Skip to content


       Szűrés lista

Az olvasó hangja

Az alábbiakban közöljök egy kedves olvasónk levelét teljes terjedelmében. A 3 tagú írói gárdánk sok kérdésben gyakran 3 álláspontja van, ez sokszor a kommentekből ki is tűnik. Nehéz lenne egy összeegyeztetni a véleményünket, de nem is célünk. Úgy érezzük ettől csak színesedik a blog: a baltól a jobbig bezárólag mindenki találhat magának a sajátjához közel álló véleményt. Nem célünk a manipulálás, a blog jellegből kifolyólag természetesen sarkalatosabb vélemények is megfogalmazódnak egy-egy témában, ezeket az újsághasábok már nem tűrnék el. Célunk, hogy kulturált keretek között a kommentekben mindenki kifejthesse a véleményét. A hétköznapjainkban valóban begyűrűzött a jobb és bal ellentéte, de "stáb" szeretne példaként szolgálni arra, hogy a balos és a jobbos megfér egymás mellett, sőt közösen még létre is hoz vmit!

Nagyon köszönjük, hogy megtisztelt minket véleményével!

"
Tisztelt szerkesztők!
Miért van az, hogy az az érzésem, Önök manipulálnak?
Miért nem hagyják, hogy mindenki saját maga alakítsa ki a véleményét? Tudja a közvélemény kutatásról van egy történetem. A kútvölgyi úti kórházban voltam látogatni egy barátnőmet, a kapuban nagyon udvarisasan megállított egy középkorú hölgy, bemutatkozott, hogy melyik közvéleménykutatótól van, és feltenne néhány kérdést. Az első az volt, mi a véleményem a körházak átalakításáról, az összevonásokról ( nem pontosan, de ez volt a lényeg.) Amikor azt válaszoltam, hogy egyet értek, itt az ideje végre, hogy valami változzon, és ennél, ami van bármi csak jobb lehet, összecsukta a füzetét, megköszönte a választ, és otthagyott. Nem állítom, hogy minden esetben így történik, de azt igen, hogy mára az emberek ismét félnek nyíltan véleményt mondani, mint a Rákosi érában, de érdekes, csak a baloldali véleményt kell titkolni, a jobboldal kérkedik azzal, hogy ő az, (autón nagy Magyarország, árpádsávos zászló, stb.) tehát tudják, hogy nekik nincs mitől és kitől félni, hisz ők azok, akiktől félni kell.
 
Üdv
 
Colos"


Továbbá, ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy az összes olvasónknak köszönetet mondjunk, mivel tegnap a blogunk átlépte a napi 10ezres olvasói számot. Köszönjük, és további jó blogolást!

Címkék: olvasó levél

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr98300849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan Adams 2008.01.17. 14:23:09

Tisztelt Colos!

A történetéből nekem első olvasatra egyáltalán nem jön le, hogy a hölgy más válasz esetén további kérdéseket is feltett volna, ez csak az Ön elképzelése. Lehet, hogy csak ez az egyetlen kérdése volt Önhöz.

A blog véleményem szerint pedig (amellett hogy szubjektív, mint minden amit emberek csinálnak), igen érdekes és máshol nem olvasható tényeket közöl. Amennyiben tételesen nem tudja felsorolni, hogy a blog hol 'manipulál', és hol állít valótlant, miért ír ilyet?

A jobboldali kérkedésről / baloldali meghunyászkodásról írt gondolatát pedig azért tartom helytelennek, mert ez emberfüggő. Egy baloldali ember is lehet extrovertált, és hangoztathatja lépten nyomon hogy vesszen Orbán, ahogy sok ember teszi is. Ugyanígy fordítva, egy jobboldali is lehet csendben jobboldali.

Összességében a levelét teljesen valótlannak tartom.

Berrick 2008.01.17. 14:40:41

Tisztelt Colos !

Igencsak egyetértek Bryan kifejtésével ,mellékesen ha nem tetszik a bolg akkor nem olvasd b..d meg hanem csinálj sajátot és olvasd azt, vagy olvasd gyurcsány blogját és küldj neki levelet hogy milyen tisztességes egy ember hogy csak 600 milliót költünk korházi széfre ami 20 darab 30 milliós gyermek lélegeztető ára lenne , minden kibaszott megmaradt korházba 1 darab.
Még jó hogy ők nem manipulálnak senkit.

Mellesleg vagy olvasod a blogot vagy nem, ha nem tetszik mások munkája akkor sem írok neki levelet hanem szabad ország nem lépek többet arra a lapra.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.17. 14:46:53

héhéhé...nem tudom a hozzászólást vmi miatt kimoderálni,de mindenki gondolja h megettem.

sztem nagyon korrekt levél volt colostól ezért is raktam fel. volt egy véleménye,megfogalmazta bazdmegoktól és anyázástól mentesen...egyébként valami ilyesmiről írt a levelében is,h akinek más a véleménye "kussoljon".

ardarich 2008.01.17. 16:26:07

Berrick:"600 milliót költünk korházi széfre ami 20 darab 30 milliós gyermek lélegeztető ára lenne , minden kibaszott megmaradt korházba 1 darab"
Az semmi, de vehetnénk belőle 300 forintos nyalókát is minden magyarországi lakosnak.
Sőt, vehetnénk belőle minden családnak egy József Attila-összest, hogy művelődjön.
De ez a rohadt nemzetáruló kormány széfet vesz, hogy ne lopják el Mari néni mobiltelefonját. Undorító, komolyan mondom.
Az általad gondolom nem nagyon kedvelt Heti Hetes számolta át anno így a Terror Háza árát lélegeztetőgépbe...

Valaki 2008.01.17. 18:14:33

Szerintem a blog nagyon jó,különösen attól hogy több ember írja.Ettől szines érdekes.Gratulálok.
Ja.Hogy jutnak el egyesek ettől a levél tartalmától a "rohadt nemzetáruló kormányig".Érdekes.A blog akkor is jó!!!!

cowkie 2008.01.17. 19:52:14

(csak h legyen meg1 velemeny)

szerintem jobb volt a blog, amig kevesebben olvastak. tul sok a pol, abbolis az elvakult jobbos, en nem ezert kezdtem el ezt olvasni, mostmar a bejegyzeseknek csak egy toredeke melto a klikkre IMO. nem azert, mert balos vagyok, hanem mert nem errol akarok olvasni. persze ez EGY velemeny a 10k-bol (unique?), de en csalodott vagyok mostanaban.

kevesebb zerot, mint 4 eve, na =D

Berrick 2008.01.18. 12:09:11

Kedves ardarich!

nem nézem a heti hetest mindössze annyi hogy ha jól tudom az egyik cég vett egy ilyen gépet és ennyibe került.. Nem is az a lényeg nekem jó a nyalóka is vagy a verses kötet ami ebben az esetben kb annyit ér mint a széf. Sajnos ha Mari néni 72 évesen a korházba kerül a visszértől feldagadt és lábaira nem tud ráálni csak iszonyatos fájdalommal majd azt mondja a nővér hogy van ám gyógyszer de sajnos túl drága így ha akarja akkor vegye meg magának havi 35 000 ért meg azért az orvosnak sem árt egy 20 000 akkor már nem vagyok biztos benne hogy igazából érdekelni fogja hogy korházi széf van-e amikor marad 30 000 forintja élni meg kifizetnek minden mást is . Mellesleg ha kicsit még meszes is az agya akkor aztán igazán gond lesz azzal, hogy mi is volt a szám vagy hová tette a kulcsot....

Arra akarok kijukadni hogy véleményem szerint sok sok dolog van ami inkább kellene és kijönne 600 millából mint a széfek .

Te pedig ha bekerülsz a kórházba két törött kézzel mondjuk bár adja az Isten hogy ne történjen veled semmi használd a széfet egészséggel .

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.18. 16:45:19

cowkie, most nagyon megbántottál ...

ignorálod a bejegyzéseimet ??? :)

hát tehetek én róla hogy ennyi faszág történik ebben az országban ?

de azért lassan belőjük az 50% pofátlanság 50% vicces tartalmat, így legalább a fele tartalom megfelel Neked is ...

nem akarunk elveszíteni cowkie !!! :))

cowkie 2008.01.18. 17:24:58

ne sztrajkolj zero, nem vagy MAV bazeg =D

nezd, a legelejetol olvasom tomcat blogjat, lattam hogyan lett mibol mi (azt a kurva, pulitzert ezert a mondatert!). lehet, h nem erzed, de ha szuklatokoruen es egyiranyuan fested a helyzetet, akkor valoban felmerulhet az elfogultsag vadja, ami manapsag a 'hangulatkelto' es a 'spicli' jelzovel egyenlo. ha ebbe az iranyba szeretnel elmozdulni, akkor jo uton haladsz. ha viszont szeretnel rugalmasabb lenni, nyugodtan odacsaphatsz a masik oldalnak is, rogton mashogy fognak megitelni. illetve ott a harmadik verzio: nem foglalkozni pollal. nekem igazabol tokmind1, olykor elolvasom a jobbos postokat is, csak harmadikra megugrani a BKV anyjat fingoba, tejszinen mar unalmas :S problema, beszelni kell rola, de a racionalitas hatarain belul (imo).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.18. 19:51:49

cowkie

A hülyeség és a pofátlanság pártatlan ...de a jobboldal most kevesebb ilyen "ügyet" generál ... ha lesz ilyen akkor megírom azt is ..

Amúgy mivel nem újságíró vagyok, nem is akarok "pártatlan" meg "semleges" lenni, főleg mivel a hazai újságírók sem ilyenek.

Leírom a véleményem, ez egy blog, lehet kommentelni, leírod te is , lehet vitatkozni. Ha szétkaptok mert hülyeséget írok, aám legyen .. nem ölöm le magam a Gellért-hegyről ... bár olyankor több söt fogy itthon ....xDDD

cowkie 2008.01.18. 23:09:16

Zero =D

partatlan. TENY es pont! nem attol felek, h elveszted a balos olvasoidat (bar eleve gaz, h errol kell beszelni), hanem hogy azt a gyerekes szuziesseget veszti el a blog, ami miatt megszerettem =D ugye milyen hulyen hangzik?

nem vagy ujsagiro de lehetnel, jol irsz. viszont nem csak retorikai szempontokat kell figyelembe venni, a politikai hovatartozasod dominans es ez hiba.

a blog arrol szol, h megjelenited a velemenyed, ugyanakkor a velemenyeddel formalod a blogot! senki nem tep szet, ha jobbos postokat irsz, csak ezzel jobbossa teszed a blogot. szntem pedig ez a blog lenyegesen tobbet er annal, mint hogy reszre hajoljon. ez is mennyire retardaltan hangzik :D

asszem ez volt a legjobb commentem amit eke reszegen irtam. respect =D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.19. 00:01:02

cowkie, ez volt idáig a legjobb bejegyzésed ... a hétvégén iygekszem kihámozni a tartalmát :)

olvassa csak aki akarja a blogot, pont az a jó benne /szerintem/ hogy ha balos - jobbos - liberális vagy, kifejtheted a véleményedet ...az nso.hu-n vagy a mno.hu , sőt még az index-en sem mondhaatod meg hogy TE mit gondolsz ... itt igen :)

de igyekszem a tényeket a véleményemtől elkülöníteni, után a meg mehet a vita :)

kapisgálom mire akarsz kilyukadni ...és igyekszem megfogadni a véleményedet .... na , most aztán jól elkalandoztunk az eredeti poszttól :)

good night and good luck !

süti beállítások módosítása