Skip to content


       Szűrés lista

Így lesz a Chartából Tarka

Szombaton Tarka Magyar felvonulás az Andrássy úton és a Hősök terén.

"Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan meghirdetett békés vonulásukra, az Andrássy útra és a Hősök terére.

Békés törvénytisztelő állampolgárként meggyőződésünk, hogy tenni kell a kisebbségeket érő atrocitások és a kirekesztés ellen, ahogy az elharapódzó erőszak minden más formája ellen is.  Sajnos úgy látjuk, hogy akiknek az lenne a dolguk, hogy megfelelő jog és közbiztonságot teremtsenek országunkban, nem tudnak a rendelkezésükre álló demokratikus eszközökkel hatékonyan élni. Ezért a civilek összefogtak, és egy tömegdemonstrációval adnak hangot elvárásaiknak. Ám egy ilyen megmozdulás csak akkor hiteles, ha nem a politikai haszonszerzés vezérli, és csökkenteni igyekszik, nem pedig elmélyíteni az országot sújtó megosztottságot. Bár örülünk, ha az erőszak ellen bárki felemeli a hangját, a Tarka Magyar demonstráció szervezői nem tartják tiltakozásukhoz megfelelő eszköznek az erősen átpolitizált Chartát." 

Hát nem gyönyörű? Persze csak papíron ... mert a nagy, szőrös, politikai medve bizony csúnyán odaszart a közepére.

"Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson."

Nos, erről ennyit, pedig többen is kérték, hogy ne vegyen részt rajta, például a Kettős mérce ...

Minek kell egy ígéretes civil kezdeményezést elrontani? Nem volt elég neki a Charta? Külön ki van hangsúlyozva, hogy ez civil megmozdulás, és nem a Charta. Erre bakker odamegy, meg aláír. Milyen jól fog majd mutatni a testőrök és a kamerák gyűrűjében.

Íme egy remek mondat, hogyan ne vigyük bele a politikát a Tarka Magyarba megmozdulásba:

"Orbán Viktor pártelnök aláírását is üdvözölném, különösen, ha ez együtt járna a Jobbikkal való mindennemű kapcsolat megszakításával, mert ez hitelesítené az aláírás őszinteségét - közölte, hozzátéve: reméli, hogy Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke és Dávid Ibolya, az MDF vezetője is csatlakozik az aláírókhoz."

Sőt, ennyi még nem elég:
"A miniszterelnök arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen."

Charta reloaded .... ezzel természtesen prognosztizálható a balhé szombaton. Ha nem, akkor majd generálnak. Gyurcsány maga a vörös posztó a tömegben. Csak gratulálni tudok, hogy akárhanyadik alkalommal képesek eljátszani ugyanazt, a bamba ország meg nagy merőkanállal bekajálja. Hát, nekem már megfeküdte a gyomromat.

És a végére egy gyönyörű gyurcsányi mondat:
"Kiemelte: a demokratikus meggyőződésű polgároknak keresniük kell a kapcsolatot ezekkel a mozgalmakkal, de a pártok jobb, ha távol tartják magukat tőlük."

Hát nem csodálatos, ha a pártok és a pártelnökök távol maradnak?

(Taps, taps, taps ....)

Címkék: politika gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr67688938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.01. 07:01:21

Gyurcsány, a hívatlan és nemkívánatos vendég Ritkán látni ekkora égést, mint amibe Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek sikerült belefutnia az október 4-ei Tarka Magyar! kapcsán. A különböző szavazórétegek lelkének rezdüléseit, vágyait máskor oly' pont…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INkvizitor 2008.09.30. 14:32:31

"A szervezők százezres tömeget várnak ".... aha.. :)) én meg 2% körüli inflációt, 4%-os gazdasági növekedést stb.


ha valaha ebben az országban 100.000 ember összejön, és feri ott van, akkor abból biztos hogy akasztás lesz!!!

(első-e?)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.30. 14:32:51

Hm, ezek szerint mostantól páros héten az anti-k vonulnak fel!? Lehetne valami rendszert kialakítani: páratlan héten (DE CSAK IS AKKOR) meg a szélsőjobberek (meg aki akar), vonul fel, és akkor nem baxnák szét a fővárost.
43. hétre egy vastagbőr felvonulás?

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.30. 14:35:58

Én már csak ezért is támogatnám, hogy szépen menjenek ki oda a radikálisok is, a megtisztított árpád-sávossal, és szépen csöndben együtt tiltakozzanak napjaink agressziója ellen. Ha pedig gyurcsány a közelükbe érne (amit erősen kétlek, annyi bátorság nincs benne), akkor pedig egy bátor önkéntes meg is menthetné a hazát...:)
Amúgy meg tényleg gusztustalan, ahogyan ez a tapló ezt is igyekszik meglovagolni. Mindegy, ennyit a százezres nagyságrendről.

DArchAngel 2008.09.30. 14:39:30

Szerintem inkább minden második héten az egész kurvára ráérős, erősen tudatosan demokratikus/hazavédő bandát ki kéne zavarni az erdőszélekre a Magyar Demokratikus Köztársaság/Ősmagyar Szittya Anyaföld szeméttől való megtisztulása céljából.
Értelmesebb, hasznosabb lenne.

Carnivora (törölt) 2008.09.30. 14:39:47

A Pécsi Ítélőtábla tanácsa szerint nem számít különösen kegyetlennek, ha valakit puszta kézzel agyonvernek, ezért enyhítették a barátnőjét meggyilkoló pécsi férfi börtönbüntetését. Az ügy szép példája a családon belüli erőszak magyarországi alulkezelésének, a nő megverése miatt riasztott rendőr azért nem intézkedett a támadó ellen, mert kiérkezésekor az pont nem verte a nőt.

-

ez aztán a jogállami igazságszolgáltatás ...

Lithium78 2008.09.30. 14:42:37

Ah, mindenki Feri bácsija, kijön a köznép közé, mily megtiszteltető. A legkevesebb, amit tehetek érte, h elhessegetem a rá szálló legyeket. Na megyek, és leporolom nagyfater dragunovját ;)

binike 2008.09.30. 14:43:08

basszus már megint balhé lesz ... kereshetek valami vidéki programot ... hogy nem tudnak a seggükön maradni és szeretkezni vagy lesni a tv-ben a mecset vagy mitudom én ... szarjon sünt aki kimegy a felvonulásra

kill004 2008.09.30. 14:49:04

Az is hülye aki kimegy. Bármelyik oldalról. Mindenki menjen inkább a f@szomba kapálni. uff!

moRtiZ 2008.09.30. 14:49:06

Hát ha több mint 10000-en lesznek, akkor ez az ország végleg elbaszódott. Ez a véleményem :(

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.09.30. 14:49:50

Az aláírása még nem is lenne gond. Persze mint mangán ember. De amivel körítette az egészet... Igen, odaszart a közepére.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.30. 15:01:04

BálnaUhr

azt hittem ez az "odaszart" kifejezés erős lesz, de úgy látom, hogy inkább pontos meghatározás :-)

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.30. 15:06:58

Nagyon találó kifejezés. Ennyit a civil szféráról...
A Jobbiknak kellett volna hamarabb lecsapni erre a rendezvényre, akkor szegény gyurcsány most el kellene, hogy határolódjon az elhatárolódástól...:))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.30. 15:11:11

Lithium "h elhessegetem a rá szálló legyeket" és BálnaUhr "odaszart" kommentjeiből egy furcsa elegyet képeztem gondolatban :-)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.09.30. 15:17:09

Ez a hétvége is jónak ígérkezik. XD
Gyurcsány milyen képet vágna, ha valaki képen baszná mondjuk egy (vajsavas) vizeslufival ?

100ezres tömegre kíváncsi leszek... inkább 100 civil és 1000 felbuszoztatott cigány/akciónyugger.

more 2008.09.30. 15:18:00

szal megin cirkusz lesz...fassza...meddig akarjak meg huzkodnin az oroszlan bajuszat??? a vege telleg az lesz egy hetente gerjesztett cirkusznak, amit senki nem akarna (na jo combi de:)))

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.09.30. 15:22:38

zero: pontos hát. Direkte megkérték a szervezők, és az általuk számolt 100 ezer ember, hogy nem kell a politika. De csakazértisbeszólokferivagyok!

INkvizitor 2008.09.30. 15:26:28

offolni ér? :))

mai hídavatás!!! (igazi vastagbőrös téma) szomszédomék küldték ki a névreszóló meghívókat a résztvevőknek, kétféle készült, egy "tapsolós" fehér és egy másik a "fontos embereknek" a tapsolós meghívottakat busszal viszik a hídhoz!!! :))) vidékről, jól megszerkeztett névsor alapján kiválogatva, ők állnak majd az első sorokban. tisztára mint az ötvenes évek amikor gerő és rákosi elvtársak avattak mindenféle utakat, hidakat meg téeszeket. szánalom. gondolom kapnak majd a lepattanó kajákból és piákból. kordon természetesen lesz, nehogy egykét megvadult árpádvérefia odaosonjon kerepelni!!!

on.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.30. 15:31:35

Carnivora 2008.09.30. 14:39:47

Köszi, lett belőle egy külön poszt, annyira felidegelt!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.09.30. 16:01:32

Hát bazzeg. Gyurcsány tuggya hogy kell egy normálisnak induló demonstrációt botrányba irányítani. Aztán majd megint jól a szélsőjobbnak nevezett futballhuligánok nyakába varrni. Remélem Szilvásy szolgálata épp a Zorbán-t hallgatja le. Így fogalmuk sem lesz mi lehet a végkifejlet.

nikkkkk 2008.09.30. 17:52:37

Eleg volt mar ebbol az alszent dumabol. Ciganyoknak munkat adni, es akkor nem szorul ra a segelyre. Hova adjunk munkat nekik mikor epp a mostani rendszerre alltak ra es evente hozzak vilagra a gyereket a segely es mas szocialis ellatasokert. Iskolaba/ovodba csak papiron jarnak, vegzettseguk nincs, nyomorban nonek fel, szuleik nem foglalkoznak veluk, elisszak, eljatszak a penzt. A gyereket rakenyszeritik, hogy lopjon, raboljon es 15-16 eves koraban kezdje el o is megelhetesi szulest. Es nem ritka dolog az sem, hogy nincsen wc, vagy vezetekes viz, es az aramot is lopjak.

Milyen kirekesztes? Mennyen ciganyfertozott kornyekre az aki szerint tombol a rasszizmus Magyarorszagon, napok alatt o is "rasszistava" fog valni amikor megkeseritik az eletet (egyre tobb ilyen telepules/falu van mar) ahol naponta lopjak/fenyegetik meg az embert es felve fekszenek le az idos emberek, ha epp nem apropenzert adjak el a lakasukat, hogy elmenekuljenek onnan. Ezekkel nem lehet egyutelni, ahogy ezt mas europai orszagokban is bizonyitjak sajat maguk.

Nem beszelve arrol, hogy mifele kisebbsegrol beszelunk? Magyarorszag lakossaganak kb. az 1/5-e cigany - ez ~2-2,5 millio fo -, aminek a 95%-a a fentebb leirt korulmenyek kozt el. Nem nehez kiszamolni azt sem, hogy mennyi penzt emeszt fel az o "ellatasuk", es mennyi kart okoznak az orszagnak az itt kitermelt szinesfem tolvajok/erdopuszitok stb. ciganyok. Es akkor meg nem beszeltem az ingyen etkeztetesrol, ingyen tankonyvekrol, ingyen szocialis lakasokrol, amit az adofizetok penzebol fedeznek.

Az a baj, hogy x dolgozo ember tart el 2*x kisebbsegit es x nyugdijast.

Es meg csodalkoznak, ha menekulne(ne)k az orszagbol az emberek?

Koltoi kerdes: Szerintetek miert eri meg a jelenlegi kormanynak ezt a rendszert fenttartani, miert eri meg havi szinten milliardokat olni a kisebbsegbe, csupan 1 szemelyi igazolvany es lakcimkartyaert (nem beszelve arrol, hogy ugyanolyan erteke van a szavazatanak egy altalanost se vegzett ciganynak, mint egy diplomasnak)?

nikkkkk 2008.09.30. 17:55:49

Tisztelet annak a keveske (5% alatti) retegnek aki megprobal hasznos tagja lenni a tarsadalomnak.

reKorrekt 2008.09.30. 18:18:51

Ez egy csodálatos post volt :)

Horizont 2008.09.30. 18:41:35

Miért pont Tarka Magyar??
Nekem a tarka marha ugrik be....
(meg ne fogd a tehén farkát!)

nikkkkk 2008.09.30. 18:42:42

Nah most mondtak a hiradoban, hogy mibol fogjak jovore tamogatni a segelyeken elo ciganyokat es tovabbra is biztositani nekik az ingyen etelt, lakast stb.

2008-ban 103 milliard ft votl gyorsforgalmi utakra es 75 millard ft az uthalozat karbantartasara.

2009-ben mar csak 18 milliard jut gyorsforgalmi utakra es 65 milliard ft az uthalozat karbantartasara.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.30. 19:37:40

Ja, vagy javított út vagy segíly .... válassz!

reKorrekt 2008.09.30. 19:48:38

Vagy a segélyért cserébe kimehetnének utat javítani..

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.30. 20:17:36

De jó, hogy nem Pesten lakom. :)

Johnson Doe 2008.09.30. 21:21:35

Nekem az ugrott be rögtön először, hogy anno. volt a "Merjünk sokszínűek lenni" kampány. Az nem jött be. Akkor legalább tarkák!! Légysziiiii! XD
Amúgy is, ez rasszista, a tarka az nem fekete-fehér általában? Ejnye. Még a jogvédők is náczik....

Corry 2008.09.30. 21:25:01

Gyurcsány is megtehetné, hogy -- mint minden átlag magyar polgár -- résztvesz egy rendezvényen, magánemberként.

Igen ám, de ehhez a következők kellettek volna:

ad 1. Nem beszélünk erről a szándékunkról, majd a helyszínen találkozunk a többi emberrel
ad 2. Nem osztjuk a többi politikust, ha már ezt a rendezvény pont azért csinálták, hogy politika mentes legyen


Na ennyi mindent azért már ne várjunk el GYF-től ezért a magyartarkakarta 2.0 lesz a hétvégén.

Bossifam 2008.09.30. 22:39:05

Ez mai hir:
Molotov-koktélos támadás Tarnabodon, 3 férfit őrizetbe vett a rendőrség
2008.09.30. 16:51 - bry

Három férfit vett őrizetbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság: azzal gyanúsítják őket, hogy Tarnabodon több családi házra is fegyverekkel és Molotov-koktélokkal támadtak rá vasárnap. Mindhármukat több ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják, és előzetes letartóztatásukat is indítványozták. Két gyanúsítottat a támadás másnapján, hétfőn vettek őrizetbe, harmadik társukat pedig kedden sikerült előállítani.

Azt, hogy a négy, főként idős emberek által lakott családi házakra miért dobtak Molotov-koktélokat, és miért lőttek azokra éles fegyverekkel, még nem tudni. Egyelőre nem tisztázott az sem, hogy esetleg uzsorakölcsön áll-e a támadások hátterében, de az biztos, hogy nem romák által lakott házakra támadtak. A bűnügyi helyszínelés hétfőn késő este ért véget, ezek elemzése még tart. Hogy pontosan milyen fegyverekből tüzeltek, még nem tudni, de a lövésnyomokból kiderült, hogy éles fegyverek voltak. Hogy pontosan hány lövés dördült, egyelőre nem tudni, a környékbeli lakók legalább 15-öt hallottak. A nyomozók hétfőn több házban is házkutatás tartottak, az egyikben 10-15 ember támadt rá a rendőrökre, ezek mindegyikét ártalmatlanná tették.

Bossifam 2008.09.30. 22:39:41

Termeszetesen romak voltak.

Horizont 2008.10.01. 06:00:01

A Tarkások kérték ne menjen ki politikus szombaton.Gyurcsány se!Kiváncsi leszek!

Tarnabodon el nem tudom képzelni szegény 80 éves néni a kicsinyke házába mit véthetett??
Feltünően megemelkedett a fegyverrel elkövetett bűnesetek száma?Honnan van ennyi fegyver az országban?Nem kéne-e a rendőrségnek egy kicsit rámozdulnia erre a témára?? (is)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.01. 07:31:54

Nagyon égő ez a Feri. Nem és nem ért a szép szóból, egyszerűen ott akar lenni, bármennyire kérték a szervezők a politikamentességet. De magyarázat erre is van:
index.hu/politika/belfold/tama0930/?main&rnd=663

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.01. 08:43:04

Gyurcsány magánemberi státusza jelenleg szünetel. Ha ő elmegy valahova, akkor oda a miniszterelnök megy el. Nem lehet a kettőt szétválasztani.

Tényleg nem ért a szóból: kifejezetten kérték, ne menjen oda, de őt nem érdekli. "Ha megdöglesz is, megsimogatlak."

Az pedig kifejezetten undorító, hogy még ő mondja meg a többi politikusnak, hogy mi a magánemberi kötelességük.

Persze én ebben a mozgalomban akkor sem hinnék, ha Gyurcsány kivételesen tudta volna, hol a határ. A magyar értelmiség még mindig abban a hitben él, hogy majd jön a nagy acélkutya, lenyeli a gonosz nácikat, akik a kloákáján kicsúszva majd csak a lepkéket hajkurásszák. Pont mint a rajzfilmen.

A vezető értelmiségieknek nem aláírósdit kellene havonta játszania, hanem programokat kiagyalni, s mivel többségüknek bejárása van úgyis a fejesekhez, ezeket a modern és szakszerű dolgokat meg kéne valósítani. Vagy erre nem elég a felkészültségük?

Johnson Doe 2008.10.01. 15:23:16

laspalmas 2008.10.01. 13:39:51
Én még erősen hezitálok a két lehetőség közt, bár a b felé húz a szívem, az eszem az a választ javasolja;)

süti beállítások módosítása