Skip to content


       Szűrés lista

Draskovics törvénytervezete: Még 1988-ban is jobb volt ennél?

Olvagatom Draskovics ígéretes törvénytervezetét. Ne abból induljunk ki, hogy Drazsé hülye, azért mégis csakaz ELTE-n végzett a jogi karon 1979-ben. Igaz után a rendszerváltásig a Pénzügyminisztériumban dolgozott...

A négy javaslata:

-Garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt. E szerint tehát - a törvény elfogadása esetén - a Magyar Gárda több megmozdulása szabálysértésnek minősülne.

-Önálló bűncselekményként nevesítenék a "bűncselekmény elkövetésére felhívást". E szerint az, aki nagy nyilvánosság előtt másokat három évnél súlyosabb szabadságvesztéssel fenyegetett személy, illetve vagyon elleni bűncselekmény elkövetésére, illetve közveszély-okozásra hív fel, bűncselekményt követ el és büntethető. Egy év is kiszabható rá, függetlenül attól, hogy felhívásának lett-e foganatja.

-Öt évet is kaphat az, aki "mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön".

-Három év szabadságvesztéssel kell számolnia annak, aki másokat gyülekezési, egyesülési joguk gyakorlásában vagy választási gyűlésen való részvételében akadályoz. Ha ezt erőszakkal teszi, ötéves büntetést is kiszabhat a bíróság, de két évre azt is leültethetik, aki mások gyülekezésének erőszakos megakadályozására előkészületet tesz, például mozgósít.

Tudjátok mi jut erről eszembe? Komolyan mondom, az "átkosban" a 80-as évek vége felé ennél jobb volt! Ott ha kimentél spontán tüntetni, vagy ellentüntetni, kijöttek az állampárti rendőrök, jól meggumibotoztak, esetleg bevittek 1-2 napra, de utána kiengedtek. Ha akkor is 3-5 éveket kaptak volna, nem lett volna rendszerváltás, mert Orbán, Fodor, Kiss János, Tamás Gáspár Miklós, Demszky Gábor meg a többiek vagy 1993-ig ültek volna börtönben. Eközben pedig Draskovics tolta volna az szocializmus szekerét a Pénzügyminisztériumban.

Íme két videó 1988-ból, csak példának. Akár 2008-is lehetne:


Azt hiszem kimondhatjuk, kedves barátaim, 1988-1989-ben rendesen elkúrták...
Sajnos a cseh utat kellett volna követni. Ott ugyanis a szocializmust működtettő embereknek vissza kellett vonulniuk, nem vállalhattak szerepet a demokráciában. És milyen igaz, milyen jogos! Egyik diktatúra, a másik demokrácia. Nincs közös metszet, nincs közös halmaz. Nem lehet egyik nap a diktatúra szekerét tolni, a másik nap pedig már a demokrácia szekerét ... Ha a cseh utat követtük volna, akkor az ilyen Draskovics félék nem hozhatnának ilyen törvényeket, és akkor nem egy KISZ-elnök lenne a miniszterelnök ....

Elkúrták, de rendesen. Együtt isszuk a levét. Csak azok akik elkúrták, azok MIND jól jártak ...

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52643954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 08:38:40

zero: "Ne abból induljunk ki, hogy Drazsé hülye, azért mégis csakaz ELTE-n végzett a jogi karon"
na ez nem jelent semmit, tudod mennyi suttyó végzett/végez/fog végezni az ELTE jogi karán?
"Három év szabadságvesztéssel kell számolnia annak, aki másokat gyülekezési, egyesülési joguk gyakorlásában vagy választási gyűlésen való részvételében akadályoz."
Na ez jó, csak kéretik alkalmazni a magyar királyi rendőrségre, amikor szakmaiatlan döntéseket hoz egy-egy "demonstráció" kapcsán.
Én az egészben csak azt nem értem, hogy akár Drazsé, meg a többi értelmes mi a francnak brainstormingol ilyen eszement törvényjavaslatokat? Ki fogja ezt megszavazni velük?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 09:04:02

Seduxen

Nem is az hogy ki fogja megszavazni a Parlamentbe, 6 hülyét mindig találnia a 50%+1-hez, hanem az Alkotmánybíróságot minek leterhelni ilyen hülyeséggel, amikor még mi is látjuk, hogy orbitális baromság az egész.

Gyilkosságért nem adnak ennyi börtönbüntetést ...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 09:29:35

Ez magában nem jelenti azt, hogy ezek a tételek a sokak. Szerintem inkább a gyilkosságért kiszabható a kevés! De ugye ez relatív, hogy félig tele van a pohár, vagy félig üres. Nézőpont kérdése.
Abban miért vagy ennyire biztos, hogy az AB előtt végzi? Ha Sólyom szaki simán aláírja, akkor csak utólagos normakontroll van, az meg ugye eltarthat évekig is...

Kártmen 2008.09.02. 09:38:05

2006-ban szívósabbak voltak a tüntetők a Szabadság téren.....

Kártmen 2008.09.02. 09:42:50

Sólyom szaki ezt nem írja alá! Ezt még Drazsé is tuggya!!

GatyaPityu 2008.09.02. 09:45:53

Drazsé újabb ámokfutása el fog bukni az Alkotmánybíróság előtt. Ha átengedik, akkor tényleg kijelenthetjük: itt csak egy látszat-demokrácia van. Arra is kíváncsi lennék, hogy Drazsé milyen módszerrel érte el, hogy kétszer is, tárgyalás és jogerős bíróság végzés nélkül elhallgattatták a Kuruc.info portált, ráadásul az USA-ban.
Amúgy a "törvény" tervezetből jól látszik, hogy a Magyar Gárda ellenében találták ki, már csak megnevezve nem lett a szövegben a gárda...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 09:47:47

"Amúgy a "törvény" tervezetből jól látszik, hogy a Magyar Gárda ellenében találták ki, már csak megnevezve nem lett a szövegben a gárda..."
Nem tudom hallottál -e már arról a kifejezésről a közbeszerzési eljárások során, hogy "valakire" írják ki a közbeszerzést!? Na ez ugyanaz. Valaki írta tegnap egy másik poszthoz, hogy itt az utóbbi években sosem ELŐRE törvénykeznek, hanem mindig az UTÁN, hogy megtörtént valami...

reKorrekt 2008.09.02. 10:01:20

Ezek a lépések már erősen kezdenek hajazni a legsötétebb afrikai diktatúrák módszereire:
- nem kívánatos, kellemetlenkedő sajtósok bűncselekménybe mártása, lesittelése (csak kísérlet lett)
- nekem nem tetsző szélsőséges hírportálok lekapcsoltatása, nem foglalkozva a szervert üzemeltető ország Alkotmányának 1. pontjában leírtakkal sem. Én is nagyon kívácsi lennék, hogymilyen módszerekkel érték ezt el. Bár az úriember, ki beperelte odakint őket (igen, Drazsét is), többek közt a szolgáltató cég vezetőjének életveszélyes megfenyegetése miatt is feljelentést tett.
- nekem nem tetsző polgári szerveződések, egyesületek, stb. ellehetetlenítése célzott törvények meghozatalával.

Vajon mi lesz a következő lépés? A kék szemű, kebelben erős hölgyek csak és kizárólag kapafogú, beszédhibás, kopaszodó majmokhoz mehetnek majd hozzá?? Vagy mi a rák?????

lepratelep 2008.09.02. 10:08:52

"Öt évet is kaphat az, aki "mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz"

Ez ugye akkor is él, ha engem "bides gádzsó" felkiáltással megvernek ?

randomuser1 2008.09.02. 10:13:49

"Garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt." -Asszem ezzel a rendőrséget meg a hadsereget is hidegre lehet tenni:)

INkvizítor 2008.09.02. 10:16:06

Nem csak a "törvény javaslatnak" hanem drazsának kellene elvéreznie :)))
Seduxennel egyetértve, a valódi bűncselekmények büntetési tételeivel, és a visszaeső bűnözés keményebb szankcionálásával kellene inkább foglalkozni, (de mit is várok én naiv EZEKTŐL)
Azé' a régi reflexek még müködnek az elvtársaknál,: lehazudni, agyonverni, beszankicionálni....

INkvizítor 2008.09.02. 10:20:20

""Garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul"

Mi lesz a XIX-es Teleki Pál cserkészcsapat rendes évi felvonulásával? meg a savaria hagyományörző légiósok bemutatóival? idejön valami gall és megriad, hogy Ceasar kiírtotta a népét 2 ezer évvel ezelőtt, és ő qrvára fél...

Hagyományörző huszárok és román kissebbség, viszonya is meg fog változni, mert Bem csapatai azé' vágták őket mint a répát.. :))))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 10:21:20

"ELTE-n végzett a jogi karon 1979-ben." Itt a lényeg. 79-ben.

krtek 2008.09.02. 10:25:22

És egy adócsaló-korrupt-hatalommal üzérkedő parlamenti képviselőnek alapból hány év jár draskovicselvtárcs?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 10:25:42

Combi

az lenne furcsa, ha 2000-ben végzett volna, 43 évesen :))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 10:30:17

Miért?
Nekem volt olyan évfolyamtársam aki 52 évesen kezdte el a fősulit :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 10:37:59

INkvizítor: ... internálni! Ja, ott még nem tartunk, az a következő lesz.
Hirtelen beugrott a halhatatlan "A Tanú" c. eposz, amikor is Pelikán elvtárs éppen a fürdőigazgató volt, és nem ismerte fel Bástya-elvtársat. A megtorlás a'la Virág elvtárs:
"A jegyszedő tehet mindenről. Internáltuk..."

Geza 2008.09.02. 10:57:23

Azt a laminált csótány is látja, hogy ezt a katyvaszt még a papír is alig bírja el, nemhogy az AB-n átmehetne, a kérdés inkább az, hogy miről akarják elterelni a figyelmet, amíg a közvélemény ezt a gumicsontot csócsálja.

Elsődleges tippjeim:
- szép csendben a nagy grúzbarátság hevében hadat üzennek a nevünkben az oroszoknak, valamint a reálpolitikára hivatkozva Iránnak is egyben
- az M6-ra terveznek és megrendelnek egy Salgótarján-Békéscsaba-Lenti-Sopron-Salgótarján hurkot is, persze alagúttal, völgyhíddal, négyesmetró-bekötőúttal, ahogy az dukál
- az októberi "fogócska a klónokkal" előkészületeként suttyomban engedélyeztetik oszlatóeszközként a lángszórót és a kazettás bombát is (ez utóbbihoz persze a gripenekre kell még pár kiegészítőt venni)
- az ezévi tananyagból kihajítanak minden hasznosat, helyette beleveszik Fekete Pákót, Győzikét meg Terriblekket, megszűnik a fizika, a kémia meg a biológia, helyettük lesz plázatan, általános szappanoperológia és fogyasztói ismeretek
- "kompromisszumképpen" ezt a drazsé-csomagot visszavonják, de "cserébe" bevezetik a gyűlöletbeszéd-törvényt azzal a kiegészítéssel, hogy a törvényi tényálláshoz nem is kell semmit kimondani, elég azt gondolni, vagy arckifejezéssel vagy bármivel utalni rá.

Kihagytam-e valamit :) ?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 11:03:36

Geza: Te igen hüjje vagy :-)))
De korrekt mindegyik. Jól összefoglaltad...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.09.02. 11:03:59

Biztosak lehettek abaen, hogy keresztülviszik. Ezt a az egész szélsőjobboldal "előretörése" dolgot, már középiskolában megtanultuk, hogy minden demokráciában, gazdasági és morális válság estén szokott megtörténni. A kalap nélküli Chaplin is a nagy világválságot használta ki + a hadiiparral rántotta ki a recesszióbol a Faterlandot. Utóbbi receptet Bush apánk is használja, nincs új a nap alatt. Visszatérve a lényegre, viszont az EU borzasztóan érzékeny mindenféle rasszizmusra, meg iylesmire, szóval ez a dolog Brüsszelnek szól, mint inkább a saját választóknak, mivel azok már nincsenek. El kell hitetni, hogy Magyarország egy fasisztoid állam lesz, ha nem a szocik maradnak. Ennyi. Az EU pedig partner lesz ebben.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.02. 11:16:40

A jogszabály akkor "él" ha kikényszeríthető. Vagy kikényszerítik.
Az a szabály / norma, amely nincs leírva, de kikényszerítik, éppúgy viselkedik mint a jogszabály.

Ergo: Ha nem is megy át az Alk. Bír-on, de kikényszerítik, akkor cumi. (mert megettek eddig is olyan dolgokat, amiket nem lehetett volna, igaz épp nem ezeket.)

Ha van jogszabály, de az érinettetek nem tudnak maguknak ez alapján igazat szeretózni / kikényszeríteni, akkor az csak írás maradt a papíron, semmi egyéb. (ilyennen is találkozunk sokszor.)

Szóval ez az ország, már rég nem az ami papíron van
Normális esetben, amely kormánytag ilyen javaslatot nyújtana be, be sem kerülhetne a kormányba. Vagy ha ilyenre kényszerítik, akkor inkább lemond.
Itt ez simán átmegy, és lesznek sokan, akikm tapsolni fognak, a közönség soraiban. A szuicid hajlamúak.

saku 2008.09.02. 11:18:14

lepratelep! koszonom, ezt a vaprozt akartam en is foltenni

more 2008.09.02. 11:31:29

vonperez, totally agree

pontosan, semmi ertelme nincs az egesznek, es csak azokra az esetekre lesznek rahuzva, amikre ok akarjak. a biztonsag kedveert hozzunk mar egy fasza magyar garda elleni torvenyt!!

ez tipikus onkenyuralmi modszer; van valami ami az emberek tobbsegeben indulatot kelt, esetleg ennek hangot is adnak, akkor nem az okot szuntetjuk meg, hanem odasozunk, lecsukunk, kirugunk, megfenyegetunk.

gratulalunk, elvtarsak, igy tovabb!

mutant · http://universal.blog.hu 2008.09.02. 11:44:16

"mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön". szóval,ha engem megver egy cigány,mert magyar vagyok...vagy egy zsidó,mert keresztény vagyok,akkor őket is megbüntetik??...hápeee...álmodik a nyomor...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.09.02. 13:07:59

Nem tudom miért kell most csodálkozni.

Egyre közelebb vagyunk az orwelli világhoz. Ez nem új keletű dolog, 2006 óta zajlik a folyamat.

Gyűlöletbeszéd törvény ugye, és egyéb próbálkozások a szólás, és gyülekezési jog/szabadság korlátozására, a kettős mérce egyre nyilvánvalóbb volta ésatöbbi.

Ez a bagázs már nem lesz jobb, és hiába vartyog akárki akármit, ha így folytatódnak a dolgok, a Gondolatrendőrség megalapítása fikcióból valóság lesz nagyon hamar.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.09.02. 13:13:08

Ja és még valami:

Sokan itt előttem hangoztatták hogy az AB előtt nem állank meg ezek a törvények.
Nagyon nagy baj van akkor, amikor már csak az AB állhatja útját a gátlástalanságnak.

Következő lépés amin már biztos hogy gondolkodnak:
Hogyan heréljük ki az Alkotmánybíróságot gyorsan, fájdalommentesen?

Akkor mi lesz? Akkor miben fogunk bízni? Brüsszelben? Hágában? Strassburgban?

Liberté__73 2008.09.02. 14:35:24

"szóval,ha engem megver (...)...vagy egy zsidó,mert keresztény vagyok" - ez rém életszerű, gratulálok!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 14:47:36

Liberté: "szóval,ha engem megver (...)...vagy egy zsidó,mert keresztény vagyok" - ez rém életszerű, gratulálok!"
Taktikus vagy ám, mutant első hasonlatára diszkréten nem reagáltál :-)))
Igaz, ami igaz, az szerintem is valósabb, elég megnézni pár "klippet" a tv-ben, hogy hányszor emlegetik eltartóikat állandó eposzi jelzővel az eltartottak. Hogy ez félelem-keltő -e? azt döntse el ki-ki maga...

devisionhun 2008.09.02. 15:58:58

Korábbi kommentben érintett vonalat erősíteném:
Ha engem megfélemlít a melegfelvonulás?
Ha engem a rendőrség, mint egyenruhás csoport, akadályoz a szabad gyülekezési jogomban vagy megszabja, hogy mit/mit nem tehetek, akkor mindet bezárják 3-5évre? szééép

-Na basszamegakutya!
-Meg a kedves feleségét is!

rolika 2008.09.02. 16:43:43

oké, rájöttünk, hogy el lett kúrva. akkor most mi legyen? ezek maguktól nem kopnak ki/le a hatalomból sose.
egészen a legutóbbi időkig úgy voltam, hogy soha nem hagynám el a hazámat, nem dolgoznék külföldön, itthon akarok élni, de ezeknek a végén még sikerül meggyőzniük

Perillustris 2008.09.03. 20:09:34

"Garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt."

Én félek a Forma-1-es csapatok szerelőitől. Ugyanúgy mozognak, szinte gépek ők is! Ráadásul az a zaj! Amadeo Felisa reszkess!

süti beállítások módosítása