Skip to content


       Szűrés lista

Kikérik maguknak!

A Magyar Gárda Kultúrális és Hagyományörző Egyesület (ohh, please...) beperli a HVG-t a Figyelőnet értesülései szerint, mert a lap cigányellenes megmozdulásnak merte nevezni a december 15-i rendezvényüket.

De ha nem az, akkor mi volt? A megemlékezésen fátyolos hanggal vesznek búcsút Rolandtól, "Aki örült az életnek, tervei voltak a jövőjével kapcsolatban. Hazafelé tartott amikor utólérte az erőszak. Megverték, még volt ereje hazavánszorogni, majd rövidesen meghalt a verések során elszenvedett sérülések következtében.[...]Romaként tehetett volna a cigányság felemelkedésért." Kit akarnak hülyének nézni? Természetesen a kérdés költői, hiszen megszokhattuk már, hogy mindenki kikéri magának a legapróbb kritikát is. "Kérem ez rágalom". Mivel jogi következményei nincsenek a dolognak és azt se hiszem, hogy hitelrontás esete áll fenn, hiszen aki szimpatizált a magyar gárdával pont a cigány- (és még sok egyéb NEM magyar nemezetiség) ellenessége miatt tette, nem értem a miérteket.

az ominózus megemlékezés


Tovább ...

Az egyik oldal:TV2 riport



Csúsztatásoktól egyik riport sem mentes. Cigányverők kontra buddhista főiskolás patyolatlelkű kisdiákok. Jaj istenem, most kinek higyjünk?



A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr27311106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Crunch 2008.01.25. 13:02:05

Dósa István főkapitány (szerintem a vicispán jobb) bácsi, az ork nem jelző hanem főnév és nem használja a köznyelv, max. a bombagyár.

fájerfuksz 2008.01.25. 14:15:16

a hörtévének higgyünk...az mindig hiteles és nem csúsztat (vigyáz plafon :D )

A Bohócmilitary Levi Staruss sapkában nem szereti ha nevén nevezzük őket :)

fájerfuksz 2008.01.25. 14:33:51

Huu baszki :D
Csak a terelés kedvéért kimendtek sírtgondozni, a híresztelőTV meg megcsinálta a kamuriportot ... nem szimplán kilóg a lóláb, hanem orrba is gyűr :)

Próféta 2008.01.25. 15:16:00

A Magyar Gárdáról szólva: nem az a probléma, hogy vannak, hanem azért vannak, mert probléma van (sic!).
Szóval, nem alakultak volna meg, ha a rendőrség és az igazságszolgáltatás legalább közepes szinten működne. De nem úgy működnek, ezért alakulnak ilyen szervezetek. (Pl. a polgárőrség is csak egy nálunk létező abszurd valami. Másutt vannak rendőrök...) Ha nem lenne cigánybűnözés-probléma, nem lenne MG sem.

Engem csak az aggaszt, hogy a most még jogosan aggódók, akik megalapították, nem esnek-e át a ló túlsó oldalára... (Mint anno a weimari köztársaságban a Sturmabteilung - bár az eredendően és kimondottan is erőszakszervezet volt, fasiszta alapon, ami meg egyáltalán nem igaz a MG-re.)

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.25. 16:03:25

szerinted fekete egyenruhában,karszallaggal a kézen árpádsáv alatt masírozni nem a ló túloldala?én ebből köszönöm szépen már az elején se kérek

sjbee 2008.01.25. 16:35:33

Hú na most jól megmondta a sok pösti panelproli, akik eddig csak mesében láttak közveszélyes cihgányt.
Örülök, h jól érzitek magatokat a jelenetekben, de a siralmas jövőre ti is nyugodtan felkészülhettek, sajnos előbb utóbb el fog jönni, mert a sok droid még most sem lát tovább a kényelmes életén túl.
A gárda nem megoldás az tény, mert nincs a kezükben hatalom, de még mindig többet érnek mint akik csukot szemmel élik le az életüket.
Ja, és nem vagyok gárda tag, de teljesen megértem őket és minden elismerésem a szélmalom harcukhoz

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 16:38:50

"szerinted fekete egyenruhában,karszallaggal a kézen árpádsáv alatt masírozni nem a ló túloldala?"

Miért lenne az ? Engem nem zavar, amig nem törvénysértő...

Árpádsávos zászlóval mi a probléma ? Ott van a történelmi zászlóink között, erre esküdött fel Gyurcsány meg a miniszterek.

Ha pedig az elsz, szépen feloszlatják a MG-át.

Melegfelvonulás nem zavar? Az In-Kal security nem zavar? Akik állami pénzből védik az állami intézményket,egyenruhában, gumibottal

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.25. 16:48:12

jó ezt az árpádsávos "médiaszöveget" sztem te se hiszed el...jól hangzik persze,de kurvára nyilaszászló áthallássa van,ezt mindenki tudja...a gárda is,te is én is...sztem erről felesleges vitatkozni.

nem,engem nem zavar a melegfelvonulás,nem vagyok homofób.
in-kal se zavar,mert a szétvert állami épületeket is közpénzből teszik rendbe csak ezt valahogy senki se emlegeti...szétverni joga van bárkinek,de ha védik akkor a kurva anyját h szórják a pénzt?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 17:11:28

arra céloztam, hogy az In-Kal is ugyanolyan egyenruhás szervezet, de nekik van fegyverük is és nem Magyar Gárda a nevük ...

árpádsáv TÉGED személy szerint mit zavar ? megélted a 2. vh-t ? bántották valamelyik rokonodat, árpádsávosok?

szovjet zászlóval a kézben is történtek mocskos dolgok a háborúban , meg magyar zészlóval a kézben is ....

Hagyjuk már ezt a "rosz emlékeket ébreszt, mert a nyilasok használták dumát"
abban ébresztHET rossz emlékeket aki ezt megélte.Ha egy ilyen ember nyilatkozik, akkor elfogadom. De te fiatal vagy, úgyhogy nem ...

Nyilasok 1944. október 16-tól és 1945. május 1-ig voltak hatalmon , az árpádsáv pedig 1270 óta a zászlónk része .
Ráadásul a nyilas zászló csak hasonlít a mostani árpádsávos zászlóhoz

Nézd meg itt :
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1ds%C3%A1v

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 17:13:44

ja, és enmegm zavar a melegfelvonilás, mert szexuálsi beállítottság nem tartozik az utcára, az mindenki belső magányügye -> kurvára nem zavar hogy otthon ki mit kefél

In-Cal viszont ugyolyan jogkörrel rendelkező állampolgár mint én vagy a BKV ellenőr, de nem úgy viselkednek ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 17:15:48

+ az árpádsávos zászló nem tiltott zászló, mindenki hordhatja ... akit meg sért , bnt, felkavarja a kis gyomrát annak pedig azt üzenem : ez a demokrácia.
Amit nem tilos, azt lehet !

fájerfuksz 2008.01.25. 17:26:20

Van az a "mundéros becsületes" szólás-mondás, tudod?
Na az illik ide :)

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.25. 17:26:58

téged miért zavar a vöröscsillag?ugyanaz...engem mindkettő zavar,téged csak az ami baloldali jelkép(okéoké nincs betiltva, de nem azért nincs mert a para skálán csak 5öt kapott és 8fölött jár a betiltás).figy,engem a horogkereszt is zavar és nem kellett ahhoz megélnem.ijesztő az eszme ami mögötte áll,ijesztő h 2008ban látom.egy filozófia szemináriumom megállhatja a helyét az érvelésed, de a való életbe nem kell szarba harapnom ahhoz h tudjam rossz az íze.

RiBBiT 2008.01.25. 17:30:11

"... enmegm zavar a melegfelvonilás, mert szexuálsi beállítottság nem tartozik az utcára ..."
két percre rá:
" ... akit meg sért , bnt, felkavarja a kis gyomrát annak pedig azt üzenem : ez a demokrácia."

Engem kicsit zavar az árpádsávos zászló, mert önkéntelenül is hőzöngő, erőszakos tüntetőkre asszociálok, akik magyarabbnak hiszik magukat nálam. Tisztelet a kivételeknek, szerencsére a többség nem ilyen. De attól nem lesz senki magyarabb, ha mindene piros-fehér(-zöld). Szerintem az árpádsávos zászló az elmúlt pár évben nagyon le lett járatva.

Johnny Crunch 2008.01.25. 17:59:43

Ez egy felkatonai szervezet erodemonstracioja, aminek nyilvanvaloan a felelemkeltes a celja. Mondjuk szerintem inkabb rohejesek. Voltam katona, tisztaban vagyok az alakisággal (már ezen is röhögnöm kell) de az utcán eszembe nem jutna fol le masirozni mint valami bolondgyerek. Ha tenni akarnak a bunozes ellen, alljanak be polgarornek vagy mittudomen. Hogy nezne mar ki ha minden hulye alakitana egy ilyen felkatonai szervezetet es fol le masirozna az utcan amikor kedve tartja. Nem kene teljesen meghulyulni.

Par eve meg azt se tudtak hogy menekuljenek a katonasag elol, most meg ugyanezek nyomjak a vigyazzmenetet. Beszaras.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 19:05:44

RiBBiT

Jogos! Igazad van, néha úgy érzem én is, hogy így akarják kimutatni hogy ők magyarabbak a magyaroknál.... nem verseny ez! Simán megfelelne a rendes magyar zászló is !

Johnny Crunch

Ez is jogos! A nagy része nem is volt katona, vicces ahogy össze-vissza masíroznak. Viszont azt látni kell, hogy a kötelező katonai szolgálat eltörlése után a fiatalok egy részének "hiányzik" hogy tartozzon valahova, hogy megmondják mikor mit csináljon, hogy "egyenruhában legyen" . Főleg ebben a világban !

Szerintem Rád is "nevelő" hatással volt a katonaság , nem ?

Fecó 2008.01.25. 20:32:05

Lassan sajnos tényleg ott tartunk hogy "merjünk kicsinek lenni" vagy inkább "merjünk megalázkodni" nehogy szó érje a ház elejét...
Az a baj hogy sok emberben tényleg az társul a magyar gárda kifejezés mellé hogy: antiszemita, neonáci, fasiszta, szélsőjobbos. stb... hadd ne soroljam mert billentyűzetet kéne cserélnem.
A gárdát sokan már megalakulása előtt beskatulyázták. Szavakkal dobálózni(főleg az interneten) könnyű, de szerintem lealacsonyító.

"téged miért zavar a vöröscsillag?" Moks uram ugyanmár KI KÉRDEZTE ezt korábban? ez is egyike azoknak a szánalmas ellenreakcióknak amit sokan arra használnak, hogy egyes jobboldali érzelmű embert besározzanak. Komolyan mondom, ezek alapján szinte divat utálni a jobboldalt, és ha belegondolok a jobboldalt könnyebb utálni, mint nem, mert a 2. világháborúra és annak jobboldaliságára hivatkozva bármit be lehet mocskolni. Ezúton kérek mindenkit, gondolkozzon csak el, hogy amit mond annak TÉNYLEG van-e egyáltalán köze ahhoz, amit éppen fikáz.

A melegfelvonulásra: zero, igazad van, a nemi hovatartozás mindenkinek magánügye. Nem ítélem el a melegeket, de abszurdnak tartom, hogy ezt így kelljen kimutatni. Persze itt csak azokra gondolok, akik az utcára vonulnak.
Ennyi erővel a balkezesek is rendezhetnének ilyen "Balkezes büszkeség" felvonulásokat...
És hogy miért nem rendeznek? mert az SENKIT nem érdekelne, és nem lehetne utána sírni hogy "jajjistenem megdobáltak mindenfélével meg lebalkezeseztek jajderossznekem".

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.25. 20:58:44

Fecó

sajnos, az baj, hogy előre beskatulyáták a Gárdát.Abból pedig - tudjuk - már nem lehet kijönni.
Nem értem , miért nem lehet a tettei alapján véleményt formálni ...

Mert mit is tettek idáig ?
-sírokat gondoztak -> nem törvényellenes
-demonstrációt tartottak -> nem törvényellenes
-meneteltek -> nem törvényellenes
-egységes a ruhájuk -> nem törvényellenes

Akkor miről beszélünk ?
Hozzanak olyan törvényeket, amelyek alapján bármely fenti cselekedet törvényellenes, és akkor fel lehet őjet oszlatni. 6 éve szoci-szadesz kormány van ...

ha pedig megszegik a törvényt, akkor az elspk között leszek akik elítélik, mert én törvénytisztelő és adózó állampolgár vagyok..

A sok "baloldali" meg "liberális" átlagember akik fasisztázzák, meg nyilasozzák a Gárdát, nem veszik észre hogy csak játékszerek, bábuk a szocik/szadesz kezében ...mivel ez aŐ érdeküket szolgálja. Hsizen mindeki erről beszélt, ezt ment a tévében, erre lehetet antifasizta demonstrációt szervezni stb. Szuóval figyelemelterelés ezerrel.

Próbálja meg mindeki saját véleményét kialakítani, ha azok után is nyilasoknak tartja őket, akkor én azt tiszeteletben tartom .

Ez volt az én véleményem, nyudodtan lehet velem vitatkozni ... de kulturált hangnemben xD

Bezuhov. 2008.01.26. 00:17:33

"A sok "baloldali" meg "liberális" átlagember akik fasisztázzák, meg nyilasozzák a Gárdát, nem veszik észre hogy csak játékszerek, bábuk a szocik/szadesz kezében"

bakker...ez nálatok axióma, vag kívülről fújandó vers! Engedtessék már meg, hogy a maszopszadesztől függetlenül azt mondjam hogy ezek fasiszták...punktum.

WIKIPÉDIA mondja:
"A fasizmus egy olyan politikai ideológia és tömegmozgalom, melynek célja a másokat kizáró értelemben vett, biológiai, kulturális és/vagy történelmi alapokon meghatározott nemzet fogalmának minden egyéb fölé helyezése, valamint a tömegek folyamatos mozgósítása.[1] Pontos jellemzőiről nincs egyetértés a kutatók körében, de a következő elemeket a legtöbben a fasizmus elmaradhatatlan összetevőinek vélik: nacionalizmus, tekintélyelvűség, militarizmus, korporatizmus, antiliberalizmus, kommunizmusellenesség és kollektivizmus.[2]."

na ezek közül melyik nem ül jelenleg?

Fonák 2008.01.26. 07:02:40

Érdekes ez a hozzáállás a gárdával szemben. Nem vagyok tag, nem is akarok az lenni, de valamilyen szinten érthető a létezésük. Persze egy kicsit már bohóckodásba hajlik a masírozás, menetelés. Voltam katona, már ott is annak tartottam. Nem attól lesz valaki "katona", hogy mennyire tud alakizni, menetelni.
De ők legalább felvállalják, mit is éreznek, mi mellett tették le a voksukat. Azoknak nagy része pedig, aki ágál ellenük, az nem vállalja magát. Persze nem kötelező...
Ebben az országban ha valaki kimegy az utcára magyar zászlóval, akár csak egy kitűzővel is, szinte biztosra vehető, hogy lerasszistázzák, lefasisztázzák. Pláne, ha árpádsávos zászló. Mert aki magyar az rögtön rasszista? Nézzétek meg az USA-t! Ott érdekes módon nem zavarja az emberek a saját zászlajuk! Itt miért? Fel kéne már nőni!

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.26. 12:21:47

Fecó ajánlom figyelmedbe a vöröscsillagos postot...mielőtt kikelnél magadnak h nem került szóba;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.26. 12:28:59

Bezuhov

Menj le Szerbiába meg Horvátországba!

Mindehol kint van a saját zászlójuk, nem csak ünnepekkor, nacionalisták mert szeretik a hazájukat, sőt azt mindennél jobban .
Akkor ők is fasiszták ?

"maszopszadesztől függetlenül azt mondjam hogy ezek fasiszták...punktum. "

Szerinted miért fasiszták ? Kiváncsi vagy a TE SAJÁT ÖNÁLLÓ véleményedre .
És a "punktum" nem igazán ütős érv, reméelm van jobb is ...:)

Bezuhov. 2008.01.26. 13:59:07

Zero!

Lehet szappanozni a szerecsent, ha jól esik, ki ki a maga lelkiismerete szerint...ettől én nem fogok éjszakánként forgolódnia..hidd el!
A punktum meg szerintem elég kifejező...aki fasiszta ideológiát követ (politikai ideológia és tömegmozgalom, melynek célja a másokat kizáró értelemben vett, biológiai, kulturális és/vagy történelmi alapokon meghatározott nemzet fogalmának minden egyéb fölé helyezése) fasisztaként öltözik (direkte) és fasisztaként beszél, az nálam fasiszta.....szerintem ez világos gondolatmenet, nem szeretném mégegyszer lederiválni!

Amúgy faiszmus nem ott kezdődik, hogy gázkamrát építünk... van annak előzménye is. JA HÁT mondjuk igen: törtlnelemkönyvet olvasni nem dívik mostanában! :X

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2008.01.27. 18:20:37

ha valaki kimondja az igazságot pl. a hajléktalanokrol, akkor az hajléktalanellenes?

miért nem jönnek akkor a jogvédők? ...hogy de nem is van közöttük másmilyen is...

süti beállítások módosítása