Skip to content


       Szűrés lista

Hétből négy

Az Eurostat a legfrissebb tanulmányában a Horvátországgal kiegészült EU28 régióit vizsgálta meg, összesen 272 régiót, az egy főre jutó GDP alapján (2011-es adatok). 

A 272 régió utolsó, legszegényebb 20 régiója között 4 magyar régió szerepel.

Úgy, hogy 7 magyar régió van összesen. Vagyis az ország nagyobb része az EU legszegényebb része, miközben évente legalább 1000 milliárd támogatás érkezik Brüsszelből.  

Jobban teljesít?

régiók.jpg

régiók2_1.jpg

Címkék: eu

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr765836351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.28. 09:19:22

Jaaj Zero,rossz helyen nézed!
Nézz csak körül simicskáéknál és vikiéknél!

NYJetsTD 2014.02.28. 09:35:01

Gyanítom, hogy ha lesz 2013-as adat, az se sokkal különbözik.
Viszont feltűnő és figyelmeztető a top 10-ben ötödik Pozsony és kilencedik Prága.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kellene nekik egy régiót kialakítani, egyből mi lennénk a dobogó felső fokán. Amatőrök, hogy még nem intézték el. Pedig micsoda hivatkozási lehetőség. Magyarország jobban teljesít... : )

Zedder 2014.02.28. 09:36:04

Nahát, ide még jobban illik az előző rövid hozzászólásom, inkább csak idemásolom a másik bejegyzésből:

hogy kit érdekel? Láthatóan van legalább 1-2 millió szellemi toprongy, akiknek még 2014-ben is gyurcsányozással indul és végződik a napjuk. Őket nem érdekli, hogy mi van a világban, őket az érdekli, hogy "magyarország jobban teljesít". Kár, hogy ezt azon a nyamvadt 93000 km2-en kívül senki sem látja és hiszi el. A másik oldalnak szintén megvan ez a pámilliós szellemileg sérült bázisa. A világ közben meg elhúz a magyarok mellett, és majd a történelem szemétdombja talán megállítja a hanyatlást.

Mivel a népet lecserélni nem lehet, és jelentős változásra sem lehet számítani a jövőben, ezért az van, hogy aki nem csak túlélni, hanem rendes életet akar élni, az szépen lepattan, és ennyi. Az utolsónak a villanyt sem kell lekapcsolnia majd, a közműcégek elleni háború miatt magától szétrohad az egész.

Csumpitáz Alfréd 2014.02.28. 09:37:40

Továbbá a Közép Magyarországi régió Budapesttel sem fért be az első 20-ba, miközben Prága és Pozsony ott van...

dH2K · http://dh.squidcode.com 2014.02.28. 09:39:02

na és a felcsúti stadion az már smafu? hogy nektek semmi se jó!

lyken 2014.02.28. 09:51:06

Bocsi, OFF, de nem bírom megállni...
Az azért vigasztaló, hogy van nálunk élhetetlenebb ország: hataratkelo.blog.hu/2014/02/28/egy_embert_probalo_orszag
Ohwait.... Jut eszembe, mostanában kelet a cél...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.28. 09:57:49

Hamarosan jönnek a fieszbirkák,hogy 8 év elkúrásait nem lehet hipp-hopp helyrehozni.
Küldjétek el őket a nevemben is legyetek szívesek.
De azért:
-fideszbirkák!takarodjatok a jó édes retkes telibebaszott kurva anyátokba!
Na viszlát!

lyken 2014.02.28. 10:02:11

Cikkre: Majd jönnek a fidesz trollok és elmondják, hogy azt úgy kell nézni, hogy átlagolva a régiókat. Az meg nem számít, hogy keleten és délen éhen döglenek, mert papíron átlagolva jut nekik is.
Persze ha jön egy igazi vidéki aki elmondja, hogy lókukit se művelnek, akkor majd ő is jól el lesz küldve a fenébe. Apropó vidék: tudtátok, hogy a jelenlegi szabályozás mellett vidéken az emberek nem vághatnak le többet évi két állatnál? Ismerősnél jártunk és mondta, hogy a hatályos rendelkezés szerint 2 marhát vághat le évente és kész. A többit csak vágóhídon. Vágóhídra meg valami röhejes árú a felvásárlás. Eladná ő helyben, sőt meg is vennék helyben, de azt nem lehet. A szocik alatt is ugyanez volt és a fidesz is leszarja magasról a vidékieket.
Másik amit ismerős mesélt: nem talál munkaerőt a marhák mellé. Faluban 70% a munkanélküliség, de nem mennek el dolgozni. Kiszámolják, hogy munkanélkülire meg otthonülésre meg segélyekre kapnak annyit, hogy ha amellett nem kell dolgozni, akkor nekik az is jó. Klasz ország.

Algopirin 2014.02.28. 10:18:10

@lyken: azért ez a nemdolgozókon kívül minősíti a magyr munkaerőpiacot, munkaadókat és béreket is. szerintem.

SirTocy 2014.02.28. 10:24:54

Milyen érdekes: azok a régiók teljesítenek jobban, amik határosak a nyugatiasabb, kissé jobban szituált szomszédainkkal, illetve hát Pest-megye és környéke, az ország többi része meg teljes EU 20 legszegényebb régiójába tartozik (kb. 60%-a ez alapján a felosztás alapján?). Biztos véletlen egybeesés.

Tücsök1 2014.02.28. 10:27:10

Gyenge vagyok matekból. Nem jön ki a 2/3?
Vicc nélkül! A 80as években és a rendszerváltás után péklapáttal vertem volna hátba azt, aki azt merte volna mondani, hogy újra a 3 millió koldus országa leszünk, újratermelődő hortistanácikkal.És most már lassan mi is a koldusbot felé nyúlunk.

Horváth Balázs 2014.02.28. 10:31:32

2011-es adat, még egy év sem telt el az új kormány hatalomra kerülése óta. Szóval akármennyire utáljuk a fideszt, azért ez még az előző évek botrányos, tolvaj-rabló sáskajárásának az "eredménye". De igen, valószínűleg most sem jobb a helyzet. Mi bizonyít ez?
Teljes mértékben elvesztette a bizalmat maga iránt az elmúlt 24 év TELJES politikai hatalmat használó és azzal visszaélő gárdája, leszerepeltek, úgyhogy takarodjanak!

Transylvanianmixedgrill 2014.02.28. 10:45:59

Óóó, a jó kis statisztika, már megint. A statisztika, mint tudjuk, a kedvenc területe a propagandista spindoktor fideszesnek. A statisztika az arra való, hogy úgy olvassa ki belőle az ember a dolgokat, ahogy az neki tetszik.
Ezért aztán statisztikák számaira mutatással még soha egyetlen választást nem vesztett a Fidesz. Most is majd jönnek szektások,a kik rámutatnak, hogy minden csak viszonyítás kérdése, és ezért mindennek az ellenkezője az igaz.

lyken 2014.02.28. 11:13:37

@Horváth Balázs: "2011-es adat, még egy év sem telt el az új kormány hatalomra kerülése óta. "
úgy vártam ezt a csúcsérvet. Azért vártam, mert aki ebbe a hitbe menekül, az nem akarja tudomásul venni, hogy valamirevaló GDP növekedés 2011 óta nem volt, tehát ez az adat mai adatokkal se nézne ki jobban. Máshol volt GDP növekedés és szinte mindenhol nálunk erősebb, tehát az mérés ma csak rosszabb képet mutathatna, jobbat nem.

"Teljes mértékben elvesztette a bizalmat maga iránt az elmúlt 24 év TELJES politikai hatalmat használó és azzal visszaélő gárdája, leszerepeltek, úgyhogy takarodjanak!"
Azért ne felejtsük már el az agy nélküli tömegeket akik választottak. Akiknek az ígérgetés is bőven elég az iksz behúzására. Sőt, 2010-ben még az se kellett, mert program nélkül is meg lettek szavazva a mostaniak.
El kéne fogadni, hogy a politikust a tettei alapján kell megítélni. Tettnek azt kell tekinteni, ami mérhető gazdasági javulást hozott az országnak
Elmúlt 16 évben két márt tunkolt a bödönből. Le is fosztották rendesen. Most mégis úgy néz ki, hogy ez a két párt fogja kapni a szavazatok nagy részét. A mai átlagszavazó választ egy kedvenc pártot és annak mindent elnéz, a másikat meg köpködi. Abba nem is képes belegondolni, hogy a hajcihő ára a gazdasági egy helyben toporgás, ami többek közt azt is okozza, hogy a tőke távol marad a piactól, az ő bére meg nem nő. Közben meg akkora hitelekbe veri az országot a kormány, hogy évtizedek múlva is a kamatos kamatait fogják fizetni. Gondolkozni ma luxus, egyszerűbb a legyártott pártpropagandát visszaböfögni. Amíg brainless hülyék az emberek, addig ne csodálkozzunk, ha olyanokat választanak akik odaülnek és szépen lesarcolják őket újra, meg újra, meg újra... Tehetik, végülis a választóknak elvárásai nincsenek.

Zeppeliner 2014.02.28. 11:21:39

Érkezhet itt bármennyi támogatás a nagy része nem a gazdaság produktivitását,versenyképességét növeli, hanem a pártkatonák cégeinél landol.
Na meg persze olyan borzasztó fontos dolgok épülnek belőle, mint romaház,templomtorony, meg hektáros térkövezések.
Ja és persze olyan projektek, mint néprajzi kutatás szintén EU-s forrásból van fizetve.
Csak azt nem vágom, hogy mi a francot fogunk majd ezzel a sok mindennel kezdeni,ha többségben lesznek majd a svédek,úgyis szétlopnak mindent.
Én ha német választópolgár lennék tuti valami euroszkeptikus pártra szavaznék.
Azt sem értem, hogy az ukránoknak is mi a túrónak a hitel.Arra a pénzre is keresztet vethetnek.
Most olvastam, hogy Ózdon digitális emléktár, vagy mi a szösz fog épülni.Azt hittem lefordulok a székről.
Természetesen a statisztika hazudik, Magyarisztán tündérmese PONT

lyken 2014.02.28. 11:46:43

@Zeppeliner: Támogatnék egy olyan kimutatást ami évenként sorra veszi, hogy ennyi támogatást kaptunk, és abból mennyi növelte valóban a gazdaságot.
50 milliárd forintból például fel lehet húzni egy stadiont infrastruktúrával. Vagy 50 milliárd forintból lehet támogatni 5000 kkv-t, ami a következő 10 évben 50.000 új munkahelyet ad és befizet 50 milliárd forint adót.
Persze nem csinálják, mert 50 milliárd forint most stadionra vagy gázprémiumként fix sajátpénz, MOST. 50 milliárd forint KKV támogatásra meg "csak" adóként jön vissza, "csak" annak az 50.000 embernek lesz jó akinek lesz állása és a mutyiforint belőle nulla. Ráadásul 2,5 parlamenti ciklus alatt jön vissza. Akkor már más fog kormányozni, úgyhogy miért is érdekelné, hogy jobb legyen az országnak? A bólogató prolik így is birkameneteznek, a zsebük így is vastagodik, a rezsiharc eladható annak ellenére, hogy közismert tény, hogy a rezsi árát az állam szabályozza és 60% haszna van rajta. A szolgáltatókat 1-2% haszon miatt ekézik. De az államnak ugyanakkor 60%. És a nemgondolkozó hülyék ennek ellenére mennek és bólogatnak nekik.
Keresztkérdés: a politikus tényleg teljesen hibás? Vagy csak dolgozik és látja, hogy a választóinak ez is elég, úgyhogy nem erőlteti meg magát?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:16:09

Köszönjétek meg Lopcsány-Libajnai-Kuncemaci trionak, akik Szlovákia szintje alá züllesztették az országunkat 2002 és 2010 között! Tapsoljatok nekik, hajrá hajrá!

És még csodálkoztok, hogy 4 éve alatt nem lehet itt csodát tenni?! Rohadékok! Persze hogy nem, sokkal több idő kell kijavítani a ballib álmokfutást. 4 év alatt nem lehet kijavítani mindazt amit okoztak nekünk a maszep-szadesz tandem. SOHA TÖBBÉ nem kérjük őket!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:19:29

@Zedder:

"Láthatóan van legalább 1-2 millió szellemi toprongy, akiknek még 2014-ben is gyurcsányozással indul és végződik a napjuk."

BAzdmeg! 4 év alatt szerinted ki lehet javítani ennyi mindent amit azok elkúrtak?! Hát nem! Csodát senki sem tud csinálni ennyi idö alatt, de most legalább fejlődünk.

Apropó hogy is volt az a -6,6-es "fellendülés" 2009-ben?! Akkor nem a Fidesz kormányzott.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:23:26

@lyken:

"El kéne fogadni, hogy a politikust a tettei alapján kell megítélni. Tettnek azt kell tekinteni, ami mérhető gazdasági javulást hozott az országnak"

Igazad van, 2010 tavasz elejére a CSŐD szélén állt Magyarország. El is lettek zavarva a balliberálisok. Most viszont NINCS csődhelyzet.
2010 elején sokkal rosszabb volt az állapot itthon mint ami most Görögországban van, a többi mellébeszélés!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:25:36

@Zeppeliner:

"Én ha német választópolgár lennék tuti valami euroszkeptikus pártra szavaznék."

Én nem szavaznék euroszkeptikus pártra, igy a dzsobbikra se fogok, abban viszont egyetértek velük hogy az EU-bol lépnünk kell kifele!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:26:48

@Zeppeliner:

Ja, az megvan, hogy az EU megszabja hogy mire ad pénzt?! Azt nem a Kormány dönti el, hogy az EU-s pénzeket mire költse, hanem aki adja, az EU!

Endrődy 2014.02.28. 12:27:14

2011-es adat...köszi...azóta a helyzet nem egy pöppet változott! nézzük csak meg a foglalkoztatottak számát...

Azért azzal kellett volna kezdeni, hogy ezek 2011-es adatok, mert így, hogy csak zárójelben van, elég félrevezető...

Algopirin 2014.02.28. 12:28:00

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: hát igen, az EU-ba is csak toljuk be a pénzt meg a tudást, és töredékét kapjuk csak vissza.
A sok gyurcsányista meg nem hajlandó tudomásul venni, hogy nem jó nekünk ez, hogy nettó befizetők vagyunk.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:34:33

@Algopirin:

"hát igen, az EU-ba is csak toljuk be a pénzt meg a tudást, és töredékét kapjuk csak vissza. "

Pontossan. Arrol nem is beszélve hogy folyton jöttök az EU-s pénzekkel amiket időnként adnak nekünk, ezzel csak az a baj, hogy ők döntik el hogy mire adnak pénzt és nem mi!
Stadionok is azért épülnek, mert az EU fingik egyet és azt mondja hogy ezért ad pénzt, tehát ezt másra nem költhetjük.
MEgszabja hogy mire ad pénzt.

Netuddki1979 2014.02.28. 12:57:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Még sose volt ekkora az államadósság

Index
2014. február 27., csütörtök 16:48 |

A januári órási ugrást követően februárban tovább hízott központi költségvetés bruttó adóssága, így az elérte a 22 934,8 milliárd forintot, ami újabb történelmi rekord – írja az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK)"

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 12:58:41

@Netuddki1979:

A GDP arányosat nézd, ami százalékban van kifejezve, ez számít igazából! És ez csökkent 2010 ota! 80 alatt van már!

Hamajd 2014.02.28. 12:59:46

Ez a poszt tökéletesen alkalmas a még maradék optimizmus totális kigyílkolására.

Netuddki1979 2014.02.28. 13:02:51

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: mi az, hogy ez számít igazán? :D Soha ennyi pénzel még nem tartoztunk másoknak. Az, hogy most ez a GPD 80, vagy 80,1%, hát tök mindegy...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 13:06:42

@dr. Aullah: @Netuddki1979:

Ki nem szarja le a nominális értéket? Minden hozzáértő közgazdász csak azt nézi hogy mekkora a GDP arányos államadóssáfg!!!

dr. Aullah 2014.02.28. 13:09:34

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Január után februárban is tovább nőtt az adósság, újra 80 százalék felett vagyunk."

Hamajd 2014.02.28. 13:12:33

Tudóskáim nektek nem az a dolgotok, hogy mindenféle államadóssággal foglalkozzatok, hanem, hogy április 6.-án a megfelelő helyre tegyétek az X-et.:)))))

Netuddki1979 2014.02.28. 13:13:28

1) Van 100.000Ft havi bevételed 80.000Ft havi adósságod. Az adósságráta 80%
2) Van 101.000Ft havi bevételed 80.500Ft a havi adósságod. Az adósságráta 79,7%

Melyik esetben tartozol több pénzel a hiteleződinek?

Az, hogy most véletlenül, hála a jó időjárásnak meg a stadionépítéseknek 2%-os GPD növekedés lett nem nagyon érdekel. Persze ez is csak azért 2%, mert előtte meg csökket, azt is a mezőgazdaságra fogták.

Fene, annyiszor megfogadtam már, hogy nem írok neked, mert tök felesleges.

Most gondolj bele, egy olyan emberrel állok le vitatkozni, aki szerint PAKS II 4/5 részét, az oroszok ingyen megépítik nekünk :-D

Kovács Ferenc 14 2014.02.28. 13:14:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mindent nem lehet kijavítani négy év alatt. De legalább egy valamit mondjál, ami mérési hibahatrt meghaladó mértékben javult a zemútnégyévben! Csak egyetlen egy dolgot, és igérem, hogy áprilisban a fideszre húzom az ikszet.

Kandeláber 2014.02.28. 13:15:10

És ebben mi a hír?
A gatyaváltás óta a félperifériáról a perifériára szorultunk, hála a mindenkori kormányok gazdaságpolitikájának.
Persze volt amikor mondta egy derék miniszterelnök, hogy "nagy a jólét"...:D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 13:17:32

@Kovács Ferenc 14:

Nött a foglalkoztatottaág, csökkent a munkanélküliség.
Csökkent az adó, ugye 16% most az adó és egykulcsos
Családi adókedvezmény
Rezsicsökkentés (most jön majd a 4.-ik)
...

Netuddki1979 2014.02.28. 13:24:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Bárki, akinek 3 számjegyű az IQ-ja és képes gondolkodni, csak a kormány által mondott számokból rájön, hogy soha nem dolgoztak még ennyire kevesen... vond le szépen belőle a közmunkásokat (legalább dolgoznának!!! Nálunk egész nap a parkban üldögélnek és a világon senkit nem zavar!!!!!!), meg azokat akik külföldön dolgoznak, és rögtön -800.000. Hoppá. Szerencsétekre, és nekünk pechünkre, ilyen emberből van kevesebb...

Fene, annyiszor megfogadtam már, hogy nem írok neked, mert tök felesleges.

Most gondolj bele, egy olyan emberrel állok le vitatkozni, aki szerint PAKS II 4/5 részét, az oroszok ingyen megépítik nekünk :-D

Hamajd 2014.02.28. 13:27:52

Ezek a régiófelosztások honnan származnak, tán csak nem a 2010 előtti Magyarországfelosztó elképzelésekből.?

lyken 2014.02.28. 13:32:17

"2010 tavasz elejére a CSŐD szélén állt Magyarország."
1. Ne haragudj, ha ezt nem hiszi el senki annak a szájából aki szerint dübörög a gazdaság.
2. Ha elhiszem, hogy 2010 óta kihúzott minket a kormány a csődből és megnézem a GDP mutatókat, akkor azt látom, hogy lényegi növekedés nem volt. Ezek alapján még mindig csődben van az ország. Most akkor Magyarország jól teljesít, vagy csődben van? Most akkor te hazudsz, vagy azt mondod hogy a kormány hazudik?

Hamajd 2014.02.28. 13:43:29

@Gerusz:

Az még a hibahatáron belül van, sőt nincs is.
Kovács Ferkó mehet voksolni a Fideszre.:)))))))))

Gonosz Repülőmókus 2014.02.28. 13:43:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Anyád picsája te hülye!

Elnézést a többiektől, de ez már nem ment másképp...

Zeppeliner 2014.02.28. 14:07:28

@lyken: Az a gond, hogy a kkvk zöme is megkapja a pénzt aztán viszont látásra.
Kutatgatnak,fejlesztgetnek évekig egyetemek,cégek egymással szépen elkooperálnak aztán piaclképes termék sosem születik.SOHA.Én is egy ilyen cégnél dolgozok, jobbára csak bérmunkát végzünk.
Ez már a szocializmusban is így volt.Anno a vörös báró ezt szóvá is tette, hogy lehet az hogy számos műszaki intézménnyel kapcsolatban van a Rába mégis ha pl nagy teljesítményű Euro dízelmotor kell akkor marad a külföldi licenc.Csak őt nem bírták elmeszelni, mert túl nagy falat volt.
Ez a hozzáállás máig megmaradt főleg az állami szférában és az ahhoz közel álló emberekben.
Egy begyöpösödött kis ország nyakig korrupcióban ahova dől a lé.
Dióhéjban sajnos ennyit tudok mondani a kkv szektorról.

Zeppeliner 2014.02.28. 14:08:19

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Olyan hülye vagy, mint a segg.Van még kérdés?

lyken 2014.02.28. 14:23:31

index.hu/belfold/2014/02/28/soha_nem_volt_ennyira_stabil_a_parkotodes/
" a 2010-ben a Fideszre szavazók 89 százaléka most is a Fideszre szavazna"

A Fidesz szavazó számomra egy talány. 2010-ben azért választották meg a Fideszt amit addig kommunikált. Aztán 2010 után mindennel szembement amit addig ígért a választóinak
Megdöbbentő, hogy van 89% akinek mindegy, hogy hazudnak, akkor is megszavazza őket. Valaki írja már meg ebből a 89%-ból, hogy miért? Mikor a Feri azt mondta, hogy "hazudtunk", akkor ment az utcán gyujtogatás meg a TV dózerolás. Most nem a Feri hazudott, hanem a Viktor. Neki viszont láthatóan tolerálva van és még mentegetitek is. Komolyan érdekel, hogy miért?

lyken 2014.02.28. 14:27:29

@Zeppeliner: Láttam pár jó sturtup ötletet akik piacképesek, jó az ötlet, viszont egyértelmű, hogy a gazdasági környezet nem alkalmas számára. Ill. vannak kis családi vállalkozások amik remekül tudnak működni ha hagyják. Kertész, riasztószerelő, villanyszerelő, stb. Nem a 100 fős KKV-ra gondolok külföldi tuajdonossal. A kéttulajdonosú kkv 5-6 bejelentett kertésszel nyilván nem a gigacég kategória, de sok ember ebből élne, ha hagynák. Viszont a gyakorlat az, hogy őket nem hagyják annyira, mint a milliárdos áfa csalókat.

lyken 2014.02.28. 14:33:40

" a 2010-ben a Fideszre szavazók 89 százaléka most is a Fideszre szavazna"

Egyébként a 89%-ot erősen feltételesen fogadom csak el, mivel egészen véletlenül egy kormány által szponzorált ember állt elő vele és a többiek 50%-os értékéhez képest "kissé" eltérő.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 14:43:48

@lyken:

Egyszerü: Jól kormányoz a Fidesz, semmi sem igaz a baloldali rágalomhadjáratból, mert ha igaz lenne hogy mennyi mutyi van a Fideszben akkor már rég börtönben csücsülne Lázártol elkezdve az egész kormány, de nincs így.

fehérfarkas 2014.02.28. 15:35:06

@NYJetsTD: "kellene nekik egy régiót kialakítani, egyből mi lennénk a dobogó felső fokán. Amatőrök, hogy még nem intézték el. Pedig micsoda hivatkozási lehetőség. Magyarország jobban teljesít... : ) "

Ez lenne a felcsúti régia Európa legdrágább 1 főre számított ülőhelyével épülő stadionja, fociakadémiája, kisvasútja, útfelújításai és persze az új földesurai és milliárdosai. 4 év alatt egyetlen európai falu sem fejlődött ennyit, és egyik európai faluban sem lett 4 év alatt ennyi nagybirtokos földesúr és milliárdos ember.
Felcsut tényleg jobban teljesít - a másik 10 milliótól ellopott adóból.
Igaz, az EU-ban az ilyenfajta jobban teljesítést sok-sok évnyi börtönnel jutalmazzák az ottani hatóságok.

Horizont 2014.02.28. 15:49:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Hogy megfogadtam , hogy soha nem írok neked! De nincs önuralmam ezek szerint:)
"És még csodálkoztok, hogy 4 éve alatt nem lehet itt csodát tenni?! Rohadékok!"
Először is rohadék vagy te! Hidd el ha az én gyerekem lennél 4 év se kéne, hogy csodát csináljak belőled, beléd verném, hogy normális ember legyél! De jó is lenne:) Mármint, hogy megverhetnélek:)
Jól kormányoz a Fidesz? Ja a békemenetet, meg a mutyikat! remélem valamilyen mutyis vagy, mert ha még az sem akkor egyenesen egy vadbarom vagy ha véded őket inggyé :)
Baloldali rágalomhadjárat?? Bárcsak lenne hadjárat, de olyan hülyék, hogy nem megy nekik!
Miért nem ülnek börtönben? Te szerencsétlen amiért a baloldaliak se ülnek ott! Ezen erőteljesen gondolkozz el miért is ?? Ne erőltesd túl magad, lehet a te szinted ennél lejjebb van :) Nem lehet, hanem tuti!

Nézem ámulva ezt a plakátot a Magyarország jobban teljesít.
A baloldalon mi az a 3. sorban? Milyen világbajnokság?
A többi meg tragédia!!!!

Flaggx 2014.02.28. 15:49:55

@lyken: Ha egy valamit tanult a fidesz 2006-ból, az az hogy soha nem mondj igazat! Ha a medence széléről hugyozol a vízbe, akkor is kösd az ebet a karóhoz, hogy te ott se voltál.
Ennek a 89%-nak ennyi bőven elég, még akkor is, ha az ő fejükre ment a sugár...

NYJetsTD 2014.02.28. 16:24:45

index.hu/belfold/2014/02/28/volt_allamtitkar_baratnoje_kapott_24_millios_megrendelest/

Már csak röhögök. Banánköztársaságok tanulmányi útra jöhetnek hozzánk.

tryclops 2014.02.28. 16:29:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te annyira segghülye vagy, hogy az már nekünk fáj. :)
Persze, az EU mondja meg, hogy Magyaroszágon stadionokat KELL építeni. :DD Egyéb Nobel-díjas hozzászólás?
Valóban szabályozzák, hogy a támogatásokat mire lehet költeni, de AZT nem mondják meg te szerencsétlen, hogy az infrastruktúra támogatásból autópálya épüljön, vasút, vagy a Zsigónak bekötőút. Mint ahogy azt sem szabályozzák, hogy a gazdaságfejlesztési pénzekből génbankot építsünk, vagy a Simicskának irodát.
Ezt mind-mind a helyi mocskok játszák le. Tudod, azok akiket te Istenként tisztelsz te szerencsétlen.

Az EU egyik legfontosabb szabálya a szubszidiaritás elve. Ez azt jelenti, hogy a döntéseket minél közelebb kell meghozni azokhoz akiket érint. Tehát nem Brüsszelből mondják meg, hogy kell-e egy bekötőút, hanem a helyi polgálmesterek játszák ezt le maguk között, az EU meg állja a számlát. Na ennyire mondja meg a mocskos EU, hogy mire mehet a pénz.

Figyelem, emelt szintű kurzus következik: szerinted mennyire kompatibilis ezzel a pénzosztási elvvel a hazai központosító mánia, amikor Budapestről kell engedélyt kérni, ha kifogyott a budipapír az óvodai budiban?
A,Nagyon
B,Közepesen
C,Szerinted?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 16:33:34

Igazán megérdemli hogy imádkozzunk érte, én minden nap ezt teszem. Akárki - akármit mond, többet tett az országért mint elődei, akik csak a nagy adósságot halmozták fel. Sajnos a magyarokat mint mindig, a média irányitotta, - ami nem magyar kézben van. "Agymosást csinálnak" ...nagyon sokan a médiának dőlnek be, és nem a tényeket nézik. Becsmérlik, befeketitik Orbánt: az "Istentelen Európai Unió", a külföldi múltik, bankok és más államok is mint pl. USA, akiknek érdeke, hogy Magyaroszág csődbe menjen, hogy felvásárolhassák az egész országot (mint Görögországot).

Erre még rájön a többi párt sárdobálása (főleg "a szabadkőműves baloldalé"), akik megpukkadnak az irígységtől, mert ők sohasem tudtak ilyen teljesítményt felmutatni, és nem is fognak. Amit viszont nagyon jól tudnak, kérni az IMF-től a rengeteg pénzt, amit külföldre mentenek.

Senki sem tőkéletes, az Orbán sem. De a bölcs ember mérlegeli mindazt amit elért, azzal szemben amit elmúlasztott. Megkapta az országot egy nagy adóssággal, erre még rájöttek a természeti csapások mint: árvíz, a vörös iszap, a Veres pataki cián szennyezés. Ezzel szemben megállitotta az ország adósságának további növekedését, védi a Keresztyénséget az Unióval szemben. Más államban az ilyen embert tisztelik és megbecsülik, ....nálunk ez pont fordítva van.

Isten óvd meg a hazát a "baloldaltól", mert ha ők fogják kormányozni az országot, koldus botra jut az egész nemzet!!! Aztán nem lesz ember ezen a Földön, aki a hatalmas adósságból újból kitudná húzni az országot.

Bajnaiék azt mondták: ha ők kerülnek hatalomba, "akkor fájni fog". Hát már egyszer nagyon fájt...Másodjára miért kéne fájjon? Arra nem adunk lehetőséget "hogy fájjon", hacsak balgák és esztelenek nem vagyunk !!!

Nézd meg a baloldaliakat, hogy milyen mocskos ezközöket vetnek be, hogy megnyerjék a kampányt. A sok videó amit megrendeltek, embereket lefizettek, hogy hazudjanak, ...az ilyenek nem érdemlik meg azt sem, hogy magyar állampolgárok lehessenek. Már említettem, hogy sehol a világon nem engedik meg, hogy a parlamentben olyan személyek legyenek akiknek 2 vagy több állampolgársága van, mert nem lehet egy fenékkel 2 lovat ülni. Vagy a magyar érdekeket szolgálod és képviseled, vagy Izráelét. Sohasem voltam, és nem is leszek antiszemita, akárki ezt védekezésből rám akarná varrni, ....mert ahogyan a közmondás is mondja: "a legjobb vedekezés a támadás".
De az igazságtól nem állok el. Tisztelek és becsülök mindenkit, aki rendes ember, ...de nem a GAZembereket !!

Miért kellene változtatni kormányt, ha a gazdaság beindult, talpra állt és működik. Vagy talán újból megszoritásokat akar a nép??? Ha a baloldalt juttatja kormányra - meg is kaphatja. Nem biztos, hogy mégegyszer talpra fog tudni állni a nemzetünk, mert ezek gondoskodnak majd arról, hogy ne lehessen !!!

Kérlek, légy észnél és magyar szívvel szavazz a válsztásokon!!!
Ha pedig nem vagy magyar, akkor meg mindegy, ....szavazz úgy, ahogyan nemzettudatod diktálja!

Tárgy: IMALÁNC ORBÁN VIKTOR miniszterelnökért

NYJetsTD 2014.02.28. 16:42:34

Ez a hülyegyerek BBBBB lenne jó miniszterelnöknek. Ugyanolyan segg mint gazdái, de legalább szórakoztató.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 16:45:43

2002-ben az mszp egy növekedő országot vett át, 2010-ben a Fidesz egy tönkretett, csődközeli országot, ez a tény, a többi mellébeszélés! A Fidesznek gyakorlatilag meg volt kötve a keze, igen kevés mozgástér, ezt köszönjétek alkúróéknak!

További jó vergödést!

tryclops 2014.02.28. 16:58:41

Jól van, imádkozz csak.
Kinek a hit, kinek a gondolkodás.

Ez van, nem lehet mindenki Eistein, kellenek vakhívők is akiket előre lehet küldeni a szuronyokkal a tankok ellen amikor elkezd omlani a szar. Nekem megfelel a felosztás, remélem neked is, és akkor nem játszol majd patkányt a süllyedő hajón.

nandras01 2014.02.28. 17:36:40

@Endrődy:
"2011-es adat...köszi...azóta a helyzet nem egy pöppet változott! nézzük csak meg a foglalkoztatottak számát..."

na, akkor nézzük... de azért az sem árt, ha levesszük a semmiféle hasznos tevékenységet nem művelő látszatfoglalkoztatottak, a közmunkásokat, a külföldön dolgozókat, az évente mindössze néhány nap munkaviszonyban álló, de a foglalkoztatottak számába belevetteket...
még mindig tetszenek az adatok?
ja, és a változásról csak ennyit:
fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/s720x720/1780814_718337858200832_2035230249_n.jpg

mi is változott?

DarthVader 2014.02.28. 18:44:20

Nem értem, miért vagytok úgy oda. Négy magyar régió, nézzétek, meg, milyen alakban fekszenek.
Matolcsy több éve megmondta, létrejön a közép-kelet-európai banán. Na ez az.

Biboldót meg hagyjátok, fiztetett baloldali troll, (vagy magánszorgalomból, de jól csinálja) akinek feladata a gondolkodó népekkel megutáltatni a fideszes hordabarmokat. Prémium illetné :)

DarthVader 2014.02.28. 18:53:45

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Tisztelt Barmok Úr! Ezt az érvelését már több alkalommal olvastam, nagyon mélyenszántó, nagyon politikus, de a történelmi hűségnek nem felel meg. Ugyanis nem a kormányváltáskor volt 85 %, hanem 2 hónappal a kormányváltás után ugrott fel nagyhirtelen vagy 4%-ot, amikor a két Dzsiniasz megszólalt a nagy nyilvánosság előtt. Úgyhogy a 4 évvel ezelőtti 80% az megegyezik a mai 80 %-kal, - 10% manyup pénz.

DarthVader 2014.02.28. 18:55:09

@DarthVader:

(Nem akarom elrontani senki játékát, én már csak ilyen lelkes embör vagyok. )

Zedder 2014.02.28. 19:52:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Hát ez valami csodálatos.

Akkor figyelj, én in mondok neked érdekeseket.

Amíg ti ilyen faszom imaláncot szerveztek meg örömmel csápolva birkameneteltek ahhoz, hogy a szocik után a narancskomcsik szétlopják az ország maradékát, és ezerrel a feudalizmus és ázsiai eszmék felé kormányozzák a jövőt, addig a világ elszáguld a magyarok mellett.

Nem állítom azt, hogy a kapitalista nyugat egy tökéletes rendszer. Mert nem az. Csakhogy meg lehet nézni, hogy mire jutottak a kapitalista nyugati demokráciák, illetve hol tartanak a kelet-ázsiai -isztánok.

Az egy dolog, hogy Magyarországon stadionokon kívül semmi sem épül, miközben Európa tetszőleges nagyvárosában annyi beruházás és építkezés folyik, hogy 5-10 évente teljesen megváltozik az arculat, rá sem lehet ismerni helyekre.

Amíg ti elcsöppentek egy rezsicsökkentéstől, addig FOR profit cégek a végfelhasználók számára ingyenesen biztosítanak napelemes energiaellátást. A mocsok profitorientált mindenüket.

Amíg odahaza örül az ember, ha nem patkol el a kórházi várólista ideje alatt, addig a gonosz nyugaton személyre szabott genetikai alapú orvoslás kezd kibontakozni. Egyébként meglepően olcsón. Mert a profitorientált mocskok beleöltek a kutatás-fejlesztésbe egy csomó pénzt, és hogy, hogy-nem, bejött nekik.

Amíg szerintetek a közmunka oldja meg a világgazdaság minden baját, addig tisztán látszik, hogy ez sehol sem vezet eredményre. Tudod mit csinál pl. a NASA kurvadrágán? Papíron (most már powerpointban) rajzolgat soha el nem készülő űrhajókat. 30 éve. Semmi baj, sok százezer állami alkalmazott jól megél ebből... Közben néhány FOR profit magán(!) cég eljutott oda, hogy a profitért nekiálltak fejleszteni, és képesek eljutni az űrbe saját erőből. Néhány éven belül elnéznek újra a Holdra. 5-10 éven belül a Marsra. Mert a profit van annyira ösztönző erő, hogy megcsinálják. Nem pofáznak, cselekednek.

Amíg díszmagyarba öltözött bohocók azon maszturbálnak, hogy visszacsatolnak egyes területeket (érted, a határok nélkül egységes Európában! WTF???), addig a fejlett államok szó szerint terminátorokat és lézerfegyvereket állítanak hadrendbe. És persze fejlesztenek, pénzért, profitért.

Azt le se merem írni, hogy milyen lehetőségei, jogai és életminősége van pl. egy fogyatékkal élő embernek nyugaton, miközben Magyarországon és tetszőleges kelet-ázsiai országban kb. le van köpve és megtaposva. Illetve szarják le magasról, hogy milyen vallású, szexuális orientáltságú vagy éppen milyen hajszínű vagy. Örülök neki, hogy annyira kurvajól megoldottatok minden problémát, hogy már csak ezek maradtak, és ezeket is szabályozni akarjátok.

Biztos ismered a mondást: a kutya ugat, a karaván pedig halad. Ti vagytok a kutya. Tényleg azt hiszitek, őszintén, mélyen magatokba nézve is, hogy mindenki szembe jön azon a kurva autópályán, miközben ti mentek a jó irányba? Tényleg?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 20:03:35

@Zedder:

Szerinted hülyeség az is hogy az USA fel akar vásárolni minket?! Vigyázó szemedet Görögországra vesd: a nyugat épp most szipolyozza ki a görög népet az imf-el karöltve! NYISD MÁR KI A SZEMED! Én nem vagyok jobbikos, de ebben speciel kurvára igazuk van!
Te tényleg elhiszed hogy rendet tenni ment oda az IMF?!!

Zedder 2014.02.28. 20:06:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: hülyegyerek, ez hogy jön ide? Mit akarsz terelni? Esetleg bármi hozzáfűznivalód az általam említett tényekhez?

Magyarországot pedig csak egy rossz skanzennek lehetne felvásárolni, ahová rémüldözni járnának a nyugati turisták, kb. mint Észak-Koreába. Nincs odahaza semmi, csak pusztulás. Hülye jobberek maszturbálnak ezekre a felvásárlós összeesküvés-elméletekre.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 20:12:49

@Zedder:

www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

Még mindig azt hiszed hogy hülyeségeket beszélek?! Nem kértem hogy imádkozz (én se teszem), viszont attol még kiállok Orbán Viktor mellett mert még mindig messze a legjobb vezető a többi között... ennyi!

Zedder 2014.02.28. 20:14:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Arra esetleg akarsz válaszolni, hogy miért gyűlölitek ti ennyire a magyarok és Magyarországot? Miért áruljátok el és ki a hazát a ruszkiknak? Miért áruljátok el a haza jövőjét, sőt, abortáljátok a magyarságot azzal, hogy külföldre űzitek a fiatalokat és az értelmiséget? Miért akarjátok, hogy a hazánk a sehol sem jegyzett félázsiai diktatúrákhoz tartozzon a fejlett nyugat ellenében? MIÉRT BAZDMEG???

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.28. 20:20:40

@Zedder:

Te nem vagy normális! Oroszország már egy kapitalista ország, nem az ami 89 elött volt! Kibaszott nagy demagógia szovjetuniozni, meg diktatúrázni a jelenlegi Oroszországot!! Amerika, Anglia, Németország, meg mindenki szokott kereskedni az oroszokkal! Mi is ezt tettük! És ez volt a lehetö legkedvezöbb megoldás! Punktum!!

lyken 2014.02.28. 21:53:23

"2002-ben az mszp egy növekedő országot vett át, 2010-ben a Fidesz egy tönkretett, csődközeli országot, ez a tény, a többi mellébeszélés! "
Valami zavart érzek az erőben. 1998-ban a Bokros csomagnak köszönhetően teli kasszát vettek át amit 2002-ra nullára lelaktak. A szocik ezek után a nulláról tovább verték lefele a mínuszokba a dolgot.
A 2010-es eredményekhez meg azért tegyük hozzá, hogy a fidesz minden gazdasági kiigazítást leszavazott amit csak tudott, tehát amikor katasztrofális 2010-es helyzetről beszélsz, tedd hozzá, hogy abban a fidesz könyékig benne volt.

szamarhegy 2014.02.28. 22:55:03

2004-2013 között, az EU-ba lépés óta:

Szlovákia: 57- 75% , 18% zárkózás az EU átlaghoz
Lengyelország: 51-66%, 15% zárkózás az EU átlaghoz
Magyarország: 64-66%, 2% 'zárkózás' az EU átlaghoz

ennyit tudunk, gyarmat, elmúlt 8 év, stb...

szamarhegy 2014.02.28. 23:00:25

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A kereskedés nem egyenlő az energetikai kiszolgáltatottsággal és az hitelező-adós szituációval. A következő 50-70 évben lehetnek még olyan geopolitikai feszültségek (mint akár most, rövid időn belül), amikor kereskedelmi embargó alá kerül Oroszország, vagy éppen fordítva és nem lesz fűtőelem szállítónk Paksra, mert azért ezek nem AA tartós elemek, szabvány méretben, technológiával.

szamarhegy 2014.02.28. 23:06:24

@Zedder: Nekem az a kedvencem a trolloktól, hogy a hatalmas orosz piac... Mert ugye most benn vagyunk nyakig egy 500 milliós, az orosz GDP 8x-át előállító piacon, itt nem boldogulunk, nem jutunk előre, de csodát várunk egy 145 milliós 1/8-ad akkora GDP-vel rendelkező országtól.

Salzburg1 2014.02.28. 23:11:52

Több ezekből érdekes,számomra nem teljesít jobban... pl:az adósságátvállalás...bevallom őszintén,annyira nem akartam átvállalni az adósságait a fideszes önkormányzatoknak,tehát számomra nem öröm,hogy 27% az ÁFA,hogy kifizessem a fideszes önkormányzatok devizahitelét...

L.mebáj T.boy 2014.02.28. 23:15:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
viktátor tényleg vezető.
De csak ilyen szamarakat vezet mint te.

tobeor 2014.02.28. 23:25:51

Teljesen nyilvánvaló, hogy a fideszes bértrollok nem beszélgetni jönnek ide hanem széttrollkodni.

Ahogy Orbán folyamatosan nem él, hanem visszaél hatalmával, a demokráciát nem erősíti, hanem lebontja, úgy a rollok a szólásszabadságot mások szabad kommunikációjának szétverésére használják.

És ti ezt hagyjátok :) Mintha egy fideszes szó szerint átgázolna rajtad a mozgásszabadságára hivatkozva. Hát kedves vastagbőr, aki ennyire balek, hogy hagyja szétverni a blogját, az meg is érdemli hogy szétverjék :) És még ti röhögtök a bérencmeneteseken...

Salzburg1 2014.02.28. 23:28:05

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kérlek légy észnél és magyar szívvel szavazz az Összefogásra!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:31:43

@Zedder: Tökéletesen egyetértek!!!
És mindezt írom Albániából! :)
Egy kicsi pontosítás: Nem Kelet-Ázsia, hanem Nyugat-Ázsia, amiről beszélsz. Kelet-Ázsia sok országa már réges-régen meghaladta ezt Fideszisztán gondolkodásmódot, még majdnem hogy le merem írni azt is, hogy Kína is, bár ezt azért nem mertem leírni jó szívvel.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:37:23

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te nagyon hülye!
Görögországot SENKI nem akarja felvásárolni!!!!
A görögök statisztikai csalással kerültek bele az EU-ba, majd az Euróövezetbe!!!

Most az EU RENGETEG PÉNZT áldoz megint csak arra, hogy kimentse Görögországot!!!
Na nem jóindulatból, hanem azért, mert egy görög csőd, megborítaná a közös pénzt.

Úgyhogy a görögök még mindig jobban élnek, mint ami járna nekik a munkájuk után! Igen, így a megszorítások után is, arról meg nem is beszélve, hogy az elmúlt 20 évben hogy éltek.

Majd ha a Fidesz olyan "megszorító" intézkedést hoz, hogy az 1.000 EUR helyett a nyugdíjasnak csak 800 EUR jár holnaptól havonta akkor majd beszélhetünk... D

Salzburg1 2014.02.28. 23:42:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Én meg az MSZP-DK-EGYÜTT-LIBERÁLIS ÖSSZEFOGÁSRA!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:42:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te nagy marha!

Ezzel a videóval takarózol már évek óta???

1./ A JELENLEGI Magyarország már senkinek nem kell, merthogy LEÍRTÁK! (pl. Zimbabwével egyetemben, csak jelenleg Magyarország EU tag, éppen ezért segítik ÖNÉRDEKBŐL, mint pl. a görögöket).
2./ Manhattan szeritem elég jól járt azzal, hogy a zsidók úgymond felvásárolták...

Majd ha a magyar átlagember úgy él, mint egy Manhattan-ben lakó, akkor írkálj okosságokat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:45:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te barom!

Oroszország SOHA nem volt kapitalista ország, és jelenleg sem az!!!!

Először volt a cárizmus, utána a kommunizmus, utána meg az ÁLLAMKAPITALIZMUS (oligarchiával vegyítve) ez neked a példaképed????
Gratula.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:48:53

@lyken: Sőt! Azt is hozzá kell tenni, hogy 2002-re igaz, hogy a Fidesz lelakta a Bokros csomag kiigazítását, de 2002-ben a szocik csak úgy tudtak nyerni, hogy ráígértek az orbáni populizmusra, és voltak annyira marhák, hogy be is tartották az ígéreteiket.

Nem mintha a szívem csücske lenne a szoci bagázs, de a tények azért tények maradnak!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:52:45

@L.mebáj T.boy: De hát ő a SZAMÁRVEZETŐ! DDD
Tényleg jól megfogalmaztad :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.28. 23:59:58

@Salzburg1: Én pedig egyikre sem. De szerencsére megtehetem, mert már régóta nem élek abban a fertőben, amit egykor Magyarországnak hívtak. Megtehetném, hogy szavazzak külföldön élőként, de nincs kire. És ezt nagyon komolyan gondoltam. Nekem már csak egy célom van, hogy a rokonaim-barátaim közül a totális összeomlás előtt minél többet kimenekítsek onnan.

Nekem a szocikról, meg az Összefogásról a véleményem: Pofátlanul loptak
A Fideszékről: Ugyanúgy pofátlanul loptak/lopnak, de közben még szemközt is röhögnek.
Az LMP, meg a Jobbik meg a viccpárt kategóriájába tartozik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 00:24:25

@Salzburg1:
@Jani haverja:
Ha a Kétfarkú Kutya Párt indult volna, akkor kísértésbe esnék, hogy rájuk szavazzak, kinyilvánítani a véleményem a jelenlegi magyar politikai elitről.

4 évvel ezelőtt volt egy ilyen kezdeményezés is, sőt, utána még az önkormányzati választásokon is tartotta magát, és még az Alkotmánnyal (ó bocs Fideszisztánban Alaptörvénnyel) kapcsolatban is szervekedtek:
szavazzfasszal.blog.hu/

Ez egy jó kezdeményezés volt, de én speciel kulturáltabbnak tartom magam, hogy ezt csináljam, pedig megérdemelné MINDEGYIK szóbajöhető párt.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.01. 01:09:44

Egyik ismerősöm a dél-alföldi régióban keres étkezési utalvánnyal együtt nettó 77 ezer forintot, holott nem takarító, hanem egy 5-6 feladatot legalább ellátó, több éves gyakorlattal bíró szakember. Lehet, hogy azért smucig vele a cége, mert nincs diplomája? Ezen már nem töpreng, pár hónap múlva felmond, és külföldre megy a párjával együtt.
Félelmetes, hogy milyen ütemben néptelenedik el a szülőföldem. Azonban ezen nem kesergünk, se ő, se én, a terveinket követjük.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.01. 01:12:56

@Jani haverja: Szakmámból adódóan szömörcsögökkel fogok szavazni. Nem érdekel a szokásos hiszti, hogy váltsuk le az aktuális gonoszt, és juttassuk vissza a hatalomba a másik rossz bandát.

King Arthur 2014.03.01. 02:40:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Csak tények kedvéért!

GDP adatok: növekedés %-ban, illetve EUR/fő-ben
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html
1996 0,3 6 100
1997 3,3 6 300
1998 4,3 6 600
1999 3,5 6 800
2000 4,5 7 100
2001 4,0 7 400
2002 4,8 7 700
2003 4,1 8 000
2004 5,0 8 400
2005 4,2 8 800
2006 4,1 9 200
2007 0,3 9 200
2008 1,1 9 300
2009 –6,6 8 700
2010 1,3 8 800
2011 1,9 8 900
2012 –1,2 8 800
2013 becslés 1,1 8900

MSZP: 2002-2010 között kb. 17%-s volt a növekedés 8 év alatt (2010 évi növekedést már a FIDESZhez számoltam!)
FIDESZ: 2010-2013 között 3%

2008 szeptemberében ment csődbe a Lehman, elindult egy óriási világgazdasági válság (egyes elemzők szerint az 1930-s válsághoz fogható méretű!). Érdekes, hogy a FIDESZ erre oly gyakran hivatkozik, amikor magyarázni kell a bizonyítványt! Az MSZP-s éveknél pedig ezt gálánsan elfelejtik.
A FIDESZ mindent megtett, hogy 2006-2010 között megakadályozzon minden MSZP-s reform elképezlést. 2006-ban azzal kampányolt, hogy "rosszabul élünk, mint 4 éve". A FIDESZ a 2006-s kampányban az MSZP-vel egymást licitálták túl az ígéretekben.
Együtt navigálták az MSZP-vel ebbe a helyzetbe az országot, mert többet ígért mindegyik oldal, mint amit az ország gazdasága megengedett volna. 2008-ban meg ott áltunk a válság kitörésekor letolt gatyával! A FIDESZ pedig Gyurcsány megbuktatására játszott és minden eszközt bevetett, hogy ezt elérje, gátolja a munkában az MSZPs kormányt!

2010-ben meg nem voltunk már annyira rossz helyzetben (EUR/HUF 265), főleg nem rosszabbak a Görögöknél. Ezt csak a FIDESZ-s Kósa és Szíjártó kiabálta, amire be is zuhant a forint (EUR/HUF 300 felett). "Köszönet érte nekik!" - hogy stílszerűen idézzem Viktort. Másrészt meg alapból úgy indultak neki, hogy 6-7%-s hiányt fognak csinálni, amit Brüsszel nem engedett, ezután jött a MANYUP lenyúlása!

Viktor pedig szerintem egy gyenge, despota, autokrata vezető. Ma már a beszédei is szarok.

Ha egy országban nem lehet nyíltan kritikát megfogalmazni, anélkül, hogy az illetőt valamilyen retorzió érje, akkor az az ország soha nem lesz sikeres!

King Arthur 2014.03.01. 02:49:05

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
http://www.fidesz.hu/hirek/2014-02-28/az-allamadossag-a-gyurcsany-koalicio-alkalmatlansagat-bizonyitja/
Ez a FIDESZ nyilatkozat is tele van hazugsággal!

Pl.
"Gyurcsány Ferenccel ellentétben, ez a kormány a gyurcsányi államadósság csökkentésén dolgozik, az utolsó fillérig és idő előtt visszafizette a Gyurcsány Ferenc által felvett IMF-hitelt."

Igen, úgy fizették vissza, hogy újabb, drágább hitelre cserélték...

2014.03.01. 04:38:32

Nem nyerhet a fidesz.

röhögő 2014.03.01. 04:40:37

@szamarhegy: "és nem lesz fűtőelem szállítónk Paksra, mert azért ezek nem AA tartós elemek, szabvány méretben, technológiával. "
- Te kis buta. A dúsított urán kilója 130 USD. Azt csak cirkóniumba kell burkolni. Ez nem haladja meg mondjuk a BME a gépészmérnök hallgatók szintjét. Egy reaktorhoz kell 21 tonna három évre.
Ebben max az elrendezés és a cserélgetés a titok, amit néhány üzemévnyi tapasztalattal már a mi reaktorfizikusaink is fognak tudni.
Olvasgass! Ez egy eléggé jó blog. Bár lehet neked egy picit magas lesz. Nekünk a nukleáris fizikához értőknek kissé bulváros, de az is a célja.

atombuzi.blog.hu/

röhögő 2014.03.01. 04:43:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Kibaszott nagy demagógia szovjetuniozni, meg diktatúrázni a jelenlegi Oroszországot!! Amerika, Anglia, Németország, meg mindenki szokott kereskedni az oroszokkal! "
- Főképp úgy hogy ezek az országok is kommunizálódnak, hiszen a közművek már ezekben is állami kézben vannak, igaz? :-))))

Nzoltan 2014.03.01. 06:47:46

És akkor erre a térképre helyezzük rá az etnikai térképet, máris tudjuk a miértet. És bizony ezzel nyugatin sem tudnak mit kezdeni.

Nzoltan 2014.03.01. 06:56:55

@King Arthur: Csak eleinte volt drágább.nekem viszont mindig az jut az eszembe, hog ha annó nem basszák el, akkor ezt sem kellett boln acserélni semmire.
Szerintem a tendenciákkal érdemes foglalkozni. Ami most inkább stagnál, vagy felfelé ível. Ha ez biztos irányváltás, az már jó. Ha nem, akkor nag szar van.
En nem azt mondom, hogy mindn fasza, de feriék növekedesének sötét oldalát most is szopjuk. Ilyen áron meg nem éri meg.

Hozzáteszem, hogY a valasztók zöme is leszokott a monkáról az elmúlt évtizedek alatt. Ha van munka az valamiert soha nem jó a delikvenseknek. Főleg ezért tartunk ott ahol.

Minden relativ mondta Einstein majd 3 evet kapott 2014.03.01. 07:04:19

Most komolyan, 2011-es adatokat kell citálni amikor már van 2012-es is és nemsokára jönnek a 2013-as adatok is? Ráadásul elérhető a neten, ha nem is régiós leosztásban. A kampány azt állítja magyarország jobban teljesít nem azt, hogy magyarország legszegényebb x régiója. Szóval a fenti állítás cáfolásához az országos adatokat kellene nézni.
Szóval a tények (2012-es adatok, mert még nem elérhetőek a 2013-as-ok): (még mindig rengeteg idióta futtatja a románia elhúz mellettünk, sőt még bulgária is, meg hasonló mszp-s suttogópropagandás baromságokat)
Egy főre eső GDP országonként (exSzoc, Eu tagok, eurostat 2012):
Magyarország:8 800
Lengyelország: 8 500
Románia: 4 400
Szlovánia: 15 000
Szlovékia: 9 400
Litvánia: 8 100
Lettország: 6 800
Horvátország: 8 500
Észtország: 9 500
Csehország: 11 500
Bulgária: 3 700

Szóval a régiós 11 ország közül 4 ország volt előttünk konkrétan 2012-ben. Ennyit a sereghajtózásról. Persze az éllovasságtól is messze vagyunk.
Az látható, hogy mindenkinek el kellene felejteni a bulgária, románia lehagy minket vonalat, mert pl a Románoknak 2* akkora növekedés kéne egy adott évben, hogy egyáltalán ne szakadjanak le tovább és akkor még semmit sem közelítettek. Pl ha nálunk idén 2% lesz a növekedés, ami szerény becslésnek minősül most akkor nekik 4 kell éves szinten, hogy stagnáljon a különbség (még mindig nem csökken!).
Szlovénia kb ugyanilyen elérhetetlen pontnak tűnik számunkra, bár azért kisebb a különbség, és a bankkonszolidáció miatt, most recesszióba sűllyedt, szóval őket közelítjük, de az álom, hogy belátható időn belül odaérjünk. A csehek megcélozhatóak közép távon szlovákia pláne. Csehország is recesszióban van, tehát pár jó évvel lehetne őket közelíteni. A tótok nem tudom, hogy álltak tavaly és milyen az idei kilátásuk. A kérdés, hogy az elkövetkezendő években, hogy alakul a magyar és a környező országok növekedése. A 2013-as adatok beérkezése rontani nem fogja a pozíciónkat. A 2014-es előrejelzések alapján pedig akár minimálisan javulhatunk is (nem helyezésben hanem pl csökkenthet a lemaradásunk az előttünk lévőktől)

Egy gyors összehasonlítás (az első évet mindig a korábbi kormányhoz a választás évét pedig a leköszönőhöz vettem, mert ez a logikus, pl költségvetést még a korábbi kormány írja):
Első orbán kormány: átlag: 4,2% (évente)
Medgyesy-gyurcsány kormány átlag:4,35%
Gyurcsány-Bajnai átlag: -3,9%
2. orbán kormány eredményét még nem tudjuk, de sacra ilyesmi lehet majd: átlag 0,95% (a 2014-es évre 2%-kal számolva)

Csakhogy azért van egy nem elhanyagolható elem még:
az államadósság kérdése (szerintem azt senkinek nem kell magyarázni mennyivel kisebb a mozgástere, ha az 5millió ft-os éves fizetése mellett, 2,5 milla tartozása van, vagy ugyanekkora fizetés mellett egy 4 milliós hitelt kell havonta törlesztenie. Ez sokan szeretik elfelejteni, pedig ez óriási különbség. Pláne ha a két hitel közötti különbséget más költötte el, nekünk "csak" törleszteni kell. Emiatt álságos a megmondóemberek örömködése azon, hogy nem csökken az államadósság, pedig elég egyértelmű, hogy egy 4 millás adósságot szinten tartani nehezebb, mint egy 2 millásat csökkenteni, ehhez képest azt sikerült 4 millára növelni. Ezt pedig csak gazdasági növekedéssel lehet ledolgozni és alacsony kamatú hitelekkel.
A hiteleink kamata csökken, a gdp növekedésnek indult. Így szerintem 2014-ben fog csökkenni az adósság, még a forintgyengülés ellenhatása mellett is. De azt látni kell, hogy ez piszok nehéz lesz. Akinek van hitele tudja, hogy mennyit jelent a kamtteher, ami mellett folyamatosan előtörleszteni nem egyszerű feladat.
Ilyen szintről folyamatos és látható szintű növekedés kell, hogy csökkenhessen.

Bee-zony 2014.03.01. 07:28:10

@Zedder: „Mivel a népet lecserélni nem lehet…”
Nem kell lecserélni, lecserélődik: a nép egyik része kivándorol, a másik része kihal. Marad, és hosszú távon életképes, ez most nem szerepel a választékban.

Bee-zony 2014.03.01. 07:30:30

@lyken: Feketvágás; Rákosi, A tanú
„feketevágás – az ötvenes évek egyik új bűncselekménye, a vágási engedély nélküli disznóölés (illetve más nagyobb háziállat levágása). Vágási engedélyt csak azok kaptak, akiknek nem volt adó- vagy beszolgáltatási hátralékuk, a levágott állat után szintén be kellett szolgáltatni valamennyi zsírt és/vagy húst.”
www.youtube.com/watch?v=S71DroJHRMk

Bee-zony 2014.03.01. 07:34:45

Ha a Fidesz-KDNP birkái valóban hozzák április 6-án a 89%-os szintet... a 2010-es 2 millió 700 ezer szavazó 89%-a 2 millió 403 ezer.
Idézem magamat: „A Fidesz-KDNP 2010-ben 2,7 millió szavazatot kapott. Ha 2014-ben is 2 millió fölötti szavazatot kapnak, akkor ez az ország megérdemli a túl hülye minősítést, ahonnan a szerencsétlen normálisok jobb, ha minél hamarabb távoznak.”
Hamarosan kiderül, hogy mennyi az annyi, 50%, 89%, vagy valahol a kettő között...

Még két adalék a helyzethez:
„Orbán Ózdon: nem hiszem, hogy valaha is lesz elég rendőr”
hvg.hu/itthon/20140227_Orban_Ozdon_nem_hiszem_hogy_valaha_is_les#rss

„Hogy ön nem tudna szadista lenni? Bebizonyítjuk.”
divany.hu/ego/2014/02/28/a_hatalom_barkibol_kihozza_a_szadistat/

Akinek van szeme a látásra, füle a hallásra, az tudja hogy mi az ábra, és hogy mihez tartsa magát: függetlenül a propaganda- és agymosászuhatagtól.

röhögő 2014.03.01. 07:58:47

@Minden relativ mondta Einstein majd 3 evet kapott: "Így szerintem 2014-ben fog csökkenni az adósság, még a forintgyengülés ellenhatása mellett is. "
- Ehhez képes több mint 900 milliárdot nőtt az első két hónapban az államadósság.

röhögő 2014.03.01. 08:00:49

@Nzoltan: "És akkor erre a térképre helyezzük rá az etnikai térképet, máris tudjuk a miértet."
- Ez jogos.

lavór 2014.03.01. 08:14:15

Hosszú, kitartó, szívós munkával elértük a "balkáni" nívót. Most jártam Bükkszéken, nívós gyógyfürdő épült uniós támogatással. A kérdés csak az, hogy kinek? Eger környékén a mellékutak gyakorlatilag járhatatlanok. Egy külföldi sovány malacvágtában fordul meg és rohan haza az ilyen utak láttán. Na de mindegy, végül is lesznek stadionjaink, az biztos több pénzt hoz az országnak.

nyuggernyúzó 2014.03.01. 08:39:42

Ne a támogatásra várjatok, hanem dolgozzatok többet, lusta magyar népség, akkor nem ti lesztek a legszegényebbek között.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.03.01. 08:40:10

@NYJetsTD:

Pozsonyban és Prágában autógyárak vannak, ugye.

Nálunk meg a határszélre tették az autógyárakat, meg a parasztok legközepére a kukoricásba,
hogy nehogy már odategyék a fővárosba.

Mert a vidéktámogatás meg a határon túliak nálunk fontosabbak, mint a főváros ipara.

==T== 2014.03.01. 08:55:45

Ismét egy demagóg zero bejegyzés.

Sajnos ugyanez volt a helyzet 4 meg 8 évvel ezelőtt is.

Amúgy a top 20-ban levő román régiók jóval nagyobb méretűek, mint a magyar régiók,

==T== 2014.03.01. 08:56:26

@Tücsök1: köszönhetően az elvtársaidnak és a liberális szemétnek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2014.03.01. 09:17:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Görögország maga árusította ki saját javait azzal, hogy mindenüket eladósították. Az IMF és a Nyugat nem kivásárolja a görögöket, hanem kérik vissza a pénzüket, amit a görögök eltapsoltak.

Marcellusca 2014.03.01. 09:51:41

Hehe!
Ez a 5B-s droid egyre viccesebb. :D

==T== 2014.03.01. 14:41:15

@Zedder: Az a gond kedves Zender, hogy a leszakadás akkor lódult meg igazán, amikor kedvenc ballibed elkezdte a jóléti rendszerváltást, és hitelből elkezdte pumpolni a kedvenc nyugdíjasait és cigányait, miközben az említett szlovákok inkább csökkentették a szociális kiadásokat ill. ezáltal az adókat.

És közben persze vakították a népet a dupla áron épített sztrádákkal, meg metróval, stb, az meg akkor tapsolt hozzá.

Zeppeliner 2014.03.01. 14:59:34

@==T==: Egész pontosan amikor D-209 legitimitást vásárolt magának a 100 napos progormmal.
Azt máig nem hevertük ki.
De Bokros óta mindenki csak szórja a pénzt, főleg oda ahova nagyon nem kellene.
(a tezsvírek közé).

Zedder 2014.03.01. 15:10:36

@==T==: Az a gond kedves ==T==, hogy az ilyen "ballibed" csak a ti fejetekben létezik, ugyanis te és a társaid azok, akik vakon követik a vezírt. Felteszem mondhatok ilyet, hiszen minden alap nélkül te is besoroltál a "ballibekhez".

Én megvetem a szocikat, és még jobban megvetem a mai magyar ún. "jobboldalt". Legyen az a fidesz vagy a jobbik vagy akármelyik bohóc-társulat.

Persze tudom, hogy ezt nehéz megérteni és felfogni, de azért próbáld meg. A világ nem fekete-fehér!

Mellesleg a jobboldal mintha megszavazta volna az ún. "jóléti rendszerváltást"... Szóval akkor nyilván egyet is értettek vele. Mi is akkor a probléma?

2014.03.01. 15:12:24

Nem magyarázni kéne ennek a sok zsivány jobb és baloldali vagy népi-nemzetinek önmagát valló szarházinak hogy miért nem sikerült előrelépni az életszinvonal területén hanem visszaadni a lopott holmit. A néhai Antall-tól a gerinctelen Zsigóig bezárólg. Ebben benne van Gyurcsány, Orbán , Pintér és a sok sok seggnyaló, a CÖF és a csigagerincűek gyülekezete.
Mert hogy Antall buta volt azt már akkor is tudtuk. Hogy Orbán hazug volt, miként Boross P és Boros I. azt is. Hogy Torgyán a nemzet kalapja, egy kalap szart sem ért ezt is tudjuk.Hogy Gyurcsány, Medgyesi és a slepp is lop azt tudtuk. De hogy a butaságban felülmúlják a jobbikot azt nem gondoltuk volna sokan.
Itt majd akkor lesz rend , ha a barmokat kiküldik Putyinhoz robotra és a lopott holmit visszaveszik. Lassan körülöttünk ég a keleti oldal. Ha az ide átcsap, akkor itt a lámpavason nem madárfészkek lesznek.

==T== 2014.03.01. 17:06:26

@Zeppeliner: ezt máshova írtam, de idemásolom:

A lényeg, hogy Magyarország a 70-es évek elején rálépett a hitelből növekedés tévútjára. Ez gazdasági társaságok számára lehet járható - bár kockázatos út - de egy Magyarország szintű ország számára nem.

Ezt tetézte, hogy 90-ben, amikor lehetőség lett volna váltani, nem vállalták be a hitelek felmondását/részleges elengedését, viszont ezt súlyosbítva kialakítottak egy túlméretezett szociális hálót, és teljesen naívan és fölöslegesen lezavartak egy gyorsított piacnyitást és erőltetett privatizációt egy 93/94 körüli Uniós tagság reményében, ami azon hazai cégeket is tönkre vágta, aki talán pár év alatt versenyképesé váltak volna.

Erre jött a jóléti rendszerváltás újabb adósságnövelő kurzusa a forinterősítés/kamatemelkedés gazdaságkinyíró hatásával együtt.

@Zedder: a ballibben nem csak a szocik vannak benne, de az szdsz ill. a mostani összefosás banda ill. a mögöttük álló körök is.

tistedur 2014.03.01. 17:38:31

@==T==: "Az Országgyűlés 339 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 17 tartózkodás mellett kedden elfogadta a 2001. és 2002. évi költségvetési törvény módosítását célzó előterjesztést.

A módosítás nyomán szeptembertől átlagosan 50 százalékkal emelkedik a közalkalmazottak bére, 20 százalékkal nő a családi pótlék, 30 százalékkal emelik a hallgatói normatívát, bevezetik a 13. havi családi pótlékot és adómentessé válik a minimálbér."
"A Fidesz-frakció a parlamentben megszavazza a költségvetés módosítására vonatkozó kormány-előterjesztést még akkor is, ha a több pontból álló javaslat elemei közül sokkal nem ért egyet - derült ki a képviselőcsoport hétfői győri tanácskozása szünetében tartott sajtótájékoztatón."
"A költségvetési előterjesztésből a Fidesz azokkal a pontokkal ért egyet, amelyek javítják az emberek életszínvonalát, illetve életkörülményeit."

ugye tudod, hogy 2006 februárjában kik nyújtották be ezt a törvényjavaslatot?
www.parlament.hu/irom37/19347/19347.pdf
"kedvenc nyugdíjasok" - ők a fidesz kedvencei is...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:24:49

@Diorella Queen: Pedig fog :( Ennek én sem örülök, de ez sajnos majdnem lejátszott meccs.

De ha véletlenöl az ellenzéki összefogás nyerne, akkor sem lenne jobb Magyarországnak :(

És ez a legnagyobb baj.

Mindez saját vélemény, és nekem innen a partvonalon kívülről relatív könnyű ugatni...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:38:06

@Minden relativ mondta Einstein majd 3 evet kapott: Őszintén - innen a partvonalon kívülről - csak azt kívánhatom Neked, hogy lásd beteljesülni a Matolcsy unortodox gazdaságpolitikáját, az összes KAPITALISTA közgazdásszal szemben :)

Én ezen csak nevethetek innen kívülről, de nagyon-nagyon sajnálom azokat a rokonaimat-barátaimat, valamint az itteni ÉRTELMES Magyarországon élő fórumozó társaimat, hogy ők fogják megfizetni ennek az ámokfutásnak az árát :(
Téged nem sajnállak, TE MEGÉRDEMLED! DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:44:00

@nyuggernyúzó: PONTOSAN!

DE: Ahhoz, hogy DOLGOZNI tudjon Magyarországon a magyar (vagy éppen a cigány, vagy bárki), ahhoz NORMÁLIS ADÓRENDSZER KELLENE!
Na, ez nincs, nem is volt, nem is lesz Magyarországon!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:45:56

@én már a fény gyermeke vagyok: Magyarország még így is fővárosközpontú, és ez nagyon nagy baj, csak szólok...
Voltál már a magyar vidéken? Mondjuk Borsodban a falvakban...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:47:16

@==T==: Elmesélnéd, hogy mi a Zero bejegyzésében a demagógia? Tényleg kíváncsi vagyok!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:53:21

@==T==:
@Zeppeliner:
Lehet, hogy öreg vagyok, de én még KONKRÉTAN emlékszem a Medgyessy-Orbán vitára anno...

Akkor Orbán ígért többet....

Ja, Medgyessy egy úriember, mert ő - ellentétben Orbánnal - be is tartotta az ígéretét. Viszont Magyarország ebbe tönkrement. Gyurcsány már csak egy hozadék, kellett találni a szociknak egy ugyanolyan demagóg, populista politikust, mint Orbán. Meg is találták...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 22:57:38

@janos551: Nem olvastam örömmel a hozzászólásodat, de sajnos szerintem igazad lesz :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.01. 23:03:12

@==T==: Ne haragudj, de Te nagyon hülye agymosott vagy.

Én mondom ezt innen - még az EU-n is - kívülről!

Tudom, Magyarország az EGÉSZ VILÁGGAL szemben szabadságharcot vív! OK, legyen, számomra ez is elfogadható, mivel nem érint.

DE: Gondolkodjunk már logikusan: Ha Magyarország az egész Világgal szabadságharcot vív, akkor TE melyik oldalra fogadnál egy bukméker irodában??? DDD

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.01. 23:39:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

- BAmeg! Megnyitok egy posztot, és egyből a te marhaságod az ami szembe jön. Olyan marhaságok, amiket megint kevesebb mint fél perc alatt meg lehet cáfolni.

.

"Ki nem szarja le a nominális értéket? Minden hozzáértő közgazdász csak azt nézi hogy mekkora a GDP arányos államadóssáfg!!! "

- Az állításod szokás szerint szamárság
- Olaszország GDP arányos adóssága messze meghaladja a 100%-ot (Mellesleg: Az egy főre eső GDP-je is!), mégsincsen szarban, mert a lakossági! megtakarításokból röhögve ki tudják fizetni a teljes államadósságot, és még maradna is.

Mi ezt a 80%-ból?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.01. 23:43:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"ha igaz lenne hogy mennyi mutyi van a Fideszben akkor már rég börtönben csücsülne Lázártol elkezdve az egész kormány, de nincs így. "

Mihelyt nem Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, fognak is.

Horizont 2014.03.02. 09:31:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: :DDDD
Minden blognak, oldalnak, facebookjának meg vannak a maga hülyéi.
Ahogy az egész országnak is :)

Zeppeliner 2014.03.02. 09:48:30

Nem fog itt senki se csücsülni, holló a hollónak nem vájja ki a szemét soha.
Ez a vérszerződés már akkor megköttetett amikor kikiáltották a köztársaságot.
Elsikálnak minden ügyet, mint az olajszőkítést.
A választás csak egy cirkusz, minden elvan intézve a pártirodák mélyén.
Itt csak az segítene, mint Ukrajnában.

NYJetsTD 2014.03.02. 09:48:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hiába szűröd, amíg a válaszok nagy része neki megy, úgyis értesülsz fantasztikus értelmi képességeiről.
Nem menekülhetsz : )

Zeppeliner 2014.03.02. 09:55:00

@Jani haverja: Mösziő Medgyesi tényleg úriember.
Nemesi vér csörgedezik az ereiben, még szép hogy állta a szavát. Utána az özönvíz.
Lehet Kádár, meg Kádár közül választani:(

Hamajd 2014.03.02. 11:48:48

@Zeppeliner: Ez így sajnos majdnem igaz, de ez lehet Ukrajnán sem segít, nálunk ez a polgárháborúsdi amúgy sem működne, mert mi ellen, a demokrácia, vagy az Unió ellen ??????
Demokratikusnak hitt-mondott ország vagyunk, vagy mi a szar !!!!!!!!!!!!!

közrabszolga 2014.03.02. 18:45:22

@Hamajd: Orbán miért nem szólal meg?Fél Putyintól?Megint valami nagy szart kever és arra készülődik?Beijedt és túladagolta a Xanaxot és most használhatatlan?Már Graz ban van megint, bepelenkázva várja a fejleményeket??Életben van még egyáltalán???

Meridian74 2014.03.02. 18:58:04

Mostanában eléggé leköt a rezsi- és GDp démonizálás, pedig van még itt egy igazi, a vastagnál is vastagabb bőrrel rendelkező egyén:
index.hu/kulfold/eurologus/2014/02/28/szegedi_csanad_brusszelen_keri_szamon_a_rasszizmus_elleni_harcot/

"És ha már belelendült, Szegedi Csanád írt egy második kérdést is a bizottsághoz, melyben az EU és Izrael közötti partnerség megerősítéséről faggatózik. "Véleményem szerint az EU-nak erkölcsi kötelessége a fentebb említett tényezők alapján szorosabbra fognia az Izraellel folytatott gazdasági és társadalmi kooperációt, amely mindkét partner részére kölcsönös előnyökkel járna" – érvel a megtért egykori jobbikos."

Lesz poszt róla is? Ha már minden szoci, zsdzs, kdnp-s, mdf-es és fityeszes politikusról volt, meg egy-két jobbikosról is, akkor ez a kocsonya sem maradhat ki, ugye?

közrabszolga 2014.03.02. 19:22:08

@Meridian74: Azon gondolkodtál már miért nincs tükör abban a putriban amiben gyűlölködve élsz?

Meridian74 2014.03.02. 20:00:18

@közrabszolga: Nem kellett ezen, mert ezt rohadtul benézted, kisbarátom. Összeszámoltam, 12 db tükör is van itt, továbbá több kamera is.

Meridian74 2014.03.02. 20:04:26

@Meridian74: egyébként rosszul fogalmaztam: "Mostanában eléggé leköt a rezsi- és GDp démonizálás," ezt így akartam volna: Ezt blogot mostanában eléggé leköti...

De Csanádnak most már helye van itt, a blognak meg foglalkoznia kellene az ő kis lelkivilágával is. Mivel politikus és a nyilatkozatai alapján rendkívül vastag bőrű pofával rendelkezik. Mindkét feltétel adott nála. Aztán hamarosan úgyis elsüllyed a pöcegödörben, ahová való egyébként.

közrabszolga 2014.03.02. 20:15:15

@Meridian74: Igazad lehet a kommunista szarháziaknak nincs lelkiismerete.

Meridian74 2014.03.02. 20:23:37

Egyébként a poszthoz kapcsolódóan: évente 1000mrd EUR támogatást érkezik az EU-ból, igen ám, de évente köztes módon ennek cirka dupláját szívják el.

Nyilván most sokan ráncolják majd a homlokukat, köztük valszeg a posztoló is, milyen hülyeség már ez?

Akkor szeretném nekik felhívni a figyelmüket pár poszttal korábbi cikkre, ahol Orbán háza mellett áll a felcsúti stadion tartamúval kapcsolatosan, amelyben taglalják azt, hogy Orbán arra hivatkozik, hogy magánpénzekből épül a stadion(ok) nem pedig közpénzből.
A poszter erre felvázolta a támogatás folyamatábráját, amelyből az derül ki, a magánpénz nem más mint adókedvezmény a jótékonykodó cégek számára, ergo adóforintokból (közpénzből) épülnek a stadionok. Ugye?

Na, ehhez hasonlóan viszik ki a pénzt az országból. Papíron sokat/többet kapunk, valójában meg nem - hanem szétrabolnak minket. Mindegy, hogy nevezzük, hogy csűrjük-csavarjuk, az eredmény az egyértelműen és cáfolhatatlanul látszik.

A 2000 mrd az persze csak hasraütés részemről, de a pontos összeg az biztosan jóval több, mint amit akpunk. Mert különben lenne látszata, nem csak a bennfentesek vagyonosodásában, hanem ott is, ahová eredetileg szánták.

Meridian74 2014.03.02. 20:45:23

@Zedder: "MIÉRT BAZDMEG??? "

Azért bazd meg, mert senki más nem adna hitelt erre. Nézzél szét egy kicsit, de nem menj messzire. Megépült már a Nabucco? MIÉRT NEM?

Na, ehhez képest az oroszok, nem ingyen persze, de 30 évre adtak hitelt (piaci alapon mennyire adnak max? 10 év?), 4-5%-os kamatra (piaci alapon, hogy adnák, 6-8%?). Persze nem inyen adják ezt a kedvező feltételt, hanem 60%-ban nyilván orosz cégek jutnak majd munkához és hazsonhoz ebből, de ott van a mi 40%-unk is, és ez bizony abszolút nem elhanyagolható. Piaci alapon hogy ment volna ez? Lófasz a seggedbe fizzes, de kuss a neved. Aztán az lett volna mint a finneknél, vagy mint nálunk a 4-es metrónál. Ugye ebből a két egyszerű példából érted már mi miért van a paksi szerződésnél?

Amúgy lehetet t volna fifti fiti (50-50%) is vagy 60-40% is, csakhogy nálunk valószínűleg sehol nincs olyan válalkozás ami atomerőmű építéséhez értene... úgyhogy az a 40% az nagyon is jó. Más kérdés, hogy ha ezt is a közgép nyeri, az ide a vastagbőrre való pofátlanság lesz.

Meridian74 2014.03.02. 21:01:14

@Jani haverja: "a, Medgyessy egy úriember, mert ő - ellentétben Orbánnal - be is tartotta az ígéretét."

Ezt a baromságot honnan veszed? A CHF-ben való eladósodást pont annak köszönhetik itt, hogy medgyessi kirúgta a széklábat a kamattámogatott forinthitelek alól - úgy, hogy nyilvánosan, köztévében leadott vitában előtte többször is megígérte ezt az egy jó dolgot megtartják orbán intézkedései közül, mert ezt még ők is elismerik, jó dolog volt.

A nem lesz gázáremelés meg külön vicc kategória, a 800km autópályával együtt...

Amúgy 2001-ben 2007-re tervezték az EUR bevezetését, rosszabb esetben 2008-ban. Most? Időpont sincsen...

Meridian74 2014.03.02. 21:26:13

Korábban erről pofáztam, hogy nem lesz itt rendben az egészségügy, amíg a képviselők meg nem tapasztalják a saját bőrükön vagy a közeli hozzátartozóik bőrén keresztül mi is a valódi helyzet a kórházakban.

Íme, legalább van közülük egy aki egyrészt morálisan ezt felálvallata, és persze hoyg úgy hozta a sors, hogy majdnem meg is szívta azt:
kuruc.info/r/8/124556/

Most már van egyvalaki aki hitelesen tud beszélni erről a problémáról - és kétségem sincs arról, hogy amit meg tud tenni ennek érdekében azt ezek után meg fogja tenni.
Tegyük hozzá azt is, hogy a Novák família felmenői közt úgy tudom vannak elég tehetősek is, akár magán kórházba is mehetett volna...

anonymand 2014.03.03. 06:34:43

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

" Hiába szűröd, amíg a válaszok nagy része neki megy, úgyis értesülsz fantasztikus értelmi képességeiről. " - van benne némi igazság, de én megfordítanám.
Szűrném az összes többit, majd egybemásolva a magyar szürke állományból szalajsztott kapitális barom válaszait, megjelentetném "Egy őrült naplója II" címmel.
Bestseller lehetne...

Tisztelettel:
anonymand

SirTocy 2014.03.03. 08:38:47

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

- "Sajnos a magyarokat mint mindig, a média irányitotta, - ami nem magyar kézben van." Kik ülnek a Médiatanácsban, melyik párt tagjai? Melyik párt tagja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke? Hát az MTI igazgatója? Nem, sajnálom barátocskám, a média pont, hogy teljes mértékben a FIDESZ kezében van. Neked csak azért bassza a csőrödet az Internet, mert sajnos (sok negatív tulajdonsága ellenére) fórumot biztosít a szabad hírközlésre, szabad gondolkodásra.

- "Becsmérlik, befeketitik Orbánt: az "Istentelen Európai Unió", a külföldi múltik, bankok és más államok is mint pl. USA, akiknek érdeke, hogy Magyaroszág csődbe menjen, hogy felvásárolhassák az egész országot (mint Görögországot)." Minek? Mi van itt, ami nekik annyira kéne? Energiahordozók? Ásványkincsek? Mert szerintem egyikből sincs annyi, hogy bárki is akarja magának Magyarországot. Az az igazság, hogy a haditechnika fejlődésével már csak azt sem mondhatjuk, stratégiai jelentőségű terület lennénk, mint értékes felvonulási terület. Ha kicsit utána nézel, rájössz, mekkora lószar, amit leírtál, és nagyon sajnálatos, hogy egy - ránézésre is - hatalmas baromsággal hagyod magad riogatni. Ráadásul arról nem is beszélve, hogy épp a Főnököd az, aki kilóra adja el az országot, most éppen az oroszoknak.

- "Senki sem tőkéletes, az Orbán sem. De a bölcs ember mérlegeli mindazt amit elért, azzal szemben amit elmúlasztott. Megkapta az országot egy nagy adóssággal, erre még rájöttek a természeti csapások mint: árvíz, a vörös iszap, a Veres pataki cián szennyezés. Ezzel szemben megállitotta az ország adósságának további növekedését, védi a Keresztyénséget az Unióval szemben. Más államban az ilyen embert tisztelik és megbecsülik, ....nálunk ez pont fordítva van." A Kereszténységet nem kell megvédeni. A hit az emberek szívében lakik, nem templomokban, paplakokban, a Vatikánban, de főleg nem a parlamentben, de pláne az alkotmányban nem kéne szerintem, hogy helye legyen. Vidd a hitedet az utcára, ha szeretnéd! Járj ifi táborokba, imaházakba, templomokba, imacsopikba, ha neked az kedves, de azt ne hidd, hogy jogod van (vagy a Főnöködnek joga van) másokra erőltetni a vallásodat vagy hitedet az Alaptörvényen vagy bármilyen más jogi úton keresztül! A gazdasági megoldásai pedig nem tartós megoldások, mindent arra a lapra tett fel, hogy a látszatmegoldásaival nyerhessen egy újabb választást, és remélte, addig kitart a lenyúlt manyup pénz, meg elhiszi mindenki, hogy a közmunkás program valódi munkahelyeket jelent, holott mindannyian tudjuk, hogy ezzel képtelenek (vagy legalábbis elhanyagolható mennyiségben képesek csupán) materiális vagy immateriális javak előállítására.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.03. 09:31:03

@Zeppeliner: Az Orbáni populizmust 2002-ben csak így tudta legyőzni, hogy ráígért. És ezt úriemberként be is tartotta. Az már más kérdés, hogy tönkrement bele Magyarország.

De itt nem ő a bűnös, még csak nem is Orbán. Ők csak végtermékek. A bűnös a magyar választópolgárok többsége, amelyik a populistább ígéretre szavazott, és szavaz ma is.

Zeppeliner 2014.03.03. 20:31:40

@Jani haverja: Ezért nem is szavazok senkire, pedig akartam.Teljesen mindegy.

süti beállítások módosítása