Skip to content


       Szűrés lista

Szolgálati közlemény

Kedves olvasók!

Rövidre fogjuk: 7,5 év blog.hu-n eltöltött idő után elköltöztünk.

Mint azt már sokan tudjátok, eddig is szorosan együttműködtünk az Átlátszóval, írtunk nekik cikkeket, írtunk posztokat az Átlátszó blogra, elég jól pörgettük a Ki mit tudot is, ezért amikor Bodoky Tamás megkeresett minket, hogy az Átlátszó blogcsoportjában folytassuk, akkor örömmel mondtunk igent.

Az új címünk:
http://vastagbor.atlatszo.hu/


Hogy mi változik nektek, az olvasók számára?
Mi azt szeretnénk, hogy semmi se változzon :-)

Viszont lehetséges, hogy néhány kattintással járó műveletre szükség lesz.

- Hello, a Facebook-oldalatokat követem, onnan szoktam olvasni a posztokat!
- Akkor semmit nem kell tenned. A Facebook-oldalunk címe változatlan: https://www.facebook.com/vastagbor

- Sziasztok, RSS-olvasóból szoktam olvasni a posztokat! Most mi lesz?!
- Ha az RSS-olvasódban a http://feeds.feedburner.com/Vastagbor feed van megadva, akkor nincs semmi tennivalód, ez a feed már az új oldal posztjait hozza.
- Ha az RSS-olvasódban http://vastagbor.blog.hu/rss2 feed van megadva, akkor kérlek cseréld ki a http://feeds.feedburner.com/Vastagbor vagy a http://vastagbor.atlatszo.hu/feed/ címre!

- Csá, én mindent a könyvjelzők közé mentek, van már vagy 1500 link elmentve, most mit csináljak?
- Nincs mese, ugorj át az új oldalra és mentsd el a könyvjelzők közé. A régi oldal könyvjelzője kitörölhető.

- Én az Index-címlapon szoktam látni ezt a blogot. Általában a Vöröshajú lányok blogra szoktam bökni, de néha rákattintok valami zúzós politikai kontenetre is. Most akkor hogy is lesz ez? 
- Nos, nem lesz többet Index-címlap, így a fentebb szereplő módszereket javasoljuk ha olvasni szeretnél minket.

Köszönjük a figyelmet, találkozunk az új helyen! :)
palmas&zero  

 

Címkék: blog

Mégsem kampányol a Jobbik az EU-s zászlóval

Az előző posztban láthattuk a Jobbik és az Európa Uniós zászló "kapcsolatát" ...
Morvai Krisztina EP-hirdetése időközben átköltözött az óriásplakátokra, egy apró kis különbséggel.

Címkék: jobbik

Brüsszel csapdába akart csalni, de mi túljártunk az eszükön!

Tegnap Magyar Péter a 444-en robbantotta a hírt, hogy van egy kis probléma a brüsszeli kifizetésekkel, pedig Orbánék azért bombázták szét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségét, hogy egy eurócent támogatás se ragadjon be. Ezért a pénzcsapot bekötötték Lázár János irodájába a Miniszterelnökségre és 2014. január 1. óta már a Miniszterelnökség koordinálja a kifizetéseket. Ez az átszervezés annyira jól sikerült, hogy azóta áll az egész rendszer, nem jönnek a kifizetések, állnak a háttérintézmények, az eu-s programok, mindenki vár és tologatják az aktákat ...

Az újabb aljas támadás hírére a Miniszterelnökség fiatal, ámde törtető bohócát helyettes államtitkárát küldték ki az épület elé, ebek harmincadjára a sajtó elé.
Csepreghy Nándor minden aggódó magyar állampolgárt megnyugtatott, szó sincs semmi felé "felfüggesztésről", csupán megkértek, hogy ne küldjünk ki egy ideig számlákat Brüsszelbe.

Ha beadjuk a számlákat és nem fizetik ki, az azt jelenti, hogy "felfüggesztették a kifizetéseket", de ha be se adjuk, akkor minden rendben, nem vontak meg semmilyen kifizetést, HISZEN BE SEM ADTUK!
Imádok a NER varázslatos világában élni :-)

Címkék: brüsszel miniszterelnökség

Lázár János átvett egy igazolást

A hódmezővásárhelyi választási bizottság átadta a nyertes képviselőjelöltnek az igazolást az eredményről.

Ez így elég egyszerűnek hangzik, bemegyek, jónapot, átveszem, köszönöm, kijövök.
Nade nem rólam van szó, hanem a bájgúnár Lázár Jánosról!
Ő aztán megadta a módját ...

Címkék: lázár jános

Az EMMI hillerezéssel válaszolt az utazási költségeit firtató kérdésre

Doncsev András EMMI-államtitkár írt már pofátlan levelet a bölcsődékkel és a gyessel kapcsolatban, most ismét hozta a tőle megszokott színvonalat. Az Átlátszó összesítette, hogy mennyit (legalább 7 milliárdot) költöttek a minisztériumok a második Orbán-kormány utolsó fél évében utazásokra, telefonokra, járművekre, bútorokra és informatikai eszközökre. Bár az összesítés nem teljeskörű, ugyanis az EMMI egyáltalán nem közölte, hogy mennyit költött járművekre és utazásra, a KÜM az informatikai eszközökre és telefonokra költött összeget nem mondta meg, az NFM pedig későbbre ígérte a minisztérium alá tartozó cégek beszerzési adatainak összegyűjtését, azért így is szép a lista.

Az EMMI persze nem simán nem válaszolt a feltett pofonegyszerű kérdésekre, hanem csak azt közölte, hogy hány darab autót vettek, a többi tárcával ellentétben azt nem, hogy milyeneket és mennyiért; az utazásos kérdésre adott válasz pedig 1000% NER-kompatibilis lett.
Épp csak gyurcsányozás nincs benne.

Címkék: pofátlan emmi

Illés Zoltán 1998 óta másolja a vagyonnyilatkozatát

A vagyonnyilatkozat egy vicc, egy gumicsont, egy parasztvakítás, a következmények nélküli ország manifesztálódása, de 100 képviselőből 99 képes arra értelmileg, hogy úgy töltse ki, hogy ne vegyék elő, ne bukjon le, ne legyen benne hiba. 

A halmaz másik részében az olyan retartdált / leszarom az egészet / bármit megtehetek mert fideszes képviselő vagyok alakok vannak, mint Illés Zoltán államtitkár.

Nála a Magyar Narancs szúrta ki, hogy 2011-ben 12,2 millió forinttal kisebb, 2012-ben viszont 5,45 millió forinttal magasabb volt az összevont adóalapja, mint ami a vagyonnyilatkozataiban közölt jövedelmi adatokból kiszámolható.

A Nagy Államosító lekommunistázta a Hír24 újságíróját

Még mindig a felcsúti Pancho Aréna.

Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy "nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági adó, amiből a a felcsúti alapítvány 3 év alatt 7 milliárd forintot kapott, messze a legtöbbet minden más sportszervezetnél.

taoossz_140325.jpg(Kép:mfor.hu)

Erről írtunk már mi is, ahogy az Átlátszó is szépen bemutatta a TAÓ-modelt.

Címkék: orbán felcsút

Vajon ki lesz a kiskunmajsai csodajelölt?

Van az Élhető Kiskunmajsa nevű civilszervezet, ami polgármester-jelöltet keres. Nem akárhogy: készítettek egy kabátot (!), és próbálják megtalálni az embert, akire ráillik. Sőt, állítólag már rá is bukkantak az ideális jelöltre, aki megfelel az elvárásaiknak. Pedig azok nem kicsik, sőt kifejezetten mesébe illőek: "karizmatikus, jó kiállású, talpraesett, közigazgatásban tapasztalt, menedzser típusú, jó kommunikációs képességekkel bíró, kiegyensúlyozó (?), politikai kapcsolatrendszerrel rendelkező, közösség-összetartó, tiszta kezű, tiszta szívű, határozott, keménykezű, kompromisszumkész, eredményekkel és referenciákkal bíró"

Mindez nem vicc, megjelent a helyi újságban (köszönjük a fotót olvasónknak, kattintva nagyobb):

Címkék: kampány politika vicces

Álközmunkásokat mutatott a német tévéseknek Salgótarján

Salgótarján, ismét.

"Politik ohne Populismus -- das ist eine Illusion." - kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről forgatott, és Salgótarjánban Székyné Sztrémi Melinda polgármester kalauzolásával találtak is egy csapat elégedett közmunkást, akik elmondták a tévéseknek, hogy minden szép, minden jó. Közben a polgármesterasszony a háttérben beszélgetett egy nővel Lakatos Katalin sajtóreferenssel, aki a helyreigazítást küldte nekünk, és mivel nem vették észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonjuk, őszintén.

"Nem tudom, nem filmeznének ennyit, ha nem tetszene nekik (…) majd vágnak össze valamit. (…) Csak ők nem erre kíváncsiak, hanem az igazi közfoglalkoztatottakra és akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük (…) Azért én még cigányt nem is láttam…" - forrás: Népszava

Címkék: fidesz társadalom salgótarján közmunka

Lázár szerint Orbán nem az emlékmű megépítésének elhalasztásáról írt a MAZSIHISZ-nek

Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János.

Kronológia:

1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak.

2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei.

3, Óriási közfelháborodás, különösen a balosok, liberálisok, és természetesen a zsidók részéről. Két zsinagóga (mára már pedig közel 500 szervezet) visszautasította a Civil Alaptól a Holokauszt Emlékév kapcsán tartandó programokra kapott támogatást.

4, Február 10-én a Mazsihisz levelet írt Orbán Viktornak. A levél két dologról szól: az egyik, hogy azt javasolják, hogy a józsefvárosi "Sorsok Háza" elnevezésű holokauszt-emlékközpont helyett egy másik intézményt hozzon létre a kormány. A levél második részében pedig azt írják, hogy szeretnének párbeszédet kezdeményezni a Szabadság térre tervezett emlékművel kapcsolatban.


süti beállítások módosítása