Skip to content


       Szűrés lista

Medgyessy 1 millió 500 ezer forintos havi nyugdíjat ... kér

Medgyessy Péter kérelmezi a másfél millió forintos álomnyugdíjat. Feltétele, hogy a volt miniszterelnök elérje a nyugdíjkorhatárt, és ne legyen más jövedelme.
"Medgyessy Péter viszont azt mondta, ő kérelmezi a nyugdíjat. Bár utazó nagykövetként nem kap pénzt, cégében ügyvezető, erről a tisztségről lemond, így jogosult lesz a havi másfélmillióra". Boross Péter nem mond le képviselői mandátumáról, így ő nem kap nyugdíjat, Horn Gyula pedig állapota miatt nem tudott nyilatkozni.

Jár-e Medgyessynek 1,5 milliós nyugdíj? (13. havi nyugdíjjal együtt?)
Jár-e a volt miniszterelnököknek 1,5 milliós nyugdíj?

Fogalmam sincs. Egy dologban biztos vagyok:
Medgyessy nem szorul rá erre a nyugdíjra. Legalább is remélem, hogy nem feketén dolgozott vagy minimálbéren, így rendes, magas nyugdíjának kell lennie. Hiszen már 1982-től pénzügyminiszter-helyettes és pénzügyminiszer volt, 1990-től pedig folyamatosan bankelnök volt és 2 évig újra pénzügyminiszter.

Vajon akkor miért kér magának ekkora nyugdíjat? Rászorul? Kell a pénz? Miért pont most, ilyen "feszült" politikai-gazdasági helyzetben? Még ha jogosnak is tűnik, hogy az ország a volt miniszterelnökeit megbecsülje, roppant irritáló ez, főleg, hogy nem felajánlották Neki, hanem kérte. És ez a pofátlan az egészben, hogy "kér" ...

Vagy a 60 milliós balaton parti nyaraló miatt szorult meg anyagilag?
"Minden magyar embernek joga van, hogy ne a horvát tengerparton töltse szabadidejét, vagy nyugdíjas éveit, hanem a magyar tenger partján vásároljon telket, és építsen pihenőt, ha anyagi feltételei megengedik" - közölte a volt kormányfő.

"Medgyessy Péter vagyonnyilatkozatában nem csak több száz milliós nyaralóját, hanem az MP Európa Kft.-ből származó 100 millió forintos idei osztalékát is elfelejtette feltüntetni." (forrás)

És ha azt gondolnánk, hogy mint "Utazó nagykövet" (van-e máshol a világban ilyen alibi pozíció?!) a saját zsebéből repülte körbe a világot, akkor sajnos íme:
"Medgyessy Péter miniszterelnöki pozíciójából való lemondása óta több tízmillió forintot költött a magyar állam arra, hogy utazó nagykövetként a világot járja. Tavaly év végéig ez 39 millió forintba került, 2006-ra 29 millió forintot különítettek el erre a célra."

Íme, egy "best of" jellegű összeállítás a cicerói képességekkel híján lévő Medgyessyről:

Útelágazás


Kontinens


Minden hónap augusztusa


Felcserepedő


Angolul


Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr21404193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: link web site 2018.05.10. 03:33:36

Médiatörvény és reklámidő - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.31. 11:58:49

Megbukott. nem? Akkor meg minek járna? Ugyanmár...

Mikor lesz végre legünk az állam hatalmas vízfejétől?

OFF

Jó lett az új design

ON

W Joe 2008.03.31. 11:59:08

A fenti előadások - és persze legfőképpen az útelágazódás - művészi értéke miatt szerintem Kossuth díjat is érdemelne :)

plueskooglee 2008.03.31. 12:00:44

Hát ehhez tényleg kell pofa. Minden politikus, amig "aktív", folyton azon ajvékol, hogy a miniszerelnöki, miniszteri, képviselői fizetés milyen kevés, alig 150-200 ezer forint. Minden rendes embernek a kapott fizetése után számolják a nyugdíját, mindenféle korrekciókkal, kulcsokkal, persze így a jövedelmének csak egy részét kapja meg. Ha ilyen xarul élt, amíg politizált, miért jár neki 8x akkora nyugdíj????? De tudjátok mit? Költse az egészet orvosra, meg gyógyszerre ő is meg az egész családja.

Condy 2008.03.31. 12:07:29

Ez az írás is csak a magyarok mértéktelen irigységére apellál.

Telem 2008.03.31. 12:08:10

Még egy elfogult írásban is érdemes a negatívumok mellett az érdemeket is megemlíteni, mert így csak egy fanatikus ömlengés lesz, nem cikk, tájékoztatás, csak csúsztatott vélemény. A videoösszeállítás ezt mutatja.
A másfél milla nem sok. Tényleg nem, ti vagytok bénák.

Manyizga (törölt) 2008.03.31. 12:21:33

A magyarok irigysége tényleg legendás. Meg az is, hogy nem a saját maguk tehetségére számítanak, hanem visszarángatják azt, aki kicsit kijjebb mászott a gödörből mellőlük.

Ettől függetlenül felháborítónak tartom a miniszterelnöki nyugdíj mértékét.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.03.31. 12:27:12

Járni jár - csak nem jut...

Most komolyan: sajnáljátok tőle... ööö... azt a kis pénzt? Másfél... ööö... milla? Az haverok között is csak... ööö... 29,5Mft egy fél évre... Nem! Egy teljes évre... ööö...
Ja nem! Csak... ööö... 25MFt...
Bocsánat... ööö...

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.31. 12:33:53

"Ez az írás is csak a magyarok mértéktelen irigységére apellál."

Én nem irigykedem, hanem elvárok. Egy bizonyos teljesítményt, ami miatt ez jár. Csinált valami érdemit? Mondj, csak egyet, aztán beszélhetünk a pénzről.

"A másfél milla nem sok. Tényleg nem, ti vagytok bénák"

Ezt egy kis faluban, esetleg egy munkahelyhiánnyal küzdő kisvárosban elmondanád egy lakossági fórumon?

amos 2008.03.31. 12:36:21

Nem a miniszterelnöki nyugdíj mértékét tartom felháborítónak (egy kicsit azért igen),hanem a Medgyessy vérlázító cinizmusát!Azt nagyon!

Ez az ember (!) állambiztonsági tisztként érte el,amit elért.Publikációk szerint szerény képességű,jól alkalmazkodó egyén.
Rendszerváltáskor lelépett,semmiben nem vett részt,teletömte a zsebét és a kormány első embereként magyarázta nekünk,NEKÜNK,hogy mit és hogyan kéne.Egy frászt neki!
Nem irigylem tőle a várható nyugdíját , de azt a cinizmust,amellyel alázza az ország polgárait,az vérlázító!
Tehát : nem a kormányfői nyugdíjról beszélek,hanem Medgyessyről!

nyikhaj 2008.03.31. 12:36:33

Én adnék neki egy lakást is a Kolbert István államtitkár úr lakása mellett...

Szotyi 2008.03.31. 12:40:38

Feljebb mászott a gödörben, de közben mélyítette is, Magyarország többségének a kárára...az ilyeneket nem visszakéne rángatni hanem be a börtönbe.
Havi másfél milla sztem nem lenne sok ha télleg csinált volna valamit ill nem kapna 100millát mellé, amiből egyenesen lehet következtetni kinek az érdekét nézte

snblnd · http://digitalsport.hu/ 2008.03.31. 12:44:27

kapjon mégtöbbet ... mikó a jelentéseket írta, az tán nem volt meló? tessék megbecsülni ezt a ganét.

2008.03.31. 12:46:47

Jó, hogy kérelmezni is lehet újabban, nem csak járulékfizetéssel jogosulttá válni. Én is kérek, mondjuk havi 5 milliót. Én ennyivel rosszabbul állok szociálisan. Az országhoz meg pármilliárd dollárral azok is többet tettek hozzá akik legalább nem csináltak semmit.

bugris 2008.03.31. 12:48:40

Szerintem sokan vagyunk, akik nem sajnáljuk tőle. Sőt én holnaptól megadnám a másfél millás nyugdíjat Gyurcsánynak is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.31. 12:56:16

Condy 2008.03.31. 12:07:29

"Ez az írás is csak a magyarok mértéktelen irigységére apellál. "

"Még ha jogosnak is tűnik, hogy az ország a volt miniszterelnökeit megbecsülje, roppant irritáló ez, főleg, hogy nem felajánlották Neki, hanem kérte."

Az a bajom hogy kérte ...én is kérhetnék sok mindent...

Ja, és osztalékot továbbra is kapja, mert az nem számít állásank !
Tehár megkapja az évi 100 millió osztalékot, és felveszi a postástól a nyugdíjat is ... grat !!

Statárium 2008.03.31. 12:58:15

Felkoncolni!

krtek 2008.03.31. 13:00:23

Ha úgy nézzük hogy egy kormány első embere volt ,akkor nem sok ez a pénz. Ha úgy nézzük hogy egy magyar átlagos hazug politikusféreg (ráadásul a régi mocsok garnitúrából) akkor nagyon sok.

Ez sajnos nem irigység, hanem bírkaság. Ha nem lennén bírkák, már pár tetüt jól "végkielégítettünk" volna (elszámolás, vagyonelkobzás, okozott kár behajtása, stb.). Akkor nem jönne ez az mszmp szarjankó ilyen igényekkel.

balazs 2008.03.31. 13:08:15

ez az egesz dolog semmi mast nem mutat, mint medgyessy politikai erzekenek teljes hianyat. penzt teljesitmeny utan szoktunk felvenni. miniszterelnokkent kapott fizetest. de utolag minek jar ez???? ennyi

kyanzes (törölt) 2008.03.31. 13:09:06

Megteheti, hogy felveszi, te pedig semmit sem tehetsz ez ellen.

Joaquin 2008.03.31. 13:11:47

Az országnak az az érdeke, hogy az ország legtehetségesebb embere legyen a miniszterelnök, ehhez pedig - elvileg - az ország legjobb fizetése dukál, különben elmegy oda, ahol ezt megkapja. Az, hogy ettől függetlenül nem feltétlenül a legrátermettebb jut oda, nem ezen múlik (hát megjegyzem a ME-nek azért nem az ország legjobb fizetése jár, ne is csodálkozzunk, hogy ezt többnyire korrupcióval egészítik ki). De ha kevesebb pénzt kapnának, az higgyétek el, senkinek sem lenne jobb. Azt meg hogy ki érdemli meg, nos azt ki dönti el? Népszavazás? :)) Nem vagyok egy Medgyessy fan, de ha másnak is jár, akkor neki is. Mondjuk lehetne ezt kötni a ténylegesen ME-ként eltöltött időhöz is.
Azért egy kicsit jogosan irigykednek, akik szerint erre neki nincs szüksége, mert tényleg nincs, de hát a több jobb, ha meg jár akkor nektek is rosszul esne, ha nem kapnátok meg. Egy kicsit pofátlanság is kérni, ezért le is lehet köpdösni akinek van kedve, ettől függetlenül szerintem jár neki.

zero: osztalák soha nem számított állásnak. Még a rokkantnyugdíjasoknál sem, ami tényleg pofátlanság, mivel kb 80%uknak semmi bajuk sincs, most meg már ha dolgozol rokkantnyugdíj mellett - és nyugdíjkorhatár alatt - akkor elvehetik.

DArchAngel 2008.03.31. 13:13:50

zero:

Kérni szabad, de te nem fogsz kapni, ő meg lehet, hogy igen...

Malacka 2008.03.31. 13:15:15

Néhyán kommentelő teljesen hülye!

Ez nem írigység balfaszok! Amennyiben Széchenyi kérné ezt az összeget szerintem mindennki szívesen felajálnalna akár a 3 szorosát is. De ez egy balfasz. Nem csinált semmi kézzelfoghatót, ami előbbre vitte az országot.

Gondolkodjon már el mindenki aki hülyeségeket írogat.

"Ezt egy kis faluban, esetleg egy munkahelyhiánnyal küzdő kisvárosban elmondanád egy lakossági fórumon?" ebben minden bennevan!

Szánalmasak a körmánypárti csicskák! (most írjatok valami okosat, ahhoz nagyon értetek)

telem:
"Még egy elfogult írásban is érdemes a negatívumok mellett az érdemeket is megemlíteni, mert így csak egy fanatikus ömlengés lesz, nem cikk, tájékoztatás, csak csúsztatott vélemény"

És akkor mivan? He? Ha nem tetszik akkor ne nézegesd ezt az oldalt, huzza liberális köcsög haverjaidhoz vagy nézd a cenzurázott TV-t.
Pont a szabad vélemény nyilvánítás miatt jo a NET ha nem tetszik ne nézegesd.....ki kérte hogy megnézd? Töröld a linket és kész...(barom)

Ez a farok megbukott nem jár neki semmi, nem hogy 1.5 milla. Ezen nincs mit vitatni!!!

emigralok 2008.03.31. 13:16:10

gyerekek, vegyetek mar eszre, hogy innen csak egy kiut van, a ferihegyi repter...

krtek 2008.03.31. 13:16:33

Semmit nem tejhetsz, mert egy alapvetően szar alkotmánnyal rendelkező, korrupt-mutyi országban élsz.

Megvetheted és max leköpheted ha találkozol vele...

Ez a mai magyar politikai felelősség.

Gyűjtsétek a turhát...

nemecsekerno_007 2008.03.31. 13:17:25

Gratulálok. Tényleg birkák vagyunk.
Egyébként Antal Attila is kap végkielégítést.
Szerintem azért kapnak mindig végkielégítést, hogy tartsák a pofájukat. Ne szegjék meg a hallgatás törvényét.
Tolvaj banda az egész.

Medgyessy örüljön, hogy nem vágják sittre. A versenyszférában ezt hűtlen kezelésnek hívják amit ő művelt kormányfősége alatt.

Még egyszer gratulálok.

nemecsekerno_007 2008.03.31. 13:23:29

emigralok
Igazad van, de én erre azt mondanám, hogy menjen az a p*csába akinek ez a rendszer tetszik. De ne nyugatra, se nem keletre.
Menjen legalább a kisbolygó övezetig.
A túrhagyűjtésen kívül van valakinek ötlete hogyan lehetne ha nem is megakadályozni de legalább zavarni ez egy kicsit? No?

Illye 2008.03.31. 13:25:27

Nem akarok kötözködni, de ha azt mondanák valakinek, hogy figyelj már öcsém, neked már járna a nyugdíj, nem is kevés, 1.5 milla. Nem kérnéd? Vagy én vagyok a hülye? Nem kell a pénz, mert úgy érzem nem érdemlem meg. Mondott már valaki ilyet? Hát ha van olyan fasz, aki ad nekem pénzt (jelen esetben az állam), akkor hülye lennék azt mondani, hogy bocs, de nem kell, vidd innen, fujj.

Off: Ma láttam egy cigány gyereket (kb. 27-28 év körüli) a plázánk előtt egy Porsche 911-el. Mutogatta a gádzsiknak... Nos, ő ezt megérdemli? Nem akarok rosszindulató lenni, biztos csúcsvezető valamelyik fémipari ágazatban..:)

Malacka 2008.03.31. 13:27:31

Nem akarom, hogy ennyi pénzt kapjon, és kész. Énnekem volt olyan időszakom, amikor férfi prostituáltként éltem, és nem kerestem ennyit. Szégyen.

krtek 2008.03.31. 13:28:36

ernő!
Teljesen igazad van. A BKV egy mini párt, mármint az intézményesített állami vagyonlenyúlás szemszögéből.

A hűtlen kezelés egy politikus lételeme. Az összelopott (privatizált) vagyon, végkielégítés, nyugdíj a hallgatás ára.

Kiváncsi lennék egy "független" könyvizsgálócég átvilágítására, ahol értékelnék nagyságrendileg mennyi hasznot hozott medgyessy elvtárs a hazájának (mszmp, mszp külön táblázat) áldásos tevékenysége alatt.
Bár, ha az auditáló cégben volt pártszarházik ülnek és a költségek közpénzből mennek, akkor lehet hogy kiderülne mekkora önzetlen hazafival van dolgunk.

Phell 2008.03.31. 13:29:00

Bunkó vagy malacka, a bejegyzésed és a neved is mutatja.

tata86 2008.03.31. 13:29:16

Jár a nyugdíj is meg a kötél is, én nem sajnálok tőle semmit!

tippmester · http://tutitipp.blog.hu 2008.03.31. 13:31:06

Azt is írd meg, hogy emelték a képviselői juttatásokat, amit nem kell elszámolni. Ez egy bűnbanda, kérem, majd lebuktassuk.

fasz 2008.03.31. 13:32:30

Malacka, ezen beszartam.

Karandas 2008.03.31. 13:33:19

Olyan európai...

-putyin- 2008.03.31. 13:36:30

a jutalmak, az extrák, amikre mindig van jelentkező. hogy van az, ha valaki rossz munkaerő, csak hátráltatja a céget és kiderül, hogy még a saját zsebét is tömi, akkor azt kirúgják, nem kap semmit. a parlamentben viszont még egyszer nem vontak felelősségre senkit, sőt, megint csak az extra lóvé kiosztása a napirendi téma. a fél társaságot le lehetne sittelni, nemhogy még ekkora pénzek? irigység? magyarázd ezt a nyugdíjasokank, meg a havi 8o ezer forintért güriző értelmiségnek.

krtek 2008.03.31. 13:37:49

malacka,

Mennyi volt pl egy pipa?
Hány seggest kellett abszolválnod, hogy szinten legyél pl. egy belvárosi ingatlan "privatizációval"?

Csak viccelsz!
Rojtos és szakadt lenne már minden bemeneted, ha igazán versenyezni akartál volna.

Bambula 2008.03.31. 13:48:58

Szerintem nem Medgyessyvel van baj, hanem magával a rendszerrel. Ha lehetősége van 1,5 millás nyugdíjat kérni, miért ne tegye? Ott van a baj, hogy egyáltalán kérhet ilyet, különösen a jelenlegi magyar viszonyok közt.
1,5 millás nyugdíj, 18 millás költségtérítés bemondásra... egykutya. Ebben az országban néhány száz ember a népre hivatkozva egyre inkább elszakad a valóságtól.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.31. 13:50:54

zero:
bruttó vagy nettó?

meg: az utolsó videón dúbija arca mindent elmond :-).

ApukadHUN 2008.03.31. 13:55:40

nyugdíj:) abból nem kell adózni

Barnabás 2008.03.31. 14:01:28

Miért zúgolódtok. Ez semmiség a bukott BKV. vezér százmillcsis végkielégitéséhez képest.Mikor szegény Péterkét kirúgták őt nem "elégitették" ki.

Pepe 2008.03.31. 14:10:48

Elmondom mi jár Megyónak: egy 80 centis, kékeres, büdös lóf@sz!
Bele neki a hátsójába, keményen. Na az való neki. És akkor elnézem neki ha nem tudja kimondani az útelágazódást.

Tényleg nincs határa a pofátlanságnak, mindig van aki űberel.

emigralok 2008.03.31. 14:10:52

Lehet, hogy valaki felreertette a postomat:
"gyerekek, vegyetek mar eszre, hogy innen csak egy kiut van, a ferihegyi repter..."

Ezzel nem medgyessy vagy gyurcsany vagy mszp irant taplalt ellenerzesemet fejeztem ki (jelzem rajuk szavaztam), tolvaj banda az mszp, es tolvaj banda a fidesz is, mindig csak azon megy a harc, hogy ki keruljon a husosfazekhoz kozelebb, aztan amikor odakerulnek akkor tudjak, hogy ugyis csak 4 evuk van ezert ki kell rabolni az allamkasszat (leggyakrabban ez torvenyes keretek kozt zajlik, lsd medgyessy nyugdija).

Az osszes politikus tolvaj, miaz, hogy nem mennek be a parlamentbe, az a munkajuk, ilyen alapon en is mondhatnam a fonoknek, hogy nem megyek be melozni mert nem szimpatikus nekem a joskapista... persze a fizetest meg nyugdijat azt kerem szepen, sot nem kerem szepen, hanem kovetelem, hiszen az nekem jar!

Persze tisztelet a kivetelenek (annak a szerintem kb 20 embernek az egesz orszagban), azoknak a politikusoknak akik nem a sajat joletuk miatt lettek politikusok (megelhetesi politikusok) hanem azert, hogy a koz javat szolgaljak. Egyik baratom apja polgalmester egy 1000 fos faluban, kb 20 eve, es nem sokkal el jobban mint az atlag ottlako, viszont a falucska szepen prosperal, es persze, hogy mindig megvalasztjak, mert a falu erdekeit tartja szem elott... Na ilyen emberek kellenenek a parlamentbe...Politikusnak az menjen aki elhivatottsagot erez, mint az orvos vagy tuzolto, persze politikus a kapzsi penzhajhasz emberekbol lesz gyakran, mert tudjak, hogy meg tobb penzt ossze tudnak haracsolni, ellentetben mondjuk a tuzoltokkal. Habar orvosok kozott viszont sok van aki a penz miatt lett/lesz orvos es nem azert, hogy beteg embereket gyogyitson, remelem nem ez a jellemzo, nem tudom ugyanis nem jarok orvoshoz/korhazba

Szoval a lenyeg, hogy alapvetoen a magyar emberek mentalitasaval van baj, illetve inteligenciajaval (akinek nem inge ne vegye magara), lsd nepszavazas:
1, gratulalok Orbannak es sleppjenek, hogy ezt igy kitalaltak
2, gratulalok az OVB-nek, hogy megengedtek es ezzel a hiteluket teljesen elvesztettek
3, gratulalok az embereknek, hogy megszavaztak
4, gratulalok az MSZP-nek, hogy lapitott a fuben ahelyett, hogy tajekoztatta volna az embereket a nepszavazas nagyon negativ kovetkezmenyeirol: hitel leminosites, politikai instabilitas--> befektetok elmenekulese, egeszsegugy szarban hagyasa, minosegi felsooktatas elsorvasztasa

De mondhatnam a tunteteseket is, bar azt inkabb nem minositenem mert klaviaturat nem turo hangnemben tudok errol nyilatkozni.

Illetve barhova nezek azt latom, hogy az emberek irigyek egymasra, megdoglott a tehenem, dogoljon a szomszede is mentalitas jellemzo a magyarokra.

Tehat en a megoldast az emigralasban latom. Sajnos. En egyedul nem tudom jobba tenni ezt az orszagot, hiaba segitek a hazineninek, hiaba veszem meg a bkv berletet, hiaba adom at a helyet az idoseknek a buszon, hiaba nem szemetelek, hiaba nem veszem igenybe a gazartamogatast (pedig jarna), hiaba fizetem az adot tisztessegesen, hiaba eneklem el a himnuszt szilveszter ejfelkor (barmilyen reszeg legyek is), hiaba. En ehhez keves vagyok, illetve kevesek vagyunk, mert azert remelem, hogy nem csak en gondolkozok igy ebben az orszagban.

Ugyhogy elmegyek innen egy remelhetoleg elhetobb orszagba.
Sziasztok

Die, Commies, Die! 2008.03.31. 14:16:05

Az nem lehet, hogy ez a Megyó bosszúja, amiért Gyurcsány kipuccsolta a miniszterelnöki székből?

Gyurcsánynak már így is álláig ér a szar, erre egyszer csak megjelenik Medgyessy a pöcegödör szélén, és komótosan letolja a nadrágját.

Vagy ennyire nem bonyolult lélek?

paramecium 2008.03.31. 14:18:21

Követelem, hogy csak úgy lehessen valaki politikus, ha idegennyelv tudásával nem égeti be az országot! Mennyire égő már,hogy nem tud két értelmes mondatot kinyögni angolul??? Mit gondolhatnak a világ vezető politikusai... Inkább nyelviskolára kérne pénzt! És így utazó nagykövet?

osztovata 2008.03.31. 14:18:40

Kár, hogy az összeállításból kimaradt amikor a szekszárdi hídavatón megígérte, hogy a villanykapcsolókat minde közintézményben áthelyezik, hogy a gyerekek is elérjék...Ezt baki nélkül bírta elmondani, de maga az ötelt egy akkora baromság, hogy megérte volna szerepeltetni.
Amúgy semmi kifogásom a nyugdíja ellen, ha legalacsonyabb nyugdjat felemelik pl 800eFt-ra. A jóléti rendszerváltás jegyében :))))

Malacka 2008.03.31. 14:20:33

Phell:
Miért is?
Te aztán biztos egy elméleti fzikus vagy aki felfedezte a rák ellenszerét. Olvasd el amit írtam.

Kretek:
Nem semmi egy szánalmas alak vagy te is.

Grat mindkettőtöknek.
Miattatok tart ott az ország ahol most van.
Meg a kedves pesti választópolgárok miatt.....

osztovata 2008.03.31. 14:20:58

Die, Commies, Die!
megyó szvsz egy nagyon egyszerű lélek, Azt se vette észre hogy titkos ügynök volt.

Die, Commies, Die! 2008.03.31. 14:30:53

emigralok:

Az OVB nem mérlegelhet, egy népszavazási kezdeményezés esetében a téma alapján, hogy szavazásra bocsátható-e a kérdés (szép is lenne!). Csak annyit vizsgálhat, hogy a törvényi feltételeknek eleget tesz-e (vannak nevesített területek, amivel kapcsolatban pl. nem lehet népszavazást kezdeményezni).

A 4. pontban említett nagyon negatív következmények pedig nem a népszavazáshoz, hanem a 6 évi komcsi "kormányzáshoz" köthetőek (pl. ahhoz, hogy tavaly gyakorlatilag stagnált a gazdaság).

faxniska 2008.03.31. 14:32:49

na most nyilt ki a bicska a zsebemben!!!!!!!!!!!

sem jobbos, sem balos nem vagyok, de ez már kiverte a biztositékot nálam!!!!
szarakodok 82 ezer forintos havi béremmel, próbálok talpon maradni, próbálok tisztességes maradni, vállalok plusz munkát, vigyázok, hogy a csekkek be legyenek fizetve, spórolok a villannyal / legkésőbb este 9-kor fekvés/, spórolok a gázzal,/ éjszakára 2 takaró-16 fokban alszom, legalább jól alszom/visszatértem a régi hagyományos mosógéphez, hagyományos centrifugához.

és bacccccaaa meg erre jön egy senki aki valaha bábként miniszterelnök volt egy pár hónapig és bejelenti, mindent felad, munkáját stb... de kér másfél millió nyugdijat!!!!

hát én most végleg beálltam!!!!

elegem van mindenből, és mindenkiből!!!!

utálok minden politikust, utálom a politikát!!!!!

a hazámat akarom!!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

whack3r 2008.03.31. 14:33:37

"gyerekek, vegyetek mar eszre, hogy innen csak egy kiut van, a ferihegyi repter..."

a lényegre tapintottál.. azon vagyok és még valszeg sokan mások is :)

hijnye 2008.03.31. 14:38:37

Csak a teljesség kedvéért ugyanabból a cikkből:

"Boros Péternek egyébként 394 ezres képviselői tiszteletdíjáról, 170 ezres költségtérítéséről, és a Kegyeleti és Emlékhely Bizottság vezetéséért kapott havi bruttó 1 millió 300 ezer forintról kellene lemondania. "

mocskos mindegyik..

krtek 2008.03.31. 14:38:54

Ez a "miattatok tartunk itt" című sztenderd lúzerduma sok észre nem vall...

Kicsim, neked lila fingod sincs és nem is lehet senkiről pár beírás alapján.

Bár hímringyóként biztos ragadt rád valami....

Malacka 2008.03.31. 14:41:32

whack3r:

részben igazad van. De miért mi menjünk el?

Ezeket a mocskos naplopókat (MSZP, FIDESZ stb) kellene a Kossuth téren felkötni! Tanulságúl a többi politikusnak akik 18.000.000 FT igényelnek vissza költségtérités címen a mi ADÓnkból.

Itt bárki mikor fog ennyi pénzt kapni az államtól a két szép szeméért?

(lehet irogatni hogy mekkora fasz vagyok)

Malacka 2008.03.31. 14:44:34

...mereven 10 cm.
Lehet röhögni.

Kolt 2008.03.31. 14:45:53

Malacka, te egy nagyon kis fasz vagy.
Te egy böffnet vagy, egy szánalmas kacaj.
Egy buta tök. Egy ökör, de csak nyaktól felfelé.

krtek 2008.03.31. 14:46:19

Na, megameaculpa Malacka.

Ez a véleményem nekem is.
Csak a jelenlegi politikusgondolkodás (lopjuk meg az államot, mert mi felsőbbrendűek vagyunk, minket nem lehet számonkérni) gyökeres (meg pár nagyarcú szemét fizikai) kiírtásával számíthatunk valamire.

Malacka 2008.03.31. 14:46:57

Krtek:

Megszólalt az atomfizikus. Te tényleg nagyon művelt és kifinomult segg lehetsz. Gyere a vájumhoz kapsz malacgecit abba a hülye fejedbe.

(Még mindig nem kérdezett senki, amennyiben pedig egyszerű szöveget szeretnél, ám legyen)

A jó anyádba is belecsöpögtetek egy kis moslékot......

(remélem ez megfelel a kifinomúlt ízlésednek rohadék)

krtek 2008.03.31. 14:47:02

De azért elég debil vagy...

Malacka 2008.03.31. 14:48:51

Akkor meg miért vitatkozunk? őljük le mind és a probléma meg van oldva!!!!!

krtek 2008.03.31. 14:51:47

Miből gondolog, kicsifaszparaszt, hogy egy atomfizikus nem kihasználható-befolyásplható politikailag?

Minek röfögsz olyanról amiről fingod sincs.

Egyszerű szöveggel nincs bajod azt látom, anyázni két kör után...

Ne add itt a felsőbbrendűt ganétúró...

Malacka 2008.03.31. 14:51:50

A gond ott kezdődik hogy nincs senki aki tegyen ellenük! Így meg lopnak tovább ahogy csak tudnak!

Malacka 2008.03.31. 14:52:51

Ne szívd fel magad.

krtek 2008.03.31. 14:54:33

Röffentő,
Egyébként úúútálok összekapni valakivel egy féreg politikus kapcsán. Még ha az a valaki nem is kiló.

Nics bajom veled, inkább leszarlak...

krtek 2008.03.31. 14:55:12

elméletileg...

Tudom egy malacnak ez misztikus...

emigralok 2008.03.31. 14:57:26

Die, Commies, Die!:

Az OVB rosszul merlegelt (szerintem), mert ugye koltsegvetesi kerdesben nem lehet nepszavazast tartani, azonban mivel ezek a plusz penzek (vizit-korhazinapi-tandij) nem kozvetlenul a koltsegvetesbol szarmaznak ezert elviekben ki lehet irni nepszavazast roluk. Persze az hogy kozvetlenul vagy nem kozvetlenul az teljesen mindegy ugyanis az allam penze az a te, meg en meg mindenki altal befizetett ado. Ezeket a plusz diajakat nem adokent kell befizetni mindenkinek hanem csak annak kellett volna fizetnie aki igenybe veszi az adott szolgaltatast. Namost ha nem fizetunk plusz penzt akkor szarban marad az egeszsegugy, felsooktatas, ezert a dijak eltorlese miatt emelni kell az adokat, hogy meglegyen az a plusz penz ami a diajkbol szarmazott volna. Arrol nem is szolva, hogy igy mindenki fizet, nem csak az aki igenybe veszi a szolgaltatast, illetve a korhazi napidijjal sok korhaz csalt, vagyis penzt lopott az allamtol, vagyis az adofizetoktol, amit gondolom nem inkubatorra koltottek hanem lenyultak, orvosok, korhazigazgatok, nemtudom kik.

A hitelleminosites pedig pontosan a nepszavazas hatasa, aki hiteleket vett fel az most jo nagy szarban lesz, persze kik ezek az emberek, a kispenzuek, orban szavazotabora, ergo kibasztak sajat magukkal.

A penzugyi/politikai destabilizacio is pont a nepszavazas kovetkezmenye, amit a befektetok nem szeretnek es mostanaban nem jonnek ide, rosszabb esetben elmennek innen a penzukkel egyutt.

Faxniska!
Ajanlom a ferihegyi repteret neked is :(

Es le lehet kopni engem is, hogy fuj milyen magyar vagyok, de nem errol van szo, egyszeruen nem lehet elni ebben az orszagban, es nem csak a nepszavazas miatt, meg a fidesz miatt, hanem ugyanugy saros gyurcsany meg a bandaja is.

(a centrum part anno jo otletnek tunt)

utm 2008.03.31. 14:58:51

Ma már a politikusok 99 százaléka megélhetési. Akinek annyi zséje van, hogy a déduokája is kényelmesen élhetne belőle, az is pénzért politizál, mert mindnek még több kell. Orvos, tűzoltó? Az elsőre jó példa Kóka úr. Hogy az orvostársadalom képernyőn szereplő tagjairól ne beszéljünk. nagy részük a hálapénzből szedte meg magát, bolond volna eltöröltetni...S ők hőbörögnek a privatizáción, akiknek magánrendelésük van az önkormányzat + állami pénzen vett rendelőkben és műszerekkel.
Nagy szar lesz itt pár éven belül, mert már 52 éve nem irtottuk egymást, vagy másvalakit, és ez már rekordközeli időtartam...

krtek 2008.03.31. 15:06:11

Így van. Alapprobléma, hogy ez a hülye ország, gengszter kormánya csak attól tud elvenni akinek van és/vagy aki dolgozik. Büntetve van a hivatalos munka(több mint a felét lenyúlja az ország), lefeküdt a politika a nagytőkének(vagy inkább széttkúrta), szavazati joga van minden léhűtőnek, az APEH ÁVH-nak képzeli magát, stb.

És közben ügyes kommunikációval egymásnak kell az embereket ugrasztani. És az emberek ugranak....

Malacka 2008.03.31. 15:13:51

Még mindig agyon lehetne ütni mind.......


Krtek:
Hozzatok el egyet hozzám a politikusokból. Majd kapják a szószt :)

Malacka 2008.03.31. 15:19:03

Ha privibe akartok engem, küldjetek levelet.

faxniska 2008.03.31. 15:39:02

malacka nekem nem kellesz, nekem nyugalom kell...én szeretnék, nyugodt, békés öregkort.

unokázást...

de lehet a koplalás lesz a nyugdijam helyett...

még hogy másfél millió!!!! álom álom édes álom!!!!

emigrálok:
én szeretnék itt maradni. öreg vagyok én már az újrakezdéshez. :(

ööö...ööö 2008.03.31. 15:48:00

Én sem sajnálnám tőle ha nem csak az ország beégetését, továbbadósodását érte volna el. De hát így megy ez nagyban a magyarban, ő kap, te meg én akkor sem, ha spanyolviaszt szarunk.
De meg kell érteni szegényeket. Tisztában vagytok azzal, hogy ők rettenetesen sokat dolgoztak azon, hogy a javadalmazásukra vonatkozó törvények lehetővé tegyék ezt? Biztos nem volt egyszerű feladat.
Mindenesetre a múltkor ki lett jelentve, hogy MINDENKINEK áldozatot kell hoznia!!! Tessék, itt a nagy alkalom, el lehet kezdeni a példamutatást. Vékielégítés, 1,5 Millás nyugdíj, azért mert kirúgták?


Na igen a másik, elég vérlázító, hogy a magas körökben azok is kapnak végkielégítést, akik bebizonyították tökéletes alkalmatlanságukat a pozícióra (te sem kapnál, én sem kapnék, de ő kap). Ergo azért kap egy raklap pénzt, hogy jobban már ne tegyen tönkre semmit. Ezt is meg lehet érteni. :) Jobb helyeken, nem végkielégítés jár ilyenkor, hanem eljárás és ítélet.

Ui.: valóban, ha te vagy én csinálna hasonlókat, egy kis cég vezetőjeként, vagy nagyobb cég középvezetőjeként hűtlen kezelés, vagy sikkasztás stb.miatt lesittelnének, és még a vagyonodat is elkoboznák. Nekik meg még fizetnek is érte.

ööö...ööö 2008.03.31. 15:53:31

krtek:
Tetszik az és/vagy. :) Mert ugye akinek van, de nem dolgozik, annak még ad.

optimista1206 2008.03.31. 16:12:16

Miért fogadta el?
Több okból.
Biztos a környezetetekben is van olyan akinek sok van és még többet akar sót szarrágó is.
Tehát M.P.-nek sok van,de még többet akar.
Természetesen mint minden politikus meg van győződve arról hogy ez neki jár.
Ő is tudja hogy ebben a politikai zűrzavarban ez nem egy úriemberi gesztus.De meglépte mert Gyurcsánynak akar egy fricskát,nem felejti a menesztését.
Írigység nincs bennem egy miniszterelnöknek több jár mint nekem átlagembernek.Csak teljesítmény lenne mögötte.Az sajnos nincs,így pedig túl soknak tűnik az a másfél milla.
Nem baj zero vigasztaljon a tudat hogy Orbánka is megkapja majd ha odaér!!

krtek 2008.03.31. 16:40:36

így van ööö. Hogy rohadna meg az összes politikus.
20% nem tud eltartani egy kicseszett országot ezt be kell látni. Meg azt is hogy már nem annyira hülye a nép hogy be lehessen adni fehérgalléros bűnözőként, a nagyképű diplomatát.

Mondjatok nekem egy gengszterváltás óta uralkodott miniszterelnököt-minisztert-államtitkárt stb. akit nem lehetne simán büntetni min. hűtlen kezeléssel. Persze ha nem ilyen balfasz (tipikusan magyar korrupt-mutyi) bűn és bűnőspártoló igazságszolgáltatás lenne.

ööö...ööö 2008.03.31. 17:18:21

krtek:
Nehezet kérsz.

"20% nem tud..."
Nem tudom, hogy hány % valójában, de 20 tényleg nem meg 30 sem.
De ez a szám addig nem változik, amíg a feketemunka jövedelmező üzlet, még a bírságokkal is. A következőkért bocsánat azoktól, akikre nem vonatkozik (akinek nem inge ne....)
Bt.>Feketemunka>Lebukás>Rosszhír, Pénzbüntetés>Pár Milla vagy pár 10 Milla mellényzsebből kivág>Bt. átkeresztel és kezdődhet előről (tapasztaltam nem 1 helyen, XY 3x megcsinálta), és közben a büntetés sokszorosa nála marad.

Egy tisztességes bírságolási rendszer, jelentősen megnövelné a bejelentett fizetések számát.

Amíg a bírság aprópénz a haszonhoz képest, addig ez így marad.

A múltkor olvastam, vagy láttam, vagy mindkettő:
Vállalkozást nyitott anno 2 család (lakás stb. alapján nem lapátolták a pénzt, BECSÜLETES dolgozók és ADÓZÓK) az egyik 4, a mási 3 tagú. Tették félre a pénzt otthon, majd betették a vállalkozásba x év spórolás után asszem 2 millát és vettek egy kocsit (gondolhatod kb 2 misiért nem 7-es bömöst, hanem valami használt 5 ajtós alsókategóriást...).
Na az igazságos APEH ráharapott:
-Honnan van?
-Félretettük.
-Mennyire is vagytok bejelentve?
-kb. 60.000 Ft/fő.
-Akkor hogyan tettél félre? Abból meg sem élsz. Fizetsz!
....
-Miből? És ha befizetjük, megint megbüntetnek, mert nem tudhattam megspórolni a büntetést????

Lehet, sőt biztos, hogy nem pontos a sztori, de a lényege hasonló.
Kis halat nem megeszi a nagyhal, hanem a kis hal fennakad a szar sűrűhálójú törvényeken, amit pont nagy hal szőtt.

Éljen az igaszság!

ööö...ööö 2008.03.31. 19:06:45

60.000 Ft/fő (a 4 személyre, azaz 240.000 ill. 180000 Ft)

Balogh György · http://agikocsma 2008.03.31. 19:45:00

ÁTV-én láttam, hallottam Budai Barnadett nyilatkozta.{nem szószerint} Gyurcsány mini.. úr villanyszámla ügyébe, jogászok sokasága azon dolgozik?????? Trükkök? Trükkök!!! Az én pénzemből!!!

Megfigyelő 2008.04.01. 18:24:14

1.5 milla ! Azt ám egy nagy lóf....!

Bit Rot 2008.04.02. 15:48:32

"Szerintem nem Medgyessyvel van baj, hanem magával a rendszerrel. Ha lehetősége van 1,5 millás nyugdíjat kérni, miért ne tegye?"

Hogy miért ne? Mert van olyan is, hogy "erkölcs" és "tartás". (Jó, benne nincs.)

Ha valakinek több mint 100 milliós jövedelme van évente, az ne kolduljon már az államnál havi 1.5 misiért!

Jogilag jár, igen, de legyen már tartás benne, és mondja azt, hogy "szerencsére nem szorulok rá", esetleg azt, hogy "mehet jótékony célokra".

Joaquin 2008.04.04. 17:48:24

Malacka 2008.03.31. 14:20:33
"Te aztán biztos egy elméleti fzikus vagy aki felfedezte a rák ellenszerét."
Ezen a sötétségen 5 percig röhögtem :D

Joaquin 2008.04.04. 17:57:18

John42 2008.04.02. 15:48:32

Na, akkor vizsgáljuk meg, neked mennyire is van szükséged. Kell neked internet? Nem, azt hiszem anélkül is meg lehet lenni. Kocsid van? Fölösleges, bicikli mindenre elég, meg használhatod remek tömegközlekedésünk! Még környezetkímélőbb is! TV-d van-e? Nem kell az senkinek, olvass inkább könyveket. De nehogy megvedd, könyvtár olcsóbb. DVD lejátszód? Á, lényegtelen, ajándékozd el. Magnó? Minek az ma már? Nagyobb házad van-e, mint kell? Géped jobb-e, mint amire szükséged van? Karóra? Nekem pl nincs. Mobiltelefon? Több haverom is megél nélküle, fölösleges. Folytassam a listát? Naügye :) Miben is különbözöl te a beszédhibás, ügynök, volt miniszterelnökünktől? :)

süti beállítások módosítása