Skip to content


       Szűrés lista

Minden rendőrnek: talicskához nem bilincselünk betörőt ...

Madárcsicsergéses jó reggelt kívánok Abszurdisztán még itt élő lakóinak!
A kezdjük ezt a csodálatos hétfő reggelt ezzel a hírrel:

Siófok, hajnal.
Két rutinos rendőr észrevett egy férfit, aki műszaki berendezésekkel megrakott talicskát(!) tolt. A tolvaj megpróbált elmenekülni, de a 2 rendőr elfogta. Az eset 200 méterre történt a rendőrkapitányságtól, és mivel nem volt rendőrautó a közelben, a talicskához bilincselték a gyanusítottat. Pár perc múlva be is szállították a férfit és a lopott holmit az örsre.

No, innentől lesz nem egészen szokványos a történet ...

A betörő ugyanis feljelentette a Kaposvári ügyészségen a két rendőrt, hogy a megsérteték emberi tisztességében és méltóságában, amikor a talicskához bilincselték ...

Az ügyészség igazat adott neki, a 2 rendőrt pedig elmarasztalták.

"Szerintem ez picit nevetséges. El kelett volna engedniük vajon? Á, ez az egész már kabaré, ami itt folyik - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőr a STOP-nak."

A két rendőr leszerelt, otthagyták a rendőrséget. 2 rutinos járőrrel kevesebb ...
"Ők úgy vélték ugyanis, hogy ezt nem csinálják tovább, mert véleményük szerint egy bűnözőnek több joga van lassan, mint egy rendőrnek."

Most őszintén! Valaki közületek tudja, hol van a területileg illetékes ügyészség? Ismeritek a "megsértettek emberi tisztességében és méltóságában" szókapcsolatot? A betőrő honnan tudta ezeket? Ahelyett hogy lapulna és a bíró előtt kérne sűrűn bocsánatot ...

Mi történt volna, ha bolt tulajdonosa kapja el a betörőt, és tegyük fel baseball ütővel egyszer-kétszer fejbevágja? Megy a sittre a betörővel, könnyű testi sértés miatt? Esetleg még egy cellába is rakják?

Mi jöhet még? Tanárokat, orvosokat munkájuk közben megvernek, ellopják a tűzioltók létráját oltás közben, ellopják a síneket a vonat alól ... Mi jöhet még ezután? És én miért is fizessem az adómat?

A kép csak illusztráció, de ha talicskával megy rabolni, lehet vásárolni is azzal jár:




























Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr70498460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2008.06.02. 09:02:03

1. Kétszáz métert csak és kizárólag rendőrautóval lehet megtenni a kapitányságig? Nem lett volna életszerű az a megoldás a "két rutinos járőrtől", hogy ezen a sprint távon bekísérik a delikvenst, talicskástul? Igen, egyszer megpróbált megszökni - gondolom, még látótávolságból. Ha két rendőr MELLŐL képes meglépni (akik esetleg kézrátétellel vezetik), akkor talán jobb is, ha azok leszerelnek.

2. Ezeket a jogi fordulatokat valószínűleg a legnagyobb igazságügyi oktatóintézményben szedte össze. Nem, az nem az ELTE JTK, hanem a büntetésvégrehajtás.

3. A többi jelenségről is a rendőrök tehetnek. Amikor még egy nagyobb összegű lopásnál is nélkülözik a helyszínelést (tudom, orrba-szájba DNS teszt, meg spektrométer csak az NCIS-ben van; de azért egy ujjlenyomat-vétel talán nem kerül olyan sokba), és a feljelentést már a beadás pillanatában abba a fakkba rakják, amiben a törvényes határidő lejártakor postázzák az eredménytelen nyomozás lezárásáról szóló határozatot - nos, addig a rossz fiúk miért ne merjék ezt tenni?

Kodomo 2008.06.02. 09:05:22

Gratulálok a bírónak! Plusz kívánom, hogy széleskörben terjedjen el a lakóhelye környékén, hogy mennyire megértő és az emberi jogok bajnoka a kisebb lopásokat elkövetőket illetően.

Utána meg csodálkoznak a gárdán!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.06.02. 09:09:11

Ez tényleg nevetséges, bár a talicskához való bilincselés valószínűleg szakszerűtlen volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.02. 09:10:52

Lord_Valdez

Miért, melyik törvény tiltja a talicskához való bilincselést? :-))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.06.02. 09:21:36

Nem tudom, de gyanítom, hogy nem így tanítják az főiskolán :)
A talicska gurul. Szerintem a korrekt megoldás az lett volna, ha megbilincselik, rendőr bekiséri, másik betolja. De lehet, hogy az a baj, hogy nem lehet valakit nyilvánosan így sétáltatni, ekkor viszont meg kellett volna várni az autót...
Áh, 22-es csapdája.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.02. 09:37:02

Háááát, ismerve a hazai rendőrséget, én magamnál tartom az ügyeletes ügyészség telefonszámát - sose lehet tudni.
Itt a bíró volt a hunyó - bár egy stop.hu-ról átvett hír....

Terveüdekszi 2008.06.02. 09:42:03

Vagy beleültetik a talicskába a delikvenst, úgy tolják végig az úton. :-D

Johnny336 2008.06.02. 09:52:22

Vagy összeverik, felgyújtják a talicskával együtt, majd fél óra múlva visszamennek, és beurh-znak, hogy "íjnye, jóska, most találtunk egy öngyulladt hullát".
Aztán nem tudja őket feljelenteni.

Vagy megkérdezni tőle, hogy szabad-e megbilincselni, ha már inflagranti, bűncselekmény közbeni tettenérésről van szó. Ha azt mondja, hogy nem, akkor ajánlják fel, hogy tolják helyette a talicskát, biztos elfáradt a lopott cucc felpakolásában. Elvégre az elkövetőnek vannak jogai!

leepisti 2008.06.02. 09:59:18

Addig jutunk, hogy egy bűnözőt majd csak a saját beleegyezésével lehet majd csak elfogni, ha ennek ellenére elfogják a rendőrök, akkor azzal már megsértik az emberi méltóságát.

Egyébként szerintem, ha a rendőrök magukhoz bilincselték volna az illetőt az is sértette volna az emberi tisztességét és méltóságát. Mertugye ahogyan vélekedünk a rendőrökről vagy a hülye rendörről szóló viccek.

Ajtony 2008.06.02. 10:02:08

Sziasztok!
A két rendőr nagyot hibázott: nem kínálták cigerettával és kávéval a manust, majd nem az történt, hogy az egyik ölbe vette volna, míg a másik betolta volna a talicskát az őrsre. Ezen kívül a Tisztelt Betörő Úr megszólítás helyett, büdös tetűnek szólították, ahelyett, hogy enyhítő körülményeket kerestek volna a politikai korrektség jegyében. Legközelebb a tulajdonos-áldozat lesz megbüntetve, mert a kerítés tetején levő hegyes izék nem felelnek meg a betörőkre vonatkozó munkavédelmi előírásoknak, plusz nem állt egész éjszaka a kutyája mellett, hogy vissza tudja hívni a dögöt, ha az szegény betörő urat meg kívánná harapni

Üdv

Manyizga (törölt) 2008.06.02. 10:06:10

Lord Valdez: "Szerintem a korrekt megoldás az lett volna, ha megbilincselik, rendőr bekiséri, másik betolja"

Na itt van a probléma: ezt rangon alulinak érezte a rendőr, ezért kellett a kocsi. Meg a bilincselés. ;-)

grmindenyssa 2008.06.02. 10:08:48

"még egy nagyobb összegű lopásnál is nélkülözik a helyszínelést (tudom, orrba-szájba DNS teszt, meg spektrométer csak az NCIS-ben van; de azért egy ujjlenyomat-vétel talán nem kerül olyan sokba), és a feljelentést már a beadás pillanatában abba a fakkba rakják, amiben a törvényes határidő lejártakor postázzák az eredménytelen nyomozás lezárásáról szóló határozatot"
Ez már tíz évvel ezelőtt is így volt, és ma is így van - ez országos tapasztalat!

Vidéki 2008.06.02. 10:17:06

Az eset jó példa arra, milyen messze mentünk el a szélsőséges jogállamiság útján, ahol a deviánsok jogvédelme minden más szempontot megelőz és a normális emberek jogvédelem nélkül maradnak.
Az ügyészség a bűnözőnek adott igazat, a két rendőrt pedig elmarasztalták, akik aztán ki is léptek a rendőrségtől.
Képviselőinknek a szavazó polgárok érdekeit kellene képviselni a hatalom gépezetében!
Hogyan végzik munkájukat, ha a kaposvári ügyészségen ilyen emberek dolgozhatnak és nem állítják fel őket a helyükről ezeket a bűnpártolókat!

Unbiased 2008.06.02. 10:32:55

Amerikai filmek jutnak eszembe, ahol vagány bűnözők - dörzsölt ügyvédek segítségével -
nevetséges technikai hibák miatt ússzák meg a büntetést. Itt van Amerika?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.02. 10:36:53

Nekem ez kicsit hangulatkeltesnek es kamuszagunak tunik. Remelem tenyleg az.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.02. 10:43:32

Dinin

Bár így lenne ... egy jó kis április 1-i tréfa ...

Bit Rot 2008.06.02. 10:53:16

Ha sétáltatták volna bilincsben, akkor pedig azzal sértették volna meg az emberi méltóságát, gondolom :-(

Nem szimpatikus a Gárda, de mondjon valaki jobban a jelenlegi szarkupacra?

REPARATUR 2008.06.02. 11:03:52

Ez egyszerűen elkeserítő. Sírnak, hogy nincs elég rendőr az országban. És ilyen helyzetbe kényszerítik őket. A helyükben én sem tettem volna mást.
eGy erősebb Magyar Gárda kéne ide.

hepibipbip 2008.06.02. 11:20:01

Ha véletlenül segíteni tudsz a rendőrnek egy büncselekmény kapcsán, akkor a saját érdekeidre hivatkozva kérik, ne tegyél vallomást mert a jegyzőkönyvet nem csak ők olvassák...!

Ezt a saját bőrőmön tapasztaltam. Megloptak, felírtam a rendszámot, a rendőr burkoltan igy hívta fel a figyelmemet arra, hogy még bajom származhat abból, ha feljelentem a négykerekű "talicska" tulajdonost!

szar világ ez akárki meglátja!!!!!!

a bűnözök élik gondtalan életüket, ha bevarrják őket, akkor sem fenyités, büntetés számukra.

max. továbbképzésen vesznek részt, ill. upgrade-lik a tudásukat! vazzzzzzeee!!!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.06.02. 13:34:53

Azaz gyertek csak a Gárdával. Mert ugye az a megoldás, hogy összeszedünk egy csomó szélsőjobbost és korlátlan hatalmat adunk nekik. A Gárda épp olyanokból áll össze, akiktől az emberek 99%-a a rendőrség védelmét kéri. Nem az lenne talán a megoldás, ha abbahagyná a sok barom a rendőrök baszogatását és egy kicsit szabadabb kezet kapnának?

Tassadar 2008.06.02. 14:01:44

giggsy te nagyon el vagy tájolva, sikerült az összes heti7es-es 168óra népszabadság dumát leírni ez már tehetség, egyenes helyed lenne a kuruc.info szerekesztőségébe
(elárulok 1 titkot a rendőrség egy nem jelentéktelen része szélsőjobbos a többi megszépen asszisztál mellé) szóval mielött baromságokat írsz jobb lenne ha kinéznél inkább a monitor mögül mert ennyi baromságot 5 sor alatt leírni...még vitatkozni is felesleg

Tassadar 2008.06.02. 14:07:13

jah igen még1 apró kérdés, mert télleg érdekelne, miből gondolod hogy az emberek 99% védelmet kér előlük?
loptak, raboltak, gyilkoltak, mások kiírtására buzdítottak?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.06.02. 14:36:28

Megbocsáss, de a nyilas időktől mindenkit a frász kerülget és ők meg teljesen úgy viselkednek mint annó a nyilasok. Az emberek többsége fél a szélsőséges nacionalistáktól ők pedig azok. Hallottál te már beszédet a Gárda gyűléseiről? Csak úgy fröcsög belőlük az idegengyűlölet. És nézz végig a tagokon! A Fradi B közép ministráns fiúk gyülekezetének tűnik hozzájuk képest.
Amúgy kurvára mindegy, hogy egy rendőrnek mi a politikai beállítottsága, mert ha bármilyen módon véleményt nyílvánít, úgy rúgják ki, hogy a lába nem éri a földet.

Csak egy megjegyzés: a rendőrök szélsőjobbosokkal nem beszélsz egy kicsit magatok ellen? Mármint a szemét zsaruk ütik az ártatlan békés jobboldali tüntetőket, miközben ők meg szélsőjobbosok? Nem látod ebben az ellentmondást?

Ja igen, még egy megjegyzés: amíg a magyar helyesírás szabályaival még csak nagyjából sem vagy tisztában, addig ne hülyézz le engem jó!?

bloodhound v2.0 2008.06.02. 14:59:51

miért is kellett a talicskához bilincselni, tudtommal megvannak a szabályai annak, hogy hogy kell valakit megbilincselni, és kétlem, hogy bárkit is hozzá lehetne kötni bárkihez vagy bármihez. úgyhogy szerintem az ipse panasza jogos. egyik vezethette volna megbilincselve maga előtt, a másik meg tolhatta volna a talicskát. bármennyire is röhejesnek hatna az egész néhány ember szemében 200m-t kibírtak volna.

bloodhound v2.0 2008.06.02. 15:02:38

az meg szomorú, ha valaki nem tudja, hogy hol az ő területileg illetékes ügyészsége (főleg, mivel a bíróságok illetékességéhez kapcsolódik, magyarán, ahol van városi bíróság, ott városi ügyészség is van, ugyanolyan illetékességi területtel... :D)

bloodhound v2.0 2008.06.02. 15:04:26

Vidéki 2008.06.02. 10:17:06

egyik legkínosabb hozzászólás, amit az elmúlt hónapban olvastam. asszem... :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.02. 15:16:19

bloodhound v2.0

Nem tudom hol van az ügyészség.
Nem tudom hol van a bíróság.
Nem tudom hol van a kerületi rendőrkapitányság.

Miért kellene tudom? Nem volt dolgom egyik intézménnyel sem soha ....

bloodhound v2.0 2008.06.02. 15:25:38

bármikor lehet, pl. beperelnél valakit, bár ez pont nem jó péla, mert akkor az ő lakhelye szerint illetékes bíróság előtt kell a keresetet beadni, de nem az a fontos, hanem arra próbáltam rámutatni, hogy szerintem tájékozott állampolgár esetén alapvető tudás kellene, hogy legyen az, hogy különféle, fontosabb ügyeit (pl. több százezer üggyel foglalk. az ügyészség éves szinten, és messze nem csak büntetőügyekben, mert komoly jogvédő szerepe is van, szinte bármely kategóriájú ügyre kiterjedően) hol, mely állami/önkormányzati szerveknél intézik.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.06.02. 15:54:09

Én tudok esetről mikor a két napra a kirabolt ház garázsában ragadt betörő beperelte a tulajt mert súlyos lelki trauma ért őt. És meg is nyerte a pert. Amerikában történt az eset, de ez nem is annyira fontos. A lényeg az, hogy az jogos volt? Ha megállít a rendőr mert 60-al mész az 50-es táblánál az jogos, de ha a kis köcsög tolvajt jogai egy hangyányit is sérülnek akkor az nem?
A jogszabályok kialakítása az átlag polgárnak egyértelműen úgy tűnik, hogy a gazembereknek kedveznek. Többször tudnak ők az ilyen eljárási baromságok mögé bújni, mint ahányszor ezek a szabályok megvédik az ártatlanokat.

bloodhound v2.0 2008.06.02. 16:01:01

ez mondjuk nem igaz, mindenkinek az az érdeke, hogy egyforma, kiszámítható szabályok alapján és egyforma, kiszámítható eljárásban bírálják el mindenkinek az ügyét. ennyi erővel mi lesz a következő, hozzábilincselik a radiátorhoz, és otthagyják pár órára/napra, vagy mi?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.02. 16:15:55

bloodhound v2.0

Az a baj, hogy próbálok együttérző lenni, de nem nagyon megy....

Mivel engem soha nem fognak betörésen érni, így nem is fognak odabilincselni semmihez.

Tassadar 2008.06.02. 17:14:02

giggsy akkor csak véletlen hogy lonsdales pulcsikba járkálnak, amúgy látom te egy tolószékes embert kicsúfolnál mert nem tud járni...azért mert diszgráfiás vagyok nem kell lenézni (meg még a billrnytű is szar(másik gépnél)

Tassadar 2008.06.02. 17:20:49

nyilas időket senki nem akar, én se csak szerintem közük nincs a nyilasokhoz, voltam kint gárdista avatáson, és nekem nem tűntek nyilasoknak...

Horizont 2008.06.02. 17:30:07

Időnként jobb lenne ha nem működne ilyen jól az információ áradás,és nem kapnánk a pofánkba nap mint nap az ilyen bicskanyitogatós híreket!
Nem fogok meglepődni (na jó egy kicsit igen) ha 2010-ben a Jobbikot (a Gárdát maga után húzva) bejutattnák a parlamentbe!

Biztos megvan a jogszabály arra hogyan kell valakit letartóztatni!
Lehet hogy hibáztak a járőrök-nem tudom-de ki a fene védene meg egy ilyen szemét embert a zsarukkal szemben?(az ügyészség!)
Kicsi ország,kicsi (talicskás) ügy!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.06.02. 17:30:27

Akkor mi tűnik neked Nyilasnak?

Amúgy meg nem diszgráfia kérdése, hogy valaki nagybetűkkel kezdi a mondatokat.
Amúgy a Lonsdale az SOKKAL régebbi, mint a szélsőjobb barmok. A Lonsdale tudod boxfelszereléseket gyártó cég alapból. Az hogy ez a sok kis köcsög az NSDA miatt most rászokott az újkeletű dolog.

Tassadar 2008.06.02. 18:00:07

Nem csak én szoktam kisbetűvel kezdeni a mondatot, de ha megnyugtatja a lelkedet én is próbálok figyelni erre.
Persze, tudtam hogy Lonsdale micsoda, de már egy ideje szélsőjobbosok használják.
(Amúgy te is elég szélsőségesnek tűnsz...)
meg hogy mi tűnik szélsőjobbnak ?talán a szélsőjobbosok, vér és becsület ..kuruc.info stb

Tassadar 2008.06.02. 18:02:08

Pff megint nem figyeltem a nagybetűre...

Tassadar 2008.06.02. 18:11:21

(Amúgy meg nagyon eltértünk a postol...)
Télleg kell pofa, hogy még a betőrő jelentse fel a rendőrt.
Location: Abszurdisztán
Date: 2008:
:)

Tassadar 2008.06.02. 22:03:00

Azon gondolkodom, hogy okt 23.-ára viszek magammal egy talicskával lopott holmit :)
Komolyan röhej, azok a primitív emberszabásúak akik szórakozásként vertek össze embereket simán megússzák, és aki pedig normálisan végezné a dolgát azt meg meghurcolják grat a rendőrségnek

bloodhound v2.0 2008.06.03. 07:35:45

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.06.02. 16:15:55

nem érzek együtt vele, de ha törvény előtti egyenlőség van, akkor őt is megilleti a jog, hogy normálisan, az előírások szerint vonják intézkedés alá, ugyanúgy, mint akárki mást. "kurva jó" lenne, ha csak a cél számítana, az eszköz meg nem, vagy ha eljutnnánk oda, mint 1-2 elbaszott amerikai tagállamban, hogy a bíró maga talál ki bizonyos személyre szabott megszégyenítő büntiket, intézkedéseket, kb. mint a középkorban. aki kivetnivalót talál abban, hogy jelen ügyben felelősségre vonták a rendőröket (nem rúgták ki őket, maguk mentek el, ezt azt jelenti, hogy ők nem értettek egyet a dologgal, de akkor szerintem nem is valóak rendőrnek, azt gondolhatják, hogy akkor szinte bármit megtehetnek?), végső soron a jogállamiság egyik fontos pillérét (kiszámítható eljártások, eljárási jogszabályok) kérdőjelezi meg. és ez nemcsak büntetőeljárásra, hanem minden - állami kényszer lehetőségét is magában foglaló - eljárásra is vonatkozik.

Vidéki 2008.06.03. 12:09:28

T.Bloodhund V2!
Úgy látom te is a szőrszálhasogató jogászi csűrés-csavarás mellett teszed le a garast és a bolhából elefántot csinálva a rendőrök vétkességét sulykolod! Nem a bűnözök jogait kellene feltupíroznod, a normális emberek jogait pedig bolhányira zsugorítanod!
Az ilyen barmoknak, akik a Kaposvári ügyészségen ezt a döntést hozták, nem kellene kényelmes székeikben mereszteni a seggüket és a társadalom érdekei ellen tevékenykedniük, holott fizetésüket a társadalomtól kapják!
Képviselőink felelőssége lenne, akik állítólag választóik érdekeit képviselik a hatalom gépezetében, hogy a megfelelő embert a megfelelő helyre alkalmazzák, az alkalmatlanokat pedig kipenderítsék onnan!

bloodhound v2.0 2008.06.03. 12:36:26

Vidéki 2008.06.03. 12:09:28

attól, mert még leírod hússzor, amit leírtál, akkor is orbitális baromság marad.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.06.03. 13:39:35

bloodhound v2.0 2008.06.03. 12:36:26

Szerintem meg az az orbitális nagy baromság, amit te magyarázol.

És ugye én most ezzel érveltem? Csak mert látom, hogy Vidéki érvei ellen csak ezt hozod fel és gondoltam, hogy akkor ez már érvelésnek számít. Ő a józan paraszti eszét használva gondolkodik, te meg elbújsz a jogi csűrés-csavarás mögé. Ügyvéd vagy amúgy? Csak mert azok beszélnek így, nem csoda, hogy mindenki utálja is őket.

Akkor már letartóztatni se kellett volna az emberünket, mert az is korlátozza a személyi szabadságát és megalázó?

Vidéki 2008.06.03. 14:07:31

T.bloodhund V2.0!
A te emelkedett gondolkodásod jelenti a csúcspontot (szerinted). Aki nem képes olyan magasságokba emelkedni, mint te, mert ott már nem kap levegőt, annak minden gondolata szerinted „orbitális nagy baromság”.
Szerintem jót tenne gondolkodásodnak, ha leszállnál a földre, itt nem akkora az oxigén hiány, mint ott, ahol te tartózkodsz!

bryan 2008.06.03. 17:47:20

Hová lehet bilincselni valakit a talicskához? nyilván az aljához. Még nem voltam bilincsben, de valószínű, hogy nem valami hosszú rajta a lánc. tehát ülsz a földön, egy talicskához bilincselve. Az az ország ahol ilyesmi történhet egy bíróság által el nem ítélt emberrel (!) és még egy ejnyye-bejnyét se kap érte az elkövető, az nekem szintén nem valami szimpatikus. A cikkben nem volt benne, meddig hagyták az embert igy, de nem hiszem, hogy siettek volna. Nem ítélték halálra a rendőröket, csak mondták nekik, hogy ezt nem igy kell.. A rendőrök meg felszívják magukat, kilépnek, mert már nem akkora királyok mint 20 éve? Azért legyen már egyensúly, az ilyen zsaruk szerinted mit csinálnak egy tüntetésen, ha elengedik őket a pórázról? Akkor meg emberi jogokról hőzöng mindenki. Vannak szabályok amiket be kell tartani a rendőrnek meg különösen, mert több hatalom van a kezében mint az átlagembernek.

pocakhun 2008.06.04. 09:06:04

sziasztok!

Nekem bryan hozzászólása a legszimpatikusabb. Azt hiszem mindegy, hogy min, csak háboroghassunk. Ilyenek vagyunk, ítélünk részletek ismerete nélkül. Teljesen nyilvánvaló, hogy néha a bűnözőknek van túl sok joguk, de ha a rendőri túlkapások a környezetünkben fordulnak elő, akkor meg azon vagyunk felháborodva. Nem lehet azonnal véleményt alkotni túl sok lehetséges alternatíva elképzelhető, nem tudjuk hogyan is történt pontosan.

bloodhound v2.0 2008.06.04. 12:00:13

bryan, én is ezt magyaráztam a fentiekben, több kommentben is, de teljesen feleslegesen, az ilyen vidéki/giggsy, stb . kaliberű figurák csak zsigerből tudnak "gondolkodni", szerintük az csak "jogászi csűrés-csavarás", ha valaki felemeli a szavát az ellen, ha két rendőr nyilvánvaló jogsértést követett el. aztán meg ők ordítanak a leghangosabban, ha az ő ügyükben történik valamiféle visszélés a hatalommal, hogy hol van ilyenkor a jog és az igazság...

úgyhogy igen, a továbbiakban nem fogok érvelni, mert minek (józan paraszti észnek nevezni a szimpla hülyeséget, azért az is durva...), hanem én is leírom húszszor ugyanazt, szóval:

vidéki
attól, mert még leírod hússzor, amit leírtál, akkor is orbitális baromság marad. és ezen akkor sem tudsz változtatni, ha huszonegyszer írod le.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.06.04. 13:25:47

Miért van az, hogy a rendőröket mindenki basztatja? Továbbra is úgy hiszem, hogy nem volt rendőri túlkapás a tüntetések szétverése, sőt, szerintem még vissza is fogták magukat. Gondolj bele, mi volt a tv-ostromnál. Ott egyszerűen nem akarták beengedni a randalírozó fiatalokat egy közintézménybe, erre felgyújtották azt. Az kb olyan, mintha én be akarnék menni a házadba, te jól fejbevernél, és én rögtön azt mondanám, hogy súlyos testi sértés, és nem vagyoni kártérítést követelek. HA meg nem versz fejbe elviszem a plazmádat. Lehet választani, TE mindenképp szívsz, ÉN mindenképp nyerek. És sajnos sokan ezt így is űzik, én nem, mert megfelelően szocializálódtam. Egyre komolyabban gondolkodom, hogy újra engedélyezni kéne a fegyverviselést, vagy sokkal keményebb eszközöket adni a rendőrség kezébe, mert már így is elvadult az ország.

bloodhound v2.0 2008.06.05. 08:03:04

a "tüntetések" (sima balhézás, rendbontás) szétverése szerintem is helyénvaló volt, de azt ne keverd már bele ebben a postba, még ha némely más kommentelő puszta politikai meggyőződése és beszűkült élete miatt mást sem tud szajkózni, csak ezt a faszságot.

Jano962 2008.06.05. 12:02:57

Családi házban lakom, három oldalról házak vannak. Negyedik oldalon 3 méter magas téglakerítés, tetején még egy méter magasan szögesdrót (kerítés mögött bozót).
2 nagytermetű, kimondottan nem szelíd kutyám van, naponta viszem őket sétáltatni. Kapun kinn a harapós kutya tábla.
Mégis úgy gondolta két nemzetiségi, hogy akkor is bemászik hozzánk, hátha talál valamit. Azóta is kiver a hideg, ha rágondolok, főleg ilyen hírek után. Ha véletlenül nem vagyok otthon, nem veszem őket észre féluton, akkor beugranak és kész, lehet őket temetni. De akkor én leszek a gyűlölt náci, aki szerencsétlen gyerekeket megölte. Tuti itt lógna hetekig az összes kereskedelmi tv, talán még a halálbüntetést is visszahoznák a részemre.
Ráadásképpen kopasz vagyok (családi örökség sajnos), meg nagydarab.

Békávé 2008.06.05. 17:17:16

Na, ehhez már csak hozzászólok én is.

Nyilván mindenki összekeveri a jogszolgáltatást az igazságszolgáltatással. Olyan mint igazságszolgáltatás nem igazán létezik. Talán valamikor az ókorban létezhetett, amikor ha valaki hazavágott valakit akkor az ipsét a többiek simán kinyírhatták. Most meg ugye mindkinek van joga. Ennek a szerencsétlenek is volt, méghozzá joga volt magát megvédeni. Fogadott egy okos kis ügyvédet (mer ugye mér' tanul az ember ügyvédnek? hogy az ilyen kis buzikon jól meggazdagodjunk...) aki jópénzért elégtételt vett. Emberünknek nyilván futotta rá, gondolom régóta tologatja azt a talicskát.
E képlet egyszerű: a talicskás fószernak jobb volt az ügyvédje mint a fakabátoknak (már ha volt nekik...)

betanított magfizikus 2008.06.05. 17:33:31

Frederic-kel értek egyet. egyébként minek kellett a talicskához bilincselni? teszem azt, az egyik megbilincseli, simán mint a filmeken, a két kezére teszi a bilincs két végét, és bekíséri az őrsre, a másik meg vagy betolja a talicskát a hatalmas 200m-es távon, vagy megvárja a többieket, és beviszik. nagy ügy, akkor nem úszta volna meg a tolvaj egy ilyen "formai hiba" miatt...

Vidéki 2008.06.05. 19:05:02

T.Frederick Hanry!
Érdekes a meglátásod: „ A talicskás fószernek jobb ügyvédje volt, mint a fakabátoknak (már ha volt nekik)". A sok-sok talicskányi lopott holmiból telhetett egy kiváló ügyvédre.
József Atilla írta régen: „Jogállamban pénz a fegyver!”


süti beállítások módosítása