Skip to content


       Szűrés lista

Rózsadombról Monok egy másik bolygó

Azt hiszem, sikerült rájönnöm, hogy egyes vezetőink, minisztereink, képviselőink, jogvédőink és újságíróink miért nyilatkoznak úgy a roma kérdésről, hogy a romákat  és  jelenlegi segélyezési rendszert védik a dolgozó és tisztességel -egyre többet- adózó emberek millióival szemben.

Ez a mondat ültette el bennem a gondolatot:

Amikor Kondorosi Ferenc, az Új Rend és Szabadság program kormánybiztosa, a közelmúltban Miskolcon járt, elvitték a Lyukóvölgybe is. Ő csak annyit mondott: azt hitte eddig, ilyen csak Dél-Amerikában van.

Hát persze, honnan is tudnák Budapestről, hogy mi zajlik lent vidéken. Esetleg, még ha le is utaznak vidékre, akkor is fogadás, tárgyalás, koccintás, pogácsa és irány vissza a kellemes Budapestre. A Rózsadombról Lyukóvölgy egy másik bolygó.

Vagyis ez az oka a téves helyzetértékelésnek:



 

Egyszerűen nem találok közös metszéspontot ... ezért csereüdülést javasolnék az első képen említett személyeknek. 1 hét felejthetetlen és élményekben gazdag nyári üdülés Borsodban egy vendégszerető roma családnál. Ezután 1 hétig vendégül látnak egy minimum 12 tagú roma családot a szép nagy villájukban. Elférnek, lehet ismerkedni, beszélgetni. Tudjuk: lakva ismerszik meg az ember. Alkalmazzuk!

Eme két - csodálatos -  hét után újra visszatérhetünk az olyan marginális kérdésekre, minthogy kötelezzük-e e a szülőket, hogy járassák a gyereket iskolába, vagy hogy a Mónika-só előtt henyélve is megkapjuk-e a szociális segélyt. Esetleg, hogy rendben van-e, ha valaki azért lop színesfémet, merthogy nincs munka.

A Célpont stábja nem volt rest, leutazott vidékre és bizony bement olyan helyekre is, ahová Tamás Gáspár Miklós vagy Gusztos Péter soha nem fogja betenni az Audi A6-os elejét (a nevek és az autómárka szabadon lecserélhető):

02:10-től van a rész

 

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr98541833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.lacittadinaagroalimentare.com 2018.04.19. 11:42:23

Amana Water Filters - immonlesske on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgó Muki 2008.06.27. 17:04:22

Pötyy! Ez egy helyes megoldás lenne. Csak legyen eleje, meg vége! Igyekezzünk tisztességes munkát adni, amit ha elvégez és rutint szerez akkor a magánszférában is tudjon érvényesülni. Ne csináljunk rézfaszú bagoly gyárat, mert az nem jó semmire. Ne fonassunk közmunkában kosarat, mert arra nincs igény! Legyen arra is akarat, hogy mérjük az eredményeket. Az nem eredmény, hogy látszólag mindenki dolgozik, de 1-2 éven belül nem nő a magánszférában dolgozók száma és 5-10 éven belül nem mérhető a roma lakosság iskolai végzettsége! Ne termeljük szociális alapon újra a munkanélküliséget!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.06.27. 17:04:42

Garison 2008.06.27. 16:08:50

Így is ingyen van csak szólok...Úristen mekkora homályban élsz!

more 2008.06.27. 17:05:42

hat morgo m, te tenyleg nem ebben a vilagban elsz...nemhinnem, h a kozmunka kizarolag telepulesszepitesbol all, van meg eleg sok olyan terulet, ami lehet h penzt is hoz egy falunak/varosnak es nem csak lepusztulast azok altal, akik nem is dolgoznak es meg eloskodnek is.
Inkabb ebbe fektessen be egy onkormanyzat mint a feneketlen kalapba h kolomparek babaprojectjeit megfinanszirozza

Morgó Muki 2008.06.27. 17:07:20

szamarhegy! Jó a logikád! Most lapozd át az első 15 kommentet és próbáld elképzelni, ahogy bármely párt, bármely politikusa kiáll ezekkel a gondolatokkal... :) :(

Morgó Muki 2008.06.27. 17:09:30

more! Nem azt állítom, hogy nálam az igazság, de mondj példát arra, ami pénzt hoz a falunak.

Pötyy 2008.06.27. 17:12:30

Huba:

Öööö, akkor itt most nem arról beszélgetünk, hogy akik tudnak dolgozni, azok csak úgy kapjanak segélyt, ha dolgoznak? Félreértettem volna valamit?

Igazad van. És? Azért mert mást IS tenni kellene, inkább ne csináljunk semmit?

Calwer 2008.06.27. 17:13:14

Halkan jegyezzük meg, hogy a segélyezési rendszer kérdése nem csupán a romákat érinti.
Ahogy azt is jegyezzük meg, hogy nem minden roma ingyenélő, még akkor sem, ha esetleg nincs munkája.

Azt pedig megintcsak tegyük hozzá, hogy ez itt egy kapitalizmus, márpedig kapitalizmusban mindig lesznek olyanok, akiknek nem jut munka. Nekik kötelességünk segélyt adni.

Akinek tudunk munkát adni, annak meg munkát kell adni, munkabérért, nem segélyt és nem is olyan segélyt, ami csak kényszermunkáért jár. És ha a munkát nem fogadja el, akkor meg persze segélyre se legyen jogosult. És tessék kapaszkodni: ez a mai szabályozás, íme: www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_egyeb_munkanelkuliek_reszere_nyujt

Hogy akkor miről szól a monoki modell?

Arról, hogy az önkormányzatnak büdös rendes munkaként, rendes, tisztességes munkabérért meghirdetni/megszervezni a közmunkát, inkább a segélyre szoruló, alulképzett és sok esetben bizony diszkriminált emberek kényszerű helyzetét használnák ki arra, hogy az önkormányzat számára nulla forintért dolgoztassa őket. Ez elfogadhatatlan.

A munkát nem lehet arra használni, hogy olyanokat büntessünk vele, akik nem föltétlen tehetnek arról (és bizonyosan nem kizárólag!), hogy kiszorultak a munkaerőpiacról.

A munkát rendes munkaként, rendes munkabérért kell felajánlani. Úgy nem megaláz és büntet, hanem tartást ad.

Pötyy 2008.06.27. 17:15:34

Muki:

Jó, amit mondasz, de szerintem a rézfaszú bagolygyár is jobb lenne, mint a mostani helyzet. Nem ezen emberek pillanatnyi termelőképességének kiesése okozza a problémát, hanem az, hogy az sosem változik meg. Márpedig bármilyen munka, ami megváltoztatja a szemléletet, segíthet ezen.

more 2008.06.27. 17:16:46

akkor egy eletkozeli pelda a cigany 'fiatalsag' tanulashoz es munkahoz valo hozzaallasarol, es most nem rasszista frocsoges kovetkezik:
3evvel ezelott egy kistersegi kutatas alkalmaval elmaradott es kevesbe elmaradott telepulesekben interjuztunk iskolakban pedagogusokat, es hat a ciganykerdes eleg eroteljesen elojott. egy dolog volt szinte mindenhol ugyanaz: egyreszt amit szamarhegy mondasz, h hozza vannak szoktatva az ingeyneleshez, masreszt pedig a kivalo mediamintak, akik azt sugalljak, h itt neked nem kell dolgozni, eleg ha ugy nyomod mint a sztarok: majka, meg a tobbi tirpak, akik bekerultek egy nyomorek valosagsoba es milliomosok lettek. es ebbol nem az a tanulsag nekik, h ok is sztarok akarnak lenni, hanem h zero vegzettseggel, zero munkaval is meg lehet gazdagodni, es "nekem a tanarno ne magyarazzon, mert az XY is azt nyilatkozta, h nem vegeztem meg el az altalanost se, oszt megis milliomos". szoval ne hanyagoljuk el a media szerepet se, es ez nem csak a ciganygyerekekre volnatkozik, eleg ha a tanarveresekre gondolunk

Pötyy 2008.06.27. 17:18:44

Calwer:

nagyjából egyetértek, de nem lehet helyből fellépni az első emeletre...
Viszont az nem igaz, hogy nem tudnánk nekik munkát adni, csak az üzleti szektor nem tudna (mert neki a pénz fontosabb mint az ember). Van egy ilyen dögnagy valami, amit államnak hívnak, és ez lenne a feladata.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 17:21:24

Nézzétek, a helyzet jóformán menthetelen, AZONNALI gyógyír nincs!

Mert ezek az emberek, ha akarnának sem tudnának dolgozni,. Egyszerűen a legelemibb dolgokat sem tudják megcsinálni.

DE!

Arra van esély, hogy LEGALÁBB a gyerekeiket megmentsük. Mert ha a gyerek végigjárja becsülettel az étalánost meg a szakmunkést/szakközepet, akkor van esélye, hogy NORMÁLIS életet kezdjen egy rendes állással.
De ezt csak úgy érjük el, h a szülőket
RÁKÉNYSZERÍTJÜK hogy járassa a gyereket suliba.

Hogy tudod kényszerítnei őket? Csak a pénzzel, más nem érdekli őket.

Egyszerűn MUSZÁLY hogy szocializálódjanak ezek a gyerekek és ragadjon rájuk kultura, művelzság.

Hány roma autóbuszvezetőt láttatok? Vagy kamionsofőrt? Kalauzt? Pedig ezekhez nem kell szaktudás ... de még azt a szintet sem érik el, hogy egy KRESZ vizsgát letegyenek, mert nem tudnak írni-olvasni!


ÍTJÜK

more 2008.06.27. 17:26:15

morgo olyanrol meg nem hallottal, az onkormanyzat cegekkel kot szerzodest es mint egy munkakozvetito, kikozvetiti a melost (amit pl a munkaugyi kozpontok csinalnak, csak nem ilyen oszoci formaban, hanem kisse update-elve), nem csak kamumunkat lehet adni embereknek es foleg nem fakultativ alapon, az fika, senki nem fog dolgozni. A masik kerdes: meddig lehet magyarorszagon munkanelkuli segelyen "tengodni"?? miert is nem lehet bevezetni ami angliaban es a tobbi gondolkodasra kepes orszagban van, h 1 max 2 evig jar a segely, utana kalap. persze lehet mondani, h mert nyugaton van melo, de azert a munkaugyisek mindenhol arrol panaszkodnak, h ez a melo se jo nekik, az se, akkor meg mirol dumalunk???

Pötyy 2008.06.27. 17:26:52

de rákényszeríteni senkit nem lehet, ezt te is tudod (ha meg nem ezt gondolod náci vagy :))

Nem, nem muszáj, hogy szocializálódjanak. Felőlem ellehetnek magukban, ha akarnak. Csak akkor muszáj, ha ehhez az országhoz akarnak tartozni (segélyt akarnak kapni).

mutant · http://universal.blog.hu 2008.06.27. 17:26:59

"És hány ilyen 30 fölötti, jólétet hajhászó gyermektelen házaspár, elkényeztetett szingli csaj, önző és lusta fiúismerősöm van még. És ami a lényeg: ők tudják a leggyászosabb arccal előadni: bizony, a magyar fogy, a cigány meg szaporodik."
Teljesen egyetértek!Néha teljesen ledöbbenek,mik vannak.Nálunk vidéken amúgy az a szokás,hogy 8. után nyáron elmennek a gyerekek dolgozni,hogy meg tudják becsülni a munkát és a pénzt is.Én is válogattam anno gyümölcsöt,és jó buli volt!Ugyanakkor megértettem,hogy mivel faterom egyedül nevelt minket(anyum 15 meghalt),mennyire nem könnyű előteremteni 4 gyerekre a pénzt.És mégis: egyszer haveromnál Xboxoztam-vagy hogy írják-,de egyszerűen felesleges dolognak tartom. Most meg: huszonévesen vannak nők,akik még egy zacskóslevest sem tudnak megcsinálni(10 éve tudok és szeretek is főzni)!!Középsuliban is volt egy oszttársam,aki megkérdezte,hogy miért nem tudja megcsinálni.Én meg mondtam neki,hogy nem a mikróba kell...pfff...és azt mondta,ő csak olyat csinál,amit abban kell,mert a műkörmei megsérülhetnek:O Akinek van pénze,az vagy nem akar gyereket vagy csak max. 2 vállal. Az egyik ismerősöm bnője azt mondta azért nem szül gyereket,mert fáj!Meg aztán mit kezdene vele.Jó csaj,nem értettem,miért van évek óta egyedül-aztán amikor megszólalt megértettem:D:D:DAz APEH-nál dolgozik egyébként.:)Mi 11-en vagyunk testvérek (édestestvérek csak 4-en és az egyik nővérem örökbefogadott)és kiskoromban szegények voltunk-mert ugye a magyarnak nem jár segíly a gyerek után-,de mégis sok szép élményem van,amit semmilyen x-boxszal nem szerezhet az ember!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 17:32:21

Pöty akkor igen ha a monoki ügyről beszélünk mert ott nincs diferencia aközött, hogy valaki akar-e dolgozni vagy sem.
jaj de jó, hogy ilyet irhatok zéro rasszista vagy
mivel az utolsó mondatodból látszik, hogy végig a cigókról beszélsz
"Egyszerűn MUSZÁLY hogy szocializálódjanak ezek a gyerekek és ragadjon rájuk kultura, művelzsá"
tehát a cigány szocializáció kultura, müveltség nem létezik
"Csak a pénzzel, más nem érdekli őket."
végülis, persze utána mit kezdenek a pénzel?
Gyüjtik elrakják befektetnek? ja nem:
"Hány roma autóbuszvezetőt láttatok? Vagy kamionsofőrt? Kalauzt? Pedig ezekhez nem kell szaktudás ... de még azt a szintet sem érik el, hogy egy KRESZ vizsgát letegyenek, mert nem tudnak írni-olvasni!"
Kaluzt autóbuszvezetöt elég sokat, kamionosokat nem nézek.
Mi van te nem jársz vidékre vonattal busszal, vagy lehet, hogy csak egy kép van a fejedben a romákról és aki rendes állásban dolgozik az már bele se fér

more 2008.06.27. 17:35:24

hat igen, furcsa lett az agya a 20on eveseknek, rankdolt a nagy nyugati divatlifestyle amibol kizarolag a szarsagokat tudtuk atvenni. raadasul egy a szoci altal elertekteleniett, minden moralis alap nelkuli vilagra telepitettek ra...csoda h ez lett az eredmenye??? sex and the city feeling 100ezerbol a pesti lanyok koreben? akik azokhoz akarnak hasonliatni akik ezt telleg megengedhetik magunkak( a joheleyenjoidoben ottlevo apukak kislanyaihoz)

szamarhegy 2008.06.27. 17:36:03

Morgó Muki, Nem. Kiábrándító (jövőképemet Mo.-ot illetően aláásó) felismerés, hogy Ezek semmit sem tesznek anélkül, hogy az újraválasztásukra ne gondolnának, az újraválasztást pedig már most is az 'eltartottak' döntik el. Nagyra tartom a monoki polgármestert, aki indulatok nélkül, viszont a (igaz csak lokális szinten) problémára pontosan rávilágítva kezdeményezett és remélem, hogy elsöprő erejű népszavazás lesz ez ügyben és nem lehet megkerülni a feltételekhez kötött segélyezést. Egyébként én kifognám a szelet a vitorlából ,megfelezném a segélyt, az egyik fele alapból menne, a másik csak kemény feltélekkel, és így nem lehetne EU-s kifogás sem ellene. A Csányi féle mexikói példa nagyon érdekes, ott a segélyt még az iskolai eredmények a rossz v. jó jegyek is befolyásolják, így a család érdekelt a gyerek jó tanulási körülményeinek biztosításában.

more 2008.06.27. 17:41:12

ahhha, es vajon mi lesz azokkal a hirekkel, h a ciganyok is szervezkednek a magyarok ellen, meg a magyarok is a ciganyok ellen (lsd magyar garda). errol mi az allaspont?

perint 2008.06.27. 17:47:05

A cégemen keresztül 50-100 cigánynak adok munkát folyamatosan,nem egyszerű rávenni őket,de egyébként jó munkások.A fizetést úgy számolják,hogy bér-segély,pl.80 netto-30 segély,akkor szerinte 50-ért dolgozik,annyiért meg nem jön el a többség.Erre az elmebeteg rendszer tanította őket kormányoktól függetlenül.Gyűlölni lehet a cigányokat,de vagy elköltözünk vagy programok helyett valóban teszünk valamit(más reális lehetőség nincs).Például:az állami vállalatoknál fellépő munkaerőigényt(MÁV,Közútkezelő,Autópályakezelő,
Erdészetek)közhasznú cégeken keresztül velük elvégeztetni.

szamarhegy 2008.06.27. 17:51:36

A segélyezési rendszer problémája túlmutat önmagán, a magyar társadalom, gazdaság legfontosabb kérdésről szól, az újraelosztás megközelítéséről, logikájáról:

1. A bevételekből lehet a szociális kiadásokat finanszírozni, ezért a kiadások mértékét és elosztását, feltételrendszerét a jövőbeni bevételek előteremtésének érdekében kell alárendelni.

2. A szociális rendszer kiadásaihoz kell alakítani az elvonásokat, az elvonások mértékét a szociális rendszer rövid, középtávú finanszírozási igényeihez kell igazítani.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 17:55:37

perint jól értem, hogy ők feketeminkások?
ha nem miért vonjátok le a segélyt?
a többiben igazad van, és remélem durva modon szétoltasz és megalázól mertr hülyeség a két kérdésem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 17:56:26

weisz manfréd huba

"Egyszerűn MUSZÁLY hogy szocializálódjanak ezek a gyerekek és ragadjon rájuk kultura, művelzsá"
tehát a cigány szocializáció kultura, müveltség nem létezik

Miért létezik? Micsoda? Hogy maradj otthon és szüld a gyerekeket?

"Csak a pénzzel, más nem érdekli őket."
végülis, persze utána mit kezdenek a pénzel?

Nem jár a gyerek suliba, Összejöna 150 óra igazoltlan hiányzás. Az iskola jeleneti a jegyzőnek, aki ír egy levelet a szülőknek? Tényleg ez a ráható erő, hogy járassák a gyereket a suilba? Ezt a gyenge próbálkozást még én is kiröhögöm...


Kaluzt autóbuszvezetöt elég sokat, kamionosokat nem nézek.
Mi van te nem jársz vidékre vonattal busszal, vagy lehet, hogy csak egy kép van a fejedben a romákról és aki rendes állásban dolgozik az már bele se fér"

Arra céloztam, ha legalább az érettségijük meglenne, egy csomó állás kinyílna előttük ...és akkor nem azon síránkoznának, hogy nem kap munkát. Persze, 6-8 osztályt végezve mégis milyen állást akar? Irodavezetőit?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 17:57:47

perint

"A fizetést úgy számolják,hogy bér-segély,pl.80 netto-30 segély,akkor szerinte 50-ért dolgozik,annyiért meg nem jön el a többség"

Ezt nem értem ... a 80 nettó több mint a segély, nem ?

bög 2008.06.27. 17:57:48

nem perrit vonja le, hanem a cigányok számolnak így. 30-at megkapna a semmiért is, 80-at munkáért kap, tehát ő a különbségért, 50-ért dolgozik.

Csillagszemű Juhász 2008.06.27. 17:58:55

A néhány romavédő, rasszistázó gyökértől kettő dolgot kérdeznék, és kérem rá a választ sürgősen! Ezt még sose kérdezte meg senki egyik cigánybuzi etnobizniszes faszkalaptól se.
1, ha olyan szemét rasszista ez az ország, hogy valakit csupán cigánysága miatt utál, hogy a picsába lehet az, hogy ez a Caramel gyerek Megasztárt nyert, a másikban meg 2 cigó volt az első háromban? A kirekesztett putri cigányok szavaztak rájuk? Ők veszik a cd-ket 3-4 ezerért?
2, A cigányokat a világon mindenhol utálják, lenézik megvetik. MIÉRT? Az egész világ hülye, vagy tényleg tehetnek róla a cigók is?
A cigányság amúgy már nem emberfajta, hanem életvitel. Nekem a mocskos, ingyenélő, utcán köpködő melegítős bunkó ugyanolyan cigány hiába fehér a bőre!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 18:00:27

szamarhegy

Na, pont ezt akartam írni.

Nem a szociális kiadásokat kell előbb összeírni és utána AHHOZ összeszedni az adót, hanem fordítva.

Amennyi adót befolyik, abból annyit költünk szociális támogatásra. Ha nincs több, akkor nincs több. De nem zsákmányolom ki az embereket adóemelésekkel ...

Még minidg nem hiszem el, hogy annyit költünk szociális ellátásra mint Svédország ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 18:02:09

bög

Vazze, ekkor kitekert gondolkozást ...50-ért dolgozok .. az eszem megáll!!!


Ezért jó ilyenekről írni, mert ilyen dolgok kiderülnek ...

cheerleader 2008.06.27. 18:09:58

jó a blog.. jók a témák.. buziktól kezdve a cigányokig valahogy meg tudjátok fogni azt a részét amivel egyetértek...

nem akarok arra kelni egy nap hogy kisebbség vagyok a saját hazámban... pedig már csak pár év választ el tőle..

cheerleader 2008.06.27. 18:11:10

Ja még még valami: akik szerint a MAGYAROk CIGÁNYGYŰLÖLŐK CSAK az nézze meg a Blöff című filmet.

Szórakoztató lesz és tán tanulságos is.

szamarhegy 2008.06.27. 18:13:27

zero

30-at alapból megkapok, mellette feketén, egy kis alkalmi munkával még 30-40-et (kőmüves mellett segédmunka kb. 500-1000/óra) is megkereshetek, úgyhogy ez a mellékes 5-10 munkanap alatt megvan és a többi szabad.
Ha állásba megyek akkor ugye 168 óra vagy több 80 e.-ért, végül is logikus, ők csak logikusan döntenek. (lásd Csányi Vilmos írása)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 18:18:55

cheerleader 2008.06.27. 18:09:58

jó a blog.. jók a témák.. buziktól kezdve a cigányokig valahogy meg tudjátok fogni azt a részét amivel egyetértek

Talán azért van, mert nem valami vájtszemű faszkalapok vagyunk, hanem ugyanolyan itt élő-dolgozó emberek mit te (ti) ....

Horizont 2008.06.27. 18:24:20

Magvas idézet Csillagszemű Juhásztól!

"romavédő, rasszistázó gyökértől
cigánybuzi etnobizniszes faszkalaptól"

Kedves Csillagszemű Juhász!
Nehéz elfogadnod hogy másnak esetleg árnyaltabban fogalmazódik meg ez az átkozott cigánykérdésre adandó válasz???
Semmivel sem vagy különb mint a másik sötét oldal!

hoseman 2008.06.27. 18:30:46

morgó muki! tényleg nem ilyen egyszerű...igazad van...korrekció kéretik! ímhol-e; tE is menj jó anyádba!!! béke tezsvíírem!

perint 2008.06.27. 18:34:41

Weisz Manfred
Feketemunkások,ha a bőrük színét nézzük,egyébként az a helyes amit Bög írt,30 ingyen van,tehát a munkáért csak 50-et kap.A logikájukhoz még,kap 3500 netto napibért,ez szerintük csak 2500,mert 1000-et megeszik+cigi+sör vagy bor vagy üdítő...

hoseman 2008.06.27. 18:35:55

Garrison;"Ti most komolyan azt irigylitek, aki 100ezret kap,mert van három gyereke, és a kocsmába elissza, vagy gépbe dobálja?"

tE agyhalott vadállat tEE!! a tE pénzedet is dobálják a játékgépbe tE hiperkorrekt fasz!..az adóforintjaidat úgy mint az enyémet!!! ez a probléma tE baszadék!

Csillagszemű Juhász 2008.06.27. 18:42:14

Optimista
Gyere, költözz Kerepesre, és vidd a gyerekedet a suliba! Olyan árnyalt véleményed lesz garantálom, drága tezsvérem...
És tényleg nem vagyok különb. Dolgozok (nem minimálbér aztán zsebbe lóvé), tanulok, két nyelvet beszélek és próbálok életben maradni. Látom találtál valamit amibe beleköthetsz. Valójában te is tudod, hogy igazam van, de csak a káromkodással foglalkozol.

_dave_ (törölt) 2008.06.27. 18:44:19

azért egy rövid kérdés: szerintetek ki az eme lények közül (szabómáté, szdsz-esek és a többi harcos "jogvédő"), aki NINCS tisztában azzal, hogy mit csinál? szabó máté egy naív öregember, vagy egy lóf@sszalbaszatnivaló féreg? (szvsz az utóbbi)

Nzoltan 2008.06.27. 18:52:17

Ez a cikk többekközött Garisonnak és Morgó mukinak szól. :-)

Spéter46 2008.06.27. 18:52:55

Gratulációim a fasz Fletónak is, aki tegnapi és mai szavalatával elmagyarázta nekünk, hogy nincs itt semmi baj, és ami ő a Melnök addig nem fog ezen változtatni.
Bravó!!!!! De ez legyen ám az álláspontja akkor is, mikor este Klárikát egy kellemes parkban vagy öt kancigány megdönti, és biztos ami biztos még fel is gyújtják! Mert szorgalmas nép ám ez!!!!!!!

Nzoltan 2008.06.27. 18:57:33

Azért vicc ez a felvetés mert Magyarországon nem magas a munkanélküliség, magyarországon az inaktívak száma magas több mint 50%-ék, ne mondjátok nekem, hogy ennyi munkaképtelen van ebben az országban.
Innen kéne kiszürni a csalokat
meg az adónem fizetöket
érdekes modon a monoki polgármeter nem erről beszél

Ebben ott tévedsz, hogy ezeken a településeken sokkal több a segélyezett mint a magyar átlag. Talán ez lehet a probléma nem?
Úgy látszik ez a cikk neked is szól.:-)

Nzoltan 2008.06.27. 18:59:40

2. A szociális rendszer kiadásaihoz kell alakítani az elvonásokat, az elvonások mértékét a szociális rendszer rövid, középtávú finanszírozási igényeihez kell igazítani.

Na, ez a pont ami jelenleg is megvalósul, a rövidtávú politika miatt.

Horizont 2008.06.27. 19:02:15

Csillagszemű Juhász:biztos igazad van. Azzal hogy nincs különbség a gyűlölködésre utaltam ,oda-vissza.
Muszály megfélelmítve,gyűlölködve,
ocsmány szavakkal írni?Egymást minősíteni ilyen undorító stílusban?Nem lehetne normálisan vitázni és meggyőzni érvekkel a másik embert?
Le sem merem írni a véleményemet,és igenis elrettenek bármennyire igaz is amit leírtok.De muszály így???

more 2008.06.27. 19:05:43

asszem igaza volt annak a kozgazdasznak aki aszonta vhol, h az egesz magyar gazdasagszerkezet ugy szar ahogy van, a rendszervaltaskor semmi nem lett atszervezve, marpedig egy osszeomlott szoci rendszerre nem lehet epiteni egy kapitalistat, mert annak ez a vege. es ebbe beletartozik az emberek politikai kulturajanak (kulturalatlansaganak) a kerdese is. ennyi szarsagot nem tudnanak ledugni a franciak vagy az angolok torkan, nalunk meg mindenre az a reakcio h mittucccsinalni?

Nzoltan 2008.06.27. 19:06:35

Ilyen tudatlan riportot is rég láttam,és ennyi tudatalan hozzászólót is!MIt vártok olyan emberektől, akiket az iskoába kiutáltok, a szomszédba nem engeditek,csak a falu szélére költözni, és amúgy nem veszitek fel dolgozni...
Amúgy meg Ivád bizonyos Pusoma Dénes szülőhelye. Az a roma gyerek, aki másfél évet ártatlanul ült börtönben, majd miután teljesen kiközösítették, öngyilkos lett.
Valahogy nem hiszem el, hogy csak a romák hibásak az élethelyzetükért....

Vicces a tudatlanság.
Az a baj a cigánysággal, hogy önkirekesztő. Ezt a problémát pedig a cigányönkormányzatok gerjesztik. Jelen esetben senki nem állította, hogy kizárólag a cigányokról lenne szó. De a jogvédők nem bírták befogni, így előállt az az érdekes helyzet, hogy a cigányokat a saját "előljáróik" "cigányozták le". És teszik is ezt hétről hétre.

Ha már a tudatlanságról írunk akkor.....

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.06.27. 19:12:36

még a végén kiderül hogy a cigányok az áldozatok és nem tehetnek semmiről lol

Nzoltan 2008.06.27. 19:15:00

Calwer írta:

"A munkát rendes munkaként, rendes munkabérért kell felajánlani. Úgy nem megaláz és büntet, hanem tartást ad."

Sajnos tele van az ország olyan emberekkel akiket a munka "megaláz és büntet". Ebből fakad a probléma.

És ha már a munkabérnél tartunk. Az hogy az önkormányzat valamit leoszt a közösből, semmivel sem másabb mint a közszférában bért osztani. Nekem nettó befizetőnek teljesen mindegy, hogy milyen pénzeket hogyan tologatnak ide-oda. Bár van egy lényeges különbség. Az egyikért kap ellentételezést az önkormányzat, amásikért elég ha az alany a faszát veri.

more 2008.06.27. 19:15:05

lehet en erzem csak igy, de ez egy tudatosan generalt es fenntartott helyzet, ezt kene belatni. mas okot nem latok arra h miert allna egy kormanynak erdekeben h az orszagat a beke segge ala zullessze. itt sajnos vannak olyan nagyhatalmak, akiknek ez az orszag kell, es ahhoz elobb le kell tarolni, csak erre mindig azt mondjak, h osszeeskuves-elmelet

Tassadar 2008.06.27. 19:16:25

" Az a roma gyerek, aki másfél évet ártatlanul ült börtönben, majd miután teljesen kiközösítették, öngyilkos lett"
Erre mondják, hogy 1 a millióból. Nemtom errefelé a putriscigányok (van a szomszédban egy normális romacsalád, ezért írtam így hogy még a hülyéknek is leessen, hogy nem róluk van szó (kevés gyerek, munka, normális viselkedés, - hogy történhetett meg hogy a csúnyagonoszrasszista magyarok mégis adnak munkát????-)) dicsekednek a börtön büntetéssel.:S

bjela szila 2008.06.27. 19:17:41

optimista - próbáld megérteni csillagszemüt , utána alkoss nagymélységü filozófiai véleményt . két diplomával oda jutottam , hogy gondolkodás nélkül nyitnám rájuk a zyclkon b csapot , nem látok jobb kiutat . ez szörnyen hangzik , de a helyzet még szörnyübb ! a megerőszakolt , láblevágott 89 éves néni se gondolta azt , amit patkány TGM , hogy milyen aranyosan sokszínüek , mások ezek a cigánygyerekek . értelmiségi elvont nyáladzás helyett radikális tettek kellenek !

more 2008.06.27. 19:19:53

bjela pontosan ezert kerdeztem egy oraval elobb, h mi lesz a vege??? tenyleg egymasnak ugranak az emberek,mert a htosagoktol, politikusoktol nem latnak segitseget??

bjela szila 2008.06.27. 19:27:10

more- nem tudom , de ha így megy tovább megyek , ha ugrani kell . jobboldalon is több a szájkaratés , mint a cselekvő sajnos . baloldalon is sok értelmes ember van , de pont ez a cikk jó pld arra , mennyire nem érzik a valós bajt . pedig sok jószándékú ember van köztük is lásd a hozzászólásaikat . sajnálom ..

more 2008.06.27. 19:33:03

bjela- csak azert kerdezem, mert en kulfoldrol figyelem a dolgokat (szornyu), en sajnos mar 2006 oszen is ezt lattam, h csak ez a megoldas (nem csak a ciganykerdesre), de aztan azt kellett latnom, h megint le van nyomva a torkunkon a rasszista tema, amivel minden meg van oldva, en meg ugy dontottem, h nem elek egy ugynokorszagban mint a szuleim, es nem fizetem az adomat a nagy semmire. nagyon szomoru mert 3diplomaval aszittem h azert nem kell eljonnom az orszagombol, csak mert vki azt mondja, h 'ha nem tetszik, el lehet menni' ugye....

Csillagszemű Juhász 2008.06.27. 19:39:33

Optimista
Nem., tényleg nem a mocskolódás a megoldás, ez most indulatból jött. Sajnos azonban alig telik el olyan nap, hogy ne lenne valami hír a cigányokról. Én született ferencvárosiként sokszor találkoztam, találkozom velük. A véleményem tehát tapasztalaton alapul. Az etnobiznisz (bármilyen hülye szó is) létezik. Más ésszerű magyarázatot nem találok arra, hogy egy, vagy inkább több ország, miért nem néz szembe a problámával. Komoly pénzt tennék arra, hogy a megnövekedett gyerekbűnőzés szorosan összefügg a cigó purdé egyre nagyobb arányával. De erről persze nem beszélünk!!! Lehetne itt még ezer és ezer példát hozni, de a megoldást most sem találjuk meg. Ja, és mondom, ez nem csak nálunk gond!!!

bjela szila 2008.06.27. 19:41:04

more- ha tudsz angol nyelvterületen normális munkát megköszönném , mert itt agybajos leszek .
ez a probléma két dologra hasznos a két nagy pártnak:
1 figyelemelterelésre olcsón
2. szavazatvásárlásra olcsón
amúgy meg jól leszarják a romákat is meg minket középosztálybeli pénztermelő barmokat is.

Garison 2008.06.27. 19:42:25

Hát nem ezért olvasok Indexet az tuti,h egy full rasszista blogot találjak rajta.
Undormány!!Remélem ezért nem fizetnek az írójának.Ha már pénzről beszélünk...
Normálisan helyen elhatárodlonak ettől és zsákutácba kergetik az ilyen okosokat...Itt meg mindenki táplálja amit nem kéne.
MOst lett hányingerem az egésztől!

bjela szila 2008.06.27. 19:46:11

drága garison ! ne akard a népet leváltani ! lehet , hogy ők meg tőled hánynak . nagyon izgat a pénz , fitymával hogy állsz ?

more 2008.06.27. 19:49:43

:))))Mr Garison take it easy, normalis helyeken nem szajkozzak 2 masodpercenkent, h hatarolodjon el mindenki:))))) a liberalis gondolkodas vilagszerte zsakutcaban van darling, eppen azert, mert annyira vedte minden orszag a kissebbsegeket meg a bevandorlokat, h a vegen a sajat szajaba szart....csak normalis helyeken ezt a problemat meg azerlott kezelik(probaljak) mielott ilyen helyzet kialakulna mintotthon

more 2008.06.27. 19:53:14

bjela-mi az a normalis munka? sajnos azt nem osztogatjak itt se rogton, sokat kell tanulni, es agni kell az angolt (ja UKrol beszelek), kulonben lehuznak, atvernek, stb. Ja, es h kapcsolodjak a temahoz: MESSZIROL EL KELL KERULNI HONFITARSAINKAT, foleg ha ceg formajaban tunnek fel (gondolom, ezen nem lepodsz meg...)

bjela szila 2008.06.27. 20:01:19

more- 56-os kanadai disszidens három havi forgalommal lépett meg . ő nyúlta le a heintzet is itthon . usában megsértődtek a rokonok , hogy nem csövesként kéregetni megyünk , hanem bérautó helyett kpra vett jsguárral . ja és a kislányom is jobban beszélt angolul mint ők ...
volta a GEnél topmenedzser , de az is gyomort igényelt , chippendale fiúnak meg öreg vagyok és szőrös :)

more 2008.06.27. 20:07:05

bjela-ha van kulfoldi referenciad a magyar mellett akkor hajra!!! megbecsulnek, megfizetnek, es ami nem utolso-leszarod a politikat, mert nem erinti a hetkoznapjaidat. nem forog a gyomrod a munkahelyedtol, mivel nem vadkapitalizmus van, es fel se merul, h feketen alkalmaznak, mert a ceg meg a budipapiron is sporol (persze nem mindenhol van igy)

Csillagszemű Juhász 2008.06.27. 20:11:50

És még utoljára minden okosnak: Nem pofázni, példát mutatni! Közöttük élni, melósként alkalmazni, gyerekzsúrra meghívni őket! Hajrá

szamarhegy 2008.06.27. 20:16:05

A segélyezés nem csak cigány kérdés, a másik ember tisztelete még nem liberalizmus, ha az ember száján ömlik a trágárság nem markáns vélemény és nem lesz belőle igazság.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 20:21:00

Garison

Mi volt a posztban rasszista, már neharagudj ... villámgyorsan el tudod Te meg a többi hasonszőrű sütni ezt a szót ... faszán jól be van járatva nálad?

Tassadar 2008.06.27. 20:23:32

Garison nem vagy te egy kicsit szélsőséges?
Szerintem téged kéne bekergetni egy putriba imádnátok egymást, te lehetnél a csicskájuk:)
Úgy tűnik a politikusok arra játszanak, hogy kiboruljon a bili.

Tassadar 2008.06.27. 20:26:27

Zero nem egyszerűen rasszista vagy, hanem full rasszista és nem csak te hanem az egész blog még szerencse hogy Garison felnyitotta a szememet, többet nem is olvaslak titeket!:D
Kész vicc ezaz ember...

Morgó Muki 2008.06.27. 21:01:54

Azért itt van egy csomó olyan komment, amit különösebb éléslátás nélkül is rasszistának lehet minősíteni. Magam sajnálom. Meg azt is, van itt egy-két ember, aki érvek, gondolatok, ellenvélemények nélkül elküldött az anyámba. Ez van! Nem engem minősít. Mindamellett a párbeszédben hiszek, így aki rasszistaként érvelni is tud, azt meghallgatom és ütköztetem vele az én gondolataim. Miután a probléma létező, beszéljünk róla.
more! Miután magam is éltem Britanniában, én is megtanultam, hogy ne bízzak honfitársaimban. Mindamellett, ha szóba kerül a cigányság, akkor hirtelen minden fehér felkapaszkodik egy képzeletbeli erkölcsi létrára és onnan cigányozik. Itt is ezt látom. Erre mondják, hogy más szemében a szálkát?
Csillagszemű Juhász! Azért, mert azt gondoljuk, van más megoldás is, mint a kirekesztés, még nem gondolom, hogy putriba kell költöznöm. Szeretném megértetni, hogy amit te cigány problémának látsz az szocializációs probléma. Ha Te úgy nősz fel, hogy a családodban senki sem dolgozik, a félrokonságod bűnözésből él, akkor neked ez lesz a norma. Nem kell elfogadnom ezt a normát, nem is fogadom. Megoldást próbálok rá találni. A megoldás nem lehet egy újabb sehova sem vezető intézkedés és nem lehet a kirekesztés sem. Az utóbbival csak mélyebbre jutunk. Igazad lehet a gyerekbűnözéses gondolatoddal. De nem az a gond, hogy cigány, hanem az hogy azokban a családokban születik több gyerek, ahol van baj bőven. Kár azon elmélkedni, hogy mi volt előbb, nem érdekes.

Mindamellett azt gondolom, nincs politikai szándék a megoldásra. Azért nincs, mert társadalmi sincs. Sokkal egyszerűbb cigányozni, ahogy egyszerűbb azt mondani, hogy a FIDESZ csökkentené a nyugdíjakat, ahogy egyszerűbb azt mondani, "nem lesz gázáremelés", "Miért nem csökkenti az állam a gáz áfáját", stb. Ezekkel az üres, ostoba és hazug mondatokkal lehet választókat szerezni. Majd, ha az ilyen és ehhez hasonló blogokon a kommentek között vadászni kell az egymondatos YX a kurva anyád, zx takarodj, majd akkor....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 21:04:11

Tassadar

Csak annyira vagyok rassziszta mint amennyire a 10 millió magyar állampolgár MÍNUSZ Garison .:-)

Nem értem ezeket az embereket ... Azt hiszik mindeki hülye rasszista és neki van igaza.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.06.27. 21:29:38

Kedves jogvédős és antifaszok. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom nektek, és ezzel érzékeny mimóza lelketekbe taposok, de:
az összes tetves mocskos büdös szarszagú cigányt a Dunába lőni :)
Köszönöm, hogy elolvastátok építő jellegű hozzászólásomat, most lehet rasszistázni.
Amúgy meg a kurvaanyátok :)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.27. 21:34:52

Felesleges am ezeknek az
embereknek illetoknek a szidasa. Annyira hulyek es meggyozodesesen anti fasiszta/rasszistak, hogy felesleges minden szo. Ha egy ilyennek az anyjat eroszakolna egy retinigger, mikozben a tarsai az occsevel fociznak, a hazat gyujtjak fel, akkor is azt mondana: mocsok rasszista magyarok, ti tehettek errol.

Egyszeruen szellemi serultek es nem tudod nekik semmikeppen sem bebizonyitani, hogy a ciganyok azok, amik.

more 2008.06.27. 21:39:19

csak eljutottunk idaig....miert vegzodik minden ilyen tema anyazassal? talan azert nem jut az egesz orszag egyrol a kettore mert mindenki a sajat igazat veli a spanyolviasznak es nem lehet senkit meggyozni

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.27. 21:45:14

more, szerintem itt a legfobb baj, hogy az antirasszista ciganyberenc jogvedo bagazsnak nemcsak hogy otlete nincsen amivel a problemat megoldhatnank, de a problema letezeset is letagadjak. A ket oldal kozeledesenek feltetele lenne, hogy valami megoldas legyen mindket oldalt es a kettobol jojjon ossze egy. De itt csak egy van jelen pillanatban.

Tassadar 2008.06.27. 22:17:51

"Szeretném megértetni, hogy amit te cigány problémának látsz az szocializációs probléma."
Ezt értjük csak ott kezdődik a baj, hogy a "liberálisok"
pl garison nem képesek felfogni, hogy gond van, vagy valami eszméletlen torz formában...
Igen igaz amit leírtál" Ha úgy nősz fel, hogy a családodban senki sem dolgozik, a félrokonságod bűnözésből él, akkor neked ez lesz a norma.", DE (és itt van a kutya elásva) a pc médiából mindenhonnan azt hallod, látod hogy nem az ő hibájuk nincs velük semmi gond,nagyon fontosak pk a társadalon számára, tulajdonképpen a rásszisták hibája az egész, és erre még a cigány vezetők rá is tesznek egy lapáttal...
Az egy másik kérdés, hogy mi alapján rasszistázol?
1.Tudtommal a cigány nem egy rassz. Igen előitéleteim vannak, de ezeket úgy hívják tapasztalat. Ameik betudja bizonyítani, hogy rendes onnantól már nem érdekel, hogy cigány-e vagy sem.
2. Ha rasszista lennék akkor bajom lenne pl a négerekkel is. Érdekes módon egyik kedvenc focistám Rondaldinho, + filmszinészek közül is rengeteg néger található kedvenceim között.
Szóval azt mondhatod hogy utálom a cigányokat, de hogy rasszista lennék...

Horizont 2008.06.27. 22:27:28

Milyen két oldal találkozása?Kinek,kivel?Itt már nicsenek tények,csak a vak gyűlölet,ocsmány megbélyegzése a másik embernek.Nem a cigánynak,hanem aki egy kicsit is más véleményen van.
Mi a jó büdös francot vártok a cigányoktól????
Jólesik kiengedni a gőzt?
Mindenkit minősít az ocsmány beírása.
Ja és eszembe sincs a cigányokat védeni ,csak a magyarokat,magyaroktól!

mutant · http://universal.blog.hu 2008.06.27. 22:31:10

Az egyik közeli ismerősöm cigány.15 évesen szülte az első gyerekét.csak 8 általánosa van....Most 32, van még egy lánya. Nem dolgozik vagy 8 éve.Az anyja kurva volt állítólag külföldön,és most is kap egy csomó pénzt,amit a lányának ad. A fia annyira sötét,hogy az egyik dunai hídra azt mondta,hogy nem tudta,h a Balatonon van híd is...és ez most focistának készül.10 évesen kapta az első mobilját:95 ezer volt.
Megkérdeztem ezt a nőt,hogy tudja-e,ki írta a Nemzeti dalt, és visszakérdezett,hogy az mi.És a Himnusz szövegét sem tudja.Azt sem,hogy ki írta. A bátyja megmondta: addig szüli a felesége a gyerekeket,ameddig adják értük a segélyt.

Tassadar 2008.06.27. 22:41:15

Optimista téged is...

Tassadar 2008.06.27. 22:54:34

amúgy te is ugyanazt csinálod, csak nehezebb észrevenni a saját szemedben a gerendát mint a más szemében a szálkát.
Én inkább annak örülnék ha a cigányoktól megtudnál védeni...

Horizont 2008.06.28. 07:54:33

Tassador:
megkérdezhetlek,hogy mit csinálok ugyanúgy?
Csak egyetlen sort másolj ide légyszives ahol ocsmány hangnemben,kurva anyázva,minősítem bármelyik beírót.
Nem találsz.
Sajnálom ha nem érted hogy mire akartam felhívni a figyelmet.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.28. 08:55:15

optimista.
Ne vidd el a postot rossz iranyba, mert ez nem rolad szol. :)

Horizont 2008.06.28. 09:52:33

Dinin:
Én viszem el rossz irányba?
Képzeld nélküled is tudom hogy nem rólam szól.Azért mert szóvá mertem tenni hogy ne minősítsünk már ocsmány hangnemben más embereket?
Bocsánat érte......

bjela szila 2008.06.28. 10:17:00

optimista- élj köztük fél évet , radikálisan változni fogsz , sokkot kapnak az eldő igazi találkozáskor az ilyen értelmes moralizáló emberek mint te !
amikor szemrebbenés nélkül a pofádba hazudnak , hátulról leüt olyan , akit próbáltál kivakarni a szarból , nem sorolom . én reménytelennek látom az egészet , a brutális megoldást is . de ! emlékezz szvaimra mikor az első valós találkozásod után nyöszörögsz !

Horizont 2008.06.28. 10:34:25

Valamit nagyon benéztetek!!!
Nem az ellen mertem szólni hogy a cigányokról milyen hangnemben írtok!
Hanem arról hogy ITT egymásnak miket írtok!!!

Tassadar 2008.06.28. 10:48:28

Nos igen, de nagyon irritáló ahogy a "liberálisok" kommentelnek---> ők tudják mi az igaz a jó, aki mást mond az hülye, aki utálja a cigányokat az hülye.
Szóval elég magaslóról beszélnek hozzánk, noha még életében nem volt dolga a jó öregputrisoron, a híreket az erősen pc médiából szerzi, fogalma sincs a valós helyzetről, de úgy mondja mintha kőbe vésett igazságok lennének.
Most képzeld el, hogy van sok ember akinek ha nem is pokollá, de megnehezítik az életét a cigányok, erre idejön egy okostojás és megmondja a tutit, hogy igazából az nem úgy van, és ő a hülye amúgy is. Ilyenkor ökölbe szorul az ember keze, és ilyenkor bizony jön az amit te írtál...

szamarhegy 2008.06.28. 11:31:47

Tassadar, Ugyanazt csinálod, egy általad feltételezett 'belvárosi, vidéket, putrit sose látott értelmiségi, okoskodó' liberálist ostorozol..

Sok igazság van, abban amit írtál, mindenestre szerintem arra mindenképpen figyelni kell, hogy a cigányságra, mint bűnbakra ne akarjunk minden társadalmi problémát rákenni és a cigányságot se tekintsük homogén putri, tolvaj bandának.

Vidéken nőttem fel, cigány osztálytársakkal, teherfuvaros faterral jártunk a putri soron, gimisként elvállaltunk csirkeoltást, úgyhogy a putrik csirkeóljaiban tyúkok után szaladgálva is volt szerencsém közvetlen élményeket nyerni. Volt negatív élmény is, a cigány bűnözés nagyságrendekkel megnövekedett 89' után, egyértelműen érezhető volt a szegénység erősödése (megszűntek a gyári betanított munkás állások), de számos pozitív is, szomszédunkban is élt kiváló cigánycsalád, szakképzett, sőt főiskolás gyerekeket (1 fiú, 1 lány!) neveltek fel, nyugdíjas korukig mindkét szülő dolgozott és tiszta, rendes portájuk volt. Egy ideje Budapesten élek, és ha a Zeneakadémián járok, akkor mindig találok ott egy vagy több (zenész?) cigány családot, akik györnyörűen felöltözve, a kisfiúk is szép öltönyben hallgatják mondjuk Mozart zenéjét. Egy pár évet dolgoztam munkaerő közvetítő cégnél, nem egy diplomás (IT, közgazdász) cigánnyal találkoztam és nem volt örömteli tapasztalat, amikor őket az ügyfeleknek kiközvetítettem (milyen naivitás) , az ügyfelek négyszemközt, zavartan, de egyértelműen felhívták a figyelmemet, hogy ha lehet, akkor cigány származású pályázót ne közvetítsek.

A mostani helyzetben az a legjobb, hogy végre közbeszéd lett, egy a poltikusok által agyonhallgatott probléma, talán ez a társadalmi vita végre határozott lépéseket fog eredményezni és az együttműködésre való kényszer megjelenik ebben a közegben is.


Magam részéről egyetértek Csányi Vilmos írásával
nol.hu/voks/cikk/491300/
és nem látok problémát a feltételhez kötött segélyezéssel, igaz, hogy melyek azok a feltételek, az már kényes kérdés lehet.

További szép napot és elnézést, ha a mondataimnak nem voltak egymásba öltve, nem is bánom, mert ezek az élmények s így szigetként értek, ilyen az élet..

Tassadar 2008.06.28. 16:57:45

De megint többször leírtam, hogy a cigány az a beilleszkedni képtelen bűnözői életmódot folytató egyén, csak ezt a liberális értelmiség mindenképpen összeakarja mosdatni a rendes normális romákkal.
"Tassadar, Ugyanazt csinálod, egy általad feltételezett 'belvárosi, vidéket, putrit sose látott értelmiségi, okoskodó' liberálist ostorozol.."
Azért ez így ebbe a fromában nem igaz:
Én itt élek melletük kicsit több közöm van hozzájuk és ebből a szempontból jogosan teszem(szerintem), van itt példa cigányra és romára is(csak itt is a sok kevés elve érvényesül).
Bbejutottam államilag finaszírozott szakra (nem kicsit volt magas a felvételiponthatár)szóval hülye sem vagyok, mégis úgy próbálnak kezelni.

Horizont 2008.06.30. 10:58:39

Hírekben hallottam,Kolompár Orbán azt kéri,hogy emeljék duplájára a családi pótlékot. Biztos hogy ismeri ez a cigány "vezető" a cigánykérdés minden búját-baját???

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 11:09:34

Optimista

Persze, szeretne még több pénzt a gyerekgyártóknak.
De akkro legyen dupla a minimálbér és uténa minden fizetés :-)

ex-Zep 2008.06.30. 12:09:51

A segély összege legyen a gyerekek számával fordítottan arányos. Minél több gyereket csinál, annál kevesebb segélyt kapjon. Ha nem csinál gyereket, akkor akár triplát is.
Ezzel talán megállítható az elcigányosodás.

Horizont 2008.07.01. 11:03:28

45000 ft-ban akarják maximálni a segélyeket hogy távolodjon a minimálbértől és munkára ösztönözze az embereket.Egyrészről hurrá végre megmozdult a kormány (ha minden igaz),másrészről nem biztos hogy meghozza a várt hatást.180 ezer ember kap segélyt ma!!Döbbenetes.
Van aki ha 45 ezret kap se megy el,(még szül 3-at és pénzénél tart) van aki elmenne de nincs hová.Ha nem lehet segélyért dolgoztatni akkor hozzanak olyan jogszabályt hogy az önkormányzatok alkalmazhassák őket,fizetésért,adózva stb.Annyi segédmunka lenne csak megkell nézni környezetünket.
A legfontosabb: a családi pótlékot csak 3 gyerekig adni,mert meg KELL állítani a PÉNZÉRT SZÜLÉST!
Ki kell emelni a tehetséges roma gyerekeket (biztos van) és bentlakásos iskolába tenni őket hogy kinevelődjön egy réteg aki magával húzná a többit.
Ahogy a magyar hajléktalan ha lecsúszott, nem tud felemelkedni magától,ez a cigányság se tud.
Mi acsarkodhatunk vég nélkül akkor is itt élnek és a honfitársaink.
A hatalomnak kutyakötelessége mindent megtenni.
Pl.a szinesfémkereskedelmen mióta nyüglődnek.Szégyellhetik magukat!
A rendszerváltás óta mindegyik kormány úgy tesz mintha semmi gond nem lenne velük,csak velünk mert "cigányozunk" szerintük!
Van vastagbőr a pofájukon szó se róla...

Spéter46 2008.07.01. 17:02:37

nem rossz ez végszónak sem!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.01. 18:27:24

Optimista: Tegyük fel te egy tehetséges putricigány vagy, akit felfedeztek, és bentlakásos iskolába nevelek, úgy hogy kitűnőre el is végzed és képzett szakember leszel.
Ekkor választhatsz: Csinálod a saját karrieredet, esetleg külföldön, és végleg szakítasz a putrivilággal,
vagy karrieredet feláldozva segítesz azokon akik közül kiemeltek?

Szerintem nem kétséges, hogy mit választanál, vagy a nagytöbbség mit választana. Jó dolog az elitképzés, de a cigányproblémát szerintem ez nem tudja megoldani, még enyhíteni sem. Arra jó, hogy lehet őket mutogatni, hogy mi nem vagyunk rasszisták, persze az is valami.

Horizont 2008.07.01. 18:54:09

Én valami olyanra gondoltam hogy egyrészt jó példa is lenne előttük és hogy igazi vezetőik lennének.Persze igazad van,hülye vagyok.Hozzájuk minimum egy Teréz anya kéne és még lehet hogy ő se érne el semmit.
Mégiscsak a tanulás vinné előbbre a dolgot,azoknak akik most születnek meg.Azok akik már itt "élnek" nem tudom mégcsak elképzelni se mivel lehetne rajtuk változtatni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.01. 21:37:56

Szerintem a cigányokon csak egy kegyetlen zsarnok segíthet. Akire én gondoltam az a Kényszer nagyúr.
Nem kell őket pátyolgatni, jutalmazni, szidni, fenyegetni. Elég ha tudják, ha nem tanulnak, dolgoznak akkor éhendöglenek. Nem annyira hülyék ők mint amennyire látszik (és legfeljebb tévedtem :P )...

A tanítás a legfőbb prioritást kéne élveznie, már csak azért is mert ebben a Csonka-Magyarországban mást nem lehet "termelni", mint tudást. Szóval ez teljesen független a cigánykérdéstől, amúgy természetesen egyetértek.

Nzoltan 2008.07.02. 07:39:38

Van vastagbőr a pofájukon szó se róla...

Elképzelem Gyurcsányt, amint egy blogot tetováltat az arcára.:-)

Nzoltan 2008.07.02. 07:45:14

Nem kellene ilyen családtámogatás. Kellene helyette családi adózás, adókedvezmény. Rövid ideig járó munkanélküli segély.

Olyan nincs, hogy nincs munka. Én az alföldön nőttem fel, mindig volt mit csinálni. Hajnaltól késő estig talpon voltunk. Tanulás után ment a munka, és jártunk ki a telekre, hogy minél több élelmiszert saját magunknak termeljünk meg. Aztán jött a rendszerváltás és mindent elloptak a cigányok,az impotens rendőrök meg legyintettek.

Csillagszemű Juhász 2008.07.02. 18:18:06

Gondolja végig mindenki a felvetett ötletek kimenetelét! Előre borítékolom az eredményt. Tanulás, kinevelés. Persze hogy koccolna a putriból és sose nézne vissza. Ezt próbálták Usa-ban a négerekkel,és ez lett az eredmény. Most volt, talán 2 hete a tv-ben, hogy valahol a tanár nem adja oda a cigópurdénak a tankönyveket, mert otthon eltüzelnék meg eladnák. Erre valami rohadt okos jogvédő megmagyarázza, hogy ehhez nincs joga és mit képzel.
Kényszer Nagyúr! ne nevetess! Most is dolgozhatna a kis földjén, termeszthetne bármit, tarthatna állatot. Meg is kapja hozzá a segélyt, alapanyagot. De azt inkább elissza, aztán megy lopni, az az egyszerűbb.
És a putri nem a földből nő ki, azt a cigók teszik azzá!!!
Valami okos ember mondta, hogy a cigányok nem tartják értéknek a munkát. El lehet olvasni Andorka prof. szociológia könyvében a pontos idézetet.!!!!

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2016.05.11. 21:06:16

Lakná körbe az összes jogvédő "politikus" pojácát az antiszociális, bűnöző, parazita cigány etnikum!
Mi megéltük és elmenekülve költöztünk máshová! Bagóért (csak a GYIVI vette meg már) hátrahagyva a kertes földgázfűtéses családi házat, ahol születéstől 40 évig élhettem pl.
A ciányvadállati lényekről regényt írhatnék, de a nyakunkra odatelepítő komcsi nacsalnikokról sem megfeledkezve!

süti beállítások módosítása