jó, ők többet tudnak síelni, na basszus, mi viszont kiváló termőterületekkel vagyunk ellátva, melyekkel világhírnevet szerezhetnénk az élelmiszerbotrányokról elhíresült országokkal szemben: Kína, Spanyolország, Olaszország…! Nyersanyagkészletünk is szinte azonos!

De a magyar balfasz politikai elit mit csinál 23 éve? Hát még lemásolni sem képes ezt a rendszert! Hozzátesszük, azt sem tudják, mit kéne másolni! De nem is akarják! Mert itt a balfaszkodás közepette Orbániának is egy dolgon jár az esze, hogy kioktassa Németországot! Mert nekünk aztán tényleg van mire nagy mellényt hordanunk!

Németország az EU legnagyobb befizetője! Tőlük kapjuk a legtöbb uniós pénzt! A hülyeségekkel ellentétben, nem, nem fizetünk be többet, mint amit kapunk! A kötelező EU-s befizetéseink többszörösét kapjuk vissza!
OV kioktatja őket! Mert nálunk a nettó medián átlagbér 110 ezer forint, Németországban ugyanez kb. 750 000 Ft-nak megfelelő euró! Nem baj, nekünk mellényünk van, csak éppen nincsen benne semmi a pofázáson kívül!

Magyarország a második világháborúban – Bárdossy László miniszterelnökünk idején – is hatalmas egóval bírt! Hadat is üzentünk hamar az Amerikai Egyesült Államoknak! A törpe beszól az óriásnak…

Miért nincs Ausztriában kötelezően meghatározott minimálbér? Miért fizetnek a munkáltatók mégis európai szintű bért?

Ausztriában nincsen kötelező minimálbér! A minimálbér megint egy elavult, keleten még divatos baromság, ami arra jó, hogy eltereljük a figyelmet a valóságról! Hű, mi emeltük ám 20 forinttal a minimálbért, ügye most örültök!? (Nem érdekes, hogy több tucat adóval el is vették ezt az emelést…)

Na de a legfontosabb: az emberek azt hiszik és gondolják, hogy a multikat és egyéb vállalkozásokat a minimálbérrel kell ösztönözni = kötelezni a magasabb bér megadására! Miközben mindenki pontosan tudja, hogy a minimálbér az a bér, amivel az ember a valagát kétszer kitörölheti!

Minimálbér

Hazánkban 2013-ban bruttó 98 000 forint, nettóban 64 190 forint! (És igen, itt újra fel is vetődik a másik cikkben felvázolt szempont, miszerint aki 1,7 milliót keres, annak bérét Orbánia havi nettó 200 ezer forinttal emelte, ezalatt a minimálbérestől még azt a 34 ezret is levonja adóban! Durva?)

Éljél meg bazdmeg, havi 64 000-ből abban az országban, ahol a havi BKV bérlet 10 500 forint, egy 20 km-es Volánbusz havi bérlet 14 200 forint! Mert legtöbbször a munkáltató már az utat sem állja, inkább azt veszi fel, aki közelebb lakik! És ekkor már elment a minimálbéred 33%-a! És még nem ettél, nem fizettél rezsit stb.!

Nincs minimálbér meghatározva olyan “szar” országokban, mint Ausztria, Németország, Svájc, Dánia…
Természetesen vannak jóléti országok, ahol létezik a minimálbér jogilag, mint Nagy-Britannia, de ezekben az országokban sem a minimálbér jelenti a munkavállalók és munkáltatók origóját a fizetések meghatározásakor!

De akkor még mindig ott tartunk – gondolod -, hogy a minimálbért kell emelni! Mert ez a megoldás! Sajnos meg kell érteni, hogy ez keleti gondolkodás! Sehova nem vezet!

Miért fizet a multi nálunk ugyanazért a munkáért kevesebbet, mint saját országában?

Miért fizet pl. a Spar nálunk a bolti eladónak havi 80-100 ezer forintot (tehát a minimálbér közeli összeget), míg Ausztriában ugyanez a multi az osztrák eladónak már ennek a többszörösét? Miközben ott nincs is minimálbér! Nálunk viszont van!

Akkor mi a fene történik itt? Mi erre az egészre a magyarázat? Ott nincs minimálbér, mégis ott kap többet az alkalmazott, nálunk van, viszont nálunk kiszúrják a szemét 90 ezer forinttal? (Ausztriában a nettó medián átlagbér 510 000 forint.)"

iksz.beszolunk.hu/mitol-mukodik-ausztria-miert-nincs-ott-kotelezo-minimalber-miert-ad-kisebb-bert-nalunk-ugyanaz-a-multi/#

Nehogy hülyén haljál meg...

nincs1itt 2014.02.14. 19:27:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azt mondom kicsi köcsög, hogy nincs minimálbér, viszont 500-600 euróért Bécsben NEm találsz önálló lakást! Viszont kicsit odébb, szűklátókörű fidiótám, már a feléért kapsz, a fizetés pedig 1200-tól a csillagos égig. De a te képességeiddel, marad a mosogatás 800-1000 EUR/hó/schwarz!
De ha van egy használható szakmád a pincértől a mérnökig, akkor 1500 EUR/hó alatt nem tucc keresni kicsi köcsög, akkor meg a 3-500 EUr/hó lakásbérlet nem gond!
Mesélj, mennyi a benzin Bécsben??

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 19:29:20

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ausztriában a külföldi munkavállalóknak szánt munkanélküli segély már alapból a kétszerese, mint itt a minimálbér...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:29:20

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Könyörgöm! Itt van mellettünk egy tökéletesen működő gazdaság! "

Ja csak ott nem volt rákosi, meg török, meg tatár, meg KOMMUNIZMUS. Egész Európát mi védtük...

Ausztriában...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:30:19

@nincs_itt:

"1200-tól a csillagos égig. De a te képességeiddel, marad a mosogatás 800-1000 EUR/hó/schwarz!"

De NINCS meghatározva a minimálbér, nem érted?!

miva? 2014.02.14. 19:32:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: miért baj az, ha hónapon belül találsz munkát, és keresel is sokat?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:32:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Még valami nyafogás? Mint valami hisztis picsa, olyan vagy...

Segítek, nehogy tovább hülyülj:

"Kollektív szerződés

Ausztriában, amit lényegében minimálbérnek foghatunk fel, de jogilag nem tekinthető annak, azt a kollektív szerződésben rögzítik! (Ágazatonként, munkahelyenként…)

A kollektív szerződést a munkáltató és a szakszervezet köti egymással! (Ezért szükséges az erős szakszervezet.) A kollektív szerződés ugyanis eltérhet a Munka törvénykönyve szabályozásától, de a munkavállalóra nézve csak kedvezőbb feltételeket szabhat!
A kollektív szerződés létrejöhet értelemszerűen a munkahely és szakszervezet között (mikroszint), de létrejöhet ágazati és országos (makro-) szinten is! Magyarországon ez utóbbi egyáltalán nem létezik!!! A mikroszinten létrejött szerződések pedig a vicc kategóriával egyenlők, hiszen nincsen már olyan valódi szakszervezet, amit a politika nem nyírt ki!

Ausztriában a szakszervezetek harcolják ki a megfelelő bért! Ezért nincsen szükség államilag meghatározott minimálbérre! Az is meg van határozva például, hogy külföldi munkavállalóknak az osztrák munkáltató egy fillérrel sem fizethet kevesebbet, mint a hazai dolgozóknak! Jó, nem a magyar munkavállalók érdekében történt, ne gondolja senki! :) A szakszervezetek saját dolgozóikat védik! Ezzel ugyanis biztosították, hogy az osztrák munkáltatók ne rugdossák ki hazai dolgozóikat, hogy helyettük olcsó magyar, román stb. munkavállalókat vegyenek fel! Ügye? HATÁS – ELLENHATÁS! Egy országot KIZÁRÓLAG logikával és komplex látásmóddal lehet irányítani! Ami hazánkban 23 éve nem létezik!"

Ehhez te faszkalap, mi köze a töröknek, a tatárnak, meg úgy egyáltalán a kreténségednek?
Ostoba muzsik maradsz világ életedben... legalább tanulnál...

tryclops 2014.02.14. 19:33:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Haladsz, még a végén liberális lesz belőled. Tudod, ott vannak szakszervezetek, akik a munkavállalók érdekeit nézik, és a munkaadókkal tárgyalva meghatározzák az ágazati ajánlott bérminimumot.

Tehát:
1. Nem a miniszter találja ki a bársonyülésben hogy mennyi az annyi.
2. Hanem olyanok döntenek akiknek van közvetlen rálátásuk mi mennyit ér.
--keress rá mi az a szubszidiaritás elve--» segítek, nem azt jelenti, hogy a min.elnök mindenbe belepofázik, mert nem tudja elviselni ha másnak is véleménye van.
3. A kormány nem írja át két hetente a szabályokat
4. A szakszervezetek nem adták el magukat egy tál lenycséért (ld Gaskó)

--»Mindennek a járulákos haszna az is, hogy így nincs olyan durva választási költségvetés sem, mert a kormánynak SEMMI köze a bérmegállapodásokhoz. Ergo nincs az az elbaszott húzdmeg-ereszdmeg játék sem, ami már néhányszor szétkúrta a költségvetést: pl 100 napos agyrém, 20%-os áfa, most meg a rezsidémon.

Ha meg másik példa kell, nézd meg Németországot, hogy csináltak versenyképes béreket hosszú távú megállapodással. Segítek: ott sem tekinti a kormány magát a Szent és Egyetlen Igazság Tudójának, hanem partnerként kezelve a szereplőket kötöttek egy alkut amit mindenki tisztel és betart. Felnőtt emberek módjára.

miva? 2014.02.14. 19:33:31

Srácok! Iránban van-e minimálbér?

Amadeus62 2014.02.14. 19:34:23

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

BAZMEG! Attól még a legótvarabb török szarkaparó vendégmunkás sem kap kevesebbet 900-950 eurónál heti 40 óra munkáért/hó. Ilyenre NINCS példa és nem is volt, attól még hogy nincs meghat. min.bér.

MENJÉL MÁR ALUDNI, MÁR FIZIKAILAG FÁJ AZ OSTOBASÁGOD!

miva? 2014.02.14. 19:35:04

Kínában tutira van

nincs1itt 2014.02.14. 19:35:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ÉN! Értem, mert Ausztriától m MÉG NYUGATABBRA élek! Azért nincs minimálbér, hogy TE is értsd, mert a szakszervezetek ágazatonként megállapodnak a munkaadókkal egy bértáblában, ezt mindenki betartja.
Továbbá, azért sincs, hogy az köcsög multi NE CSAK a minimálbért fizesse, ahogy ez ott Mo.-on van!
Illetve tisztában vannak azzal, amivel a Bonsai Duce nincs, hogy a kereslet csak akkor élénkíti a piacot, ha van miből vásárolni az embereknek!

Amadeus62 2014.02.14. 19:35:28

@vitéž munkášőr:

Jézus Máriám! Szerinted érteni fogja ?!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 19:35:40

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Kérdezz meg egy magyar politikust, mitől működik Ausztria? Halvány lila fingja sincs a válaszról! Hallottad már tévében, interjúkban, hogy feltették volna ezt a kérdést a 23 éve stagnáló politikai elitünknek? Nem! Mert válaszolni se tudnának!"

Hogyne tudnák mit kell másolni: a GDP-t! Matolcsy is megmondta jó egy éve, 10 év alatt reális cél a magyar GDP duplázása, "Példaként említette a szomszédos Ausztriát, amelynek éves bruttó hazai terméke (GDP) 290 milliárd euróra rúg.".
És hogy hogyan? "A miniszter megfogalmazása szerint ennek eléréséhez évi 5-6 százalékos növekedési ütem elegendő."
Akkor máris minden világos, ugye?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/02/matolcsy_meg_kell_ketszerezni_a_gdp-t/

vitéž munkášőr 2014.02.14. 19:35:51

@nincs_itt: 700€-ért már van frankó:

Will teilen: Mietreihenhaus am Wienerberg

www.willhaben.at/iad/object?adId=76580333

egy fiatal pár ezt már akár takarításból is kigazdálkodja és még pénzük is marad

Amadeus62 2014.02.14. 19:36:46

Conchobar légyszi váltsad Belpestit! Lécci, lécci, lécci! Te egy felüdülés lennél itt hozzá képest!

miva? 2014.02.14. 19:37:10

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Újra is nyitjuk a GDP bányákat országszerte

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:38:16

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Backi... én kérek elnézést!
Ha a Kusza Szemű mondta, akkor az úgy is van! :D

vitéž munkášőr 2014.02.14. 19:41:42

@miva?: nem tudom, de papucsra telik nekik. ami nagyon jól mutat, ahogy akasztáskor a lábról lecsúszik

vontod75 2014.02.14. 19:42:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: AMS.AT A vendéglátásban tartományonként és munkakörönként is eltérő minimálbér van. Egyik sem kevesebb bruttó 1200 ojrónál. Írd csak be hogy koch, abwascher usw. Azt tudta kedves fideszkomcsi, hogy direkt bevándorlóknak alakítottak ki Bécsben bútorozott albérleteket úgy 300 ojro pro Monat?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:44:04

@vontod75:
Nem kérsz te lehetetlen tőle?
Túlterheled... neki pont megfelel, amit a Habony-művek eléje lök.

miva? 2014.02.14. 19:45:05

2015-től Hofmann Rózsa irányításával megkezdik az okleveles GDP-vájárok képzését. Némethné garanciát vállalt arra, hogy a kinai és iráni GDP-bányamérnökök tudását hasznosítva 15 hónapon belül rendelkezésre fog állni a képzéshez szükséges arany madáretető, amely létrehozására a Közgép ZRT meghívásos pályázaton 2000milliárd forint keretösszegben szerződést nyert el.

Matolcsy jegybankelnök szerint 2015-re a világ leggazdagabb emberei közé legalább három honfitásrunk kerül, akik az árvák és özvegyek gyámolítójaként minden ellenzékre szavazó ferfilakos hátramaradóiról gondoskodni fognak.

Amadeus62 2014.02.14. 19:48:16

@vitéž munkášőr:

"De a magyar balfasz politikai elit mit csinál 23 éve? Hát még lemásolni sem képes ezt a rendszert! Hozzátesszük, azt sem tudják, mit kéne másolni! De nem is akarják!"

Persze, hogy nem akarják. Ez még mindig Kádár népe, ezért ahhoz viszonyulnak, amit a zemberek akarnak (az már mindegy, hogy hosszú távon szart sem ér, de hát "kereslet-kínálat" van") Úgy tűnik a hiba a népben van, ezt csak kihasználják a politikusok, nem hülyék, csak gazemberek, ők jól élnek.

Béla Hoffmann 2014.02.14. 19:50:30

@A Homár egy gané: Persze, meg hosszabb volt a hajam :)

Béla Hoffmann 2014.02.14. 19:54:59

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért mert nálunk sikerült szétverni a szakszervezeteket, a kormányok semmit nem törődnek a munkavállalók érdekeivel, de teljes seggel dörgölőznek a munkaadókhoz.

miva? 2014.02.14. 20:01:45

erre belpesti is eltűnt? gerillaharcmodort folytatnak ezek

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 20:02:05

Mordorban vajon van minimálbér?

miva? 2014.02.14. 20:04:47

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nincs, de a halálcsillag szociális ellátórendszeréről a legnagyobb elismeréssel nyilatkozott a munkalátogatáson ottjáró miniszterelnökünk

miva? 2014.02.14. 20:13:32

@PokerPeti: iráni váltópénz, abban fizetik a minimálbért

PokerPeti 2014.02.14. 20:13:50

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
ebben igazad van...kelet felé kell nézni, nem a haldokló nyugat felé...megmondta a főnök is

nincs1itt 2014.02.14. 20:17:22

@vitéž munkášőr: Na az drága!!! Ember, az enyimé majd 2x ekkora, és tokkal vonóval 650!

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:19:22

@miva?: LOL!

1 pár دمپایی (pacsker): 99 hatmada (htmd)

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:20:38

@nincs_itt: jól van na, de ez a nagyfalu vazz! ;-)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 20:20:47

@miva?:

A Galaktikus Birodalomban az állandóságra szavaztak. Egyébként, mint a minap egy kommentelő rámutatott, a "Halálcsillag" csak az árulók propagandája, eredetileg "Életcsillag"-nak hívták.

www.youtube.com/watch?v=Lo4cFViNLes

nincs1itt 2014.02.14. 20:22:48

@vitéž munkášőr: Na skubizzad tesó:
www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/index.jsp;jsessionid=FD4E7555578C82E2517F5D2125CEB8DB.worker1
Itt aztán keresgélhetsz kedvedre! Úgyis érdekel. Vagy nem?

De ha kell segítek, ahogy mondtam már!

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:27:10

@nincs_itt: thankee, csekkolom. arra a bécsire csak 10 másodpercet szántam a biboldóbarom okítása végett

fzs.1933 2014.02.14. 20:32:47

Azért ott a "Rezsikommandónál" sincsenek a helyzet magaslatán.
Két dián ugyanazt akarják elmondani, csak a számok nem stimmelnek.

4 tagú család, távfűtés: 125 000, a másikon 120 000
4 tagú család, családi ház: 165 000, a másikon 150 000
többgenerációs család, családi ház: 270 000, a másikon 250 000

Ha erre nem tudnak odafigyelni, akkor hogy várjuk el, hogy bármi másban igen?

taga20 2014.02.14. 20:42:44

azé ez a sok varánuszos troll ellepte ezt a bloggot is:)))

Amadeus62 2014.02.14. 20:44:32

@taga20:

Csak polgárdások, mandineresek meg "nívósok" ne jöjjenek...

Sir Bates dö Hól 2014.02.14. 20:45:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A fizetést meg nem a kormány, hanem a multik döntik el."
Ez így megy a piacgazdaságban. A németeknél is mostanság vezetik majd be csak a minimálbért. Cca. 1,5-2 millió munkahely kerülhet emiatt veszélybe egyesek szerint.

más:
Ha gyüjtesz agytranszplantációra (neked a csirke is minőségi változás lesz), told majd a számlaszámot, szerintem leszünk egy páran akik támogatunk anyagilag is.

taga20 2014.02.14. 20:50:30

@Sir Bates dö Hól: szerintem gábris agyát dobjuk be a közösbe.

miva? 2014.02.14. 20:58:43

@taga20: Aztán mit csinálunk vele? Gombfocilabda lesz belőle?

miva? 2014.02.14. 21:02:38

@vitéž munkášőr: na ha ezt olvassa, egyből felmerül benne a kérdés: mit?

barantab az agyam, guglizzunk rá

taga20 2014.02.14. 21:21:52

@miva?: egy jó kis bekk lesz belőle. semmi más.

taga20 2014.02.14. 21:38:53

@Sir Bates dö Hól: az utóbbi hetekben nagyon durva vagy angyallal. pedig te a legnagyobb fasszal is simán eldumáltál. mi van veled? nagyjából értelek.

labrabbit 2014.02.14. 22:15:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Milyen igaz! Már '56-ban is az oroszok voltak a barátaink. A nyugat nem kuldott csapatokat, de a ruszkikra számíthattunk!
:D

jpmjpm 2014.02.14. 22:25:43

arról beszéltek, hogy a kurva drága rezsi, azért drága, mert 27% áfa sújtja? tehát a kurva drágaság közel 1/3-a az ő zsebükben landol? az is nagyon sok pénz ám!

és akkor még nem volt szó a többi elképesztően és pofátlanul magas adóról, ami a rezsi (meg minden) része.

jpmjpm 2014.02.14. 22:29:48

"De az Egyenes Beszédet tele tudják sírni, hogy nem kapnak elég médiafelületet, meg a gaz Simicska plakátjain ők nem hirdetnek és nem jut el az üzenetek (milyen üzenet, basszátok meg?) a Zemberekhez."

na igen, ez is kell egy ilyen rezsifórum sikerességéhez.

Zedder 2014.02.14. 23:23:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A hülye liberális européerek meg nyugathoz akarnak tartozni, akik folyamatosan kibasznak velünk. Ez a Nyugat NEM a barátaink. "

A "hülye liberális européerek" leléptek szépen nyugatra, és köszönök jól érzik magukat. Ha már egyszer ti tönkrebasztátok az őshazát...

Azon meg gondolkozz el, hogy vajon mennyire igaz a "folyton kibaszás". Nem lehet, hogy ti haladtok szembe az autópályán?

Ha én ezt tudom 89-ben, hogy 2014-ben ez lesz, eskü előbb pattanok le. Tudod, mindenkinek egy élete van.

Kíváncsian várom, hogy mikor nyújtja be a birkamenet a SZU-hoz való csatlakozás igényét. A régi komcsik már pozícióban vannak... Ti kis szánalmas pondrók pedig azt lesitek a seggek nyalogatása közben, hogy honnan fog leesni egy kis alamizsna. Ennyi vagy, a bérkommentelő geci haverjaiddal együtt.

Sir Bates dö Hól 2014.02.15. 00:15:10

@taga20: semmi különös, átlépett egy határt és kész, szót sem érdemel, nem hogy jó szót:-)

Bee-zony 2014.02.15. 01:35:06

Ebben a rezsimeetingben is benne van a lényeg, a választást eldöntő Fideszes nyugdíjasok tömege, a szekta, a két perc gyűlölet, a taps a vezér fényképének… ez egy ilyen hülye többségű nép, amelyik még mindig a feudalizmus útján jár. Azt sokan nem veszik észre, hogy már Rákosi és Kádár is a feudális mentalitásra építette a szocializmusát, a kiskirály pártkáderekkel, ahol a párthoz való hűség volt a legfontosabb szempont, és a hülyeség nem volt akadály, sem az aljasság. A Fidesz (Fides = hűség) nagy trükkje, hogy sikeresen összegyűjtötte a feudális mentalitásúakat, a magyarországi többséget, és a hűbérurak hosszú láncolata lóg ki Orbán seggéből, és ebben a rendszerben, ha nem vagy az aljasok, önzők, kapzsik, irigyek, felfelé nyalók, lefelé taposók hűbérúri láncában, akkor csak kizsákmányolt paraszt lehetsz, a rendszer vesztese, egy azok közül, akikből a hűbérurak élnek.
Vajk-István bevezette a kereszténységet és a feudalizmust (király, hűbérurak, szolgák), és azóta is ez a főcsapás (de még mekkora!), a többségi vallási alap a judeo-kereszténység, és a többségi mentalitáson alapuló társadalmi rendszer a feudalizmus, a legutóbbi időkben szocalizmusba, demokráciába, és egyéb fedőanyagokba csomagolva.
Magyarországon ilyen a többség, és ez az állami rendszer. Meddig még? Már a következő 4 év is le van foglalva erre. Krisna-tudat, hinduizmus, buddhizmus, bármi, itt nem tud többségi lenni, és a végsőkig, a kihalásig lesz itt többségi kereszténység és feudalizmus, amely rendszerben a (polgár)háború kódolva van, és olyan gyakorisággal tör ki, hogy a világnak ebből a szempontból szerencsésebb helyein csak néznek, hogy ezek (a hülyék) már megint ölik egymást…
Én nem akarok azonosulni a judeo-kereszténységgel és/vagy a feudalizmussal, úgyhogy innentől determinált a sorsom, én („földönkívüli”) vs. magyar(országi) többség; de legalább tudom, hogy mi az ábra, és mire számíthatok; és a többi „UFO” is ugyanerre számíthat. Úgy látom, hogy százból van egy, akinél megvan a kellő erkölcsi és szellemi színvonal, ami alapján meglehet a közös hullámhossz, és ez nem is rossz ahhoz képest, mintha tökegyedül lennék. Hogy Magyarországnak további hanyatlás és nem is kisfokú kihalás a sorsa a judeo-keresztény feudális rendszerben, afelől nincs kétségem, viszont lesznek túlélők, és új élet sarjad a romokon, és úgy igyekszem, hogy az már valóban jó legyen. A judeo-keresztény feudálisokat se legyőzni, se meggyőzni nem tudom, mert van ott túlerő és szekta-hit bőven, tehát legyőzik ők saját magukat, belefulladnak a saját s(z)arukba, és kihalnak, mint a dinoszauruszok; az az ő dolguk, az enyém meg az, hogy a többiekkel törődjek, annak alapján, hogy én nem vagyok vevő a feudálisokra, ők pedig nem vevők rám, tehát a nehezen kiejthető szó, útelágazás van.
Addig is, a választék (atya-gatya, mennyi gagyi gittegylet):
hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#Indulni_k.C3.ADv.C3.A1n.C3.B3_p.C3.A1rtok

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.15. 03:56:43

hej, régi szép idők, amikor a fidesz-hívők még teli torokból nyuggereztek. :) kétezer-három-négy körül némelyik legszívesebben kiirtotta volna a szemét komcsi nyuggereket, most meg ők a párt bázisa.

ha nem a csőd szélén táncolna az ország még röhögnék is.

nyünyüge 2014.02.15. 06:41:28

"És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből. "

Egyetértek az ellenzék töketlenségét illetően, bár mintha 60 perc ÉRTELMES beszédről itt sem volt szó:). Ha jól értem a beszámolót.

pedoatya 2014.02.15. 08:24:03

Papcsák úr,ez is a rezsi csökkentés egy módja??
"Százmillióval tartozik a zuglói önkormányzat.Négy hónapja nem fizetett közös költséget a zuglói önkormányzat azokban a társasházakban, ahol önkormányzati lakások vannak."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.15. 10:48:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Itt meg most van kommunizmus...
Ja,és persze takarodj a retkes telibebaszott kurva anyádba,aztán vissza a vezéred valagába!

Hamajd 2014.02.15. 11:45:56

@Marcellusca:

Csak nem te is külföldre menekültél, hogy ennyit hozzászólsz. :))))

ati27 2014.02.15. 12:14:56

Azt, azért elfelejtitek, hogy a helyzet sokkal rosszabb.. Kb 2x.. Mert a másik oldalnak, az mszp-nek is megvan ugyanez a tapsolós banda.. Csak a díszlet más(n sárga helyyett, piros, megs szegfü), a szónoklatok kb ugyanezek.. Szal szopás lesz még legalább 15-20 évig.. Még nem elég rossz.. 20 év múlva meg az lesz a szopás, hogy sokkal kevesebb ember/fiatal lesz az újrakezdéshez.. Kész mázli, hogy engem, és főleg a gyerekeimet már valószínűleg nem fogja érinteni... Annyi megmarad, hogy magyar lesz az egyik anyanyelvük, meg lesz egy másik is... Na meg az angol is elég elterjedt itt, az emberek 80% magas fokon beszéli azt is.. Azaz, 12-15 éves korukban már 3 nyelven fognak magas szinten kommunikálni.. Szerencsére nem Hoffman "exkomcsi" Rózsika agymenései cseszik szét a szemléletüket..

Azért én is megkérdezem, hogy bírtál megmaradni a seggeden 2 órán keresztül? Nekem 5 perc elég lett volna, hogy tartós agyi károsodást kapjak.. :D

mim 2014.02.15. 12:35:32

A helyzet csak rosszabbodni fog. 2012-es felmérés szerint Mo. lakosságának 28%-ka nyugger.
2024-re pedig előreláthatóan 42%-ka lesz a lakosságnak nyugger - halálozással együtt.
Még több olcsó demagógia és hazugság. Még több ígéret. Még kevesebb gyerek - valaki eltartja a nyuggerokat ugye? Legalábbis változatlan paraméterek mellett.

Következő 2 választás még nagyobb vicc lesz. Főleg a kampányok ^_^

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.15. 13:06:45

itt is megkérdezem, jobb a biztonság.

az ugye csak a balliberális bérenc karvalymédia hazugsága hogy fel lehet nyomni a közös képviselőt ha nem teszi ki a rezsimanó elleni harcról a jelentést?

ajjaj99 2014.02.15. 13:44:14

Azt nem értettem sose, ha valaki megnézte ezt a két figurát (papcsák, németh), hogy tudott rájuk szavazni. Az meg hogy valaki két órát kibírt velük egy teremben, valami fenomenális önkínzás.

Achmed, a hitetlen 2014.02.15. 13:56:31

@jpmjpm: nem akarok ötleteket adni, de: a gáz árának 4,5%-a megy a mocskos multi szolgáltatóhoz luxusprofitként, 23%-a meg a magyar állam zsebébe. Most akkor ez így hogy?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.15. 18:13:18

@Achmed, a hitetlen:
Agyhalott vidékinek, meg gézukának felteszed a kérdést és... elmenekülnek? :D

redsea 2014.02.15. 19:12:01

hol lesz még rezsifórum?

Hyla arborea 2014.02.15. 22:24:07

Ha a nyugdíjasok nem szavazhatnának, gondban lenne bármelyik kormány.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.16. 09:27:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Hazug vagy! Az árfolyam alakítása érdekében a jegybanknak lehetősége van intervenvcióra. De Eltolcsy még a szóbeli intervencióra sem volt hajlandó.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 07:24:00

"És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből."

Na kéremszépen... az ellenzék jelenleg csak mire is képes... hogy ha szabad felülethez jut (pl.: lakossági fórumok), akkor csak annyit tudnak tudnak felhozni, hogy: "Le kell váltani a Z'óbánt, mert tönkreteszi az országot". És még 5-6 bődületes "rezsifórumhoz" méltó baromságot. Csak azért nem szavazok senkire, mert ŐK akarják leváltani a "Z'óbánt". Ennél több kell!

És be kellene vezetni a szavazati jogok súlyozását. Ami azt jelenti, hogy egy aktív korú, dolgozó, adófizető szavazata legalább 5-ször annyit számítson, mint egy nyugdíjasé, segélyesé...stb. Ebből a postból az derül ki, hogy olyan tömegek döntenek a választásokon, akik egy olyan korban szocializálódtak, amikor a politizálás annyiból állt, hogy: "Éljen a vezér, éljen a párt!" És most örülnek, hogy van egy "saját pártjuk", amit ők választhatnak.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 07:48:46

Mivel aktuális ezért leírom az én rezsiharcom történetét:
2013 augusztusában le kellett cserélnem az egyik meleg víz mérőóráját. Felhívtam a távhőszolgáltatót (akik a társasházi ügyekért is felelősek), hogy ezt hogyan jelentsem be. Azt válaszolták, hogy írásban, de lehet e-mailben is küldeni. A rezsidémon ekkor állította fel csapdáját, mert a vízóra csere adatait és tényét arra az e-mail címe küldtem, amit a szolgáltató megadott.
A csere után kb. 1 héttel be is mentem hozzájuk, mert nem jeleztek vissza az e-mailemre. Kb. 3 helyre küldtek tovább, de a 3. helyen megnyugtattak, hogy az e-mailt megkapták, tudnak róla és iktatják.
Remek... innentől kezdve már csak annyi dolgom volt, hogy továbbra is fizessem a rezsit. A rezsiharc során elégedetten láttam minden egyes számlán, hogy mennyi volt a megtakarításom a rezsiharc során... egészen januárig. Amikor is a rezsidémon kegyetlen csapást mért csapataimra. Szóltak, hogy a nem tudnak semmilyen új vízóráról, mert mint kiderült nem arra az e-mail címre kellet volna küldenem a bejelentést, hanem egy másikra. A rezsidémon seregében ugyanis akkora a káosz, hogy képtelenek egy vízóra cseréről szóló levele a megfelelő emberhez továbbítani.
A számlázó, pedig látta, sőt fel is írta magának az új vízóra állásokat, ezáltal pontosan lejegyezte a fogyasztást. DE nem számlázta ki 4 hónapig, mert nem értette, hogy miért mások az óraállás számai!!!! 4 hónapon át nem is foglalkozott ezzel!!! DE nem is számlázta ki azt a fogyasztást, amit ő felírogatott magának. Az egyébként is bonyolult számlán nekem nem tűnt fel ez a hiány... de bezzeg a rezsicsökkentést kiemelten láthattam. Végül kiszámlázták a meleg víz fogyasztásomat egy összegben. Így kb.: duplája lett egy átlagos számlának.

Mert az ügyintéző nem volt képes 4 hónapon keresztül kiszámlázni vagy csak utána kérdezni!!!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 08:39:35

@beebeer:

El tudom képzelni azt a "szellemi parnasszust", ahol a társasházi nyugger nyilvántartja a lakók politikai hovatartozását és, amikor a rezsifórumon megtudja a többi nyugger, hogy a baloldaliaknak is jár a rezsicsökkentés... :D :D :D

Algopirin 2014.02.17. 09:14:32

@csabapayne: ez tipikus magyar szolgáltató. mióta világ a világ így működnek. a rezsicsökkentéssel annyi fogy változni, hogy el tudják mondani: elvették a profitunkat nem tudunk embereket -főleg nem normális, a munkájára igényes- embereket foglalkoztatni, meg rendszert fejleszteni meg stb...

Amúgy a másik furcsaság az, hogy azon megy mostanság a duma, hogy szemetek az orbánék, mer többet csökkent volna a rezsi ha nem szólnak bele mer a világpiaci árak blabla. Namost ha ez igaz, akkor az én logikám szerint még jól is jártak a szolgáltatók, nem is értem mi a bajuk.
Mondjuk evvel még annyi gondom van, hogy ebben a kurva országban csak akkor érvényesülnek a világpiaci árak/hatások ha emelni kell. Csökkentésben gyakorlatilag soha.
Érthetetlen az egész.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.17. 09:30:50

@Algopirin:
Mennyi is a haszna a mocsok multi szolgáltatónak, aki kiépíti, üzemelteti a hálózatot? Publikus, beszabályozott, 3,5%.
Mennyi is az állam haszna rajta? Tessék utána olvasni... 2X%

nyünyüge 2014.02.17. 09:36:52

@Algopirin:
Zömében nem a szolgáltatók jártak jól az energiárak csökkentésével, ugyanis az szolgáltatók árait megszabó árképletben az energiaár egy tétel, amit legtöbbször nem ők határoznak meg. Hanem pl. az MVM, amelyik tavaly is brutális nyereséget produkált annak ellenére, hogy számos bevásárlása is volt. A mostani utolsó rezsicsökkentés az első, amelyik az MVM -et is érinti.

Algopirin 2014.02.17. 09:37:24

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gyanítom több lesz az mint 3,5 a valóságban. Ne értsd félre amit írok. A rezsicsökkentés egy ökörség. De hogy a szolgáltatókat meg kéne kicsit szabályozni abban szerintem nemigen lehet vita köztünk.
Az állam hasznát meg hagyjuk. Amikor látom a számlákon a 27% áfát rámjön a harctéri idegesség. HUSZONHÉT SZÁZALÉK BAZZMEG.

És akkor az mvm még szóba sem került például.

Ez a rendszer az alapjaitól fos úgy ahogy van, az összes szereplőjével együtt.

nyünyüge 2014.02.17. 09:49:33

@Algopirin:
Kezdettől fogva ezt kellett volna - a szolgáltatókra vonatkozó szabályozást és az árszabályozást rendbetenni - átláthatóbbá, számonkérhetőbbé, szakmai alapokon. Politikai célnak elfogadható, hogy csökkenjenek a lakossági terhek, de ezt kellő szakmai megalapozottsággal és fenntarthatóan kellene megcsinálni.
Ehelyett harc indult ellenük (mint a bankok ellen), természetesen a harcra és mindennapos a vegzatúrára a szolgáltatók is "megfelelően" reagáltak. "Trükközéssel", a költségek szabályozatlan területekre való áthárításával, ... Ezzel szépen betettek a kormány másik céljának, hogy a magyar kkv-k erősödjenek. Mert a magyar kkv-k áram, gáz és banki költségei brutálisan emelkedtek, hiszen pont a kisebbek, kezdők nem tudnak jó egyedi megállapodásokat kötni a szolgáltatókkal, ilyet pont a nagyok és a gyakorlottak tudnak.

Algopirin 2014.02.17. 10:00:17

@nyünyüge: Kb ezt ugatom én is. És ennek az árszabályozás csak egy része. Lehetne fejtegetni az ügyfélkezelést az ászfet miegyebet.
De ugye nem, mert akkor nem az van hogy a hős magyarok jól megmondták a mocskosmultiknak bankoknak, vagy legalábbis nehezen kommunikálható így. Meg több gondolkodást igényelne, több időt, míg valaki átlátja a mostani rendszert és megkeresi azokat a pontokat ahol javítani kell.

A bankokat azért nem sajnálom egy pillanatra sem, így is sokmilliárdos eredményük van, szóval a sírás, hogy veszteségesek, szerintem nem indokolt.
A költségeket meg nekem is emelték. pl az eddigi állandó átutalásom 30ftról 130 ftra ment fel, plusz a 3 ezrelékes jutalék (tudom: tranz adó). Ebből a szempontból jól jött nekik az adóztatás, remek indok a díjak emelésére. Ugyanis annyi adót nem kaptak ami az én számlavezetésem havi költségét a négyszeresére emelte, az éves kártyadíjat ezerről háromezerre, azut nekem nem tudják megmagyarázni. És a büdös sok adóval amit kaptak, na azzal együtt is minden évben emelkedik a nyereségük. És emellett ugyanolyan érthetetlen jogi nyelven kötnek szerződést, amit egy átlagember nem tud értelmezni. Szóval van itt is baj bőven, és ahol kellett volna nem nyúltak bele a rendszerbe.

Na most azért csak felbasztam magam :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:04:42

@Algopirin:
Tök jó, hogy van rezsicsökkentés, csak ha törvénybe iktatnák azt is, hogy a szolgáltatók legyenek korrektebbek és ne tőlem várják, el, hogy egy bonyolult számlán észrevegyem, hogy egy 3000-4000 forintos tétel hiányzik.
Mikor rákérdeztem, azt mondta az számlákat kiállító ügyintéző, hogy: látta, hogy nem igazodik az új óraállás a régihez, de azt hitte, csak valami hiba és ezt nézegette (írta fel) 4 hónapon keresztül. Miközben én abban tudatban fizettem a számlákat, hogy tudnak a változásról.

Néhány dologban érződik a világpiaci ár hatása ilyen pl.: a benzin.
"... nem is értem mi a bajuk."
Az, hogy hiányzik belőlük a kulturált és leginkább rendszerszintű politizálás. Mit lehet manapság hallani? "mindenről a Z'órbán tehet"!
Nézzük csak ezt a zuglói rezsigyülést: a résztvevők közül senki sem fogná fel azt az egyszrű tényt, hogy a "baloldaliak" is pont ugyanazt a kommunikációs sémát használják a javarészt 50+ korosztály idomítására. Mivel sajnos ez a korosztály képezi a szavazóbázis jelentős részét.

Egyszer el kellene játszani, hogy egy egy ilyen performanszban kicseréljük a neveket, pártokat, fogalmakat. És nem lehet tudni melyik az eredeti.

Ebből a szempontból elismerésre méltó, amit a fidesz véghezvitt az elmúlt kb.: 3-4 évben:
- Tovább vitték, tovább durvították, azokat a torz kommunikációs mintákat, amit az előző kormányok gyakoroltak.
- A fenti gyakorlat elegendő védelmet nyújtott a politikusoknak a különféle botrányok ellen. Nem teljes körű, de elegendő.
- Kiépítettek egy olyan klientúrát, oligarcha szintet, amelyek nem sajnálják a pénzt és időt, ha a pártot kell támogatni, ez sokkal inkább egyéni/gazdasági érdek, amihez pártérdek fűződik.
- Adókedvezmények, rezsicsokkentés... ezek olyan húzások voltak, amelyek képesek nagyobb tömegeket megmozgatni és szimpatikussá tenni a kormányt a rengeteg hiba mellett is.

De az a fajta morális válság, ami jó ideje tombol az országban csak tovább romlik. Mivel 4 év alatt képtelenség lenne javítani rajta. Így maradnak a fenti sablonok. (Sajnos)

Algopirin 2014.02.17. 10:09:53

@csabapayne: változás nem várható, belátható időn belül biztosan nem.
Volt már szó erről ezen a blogon (is). De itt hívta fel valaki a figyelme, hogy ha a vezetőket/pártokat/politikusokat egy csapásra le is cseréljük normális, korrekt, erkölcsös hozzáértő emberekre, az ország lakossága (az emberek ugye...) ugyanaz marad. Sajnos.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:18:11

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A "mocsok mulitról"... ki adta el nekik legelőször az energia szolgáltató szektort jó áron? Persze, hogy a Magyar Állam... (és most nem politikus neveket kérek).
Egy "mocsok multinál", biztosan nem történt volna olyan hiba, mint az én szolgáltatómnál, mert ott hatékony vállalatirányítási rendszereket használnak. Vagy nemzetközi minőségügyi tanúsítványokat (Pl.: ISO szabványok).
Vagyis ott nem az a fejetlenség megy, hogy "majd a Terike talán elintézi, de igazából a Vargáné az illetékes, de ezt csak a vagyonkezelési osztályon tudják, de az ügyfélszolgálaton a Klárika már nem tudja. De úgy tesz, mintha tudná."
Az állami / önkormányzati szolgáltatóknál még divatban van ez a kommunizmusból itt ragadt fejetlen, nem törődöm hozzáállás. Amiről az ügyfelek azt hiszik, hogy trükköznek. Dehogy trükköznek, csak olyan ostobák, mint egy doboz csavaralátét.
A rezsicsökkentés csak egy apró tényező, de a szolgáltatás színvonalának számonkérése nagyobb hiányosság.

Algopirin 2014.02.17. 10:25:50

@csabapayne: "majd a Terike talán elintézi, de igazából a Vargáné az illetékes, de ezt csak a vagyonkezelési osztályon tudják, de az ügyfélszolgálaton a Klárika már nem tudja. De úgy tesz, mintha tudná."
szerintem ez az összes az országban működő szolgáltatóra igaz függetlenül attól ki a tulajdonosa

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:41:02

@Algopirin:

Pont ezért szomorú, hogy az újonnan alakult pártok is mennyire szépen kezdenek beleilleszkedni ebbe a posványba (pl.: LMP). Vagy már eleve ebben a posványban születtek meg (pl.: DK). A változást apróságokkal kellene kezdeni, amik a hétköznapokat érintik.
Több politikus / pártfunkcionárius úgy ma kezdi a karrierjét, hogy belép az ifjúsági tagozatba és ott ügyesen helyezkedik, jó helyekre megy jó időkben, ahol jó emberekkel találkozik. Fel sem fogják, hogy a kortársaik pedig egy egy jobb állás megszerzéséhez 100 másikkal kénytelen állásinterjúkon versenyezni.

Ez a posvány oda fog vezetni Jobbik előbb utóbb kormányra kerül. Hasonló pályafutással bírnak mint anno a fidesz. És épp mostanában akarnak átvedleni (árpádsávos szittya-becsület) arculatról, családbarát néppárttá. Már alig várom ahogy az őszülő Vona Gábor a nyugdíjasok hős védelmezőjeként tart beszédet, műfogsorok lázas csattogása közepette :D

Algopirin 2014.02.17. 10:43:28

@csabapayne: ja, most nagyon nyomja hogyhát ő nem is antiszemita pl.

mondomén: nem lesz itt változás. soha.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 11:00:03

@Algopirin:
Ez nem igaz. ahol lehet választani ott azért ki lehet fogni korrekt cégeket. Pl.: gépjármű biztosítás. Autó eladás, vételnél a bonus-malus rendszer nem személyhez, hanem gépjárműhöz van kötve. Fogalmam sem volt, miként lehet a az évek során összeszedett bonus-t megtartani, így felhívtam a biztosítót. ott részletesen elmagyarázták, hogy mit kell nekik elküldeni.
Elküldtem nekik és láss csodát... úgy is lett, ahogy mondták.

Algopirin 2014.02.17. 11:02:16

@csabapayne: ez lenne a normális, végülis ebből élnek.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 11:09:33

@Algopirin:
Elkerülhették volna, ha már a legelején van annyi eszük, hogy megtanulnak kellően diplomatikusan kommunikálni. Mert bizony vannak olyan "játékszabályok" a politikában, amik ellen lehet hőbörögni, vagy lehet megtűrni. A jobbik a hőbörgést választotta, ami egy szűk szavazóbázisnak megfelelt. Most próbálnak tovább lépni.
Ki is hullott a soraikból az , akinek túl huzatos volt a változás szele :)

Marcellusca 2014.02.17. 11:15:13

@nyünyüge: Fentebb leírtam egy számlám részleteit, abból jól látszik az (IS), hogy a fizetendő összeg majdnem fele "Rendszerhasználati díjak" néven fut. :(

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.17. 11:38:26

@Marcellusca:
... amit ki szabályoz? :(

"A rendszerhasználati díjakat a 4/2013. (X. 16.) MEKH rendelet 1. számú melléklete az alábbiak szerint határozza meg:

A villamosenergia-rendszerhasználat legmagasabb hatósági díjai (áfa nélkül)

I. Átviteli-rendszerirányítási díj és a rendszerszintű szolgáltatások díja

1. Az átviteli vagy az elosztó hálózatra közvetlenül vagy közvetve csatlakozó, a villamosenergia-rendszert vételezésre használó rendszerhasználó esetében ...
...

Jogszabályok:

60/2012. (XI. 8.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak árszabályozásának kereteiről – hatályos 2013. dec. 31-ig

64/2011. (XI. 30.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak megállapításának és alkalmazásának szabályairól

64/2013. (X. 30.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak árszabályozásának kereteiről

4/2013. (X. 16.) MEKH rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjakról és alkalmazásuk szabályairól

2007. évi LXXXVI. tv. a villamos energiáról (VET) és a 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet a VET egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról"
http://www.mavir.hu/web/mavir/belfold;jsessionid=YPpyTBmQ36q2T3BFhfZl9gSpBTvJfhn2GcLJs9909TLqtLHdcmNg!-369310300!771806919!1392633392429

SirTocy 2014.02.17. 11:40:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azt mondom, hogy két ismerősöm van, aki Bécsben jár egyetemre, és heti 10-12 óra munkából fent tudják tartani az albérletüket és ki tudják elégíteni az alapvető szükségleteiket, míg nekem ez heti 30-40-ből sem mindig sikerül, úgy, hogy van kivel osztoznom a rezsin és kapom az árvaellátást. Azt mondom, hogy van ismerősöm ezen kívül még Bajorországban is, aki egyszerű betanított munkásként 1.400 nettót kap havonta, és állítása szerint az ottani árak olyan 20-25%-kal magasabbak, mint itthon (a szekunder szektorban ez 30-40%-kal is lehet magasabb), de ki nem szarja le, ha a bérek meg 300%-kal magasabbak (még a szegényebb régiókban is megkapod a havi 800 eurót, és az már tényleg a legalja)? Azt is mondom továbbá, hogy már én magam is nézegettem albérletet és lakást Németországban, és havi 500-ért (amiben már benne van az Internet és a rezsi is) olyan, nem ritkán 2-3 szobás albérletet kapsz, hogy megszólal. Sőt, mondok jobbat, havi 700-ért láttam kiadó 3 szobás luxus lakást (és azt úgy értsd, hogy németországi viszonylatban luxus), akkor most hogy is van ez?

Az az igazság, hogy buta vagy, barátom, de ami még ennél is fájóbb, hogy élvezed, hogy buta vagy, és másokat is próbálsz butítani. Mi lenne, ha befejeznéd az átlátszó, fájdalmasan egyértelmű hazugságok gyártását?

süti beállítások módosítása