Skip to content


       Szűrés lista

Ki hitte volna: van még korrekt politikus?

Sok mindenre lehetett számítani a tegnapi szörnyű tragédia után, de arra nem, hogy Szabó Pál közlekedései miniszter lemond (és még mellette Kamarás Miklós, a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke).
Japánban is lemondott a miniszter pár éve, mert 5 percet késett ez egyik vonat, de ebben az országban, ahol foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz/bársonyszékhez/pozícióhoz, teljes mértékben szokatlan. (A felelőségről és lemondásról lásd a Reakció remek posztját.)

Ugyanis az 5 hónapja miniszter Szabó Pálnak ehhez a balesethez  nem sok köze van, szerintem ebben egyetértünk. De mégis korrekt módon lemondott, és ezért minden tisztelet kijár neki.
Különösen pikánssá teszi a tettét az, hogy ha ennyiért lemond egy miniszter, akkor mit keres még Veres János, Szilvásy György vagy maga Gyurcsány Ferenc a helyén?
Mi a súlyosabb? Egy baleset, amiről nem tehettek, vagy hogy a választási győzelemért csődbe vitték az országot? Trükkök százai vagy a vonatbaleset?

És még ezt betetőzte egy felejthetetlen Gyurcsány-performance. Lehet szép csendben aláírni egy lemondó nyilatkozatot és kiadni egy MTI közleményt, és lehet így is csinálni. Nem tudom eldönteni, ez az ember vagy a világ legnagyobb színésze (utoljára ilyen bravúros arcjátékot Steven Segaltól láttam a Nico-ban), vagy tényleg megrázta az eset? De vajon melyik eset rázhatta meg?  A 4 halott utas, vagy hogy 3-an is lemondtak emiatt? (Az Index-en Szily szerint "a videó, ami a XXI. század magyar történelmének Lamperth Mónika miniszteri beiktatásánál is megdöbbentőbb mementója.")
 

A remegő, sírós hanghoz annyi, hogy az augusztus 20-i tűzijáték alatti viharban is meghaltak hárman, akkor nem volt se sírós sajtótájékoztató, se miniszteri lemondás, pedig az egy állami esemény volt. Vagy akkor nem volt "általános emberi felelősség"? Ezek után mivel tud még Fletó meglepni minket? Egy cameó a Barátok köztben?

Címkék: közélet gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr76700271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.07. 11:04:59

A miniszter nem lemondott, hanem Gyurcsány kirúgta lemondásként csomagolva...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.07. 11:09:31

Vmit elő kellett adni, nem tehetik közutálat tárgyává, és nem vehetik el a megélhetést az egyik legnagyobb politikai pillérjüktől, a színesfémgyűjtőktől.

Carnivora (törölt) 2008.10.07. 11:12:27

Ne legyél már naív zero ... most sem lemondott - lemondatták. Nagy különbség.

Gondolom Feri ült a dolgozószobába a tanácsadókkal, akik közül v.melyik bedobta ennek a perfomansze előadásnak a forgatókönyvét Ferenc pedig szépen lezavarta a műsort. Ez kb. az amőbás gyurcsányblogos közönségnek szólt maximum ... -

Calogero 2008.10.07. 11:13:37

Szó szerint ugyanezekre jutottam tegnap a Híradó közben. Gyurcsány ismét kitett magáért..

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.07. 11:14:45

Már mérik is mennyivel emelkedett a szimpátia index.
szánalmas.hu

Geza 2008.10.07. 11:14:46

Én igazából arra lennék kíváncsi a szerencsétlenség kapcsán, hogy ha netán valami rejtélyes társulás elcsípné a kábeltolvajokat és bokánál-csuklónál a sínre találná kötözni (test benn a sínek között, végtagok kilógnak oldalra), akkor vajon meg tudna-e állni a köv. vonat, vagy 'szerencsétlenség történne' ?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.07. 11:16:57

Nem akarok viccelődni a tegnapi tragédián, mert tényleg borzalmas, ami történt, ezúton is mielőbbi teljes gyógyulást az összes sérültnek, és - majd egyszer, mert az nem holnap lesz - lelki megnyugvást az áldozatok hozzátartozóinak!!

Ferink: én két lehetséges forgatókönyvet tudok elképzelni:
1: Oscar-díj esélyes miniszterelnöke van kis hazánknak.
2: Azért állt sírásra a szája, mert belegondolt, hogy "megint 4 fix adófizetővel kevesebb, sőt, akik táppénzre mennek, azokat sem lehet hosszabb ideig nyírni, nem is beszélve a kórházi ellátás többletköltségeiről..."

Még egyszer elnézést, mert ez a történet sok minden, csak nem vicces, de én ettől az embertől őszinte reakciót csak a fenti összefüggésében tudok elképzelni...

A lemondások meg? Ennek egy normális országban így kell(ene) működni, és nem azért mert neki személyesen felelőssége lehet a dologban. A korrektség, és a jóízlés ezt követelné meg...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.07. 11:18:49

Előtte a dolgozószobában gyakorolta a tükör előtt.

Geza 2008.10.07. 11:22:15

Azért a lemondást is meg tudom érteni. _Valakinek_ felelősnek kell lennie az egészért, és ez alapértelmezetten a közlekedési miniszter ill. a MÁV vezérigazgató. Ha ők a ranglétrán alattuk levők között találnak egyértelmű felelőst, akkor azoknál a labda, ha nem, akkor viszont -bár személyesen nem volt közük a dologhoz- a vezetői poszttal együtt ők a felelősök.
És ez így még mindig normálisabb megoldás volt, mint valami úton-módon rákenni egy szerencsétlen forgalmistára.

Persze valószínű, hogy nem az erkölcsi hozzáállás miatt történt mindez (bár úgy lenne!), hanem csámcsognivalót adandó a firkászoknak, de bármi okból is, helyeslem a döntésüket.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.07. 11:25:15

Elképzelem, hány ember sírta lucskosra a párnáját, miután ezt végignézte... vannak egy páran, szép volt Feri!

Engem is majdnem meggyőzött :o)

Calogero 2008.10.07. 11:30:45

www.mno.hu/portal/589530 -íme egy cikk a tegnapi performanceról,egész jó lett, leszámítva pár MNO-s túlzást

acel 2008.10.07. 11:32:15

A tegnapi liftbaleset miatt sem mondott le senki, pedig ott is meghaltak ketten.
Visyont a megrendülés lehetett komoly is, ha volt ismerőse a vonaton (és a z nem a 2.o-n ült). Az ilyen baleset nem válogat. És hogy mi volt mögötte PR vagy tényleges megrendülés? Ezzel számoljon el magával, vagy írja a többihez.

Carnivora (törölt) 2008.10.07. 11:33:26

"meresz 2008.10.07. 11:31:43
Gyurcsány urat finoman, empatikusan jellemzi, már-már apologizálja a cikkíró. Megérti a miniszterelnök karakterének bájos esszenciáját és elnézően cirógatja. Persze, lehetett volna keményebben, szarkasztikusabban fogalmazni, de így, minimal artosan is kifejező. Ezek a stilisztikai vonatkozások.
Ha természettudományos szemlélettel elemezzük a miniszterelnök tegnapi alakítását, akkor feltétlenül viseljünk védőmaszkot, gumiköpenyt, gumicsizmát, megbízható gumikesztyűt, majd a munka végeztével 10-es fokozatú fertőtlenítő következzék: rotten.com"

martonx 2008.10.07. 11:44:23

Engem csak egy dolog érdekel a sok hímezés, hámozás között:

Vajon jól sejtem, hogy színesfémtolvajok ellopták a kábelt??? Vagy az egész biztosítós cuccot, kábelestől, mindenestől?

Mert egy magasban lévő kábel nem szokott csak úgy "meghibásodni"... Vihar meg nem volt tegnap azon a környéken.

derelyegrádi szellem 2008.10.07. 11:47:35

Ez a Feri egy akkora ripacs, hogy még talán Gór Nagy Mária szinitanodájában is kilógott volna sorból.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.07. 11:51:00

martonx: Én az mno -n azt olvastam tegnap, hogy egyértelműen kizárták a kábellopást, mint okot. (ettől még a bizt.berendezést ellophatták :o))

buckafej 2008.10.07. 11:51:20

Ez nem politikai, hanem művészi kérdés.
Feri úgy gondolta most a kemény antifasiszta helyett az érző szívű embert adja elő.
Elég gyengén sikerült.
Szívesen olvasnám egy színházi szakember véleményét az alakításról.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.10.07. 11:51:42

a Gyurcsi megőrült, átesett a ripacskodás még inneső oldaláról arra a tulsó részre, amikor ő csak hiszi magáról hogy még ripacskodik, de valójában már annyira eltúlozza hogy mindenki tátott szájjal nézi, hogy mit a frászkarikát csinál, mert ép elmével már nehezen értelmezhető. És ez egy folyamat, és ki tudja hol van a vége.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.07. 12:02:51

Undorító, hogy Gyurcsány a tragédiát is a maga hasznára próbálja fordítani ezzel a könnyesszemű nyilatkozattal. A lemondásokról annyit, hogy érdekes módon a legnagyobb komcsi, Heinczinger maradt.

reKorrekt 2008.10.07. 12:03:13

Mindenesetre a 3,5 millió nyugdíjasból biztosan meghatott párat... ahogy ez a legújabb visszamnőleges nyugdíjtrükközés is...

dr.justice 2008.10.07. 12:05:31

Aha, korrekt politikus.

"A milliárdos biciklivásárlás után a Magyar Posta újabb óriástendere került a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elé – tudta meg az Index. Értesülésünk szerint egy több százmillió forintos informatikai beszerzésben a hét pályázóból hatot kizártak, csak a legdrágább ajánlatot benyújtót nem. Vele viszont nem szerződhetnek, mert a KDB ezt nem hagyja. Az ügyről mindenki hallgat, csak annyi biztos, hogy a Posta már bő egy éve, a májusban miniszterré kinevezett, posztjáról hétfőn lemondott Szabó Pál vezérsége idején készült a tenderre."

Arra is kíváncsi lennék, hogy ezek a felelősségük tudatában lemondott emberek milyen állást fognak megcsípni ezután.

derelyegrádi szellem 2008.10.07. 12:13:08

dr justice

Szabó Pálnaka biciklitender miatt már le kellett volna mondania, illetve justicéék szervezetének is azonnal fel kellett volna vele vennie a "kapcsolatot".

Érdekes a tűzijáték 6 halottja nem hatotta meg ennyire Gyurcsit, meg Szilvássy sem mondott le, pedig ott egy kicsit közlebbi volt a felelősség.

Bár az is igaz, hogy Szilvásy kivizsgálta a saját felelősségét az ügyben, és abban ő hibát nem talált :)

Most ez volt a táncrend az imázsvarászlók instrukciója szerint. Nehogy már valaki ebben korrektséget lásson.

INkvizitor 2008.10.07. 12:16:16

azért azon csodálkoztam volna ha a Féreg tegnapi alakítása nem kerül ki ide :)))


szavakkal nehéz illetni, illetve bármit is elmondani róla.... tegnap amikor láttam, nem akartam hinni a szememnek és a fülemnek, azt hittem, hogy engem ez a Debilis Gázlómadár már nem bír meglepni... de sikerült.

more 2008.10.07. 12:18:29

ket oraja neztem meg, de azota rohogok:)))))))) mondom, ha ezt egy kulfoldi megnezte, azt hihette, h na itt aztan minden fasza, hullanak a fejek a preciz, lelkiismeretes magyar miniszterelnok iranyitasa alatt.... naja

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.07. 12:18:29

Off. illetve régebbi téma (de nem bírom)

voila; kormánynegyed á lá Brasil
en.wikipedia.org/wiki/Image:Esplanada_dos_Minist%C3%A9rios,_Bras%C3%ADlia_DF_04_2006.jpg

ismerős?

mind2 (törölt) 2008.10.07. 12:19:28

Buckafej :
" Szívesen olvasnám egy színházi szakember véleményét az alakításról "
Én inkább egy ideggyógyászét :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.07. 12:29:58

more: "ha ezt egy kulfoldi megnezte, azt hihette, h na itt aztan minden fasza, hullanak a fejek"

én inkább nem akarom tudni, hogy egy külföldi mit gondolhatott, ha ezt megnézte... val'szeg inkább azt gondolta, hogy "Atyaég, ha EZ ennek az országnak a miniszterelnöke, akkor milyen lehet egy "kevésbé iskolázott" átlagpolgár??"...

more 2008.10.07. 12:38:14

nem az alakitasrol beszelek, az nyilvanvaloan rohejes es sztem meggyalazza az aldozatok emleket, mert nyilvanvalo szinjatek....

csak arrol, h kapasbol 3 ember is tavozik ezzel a felkialtassal, h ok a felelosok, erted? egy olyan orszagban, ahol SOHA, SEMMINEK NINCS FELELOSE!!!! tenyleg olyan, mintha egy hetvegi diszkobaleset aldozatai miatt mondana le a kozlekedesugyi min, a belugymin, meg a rendorfokapitany.....hagyjuk maaaa

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.07. 13:17:15

Ha Szabó Pál példát statuál ezzel, és minden bakinál lemondanak a miniszterek, én jó képet vágok Feri műsorához.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.07. 13:31:47

more: épeszű ember nem golndolja ezeket, ami leírtál :-)))

Jancsibohóc: nem jó, 5 munkanap alatt elfogyna a kormány...

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.10.07. 13:39:16

Nyalvánvaló (sic!), hogy ez a lemondásdi válasz a fityeszes lógnifogsz arnótsándor (vagy valami ilyesmi) lemondására.Nehogy már a maszopnál ne legyen lemondóember, ha a fityesznél van.
Gyuricsányi (sic!) alakításának stílusa szerintem erősen hajaz a nagy hagyományokkal rendelkező olasz népi bábjátékokéra. Régi olasz filmekben lehet látni hasonlót. Kb. olyan őszinték az arcvonásai és az érzései, és olyan darabos a mozgása, mint egy bábé.
Lehet, hogy azt szeretné, ha megválasztanák a nemzet színészének.

neeskens 2008.10.07. 13:41:24

Szilvásy esete teljesen más, Gyurcsány bizalmasa, gyakorlatilag bármi történik, ő pozícióban marad. Ezeknek a minisztereknek a kirúgása gyakorlatilag nem oszt nem szoroz, én nem tudom, volt-e valaha ennyire semmitmondó, vegetálásra készült miniszteri névsor valaha Magyarországon. Most komolyan, valaki fel tudja sorolni a jelenlegi kormánytagokat segítség nélkül?

Gyurcsány műsoráról annyit, ha ez színjáték volt, akkor gusztustalan, emberek halálával szimpátiát ébreszteni saját maga iránt.
Ha ez nem színjáték volt, akkor...khm..ez az ember ideggyenge, szószerint szakember segítségére van szüksége szegénynek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.07. 13:42:26

" olasz népi bábjátékokéra"...

aztaqrva, először olasz bábJÁTÉKOST olvastam, már kezdtem fogalmazni az elhatárolódos kommentet a Duce ilyen nyílt emlegetése miatt :))))

Haloperidol 2008.10.07. 14:40:39

Tényleg ez a legmeglepőbb, hogy naponta halnak meg emberek, sokan a f@sz kormány miatt, és akkor egy ilyen hülyeség miatt, amihez valszeg VÉLETLENÜL TÉNYLEG SEMMI KÖZE nincsen az illető miniszternek, püff neki - lemond.
B@sszátok meg, ilyen ország tényleg nincsen...

more 2008.10.07. 14:43:55

asszem az aug 20ai tragediat aztan tenyleg lehet nemzeti tragedianak nevezni, mert tenyleg megvoltak a POLITIKAI felelosei, nem a szakmai, mert ha jol emlekszem, kiderult, h az OMSZ megtette a feladatat.

aztan hany konnyes szemu nyilatkozatot is hallottunk meg lemondast, meg onostorzast??? ha jok az emlekeim: NONE.

madbic (törölt) 2008.10.07. 14:50:29

Ez szerfelett undorítóra sikerült.

Johnson Doe 2008.10.07. 15:05:51

Szerintem csak elrontotta a gyomrát, és a hányingerét nyomta el a mély sóhajokkal.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.07. 16:21:22

Nem bírtam ki, benéztem Gyurcsány blogjára. Egy-két komment (no comment...):
"Büszkék vagyunk Rád, hogy ilyen EMBER vagy és, hogy ilyen nagyszerű, érző Miniszterelnökünk van!!!!"
"Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Azok akik most önt karikírozzák ,saját sivár lelkükről állitanak ki bizonyítványt.
Nem is érdemelnek több szót!
Van akiknek dolgozni kell ,nehéz és mégnehezebb időkbe, és vannak kiknek csak a piar jut. Én a magam részéről az utobbit azoknak hagyom ,akik ilyen gyászos órákban is "pártpapagályként " képesek nyilatkozni.
Örizze meg őszinte emberi érzéseit,jó egészséget kívánok a feladatok megoldásáhóz.
üdv.Erika "
"Tisztelt Miniszterelnök ur, nem azzal van bajom, hogy Ön meghatódott. Azzal van bajom, hogy a tv-k, RTL, TV2, M1, M2, Atv, a niylatkozatának csak a második részét adták le, amiből csak az tünik ki, hogy megrendül, mert a MÁV vezértől és a Minisztertől kell bucsut vennie a tragikus szerencsétlenség miatt.
Nomármost az ember, a szóból ért, nem a feltételezésekből, tehát ha csak ennyit lát a televizióban, akkor mit gondol , mert amit lát, az így, önmagában talán nevetséges is.?
Tudja Miniszterelnök ur, az a legnagoybb baj, hogy Ön mellett ott van az a kommunikációs részleg, , osztály,
népség, stb, akik szinte tétlenül, tehetelenül és piti módon nézik, ahogy telik az idő, és képtelenek arra, hogy megszólaljanak.
Hogy megmondják, és helyreigazitást kérjenek, hogy miért csak a felét adta le a televizió az Ön nyilatkozatának, miért tették Önt-még akkor is ha az érzései őszinték voltak-nevetségessé, és kiszolgáltatottá az ellenzék fröcsögő emebreinek..
És még most is hallgatnak, most sincs egy tiltakozás, most sincs egy közlemény.
És annak ami most folyik, hogy uton-utfélen gúnyolják, kizárólag és egyértelmüen , az az Önt körülvevő, tehetelen , cselekvőképtelen , tutyimutyi, kommunikációs emberei miatt van.
Már tegnap este amikor a hiradóknak vége volt már meg kellett volna jelenni a helyreigazitásnak !
Amúgy pedig, korábban az Amőbán, de itt a kapcsolaton is sokan szóvátettük, hogy a kormáényzat kommunikációja egyenlő a nullűával, és ez, most bőséggel be is igazolódott.
És sajnos meg kell azt élnünk, hogy egy jószándékból,
a tehetetlenség, hogyan tud gúnyt űzni.
Üdvözlettel
simi "

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.07. 16:22:38

Johnson Doe 2008.10.07. 15:05:51

A végén meg azért fejezte be olyan hirtelen, mert rájött a szapora??

Ekkor 1 perces színjátékot én még nem láttam ..klasszikus!

Horizont 2008.10.07. 16:47:43

Ez a baleset nagy tragédia mint minden baleset,nem akarom elhumorizálni,de a kommentek között volt egy gyöngyszemecske:Debilis Gázlómadár
(INKvizitor-tól)Telitalálat.

Én tegnap Gyurcsánytól padlót fogtam.Ilyen nincs.Mégis van.A beszéde közben kapcsoltam be a TV-t.Isten bizony nem tudtam elképzelni se mi történt.Kitört a 3 világháború,ledobták az atomot, le kellett mondania????Cikázott az agyam.Én eddig legtöbbször megvédtem, na ennek vége.Egy ország miniszterelnöke még a legnagyobb katasztrófa idején is sugározzon erőt, határozottságott!Ott "hatódjon" (ez nem az volt) meg ahol senki se látja mert ő az ország egyik főméltósága.Teljesen felháborított!Azon drukkoltam nehogy elsírja már magát!
A tragédia az tragédia , az államférfi meg legyen férfi! Minden helyzetben...

Horizont 2008.10.07. 17:12:03

Most olvastam, azért hatódott meg Gy.F. annyira mert Tukacs István szocialista képviselő abban a szerelvényben utazott.Nem sérült meg.
No comment!

derelyegrádi szellem 2008.10.07. 17:45:44

"Én eddig legtöbbször megvédtem, na ennek vége"

Látod optimista előbb, vagy utóbb mindenkinél eljön ez a pillanat.

Nálam mondjuk akkor jött el, amikor először megláttam életemben. :)

Egyébként lehet, hogy egyszerűen csak EMO-s lett.

Horizont 2008.10.07. 18:03:02

optimista vagyok de azért ennyire nem:)
Nálam ezzel a jelenettel tette fel az
i-betűre a pontot...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.07. 21:09:54

Optimista: Üdv a náczikok között, milyen érzés? :o)

Romanes eunt domus 2008.10.07. 21:39:33

Szabó Pálnak két hónapja halt meg a 15 éves fia autóbalesetben (17 éves haverja 120-szal lassúzott Szentendrén...), szerintem a két eset együtt kicsit sok volt neki, talán ezért mondott le...összeesküvés-elméletekben még nem gondolkodtam, de nyitott vagyok mindenre :))

Corry 2008.10.07. 21:57:51

optimista,

szerintem magával a balesettel senki nem viccelt, de GYF színészi teljesítménye mellett nem lehetett szó nélkül elmenni, annyira bénán csinálta, persze ne feledjük, hogy a Maunika Són szocializálódott embertömeg ezt egész egyszerűen nem fogja észrevenni.
A Debilis Gázlómadárért én is gratulálok INkvizítornak szerintem megvan az új neve a Ferinek...
A rossz az a dologban, hogy ha tegyük fel, elméleti síkon, sokmindentől elvonatkoztatva, hogy Ferencünk tényleg elérzékenyült, akkor se hisszük ezt már neki sokan, kivéve persze a Maunika Sót nézőket, akik azért nem kevesen vannak, mind mind szavazati joggal, ezt ne feledjük el.

Corry 2008.10.07. 22:08:12

Valami hiányérzetem volt a tegnapi napon:

Batthyány Lajos

Aulich Lajos • Damjanich János • Dessewffy Arisztid • Kiss Ernő • Knezić Károly • Láhner György • Lázár Vilmos • Leiningen-Westerburg Károly • Nagysándor József • Poeltenberg Ernő • Schweidel József • Török Ignác • Vécsey Károly

Horizont 2008.10.07. 22:41:45

Corry
Elsodorta a Vértanúk napját ez a borzalmas vonatbaleset, és Gyurcsányunk magánszáma.(még most se tudtam feldolgozni)
Igazad van legalább ennyit megérdemelnek ők 13-an!
A fiatal nemzedék emlékezésére kiváncsi lennék....

Horizont 2008.10.07. 22:49:07

Félkupica_Fehér_Főnök 21:04

Kösz az üdvözlést, még nem teljesen értem meg a dologra, tudod a nevem kötelez: Optimista (miben bízom még??)
Ha humorotoknál vagytok akkor jó
"köztetek" lenni:)))

Marcellusca 2008.10.08. 02:01:31

Hát, kedves kommentelők, kiakadtam Tőletek (is) egy csöppet. Hogy miért? Mindenben összeesküvés-elméletet láttok.
Ha valaki nem mond le, akkor az a bajotok, ha megteszi, akkor az. Történt egy szerencsétlen baleset, melynek lett egy következménye (lemondás).
Nem akarok cinikusnak tűnni, de naponta többen halnak meg az utakon, kórházakban (orvosi műhibák miatt), otthonokban, stb, mégsem mond le sem az eü., sem a szoc. és csal. ügyi miniszter.
De én is kreálok egy elméletet: Szerintem Szabó Pál "menekül", csak ürügyet talált, hogy még következmények nélkül leléphessen.

A "nyalatkozatot" most láttam, de föl is fordult a gyomrom. Milyen ember képes mások gyászán, veszteségén és fájdalmán nyerészkedni? Mert szerintem ez az volt. Ismeretlenek szerencsétlenségén (szerintem) nem lehet ennyire "kiakadni". Ez csak színjáték (és milyen rossz, ripacs) volt és naygon gusztustalan!!!

Egyebet nem tok elmondani. Kérem, kaccsolja ki!

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 10:16:50

respect Corrynak. Valóban. Ők fontosak, megérdemelték volna a figyelmet, megemlékezést. Közben mi ilyen Gyurcsányikkal foglalkoztunk. A maga módján ez is szégyen.

Liberté_73 2008.10.08. 10:39:24

Kvázi egyetértek Marcellusca-val. Itt a vansapka-nincssapka tipikus esetét produkáljátok.

Ha van érzelem a mondókában az a baj, ha nem lett volna, akkor jött volna a "faarccal ledarálta, nemérdekli a magyarember sorsa, örül, hogy fogy a magyar" és a hasonló fikázások.

Egyébként Szabó Pál valószínűleg tényleg a kiugrási lehetőséget is látta ebben a helyzetben, aki pár hete vesztette el a tizenéves fiát, lehet, hogy nem sok kedve van a grinderben küzdeni tovább.

Geza 2008.10.08. 10:50:44

Liberté_73 2008.10.08. 10:39:24:
Én meg kvázi és nem kvázi azokkal értek egyet, akik azt kérdezik, hogy mikor tesz már valamit a kib.. kúrmányunk annak érdekében, hogy egyrészt nyugodtan szállhassunk fel egy vonatra, másrészt pedig hogy le legyen tekerve a töke annak, aki lopja a vasúti cuccokat, úgy a kábelt mint a sínrögzítő csavarokat.
És se kvázi se másként nem értek egyet se veled, se Marcelluskával, hogy az irányba dumáljátok el a témát, hogy milyen pofát vágott Kúrcsány az eset hatására. A lőtéri kutyát se érdekli, tőlem meg az orrán pörögve brékelhet is, csak _tegyen már végre valamit az ügyben_, mert azért van ott, és nem a fizimiskája milyensége okáért! És ez ugyanúgy áll az összes többi parlamenti népviselőre is, hogy száradna fel a nyelvük a szájuk padlására...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 10:51:14

Liberté_73: a Posta második "megaközbeszerzésével" kapcsolatban kirobbant újabb botrány bizonyára nem motiválta ebben a döntésében...

Liberté_73 2008.10.08. 12:35:51

De. Valószínűleg az is.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 12:43:20

Gondolom "meghúzza" magát valahol pár hétig/hónapig, amíg "elül a vihar", és utána "megtisztulva" egy állami/önkormányzati cég vezetői posztján látjuk viszont...

süti beállítások módosítása