Skip to content


       Szűrés lista

Stadion Viktor tornáca mögött

Viktor Janukovics bukása után az ukránok szétfotózták a házat és a birtokot, így derült ki, hogy Janukovicsnak golfpályája, arany vécékefe, régi autók gyűjteménye, egy hajója, saját temploma, vagy mondjuk állatkertje volt. (Itt van egy 26-os lista, amit a Twitterről szedtek össze, itt meg a videók.)
Amúgy le a kalappal az ukránok előtt, hogy ellenálltak a fosztogatásnak, ilyen méltóságteljes birtokbejárást bukott elnök rezidenciáján még nem láttam.

Szóval golfpálya meg állatkert, de van-e Viktor Janukovicsnak stadionja a háza mögött?
Nincs.

Viszont egy másik Viktornak van ...

stadion.gif

Ha egy gifben össze lehetne foglalni Magyarországot, akkor ez lenne az. 

Lassan elkészül a stadion, amiben a miniszterelnök szerint nincs közpénz, viszont van "támogatás" a társasági adóból, amit a cégek nem adó formájában fizettek be a NAV-nak, hanem a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kapta meg. 
Ennek pénzügyi hátterét pedig egy törvénymódosítás (a sportágnak adható társasági adókedvezmény) teszi lehetővé, amit a magyar parlament hagyott jóvá, annak a pártnak a szavazataival, melynek az elnöke Orbán Viktor, és a legnagyobb haszonélvezője éppen az általa alapított Akadémia.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány által elnyert összegek:
 

2011/20122 828 680 000 Ft
2012/20132 643 863 252 Ft
2013/20141 543 647 923 Ft

Ez 7 milliárd forint.
"Nem közpénz".
Olyannyira nem, hogy még az MLSZ TAÓ-jelentése szerint is a taó-t a NAV hagyja jóvá, csak ugye az benne a "trükk", hogy fizikailag nem kerül befizetésre a NAV-hoz.

taó.jpg
Orbán szó szerint azt nyilatkozta az épülő stadionról, hogy "ebben nincsen egyetlen fillér közpénz sem. Ezért lógunk ki a sorból. Ezt két okból tartottam fontosnak. Az egyik, hogy így is támadnak bennünket eleget, ne adjunk felesleges támadási felületet. Minden klub kap állami támogatást a stadionjára, egy klub van, amelyik nem, ez pedig mi vagyunk. A miniszterelnöknek helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos. És nekem magánadományokból sikerült is annyi pénzt ide összegyűjteni, hogy meg tudjuk építeni az új centerpályát."

Az Akadémia szerint sem közpénzből épül a stadion: "A már félkészen is messzeföldön híres Makovecz-stadion magáncégek adományaiból épül. a TAO-program keretében, utánpótlás-létesítményként épülő pálya 3.8 milliárd forintra tervezett költségeinek 30 százalékát önrészként kellett vállalnia a Puskás Akadémiát működtető alapítványnak, a többi pénzt nyereséges magáncégek ajánlották fel a profitjukból a program szabályainak megfelelően."

A támogatók listája mindenesetre publikus ...

Az is csak egy Ukrajnánál fejletlenebb demokráciájú ország torkán tud lecsúszni, hogy a miniszterelnök "meggyőzi" az "üzleti élet szereplőit", hogy "támogassák" a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, amit az ő általa alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működtett, a stadionját pedig a tornáca mellé húzzák fel. Az ő földjére.

A nyugat.hu kikérte a tulajdoni lapokat.

nyugat_felcsút.jpg

A stadion valójában Orbán telkén épül fel, csak a használati jogát 50 évre ingyenesen átengedte az Alapítványnak. Ez szerepel is a vagyonbevallásában:

orbán_vagyonbevallás.jpg

Az Akadémia szerint pusztán csak véletlen, hogy éppen Orbán Viktor "hétvégi háza" mellett lesz a stadion:


"Nem igaz, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök hétvégi házának szomszédságában épülő stadion a politikus sajátja volna, hiszen a tulajdonos a Puskás Akadémiát működtető nonprofit alapítvány, amely 2004-es alapítása óta adományokból tartja fenn magát. Igaz viszont, hogy Orbán Viktor miniszterelnök maga is térítésmentesen bocsátotta a Puskás Akadémia rendelkezésére a saját földterületeit, hogy azok a felcsúti labdarúgó-utánpótlás-nevelés nemes céljait szolgálják. A pálya egyébként nem azért épül ott, ahol, hogy közel legyen a miniszterelnök családjának hétvégi házához, hanem ők vásároltak telket évekkel ezelőtt a 2013-ban 81 esztendős Felcsút SE régi falusi pályája mellett, ahol Orbán Viktor gyermekkorában sportolt, s amelynek a helyén az új centerpálya is épül."


De megtudjuk, hogy "az építkezés magánberuházás. Az építtető alapítvány takarékosságból közvetlenül szerződik minden kivitelezővel, (...) Ezek között ott van a faluban sok beruházást felajánlásként, térítésmentesen végző Mészáros és Mészáros Kft., a polgármester Mészáros Lőrinc cége, egyik támogatónk, a Közgép és egy sor más kisebb és nagyobb vállalat."

Amúgy 3,8 milliárd forintból építenek egy 3500 férőhelyes stadiont egy 1800 lelkes faluban. 

Apró kis érdekesség, hogy Mennyei Bajnokság mérkőzéseit csak minimum 5000 férőhelyes stadionban lehet rendezni, ennek a szabálynak a betartásáról az Eger tudna hosszan mesélni, aki kénytelen volt Vácon megrendezni a hazai mérkőzéseiket.

Új Fradi-stadion:  22 043 ülőhely, 13,5 milliárd forint. Egy ülőhelyre 614 ezer forint jut.
Új Loki-stadion: 20 000 ülőhely, 11,45 milliárd forint. Egy ülőhelyre 625 ezer forint jut.
Új Juventus-stadion (2011): 41 000 ülőhely, 125 millió euró. Egy ülőhelyre 3048 euró jut (950 ezer forint).
Felcsúti-stadion: 3500 férőhely, 3,8 milliárd forint. Egy ülőhelyre 1,085 millió forint jut.
Új Athletic Bilbao-stadion (2013): 53 332 ülőhely, 218 millió euró. Egy ülőhelyre 4087 euró jut (1,250 millió forint).

stadionok_ára.jpg

Az Akadémia szerint nem drágább a felcsúti stadion a Juventus stadionjánál, mert "össze sem lehet hasonlítani a kettőt, hiszen több mint tízszer annyi ülőhely van az olasz stadionban, mint Felcsúton, ahol egy utánpótláspálya készül. Igaz, az egy főre jutó költség valóban nem alacsony, de ez éppen a kis kapacitás, meg persze a tökéletes felszereltség és a lélegzetelállító építészeti megoldások miatt van így."

A Makovecz-emlékmű stadionban múlt héten a Sport1 TV-nek sikerült bejutnia


Aki pedig úgy érzi, hogy ez nem elég, és szeretné segíteni a felcsúti akadémiát, nekik adhatja az adója 1%-át:
1szazalek_big.jpg

 

Címkék: orbán felcsút

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr155828857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.24. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.24. 09:06:54

Az ukrán elnök rezidenciája mellesleg nem az ő magánvillája, hanem egy ÁLLAMI elnöki rezidencia. De ez persze kimaradt a médiák híreiből.

Kb, mintha megtémadnánk Bp-en az elnöki rezidenciát, majd elmondanánk mekkora szemét ez az Áder.

Demagógia alulinformált véglényeknek, semmi egyéb ez.

Virág et. 2014.02.24. 09:29:09

Úgy nincs benne közpénz, hogy csinálnak egy kört, hogy az egyszeri választó már ne tudja követni. Lényegében a közpénzt (ami a NAV-nál van) úgy kapják meg, hogy a NAV számlája helyett a cégek az akadémiának fizetik. Nem mondanám, hogy briliáns és azt sem, hogy eredeti. Azt viszont mondom, hogy szomorú, ha ENNYI elég az átlag magyar választó összezavarásához.

És akkor arról nem is beszélünk, hogy a közbeszerzések bajnokaival van tele a támogatók listája, gyakorlatilag akik nyertek a NER-rel, azok mind szerepelnek a listán. Csányi OTP-jétől kezdve olyan evidenciáig, mint a Mészáros és Mészáros vagy a Közgép, esetleg a Hír TV. Ha nem lenne a fenti csavar, akkor is gyanús lenne az egész. Azzal együtt már gyanakodni sem kell.

Lényegében be nem folyt adóbevételből, tehát közpénzből fizették az egészet. Jogilag ugye akkor lesz közpénz a magánpénz, amikor befolyik az államkasszába (mivel az állam maga nem termel, innen jön minden pénz). Viktorék "nagy ötlete", hogy be sem kell szedni a pénzt, úgy elkölteni és akkor az nem közpénz, nincsen üvegzseb, se magyarázkodás. Azt azért nehéz belátni, hogy mennyivel másabb ez annál, ha előtte megjáratjuk a MÁK számlám a pénzt és csak utána toljuk át az udvari stadionba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 09:29:40

Majd úgy hiszem el, hogy nincs benne közpénz, ahogy eddig bármit el lehetett hinni a politikusainknak...
Lehet mondogatni, hogy nincs benne, csak egész addig, amíg nem teljesen nyilvános minden adat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 09:30:31

@maxval a gondolkodó birca: Khm, van egy olyan szint, ahol az elnöki állami rezidencia luxusának is meg kéne állni, hiszen az is közpénzből megy.

dr. Aullah 2014.02.24. 09:32:57

Kíváncsi vagyok, mit fog szólni a világ, amikor a mi diktátorunkat verik le és kerülnek ki a felvételek :D

"Amúgy 3,8 milliárd forintból építenek egy 3500 férőhelyes stadiont egy 1800 lelkes faluban. "
EPIC! :D

Virág et. 2014.02.24. 09:33:21

@maxval a gondolkodó birca: Nem az ingatlan volt a téma abban sem, hanem a felszereltsége. Annak semmi köze ahhoz, hogy a tulajdoni lapon kinek a neve szerepel vagy hogy mekkora az alapterülete.

Algopirin 2014.02.24. 09:37:00

Na nincs benne közpénz. Ez a lényeg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 09:46:06

"a polgármester Mészáros Lőrinc cége, egyik támogatónk, a Közgép"
Ja, ez már világos...

Bretschneider detektív 2014.02.24. 09:47:41

Megnéztem a videót. Hát ez nem lesz kész április 6-ra.
Kell még 4 év.

Bretschneider detektív 2014.02.24. 09:50:27

@maxval a gondolkodó birca: Persze most sincs igazad, csak a lényeg, hogy te legyél az első, akinek nincs igaza.

Marcellusca 2014.02.24. 09:58:11

És íme az ukrán főügyész minimalista vityillója:

4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html

TrollSlayer 2014.02.24. 10:04:57

@maxval a gondolkodó birca: "Az ukrán elnöki rezidencia, a Mezsgorje eredetileg állami tulajdonban volt, de 2007-ben a hivatalos adatok szerint egy magáncég vette meg, a 140-ből 1,8 hektárt viszont Viktor Janukovics birtokol. 2009-ben ezzel szemben azt mondta Janukovics, hogy a terület teljes egészében az övé, amiért egy „nagyon komoly összeget fizetett", de a pontos árat nem árulta el.
Azóta sem lehet tudni, hogy pontosan kié a terület.
A hivatalos verzió szerint Mezsgorje magánkézbe kerülése óta az állam visszabérli a területet. "

index.hu/kulfold/2014/02/23/elnoki_luxus_janukovics/

Bretschneider detektív 2014.02.24. 10:11:10

@TrollSlayer: Ne pazarold rá feleslegesen az energiádat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 10:24:00

index.hu/gazdasag/2014/02/24/harmadaval_kevesebb_lakas_epult_tavaly/

Az építőipar olyan jól teljesít, hogy még
(Lehet mondani, hogy az üzemek húzták fel... de szerintem a stadionok...)

lyken 2014.02.24. 10:25:09

@maxval a gondolkodó birca: Röviden: az, hogy a közpénzt átnevezzük adókedvezményre, majd nem sétáltatjuk meg állami hivatalban, hanem közvetlenül egy alapítványba kerül, ami a miniszterelnök telkére építkezik, az erősen etikátlannak tűnik.
Még tömörebben: úgy néz ki, hogy adóforintokat térítettek el magáncélra. A tranzakciót az se teszi etikussá, hogy törvényt hoztak a fenti művelet legalizálására.
Orbán Viktor térítésmentesen adta kölcsön a telket 50 évre: ha Gipsz Jakab ad kölcsön az államnak telket, az ő (egyébként 20 milliós) telkére is fog épülni 7 milliárdos stadion? Tud ilyenre valaki példát mondani?

"Az ukrán elnök rezidenciája mellesleg nem az ő magánvillája, hanem egy ÁLLAMI elnöki rezidencia. De ez persze kimaradt a médiák híreiből."
Tehát ha Gyurcsány Ferenc beköltözött volna egy félmilliárdos állami villába és elkölt bútorokra 10 milliárdot, állatkertre 5 milliárdot, meg a gyereke állami pénzen vett 1 milliárdos gyüjteményéhez építenek párszázmillióból egy lakást az rendben lett volna? Mikor 2002-ben az akkori miniszterelnök a saját lakásában lakott tovább amit felszereltek egy komplex riasztórenszerrel pártízmillióból, a fideszesek ott sipákoltak. Mikor aztán plagibá beköltözött és állami kecót kapott százszorannyiért, már elfogadott lett a dolog. Látszólag. Valójában meg mind tudjuk, ha a saját kedvencpárt politikusa lop, azt elnézik.
A gondolkodás még mindig nem erőssége a szavazóiknak. Megdöbbentő, de az átlagszavazó inkább nyomorog tovább, de nem hajlandó gondolkozni.

Virág et. 2014.02.24. 11:02:08

Amúgy meg az vesse rá az első követ, akinek nincs 3500 férőhelyes stadion a hátsókertje mögött.

Vidéki 2014.02.24. 11:11:27

Vastagbőr leizzad az erőfeszítéstől, hogy összemossa Orbán Viktort, Janukovics Viktorral..

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.24. 11:12:53

@Marcellusca:

A következö jut róla eszembe:

"Szerénység, elvtársak! Amit magamban szeretek, az a szerénység."

Virág et.

Kommédiás 2014.02.24. 11:15:49

Istenem! És mi van Gyurcsány mutyival a velencei-tónál? vagy simon 240 millájával??? Arról is leetne ám írni! ;-)

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.24. 11:15:54

@lyken:

Ez egyébként szimpla köztörvényes bűncselekmény, és így lesz kezelve.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.24. 11:17:22

@Virág et.:

Elnézést kérek. Valóban Bástya. Nem ittam kávét...

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.24. 11:21:50

@Vidéki:

"Vastagbőr leizzad az erőfeszítéstől, hogy összemossa Orbán Viktort, Janukovics Viktorral..."

A közötrvényes bünözö Vityád egy alomból származik a Juscsival, nem kell izzadtan próbálni öket összemosni. Az meg nem is kérdés, hogy pontosan ugyan úgy fog járni, mint a big-bráder :))) Bizony :))))))

Nyehehehhehehhehehhe

Vidéki 2014.02.24. 11:27:21

A Sporttámogatások Jóváhagyási Folyamata Folyamatábrája sem tetszik Vastagbőrnek?

Neki ez túl bonyolult!

Hogyan lehetne egyszerűsíteni a folyamatábrát?

Talán az lenne a megoldás, ha olyan kiváló elmékre bíznák a Sporttámogatások fontos ügyét, mint akik már az Összefogás ügyét is sikeresen megoldották:

" nepszava.hu|2014. jan 08. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott

Fischer Iván lakásán
Bitó László író, orvoskutató mellett többek között
Heller Ágnes filozófussal,
Konrád György íróval,
Radnóti Sándor esztétával,
Parti Nagy Lajos és
Závada Pál írókkal.

Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett."

Ha a háttérben ilyen tökéletes értelmiségiek képesek megmondani a tökéletes megoldást, akkor ki kellene venni a szabadon választott kormány kezéből a döntés jogát!

Nem jobban járnánk, ha ezek a tökéletes és felsőbbrendű emberek vennék át a közvetlen irányítást mindenben?

Ezt akár a jól hangzó "Közvetlen Demokrácia" megnyilvánulásának is tekinthetné, aki akarná!

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2014.02.24. 11:31:01

Fekete öves rezsiharcosnak és/vagy pénzért hívőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ne akarja felfogni, hogy az az adó, amit a NAV átad bárkinek, az bizony közpénz.

Sportvonalon maradva: az is gyönyörű volt, ahogy a királyi televíziónak sikerült megszólítani mindannyiunk büszkeségét, a takonygerincű Schmitt Pált, hogy értékelje Szocsiból az olimpiát. Melegség járja át a lelket, amikor megtudod, hogy ez a csaló, hazug komcsi mind a mai napig az országodat képviseli egy nemzetközi szervezetben (NOB-tag a drága ember). Ami jár, az jár.

lyken 2014.02.24. 11:31:39

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: "Ez egyébként szimpla köztörvényes bűncselekmény, és így lesz kezelve. "
A Meggyesire gondolsz, a Ferire vagy a Viktorra?
A Meggyesi lefutott kör, a Feri esete képzeletbeli, minden kiadását maga fizette, a Viktor felcsúti stadionja meg nem lehet köztörvényes, mert törvényt csinált rá, hogy legális.
Ha az alapítvány 5 év múlva úgy dönt, hogy nem használja tovább az ingatlant, akkor max annyit tehetnek, hogy térdreborulnak és könyörögnek Viktornak, hogy hagy ne kelljen elbontaniuk, inkább használja.
Viktor ha akarta volna állami kézbe is adhatta volna azt az ingatlant. Vegyük észre, hogy nem tette. Az a stadion közpénzátirányításból született, de nem köztulajdon.

lyken 2014.02.24. 11:33:59

@Marcellusca: "És íme az ukrán főügyész minimalista vityillója:"
Most ötleteket adsz a... khmmmm... független ügyészség vezetőjének? :D

maxval a nem gondolkodó birca 2014.02.24. 11:36:10

A ballib média már megint gerjeszti az indulatokat, pedig Viktor az egyetlen államférfi hosszú idő óta, aki tesz valami az országért. A sok birka meg persze béget.

maxval a nem gondolkodó birca 2014.02.24. 11:37:38

Én vagyok az egyetlen, aki megpróbál gondolkodni is, és nem csak béget a tömeggel. Ez abból is látszik, hogy ellentétes véleményem szokott lenni, mint ami a tömegnek van.
Néha, random, persze egyetértek, így árnyalom a képet.

maxval a nem gondolkodó birca 2014.02.24. 11:40:24

Az a baj, hogy a bolgár macsók mindig lepofoznak, ha megpróbálok mondnai valamit, ezért inkább kommentezek, így tudok érvényesülni. No meg, az asszonnyal se könnyű...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 11:56:05

@Kommédiás: Arról már leírtak mindent... A kedves Fidesz azt sem derítette fel, azt lehet még hozzátenn, Fecó még mindig nem ül.

@maxval a nem gondolkodó birca: Nem attól lesz saját véleményed, ha az ellenkezőjét mondod...

Secnir 2014.02.24. 12:03:59

@Vidéki:
ez szokatlanul gyönge volt tőled, se egy idézet, se egy gyurcsányozás?

program készítő 2014.02.24. 12:04:35

Szerintem azért kellenek stadionok,ha börtönbe vagy házi őrizetbe kerülnek a politikusok,akkor legyen hol sportolni.Oda fog leszállni a helikopter a szökéshez.

hunyuan 2014.02.24. 12:09:48

a lényeg a lényeg, h. orsós is takarodni fog egyszer mint az ilyen kotorék hazaárulók szoktak

lyken 2014.02.24. 12:14:36

"A Sporttámogatások Jóváhagyási Folyamata Folyamatábrája sem tetszik Vastagbőrnek?
Neki ez túl bonyolult!"
Nem, ez rendkívül egyszerű. Az adót az adóhivatal helyett most egy magánalapítványnak adják le. Ha nem lenne törvénybe iktatva, ezt úgy hívnák, hogy lopás. At éjszakai életben meg védelmi pénznek hívják.

Az a gond, hogy ez a fajta populizmus, amikor elmagyarázod miért jó és még még véletlenül se illegális, hogy a tieid lopnak, csak tovább erodálja a fiatalok otthonmaradási szándékát..

www.portfolio.hu/vallalatok/ongondoskodas/10_megdobbento_abra_a_nyugdijunkrol.10.195699-2.html
"15 éven belül 2 millió 147 ezer fő mehet nyugdíjba Magyarországon. Ezzel szemben mindössze 1 millió 633 ezer fő lép munkaképes életkorba, vagyis 15 év alatt 513 ezer járulékfizető hiányozhat. Évente tehát átlagosa közel 34 ezer fővel lesznek többen a nyugdíjasok, mint a munkaképesek. "

Persze nyilván, aki felvesz 55 milliárd forint gázosztalékot, vagy aki kormánypárti simonszámlával rendelkezik, vagy aki megszedi magát bérkommentelésből, azt nem fogja zavarni, hogy összedőlt a bolt.
Csakhát ebben a bedöntött cégben akkor utazni fog majd még vagy 8-9 millió melós is. Szó se róla, a választást meg a nemgondolkodást főleg az ő többségük végezte, illetve végzi.
De ettől még nem lesz etikusabb az, hogy megmagyarázod, hogy etikus a politikai tolvajlás.

Marcellusca 2014.02.24. 12:18:53

@maxval a nem gondolkodó birca:
"A sok birka meg persze béget."
MUHAHA!!!
Mondja ezt egy nem gondolkodó birka.
MUHAHA!

lyken 2014.02.24. 12:23:12

@Kommédiás: "Istenem! És mi van Gyurcsány mutyival a velencei-tónál? vagy simon 240 millájával??? Arról is leetne ám írni! ;-) "
Még a 2000-es évek mutyijai se lettek felderítve. Ibrahim, ezüsthajó, stb? Vagy az olajszőkítések. A Grippen mutyi angol nyomozati anyagát se kérte ki a magyar ügyészség, bár ismert, hogy volt magyar szál. A parkolási társulatok vagyongazdálkodása iránti kiváncsiság is szépen elült. Orbán bányákat, szőlészetet kutyafülét is mindig hivatkozzák, de soha senki nem túrta meg, hogy nem jön ki a matek. Elmúttnyócévn autópálya árazása? Viadukt? Dombalagutak? ÁFA mutyik? Simonszámlák? Üvegzseb? Ezekben az ügyekben kb. az az eljárás, mint Zsiga Marci esetében volt. Meg se jelent, csak megüzente, hogy minden rendben. Pont. Nincs itt több tisztáznivaló. A politikustársak meg belehörögnek a kamerába, hogy ki lesz nyomozva, aztán csendben hazamennek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 12:37:26

@lyken: Na jó, de az Ibrahim, stb. az Fidesz mutyi... OK, azt nem derítik fel. Az is gáz, de azt megérted, nem szarnak a saját kertjükbe... De Ferike mutyit se? AZ már gyanús... Mert különben meg rendesen be vannak parázva tőle... Szánalmasak.

lyken 2014.02.24. 13:11:56

@ColT: Jó, de az (két)évtizedes szoci dolgokat se sikerült.
Csak nekem néz ki úgy, hogy mexikói felállás van és mindenki tud valamit mindenkiről és emiatt semmi komoly nem történik?
Bár lehet hogy ez valami hallgatólagos szabály? Mi nem bántunk igazából titeket, cserébe hagytok lopni, aztán ha visszakerültök a vályúhoz, majd ti jöttök megint?

dr. Aullah 2014.02.24. 13:16:57

@lyken: Ezért kell olyanokat választani, akik nincsenek ennyire benne.

vontod75 2014.02.24. 13:20:15

@dr. Aullah: Oké, de ki nincs ennyire benne? A rothadás gyakorlatilag elérte az állam és a lakosság egészét.

Hamajd 2014.02.24. 13:36:13

@Kommédiás:" Istenem! És mi van Gyurcsány mutyival a velencei-tónál? vagy simon 240 millájával??? Arról is leetne ám írni! ;-)"

Az első esetben már megtörtént az elszámoltatás, a második pedig majd a következő 4 évi elszámoltatásban kap helyet, a megszokott kemény módszerekkel.:(((

Hamajd 2014.02.24. 13:41:24

@dr. Aullah:" Ezért kell olyanokat választani, akik nincsenek ennyire benne. "

Csak egyszer látnék egy olyat, akire legalább rá van írva, hogy nem vagyok korrupt.:)

Hamajd 2014.02.24. 13:44:12

@lyken:" Bár lehet hogy ez valami hallgatólagos szabály? Mi nem bántunk igazából titeket, cserébe hagytok lopni, aztán ha visszakerültök a vályúhoz, majd ti jöttök megint?"

Van akinek ezen felismeréshez elég 2 választási ciklus és van akinek még 24 év se.

Doberdo 2014.02.24. 14:07:40

@Vidéki: A mai 11.27-re. Ez Magyarországon nagyon egyszerűen működik. Itt minden a "dolgozó
simicskákért" van, akik persze kötelesek a jelenlegi magyar állampártot jól feltőkésíteni, nehogy
már véletlenül elhasaljanak egy demokratikus választáson, ahol nem számít választási csalásnak, ha mikrobusszal viszik a "zembereket" szavazni, ami valószínűleg láncszavazás lesz. Vagyis a szavazó csak akkor kapja majd meg az 5-10000 forintját, ha ellenőrizhetően jó helyre húzta az ikszet. ( Ebből is látható, hogy tiszta, egyenlő és szabad választások várhatók, a la Pálffy Ilona..) Aztán majd ismét lazán jöhetnek a sport támogatások.....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 14:10:41

@lyken: Nem, ez nem csak neked tűnik úgy, ez így van.
Bár majd Conchobar megmondja, hogy nem is :D
De azért néha van parasztáldozat (Zuschlag, Hagyó...).

@vontod75: +1

titan 2014.02.24. 14:27:04

@ColT: még kétszer tükörbe nézve mondd ki a nevét, hátha tényleg megjelenik... bár remélem nem :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.24. 14:37:17

A Maxval klónt jól benéztétek.

"Az a baj, hogy a bolgár macsók mindig lepofoznak, ha megpróbálok mondnai valamit, ezért inkább kommentezek, így tudok érvényesülni. No meg, az asszonnyal se könnyű... "

Nem volt gyanús? :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.02.24. 14:53:38

@maxval a gondolkodó birca: Sőt, Rákosi meg Kádár elvtárs villája is az államé volt.

lyken 2014.02.24. 15:04:43

@Hamajd: Ja, de ugye aki 24 év alatt se kapcsol az pokollá teszi a maradék életét.

@ColT: "De azért néha van parasztáldozat (Zuschlag, Hagyó...)."
Meg a többiek: Meggyes, Simon, Szilárd rezsitábornok, Deutsch Tamás, Pelczné Gáll Ildikó, Szájer Józsi és még sokan mások. Gondolom ha már látszik majd a választások után, hogy kinek nem jutott csont, akkor majd pár poszt nélkül maradt fazon kitálal.
A Pokorni az akiről nem tudom eldönteni, hogy kitették, vagy ő mondta azt, hogy ez még az ő gyomrának is sok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 15:11:18

@lyken: Nem olyan biztos az, hogy kitálalnak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.24. 15:15:47

@Kommédiás: Itt van egy videó a sukorói ügyről. Erről hallgat mindenki, a Fidesz ugyanúgy, mint az idióta Schiffer, aki a feljelentést intézte. www.youtube.com/watch?v=T3mWclyzbIs

Hamajd 2014.02.24. 15:21:28

@ColT: Lehet,hogy kitálalnak, csak 90 évre titkosítják.:)))))

VT Man 2014.02.24. 15:22:37

Nana!

Ha én támogatok egy alapítványt, mondjuk a kutyaotthon alapítványt, ami után adókedvezményt kapok (pár éve lehetett ilyet), akkor az állam támogatta az alapítványt, vagy Én?

Ha egy színházat támogatok, és utána adókedvezményt kapok, akkor én támogattam a színházat, vagy az állam?

Amúgy meg szerintem csökkent viktor házának az értéke: gondoljatok bele, egy rossz meccs után hangoskodnak, törnek-zúznak a huligánok, azért nem jó olyankor ott lakni!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 15:30:51

@VT Man: Nana, szerintem ott valahogyan lenne elég rendőr...

Hamajd 2014.02.24. 15:31:57

Ha kirúgják a labdát a stadionból, akkor állandóan a Viktorék virágoskertjéből kell azt visszakunyerálni, hacsak közben Anikó asszony ki nem szurkálja a kötőtűvel.:))))))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.24. 15:34:47

@VT Man:
Ha így nézzük, akkor az állam támogatta, mert az állam hozott olyan jogszabályokat, adótörvényeket, amik lehetővé tették, hogy neked adókedvezmény jár a támogatások után. Hasonlóan megy ez is, mint az 1%-oknál, ahol igazából az történik, hogy az állam átengedi neked a döntés jogát, hogy melyik közhasznú egyesületet támogatod közvetlenül, ahelyett, hogy az összeg beleömlene a közös kalapba, és onnan lenne kiutalgatva.

felcsutisuttyo 2014.02.24. 15:48:01

EZ ÚGY FOG JÁRNI, JOBB ESETBEN, MINT A JANUKOVICS...ROSSZABB ESETBEN, MINT A CHAUSESCU...és nemsokára az elcsalt választás után....!!!!

Virág et. 2014.02.24. 16:20:37

@VT Man: Pontosan ez az az álarc, ami mögé bújtatják a tisztességtelenséget. A rendes, 1%-os támogatások álarca. A valóság az, hogy a közpénz ebben kétszeresen is jelen van:
1. a teljes támogatási összeg leírhatóságát lehetővé tevő jogszabályt épp ez a kormány hozta meg,
2. a támogató cégek többségénél nem kevés közpénz landolt ebben a ciklusban.

Egyszerűen: adok neked közpénzt, amiből te visszaadsz nekem 10-20%-ot. Mivel nem akarok ülni, mint a Zuschlag, ezért csinálok egy jogszabályt, hogy ezt adományként vissza tudod adni úgy, hogy az egészet leírhatod az adódból. Tehát közpénz megy ki, ebből közpénz jön vissza, csak közben átmossuk, mintha magánpénz lenne és mivel a NAV-ot megkerüli, ezért teljesen legális, csupán filantróp sportszeretet áll a háttérben, semmi más.

Még véletlenül sincs itt nyomás, hogy a kényúr barátságát ezzel megvásároljuk. Ugyan már.

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Sukoró a legnagyobb fideszes hazugságok egyike. Erre a videora sem volt szükség, hogy tudjuk, hogy lényegében pontosan az áll mögötte, mint minden fideszes ellenzéki akció mögött: nehogy valami jó történjen már a szocik alatt. Ezért fúrták meg az indiai gumigyárat is, ezért fúrták meg Sukorót is. Ezért ment a szájhúzás a ma már nemzeti büszkeség merci gyárral kapcsolatban is. Én itt voltam és olvastam a jobbos kommenteket (nyilván más nickek írták azt, mint ma, ahogy azt jobbról megszokhattuk már), hogy mennyire lefeküdt a tőkének a szemét Gyurcsány. Ma ezek a hangok sehol nincsenek persze.

Meg kell nézni, hogy mennyi befektető jött az országba 2010 és 2014 között. 0, senki. Sz.ros gyártósorok felújításával fotózkodik a bohóckormány minden tagja, 3 forint 20 filléres befektetésekkel. Új munkahelyek csak a közmunka miatt vannak, ami szintén megérne egy misét. El kell olvasni az index riportot, az kb a rögvalóság. Ennyit ér a közmunka. Visszavezet a munkába ... munkahely nélkül. Hülyék ezek ott mind.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.24. 16:27:22

@Virág et.: Ez az egyik legnagyobb baj a Bonsai Duce regnálásával. Egy csomó dolgozni nem szerető jogász ül a kormányban, és mintha ez nem lenne elég, a gazdasághoz sem értenek, csak ahhoz, hogy miképpen rabolják le az országot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 16:28:51

@Virág et.: Legjobban az olyanokon röhögök, amikor a TV-ben lemegy, hogy felvett egy vállalkozás 5 embert...
Ez mán' hír!

Vidéki 2014.02.24. 16:37:44

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

A jogászok az eszükkel dolgoznak!

Te az értelmiség munkáját nem ismered el értékkeremtőnek?

Virág et. 2014.02.24. 16:39:48

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A "dolgozni nem szerző jogász"-t cseréljük ki "soha életében nem dolgozó jogi végzettséget valahogy megszerző ember"-re. Én nem nevezném Orbánt jogásznak, kb utoljára az egyetemen 86-ban volt köze a joghoz.

@ColT: Meg a stratégiai partnerség. Pont olyan habonyság, mint a többi. Az ostoba nerparasztja azt látja két VV adás között, hogy a miniszterelnök valami topmenedzserrel parolázik. Ez tudat alatt a siker látszatát közvetíti. A tények, hogy ti. nincs itt semmi hír, csak behívták a cégvezért egy pezsgőre és egy sajtófotóra a nagy semmiről, az már a lőtéri kutyát nem érdekli.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.24. 16:42:21

@Vidéki: Csak amikor egy parlamenti frakciónyi jogász képtelen használható törvényeket hozni, illetve az általuk összehozott "alaptörvény" szart sem ér, akkor minek is nevezed a munkájukat? Mert hogy nem értékteremtő az biztos. Nézd végig az elmúlt négy év munkáját.

Horizont 2014.02.24. 16:58:39

Mi ez a kibaszott nagy rongyrázás? Mire fel? Ha a focit nézzük, utánpótlásostól túlzás, ha a falut nézzük, túlzás, ha Orbán házát mellétéve nézzük, agyrém, ha a magyarázatot nézzük honnan, miből kész őrület, ha az Orbán hívők ajnározását nézzük elképesztő, ha a többség hülyének nézését nézzük, lámpavasért kiált, Makovecz meg remélem forog a sírjában!
Sírni kéne ezen az egészen, de a könnyeimet se érdemli meg ez a kis focibuzi felcsúti törpe az összes seggnyalójával, haszonlesőivel együtt sem!

SirTocy 2014.02.24. 17:07:57

Nagyon tetszik, ahogy sokan már a gáz első jeleire nekiállnak mosdatni Szeretett Vezérüket. :) Persze, semmi köze ehhez Ukrajnának, nehogy már összemossuk, meg bezzegagyurcsányamúgyis. Elképesztő, mennyire nem látják sokan a párhuzamot a két ország között, és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden. Ahogy Ilyken mondta, rengeteg nem gondolkodó ember van Magyarországon, főleg azok, akiknek köszönhetjük a narancssárga rezsiharcos brigádot. Ők általában azok az emberek, akiknek elég a sok szép ígéret, akik tesznek a kritikus gondolkodásra, egész addig, míg az alapvető szükségleteiket ki tudják elégíteni.
Van azonban valami, ami még szintén ezeknek az embereknek a sajátja, illetve, a történelmünket nézve a magyar emberek sajátja: ezeknek a tömegeknek a hátán fát lehet vágni, de ha egyszer elfogy a türelmük - ha rájönnek, hogy csúnyán átverték őket éveken át, hogy kihasználták, és kilóra eladták őket, nos, akkor jönnek a csúnya dolgok. Olyanok, mint Ukrajnában. Vagy még sokkal olyanabbak. Nem ártana odafigyelni.
És nem, én ezt nem várom. Ha lehet, itt se akarok lenni, mikor ez megtörténik. Jobb szeretném, ha ezt ésszel meg lehetne oldani erő helyett, de sajnos tudom, hogy nem olyanok vagyunk. Vidéki, Ballib, Concho és a többi bérkommentelő és a hozzájuk hasonlók miatt főleg. Persze majd ők is rájönnek, mikor kellett volna és mit csinálni, amikor majd a kedves bálványaik úgy hagyják majd őket is a szarban, hogy nem győznek/nem tudnak majd kievickélni belőle. Csak addigra már késő lesz.
Kár.

Hamajd 2014.02.24. 17:15:58

@Horizont:

Ebben az országban aki útálja a focit, még az is stadiont épít (az adójából).:((

gazoló 2014.02.24. 17:32:12

@Vidéki:

Ezen nincs mit magyarázkodni!!
Maga az állam a 'camorra!!
Don Corleone ' 'leizzzad a "know-how"-ért!!!

Bee-zony 2014.02.24. 17:54:45

„…két füle, vagy szarva is van a stadionnak…”
Orbán meg le van…

Bee-zony 2014.02.24. 17:59:31

Narancsisztán fővárosa Felcsút, tehát kell oda vasút, repülőtér, stadion…
Az elődje: a másik „ártatlan”, az akasztói juhász a 3500 lelkes faluban 22 ezres stadionnal; Stadler Alapítvány, Stadler Stadion, Stadler FC…
Ugye hogy így kell ezt csinálni Stadler József… nagyban. Minden legális, és mennyivel több a birka!

A vége:
sportgeza.hu/futball/2009/11/03/remalom_akaszto_hataraban/
„…nincs értelmetlenebb játékszer egy huszonkétezres futballpályánál…”

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.24. 18:04:07

@Virág et.: Vagy inkább az, hogy mivel is jár a partnerség? Adókedvezméy gondolom...
Lesz pár munkahely, a hiányt meg majd kifizeted.

@SirTocy: Gáz első jeleire? Mióta gáz van már...

hivatásos naplopó 2014.02.24. 18:15:56

azért sajnálom, hogy nincs bent az akadémia az NBIben, egy rossz szó a drukkerek ellen és azt a házat máris apró darabokra szedik

kalaposinas 2014.02.24. 18:26:58

Mintha a fold tulajdonjoga meghatározná a felépítmény tulajdonjogát is.

Horizont 2014.02.24. 18:30:58

@Hamajd: Pedig én aztán nem építenék semmiképpen az adómból!
Hajdanán (1975-ben, úristen) jártam kettős meccsekre a Népstadionba, meg az első randinkra férjem (ennek ellenére már 38 éve az :DD) a Fradi pályára vitt ki. Akkor még olyan jó hangulata volt a meccseknek! Meg az országnak is, átkos ide vagy oda:)
Ezt a felcsúti fényűző pazarlást olyan felháborítónak találom, mint......mint ..nem is jut eszembe nagyobb. Még Simon suskája se!

@Bee-zony: Stadler kijött, Orbán bemegy! Na nem a stadionba :)

toportyánzsóti 2014.02.24. 18:47:06

@maxval a gondolkodó birca: Alulinformált véglény is vagy újabban birca?!Nagyobb lassan az arcod papcsákelvtárs parkolóhelyénél!Ez valami genetika?

toportyánzsóti 2014.02.24. 18:52:33

Ceausescu kalasnyikov skulót kapott,moszkovitya hazaárulók kötelet 56-ban,van miért aggódnia a csuti csüngőhasúnak.

Bee-zony 2014.02.24. 19:44:08

@Bee-zony: ...és még képvásárlás is van: meztelen nő a kurvaországhoz, persze jó drágán.

„Élünk, mint Csekonics: 4,5 milliárdért vettünk aktképet januárban”
index.hu/kultur/2014/02/24/elunk_mint_csekonics_4_5_milliardert_vettunk_aktkepet_januarban/

Ezt pl. úgy lehet viszonyítani, hogy csak egyetlenegy lottóöttalálatos nyertes tudta volna megvenni, a 2003 novemberi, amikor 38 hetes halmozódás után az eddigi legnagyobb ötöslottó nyeremény volt, 5 092 890 758 forint, a sorban utána következő 3,1 és 2,9 milliárdos nyeremények nyertesei már nem.

Bee-zony 2014.02.24. 19:45:50

@Horizont: De még csak ott tartunk, hogy Orbán idén bemegy a stadionba... A szerencsések pedig jól kijönnek a fizetésükből, vagy az országból, és legalább az egyik megvan.

Kivlov 2014.02.24. 19:56:51

wehehehehe, vörös hiszti. újabb sanyarú 4 év vár rátok. :D

Horizont 2014.02.24. 19:58:08

@Bee-zony:
Na baszki én nem jövök jól ki a fizetésemből és az országból se megyek ki és a stadionba se megyek be! :) Akkor most nekem nagyon rossz?? Hasítunk? Hasítunk vazze ! A festmény, az atom és a stadionpiacon mindenképp. Ja és a közmunkában is. Hurrá. Hajrá (M)agyarország hajrá (m)agyarok!!!

Vidéki 2014.02.24. 19:58:15

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Neked annyi eszed van, mint egy magányos farkasnak.

Ezért írod: ": Csak amikor egy parlamenti frakciónyi jogász képtelen használható törvényeket hozni, illetve az általuk összehozott "alaptörvény" szart sem ér,"

Amit te mondasz az viszont megéri a szart?

A magadfajta farkasok szerint csak Heller Ágnes és Konrád György félék rendelkezhetnek a "Bölcsek Kövével"!

Horizont 2014.02.24. 20:00:59

@Kivlov: Miért rád mi a nagy büdös franc vár te kis kárörvendő! Vagy oligarcha vagy? Mert ha nem, akkor te is részesülsz a szarból ne izgulj! Már ha itthon élsz ugye!
Vörös hiszti? Narancs pazar! Április 6-ig. Pont!

Horizont 2014.02.24. 20:03:54

@Vidéki: Meg vagy őrülve???? A bölcsek kövével csak és kizárólag Orbán Viktor rendelkezik!!!! Félreértik a mondatodat a pártközpontban aztán nem éled meg az április 6.-át narancsban, legfeljebb bilincsben :)

Link elek 2014.02.24. 20:09:06

@maxval a gondolkodó birca:
Eredetileg az volt (1935 ota), de 2002-ben janukovics kiprivatizalta. ~1% a sajat neven van, a maradek meg ciprusi, luxemburgi offshore cegek nevén.

Tucanus 2014.02.24. 20:12:10

@Vidéki: Kifejezetten féltek egy vén filozófustól, meg egy írótól :) Ők a rezsi személyesen?

dr kíváncsivagyok 2014.02.24. 20:12:51

Jó - jó,..de mi lesz április 6 után ?
Kecskenyájak fognak legelni a felcsuti stadionban ?
Mert pízt (remélem) egy kanyit se kapnak...

zobod 2014.02.24. 20:13:44

@Marcellusca: Biztos az ukrán főügyészé? Egy jogtudóstól nem ezt várnám, ez a kecó annyira proli, hogy az elnöki klubház egész kifinomult mellette.

Egy Hun Hunniából 2014.02.24. 20:15:02

nyilvános lefejezések lesznek majd benne? vagy ahhoz tálib import kell?

Kivlov 2014.02.24. 20:19:55

@Horizont:
miért, mi lesz április 6 után? összefosás? :D :D :D

gnme 2014.02.24. 20:20:18

@dr kíváncsivagyok: ugyanaz mint ukrajnában

rájönnek majd Béllláék, hogy kocsmai leves és konyak ide vagy oda, okosabbak nem lettek, csak még roszabbul élnek

- kinyitni!
- becsukni!
- kinyitni!
- becsukni!

húúzd meg! húúzd meg! húúzd meg! húúúzd meg!

ez lesz :-) barátilag

www.youtube.com/watch?v=7i8ZjtF2HFo

2014.02.24. 20:21:34

A legjobbat kihagyta a cikk szerzője...Mindezt nem Orbán találta ki.

Tudniillik:

1. Chauchesku is épített stadion a szülőfalujában...
2. Feljuttatta a csapatot harmadosztályból elsőosztályba...
3. Majd építtetett egy szállodát is a szülőfalujában...

Ismerős???

A mocsok szemetet élő adásban végezték ki...

Várjuk az élő adást!!!

dr kíváncsivagyok 2014.02.24. 20:21:40

@Egy Hun Hunniából:
"nyilvános lefejezések lesznek majd benne? vagy ahhoz tálib import kell?"
Szellemkastély lesz az ...nemsokara...
( Azért kiváncsi lennék,...hogy mikor lesz ott teltház ? Vagy a békamenet ott fog gyakorlatozni ?)

jaegtoer 2014.02.24. 20:23:20

@Kommédiás:

"Istenem! És mi van Gyurcsány mutyival a velencei-tónál? vagy simon 240 millájával??? Arról is leetne ám írni! ;-) "

és ki a f..z tart vissza?

Vidéki 2014.02.24. 20:27:36

@Tucanus:

Ne nevezd vénnek Konrád Györgyöt!

Ne feledd, hogy Ábrahám is 100 éves korában nemzette Izsákot 80 éves feleségétől Sárától!

Konrád György pedig Izsák fia, Jákob leszármazottja.

NYJetsTD 2014.02.24. 20:28:47

Kölcsön adnám a telkemet az államnak 10 évre. Kéne rá építeni egy uszodát, bowling pályát, biliárdot, jakuzzit, úgy 600 nm2 lakás-irodát, persze lélegzetelállító építészeti megoldásokkal, meg van az egész úgy egy milliárdocskából. Majd csúsztatok azért valamit "felfelé" is. Mivel birca, vidéki és az összes idióta szerint ez rendben van, remélem hamar jön ajánlat "korrupt politikus, de a mienk" jeligére ide.

miva? 2014.02.24. 20:29:04

na ide gyűltek a naridroidok védeni a felcsúti ramszesz stadionját meg a szállodáját? Hiányoztok ám szerte a honi blogszféra kommentelői közül. Mennyi pénz is jut majd fajlagosan egy miskolci stadionra srácok, ha lakosság lélekszáma alapján szorzunk fel?

Vidéki 2014.02.24. 20:29:47

@Tucanus:

Gyakrabban kellene forgatnod Bibliát, akkor sokkal tájékozottabb lehetnél, mint amennyire most vagy!

bgp 2014.02.24. 20:30:15

@maxval a gondolkodó birca: Ja, a hajója is állami, meg a szeretője is :D

miva? 2014.02.24. 20:31:15

@Vidéki: mennyit kap a miskolci stadion, vidéki nagyuram?

bgp 2014.02.24. 20:32:36

@Link elek: Hagyjad, birca már nem elégszik meg a háztáji diktátor védelmével, magasabbra tör.

toportyánzsóti 2014.02.24. 20:36:13

@Vidéki: Mikor lesz annyi agyad,hogy észleld mekkora épületes barom vagy mutyipincsi?

gnme 2014.02.24. 20:36:53

@Vidéki: ehehe

mentünk hétvégén velencei tóhoz.. tod lemegyünk a pályáról, mondom

bazd meg, hol vagyunk, afrikában? mindjárt kitör az ótra burjánzó nádasból az magyar orszarvú ..

na nembaj, megyünk tovább.. hm. milyenek ezek az utak baszki? .. a délőutak a tanyvilágban azok utak bazd meg! de ezek.. mik ezek baszki?? van itt olyan két négyzetméter ami nincs össztörve? hova a faszba kerültünk, a marsra?

mindegy megyünk tovább .. a komunista puszta közepén egy high tech szálló? .. a földből nőtt ki?

a látvány milyen? .. kommunista "loptam a gyárbú, nyaralóba ezis jó lessz"

harmadik világ

ja nem velencei tó, gárdony

skip22 2014.02.24. 20:37:17

Én egy olyan videót szívesen megnéznék, amiben Stadler József vezet körbe és tart szakmai értékelést a gyep és a köret minőségéről!

vitéž munkášőr 2014.02.24. 20:38:53

@Vidéki: az Ószövetség helyett ajánlom figyelmedbe az Újszövetséget, tudod, amiben egy sarus hippi performanszai lettek megörökítve

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.02.24. 20:41:56

@Vidéki: "A magadfajta farkasok szerint csak Heller Ágnes és Konrád György félék rendelkezhetnek a "Bölcsek Kövével"!"
Egy biztos. A körmük alatt több van a bölcsek kövéből, mint az egész fidesz bagázsban együttvéve. Kivéve természetesen a lopást és csalást, mert azt felső fokon műveli a teljes orbán slepp. (amit kisbetűvel írtam, az szándékos!)

komissarlajos 2014.02.24. 20:43:52

Csak türelem! Én már láttam lógni szálasit, láttam a fal mellet a Kárpátok Géniuszát lyukakkal a mellében, láttam kadhafit a csatornában, és láttam sok mocskos diktátort, és remélem látom őt is.

2014.02.24. 20:46:09

Az a baj, hogy akik ide írnak írni-olvasni tudó emberek...

De a békemenet tanúsága szerint minimum 1.000.000 írni-olvasni nem tudó, mentálisan súlyosan sérült honfitársunk van, akik minden készek megtenni vezérükért...

Emlékezzünk, hogy Széles "perpetuum mobile" Gábor vezette a békemenetet, mellette narancssárga pólóban büszke honfitársunk pózolt boldogan (az értelmi fogyatékosok boldogságával), a pólóján az szerepelt: "Élő Isten" (Orbán Viktor gyönyörű arcmásával díszítetten)...

Mire várunk emberek???

Nem lesz itt változás...

Markukban tartanak minket az értelmi fogyatékos seggnyalók, akiknek semmi sem drága.

Sokkal szomorúbb a Magyar valóság az Ukránok helyzeténél...

ob.szerver 2014.02.24. 20:54:25

Február 22-e este.
Egy átlagos magyar család valahol Fejér-megyében az esti híradót nézi. Janukovics birtokát mutatja a kamera és azt, ahogy újságírók járják be az elhagyott palota helységeit.
Az asszony - nevezzük Anikónak - ijedten bújik az urához:
- Viktor, ugye ez velünk nem történhet meg?
- Ugyan már - nyugtatja a férfi tettetett magabiztossággal.
A képek azonban nem hagyják nyugodni. Éjjel is ezen jár a feje, meg egy dátumon: 2014.04.06. Reggelre megvan a terv.
1. Minden ingatlant a Lőrinc nevére
2. Még 10 milliárd a CÖF-nek Gyurcsány lejáratására
3. A hátralevő mind az 50 napra egy-egy rezsicsökkentést.
Felsóhajt. - Ennek így már elégnek kell lennie - gondolja .
De, azért az ördög nem alszik. Másnap elküldi Szíjjártót hogy nézzen neki egy Moszkva környéki dácsát. Mindegy, hogy pontosan merre, a lényeg, hogy emlékeztesse az otthonára. Legyen egy stadion a kert végében.

Mr Neanderthal 2014.02.24. 20:55:43

mer kell sajnalni attol a joembertol hogy egy hosszu nap utan kimenjen a stadionjaba kopkodni egy kis szotyit? mindenkinek van egy hobbija...

vitéž munkášőr 2014.02.24. 20:58:37

@DICKtátor:

youtu.be/c3P_91kU1iI

már az első másodpercekben láthatóak az általad is lefestett "jövőnk zálogai"

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.02.24. 20:58:41

@DICKtátor: Igen egyetértek veled. Az ukránok szerintem is fas.ább gyerekek, mint mi vagyunk.

2014.02.24. 20:59:18

Janukovics, meg a főügyész sem különb a mi despotáinknál (Orbán, Simicska, Pintér, Bajnai, stb.)...

A különbség, hogy tőlünk keletebbre a rendszer kiszámíthatóan a szervezetbűnözésre, korrupcióra épül; nyugatabbra kiszámíthatóan joguralom van; de nálunk a legszörnyűbb a helyzet. Itt teljesen kiszámíthatatlan...

Nincs joguralom, de a korrupció sem kiszámítható... Szörnyű!!!!

Olyan ez az ország, mint az az ember, akit a nácik úgy kínoztak, hogy mikor elaludt, azonnal felkeltették....Őrület és a kiszámíthatatlanság országa vagyunk!

Tucanus 2014.02.24. 20:59:30

@Vidéki: :D
Embert cseréltek a központban a nicked alatt? Humor? Hát szabad ilyet NER-ben elvtársak?

2014.02.24. 21:01:44

@vitéž munkášőr:

Kitűnő illusztráció... :(

jhn 2014.02.24. 21:04:55

Yanukovics itt labdaba se rughat. messze van o ettol Csak innasnak vennek be ebben a fidesz gangbe

nu pagagyí 2014.02.24. 21:05:15

Szimplán hatalommal való visszaélés, hogy Orbán a saját szórakoztatására szolgáló és saját telkén épülő szotyolázásra kijelölt hely megépítéséhez támogatásokat csikar ki cégekből. Ezek a cégek nincsenek abban a helyzetben, hogy visszautasítsák a felkérést, különben elesnének a korrupt módon osztogatott állami munkáktól.

jhn 2014.02.24. 21:05:48

A kis felcsuti paraszt nagyot almodot .grundot a kervegebe

közrabszolga 2014.02.24. 21:07:13

Ez megvan? :D

6-0-ra kikapott az U17-es válogatott az olaszoktól
pepsifoci
Ezt már olvastad?
« 1 / 5 »

Pintér nem kivételez egyetlen klubbal sem - a sajtótájékoztató vágatlanul
Feltöltve: 2014, február 19 - 15:01 Frissítve: 2014, február 19 - 20:08
Nyomtatás | Cikk elküldése | Hozzászólások | RSS

Az U17-es válogatott 6-0-s vereséget szenvedett Olaszországban felkészülési mérkőzésen. A szünetben két góllal vezettek az itáliaiak, a második félidőre aztán teljesen szétestek a mieink.

A csúti szar vajon miért nem rohadt bele az anyjába??

gnme 2014.02.24. 21:10:10

hagyjuk meg ezt a helyet az orkoknak

mi meg menjünk arrébb

www.youtube.com/watch?v=BBoPLO2UDPk

bgp 2014.02.24. 21:12:26

@nu pagagyí: A NAV is megjelenne, az tuti :D

jhn 2014.02.24. 21:12:46

az ukran es a magyar nep kozott a kulonbseg az hogy ok nem ennyire barmok.
Segbe rugtak a korupt disznot , mi itt kiszolgaljuk es meg az 1 szazalekunkat is neki adjuk hogy epitsen sajat focipalyat a kertjebe Tenyleg hulye barmok vagyunk ha ra szavazunk.

Egyebkent a fidesz meg a felcsuti paraszt mindent megcsinal hogy nehogy ra szavazzanak stadion epites miliardokert, akt kep vasarlas miliardokert, ,atomeromu bovites felhatalmazas nelkul ,esminden egyeztetes nelkul, emlekmu epites szaz miliokert stb . Nem veluk van a baj hanem ezzel a hulye magyar neppel. Marhak vagyunk gyerekek marhak , marhak..

dr. trafik nomac 2014.02.24. 21:15:49

Hagyjatok mar az ukranokat, barmelyik lekes parasztnak van itthon golfpalya, meg allatkert a hatso udvaraban. A nep bolcs vezere megmondta, mi az elvonalba tartozuk, ide a fociplaya a beugro szint, ennyi. Akinek meg ez rendben van, az nyugodtan akassza vissza sztalint a falra, putyin melle, csak , hogy teljes legyen az osszkep.

nincs1itt 2014.02.24. 21:16:48

@Vidéki: Figyu, cimbi hol épül az a "stadion", véletlenül az Orbán fölgyén, na kérdezem én, halottál-é az értéknövekmény fogalmáról? Ha igen, akkor világos, hogy ha valamelyik Rámszesz gyerek aszongya, köll nekem a vater fölgyének az ellenértéke, gondosan megfejelik a szántót egy darab stadionnal, legyen 15 év múlva 30 milliárd(csak a példa kedvéért, mert mondhatna a Rámszesz utód 300 milliárdot is, de nagylelkű) az IS TE fizeted ki. Köcsög!

jhn 2014.02.24. 21:21:36

@jaegtoer: az csak 250 millio
itt csak errol a fasz csuti purde kertvejeben epult stadion mar 7,5 miliardnal van

nincs1itt 2014.02.24. 21:22:36

@Vidéki: 1 hektár azaz 10.000 négyzetméter termőföld ára 2012-ben 670.000,-Ft volt, ugyi a Rámszesz adott fél hektárt, ami 335.000,- Ft erre építettek sok MILLIÁRD forintból egy "stadiont".
Ahogy azt, Kohn nagybácsim mondaná: "Ügyes!!!"

Pipas 2014.02.24. 21:24:00

@toportyánzsóti: "Ceausescu kalasnyikov skulót kapott"

Látod mennyire műveletlen vagy? Azt sem tudok mivel lőtték le a csávót. Ejnye-ejnye, minek osztod megint az észt?

jhn 2014.02.24. 21:25:45

Kohn bacsi az ugyes, Viktor nem ugyes hanem korupt

jhn 2014.02.24. 21:27:02

@Pipas: Hi pipas

Ceausecu tenyleg kalasnyikov sorozatot kapott

Pipas 2014.02.24. 21:27:14

@jhn: "az csak 250 millio itt csak errol a fasz csuti purde kertvejeben epult stadion mar 7,5 miliardnal van "

Akkor hogyan lehet, hogy a Simon barátod fut még az index kamera elől is... jah, hát megvan! Azt a pénzt lopta, a stadiont meg nem lopta el senki. :D

jhn 2014.02.24. 21:29:47

mert meg nincs kesz .
lHa elkeszul majd ezt is ellopjak ne aggodj

jhn 2014.02.24. 21:30:50

meg nagyon sok penzt kell lopjanak az eves karbantartasra is

Sírköves Slomó 2014.02.24. 21:33:41

Ha már fikaposzt, lehetne szellemes, vagy eredeti.

Persze szar lehet úgy dolgozni hogy nincs nyeremény.

Pipas 2014.02.24. 21:33:42

@jhn: "Ceausecu tenyleg kalasnyikov sorozatot kapott "

Tényleg? Meg mertem volna esküdni, hogy géppuskával lőtték le őket. Most meg nem találok sehol semmit róla. Beégtem?

2014.02.24. 21:34:32

@nincs_itt:

Erős kétségeim vannak a felől, hogy 5035 nm alapterületre stadiont lehet építeni...

Idézet a wikipediáról:
"A játéktér hossza 90-120 méter lehet – két egyenlő méretű térfélre osztva – nemzetközi mérkőzésen ez a méret 100-110 méterre változik. Szélessége 45-90 méter, nemzetközi mérkőzésen 64-75 méter."

Nem vagyok matematikus, de ha jól tévedek a játéktér területe legkevesebb: 90*45 méter=4050 négyzetméter...maximum: 10800 négyzetméter!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem értem hol van a lelátó, stb...

Valószínüleg más is átengedte ingyenesen az ingatlana használatának jogát :D :D :D

Kandabula 2014.02.24. 21:36:51

Hej, gyerekek, gyerekek! Ezek a figurák hetente zsebelnek be 5-ös lottónyi pénzt! Lassan már arra is szarnak, hogy nyernek-e, vagy sem. A bulit megcsinálták, oszt jónapot! Nincs itt magyar, nincs itt nép. Ha megint bejön, (a sok bunkó miatt), az már csak hab a tortán.

ob.szerver 2014.02.24. 21:39:25

@nu pagagyí:

"szimplán hatalommal való visszaélés"

Igen, de ezt megúszhatja egy jól sikerült vádalku keretében, ha a részletes és feltáró jellegű beismerő vallomást tesz majd a 2006-os, a demokratikus államrend megdöntésének kísérlete büntető perében. A bizonyítékok folyamatosan gyűlnek, már nem kell sok, hogy a puzzle összes részlete a helyére kerüljön.

jhn 2014.02.24. 21:39:32

gyerekek meg mindig nem eset le ez csak Viktornak kellet a kert vegebe Semmi nemzetkozi meg ilyesmi. Haza megy akar egyet focizni a kert vegebe Ennyi. Valamire el kell baszni az adofizetok penzet

jhn 2014.02.24. 21:41:00

ha mar ez a hulye nep ugyse tordik mit csinalnak a politikusai

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 21:41:10

Hazug a poszter. Miért nem tesz feljelenetést az ellenzék??!!!

jhn 2014.02.24. 21:43:16

mas europai demokratikus orszagba mar az is eleg ha roszul mond egy mondatot es le kell mondjanak miniszterek. Itt nalunk magyar barom nepnel amig az orszagot simara es uresre nem loptak addig nem mehet nyugdijba

Pipas 2014.02.24. 21:43:31

@mattüveg: Azt írják mindenütt, hogy kivégzőosztag volt (firing squad) és 120 skulót találtak utána a két testben. Szóval nyilván ak-val lőtték le őket. Miért emlékeztem arra, hogy páncélozott járműre szerelt géppuskával lőtték le őket? Fogalmam sincs, de nyilván nagyot tévedtem.

von Putri 2014.02.24. 21:45:22

Orbán háza úgy kb. átlagos családi ház, hogy pont oda nyomták be a stadiont az aligha növeli az értékét. Ebben aligha jön ki neki biznisz

Egyszerűen csak arról van szó, hogy a befolyásos politikusok mindig kijáróemberként viselkednek a szúkebb pátriájuk ügyeiben. Mint a régi rendszerben Losonczy Géza (aki nem emlékezne rá: az "Elnöki Tanács" elnöke) felfuttatta Barcsot, amit a környékbeliek viccesen "Losonczyfalvának" hívtak. Vagy Toller László Pécset és így tovább

jhn 2014.02.24. 21:46:24

nem teveds z

csak pancelozott jarmuben szallitottak oket
de lelotek oket mint a kutyakat arra sem volt idejuk hogy falhoz aljanak mert ahogy megjelentek az ajtobol mar kapasbol lottek annyira szerettek oket

Pipas 2014.02.24. 21:48:04

@jhn: Így van. Állítólag igen sokan jelentkeztek önként a kivégzőosztagba. :) Felmérgelték magukat a csaun. :D

von Putri 2014.02.24. 21:48:40

@SirTocy:
"ha rájönnek, hogy csúnyán átverték őket éveken át, hogy kihasználták, és kilóra eladták őket, nos, akkor jönnek a csúnya dolgok."

Arra gondolsz ami 2006-ban történt?

2014.02.24. 21:50:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ezeket a szánalmasan nevetséges sületlenségeket tartogasd szerintem egy fidesz fórumra inkább...

Ott van a dekadens célközönséged, ott biztosan töretlen lesz a sikered!

Pipas 2014.02.24. 21:50:36

@von Putri: "Vagy Toller László Pécset és így tovább "

Bárcsak Pécset valaki felfuttatta volna. :( Lassan lemaradunk még szabolcstól is. :(

jhn 2014.02.24. 21:53:03

a diktatorok mindig izgalmasan vegzik

Mussollini
Hitler
Antonescu
Ceausecu
Saddam Hussein
Gadafi
kovetkezik : Yanukovics
Assad
Kim Jong
Viktorunk ???

Kandabula 2014.02.24. 21:53:04

@von Putri: butuska. Az a ház a kutyának sem kell. Viszont a telek el lesz adva jó pénzért és a telken fog épülni a stadionhoz tartozó szálloda. Anyám!

Darth Revan 2014.02.24. 21:53:14

A nemzeti focialista kormany :(

gnme 2014.02.24. 21:53:41

@DICKtátor: ő nagy magyar ám

büszke arra is, hogy a fajtáját irtja

Kandabula 2014.02.24. 21:58:47

@von Putri: no még : a példa nem jó, mert nem a saját zsebükre fejlesztettek.

lyken 2014.02.24. 21:59:06

@von Putri: "Orbán háza úgy kb. átlagos családi ház, hogy pont oda nyomták be a stadiont az aligha növeli az értékét. Ebben aligha jön ki neki biznisz"

Hm? Na és tessék mondani, abban van biznisz, hogy egy saccra 20-40 millió forint értékű területet kölcsönad, amire ráépül 7 milliárdért egy stadion? 7 milliárd olyan forintból, amire ha nem hoz törvényt a párt, akkor az a pénz most adó lenne a központi költségvetésben.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 21:59:43

@DICKtátor: @gnme:

Ja! Volt egy kérdésem hogyha ez annyira gáz ügy, akkor az ellenzék miért nem tesz feljelelentést, nos?!
De ugyanezt írhatnám a trafük, föld, stb.. ügyekkel kapcsolatban is, ha tényleg igazak ezek az úgynevezett mutyik, akkor mennének a rács mögé Lázárék, Rogánék, meg az egész Fidesz-KDNP!

VAGY NEM?!

Tegyen végre feljelentést az ellenzék (mindegy hogy az összefosás, dzsobbik, lump,valamelyik...) Amíg ilyen nincs, addig csak pofáznak, meg rágalmaznak.

lyken 2014.02.24. 22:02:39

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Hazug a poszter."
Te, én ott leragdtam, hogy egyik posztnál pár napja tényeket kértél, aztán mikor valaki írt neked tényeket, megsértődtél és végleg elköszöntél... Elmúlt a katarzis és visszatértél? Vagy úgy döntöttél, hogy pár tényecske nem zavarhatja a vakhitet?

lyken 2014.02.24. 22:09:27

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "VAGY NEM?!"
Vagy nem. tudniillik mikor véletlen narancspapáé minden felügyeleti szerv (fék&ellensúly, rémlik?), plusz törvényt hoz mindenre, hogy az legális, olyankor hiába tesz feljelentést.

Az rémlik, mikor Tétényi Éva iratokkal beállított az elszámoltatóbiztoshoz, hogy Meggyes hányszázmilliós tételben sértett közbeszerzési törvényt? Erre jött az elhíresült mondás, hogy "nem vizsgálat minden fűszálat". Nem is vizsgált, a százmillák kergetése helyett inkább nekiállt filozófusokat csesztetni pártízezer forintért.
Felcsút&kecskeszar rémlik? atlatszo.blog.hu/2012/11/28/forro_nyomon_a_bicskei_rendorkapitanysag
Volt értelme a feljelentésnek. Volt ügy, volt tettes, volt feljelentés, éppencsak a "független" rendőrség nem akart csinálni semmit.

Kandabula 2014.02.24. 22:11:00

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: szerinted minden rendben? Az ötször átírt alaptörvény is? Nem látod, hogy körbevették magukat törvényekkel, amit majd le kell bontani? Te hol élsz? Szoktál gondolkodni?

maxval a nem gondolkodó birca 2014.02.24. 22:12:04

@ColT: De én szeretek kommentezni valami megosztót, és provokatívat, mert attól feltámad az ezredes, és az asszony mindig örül neki... De néha nincsen otthon az asszony, mert dolgozni megy, és olyankor csak egyedül kommentezek. Sajnos megtiltotta, hogy morzsinkáljam magamat. Amúgy is nehéz vele, nem könnyű mellette érvényesülni. A múltkor a kisállatkereskedésben a Vasil meg Georgi ki is röhögtek, asszonták, hogy bulgáriában bezzeg tudják, hogy hol az asszony helye.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:12:13

@lyken:

"törvényt hoz mindenre, hogy az legális"

Ami legális az nem törvényellenes. PONT!

Ennyit akartam csak ,köszike!

Ez a hsz. most öngól volt a részedröl, de majd idővel leesik. :))

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:12:55

@Kandabula:

USA-ban állandóan átírják az alkotmányt a nép beleegyezése nélkül. Nézz csak utána.

2014.02.24. 22:14:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Istenem, de gyermekded a naivitásod... :(

Egyébként közérdekű adatigénylés miatt indítottak pert a trafik és a földpályázatokkal kapcsolatban...Emlékeztetlek, hogy a fidesz ezt követően módosította a vonatkozó törvényeket, hogy a pályázati anyagokat a pályázatot kiíró köteles az eredményhirdetést követően 5 NAPON BELÜL VISSZAKÜLDENI A PÁLYÁZÓKNAK...AZAZ, a pályázatok a kiírónál többé nem megismerhetőek, mert ugyanis nincs náluk!!!!! A pályázók ugyan visszakapják a pályázatukat, de ugye csak azt közlik velük, hogy nyert vagy nem. Azt nem közlik, hogy hányadik lett, mert az értékelési/bírálati jegyzőkönyv nem nyilvános...
Tehát: a pályázó nem fogja megtudni, hogy az értékelés során milyen pontszámokat kapott, hányadik lett, stb.

Ez csak egy példa, a sok ezer közül!

Tudom, hogy benned ezek alapján nem vetül fel a súlyos korrupció, és a nepotizmus/protekcionizmus melegágya megteremtésének lehetősége, de az az igazság, hogy a hozzászólásaidból arra következtetek, hogy Tőled ez alappal nem is lehetne elvárható....

buddha 2014.02.24. 22:18:02

remélem április 6 után ebben ravatalozzák fel a csúti csüngőhasút

Mérges 1234 2014.02.24. 22:18:28

"
Egyszerűen csak arról van szó, hogy a befolyásos politikusok mindig kijáróemberként viselkednek a szúkebb pátriájuk ügyeiben. Mint a régi rendszerben Losonczy Géza (aki nem emlékezne rá: az "Elnöki Tanács" elnöke) felfuttatta Barcsot, amit a környékbeliek viccesen "Losonczyfalvának" hívtak. Vagy Toller László Pécset és így tovább "

De ez sem akkor sem most nincs rendben.
És kurvára elegem van, hogy megint de az MSZP is, igen az MSZP, de ez miért menti a Viktor féle elkúrást. Majd ha erre az elkúrásra is ráeszmélnek az emberek, akkor megint berágnak, sőt lehet jobban.......

Az elkúrás meg már be van töltve a csőbe, ha nem lesz nővekedés akkor csúnyán beszopjuk, a gazdaság meg szarul áll sajnos évek óta, de mostmrá lassan egy évtízede.

vitéž munkášőr 2014.02.24. 22:19:03

@DICKtátor: teljesen evidens a következtetésed

vitéž munkášőr 2014.02.24. 22:20:10

@buddha: csak előtte még egy kis gráci ungabunga

Tíz:59 2014.02.24. 22:20:14

Itt már elgurult a gyógyszer régen!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:20:49

@lyken: @Kandabula: @DICKtátor:

Még egy fogós kérdésem van. Amennyiben a Fidesz tényleg "törvényesitette" a lopást és az ellenzék nem tudja megfogni, akkor az Európai Unió MIÉRT nem tesz semmit? Nem az lenne egy fő feladata, hogy ellenörizze a tagállamokat, hogy hol mi is folyik? Vagy ennyire hülyék talán, vagy melyik? Illetve az ellenzék miért nem megy emiatt reklamálni Brüsszelbe és ha megy az EU miért nem tesz semmit ezek ellen az úgynevezett Fideszes mutyik ellen?!

Amennyiben erre kapok egy nem lekezelö választ békén hagylak ma már titeket.
De engem tényleg érdekel, hogy az állítólagos mutyik, amik itthon vannak az EU-t miért nem zavarja?! Miért nem basz oda de igen keményen a Fidesznek?!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:23:40

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Az Európai Unió miért hagy garázdálkodni egy tagállamában olyan pártot, ami állítólag mutyizik, lop, hazudozik, "törvényesít" a saját érdekeiben mutyikat, lopást a nép ellenében.
Röviden erre vagyok kiváncsi.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.24. 22:25:07

Fidesz = MSZP. Egyik sem jobb sajnos a másiknál. Szomorú, de az emberek legalább 3/4 ezekre fog szavazni idén is.

2014.02.24. 22:26:49

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Vagy, hogy más példát említsek, tegyük fel, hogy indítanak egy már említett közérdekű adatigénylés iránt per...Nézzük a "demokratikus" "köztársaságunk" "kontroll"-intézményeit:

1. Megszavazta a fidesz a törvényt, quasi az ellenzék közérdekű adatigénylés iránti pere ellenszereként...A köztársasági elnöknek lehetősége van az előzetes normakolntrollra...a köztársasági elnökünk fidesz alapító tag: Áder János...Pfffh
2. a per során a kúriáig fellebbezik az ellenzék: a Kúriának az a Darák az elnöke, aki kollégiumi szobatársa volt Szájernek, Kövérnek, Orbánnak, stb.... Pfffh
3. Ezekután arra hivatkozik az ellenzék, hogy alkotmányellenes volt a jogszabály, amit alkalmazott a bíróság (ami megszavazott a fidesz), Alkotmánybírósághoz kerül az ügy, ahol a tagok többsége hűséges fideszes, Balsai, Stumpf István, stb.... Pffffh
a bónusz 4.: ha esetleg még a legfőbb ügyészünk (Pintér, szintén gyerekkori barátja orbánnak) vádelemléssel él az ügyben...Pfffh

Ez a mi országunk!!!!

Mérges 1234 2014.02.24. 22:29:28

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Az Európai Unió miért hagy garázdálkodni egy tagállamában olyan pártot, ami állítólag mutyizik, lop, hazudozik, "törvényesít" a saját érdekeiben mutyikat, lopást a nép ellenében.
Röviden erre vagyok kiváncsi. "

Az MSZP is hagyta, akkor azok ne loptak???? De loptak azok is.....

Te tényleg egy buta troll vagy....

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.24. 22:32:54

@vitéž munkášőr:

Majd később elolvasom ez most hosszú...
Egyébként ez a cikk akkor íródott, amikor az MSZP és Gyurcsány ""utálták"" egymást és nem állt még össze a DK meg az MSZP, meg a többi?

Amúgy valaki elhitte hogy a nagy ellenzéki összeborulás előtt Gyurcsány és az MSZP ellenfelei voltak egymásnak? :)

vénkujon 2014.02.24. 22:34:02

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: a faszi építtetett egy stadiont a kertvégébe. te meg itt szopkodod a faszát.:D asszem jól összefoglaltam.

2014.02.24. 22:34:11

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Jelenleg is számos kötelezettségszegési eljárás van folyamatban Magyaroszág ellen az Európai Bizottság kezdeményezésére, amelyek még nem zárultak le...Ezeket napestig lehetse sorolni.

A fidesz arra játszik, hogy a távközlési vagy bankadóból befolyt költségvetési bevételek azonnal realizálódnak, csökkentik a költségvetés hiányát, stb... Persze ezek a közösségi (uniós) joggal ellentétesek (ne legyen illúziónk, ezt a fidesz is tudja), de azok több évig is elhúzódnak, amíg döntés (szankció) születik bennük. Akkor persze rengeteg pénzt kell vissszafizetnünk (az eunak is, meg a bankoknak/távközlési cégeknek is/stb.), de az már bőven másik kormányzati ciklusban fog teherként jelentkezni...

Ha szeretnéd folytathatom....

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:39:07

@DICKtátor:

Aha. És az általatok nevezett trafikmutyinak, 3000 milliárdos manyup lopásnak, stadion mutyiknak, földmutyiknak, és még sorolhatnám miért nincs igen kemény Uniós visszhangja?!

Nem évekig huzodo "eljárásokra gondolok", mert ha tényleg milliárdos mértékben lopná a kormány a népét, akkor akár ki is dobhatnak minket az EU-bol, mégsem teszik.
Nos?

Saga 2014.02.24. 22:42:31

Széchenyi birtokai éves jövedelmét ajánlotta fel egy magyar tudományos akadémia létesítésére.

Mi most a saját adónkat ajánlottuk fel egy ember hobbija érdekében ahol max 40 éves korukig érvényes szakmát gyakorolhatnak.

Ez egyértelmű cáfolata az evolúciónak, hiszen ez kérem devolúció.

Az is nagyon tetszik, hogy Paks 2 mennyi munkahelyet fog teremteni. De bazmeg 3000 milliárd forint HITELből bármelyik iparágban lehet munkahelyet teremteni. Mondjuk minden házra rakhatnának napelemet és nem kéne villanyszámlát fizetni. Az is kerülne ennyibe és még nem is termelne olyan hulladékot, amit 10000 évig kell őrizni. Baszzus, ha csak 1 milliárd az éves őrzése az atomhulladéknak 10000 évig, akkor sem fog soha megtérülni...

Devolúció elvtársak. A józan ész alkonya.

Kandabula 2014.02.24. 22:46:03

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: nem tud ellene semmit tenni, mert Orbánék demokratikusan lettek megválasztva és az EU egy demokratikus szervezet. Csak jelzéseket tud küldeni, amit Orbán vagy megfogad, vagy nem. Ez a dolog tragédiája. Demokrata gondolkodás (ezt soha meg nem érted) egy diktatórikus folyamat ellen. Nagy bajnak kellene bekövetkezni, hogy beleszóljanak. Addig szívunk. Te is.

vitéž munkášőr 2014.02.24. 22:46:15

@Nyekenyóka: annak a cikknek semmi köze az MSzP-hez meg a DK-hoz. nem tudom miért ezeken lovagolsz, a faszomat se érdekli az a gané banda se. ez a poszt a csúti stadion(já)ról szól, te állítottad, hogy a maszop-fidesz egylényegű, szerintem is - arra küldtem a linket. kiegészíteném most azzal, hogy az egész pudvás politikai "elit" egylényegű, lásd ezt 2007-ből:

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

Saga 2014.02.24. 22:48:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Csak visszhangja van. Kérlek mondj egy olyan nyugati vezetőt aki Budapestre látogatott az elmúlt években...

Tudod nyugaton a tolerancia egy érték, amit Te nyilván nem fogsz fel ésszel.

Ott ugyanis tudják, hogy Orbán egy múló rosszullét. Ahogy én szoktam sarkosabban fogalmazni: Fogunk mi még Orbán sírján hugyozni...

Stadion a kedvenc csapatomnak állami pénzen a kertemben és nem döntötték rám. Zseniális és hihetetlen. Bölcsnek nem mondanám.

Szerinted ez normális?!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.24. 22:49:42

@Kandabula: @Saga:

Oké, bár baromság amit leírtatok de megigértem hogy nem irok ma már ide... :)

vitéž munkášőr 2014.02.24. 22:50:11

@Nyekenyóka: a semmi közét időbeli értelemben gondoltam, értsd nem az ellenzéki "összefogásról" szól

von Putri 2014.02.24. 23:03:49

@Kandabula:
Biztos az öszödi "privatizált" kormányüdülőből indulsz ki, amit az állam visszabérelt, na kitől vajon?

"az állam eladott egy közel 3278 négyzetméteres Balaton-parti telken lévő 340 négyzetméteres villát, amelyre – az 1994-től 2004-ig tartó periódusra – tízéves lízingszerződést kötött. " Gyurcsány vezérrel

2014.02.24. 23:07:02

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Nincs arra lehetőségem, hogy az EU működését (alapszerződések, stb) itt most kifejtsem, de úgy érzem nem igazán vagy ezzel tisztában. Az EU nem föderatív szervezet, ez nem USA. Az EU nem egy olyan "vagyonőr", aki a tagállamok vagyona fölött őrködik. Talán a legegyszerűbben úgy tudnám szemléltetni, mintha két vállalkozás megállapodást kötne modjuk arról, hogy ilyen és ilyen kedvezményeket nyújtanak egymásnak, hogyha ilyen és ilyen szabályokat az egymás közötti kapcsulatukban betartanak. Az EU nem szól bele abba, hogy a vállalkozás a tagjait hogyan használja ki (mondjuk fizet-e munkabért az alkalmazottainak, stb.), ez a vállalkozás magánügye (pl. tagállami hatáskörök, stb.). Az EU azt vizsgálja (a példánknál maradva), hogy betartod-e azokat a szabályokat, amik a kedvezményekre jogosítanak a megállapodás alapján...Ha nem tartottad be (mert mondjuk EU alapszerződésekben/szerződésekben nevesített jogokat/kötelezettségeket sértettél), nem kapod meg a kedvezményeket (EU-s forráshoz való hozzáférés, stb.), ilyen egyszerű.....De ez persze sarkított, bizonyos esetekben a tagállam "magánügyeibe" is beavatkozhat, ha EU normákat sért, stb...

A legszemléltetőbb példa ugye az, hogy Románia NETTÓ befizetője az EUnak (akárcsak Németország), de nem azért, mert olyan jól megy neki, hanem mert 1000 egység pénzzel hozzájárul az EU költségvetéséhez, 3000 egység pénzt kap forrásként, azonban abból később 2500-at vissza kell fizetnie, mert nem tartja be (pl. a pályáztatási) az EUs szabályokat. Így 500 plussz pénzt fizet be...

Talán rémlik, hogy Lázár miért volt segget nyalni pár hónappal ezelőtt, hogy mi ne legyünk nettó befizetők, mint románia (persze ettől még messze vagyunk, de ez nem vígasztal) azért, mert nem tartjuk be a szabályokat (pl. kamarai tagsághoz kötünk egy közbeszerzésen való részvételt, ami a négy alapszabadságból a szolgáltatás szabad áramlását sérti)...

közrabszolga 2014.02.24. 23:07:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"
Az U17-es válogatott 6-0-s vereséget szenvedett Olaszországban felkészülési mérkőzésen. A szünetben két góllal vezettek az itáliaiak, a második félidőre aztán teljesen szétestek a mieink."

Erről pofázz te szar.

Saga 2014.02.24. 23:09:01

@von Putri: Én sem vagyok hülye. Sem vak. "Tudom mit tettél tavaly nyáron".

De mivel arra kényszerítenek, hogy válasszak a kettő közül, az ilyen stadionok, meg paksok, meg putyinsegnedvesítések eléggé nagy hatással vannak rám.

Ráadásul, ahogy a dolog áll, az egyikből biztos nem lesz miniszterelnök. Én remélem, hogy egyikből sem...

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.24. 23:10:13

Azért mennyire más amikor "makoveces" istálló födéme alatt köpködi a szotyi magot hűséges gázszerelőjével!
Ilyen hatalmas családi birtok esetén nehéz nem oda építeni focipályát ami nem a telkével határos.
Azért van benne annyi beton, hogy pár év múlva nehezebben verje fel a gaz.

istvankah 2014.02.24. 23:10:30

Attól félek,hogy ez a nagy nemzeti lubbalon amikor kidurran az összes szar a birkák népére hull vissza!Lehet,hogy akkor már "Putyisztán"lesz a viktorisztán neve!

von Putri 2014.02.24. 23:15:16

@Kandabula:
" az EU egy demokratikus szervezet"

A soha demokraikusan meg nem választott (mellesleg teljesen alkalmatlan) vezetőivel, átláthatatlan döntési mechanizmusaival, rejtett lobbiérdekek által kicsikart döntéseivel?

Még ők is el szokták ismerni a demokratikus deficitet, más kérdés hogy eszük ágában sincs változtatni. Minek, amikor akad az EU-ban éppen elég politikai analfabéta?

2014.02.24. 23:18:34

Az is súlyos probléma, amit itt is fel lehet fedezni a kommentek között, hogy néhány (kb. 3.000.000) ember úgy gondolja, hogy a politika olyan, mint a számvitel....

Ha a pártja tett valami gyomorfogatót, akkor ő megnevez egy ellenérdekű párt bicskanyitogató cselekedetét, és egy egyszerű matematikai művelettel kivonja az ő pártjának gyomorforgató tettéből...

Mintha egy fidesz-mutyit, vagy egy orbán stadiont kioltana egy simongábor...

Nem. Az a Baj, hogy ez nem 1-1, hanem bőven 1+1 (+1+1+1+1+1+1+1....a végtelenségig)

Saga 2014.02.24. 23:22:01

@von Putri: Hát igen. A nyugat haldoklik. Ellenben a Szovjetúnió!

Nem tudom éltél-e mondjuk Hollandiában és éltél-e mondjuk Rosztovban. Mindöszze a kettő között kell választani egy átlagembernek.

Ennyi.

Lehet szidni az EU-t, sokszor alappal, de bazmeg mutass jobbat! Olyat, ami ilyen szinten garantálja a békét és a jólétet.

Az egyik VW-t gyárt, a másik meg Lada-t. Nyugaton egyik jelenlegi vezetőnek sincs stadionja. Keleten ez a belépő...

von Putri 2014.02.24. 23:23:49

@Saga:
Ezt meg melyik sportminiszterről írták?

"Mialatt az állam a sporttörvény módosításával teljesen kivonult a sportszervezetek irányításából, az állami támogatások elosztására hivatott rendszert talán a kelleténél is jobban koncentrálta a hozzáférhetõség egycsatornásításával."

A megfejtést itt találod, és még csak nem is a Magyar Nemzetből, hanem a Magyar Narancsból:
magyarnarancs.hu/belpol/gyurcsany_sportminisztersege_lenne_itt_meg_dolga-53847

További információkkal a frissen szabadult Zuschlag tud szolgálni (bár kétlem hogy akar)

2014.02.24. 23:25:00

@von Putri:

Kíváncsi lennék mit szólnál ahhoz, hogyha az EU minden intézményében (pl. Bizottságban) is érvényesülne a nagyon magasztos demokrácia...és lakosság, vagy pl. GDP (mégiscsak gazdasági együttműködés ez az egész) arányában lennének képviseltetve a tagállamok...

Azt tanácsolom: előbb tájékozódj, mielőtt baromságokat írsz le...

Pagnar 2014.02.24. 23:32:19

Lol, akkorat fogtok bukni kedves balliberalis embertarsaim (megint), hogy orom lesz nezni.

Pezsgo behutve, pattogatott kukorica / chips karnyujtasnyira, kezdodhet a show !

Saga 2014.02.24. 23:32:30

@von Putri:
Különbségek
1. A HetiVálasz soha nem jelentet meg olyan cikket, hogy a TAO pénzek hogyan vándorolnak a sport támogatásokon, túlszámlázásokon keresztül magánzsebekbe. Ellenben pont a Mancs írt kritikusan Gyurcsányról. Ennyit az önreflexióról.
2. Gyurcsány soha többet nem lesz se sportminiszter, se miniszterelnök.
3. Stadionokra 100 milliárdok mennek. Mivan?! Noooormális?!

De sajnos, ahogy látom nálad ez hitvita, így racionális belátásra nem lehet apellálni... talán akik olvassák és még bizonytalanok, azok legalább elgondolkodnak...

vontod75 2014.02.24. 23:33:36

@DICKtátor: Sajnálom, hogy ez a szemlélet SOHA nem fog megváltozni. Nagyon ügyesen ismerték fel a megmondóemberek, hogy az "oszd meg és uralkodj" elve ugyanúgy érvényesül mint régen. Elég volt egymás ellen fordítani az embereket és máris garantált, hogy gyakorlatilag végtelen ieig parlamenti tényezők lesznek.

von Putri 2014.02.24. 23:34:17

@Saga:
Te még mindig a 25 évvel ezelőtt bekapott cumit szopogatod. Ideje vóna felnőni már. Attól, hogy Amszerdamban olyan az élet amilyen, nem következik hogy itt is olyan lesz csak úgy kívánságra

Ahhoz ügyesen cumizni is tudni kell, mint ahogy a Romák csajok csinájják :

www.origo.hu/nagyvilag/20121011-magyar-roma-prostitualtak-hollandiaban-nyiregyhazarol-amszterdamba.html

közösség már

Saga 2014.02.24. 23:36:05

@Pagnar: Én konzervatív vagyok, és mint ilyen, Orbán nemzeti szocialista forradalmát beosorolom a szokásos magyar tévutak közé. A beskatulyázást, a mások becsmérlését, az ellenségkeresést, az önreflexió teljes hiányát meghagyom neked.

2014.02.24. 23:39:42

@maxval a nem gondolkodó birca: nagyon jó komment. már nagyon el akartam küldeni a k**** anyjába, de így ebben a formában mégis csak elegánsabb volt volt leoltani a birkáját...

von Putri 2014.02.24. 23:42:02

@DICKtátor:
De facto most is ez a helyzet. Az EU vezetőit német-francia háttérmegegyezés alapján nevezik ki, amibe Anglia megpróbál beleugatni, aztán ha nem sikerül akkor elhinti hogy kilép. A kis kelet-európai államokat le se szarják, Lengyelországnak van csak némi lobbiereje

2014.02.24. 23:43:15

@von Putri:

Abban, hogy Amszterdam piroslámpás negyedében "Nyíregyháza utca" van én semmi meglepőt nem látok...

Tudod miért olcsóbb Lengyelországban minden? És tudod miért kapsz Magyarországon Lengyel árut (pl. Győri édes, Milka amit itt kapsz az lengyel)? Mert ugyanis Lengyelországban nem éri meg eladni a Legyeleknek, mert itt drágábban megveszi a hülye Magyar. Magyarországon nem éri meg eladni a Magyar árut, exportálni kell, mert a nyugat-Eu-i megveszi drágábban...

Hát így van ez a cigány-qurvákkal is...Ott többet kapnak értük...

Mi ebben a meglepő???

anyadmajma 2014.02.24. 23:49:46

Remélem valamelyik jól sikerült meccs után a lelkes intelligens focihuligánok nem csak a stadiont, de ennek a hazaárulónak a házát is felgyújtja. Annál jobban már csak azt remélem, hogy a ház nem lesz üres........

dr kíváncsivagyok 2014.02.24. 23:50:28

@DICKtátor:
"Janukovics, meg a főügyész sem különb a mi despotáinknál (Orbán, Simicska, Pintér, Bajnai, stb.)..."

Ha Bajnait megmagyaráznád,...nem kéne hulyén megdoglenem...

von Putri 2014.02.24. 23:50:38

@DICKtátor:
De mondok konkrét példát is arra, hogy milyen butuska dolgokat irkálsz. A génmódosított kukoricát 19 tagállam ellenzi, 5 támogatja (nagyobb GDP-vel) na és mi a döntés Brüsszelben?

Olvassál utána ez, jó lesz házi feladatnak:

mno.hu/kulfold/elonti-a-genmodositott-kukorica-europat-1210693

Holnapra készüljél fel egy kicsit alaposabban!

dr kíváncsivagyok 2014.02.24. 23:53:06

@Pagnar:

"Lol, akkorat fogtok bukni kedves balliberalis embertarsaim (megint), hogy orom lesz nezni.

Pezsgo behutve, pattogatott kukorica / chips karnyujtasnyira, kezdodhet a show !2

Jó-jo...a pezsgo , meg a kuki,...de legyen azért Andaxin is otthon haver...

dr kíváncsivagyok 2014.02.24. 23:56:07

Megyunk keletre,..mert micsoda életszinvonal és perspektíva van ottan...
Bezzeg a hanyatló nyugat ( igaz, az már Rákosi pajtás óta hanyatlik, jó hosszan agonizal a szemét...)
Avagy a lehulyített embereket konnyebb megvezetni ?!
Nem is tudom...

2014.02.24. 23:56:24

@DICKtátor:

És az, hogy mi NyEu takrítói, pincérei, felmosórongyai lettünk, az egy lehetőség volt, nem kényszer...

Ausztriában 2000 Eurót is kereshetsz takarítással...Itthon egy másodfokú bíróság tanácselnöke kb. 500e Ft-ot keres nettó (10 év tanulással + 10 év munkával), tehát nem éri el a Burhenlandi (képzetlen) Magyar takarítónő fizetését, amit Mo-n költene el, de persze nem teszi, mert nem hülye, az EUnak köszönhetően (áruk szabad áramlása, vámúnió) a Burgenlandi Zielpunktban 10-20%al olcsóbban tud vásárolni...Tehát a Magyar GDPt sem növeli...

Ez hátrány? Szerintem nem.

Nem az a hibás, aki a jobb lehetőséget megtalálja, hanem az aki nem becsüli meg az állampolgárait...

2014.02.25. 00:00:52

@dr kíváncsivagyok:

Danubius, Rába Holding, Wallis... Magyarázatra szorul még?

A módszer más volt, de az eredmény ugyanaz, mint pl. a Széles Gábor féle Ikarus esetében...szerte-szét lopták magukat...

vitéž munkášőr 2014.02.25. 00:02:18

@dr kíváncsivagyok: hagyd, ő legalább boldogan fizeti a chipsadót ;-)

vitéž munkášőr 2014.02.25. 00:05:30

@DICKtátor: ő is csak az összeadásos matekodat ismeri...

2014.02.25. 00:09:51

@von Putri:

A házi feladatot azthiszem megoldottam: elég nekem, hogy az elfogulatlanságáról és végtelen tárgyilagosságáról méltán híres mno.hu cikkre hivatkozol...

Semmi ilyenről szó sincs. A GMO tiltott az EUban (amerikával ellentétben), elég a vonatkozó hatályos hatályos normákat megnézned, az mno.hu-t meg szerintem felejtsd el, ha nem akarsz nevetség tárgyává válni...Ajánlom neked inkább az eur-lex.europa.eu honlapot, ahol meggyőződhetsz arról, hogyan tévesztenek meg az mno.hu féle seggnyaló hatalom-kiszolgálók...

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:125:0075:01:HU:HTML

2014.02.25. 00:20:59

@von Putri:

Egyébként azt sem értem mi ellen érvelsz. Én pont azt modtam, hogy nem olyan nagy probléma, hogy az EU intézményrendszerét nem a feltétlen demokrácia érvényesülése jellemzi, sőt!

A Te példád pont ezt igazolta volna, ha hiteles forrás lett volna...

Ennek ellenére, kívácsi lennék, hogyha Te valamelyik EU alapító tagállam állampolgára lennél (pl. Németország), hogy viszonyulnál ahhoz, ha pl. Szlovákiával azonos lenne a lobbierőd...gondolom villámgyorsan kilépnél...

rapitzsuakoloh 2014.02.25. 00:30:00

No és mi van gyurcsányi pajtás indonéz befektetéseivel?
Arról senki nem mer írni?

Bee-zony 2014.02.25. 00:36:46

@Horizont: Az ukrán Viktornak is törvényes volt a vagyona és a birodalma, ahogy a magyar Viktornak, nemde?
Stadionépítésekkel és képvásárlásokkal előre a viktori úton.
Hasítunk, atomot, és a gyorsnaszádon, hogy utolérjük Ukrajnát. A legénység meg közben vazelinnal keni a kiszáradt folyó medrét.
Már megint a Moldova-érzés van, a sírva röhögős hülyeség és pazarlás, rendszereken és generációkon átívelőn; a magyar atom rögvalóság, ez az, ami stabil.
Addig is, amíg békésen lefelé haladunk a lejtőn, és még a csattanás előtt van az ország, Moldovát olvasok, ez nem bírja elveszíteni az aktualitását.

Moldova György digitalizált művei
pim.hu/object.b1188f19-e03d-43a8-a779-7a0970f03f4a.ivy

Bee-zony 2014.02.25. 00:38:45

@Bee-zony:
I. A „Fekete Csillag Népkávé”

A Vörös Hangya Kisipari Termelő Szövetkezet 1961-ben alakult, azzal a céllal, hogy a népgazdaság különféle ágazataiban felhalmozódó hulladékokat és maradékokat hasznosítsa. Ezen a területen akkor már harmincnégy különféle szövetkezet működött: a Január 8, a Szeptember 9, a December 23, a Május 40 – ezt később szanálták, mert képtelen volt tartani a határidőket – a Buga Jakab Börtönszövetkezet, az Új Élet Koporsókészítők, hogy csak a legfontosabbakat említsük, érthető tehát, hogy a szakértők nem sok sikert jósoltak az új vállalkozásnak.

A Vörös Hangyának már az indulásnál jelentős hátrányt kellett leküzdenie: nemcsak a szükséges tapasztalatok hiányoztak, de megfelelő tekintélyes vezetőket sem tudott magához csábítani. Vetélytársai legalább három-négy egykori miniszterhelyettes taggal dicsekedhettek, az új szövetkezet viszont még egy árva leváltott főügyészt sem tudott felmutatni. Senki sem volt, aki ismerte volna az állami és gazdasági vezetők közvetlen hivatali és titkosított otthoni telefonszámait, melyek nélkül egyetlen magyar szövetkezet sem működhet eredményesen.

A véletlen és a vak szerencse sietett a Vörös Hangya segítségére, feloszlott a Titán Spitz és Sarokvaskészítő KTSZ, és az 64ottani elnök, Löffler Lajos átjött hozzájuk. A beavatottak szemében egy csapásra megnőttek a szövetkezet esélyei, Löffler neve a szakmában fogalomnak számított, a büntetőjogi tankönyvekben a megvesztegetéssel kombinált fondorlatos, több rendbeli csalás egyik minősített esetét „Löffler változat”-nak nevezték.

Löffler megválasztásának híre aggodalommal töltötte el a vetélytársakat, és az események hamarosan beigazolták, hogy félelmük nem volt alaptalan. A Vörös Hangya nevéhez illő buzgalommal látott munkához, újabb és újabb árucikkeket fedezett fel: gyűjtötte és feldolgozta a sörösüvegek kupakjait, postai bélyegszéleket, dugókat, iskolás gyerekek levágott körmeit – erre a célra speciális perselyeket osztottak szét, a gyűjtést szervező tanárok minden kiló leadott köröm után harminc fillért kaptak, a legszorgalmasabb gyűjtők pedig tetszős műanyag könyvjelzőt.

A szövetkezet egyre fejlődött, 1964 körül már kinőtte a felsorolt árucikkek körét, ha fokozni akarta termelését és bevételét, okvetlenül bővítenie kellett a választékot. Hosszú töprengés után – a viták során számtalan ötlet felmerült, a levegőben szállongó korom tömörítésétől a zsebpiszok felhasználásáig – a választás végül a sokat ígérő kávézaccra esett, mellyel még egyetlen konkurrensük sem foglalkozott.

Löffler csak ezek után hívta össze a Szövetkezet vezetőségét, legjobb és legtapasztaltabb munkatársait. Mikor az utolsó részlegvezető is helyet foglalt, összesen ötszázharminchét év kitöltött vagy felfüggesztett börtönbüntetés ült a kis asztal mellett, nemhogy erkölcsi bizonyítványt nem kaphatott egyikük sem, de még az erkölcsi bizonyítvány igénylésére szolgáló űrlapot sem szolgáltathatott ki nekik a Tanács portása. Löffler nem az az ember 65volt, aki fennakad ilyen apróságokon, többre tartotta beosztottjainak odaadó hűségét a Vörös Hangya iránt, valóban minden áldozatot meghoztak, olyan is akadt köztük, aki az anyja sírkövét adta el, hogy megvegye a belépéshez szükséges részjegyet.

– Azt tudjátok, fiúk – mondta az elnök –, hogy ha előállunk ezzel a zaccötlettel, a többi szövetkezet nem hagyja majd szó nélkül, harcolni fog a területért. Ha győzni akarunk, nem lehetünk érzelgősek, minden rendelkezésre álló eszközt be kell vetnünk, ha szükséges, a legpiszkosabbat, a legaljasabbat, a legundorítóbbat is.

– Szóval a sajtóval kezdjük, főnök?! – kérdezte egy sokat tapasztalt munkatárs.

– Természetesen.

Néhány nappal később az egyik országos napilap feltűnő helyen egy cikket közölt: Teremtsünk végre rendet a zaccfronton! címmel. Az újságíró Káró-Katona Kálmán vérlázítónak találta, hogy egyetlen kormányrendelet sem szabályozza az eszpresszókból, vendéglőkből kikerülő zacc forgalmát, hanem lelkiismeretlen kufárok szabad prédája lesz. Felháborító eseteket sorolt fel, hogy egyesek likőrkotyvasztáshoz használják fel ezt az értékes anyagot, de előfordult, hogy ügyeskedő nyugdíjasok vásárolták meg potom pénzen, és a szocialista tulajdon kiszipolyzásával javították fel reggeli tejeskávéjukat.

Bee-zony 2014.02.25. 00:43:55

@Bee-zony:
Káró-Katona cikkében nem elégedett meg a helyzet passzív tudomásulvételével, idézett a laphoz beérkező olvasólevelekből, a munkáslevelezők tömege követelte, hogy számolják fel a zaccfronton uralkodó anarchiát, és bízzák az ügyet egy megfelelő tapasztalatokkal rendelkező szövetkezetre: a közismert és jó hírű Vörös Hangyára.

A cikket egy csípős megjegyzés zárta le: „…azt viszont felesleges megemlítenünk, hogy a körzeti orvosok nem szorulnak rá, hogy zaccból főzzék napi négy-öt luxus duplájukat, tudjuk, hogy telik bőven a hálapénzekből!” – de ennek tisztán formai jelentősége volt, Káró-Katonát nem véletlenül nevezték a körzeti orvosok ostorának, egyetlen írásából sem hiányozhatott legalább egy tűszúrás a fehér köpenyes rend tagjai ellen.

Néhány cinikus vagy inkább irigy újságíró este, mikor a Klubban már megitta a kilencedik konyakját, össze-vissza fecsegett. Azt állították, hogy Káró-Katona lapjához még soha, egyetlen olvasó sem küldött be levelet, a szerkesztőség elé kirakott levelesládában már tíz éve fészkel háborítatlanul egy balkáni gerlecsalád. Egy öreg újságíró még ennél is tovább ment gyanúsítgatásaiban, szerinte Káró-Katona pénzt fogadott el ezért a cikkért, és csak azért nem tette ki a neve helyett az „X”-et, a fizetett közlemények jelét, mert nem ismeri ezt a bonyolult betűt.

Ebből természetesen egy szó sem igaz, később a rendőrségi nyomozás is csak annyit tudott megállapítani, hogy az újságcikk megjelenését követő napon doktor Marik Árpádné, akiről mindenki tudta, hogy Káró-Katona szeretője – leszámítva doktor Marik Árpád körzeti orvost – elment a Vörös Hangya körúti fióküzletébe, természetesen mint egyszerű vásárló. Tíz forintért vett egy csomag használt autótömlőből készített rágógumit, amit azonnal átvitt a Szövetkezet reklamációs osztályára, azzal a kifogással, hogy a rágógumiban egy főfékhengert talált. A reklamációt elfogadták, kapott egy tízforintos vásárlási utalványt, mely egyben sorsjegynek is számított, ott helyben kihúzták, és doktor Marik Árpádné nyert egy használt gőzmozdonyt, az eredeti szelepekkel és két pótsíppal. Marikné a mozdonyt azonnal átvitte a Bizományi Áruházba, és mint saját, jogos tulajdonát eladta háromezer forintért. Az egész folyamatot korrekt számlák hitelesítették, semmiféle szabálytalanság nem történt, így az újságíró neve a legtávolabbról sem kerülhetett összeköttetésbe a Szövetkezet ügyeivel.

Káró-Katona cikke azonban csak egy láncszeme volt a Vörös Hangya nagyszabású akciójának, mellyel meg akarta hódítani a zacc-piacot. Előre megszervezték a zaccmentő részleg vezérkarát is, helyet biztosítottak benne néhány vendéglátóipari vezető feleségének – így elsőbbséghez jutottak a nyersanyag beszerzésénél, szakértőül pedig magát doktor Pottornyai Gedeon Állami-díjas egyetemi tanárt, a kávézacckérdés legjobb magyar ismerőjét akarták megnyerni.

A professzor híres volt arról, hogy elmélyült tudományos munkálkodása közepette sem vesztette el fogékonyságát az anyagi ügyek iránt. Miután átvette az Állami-díjat, este még végigjárta a környék telefonjait, és öklével megdöngette a készülékek oldalát, hátha kiesik belőle egy forintos. Most is, meghallgatva Löffler ajánlatát, sokáig tologatta logarlécét, kiszámolta, hogy a Szövetkezet által felkínált fizetéssel együtt a jövedelme átkerülne egy lényegesen magasabb adócsoportba. Ezért inkább az unokaöccsét ajánlotta maga helyett, azzal a kötelezettségvállalással, hogy a háttérből ő irányítja majd a munkát.
(...)

Bee-zony 2014.02.25. 01:03:46

@Bee-zony:
II. A számítógép megérkezik

A Szövetkezethez áradt a pénz, Löffler attól tartott, hogy ez felkelti majd a fölöttes hatóságok figyelmét, és nagy összegeket vonnak majd el a Vörös Hangyától jogosulatlan nyereség címén. A veszélyt a legkézenfekvőbb módon hárította el: megemelte az önköltséget. Ezentúl kétszer annyit számított fel magának a saját üzemükben készült tasakokért, továbbá néhány új munkafolyamatot iktatott be: a kávézaccot a tasakokba töltés előtt kétszer felvitték a padlásra, egyszer pedig le, a pincébe, halványzöldre festették, majd színtelenítették, ezt mind felszámítva végre sikerült egyensúlyba hozni a különböző gazdasági mutatókat.

Hála a „Fekete Csillag Népkávé” anyagi sikerének, jutott pénz a Szövetkezet fejlesztésére is. A különféle részlegek eddig szétszórtan és rendkívül nehéz körülmények között dolgoztak, a bérelszámolás például egy külvárosi villamos hátsó peronján, de a gondok egy csapásra megoldódtak, mert felépült a Vörös Hangya új, nyolcemeletes székháza. Az épület formailag egy stilizált hangyabolyra emlékeztetett, de egyébként a legkényesebb igényeket is kielégítette, fő homlokzati fala követte a Nap mozgását, a mozgatószerkezetet, mely leginkább egy víziszárnyas lábára emlékeztetett, egy tízforintossal kellett megdobni, hogy az épület megálljon, a kerítést szuperkemény, hónak-csapadéknak ellenálló gyulai kolbászból fonták.

Mikor a székház belső berendezésére került sor, Löffler kikérte Pottornyai véleményét is.

– Nos, professzor, maga is a mi kutyánk kölyke, kellene valami az új szobájába?

Pottornyainak felcsillant a szeme.

– Vehetnék egy számítógépet?

– Miért ne? – mondta Löffler, gyerekkora agyaggolyós csattogtató számológépeire gondolva. – Akár kettőt!

– Nem, elég lesz egy is – mondta Pottornyai, meglepődve a szokatlan bőkezűségtől.

– Akkor legalább vegyen valami jobbat. Én most kimegyek hat hétre Ausztráliába, meg akarom nézni néhány szövetkezeti székház bútorait meg a többi berendezést, nehogy átvágjanak minket a magyar tervezők, de maga csak vegye meg nyugodtan azt a gépet, ha kell a munkájához – aláírt egy papírt –, itt az engedély.

Az egyetem, ahol Pottornyai tanított, már évek óta szeretett volna vásárolni egy számítógépet, de szűkös költségvetéséből a vételár egy százalékát sem tudta volna fedezni. A gépre Pottornyainak is szüksége lett volna, érthető, hogy sietett megragadni a felkínált lehetőséget. Levelet váltott egy nyugatnémet céggel, az ajánlatból kiválasztotta a megfelelő gépet, és Löffler felhatalmazásának birtokában hivatalosan is megkötötték a szerződést.

Egy hónap múlva a Vörös Hangya értesítést kapott a Nemzeti Banktól, melyben közölték, hogy a számítógép árát átutalták a német cégnek, ráment nemcsak a „Fekete Csillag Népkávé” teljes haszna, hanem a Szövetkezet egész forgótőkéje is, a számlán összesen hetvenegy forint és húsz fillér maradt.

Löffler hazatérve az asztalán találta az értesítést, azonnal vissza akarta mondani a rendelést, de a gépet már útnak is indították Münchenből. Tajtékzott, dühét Pottornyain próbálta levezetni, de a professzor felmutatta az általa aláírt vásárlási engedélyt. Löffler nagyot nyelt.

– Tulajdonképpen hogy néz ki az a számológép? Mekkora golyók vannak rajta, hogy ilyen sokba kerül?

– Az UW 2929 az úgynevezett kis számítógépek, a „Hét törpe” közé tartozik, a memóriaegységekkel együtt elfér az iroda első és második emeletén.

– Úgy?! És megmondaná, hogy mit csináljunk az irodákkal? A hetvenegy forint húsz fillérből, amit szíveskedett meghagyni?!

– A bérelszámolás talán visszaköltözhetne a villamos peronjára, és a többit is el lehet helyezni. Higgye el: ezért a gépért érdemes áldozatot hozni, még nagyon sok pénzt fog keresni nekünk.

– Miért? Mit tud a maga csodálatos gépe?

– Rengeteg dolgot, elvégzi a piackutatást…

– Mit kell kutatni a piacot? A piac nekem ne válogasson, hanem örüljön annak, amit kap. Más?

– Elvégzi a statisztikát és az egész ügyvitelt, megszervezi a termelést, sorba állítja a munkafolyamatokat, adatokat tárol… és így tovább. Legalább száz embert tesz fölöslegessé a Szövetkezetben, holnap elbocsáthatja az egész adminisztrációs személyzetet.

– Magának az agyára mentek a számok, professzor! Ha én holnap kitennék száz adminisztrátort, holnapután legalább ezer helyen jelentenének fel. Semmi más nem hiányzik, mint hogy ránk szálljanak az ellenőrök.

Löffler aggodalmasan rázogatta a fejét.

Bee-zony 2014.02.25. 01:05:51

@Bee-zony:
– De ha már beleöltük ezt a rengeteg pénzt, valamit mégis kellene kezdeni vele. Mondja: ki lehet találni vele a lottószámokat?

– Nem, erre nem alkalmas.

– És meg tud oldani számtan- vagy fizikapéldákat diákoknak? Esetleg nyitnánk egy Házi Feladat Szervizt.

– Természetesen mindenféle példát meg tud oldani, de egy kicsit drága mulatság. Ezen a gépen egy gyökvonás átlagosan kétezer forintba kerül.

– Kétezer forint?! Jó, hogy nem egymillió. A mi bedolgozóink ötven forintért köbgyököt vonnak a lábujjaikon. Ennyi az egész?

– Egyenlőre többet nem tudok mondani.

Löffler megfogta Pottornyai zakójának hajtókáját.

– Ide figyeljen, professzor: kedvem volna a pokolba küldeni magát, az átkozott masinájával együtt, nagy szerencséje van, hogy én nem szeretem a kraválokat. Adok magának egy hónapot, nem: két hónapot, de elvárom, hogy ezalatt megmutassa, igenis lehet pénzt keresni ezzel a géppel. De ha két hónap alatt sem produkál semmit, megnézheti magát, azt garantálom. Nemcsak a szövetkezetből rúgom ki, a hülye unokaöccsével együtt, de az Állami-díját is visszavonatom, ismerek egypár embert az Állami-díj Bizottságból.

A komputert aránytalanul magas eszközlekötési járulék terhelte volna, és üzemben tartási költségei is felkeltették volna az ellenőrök figyelmét, ezért Löffler néhány kisebb könyvelési trükköt alkalmazott. Leszereltette a számítógépet, leküldte a Szövetkezet egyik vidéki részlegébe, néhány nap múlva újra felhozatta Pestre, eladta a Bizományi Áruháznak, majd visszavásárolta, kétszer kicseréltette a leltári számot, leselejteztette, átminősíttette kilós áruvá, átszállíttatta az üllői raktárba, ahol a Szövetkezet 80elfekvő anyagait őrizték, majd két évvel előbbre hozva az amortizáció határidejét, végképp töröltette a leltárból.

A számítógép kálváriájának csak a főbb állomásait jelöltük meg, korántsem valamennyit. Ha egy ellenőr tizennyolc éves korában nekiállt volna, hogy végigkövesse a számítógép útját, végig dolgozik egy életet, és a befejezetlen munkát továbbadja leszármazottainak, akik folytatták volna a tevékenységét, még az ellenőr ükunokájának is csak egyszázaléknyi esélye lett volna rá, hogy eljut a végállomásig, az üllői raktárig. Ezzel egyébként sem sokra ment volna, mert az egész folyamat csak papíron ment végbe, közben meg se moccantak a komputer alkatrészeit tartalmazó ládák az irodaház udvarán.

Löffler a számítógépet felvette a Szövetkezet tagjai közé, így az elfogyasztott elektromos áramot és a többi ráfordítást a munkabéralapból fedezhette. Mivel egy név esetén a gép aránytalanul nagy összegű keresettel szerepelt volna a bérlistán, egyszerre nyolc nevet adtak neki. Pottornyai javaslatára külön osztályt szerveztek a gépnek, a Kommunikációs és Marketing Részleget, ez a bonyolult elnevezés biztosította, hogy senki sem fog érdeklődni a részleg munkája iránt. Vezetővé a nyolc újonnan felvett „tag” egyikét, Nagy Bélát nevezték ki.

A nyugatnémet cég kiküldött szerelői alig két hónap alatt összeállították a gépet, sor kerülhetett az üzemi próbára. Pottornyai megszerezte a komputerek minősítésének hivatalos magyar szabványát – melyet a Népművészeti Intézet egyik munkatársa állított össze másodállásban –, és feladta az ellenőrző kérdéseket:

„1. Szerb húsz, öt cseh, öt török, öt görög hány ember?

2. Ipadnak, napadnak, három papnak, hat kappannak hány körme van?”

A komputer nem minden nehézség nélkül tette át az általa használt fortran jelzésrendszerbe az „ipad”-ot és a „napad”-ot, de aztán hibátlan választ adott, Pottornyai munkába állíthatta a gépet.
(...)

Dinkainka 2014.02.25. 01:25:09

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Amikor Handó Tünde a főügyész? 2021-ig nem lesz itt csak lócitrom az ellenzéknek. Kivéve, ha úgy járnak mint.....

Pagnar 2014.02.25. 02:06:52

@SirTocy: "és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden"

Magyarorszagot jelenleg egy demokratikusan megvalasztot kormany vezeti, meghozza ketharmados tobbseggel.

Ha te es a balliberalis tetu haverjaid megprobaljak ezt a demokratikus orszagot csataterre valtoztatni, akkor en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.

Takarodj az urnakhoz egy par heten belul es add le a voksodat a retardalt osszefogasra, aztan meglatjuk kik lesznek tobbsegben.

Tudod a demokracia mar csak ilyen.

Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe...

Pagnar 2014.02.25. 02:31:01

@SirTocy: "és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden"

Magyarorszagot jelenleg egy demokratikusan megvalasztot kormany vezeti, meghozza ketharmados tobbseggel.

Ha te es a balliberalis tetu haverjaid megprobaljak ezt a demokratikus orszagot csataterre valtoztatni, akkor en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.

Takarodj az urnakhoz egy par heten belul es add le a voksodat a retardalt osszefogasra, aztan meglatjuk kik lesznek tobbsegben.

Tudod a demokracia mar csak ilyen.

Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe...

Pagnar 2014.02.25. 02:32:36

@SirTocy: "és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden"

Magyarorszagot jelenleg egy demokratikusan megvalasztot kormany vezeti, meghozza ketharmados tobbseggel.

Ha te es a balliberalis tetu haverjaid megprobaljak ezt a demokratikus orszagot csataterre valtoztatni, akkor en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.

Takarodj az urnakhoz egy par heten belul es add le a voksodat a retardalt osszefogasra, aztan meglatjuk kik lesznek tobbsegben.

Tudod a demokracia mar csak ilyen.

Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe...

Pagnar 2014.02.25. 02:33:40

@SirTocy: "és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden"

Magyarorszagot jelenleg egy demokratikusan megvalasztot kormany vezeti, meghozza ketharmados tobbseggel.

Ha te es a balliberalis tetu haverjaid megprobaljak ezt a demokratikus orszagot csataterre valtoztatni, akkor en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.

Takarodj az urnakhoz egy par heten belul es add le a voksodat a retardalt osszefogasra, aztan meglatjuk kik lesznek tobbsegben.

Tudod a demokracia mar csak ilyen.

Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe...

Pagnar 2014.02.25. 02:34:08

@SirTocy: "és mennyire beleszarnak abba a legtöbben, hogy mi milyen közel vagyunk mi is ahhoz, hogy hirtelen csúnyába forduljon minden"

Magyarorszagot jelenleg egy demokratikusan megvalasztot kormany vezeti, meghozza ketharmados tobbseggel.

Ha te es a balliberalis tetu haverjaid megprobaljak ezt a demokratikus orszagot csataterre valtoztatni, akkor en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.

Takarodj az urnakhoz egy par heten belul es add le a voksodat a retardalt osszefogasra, aztan meglatjuk kik lesznek tobbsegben.

Tudod a demokracia mar csak ilyen.

Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe...

toportyánzsóti 2014.02.25. 05:33:30

@Pipas: Izgultál szegénykém,így van ez a tudatlanoknál.

Alzheimer Fauna · http://fauna.ingyenblog.hu/ 2014.02.25. 06:15:59

Ha még mindig a stadion a téma…
Szeretnék szólni érte. Azt hallottam a villamoson, hogy a mi Szemenszedett Viktorunk (tudnám miért híják így?!) először egy kisebb atomerőművet tervezett a kertje végébe. Mert az atomerőmű szép és trendi, praktikus (mindig van meleg víz) és emeli az ingatlan értékét (és a mulatságos kétfejű bircákról még nem is beszéltem!). És ez – lássuk be –, teljesen törvényes lett volna, a NAV is jól jár, hiszen számlát is kapott volna róla (pontosabban blokkot, de abból kettőt is…). De, az egyik éjszaka megjelent a kisviktor álmában partjelző-zászló képében a Puskás Öcsi és mondta: „Kisviktor, vazze! Csökött vagy te.(?) Stadion kell ide, jó nagy, hogy a haza fényre! Meg hogy derüljön is! Hát nem akarsz te hathármat?)” És akkor a mi nagy kisviktorunk átlátta, hogy szívesebben visz ki a kert végébe a budira szélesmagyarnemzetet, mint Geiger Müller számlálót… Így stadion épül. További érvek mellette: fauna.ingyenblog.hu/079-a-felcsuti-colosseum.blog

agyamputáltak 2014.02.25. 06:22:01

@agyamputáltak: sorry 504-et írt folyamatosan ez a fostalicska blogmotor és ráfrissítettem, mert nem jelent meg :))

Zedder 2014.02.25. 07:32:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: te inkább szervezd a rezsifórumokat, ahhoz értesz, a komoly témákat meg hagyd a felnőttekre.

Csak aztán vigyázz, nehogy ez legyen a nagy rezsicsökkentés vége:

www.flickr.com/photos/nasa2explore/12752402055/in/set-72157629601396498/

Látható, hogy mennyire bejött az Észak Koreaiaknak...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 07:45:16

@Zedder: Pedig mindenki tudja, hogy csak takarékoskodnak, és nem hagyják az értékes fényt csak úgy elveszni ;) :D

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.02.25. 08:22:48

@Pipas:
"Tényleg? Meg mertem volna esküdni, hogy géppuskával lőtték le őket."
PK = Pulemjot Kalasnyikova Modernij
RPK = Rucsnoj Pulemjot Kalasnyikova

Mindkettőt Misa bá tervezte.

" Most meg nem találok sehol semmit róla."
www.youtube.com/watch?v=MhTflHfPhgc
Ebben a videóban az nyilatkozza az ex-para, hogy sorozatlövésre állíttatta a géppuskákat.
Tűznem váltásra, csak az RPK-nál van lehetőség. (A PK-nál és az RPD-nél csak sorozatlövő tűznem van.)

gonosz1hal 2014.02.25. 08:36:14

@von Putri: Basszus, Toller PÉCS POLGÁRMESTERE volt, nyilván igyekszik felfuttatni Pécset, ez a dolga. Sőt!!!! Losonczy BARCS PARLAMENTI KÉPVISELŐJE volt, nyilván igyekezett lobbizni Barcs érdekében, ez volt a dolga. Orbán Viktor ezzel szemben MAGYARORSZÁG miniszterelnöke, akinek egyáltalán nem Felcsút érdekében kellene lobbiznia. Politikusok jellemzően akkor csinálnak ilyet, amikor már visszavonultak, akkor lehet lobbizni a kedvenc dolgokért, nem előtte, mert azt úgy hívják, hogy korrupció!

Virág et. 2014.02.25. 08:46:29

@gonosz1hal: Így igaz. Ráadásul felfuttatni =/= építtetni adókedvezményből (gy.k. adóból) egy stadiont a saját hátsókertjébe

csak egy néző 2014.02.25. 09:19:28

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Amennyiben a Fidesz tényleg "törvényesitette" a lopást és az ellenzék nem tudja megfogni, akkor az Európai Unió MIÉRT nem tesz semmit? Nem az lenne egy fő feladata, hogy ellenörizze a tagállamokat, hogy hol mi is folyik? Vagy ennyire hülyék talán, vagy melyik? "
Fidióta csicska. Ha egy kicsit kihúznád a fejed a nagy seggből, akkor olvashatnád, hogy az EU most próbál olyan tervezeteket a parlament elé vinni, amiben szabályoznák, hogy milyen szankciókat, büntetéseket lehetne kiszabni az ilyen a törvényeket hozó, hatalmával visszaélő kormányzatok ellen. Azt kérdezed, hogy eddig miért nem tettek semmit?
Mert európában eddig elképzelni sem tudták, hogy létezhet majd egy olyan ország, ahol a 2/3-os "felhatalmazásra" hivatkozva ilyen unortodox böszmeségeket, lenyúlásokat törvényesítve el lehet követni.

von Putri 2014.02.25. 10:18:56

@DICKtátor:
Érdekes módon gondolkodtok ti Antidemokratikus Összefogás 2014 aktivisták a demokráciáról. A régi kommer beidegződéseket (ellenzéki újság= cave!!!) bármikor megtöltitek náci alapvetéssel (Németország > Szlovákia). Merjünk kicsik lenni, nem igaz?

Kicsik is lesztek a Parlamentben, aztán el lehet majd adni a sok mini Führer marakodását igazi demokráciaként a szklerotikus szavazótábornak

nincs1itt 2014.02.25. 10:57:16

@DICKtátor: Van ott valami spanja a Stöpszlinek, Mészáros vagy valami hasonló. Meg ugyi, ahogy a posztban is szerepel: "telekcsoport újraosztás után"...
De azért nem rossz gondolat, hogy adok ajándékba 350.000 ft értékű telket, amire húznak egy stadiont, amit azért meglehetősen nehézkes odébb rakni, ha mongyuk az onokám, aszongya köll az adarabka föld neki! Akkor mit lehet tenni, kártalanítani kell, mondjuk egy szép darab földdel a környéken, esetleg pénzben.

nincs1itt 2014.02.25. 11:17:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Egyszerűbb, mint te! Mert ott egy darabig fel sem fogják - mert nem úgy vannak "összeszerelve" a nyugati politikusok - mi történik, azt gondolják, hogy mindenki igyekszik betartani a jogi és erkölcsi normákat. Amikor rádöbbennek, hogy NEM ez történik, akkor kezdenek gondolkodni, miként is lehetne rábírni, jelen esetben O.Viktort, hogy szíveskedjék az európai normák szerint törvénykezni.

nincs1itt 2014.02.25. 11:20:30

@maxval a nem gondolkodó birca: Az nem lehet, hogy nem a többi őrült megy szembe az autópályán, hanem Te?

Scala 2014.02.25. 13:22:54

Nem kell elmenni szavazni. Pont.
A jelenlegi kínálat magáért beszél.

Minden diktátor Dél-Amerikában a szülőhelyét igyekezett megtenni fővárosnak, nagy fejlesztéseket indítva. A pátriárka alkonya című könyvet is ajánlom olvasásra (García Márquez).

lyken 2014.02.25. 13:23:44

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Ami legális az nem törvényellenes. PONT!"
Örülök, hogy a Fidesz szavazóinak ez is elég. Végülis akkor nincs semmi gond, a Koreai haláltáborok legálisak. Sőt, a Náci németország haláltáborai is legálisak voltak. Fideszes vaslogika.
Látom nem volt egyedi a múltkori posztnál, hogy a kényelmetlen kérdéseket átugrottad. Kezdek benne kételkedni, hogy ez vakhit. Ilyen lelkesen, tényeket teljesen figyelmen kívül hagyva csak fizetésért írnak az emberek.

csak egy néző 2014.02.25. 13:42:17

@Scala:
Ha nem mész el szavazni, akkor Viktorra szavazol.

SirTocy 2014.02.25. 13:46:19

@Pagnar: Legalább olvasnád végig a HSZ-t, mielőtt válaszolsz rá. Addig szépen visszasorolhatsz a karámba a többi marha közé. Arról nem is beszélve, hogy ez a rendszer most már kb. annyira demokratikus, mint amennyire görögdinnye. Igen, megbíztak az emberek egy kormányt, gyakorlatilag korlátlan hatalmat adtak a kezükbe, és az adott kormány mit csinált vele? Eladott mindent a haverjainak, stadiont építtetett a pártvezér zöldséges kertjébe, kiborította nyugaton az összes bilit, majd olyan mélyre dugta a nyelvét Putyin seggébe, amilyen mélyre csak fizikailag lehetséges volt (szerintem, ha nem kellene a magadfajták kedvéért egy bizonyos imázst fenntartania, Viktor konkrétan már a reptéren fényesre szopta volna az orosz elnök farkát, de ez csak az én véleményem).

De ez még a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy az első intézkedései között bebetonozta az összes emberét minden létező pozícióba, legalább 5-9 évre. Tehát akárki nyer, akárki lesz a kirakatban kormányon, a háttérből mégis a FIDESZ fog irányítani a kulcspozíciókon keresztül. Szóval: függetlenül a választások eredményétől, a tényleges hatalom a következő 9 évben mindenképp a Vikinél lesz.

Te meg még el is hiszed, hogy ez demokrácia. Gratulálok.

De legalább tudsz köpködni, firkálni, fenyegetőzni - pont beillesz a bandába. No nem fejesnek, de talán valami kis kifutófiúnak biztosan. Örülök, hogy legalább valaki tudja élvezni a banánköztársaság nyújtotta előnyöket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 13:46:52

@lyken: Igaz. Ami törvény szerint rendben, az rendben.
Csak éppen ezek a dolgok kuvvamód nem törvényesek, amik itt történnek...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 13:49:01

@SirTocy: " az első intézkedései között bebetonozta az összes emberét minden létező pozícióba, legalább 5-9 évre. Tehát akárki nyer, akárki lesz a kirakatban kormányon, a háttérből mégis a FIDESZ fog irányítani a kulcspozíciókon keresztül. "
Amilyen rablók az ellenzékben vannak, ez még magában nem is lenne gond - ha a kormány emberei nem lennének ugyanakkora gazemberek, és/vagy mellé még teljesen hülyék is...

SirTocy 2014.02.25. 13:53:02

@ColT: Íííígy van. Nem az a bajom, hogy nem tudná esetleg az összefogás az embereit odaültetni, ők már bizonyították, hogy ugyanakkora tolvajok, mint a többi. A bajom az, hogy azok, akiket bebetonoztak most a hatalomba, pont ugyanolyan féregtestű rohadékok, mint a többi, emiatt pedig akkor se lehetne igazi változást véghez vinni demokratikus eszközökkel, ha adva lenne egy normális párt, ami valós alternatívát jelenthetne a jelenlegi fertő mellett.

Scala 2014.02.25. 13:53:35

@csak egy néző: Szerintem nem.
Bővebben is elmagyarázhatod, csak arra is írj, mit tegyen az, akinek az egész menü büdös és undorító?

A másik dolog, hogy sztem a minél nagyobb távolmaradási aránynak lenne itt üzenetértéke külföldre, belföldre.

SirTocy 2014.02.25. 14:04:38

@csak egy néző: @csak egy néző: Én továbbra is kitartok amellett, amit George Carlin mondott: "No comment is a comment." Azaz szerintem, ha nem szavazol senkire, akkor is szavazol, csak arra, hogy "kapja be mindenki." Ha mindenki fogná magát, és baszna elmenni szavazni, akkor legalább kibújna a szög a zsákból.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 14:05:55

@SirTocy: Árpi ügyes gyerek, lekommunikálná azt is győzelemként :D

Antikommunista 1488 2014.02.25. 14:06:25

Költötte volna inkább ő is az éhező gyerekekre a pénzt, mint a jó Simon, Zuschlag, Wieszt, Hunvald és a többi demokrata!

csak egy néző 2014.02.25. 14:14:48

@Scala: @SirTocy:
Sajna, ahogy most áll a helyzet csak 2 rakás szar közül lehet választani és most pusztán abban tudsz dönteni, hogy az egyik rakás ne nőjön az égig. Ebben a megosztott, gyűlölködő országban elképzelhetetlen, hogy " mindenki fogná magát, és baszna elmenni szavazni,". Ezzel a rezsicsökkentéssel és megvédjük a rezsiharcot púderrel tuti nyerők (lásd Matyi bácsi)
Talán 18 ig valami kialakul, ha addig nem dőlnek bele a saját kulájukba,
Biztos ismeritek ezt a poént.
Elfoglaltuk az erdőt .... a németek kizavartak minket az erdőből .... kizavartuk a németeket az erdőből .... a németek kizavartak minket az erdőből .... megint kizavartuk a németeket az erdőből .... ma hazajött az erdész mindenkit kizavart a pi...ba az erdőből."

Én már leginkább egy ilyen komoly erdészt várnék.

SirTocy 2014.02.25. 14:18:28

@csak egy néző: Látod, ez az: ha csak 2 rakás szarból lehet választani, még akkor is ott a 3. választási lehetőség: nem választasz! Őszintén szólva, ha már így is, úgy is mindkettő ugyanakkora rakás fos, legalább a lelkiismeretem tiszta lesz, hogy nem szavaztam egyikre se. Úgy is tökmindegy, melyik kerül hatalomra, így legalább nyugodtan alszom.

SirTocy 2014.02.25. 14:30:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azért, nem basz oda igen keményen, mert sajnos a valóság nem egészen úgy fest, mint ahogyan azt a Vezéred szereti felvázolni. Valójában az EU nem sunyul szegény magyar emberek ágya alatt minden este és figyeli, ki volt jó és ki volt rossz. Valójában nem vár rád tanítás után a suli mögött, hogy jól megtámadjon téged, és csak téged, külföldi bankárok és rezsidémonok segítségével.

Valójában az EU nem "basz oda igen keményen."

Néha felemeli a hangját, néha elhatározza, hogy nem beszél velünk, esetleg azt, hogy nem ad pénzt valamire vagy valamiért, de ennyi.

Nem azt mondom, hogy az EU egy szent, tökéletes formája a nemzetek közti együttműködésnek úgy egyéb iránt, csak azt mondom, hogy bár a narancsdroidok fejében borzasztó erős, de mégsem valós az a képzet, hogy az EU mocskos, rohadt, szemétláda emberek gyülekezete, akik, ha nem tetszik nekik valami, rögtön "odabasznak keményen."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.25. 15:14:35

@SirTocy:
Jól értem, hogy az a téma, hogy azért nincs probléma a Fidesz-rendszerrel, mert az EU még nem csapott oda keményen, miközben a legkisebb kritikai hang is minimum a nemzeti szuverenitás durva megsértésének és nemzetközi ballib összeesküvésnek lett minősítve kormányrészről? Azért ehhez a fajta önigazoláshoz is pofa kell...

Vagy hát... végülis mindenki magából indul ki: a problémát onnan lehet felismerni, hogy a Fidesz-kormány odabasz keményen.
Simon meggazdagodása - probléma; Papcsák meggazdagodása - nem probléma;
Simon szerint a befektetései jövedelmeztek - probléma; Szijjártó szerint a befektetései jövedelmeztek - nem probléma;
Gyurcsány uszodája - probléma; Orbán stadionja - nem probléma;

De szeretnék ilyen egyszerűen gondolkodni a világról!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.25. 15:29:30

@Pagnar: látom sikerült megragadni a lényeget, te bégető barom.

csak egy néző 2014.02.25. 15:48:40

@Pagnar:
"en leszek az elso aki a rendfentarto erok megerkese elott hatbabaszlak egy furkosbottal teged es a tobbi szarhazit.
Tudod a demokracia mar csak ilyen.
Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe... "
Ilyen egy igazi fideszes "demokrata"
Hajrá fidióták!

Hamajd 2014.02.25. 16:06:00

@Pagnar:" Ha nem tetszik el lehet innen huzni a veresbe..."

Ezt hajdanán még a Feri fröcsögte, most meg már a fidesznyikek is.:)))

Bee-zony 2014.02.25. 16:25:38

Kis adalék arról, hogy milyen a viktátori-sintéri rend: ma, feb. 25-én megkaptam a rendőrségi levelet arról, hogy tegnap, feb. 24-én betekinthetek (és hozzáfűzhetek, stb.) a sérelmemre elkövetett bűncselekmény nyomozati anyagába, mielőtt átküldenék az ügyészségre. Mintha valakik nem akarnák, hogy lássam… A levél kelte feb. 14, a borítékon Érk. 02. 25. – jól elfeküdt valahol a megírás és az érkezés között. A fejletlen időutazói képességem pedig az én hibám, nyilván.

Bee-zony 2014.02.25. 16:37:46

Akkor most összefoglalom, hogy szerintem mi a helyes…
Mivel az aktuális választás már csak egy köpésre van, ezen a távon az a helyes, ha ebből a választékból minél többen a parlamenti pártok erőegyensúlyára szavaznak, hogy azok így lefogják egymás lopkodó kezét, tehát a Fidesz-KDNP-t és az MSZP-t és köreit gyengíteni, a Jobbikot és az LMP-t erősíteni kell; vagy pedig másik alternatívaként az új pártokat megpróbálni 5% fölé tornázni. Világos, hogy a régieket csak újakkal lehet leváltani. A mennyiség párt-darabszámban megvan, csak a minőség nincs meg, úgyhogy nagy minőségi változást a nem minőségi pártokkal továbbra sem lehet elérni, csak a cserét a forgószínpadon; a nevek változnak, az oldalak váltakoznak, az alacsony erkölcsi és szellemi színvonal marad, és abból kell gazdálkodni, ami van.

A továbbiakat illetően, Magyarország annyiból rosszabb helyzetben van, mint Ukrajna, hogy Magyarországon a valódi változáshoz nagyobb társadalmi tömegkatasztrófa kell, mint Ukrajnában. Ellustult, elgyávult, elhülyült a nép, tehát minden ki lesz tolva a végsőkig, és egyben felhalmozva minden bűn és feszültség, és amikor már nem lehet tovább tolni, akkor jó nagy pusztulás lesz, a nyirkai jóslat szerinti, de az már inkább a III. vh. kategóriája – judeonáci birodalom vs. BRIC országok –, mintsem egy helyi polgárháborúé. Néhány éven át (ami kb. a következő 4 év) egyenletesnek mondható további hanyatlás várható, aztán a társadalmi Nagy Bumm.

Közben van 3 megteendő lépés – akik még nem tették meg;

1. Ne halj ki. Minden körülmények között szaporodni kell; kifogás lehet kismillió ez ellen, de mert ez egy természettörvény, a kifogások nem érnek semmit, a szaporodás az alapja a fennmaradásnak, nép, ország, rassz vonatkozásában, és az egyén kvázi halhatatlanságát illetően az utódai által.
Van egy fordított értéksorrend, „minden fontosabb”, mint a gyerek; aztán, hoppá, elfogyott a petesejt, elfogyott a sperma, és elfogyott a gyermekek felneveléséhez szükséges idő.
Érdekel engem, vagy mit érdekel engem, hogy x év múlva kik élnek itt, és a Földön? – ez a vízválasztó. Aki valódi változást, 180 fokos fordulatot akar, az kezdje saját magával, és ebből legyen népmozgalom.
„A társadalmi lét alaptörvényének, amellyel tehát semmilyen más törvény nem ütközhet tartósan a társadalom súlyos károsodása, pusztulása nélkül - semmilyen tananyagban nyoma sincs.”
„A születésszám növelését célzó intézkedések „nem felelnek meg a nyugati civilizáció szellemének"”. Bizony nem. Az angol mondás pedig így van: „a döglött halak úsznak az árral”. A kihalók pedig a nyugati főáramlat-médiával.
Hogy mennyi gyermek kell: most 4 az optimális szám. A családonkénti 2 csak a lassú kihaláshoz elegendő.
„A népesség középtávú fennmaradásához a rátának el kell érnie vagy megközelítenie a 2,1-es szintet, csak ebben az esetben biztosított a populációban a két szülő, az idő előtt elhalálozottak és a nem szaporodóképes egyének pótlása. 1,3-es érték alatt a népesség gyors ütemű fogyása valószínűsíthető, belátható időn belül bekövetkezhet teljes eltűnése, asszimilációja.”
„Magyarország 1975-1980: 2,12; 1980-1985: 1,81; 1985-1990: 1,82; 1990-1995: 1,73; 1995-2000: 1,38; 2000-2005: 1,3; 2005-2010: 1,28; 2011: 1,24.”
Tehát nem az a feladat, hogy szülő- nemzőképes korban bejárd a világot, és hogy külföldön segíts másoknak, hanem az a feladat, hogy keresd meg a valóban hozzád való párod, szaporodj, legyen 4 jól nevelt gyermek, és ha ők már felnőttek, és minden rendben van körülötted, és még mindig van szabad energiád, időd, pénzed, akkor segíts külföldön másoknak.

2. Kivándorlás. Korrekt, normális embereknek nem érdemes hanyatló, és polgárháború felé tartó országban maradni, mert nem odavalók, és persze kisebbségben is vannak, és ilyen embereknek ilyen országban (rosszságban) maradni kifejezetten hátrányos. Ha annó Koppányék nem a polgárháborút választják, hanem elindulnak pl. északra új hazát keresni, akkor most ők lennének a jó magyarok. Most megint polgárháború felé tartó helyzet van, és lehet korrigálni ezt a hibát, az akkori téves döntést, annál is inkább, mert nincs akkora szemben álló sereg mint Koppányéké volt, és a kisebb létszám előnye a nagyobb mobilitás, és akár egyénként, családdal, vagy csoporttal ideiglenes vagy végleges új hazát keresni, normálisnak mondható emberek között.

Bee-zony 2014.02.25. 16:39:33

@Bee-zony: 3. Semmilyen zsidó, és zsidó gyökerű vallás és politikai ideológia nem követése; ismerd, de ne kövesd. Minden zsidó ideológia hátrányos és káros a gójokra, aztán visszahatásként a kiagyalókra is; destruktív akkor is, ha csokoládéba van csomagolva a méreg. A vallás és a politikai ideológia a világnézet és a cselekvés legszélesebb alapja, akkor is, ha ez nem tűnik fel, és nem tudatosul. A judaizmus, kereszténység, iszlám egy halálos háromszög, amelyben mindegyik vallás kizárólagosságra, monopóliumra tör a tanai szintjén, és nem összeférők, és a híveik sem tudnak békében élni egymással. Vagy távol-keleti vallás legyen, vagy a saját józan ész, mindkét megoldás jó és sikeres.

Aki ezt a három lépést sikeresen megteszi, jól áll, és jó úton jár a túlélés és a normális és értelmes élet szempontjából, és lehet tovább lépni, ha ezek már megvannak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 16:55:39

@Bee-zony: Ez a viktátor előtt is lehetett volna.
Ez az ország minimum 70 éve így működik.

Kovács Ferenc 14 2014.02.25. 16:58:42

@Bee-zony: Szerintem meg minden vallás káros a hitvallóira. A mai felvilágosodott korunkban igazán túl kellene már lépni végre az efféle dajkameséken, aki pedig bizonyítottan nem létező dolgokról beszél (mint pl. a felhők fölött trónoló kaporszakállú), vagyis tévelyeszmék rabja, azt be kell szállítani a pszihiátriai gondozóba. A tököm tele van már ezzel a sok sarlatánsággal meg szektával, amit ránkszabadítottak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.25. 17:13:03

Fideszgecik,vissza anyátokba,meg viktor valagába!

Kókadt-szegfű 2014.02.25. 17:56:15

baloldaliak ugye mennyivel jobb és hasznosabb lenne,
a stadionok, a sportlétesítmények, uszodák, tornatermek, játszóterek, bölcsődék helyett is, mondjuk
... hegy tetejére 40 cm kilátót,
az óvodákba 1 milliós kakaóbiztos számítógépeket,
vizitdíj-automatákat, kutyakozmetikákat,
minden síkságra alagútat fúrni,
záportározót építeni,
vagy éppen a völgyekbe hidakat építeni… és természetesen csak ppp programban,… 3x-os áron amit Önök baloldaliként ezerrel támogattak!!

Horizont 2014.02.25. 17:56:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Még mindig le tudok döbbenni ilyen kommenteken! Mi szükség van erre???

Kókadt-szegfű 2014.02.25. 17:57:47

Azt hallgatta 1956-tól minden magyar, hogy a szocialisták baloldaliként évtizedek óta folyton a szegények javáért dolgoznak.

Azt látja minden magyar, amíg a szegények, a szocialista kormányzások évtizedei alatt egyre szegényebbé válnak, a szocialisták meg sokszoros milliomosok és milliárdosok lettek!

Miért nem biztosítottak már a kádári „baloldaliak” 1956-tól osztrák, a francia, az angol, a német fizetést, nyugdíjat, életszínvonalat a magyaroknak?

Azt hallgatta 1956-tól minden magyar, a szocialisták baloldaliként évtizedek óta folyton a szegények javáért dolgoznak!!
Az viszont felfoghatatlan, hogy a 1989-es bukásuk után is,
az 1998-as bukásuk után is,
és a 2010-es bukásuk után is, miért várják a rájuk szavazott szegények milliói munkanélküliként, a szocialistákat követő kormánytól
a sorsuk jobbrafordulását??

Horizont 2014.02.25. 18:02:45

@Kókadt-szegfű: Te szerencsétlen az egyik baromsága felmenti a másik baromságát? Pont ezek miatt nem kéne a Fidesznek tobzódnia! Erre nincs mentsége! Mármint erre a puccos stadionra az újgazdaggá vált Orbán háza tövébe. Másra sincs mentségük! Ha csak ezzel tudod Fideszéket védeni hát régen rossz....... és nagyon gyenge!!
Ja és amúgy hány bölcsőde épült, áruld már el!

csak egy néző 2014.02.25. 18:41:30

@Kókadt-szegfű:
Tisztelt kókadt demagóg agyú komám. Mesélj már egy kicsit, mivel is foglalkoztál abban a mocskosban?
"Azt látja minden magyar, amíg a szegények, a szocialista kormányzások évtizedei alatt egyre szegényebbé válnak, a szocialisták meg sokszoros milliomosok és milliárdosok lettek!"
Most ugye egyre kevesebba szegény ember. Sorold mar fel legyszives a 4 év alatt milliárdossá váló gázszerelőket.

Horizont 2014.02.25. 19:18:25

@csak egy néző:
Ez a szegfű annyira kókadt, hogy már menthetetlen:)) Az ilyenekről nem hiszem, hogy éltek a szocializmusban, mert ennyi baromságot összehordani?
Már sok baromságot olvastam ilyen zavaros agyúaktól, de ez még nekem is sok volt :)
"Azt hallgatta 1956-tól minden magyar, a szocialisták baloldaliként évtizedek óta folyton a szegények javáért dolgoznak!!"
Istenem miért ver minket a sors balf@sz politikusokkal és még balf@szabb átlagemberekkel??
Tisztelet a kivételnek :)

csak egy néző 2014.02.25. 19:25:24

@Horizont:
Olvasgatva eddigi értelmes hozzászólásait, tuti, hogy nem tegnap született és valószínüleg haszonélvezője is lehetett annak a mocskosnak, de, hát ez a fajta szivesen kakál abba a tányérba, amiből evett és most tele szájjal szocizik és csodálja az új Istenét.
Neki elég az új jelszó a birkamenetben, hogy
"Szeretem a rezsimet,
Mert csökkenti a rezsimet"

Zedder 2014.02.25. 20:23:36

@Kókadt-szegfű: gondolom az egyszerű egybites agyadba az nehezen fér bele, hogy sokan mindkét tolvajbandát rühelljük? Sőt, ha újabb tolvajbanda jön, azt is utálni fogjuk.

De te csak egyed a szart nagykanállal, és csápolj a birkameneten, örülj az új, még jobban lopó gazdáidnak!

csak egy néző 2014.02.25. 20:28:44

@Zedder:
Sajnos most tuti nyerő lesz a felcsuti, talán 18-ra előkerül, felnő végre egy erős erdész.

Bee-zony 2014.02.25. 20:51:12

@ColT: „Ez a viktátor előtt is lehetett volna. Ez az ország minimum 70 éve így működik.”
Az lehet. Egy különbséget találtam, Kádárék alatt az államot képviselők nem loptak ennyit.

Bee-zony 2014.02.25. 20:58:50

@Kovács Ferenc 14: Akkor neked ott van a másik opció, a saját józan ész.
Viszont pl. Buddha nem beszélt hülyeséget, ő saját magából indult ki, és hogy milyen lelkiállapotot akar elérni…
Bizonyítottan nem létező dolog, olyan nem sok van. A lapos Földet és a felhők fölött trónolót (amikor nincsenek felhők, akkor hol trónol?) már nem hirdetik.
A felvilágosodott kor az, ahol Gyurcsok és társai küldenek egy kis pénzenergiát, meg pozitív rezgést? :)
Sőt, ahol hazugokra szavaz a többség? :(

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2014.02.25. 21:45:46

Percek óta azon gondolkodom, hogy egy dél-amerikai látszatdemokrata banánköztársaságra vagy egy poszt-szovjet akármi-sztánra hajaznak jobban ezek a történetek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.25. 21:54:13

@Bee-zony: Mert nem volt rá szükségük, övék volt az egész :)

Kandabula 2014.02.25. 21:58:51

@Bee-zony: észnél vagy ezekkel a hosszú hozzászólásokkal? Ki a faszom fogja elolvasni? Egyébként miről van szó?

Bee-zony 2014.02.25. 23:09:22

@malenykij polgar: Narancsisztán, avagy a déligyümölcsök meghonosítása Magyarországon.
Volt már rá egy kísérlet, „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.”
Azóta fejlődött a tudomány, már nagy, (narancs)vörös és keserű, és az övék.
Kísérőszövegnek hozzá jó a régi is, esetleg minimális változtatásokkal:
„Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.”

Bee-zony 2014.02.25. 23:20:12

@Kandabula: Arról van szó, hogy mi a helyes – és úgy néz ki, arról is szó van, hogy az információáradatban hogyan csökken az agyi befogadóképesség. Instantot és zanzásítottat mindenből, mert sok olyan ember van, akik nem tudnak különbséget tenni a fontos és a kevésbé fontos/lényegtelen dolgok között.

Az állítás rövid, az indoklás/bizonyítás hosszú.
1. Érvénytelen szavazat helyett a parlamenti pártok erőegyensúlyára szavazz, hogy így lefogják egymás lopkodó kezét, vagy pedig arra, hogy az új pártok meghaladják az 5%-os küszöböt, mert a régieket csak az újak tudják leváltani.

2. Ne halj ki, negatív népszaporulat van szerte Európában, legyen 4 gyermeked, és ne csússz ki az időből.

3. Vándorolj ki ha nem olyan vagy, mint a többség és az őket irányítók, ez jobb, mint a hanyatlás végigszenvedése és a polgárháború.

4. Ne kövess semmilyen zsidó vagy zsidó gyökerű vallást, politikai ideológiát, mert azok károsak.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.02.25. 23:29:01

en nem kivanok semmi mast minthogy az Orban pereputty tartsa karban azt a sok idiotan belekendacsolt faszerkezetet
minden hetveget kotelezo legyen ott csiszolgatniuk az eppen kovetkezo szerkezeti elemet a sajat ingatlanan!!! elvegre par helyen is a cigokat kotelezik a sajat portajuk rendbetelere, nota bene, ha ilyen keves esze volt a Zseb-Neronak, akkor vagy csiszoljon vagy gyujtson...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.26. 08:27:32

@Horizont: Egyszerűen rühellem az ilyen elvtelen tetveket és csak így lehet beszélni velük.
A Putyin ügy óta rágtam be így rájuk,hogy ezek a tetvek még ezt is védik.

zkdqts 2014.02.26. 10:47:32

Milyen érdekes, hogy az ugyanilyen módon (pólós ábra) kezelt magán-nyugdíjpénztári befizetések ugyanezen emberek által közpénznek lettek minősítve, míg a stadion támogatás nem közpénz...

ftk 2014.02.26. 10:59:54

@Bee-zony: Elolvastam a teljeset is, csak ez lejjebb van, erre könnyebben válaszolok.
1. Érvénytelen szavazat helyett a parlamenti pártok erőegyensúlyára szavazz, hogy így lefogják egymás lopkodó kezét, vagy pedig arra, hogy az új pártok meghaladják az 5%-os küszöböt, mert a régieket csak az újak tudják leváltani.
>> Hát hm, ennek valószínűsíthető végkimenetele egy erőteljes Fidesz-győzelem, akár jókora kétharmad, mert a hívek nem fognak az erőegyensúlyra szavazni. Kb. ugyanaz a helyzet lenne, mint most. A Jobbiknak is van egy elkötelezett tábora, az erőegyensúlyra szavazókkal együtt nagy valószínűséggel ők lennének a legerősebb ellenzéki párt. Az LMP és az Összefogás bejut, tán még egy vagy maximum két másik párt (ha nagyon bejön az erőegyensúlyra szavazósdi). Az eredmény: 2/3 Fidesz-KDNP, erős Jobbik, harmatgyenge mindenki más. Mennyivel is vagyunk előbbre, mint most?

2. Ne halj ki, negatív népszaporulat van szerte Európában, legyen 4 gyermeked, és ne csússz ki az időből.
>>Ez mind szép és jó, aki már kifutott az időből, ássa el magát?

3. Vándorolj ki ha nem olyan vagy, mint a többség és az őket irányítók, ez jobb, mint a hanyatlás végigszenvedése és a polgárháború.
>>Világos, de akkor miért is szavazzak egyáltalán? És hagyjam itt a csudába az idős, beteg szüleimet, nagyszüleimet? Kivándorlásképtelen (pl. fogyatékkal élő) rokonaimat?

4. Ne kövess semmilyen zsidó vagy zsidó gyökerű vallást, politikai ideológiát, mert azok károsak.
>> Hát ez nagyon kilóg, nehezen is értem, a teljes változatban is, hogyan kerül ide. Akkor pl. a kereszténység egyik ága sem oké, de az iszlám pl. mehet? Ha még a vallásosság am block kerülése lenne, az még összeköthető az előzőkkel... viszont egyébként is falra hányt borsó, a bármilyen vallásos úgyis követi a saját vallását (igazán ritka az, aki ekkorát vált, bármilyen benyomásra), a nem vallásosnak meg mindegy, hogy mit nem követ.

Hamajd 2014.02.26. 15:24:04

@Kókadt-szegfű:"és a 2010-es bukásuk után is, miért várják a rájuk szavazott szegények milliói munkanélküliként, a szocialistákat követő kormánytól
a sorsuk jobbrafordulását??"

Mert mint tudjuk, az MSZP egy jobboldali párt, még ha nem is annak vallja magát.:(((

Hamajd 2014.02.26. 15:31:28

@Bee-zony: Még nem fogyott el az 5000 karaktered, vagy csak nekem van annyi?:)))))

Horizont 2014.02.26. 15:41:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nagyon jóóóóó!Jólesett!Köszi!
Én szerettem a Vers mindenkinek c. műsort :)

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Én is rühellem, de nem süllyedünk le az ellenség(fél) szintjére :))

Kandabula 2014.02.26. 21:23:01

@Bee-zony: @ftk: észnél vagytok? Mi ez a szófosás?

Bee-zony 2014.02.26. 22:49:02

@ftk: 1. Az erőegyensúly pl. 4 párt, 4x25% szavazati aránnyal. Amit leírtál, az nem erőegyensúly.
2010-ben a Fidesznek a 2/3 a behülyített emberek által volt meg. Most az a cél, hogy az általuk kitalált, és nekik kedvező új szabályokkal se legyen meg a 2/3. Orbán is azt nyilatkozta, hogy nem lesz már többé kétharmad. Legalább ebben legyen igaza. Hülyeségfokban vízválasztó lesz, hogy lesz-e a Fidesznek kétharmada vagy nem. Remélem, hogy nem annyira elmeroggyantak a szavazók, hogy még egyszer 2/3-ot adjanak a Fidesznek. A Fidesz-KDNP 2010-ben 2,7 millió szavazatot kapott. Ha 2014-ben is 2 millió fölötti szavazatot kapnak, akkor ez az ország megérdemli a túl hülye minősítést, ahonnan a szerencsétlen normálisok jobb, ha minél hamarabb távoznak. A választásra jogosultak száma kb. 8 millió. Ha elmegy szavazni a fele, az 4, és akkor a Fidesz még mindig túl erős a 2 millió körüli szavazattal, tehát az a jó a Fidesz ellenében, ha minél többen elmennek szavazni, és bárkire szavaznak, csak a Fideszre nem. Ha egyáltalán nincs valakinek preferált pártja, akkor inkább az LMP-re, mert ők a leggyengébbek.
A Jobbik 15-20%-ra van mérve, és ha a 25%-ot elérik, az már „mesésen” jó lenne, és a négypárti arányos erőegyensúlyhoz is pont jó.
Az Összefogás valószínű, hogy kicsivel meg fogja előzni a Jobbikot, és a Jobbik marad a harmadik erő, ahogy ez most is van.
Az LMP kár lenne, ha kiesne – hárompárti palettával feltűnően hiányos lenne az érdekképviselet. Az a másik oldali hülyeség-határérték, ha kiesik.
Nagy aszimmetria a Fidesz-LMP viszonylatban van, úgyhogy aki csalódott a Fideszben, és legszívesebben már egyik pártot sem választaná, az erőegyensúlyi alapon válassza az LMP-t; azért mégiscsak volt ott néhány korrupció elleni fellépés, és néhány jó kérdés.

2. Ha már nincs petesejt vagy spermium, akkor gond van, lejárt a biológiai óra a szaporodásra. A nőknél 35 év fölött már kezdődnek a rizikófaktorok, és kb. 45 éves korig még lehet szülni jó esetben. Nőknek és férfiaknak egyaránt észben kell tartani, hogy a szülést nem lehet akármeddig halogatni. Az emberklónozás pedig még nem választható hivatalos opció, bár a technikai szint már megvan hozzá. Lehet, hogy titokban megvan már az első klónozott ember is… De vannak nyitott kérdések, főleg élettartam vonatkozásában.
Akik kifutottak az időből, azok legjobb szerepe a pótszülő, hogy segítsék a fiatalokat.

3. Amíg itt vagy, szavazz. Ha már nem vagy itt, de fenntartod a lehetőségét, hogy visszajössz, akkor is. Ha már csak turistaként jönnél vissza, akkor felesleges szavazni.
Nem fog kivándorolni mindenki, kétirányú hatás van; vagy kimész és itthagyod a szeretteidet, vagy viszed őket is magaddal, vagy maradsz te is; ezt mindenkinek el kell döntenie, vállalva minden jó és rossz következményt. Aki kötődik, annál is lesz egy oldás, legkésőbb a halállal. A többi pedig az optimális stratégia keresése, az ezzel járó tanulságokkal. Van egy csomó olyan választás, amikor az igazán jó, az elvi optimum nem is szerepel a választhatók között.

4. Ez is egy fontos felismerés. Három, egymással, és a többiekkel össze nem férő vallásról van szó; és az iszlám zsidó gyökerű vallás, lásd pl.:
„Mohamed élete
sagv.gyakg.u-szeged.hu/tanar/farkzolt/iszlam/arabok.htm
(...)
Fokozatosan vonult vissza a kereskedői hivatástól, s vallásos látomásainak adta át magát. A Mekkától északra fekvő Híra-hegy egyik barlangjában elmélkedett, s egyik nyugtalan álmában isteni hangra lett figyelmes. Álmát úgy értelmezte, hogy Gábriel arkangyal jelent meg előtte, s azzal bízta meg, hogy legyen népének prófétája, s állítása szerint ekkor kapta meg a Korán első darabját is (pl. 96. szura). Ezt követően rendkívül racionális okfejtés keretében megkérdőjelezte és megcáfolta a mekkai írástudókat, s összefoglalta tanait, melyet iszlámnak -"Allah iránti odaadás"-nak- nevezett.
(...)
A vallási közösségben eredetileg helyet biztosított a helyi zsidóságnak is, de mivel azok nem fogadták el a Mohamed által tett igen jelentős engedményeket (pl. imák iránya Jeruzsálem, a disznóhús fogyasztásának tilalma, a zsidó böjtnap elfogadása), ezért fegyveresen szállt velük szembe 624-627 között.”
(...)

www.torilecke.com/fenykepek/2-okor/okor---a-nagy-vallasok/43.-iszlam--gabriel-arkangyal-lediktalja-a-korant-mohamednek.html
„Az iszlám kezdettől fogva úgy tekintett önmagára, mint a judaizmus és a kereszténység közvetlen és utolsó utódjára, azaz a három vallás által imádott egyazon Isten legújabb és egyben legutolsó, hamisítatlan kinyilatkoztatásainak birtokosára.”

Bee-zony 2014.02.26. 22:51:08

@Hamajd: 5000 után mindig kapok bónuszt, mint a flipperben. :) Na jó, elfogyott, most máshová kell.

Bee-zony 2014.02.26. 22:52:44

@Kandabula: Az úgy van, már több ezer éve, hogy nem mindenkinek telik be két mondat után a szellemi kapacitása, sőt, vannak, akik könyveket is olvasnak, többszázezer karaktert. Evolúció kontra devolúció. Redukáld le a két mondatot 1-re, aztán 0-ra, ha már úgyis abba az irányba tartasz.

Scala 2014.02.27. 15:09:50

@Bee-zony: Tetszett! Köszönöm. :-)

Elég közel vittél ahhoz, hogy elmenjek mégis. Alapvetően az tart vissza, hogy úgy látom BÁRKI kerül oda, ugyanazt csinálja. Bárki. Aki meg nem kerül oda is kiábrándítóan a politikai játszmák mentán mozog, lásd Lehet Más a Politika szétesése, ami mellesleg bizonyítéka, hogy nem, a politika nem lehet más.
Visszatérve van ahol emészthetően nyomják, NSzK, mindemellett szerintem egyre több helyen teljesen kiábrándító és hasonlóak az agymosási technikák is. Összesküvés-elméleteket sem hagyva figyelmen kívül, én soha többet nem megyek el szavazni.
Max. valami helyi népszavazás, kis faluban polgi.

Amikor kijött az első rezsicsökkentéses csekk, illetve itt a blogon annak tervezete világos volt, hogy a Fidesz megnyeri a választásokat most. Plusz a törvénymódosítás.
Én azt hallottam tavaly baloldali választási szakértőtől, hogy a 2/3uk is meglesz, olyan a szabályozás. Csak szólok...

Scala 2014.02.27. 15:15:19

@Bee-zony: Ez a tavaly született döntésem amúgy váratlanul felszabadítóan hat rám, megspékelve az enyhe téllel... új korszakot nyitottam és boldog vagyok benne.

lyken 2014.02.27. 22:28:12

@ColT: "Csak éppen ezek a dolgok kuvvamód nem törvényesek, amik itt történnek... "
Áááá... Te is tudod, hogy nem lesznek elszámoltatva. Pont. Az, hogy rugózunk a dolgon felháborodva még 800 kommenten át, nem fog ezen változtatni.

Pagnar 2014.02.28. 12:26:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Előbb akasztunk mi titeket."

Mit akasztasz te ki szanalmas zsebnaci csokeveny, max a pincer/gardista mellenykedet a fogasra amikor hazarugdosnak a nyuggerek a hosokrol, a tobbi bohoc negyvenkilos hulyegyerekekkel egyutt.

Kandabula 2014.03.02. 18:49:36

@Bee-zony: a szófosásban többnyire elvész a lényeg. Jókait is át kell írni, mert manapság már a kutya sem olvassa. Meg aztán, minél okosabb valaki, annál tömörebben és egyszerűbben tud fogalmazni.

Bee-zony 2014.03.03. 03:58:32

@Scala: Értem én, de viszont úgy látom, hogy egyszerűbb és könnyebb gyermektelennek lenni, mint gyermekeket nemzeni és felnevelni, de nem jobb, mert ez a kihalás – tehát könnyebb, de nem jobb.
Egyszerűbb nem dolgozni, mint dolgozni, de nem jobb, mert a nem dolgozás élősködéshez, ellustuláshoz, másoktól való függőséghez, végső soron életképtelenséghez és kihaláshoz vezet.
Egyszerűbb politikailag passzívnak lenni, mint aktívnak, de nem jobb, mert ez oda vezet, hogy a fehérgalléros bűnözők lesznek aktívak, vagy maradnak azok, aminek eredménye, hogy Magyarországon pszichopaták hazugságokkal választást nyernek, és degenerált és káros rendszert építenek fel, és szétlopják az országot, ami hanyatlik és pusztul – és aki nem szavaz, aki politikailag passzív, az nem számít, mert az gyakorlatilag hallgatólagosan beleegyezik mindenbe.
Valamint van a kondicionált tehetetlenség, és a bűnözők azt nagyon szeretik, ha az áldozataik ebben az állapotban vannak, mert akkor azt csinálnak velük, amit akarnak.
Tehát ez a három dolog logikailag és gyakorlatilag jobb, ha meg van téve: szaporodás, munka, aktív politizálás – szembeszélben is, és minden körülmények között. Hogy az aktuális körülmények között mik a megtehető és megteendő lépések, azon gondolkodni kell, és megvalósítani.
Viktátor és bandája ugyan előre láthatólag megint 4 év lopási időt fog nyerni, és Magyarországon három dinoszaurusz-csoport jelenti a hatalmat jelenleg – vörös, narancsvörös, és fekete – de az evolúció nem áll meg, vannak már méretben és létszámban kicsi, de szellemi-erkölcsi minőségben sokkal fejlettebb emberfajok. Az emberdinoszauruszok most még hatalmon vannak, de a hanyatlás és kihalás útján is, és jön a minőségi váltás, és ez nem a dinoszauruszokat és nem is a kaméleonokat jelenti, hanem újat, jobbat, fejlettebbet, de ez nem csak úgy magától valósul meg, tenni, gondolkodni és cselekedni kell érte.

Bee-zony 2014.03.03. 04:13:10

@Kandabula: Valamint: egyrészt, megváltozott a társadalmi-technikai helyzet, mert információrobbanás van az eddigi korokhoz képest, és aki nem válogat, nem szelektál kellően gyorsan és alaposan, az elsüllyed az információtengerben, másrészt pedig sok információt gyorsan kell felfogni, harmadrészt pedig bonyolult dolgokat a maguk tényleges bonyolultságában nem lehet egyszerűen leírni.
Ami bonyolult, az csak úgy lehet egyszerű, ha nem teljes – és itt kettéválnak az igények, ki mennyire akar megérteni valamit, teljesen, vagy csak nagyjából, a leegyszerűsítés, az alapvető minimum szintjén.
Le lehet írni pl. az emberi agy működését ötezer karakterben, de nem a maga teljességében – és aki egyszerűségre vágyik, az nézegessen tömör és egyszerű, max. ötezer bájt méretű (világ)képeket. :)

Buksy Dicsak 2014.03.03. 16:03:18

Nevetséges, hogy mit meg nem enged még MAGÁNAK !!!
Hát hiányzik a Magyarból az Ukrán vér.......

Hamajd 2014.03.04. 13:17:28

@Buksy Dicsak:" Hát hiányzik a Magyarból az Ukrán vér......."

Még csak az hiányzik, nem elég ez a sok egyébb...........

Nzoltan 2014.03.05. 09:18:44

A háztáji csak a panelproliknak állatkert. Ilyen minden nagyobb birtokon van, volt, lesz.

NYJetsTD 2014.03.05. 21:37:15

Sajnos nem láttam a meccset, pedig biztos jó lehetett. Szegény finnek csak 2:1-re tudtak nyerni Győrben. Nem lennék a szövetségi kapitányuk helyében...

Hamajd 2014.03.06. 10:30:52

@NYJetsTD:

Az a helyzet, hogy ez a 2:1-es győzelem a suomiknak szégyen, a sok kihagyott helyzet miatt.:((((

Hamajd 2014.03.06. 10:33:44

A Felcsút FC megóvta a Vasas elleni kupameccset és láss csodát a Puskás Akadémia jutott tovább, hát nehogymá kiessen.:(((

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.06. 13:01:12

"1) Nem közpénzből épült.
2) Nem az övé.

Egyéb probléma?"

Egy "okos" fórumozó válasza nekem a hozzászólásomra egy másik blog bejegyzésénél:
"Szinte kiböki a szememet a miniszterelnök közpénzből épült stadionja. Nem fogok olyan emberre és annak pártjára szavazni, aki az ország valós állapotát figyelmen kívül hagyva, személyes hobbijára szór el milliárdokat. "

Bár elmegyek szavazni, de érvénytelen szavazatot adok le.

Ha valaki látta a House of cards sorozat első évadát, ismerős lesz neki a jelenet. A céltudatos és gátlástalan főszereplő kihasználja egyik képviselőtársa gyarlóságát a maga céljaira. Később az átvert képviselő rádöbben, hogy sose volt szüksége a másik segítségére és támogatására. Kár, hogy későn.
Ugyanígy vagyunk mi is a politikusainkkal. 1990-ben elhittük, hogy ők hasznos emberek, kellenek nekünk mint vezetőink, aztán későn eszméltünk fel, hogy kisajátították az ország gazdaságát, Magyarország Zrt. lettünk, és kedvükre csűrik-csavarják a törvényeket és ha kételkedni merészelsz, ellehetetlenítenek a talpnyalóikkal. :-(

Ma a Déli krónikában egy hölgy panaszkodott, hogy Gy.F. kihasználta, mert ő kisember és neki lehet baja, de Ferinek nem, mert ő fent van. A hölgy egy megvert, ázott, rongyszőnyegen kuporgó ebre emlékeztetett a szavai alapján. Közel sem ember, öntudatos állampolgár, hanem egy rémült senki, mert azzá változtatta magát. Ráadásnak elképesztő tévedésben van, hogy léteznek kisemberek és nagyemberek. Ezeknek csak annyi hatalmuk van, amennyit átengedtünk nekik. Ha a nép hülye és vinnyogó kutya, akkor a gazemberből könnyedén lesz "okos úr".

Sajnos a nép jelentős része tetszhalott vagy néma cinkosa a mutyi rendszernek. Egy ilyen bagázs megérdemli az "urait". Több szóra nem is érdemesek.

süti beállítások módosítása