Skip to content


       Szűrés lista

Egyre több a nyomorgó művész

Már itt a blogon is volt szó a "nyomorgó művészekről" (Sáfár Anikó, Nagy Feró), a Vasárnapi Blikk megint felhozta a témát:

"A lap információi szerint Csala Zsuzsának már a házát is el kellett adnia, és most abból él, amit az otthonáért kapott. Ha az otthonáért kapott pénz nem állna a rendelkezésére, akkor gyógyszerre sem futná a havi 100 ezres nyugdíjából."

Csak jelezni szeretném, hogy aki dolgozik, és nettó 100 ezret keres, annak bruttó 141 580 a fizetése. Ez a nagy magyar átlagfizetés, vagy még annál is több ... és ugye 13-szor kapja meg a művésznő.

"Medveczky Ilona viszont nem bír megválni ajándékba kapott villájától, noha a művésznő a rezsit is alig bírja kifizetni. Ő 47 ezer forint nyugdíjat kap, az ennivalót és a kutyatápot a barátai állják."

Ajándékba kapott villa - na, itt durrant el egy hajszálér az orromban ... ízlelgessük egy kicsit... Tegnap kaptam ajándékba egy bögrét, örültem, mint majom a farkának. Medvczky 1974-ben hozzáment egy német herceghez, és el is hagyta az országot! Kedves Ilona, külföldről is utalta a TB és nyugdíj-járulékot haza? Vagy mégis mit gondolt, névre szólóan állapítják meg a nyugdíjat?  És a Ön nevétől error-ra fut a kalkuláló szoftver? Ön csak egy számsor a rendszerben, amennyit törvényesen befizetett a pályafutása alatt, annyi pontosan a nyugdíja. És ez 47 ezer forint. Amit én még sokkallok is, mivel nagyrészt nem is élt/dolgozott itthon. 

"Sztankay István 150 ezer forintból gazdálkodik, de már előre fél attól, hogy ha nem lesz képes fellépésekre, akkor neki is el kell adnia a lakását."

Mégis mennyi nyugdíjat szeretne? 250 ezeret? 300 ezret? Mire fel? Csak úgy? Gondolom van neki feleség, aki szintén kap nyugdíjat, vannak gyerekei, akik támogathatják a szüleiket, ahogy sokan mások teszik az országban. Ezek az emberek még tényleg a szocializmusban élnek ... 

"Koncz Gábor csak talált pénznek hívja a nyugdíját, olyan kevés, de szerencséjére folyamatosan van munkája, nem úgy, mint több kollégájának, akik azt fontolgatják, hogy beállnak egy kőműves mellé malterhordónak."

Anyádat ... "talált pénz"? Elszedik a rendesen dolgozók fele fizetését, hogy neked meg a másik 3 millió 800 ezernek jusson "talált pénz", 13-szor egy évben.

Hányszor kapták vajon zsebbe kapták a gázsit? Ez nem az ő hibájuk volt, ilyen volt a rendszer. De az átlagnál sokkal értelmesebbek, gondolhatták volna, hogy az akkori jólét nem fog jó nyugdíjas éveket hozni.

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr65686105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.29. 13:47:04

Egyre több a nyomorgó művészMár itt a blogon is volt szó a "nyomorgó művészekről" (Sáfár Anikó, Nagy Feró), a Vasárnapi Blikk megint felhozta a témát:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.09.29. 13:08:40

Én nem ezt tartom a bajnak. Hanem, hogy Kiszel Tünde és a többiek milyen gázsikért nem csinálnak semmit.
Kertv-k fizetnek luxusutazásokat stb...
Épp most fog képernyőre kerülni Hartitai Bea műsora.
Meg lehetne folytatni a sor. Na az baj.

bloodhound v2.0 2008.09.29. 13:09:52

hasonló kategória: nyugdíjas fodrász anyó sír a másik - volt - fodrászomnak (aki tudtommal egyébként szintén nincs bejelentve, többek között ezért is hagytam ott), miközben az a hajamat vágja , hogy havi 36.000 Ft a nyugdíja, és ez szörnyű hogy mi lesz így. már-már megsajnálnám, de amikor megyek ki, látom, hogy szegény nyomorgó egy szinte vadiúj grande punto-val jött elsírni bánatát (+ komplett hajvágás, meg ami ilyenkor belefér egy nőnél...), azt hittem, visszamegyek és pofánverem visszakézből.

most üt vissza a carpe diem.
vidéken élek, látom milyen az, amikor tényleg minimálnyugdíjból/-bérből él valaki, nehogymár ezeket a medveczki-féléket sajnáljam, felháborító, hogy ilyet le mernek nyilatkozni. ez tényleg igazi vastag bőr... :(

Lithium78 2008.09.29. 13:15:34

Óóó... megszakad a szívem értük.
Kiszelt és a többi hasonszőrű "sztárt" ki kellene hajtani valami tisztességes munkára. Mondjuk húzzanak le egy évet a mezőgazdaságban, h minden jóból részesüljenek. (és akkor még kedves voltam, h nem kőbányát írok) Ott megtanulnák, h miről is szól az élet.
Amúgy meg, az lenne az igazi valóságshow. Kiszel trágyát hord, répát kapál, ásózik... ;D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.09.29. 13:20:42

Ilyen volt már amerókában.
Paris Hilton valóságsója.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.29. 13:26:56

Örülök, hogy nem hagyjátok kihűlni ezt a témát, mert fontos erről beszélni.

Először is igenis el kell oszlatni azt a dolgot, hogy nyugdíjasnak lenni egyenlő azzal, mintha szegény lenne valaki. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy túlfizetik a nyugdíjasokat, de az sem igaz, hogy mki nyomorog. Legalábbis nem jobban, mint azok a dolgozó emberek, akik "összedobják" nekik az egyébként jogos nyugdíjat. Ahogy a saját környezetemben látom, annak alacsony arcpirítóan a nyugdíja, aki az elmúlt húsz évben (vagy egy részében) dolgozhatott volna, de nem dolgozott, ill. feketén dolgozott. Nem ítélem el őket sem, mert pont ez az időszak hozta be azt a baromságot, hogy a 40 fölötti munkaerő kevesebbet ér. Mégis nyilvánvalóan különbséget kell tenni azok között, akik dolgoztak és akik nem, vagy nem legálisan.

A másik dolog, hogy szinte már hangulatkeltés-számba megy ez a közönségkedvencekkel való példálózás. A felsoroltak közül Sztankayt és Koncz Gábort tartom egyedül sokra. Ha jól értem egyébként Sztankayt, a 150e a nyugdíjból és a fellépésekből együttesen jön össze.
A "talált pénz" kifejezés nevetséges, de Koncz Gábortól megszokhattuk, hogy hülyeségeket beszél.
Csala Zsuzsa és Sáfár Anikó két szörnyű példa arra, hogy milyen jól tud valaki érvényesülni tehetség nélkül is.
Medveczky mint ember nulla a szememben, táncosi pályafutásáról koromból adódóan nem tudok nyilatkozni.

Ami pedig a "szocializmusban élést" illeti, ez a legnagyobb baj. Nemcsak ezek a kiérdemesült cirkuszi oroszlánok hiszik azt, hogy minden csak úgy jár, hanem milliók.

Johnson Doe 2008.09.29. 13:28:55

Nekem már magától Medveczky-től is error fut be. Fatal error.XD
De komolyabbra véve a hangot: én sajnálom őket. Hiszen abból a "szerény" kis nyugdíjból hogy tudnák továbbra is fenntartani a csodálatos életvitelüket? Na neee. Eddig azt hittem a rendszer: dolgozol-levonnak-abból lesz a nyugdíj, amit egyszer, ha elélsz odáig, megkapsz. De tévedtem. "Dolgozol"-eszedben sincs adózni-"sztároskodsz"-aztán nyafogsz, hogy a be nem adózott pénzedből miért nem adnak vissza. Szánalom...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.29. 13:29:43

Ha a ker tv fizet Kiszelnek, az nem zavar. Az ő pénzük, arra költik, amire csak akarják.

De ezeke a művészek (mert a többségük az) az állami juttatásokat sírnák ki maguknak.

binike 2008.09.29. 13:32:07

őőőő ... szóval ... kapok 120 ezret ebből fizetek albérletet, számlákat, kaját és a vonatjegyet 100 %-ba havi min 2-szer (ez is kb 15 ezer) hogy találkozhassak kedvesemmel ... őőő ... és nem sírok mert van munkám amiért fizetnek ... tanulta volna meg beosztani ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.29. 13:35:50

Úgy veszem észre, ők azt szeretnék, ha más szabályok vonatkoznának rájuk, mint az átlagnyugdíjasra. Amennyit befizettek, annyi jár, és kész. Ha nem tetszik
a, el kell menni valóban dolgozni
b, értelmesen kell beosztani a pénzt
Azért 100-150 ezer forint nem rossz pénz

bloodhound v2.0 2008.09.29. 13:40:06

"Azért 100-150 ezer forint nem rossz pénz"
legalábbis a többségünk ennyiért melózik, és nem luxusvillát próbál ennek harmadából fenntartani (ennyire hülyének nézik az embert, hogy bevesszük, hogy m. i. havi 47k HUF-ból alig bírja a rezsit, kutyatápot meg a jólelkű barátok? arcpirító).

derelyegrádi szellem 2008.09.29. 13:41:30

Reckl-Amál

Gratuláloka toleranciádhoz, miszerint Kocz Gábort "sokra tartod". Én magam bűn rossz színésznek tartottam mindig is. A Három testőr Afrikában c filmben (maga a film is rémes, a könyv zseniális) ő "alakította" Csülököt. Na, az az alakítás az öngyilkosságra rábírás határárt súrolta.

Johnson Doe 2008.09.29. 13:51:54

laspalmas 2008.09.29. 13:35:50
Én úgy vélem, hogy eme elgondolásukat arra alapozzák, hogy "elismert" emberek voltak, és mint ilyenek, nekik biztos több jár, mint az egyszerűeknek, akik nélkül még a szoba falát sem tudnák lefesteni. És ez böki a csőröm nekem is, hogy milyen alapon érzik úgy, hogy őket, mint "művészeket" több illet? Szerintem mindenki "művész" abban, amit jól csinál.

Roltii 2008.09.29. 13:52:10

Medveczky művésznő valszeg egész sokat kapott a Reteklubtól mostanság, úgyhogy elmehet a p****ba. Megkéne tanulni beosztani a lóvét, mint ahogy más is ezt teszi.
Tököm ki van, hogy mindenki sír ebben az országban, de tenni nem tesz semmit. Pl lehetne dolgozni, senki és semmi nem tiltja. De persze egyszerűbb csak pofázni, hogy több pénzt akarnak. Egyébként a magyar művész rétegről megvan a véleményem, nevetséges hogy mennyire idióták. A legszebb, hogy úton útfélen politizálnak, mert azt hiszik, hogy valami roppant intelligens emberek (biztos azok is, hiszen a színészek bemagolnak szövegeket, és előadják, totál IQ munka...)

Zsolt70 2008.09.29. 13:55:38

Derelyegrádi!

A három testőr tényleg nagyon szar volt,de a Koncz volt az egyetlen magyar színész,akit félmeztelenül lehetett mutatni filmekben,és lovagolni is tud.
A Három tesőr,pedíg Bujtor film.
A Bujtor filmek pedíg Kern nélkül olyanok,mint a ... nyalás nélkül.: DDD

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.29. 13:58:22

Szellem!
Nekem az egyik kedvenc magyar filmem a Gyula vitéz télen-nyáron, annak meg ő az egyik főszereplője, és a régebbi történelmi filmekben sem volt rossz szerintem. A Rejtő-filmek meg egytől egyig rosszak, nem tűnik ki belőlük senki.

Szerintem egy 70 fölötti ember ne dolgozzék! Nem jó érv, hogy menjenek el melózni, és akkor több lesz. Nincs annál szomorúbb, mint látni, amikor már valaki nem való oda, de kénytelen csinálni. Szegény Kállait is nagyon szeretem (ő is szerepelt a Gyula vitézben :) ), de színpadon már láthatóan koncentrálnia kell. Tudni kell abbahagyni is.

Nem tudom, emlékeztek-e rá, de engem eléggé irritált az is, amikor Demszky Gábor a főváros lakásállományából jófej módon adott egyet ajándékba Faludy Györgynek. Milyen alapon?

derelyegrádi szellem 2008.09.29. 14:10:30

"A három testőr tényleg nagyon szar volt,de a Koncz volt az egyetlen magyar színész,akit félmeztelenül lehetett mutatni filmekben,és lovagolni is tud."

Hát zsótikám és fejből tudok vagy 10 magyar "színészt" (csak itt az egyik posztban bemutatásra került vagy 5) akiket igencsak mutattak félmeztelenül, és - nekem legalábbis úgy tűnt - lovagolni is tudnak :)

+1

a nyalás ...... nélkül hatásosabb fordulat lett volna :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.29. 14:14:44

Tök lényegtelen milyen színész Koncz , nem tartozik a témához!

bloodhound v2.0 2008.09.29. 14:17:43

itt basztam el, engem nem lehet mutogatni félmeztelenül (ill. lehet, csak a csajok sikítófrászt kapnak :D), és lovagolni se tudok.

de ha kideltásodom (+ szőrtelenítek...), és megtanulok lovagolni, akkor én is igényt formálok némi állami apanázsra, mert az a minimum. :)))

reKorrekt 2008.09.29. 14:20:01

"...Csala Zsuzsának már a házát is el kellett adnia... gyógyszerre sem futná a havi 100 ezres nyugdíjából."

Hát elmegy a tudjukhova. Szüleim ketten gazdálkodnak ennyiből és valahogy mégis kijönnek...
Mondjuk nincs házuk, nincs autójuk. Egyszerűen csak addig nyújtózkodnak ameddig...

moRtiZ 2008.09.29. 14:25:35

120k nettóból fizetem a lakáshitelt, a rezsit, a kaját, a közlekedést. Autóra meg szórakozásra már nem igazán telik. Ja, hogy én "nyomorgok", az l*f*szt nem érdekel. A kissebbségnek meg a nyuggereknek legyen jó. Faszkivan. Pedig jó lenne ha megbecsülnék az aktív munkaerőt, mert kihalófélben vagyunk.

Ja, és én vagyok akinek az adójából élnek a barnabőrüek is.

Az államnak megéri, mert ha így folytatom rám már nem kell költeniük a befizetett nyugdíjamból. Az már csak plusz, hogy a mostani fiatalság (14-18 évesek) értelmi szinvonalát elnézve, nem is számítok rá, hogy valamiből tudná majd fedezni az állam a nyugdíjas éveimet.

Tököm televan.

ex-Zep 2008.09.29. 14:31:38

Reckl_Amál · recklamal.blog.hu 2008.09.29. 13:58:22
Nem tudom, emlékeztek-e rá, de engem eléggé irritált az is, amikor Demszky Gábor a főváros lakásállományából jófej módon adott egyet ajándékba Faludy Györgynek. Milyen alapon?

Én úgy emlékszem, hogy a lakást Göncz Árpád "járta" ki Faludy Györgynek. Demszky csak végrehajtott, bár elég bénán, "magyarosan".

DArchAngel 2008.09.29. 14:49:45

Kis magyar szokás, hogy itt mindenki sír. Valahogy ne kellett jutni ezen a héten is a Blikkbe.
Édesapám majdnem negyven ledolgozott és leadózott év után fog kb. 80000 nettót kapni. Ő mégsem fog sírni, hogy semmire sem elég.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.29. 14:52:21

Minnyá elsírom magam a sanyarú sorsukon. Egyék meg amit főztek.

neeskens 2008.09.29. 14:56:05

Engem inkább az basz fel állandóan, hogy a letűnt rendszer sztárszínészei, énekesei, sportolói rendszeresen mind nagy jobboldaliak. Mintha nem a rendszer tenyerén éltek volna évtizedekig, annyira hiteltelen bagázs. Pláne, ha nekiállnak sírni, hogy kevés a nyugdíj, amelyiknek volt esze a bőség éveiben elkezdett mással is foglalkozni, amiből most vígan megél.

madbic (törölt) 2008.09.29. 14:56:56

1. Eladni a lakását... A legnagyobb állatság. Nem kap annyit érte, amennyit az ér, hogy nem az utcán él.
2. Ha nem volt annyi esze, hogy tegyen félre pénzt, úgy kell neki.
3. A gyógyszer nem szükségszerű, ha nem cseszte el az egészségét, amit ha megtett, akkor megint csak úgy kell neki.
4. Végül - egyik hírt sem hiszem el.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.09.29. 15:01:08

szerintem az szomoru h ezek az emberek ennyi nyugdijbol nem tudnak megelni, mikor az anyukam 30ezer rokkant nyugdijbol el mer sikerult a mezogazdasagaban elcseszni az egeszseget az elmult 40 evben, nagy haza van, videken el, megis meg tud elni. pedig futeni ugyanugy kell, rezsi is van, meg enni is kell. Ezek a "primadonnak" meg itt nyuszitenek h keves a 100ezer. Hat kb negyed annyit sem ernek emberileg mint az anyukam. Ezek post azt erdemlik amit most kapnak.

Roltii 2008.09.29. 15:05:29

neeskens: azért kiváncsi lennék a jobb/baloldal arányára a színészek és egyéb előadóművészek között. De főleg a színészek között, na mindegy, ettől függetlenül igaz amit írtál.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.29. 15:14:18

ckai, respect :)
A hírhez meg:
óóó_gyász_dráma_óóó.
Na én meg most lapátolom össze a lakás(beugró)ra valót _és_nettó adózó vagyok(plusz öngondoskodóan önkéntes NYP). Így kellett volna drága művésznő kérem.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.09.29. 15:21:35

Ti most komolyan elhiszitek, hogy egy blikk igazat ír? meglepődnék, ha csak a felsorolt színészek fele tud arról, hogy az ő nevével cikk jelent meg... vagy ha tud is róla, nem ő nyilatkozott... vagy ha tényleg ő nyilatkozott, mit csodálkoztok? az egész ország ilyen - kevés a pénz, több kellene, jajj el kell adni mindent, hogy kijöjjek a kis fizetésemből/nyugdíjamból... jajj de rossz most nekem!
mindenki rinyál, még az is, akinek nincs oka rá.

krtek 2008.09.29. 15:29:58

Én azt hallottam hogy a Blikk csak buzikat foglalkoztat firkászként. Igaz lehet?


Miért?
Ők is büszkén jelentik ki magukról hogy újságírók...
Tán még fel is vonulnak...

öööö...izé 2008.09.29. 15:30:34

javaslom a tisztelt és (le)sajnált Medveczky művésznőnek (aki igazából nem több, mint egy kiélt, kivénhedt ribanc), hogy most karácsonykor pl takarékoskodás okán ne legyen minden szobában karácsonyfája, mint tavaly (szobánként eltérő színben, eltérő díszekkel) ...nem muszáj....

(még mielőtt vád érne, hogy ott jártam, valami műsorban volt, és még büszke is volt rá....akkor jöttem rá, mennyire undorító a fekete, piros, fehér karácsonyfa komplementer színű díszekkel...)

neeskens 2008.09.29. 15:34:14

ez amúgy a jó poszt, mi magyarok a legjobban irigykedni meg mások nyomorán csámcsogni tudunk. Lesz is komment bőven...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.29. 15:36:46

neeskens: már bocsánat, de Te hülye vagy, ha csak ilyen kétbites a szemléleted :o)

Egyrészt irigykedik a hóhér, másrészt nem a nyomorukról van szó, hanem a pofátlanságukról.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.09.29. 15:44:13

neeskens te rossz topicba írsz szerintem

neeskens 2008.09.29. 15:44:16

Te vagy a hülye :o) és ezzel az érvvel máris megnyertem a vitát!

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.09.29. 15:46:16

te neeskens, szerintem lehet h itt elvesztetted a fonalat kisszivem. itt arrol van szo h hogy van egy kivenhedt luxusqrvanak arcbore ahhoz h olyat kijelentsen ami fentebb olvashato, karonoltve a tobbi nagy magyar megoregedett tehetseggel, akik nem tudnak megelni 100ezer havibol es el kell adniuk az ingatlanukat amiben laknak. ez rohej kerlek. rohej h a csala zse nem tud kijonni havi 100bol, es el kell adnia az otthonat. hat mi a gennyes lopikulat csinal azzal a loveval havonta egy nyugdijas?arrol nem is beszelve h ki volt az az allat a csaladjaban aki hagyta h felelje a hazbol kapott let. orulet!

neeskens 2008.09.29. 15:49:34

Oké, akkor most mindenki kioszt engem utána meg mehet tovább, hogy ezek a lusta vén gecik mennyi pézt kapnak mán!

Inkább aggyák nekem, mer én tőbbet dógozok meg öreganyám is havi 500 forintbó él, asztán beossza

Johnson Doe 2008.09.29. 15:54:42

neeskens: francot sem érdekel mennyi pénzt kapnak, pont ez a post lényege: senki sem kérdezte, mégis az arcunkba tolják, mindenki elé teregetve, hogy több évtizednyi megfeszült munka után nem ismerik el őket eléggé. xDD

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.09.29. 15:55:54

neeskens 2008.09.29. 15:49:34
te minek jossz ide osztani ha nincs is velemenyed? telleg csak ezt a gondolatsort valtja ki beloled a poszt? mert akkor szerintem nem hiszem h erdemes itt egyaltalan energiat fektetned a kommentelesbe.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.09.29. 15:59:33

nagyM · nagym.blog.hu 2008.09.29. 15:50:13
szomoru h a vikidal is igy jart, de attol tartok amit kidob a gep annak oka van, legalabbis bizom benne h jogos alapja van a nyugdijelszamolasnak, szoval valojaban ez azt jelenti h kedves gyula ba' nem nagyon fizetgette az adojat befele, szal most koppan. szar ugy.

bloodhound v2.0 2008.09.29. 15:59:33

neeskens 2008.09.29. 15:49:34
XD
ez jó

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.29. 15:59:56

Na, megvolt neeskens kiosztása, most jöjjenek a ezek a lusta vén g*cik, no meg a náculás :o)

bloodhound v2.0 2008.09.29. 16:00:21

persze azzal, hogy dícsértelek, csak még jobban elkaszáltalak :D

neeskens 2008.09.29. 16:00:42

Aha. Én a kommentekből azt veszem ki - tisztelet a kivételnek - hogy, minek sírnak ezek. Utána meg leírja, hogy ő meg a nagymamája, meg keresztfiának az apósáék mennyire kevés pénzből élnek. Szóval folytatja a sírást, szerintem ez gáz. És ezt próbáltam az orruk alá dörgölni...

neeskens 2008.09.29. 16:02:58

Ja : Fehér Főnök!Valaki veszi a lapot:)))

És hallod azok a cigányok, az is mennyi segélyt kap mán, asztán dógozni meg nem akar egggyik se!

neeskens 2008.09.29. 16:07:45

Gyuszibá esetleg kérhetne az NBH-tól nyugdíjat, jó sokat irogatott az elődszervezetnek...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.29. 16:15:03

"És hallod azok a cigányok [...]"

Imádom ezt a helyet :o)

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.09.29. 16:24:34

neeskens 2008.09.29. 16:00:42
az anyukamat csak a pelda kedveert hoztam fel, nem nyusziteni kivantam. a mondandom csupan megkivanta h egy olyan peldat hozzak fel ahol vki kevesebbol is szepen megel es nem nyuszit, de a "muvesznoknek/uraknak" meg a 100 is keves ahhoz h megeljenek, es meg van arcuk nyusziteni.
en nem fizetek a hazai adoba + semmibe, de nem is varom el h oregkoromban eltartson a kormany + az akkori dolgozok/adofizetok, mert magannyugdijat fizetek ott ahol vagyok, es gondolok arra h mi lesz ha majd oreg leszek. nem akkor kell nyavajogni amikor mar 60 eves az ember, hanem akkor kene vigyazni + gondolkozni amikor meg lehet vmit tenni 25/30/35 evesen.

Horizont 2008.09.29. 16:24:59

Csala Zsuzsa egy rádió interjúban (tehát hiteles) telesírta a kötényét hogy el kell adnia a házát és egy kisebbet kell vennie.Mivel egy bernáthegyi kutyája van még nem talált megfelelő lakást ezért BÉRELT egyet arra az időre amig nem talál ideálist ami a kutyájának is jó!
Tehát szegény nyomorgó művésznőnk bérel egyet!
Sztankay pedig a 150 ezer ft. mellett attól fél hogy elfekvőbe végzi.
Medveczky azt gondolja hogy elhisszük hogy egy ekkora (ajándék) villát 35 ezerből fenn tud tartani?
Na ne má....

more 2008.09.29. 16:33:12

sracok-lanyok, az se jo, ha valaki a vagyonaval kerkedik, meg az se, ha a vagyontalansagaval??....ejnye...persze ez valosziluleg szinpatia kerdese.
egyebkent hadd ne higgyuk mar el, h egy cimeres ribancnak, aki politikusok es hercegek exkluziv kurvaja volt egy eleten at, nem fussa a kutyatapra....az lehet a baja, h mar nem vesz neki senki millios szormebundat, meg gyemantgyurut havonta, mit fenykoraban, maga meg keptelen megvenni maganak:)))

de egyebkent meg mindig jobb, h egy medveckiilonka ilyen rinyat tol az arcunkba (vagy csak szolidalit a nepekkel), mintha azzal verne magat, h hercegnokent el meg mindig 120ev kurvalkodas utan...

na melyik irritalobb?:)))

Horizont 2008.09.29. 16:45:17

more
megnyugtatlak még mindig úgy él mint egy hercegné és mégis rinyál, és ez az irritáló...

more 2008.09.29. 17:05:09

na, legalabb akkor jofej, mert csak szolidarit a nepekkel...:)))

Corry 2008.09.29. 18:00:42

Pont nemrég volt szó arról, hogy pont ez a művészréteg érvényesítheti az ekhót. Most akkor ebben is kivételezzünk velük? Azért mert abból bulvárhír lehet, hogy XY színésznek nem megy olyan jól, mint régen, vagy esetleg éhezik?

Persze van a dolognak még egy és cifrább vetülete: most jön majd az a korosztály akik az elmúlt cirka 20 évet nem bejelentett munkahelyen dolgozták le, vagy még ott se. Ők honnan kapnak nyugdíjat, sejtéseim persze vannak: az én majdani nyugdíjam rovására.

A harmadik idevágó téma: XY velem egykorú (43 éves vagyok) rendőrtiszt már vidáman nyugdíjban van és legálisan maszekol, mert megteheti. Az indokolatlanul rokkantosított emberek tömegéről már nem is beszélek, pedig sejthetitek, hogy Európában ezen a területen is valszeg csúcstartók vagyunk.

Az utóbbi felvetések látszólag nem tartoznának a műveszek nyugdíja témakörhöz, de ha tényleg csak az kapna nyugdíjat akinek ez ténylegesen járna, akkor minden nyugdíj magasabb lenne. Ez a kérdéskör pedig legalább akkora gond mint a cigók jövedelempótló meg egyéb támogatása.

Horizont 2008.09.29. 18:05:27

Mert az állam ebben sem tesz, vagy nem mer rendet tenni, mint annyi másban sem!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.29. 18:40:28

ckai / poke and destroy 2008.09.29. 15:59:33
respect :) erről ez jutotott eszembe:
napirajz.hu/archives/2007/01/18/ENYHEN_LEJT/
Corry, reális a félelmed, szerintem lesz még idő mikor majd be kell dobni a közösbe, amit magadnak kuporgattál.

Liberté_73 2008.09.29. 19:46:33

Ez teccik: "Édesapám majdnem negyven ledolgozott és leadózott év után ... "
- főleg ha hozzáveszem, hogy SZJA csak 1987 óta van.

Carnivora (törölt) 2008.09.29. 20:13:20

gyűjtöget már nekik v.ki :D nehogy már így nyomorogjanak ebből nem jön ki thaiföldi nyaralás stb. :D

Corry 2008.09.29. 20:47:20

Liberté_73 2008.09.29. 19:46:33

Gratulálok.
Akkortájt maszekok voltak, akik hasonlóan nem járultak hozzá a közös dolgokhoz mint ahogy azt manapság teszik.
Zep édesapja ezek szerint olyan munkahelyen dolgozott, a fizetése úgy lett megállapítva, hogy a közöshöz történő hozzájárulást már beleszámolták az egészbe.
Az SZJA után sem kapják kézhez az emberek az adózandó pénzt, azt általában a munkahelyek levonják, viszont most már mi tudjuk, hogy mennyi adót fizettünk be.

Ergó: Zep édesapja (és az én edaspám is) akkortájt vastagon hozzájárult az állam működéséhez, csak nem tudták, mennyivel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.29. 20:55:06

Johnson Doe 2008.09.29. 13:51:54

Valaki azért felvilágosíthatná őket, hogy a boltban meg a fodrásznál hiába a Művész úr/Művésznő megszólítás, a Nagy Állami Gépezetben éppen olyan számsorok, mint Te vagy én.
Optimista jól írta:
"még mindig úgy él mint egy hercegné és mégis rinyál, és ez az irritáló... "

reKorrekt 2008.09.29. 21:07:19

"A hetvenes évek közepén 100.000 dollárt ért Medveczky Ilonának a szabadság, vagyis az osztrák állampolgárság, amit egy házasság révén kapott meg (a hercegtől)."

70-es évek végén $100k. Szüleim akkoriban vették az otp-s lakást 380k forintért, ami most kb 20x-osát éri. Tehát akkor $100k nagyjából akkor $2.000.000-t ért. Hát, a lényeg hogy itthon még mindig hercegnő a titulusa (adminisztrációs hiba miatt). Ezt nyugodtan odaadhtja a kutyának vacsira. Szegény eb :)

Johnson Doe 2008.09.29. 21:47:35

laspalmas 2008.09.29. 20:55:06
Ezeknek lehet mondani, aki úgy érzi, hogy egész életében tenyéren hordozták (most konkrétan a ribanc jellegű kivénhedt művésznőre utalok), az úgysem tudja elhinni, hogy a NAGY elosztó számítógépen nem mint "Medveczky Ilona dicsfényben megőszült művésznő", hanem mint 2252-es nyugdíjas jelenik meg. :) Nem lehet mást tenni, röhögni kell kínunkban, hogy szegényke nehezen fogja fel a dolgokat. :)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.09.29. 22:13:10

Medveczkynek nem vette el a villáját a maffia?
vagy több is van neki?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.30. 08:01:35

Johnson Doe 2008.09.29. 21:47:35
Ha lenne önkritikája, ennyi idősen nem venne fel átlátszó göncöket, bár valószínűleg ettől várja a "nyugdíjkiegészítést".

Johnson Doe 2008.09.30. 08:03:15

laspalmas 2008.09.30. 08:01:35
Ha én lennék Mr. Nagy Elosztó, és bejönne hozzám átlátszó göncökben még azt a "kevéske" nyugdíját is 0-ra redukálnám a jóízlés nevében. :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.30. 08:12:22

Johnson Doe 2008.09.30. 08:03:15

Ja, simán megbüntetném én is közszeméremsértésért. :)
Amúgy arra gondoltam, hogy így akar fogni magának valami hercegecskét, aki finanszírozza. Hiába, van önbizalma...

d.é.é. 2008.09.30. 10:39:36

Bassza már meg a sok nyomorgó művész!

1. Ex kolléganőm amikor "maszekolt" is befizette utána a mindenféle járulékokat, eljött a nyugdíjkorhatár és lett neki 120e Ft nyugdíja, többet kapott mint a recepciósunk. Nem sajnálom tőle, mert minden fillért leadózott előtte 40 vagy ki tudja hány évig.

2. Anyósom 57e Ft nyugdíjat kap. Végigrobotolta az éltetét, és bizony kiváltotta az alkalmi munkavállaló kékkönyvet és megy és dolgozik, ahol tud és ahol kifizhetik a terheket utána. Soha nem panaszkodott.

A művészeink miért panaszkodnak?

Haloperidol 2008.09.30. 11:36:42

A lengyelek megcsinálták a tutit. Respect!

"A Lengyelországban hatalmon lévő liberális párt bejelentette szerdán, hogy olyan törvényt készít elő, amelynek értelmében jelentősen csökkentenék a Wojciech Jaruzelski tábornok vezette rezsim (1981-1989) volt magas rangú vezetőinek és a kommunista titkosrendőrség egykori ügynökeinek nyugdíját.

"Fontos jelképes igazságtételről van szó" - mondta a sajtó képviselőinek Sebastian Karpiniuk, a Polgári Platform (PO) parlamenti képviselője, akit pártja megbízott a tervezet előkészítésével.

Sokan az érintettek közül csak a törvényben előírt minimális, 636 zlotys (193 eurós) nyugdíjra lesznek jogosultak - közölte Karpiniuk. A lengyel média értesülései szerint a titkosrendőrség volt tábornokainak jelenlegi, csaknem 8 ezer zlotys (2422 eurós) havi átlagnyugdíja 2500 zlotyra (757 euró) csökkenhet.

Ha a parlament elfogadja a törvényt, az mintegy 600 millió zlotys évi megtakarítást eredményezne a költségvetésnek; e megtakarítás egy részét az állam a kommunizmus áldozatainak, illetve az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére fordítja majd - mondta a törvény előkészítésével megbízott PO-képviselő."
Link: www.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=64206

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.30. 15:41:14

Koncz csak egy szegény komenista, nem tellik neki a nyugdíjból vízisíre meg lovakra.
Anyám is naponta vízisiel meg lovagol, mint minden becsületes nyugdíjas.

isti77 2008.10.01. 12:37:44

"Medveczky Ilona viszont nem bír megválni ajándékba kapott villájától, noha a művésznő a rezsit is alig bírja kifizetni. Ő 47 ezer forint nyugdíjat kap, az ennivalót és a kutyatápot a barátai állják."

Bocsánat, ha jól értem az idézetet, egy villa havi rezsiköltsége kijön 47 ezer Ft-ból? Mert egy átlagos méretű panellakásé nem nagyon. Hogy csinálja, kedves Művésznő? Napkollektor, kútvíz, "trágyafűtés"? Bár ahogy egyszer már olvastam, saját bevallása szerint vizelettel ápolja a bőrét, tehát utóbbi valószínűleg nem áll messze tőle.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.10.01. 23:40:10

nagy feró is nyomorog? hahaha ez nagyon kemény. ha tudnátok mennyit kap 1-1 fellépésért... :)))

Horizont 2008.10.04. 09:36:49

A Fidesz se normális!
Hírek:a 100 éves nyugdíjasoknak (mennyien lehetnek?) jutalmat akarnak adni (nem tudom rendszeresen -e?) először 100 ezer ft.-ot.Aztán jönnének a 95 és 90 évesek.Helyes.
Mit mond a Fidesz? Ezzel nem tudja eltakarni a kormány a nyugdíjasok nyomorúságát.(???)
Ezek is kezdik.Úristen mi lesz itt megint ha a kampány elkezdődok!

Kálvin 2010.07.07. 13:28:59

A Magyar Mozgókép Mestere díjat (valójában: luxus életjáradékot) a 65. évüket betöltött Kossuth-díjas filmrendezők, illetve operatőrök kaphatják, a címmel havonta NETTÓ ötszázezer forint jár személyenként. 2004-ben tíz filmes, azóta évente újabb egy vagy két öreg komcsi kapja meg. A központi költségvetésből ez évi 215 millió forint költséget jelent, természetesen a nyugdíjuk, egyéb állami támogatásaik és bevételeik felett. Így vigad a kommunista elit 2010-ben.

trojka 2010.07.07. 20:34:41

Piszkosul sajnálom ezeket a "nyomorgo" muvészeket. Tessek már megmondani, mennyivel kulönb az ö nyomorgasuk, mint annak a melosnak, akit negyven év utáni burcsázás után kirug a zsidö gyáros, és eheti a kegyelemkenyeret. Vagy annak a tanitonak a problémájátol, akit akár Pokorny "urék", vagy a többi "szakértö" kormány lapátra tett. Akkor ne tessék már nekem az ugynevezett "muvészek" vacsoracsatáit mutogatni, vagy "Bodri Gusztiék" kirándulásait (Egyiptom, stb) . Ha nem szorták volna két kézzel a pénzt, amikor volt és gondoltak volna a jövöjukre is, nem kéne nekik nyomorogni és a kuszöböt rágni. Egyebkent, ha jol tudom, becsuletesen ledolgozott evek után nekik is jár nyugdij. Akkor, mi a problema...

fokabacsi 2010.10.14. 19:49:44

Ha láttam, hogy valahol keveset keresek odább álltam egy házzal . Tudtam válogatni, mert van négy szakmám. Nem törvényszerű, hogy aki színészként kezdte abból nem lehet később tanár, vagy bármi más dolgozó ember. "Tanulni egy életen át" ! Mitől másabbak "a művész urak, hölgyek"mint akárki ebben az országban?
Ugyanez érvényes a politikusokra is ! Azt hiszi a sok lufi, hogy egyszer bekerül a parlamentbe akkor onnan kell kihalni????? Lásd pl: Szili Katalin . Menjen dolgozni ! Miért is ez a ragaszkodás? Igaz olyan sok pénzt olyan szar munkával sehol sem lehet keresni !!!!!!!

trojka 2010.10.14. 20:07:26

Szerintem meg egyre több az ÉRTÉKTELEN muvész...(hajrá, celebek...).

süti beállítások módosítása