Skip to content


       Szűrés lista

110 centis tolvajok

Nem kevés munkája akadt a megyaszói rendõrségnek a termény- és tyúktolvajlások, csalások, vagyon elleni törvényszegések, testi sértések miatt eddig sem, de most olyan helyen is felütötte a fejét a bűn, ahol senki nem gondolta volna....

Szeptember 11-én délelõtt az egyik helyi gyerekkertben játszottak a lurkók. Az ebédeltetés előtt az egyik óvónő észrevette, hogy nyitva van a táskája, és eltűnt a pénztárcája. Óvatosságra intette a kolléganõit, akik szintén átnézték a holmijukat. Ekkor sápadt el egy másik nevelő, hogy õt is megkárosította a titokzatos besurranó. Az enyveskezû több mint harmincezer forintot és személyes okmányokat nyúlt le kettejüktõl, valamint az egyik bukszával egy bankkártyának és a cetlire felírt PIN kódjának is gazdája lett. (Cetlin PIN kód, muhaha, bölcsödés hiba.)
Mivel a gyerekek tagadtak, a pedagógusok értesítették a rendõrséget, és nyomozók vették kezükbe az ügyet. Persze kemény ovi lehet, ahol rögtön a gyerekeket vádolják lopással, nu de mindegy.

Egy kisfiú hamar tisztázta magát: „õ csak focizott” a mások által elorzott bugyellárissal. A hatévesek elbeszéléseibõl azonban kiderült, hogy elõször két kislány lopózott be az épületbe, míg társaik az udvaron hancúroztak, és elterelték az óvónők figyelmét. Igazi csapatmunka, bravó. Az emeleti csoportszobából megfújt zsákmányt megmutatták az egyik pajtásuknak, aki vérszemet kapva követte a lányok példáját. 15 éves nõvérének adta át a tárcát, de persze ezt a tinédzser cáfolta. A nővér – verziója szerint – csak annyit tudott az esetrõl a húgától, hogy a másik lányka, Barbika „a bugyijában lopta el az óvó néni pénztárcáját”, annak késõbbi sorsáról fogalma sem volt.

A gyermekpszichológia 3-5 éves kor közé teszi a korai gyermekkort. Ebben az idõszakban már belsõ forrása van a szabályszegés fölötti rossz érzésnek. A gyermek bûnösséget érez, ha tiltott módon viselkedik, amennyiben ezt otthon tudatosítják benne, kontrollálva a tetteit. Amint egy kutató írja: „A lelkiismeret kialakulásának hiánya logikusan következik a szeretetlenségbõl. A normális kontroll belsõvé válása elsõsorban a gyermek „szülõelfogadásán” keresztül következik be. Ha rosszalkodni készül, a félelem figyelmezteti arra, hogy a szülõk esetleg megvonhatják tõle szeretetüket. Így alakul ki a lelkiismeret egy egyszerû formája.”
A szakemberek szerint a gyerekeken három-négy éves korukban már észlelni lehet, vannak-e antiszociális vonásaik, mint amilyen az egoizmus vagy a bûntudat teljes hiánya. A legfontosabb, hogy ezt idõben észrevegyék rajtuk, ugyanis a gyerek hatéves koráig úgy „formálható, mint a mûanyag, utána már megkeményedik” – fogalmaz az interneten a gyermekpszichológus, Ranschburg Jenõ.

 

A pszichológus által szakszerûen kikérdezett kislány azonban azt is elmesélte, hogy látta a bukszát az otthoni szekrényben, ám a házkutatás nem vezetett eredményre. A szakember véleménye – miszerint egy ilyen korú gyermek aligha képes taktikus hazudozásra (én már erre sem vennék mérget)– ellen leginkább az anya protestált, aki állította, hogy igenis „a gyerek hazudgál”. Mégis a legfiatalabb családtag gyermeki õszinteségét látszik igazolni, hogy a rendõrségi vizsgálat szerint húszezer forintot vettek fel a bankkártyával Felsõzsolcán. A megyeszékhelyhez közeli településen talált otthonra a családjától külön élõ, a jogerõsen kiszabott szabadságvesztésbõl nemrég szabadult családfõ, akit tinédzserkorú lánya rendszeresen látogat. Ha valakinek nem állt volna össze: kislány lop, bukszát lepasszolja a nővérének ő meg a szomszéd faluban élő frissen szabadult apukának, ki rögtön megy és levesz a kártyáról egy 20-ast.

Noha a honi jogszabályok szerint bûntethetõséget kizáró oknak számít, ha az elkövetõk gyermekkorúak, a tényállás tisztázása érdekében készpénzfizetési eszközzel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást a Szerencsi Rendõrkapitányság.

forrás: zsaru

Címkék: társadalom rendor

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr77722649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.20. 10:25:57

mie olvasom a kiszabott szot kibaszott-nak mindig? ez a komoly kerdes kerem szepen!:)

hat ha ez a dolog vkinek ujdonsag, akkor az nem tudom hol elt eddig, de h nem m.o.-n az tuti. ez mindig is jelen volt.

110/800 2008.10.20. 10:31:14

már megint a svédek...

Geza 2008.10.20. 10:32:57

"gyerekkertben" =?= 'Kindergarten'

Amúgy semmi meglepő: "Meddig aranyos a cigánygyerek? Amíg fel nem ér a zsebedig."
A gyerekek hat éves koráig való formálhatósága tény, viszont az azután való 'megkeményedése' szerintem hülyeség - legalábbis ha ez így lenne, akkor a büntetőjogi szankciók elrettentő hatása lenne kamu.
Szerintem hat éves kor fölött is bőven nevelhető egy kölyök, csak ott már nem a szülői szeretet megvonásától, hanem a következetes retorziótól való félelem fogja motiválni. Igaz, ez már inkább idomítás, mint nevelés, de a semminél még mindig jobb, ha már egyszer a nevelés elmaradt...
A gyerekek büntethetelenségével amúgy egyetértek - a szülő/gondviselő álljon helyette teljes jogi felelősséggel! Ha a kutyám harap meg valakit, azért felelős vagyok, ha a gyerekem lop, azért meg nem? Nonszensz.
Egyébként a bankkártya mellé pin-kódot felírni is hasznos dolog, mármint hogy teljesen rossz pin-kódot :). Mivel jól láthatóan van odaírva, tutira megpróbálja háromszor a tolvaj, így kapásból be is nyeli az automata...

Az ilyen gyerekkorú bűnelkövetőknek a németek (mármint a mai németek) találtak egy jó megoldást: bérelt nevelőintézet Szibériában (!), 400 km-re minden lakott helytől, hetente hoz ellátmányt egy kocsi, tanítás van, szórakozási lehetőség nincs. Lehet tanulni, vagy szabotálni, de akkor csak kása, víz meg főzelék lesz a kaja. Lehet szökni, csak a medvék nem igazán pol.korrektek és nem érdeklik őket az emberi jogok.
(Méghogy nincs megoldás, bah... Van, csak akarni kell!)

mind2 (törölt) 2008.10.20. 10:44:34

A nagyobbik gyerekem az általános iskola első két évét vegyes osztályban khmmmm töltötte. Novembertől áprilisig tetüt irtottunk a hajából, aztán mikor második vége felé úgy jött egyszer haza, hogy az arcbőréből hiányzott egy másfél centis darab ( kedves hátrányos helyzetű osztálytársának centis körmei voltak ) betelt a pohár.
Mindenki beszélhet amit akar, ha nem tapasztalja testközelből az egészet, fogalma nincs róla.
Tegnap hallottam, hogy megint kiütöttek egy tanárt valamelyik suliban. Lassan olyan hír lesz ez is, mintha időjárás jelentést hallanánk nap mint nap.... :(

Johnny336 2008.10.20. 10:51:07

"Lehet szökni, csak a medvék nem igazán pol.korrektek és nem érdeklik őket az emberi jogok."

Én a jogvédőket is ilyen helyre küldeném el...csak kerítés nélkül.

SoulReaver 2008.10.20. 10:51:32

Kezdünk elsodródni a másik véglet irányába sajnos. ha ez így halad, akkor a szlovákiai mintára "rezervátumok" fognak alakulni... A baj csak az, hogy nem a norvégok lesznek bent, hanem a fehérek... Remélem nem lesz igazam... :((

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.10.20. 10:53:02

mellesleg ha ellpnák a kártyám az első dogom lenne telefonálni a bankba, hogy tiltsák már le ...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 10:58:29

mind2: mindjárt megkapod, hogy az általad leírt "viselkedés"-forma nem csak "azokra" jellemző...
úgyhogy ne legyél rásszistááá!! :)))

mind2 (törölt) 2008.10.20. 11:08:25

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.20. 10:58:29
khm.. a populációt tekintve előfordulási aránya nagymértékben eltér a másként szocializálódott - egyenlőre - többségi társadalométól. Most így jó ?:::)))) Tapasztalt vagyok nem rasszista ;)

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.10.20. 11:13:14

Az egy dolog, hogy nem büntethető a kölök, azonban a rendőrség tovább nyomoz, hogy van-e köze pl. egy felnőttnek a bűncselekménynek. Nos, itt vala, így szerintem ez súlyosbító körülmény.
Jenő bá'-ra meg érdemes hallgatni :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 11:13:21

mind2: köszönöm, ez így politikailag korrekt :)))

gaijin 2008.10.20. 11:13:25

itelethozo · "mellesleg ha ellpnák a kártyám az első dogom lenne telefonálni a bankba, hogy tiltsák már le ... "

aki mellette, cetlin tartja a PIN kódját, az biztos tudja a kártyaszámát is :-)
esetleg azt is felírta valahová. a PIN kód mellé.

Geza 2008.10.20. 11:23:04

itelethozo · 2008.10.20. 10:53:02:
"mellesleg ha ellpnák a kártyám az első dogom lenne telefonálni a bankba, hogy tiltsák már le ..."
Hacsak nem lopják el a telefonodat is a tárcáddal együtt, mert akkor először kérni kell egyet valakitől. 'Elnézést, uram, ideadná egy kicsit a telefonját, csak a bankomat hívnám fel... de tényleg! Hát, akkor a viszontlátásra! És ön, asszonyom... ön sem?'...
Az apró és/vagy telefonkártya ugye a tárcában volt, a bkv jegy/bérlet szintén, a személyi is (csak hogy a bankban személyesen is legyen némi nehézség), plusz még a jogosítvány is... Plusz ha a pin-kód cetlire volt felírva, akkor valószínűleg a bankos telefonos kód sincs fejben, na az a cetli is tárcában ugye...
Tehát először is hazajutni igazoltatás/bkv ellenőrzés nélkül, eldugott tartalék-kulcsot előkeresni, a lakásból útlevelet és tartalék kp-t felmarni, jegyet venni/taxit hívni, bankba el, kártyát letiltani, pénzt a további intézkedésekhez levenni, telefonkártyát venni, mobilszolgáltatóval beszélni, mobilt letiltani(!), munkahelyre telefonálni (min. 3 nap szabi), aztán rendszerőrségre lopást bejelenteni, erről papírt kérni, azzal a bejelentett lakcím szerinti önkormányzóságra ideiglenes sz.ig.-ért, azzal apeh-hez adókártyáért, tb-hez tb-kártyáért, vissza a zsarukhoz ideiglenes jogsiért.
Ha netán egyéb dolog is tűnt el: céges belépőkártya, otthoni kulcssomó, spec.igazolvány (pl. flekó :)), akkor azokat is intézni sorban.

A kártya letiltásáig minimum 2 óra és 5 e Ft, az egész úgy kb. 50e-be és min. 3-4 nap utánajárásba fog kerülni, mármint ha a vésztartalék megvolt: otthon tartalék kulcs eldugva, bent elzárva érvényes útlevél és 10e Ft. (Én tartalék tb-kártyát is tartok, mert ha pl. még zúzott öklöt is kell röntgeneztetni egy ilyen 'irat-elvesztés' után, hát nem akkor akarom ezzel tölteni az időt.)
És mindez azért, mert egy rohadt patkány lusta elmenni dolgozni, és akár ő, akár a hasonszőrű kölyke úgy gondolja, hogy nála ez a kultúrha része, és a törvénytől semmit sem tart (ez utóbbit sajnos joggal)...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.20. 11:28:50

Már fiatal korban el kell kezdeni a cigók jóra nevelését, a fejlövés pont megfelelő.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.10.20. 11:33:57

bölcsődés,nem bölcsödés...

azt is hozzá kell tenni,hogy a valóságérzete sem fejlett még egy ilyen korú gyereknek.amúgy ez nem egyedi eset(bölcsis néni voltam egy darabig).mármint a bűnszövetkezeti része igen,de az,hogy a cigányok már ilyen korban kezdik,nem újdonság.láttam én már karón varjút.)

mind2 (törölt) 2008.10.20. 11:39:57

Én sem tudok megoldani egy - két feszítő problémát a tanerőket illetően, ezért holnaptól rendet vágok : bemegyek a suliba, mert a gyerek nem kapott nyuszis nyomdát a díszítősorára és felmosom az osztályfőnökével a padlót. Aztán a napközis is rászólt a gyerekre, hogy vegye fel a sapkát, mert hideg van és fúj a szél, őt lazán belenyomom a többi gyerek szeme láttára a homokozóba. Aztán benézek a gimibe is a nagyobbik miatt és ráborítom a szekrényt a matektanárra, mert azt mondta a gyerek, mostanában csúnyán néz rá. Ha mindezzel végeztem, felhívom a Kolompárt, hogy támogatásomról biztosítsam a rasszizmus ellen vívott heroikus küzdelmében :)

Geza 2008.10.20. 11:40:40

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.10.20. 11:28:50:
"...a fejlövés pont megfelelő."
Ne légy ennyire radikális, az 'India Strassbourg' megoldás is megfelel :), meg aztán tartok tőle, hogy a levegőből lelopnák a golyót, tudod: az ólom is színesfém...
Ahogy Wass Albert is írta:
"- És a muszka nem ember talán?
- Odahaza az.
- És itt?
- Itt ellenség."

Geza 2008.10.20. 11:42:09

'India <-> Strassbourg'
Megintcsak a rosseb a html karakter-escape-ekbe...

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.20. 11:45:43

Geza: te qrta elet! hat igen paranoid vagy te, de ami jobban megijeszt h igazad van.:( Kiveve h az oviban van telefon es lehet kartyat tiltogatni, mer csak szemelyes jelszo kell es ahhoz meg adnak segito kerdest.:) mint pl anyad leanykori kozepso keresztneve, vagy az utca ahol felnottel + ilyen baromsagok. vagy ez otthon nem ilyen konnyu mint itt kulhonban?
nekem eccer csentek ki a penztarcamat a taskam melyerol a szegedi villanyoson 1 megallo alatti ido alatt, de jofejek voltak mer kivettek a let + a fogamzasgatlomat de a tobbit ledobtak a nagyposta ele a foldre, szal vmi csoka megtalalta es felhivott h itt van vegyem fel e postarol. szal mazli. mondjuk az eset utan max 15 perccel az osszes kartyam le volt tiltva, mert epp a belvarosban voltam. mondjuk a mai napig foglalkoztat h vajon a tolvaj cukorkanak nezte-e a fog.gatlomat es vajh megeszegette-e es kapott-e hormon mergezest tole-e.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.20. 11:50:22

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.10.20. 11:28:50
Már fiatal korban el kell kezdeni a cigók jóra nevelését, a fejlövés pont megfelelő.

weheh, én úszótanfolyamra küldeném őket, napi 20 km lubickolás, a vizet is megszoknák, amelyik nem akarna úszni annak segítenék (itt jön be a képbe az AK-47) Ja, az lemaradt, hogy az általam elképzelt medence vizében piranha típusú halacskák úszkálnának ;)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 12:02:32

mind2: javasolnám, hogy a tanerő-látogató körutad előtt pár alkalommal keress fel egy szolit, hogy jó legyen a színed :))))
utána semmi gond, KO, és elvbarátai elmagyaráznák a szemétrásszístááá médiának, hogy Te, és porontyaid rásszístááá indíttatású támadás áldozatai. És Te csak őket védted...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.20. 12:07:11

Azért arra kíváncsi lennék, hogy direkt mondták a gyereknek, hogy lopjon, vagy csak lemásolta az otthon látott/hallott mintát. Egyik verzió sem szívderítő.

Corry 2008.10.20. 12:07:51

Azon már elgondolkodott valaki, hogy elég bonyolult dolgokat kellett ennek a gyereknek megcsinálnia a lopáshoz?
Csak ha valaki ilyen fiatalon meg tud ehhez hasonlókat csinálni, akkor nem értem, hogy miért okoz neki gondot később a 8 általános.
Ezzel a "tehetséggel" akár brókernek is mehet, csak ne a káendhába, mert ott már van nagynevű előzmény...

Geza 2008.10.20. 12:24:50

Corry 2008.10.20. 12:07:51:
"...elég bonyolult dolgokat kellett ennek a gyereknek megcsinálnia a lopáshoz?...miért okoz neki gondot később a 8 általános"
Hiányzik a visszacsatolás, azaz a jól sikerült lopás után van csipsz meg bagó, a jól sikerült matekdoga után nincs, illetőleg a rosszul/nem sikerült lopás után jön a nadrágszíj, az ellógott iskola után nem.

Az intelligencia különböző irányultságait is bele lehetne keverni (más kell a lopáshoz, mint a differenciálegyenletekhez), de ez zsákutca, hiszen a színjátszáshoz, bűvészethez ill. kézművességhez kb. azok a dolgok kellenek, mint a zsebmetszéshez: önkéntelen testkontroll, a másik (=néző/áldozat) jelzéseinek olvasása (mikor hová figyel), kézügyesség, viszont nem túl sok cigány színészről, bűvészről, kézművesről hallok, pedig régebben tényleg elég gyakori volt az ilyen.

Egész egyszerűen kéne valami, ami motiválja ill. valami, ami elrettenti őket, valamint lehetőség és engedély ahhoz, hogy ezen pozitív és negatív visszacsatolásokat a tanárok használhassák is.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.20. 12:29:21

Nehéz ügy.
Így is, hogy nem tanulnak semmit, borzasztó csavaros észjárásúak, és átb*sszák a fehérembert, mint s@zrt a palánkon.
Ha kitaníttatják őket egyszer, lehúznak majd mindenkit úgy, hogy meg is fogjuk köszönni.

Pedagógus, szihológus ... hm... egy ismerősöm szokta mondani: "Mindenivel olyan nyelven kell beszélni, amilyen nyelven ért."

Ezeket vajon hogyan kell megszólítani, hogy értsenek belőle?

Lithium78 2008.10.20. 12:29:35

látom Mishike még nem kommentelt, de előre tudom a véleményét, és egyet is értek vele ;D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.20. 12:36:24

"Egész egyszerűen kéne valami, ami motiválja ill. valami, ami elrettenti őket, valamint lehetőség és engedély ahhoz, hogy ezen pozitív és negatív visszacsatolásokat a tanárok használhassák is."

Pontosan. Ha jól tanul, mondjuk kaphasson repetát a menzán, ha rosszat csinál, fellógatni a társai szeme láttára, esetleg az iskolatechnikust bevonva, 230-at ereszteni a tökeire, persze ezt is nyilvánosan. Én így képzelem a motivációt, és az elrettentést. Ezekkel másképpen nem lehet.

mind2 (törölt) 2008.10.20. 12:45:05

A helyzet az, hogy nagyon is tisztában vannak a szülők - rokonok a büntethetőség életkori határaival, ezért nem véletlenül tanítják be és használják ki a sokszor 10 éven aluli utódaikat egyre s másra. Én is ismertem egy 7 - 10 év közötti kölyköt, aki mást sem csinált évekig csak irodaépületekbe surrant be és elemelt ezt - azt. Már arcról - névről ismerte mindenki a környékünkről. Rendre bevitték a rendőrök, de 10 perc múlva már ott sipákolt a népes rokonság a kapon, és ki is engedték. Másnap ott folytatta, ahol abbahagyta...

Corry 2008.10.20. 13:13:33

Jancsibohóc módszere nem is lenne rossz. Persze a negatív visszacsatolásra valami ajrópaibb megoldást kéne kitalálni.

De egyébként ez a furfang megdöbbentő, és az is, hogy vannak emberek (itt nemcsak erre a kisebbségre gondoltam, hanem mindenkire) akik elképesztő dolgokat tudnak kitalálni csakhogy ne kelljen dolgozni.

A büntetőjogi téma: az, hogy a gyereket nem lehet büntetni, az rendjén is van. A lopás egyik része ekkor következik be, a gyerek követi el.

De amikor az apa, ahelyett, hogy sűrű bocsánatkérések mellett visszavinné az óvónéninek, vagy leadná a községházán, még pénzt is vesz ki a kártyával, ekkor megfogható és büntethető lopást végzett el az apa. Kéretik megbüntetni, visszavinni ahova való.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 13:44:55

Nesztek náczikok egy kis olvasnivaló...
FIGYELEM: ebéd utáni kávé elfogyasztása esetén NEM AJÁNLOTT!!!

Szerintem korrektül vérnyomásnövelő... már a helyzet, nem elsősorban a cikk:

oktatas.origo.hu/20081020/dramai_merteku_az_iskolai_szegregacio

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 13:46:05

mind2: történeted főszereplőjét én is elengedném...
az irodaház 8. emeletén a nyitott ablakban...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.10.20. 14:40:09

Sedu:
Vajon abban az iskolában, ahol szegregációznak a mocskok, ott egyszerűen csak gonosszemétnáci az összes tanár, vagy esetleg a körülmények miatt rá vannak kényszerülve ezekre a megoldásokra? Erős a gyanúm, hogy az utóbbi. Ezt persze a jogvédők is tudják, ettől kezdve elképesztően hiteltelen az egész komédia.
Szegény cigány gyerekeknek csak műanyag tányért és poharat adtak, míg a pöffeszkedő fehér gyerekek üvegpohárból és porcelán étkészletből ettek. Na vajon, miért, bazmeg? Hú, tényleg jó kis vérnyomásnövelő alkotás.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 14:50:33

Vizibusz: én mondtam... sajnos én is végigolvastam az egész cikket, meg a hozzászólásokat is...
egyre inkább kezdem azt gondolni, hogy misikeh-nek van igaza... :)))

Említette a cikk is a szegedi esetet. Az első gondolatom az volt, hogy vajon mi válthatta ki a tanárokból azokat a reakciókat, amelyek alapján a fórum-hozzászólásaik születtek? mert azt nekem senki ne akarja beadni, hogy rásszístáák, és azért írták, amit. ha így lenne, aligha hiszem, hogy roma-mentorokként akartak volna dolgozni...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 15:04:57

na itt az újabb:

www.origo.hu/itthon/20081020-birosag-elott-a-tanarral-eroszakoskodo-diakok.html

eszembe jutott a régi vicc:
"Tekíntétés bíró úr, há' nem sok azá' 5 év??
MONDOM KÖTÉÉÉÉL!!!"

mind2 (törölt) 2008.10.20. 15:37:08

Ez vegyes - ált. isk. első - osztályban úgy néz ki, hogy a gyerek először elkezdi otthon a suliban " tanult " trágárságokat visszamondani, ( döbbenet a szülő részéről, és magyarázat magyarázat hátán, hogy ezt neked miért nem szabad mondani...stb ) aztán zavarodott lesz, panaszkodni kezd, hogy bántják, aztán ideges lesz minden reggel, hogy nem akar menni suliba,csendes lesz meg szótlan, aztán jönnek a kisebb - nagyobb fizikai sérülések... Láthatóan szenved, mert nincs rend az osztályban, eltörik és lopják a tanszereit, és mivel kicsi és nem így nevelődött, az agressziót nem tudja mivel magyarázni, megvédeni sem tudja magát, mert azt nevelték belé, hogy nem szabad bántani senkit.
És amikor látod, hogy szenved a gyermeked, akkor nem íratod át máshova ? Ez a kérdés a jogvédőknek szól :(

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 15:45:29

mind2: ha ez a történet saját "élményen" alapul, akkor ezúton fogadd együttérzésemet, és elismerésemet a kitartásodért, hogy nem szereztél be egy AK-47-est, és mentél be az iskolába rendet tenni...
Sajnos én már előre félek, hogy mi lesz majd, amikor eljön az az idő, hogy iskolába menjen a gyerkőc? (Bár még meg sem született). Az "elit-iskolát" sajnos nem tudjuk kifizetni, de ezek közé a ..... (ide mindenki gondoljon valami "szépet") közé egyszerűen nincs szívem/nem merem beadni... Lehet, hogy amire eljönne ez az idő, inkább irány Nyugat, és járjon oda suliba...

mind2 (törölt) 2008.10.20. 15:51:55

Sedux,
2 évig bírtuk, bár előbb döntöttünk volna a változtatás mellett... Váltottunk és visszakaptuk a boldog gyerekünket. Már 18 éves. A kicsit meg már eleve ebbe a suliba írattuk, nem tudom, hogy hogy csinálják, de nem látni khmmm egyet sem :) Szegregáció ? Kísérletezzen mindenki a saját bőrén, én nem fogok a gyerekeimén..:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 16:12:52

mind2: abszolút jogos, szerintem minden normális szülőben benne van az az igény, hogy a legjobbat akarja a gyerekének... tekinthetjük ezt is egyfajta pozitív diszkriminációnak :)))
elbúcsúzok náczikok, további jó "rásszistáááziálódást" :))))

SoulReaver 2008.10.20. 16:16:54

Mi is sajnos most ezt szívjuk, bár még kicsiben... Oviba jár az emberke, de be kellett költözni a városba, hogy olyan helyen tudjuk, ahol nincs egy sem belőlük. Jobb így!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.20. 16:47:58

Jogot a szegregációhoz!

Követelem, hogy biztosítsák jogaimat, mely senki más jogát, jogos érdekét és érdekeinek érvényesítését nem akadályozza.

Követelem magam és gyermekeim számára!

Nem vicc!

Az iskolákat azzal kényszerítik bele az integrált oktatásba, hogy a normál működésre adott állami normatíva nem elég ahhoz, hogy finanszírozza az iskola működését.

Kiegészítő normatívát adnak a C kissebség oktatására + kieg. normatívát adnak a szellemileg elmaradott gyermekek oktatására. Ebből, kb. ki lehetett jönni.

Ha tehát a gyerek olyan iskolába jár, amelyben C is jár, akkor aaz a suli gyógypedagógiás nevelésre szoruló gyerekeket is oktat - term. ilyen tanerő nélkül ált. , mert arra viszont már nincs pénz.
Szóval, ha ez a helyzet, akkor a gyereked GYOGYÓba jár. Ahogy régen hívtuk, amikor még volt ilyen külön iskola, mert most már nincs, tudtommal.

Szóval ez a szellemi felemelkedés és a korszerű alapfokú oktatás 2 alappillére ma Mo.on.

Erről az egészről az jut eszembe, hogy mikor Adolfék 1940re elfoglalták Lengyelországot, akkor bezáratta az iskolákat. (A rabszolgának szánt népnek ugye felesleges pallérozódni.)
A gyerekek persze marhára örültek. Nálunk még csak örömük sem telik benne.

Perillustris 2008.10.21. 23:30:09

1/2OFF

Szomszédom tegnap mesélte, hogy egyik nap el akarták vinni a kukákat. Ki voltak készítve a másnapi szemételszállításhoz a ház elé. A tartalmukat kiborították az úttestre, s az első már félig a platón volt, amikor elriasztotta a... a tolvajokat. Nyilván a "megélhetési bűnözők" járnak kisteherautóval kukát lopni.

Hozzá kell tennem, nem új kukákról van szó, hanem átlagos állapotúakról, rendesen összefestve, címmel, stb.

SoulReaver 2008.10.22. 09:59:22

Hehe... Kőtöztünk kifele és sok "szemét" (basszus el sem hiszem mennyi volt) meg nem talált helyet már magának sem a szatyrokban, sem a táskákban, szal akkor irány a kuka. 3.-ról lefele vagy 6 fordulóban telegórtam. Mire az uccsóval fordultam és tettem volna bele, akkor kicsit meglepódtem, mert ott pislogott kifelé egy buckalakó a kukából... Begyűjtés volt. Mi lenen a megoldás? Lakatolni a kukákat? Ez már aazért kicsit durva, hogy nekem ég a pofám, hogy nehogy rágórjam erre a félemberre a szemetemet, ha kultúrált emberhez méltóan leviszem a közös gyűjtőbe...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.22. 12:37:06

Egy csomó helyen le van laktolva, vagy ami még keményebb: ketrecbe vannak zárva és azokon lakat! :lol:
Vazze! A szemetet kell lelakatolni! Ilyet!

SoulReaver 2008.10.22. 12:42:58

vero: Pesten én is láttam ilyet, de hogy egy vidéki kisvárosban is a kukabúvárok randalírozzanak? Baszki komolyan 5 perces hullámokban jönnek... Ezek is kasztokra vannak osztva? Vannak a fehérgalléros birizgálók, akik csak az értékesebb szemetet viszik és lepukkant kocsival járnak, aztán a hétköznapi bringás-botos őrjárat és a legalja a bebújokderékig... Baszki mé nem mennek el dolgozni, hogy abból a pénzből normális kaját vehetnének??? Dögöljönmegazösszes!!!!!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.22. 15:58:09

:o)) Igen , én is mindig ezt mondom, hogy ennyi melóval, amivel lponak, meg kukáznak, feleennyi rizikóval ugyanezt a pénzt megkereshetnék normálisan.
De hát nem erre vannak programozva. Csak outlaw tudnak dolgozni. Nemzetiségi ellenállás. :o)

SoulReaver 2008.10.22. 16:12:02

Nem lehetne-e genetikásan változtatni őket? Monnyuk ütköztetni a nagy svájci ütköztetőben??? :DD

derelyegrádi szellem 2008.10.22. 16:26:44

sajnos ellopnák ezek még a protonnyalábot is, pedig az fénysebességgel megy, bazze...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.22. 16:36:31

Itt a GM tech. Új utak nyílhatnak meg. Csinálja ugyanazt a programot inverz!

Ha hibás a szoftver, futtatni kell egy frissítést.

Yankee 8-9 2008.10.23. 10:09:21

Most tehát 2008-ban,a 8 éves gyerekek fele ,hogy is mondjam,"bőrszínét tekintve alaptalan előítéletekkel kűzd".Mi lesz itt.....

Geza 2008.10.23. 14:37:55

Yankee 8-9 2008.10.23. 10:09:21:
"Mi lesz itt....."
Mi lenne? Annyian lesznek, hogy könnyebb lesz eltalálni őket, mint mellélőni. Egy okkal kevesebb, hogy a Parkinson-kór miatt aggódnunk kelljen...

süti beállítások módosítása