Skip to content


       Szűrés lista

Vajon melyik balliberális nemzetáruló vezette be a rezsialapdíjat?!

Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ...


"A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a díjszabályozást úgy kell kialakítania, hogy az az indokolt költségeket tartalmazza, átlátható és világos legyen. A MEH kétévnyi elõkészítõ munka után 1999. márciusában véglegesítette a földgáz-árszabályozás korszerûsítésére vonatkozó javaslatait. Az új árszabályozást rögzítõ 11/1999. (III. 19.) GM rendelet értelmében minden fogyasztó két tarifát fizet: alapdíjat és gázdíjat. Az alapdíjat a fogyasztó a gázszolgáltató állandó költségei után fizeti, amely akkor is felmerül, ha a fogyasztó nem vételez gázt. Ezek közé a költségek közé tartoznak például a hálózatellenõrzés és karbantartás, a vezetékszivárgás, a 10 évenkénti hitelesítés miatti mérõcsere, stb". - Matolcsy György 2002. február 20.

 


"Mivel a rendelkezésre álló források a felmerült igényeket nem tudják a téli hónapokban teljes mértékben kielégíteni, így a földgáz tárolására tárolókat kellett és kell építeni, illetve üzemeltetni. A téli hónapok ellátása érdekében létesített tárolók természetesen jelentősen megnövelik a földgázellátás költségeit. A jelenlegi tarifarendszerben a gázdíjon felül a mérő névleges teljesítményétől függő mértékű alapdíjat is kell a fogyasztóknak fizetni. Az alapdíj éves díj, melynek havonkénti fizetése kedvezményes lehetőség a fogyasztók számára, ebből következik, hogy a nyári hónapokban is kell fizetni a kifogásolt alapdíjat. Amennyiben a fogyasztók nem fizetnének alapdíjat, úgy a teljes költségtömegből rájuk eső költségek egy részét nem fizetnék meg." - Fónagy János 1999.12.08.


Az "alapdíjat" az 11/1999. (III. 19.) GM rendelet vezette be (Magyar Közlöny - 1999. évi 23. szám), melyet Chikán Attila, a Fidesz gazdasági minisztere jegyzett.

Magyar Energia Hivatal 2010-es tájékoztatója szerint a jelenlegi alapdíj sem fedezi a költséget, és évi 30 ezer forintos alapdíj kellene:


"Az alapdíj a hazai árszabályozásban alapvetően a földgázszállító és elosztó rendszer, valamint a felhasználók biztonságos ellátását szolgáló földalatti gáztárolók fenntartásának, működtetésének, karbantartásának, ellenőrzésének indokolt állandó – azaz a felhasznált mennyiségtől nem, vagy csak kevéssé függő – költségeire hivatott fedezetet nyújtani. Az állandó költségeket eredményező feladatokat a (szállító, tároló és elosztó)
rendszerüzemeltetőknek – függetlenül attól, hogy a végponton lévő felhasználó éppen használ földgázt vagy sem – folyamatosan kell végezniük, hiszen csak így biztosítható a hazai felhasználók biztonságos, folyamatos és zavartalan földgáz vételezése.

Az alapdíj indokolt mértéke az engedélyeseknél négyévente a Hivatal által elvégzett eszköz- és költség-felülvizsgálatra alapozva kerül meghatározásra, tehát nem követ(het)i a földgáz árát befolyásoló olajtermék árak és Ft/USD árfolyam változását.

Alapdíjat 1999 óta kell fizetni, azonban az árszabályozásban elismert mértéke rendszerint – különösen a lakossági felhasználóknál – jelentősen elmaradt az állandó költségekből eredő indokolt mértéktől. Bár 2010. január 1-től jelentős mértékben megnőtt az alapdíj a legkisebb fogyasztói kategóriában (20 m3 /h-nál kisebb mérővel rendelkezők), az éves szinten fizetendő 12 ezer Ft ÁFA nélküli alapdíj (ami havonta 1000 Ft) még így is alacsonyabb, mint amennyi a földgáz elosztóknál felmerülő állandó költségek alapján indokolt lenne. Ha a földgáz elosztási tevékenység mellett a földgáz szállítás és földgáz tárolás folyamatosan felmerülő indokolt állandó költségeit is figyelembe vennénk, akkor az alapdíj éves mértéke kb. 30 ezer Ft körül alakulna a felhasználók számára."


De mivel van még vagy 40 nap a választásig, valamit még be kell dobni a rezsikampányba, így ma eljön a "rezsiszolgáltatók fekete napja", ahogy beharangozták ezt a Fidesz erős emberei (Rogán és Lázár).

demons.jpg

"Rónaszékiné szembeszáll a Rezsidémonnal" - a Magyar Művészeti Akadémia olajfestménye.


Rogán közölte, hogy egyebek mellett azt javasolja a kormánynak, hogy szűnjön meg, vagy csökkenjen a rezsi alapdíja, a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás pedig kerüljön szinkronba. "Fájni fog a szolgáltatóknak, de azt gondoljuk, itt az ideje, hogy a lehúzásokat megszüntessük”. 

"A kormány megdöbbentőnek tartja, hogy egyes közműszolgáltatóknál a vagyonfelértékeléssel, valamint az osztalékkifizetés időpontjának előrehozásával pénzkimentési akció zajlik, ezért Orbán Viktor kezdeményezésére a héten elemzi a helyzetet a kabinet. A kormány célja egyértelműen az, hogy "ezek a pénzkimentési akciók semmilyen formában ne tudják megakadályozni, illetve a fenntartását nehezíteni a kormány rezsicsökkentő politikájának." - közölte a kormányszóvivő múlt pénteken.

Meg vagyok döbbenve én is, hogy egy nyilvánosan működő részvénytársaság közgyűlést hív össze, ahol lehet, hogy osztalékkifizetésre is sor kerül ... Tényleg felháborító, hogy a részvényesek szeretnének osztalékot látni, és nem Rogán Antal bulvármosolyáért finanszírozzák a céget.

De majd el lesz ez is intézve, közműcég osztaléka = bűn, a Közgép osztaléka = a magyar nagyvállalat sikere, lehet majd államosítani ezeket a cégeket az adófizetők pénzéből, le lehet cserélni a vezetőséget, kii lehet nevezni a rezsielkötelezett roppant tehetséges csinovnyikokat az új vezetőségbe, ki lehet rakni az új reklámokat a Publimont-Mahir reklámhelyeire, lehet támogatni a Ferencvárost meg a Civil Összefogás Fórumot, az új, állami, "nonprofit" cég veszteségeit meg be lehet tömni a költségvetésből. Marika néni, a lelkes kisnyugdíjasnak az életbe nem esik le,. hogy a rezsi ugyanannyi, az egyik részét befizeti sárga csekken a postán, a másiik részét meg a 27%-os áfában, amikor megveszi a csirkefarhátat ...

A Fidesz önérzetes "sokkal jobbak vagyunk mint a balliberális métely értelmiség" értelmiségi körét nem bántja egy picit, hogy az egész kibaszott választási kampány a rezsiről szól, egy olyan területről, ahol A.tól Z-ig mindent az állam szabályoz?

Nem zavarja őket, hogy úgy érjük el a lassan a kampány felét, hogy a Fidesznek nincs választási programja? Már nem is arról van szó, hogy nincs arról vita, hogy mi ment jól / rosszul az elmúlt négy évben, milyen Magyarországot szeretnének 2018-ra, hanem hogy már program sincs.

Magyarország jobban teljesít + rezsi + Simon 240 milliója + a baloldal mindent eltörölne (=nemzethalál).

Ez a választási "kampány" egy szégyen.
)


giphy.gifA Rezsi és az Alapdíj felfalják özv. Kovácsné kisnyugdíjast.

 

A kormány a szerdai ülésén átrágta magát Rogán kérésén, de nem törölte el az alapdíjat, hanem megbízta az energiahivatalt, hogy vizsgálja meg, mit lehet ebben az ügyben tenni.
Ezzel a kupacot szépen áttolta hozzájuk. Az alapdíjból tartják karban a vezetékeket, elosztóközpontokat, eltörölni szakmai öngyilkosság, viszont a rezsiharc tombol ... vajon mit fog lépni az energiahivatal?
 

Címkék: választás rezsi seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr25833402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2014.02.27. 07:40:22

@Virág et.: hát most nem téged fizetnek...

röhögő 2014.02.27. 07:54:06

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Érdekes, mióta ilyen csúnyán leégtél itt, azóta kerülöd a posztot. :-))

Virág et. 2014.02.27. 08:12:16

@ursus artos: Engem soha nem fizettek. Soha nem dolgoztam egyetlen olyan cégnek vagy szervezetnek, amely az MSZP-től/SZDSZ-től, a ballib kormánytól vagy annak tagjától, holdudvarától pénzt kapott volna és én sem kaptam soha semmilyen pénzt ilyen forrásokból. Sem közbeszerzésből, de még pályázati úton sem.
Ugyanezt egy kormányzati hirdetésekkel és megrendelésekkel teli jobboldali lap vagy "közíró", "politikai gondolkodó", esetleg konkrétan a minisztériumnak (vezetőként is akár!) dolgozó valaki már nehezen állíthatja.

Más. Csak nekem tűnt fel, hogy itt a kampány előtt ment a jobboldali sírás, hogy "gyűlöletkampányra készülnek a ballibek". Tessék megnézni a kampánystart óta az újságok címlapjait: bal- és jobboldali újságokét. Sz.rdobálás csak a MN címlapján ment, de ott sorozatban: indult Simonnal, ment Józsára (mellé), ment Harangozóra (mellé), most megint Harangozó csak másért és folyamatosan megy Gyurcsányra. A bohócos plakátok megvannak?

Na most tessék mellé olvasni pl. a mai Népszabi vagy Népszava címlapját. Ennyit a gyűlöletkampányról.

miva? 2014.02.27. 08:16:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Vezetem excellben:

2010: havi költség (kk, távhő, vill, víz, csak hogy kivegyem a korrektség kedvéért a tel. int. stb-t)

32151 Ft

2013: Havi költség

47190 Ft

ajaj

fda 2014.02.27. 08:17:01

@jaegtoer: 2008-as pontos adatot találtam, 673 milliárd volt az árbevétele.
Ehhez az 1 milliárd annyi, mintha téged a 673ezer forintos fizetéseddel ezer forint értékű új adónemmel sújtanának. Gondolom, hogy visszavetné ez a házad hosszútávú karbantartási, felújítási munkáit :-)

Nem olyan baj ezeket kicsit jobban adóztatni, amíg az ott dolgozó emberek megkapják az ilyen-olyan jövedelmüket, (aminek ugye kb. a kétharmada valamilyen adó, mire elköltöd a boltban) addig maga a cég zsírosra keresi magát és még sír is mellé. Páran persze bárkit, az arctalan cégek érdekeit is kéretlenül megvédik, ha cserébe a kormányt lehet szidni.

bogyu 2014.02.27. 08:43:45

Gratulálok a dokumentumok kiásáshoz, szép munka.

Guszty 2014.02.27. 08:51:10

@fda: Milyen 1 milliárdról beszélsz? 2010-ben a MT csoport 27,1 MFt különadót fizetett

Netuddki. 2014.02.27. 08:55:37

Szóval a qrva annyát a fideszeseknek!
0 fogyasztásra fizetek a gázszolgáltatónak havi 1300 Ft-ot. Ja, ezt már rezsicsökkentették, de még mindig 1000 Ft fölött van. Bruttóban persze (azzal számolok amit kifizetek) az orbán buzi 27%-os ÁFA-jával.

Ha nem akarnám fizetni az alapdíjat, tavasszal leszereltetem, ősszel meg fel, akkor annyit számláznak, hogy szüneteltetéssel kicsivel rosszabbul járok (tudom az óra jár rosszul) mintha fizetem az "alapdíjat".

A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt? Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni.
De ha már fizetem a szolgáltató helyett, akkor miért nem kapok a befizetett összeg értékében tulajdonrészt, részvényt a cégből? Na ez itt a legnagyobb probléma. De most már értek mindent. Mit várok mégis? Fideszesek találták ki ezt a lehúzást, most meg vissza akarják csinálni? Bekaphatják!

Netuddki. 2014.02.27. 08:59:28

@fda: "Páran persze bárkit, az arctalan cégek érdekeit is kéretlenül megvédik, ha cserébe a kormányt lehet szidni."

Ostoba fideszes! A balfasz fideszed adott ezeknek a cégeknek kiváltságokat az I. orbánod alatt B+!

citrix 2014.02.27. 09:08:37

"Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője szerdán bejelentette, hogy a kormány a mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről döntött." Nos,a vízvezeték történetesen a fő,érőig bezárólag a szolgáltató tulajdona,onnan tovább a lakásokban levő vízórákat már az ingatlan tulajdonosa birtokolja.Nem a szolgáltatóé,tehát a rezsitábornok parancsai ellenére se cseréli ingyen (nem az övé).Ha mégis kötelezik,akkor egyúttal köteles ingyen karbantartani/javítani a vízvezetékeket,csapokat és egyéb szerelvényeket a magyar családok ingatlanjain belül (is).Na végre,ez ám a Kánaán :-)

fda 2014.02.27. 09:23:37

@kovi1970: "Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni."

Éppen ez az. Teljesen mindegy, hogyan nevezzük, az, hogy az utcában legyenek vezetékek a föld alatt, és legyen, aki ezeket megjavítja, valahol természetes, hogy a fogyasztóknak kell megfizetni. Honnan máshonnan lenne rá pénz? Egyébként a végösszeg az igazán érdekes.
Akármelyik módszert választod, lesz, akire nézve nem igazságos, vagy ő úgy érzi, hogy nem igazságos.

Dávid

Vegaaa 2014.02.27. 09:27:34

@kovi1970: "A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt?"

erről nekem a közérdeket szolgáló tömegközlekedés jutott eszembe. sehol a világon nem termel profitot, az államnak és az önkormányzatoknak kell pénzügyileg segíteni, hogy mari néni a 72Y jelzésű busszal ki tudjon menni a kiskertbe kapálni, mert magáncég ilyen viszonylatokat nyilván nem működtetne. a kihasználatlan, de közérdekű célt szolgáló viszonylatok költségeit mindenki fizeti, még az is aki már 30 éve nem ült buszon. nevezhetjük ezt is egyfajta alapdíjnak, amit annyira nem is sajnálnék, ha mindig a megfelelő helyre kerülne. na akkor lenne olcsóbb a szolgáltatás, de nincs ember/szervezet a világon aki/ami ilyen mértékű átvilágítást elvégezne. aki/ami ezt állítja, az hazudik.

Trackers 2014.02.27. 09:33:09

@kovi1970:

Én úgy tudom az összes közmű céget az MSZP privatizálta, az állam nagyon-nagyon rossz tulajdonos felkiáltással.

Ezokból eladták a nagyját, külföldi állami cégeknek..

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.02.27. 09:34:33

REZSICSÖKKENTÉS

Az én házam, az én váram
Átjárja az olcsó áram.
Valóság ez, nem csak frázis,
Szinte ingyen van a gáz is.
Rezsim csökken, ami nagy ok
Arra, hogy most boldog vagyok.
De a burzsuj szolgáltató
Alatt könnyből gyűlik a tó,
Nem élhet a jónép vérén!
Mér’ fizessek bármiér’ én?!
Legyen minden s legyen ingyér’!
(Jé, a fényár a budin gyér…)
Rezsidémon, legyőztelek!

(tánc!)

Mi, hogy jönnek hideg telek,
S nem lesz majd se áram, se gáz?!
De gáz!

„Ez az, költő úr, adjon az idegenszívű rezsidémonnak! Addig üsse, amíg mozog és csak a fejét, hogy meg ne sántuljon! A budin meg azér’ gyér a fényár, mer’ a zEU-bérenc liberálbolsevik kozmopolita komprádor-burzsoá oligarchák folyton kapcsolgassák! El a kezekkel a veszett fejsze nyelétől! Ingyen atomerőművet minden magyar családba! Magyarország jobban telel!” /vitéz Árpádházzy Koppány, trafikos és gyula/

„Értem én az iróniát, költő elvtárs, csak nem mindig hagyom szó nélkül. (puff!) Na, ez a visszakezem volt. (puff!) Ez meg a főfal. Van még gondunk a rezsicsökkentéssel? (puff!) Ugye, hogy semmi? Na, a jövőben ebben a szellemben kérnénk az alkotásokat. No, föl, vigyázz, oszt’ iszkiri, de ízibe ám! Sipirc!” /Csávás Kálmán, titkosszolgálati főhadnagy és meggyőző erő/

De gáz! A (tánc!) motívum tán még tűrhető volt, a többi viszont –hetetlen. Az rendben van, hogy a téma az utcán hever és a költő lehajol érte, de utána nem dilettánsan megtaposni, majd általa maga alá temettetni kéne, hanem felemelni és megmutatni az olvasóknak. Mind a háromnak. Anyám szerint ötnek, de hát ő már a Gyalog Galoppban is végig a Vágási Feri jelenetére várt, aki szerinte azt mondja, hogy Ni! Jaj nekem, hol van az antióchiai szent kézigránátom?!” /Sir Puzsér Róbert, kritikus lovag/

„Ha a rezsi nem csökken, akkor vagy stagnál, vagy nő. Jelenti-e azt, hogyha nem nő, akkor vagy férfi, vagy stagnál? Ha jelenti, kinek jelenti? Mit jelent és mikor? Kinek a megbízásából jelent? Hozzáférhető-e ez a jelentés és miért nem? Mit szólnak ehhez a közműcégek? Ők vajon szimplán csak profitorientált piaci szereplők, vagy a halódó nyugat munkahelyteremtő maszkjában ájtatoskodó vérszomjas rezsidémonok? Ki tudja a választ? Ki érti a kérdést? Ha nem érti, minek teszi fel? És kinek? És mennyit keres vele? Egyre kevesebbet? Még jó, hogy csökken a rezsi! Vagy stagnál? Izgalmas hetek elé nézünk! Nézünk?” /Török Gábor, politikai elemző/

„A vers önmaga antitéziseként magában hordozza a honfitársakat külhoni Nobel-díjba hajszoló birkanemzet sírva vigadó keserédes optimizmusát, valamint a matematikai diákolimpiai győzelmeket szülő józan paraszti ész kockabálákká történő kombájnozását. A költő elszabadult fantáziája ugarhoz ragadt faekeként gyalulja a fotelkuruc rögvalóságot. Frady Endre juhnyájas agya hat aklot gyarapít és a hazaúton fényesen derül. Magna Katartika!” /Réz Jolán, világirodalmi kvintesszencia és kvantumcinege/

„Rezsicsökkentés és kvantumcinege?! Ezek valami koppányista ügynökök?! Mindkettőt felnégyeljem? Nekem nyóc!” /Szent István, király alias Felnégyelős Pista/

„Magos vót a rezsi hej, itt? Lerúgtam az összes fejit!” /Csák Nórisz, ősmagyar betyár és népi hős/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/02/rezsicsokkentes.html

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.27. 09:45:10

Off (elnézést)

A Jobbi...akarom mondani a köcsög.infó állást foglalt az Ukrajnában kialakult helyzet ügyében (nem újdonság, hogy a magyar-szovjet kormányt támogatva). Na nem "terroristázva", mint a magyar-szovjet kormány, hanem szépen burkoltan.

A cikk egy mondatban ennyi:

Mindneki ZSIDÓ (jewis, jude), aki az ellenzék (és a tüntetök) élén áll (foto-montázsokkal...akarom mondani megbízható forrásból elökerült képekkel alátámasztva, sok-sok dávid-csillaggal). És pont.

Mer´ ugye a Jobbik az nem egy göbbelsi náci párt... :)

On.

d(o..o)b 2014.02.27. 10:04:09

Ez a poszt szép találat, el kell ismerni!
De amúgy az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy Chikán Attila igen élesen kritizálta a mostani kormány produkcióját, úgyhogy igazából egyáltalán nem meglepő, hogy Janukovics Viktorék, akarommondani Orbán Viktorék az ő intézkedését akarják most visszavonni.

Virág et. 2014.02.27. 10:10:44

@Trackers: A privatizációs folyamatok már az Antall kormánynál megkezdődtek, de a befejezés valóban a 94-98-as ciklusra esett. A tulajdonosok között rendszerint részvénytársaságok vannak, amelyekben van állami tulajdon is, privát tulajdon is. Az állami tulajdon viszont nem egy állam, hanem több, pl. az RWE AG-ben van egy tucat államnak részesedése, ebből a németek a legnagyobbak, de utánuk jön az USA és Kanada mindjárt.

Egyébként a legtöbb hazai közműcég a XIX. sz. végén, XX. sz. elején magántársaságként kezdte a működését, aztán később lettek csak állami tulajdonban.

Az állam meg itt nálunk rossz tulajdonos. Semmi nem működik, ami állami kézben van, a Szerencsejáték kivételével és az is csak azért, mert ott lényegében nem lehet hibázni, hiszen pénzt kapnak a semmiért, termelést nem végeznek, infrastruktúrájuk nincs, költségeik minimálisak, mindezt monopolhelyzetben. Az állami cégeknél a lopás a standard, a fizetések mértéke rendszerint politikai kérdés, ezért sok szakember inkább el se megy, hogy ciklusközben lefelezzék a fizetését politikai okokból. Inkább megy egy multihoz, ahol a pénz is jobb, a CV-ben is szebben néz és a teljesítményét díjazzák, nem a barna nyelvét.

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Én olyat láttam az ukrán széljobbosoktól, ahol a Janukovics kormány tagjai közül jelölik meg, hogy ki a zsidó és ki nem. Azt hiszem a 444 vagy a cink meg is írta, hogy ezek szerint itt zsidók lőnek zsidókat. :)

Az egész (magyar és globális) széljobb egy szánalom.

fehérfarkas 2014.02.27. 10:23:10

@Nzoltan: "Az a fajta "kapitalizmus", ahol garantálva van a monopol helyzet, igazából megbukott. Igény lenne már egy normális versenyre. Persze ez szarul jön egy-két cégnek, vagy akkor legyünk nonprofit."

Ezt az előző kormány EU-s javaslatra el is kezdte. A törvények kidolgozását az előző kormány és annak szakbizottságai el is kezdték megvitatni. Az energiacégek pedig hatalmas pénzeket öltek a reklámba, mondván az eredeti tervezet szerint 2011. januárjától, legkésőbb legkésőbb 2012 januárjától ugyanolyan piaci verseny lesz mint Németországban, és a lakosság meg az üzleti szféra egyaránt maga választhatja ki a szolgáltatót, hogy kivel szerződik.
Csakhogy 2010-es kormányváltás után nemhogy lekerült ez a napirendről, hanem ezzel ellentétesen az államosítást kezdte kidolgozni a kormány.

Persze, mert egy tisztán piaci versenyben Tiborcz István (Orbán veje, a Közgép energeteikai leánycégének igazgatója) és Gelencsér (Videoton focicsapat tulajdonosa, Orbán gazdasági holdudvarának oszolopos tagja) féle energiamutyiknak esélyük sincsen, és a fenti emberek a családjaikkal együtt éhenhalnának (hiszen a fenti emebrek és haverjaik csupán a kormányzati és önkormányzati rendelésekből tudnak megélni - de ott is hatalmi szóval, hogy a politikai kapcsolataikkal visszaélve kötelezik az önkormányzatokat, hogy velükk szerződjenek le, a konkurenciát pedig maffiamódszerekkel kicsinálják).

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2014.02.27. 10:32:02

off: Semmi, csak "fidesz módszer":

index.hu/belfold/2014/02/27/dunakeszi_reklamozas/

"Az önkormányzat reklámfelületein csak a fideszes többségű képviselőtestület jóváhagyásával lehet hirdetni [...] "

Borenbukk 2014.02.27. 10:57:55

@kovi1970: Az alapdijat azert fizeted, hogy igenybevehesd a szolgaltatast. A rendszert akkor is uzemeltetni kell, ha abban a pillanatban epp senki sem fogyaszt gazt. Meg jobban ertheto tavfutesnel: Nyaron is mukodnie kell a szolgaltatonak. Az alapdij rendszert arra talaltak ki, hogy a szolgaltatoknak legyen egy tervezheto fix bevetele. Ugy bontottak szet az arat, hogy atlagosan ne valtozzon. Aki negyon keveset fogysazt az persze igy rosszabbul jar, meg ha az alapdij sok helyen fogyasztastol fuggoen savos is.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.27. 11:04:55

@fda: Én konkrétan a szerelőktől hallottam, amikor kijöttek, hogy ne is reménykedjek a kétéves hűségnyilatkozattal aláírt 10 MB/s ADSL-re, mert csak 1 MB-et szolgáltat a drága Telekom, nincs tervben fejlesztés az egész Kertvárosban, mert elvitte a cica. (2013 őszre terveztek fejlesztést, de már nem tervezik.) Úgyhogy 10-et fizetek, 1-et kapok. Meglátom a magenta színt, felbőszülök.

Borenbukk 2014.02.27. 11:09:25

@Nzoltan: Akkor most nem a kutba szartal... Ezeknel az agazatoknal pont az infrastruktura a kritikus pont.
Ezen kivul:
1. Nonprofit modon fokent jotekonysagi szervezetek es/vagy hobby projektek szoktak mukodni. Nem veletlenul.

2. Azt szoktak mondani, az allam rossz gazda. Ez altalanossagban vitathato, de a magyar allam eseteben nincs ketseg. A magyar allam nagyon rossz gazda.

kentersturz 2014.02.27. 11:55:03

"Egészen konkrétan irgalmatlanul bántja az igazságérzetemet az elmúlt napokban megkapott távfűtési számlák sokasága, ugyanis indokolatlannak tartom a növekedés mértékét, különösen ami az úgynevezett alapdíj esetében bekövetkezett" - írta Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő fórumunkon zárszavában. - "Szerintem eljött az idő, hogy a szolgáltatókat forint-fillérre elszámoltassuk, mert kicsit elegem van abból, hogy szemmel láthatóan jóltáplált, színes overallos szakemberek lépten-nyomon oktatgatják ki a lakótelepek nem annyira jóltáplált népeit, megmagyarázva, hogy ez így teljesen rendben van. Én meg azt mondom, hogy egyáltalán nincs rendben, és ebben kérem az összes érintett segítségét is."
nol.hu/archivum/archiv-433513

Illik megemlékezni a téma kapcsán a reszinemnövelés atyjáról, Szanyi kapetányról is.

hümhüm 2014.02.27. 12:29:39

A posztoló vagy figyelmetlen, vagy szándékosan csúsztat.
Az alapdíj csökkentésel ill. eltörléssel kapcsolatos közleményekben mindig kivételként volt említve a villamos energia és a gázszolgáltatási alapdíj. Azaz a villanyszámlákon és a gázszámlákon az alapdíj MARAD. A poszt első fele imígyen ködkergetés.
Ami a második felét illeti, tartok tőle, vastagbőrű zéró barátunk (a posztoló) tájékozatlan. Ugyanis osztalékot felvenni alapvetően két forrásból lehet:
- az adott évben képződött nyereségből
- a korábbi évek nyereségéből képzett eredménytartalékból.
A rezsicsökkentés miatt feltehetően a múltévi nyereség nem túl sok (kb. 8 milliárd Ft a szóbanforgó társaságnál, így annak felvétele egyáltalán nem rengetné meg a céget,semmiféle vagyonkimentésről nem beszélhetünk. Viszont az eredménytartalék tetemes (több, mint 200 milliárd), melynek csökkentésével osztalékalapot hoozhat létre a tulajdonosi közgyűlés. Ennek az eredménytartaléknak, amely egyúttal a cég vagyonelemét is képezi, a csökkentése, főleg nagymértékbe, már igenis vagyonkimentés lehet, mivel ezt egy cég alapvetően a működési szükségletei miatt halmozza fel. Ha tehát az illető cég jelentősebb mértékben csökkenti az eredméyntartalékot, akkor bizony a döntése azt a szándékot is tükrözi, hogy nem akarja ellátni a közüzemi szolgáltatási feladatait. Ez viszont nem egyszerűen csak magántulajdon kezelésének a kérdése...

ftk 2014.02.27. 12:46:33

@kentersturz: Jó, persze, Szanyi is demagóg és esetleg - finoman szólva - alultájékozott. De azért ugye látható a különbség aközött, hogy nem tetszik neki az alapdíj-növekedés (feles többségű kormány mezei kormánypárti képviselőjeként), vagy nekiáll amellett kampányolni (egy kétharmados kormány mellett kormánypárti főcsővezetőként), hogy ne is legyen alapdíj egyáltalán, mindezt egy erőszakkal lenyomott rezsicsökkentés után, ugye abban az ágazatban, amelyben mindent az állam szabályoz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.27. 13:00:09

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Németország, Anglia, Franciaország, Dánia, Svédország, Belgium és csaknem az egész nyugat.

Ez mind a saját kezükben van. És nem külföldnek kiárusítva. Ami dán, az dán kézben van, ami német az a németeké, nem ugy mint ahogy nálunk... "
Muhahaha....

A német RWE, E.On tőzsdén jegyzett profitorientált magáncég. Sőt, én mindkettőben részvényes vagyok.
Mellesleg a német villamoshálózat kb. 1/3-t birtokolja a svéd állami profitorientált cég, a Vattenfall...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.27. 13:03:56

@zobod:
"Más kérdés, hogy a lakossági villamosenergia és földgáz árának letörése hosszabb távon valóban csak akkor fenntartható, ha a magánszférát kitúrják ebből a szektorból. "
Ja, nyilván állami kézben működik az a modell, hogy Budapesten a gáz eladási áráról, Moszkvában a beszerzésiről.

tlantos 2014.02.27. 13:29:46

Erdekes dolog ez az alapdij.
A szolgaltato el akar nekem adni valamit. Tortenetesen ehhez meroora, vezetek, stb. kell.
A tavkozlesiek mar rajottek, hogy a modemet praktikus ingyen adni, mert kulonben a delikvens nem fizet elo naluk.
A benzinkuton sem kernek tartaly es kutfejdijat, a boltos sem szamol fel keselezesi dijat. A termek araban kellene benne lenni a dolognak.
Mondjuk regen szerintem igy is volt, csak valaki kitalalta, hogy mindent reszletesen ki kell fejteni, hogy miert annyi.
Kulon vicc, amit a vizmuvek csinal. Van 1 hiteles, idonkent kicserelt fomero, ami a vizmuveke. Az azon atfolyt vizet kifizetteti a tarsashazzal. Ha az almero csal, akkor a tarsashazat verem at. Persze eleg valoszinu, hogy az egy idoben ugyanazon szerelo altal beszerelt tokegyforma vizorak pont ugyanannyit fognak csalni, de ha az egyik megis jobban, azzal max a tobbi lakot verem at. De ha a lakok megegyeznek, hogy jo ez igy, akkor a vizmu megis mit ugat bele, hogy csereltessuk ki?

DezInf 2014.02.27. 13:39:08

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Kedves NERtársak!

Az már régen kiderült, olyan témához - amihez értenétek is - nem tudtok hozzászólni. ( pontosítok: olyan téma nem létezik)

Az energiaszektorhoz ici-picit érteni kellene, hogy eligazodjatok abban az egyszerű kérdésben, hogy mit miért és hogyan :))

Olvasnotok kellene a GET, VET és KET törvényeket is, akkor nem lehetnétek ennyire ideológiai alapon sötétek.

Amikor kicsit is hozzáértést igénylő témában leálltok vitatkozni, akkor oly sötétség borul rátok, hogy még a szentjánosbogarak és mutáns világító katicák is elkerülik a környéket.

Már csak azt várom, mikor kezdtek az én nickemen az én nevemben itt szakmai tanácsokat osztogatni :)))

Csak xólok, láttam erőművet belülröl, szinkronizáltam generátort élő hálózatra.
Ez nem fenyegetés, de Benkó dixi-é land Sanyibácsi is tanusíthattya.

Szóval remélem hozzáértő hozzászólásokat fogtok a nevemben elkövetni, hajrá :))))

Gyerünk nicktolvajok, tiétek a pálya .......

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:39:59

Most aztán baszhatják a ballibsik, hogy nem ők vezetik ki.

Egyébként amit a szolgáltatók megengedtek maguknak, az kifejezetten gáz. Értelmezhetetlen számlák, kamu ügyfélszolgálat, minden szarért díjak.

Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt.

Ideje, hogy Orbánék rendet tegyenek, mert nagyon elkanászodtak.

Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki.
Persze gondolom, Orbánozásra jó.

DezInf 2014.02.27. 13:48:23

@hümhüm:

Akkor arra utalsz, hogy amit a Vegyépszer csinált, az korrekt.
Nem volt ellátási kötelezettsége, így úszott tovább az Ezüsthajóval.

Igaz, kormánymegrendelésekkel volt kitömve, csak a zormányváltás után nehézségei támadtak az állam által elvárt adóterhek államkasszába történő befizetésével.
( gondolom, eleve úgy kapták a lóvét, hogy kiszámolták mennyi adót kell abból befizetni)

A fidex már minden olyasmit eljátszott a gazdasági életben, amit el lehet játszani.

Ezért felettébb kínos, ha egy gazdasági társaság ügyeibe beleszól.

Pontosan ezért, mert ezt a cimbicégeivel már eljátszotta.

Netán arra gondolsz, pont emiatt tudja a fidex, hogy ugyanazt fogják csinálni, mint ők ?

A rabló letolvajozza a konkurenciát:)))))

vontod75 2014.02.27. 13:48:36

Közben a fidesz szó szerint beeteti a szavazókat Salgótarjánban.
hvg.hu/itthon/20140226_Napolyival_edesgeti_magahoz_a_szavazokat

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:49:04

@DezInf: Már nem működik. Sajnos csak utóbb, de végül is megjött valakinek annyi esze, hogy az admin felületen nicknév ellenőrzésénél kizárja a szükségesnél magasabb számú karakterkódokat. Persze ha valaki már jóval előbb leklónozta, akkor igen.

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:50:22

@vontod75: Mi ebben a gond? Ez az MSZP-s bögrével szemben legalább ehető.

DezInf 2014.02.27. 13:55:08

@♔bаtyu♔:

Te batyu!

El is olvasod amit írsz, vagy valaki lopja a te nicked is?

"Egyébként amit a szolgáltatók megengedtek maguknak, az kifejezetten gáz. Értelmezhetetlen számlák, kamu ügyfélszolgálat, minden szarért díjak.

Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt.

Ideje, hogy Orbánék rendet tegyenek, mert nagyon elkanászodtak.

Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki.
Persze gondolom, Orbánozásra jó. "

Azt vágod, ha a zállam olyan jó gazda, akkor miért is kellett privatizálni a közműszolgáltató cégeket?
Neked is írom: GET VET KET és esetleg az ágazati jogszabályok.

Olvasgass, művelődj aztán gyere vissza és mutasd meg milyen ügyike vagy.

"
Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt. "

Valaki kérdezte, hány éves a kapitány.

Te hány éves vagy? - 16-nál több nem lehetsz
Ha annál több vagy, akkor nem tudatlan vagy, hanem szándékosan hülyének neveltek téged!

Kivlov 2014.02.27. 14:00:31

"Nem zavarja őket, hogy úgy érjük el a lassan a kampány felét, hogy a Fidesznek nincs választási programja? "

A vörösöknek van programjuk? nincs. hablatyolnak összevissza, mind másfélét mond. arról nem is beszélve, hogy ki hiszi el nekik bármit is mondanak? :D

DezInf 2014.02.27. 14:10:18

@Kivlov:

Szóval az a legjobb program, ha nincs program.
Ha nyernek, akkor nem lehet számonkérni.

Pedig úgy örülnék, ha a fidex megint azt írná a programjában, hogy a 14. havi nyugdíjat garantálja, a 15. havi lehetőségét pedig a gazdaság állapotának függvényében nyitva hagyja.

Eddig is volt szóbeli igéret további rezsicsökkentésre.
Valamelyik azt nyilatkozta, hogy kb. 35% rezsicsökkentésre lehet fedezet .

Szerintem ennél is többre.
Meg kell vizsgálni a végfelhasználói ár szerkezetét.
A törvényben,jogszabályban, blabla előírt tételeket lehetne csökkenteni de vastagon.

Pl. ÁFA, MVM lenyúlása, hálózatirányítási és elosztói díjak, ............

Tényleg van tartalék még az energiahordozók árában.
Lehet nagyot ígérni ..........

belekotty 2014.02.27. 14:12:11

@DezInf: Ne bántsd! Nem volt szike a lobotomiájához, csak láncfűrész.

Kivlov 2014.02.27. 14:13:18

@DezInf:
egy szóval se mondtam, hogy az a jó.
csak leírtam a tényeket.
amúgy meg nem ígérni kell, hanem cselekedni...

belekotty 2014.02.27. 14:14:13

@Sárga Pecsenyekacsa: Csökkentették a rezsidet... akarom mondani a sávszélességed. :-))

belekotty 2014.02.27. 14:16:25

@Kivlov: A fidesz 2010-es választási programjában hol volt a határontúliak szavazata, a manyup lenyúlása, az új gányolmány, a 27-es áfa, a rokkantnyugdíjak megnyirbálása, a bírósági ügyek irányítása, a trafikok?

DezInf 2014.02.27. 14:16:39

@Kivlov:

Lenin azt tanította: tanulni, tanulni, tanulni

A fidex: lopni,csalni, hazudni majd ezt még kétszer:)

Ja, és levezetésként hazaárulni.

Kivlov 2014.02.27. 14:18:30

@DezInf:
a maszop meg csak egyet, több nem is kell: elqrni... :D

Hamajd 2014.02.27. 14:23:54

@Kivlov:" amúgy meg nem ígérni kell, hanem cselekedni..."

Választáskor mindíg meg kell ígérni, hogy majd mit fogunk cselekedni, csak be is kéne tartani, mert ha nem akkor utólag hazugságkampánnyá minősül.

Kivlov 2014.02.27. 14:24:58

@Hamajd:
erről van szó.
de az elmúlt 25 év tapasztalatai alapján, te elhiszed bármelyiknek is, amit leír???

DezInf 2014.02.27. 14:26:49

@Kivlov:

Az mdf kormány lopott, a horn kormány is lopott, az első fidex kormány is lopott, gyurcsiék is loptak.

Ez most feljogosítja a kétharmados támogatással nyertes fidex kormányt, hogy sokkal többet lopjanak mint az előző kormányok együtt?

Ez kellő indokot szplgáltat a paksi hazaáruláshoz?

Nem érzed úgy, hogy itt nem stimmel valami?
Ha mindegyik lopott, akkor kitől loptak?

Segítek, ellopták a jelenünket, a jövőnket.
Az unokáink jövöjét most nyúlják le.

Ez látom neked tetszik.

Hány %-os részesedésed van a rablóbandában?

Borenbukk 2014.02.27. 14:29:02

@tlantos: "Kulon vicc, amit a vizmuvek csinal. Van 1 hiteles, idonkent kicserelt fomero, ami a vizmuveke. Az azon atfolyt vizet kifizetteti a tarsashazzal. Ha az almero csal, akkor a tarsashazat verem at. Persze eleg valoszinu, hogy az egy idoben ugyanazon szerelo altal beszerelt tokegyforma vizorak pont ugyanannyit fognak csalni, de ha az egyik megis jobban, azzal max a tobbi lakot verem at. De ha a lakok megegyeznek, hogy jo ez igy, akkor a vizmu megis mit ugat bele, hogy csereltessuk ki?"

Mondjuk azert mert torveny kotelezi ra? A szolgaltatot nem erdekelne az egesz. Kiszamlazza a fomeron athalado vizet a tarsashaznak, aztan osszatok el egymas kozott. Akkor mondjuk azert konyulna le a szad rovidesen, mert te baszakodhatnal a notorius nem fizetokkel, vagy fizethetnel helyettuk is. Akkor ugyanis a tarsashaz tartozna egyben, es az egesz hazban korlatoznak a szolgaltatast. Futesnel meg erdekesebb, mert azt teljesen ki is lehet kapcsolni, mig az ivovizet csak korlatozni.

Kivlov 2014.02.27. 14:29:56

@DezInf:
olyan sokat lopnak, mégis épül az ország és még a hiány is alacsony. csak értenek ezek valamihez. :D

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:32:36

@♔bаtyu♔: "Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki."
Igazad van, bármikor csinálhatnak segget a szájukból, ha a választási harc ezt indokolja. :)

Borenbukk 2014.02.27. 14:34:04

@Kivlov: A micsoda epul? Lattad mar mostanaban a beruhazasi ratankat? Es abban az unios tamogatasok aranyat?

tlantos 2014.02.27. 14:35:37

@Borenbukk: A haz kenytelen kifizetni, ergo nem korlatozzak. Masreszt ha nem diktalja be, vagy kevesebbet, akkor is a hazra verik ra.
Foleg az a jo, amikor egy lakasban van 3-4 vizora, es nemelyiken 2 oracsere kozott akar 50-60 m3 is elfogy. Nyilvan nagyon kockazatos bennhagyni, mert ha rosszul mer, hatalmas karokat tud okozni.
Jellemzoen ki ajanlkozik kapasbol, hogy kicserelni neked? Hogy, hogy nem, hat nem epp a vizmuvek. Kinek is az erdeke? Regen meg a hitelesitessel sz.pattak, hogy azt meg kulon kellett.
Lassuk be, ugy volt ez megcsinalva, hogy mindekeppen a fogyaszto szivjon.

Kivlov 2014.02.27. 14:36:45

@Borenbukk:
és? ferkóéknak is lett volna lehetőségük az EU pénzeket lehívni. dehát: "...nem csináltunk semmit..."

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:44:12

@Kivlov: Áruld már el, hogy mi épül az országban a stadionokon kívül? Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy a mostani kormány idejében milyen beruházásokat és milyen értékben tárgyaltak le és abból mi valósult meg.

Kivlov 2014.02.27. 14:45:53

@Vombatus Ursinus:
sokminden. sportközpontok, utak, szeméttelepek stb.

Borenbukk 2014.02.27. 14:49:10

@tlantos: "A haz kenytelen kifizetni, ergo nem korlatozzak."

Tenlyeg? Kenytelen? A lako nem kenytelen? Vagy ha a lakok nem fizetnek a tarsashaznak, akkor a kozoskepviselo kiveszi a Gazdalkodj okosanbol a jatekpenzt es azt adja a szolgaltatonak?

etruszk 2014.02.27. 14:49:20

@fda: De azt is érdemes összevetni, hogy ott egy cégnek milyen adóterhei és költségei vannak.

Hamajd 2014.02.27. 14:49:22

Pártjaink 25 év elteltével, még mindíg a rendszerváltás adta lehetőségeket akarják kihasználni. A mérték, pedig egyre nő, hiszen versenyhelyzet van.

DezInf 2014.02.27. 14:50:39

@Kivlov:

Jól van.
Te érdekelt vagy a maffia-ologarchia működésében.

Akkor ne is olvasd tovább, neked felesleges:

Szétverik az oktatást.
Preferálják a szakképzést.
A cél: olyan semmihez sem értő szakmunkások tömeggyártása, akik jók lesznek összeszerelő üzemekbe. Önálló gondolkodásra, kreativitásra képtelenek, mert olvasni,írni,számolni sem nagyon tudnak.

Tudod mi az a K+F ?

Még a kifejezés is eltünt a közéletből.

Összeszerelünk!!!!!!!!

Mi lesz akkor, ha Ukrajna EU tag lesz?

Szerinted milyen az ottani bérszinvonal a mienkhez képest?

Ellopják, leépítik a jövőt. Ennyi.

Borenbukk 2014.02.27. 14:51:25

@Kivlov: Tenyleg nem hivtak le? Akkor kulonosen jol csinaltak ezek a Gyurcsanyek, mert alattuk (szerinted EU nelkul) joval magasabb volt az emlitett beruhazasi rata.
Kicsit belebonyolodtal ebbe nem? :)

dos passos 2014.02.27. 14:52:11

Az a helyzet, hogy a nonprofit közszolgáltatás nem feltétlenül olcsóbb, mint a profitorientált, sőt, a lényeg az árszabályozásban van.

Forprofit céget is lehet arra kötelezni, hogy a szolgáltatás árát (monopolhelyzete miatt) meghatározott számítási metódus szerint alakítsa ki.

Hanem, ami a forprofit cég tevékenységét mozgatja, folyamatos útkeresésre, új megoldásokra, innovációra és személyi állományának folyamatos képzésére, illetve a legjobb szakemberek alkalmazására ösztönzi, az pont a profit.

Ha ezt az ösztönzőt kivesszük a rendszerből, akkor csak azok lesznek érdekeltek egy adott szolgáltató (úgy ahogy való) működtetésében, akik ALKALMAZOTTKÉNT, a mindennapi fizetésükért dolgoznak.

Ha nincs profit, nincs értelme ilyen cégben magánemberként (forprofit cégként) tulajdonosnak lenni, így majd az államra marad az egész szektor.

Nem biztos, hogy az állam csak rossz tulajdonos lehet, de, eddigi tapasztalataim alapján azt nyugodtan merem állítani hogy a magyar állam az lesz.

A politikusok majd benyomják a rokonaikat, a haverjaikat meg a strómanjaikat a cégekbe, kiszippantják a zsét mindenféle egzotikus tanulmányokkal meg konferenciaszervezéssel, a cégvezetők majd elutazgatnak a világ száz irányába tapasztalatot gyűjteni, és láss csodát, egy fia fillér osztalék kivétele nélkül harminc év alatt ránk rohad megint az egész.

etruszk 2014.02.27. 14:52:17

@hümhüm: Az a pénz az övék vagy nem? Vannak törvényi kötelezettségeik az eredménytartalék tekintetében? Ha nincs kötelezettség, vagy a kötelezettségnek így is megfelelnek, akkor mi köze hozzá bárki másnak?

Kivlov 2014.02.27. 14:53:43

@Borenbukk:
te mondtad, hogy nem hívták le,. engem hidegen hagy a sztori.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:56:17

@Kivlov: Jó, de néhányat konkrétan!

Kivlov 2014.02.27. 14:57:29

@Vombatus Ursinus:
stadion hegyek. szemétlerakók tömkelege. csatornázások özöne. árvízvédelmi munkák. útfelújítások. stb. nézz utána, ha kíváncsi vagy.

Borenbukk 2014.02.27. 15:01:35

@Kivlov: Ugyetlen kiserlet, nem mondtam. Azt mondtam, a mostani beruhazasok vannak szinte csak unios penzbol, es meg igy is nagyon alacsony a rata.

DezInf 2014.02.27. 15:02:41

@hümhüm:

Ugye hümérke, te csak ideírod amit elédraktak, aztán méssz a következő blogra?

Megmutatnád, hogy az alapdíj tekintetében arrogáncs tóni milyen kivételeket emlegetett?

A mérőórák cseréjénél ki hangsúlyozott ki és mit?

Mert emlékeim szerint az újságírók jelezték, hogy a nagy rezsicsökkentési lázban elfeledkeztek megnézni a saját törvényeiket. Ök jelezték, hogy ezzel jól kicsesznek az önkormis távhősökkkel, hiszen ez csak nekik gáz, nem a gázosoknak.

Persze szívesen elolvassuk a te verziódat is, csak hivatkozzál rá :))

Kivlov 2014.02.27. 15:04:01

@Borenbukk:
tudod, melyik ráta alacsony. az SZJA-é! :D :D :D

DezInf 2014.02.27. 15:10:32

@Kivlov:

"Kivlov 2014.02.27. 14:36:45
@Borenbukk:
és? ferkóéknak is lett volna lehetőségük az EU pénzeket lehívni. dehát: "...nem csináltunk semmit..." "

Most akkor ki nem hívott le mit?
És ki állította hogy lehívta, ha nem te?

"Kivlov 2014.02.27. 14:53:43
@Borenbukk:
te mondtad, hogy nem hívták le,. engem hidegen hagy a sztori. "

Ne légy már ilyen következetlen!

Gyúrcsány a hibás mindenért!
A fidex győzni fog, még ha beledöglünk is :)))

Az elmúlt 24 évben kirabolták az országot, kivéve az első meg a második fidex ormányt, meg a gyevi bírót!

Már csak egy rövid kérdés: a következő négy évben kiktől és mit fog lenyúlni a fidex?
Mert ha elfogy a lenyúlható szajré, akkor nagyon cúna világ jön. Megindul a rablóoligarchák közti osztozkodás mint az olajszőkítők végnapjaiban.

Az igazi röhej az, hogy szinte változatlan szereposztásban fogják egymást robbantgatni. (persze azok már nem fognak jáccani, akiket addig a túlvilágra küldtek)

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 15:10:44

@Kivlov: "nézz utána, ha kíváncsi vagy. " Aham... Tipikus fideszes szarkenés. Én utánanéztem, azért kérdeztem tőled, hogy mennyire megalapozottak az állításaid. Elárulom: semennyire. Nem épül itt semmi, csak néhány stadion. A többi az lófasz és esti fény.

etruszk 2014.02.27. 15:27:47

@Kivlov: Tudod, hogy közben eltörölték a járulékplafont?

belekotty 2014.02.27. 15:38:39

Az áramszolgáltatók állami kézben voltak. óriási veszteséget termeltek. Pl az Elműben jöttek a németek, elzavartak 3000 leolvasót és pénzbeszedőt, bevezették az éves számlázást. Jé, az Elmű nyereséges lett. Na most gyorsan nonprofittá teszik.

Secnir 2014.02.27. 16:22:28

@Vombatus Ursinus:
" Áruld már el, hogy mi épül az országban a stadionokon kívül? Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy a mostani kormány idejében milyen beruházásokat és milyen értékben tárgyaltak le és abból mi valósult meg. "

elmondom neked @Kivlov: helyett: semmi. :D
így, röviden. egy métert nem tud felmutatni: szíjgyártó külföldön tárgyal, de üres kézzel jön haza; viktor idehaza tárgyal azokkal, akik már termelnek, hogy ne menjenek el; lázár újraosztja a földeket és egyéb javakat, hogy úgy nézzen ki, mintha - de amúgy semmi :D

feketeesfeher 2014.02.27. 17:03:22

Annyira nincsenek beruházások, hogy a multkorjában már egy miniszter ment felavatni egy háromállásos szerelőműhelyt.

közrabszolga 2014.02.27. 17:40:16

Csúti patkány 4 éve:

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
– A rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– A szociális öntemetés bevezetése
– Szociális hozzájárulási adó bevezetése
– Elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– Közművezeték-adó
– A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
– Kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel.
– Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek... Válasz erre Tetszik Jelentem ma, 15:59
szablyafűrész
– Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre,
-Betététi kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– Telekommunikációs adó
– „Cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
– Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

– Nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– Közmunkások nettó 61ezer forintos fizetésének 49 ezerre csökkentése
– Munkanélküli segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28 ezerről 22 ezerre csökkentése.
– Egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– Pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– Tandíj de facto bevezetése
– Asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– Mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– Egészségügyi járulék emelése

NYJetsTD 2014.02.27. 19:26:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Még több évig is eltart?"
El. A sok hülye a vérét is adná érte.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Miért? Még lesz gyertya?? :(("
Lesz az még sokáig. Amíg az EU-nak megéri pénzzel tömni minket. De ha egyszer a politikai és gazdasági előny elfogy....

@röhögő: ne zavard össze negatív adatokkal. Ilyenkor mindig újra kell telepíteni az "emútnyócév" szoftvert.

közrabszolga 2014.02.27. 20:16:54

A városban ahol élek megjelent egy álláshirdetés:
Foglalkozás megnevezése:
Számviteli ügyintéző (PÁLYAKEZDŐ!)
Várható bruttó kereset (Ft / hó):
118 000 (nettó 77.290)

NO COMMENT.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.27. 20:21:26

@♔bаtyu♔:

"Most aztán baszhatják a ballibsik, hogy nem ők vezetik ki. "

Nem is ők vezették be.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 20:48:09

@Secnir: Eltűnt a sporttárs a blogról. Nyilván máshol is kell még hazudozni néhányszáz karaktert.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 20:51:41

@feketeesfeher: Ott fog dolgozni fél Magyarország, de Kivlov gyerekei mindenképp. Közmunkásként. Vagy 4 órára bejelentve tizenkettőt. Fejlődünk. Ez az igazság.

vontod75 2014.02.27. 21:06:58

@közrabszolga: 1180 + kaja szállásért már mosogatni is lehet a lanancoknál

vontod75 2014.02.27. 21:13:53

Labancoknál.... Ja 16000 ojróig nem fizetsz szja-t

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.28. 07:23:24

@hümhüm: Ha marad az alapdíj, akkor mégis mit hisztiznek hogy megszüntetik? :D
Csöbörből vödörba?
Mert nem az internetszolgáltatás alapdíja a sok, hanem a vellany meg a gáz...
Ennyit rólatok...

jaegtoer 2014.02.28. 07:31:41

@kovi1970:

"_A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt? Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni.
De ha már fizetem a szolgáltató helyett, akkor miért nem kapok a befizetett összeg értékében tulajdonrészt, részvényt a cégből? Na ez itt a legnagyobb probléma. De most már értek mindent. Mit várok mégis? Fideszesek találták ki ezt a lehúzást, most meg vissza akarják csinálni? Bekaphatják!_"

nem a szolgáltató helyett fizeted. csak a költségek megoszlanak a szolgáltató és az elosztó között. (ez ennél ey kicsit összetettebb, de most nem részletezem). az elosztó bevételeiből (alapdíj+egyéb szolgáltatások díja) tartja fenn és üzemelteti a több ezer km gázvezeték hálózatot amit befizetünk a számlában. ha nincs bevétele vagy nem elégséges, akkor előbb utóbb tönkre megy a hálózat. amit nem látsz vannak nyomásszabályozó állomások, amelyek funkciója, hogy a gáz el is jusson a konvektorodig, vagy a tűzhelyedig. a nyomáshoz energia kell. az energiáét elő kell állítani, vagy meg kell venni. ez is költség. az hogy a gáz fűtőértéke folyamatosan a törvényben foglaltaknak megfelelő legyen szintén költség ráfordítást igényel, azt folyamatosan ellenőrizni kell (ez nem colstokkal, kalapáccsal megy) a nyomásszintet folyamatosan számítógépes adatbázisban rögzítik, és számos műszaki tevékenység van, amit az elosztók "láthatatlanul" végeznek.

Olyan ez, mintha az építkezéskor csak a téglát, a homokot, a meszet, a betont, az ajtót az ablakot és a kőművest és az ácsot akarnád csak kifizetni, a vizvezeték-, a villanyszerelőt, a burkolót, festőt, az ácsot meg nem. a gázszerelőt direkt kihagytam.

azt a "luxust" is meg kell fizetned az alapdíjban, hogy ha úgy tetszik, bármiko(r!) tudd használni a gázüzemű eszközeidet. ha sokallod az alapdíj összegét, nem biztos hogy az a magas, sokkal valószínűbb, hogy a jövedelmed alacsonyabb a szükségesnél.

mi újság Szekszárdon?:)

Satyala 2014.02.28. 09:52:46

@tobeor: "Szóval nyomulnak ezek mindehol. Erősen gyanítom hogy fizetnek is aláírások után, butus kis festett szöszi ez a pultos csaj is, komoly motiváció kellhetett neki hogy még a mellét is kitegye az aláírásokért."

Nálunk egy kis csaj járt, viccből megkérdeztem hogy mennyit kap érte? Nos, 100 Ft aláírásonként.
A Fidesz hülye dumáját el lehet felejteni a 100.000 + aktivistáról! Fizetett emberkék gyűjtik az aláírásokat! Viszont az megérne egy misét, hogy miből is van fizetve.

SirTocy 2014.02.28. 10:15:07

Mint olyasvalaki, aki közvetlenül érintett a dologban, szeretném megköszönni a FIDESZ-nek a rezsicsökkentést. Szeretném kifejezni hálámat azért, mert bár elvileg kurvára megcsökkentették mindenhol a rezsit, mégis évről-évre többet fizetek, azért pedig egyenesen külön köszönet, hogy (egyébként cseppet sem leplezett) féregtestű furkálódásukkal csak sikerült elérniük, hogy szétverjék a legjobb munkahelyet a szakmámban a lakóhelyemen, sőt, megkockáztatom, az egész régióban - tényleg, köszi, hogy újra álláskereső lehetek, alig vártam már. Ja, és nekem egyik FIDESZ-troll se próbálja megmagyarázni a rezsiháborút, meg hogy mi mennyit csökkent, mert elég jól belelátok bizonyos dolgokba, és tudom, mennyire lófaszt se ér az egész.
Lehet itt vitázgatni azon, hogy megéri-e újra állami kézbe venni a közműszolgáltatást, lehet-e ezt nonprofit módon csinálni - csak rohadtul semmi értelme, mert nem arról szól ez az egész, hogy hogyan éri meg jobban az országnak, hogyan lesz olcsóbb a Zembereknek.
Ez az egész arról szól, hogy a Vitya valamelyik haverjának kell egy nagyvállalat, hogy oda jól be lehessen tenni a sógorokat, vőket, komákat, komámasszonyokat. Semmi másról. Majd itt is úgy lesz, hogy a fejesek saját maguknak írják a szerződéseiket a 120 milliós végkielégítéssel, miközben a nagy, nemzeti, nonprofit energiaszektor majd jól megáll a saját lábán. Persze, hogy megáll majd, mert ahogy a postban zero is írta, majd szépen betömködik a rohadtul inkompetens, fenntarthatatlan, "mindenre-kurvára-ráérünk-mert-úgysem-versenyzünk-senkivel" jellegű működésből eredő, gigantikus lyukakat ennek a mocskosul hazafias, Fullmagyar Atomkirály Szolgáltató cégnek a büdzséjén.
Egy percig se higgye el senki, hogy itt bárki is törődik a kisemberek problémáival és/vagy rezsijével.
EGY. PERCIG. SE.
Na mindegy... Akinek agya van, az már úgy is kitalálta ez utóbbit, akinek meg nincs, annak úgy is fölösleges tanácsot adni, szóval visszatérve a tárgyhoz: köszi Vitya. Hálám üldözzön a sírig! Vagy a sírba.

ursus artos 2014.02.28. 10:38:44

@közrabszolga: na pont ezekért kell ismét Orbánra szavazni.

ursus artos 2014.02.28. 10:41:03

@SirTocy: "Mint olyasvalaki, aki közvetlenül érintett a dologban, szeretném megköszönni a FIDESZ-nek a rezsicsökkentést."
Nyilván, ha emeljük a reszi árát, az meg munkahelyeket teremt...

SirTocy 2014.02.28. 10:50:42

@ursus artos: Az egész HSZ arról szólt, hogy ennek az egész "rezsiharcnak" pont a rezsihez nem volt semmi köze, csak arról szólt, hogy Orbán szép módszeresen el tudja törni a közműcégek térdeit. Ne forgassa ki kend a szavaimat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.01. 09:46:09

@ursus artos: Ha ilyen egyszerű lenne. Az elbszott módon történő csökkentés viszont elég sok kárt okoz.

Meridian74 2014.03.02. 19:34:34

Nem értem a posztot. Talán álljon széles vigyorral a Fidesz, mint 2002-ben, és ne csináljon semmit sem? A negatív kampánnyal való beszopatást nem ők kezdték, de 2x is beszívatták őket, akkor senki ne csodálkozzon, hogy felveszik a kesztyűt. Azon meg végkép senki be nem sértődjön, ha ezt a műfajt jobban csinálják, mint a balfasz, kocsonyatestű féreg ellenfelei.

ati27 2014.03.04. 07:56:27

@Meridian74:
ja, hogy neked a kampàny a lényeg! Ahhoz mit szólsz, hogy jópàr vidéki vàrosban csak s fidesz plakàtolhat? Esélyegyenlősèg, mi? Ilyet azért még az àltalam finoman szólva "nem kedvelt" szocik sem csinâltak! Lassan az àltalad kocsonyatestűnek nevezett oldal gerincesebb mint a fidesz. Bizony ég a pofàm hogy nemegyszer ràjuk szavaztam! Azt meg plàne hogy nem egy Orbàn beszédre elutaztam! A fidesz elmúlt 4 éve utàn lassan nem hogy nem hiszek nekik, hanem igencsak azt gondolom, hogy amit mondtak sugaltak a "màsik" oldalról annak a fele sem igaz! Söt, nem lennék meglepve, hogy a hàttérben létezik valami titkos "paktum" közöttük, és ez az egész csak színjàték...

Hamajd 2014.03.04. 13:28:17

@ati27:

.........és lőőőn világosság.:))))))

Occam beretvája 2014.03.05. 21:04:45

@ati27: Igazad van.
Ha több plakáton látnám pumuklit, meseházyt, meg ferenctestvért, és azt a ÉÉÉÉÉS-es picsát
tuti hogy rájuk szavaznék. :-)

süti beállítások módosítása