Skip to content


       Szűrés lista

Póz

Két, csecsemőkkel kapcsolatos hírt is olvastam ma. Az egyik, miszerint egy szívbetegen született csecsemő transzplantáció során új szívet kapott.
forrás: http://velvet.hu/poronty/2008/03/26/szivatultetes/

A másik, miszerint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért kénytelen abbahagyni tevékenységét, mert az Egészségügyi Minisztérium a korábban megígért, s egyébként is járó pénzt nem utalta át a számlájára, s így működésképtelenek lettek.
forrás: http://www.cerny.hu/kepek/melleklet_level_20080325.jpg

(A témáról eredetileg a bombagyáron olvastam.)

(Mondjuk egyébként is fura, hogy alap állami feladatokat alapítványok látnak el - gondolom azért, mert az állam képtelen rá.)

Van egy közös nevező a két témában: ez pedig Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.
Az első esetben ott pózol a legfeltűnőbb helyen, mintha bármi köze lenne a szívtranszplantációhoz. (Talán esetleg a műtétet elvégző sebészt kellett volna a főhelyre ültetni.)
A második esetben pedig ő volt az, aki nyilvánosan megígérte a pénzügyi helyzet rendezését - több mint három hónapja.
Úgy látom, számára csak egy dolog fontos - hogy pózolhasson. Mások babérjaiból gyűjtöget, a saját ígéreteit még teljesíteni is képtelen (mondhatni, segget csinált a szájából). A KSH felmérése szerint (ez valami fura okból anno igen gyorsan eltűnt a honlapjukról) tavaly év első hat hónapjában 8%-kal nőtt a csecsemőhalandóság. (Ennek oka nyilvánvalóan az új egészségügyi politika, bár a cikk szerint még 'nyomoznak'. Bah.) (Ha valakinek ennek megvan a forrása, kérem küldje el.)(Közvetett forrás:http://www.stop.hu/articles/article.php?id=190847)

Magyarországon évek óta 8% körüli a koraszülés, nagyjából változatlan mértékű évek óta. (forrás: http://www.eum.hu/download.php?docID=2756) Ennek tudatában igencsak meredek dolog nem finanszírozni azokat, akik erről gondoskodnak. Elgondolkodtató, hogy az ún. 'egészségügyi reform' milyen cinikus indokokkal támasztja alá az újszülöttmentésre utalt pénzek csökkentését.

Ezek után igencsak pofátlan odamenni, sőt, a főhelyre leülni a szívátültetésről szóló sajtótájékoztatón. Esetleg dolgozni is kéne valamit.

Címkék: politika közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6398945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidéki 2008.03.27. 16:43:59

A hírek tovább is kerekedett.Ezután is velük szeretnék megkötni a szerződést és már 10 milliót átutaltak nekik.Egy szóval nem védeném Horváth Ágnest-nincs is miért- de szarból várat nehéz csinálni.
Pláne kevés pénzből és bebetonozott évtizedes baromságokból.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.27. 18:28:29

Addig nem védhető Mengelica, míg a mára megbukott "reform", hehe, kommunikációjára százmilliókat költöttek.

moRtiZ 2008.03.28. 08:35:23

Na igen, talán ha egy kicsit az egészségügyre fordítanának a kampányprogramok helyett, akkor lehet máris hatalmas előrelépés lenne egészségügybe.

Ági néni kiment hollandiába, és rácsodálkozott a remek orvosi technológiára, amit amúgy pécsen már csináltak egy ideje, de az mégsem nyugateurópai villogás.

Komolyan mondom, MINDEN egyes napra jut minimum 1-1 olyan hír Magyarországról ami után csak WTF felkiáltással szomorkodva Abszurdisztán jelzőt kell ragasztani az országra. Ja, és akkor ebbe még benne van az, hogy a felét le se közli a kedves média.

Malacka 2008.03.28. 16:14:02

Nemrég volt egy műsór a TV ben hogy milyen számlákat nyújtanak be a képviselők költségtérités címen. (Fodrász, ruházkodás, stb)
És meg is magyarázzák -Egy képviselőnek jól kell kinézni

Ja de nem a mi pénzünkből.Amennyiben szép frizurát akarsz akkor takarodj el a fodrászhoz mint mindenki más és fizesd ki a számlát saját pénzből.
Nem a növekvő ADOnból.
Meg ne vegyetek több 100 millióért AUDIT, MERCIT. Ezeket a pénzeket lehetne az egészségügyre fordítani. Nem kötelező luxuskocsikkal járni.

Külföldön megtehetik mert ott van pénz, nem azt kell alapul venni ebben az esetben. Járjatok Ladával köcsögök!!!!!!!!!!!!!!!! Vagy itt is lehet venni saját pénzből luxus autot.....(gecik)

Egy kocsi árából megmenthető lenne sok elhanyagolt gyermekosztály..

Malacka 2008.03.28. 16:16:40

Persze a birka magyar nép nem tesz semmit. Csak fizeti az ADOt meg a számlákat.

A magyar nemzet is kezd egy szánalmas igahúzó barommá alakulni!!

Jajj nem, bocsi, nem alakul már az....

megacici 2008.03.29. 12:50:45

13milliót utalt át Mengele Ágnes,de AZ MÉG A TAVALYI ELMARADÁS!!!

garázdabillegető (törölt) 2008.04.23. 08:08:36

moR10 "Ági néni kiment hollandiába, és rácsodálkozott a remek orvosi technológiára, amit amúgy pécsen már csináltak egy ideje, de az mégsem nyugateurópai villogás."
Konkrétan a csuklóban futó artérián a szívbe felvezetett katéterezési technikáról van szó, amit Szegeden már sok-sok éve mívelnek. Sajnos a honlapjukon nem említik :( Megjegyzem, azt is alapítvány támogatja, pedig nyereségesek - ám a nyereség a (tudomásom szerint) egész Szegedi Egyetem közös kalapjába kerül!

garázdabillegető (törölt) 2008.04.23. 08:13:46

xtbolg.bay.livefilestore.com/y1ps4qERlrttEnVxs80FlGox0q9Mnt_itBLxAbLk3kApMvYtMv87uO4Xtmgx0W7UviVXSh_l2Y6zZymW4i1unKqIg/magyar%20anya.jpg
Már nem olyan aktuális, meg nem is olyan jó minőségű, hihető a kép, mintha én csináltam volna... :) de mint más nevezetes embereket, őt is meg kell örökíteni az utókornak.

süti beállítások módosítása