Skip to content


       Szűrés lista

Vajon melyik balliberális nemzetáruló vezette be a rezsialapdíjat?!

Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ...


"A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a díjszabályozást úgy kell kialakítania, hogy az az indokolt költségeket tartalmazza, átlátható és világos legyen. A MEH kétévnyi elõkészítõ munka után 1999. márciusában véglegesítette a földgáz-árszabályozás korszerûsítésére vonatkozó javaslatait. Az új árszabályozást rögzítõ 11/1999. (III. 19.) GM rendelet értelmében minden fogyasztó két tarifát fizet: alapdíjat és gázdíjat. Az alapdíjat a fogyasztó a gázszolgáltató állandó költségei után fizeti, amely akkor is felmerül, ha a fogyasztó nem vételez gázt. Ezek közé a költségek közé tartoznak például a hálózatellenõrzés és karbantartás, a vezetékszivárgás, a 10 évenkénti hitelesítés miatti mérõcsere, stb". - Matolcsy György 2002. február 20.

 


"Mivel a rendelkezésre álló források a felmerült igényeket nem tudják a téli hónapokban teljes mértékben kielégíteni, így a földgáz tárolására tárolókat kellett és kell építeni, illetve üzemeltetni. A téli hónapok ellátása érdekében létesített tárolók természetesen jelentősen megnövelik a földgázellátás költségeit. A jelenlegi tarifarendszerben a gázdíjon felül a mérő névleges teljesítményétől függő mértékű alapdíjat is kell a fogyasztóknak fizetni. Az alapdíj éves díj, melynek havonkénti fizetése kedvezményes lehetőség a fogyasztók számára, ebből következik, hogy a nyári hónapokban is kell fizetni a kifogásolt alapdíjat. Amennyiben a fogyasztók nem fizetnének alapdíjat, úgy a teljes költségtömegből rájuk eső költségek egy részét nem fizetnék meg." - Fónagy János 1999.12.08.


Az "alapdíjat" az 11/1999. (III. 19.) GM rendelet vezette be (Magyar Közlöny - 1999. évi 23. szám), melyet Chikán Attila, a Fidesz gazdasági minisztere jegyzett.

Magyar Energia Hivatal 2010-es tájékoztatója szerint a jelenlegi alapdíj sem fedezi a költséget, és évi 30 ezer forintos alapdíj kellene:


"Az alapdíj a hazai árszabályozásban alapvetően a földgázszállító és elosztó rendszer, valamint a felhasználók biztonságos ellátását szolgáló földalatti gáztárolók fenntartásának, működtetésének, karbantartásának, ellenőrzésének indokolt állandó – azaz a felhasznált mennyiségtől nem, vagy csak kevéssé függő – költségeire hivatott fedezetet nyújtani. Az állandó költségeket eredményező feladatokat a (szállító, tároló és elosztó)
rendszerüzemeltetőknek – függetlenül attól, hogy a végponton lévő felhasználó éppen használ földgázt vagy sem – folyamatosan kell végezniük, hiszen csak így biztosítható a hazai felhasználók biztonságos, folyamatos és zavartalan földgáz vételezése.

Az alapdíj indokolt mértéke az engedélyeseknél négyévente a Hivatal által elvégzett eszköz- és költség-felülvizsgálatra alapozva kerül meghatározásra, tehát nem követ(het)i a földgáz árát befolyásoló olajtermék árak és Ft/USD árfolyam változását.

Alapdíjat 1999 óta kell fizetni, azonban az árszabályozásban elismert mértéke rendszerint – különösen a lakossági felhasználóknál – jelentősen elmaradt az állandó költségekből eredő indokolt mértéktől. Bár 2010. január 1-től jelentős mértékben megnőtt az alapdíj a legkisebb fogyasztói kategóriában (20 m3 /h-nál kisebb mérővel rendelkezők), az éves szinten fizetendő 12 ezer Ft ÁFA nélküli alapdíj (ami havonta 1000 Ft) még így is alacsonyabb, mint amennyi a földgáz elosztóknál felmerülő állandó költségek alapján indokolt lenne. Ha a földgáz elosztási tevékenység mellett a földgáz szállítás és földgáz tárolás folyamatosan felmerülő indokolt állandó költségeit is figyelembe vennénk, akkor az alapdíj éves mértéke kb. 30 ezer Ft körül alakulna a felhasználók számára."


De mivel van még vagy 40 nap a választásig, valamit még be kell dobni a rezsikampányba, így ma eljön a "rezsiszolgáltatók fekete napja", ahogy beharangozták ezt a Fidesz erős emberei (Rogán és Lázár).

demons.jpg

"Rónaszékiné szembeszáll a Rezsidémonnal" - a Magyar Művészeti Akadémia olajfestménye.


Rogán közölte, hogy egyebek mellett azt javasolja a kormánynak, hogy szűnjön meg, vagy csökkenjen a rezsi alapdíja, a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás pedig kerüljön szinkronba. "Fájni fog a szolgáltatóknak, de azt gondoljuk, itt az ideje, hogy a lehúzásokat megszüntessük”. 

"A kormány megdöbbentőnek tartja, hogy egyes közműszolgáltatóknál a vagyonfelértékeléssel, valamint az osztalékkifizetés időpontjának előrehozásával pénzkimentési akció zajlik, ezért Orbán Viktor kezdeményezésére a héten elemzi a helyzetet a kabinet. A kormány célja egyértelműen az, hogy "ezek a pénzkimentési akciók semmilyen formában ne tudják megakadályozni, illetve a fenntartását nehezíteni a kormány rezsicsökkentő politikájának." - közölte a kormányszóvivő múlt pénteken.

Meg vagyok döbbenve én is, hogy egy nyilvánosan működő részvénytársaság közgyűlést hív össze, ahol lehet, hogy osztalékkifizetésre is sor kerül ... Tényleg felháborító, hogy a részvényesek szeretnének osztalékot látni, és nem Rogán Antal bulvármosolyáért finanszírozzák a céget.

De majd el lesz ez is intézve, közműcég osztaléka = bűn, a Közgép osztaléka = a magyar nagyvállalat sikere, lehet majd államosítani ezeket a cégeket az adófizetők pénzéből, le lehet cserélni a vezetőséget, kii lehet nevezni a rezsielkötelezett roppant tehetséges csinovnyikokat az új vezetőségbe, ki lehet rakni az új reklámokat a Publimont-Mahir reklámhelyeire, lehet támogatni a Ferencvárost meg a Civil Összefogás Fórumot, az új, állami, "nonprofit" cég veszteségeit meg be lehet tömni a költségvetésből. Marika néni, a lelkes kisnyugdíjasnak az életbe nem esik le,. hogy a rezsi ugyanannyi, az egyik részét befizeti sárga csekken a postán, a másiik részét meg a 27%-os áfában, amikor megveszi a csirkefarhátat ...

A Fidesz önérzetes "sokkal jobbak vagyunk mint a balliberális métely értelmiség" értelmiségi körét nem bántja egy picit, hogy az egész kibaszott választási kampány a rezsiről szól, egy olyan területről, ahol A.tól Z-ig mindent az állam szabályoz?

Nem zavarja őket, hogy úgy érjük el a lassan a kampány felét, hogy a Fidesznek nincs választási programja? Már nem is arról van szó, hogy nincs arról vita, hogy mi ment jól / rosszul az elmúlt négy évben, milyen Magyarországot szeretnének 2018-ra, hanem hogy már program sincs.

Magyarország jobban teljesít + rezsi + Simon 240 milliója + a baloldal mindent eltörölne (=nemzethalál).

Ez a választási "kampány" egy szégyen.
)


giphy.gifA Rezsi és az Alapdíj felfalják özv. Kovácsné kisnyugdíjast.

 

A kormány a szerdai ülésén átrágta magát Rogán kérésén, de nem törölte el az alapdíjat, hanem megbízta az energiahivatalt, hogy vizsgálja meg, mit lehet ebben az ügyben tenni.
Ezzel a kupacot szépen áttolta hozzájuk. Az alapdíjból tartják karban a vezetékeket, elosztóközpontokat, eltörölni szakmai öngyilkosság, viszont a rezsiharc tombol ... vajon mit fog lépni az energiahivatal?
 

Címkék: választás rezsi seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr835833402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veetee 2014.02.26. 14:16:29

"Rogán közölte, hogy egyebek mellett azt javasolja a kormánynak, hogy szűnjön meg, vagy csökkenjen a rezsi alapdíja, a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás pedig kerüljön szinkronba."

11/1999 (III. 19.) GM rendelet
3. § (4) A gáztechnikai normál állapotra történő térfogatátszámítás okán a gázmérőn leolvasott és a számlán szereplő fogyasztás m3-ben kifejezett mennyisége egymástól eltérhet.

Azt is ők vezették be, hogy ne az legyen a számlán, amit leolvasnak. Erre most jönnek azzal, hogy szinkronba kéne hozni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.26. 14:17:26

Csak a szokásos elmebetegség.
Csak sajnos van 1-1,5 millió agyatlan birkájuk.

Tücsök1 2014.02.26. 14:23:43

@Veetee: Most már csak egy kérdésem van. Hány éves a kapitány?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.26. 14:37:09

Már akkor fogtam a fejem, amikor a szolgáltatóágazat nonprofittá tevéséről volt szó...
Ez már csak a hab a tortán...
Nem mintha repesnék az örömtől, hogy német cégeknek fizessem be a számláimat, de azt azért látni kell, hogy nem az a megoldás, hogy majd jófejségből, 0 nyereségért fognak szolgáltatni...
...olyan illúzióim meg nincsenek, hogy majd az állam ilyen színvonalon tudja majd nyomni a géz- és villany, meg a többi szolgáltatást.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.26. 14:38:15

@Veetee: Nem dolgoztál még nagy cégnél? :)
Nagyfejes bead egy újítást, kivitelezik, kap érte jutalmat. Pár év múlva visszaalakul a dolog, esetleg az illető már még nagyobb fejes, és felveszi ezért is a jutalmat :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.26. 14:44:17

@Veetee:

Igen, de ez apróság, nem tértem ki rá külön :-))

Virág et. 2014.02.26. 14:48:57

"A Fidesz önérzetes "sokkal jobbak vagyunk mint a balliberális métely értelmiség" értelmiségi körét nem bántja egy picit, hogy az egész kibaszott választási kampány a rezsiről szól, egy olyan területről, ahol A.tól Z-ig mindent az állam szabályoz?"

Kiket? A jobboldali újságírókat, akiket állami megrendeléssel a rezsim fizet? A fricztamásokat, bayerzsoltokat, akiket a rezsim fizet? A Navracsics-fiúkat, akiket - fogódzkodni - a rezsim fizet? Akik nincsenek a rezsim fizetési listáján és ki mertek valamilyen önálló álláspontot alakítani, ne adj' Isten kritikát megfogalmazni a kormánnyal szemben, azok már régen "sértett emberek" (mint Sólyom) vagy egyéb módon páriák lettek.

"Nem zavarja őket, hogy úgy érjük el a lassan a kampány felét, hogy a Fidesznek nincs választási programja? Már nem is arról van szó, hogy nincs arról vita, hogy mi ment jól / rosszul az elmúlt négy évben, milyen Magyarországot szeretnének 2018-ra, hanem hogy már program sincs."

Nem zavarja, miért zavarná? 2010-ben sem volt semmi, legalább hitelesen tudják (tudták is ebben a ciklusban) mondani, hogy ők nem mennek szembe a választási programjukkal kormányon - mivel nem is volt választási programjuk.

Ez jellemzi a birkákat, hogy képesek és egy biankó csekket írnak alá. Az ember esze megáll.

Közben Baján az ellenség már a párt soraiba férkőzött. Éberség elvtársak!

index.hu/belfold/2014/02/26/a_baloldal_aljassagara_hivatkozva_zartak_ki_zsigo_ellenfeleit/

a kormány embere 2014.02.26. 14:55:31

Gyurcsány a libás!+ a mocskos komenista Brüsszel!
Éljen a Párt!
Éljen a Horgász!
Éljen a Rezsicsökkentésbőleredőáfaemelés!

7esbusz 2014.02.26. 15:01:10

Ez sem rossz, de a rezsifronton nálam eddig Matyi bácsi nappalija mindent visz. Utána jön Kelemen Dóra rezsifájter, (Aki amúgy nyugodtan jöhet hozzám is csökkenteni a rezsit) és utána 3.-nak Tóni újabb agymenései.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.26. 15:06:25

@Virág et.:
„Révfy Zoltán személye és rosszindulatú (csak saját személyes érdekeit előtérbe helyező) tevékenysége negatív hatást gyakorol környezetünkre, a tagságra, mellyel gyengíti a Fidesz helyi szervezetét, veszélyeztetve ezzel a 2014-s választási felkészülést, … a Fidesz által kitűzött célok megvalósulását.”
vs.
"Mi lett volna, ha úgy határoztok, hogy Hógolyót követitek, azzal a tébolyult szélmalmával - Hógolyót, akiről ma már tudjuk, hogy közönséges gonosztevő? [...] Fegyelem, elvtársak, vasfegyelem! Ez most a jelszavunk. Egyetlen hibás lépés, és ránk tör az ellenség. Mert azt ugye nem akarjátok, elvtársak, hogy Jones visszajöjjön?"

2014.02.26. 15:15:02

A CBÁ-t is tegyék nonprofittá! Hatalmas osztalékokat vesznek ki, a nyugdíjasok zsírján!

Hamajd 2014.02.26. 15:52:45

@Puckman Éliás:

Elég volna a magyar politikai elitet nonprofittá tenni.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.26. 16:16:12

Minden normális országban nonprofit a kőzműcég!

anonymand 2014.02.26. 16:25:18

Tisztelt Vidéki!

Most már éppen itt az ideje, hogy megírd (3725-ször), hogy az előző kormányzat is meg akarta szüntetni a magánnyugdíj pénztárakat, és erről született egy tanulmány is.
Annyi helyen felvezetted már, ide éppen úgy passzolna, mint máshova...

Tisztelettel:
anonymand

nincs1itt 2014.02.26. 16:44:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Lennél kedves felsorolni, azon "normális" országokat, ahol "nonprofit" a közműcég?!

Ezt a marhaságot, ne hangoztasd, mert kiderül, hogy utoljára akkor láttad a "nyugatot", amikor a wartburggal, nagymuterral a háccsó ülésen elpöfögtél a soppingszitiszüdig, a gorennyéért.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.26. 16:50:07

@nincs_itt:

Amikor ez az idióta kis pöcs megszületett, már bőven a módszerváltás után voltunk. Wartburgot Tibike maximum ha fotón látott...

balfaszcsaszar 2014.02.26. 16:50:33

@nincs_itt: Oroszország egy normális ország!!!

pl en.wikipedia.org/wiki/IDGC_Holding

vagy mégsem?

Nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább ballagni...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.26. 16:54:51

@nincs_itt:

Németország, Anglia, Franciaország, Dánia, Svédország, Belgium és csaknem az egész nyugat.

Ez mind a saját kezükben van. És nem külföldnek kiárusítva. Ami dán, az dán kézben van, ami német az a németeké, nem ugy mint ahogy nálunk...

Blázser Bozsó 2014.02.26. 17:01:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Igen tisztelt Buta Barmok Úr!

A szuperkompresszivitási tényezőről mi a véleménye?
Ha megkérhetném egy szemináriumot tartson már nekünk itt,
mert úgy látom gáztémában - is - szakértő.

Üdvözlettel: Bozsó.

Blázser Bozsó 2014.02.26. 17:03:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Csak óvatosan elvtársam! Ne dőljön be a saját propagandánknak! Éberség!

Blázser Bozsó 2014.02.26. 17:07:29

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Akkor, hogy a fészkes fenébe van nekem GDF részvényem, és pláne hogyan fizet majd minden hónapban 10-20 ezer forintot egyrészt az árfolyamnyereségre, másrészt a nyereségre ?
Csak nem lehet, hogy a FORINT hónapról hónapra jobban teljesít?

Várom sürgős válaszát!

Blázser Bozsó 2014.02.26. 17:09:13

Repesve várom Vidéki kollégát is, hogy ismét jót derülhessünk!

elwood 2014.02.26. 17:10:36

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: biztos vagy benne, hogy az EON egy non-profit szolgáltató Németországban ?

Blázser Bozsó 2014.02.26. 17:13:58

Nos amíg is a pártközpontból megkapja az eligazítást, közlöm, hogy GDF részvényem például azért van, mert a Franciáknál törvény van arról, hogy a többségi tulajdont nem birtokolhatja az állam. Az kisrészvényesek között kell szétosztani... Nos, így jutottam én is hozzá... Ja és ez Belga cég is egyben...

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.02.26. 17:38:42

Olyan szó, hogy rezsi alapdíj (igen, így külön írjuk!) nem létezik.

Valószínűleg a „rezsialapdíjra” gondolhatott a poszt szerzője, de ez így nem pontos, mert nem fejezi ki egyértelműen, hogy rezsialap-díjra vagy rezsi-alapdíjra utal-e a posztíró.

Előbbi ugye azt jelentené, hogy létezik valamiféle közös kassza („alap” ugyebár), aminek van egy kötelező, mondjuk havi befizetendő díja. Utóbbi esetben magának a vízdíjnak, gáznak stb. van egy kötelező minimum díja.

De nem is ez a lényeg, sokkal érdekesebb a rezsi szó eredete és jelentése.

Anoficus, IV. Mátyás udvari krónikása már 997-ben feljegyezte Gestarum Matthiasum című munkájában, hogy a magyarok nagylelkű királya ingyen bocsátott minden állampolgár rendelkezésére 4 köbméter fát a téli szezonra („rex Matthias odutta nehkik indjen fuckat quattuor metrum cubicus resi celiabul”).
Ez tekinthető egyébként az első magyar nyelvemléknek is, mert a latin eredetű mondatban – ha eddig nem tűnt volna fel – feltűnnek a „nekik ingyen fákat” és „rezsi céljából” szavak is.

Az „alapdíj” szóról nincsenek pontos információim, de szerintem szláv eredetű lehet és feltehetően bolgár közvetítéssel kerül át a magyar nyelvbe 1567. augusztus 17-én, köszönhetően a nyelvújító, XVI. Péter királyunknak köszönhetően.

Tényleg, azt tudtátok, hogy Péter nem is az Anjou házból származik, ahogy azt az iskolában tanítják? Ha gondoljátok, megírom (Habsburg és Capeting őseik vannak, de kutatásaim szerint a Wittelsbach mellékág is kimutatható) bővebben.

Amadeus62 2014.02.26. 17:39:52

Épp öles léptékben megyünk vissza a kommunizmusba ahonnan jöttünk a hülye magyar meg tapsol nekik!
A kurva anyátokat, hát nem kapitalizmus akartatok 20on évekig?! Most meg megint kommunizmust akartok fideszgecik?! És még ti komcsiztok?! A kurva anyátokat!

Virág et. 2014.02.26. 17:41:47

@maxell az okoskodó birka: A birkát c-vel kell írni, birca. A többi egész jó lett.

ajjaj99 2014.02.26. 17:42:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Üdv, szakértőkém! Felhívnám a figyelmedet arra, hogy az állami tulajdon nem jelenti azt, hogy az illető cég nonprofit. Lásd: MVM vagy a Szerencsejáték rt.

nincs1itt 2014.02.26. 17:48:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Na akkor megint felteszem a kérdést, mert látom a kisegítő iskolát legfeljebb kinőtted, de elvégezni értékelhető eredménnyel nem sikerült.
Olvasnám, melyek azok az országok, ahol nonprofit = (hu.wikipedia.org/wiki/Nonprofit_gazdas%C3%A1gi_t%C3%A1rsas%C3%A1g) alapon működnek a "közműcégek"!?
Ne a tulajdonosi struktúrát légy kedves elemezni, hanem adatokkal támaszd alá, hogy pl. a német E.ON vagy yellowstrom mitől nonprofit!
Ha nem megy, akkor nem leszek meglepve!

Horizont 2014.02.26. 18:27:41

@maxell az okoskodó birka:
Írod, hogy ilyen szó nem létezik! Akkor te honnan tudod, hogyan kell helyesen írni? Okoska! Körbenéztem, de sehol nem tudják .
Arról amiről a poszt szólt persze semmit nem írtál, gondolhattam volna! Tehát ki vezette be a rezsialapdíjat? Rezsi alapdíjat? Csak nehogy ezen rágódj :)
Bevezette a Fidesz kormány és most melldöngetés közepette kivezeti!Közben úgy tesz mintha szeplőtelen fogantatás áldozata lenne. Amiről nem tudunk az nem fáj....mondja az Orbánfidesz!!
Erről regéljél !!!!!

Blázser Bozsó 2014.02.26. 19:18:09

@Horizont: Nem beszélve arról, hogy ezek adták el (Fidesz kormány, fideszes önkormányzatok) az energiaszolgáltatókat, az olcsóbb rezsi reményében... az eszem megáll...

De legalább ne ugyanazzal az emberrel indokolják a visszaprivatizálást, mint akivel a privatizáció szükségességét. Nem volt más ?

www.parlament.hu/naplo36/037/n037_132.htm

közrabszolga 2014.02.26. 19:46:36

Hallom orbántetű tévéjében hogy soha nem dolgoztak még ennyien mint most, ahogy hazudják: 4.030.000 ember dolgozik. Na most ha levonjuk a kancsaj majom által bevallott 500.000 külföldön dolgozót, és a 300.000 közrabszolgát akkor marad 3.230.000.
SOHA NEM DOLGOZTAK MÉG ILYEN KEVESEN!!!

Secnir 2014.02.26. 20:37:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
" Minden normális országban nonprofit a kőzműcég! "

ét példát linkekkel alátámasztva kérünk ()ahogy szoktad) oroszország és észak-korea nem játszik..

Secnir 2014.02.26. 20:43:34

@Blázser Bozsó:
"Igen tisztelt Buta Barmok Úr!"

'Buta belpesti' a vezetékneve, csak szólok. :D

@Horizont: poén volt, még nem esett le?

Pipas 2014.02.26. 20:55:48

@Blázser Bozsó: "Akkor, hogy a fészkes fenébe van nekem GDF részvényem, és pláne hogyan fizet majd minden hónapban 10-20 ezer forintot egyrészt az árfolyamnyereségre, másrészt a nyereségre ?"

Rákérdezhetek? Soha nem volt még részvényed ugye? Azt hitted, hogy a részvények havonta fizetnek osztalékot, eddig még rendben van, de "fizet az árfolyamnyereségre"? Azért ez erős volt egy kicsit, nem? :)

röhögő 2014.02.26. 20:56:05

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Esetleg az alapdíjról is lennél kedves okádni valamit?

röhögő 2014.02.26. 20:58:31

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: De az előbb még azt hazudtad hogy nonprofit. :-))

röhögő 2014.02.26. 21:01:07

Érdekes! @Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: hirtelen eltűnt. :-))
Mondjuk eléggé rendesen szénné égettük.

nigel 2014.02.26. 21:09:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Igen? És melyikben te idióta? Észak Koreában? Kubában? Venezuelában? Vagy orbán kutyus legújabb gazdájánál, akinek a seggét nyaljátok? Putyinnál?

nigel 2014.02.26. 21:12:21

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A MOL elvileg egy magyar cég nem? Még sem nonprofit módon működik. Nincs ingyen a benzin, a gázolaj!

ügyfélszolgálatos 2014.02.26. 21:13:11

Az is vicces volt, hogy miután évek óta adóztatják a Magyar Telekomot, a cserépben nevelt törpe kiált és bejelentette, hogy szélessávot minden házba. Közben meg a karbantartásra alig van pénz.

nigel 2014.02.26. 21:18:14

Ma volt szerencsém 10 percet várakozni a Moszkva téren és kíváncsian néztem, hogy kik mennek oda a fidesz kis aláírós bodegájához. A 10 perc alatt nem láttam 60 év alatti embert odamenni! El kéne gondolkodni vikiéknek, hogy nevet változtatnak. A fiatal és a demokrata szavakat megfontolhatnák, hogy kiveszik, mert így még a nevük is egy nagy hazugság, nem csak az egész 24 éves ténykedésük.

Horizont 2014.02.26. 21:20:02

@Secnir: Mi volt a poén? Hogy a témához hozzá se szagolt? Nehogy esetleg az édes, drága szuper Fideszkéjére még a végén rosszat kell mondania? Vagy beismerni a szemétségeiket meg azt, hogy hülyének vagyunk nézve. Ő is én is, te is?!!!Többször olvastam már a hozzászólásait, úgyhogy nem poén volt az hidd el....:)

csak egy néző 2014.02.26. 21:20:31

Felesleges ettől a @Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: és ettől a @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: másik baromtól kérdezni. Ez a két patkány a délutános és azonnal odahánynak valami idióta fröcsögést egy új blgbejegyzésre és rohannak tovább.
Csak nehogy ez legyen a vége ennek a nagy rezsi rizsának.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tioZPQDaWz4

tistedur 2014.02.26. 21:25:43

@Horizont: maxell az okoskodó birka nem azonos bircával...

gnme 2014.02.26. 21:28:00

az energiahivatal impotens

ha nem kap orvosi segítséget, nem fog felállni

az egy sóhivatal (megkérdeztem mind a tíz kutyám, vágták egyből a témát: sóhivatal, kaptak is egyenként kutyakekszet)

www.youtube.com/watch?v=pJV81mdj1ic

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 21:29:08

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ostoba muzsik!
Csak sorold, akkor, hogy hol az!
Tényekkel kretén, de balfasz küldetéstudattal, igaz bolsi lábtörlőként..
Várjuk a hivatalos leírást erről erről.
Persze a fő témát se feledjük:
"Az "alapdíjat" az 11/1999. (III. 19.) GM rendelet vezette be (Magyar Közlöny - 1999. évi 23. szám), melyet Chikán Attila, a Fidesz gazdasági minisztere jegyzett.

A Magyar Energia Hivatal 2010-es tájékoztatója szerint a jelenlegi alapdíj sem fedezi a költséget, és évi 30 ezer forintos alapdíj kellene:"

Amit most ők számolnának fel...

Amúgy a rezsiharc előtt, 2010-ben mennyi volt a gáz köbmétere pl?
Most, 2014-ben a rezsiharc után mennyi?
Pláne, hogy még csökkent is a világpiaci ár.
IGAZ számokat dobj kutya, ne csak ugass és hazudozz.

Szánalmas kis pártköcsög vagy, szolga maradsz világ életedben!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 21:30:17

@nigel:
Masszív áremelés van, + 27% áfa... rezsiharc...

gnme 2014.02.26. 21:33:21

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: van aki azzal keresi a pénzt, hogy a bongacams-on a pináját mutogatja, mások beokádnak a fórumokba

na

ő olyan, aki beokádik a fórumokba

Horizont 2014.02.26. 21:35:21

@tistedur:
Na ezek a "birkák" teljesen összezavartak :DDDDD
Köszi, amúgy tényleg összetévesztettem:)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 21:36:47

@gnme:
Há'pedig egy punci mégiscsak gusztább, mint ez a fasz.... :))

Énbagoly 2014.02.26. 21:48:48

@Horizont: a birca változattól nem csak téged ver ki a víz. :)
De mostanában szeretnek stílusparódiázni egyesek, csak néha túl jól sikerül. :))

Occam beretvája 2014.02.26. 21:49:23

Rendben. Ha csak ezen múlik.
Chikán Attila is szarjon sünt.

Pagnar 2014.02.26. 21:49:25

Rezsidemonnal vagy anelkul, a balliberalis oldal megy a levesbe.

Loool

Énbagoly 2014.02.26. 21:52:37

Különben a poszthoz.
Szerintem nem ártana megjegyezni, hogy az MEH azt mondta, 30 ezres alapdíj kellene. Ha a jövőbe látnák, akkor nem csodálkoznék rajta, ha egyszer csak valamilyen néven csak ki kellene fizetni azt a pénzt.

Tapmancs 2014.02.26. 21:52:55

Az első képen tényleg Rónaszékiné harcol a rezsidémonnal? Mert ha így néz ki, azt kell mondjam, szúrnám.
Na nem a rezsidémont.

nincs1itt 2014.02.26. 21:54:28

@Az átélt: A GDF Suez-re gondolsz???? Hagyjuk, mert azt kell látnom az összes fidióta, annyit tud a "nyugatról", hogy ott megy le a nap!

fda 2014.02.26. 21:55:32

@ügyfélszolgálatos: "Közben meg a karbantartásra alig van pénz."
Ezt a bennfentes infót honnan veszed? A számok nem ezt mutatják.
Nézz utána, ugyanez a cég milyen áron mit kínál párszáz kilométerrel nyugatabbra.

anyadmajma 2014.02.26. 21:58:18

Már szóbakerült hogy a Gyurcsány miatt 27%os áfát is csökkentik, sőt a tranzakciós adót is csökkenteni kell!!!! Mocskos Gyurcsány.
A sok hülye meg tapsol nekik. Nem érte, ha kapok napi két pofont valakitől, attól az már rendes ember lesz, ha csak napi egyet ad?
Faszkalap hazaáruló bolsevik fideszesek.

Májking 2014.02.26. 21:58:35

Nekem már az gyanús volt, amikor Soltész Rezsi azt énekelte, hogy szóljon hangosan az ének!

DR. INKVIZITOR 2014.02.26. 22:01:15

@csak egy néző:
A behányós kreténekkel szemben az a megoldás, hogy nem kell reagálni a hülye és/vagy provokatív szövegükre.
Vannak, akik alapos érvekkel, gyógypedagógiai türelemmel, vagy akár indulatosan helyre próbálják tenni a minősíthetetlen megnyilvánulásokat és gazdáikat, de jobb változat a teljes figyelmen kívül hagyásuk.
Ennek eredményeként gyorsan leszoknak a blog látogatásáról.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 22:01:51

@Occam beretvája:
Nem... csak nem vagyok a rajongójuk. Amíg nem kötelező, otthon azt csinálnak, amit akarnak.
Maradi pinabubus vagyok. Persze nem lehet mindenki annyira liberális, mint egy borotva... :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 22:03:44

@fda:
Miért bocsájtott el a T-com és több közműves cég embereket, nem egyet, nem kettőt, a karbantartói- szolgáltatói vonalon? :(

NYJetsTD 2014.02.26. 22:05:32

Régebben mindig azt írtuk, az utolsó kapcsolja le a lámpát. Pár év múlva azt fogjuk, fújja el a gyertyát.

tobeor 2014.02.26. 22:07:28

@nigel: Nem csak közterületen gyűjtik az amúgy teljesen értelmetlen aláírásokat (ez ellenzéki műfaj ugyanis, a kormány azt csinál amit akar, és csökkenti is, szóval eleve baromság az egész). Tegnap mentem sportolni, hát a pultos csaj csábítóan rámrebegtette az ezúttal hosszú műszempilláűval is megtoldott szemeit, alaposan behajolt hogy tisztán lássam a dekoltázsát, és megkérdezte hogy ugye aláírom a rezsicsökekntést? És már tolta is a papírt az orrom alá. Finoman leráztam. De aztán amíg ott voltam láttam, hogy mindenkitől megkérdezi aki jött, sőt egyszer még a teremben is körbejárt pár embert zaklatni.
Szóval nyomulnak ezek mindehol. Erősen gyanítom hogy fizetnek is aláírások után, butus kis festett szöszi ez a pultos csaj is, komoly motiváció kellhetett neki hogy még a mellét is kitegye az aláírásokért.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.26. 22:13:45

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: No látod, hát ezért hanyatlik anyugat. Nehogymár most meg a nyugat legyen a példa, mikor egy bloggal arrébb meg Putyin seggét fényesíted és a nyugatot kutyázod. Te kurva fideszes te.

lutria 2014.02.26. 22:17:41

Szerintem kár is emlegetni,rákérdezni erre a Matolcsynál vagy a többinél erre a tényre mert ilyenkor szokás szerint úgysem válaszolnak,mindha meg sem hallanák a kérdést...

Hyla arborea 2014.02.26. 22:18:03

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Hogy te mekkora sötét paraszt vagy. Fel sem fogod, mert ahhoz is hülye vagy.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 22:18:56

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:
Rendes prosti... jól szopik, fizeti is a Párt... Bár már néha ciki lehet a szervilizmusa, ahogy átcsap homoerotikus nyalizásba a Vezényló Fényessegges Látomásai körül.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 22:20:27

@Hyla arborea:
Tévedsz! Ezért tartják ezt a szervilis majmot!
Gátlástalan, gerinctelen és bárkit, bárhol lepippant... (persze Orange Párttagkönyve legyen!)

zobod 2014.02.26. 22:34:25

Lehet sírni, fanyalogni, háborogni és hőbörögni. A választást viszont a fidesz fogja nyerni, már nem mintha valaha is komolyan azt gondolta volna bárki az Összefogásról, hogy több, mint néhány levitézlett figura politikai túlélésének eszköze.

Más kérdés, hogy a lakossági villamosenergia és földgáz árának letörése hosszabb távon valóban csak akkor fenntartható, ha a magánszférát kitúrják ebből a szektorból.

Holle anyó 2014.02.26. 22:36:45

@közrabszolga: Ez az a stílus, ami miatt ismét 2/3-a lesz a Viktornak. Orrunkat befogva szavazunk majd a Fideszre, csak ezt a stílust soha többé ne lássuk....

fda 2014.02.26. 22:37:29

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért, mert kevesebb emberrel, olcsóbban akarja elvégezni a munkát. Ahogyan a tesco is igyekszik minél kevesebb emberi munkaerővel megoldani a feladatát.

Nem gondolod, hogy egy Telekom méretű és fejlettségű cég működése úgy ki van hegyezve a költségek tekintetében, hogy valami 1 forintos különadó miatt (amit egyébként szépen áthárítottak az ügyfeleikre, nézd meg mindenféle egyéb költségek szépen felkúsztak) majd épp a saját hálózatának a fejlesztését fogja vissza? A rohanó technológia korában öngyilkosság lenne, ha bármiféle fejlesztést visszafogna, lemaradna egy pillanat alatt.

Holle anyó 2014.02.26. 22:40:20

@Pipas: Ezen én is jót vihogtam. :))))

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.26. 22:48:35

@fda:
Neked nem dolgoznak ott ismerőseid? Nekem igen.
Amúgy mesélj, ma idehaza ki a konkurenciája a vidéki területeken?
Senki... nincs itt, a nyugati határnál monopolhelyzetével visszaél, nincsenek rendes fejlesztések, jelenleg frissen kiépülő ipari parkban 5 megás dsl-t tud szolgáltatni! Napi szinten a szakadások és bizonytalanságok. Nincs optika, nincs koax. Kőkeményen visszafogja a fejlesztést, hisz nincs alternatíva. Vagy kell az 5 mega, vagy nem. Komoly tévedésben vagy, nem látod mi folyik. Az ott dolgozók szerint is komolytalan 2014-ben a kommunikációs rész errefelé.

Sikamlós Jim DiGriz 2014.02.26. 22:53:19

@Puckman Éliás: ennyit kéne kampányolni az ellenzéknek, hogy a rezsibe beletartozik az élelmiszer is, aztán csók, nonprofit állami közértet akarunk, a lázár fivérek meg ne termeljenek extraprofitot, mert csak nyúzzák a polgárt. meg akarunk nonprofit utakat is, szóval ne a közgép építse, hanem az állam, mert hát azért az nem luxus, ha az ember közlekedik, nem?

közrabszolga 2014.02.26. 22:53:32

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ma délelőtt megszűnt a net,tv, telefon szolgáltatás lézervárosban ott ahol a T-systems a szolgáltató, 9:34-kor jelentettem be a hibát, a hölgy azt mondta már dolgoznak a kollégák, legrosszabb esetben holnapra helyreáll.
Most az elviekben 120MBit net jó ha tud 3-4Mbit-et a telefon nem jó, az IpTv szaggat.

Egéridomár 2014.02.26. 22:59:22

@DR. INKVIZITOR: Ebben teljesen egyetértünk. De sajnos ők ennek az egész fidesz mételynek csak a kézzefogható megjelenése itt. A borzalom, az a másfél millió nem is tudom besorolni micsoda ember, aki simán vágóhídra is menne ov-ért. Nekik teljesen mindegy milyen életük van/lesz, csak a szeretett vezérük uralkodjon, akár rajtuk is. A személyi kultusz náluk simán szóbajöhető alternatíva.

közrabszolga 2014.02.26. 23:04:49

@Egéridomár: "Orrunkat befogva szavazunk majd a Fideszre, csak ezt a stílust soha többé ne lássuk.... "
Ez sem gyenge azért... gondolom azért még az ilyenek előtt is világos, hogy kövér és vitner a fidesz tagjai. Ennek ellenére stílusozik a drága.

Egéridomár 2014.02.26. 23:13:10

@közrabszolga: Na igen. Ez az, amikor a külvilág, és annak történései csak zavaró tényezők. Ki is zárják szorgosan, vagy eltakarják a nemzeti mázzal. Sokat gondolkodtam, miért nem értem őket. Még nem jöttem rá.

fehérfarkas 2014.02.26. 23:17:19

"De majd el lesz ez is intézve, közműcég osztaléka = bűn, a Közgép osztaléka = a magyar nagyvállalat sikere, lehet majd államosítani ezeket a cégeket az adófizetők pénzéből, le lehet cserélni a vezetőséget, kii lehet nevezni a rezsielkötelezett roppant tehetséges csinovnyikokat az új vezetőségbe, ki lehet rakni az új reklámokat a Publimont-Mahir reklámhelyeire, lehet támogatni a Ferencvárost meg a Civil Összefogás Fórumot, az új, állami, "nonprofit" cég veszteségeit meg be lehet tömni a költségvetésből."

Kimaradt a felsorolásból, hogy a Videoton focicsapat tulajdonos Gelencsér és társai 55 milliárdot vesznek ki osztalékként a gázmutyiból offshore cégeken keresztül - az állami tulajdonú MVM-ből.
Vagyis amit az állam az energiaszolgáltatóktól elvesz, azt a fideszes holdudvarnak adja oda.
Persze offshore cégeken keresztül, és az MVM-et kötelezve rá (hogy ezekkel az offshore cégekkel ilyen szerződéseket kössön, ahol az állam milliárdokat bukik az üzleten, de a fideszes haverók meg milleiárdokat kereshetnek rajta).

Peterpapo 2014.02.26. 23:23:40

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Minden normális országban nonprofit a kőzműcég! "

Ezt meg honnan a szarból szoptad be, te idióta?

fehérfarkas 2014.02.26. 23:37:50

@Secnir: "ét példát linkekkel alátámasztva kérünk ()ahogy szoktad) oroszország és észak-korea nem játszik.. "

Én azért kíváncsi lennék orosz nonprofit energiacégre. Mert a Gazprom, Rosatom, Rosneft, Surgutneftegas, Lukoil, Baltic LNG, Mosenergo (TGK-3), Inter RAO (és RAO UES)stb egyáltalán nem nonprofitok, hanem igenis kaptilatista profitorientált cégek (az, hogy az orosz állam is tulajdonos némelyikben az még nem teszi őket nonprofittá).
Ezen kívül ott vannak Oroszországban a külföldi energiacégek is, mint pl. a finn Fortum, vagy német E.on, vagy az olasz Enel, stb...

Vagyis szerintem a fidesznyik kommentelő nem nagyon tudna orosz nonprofit energiacégeket felsorolni (lehet, hogy 1-2 létezik, de azok nagyon pici regionális vagy városi/önkormányzati cégek lehetnek - és nem olyanok mint a fentiek, amelyek a legnagyobb orosz energiacégek).

fehérfarkas 2014.02.26. 23:47:42

@nigel: "Igen? És melyikben te idióta? Észak Koreában? Kubában? Venezuelában? Vagy orbán kutyus legújabb gazdájánál, akinek a seggét nyaljátok? Putyinnál? "

Az előbb írtam, hogy az orosz energiacégek nem nonprofitok, hanem igeni kapitalista profiorientált cégek. A legnagyobb orosz energiacégek pedig a világ legnagyobb és leggazdagabb energiacégei között vannak. Nonprofit alapon ez lehetetlen lenne.
Pl. a Gasprom a világ 9., a Lukoil a 18., a Rosneft a 26., a TNK-BP a 27., és a Surgutneftegas pedig az 56. legnagyobb bevételű energiacége (a Fortune Global 500 alapján).

fehérfarkas 2014.02.27. 00:06:53

@zobod: "Lehet sírni, fanyalogni, háborogni és hőbörögni. A választást viszont a fidesz fogja nyerni, már nem mintha valaha is komolyan azt gondolta volna bárki az Összefogásról, hogy több, mint néhány levitézlett figura politikai túlélésének eszköze."

Gondolom a 2,5 évtizede politikus Orbán, Kövér, Áder, Kósa, Tompika, Szájer (a gaz mocskos EU-ban ő képviseli hazánkat), Pokorni, és sajtósuk Báyer Zsolti, meg az Orbán beszédek első soraiban ülő Pozsgay és Szűrös Mátyáshoz képest Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy eléggé újaknak tünnek (Gyurcsány 2003-tól lett miniszter, majd 2004-ben miniszterelnök; Bajnai 2006 után kormánybiztos, majd miniszter, majd 2009-ben miniszterelnök; Mesterházy 2002 után államtitkár, 2010-ben pártelnök).

"Más kérdés, hogy a lakossági villamosenergia és földgáz árának letörése hosszabb távon valóban csak akkor fenntartható, ha a magánszférát kitúrják ebből a szektorból."

És akkor Orbán veje, Orbán Rachel férje Tiborcz István miből fognak megélni? Talán néznéd, hogy éhenhal Orbán Viktor lánya, mert a férjének a cége nem szerezhet profitot (a Közgép-csoporthoz tartozó E-OS Innovatív Zrt. igazgatója)?
Vagy a Videoton focicsapat tulajdonosa hogyan fog majd offshore cégeken keresztül gázmutyizni és 55 milliárdos osztalékot felszedni, ha már nem lehet az energiaszektorból profitot kivenni, mert nonprofittá válik?
Te néznéd, ahogy Orbán családja és haveri köre éhenhalnak, mert nem szedhetnek ki az energiacégeikből profitot? Vagy a nonprofit csak a többiekre vonatkozna?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.27. 00:28:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Buta bohóc vagy!

Németország.?

e-on. A részvények 37%-a van német kézben.
www.eon.com/de/investoren/aktien/aktionaersstruktur.html

RWE. Mindössze 34% van német kézben.
www.rwe.com/web/cms/de/113836/rwe/investor-relations/aktie/aktionaersstruktur/

Még valami?

.

Ja igen! Mindössze 57 mp guglizás alatt cáfoltalak meg. Azért ilyen sokáig, mert az oldalak linkjét át kellett másolni és a pontos százalékértékeket is.

Csekkliszt#10 2014.02.27. 01:07:07

A kérdésre a válasz: az Orbán nevű nemzetáruló.

jaegtoer 2014.02.27. 05:31:29

@Az átélt:

Hahaha. Ha hallgattál volna, ugyan nem maradtál volna bölcs, de legalább nem égeted magadat.
javaslom a helyesírási szótárat vagy a google-t.

légy nyugodt: Franciaország az a "FRANCIA ORSZÁG"

jaegtoer 2014.02.27. 05:44:15

@fda:

"hogy valami 1 forintos különadó miatt (amit egyébként szépen áthárítottak az ügyfeleikre, "

ehhez az 1 forintos különadóhoz azért vedd még hozzá a vezetékadót, ami néhány milliárdra rúg, különösen miután hogy a vezetékes távközlési hálózat kiépítésének "teljességére" koncessziós szerződésben kötelezték annak idején.

jaegtoer 2014.02.27. 06:01:40

@zero:

köszönöm. már éppen kezdtem méltatlankodni, hogy 'senki' nem veszi a fáradságot, hogy rávilágítson erre az orbitális baromságra, de megnyugvással, és elégedetten olvastalak, hogy számodra ez is csak egy laza ujjgyakorlatnak bizonyult. szépen lezongoráztad. mégegyszer köszönöm.
az hogy az próbb részletekbe nem vesztél bele, külön bónusz.

annyit fűznék hozzá hogy a sajtó útján közzétett teljes fogyasztóvédelmi vizsgálat a Főgáznál előrevetíti a már államivá lett cég vezetőségi helyeinek einstandolását a haveri körnek.
Ugyanis fogyasztóvédelmi szempontból a cég ellenőrzése eddig is folyamatos és teljes volt mind műszaki, mind szolgáltatási és ügyfélszolgálati témakörben. csak hát a kampány, meg a jól fizető státuszok... és még lehetőleg a választás előtt.
mert van azért abban valami diszkrét báj, hogy ugyan még nem vették át a céget, de már ácsingóznak a stallumokra, ellenben az ELMÜ-ÉMÁSZ csoport közgyűlésének kitűzött időpontját és esetleges osztalékát előre kifogásolják, amihez amúgy annyi közük van, hogy ők is részesednek belőle. csak hát itt is kampány meg a csirkefarhát...

toportyánzsóti 2014.02.27. 06:36:17

Narancsidiótáknak megint összejött a seggszájkodás,mekkora hülyének kell ehhez lenni?!Mindent pofánszartak már korábbi ígéreteikből,paksi hazaárulás mindezen a korona!Putyinpincsivé süllyedt élő istenük.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.27. 06:47:55

Bizonyosan nagyon fáj az MSZP csicskáknak hogy a gáz ára az MSZP alatt megháromszorozódott, az áram ára pedig kétszeres lett.

Így ostobaságokat kell írni, és mondani, azokból, mert a Fidesz alatt mindenki által érezhető módon csökkent a rezsi.

Zoltán Furik 2014.02.27. 07:11:58

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Csak az általad felsorolt országoknak volt pénzük fejlesztésre,nem szorultak segítségre.

Zoltán Furik 2014.02.27. 07:13:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én szeretnék most olyan rezsi árat,mint a 2010-es kormányváltáskor volt!

Nzoltan 2014.02.27. 07:15:41

@ColT: Simán lehetne, hiszen van ahol a díjszabás most is állami. Csak annyi változott a szocializmus óta, hogy egyrészt minden szarért fizetned kell, másrészt garantálva van a monopol cégeg nyeresége.

Nzoltan 2014.02.27. 07:21:15

@Amadeus62: Az a fajta "kapitalizmus", ahol garantálva van a monopol helyzet, igazából megbukott. Igény lenne már egy normális versenyre. Persze ez szarul jön egy-két cégnek, vagy akkor legyünk nonprofit.

Alternatíva lehetne, hogy a hálózat az államé nonprofit alapon, nem a T-é, nem az ELMÜ-é és a szolgáltatók csak bérlik a rendszert ugyanazokkal az esélyekkel. Az infrastruktúrát nem is kellett volna privatizálni, hisz az ország számára stratégiai jellegű tárgyról beszélünk.

ursus artos 2014.02.27. 07:40:22

@Virág et.: hát most nem téged fizetnek...

röhögő 2014.02.27. 07:54:06

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Érdekes, mióta ilyen csúnyán leégtél itt, azóta kerülöd a posztot. :-))

Virág et. 2014.02.27. 08:12:16

@ursus artos: Engem soha nem fizettek. Soha nem dolgoztam egyetlen olyan cégnek vagy szervezetnek, amely az MSZP-től/SZDSZ-től, a ballib kormánytól vagy annak tagjától, holdudvarától pénzt kapott volna és én sem kaptam soha semmilyen pénzt ilyen forrásokból. Sem közbeszerzésből, de még pályázati úton sem.
Ugyanezt egy kormányzati hirdetésekkel és megrendelésekkel teli jobboldali lap vagy "közíró", "politikai gondolkodó", esetleg konkrétan a minisztériumnak (vezetőként is akár!) dolgozó valaki már nehezen állíthatja.

Más. Csak nekem tűnt fel, hogy itt a kampány előtt ment a jobboldali sírás, hogy "gyűlöletkampányra készülnek a ballibek". Tessék megnézni a kampánystart óta az újságok címlapjait: bal- és jobboldali újságokét. Sz.rdobálás csak a MN címlapján ment, de ott sorozatban: indult Simonnal, ment Józsára (mellé), ment Harangozóra (mellé), most megint Harangozó csak másért és folyamatosan megy Gyurcsányra. A bohócos plakátok megvannak?

Na most tessék mellé olvasni pl. a mai Népszabi vagy Népszava címlapját. Ennyit a gyűlöletkampányról.

miva? 2014.02.27. 08:16:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Vezetem excellben:

2010: havi költség (kk, távhő, vill, víz, csak hogy kivegyem a korrektség kedvéért a tel. int. stb-t)

32151 Ft

2013: Havi költség

47190 Ft

ajaj

fda 2014.02.27. 08:17:01

@jaegtoer: 2008-as pontos adatot találtam, 673 milliárd volt az árbevétele.
Ehhez az 1 milliárd annyi, mintha téged a 673ezer forintos fizetéseddel ezer forint értékű új adónemmel sújtanának. Gondolom, hogy visszavetné ez a házad hosszútávú karbantartási, felújítási munkáit :-)

Nem olyan baj ezeket kicsit jobban adóztatni, amíg az ott dolgozó emberek megkapják az ilyen-olyan jövedelmüket, (aminek ugye kb. a kétharmada valamilyen adó, mire elköltöd a boltban) addig maga a cég zsírosra keresi magát és még sír is mellé. Páran persze bárkit, az arctalan cégek érdekeit is kéretlenül megvédik, ha cserébe a kormányt lehet szidni.

bogyu 2014.02.27. 08:43:45

Gratulálok a dokumentumok kiásáshoz, szép munka.

Guszty 2014.02.27. 08:51:10

@fda: Milyen 1 milliárdról beszélsz? 2010-ben a MT csoport 27,1 MFt különadót fizetett

Netuddki. 2014.02.27. 08:55:37

Szóval a qrva annyát a fideszeseknek!
0 fogyasztásra fizetek a gázszolgáltatónak havi 1300 Ft-ot. Ja, ezt már rezsicsökkentették, de még mindig 1000 Ft fölött van. Bruttóban persze (azzal számolok amit kifizetek) az orbán buzi 27%-os ÁFA-jával.

Ha nem akarnám fizetni az alapdíjat, tavasszal leszereltetem, ősszel meg fel, akkor annyit számláznak, hogy szüneteltetéssel kicsivel rosszabbul járok (tudom az óra jár rosszul) mintha fizetem az "alapdíjat".

A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt? Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni.
De ha már fizetem a szolgáltató helyett, akkor miért nem kapok a befizetett összeg értékében tulajdonrészt, részvényt a cégből? Na ez itt a legnagyobb probléma. De most már értek mindent. Mit várok mégis? Fideszesek találták ki ezt a lehúzást, most meg vissza akarják csinálni? Bekaphatják!

Netuddki. 2014.02.27. 08:59:28

@fda: "Páran persze bárkit, az arctalan cégek érdekeit is kéretlenül megvédik, ha cserébe a kormányt lehet szidni."

Ostoba fideszes! A balfasz fideszed adott ezeknek a cégeknek kiváltságokat az I. orbánod alatt B+!

citrix 2014.02.27. 09:08:37

"Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője szerdán bejelentette, hogy a kormány a mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről döntött." Nos,a vízvezeték történetesen a fő,érőig bezárólag a szolgáltató tulajdona,onnan tovább a lakásokban levő vízórákat már az ingatlan tulajdonosa birtokolja.Nem a szolgáltatóé,tehát a rezsitábornok parancsai ellenére se cseréli ingyen (nem az övé).Ha mégis kötelezik,akkor egyúttal köteles ingyen karbantartani/javítani a vízvezetékeket,csapokat és egyéb szerelvényeket a magyar családok ingatlanjain belül (is).Na végre,ez ám a Kánaán :-)

fda 2014.02.27. 09:23:37

@kovi1970: "Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni."

Éppen ez az. Teljesen mindegy, hogyan nevezzük, az, hogy az utcában legyenek vezetékek a föld alatt, és legyen, aki ezeket megjavítja, valahol természetes, hogy a fogyasztóknak kell megfizetni. Honnan máshonnan lenne rá pénz? Egyébként a végösszeg az igazán érdekes.
Akármelyik módszert választod, lesz, akire nézve nem igazságos, vagy ő úgy érzi, hogy nem igazságos.

Dávid

Vegaaa 2014.02.27. 09:27:34

@kovi1970: "A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt?"

erről nekem a közérdeket szolgáló tömegközlekedés jutott eszembe. sehol a világon nem termel profitot, az államnak és az önkormányzatoknak kell pénzügyileg segíteni, hogy mari néni a 72Y jelzésű busszal ki tudjon menni a kiskertbe kapálni, mert magáncég ilyen viszonylatokat nyilván nem működtetne. a kihasználatlan, de közérdekű célt szolgáló viszonylatok költségeit mindenki fizeti, még az is aki már 30 éve nem ült buszon. nevezhetjük ezt is egyfajta alapdíjnak, amit annyira nem is sajnálnék, ha mindig a megfelelő helyre kerülne. na akkor lenne olcsóbb a szolgáltatás, de nincs ember/szervezet a világon aki/ami ilyen mértékű átvilágítást elvégezne. aki/ami ezt állítja, az hazudik.

Trackers 2014.02.27. 09:33:09

@kovi1970:

Én úgy tudom az összes közmű céget az MSZP privatizálta, az állam nagyon-nagyon rossz tulajdonos felkiáltással.

Ezokból eladták a nagyját, külföldi állami cégeknek..

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.02.27. 09:34:33

REZSICSÖKKENTÉS

Az én házam, az én váram
Átjárja az olcsó áram.
Valóság ez, nem csak frázis,
Szinte ingyen van a gáz is.
Rezsim csökken, ami nagy ok
Arra, hogy most boldog vagyok.
De a burzsuj szolgáltató
Alatt könnyből gyűlik a tó,
Nem élhet a jónép vérén!
Mér’ fizessek bármiér’ én?!
Legyen minden s legyen ingyér’!
(Jé, a fényár a budin gyér…)
Rezsidémon, legyőztelek!

(tánc!)

Mi, hogy jönnek hideg telek,
S nem lesz majd se áram, se gáz?!
De gáz!

„Ez az, költő úr, adjon az idegenszívű rezsidémonnak! Addig üsse, amíg mozog és csak a fejét, hogy meg ne sántuljon! A budin meg azér’ gyér a fényár, mer’ a zEU-bérenc liberálbolsevik kozmopolita komprádor-burzsoá oligarchák folyton kapcsolgassák! El a kezekkel a veszett fejsze nyelétől! Ingyen atomerőművet minden magyar családba! Magyarország jobban telel!” /vitéz Árpádházzy Koppány, trafikos és gyula/

„Értem én az iróniát, költő elvtárs, csak nem mindig hagyom szó nélkül. (puff!) Na, ez a visszakezem volt. (puff!) Ez meg a főfal. Van még gondunk a rezsicsökkentéssel? (puff!) Ugye, hogy semmi? Na, a jövőben ebben a szellemben kérnénk az alkotásokat. No, föl, vigyázz, oszt’ iszkiri, de ízibe ám! Sipirc!” /Csávás Kálmán, titkosszolgálati főhadnagy és meggyőző erő/

De gáz! A (tánc!) motívum tán még tűrhető volt, a többi viszont –hetetlen. Az rendben van, hogy a téma az utcán hever és a költő lehajol érte, de utána nem dilettánsan megtaposni, majd általa maga alá temettetni kéne, hanem felemelni és megmutatni az olvasóknak. Mind a háromnak. Anyám szerint ötnek, de hát ő már a Gyalog Galoppban is végig a Vágási Feri jelenetére várt, aki szerinte azt mondja, hogy Ni! Jaj nekem, hol van az antióchiai szent kézigránátom?!” /Sir Puzsér Róbert, kritikus lovag/

„Ha a rezsi nem csökken, akkor vagy stagnál, vagy nő. Jelenti-e azt, hogyha nem nő, akkor vagy férfi, vagy stagnál? Ha jelenti, kinek jelenti? Mit jelent és mikor? Kinek a megbízásából jelent? Hozzáférhető-e ez a jelentés és miért nem? Mit szólnak ehhez a közműcégek? Ők vajon szimplán csak profitorientált piaci szereplők, vagy a halódó nyugat munkahelyteremtő maszkjában ájtatoskodó vérszomjas rezsidémonok? Ki tudja a választ? Ki érti a kérdést? Ha nem érti, minek teszi fel? És kinek? És mennyit keres vele? Egyre kevesebbet? Még jó, hogy csökken a rezsi! Vagy stagnál? Izgalmas hetek elé nézünk! Nézünk?” /Török Gábor, politikai elemző/

„A vers önmaga antitéziseként magában hordozza a honfitársakat külhoni Nobel-díjba hajszoló birkanemzet sírva vigadó keserédes optimizmusát, valamint a matematikai diákolimpiai győzelmeket szülő józan paraszti ész kockabálákká történő kombájnozását. A költő elszabadult fantáziája ugarhoz ragadt faekeként gyalulja a fotelkuruc rögvalóságot. Frady Endre juhnyájas agya hat aklot gyarapít és a hazaúton fényesen derül. Magna Katartika!” /Réz Jolán, világirodalmi kvintesszencia és kvantumcinege/

„Rezsicsökkentés és kvantumcinege?! Ezek valami koppányista ügynökök?! Mindkettőt felnégyeljem? Nekem nyóc!” /Szent István, király alias Felnégyelős Pista/

„Magos vót a rezsi hej, itt? Lerúgtam az összes fejit!” /Csák Nórisz, ősmagyar betyár és népi hős/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/02/rezsicsokkentes.html

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.27. 09:45:10

Off (elnézést)

A Jobbi...akarom mondani a köcsög.infó állást foglalt az Ukrajnában kialakult helyzet ügyében (nem újdonság, hogy a magyar-szovjet kormányt támogatva). Na nem "terroristázva", mint a magyar-szovjet kormány, hanem szépen burkoltan.

A cikk egy mondatban ennyi:

Mindneki ZSIDÓ (jewis, jude), aki az ellenzék (és a tüntetök) élén áll (foto-montázsokkal...akarom mondani megbízható forrásból elökerült képekkel alátámasztva, sok-sok dávid-csillaggal). És pont.

Mer´ ugye a Jobbik az nem egy göbbelsi náci párt... :)

On.

d(o..o)b 2014.02.27. 10:04:09

Ez a poszt szép találat, el kell ismerni!
De amúgy az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy Chikán Attila igen élesen kritizálta a mostani kormány produkcióját, úgyhogy igazából egyáltalán nem meglepő, hogy Janukovics Viktorék, akarommondani Orbán Viktorék az ő intézkedését akarják most visszavonni.

Virág et. 2014.02.27. 10:10:44

@Trackers: A privatizációs folyamatok már az Antall kormánynál megkezdődtek, de a befejezés valóban a 94-98-as ciklusra esett. A tulajdonosok között rendszerint részvénytársaságok vannak, amelyekben van állami tulajdon is, privát tulajdon is. Az állami tulajdon viszont nem egy állam, hanem több, pl. az RWE AG-ben van egy tucat államnak részesedése, ebből a németek a legnagyobbak, de utánuk jön az USA és Kanada mindjárt.

Egyébként a legtöbb hazai közműcég a XIX. sz. végén, XX. sz. elején magántársaságként kezdte a működését, aztán később lettek csak állami tulajdonban.

Az állam meg itt nálunk rossz tulajdonos. Semmi nem működik, ami állami kézben van, a Szerencsejáték kivételével és az is csak azért, mert ott lényegében nem lehet hibázni, hiszen pénzt kapnak a semmiért, termelést nem végeznek, infrastruktúrájuk nincs, költségeik minimálisak, mindezt monopolhelyzetben. Az állami cégeknél a lopás a standard, a fizetések mértéke rendszerint politikai kérdés, ezért sok szakember inkább el se megy, hogy ciklusközben lefelezzék a fizetését politikai okokból. Inkább megy egy multihoz, ahol a pénz is jobb, a CV-ben is szebben néz és a teljesítményét díjazzák, nem a barna nyelvét.

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Én olyat láttam az ukrán széljobbosoktól, ahol a Janukovics kormány tagjai közül jelölik meg, hogy ki a zsidó és ki nem. Azt hiszem a 444 vagy a cink meg is írta, hogy ezek szerint itt zsidók lőnek zsidókat. :)

Az egész (magyar és globális) széljobb egy szánalom.

fehérfarkas 2014.02.27. 10:23:10

@Nzoltan: "Az a fajta "kapitalizmus", ahol garantálva van a monopol helyzet, igazából megbukott. Igény lenne már egy normális versenyre. Persze ez szarul jön egy-két cégnek, vagy akkor legyünk nonprofit."

Ezt az előző kormány EU-s javaslatra el is kezdte. A törvények kidolgozását az előző kormány és annak szakbizottságai el is kezdték megvitatni. Az energiacégek pedig hatalmas pénzeket öltek a reklámba, mondván az eredeti tervezet szerint 2011. januárjától, legkésőbb legkésőbb 2012 januárjától ugyanolyan piaci verseny lesz mint Németországban, és a lakosság meg az üzleti szféra egyaránt maga választhatja ki a szolgáltatót, hogy kivel szerződik.
Csakhogy 2010-es kormányváltás után nemhogy lekerült ez a napirendről, hanem ezzel ellentétesen az államosítást kezdte kidolgozni a kormány.

Persze, mert egy tisztán piaci versenyben Tiborcz István (Orbán veje, a Közgép energeteikai leánycégének igazgatója) és Gelencsér (Videoton focicsapat tulajdonosa, Orbán gazdasági holdudvarának oszolopos tagja) féle energiamutyiknak esélyük sincsen, és a fenti emberek a családjaikkal együtt éhenhalnának (hiszen a fenti emebrek és haverjaik csupán a kormányzati és önkormányzati rendelésekből tudnak megélni - de ott is hatalmi szóval, hogy a politikai kapcsolataikkal visszaélve kötelezik az önkormányzatokat, hogy velükk szerződjenek le, a konkurenciát pedig maffiamódszerekkel kicsinálják).

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2014.02.27. 10:32:02

off: Semmi, csak "fidesz módszer":

index.hu/belfold/2014/02/27/dunakeszi_reklamozas/

"Az önkormányzat reklámfelületein csak a fideszes többségű képviselőtestület jóváhagyásával lehet hirdetni [...] "

Borenbukk 2014.02.27. 10:57:55

@kovi1970: Az alapdijat azert fizeted, hogy igenybevehesd a szolgaltatast. A rendszert akkor is uzemeltetni kell, ha abban a pillanatban epp senki sem fogyaszt gazt. Meg jobban ertheto tavfutesnel: Nyaron is mukodnie kell a szolgaltatonak. Az alapdij rendszert arra talaltak ki, hogy a szolgaltatoknak legyen egy tervezheto fix bevetele. Ugy bontottak szet az arat, hogy atlagosan ne valtozzon. Aki negyon keveset fogysazt az persze igy rosszabbul jar, meg ha az alapdij sok helyen fogyasztastol fuggoen savos is.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.27. 11:04:55

@fda: Én konkrétan a szerelőktől hallottam, amikor kijöttek, hogy ne is reménykedjek a kétéves hűségnyilatkozattal aláírt 10 MB/s ADSL-re, mert csak 1 MB-et szolgáltat a drága Telekom, nincs tervben fejlesztés az egész Kertvárosban, mert elvitte a cica. (2013 őszre terveztek fejlesztést, de már nem tervezik.) Úgyhogy 10-et fizetek, 1-et kapok. Meglátom a magenta színt, felbőszülök.

Borenbukk 2014.02.27. 11:09:25

@Nzoltan: Akkor most nem a kutba szartal... Ezeknel az agazatoknal pont az infrastruktura a kritikus pont.
Ezen kivul:
1. Nonprofit modon fokent jotekonysagi szervezetek es/vagy hobby projektek szoktak mukodni. Nem veletlenul.

2. Azt szoktak mondani, az allam rossz gazda. Ez altalanossagban vitathato, de a magyar allam eseteben nincs ketseg. A magyar allam nagyon rossz gazda.

kentersturz 2014.02.27. 11:55:03

"Egészen konkrétan irgalmatlanul bántja az igazságérzetemet az elmúlt napokban megkapott távfűtési számlák sokasága, ugyanis indokolatlannak tartom a növekedés mértékét, különösen ami az úgynevezett alapdíj esetében bekövetkezett" - írta Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő fórumunkon zárszavában. - "Szerintem eljött az idő, hogy a szolgáltatókat forint-fillérre elszámoltassuk, mert kicsit elegem van abból, hogy szemmel láthatóan jóltáplált, színes overallos szakemberek lépten-nyomon oktatgatják ki a lakótelepek nem annyira jóltáplált népeit, megmagyarázva, hogy ez így teljesen rendben van. Én meg azt mondom, hogy egyáltalán nincs rendben, és ebben kérem az összes érintett segítségét is."
nol.hu/archivum/archiv-433513

Illik megemlékezni a téma kapcsán a reszinemnövelés atyjáról, Szanyi kapetányról is.

hümhüm 2014.02.27. 12:29:39

A posztoló vagy figyelmetlen, vagy szándékosan csúsztat.
Az alapdíj csökkentésel ill. eltörléssel kapcsolatos közleményekben mindig kivételként volt említve a villamos energia és a gázszolgáltatási alapdíj. Azaz a villanyszámlákon és a gázszámlákon az alapdíj MARAD. A poszt első fele imígyen ködkergetés.
Ami a második felét illeti, tartok tőle, vastagbőrű zéró barátunk (a posztoló) tájékozatlan. Ugyanis osztalékot felvenni alapvetően két forrásból lehet:
- az adott évben képződött nyereségből
- a korábbi évek nyereségéből képzett eredménytartalékból.
A rezsicsökkentés miatt feltehetően a múltévi nyereség nem túl sok (kb. 8 milliárd Ft a szóbanforgó társaságnál, így annak felvétele egyáltalán nem rengetné meg a céget,semmiféle vagyonkimentésről nem beszélhetünk. Viszont az eredménytartalék tetemes (több, mint 200 milliárd), melynek csökkentésével osztalékalapot hoozhat létre a tulajdonosi közgyűlés. Ennek az eredménytartaléknak, amely egyúttal a cég vagyonelemét is képezi, a csökkentése, főleg nagymértékbe, már igenis vagyonkimentés lehet, mivel ezt egy cég alapvetően a működési szükségletei miatt halmozza fel. Ha tehát az illető cég jelentősebb mértékben csökkenti az eredméyntartalékot, akkor bizony a döntése azt a szándékot is tükrözi, hogy nem akarja ellátni a közüzemi szolgáltatási feladatait. Ez viszont nem egyszerűen csak magántulajdon kezelésének a kérdése...

ftk 2014.02.27. 12:46:33

@kentersturz: Jó, persze, Szanyi is demagóg és esetleg - finoman szólva - alultájékozott. De azért ugye látható a különbség aközött, hogy nem tetszik neki az alapdíj-növekedés (feles többségű kormány mezei kormánypárti képviselőjeként), vagy nekiáll amellett kampányolni (egy kétharmados kormány mellett kormánypárti főcsővezetőként), hogy ne is legyen alapdíj egyáltalán, mindezt egy erőszakkal lenyomott rezsicsökkentés után, ugye abban az ágazatban, amelyben mindent az állam szabályoz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.27. 13:00:09

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Németország, Anglia, Franciaország, Dánia, Svédország, Belgium és csaknem az egész nyugat.

Ez mind a saját kezükben van. És nem külföldnek kiárusítva. Ami dán, az dán kézben van, ami német az a németeké, nem ugy mint ahogy nálunk... "
Muhahaha....

A német RWE, E.On tőzsdén jegyzett profitorientált magáncég. Sőt, én mindkettőben részvényes vagyok.
Mellesleg a német villamoshálózat kb. 1/3-t birtokolja a svéd állami profitorientált cég, a Vattenfall...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.27. 13:03:56

@zobod:
"Más kérdés, hogy a lakossági villamosenergia és földgáz árának letörése hosszabb távon valóban csak akkor fenntartható, ha a magánszférát kitúrják ebből a szektorból. "
Ja, nyilván állami kézben működik az a modell, hogy Budapesten a gáz eladási áráról, Moszkvában a beszerzésiről.

tlantos 2014.02.27. 13:29:46

Erdekes dolog ez az alapdij.
A szolgaltato el akar nekem adni valamit. Tortenetesen ehhez meroora, vezetek, stb. kell.
A tavkozlesiek mar rajottek, hogy a modemet praktikus ingyen adni, mert kulonben a delikvens nem fizet elo naluk.
A benzinkuton sem kernek tartaly es kutfejdijat, a boltos sem szamol fel keselezesi dijat. A termek araban kellene benne lenni a dolognak.
Mondjuk regen szerintem igy is volt, csak valaki kitalalta, hogy mindent reszletesen ki kell fejteni, hogy miert annyi.
Kulon vicc, amit a vizmuvek csinal. Van 1 hiteles, idonkent kicserelt fomero, ami a vizmuveke. Az azon atfolyt vizet kifizetteti a tarsashazzal. Ha az almero csal, akkor a tarsashazat verem at. Persze eleg valoszinu, hogy az egy idoben ugyanazon szerelo altal beszerelt tokegyforma vizorak pont ugyanannyit fognak csalni, de ha az egyik megis jobban, azzal max a tobbi lakot verem at. De ha a lakok megegyeznek, hogy jo ez igy, akkor a vizmu megis mit ugat bele, hogy csereltessuk ki?

DezInf 2014.02.27. 13:39:08

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Kedves NERtársak!

Az már régen kiderült, olyan témához - amihez értenétek is - nem tudtok hozzászólni. ( pontosítok: olyan téma nem létezik)

Az energiaszektorhoz ici-picit érteni kellene, hogy eligazodjatok abban az egyszerű kérdésben, hogy mit miért és hogyan :))

Olvasnotok kellene a GET, VET és KET törvényeket is, akkor nem lehetnétek ennyire ideológiai alapon sötétek.

Amikor kicsit is hozzáértést igénylő témában leálltok vitatkozni, akkor oly sötétség borul rátok, hogy még a szentjánosbogarak és mutáns világító katicák is elkerülik a környéket.

Már csak azt várom, mikor kezdtek az én nickemen az én nevemben itt szakmai tanácsokat osztogatni :)))

Csak xólok, láttam erőművet belülröl, szinkronizáltam generátort élő hálózatra.
Ez nem fenyegetés, de Benkó dixi-é land Sanyibácsi is tanusíthattya.

Szóval remélem hozzáértő hozzászólásokat fogtok a nevemben elkövetni, hajrá :))))

Gyerünk nicktolvajok, tiétek a pálya .......

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:39:59

Most aztán baszhatják a ballibsik, hogy nem ők vezetik ki.

Egyébként amit a szolgáltatók megengedtek maguknak, az kifejezetten gáz. Értelmezhetetlen számlák, kamu ügyfélszolgálat, minden szarért díjak.

Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt.

Ideje, hogy Orbánék rendet tegyenek, mert nagyon elkanászodtak.

Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki.
Persze gondolom, Orbánozásra jó.

DezInf 2014.02.27. 13:48:23

@hümhüm:

Akkor arra utalsz, hogy amit a Vegyépszer csinált, az korrekt.
Nem volt ellátási kötelezettsége, így úszott tovább az Ezüsthajóval.

Igaz, kormánymegrendelésekkel volt kitömve, csak a zormányváltás után nehézségei támadtak az állam által elvárt adóterhek államkasszába történő befizetésével.
( gondolom, eleve úgy kapták a lóvét, hogy kiszámolták mennyi adót kell abból befizetni)

A fidex már minden olyasmit eljátszott a gazdasági életben, amit el lehet játszani.

Ezért felettébb kínos, ha egy gazdasági társaság ügyeibe beleszól.

Pontosan ezért, mert ezt a cimbicégeivel már eljátszotta.

Netán arra gondolsz, pont emiatt tudja a fidex, hogy ugyanazt fogják csinálni, mint ők ?

A rabló letolvajozza a konkurenciát:)))))

vontod75 2014.02.27. 13:48:36

Közben a fidesz szó szerint beeteti a szavazókat Salgótarjánban.
hvg.hu/itthon/20140226_Napolyival_edesgeti_magahoz_a_szavazokat

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:49:04

@DezInf: Már nem működik. Sajnos csak utóbb, de végül is megjött valakinek annyi esze, hogy az admin felületen nicknév ellenőrzésénél kizárja a szükségesnél magasabb számú karakterkódokat. Persze ha valaki már jóval előbb leklónozta, akkor igen.

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:50:22

@vontod75: Mi ebben a gond? Ez az MSZP-s bögrével szemben legalább ehető.

DezInf 2014.02.27. 13:55:08

@♔bаtyu♔:

Te batyu!

El is olvasod amit írsz, vagy valaki lopja a te nicked is?

"Egyébként amit a szolgáltatók megengedtek maguknak, az kifejezetten gáz. Értelmezhetetlen számlák, kamu ügyfélszolgálat, minden szarért díjak.

Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt.

Ideje, hogy Orbánék rendet tegyenek, mert nagyon elkanászodtak.

Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki.
Persze gondolom, Orbánozásra jó. "

Azt vágod, ha a zállam olyan jó gazda, akkor miért is kellett privatizálni a közműszolgáltató cégeket?
Neked is írom: GET VET KET és esetleg az ágazati jogszabályok.

Olvasgass, művelődj aztán gyere vissza és mutasd meg milyen ügyike vagy.

"
Élő cáfolat volt az a liberális baromság, hogy az állam nem jó gazda, mert amíg az egész állami volt, addig ehhez képest minden pöpec volt. "

Valaki kérdezte, hány éves a kapitány.

Te hány éves vagy? - 16-nál több nem lehetsz
Ha annál több vagy, akkor nem tudatlan vagy, hanem szándékosan hülyének neveltek téged!

Kivlov 2014.02.27. 14:00:31

"Nem zavarja őket, hogy úgy érjük el a lassan a kampány felét, hogy a Fidesznek nincs választási programja? "

A vörösöknek van programjuk? nincs. hablatyolnak összevissza, mind másfélét mond. arról nem is beszélve, hogy ki hiszi el nekik bármit is mondanak? :D

DezInf 2014.02.27. 14:10:18

@Kivlov:

Szóval az a legjobb program, ha nincs program.
Ha nyernek, akkor nem lehet számonkérni.

Pedig úgy örülnék, ha a fidex megint azt írná a programjában, hogy a 14. havi nyugdíjat garantálja, a 15. havi lehetőségét pedig a gazdaság állapotának függvényében nyitva hagyja.

Eddig is volt szóbeli igéret további rezsicsökkentésre.
Valamelyik azt nyilatkozta, hogy kb. 35% rezsicsökkentésre lehet fedezet .

Szerintem ennél is többre.
Meg kell vizsgálni a végfelhasználói ár szerkezetét.
A törvényben,jogszabályban, blabla előírt tételeket lehetne csökkenteni de vastagon.

Pl. ÁFA, MVM lenyúlása, hálózatirányítási és elosztói díjak, ............

Tényleg van tartalék még az energiahordozók árában.
Lehet nagyot ígérni ..........

belekotty 2014.02.27. 14:12:11

@DezInf: Ne bántsd! Nem volt szike a lobotomiájához, csak láncfűrész.

Kivlov 2014.02.27. 14:13:18

@DezInf:
egy szóval se mondtam, hogy az a jó.
csak leírtam a tényeket.
amúgy meg nem ígérni kell, hanem cselekedni...

belekotty 2014.02.27. 14:14:13

@Sárga Pecsenyekacsa: Csökkentették a rezsidet... akarom mondani a sávszélességed. :-))

belekotty 2014.02.27. 14:16:25

@Kivlov: A fidesz 2010-es választási programjában hol volt a határontúliak szavazata, a manyup lenyúlása, az új gányolmány, a 27-es áfa, a rokkantnyugdíjak megnyirbálása, a bírósági ügyek irányítása, a trafikok?

DezInf 2014.02.27. 14:16:39

@Kivlov:

Lenin azt tanította: tanulni, tanulni, tanulni

A fidex: lopni,csalni, hazudni majd ezt még kétszer:)

Ja, és levezetésként hazaárulni.

Kivlov 2014.02.27. 14:18:30

@DezInf:
a maszop meg csak egyet, több nem is kell: elqrni... :D

Hamajd 2014.02.27. 14:23:54

@Kivlov:" amúgy meg nem ígérni kell, hanem cselekedni..."

Választáskor mindíg meg kell ígérni, hogy majd mit fogunk cselekedni, csak be is kéne tartani, mert ha nem akkor utólag hazugságkampánnyá minősül.

Kivlov 2014.02.27. 14:24:58

@Hamajd:
erről van szó.
de az elmúlt 25 év tapasztalatai alapján, te elhiszed bármelyiknek is, amit leír???

DezInf 2014.02.27. 14:26:49

@Kivlov:

Az mdf kormány lopott, a horn kormány is lopott, az első fidex kormány is lopott, gyurcsiék is loptak.

Ez most feljogosítja a kétharmados támogatással nyertes fidex kormányt, hogy sokkal többet lopjanak mint az előző kormányok együtt?

Ez kellő indokot szplgáltat a paksi hazaáruláshoz?

Nem érzed úgy, hogy itt nem stimmel valami?
Ha mindegyik lopott, akkor kitől loptak?

Segítek, ellopták a jelenünket, a jövőnket.
Az unokáink jövöjét most nyúlják le.

Ez látom neked tetszik.

Hány %-os részesedésed van a rablóbandában?

Borenbukk 2014.02.27. 14:29:02

@tlantos: "Kulon vicc, amit a vizmuvek csinal. Van 1 hiteles, idonkent kicserelt fomero, ami a vizmuveke. Az azon atfolyt vizet kifizetteti a tarsashazzal. Ha az almero csal, akkor a tarsashazat verem at. Persze eleg valoszinu, hogy az egy idoben ugyanazon szerelo altal beszerelt tokegyforma vizorak pont ugyanannyit fognak csalni, de ha az egyik megis jobban, azzal max a tobbi lakot verem at. De ha a lakok megegyeznek, hogy jo ez igy, akkor a vizmu megis mit ugat bele, hogy csereltessuk ki?"

Mondjuk azert mert torveny kotelezi ra? A szolgaltatot nem erdekelne az egesz. Kiszamlazza a fomeron athalado vizet a tarsashaznak, aztan osszatok el egymas kozott. Akkor mondjuk azert konyulna le a szad rovidesen, mert te baszakodhatnal a notorius nem fizetokkel, vagy fizethetnel helyettuk is. Akkor ugyanis a tarsashaz tartozna egyben, es az egesz hazban korlatoznak a szolgaltatast. Futesnel meg erdekesebb, mert azt teljesen ki is lehet kapcsolni, mig az ivovizet csak korlatozni.

Kivlov 2014.02.27. 14:29:56

@DezInf:
olyan sokat lopnak, mégis épül az ország és még a hiány is alacsony. csak értenek ezek valamihez. :D

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:32:36

@♔bаtyu♔: "Ez a poszt pedig baromság, hiszen aki bevezette, ráadásul vagy 12 éve, miért ne vezethetné ki."
Igazad van, bármikor csinálhatnak segget a szájukból, ha a választási harc ezt indokolja. :)

Borenbukk 2014.02.27. 14:34:04

@Kivlov: A micsoda epul? Lattad mar mostanaban a beruhazasi ratankat? Es abban az unios tamogatasok aranyat?

tlantos 2014.02.27. 14:35:37

@Borenbukk: A haz kenytelen kifizetni, ergo nem korlatozzak. Masreszt ha nem diktalja be, vagy kevesebbet, akkor is a hazra verik ra.
Foleg az a jo, amikor egy lakasban van 3-4 vizora, es nemelyiken 2 oracsere kozott akar 50-60 m3 is elfogy. Nyilvan nagyon kockazatos bennhagyni, mert ha rosszul mer, hatalmas karokat tud okozni.
Jellemzoen ki ajanlkozik kapasbol, hogy kicserelni neked? Hogy, hogy nem, hat nem epp a vizmuvek. Kinek is az erdeke? Regen meg a hitelesitessel sz.pattak, hogy azt meg kulon kellett.
Lassuk be, ugy volt ez megcsinalva, hogy mindekeppen a fogyaszto szivjon.

Kivlov 2014.02.27. 14:36:45

@Borenbukk:
és? ferkóéknak is lett volna lehetőségük az EU pénzeket lehívni. dehát: "...nem csináltunk semmit..."

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:44:12

@Kivlov: Áruld már el, hogy mi épül az országban a stadionokon kívül? Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy a mostani kormány idejében milyen beruházásokat és milyen értékben tárgyaltak le és abból mi valósult meg.

Kivlov 2014.02.27. 14:45:53

@Vombatus Ursinus:
sokminden. sportközpontok, utak, szeméttelepek stb.

Borenbukk 2014.02.27. 14:49:10

@tlantos: "A haz kenytelen kifizetni, ergo nem korlatozzak."

Tenlyeg? Kenytelen? A lako nem kenytelen? Vagy ha a lakok nem fizetnek a tarsashaznak, akkor a kozoskepviselo kiveszi a Gazdalkodj okosanbol a jatekpenzt es azt adja a szolgaltatonak?

etruszk 2014.02.27. 14:49:20

@fda: De azt is érdemes összevetni, hogy ott egy cégnek milyen adóterhei és költségei vannak.

Hamajd 2014.02.27. 14:49:22

Pártjaink 25 év elteltével, még mindíg a rendszerváltás adta lehetőségeket akarják kihasználni. A mérték, pedig egyre nő, hiszen versenyhelyzet van.

DezInf 2014.02.27. 14:50:39

@Kivlov:

Jól van.
Te érdekelt vagy a maffia-ologarchia működésében.

Akkor ne is olvasd tovább, neked felesleges:

Szétverik az oktatást.
Preferálják a szakképzést.
A cél: olyan semmihez sem értő szakmunkások tömeggyártása, akik jók lesznek összeszerelő üzemekbe. Önálló gondolkodásra, kreativitásra képtelenek, mert olvasni,írni,számolni sem nagyon tudnak.

Tudod mi az a K+F ?

Még a kifejezés is eltünt a közéletből.

Összeszerelünk!!!!!!!!

Mi lesz akkor, ha Ukrajna EU tag lesz?

Szerinted milyen az ottani bérszinvonal a mienkhez képest?

Ellopják, leépítik a jövőt. Ennyi.

Borenbukk 2014.02.27. 14:51:25

@Kivlov: Tenyleg nem hivtak le? Akkor kulonosen jol csinaltak ezek a Gyurcsanyek, mert alattuk (szerinted EU nelkul) joval magasabb volt az emlitett beruhazasi rata.
Kicsit belebonyolodtal ebbe nem? :)

dos passos 2014.02.27. 14:52:11

Az a helyzet, hogy a nonprofit közszolgáltatás nem feltétlenül olcsóbb, mint a profitorientált, sőt, a lényeg az árszabályozásban van.

Forprofit céget is lehet arra kötelezni, hogy a szolgáltatás árát (monopolhelyzete miatt) meghatározott számítási metódus szerint alakítsa ki.

Hanem, ami a forprofit cég tevékenységét mozgatja, folyamatos útkeresésre, új megoldásokra, innovációra és személyi állományának folyamatos képzésére, illetve a legjobb szakemberek alkalmazására ösztönzi, az pont a profit.

Ha ezt az ösztönzőt kivesszük a rendszerből, akkor csak azok lesznek érdekeltek egy adott szolgáltató (úgy ahogy való) működtetésében, akik ALKALMAZOTTKÉNT, a mindennapi fizetésükért dolgoznak.

Ha nincs profit, nincs értelme ilyen cégben magánemberként (forprofit cégként) tulajdonosnak lenni, így majd az államra marad az egész szektor.

Nem biztos, hogy az állam csak rossz tulajdonos lehet, de, eddigi tapasztalataim alapján azt nyugodtan merem állítani hogy a magyar állam az lesz.

A politikusok majd benyomják a rokonaikat, a haverjaikat meg a strómanjaikat a cégekbe, kiszippantják a zsét mindenféle egzotikus tanulmányokkal meg konferenciaszervezéssel, a cégvezetők majd elutazgatnak a világ száz irányába tapasztalatot gyűjteni, és láss csodát, egy fia fillér osztalék kivétele nélkül harminc év alatt ránk rohad megint az egész.

etruszk 2014.02.27. 14:52:17

@hümhüm: Az a pénz az övék vagy nem? Vannak törvényi kötelezettségeik az eredménytartalék tekintetében? Ha nincs kötelezettség, vagy a kötelezettségnek így is megfelelnek, akkor mi köze hozzá bárki másnak?

Kivlov 2014.02.27. 14:53:43

@Borenbukk:
te mondtad, hogy nem hívták le,. engem hidegen hagy a sztori.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 14:56:17

@Kivlov: Jó, de néhányat konkrétan!

Kivlov 2014.02.27. 14:57:29

@Vombatus Ursinus:
stadion hegyek. szemétlerakók tömkelege. csatornázások özöne. árvízvédelmi munkák. útfelújítások. stb. nézz utána, ha kíváncsi vagy.

Borenbukk 2014.02.27. 15:01:35

@Kivlov: Ugyetlen kiserlet, nem mondtam. Azt mondtam, a mostani beruhazasok vannak szinte csak unios penzbol, es meg igy is nagyon alacsony a rata.

DezInf 2014.02.27. 15:02:41

@hümhüm:

Ugye hümérke, te csak ideírod amit elédraktak, aztán méssz a következő blogra?

Megmutatnád, hogy az alapdíj tekintetében arrogáncs tóni milyen kivételeket emlegetett?

A mérőórák cseréjénél ki hangsúlyozott ki és mit?

Mert emlékeim szerint az újságírók jelezték, hogy a nagy rezsicsökkentési lázban elfeledkeztek megnézni a saját törvényeiket. Ök jelezték, hogy ezzel jól kicsesznek az önkormis távhősökkkel, hiszen ez csak nekik gáz, nem a gázosoknak.

Persze szívesen elolvassuk a te verziódat is, csak hivatkozzál rá :))

Kivlov 2014.02.27. 15:04:01

@Borenbukk:
tudod, melyik ráta alacsony. az SZJA-é! :D :D :D

DezInf 2014.02.27. 15:10:32

@Kivlov:

"Kivlov 2014.02.27. 14:36:45
@Borenbukk:
és? ferkóéknak is lett volna lehetőségük az EU pénzeket lehívni. dehát: "...nem csináltunk semmit..." "

Most akkor ki nem hívott le mit?
És ki állította hogy lehívta, ha nem te?

"Kivlov 2014.02.27. 14:53:43
@Borenbukk:
te mondtad, hogy nem hívták le,. engem hidegen hagy a sztori. "

Ne légy már ilyen következetlen!

Gyúrcsány a hibás mindenért!
A fidex győzni fog, még ha beledöglünk is :)))

Az elmúlt 24 évben kirabolták az országot, kivéve az első meg a második fidex ormányt, meg a gyevi bírót!

Már csak egy rövid kérdés: a következő négy évben kiktől és mit fog lenyúlni a fidex?
Mert ha elfogy a lenyúlható szajré, akkor nagyon cúna világ jön. Megindul a rablóoligarchák közti osztozkodás mint az olajszőkítők végnapjaiban.

Az igazi röhej az, hogy szinte változatlan szereposztásban fogják egymást robbantgatni. (persze azok már nem fognak jáccani, akiket addig a túlvilágra küldtek)

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 15:10:44

@Kivlov: "nézz utána, ha kíváncsi vagy. " Aham... Tipikus fideszes szarkenés. Én utánanéztem, azért kérdeztem tőled, hogy mennyire megalapozottak az állításaid. Elárulom: semennyire. Nem épül itt semmi, csak néhány stadion. A többi az lófasz és esti fény.

etruszk 2014.02.27. 15:27:47

@Kivlov: Tudod, hogy közben eltörölték a járulékplafont?

belekotty 2014.02.27. 15:38:39

Az áramszolgáltatók állami kézben voltak. óriási veszteséget termeltek. Pl az Elműben jöttek a németek, elzavartak 3000 leolvasót és pénzbeszedőt, bevezették az éves számlázást. Jé, az Elmű nyereséges lett. Na most gyorsan nonprofittá teszik.

Secnir 2014.02.27. 16:22:28

@Vombatus Ursinus:
" Áruld már el, hogy mi épül az országban a stadionokon kívül? Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy a mostani kormány idejében milyen beruházásokat és milyen értékben tárgyaltak le és abból mi valósult meg. "

elmondom neked @Kivlov: helyett: semmi. :D
így, röviden. egy métert nem tud felmutatni: szíjgyártó külföldön tárgyal, de üres kézzel jön haza; viktor idehaza tárgyal azokkal, akik már termelnek, hogy ne menjenek el; lázár újraosztja a földeket és egyéb javakat, hogy úgy nézzen ki, mintha - de amúgy semmi :D

feketeesfeher 2014.02.27. 17:03:22

Annyira nincsenek beruházások, hogy a multkorjában már egy miniszter ment felavatni egy háromállásos szerelőműhelyt.

közrabszolga 2014.02.27. 17:40:16

Csúti patkány 4 éve:

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
– A rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– A szociális öntemetés bevezetése
– Szociális hozzájárulási adó bevezetése
– Elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– Közművezeték-adó
– A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
– Kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel.
– Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek... Válasz erre Tetszik Jelentem ma, 15:59
szablyafűrész
– Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre,
-Betététi kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– Telekommunikációs adó
– „Cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
– Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

– Nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– Közmunkások nettó 61ezer forintos fizetésének 49 ezerre csökkentése
– Munkanélküli segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28 ezerről 22 ezerre csökkentése.
– Egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– Pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– Tandíj de facto bevezetése
– Asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– Mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– Egészségügyi járulék emelése

NYJetsTD 2014.02.27. 19:26:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Még több évig is eltart?"
El. A sok hülye a vérét is adná érte.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Miért? Még lesz gyertya?? :(("
Lesz az még sokáig. Amíg az EU-nak megéri pénzzel tömni minket. De ha egyszer a politikai és gazdasági előny elfogy....

@röhögő: ne zavard össze negatív adatokkal. Ilyenkor mindig újra kell telepíteni az "emútnyócév" szoftvert.

közrabszolga 2014.02.27. 20:16:54

A városban ahol élek megjelent egy álláshirdetés:
Foglalkozás megnevezése:
Számviteli ügyintéző (PÁLYAKEZDŐ!)
Várható bruttó kereset (Ft / hó):
118 000 (nettó 77.290)

NO COMMENT.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.27. 20:21:26

@♔bаtyu♔:

"Most aztán baszhatják a ballibsik, hogy nem ők vezetik ki. "

Nem is ők vezették be.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 20:48:09

@Secnir: Eltűnt a sporttárs a blogról. Nyilván máshol is kell még hazudozni néhányszáz karaktert.

Vombatus Ursinus 2014.02.27. 20:51:41

@feketeesfeher: Ott fog dolgozni fél Magyarország, de Kivlov gyerekei mindenképp. Közmunkásként. Vagy 4 órára bejelentve tizenkettőt. Fejlődünk. Ez az igazság.

vontod75 2014.02.27. 21:06:58

@közrabszolga: 1180 + kaja szállásért már mosogatni is lehet a lanancoknál

vontod75 2014.02.27. 21:13:53

Labancoknál.... Ja 16000 ojróig nem fizetsz szja-t

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.28. 07:23:24

@hümhüm: Ha marad az alapdíj, akkor mégis mit hisztiznek hogy megszüntetik? :D
Csöbörből vödörba?
Mert nem az internetszolgáltatás alapdíja a sok, hanem a vellany meg a gáz...
Ennyit rólatok...

jaegtoer 2014.02.28. 07:31:41

@kovi1970:

"_A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt? Ezt a szolgáltatók jobb helyeken a gáz árába szokták beépíteni.
De ha már fizetem a szolgáltató helyett, akkor miért nem kapok a befizetett összeg értékében tulajdonrészt, részvényt a cégből? Na ez itt a legnagyobb probléma. De most már értek mindent. Mit várok mégis? Fideszesek találták ki ezt a lehúzást, most meg vissza akarják csinálni? Bekaphatják!_"

nem a szolgáltató helyett fizeted. csak a költségek megoszlanak a szolgáltató és az elosztó között. (ez ennél ey kicsit összetettebb, de most nem részletezem). az elosztó bevételeiből (alapdíj+egyéb szolgáltatások díja) tartja fenn és üzemelteti a több ezer km gázvezeték hálózatot amit befizetünk a számlában. ha nincs bevétele vagy nem elégséges, akkor előbb utóbb tönkre megy a hálózat. amit nem látsz vannak nyomásszabályozó állomások, amelyek funkciója, hogy a gáz el is jusson a konvektorodig, vagy a tűzhelyedig. a nyomáshoz energia kell. az energiáét elő kell állítani, vagy meg kell venni. ez is költség. az hogy a gáz fűtőértéke folyamatosan a törvényben foglaltaknak megfelelő legyen szintén költség ráfordítást igényel, azt folyamatosan ellenőrizni kell (ez nem colstokkal, kalapáccsal megy) a nyomásszintet folyamatosan számítógépes adatbázisban rögzítik, és számos műszaki tevékenység van, amit az elosztók "láthatatlanul" végeznek.

Olyan ez, mintha az építkezéskor csak a téglát, a homokot, a meszet, a betont, az ajtót az ablakot és a kőművest és az ácsot akarnád csak kifizetni, a vizvezeték-, a villanyszerelőt, a burkolót, festőt, az ácsot meg nem. a gázszerelőt direkt kihagytam.

azt a "luxust" is meg kell fizetned az alapdíjban, hogy ha úgy tetszik, bármiko(r!) tudd használni a gázüzemű eszközeidet. ha sokallod az alapdíj összegét, nem biztos hogy az a magas, sokkal valószínűbb, hogy a jövedelmed alacsonyabb a szükségesnél.

mi újság Szekszárdon?:)

Satyala 2014.02.28. 09:52:46

@tobeor: "Szóval nyomulnak ezek mindehol. Erősen gyanítom hogy fizetnek is aláírások után, butus kis festett szöszi ez a pultos csaj is, komoly motiváció kellhetett neki hogy még a mellét is kitegye az aláírásokért."

Nálunk egy kis csaj járt, viccből megkérdeztem hogy mennyit kap érte? Nos, 100 Ft aláírásonként.
A Fidesz hülye dumáját el lehet felejteni a 100.000 + aktivistáról! Fizetett emberkék gyűjtik az aláírásokat! Viszont az megérne egy misét, hogy miből is van fizetve.

SirTocy 2014.02.28. 10:15:07

Mint olyasvalaki, aki közvetlenül érintett a dologban, szeretném megköszönni a FIDESZ-nek a rezsicsökkentést. Szeretném kifejezni hálámat azért, mert bár elvileg kurvára megcsökkentették mindenhol a rezsit, mégis évről-évre többet fizetek, azért pedig egyenesen külön köszönet, hogy (egyébként cseppet sem leplezett) féregtestű furkálódásukkal csak sikerült elérniük, hogy szétverjék a legjobb munkahelyet a szakmámban a lakóhelyemen, sőt, megkockáztatom, az egész régióban - tényleg, köszi, hogy újra álláskereső lehetek, alig vártam már. Ja, és nekem egyik FIDESZ-troll se próbálja megmagyarázni a rezsiháborút, meg hogy mi mennyit csökkent, mert elég jól belelátok bizonyos dolgokba, és tudom, mennyire lófaszt se ér az egész.
Lehet itt vitázgatni azon, hogy megéri-e újra állami kézbe venni a közműszolgáltatást, lehet-e ezt nonprofit módon csinálni - csak rohadtul semmi értelme, mert nem arról szól ez az egész, hogy hogyan éri meg jobban az országnak, hogyan lesz olcsóbb a Zembereknek.
Ez az egész arról szól, hogy a Vitya valamelyik haverjának kell egy nagyvállalat, hogy oda jól be lehessen tenni a sógorokat, vőket, komákat, komámasszonyokat. Semmi másról. Majd itt is úgy lesz, hogy a fejesek saját maguknak írják a szerződéseiket a 120 milliós végkielégítéssel, miközben a nagy, nemzeti, nonprofit energiaszektor majd jól megáll a saját lábán. Persze, hogy megáll majd, mert ahogy a postban zero is írta, majd szépen betömködik a rohadtul inkompetens, fenntarthatatlan, "mindenre-kurvára-ráérünk-mert-úgysem-versenyzünk-senkivel" jellegű működésből eredő, gigantikus lyukakat ennek a mocskosul hazafias, Fullmagyar Atomkirály Szolgáltató cégnek a büdzséjén.
Egy percig se higgye el senki, hogy itt bárki is törődik a kisemberek problémáival és/vagy rezsijével.
EGY. PERCIG. SE.
Na mindegy... Akinek agya van, az már úgy is kitalálta ez utóbbit, akinek meg nincs, annak úgy is fölösleges tanácsot adni, szóval visszatérve a tárgyhoz: köszi Vitya. Hálám üldözzön a sírig! Vagy a sírba.

ursus artos 2014.02.28. 10:38:44

@közrabszolga: na pont ezekért kell ismét Orbánra szavazni.

ursus artos 2014.02.28. 10:41:03

@SirTocy: "Mint olyasvalaki, aki közvetlenül érintett a dologban, szeretném megköszönni a FIDESZ-nek a rezsicsökkentést."
Nyilván, ha emeljük a reszi árát, az meg munkahelyeket teremt...

SirTocy 2014.02.28. 10:50:42

@ursus artos: Az egész HSZ arról szólt, hogy ennek az egész "rezsiharcnak" pont a rezsihez nem volt semmi köze, csak arról szólt, hogy Orbán szép módszeresen el tudja törni a közműcégek térdeit. Ne forgassa ki kend a szavaimat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.01. 09:46:09

@ursus artos: Ha ilyen egyszerű lenne. Az elbszott módon történő csökkentés viszont elég sok kárt okoz.

Meridian74 2014.03.02. 19:34:34

Nem értem a posztot. Talán álljon széles vigyorral a Fidesz, mint 2002-ben, és ne csináljon semmit sem? A negatív kampánnyal való beszopatást nem ők kezdték, de 2x is beszívatták őket, akkor senki ne csodálkozzon, hogy felveszik a kesztyűt. Azon meg végkép senki be nem sértődjön, ha ezt a műfajt jobban csinálják, mint a balfasz, kocsonyatestű féreg ellenfelei.

ati27 2014.03.04. 07:56:27

@Meridian74:
ja, hogy neked a kampàny a lényeg! Ahhoz mit szólsz, hogy jópàr vidéki vàrosban csak s fidesz plakàtolhat? Esélyegyenlősèg, mi? Ilyet azért még az àltalam finoman szólva "nem kedvelt" szocik sem csinâltak! Lassan az àltalad kocsonyatestűnek nevezett oldal gerincesebb mint a fidesz. Bizony ég a pofàm hogy nemegyszer ràjuk szavaztam! Azt meg plàne hogy nem egy Orbàn beszédre elutaztam! A fidesz elmúlt 4 éve utàn lassan nem hogy nem hiszek nekik, hanem igencsak azt gondolom, hogy amit mondtak sugaltak a "màsik" oldalról annak a fele sem igaz! Söt, nem lennék meglepve, hogy a hàttérben létezik valami titkos "paktum" közöttük, és ez az egész csak színjàték...

Hamajd 2014.03.04. 13:28:17

@ati27:

.........és lőőőn világosság.:))))))

Occam beretvája 2014.03.05. 21:04:45

@ati27: Igazad van.
Ha több plakáton látnám pumuklit, meseházyt, meg ferenctestvért, és azt a ÉÉÉÉÉS-es picsát
tuti hogy rájuk szavaznék. :-)

süti beállítások módosítása