Skip to content


       Szűrés lista

Épül a "modern, európai szintű vidámpark" -persze, hogy Pécsett

Úgy néz, hogy ki tovább dübörög Pécs az Európa Kulturális Fővárosa leendő plecsnijével a mellén. Csak azt nem tudom mire? Illetve, hogy mégis mi a faxt vártam? A héten így is rendesen rá jár a rúd a városra, tegnap  Dagóék, ma ez, holnap meg  jön zerotól  a pécsi gettó. Eskü' nem direkt...
Nade: A Velvet baba-mama-papa blogja gondolt egy merészet, és a hosszú hétvégén leugrott egy adrenalinlöketért Pécsre a vidámparkba - nu meg, hogy kifárasszák a srácaikat. Tündét, a Papát és a kis lurkókat kis meglepetés fogadta a a park színvonalát illetően. A parkban mindenhol ütött kopott, rozsdás , szálkás, lelküket kilehelt játékok állnak.A legbosszantóbb egyébként az, hogy a környezet amúgy csodaszép. Most megnézzük, hogy miket ír a net a helyről, a tovább után meg sok-sok kép.

A Pécsi Vidámpark egy kivételes természeti adottságokkal rendelkezõ terület a Mecseki Parkerdõben. A Vidámpark 1961-ben közel 77 ezer órányi társadalmi munkával épült. Sajátos, múltidézõ hangulatával, szabadtéri színpadával, régi mûködõ játékaival várja az ide látogatókat.- www.utazzitthon.hu

Az 1961-ben megnyílt Vidámparkban ma mintegy 50-féle játék nyújt szórakozási lehetőséget.- www.vendegvaro.hu

A pénztárépületben tábla hirdeti: "Építették Pécs város dolgozói 76 679 társadalmi munkaórában 1961. évben."  Így a parkban egyszerre vannak jelen barkácsolási technikák és szakszerű ipari megoldások.A 8-10 holdas területű park 50-féle játékkal - hullámvasúttal, óriáskerékkel, az 1965-ben épült "elvarázsolt kastéllyal"  várja vendégeit.- www.varoslako.pecs.hu (a rémek öregebbek mint sixx, hehe)

Ahogy beléptünk a kapun, motoszkálni kezdett bennünk egy megmagyarázhatatlan rossz érzés. Egy teremtett lélek nem járt az erdőben, csak egy csonttá fagyott fiatal jegykezelő srác örült meg érkezésünknek és próbált rábeszélni, hogy üljünk fel a lovas körhintára. Egyelőre nemet mondtunk és folytattuk utunkat a hullámvasút felé. Út közben elhagyatott, rozsdásodó játékokat láttunk, régóta zárva tartó büfét, működésképtelen eszközöket, szétszerelt alkatrészeket. Pedig igazán kíváncsiak lettünk volna, mi lehetett fénykorában a „Super kecmec” (minden idők legjobb vurli neve a "csavard lazára" után) névre hallgató izé, amely az út menti fák között gubbasztott.
Ekkor már sejtettük, hogy a hullámvasút sem az, aminek hallatszik, és nem tévedtünk. Egy néhány méter átmérőjű, kör alakú pályán nyikorgott a szerelvény, körülbelül egyméteres szintkülönbséget elérve a tízzel történő "száguldás" közben. Minden körnél (azaz cirka 10 másodpercenként) ránk vigyorgott az ottani jegykezelő, mintha valami ócska horrorfilmben szerepeltünk volna. Ezerkettőért. A dodzsem nem működött, mint ahogy a korongdobáló, a szerencsekerék, a céllövölde, a körhinta és még egy rakás másik játék sem. Már csak az elvarázsolt kastélyban bízhattunk, de azon kívül, hogy kisebb pánikrohamot kaptam a vaksötét folyosókon és a gyerekek visítoztak halálra váltan az idióta zöld szörnyek láttán www.velvet.hu/poronty. A szenzációs helyszíni fotók erre!

"Szinte bohózatba illő az is, hogy a nyitásra reggel kipakolt elektromos vezetékeket, kisebb eszközöket este begyűjtik, nehogy lábuk keljen " - bama.hu

Mielőtt jóízűt mosolygunk ezeken a képeken, ne felejtsük el, hogy Pécsre  cirka 500 000 turistát várnak röpke 1,25 év múlva. Ahogy most áll a projekt, kulturális program és helyszín nem nagyon lesz, így a rengeteg turista keresztül-kasul fog kolbászolni Pécsen és környékén, így egy részük bizony el fog jutni ide, a "Vidámparkba". Aztán hazamegy, és elmeséli az élményeit . Persze még menthetné a menthetőt ha ledózerolnák az egészet és a helyére kikölcsönöznének három vándorvidámparkot és egy vándorcirkuszt.

Összehasonlításkét: Hol nagyobb Mickey egér mosolya? Párizsban vagy Pécsett?



A legnépszerűbb játékot, a dodgemet újították fel idén a Pécsi Vidámparkban, jobban mondva új kocsikat hoztak Olaszországból – tudtuk meg Sodin Pétertől. A Vidámparkot 2014-ig üzemeltető Sodin és Schneller Kft. ügyvezetője elmondta, régi hiányosságot pótoltak ezzel, hiszen sokan csak az ütközések miatt váltanak jegyet, az pedig a korábbi hat autóval alapvetően tiltva volt, s nem is volt túl kellemes a bent ülőknek. A dodgem palánkján ma is ott a felirat: MENETIRÁNY, amit egykoron nagyon szigorúan vettek. Ez ma már csak dísz, hisz az új autók puhakerekűek, jobban bírják az ütközést.

A dodgem mellett új látványosság, nagyjáték, fiatal felnőtteknek és idősebbeknek is az úgynevezett Szuper kec-mec, ami egy modernebb körhinta, a körbeforgás mellett több irányba is kileng.

 
Sodin Péter nem is tagadja, hogy hagy némi kívánnivalót a park technikai felszereltsége ám 2010 előtt nem ígérhet egy modern, európai szintű vidámparkot. Az ehhez vezető úton azonban 2004-ben elindultak, két éve például az óriáskereket magasíttatták meg és újíttatták fel (nézd csak meg lentebb azt a kereket, igazi emberevő már, ugye?), játéktermet alakítottak ki, míg legújabban a gokart pályára már kicsiket is beengednek, külön körre, nekik való benzines kis gokartokkal, kismotorokkal. Huszonhat szórakozási lehetőség közül válogathatnak a kicsik és a vállalkozó szellemű idősebbek.

 

 

(Fotók: bama.hu, velvet.hu)

Címkék: pécs morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr77735957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lithium78 2008.10.28. 12:26:12

Már megint Pécs :) Mondtam én, h ez itt a csodák városa. Nos, a vidámpark... 10 éve voltam bent kb, már akkor is le volt pukkanva, azóta csak romlott az állapota. Nagyon ráférne egy felújítás, persze nincs miből. (Létrehozták időközben a Mecsextrém Parkot, de az más kategória.) A környék valóban szép, kirándulók kedvencei közé tartozik, de ki tudja meddig lesz ilyen. Ugye be akarják építeni ezt is az újgazdag köcsögök... (a Vidámparktól nem messze lévő állatkert "áthelyezése" épp tervben van, h oda is házak kerüljenek)
Amúgy meg, a park melletti kis útról, ami a kilátóhoz vezet (pécsiek tudják miről beszélek) félhomályban az óriáskerék kellemes Prypiat feelinget sugároz magából ;)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.28. 12:34:13

ha már úgyis Pécs:

index.hu/tech/hardver/loptak1028/

"Értékes, speciális kártyákkal felszerelt, öt év kutatási adatait tároló számítógépeket loptak el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Biofizikai Intézetéből"

Lithium78 2008.10.28. 12:34:15

Ha már az állatkertnél tartok... Pár éve újították fel, de úgy is rémes. A szerencsétlen állatok egy jó része rémes körülmények között van. Kicsi a hely, rossz a színvonal, és sorozatban történnek a balhék, amiknek term. az állatok isszák meg a levét.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.10.28. 12:45:03

Debreceni vidámpark is hasonló cipőben jár

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.28. 13:11:48

Az összes vidéki vidámpark hasonló.
Anno még Pécsen volt Li-2-es is ( meg talán Szegeden meg Debrecenben is), a jegyszedő néni büszkén magyarázta ( be lehetett menni :) ), hogy ez egy bombázó volt a háború alatt. Azt hiszem, valamelyik vidámparki gépből lett a repülőképes csoda.:)

Mazsa- 2008.10.28. 13:19:15

Pécs fejlődéséről: jópár éve épült a belvárosban egy Árkád. Ennyi.
Persze még történnek dolgok a városban. Például épült egy iszonyat gusztustalanul kinéző Expo Center, amit senki se tud miért, minek, mi célból. De még említhetném, hogy belvárosi, esetleg állami tulajdonú ingatlanok cserélnek gazdát/vesznek ki bérbe fillérekért, vagy hogy számtalan ultramodern vendéglátó egység nyílik nap mint nap, majd egy idő múlva bezárnak, ki tudja miért...
Aztán itt van nekünk ez az EKF. Ebből mi eddig csupán annyit érzékeltünk, hogy lebuldózereztek egy diszkót, ahol majd elvileg épül valami.
Majd idejön sok külföldi (elvileg), szörnyülködnek kicsit, hazamennek, mi pécsiek szégyenkezünk, pár ember meg nyugodtan hátradől, hogy "na ezt is megúsztuk lebukás nélkül", és megy tovább az élet.
Ja, állítólag jön ide valamilyen autópálya is, de itt a városban már olyan pletykák keringenek, hogy először leásnak Japánig ás vissza egy alagutat, úgy jön ide.

ikszD 2008.10.28. 13:24:41

Nem kötekedésből, de IL-2.

REPARATUR 2008.10.28. 13:29:07

ezek a mocskos cigányok. Hihetetlen, hogy semmi sem szent nekik

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.28. 13:47:20

Maga szerencsétlen. Az Il-2-es csatarepülőgép volt, túl sok ép példány nem lehet belőle, pár darab.
Ez Li-2 a DC-3-as licensze alapján.

binike 2008.10.28. 13:48:57

kb másfél éve élek itt Pécsen és nem is tudtam hogy van itt vidámpark :D a képekből itélve nem is nagyon bánom hogy nem mentem el oda ... és most ahogy állnak dolgaim nem is fogok eljutni oda ... én is azon emberek táborát fogom erősíteni aki boldogulása miatt elhagyja a város ... ez itt egy halott város ... van összehasonlítási alapom. 3 régióban éltem idáig de ez volt a legrosszabb

jpmjpm 2008.10.28. 13:51:52

Szerintem az szerzők véletlenül egy időalagútba kerültek. :)

Nem hiszem el, hogy Európa Kultúrális Fővárosa ilyen szintű vidámparkot tud felmumtatni. Milyen lehet ott bármi?

Lithium78 2008.10.28. 14:26:06

binike: ha csak1,5 évet éltél csak itt, akkor még nem tapasztalhattál meg mindent ;D

bög 2008.10.28. 14:34:15

hát gyerekek... visítva röhögtem némelyik képen (pl "óriás"kerék, az a három színes medvés lófasz, az "új" dodgemek, a super kecmec romjai). remélem a turisták is így értékelni fogják

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.10.28. 14:36:49

dübörög a pécsi puma? Komolyan, ez a pecs lesz az orszag vicce. ujabb eges.. Es elnyerte salzburg elol a cimet es a lehetoseget. :)
Nembaj, meg ketto ilyen elnyert es meg nem valositott palyazat az eutol es mar indulnunk sem kell.
Ismerem salzburgot, pecsen regen voltam.
De az akkori emlekeimhez kepest is sokkal szebb hely Salzburg.

Hatmeg olvasni ezt a sok negativ dolgot rola..
Felkapott ciganykozpont lett... persze a rendorseg meg nemtesz semmit.

bög 2008.10.28. 14:43:28

egy újabb gyöngyszem, büntet ez a poszt: "hagy némi kívánnivalót a park technikai felszereltsége "
a csávó új értelmet ad az eufemizmus kifejezésnek.
dodgemben meg tilos volt az ütközés? és akkor mit csinálsz benne? mész körbe-körbe, szigorúan a menetirányban? magasságos ég

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.28. 14:50:16

Ez a medvés játék mi lehet? beleül a lurkó, oszt kirázza belőle a vattacukrot ...

Bög, a durva képek a Velveten vannak ..először azt hittem, hogy egy 20 éve bezárt parkba osontak be ... de nem, él és virul a Vidámpark!

Mertcsak 2008.10.28. 14:55:34

Hát szerintem ezt a "csoda"parkot szépen hagyták lepukkanni,aztán majd eladják ingatlan beruházásra a területet.
Siralmas b+!

Perverzsrac 2008.10.28. 15:02:20

bög: A dodgem ha jól emlékszem alapvetően pont arról szólt, hogy KERÜLD KI! vagyis ne ütközz senkivel. Csakhát parasztországban módosultak a szabályok. Itt a rombolás a lényeg...

Perverzsrac 2008.10.28. 15:03:37

Ez a szuper kecmec felcsigázta érdeklődésemet:) Retro park....nem értitek a lényeget szerintem:)) Lemész és egy utazást kapsz a halott szocializmusba:) Ennyi

Lithium78 2008.10.28. 15:04:51

"durva képek a Velveten vannak ..először azt hittem, hogy egy 20 éve bezárt parkba osontak be ... de nem, él és virul a Vidámpark!"

toljak fel még pár fotót a parkról? ;D

Lithium78 2008.10.28. 15:15:46

Perverzsrác: A kommunista szellem vasútja a Tanuból? ;D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.28. 15:51:40

Lithium78 2008.10.28. 15:04:51

persze :-))

bög 2008.10.28. 16:00:08

hu zero kösz hogy szoltál, a hullámvasúton megint felsírtam.
perverzsrác: lehet, hogy az a lényege, a név legalábbis erre utal, de az úgy uncsi.

ikszD 2008.10.28. 16:44:16

Őrnagy Őrnagy
Én kérek elnézést. Még egy náci is tévedhet.

kacsa! 2008.10.28. 20:27:32

Olyanok ezek a képek, mintha az englishrussia-t olvasnám... Talán át kellene az egészet nevezni "Back in the 70's" parkká, már kész is van, felújítani sem kell!

LvB 2008.10.29. 08:21:06

És még a szarért is fizetni kell.

U.i.: Innen már csak Jigsaw hiányzik... Egy játékot akarok játszani, a neve szocialista vidámpark.

süti beállítások módosítása