Skip to content


       Szűrés lista

Melyik menetelés kelt Önben félelmet?

Draskovics Tibor igazságügyminiszter legújabb törvénytervezete szerint 5 évet is kaphat az, aki "mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön".

Most arról elmélkedhetnénk egy sort, hogy 23 MILLIÁRD forint elsikkasztásáért csak 8 év járt, majd az Alkotmánybíróság eldönti hogy megáll-e a lábán a törvénytervezet.

A törvénytervezet másik pontja szerint garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt.

Nos, nézzük meg a következő videókat, Önben melyik kelt félelmet? Egyik sem? Mindkettő? Csak az egyik?

Magyar Gárda felvonulása Vásárosnaményban:

 

És a másik videó, több száz roma meglátogatja Siófokon az Aranypartot:


Az utóbbi estet még július 24-én történt, és - szokás szerint - teljes médiakuss van az eset körül. Ugye mindanom sem kell, se engedély, se bejelentés, se rendőrök, se rohamosztagosok. Nagyon ügyes volt, aki megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit.

A netkacsa.hu szerint a következő történt:

"Százhatvan -megszámolta több a reszkető szemtanú-, roma tartott agresszív engedély nélküli felvonulást a város nemrégiben megújított, elegáns központjában. Szervezetten tucatnyi kocsival érkeztek elsősorban Enyingből, de voltak közöttük háttérből irányító ismeretlenek is. Legtöbb közülük azt sem tudta, miért vesz részt a fenyegető akción. A menetet az enyingi vajda vezette, nagykalapban, mögöttük tömörült a többi, mindvégig hangosan fenyegetőző, mutogató cigány. Sokak látták, hogy a kabátok veszélyes eszközöket takarnak. 

Az előzmény: a siófoki Beach-part nívós szórakozóhelyeit egy biztonsági szolgálat védi. Néhány nappal korábban néhány közösségellenes magatartást tanúsító, hangoskodó romát, határozott intézkedéssel kivezettek a szórakozó-negyedből. A biztonságiakat a helyi kereskedők fizetik, hogy ne legyen a sétányon lopás, markecolás, prostitúció.

A romák bosszúból vonultak fel, jelezvén, át akarják venni az irányítást a balatoni éttermek felett. A boltosok rettegnek a fizikai atrocitásoktól és a csődtől, amit egy ilyen fellépés-sorozat elindíthat. A megtámadott siófokiak közül a Magyar Gárdához terveznek fordulni, a hivataloktól nem remélnek érezhető segítséget.

A történetet leadta volna egy kereskedelmi televízió, de a helyi kereskedők visszakoztak. Megijedtek. A romák bármikor visszajöhetnek, kevésbé „békésen”. A térfigyelő kamera, mindenestre hitelesen bemutatta, hogy mi történt, s azt is, hogy a helyi bátor rendőröknek éppen hírük-hamvuk sem volt."

Izgatottan várom Kolompár Orbán, Mohácsi Viktórai és az enyingi vajda siófoki sajtótájékoztatóját az esetről ... vagy ez csak a szeptemberi roma békemenet főpróbája volt?

Címkék: közélet cigány gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr66642384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.02. 13:23:18

Ami azt illeti, a PKKE töris végzős barátnőm is súgott (Szovhoz), a másik 3-ról viszont azért én is tudok.:) Amúgy manapság is hozzá lehet jutni ilyen információkhoz, csak például jó órákat kell felvenni. Hamarosan ki pl. fog jönni egy remek könyv Mindszentyről, és erős késztetést érzek, hogy fölvegyek egy szemináriumot idén is a könyv szerzőjénél.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 13:36:39

lombroso: még jó, hogy nem a címszereplőnél, mert az max egy spiritiszta szeánszon menne :-)))
Basszusz, nekem beugrottak az iskolai tanulmányok, amikor ezek voltak terítéken. Boldog békeidők :-)))

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.02. 13:39:29

Hát igen, bár ami a címszereplőket illeti, GY.F. is szereti magát Nagy Imréhez (másik nemrég megjelent könyv) hasonlítani. Erre szokás azt mondani, hogy ha nem is egyforma kvalitású emberek, de a pályafutásuk vége lehetne hasonló.:)))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 13:40:41

Akkor mondok egy más példát, hátha úgy sikerül belevernem a fejetekbe a dolog mondandóját.
Van ugye a kereszténység, azt mindenki ismeri. Mit tanít? Szeressük egymást, tegyünk jót egymással, az emberi élet szent, stb...
És akkor nézzük mik fűződnek a kereszténység nevéhez a teljesség igénye nélkül: több kereszteshadjárat, inkvizíció, a megtérni nem kívánó indiánok, afrikaiak lemészárlása...
Mindezt Isten nevében a kereszténység égisze alatt, keresztény eszmékről beszélve. Akkor a kereszténység mint olyan egy rossz dolog? Keresztény diktatúra? Keresztény terror?


Combi: "Németország egyenjogúsítása más nemzetekkel szemben
Harc a szabadkőművesség és annak káros befolyása ellen
Nemzeti szellemű oktatás
A nemzet és faj védelme és szellemének ápolása
Irodalom, sajtó és művészet megtisztítása a nemzetellenes, tudatosan károsító elemektől"
Ezek között ugye sehol sem látod a gyűlöletkeltést "Harc a szabadkőművesek ellen" Ez ugye azért nem volt jó, mert a szabadkőművesen nem látszott, hogy az, ellentétben a zsidókkal. "A nemzet és faj védelme" kicsit sem sugárzik a dologból, hogy a német felsőbbrendűségről szól. "Irodalom, sajtó és művészet megtisztítása a nemzetellenes, tudatosan károsító elemektől" Ebből meg nem sugárzik a legkevésbé sem a cenzúra szaga, ugye?
A nácizmus esetében sokkal kevesebb az eltérés az elmélet és gyakorlat között, mint a kommunizmusnál.

De már sokadszor mondom, hogy nem láttok tovább az eszméknél. Az eszmék csak arra jók, hogy az uralkodó osztály tudja mivel az orránál fogva vezetni a népet. Aki azt hiszi, hogy akár a kereszteshadjáratok, a világháborúk, a hidegháború, vagy az ún. kommunista diktatúra az eszmékről szólt, az ki merem jelenteni: HÜLYE. Ez mind hataloméhes emberek harca volt a hatalomért és pénzért. Az eszmék csak arra kellettek, hogy az embereket lehessen az orruknál fogva a halálba vezetni, amig sokan még gazdagabbak lettek.
Azt hiszitek Hitler utálta a zsidókat, buzikat vagy cigányokat? Dehogy! Csak kellett neki egy ellenségkép akire mindent rá lehet kenni, hogy a német nép közösen tudja utálni. És most is ez megy nálunk. Ellenségkép gyártás. A sok hülye meg beszopja. Mert ugyebár a cigányok 5-10-20 évvel ezelőtt nem ugyanilyenek voltak, csak most lettek hirtelen veszélyes bicskázós tolvaj népség. Ha eddig az emberek nem rettegtek tőlük úgy összességében, nem szerveztek Gárdát, hogy a "közbiztonságot védjék" ami ugye nem is a cigányok miatt lett rosszabb, akkor most mi ez a hirtelen felindulás?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 13:51:03

Giggsy · deadlikeme.extra.hu 2008.09.02. 13:40:41
Ateista vagyok így a kereszténység nevében elkövetett gyönyörűségek számomra olyan magas labda, hogy le se csapom.
"A nácizmus esetében sokkal kevesebb az eltérés az elmélet és gyakorlat között, mint a kommunizmusnál."
Tévedés, mert már Marx is megírta, hogy a kommunizmus felé vezető első lépés a burzsoá struktúra és támogatóinak megszüntetése, lerombolása, elpusztítása. Tehát ott is az ideológia szerver részét képezte a népirtás. Javaslom dckntr kommentjének áttanulmányozását. És ezekben te sehol nem látod a gyűlöletkeltést és a parasztság felsőbbrendűségét, ugye? De sorolhatnám napestig szerintem.
A cigányok meg 20 éve még be voltak szabályozva. Akkoriban a rendőr először elverte aztán kérdezte, hogy mi járatban.
Még annál is régebben a cigányok így voltak kezelve:
www.bombagyar.hu/nagykep.html?filename=resources/pictures/tomcat_csendorszabalyzat.jpg

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 13:55:37

szeretnék elhatárolódni lombroso kommentjétől !!!
ERIC! ZERO! Tegyetek valamit!!
:)

Bezuhov. 2008.09.02. 14:00:42

"olasz fasizmus + kommunizmus = nemzeti szocializmus "

:DD
és ez csak az egyik a számos marhasága közül

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 14:03:06

Giggsy

"Nem a kommunisták mészárolták le azokat az embereket, hanem az aktuálisan hatalmon levő oldal."

Ekkora hülyeséget életemben nem olvastam. Akkor a zsidókat sem a nemzeitszocilisták mészárolták le, hanem az "aktuálisan hatalmon levő oldal" Agyrém.

"Ha nem a kommunizmus eszméjének a nevében ölték volna meg őket, akkor lett volna más."

Lehet, de akkor nem is kommunizmus áldozataiként tartanánk nyilván őket, hanem a mások áldozataként. De mivel magukat kommunistának valló személyek a kommunizmus nevében tetté, ezért a kommunisták áldozataiként tartjuk nyilván őket.

"Ahol nem volt divat a politikai ellenfelünket a folyóba lőjük típusú kormányzás, ott ez a kommunizmus idején sem terjedt el."

Ez pl. a kmer kultúrákban soha nem volt jellemző viszont a kommunisták alatt (Pol Poték) 4 év leforgása alatt a lakosság 1/4-ét kiírtották. Ez volt a világtörténelem legintenzívebb népirtása amit békeidőben követtek el. Egy baromság amit írtál.

"pedig az aktuálisan uralkodó rezsimek akkor is úgy kormányoztak volna, ha nem kommunisták."

Ezt az elmélet alkalmazd kérlek a nácikra is. Amit pla zsidók fognak mondani rólad, magam ahhoz a véleményhez csatlakoznék így látatlanban is.

"Amúgy a kommunizmust és nácizmust összehasonlítani azért is hülyeség, mert amíg előbbi egy elmebeteg ámde alapvetőleg jó szándékú ötletre épül (ami soha sehol nem valósult meg a maga Lenin és Marx által elképzelt módon) a nácizmus alapja a más fajú nemzetiségű emberek iránti gyűlölet."

Összekeverd apropagandát a vaklódi szándékokkal, meg aztán tévedsz, nagyon is helytálló az összehasonlítás. Mindkettő az útban lévő társadalmi csoport/réteg kiírtása útján kívánta az eszméit megvalósítani. Csak egyik faji a másik osztály ismérveket adott. De mindkettő véglegesen meg kívánt szabadulni a társadalom jól körülhatárolható csoportjatól. Ráadásul nagy eszmélyképed az egyébként zsidó származású (apja rabbi volt) Marx rasszista is volt, ezen belül antiszemita is, mert Lassalle-t leveleiben "pomádéval és smukkal borított zsíros zsidónak" nevezte. Ajánlom figylemedbe Marx és Engels levelését. Magyarul - valami miatt - nem hozzáférhető. :)

"a nácizmus alapja a más fajú nemzetiségű emberek iránti gyűlölet. A gyűlölet, mert azzal sokkal jobban össze lehet fogni az embereket. Ezt nem ártana észrevenni."

Észrevettem. Neked pedig nem ártana észrevenni, hogy kommunizmusnak meg az osztálygyűlölet (a burzsoák, kulákok, "szakemberek", stb ellen). Egyformák, mint két tojás.

Másik példaképed Lenin pedig személyesen adott utasítást tömeges kivégzésekre valamint ő állíttata fel a Szu-ban az első (koncentrációs) megsemmissítő táborokat. Sztalin csak továbbfejlesztette. Az is Lenin et.-tól származik, hogy felosztotta társasdalmat kik vannak velük, kik meggyőzhetők (terrorral gondolom), és egy haramadik csoportta akiknek nincs mondanivalójuk, "nekik pusztulniuk kell"' Ezt a réteget a tarsadalom 10-15 %-áben határozta meg. És amíg szifilisze engedte hozzá is kezdett eme tevékenységhez. Ja és kommunista volt, meg az emberei is. Pl. Dzserzsinszkij is. Bár a Cseka áldozatait te a lengyeleknek írnád be (hisz F.E. Dsz. lengyel nemes volt, és csak mimikriből kommunista)

Nem ismersz te egy Krausz Tamás nevű "történészt"?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 14:06:48

Bezuhov · provokativ.blog.hu/ 2008.09.02. 14:00:42
Már alig vártam, hogy ideérj te napkeleti bölcs. Légy oly kedves, és világosíts fel minket buta nácziakat, hogy is van ez pontosan. Kíváncsi vagyok a megvilágosult mindenttudó véleményedre.
Előre is köszi a semmit.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 14:10:35

Leszarom, hogy ateista vagy, ne azon szőrözz, hanem értsd meg a mondandóját a szavaimnak. Még a legszebb eszme is gyilkos fegyver a hatalom kezében. A kommunizmus nem csak a parasztságról, hanem az egész munkásosztályról szólt. A burzsoá struktúra lerombolása pedig nem kell értelemszerűen, hogy emberei áldozatokkal járjon. Pláne nem igaz arra mikor már hatalmon voltak a magukat kommunistáknak nevezők. Amúgy a hatalmat a népnek szabadságot az embereknek elv ugye a francia forradalomban is megjelent Robespierre-t még sem hasonlítják a kommunista diktátorokhoz. Apropó francia forradalom, újabb jó példa, hogy egy szép eszmét hogyan lehet népírtásra használni. Hány nemest is mészároltak le a forradalom hevében a szabadságukért küzdők? Ott miért nem beszélünk terrorról? Vagy 56-ban hány embert koncolt fel a feldühödött tömeg akire csak rávetült a gyanú árnyéka, hogy esetleg ismer valakit aki közeli barátságban áll egy ÁVÓ-s unokabátyjának a féltestvérével? Ez mind-mind jó példa, hogy az embereket a gyűlölet által lehet a legjobban irányítani és tömegben sokan olyasmire vetemednek amit egyedül soha nem mernének megtenni.

Ja igen, a cigányok. Hát nem tudom hol éltél te húsz éve, de a cigányok akkor sem viselkedtek másképp. Az akkori karhatalom talán szétverte volna ezt a felvonulást, de ezt leszámítva a tolvaj cigány, akkor is lopott csalt, aztán sittre került kiszabadult és folytatta tovább. Azt hiszed érdekelte a putrist, hogy a sitten kapja a kaját, vagy az utcán kell lopnia ahhoz, hogy egyen? El vagy te tévedve öregem.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 14:27:58

derelyegrádi szellem: "Akkor a zsidókat sem a nemzeitszocilisták mészárolták le, hanem az "aktuálisan hatalmon levő oldal" Agyrém" El vagy te tájolva. A nácizmus eleve az idegengyűlöletre épül ezáltal fogja össze az országot. Nem is tagadja a dolgot. A kommunizmust csak az uralkodó rezsim alakította olyanná ahogy az neki jól esett.

"De mivel magukat kommunistának valló személyek a kommunizmus nevében tették..." Figyelj, lemegyek a szomszéd boltba és lelövöm az eladónőt, majd azt mondom, hogy a te nevedben tettem. Ezért akkor te leszel a felelős? Nem. Akkor lennél, ha te buzdítottál volna rá.

A vörös khmer-ek igen. Mikor volt utoljára Délkelet-Ázsiában rendes béke? Ott is állandóan állt a balhé akárcsak a közelkeleten. A politikai tisztogatás nem a kommunizmus sajátja.

Megint mondanám, hogy a nácikat vonjuk már ki ebből a képletből hisz ott maga az eszme tartalmazza elég nyiltan a népirtást.

Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy Marx, vagy Lenin az eszményképem lenne. Egy büdös szóval nem mondtam olyat, hogy a magaménak vallanám az eszméiket akárcsak a legkissebb mértékben is. Egyébként ha ilyen nagy rasszista népirtók voltak, vajon miért nem sorolja őket senki a Hitler-Sztálin csapatba? Nem igazán látom, hogy a vagyon újrafelosztás, ha erőszakos is, miért kellene automatikusan emberéletekkel járnia. Persze mint már említette a francia forradalom esetében is így ment, mégsem említi senki a terror szót azzal kapcsolatban.

Amúgy fogalmam sincs, hogy ki az a Krausz Tamás

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 14:33:15

"A burzsoá struktúra lerombolása pedig nem kell értelemszerűen, hogy emberei áldozatokkal járjon."
Bruhahaha
Robespierre a jakobinus diktatúrát valósította meg ezért nem lehet kommunista diktátor :)
56-ban azt hiszem én is boldogan felkoncoltam volna pár ávóst, ha előtte a családom valamelyik tagját koholt vádak alapján halálra kínozzák az Andrássy úton.
20 éve a cigusoknak eszük ágában sem lett volna ilyen felvonulást szervezni mert saját lábon nem hagyták volna el a helyszínt.

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 14:33:35

Giggsy

"Apropó francia forradalom, újabb jó példa, hogy egy szép eszmét hogyan lehet népírtásra használni. Hány nemest is mészároltak le a forradalom hevében a szabadságukért küzdők? Ott miért nem beszélünk terrorról?"

Kb 40.000-et. Emellet kiírtottáka bretonokat és a vandé-ieket is.

Már hogy nem beszélnénk TERRORRÓL. (persze te lehet hogy nem)

"Robespierre-t még sem hasonlítják a kommunista diktátorokhoz."

Dehogynem.

"Vagy 56-ban hány embert koncolt fel a feldühödött tömeg akire csak rávetült a gyanú árnyéka, hogy esetleg ismer valakit aki közeli barátságban áll egy ÁVÓ-s unokabátyjának a féltestvérével"

Hazudsz. Azárt mert révetült a gyanú hogy az unkabátyjának féltestvére, senkit. A köztársaság téren 9 Ávós lincseltek meg (ebből egy előkerült később). Ezek a tüntető és fegyvertelen tömegre lövöldöztek, valamint a sebesülteket menteni próbáló mentősökre is (kettőt le is lőttek). Egy FORRADALOM kapcsán, különösen ilyen előzmények után ennyi áldozat a legkevesebb amiről a világtörténelem valaha hallott. Tájékoztatásul: a Corvin közben vagy 100 Ávós volt pincében mert önként jelentkeztek, hogy a forradalom után tisztázzák magukat. Semmi bántódásuk nem esett. Még Hollós Ervin szerint sem (Kik voltak, mit akartak).

"A burzsoá struktúra lerombolása pedig nem kell értelemszerűen, hogy emberei áldozatokkal járjon"

Ezt én nem tudom megítélni, egy biztos: ahol a kommunisták hozzákezdteka a "burzsoá struktúra lebontásához" abból vérfürdő lett. 100 %.ban. Nincs kivétel.

"Ez mind-mind jó példa, hogy az embereket a gyűlölet által lehet a legjobban irányítani és tömegben sokan olyasmire vetemednek amit egyedül soha nem mernének megtenni."

Ez így van, ebben egyedül igazad is van. Annyi megjegyzést kíván, hogy a kommunisták erre építették egész rendszerüket.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 14:35:16

A politikai tisztogatás nem a kommunizmus sajátja.
Ismét bruhaha

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 14:37:57

Hm, azért Drazsétibi törvényjavaslata, Gárda-felvonulás, cigó-felvonulás post keretein belül elérkezni a jakobinus-diktatúráig, meg '56-ig... Riszpekt.
Bár mint tudjuk: minden összefügg mindennel :-)))

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 14:42:17

""De mivel magukat kommunistának valló személyek a kommunizmus nevében tették..." Figyelj, lemegyek a szomszéd boltba és lelövöm az eladónőt, majd azt mondom, hogy a te nevedben tettem. Ezért akkor te leszel a felelős? Nem. Akkor lennél, ha te buzdítottál volna rá."

Hát azt hiszem becsatlakozom combi rólad nyilvánított véleménye alá, mert helytállónak tűnik

"Egyébként ha ilyen nagy rasszista népirtók voltak, vajon miért nem sorolja őket senki a Hitler-Sztálin csapatba?"

Dehogynem, oda sorolják. Te nem azt látom. De nem csa belőled áll világ.

Krausz úr egy hozzád hasonló "érvredszerrel" felszerelt "történész", amúgy katorga relativista. Ő is ugyanazt csinája amit te:
a kommunisták PROPAGANDÁJÁT összeveti a nácizmus GYAKORLATÁVAL.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 14:51:57

Combi: "A politikai tisztogatás nem a kommunizmus sajátja.
Ismét bruhaha" Most ezen mit röhögsz?

derelyegrádi szellem: nem tudom, én még soha nem hallottam, hogy Robespierre-t valaki diktátornak, vagy terroristának nevezte volna. Amúgy az akkori lakossághoz mérve az 40 ezer simán volt annyi, mint most 400 ezer, vagy még több is. És elég rövid időről beszélünk, nem évtizedekről, mint a kommunizmus esetében.

Ennyi áldozatot ismernek most be. De ahogy az előző rendszernek nem tetszett az 56-os forradalom, úgy a mostaninak sem tetszik az, ha bármi kompromittáló rossz fényt vetne a forradalom tisztaságára.
Ne higyjétek már el, hogy minden amit a TV-ben mondanak az úgy is van.

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 14:58:59

"derelyegrádi szellem: nem tudom, én még soha nem hallottam, hogy Robespierre-t valaki diktátornak, vagy terroristának nevezte volna"

Most hallottál.

Én nem a tv-ből tájékozódom.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 15:02:10

Tudod az a gond, hogy a kommunisták PROPAGANDÁJA és a nácik PROPAGANDÁJA alapjaiban tér el. És míg olyat nem hallasz békeidőben, hogy két kommunista fiatal összevert egy jobboldali diákot a Dunaparton, addig az nem ritka, hogy neonácik támadnak meg nekik nem tetsző elemeket. A nácik esetében már maga az ESZME is veszélyes, hiszen alkalmas arra, hogy zavart okozzon és emberek haljanak meg miatta. A kommunizmust ezzel szemben csak a gyakorlati alkalmazás tette veszélyessé.

Nem tudom kitől hallottad, hogy Hitlert és Lenint egy kategóriába sorolta, mert én még senkitől. Soha. Se középiskolában, sem a fősulin.

"Hát azt hiszem becsatlakozom combi rólad nyilvánított véleménye alá, mert helytállónak tűnik " Miért is? Csak felhoztam egy példát, hogy érthetőbb legyen, de ha nem vagy képes felfogni szavakkal el is magyarázom neked. Attól, hogy valaki kommunistának vallja magát, vagy demokratának, vagy mindegy minek, még nem lesz az, ha nem azok szerint az elvek szerint cselekszik. Ha te nem így gondolod, nem vagy más, mint egy hangember. A tettek határozzák meg kik vagyunk és nem a szavaink.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:16:08

Giggsy · deadlikeme.extra.hu 2008.09.02. 14:51:57
Most ezen mit röhögsz?
Kb. azt, hogy ez hülyeség. A politikai tisztogatás ugyanúgy a kommunizmushoz tartozik mint a náciknál a fajelmélet alapú népirtás.
Hogy miért? Mert a szerinted a munkásosztályé a hatalom elv mennyire tetszett az értelmiségnek, a gazdag polgárosodás felé induló parasztságnak, meg a nemességnek? Igen, a válasz a semennyire, ezért voltak ők az első lakói a vendégszerető szibériai gulágoknak a szovjeteknél. De ugyanez ugyanígy zajlott le Kínában, Kubában, stbstbstbstb.

Giggsy · deadlikeme.extra.hu 2008.09.02. 15:02:10
"Tudod az a gond, hogy a kommunisták PROPAGANDÁJA és a nácik PROPAGANDÁJA alapjaiban tér el. "
Igen, a náciknak legalább volt vér a pucájukban bevallani azt, hogy a zsidók jobban teszik ha koccolnak európápól különben csúnya végük lesz. A komcsi propaganda viszont sunyi és aljas volt. Nem mintha ez felmentené a nácizmust és követőit.
De viszont azt se felejtsük el, hogy Hitlert a német nép választotta meg teljesen törvényesen, tudván, hogy mi a náci program, míg a komcsik mindenhol véres polgárháborúk árán kerültek hatalomra.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:23:52

Combi: nem akarom Giggsy-t "védeni (egyrészt nem szorul rá, másrészt nettó hülyeség, amiket ír, de ez mindegy...)
"hogy Hitlert a német nép választotta meg teljesen törvényesen, tudván, hogy mi a náci program"
Azért erős a gyanúm, ha a német választópolgárok ELŐRE tudják, hogy mi történik Hitler hatalomra kerülése után, akkor nem választják meg kancellárnak....

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:35:32

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.02. 15:23:52
Már pedig a mein kampf olvasható volt már előtte is, tehát az ideológia ott volt előttük. Amúgy nem a nép választotta meg kancellárnak, ők csak bejuttatták a parlamentbe. Hindenburg nevezte ki kancellárnak, mikor rájött, hogy máshogy nem lehet kormányzóképes a német parlament, szóval én is rosszal fogalmaztam fentebb :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 15:35:36

Combi-combi-combi: jó félreérthetően fogalmaztam. Nem a kommunizmus sajátOSSÁGA a politikai tisztogatás. Amerikában is megtették ugyanezt. Simán eltüntettek, meg börtönbe zártak embereket akiket azzal vádoltak, hogy kommunisták. Ez persze nem kapott akkora publicitást, de attól még így volt.
Igen, nem tetszett az aktuálisan jól élőknek az, hogy eljött az amiről az emberek egy része azt hitte az a kommunizmus. DE ennek nem feltétlenül kellett volna gulágostul zajlania. Az hogy így zajlott, már más kérdés.

A komcsi propaganda semmivel sem sunyibb, mint bármely más. Most azt hallod mindenhonnan TV-ből rádióból, hogy milyen szar volt itt a módszerváltás (rendszerváltás nem történt csak módszerváltás) előtt és most mennyivel jobb. Holott azok aki abban éltek nagytöbbségben nem így látják. Itt persze nem az 50-es, 60-as évekről beszélünk, hanem inkább a 70-es 80-asokról. Egyszerűen a propaganda sulykolja, hogy fogd fel milyen jól élsz most, ahhoz képest mikor milyen nagyon szarul éltél.

"Hitlert a német nép választotta meg törvényesen" csak előtte törvénytelen eszközökkel ellehetetlenítette a politikai ellenfeleit, felgyújtatta a Reischtag-ot, ilyenek. A komcsik hatalomra jutása is az emberek többségének akarata szerint történt. A csendes elnyomott többség tartott a kommunistákkal. Az már más kérdés, hogy a forradalmak sikerét követően az ilyenek nagy része maradt továbbra is csendes elnyomott többség, csak egy időre úgy érezhette, hogy kiállt magáért.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:40:31

Combi: igaz, bocsánat, pontatlanul fogalmaztam...
Azért az némi különbség, hogy olvasható a Mein Kampf-ban, vagy deklaráltan ez a célja...
Ez kb olyan, mintha a szélsőjobb egyik "prominense" írna egy könyvet, amiben részletezi, hogy mit kellENE tenni ezzel, vagy azzal a kisebbséggel, VAGY nyíltan azzal is kampányol.
Szerintem...

bloodhound v2.0 2008.09.02. 15:41:41

a google reklámcsíknak "van egy kis humorérzéke", és kirakta bal oldalon ezt a linket az előbb:
bookline.hu/control/shlist?id=1691&admin=admin&affiliate=googlekar29&gclid=CJ3X1L6dvZUCFQs4QgodLSxeRQ

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:43:55

blood: mire gondolsz? a Dalai_láma könyvre?

bloodhound v2.0 2008.09.02. 15:44:48

kattints rá a linkre. romológiai szakkönyvek széles tárháza vár

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:47:15

Azt kihagytad, hogy az USA-ban voltak koncentrációs táborok a 2. vh-ban a japánoknak. Meg a feketék elnyomása a 60as évek közepéig. És még volt pofájuk papolni nácizmusról meg rasszizmusról. Lol.
Amúgy ebben a témában a másik kedvencem a nürnbergi per. Vádirat:
1. béke elleni bűncselekmények - agresszív háború előkészítése, megindítása és folytatása nemzetközi egyezmények és megállapodások megsértésével
2. emberiség elleni bűncselekmények - kivégzés, deportálás és népirtás
3. háborús bűncselekmények - a háborús szabályok megsértése
4. "közös terv vagy összeesküvés" az előző három vádpontban felsorolt bűncselekmények elkövetésére.
Ebből a 2. kivételével pl. az összeset rá tudnám húzni az iraki háborúra Bush-ostól, Blair-estől.
Amúgy a módszerváltás előtt élőknek azért volt jobb, mert a szocialista rendszerben mesterségesen tartották fenn az életszínvonalat, ezért van a nyakunkban gyönyörűszép államadósságunk. Amit aztán Gyurcsók meg a tolvaj bandája még megtoldott 2003 óta +40%-al.
"Hitlert a német nép választotta meg törvényesen" csak előtte törvénytelen eszközökkel ellehetetlenítette a politikai ellenfeleit, felgyújtatta a Reischtag-ot, ilyenek.
Téves. Az már a hatalomra jutása után volt, hogy Hindenburg halála után diktátor lehessen.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 15:48:02

Az nem véletlen. A Google robotja felméri az oldal tartalmát és az alapján választja ki, hogy melyik reklám lehet itt a leginkább célravezető. Most pl Herman Göring életéről szóló könyvet reklámoz...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:48:07

Amúgy kurvajó, ez a történelem és ideológia oktatás oda-vissza xD

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:50:12

blood: ja, az megvolt. én azon derültem, hogy a könyvhirdetések között a jobb oldalon egy dalai_lámás könyv volt. én erre gondoltam, hogy a sorsnak van humorérzéke :-)))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:51:15

Bezuhov · provokativ.blog.hu/ 2008.09.02. 14:00:42
Elég szánalmas hogy 2 óra alatt nem tudtál összegyűjteni semmit amivel megcáfolnád a mondandóm. Okoskodó kis buzi vagy :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 15:51:54

Nekem ez a reklám :D
Rubint Réka videok
Teljes választékot házhozszállítva megvásárolhatja

bloodhound v2.0 2008.09.02. 15:53:23

Giggsy · deadlikeme.extra.hu 2008.09.02. 15:48:02

sejtettem, hogy van összefüggés, csak épp a tüzes szingliket, meg rubint réka szinte folyamatos jelenlétét nem tudom hova tenni... :)

bloodhound v2.0 2008.09.02. 15:55:41

tetejébe, hogy most még 2x leírásra került ez a név, jó ideig el sem fog tűnni.

na kibaszok én a vastagbőrrel:
rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka rubint réka

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:58:41

blood: nesze :-)))
hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring hermann göring

bloodhound v2.0 2008.09.02. 15:59:31

www.drnatura.hu/?gclid=CJHLxuOhvZUCFQxgQgodp2MQQg

ez eddig a legnagyobb reklám, de sajna rubint rékát leszedték a gonosz kisz robotkák

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 15:59:42

atyaég, mint az oviban. blood: szégyelld Magad :-)))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:00:34

Combi :) Végre néhány dolog amiben egyet értünk :)

A módszerváltás előtt igaz, hogy mesterségesen tartották magasan az életszínvonalat, de azért összességében az emberek nem érezték magukat rosszul, közben most azt propagálják, hogy igen. Az államadóságot amúgy ugyanúgy elengedték volna nekünk mint a lengyeleknek, de a magyar virtus nem engedi a rendezetlen tartozásokat.
A Gyurcsány szidás meg megintcsak az önálló gondolkodás hiányát jelzi. Azt, hogy Gyurcsányék nem úgy kormányoznak ahogy kellene, még a baloldaliak is látják és nem vitáznak ez ellen, de hogy Orbán Viktor sem kissebb fasz mint GyF és ő is legalább ugyanakkora részt vállalt abból, hogy az ország széthullóban van, azt a jobboldaliak... nem is, elnézést a fideszesek többsége nem hajlandó belátni. Amúgy Orbán egy bukott politikus, hisz egymás után elvesztett két parlamenti választást is. Máshol egy ilyen ember háttérbe vonulna de ő neeem... Semmivel nem különb, mint Gyurcsány. Gyakorlatilag a törvényes keretek között elvesztett választás után tovább hergelte és hergelte a szavazóit egészen addig, hogy az ország két részre szakadt. Mikor 98-ban ők megnyerték a választást egyetlen baloldali szavazó sem tüntetett újraszámlálást követelve. Gyurcsány elkúrta, de amit jól csinált volna OV még azt is elgáncsolta. Szóval ennyit a magyar politikai elitről. Mindegy ki van itt kormányon, az országnak csak szar.

A politikai ellenfeleit még a hatalomra jutása előtt lehetetlenítette el, vagyis már akkor belekezdett. Csak összegyűjtöttem, hogy milyen törvényes lépései voltak, míg övé lett a tejhatalom.

more 2008.09.02. 16:11:21

giggsy, visszavontam a tegnapi bejegyzesemet: neked zero (bocs zero) tortenelemtudasod van es az a fajta ember vagy, aki mindenaron be akarja bizonyitani a doglott kutyarol h alszik. ehhez sokkal tobbet kell olvasni, muvelodni, mert be lehet azt bizonyitani, de akkor ne mossanak le 10en, mert olyanokat mondasz, h robespierre nem volt diktator (tehat nem volt jakobinus diktatura??)
hu.wikipedia.org/wiki/Maximilien_de_Robespierre
ha mar mki a wikipediara hivatkozik.

elarulod, h te hova jarsz/jartal suliba? ahol ennyi hasznos tudassal verteznek fel?

reKorrekt 2008.09.02. 16:13:52

zero emlékeim szerint töritanár?

more 2008.09.02. 16:16:16

egyebkent meg teljesen parttalan a vita arrol, h ki minek a neveben nepirt es hany embert nepirt, semmi nem igazolhatja a nepirtast, se egy fasza ideologia, se egy korcs. mellesleg egy kurva nagy tevedes, h a komcsi egy mekkora nagy jo ideologia volt, mese volt az egesz, senki nem gondolhatta komolyan, h mindenki egyenlo, meg a boseg kosarabol mindenki egyenloen...ti. itt nem arrol volt szo, h amennyit beleteszel, hanem mindenki ugyanannyiban reszesul. marpedig gondolom te se egyenlositened magad szivesen egy tolvajrablosopredeksenkihazival (vagy ami megrosszabb egy nacival:))

more 2008.09.02. 16:17:01

korrekt ezt giggsynek irtam, csak a nullat probaltam zeroval kifejezni:)))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:18:21

Robespierre-t kiszabadították és visszatették a forradalmárok vezetőjüknek, azért ez nem jellemző egy klasszikus értelemben vett diktátorra... Pl Rákosival nem tették meg annó.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 16:21:34

Ellenben a Duce-val... Bár őt sem a saját "vére" szabadíotta ki, hanem Otto Skorzeny vezette Fallshirm alakulat...

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:22:49

Amúgy sem az volt a kérdés, hogy rossz elitélendő dolog-e a népirtás, hanem hogy mennyire irható az ideológia számlájára és mennyire az emberi hatalomvágy, kapzsiság és szadizmuséra. Mind a kommunista, mind a náci ideológia korcs, az egyik azért, mert alapjában egy hülyeség, de jószándékú, a másik meg azért mert embertelen.

more 2008.09.02. 16:24:05

a ket napos eszmefuttatasnak tehat ez a lenyege. koszonjuk, ennyit is irhattal volna es akkor megkimeled az olvasokat a felesleges hajtepestol

more 2008.09.02. 16:24:41

ketnapos egyben:))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:24:56

Azért nem mindegy, hogy valakit a nép szabadít ki a börtönből, vagy egy SS alakulat...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 16:26:18

more: igen, többed magammal tegnap óta tépem, mint flokky a lábtörlőt, hogy megszülessen ez a fajta konklúzió! nem lehet különbséget tenni a kettő között, mert mindkettő iszonyat.
Giggsy: most meg ne szólalj, amikor ekkora a konszenzus, mert agyoncsaplak !! :-))))))))

more 2008.09.02. 16:27:48

valaki kotozze le, kosse be a szajat, mert meg eroskodik itt az SS-el:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 16:28:06

Megint kezdi... ÁÁÁÁ.... Ember, belőled genetikailag hiányzik az egyetértés képessége??? ÁÁÁÁ....
Amit írtam, pusztán hadtörténeti érdekességnek írtam. Vedd úgy, hogy fitogtattam történelmi tudásomat.
Enyhe magyar "vonatkozással" is megspékelve. Egy virtuális ölelést kap, aki megmondja, hogyan kapcsolódik a Skorzeny vezette SS alakulat a magyar történelemhez :-)))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:28:48

more: bocsi, de én ezt két napja magyarázom, mégis mindenki odáig jut csak el, hogy kommunizmus=nácizmus=diktatúra=népirtás
Csak azt próbáltam elérni, hogy ne mossunk össze, össze nem tartozó fogalmakat.

more 2008.09.02. 16:30:51

kommunizmus=nácizmus=diktatúra=népirtás, pedig a keplet darling ennyire egyszeru, nincs benne osszedas, kivonas, szorzas, osztas, csak egyenlosegjelek

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:35:29

Na jó, tényleg hagyjuk, mert semmi értelme. Ha valaki nem kezd anyázni nekem, én hagyom a témát, mert itt senki nem győz meg senkit a maga igazáról az fix.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 16:36:32

switch(államforma)
{
case "nácizmus":
népirtás();
diktatúra();
break;
case "kommunizmus":
népirtás();
diktatúra();
break;
default:
Console.WriteLine("Rossz diktatúra választás. Kérem válassza a kommunizmust vagy a nácizmust!");
break;
}

oszt kész :D

more 2008.09.02. 16:43:19

a tobbi csak okoskodasm igaze combi?:))

egyebkent meg honnan is jutott el az ervelesed, giggsy idaig, h az egesz vilagtortenelmet at kellett ismetelnunk? h a ciganyokat is most egy teves eszme mellett hasznaljak fel? mert korabban is volt ciganybunozes?

ja, csak eppen nem voltak egesz falvak elciganyosodva, nem volt ekkor az ado amibol oket tartjuk el, es nem voltak ennyire elpofatlanodva. ennyi a kulonbseg nagyon egyszeru szavakkal

es egyebkent milyen ideologia is huzza magara a romakat?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 16:50:28

A tököm se tudja már hogy jutottunk el idáig. Visszaolvasni meg lusta vagyok. Folyamában megvan a dolog értelme.

Amúgy sem védtem EZEKET a cigányokat, csak azon akadtam ki, hogy ebben nagyobb veszélyt látnak egyesek, mint a Gárdában, holott a bicskás cigányok hosszú távon képtelenek csapatokba szervezve együtt működni és ezáltal hosszú távon komolyabb veszélyt sem jelentenek. Az ilyen Gárda módon szervezkedő félkatonai szervezetek eldurvulására viszont kismillió példa van.

A cigányok régen is pofátlanok voltak. A falvak pedig csak ott cigányosodtak el, ahonnan a magyarok szép lassan kiköltöztek. És nem a cigányok beköltözése, hanem a munkahelyek megszűnése miatt, az viszont a bicskás cigányoknak meg úgy sem kell.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 16:57:03

using System;
class SwitchTest
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine("Államforma: 1=Demokrácia 2=Nácizmus 3=Kommunizmus");
Console.Write("Kérem válasszon az államformák közül: ");
string s = Console.ReadLine();
int nepirtas = 0;
int n = int.Parse(s);
switch(n)
{
case 1:
nepirtas +=0;
break;
case 2:
nepirtas +=50000000;
break;
case 3:
nepirtas += 100000000;
break;
default:
Console.WriteLine("Rossz választás. Kérem válasszon a számok közül: 1, 2, vagy 3.");
break;
}
if (nepirtas != 0)
Console.WriteLine("Az választott államforma népirtásának áldozatai: {0}.", cost);
}
}

Ez már teljesen működő, és bármilyen számot behelyettesíthettek áldozat gyanánt :)

more 2008.09.02. 17:10:52

azt hiszem ezt a csontot mar ezerszer leragtuk ugyanitt (marmint a vedtelen es artalmatlan ciganyok kategoriat), udv a klubban:))

aztan terjunk vissza erre a temara majd egy olyan 5-10 ev mulva, amikor mar nem csak 1millio artalmatlanul bicskazgato roma lesz. (es ez nem naci vizio, csak lepj be egy akarmilyen iskolaba, ne csak videken, pesten is, nagyjabol a 70-80% roma)

es igen, kepzeld el, nagyobb veszelyenk tartok egy tanulatlan paraszt csurhet, akik kimennek randalirozni, mert a ciganyok mar ha 2en vannak is kurva batrak, es erosek, mint egy olyan szervezetet, aki soha nem fosztott ki semmit, soha nem keselt meg senkit, soha nem tort senki eletere. ha most ezert naci vagyok, es szuklatokoru, akkor igy jartam. ne aggodj, nem fog a garda a te szep kis liberalis orszagodban kormanyra jutni, es dunaba loni mindenkit, aki c-vel kezdodo szot ejt ki a szajan. DE jelen esetben az emberek szamos esetben rajiottek, h a torvenyre nem lehet szamitani, es ez egy kenyszerpalya.

asszem jol osszefoglaltam kb 2honapnyi posztot es kommentarokat a mi kis torteneszunknek:)))

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 17:20:38

Seduxen

"Egy virtuális ölelést kap, aki megmondja, hogyan kapcsolódik a Skorzeny vezette SS alakulat a magyar történelemhez :-)))"

Én egy virtuális kézrázással beérem, de úgy, hogy Skorzeny és alakulata (LS AH) fogta el a magyar kormányt a várban. Hát így...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 17:54:14

szellem a virtuális kézfogás győztese :-)))
Illetve annyival egészíteném ki, hogy tudomásom szerint Skorzeny alakulata rabolta el Horthy fiát, ezzel kényszerítve a hatalom átadására...

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 17:58:43

A szervezetlen cigányok akkor sem jelentenek akkora veszélyt, mint a szervezetten gyűlölködő látványosan félkatonai gárdisták. Ha romalakta környékeken nézed, naná, hogy 70-80% a roma. Mondjuk Csepelen, Kelenföldön, vagy Kecskeméten amerre én megfordultam mostanában iskolák környékén, ez kurvára nem így van. Nem a nyóckerből kell kiindulni.

Na jó tényleg végeztem. Kurvára elegem van az egészből.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 18:10:15

Giggsy · deadlikeme.extra.hu 2008.09.02. 17:58:43
A szervezetlen cigányok akkor sem jelentenek akkora veszélyt, mint a szervezetten gyűlölködő látványosan félkatonai gárdisták.


???????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????

Bocs, de te vagy tudatlan vagy vagy h***e, erre már én sem tudok mit mondani ...

Tassadar 2008.09.02. 18:16:57

Akiben mondjuk 50 kaszával kapával esetleg szamuráj kardal fenyegetőző cigányhorda félelmet kelt az rasszista!!!
"Szervezetten gyűlölködő félkatonai gárdisták":DDDDDDD
no comment
Zero most mi is itten szervezetten gyűlölködünk ezen a félkatonai blogon?

Tassadar 2008.09.02. 18:18:57

Giggsy biztos nem hallot még a cigánymaffiáról...

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 19:11:52

"A szervezetlen cigányok akkor sem jelentenek akkora veszélyt, mint a szervezetten gyűlölködő látványosan félkatonai gárdisták."

Te giggsy gyerek! Szerintem a gadnai öregnéni akinek egy 20 év körüli cigánygyerek levágta a lábát, kiszúrkálta a szemét, megerőszakolta, meg meg is gyilkolta és kifosztotta (nem egyedi esetről van szó, csak idén vagy egy tucat ilyen történt, csak ez a legdurvább) egész más véleményen lenne, meg a többi áldozat is, ha élnének. De megölték őket, így nem tudnak ide beírni.

A gárdisták féktelen gyűlöletükben nemhogy kit öltek meg, de kit bántottak eddig? Senkit.

Akkor melyik a veszélyesebb az emberek vagyonára, testi épségére, vagy életére, de akár az össztársadalomra? Már persze egy olyan rendszerben ahol a polgárok vagyona élete bármilyen jelentőséggel bír.

Meg talán más véleményen van Szögi tanár úr két félárvája is. Tudod annak az embernek a gyerekei meg felesége, akinek az agyvelejét egy cigányhorda rugdosta ki az orrán, ráadásul a gyerekei szeme láttára. Ja és öld meg a magyart fenhangokkal kísérve.

Te tényleg egy idióta vagy....

Majd he egy cigányt fehérek (gárdisták vagy bárki) "Öld meg a cigányt" felkiáltásokkal agyonrugdosnak, akkor visszatérhetünk a "melyik veszélyesebb" támára, addig (remélem ez soha nem jön el) azt - épeszüek között - felvetni sem lehet.

dckntr 2008.09.02. 19:23:12

derelyegrádi szellem: "Meg talán más véleményen van Szögi tanár úr két félárvája is. Tudod annak az embernek a gyerekei meg felesége, akinek az agyvelejét egy cigányhorda rugdosta ki az orrán, ráadásul a gyerekei szeme láttára. Ja és öld meg a magyart fenhangokkal kísérve."

Giggsy bizonyára így gondolkodik:
Hogy a rákba tudod hogy ez a Szögi árváinak ez a véleménye. Akkor lenne releváns az összehasonlítás, ha ott jött volna a gárda, ÉS LE MEREM FOGADNI HOGY A SZÖGI A CIGÁNYOKHOZ MENEKÍTETTE VOLNA A GYEREKEIT A FÉLKATONAI GYŰLÖLKÖDŐ ELŐL, hiszen a romák hosszú távon kevesebb veszélyt jelentenek mint a FÉLELEMKELTŐ, FÉLKATONAI MG.

Apropo: mit takar pontosan h félkatonai? Attol h felveszek egy bakancsot nem leszek "félig katona"....

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 19:30:14

Giggsyvel szívesen megcsinálnám az alábbi kísérletet, mert a puding próbája az evés:

Kitenném sötétedéskor segélyosztás napján pl Szendrőládon, vagy Taktaszadán és előtte elhíresztelném hogy értékek vannak nála, meg egy gárdafelvonuláson is. Ezt persze fordított sorrendben tenném, mert ellenkező esetben a gárdistákhoz már esetleg nem érne oda.

Aztán - ha még lenne kitől - megkérdezném melyik volt szerinte a "félelmetesebb".

Szerintetek?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 20:59:44

dckntr, szellem: adja Isten, hogy ne legyen igazam, de az általatok feltett kérdést, szerintem elég lesz 10-20 év múlva feltenni. Magunknak... És esetleg akkor sajnálkozni, hogy "szemétnáci félkatonai mg nem kell ide" mentalitáson, de akkor már késő lesz. Ha már mi leszünk a kisebbség, akkor már nem kell nyekegni. Na akkor kérdezném meg az elvakult "jogvédőket", meg a politikai "elitet", hogy megérte? Szar dolog, de ha egy vírus megtámadja az élő szervezetet, és ezt nem kezelik megfelelően, akkor a végén a gazdatest is elpusztul. Igaz a vírus is. Vagy továbbáll...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 21:01:11

Bár jobban belegondolva, én ezt nem óhajtom megvárni... Sajnos ez az ország nem ér annyit. Itt jön vissza a "demégisvalamihiányzik" életérzés.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.02. 21:37:05

Na jó, tényleg utolsó hozzászólás, mert vagytok olyan IDIÓTÁK, hogy képtelenek vagyok megérteni a szavaimat. Nem állítottam, hogy a bicskás cigányok nem életveszélyesek, de ellentétben a szemellenzős fajvédő birkákkal akik belépnek egy Gárdához hasonló félkatonai szervezetbe, még nem robbantottak ki egyetlen háborút és nem mészároltak le tömegével az embereket. Persze a Gárda nem bántott senkit sem... MÉG. Nem olyan hülyék a vezetőik, hogy a jelenlegi állapotban megadják azt a támadási felületet. De csak arra várnak, hogy megerősödjenek és ne lehessen őket egy bírói tollvonással csak úgy eltörölni.

Hogy mit neveznék félkatonainak? Hát az például már erősen afelé tendál, hogy civilek egyenruhát vesznek, és katona módjára masíroznak az utcán. Nekem senki ne mondja, hogy ez nem jelent többet annál, minthogy ők ilyen jófejek és békét akarnak hozni a magyarokra. A másik dolog, hogy mi az, hogy egy civil szervezet a közbiztonság rendbetételét is célul tűzi ki? Akkor mire van a rendőrség és polgárőrség? Mi olyat tehet a gárda amit ők nem? Illetve mi olyat tehet TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÖTT amit a rendőrök nem? Vagy vegyük a saját kezünkbe az igazságszolgáltatást? A bicskás romák kikészítése után mi lesz a következő? Felkötjük a Tesco-ban zsömlét majszolókat? Jogállamban élünk csesszétek meg! SZARUL MŰKÖDIK az tény, de ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy a saját kezébe vegye a bosszúállást!
Persze, tudom-tudom-TUDOM, hogy a Gárda nem tart itt... MÉG! Nem elég erősek hozzá, de erősödnek folyamatosan ami SOKKAL nagyobb kárt okozhat az ORSZÁGNAK, mint a bicskás cigányok által elkövetett bűncselekmények. Nem emlékszem olyan a Gárdához hasonlatos csoportosulásra amelyik pozitív dolgokat vitt volna véghez.

De hagyom is a picsába, mert ti csak azt látjátok, hogy a Gárda milyen jó fej dolog és nem látjátok, hogy a megkezdett út hova is vezet.
Tessék csak anyázzatok, utáljatok, leszarom. Én komolyan örülnék, ha végül kiderülne, hogy csak én tévedtem és a Gárda rendes emberekből álló valami valóban pozitív célokkal, de nem hiszem hogy így lesz. Addig is én ide többet nem írok, örülhettek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 08:29:05

Giggsy: "Akkor mire van a rendőrség és polgárőrség? "
Na ez nagyon-nagyon jó kérdés... Ezt a jelenlegi politikai "elitnek" is fel lehetne tenni, akik évek hosszú sora alatt "kemény munkával" züllesztették arra a szintre a testületet, ahova. Mind szakmai, mind infrastrukturális, mind erkölcsi értelemben. És mindezt miért? Mert a politikai érdekük azt kívánta...
Nem akarlak kioktatni, de ugye az odáig stimmt, hogy egy jogállamban a rendőrség azért IS van, hogy a tisztességes-békés állampolgárokat (személyükben, és vagyontárgyaik vonatkozásában egyaránt) MEGVÉDJE. Azt Te magad is írod, hogy "szarul működik".
Akkor mi a megoldás? Tűrjük csendben, hogy akár kirabolhatnak, megerőszakolhatnak, megölhetnek, vagy illegális lakásfoglalók kirakhatnak a lakásodból? Szerintem MINDENKINÉL előbb-utóbb (kinek-kinek vérmérséklete szerint) eljön az a pont, amikor a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Hogy ez helyes? Szerintem NEM. Én ugyanis szeretnék hinni a jogállamiságban, ha már egyszer ezt "választottuk". Szükséges -e? Sajnos IGEN. Úgy látszik...
Magamat egy jámbor állatfajtának tartom, de ha BÁRKI kezet merne emelni a családomra, vagy a kínkeservesen (saját erőből) előteremtett javaimra, annak egész egyszerűen kitaposnám a beleit. És nem azért, mert egy tomboló őrült vagyok. Hanem mert a jogszolgáltatás (nem tévesztendő össze az igazságszolgáltatással) úgy működik ebben az országban, ahogy...

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 09:40:42

Na jó tényleg csak egy utolsó utáni-utáni-utáni hsz. Ez idáig okés én is kicsinálnám azt aki a családomat bántja, de a gond az, hogy az ún. bicskás cigányok ellen az önbíráskodás akkor sem lehet megfelelő. Ahogy a zsaruk nem tudják gyakran kinyomozni, hogy ki volt a rabló, gyilkos, tolvaj, akármi úgy az önbíráskodó sem valószínű, hogy megtalálja. És itt már meg is van lőve a dolog. Teszem azt három cigány megkésel és megerőszakol egy lányt éjszaka az utcán. Megérdemlik, hogy meglincseljék őket? Igen. HA kiderül, hogy ők voltak. Azonban valószínűbb, hogy az ostor ártatlanokon csattanna és ez a Gárda nagy veszélye. A megtorlásnak azt kell sújtania aki a tettet elkövette és nem egy random módon a tömegből kiválasztott embert. A másik, hogy ha az emberek önbíráskodásra adják a fejüket, akkor nem képesek betartani, hogy az ellencsapás mértéke arányban legyen a bűnnel.
A tanár halálra verése is példa erre. Tudom, hogy azt pont cigányok követték el, de az igazság, hogy ilyenre ebben a formában a feldühödött bosszúszomjas tömeg fajtól, nemzeti hovatartozástól függetlenül képes. Simon Tibit sem cigányok verték halálra...

Na most már tényleg befejeztem.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 09:50:16

"Simon Tibit sem cigányok verték halálra"
Ez tény. Hanem szolgálaton kívül - feketén dolgozó - rendőrök. Tudom, hogy ez csak kiragadott példa, de lehetne holnap estig sorolni a testület tagjai által elkövetett nagyon súlyos bűncselekményeket. Nem szép dolog általánosítani, de az ilyen eseteket kitermelő testületben hogyan lehet maradéktalanul bízni? Én nem tudok...
Szögi Lajos példájára reflektálva: kérdés, hogy ott kit tekintünk bűnösnek? Aki kirugdosta az agyát, vagy azokat is, akik tétlenül végignézték és/vagy buzdították a többieket? Én személy szerint MINDENKIT.
Értem, amit mondani akarsz, de akkor tényleg mi marad? Dugjuk a fejünket a homokba, és vonjuk meg a vállunkat, hogy "hááát sajnos nem tudta elfogni a rendőrség az elkövetőket"? Valamilyen önszerveződés igenis kell(ene). Ezért írtam én már kismilliószor, hogy val'szeg nem ebben a formában, de valami kellene. Ez ugyanis nagyon kétélű fegyver, amihez a Gárda alapítói nyúltak. Ami bármikor elsülhet visszafelé is...

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 10:20:25

Giggsy

én már elsőre fogtam ezt jammerolást, kár volt megismételni, pléne azzal a hülyeséggel tetézve, hogy iylen gárdák háburúkat robbantottak ki, mert ez egy vadbaromság.

Inkább reagáltál volna arra, hogy hol tegyelek ki inkább Taktaszadán a cigánysoron sötétedés után segélyosztás napján (vagy bármikor), vagy egy gárdafelvonuláson? Na?

"Simon Tibit sem cigányok verték halálra..."

....hanem azok a "veszélyes" gárdisták?

Nem bammeg feketén kidobóskodó rendőrök. Jó hogy felhoztad, mert ezek szerint a gárdistáknál még a rendőrök is veszélyesebbek. :)

dckntr 2008.09.03. 10:27:56

Giggsy: "Persze a Gárda nem bántott senkit sem... MÉG. "
Egy másik idézet: "HA kiderül, hogy ők voltak. Azonban valószínűbb, hogy az ostor ártatlanokon csattanna és ez a Gárda nagy veszélye. "

Honnan tudod, hogy a MG bántani fog valakit? Furcsa, h a romákat csak akkor büntetnéd mikor a hyperhatékony rendőrségünk elkapja őket, a MG-nek meg alapból megelőlegezed a bűnösségét, és farkast kiáltasz...

Giggsy:" A másik dolog, hogy mi az, hogy egy civil szervezet a közbiztonság rendbetételét is célul tűzi ki? Akkor mire van a rendőrség és polgárőrség? Mi olyat tehet a gárda amit ők nem? Illetve mi olyat tehet TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÖTT amit a rendőrök nem?"

Ha jól tudom esténként sétálgatnak, általában arrafelé amerre elszaporodtak a lopások. Ez még talán nem olyan nagy probléma, törvényes is az esti séta, viszot van egy csekély elrettentő ereje. Talán.

Szerintem a MG népszerűsége mögött folyamatokat kéne picit átgondolni, mielőtt csak annyir szűrsz le, h fasiszta disznók náculnak össze vissza jajj mi lesz most!
Nos, nincs vagyonbiztonság, ami valljuk be egy jogos igény. Még iszonyat toleráns Giggsy is kicsinálná azt, aki a családját bántja. Mit is kell ilyenkor tennie egy felelős kormánynak? Mondjuk több rendőr magasabb fizuval, megfelelő jogi háttér kidolgozása,infrastruktúra, stb..
Nos, ezek a lépések mind nem történtek meg, az emberek ilyenkor hajlamosak egy olyan szervezet felé fordulni, ami meg óhajtja oldani a gondjaikat és nem szarik magasrol rájuk. Emiatt a MG most népszerű. A MG sehol nem lenne ha a kormány mondjuk tenné a dolgát ésmegoldaná a problémát. Ezzel szemben semmit nem tesznek a bűnözés visszaszorítására, ellenben démonizálják a MG-t, merthogy egyszerűbb mint érdemben cselekedni, és a fasisztanáci szöveggel sokakat be tudnak szaratni, aki fél a MG-től szerinted hova fog szavazni?

Giggsy:"Én komolyan örülnék, ha végül kiderülne, hogy csak én tévedtem és a Gárda rendes emberekből álló valami valóban pozitív célokkal, de nem hiszem hogy így lesz."

Én örülnék ha a MG-re nem lenne valós igény, mert köz- és vagyonbiztonság lenne...

Giggsy:"Na jó tényleg csak egy utolsó utáni-utáni-utáni hsz."

Én pl. szeretnem ha vlaszolnal.:)


Giggsy: "Combi: igazán abbahagyhatnád már a személyeskedést, mert nem állok messze attól, hogy elküldjelek a jó kurva anyádba. Attól, hogy nem értünk egyet, talán nem kellene sértegetni a másikat nem?"

A fenti idézet fényében furi, hogy leidiótáztál, pedig csak annyi a helyzet, h nem értünk egyet. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 10:31:23

Azért remélem érzitek az "enyhe pikantériát", amikor a Magyar Gárdát az MG rövidítéssel illetitek!?!?!
Maschinengewehr... Bocsánat...

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 10:37:49

Erről meg nem is beszélve ember:

"Teszem azt három cigány megkésel és megerőszakol egy lányt éjszaka az utcán. Megérdemlik, hogy meglincseljék őket? Igen."

1./ Itt a cigányokon kívül nem lincsel senki, sem én, sem a fehérek, sem a kínaiak, sem a négerek, sem a gárdisták.

2,./ Te viszont úgy látszik lincselnél. Velem és gárdával elleltétben.

Ezek szerint a (élet)veszélyességi sorrend így alakul:

1./ Cigányok (fel sem sorolom, mert itt ülök délutánig)
2./ Rendőrök (a Simon Tibi ügy miatt)
3./ Te (mert a lincseléstt te elfogadhatónak tartod, mert "megérdemli")
4./ Gárdisták (mert egyenruhában vannak és masírozgatnak)
5./ Én (mert nem járok egyneruhában, és szerintem a gyilkos nem lincselést "érdemel", hanem súlyos, de TÖRVÉNYES felelősségrevonást)

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 10:50:51

dckntr

Egyértek minden szavaddal. Így van. Ha a jelenlegi rezsim nem azzal lenne kizárólag elfoglalva amivel, akkor nem lenne társadalmi igény ilyen gárdákra.

De ők szarnak pl a falun élőkre is (Mihályi úr megnondta falvakra nincs is szükség), azokat nyugodtan terrorizálgathatják a cigányok, le vannak szarva. Ha elvágják a torkukat egy gonddal kevesebb, nem kell nyugdíjat adni. Adót már úgy sem fizet, nem tartozik feltétlenül a szavazóbázishoz, le van ejtve. Gárdázni, meg fasisztázni olcsóbb, egyszerűbb, meg célravezetőbb is.

Ennek van egymásik aspektusa is, amiről nem volt szó. A cigányok szavazata átlagban 1000-2000 ft-ba kerül 4 évente (ez É-K. Mo-n tömegesen és nyíltan zajlik). Sokkal olcsóbb, mint közbiztonságot teremteni. Érdemes ezen is elgondolkodni.

more 2008.09.03. 12:21:44

mongyuk en is szeretnem, ha giggsy nem tunne el, es valaszolgatna, mert igy csak a levegobe beszel mindenki.

lincseles magyar reszrol cigany ellen nem hiszem h valaha megesett, ez az egyik, a masik, "CSUPAN FELTETELEZNI lehetne h ki volt es az artatlanon csattanna" na ez egy nagyvarosban lehet h igy van, de videken nagyon nem, baratom.
epp tegnap este meseltek szuleim, akik egy nagyon szep dunantuli faluban laknak, kulturalt helyen, svab falvak mindenhol, csakhat ugye a kisebbseg itt is jo elvan...az utobbi fel-egy evben nagyon elszaporodtak a betoresek, es van egy banda, aki minden ami mozdithato fem, akar fenyes nappal is, pofatlanul bemegy az udvarba, es visz amit lat. 4-5 cigany, es van koztuk magyar is!!! csakhogy teljes legyen a kep. ejszaka autokat guritanak ki az udvarokbol es lovasitjak meg. mondom en naiv: oszt a rendorseg? fater elkezd nevetni, ja, aszontak, h semmi bizonyitek nincs ellenuk, semmi nyom, semmi a vilagon, tetten kene oket erni!!!! Mondom MIVAN??? 2008ban ez a modszer, h tetten erjuk a tolvajt???

szoval draga giggsy, ezert van szukseg a gardara, mert a rendorok igy vedenek meg bennunket, vagyontargyainkat, eletunket. asszem egy cigany se esett el eddig gardista kezetol, annal tobb magyar cigany kezetol. Ki torolta meg? senki. es otthon is, mindenki tudja, h ki ez a banda, a rendorseg megse tesz semmit.

gondolom, oktober 23an pesten ujbol europai szintu lesz a rendorseg

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 12:54:52

more: az esetlege tettenérést javaslom shotgun-nal kivitelezni, különben "félárva" leszel, tartok tőle :-))

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 13:52:28

Na jó akkor válaszolok, ha ennyire szeretnétek :)

1: Az, hogy azt mondtam XY megérdemli a lincselést még nem jelenti azt, hogy el is fogadom a lincselést mint igazságszolgáltatási forma

2: Az esti séta nagyon egészséges, de mit is érnek vele? Mert elrettentő ereje csak akkor van, ha tesznek is valamit az elfogott tolvajjal, ami viszont már kimeríti az önbíráskodás fogalmát. Mondjuk ha teszem azt videót készítenek a lopásról és bizonyítékként benyújtják azt a rendőrségre az más kérdés, de kétlem, hogy ezt akarnák tenni.

3: Igen gondolom a kormány tehet a Gárda létrejöttéről és nem az, hogy a Fidesz már az első elvesztett választásuk óta hergeli a fanatizálható jobboldali szavazókat, ugye? Amúgy örülök, hogy felhoztátok október 23-át. Tehát lássuk, a tolvaj cigányok ellen nem lépnek fel elég erélyesen a zsaruk, mikor az ő esetükben bizonyíték sincs, hogy melyiük volt a tettes (általában a szemtanú sem tudja megkülönböztetni az egyik putris cigányt a másiktól), de ha fejbecsűrnek egy autókat felgyújtó utcakövekkel dobálózó randalírozó faszagyereket mindenki jogsérelemért kiált. Hasonlítsuk már össze, hogy hány tolvaj cigányt kaptak el és csuktak le hosszabb időre (elég sokat, mert a börtönök igen nagy részben velük vannak tele) és hányat azon "bátor" hazánk fiai közül akik Suzukit gyújtogattak az MTV ostrománál.

4: Hú igen, a magyarokat bántó cigányok. Meg hogy csak a cigányok lincselnek. Persze. Azért láttam olyat pesti diszkóban hogy pár önjelölt lovag összevert egy NORMÁLIS cigánygyereket csak azért mert kikezdett egy magyar lánnyal. Semmi extra, semmi tapizás vagy ilyesmi. De nem csak cigányokat érnek persze ilyen atrocitások. Sőt elsősorban nem őket, csak azért hoztam fel a konkrét példát mert az hogy magyarok nem vernek össze valakit tömegesen akkora hülyeség, hogy az valami hihetetlen. Ha hárman vernek egy embert az már kimeríti a lincselés fogalmát szerintem. És láttam ilyet a volt iskoláimban is és még kismillió egyéb helyen függetlenül attól, hogy volt-e cigány a környéken vagy sem.


5: Mindenért a kormány a felelős... Napestig lehetne azon vitázni, hogy miért tart ott a közbiztonság ahol, de ha valaki csak azt látja, hogy ezért KIZÁRÓLAG A JELENLEGI kormány a felelős, azzal nem érdemes. Az egész cigánykérdés egy parasztvakítás. Amennyit a cigányok egy év alatt összelopnak és amennyi ember haláláért felelősek azt a MINDIG ÉPP AKTUÁLIS kormány egy nap alatt összehozza. Csakhogy Magyarországon az a fajta vezetési stílus dívik, hogy mindegy ki van hatalmon, a másik oldal ott gáncsolja el még a szükséges lépéseket is ahol csak tudja. 1994-ben hoztak megszorító intézkedéseket aminek a hozományai helyrerázták az országot. Azóta a jobb oldal szitokszava a Bokros-csomag ami külföldi elemzők szerint is szükséges volt. Érdekes azóta Bokros Lajos az egyik legelismertebb gazdasági szakember Európában... Az akkori kormányoldal azután szépen elbukta a választásokat és azóta senki sem merte meghúzni a szükséges lépéseket akár gazdasági akár másfajta megszorításokról van szó, mert azzal népszerűséget veszített volna és azzal együtt az esélyét a következő választás megnyerésére. Ezt csinálta OV és ezt teszi GyF is. Ez alatt a 12 év alatt Európa szépen elhúzott mellettünk. Elég a cseheket venni, akik a módszerváltás durva megszorításai után úgy elhúztak mellettünk, mint Kimi Raikkonen egy kétütemű Trabi mellett.
Most bedobták nekünk koncnak, hogy milyen rossz is lett a közbiztonság - ami tíz éve sem volt egy fikarcnyival sem jobb - és rágódunk itt rajta, faji és egyéb kérdést csinálunk belőle egymást szidjuk a különböző vélemények miatt, miközben a politikai elit amelyik szart kavarja röhög a markában. Amíg a jobboldali a baloldaliak szidásával van elfoglalva, meg retteg a cigány veszedelemtől nem veszi észre, hogy a Fidesz programjában sehol sincsenek konkrét elképzelések arról, hogy mit hogyan kellene csinálni, a baloldali amellett, hogy hülyének tart mindenkit aki a középtől egy kicsit is jobbra van, retteghet attól, hogy az embereknek a fanatizálásra hajlamos igen kis hányada hogyan szerveződik olyan csoportokba amelyek megléte a jogállam látszatának utolsó morzsáit is elsöprik.

Oszd meg és uralkodj, ez megy most az országban. Amíg fideszes és szocis képviselők röhögcsélve beszélnek egymással a Parlament folyosóin, az emberek nem létező ideológiákon ölik egymást és zárkóznak el bárminemű konszenzustól a másik oldallal. Ez nem jó az embereknek, nem jó a népnek, nem jó az országnak csak annak szűk elitnek aki akár kormányon van, akár ellenzékben szépen kiveszi a maga részét abból a jól megtermett húsosbödönből, amiből mi csak a csontokat kapjuk meg.

Ez a legnagyobb probléma, nem az a pártízezer cigány akik kisebb-nagyobb mértékben bűnöznek.

Komolyan unom már a témát. Több mint két napja megy, alig haladok miatta a melómmal és úgy sem jutunk vele előrébb. Én itt abbahagytam.

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 16:00:14

Giggsy

Úgy tudtam de úgy, ezért most hosszabb részt idézek tőled, meg azért mert hazudsz:

"Tehát lássuk, a tolvaj cigányok ellen nem lépnek fel elég erélyesen a zsaruk, mikor az ő esetükben bizonyíték sincs, hogy melyiük volt a tettes (általában a szemtanú sem tudja megkülönböztetni az egyik putris cigányt a másiktól), de ha fejbecsűrnek egy autókat felgyújtó utcakövekkel dobálózó randalírozó faszagyereket mindenki jogsérelemért kiált. Hasonlítsuk már össze, hogy hány tolvaj cigányt kaptak el és csuktak le hosszabb időre (elég sokat, mert a börtönök igen nagy részben velük vannak tele) és hányat azon "bátor" hazánk fiai közül akik Suzukit gyújtogattak az MTV ostrománál."

1./ Nem bazdmeg, ha egy autókat gyújtogató felbecsűrnek, akkor senki nem kiállt jogsérelemet.

Akkor viszont igen, ha pl nyugdíjasokat, túristákat csűrnek fejbe, meg diáklányokat, meg kirakatokat nézegetőt a kis Váci utcában (youtube videón megnézheted), meg országgyűlési képviselőt (nyilván ő is autókat gyújtogatott).Meg akkor amikor védekezésre képtelen megbilicselt embereket kínoznak módszeresen. (Ha veled így bánnak bátran fordulj hozzám, segíteni fogok, mert te most nem tudod mit beszélsz.)

2./ Meg akkor is ha mindezeket maszkos (tömegoszlatásnál TILOS), viperás, (szintén TILOS), azonsoító nélküli rendőrök (viselése KÖTELEZŐ) teszik, akik emiatt - mint az azóta folyó bírósági eljrások igazolják - feleősségrevonhatatlanná teszi túlnyomó többségüket. Az ezt felvető újságíró kérédésre a főnök (Gergényi) a TV NYILVÁNOSSÁGA előtt azt monjda, ez legyen az ügyészség gondja. Ez bazdmeg pakisztáni tempó, nem európai jogállami.

3./ A Tv székház ostromában, meg azt követő zavargásokban résztvevőket KIEMELT kölön nyomozócsoport kereste, napokig kutakodtákés kockázták a felvételeket barátom. És egy pár tucatot azonosoítottak is (Akik TÖBB ÉVES VÉGRAHAJTANDÓ szabvesztés büntetést kaptak, egyébként helyesen)

Te hallottán ilyesmikről mondjuk a nyírségi fém és falopásra szakosodott cigányok esetében, mert én soha. Azt sem sikerült kideríteni, hogy 200 hektár (2.000.000 m2!!) erdőt kik loptak el. (Viszont az erdő tulajdonosait megbüntették, mert nem pótolták az ellopott fákat!!)

Te miről beszélsz???

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 16:27:30

Fizikailag nem bírom megállni, hogy ne válaszoljak:(

1: Ki ne találd már, hogy azok akiket ott a rendőrök megbilincseltek és esetleg a földön rugdaltak ártatlanok voltak! Persze van ötezer utcakővel hajigáló vadbarom erre a rendőrök azt mondják, hogy: "Ni nézd má' ott van egy ártatlan bámészkodó az út szélén. Verjük már jól össze" Ezt te sem gondolod komolyan. Jelzem a francia lázongásoknál, ami azt követően tört ki, hogy meghalt az az arab gyerek akit a zsaruk üldöztek nem így nézett ki az intézkedés. Nem volt olyan, hogy akkor most te miért vagy a tömegben, a zsaruk cakkumpakk szétverték az EGÉSZ bagázst. Minek volt ott aki nem a bajt kereste?!
Ugyanez igaz Pestre is. Pesten élek, dolgozom, itt járok bulizni, nap mint nap megfordulok a Blahán, hol autóval, hol BKV-val, mégsem vertek össze egyszer sem a zsaruk azokban az időkben sem.

2. Ebben lehet, hogy igazad van, de mégis furcsán veszi ki magát, hogy gyakorlatilag a zsaruk keze MEG VAN KÖTVE, de a csürhének mindent szabad. Legközelebb dobáljanak virágokat kövek helyett és nem lesznek szájbabaszva. Aki meg korpa közé keveredik...

3. Nem azt mondtam, hogy EGYÁLTALÁN nem kaptak el senkit az MTV-t ostromlók közül, de legalábbis furcsa, hogy a többezer résztvevőből alig páran kerülnek felelőségre vonásra nem gondolod? Ott volt mondjuk tíz-tizenötezer ember, abból mindjárt vádat is emeltek mennyi ellen? 40-50? Nem jó arány. Ennél még a tolvaj cigányok elfogási rátája is jobb...

Amúgy azt te sem gondolhatod komolyan, hogy 200 hektár erdőt csak úgy el lehetett lopni, hogy nem volt benne az illetékesek keze. Ez kb olyan, mintha azt a cigányokra kennénk, mikor pár éve a Petőfi hídból kiloptak több tonna fémkábelt úgy, hogy a híd áramellátása csak a végén szűnt meg teljesen. Ezek olyan szervezettséget igényelnek amire sötét putris cigányok nem képesek, mert az eszük sincs meg hozzá. A másik, hogy azt a fát át is veszik valahol, ami ekkora mennyiségben megintcsak gyanús lenne. Itt bonyolult kapcsolatrendszer áll a dolog mögött, amibe a cigányok legfeljebb a csicskás szerepét vállalhatják.
Amúgy az erdő tulajdonosait legjobb tudomásom szerint a bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt büntették meg, nem azért mert nem pótolták a fákat...

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 17:05:23

1.Nem kitalálásról van szó barátom, hanem tényekről. Amit bíróásgi eljrások (jogerős ítéletek) is igazolnak, tv felvételek, stb. Persze ezeket nem kötelsséged figylembe venni, szajkózhatod az ellenkezőjét, csak nem várd hogy komolyan vegynek. Én már nem veszlek.

2./ A tv ostromában - ha megnézed afelvételeket - láthatod, hogy kb 50-70 ember vett részt tevékenyen. (ennyi embertől nem tudott a magyar rendőrség megvédeni egy épületet belűről.) A többi - szerinted 15.000 - ácsorgott ott, amin nincs mit felderíteni, mert nem jogellnes cselekedet, barátom. Abból az 50-70 ből 40-50 ember ellen vádat emeltek az KÍVÁLÓ arány, bár bűnüldözés minden területén ilyen mutatókkal bírna a rendőrség.

ERdő üygben nem kéne "gondolnom", neked meg találgatbnod ha rendőrség feltárta volna az elkövetőket. Ennek híján vagyunk.

"Ezek olyan szervezettséget igényelnek amire sötét putris cigányok nem képesek, mert az eszük sincs meg hozzá"

Rasszista-e vagy?

"Itt bonyolult kapcsolatrendszer áll a dolog mögött, amibe a cigányok legfeljebb a csicskás szerepét vállalhatják."

Bizonyára. A felderítésnek erre is ki kellett volna terjednie. Ehhez viszont elő kellett volna keríteni a csicskásokat, mert ők tudják megmondani ki veszi át a fát.

De erre szarnak.

Abban viszont, hogy valamelyikük (most éppen Szilvásy) nyaralóját jelenlegi helyzetben "ismeretlenek" megdobják egy molotovval biztos voltam, de ez csak közvetve tartozik ide.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 17:16:30

Az az 50-70 ember szart sem ért volna el, ha nincs mögöttük az a 15.000 erről ennyit. Azzal, hogy ott voltak, ha nem is olyan módon tevékenyen mint a gyújtogatók ők is kivették a részüket a dologból.

Nem vagyok rasszista, de az hogy a putris cigányok tanulatlanok és sötétek tény. Ezt egyetlen roma sem tagadja.

A falopással kapcsolatban meg... Valószínűleg olyanok állnak a dolog háta mögött, akiknek a rendőrök, vagy talán még inkább a helyi vezetők a zsebükben vannak. Ott valakik nagyon azt akarták, hogy ne bukjanak le a tettesek... Mindegy. Komolyan mondom hagyjuk a témát.

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 17:17:21

ja ezt el is felejtettem:

"Aki meg korpa közé keveredik..."

Kívánom neked, hogy egyszer majd az alkotmányban garantált állampolgári jogoddal (gyülekezési jog) élve (nem dobálózva, nem gyújtogatva) az utcán egy magából kivetközött keretlegénycsapat összeverjen, és összerugdosson, aztán még eljárást is indítsanak ellened hiv. szem. elleni erőszak (felfegyverkezve) miatt, és azok tanúskodjanak ellened akik összevertek. És el is ítéljenek. Aztán majd a böriben egy-két kemény cigánygyerek meg is csináljon.

Csak azért, hogy utána meghallgathassam a "korpa közé keveredéses" elméletedet.

Még te vetted a szádra a jogállamot, bazzze...

Te egy ....... vagy ecsém, így el is búcsúzom tőled.

more 2008.09.03. 17:53:13

giggsy-t olvasva mintha a nepszabit lapozgatnam...
a tegyuk mindenert orbanviktort es a buzi jobboldalt felelosse frazis mar kezd egy kisse uncsi lenni srac igy kb 6evnyi szocko vezetes utan, nem gondolod kicsihuszar?

az egy dolog, h kenjuk az orban pofajaba, h milyen szarsagokat csinaltak 2002ig, NADE azt, h meg azert is o a felelos, h az emberek egyre jobban utaljak a dologtalan elemeket, mert nekik termelnek, haaaaaat apam, azert ki vagy okitva rendesen bazeg.... maga az orban is cigo szamazek, ez az egyik, tehat o az, aki hergeli az embereket a sajat fajtaja ellen, meg veletlenul se a szocik az adoemeleseikkel, segelyosztogatasaikkal, stb.

ez legalabb akkora okossag, mint az, h a gazdasagi helyzetert szinten a zorban a felelos, mert nem hagyja dolgozni a kormanyt mar 6 eve.

en asszem ez a csavo egy szuperman. sztem a napfogyatkozasert is o volt a felelos (ami raadasul az o URALKODASA alatt volt hopppppa), de az arvizekert mindenkepp. ja es azt is majdnem elfelejtettem, h azert is o felelos, mert amikor 2000korul voltak az arvizek a tiszamenten, felepitettek a falvakat, DE a KURVADUDOSKIBASZOTTANYJAT: az olakat a haz mogott nem epeitette fel a rohadt mocsodek!!! (es most nem viccelek, telleg ezt mondtak sokan)

szoval gissyke, kepzeld, nem I Istvan a felelols azert mert a nagyfonokod es csapata impotens, korrupt barmokbol all, akik a szadbaszarnak (szevasz sedux)
UFF

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 18:27:56

more

"giggsy-t olvasva mintha a nepszabit lapozgatnam..."

Pontosan ugyanezt érzetem, akár hiszed akár nem be is írtam, csak kitöröltem, mert minek?

Da hát másnak is feltűnt...

Ez az mostani régi/új szoci taktika:

Ha már nem tudnak tovább tagadni (ők a nyilvánvaló is letagadják, mint a fasz aki cigizett a Parlamentben, felvette kamera, amikor megkérdezték miért cigizik tiltott helyen, letagadta)
akkor azt modják más is ezt csinálja (ez tetszik legjobban: A verzió: csinálná B verzió csinálta volna), mindenki lop, mindeki hazudott (ő az elmúlt 16 évre gondolt, amikor a Beszédben világosan mondja, az elmúlt 1.5-2 évben és Ők), stb.

Régi bolsevik tempó.

A másik az összemosás (ezt próbálgatja giggsy is). A randalírozókat a békés tüntetővel, mert azt is agyonverték rendőrök, sőt inkább azokat mert a randalírozók úgy kellettek nekik akkor mint egy falat kenyér. Nem kell kimeni az utcára Szadeszék. Érdekes a homokosok, meg Horn Gabi esetében nem ezt mondták, hanem chartáznak.

Á, mindegy is ez.. talán már nem tart sokáig. ...

more 2008.09.03. 19:11:35

bizonyam, derelyegradi, ezt hjjak politikai kommunikacionak:))) en mongyuk gyomorforgato pofatlansagnak es hazudozasnak hivom...

okt 23at meg asszem nem kell magyarazni senkinek, akinek egy csepp esze van, mindket oldal benne volt, es a jonepen csattant az ostor

dckntr 2008.09.03. 19:35:53

www.youtube.com/watch?v=U5QfzdK6bU8

Pl ezen a vieon is látszik h elmegy a csavo mellett vagy 200 rendor es agyon dobalja oket.....lol, ha rakeresel még találsz meg nehany ilyet....
Mindamellett a kodobalas ROSSZ!
Az is furcsa hogy a kodobalo csurhe pont arra "terelődött" amerre a fasiszta fidesz megemlékezett....

Giggsy:"2: Az esti séta nagyon egészséges, de mit is érnek vele? Mert elrettentő ereje csak akkor van, ha tesznek is valamit az elfogott tolvajjal, ami viszont már kimeríti az önbíráskodás fogalmát."

Kisarkítva egy példa: Ha Mari néni tyúkólja előtt áll 3 ember akkor te megpróbálsz Mari nénitől tyúkot lopni? Egyébként már az is valami ha észrevesznek valamit és hívják a tettrekész rendőröket. Ha meg nem akkor sétáltak egy jót, amivel te is egyetértesz hogy rettenetesen egészséges. Én is a primer prevenció elkötelezett híve vagyok..

G:"Igen gondolom a kormány tehet a Gárda létrejöttéről és nem az, hogy a Fidesz már az első elvesztett választásuk óta hergeli a fanatizálható jobboldali szavazókat, ugye?"

Nos, nem ezt mondtam. Azt, mondtam, hogy a dicsőséges kormányunk nem azt csinálta h leült és megnézte hogy vajon miért népszerű a MG. Akkor rájöttek volna h bizony itt gondok vannak nincs köz- és vagyonbiztonság mondjuk. Tehát nem a kormány tehet a MG létrejöttéről, de magasról szartak azokra a problémákra ami életre hívta és népszerűvé tette őket.
És ha tetszik ha nem 6 éve ők kormányoznak, ha azt mondod hogy nincs hatáskörük a fent taglalt problémák megoldásában akkor egészen egyszerüen körberöhöglek.

Annak meg hogy mi köze a Zorbánnak a MG-hoz tényleg nem tudom. Ha a Zorbán kiszivárgott beszédét ismered, illetve elolvasod h a MG miképpen vélekedik OV-ről és a Fityiszről akkor látod hogy nem szivlelik egymást éppenséggel....Egyébként a Fidesz első elvesztett választása előtt is már volt radikális jobboldali párt, és politika, nem minden a Zorbán műve ami a jobboldalon történik, meg a Zországban, meg a világban.


With love: D.

capor_ 2009.02.12. 10:23:04

Haha, mekkora ratyi balos propaganda szöveg már ez : "Orbán 6 éve szítja a jobboldalt blablabla..."
Komolyan meg kéne tiltani a médiának, hogy a politikáról tájékoztasson mert olyan embereket eredményez mit Giggsy. Persze gondolom Giggsy nem olvas a népszabiban arról, hogy az elmúlt hat évben hova juttatta az országot a tehetséges baloldal..

A cigánykérdés meg cigánykérdés marad addig, amíg nagy részük állat módjára él és nevelkedik és még a saját törvényeiket (bár lehet nincs is nekik) sem tudja betartani... Ajánlom Giggsy figyelmébe józsefvárost, pesterzsébetet vagy észak magyarországról számtalan települést (kedvencem Fúlókércs amin 100al áthajtok, hogy inkább ne is lássam).. Oda lehet költözni és boldogan együtt élni.
És tudom vannak tisztességes cigányok, akik civilizált módon élnek, de ők meg hajlamosak letagadni cigányságukat :(

picur3ka 2009.02.12. 15:33:37

Jajjjj, csak kivancsisagbol - mert mindet nem tudom elolvasni - beismerte gyggsy vegul, hogy bocs, tajekozatlan voltam es igen, tomeges emberirtas folyt a bekeidoben a kommunista orszagokban?

Hol elnek ezek az emberek?

Na nincs etnikai statisztika buncselekmenyeket illetoen, de van helyi, meg lehet szepen tekinteni a rendorseg honlapjan, meg erdemes is lenne lementeni, mielott valaki lep egyet. Erdekes, mely helysegek vannak az elbolyban...

Enbennem mindenfajta masirozas felelmet kelt, de aki bejelentette, masirozhat. Nem reg olvastam egy cikket, ami szepen osszehasonlitotta az europai orszagok jobboldali helyzetet, igencsal szelso jobb partok a parlamentben, miegymas, hogy miert is kell Mo-t b$sztatni, nem ertem.

Es enbennem meg a cigany vajdak egyenruhaja is felelmet kellt... Tehat nem lepodtem meg, de megis csak vastagbor hogy kivezeti a siofoki menetet...

www.zoom.hu/zoomtv/az-orszagos-ciganyvajda-vezette-a-siofoki-felvonulast-video-39343.html

skiita (törölt) 2009.02.12. 16:54:21

Ezt lementettem,MAS forumrol, lehet ugy is mondani hogy elloptam, de annyira igaz, es annyira tetszik:
#

frissen idezve a magyar hirlap forumarol.:(
#
2009.02.12 14:41:05 blueberry

Kedves Cigány !
Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.
Nem szeretlek téged.

Miért ? Talán mert mások vagyunk ? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém . Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.

Félnem kell tőled.

Miért ? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.

Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.

Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.
Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?
1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.
2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).
3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést . Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.
4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.
Baráti tisztelettel: A MAGYAR
U.i.: Beszélni lehet, de a tettek minősítenek."

Bossifam 2009.02.21. 15:25:44

Kedves roma barátom, barátaink.
Legyen elég. Nem bírjuk tovább. Évszázados szakadékot szeretnénk eltüntetni â013 évtizedek óta dolgozunk ezen â013 de lassan nem bírjuk tovább. Elég!
Elég.
Nem tudunk többet tenni értetek, mi magyarok. Mit vártok még tőlünk? Szociológusok hada dolgozik értetek. Szociológusok, önkéntesek ezrei figyelnek titeket. Integrálni szeretnénk benneteket a magyar társadalomba. Integrálni, hisz bár nem mi kértük, hogy legyetek velünk, nem mi mondtuk nektek, hogy éljetek itt, nem mi kértünk könyörögve titeket arra, hogy éljünk egymás mellett, ti jöttetek, és ez így van jól. Gondot akasztottatok a nyakunkba, és mi a ti gondjaitokat szeretnénk megoldani. Kérünk titeket, segítsetek.
Segítsetek.
Tudjuk, hogy rosszul szocializálódtatok. Tudjuk, hogy â01Emélyrőlâ01D jöttök. Tudjuk, bár nem értjük miért. Mi mindent megteszünk értetek. Segélyt kaptok. Segélyt abból a pénzből, amit a magyar emberek adóznak. Nincs más dolgotok, mint várni. Várni a segélyt, de kérlek titeket roma barátaim: ha mi segítünk, segítsetek. A segélyt nem azért adjuk, hogy pár nap alatt feléljétek. Nem azért adjuk, hogy eligyátok. Nem a játékgépre. Nem kocsmára. Segélyt azért kaptok, hogy a számtalan gyereketekre költsétek. Hogy a gyereketek iskolába tudjon járni. Azért, hogy tankönyvet vegyél neki. Azért, hogy legyen pénze ételre, italra, ruhára. Tudjuk, hogy nem tudunk annyit adni, amennyi kellene. Tudjuk, hogy akármennyit adunk, kevés. Értsétek meg roma barátaim: nincs több. Ti egyre többen vagytok. Mi egyre kevesebben. Most kell lépnetek, mert ahogy egyre többen lesztek, mi egyre kevesebben. Egyre kevesebb embernek kell majd eltartani egyre többet. Az időtök vészesen fogy. Ha most nem léptek, később már nem tudtok.
Segítsetek roma barátaim!
Integráció. Nem szép szó, talán nem is értitek. Integráció. Valamiféle beépítés. Összevonás. Eggyé válás. A mi célunk ez. A cél, hogy kapj munkahelyet. Kapsz. De ahhoz neked is tenned kell valamit. Kérlek, kérlek titeket roma barátaim, tanuljatok....Higgyétek el, ha tanultok, nem kell majd nélkülözni. Nem kell megélhetési bűnözés. Nem lesz börtön. Nem kell menekülni a rendőrség elől. Nem kérünk sokat, csak egy kis tanulást. Nem illik abbahagyni az általános iskolát a harmadik osztály után tizenhat évesen, és inkább szülni. Barátaim. Magyarországon laktok. Magyar emberek vagytok. Nem csak jogotok van, jogotok arra, hogy segélyt várjatok. Kötelességeitek is vannak. Ilyen az általános iskola. Kötelező. Nem lehetőség, kötelezettség. A néhány lurkónak kötelező kijárnia a nyolc általánost â013 ha már te nem tetted meg. Megtanulnak írni, olvasni, és akkor, majd ha kapsz egy levelet, nem kell mondani szégyenkezve: nem tudom mi áll benne.
A gyerek tanulhat. Minden lehetősége megvan rá. Mi magyarok, mi is tanulunk. Gondolj bele, roma barátom: miért nincs munkád? Nem. Nem, azért mert roma vagy, nem azért, mert nem szeretünk, mert üldözünk, nem azért mert kirekesztünk, nem azért mert nem bízunk benned, azért mert alacsony a képzettséged. Miért vegyelek fel téged dolgozni, ha nem értesz hozzá, mert nem tanultad meg? És miért ne téged vennélek fel dolgozni, ha megtanultad, ha értesz hozzá?
Segítsetek roma barátaim!
Próbáljatok meg velem együtt élni. Miért kell nekem félnem tőletek? Miért én félek, én aki segítelek téged? Van kutyád, roma barátom, van, tudom. Mit szólnál, ha a kutyád, akit te etetsz, itatsz, szeretsz, simogatsz, megharapna? Mit szólnál, ha a kutyád csapatokba verődve, fenyegetően morogva rád, néha meg-megharapna? Szeretnéd még azt a kutyát? Etetnéd, roma barátom? Netán egyszer csak azt mondanád: ej, kell a fenének ez a hálátlan dög!- és többé nem szeretnéd őt.
Segíts nekem, hogy segíthessek Neked.
Én segítek. Házat építek neked, ingyen, olyat, amilyet a magyar ember nem kap. A gyerekeidnek felzárkóztató, beilleszkedést segítő programokat találok ki â013 néha veled közösen. Pénzt adok neked az el nem végzett munkádért. Hosszú évek óta magyarázom a magyar barátaimnak, hogy ti, a roma barátaim ugyanolyanok vagytok, mint én....Előrébb veszlek a sorban, ha lakás kell, te kapod hamarabb, ha a gyerek iskolába megy, te kapsz hamarabb pénzt, ha kell pozitívan diszkriminállak. A magyarok nem értik miért? Nem akarják megérteni, miért teszem, és nekem nehéz elmagyarázni nekik, hogy a szebb jövőért.
Érted. Értem. Érted?
Segítsetek roma barátaim!
Lassan meg kellene érteni. Hiába teszek meg érted mindent, hiába adnék neked munkát, ha neked az nem kell. Hiába építek házad, ha az udvarra végzed a dolgod, és eltüzeled a parkettát. Hiába védelek, ha a magad ellensége vagy. Egyre nehezebb ez, roma barátom. A magyarok â013 régebben â013 azért zúgolódtak, mert bűnöztél. Mert nem dolgoztál. Mert a gyerekek nem tanultak. Mert loptál. Mert tiéd volt az éjszaka, s mi féltünk. Akkor elkezdtünk barátkozni veled. Mi. Mi kilencmillióan, próbáltunk barátkozni veletek, egymilliónyi romával. Nem így kellett volna. Fordítva. Neked kellett volna odaállni elém és azt mondani: hahó, itt vagyok, tanulnék, dolgoznék, miben tudok segíteni? Nem tetted. Léptünk mi. Már van saját ombudsmanod. Saját önkormányzatod, Saját falud. Saját értékrended. Saját életed. Ha nekem van saját falum, saját értékrendem, saját életem, az neked nem tetszik, ám én fogadjam el e tiédet. Jól van hát, megteszem. Megteszek mindent, de na használd ki a jóindulatomat.
Mi azt szerettük volna, hogy közös életünk legyen. Közös önkormányzatunk. Közös településünk. Közös országunk. Szerettük volna â013 szeretnénk â013 hogy közös gyerekeink legyenek. Hogy a szép romalányod a szép magyar sráccal, szép, közös gyereket nemzzen. Te ezt sem akarod. Nem akarod egyiket sem, nem akarod a segítségemet.
Miért nem segítsz nekem, roma barátom?
Tedd félre az előítéleteid. Mert előítéleteid neked vannak velem szemben, nem nekem veled. Előítéletes vagy, velem, és te mondod ezt rám. Mit kellene még tennem, hogy higgy nekem? Mit kellene tennem, hogy megérts egem, hogy megértsd, amit most teszel, csak mélyíti a szakadékot....Kampányok, az elfogadásért. Házak Iskolák. Programok. Esélyegyenlőség. Ombudsman. Tolerancia. Liberalizmus. Pozitív diszkrimináció. Ezek mind, mind olyan dolgok, amiket én teszek érted. De te nem változol. Ugyanúgy nem tanulsz, nem dolgozol, bűnözöl, veszekszel, perelsz, kiabálsz, hol Strasbourgba, hol Svédországba rohansz panaszkodni. Segítenék, ha hagynád, roma barátom. Még mindig segítenék roma barátom. Erőmön felül. Szembeszállva a többség akaratával, aki már unja a neked adott segítséget, és joggal kérdi: ő mikor kap? Segítenék. Segíts kérlek, hogy segíthessek.
Itt az idő, roma barátom.
Most kell lépni, amíg nem késő. Többször utaltam levelemben a szociológusokra. A népesség-nyilvántartókra. Kedves roma barátom. Tudod, hogy egymillióan lettetek? Tudod, hogy az előrejelzések szerint 100 év múlva a magyar lakosság majd 35%-át teszed ki? Tudod, hogy 200 év múlva majdnem minden második magyarországi lakos roma lesz? Itt az idő tehát, hogy változtass. Itt az idő, hogy a gyerekeid taníttasd. Itt az idő, hogy te magad is tanulj. Itt az idő, hogy dolgozz. Itt az idő, mert száz â013 százötven év múlva nem lesz annyi magyar, aki eltartson.
Itt az idő tehát, hogy elfogadj engem, roma barátom.
Es most van itt az idö, hogy te is segits nekem!

süti beállítások módosítása