Skip to content


       Szűrés lista

Nagycsécs az új Olaszliszka?

Nagyon nehéz bármit is mondani arról, ami éjjel Nagycsécsen történt. Nem is foglalkoztunk volna az esettel, amely egy szörnyű bűncselekmény, ha tisztelt politikusaink és roma vezetők nem szállnak rá az esetre, mint az éhes dögkeselyűk. Miért kell egyből összevissza nyilatkozni? Miért nem lehet egy kicsit csendben maradni?

Egyelőre annyit tudunk, van 2 meggyilkolt magyar állampolgár. A tettes(ek) után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség. Akiknek személye a jelen pillanatban teljesen ismeretlen. Mint ahogy az indíték is az.

Nos nézzük sorban, mik történtek ma:

1, Mohácsi Viktória hazarepült azonnal Brüsszelből és már a helyszínen nyilatkozott.
Vajon Mohácsi az Európai Unió minden egyes tetthelyére azonnal odautazik, ahol romák az áldozatok? Vagy csak Magyarországot tiszteli meg ezzel a kitüntetett figyelemmel? És ahol magyar az áldozat, de roma az elkövető? Oda már -gondolom- nem siet ilyen sebbel-lobbal ...



"Mohácsi Viktória arra hívta fel a figyelmet, hogy 6 hónappal ezelőtt Faddon elkezdődött egy támadássorozat a cigányság ellen, és azóta több településen folytatódtak. Több jel is arra utal, hogy szélsőséges csoportok követték el ezeket a támadásokat és az "akciók" után minden településen felvonult a Magyar Gárda. Ezekben a támadásokban - ahogyan azt Mohácsi Viktória megfogalmazta - a "kopaszok" cigányholokauszttal fenyegettek. Mohácsi Viktória nehezményezte, hogy ebben a támadássorozatban a rendőrség nem vizsgálja, sőt kizárja a rasszista indítékot."

Ha "sejted" kik voltak a támadók, miért nincs meg egyik esetben sem a tettes? Amikor a teljes Gárda és a radikális szélsőségesek le vannak hallgatva, lásd a Nyugatinál lekapcsolt "bombaszállító autót" október 23-án? Vajon az uzsora-maffia is ugyanilyen energiával van lehallgatva, megfigyelve, kedves Mohácsi? Vagy a rendőrség esetleg meg van kicsit "vesztegetve"?

2, Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom borsod megyei elnöke:
Dancs úr a reményét fejezte ki, hogy nem etnikai indíttatású támadás történt, de egyelőre a jelek az ellenkezőjére utalnak. A nagycsécsi esetet az olaszliszkai eset tükörképeként jellemezte.

Nagycsécse lesz a roma Olaszliszka? Máris íródnak a koncepciók, tényállástól és nyomozástól függetlenül? Biztos, hogy ez így szerencsés?

3, Kovács Tibor, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese és Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízott:
"
Az MSZP-frakció elfogadhatatlannak tartja, ami a Borsod megyei Nagycsécsen történt, és kezdeményezi, hogy az Országgyűlés emberi jogi bizottsága ítélje el a történteket.  Az MSZP-frakció megdöbbent és elfogadhatatlannak tartja az ilyen támadásokat, függetlenül attól, hogy magyar vagy valamely kisebbséghez tartozó embereket ér."

Az emberi jogi bizottság minden gyilkosságot elítél? Vagy mire fel a diszkrimináció? Ha a bűncselekmény áldozata nem roma, akkor is elítélik a történteket? Elítélték már a vasárnapi szlovákiai magyarverést? Elítélték már a 2006 október 23-i rendőri brutalitást?

4, Lakatos Attila, borsodi cigányvajda:
Szerinte nincs köze  Magyar Gárdának a támadáshoz, de találgatásokba nem bocsátkozott. "A legfontosabb, hogy az elkövetőket a rendőrség minél hamarabb fogja el."

A nap egyetlen korrekt nyilatkozata, szégyen a többiekre nézve!

Azt miért nem kérdezik meg Mohácsi meg a többi helyszínen nyilatkozótól, hogy ilyen házban laknak a gyerekek? Hogy miért olyan kurva nehéz levágnai a fél méter gazt? Hogy miért nem sikerült répát elültetni a roppant nagy telken?


Hogy lakhat - ha jól számolom - hét gyerek ilyen körülmények között?

















Méteres gaz, EU-s toalett: 





























 Videó:
 

(Az egyszavas és jelzős szerkezetes kommenteket ki fogom törölni. Korrektül, vagy inkább csak ne is írj semmit.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr54747633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hgyurika 2008.11.03. 16:53:01

Rosszul számolod, nyolc puja van a képen, akiknek meghosszabbították az őszi szünidőt, és amúgy is otthon tanulnak éppen.

Megint ugrik mindenki, mint Patai Józsikára annak idején...Amikor meg kiderül a számukra kedvezőtlen igazság, mindenki kussolni fog...

Az összes nyilatkózó költözzön ki egy hétre oda, aztán mikor megfenyegették őket, ellopták a ruhájukat, akkor legyenek nagy fajvédők.

Horizont 2008.11.03. 17:07:38

Azt jelezték úgy néz ki az uzsorakölcsön van a háttérben.Természetesen ne öljenek embert se romát se senkit.De ezek az idióta barmok nem tudnak egy kicsit várni? Amíg valami kiderül! Sajnos túl sok gyilkosság történik hazánkban!Mindegyiket így kezelik? Mohácsi leutazott azonnal Olaszliszkára is?
Milyen országban élek én??? Milyen vezetőink vannak? Milyen romapolitika folyik itt?? Kiemelt helyen kezelnek minden romát? Miért? És az én jogaim? Engem ki védelmez????Nem vagyok cigány akkor a hatalom szarik rám???

Spielberg 2008.11.03. 17:08:50

A település neve: Nagycsécs. Nem Nagycsécse.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.03. 17:14:10

@ Spielberg

Köszönöm, javítottam!

Golbuh 2008.11.03. 17:14:22

Több probléma is felmerül számomra e kis videóval:
Első: Hogy van az, hogy Nótár Zoltán, az Igrici kisebbségi önkormányzat vezetője nem tudja, hogy kia Vajda, SŐT, azt sem tudja, hogy egyáltalán VAN. Ez valahogy nekem annyira tükrözi azt, hogy miért ilyen a helyzet. Mert azok akik meg tudnák oldani az ilyen dolgokat, azt sem tudják, hogy kik azok akikkel együtt kéne dolgozni!
Ha valaki hozzám vágja, hogy mit értek én hozzá, igaza van, (szerencsére) én nem születtem ebbe
bele.

Kettő: De akkor is, nem pénz kérdése az, hogy mennyi szétdobált szemét van a kertben. Nem pénz kérdése az, hogy valaki legalább egy picit rendbe tartsa a dolgait. De fülbevalóra volt pénz...

Három: nemrég volt videó, hogy egy roma családtól elviszik három gyereküket. Sokat gondolkoztam, hogy ez megoldás-e. A végén arra jutottam, nem. De ez a kisebbik rossz, így legalább a mi adónkból tényleg az ő nevelésükre megy a pénz, nem biztos, hogy anya-apa issza el. Tehát Csatlakozva Zero-hoz, lehet hagyni, hogy nyolc gyerek ilyen körülmények között éljen?

borsikm 2008.11.03. 17:16:06

Olaszliszka, ugyanmár...

Cigány ölt cigányt uzsoratartozás miatt, ebből próbálnak meg ismét gusztustalanul rasszizmust faragni. Mint a mortimeres-jáuzsikás késelésből.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 17:19:11

Nem tudom miért csodálkozol, itt 1989 óta náciveszély van, már Grósz Karcsi is megmondta: közeledik a fehérterror! (youtube-on találtok videót is)

Amíg politikailag hasznot hoz, addig az a mentalitás lesz érvényben,hogy alapból mindenféle, etnikum elleni támadás a nácik lelkét fogja nyomni, illetve aki mást mond, annak bizonyítania kell ennek ellenkezőjét!

Az emberek teljesen érthető okokból ösztönösen összezárnak, ha másokat kiírtani akaró csoportokról hallanak.

A bal oldali pártok (mivel öndefiníciójuk szerint eleve nem lehetnek rasszisták) előszeretettel használják is ezt a lélektani fegyvert.
Meglátásom szerint ez a fajta stratiégia nemcsak káros a társadalmunkra nézve, hanem veszélyeket is hordoz magában... a farkast kiabáló kisfiú történetét azt hiszem mindannyian ismerjük.

Az azonban biztos, hogy akár rasszista támadásról van szó, akár nem, amíg a rendőrség nem fogja el a tetteseket, addig bizony megpróbálják majd szélsőséges akciónak beállítani, pont mint a Mortimer ügyet.

(A fenti esettől eltekintve írtam a kommentemet, nem tudom és nem is tudhatom, hogy konkrétan mi áll az ügy hátterében, ezzel kapcsolatban találgatásokba sem szeretnék belemenni.
Remélem, hogy elkapják a tetteseket, abban is nagyon bízok, hogy nem pusztán etnikai okai voltak a támadásnak.)

Johnson Doe 2008.11.03. 17:19:48

Én már szinte várom, ahogy ezek a méteres hullámok majd csendesen elülnek, ha esetleg kiderülne, hogy az elkövetők is a kisebbség sorait erősítik. Szép kép, ahogy Mohácsi Viki lesütött szemmel, fütyörészve visszasompolyog Brüsszelbe, és az ég egy adta világon SENKI nem fogja feljelenteni közösség elleni izgatás miatt, amit alighanem megvalósított a szép beszédével.

Lova 2008.11.03. 17:21:49

Etnikai paranoia. A magyar politikusoknak rossz a lelkiismerete és még a cigánygyűlölet legkisebb jelét is el akarják kerülni ezért mindenre azonnal hülyeségeket nyilatkoznak.
A roma politikusok meg a maguk igazát akarják bizonyítani ezért mindenre azonnal hülyeségeket nyilatkoznak.
Csak a hangulat az keltődik rendesen.

Az "önmérséklet" szót hallotta már valaki ezek közül?

110/800 2008.11.03. 17:26:11

Optimista! elkaptad a gondolatot:
"...ne öljenek embert se romát se senkit..." :D

egyébként a jó kurv* anyját ennek a mohácsinak, takarodjon el a picsába, ne ugasson bele semmibe.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.03. 17:30:53

Amúgy meg Nyakó Istvánt szeretném idézni, aki már szinte napi rendszerességgel nyilatkozza egy újbbb szoci letartóztatás kapcsán, hogy "Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme" és "Amíg a bíróság ellen nem ítéli jogerősen ..."

Nos, hány jogerős bírósági ítélet van már ilyen ügyekben? Nulla

Hány Gárdista ellen van jogerős bírósági ítélet bármilyen cigányellenes támadás eset kapcsán? Nulla

Akkor miről is beszél Mohácsi Viktória?

Még akkor sem nyilatkozhat ilyeneket, ha esetleg lesznek gyanúsítottak ....mert a bíróság még simán felmentheti őket !

Johnson Doe 2008.11.03. 17:35:25

Zero: egy normális jogrendben Mohácsi kisasszony teljes vagyonát elperelték volna már becsületsértés és rágalmazás miatt. Itt nálunk... inkább nem is részletezném.

DArchAngel 2008.11.03. 17:35:56

Mohácsi miért repült haza? Ennyi pénzünk van utaztatni?
B+, megöltek két embert, akik minden valószínűség szerint azért erre biztos nem szolgáltak rá. Erre minden átkozott politikus rohan nyilatkozni, a saját rohadt malmára hajtani a vizet, szítani a feszültséget.
Belegondoltak, hogy valamelyik idegesebb roma-banda esetleg halálra ver ma este valakit a felelőtlen nyilatkozataik miatt. Bár... Hol érdekli ez őket?
Az ő villáikba úgysem törnek be, Mohácsi is visszahúz Brüsszelbe az esti géppel tovább szolgálni demokráciánkat a sokcsillagos szállodából.
Piszkosul tudom utálni, ahogy ezek a férgek a maradék épebb eszű embert is megpróbálják egymásnak ugrasztani, nehogy kiderüljön, hogy csak annyit értenek a politikából, hogy csalni, lopni, hazudni kell.

Horizont 2008.11.03. 17:37:22

Még csak annyit szeretnék tudni kinek a pénzén röpköd ide - oda Mohácsi Viktória???

Aaronka 2008.11.03. 17:41:05

Ha meg kiderül, hogy cigányok ölték meg őket tudjátok mi lesz a Mohácsi-Kolompár reakció?
-Jó, jó, de a gárdisták is lehettek volna!!!

derelyegrádi szellem 2008.11.03. 17:48:34

Optimista

Szerinted?

De én azt hiszem ezzel az esettel pont úgy fel fognak sülni mint a jauzsika sztorival. Persze majd ha így lesz úgy fognak eljárni, mint annak idején a Magyar Hírlap (akkor még full szdsz lap), mikor kiderült, hogy nem a szkínhedek verték bele a fiatalember fejét a kikarakatba bősz zsidózások kíséretében, mint ők írták,hanem bebaszcsizva az áldozat fejelt bele. Ja, hogy nem úgy történt, semmi elnézést meg ilyesmik, mert történhetett volna úgy is, mert rasszizmus van...

Régi trükk, új szereplőkkel. Mindenesetre van hozadéka is jauzsika ügyének, mert Gyurcsi mán óvatosabb egy kicsit, úgy tűnik.:)

derelyegrádi szellem 2008.11.03. 17:50:26

Úgy látom aaronkának is jó a memóriája...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.03. 18:16:06

Szerintem Lakatos Attila alapítson pártot. Szavaznék rá, hogy Lakatos Attila legyen a miniszterelnök, halálosan komolyan mondom.

Attila Lakatos 4 prim3minist3r!

a többinek meg maschinengewehr.

Spielberg 2008.11.03. 18:33:53

Dancs Miskát lassan elítélik, mert ellopta a dzsipók pénzét (kb. 80 millát)
Elég hiteles ember ez is...
A rendőrök szerint vsz. "kamatos-pénz" ügy.

A Nádipocok 2008.11.03. 18:37:30

A képen nyolc darab puja található, egyébként.
Ez az egész cigányosdi csak a kormány malmára hajtja a vizet. Tulajdonképpen be kell dobni a köztudatba, hogy "biztosan a szemétnácik ölték meg Józsit és Pistát" és már is lehet a kölcsön, szlovákia és a többi éppen aktuális igazi problémáról beszélni. (Félre ne értse senki, egy kettős gyilkosság is probléma, sőt, jóval több annál, de ha cigány cigányt öl, az nem nagy hír.) Arra nem úgy ugrik a nép....bezzeg, ha a szemétnácik ölik meg a cigányt! "Zászlót égetnek a követség előtt, etnikai gyilkosságokat követnek el....huhúúúú...emberek!!! Hát nem a kormány és a képviselők itt az ellen, hanem a NÁCIK!!"

A Nádipocok 2008.11.03. 18:38:12

...bocsánat, helyesbítenék...a puják száma kilenc.

A Nádipocok 2008.11.03. 18:39:58

Magamról meg csak annyit, hogy hónapok óta olvasom ezt a blogot. Nagy igazságok vannak itten. Jók a hozzászólások, csak sok a náci!:)
A közigazgatásban dolgozom, egyébként. A 13.havis cikken eléggé megoszlottam. Hogy offuljak, nemtom, itten lehet e ilyet..

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2008.11.03. 18:41:08

Mohácsi-félék algoritmusa:
Ha öltek:
Ha cigányt: RÁÁÁÁÁÁÁSZISTÁÁÁÁÁÁ! NÁÁÁÁÁÁÁCÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!
Ha magyart:
Ha cigány a tettes: Szegíny szegíny mélynyomorban ílő megílhetési bűnöző, biztos az íhség vitte rá, gyorsan adjunk neki még több segílykét!
Ha nem: -

Droid, de komolyan... egy kb. hatsoros programmal le lehet írni az agyműködését.
Egyébként 90%, hogy valami uzsorás nyíratta ki őket. A rendőrség kapja el a gyilkosokat és a felbujtókat és csukja le őket egy életre, akkor meglátjuk, hogy mi volt az indíték...

dr.justice 2008.11.03. 18:44:01

A konkrét ügytől függetlenül, de a témához kapcsolódóan csak annyit szeretnék mondani, hogy az úgynevezett jogvédők azt szemérmesen elhallgatják, hogy a cigányok elleni támadások elkövetői legtöbbször szintén cigányok.

kill004 2008.11.03. 18:44:04

Ha uzsorás buli volt, az emberek leszarják: egyik cigó kinyírta a másikat (vállvonogatás)

Ha magyarok csinálták az emberek ( -52 jogvédő) leszarják: kettővel kevesebb.(vállvonogatás)

Vagy rosszul gondolom?

moRtiZ 2008.11.03. 18:46:11

Ezt nem is lenne erdemes kommnetalnom. Sajnalom a ciganyokat, ha kiderul semmit nem tettek, es tenyleg faji alapon likvidaltak oket.

Vajon mikor ternek eszhez a politikusok, hogy rajojjenek ez az elszaporodo ciganybunozes miatt tortenik? :O Szerintem ezek soha.

A Nádipocok 2008.11.03. 18:46:29

kill004!
Ha megfelő mennyiségben nyomja a média, hogy ez egy nyílvánvalóan rasszista támadás volt, akkor nem fogják leszarni. Illetve, leszarják, persze, de hüledeznek rajta egy sort, hogy ej-ej valóban egyre több itt a rasszista disznaj!

A Nádipocok 2008.11.03. 18:49:34

...hozzátenném, nem vagyok rasszista. Sőt..van a családban rendőr is és cigány is!

kill004 2008.11.03. 18:52:13

A Nádipocok:Persze, persze, de én azt mondtam, amit az átlagember VALÓBAN érezni fog.

A Nádipocok 2008.11.03. 18:52:46

Jah...és azt is hozzátenném, hogy bárki követte el a gyilkosságokat és a gyújtogatást, azt fel kellene akasztani!

A Nádipocok 2008.11.03. 18:54:57

kill004: szerintem az átlagember azon hírek 90%-át leszarja, ami nem ténylegesen őt érinti. (pl. dugó a városban és hasonlók)

moRtiZ 2008.11.03. 18:56:46

Nadipocok igazat adok, kiveve a bizonyitott onvedelmet. A tolvajoknak pedig elsore le kellene vagni a labukat. Azert a labukat, mert hatha megjavulnak es dolgozni kezdenek, amit ket kezzel lehet. Masodikra ott is kivegzes. Rablasert szinten kivegzes. Komolyan csokkenne a bunozes. Bar ha kurvara tolerans akarnek lenni, akkor a kitoloncolas is jo megoldas lenne barmilyen "komolyabb" bunre.

kill004 2008.11.03. 18:58:53

A Nádipocok,

Ezt mondom! Akihez eljut a hír, kb. leszarja.
( de már annyit szaroztam, hogy inkább abbahagyom) :-)

A Nádipocok 2008.11.03. 19:00:47

moR10:
Te loptál már? Mert én igen. Igaz, 14 éves kamasz voltam, nem volt rá szükségem (boltból csokesz), de jó heccnek tűnt anno.
Akkor most vágták volna le a lábam/kezem?

Hetfield 2008.11.03. 19:03:04

A Nádipocok 2008.11.03. 19:00:47

Tegyük fel máshogy a kérdést: ha te tudod hogy levágják kezed/lábad a lopásért, akkor is megteszed?

A Nádipocok 2008.11.03. 19:03:31

Sajnos, ha ilyen hard ítélkezés lenne, az csak oda vezetne, hogy sokkal durvább bűncselekményeket csinálna meg az adott réteg, nem egy bringát vagy 20 kg krumplit lopna, hanem bemenne és gyilkosság árán is megszerezné, azt a 100-120.000 ft-ot. Elvégre ha mán kockáztat....

A Nádipocok 2008.11.03. 19:04:11

Hetfield:
Ott a pont....biztos vagyok benne, hogy nem.

A Nádipocok 2008.11.03. 19:07:37

...ugye az ukrán bűnözőkről elterjedt sztereotip. Kegyetlenek, vadak, stb. Tudjátok, nagyrészt ez minek tudható?! Mert ott a börtönök annyira kemények, hogy úgy vannak vele a népek, hogy oda bekerülni = a halállal. Tehát kockáztatnak...sokkal jobban.

moRtiZ 2008.11.03. 19:07:53

Nadipocok. Azt hiszem Afganisztanban vagy valami arab allamban mukodik a dolog. Akit elkapnak lopason az bunhodik. Lehet hogy jo hecc, de utana mar nem. Azert csak meggondolna az ember hogy milyen bunt kovet el. Mindenesetre az eroszakos cselekmenyeket MINDENKEPP SOKKAL SOKKAL durvabban kellene buntetni, es tenyleg olyannal ami elrettent.

A Nádipocok 2008.11.03. 19:12:52

Igaz...bankot rabolni is simán bemennék, (persze nem ölni azt nem) ha mondjuk tudnám, hogy az ellopott 500m ft-ért csak fél évet kapok, ha elkapnak.

A Nádipocok 2008.11.03. 19:20:47

Azért abban nem vagyok biztos, hogy azokban az országokban, ahol mondjuk dupla olyan súlyt érnek a büntetések, mint nálunk, fele lenne a bűnözési mutató....

Kisangyal 2008.11.03. 19:43:36

"Szerintem Lakatos Attila alapítson pártot. Szavaznék rá, hogy Lakatos Attila legyen a miniszterelnök, halálosan komolyan mondom."

Respect az öregnek tényleg, de azért túlzásokba ne essünk! :)
Különben is, nálunk úgy megy minden mint a legényanyában: akár milyen okos ember kerül abba a bizonyos székbe, mind hülyül megfele...

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.11.03. 20:03:49

10-en vannak a képen mer a háttal állónak is van a kezében egy kölök látszik a feje

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 20:15:09

Viktória drága! Miért nem vitte magával Brüsszelbe a család többi részét (10?)? Pedig igazán rájuk férne egy kis pihenés! (Miután is?) A pécsi cigó balhé után miért nem futott haza, kioktatni a rokonokat, hogy ilyet nem illik? Jönnek a EP választások, látszik!!!!!!

gnu 2008.11.03. 20:23:09

Pécsi vagyok. Csak annyi kérdésem lenne, hogy Mohácsi Viki hányra jön le hozzám, hogy a Color Cafet ért támadás áldozatainak lelki támogatást adjon?

gnu 2008.11.03. 20:24:13

Bocs, hozzánk....

lepratelep 2008.11.03. 20:46:20

Azert, ahogy kollega mondja, jo vigyazni az ilyen megmondo vajda-felekkel. Pont azt csinalja, amihez a ciganyok legjobban ertenek: adott pillanatban azt mondani, amit a gadzsok hallani akarnak.

Hetfield 2008.11.03. 20:53:29

De Lakatosban pont az a jó, hogy azt mondja amit mi akarunk végre hallani, és amitől a cigányok félnek!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.03. 21:16:25

Most komolyan, Mohácsitól mi mást várhattunk volna?

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.11.03. 21:41:26

Rágjuk, rágjuk, egyfolytában rágjuk.
Ilyenkor Mark Twain (Samuel Langhorne Clemens) jut eszembe, aki azt mondta: Mindenki beszél az időjárásról. Miért nem TESZ már valaki róla?

Sloane (törölt) 2008.11.03. 22:19:12

Pár nap és kiderül majd, hogy két cigány család egymás közti leszámolása volt az egész, a sok fasisztázó persze nem fog önkritikát gyakorolni, hanem várja, hogy egy jót fasisztázhasson megint. PEdig ha valaki igazi nácikat akar nézegetni, akkor menjen Szlovákiába, ott kormányon vannak.

Higany 2008.11.03. 22:25:29

Amikor kb 2 hónapja apukát és a kislányát lőtte le egy volt alkalmazottja, akkor miért nem tartotta pl az MSZP frakció " elfogadhatatlannak [...] az ilyen támadásokat, függetlenül attól, hogy magyar vagy valamely kisebbséghez tartozó embereket ér."
A dolog jelen állásában ugyanolyan szimpla gyilkosság, mint az volt, a "rasszista indíték" is csak vélelmezhető, bár nehezen hihető.

Mellesleg Mohácsi Viki hol volt amikor pl. Olaszliszka történt, vagy pl. a múltheti Pécsi eset kapcsán, meg úgy egyáltalán, az országot elárasztó cigánybűnözés vonatkozásában miért nem érezi fontosnak kiállni és tenni valamit a helyzet megoldása érdekében? Vagy ez az ő megoldása? A helyzet konzerválása, sőt, a probléma mélyítése?!?

Higany 2008.11.03. 22:42:29

Mellesleg sajnos a Mortimer ügy is úgy maradt meg a köztudatban, hogy szegény ártatlan Józsikát a szemétnácik kibelezték a buszon. Pedig ő kezdett gizdáskodni és a kardszúrást a következő Darwin-díjas mondat előzte meg, amikor meglátta, hogy a srácoknál nagyobb bökő van, mint az ő bicskája: -Miért, mit csinálsz, leszúrsz?
Le. Amikor először hallottam a hírt, vmi ZH-ra készültem és háttal ültem a TV-nek, csak hallottam amit mondtak. Az elhangzottakból azt szűrtem le, hogy Józsika egy 8 év körüli csillogó szemű törékeny kis nebántsvirág. Nem kicsit meglepődtem, amikor megláttam róla az első képet...

Higany 2008.11.03. 22:46:10

"Este G. Robin Attilával találkoztam, Mortimer harcostársával, vagy nem is tudom, minek nevezzem. A tüntetésrõl beszélgettünk, meg a cigányokról általában, aztán a buszos balhéról. Nos, az elsõ kézbõl, tõle kapott beszámoló szerint Patai "Ártatlan Kisangyal" Józsika pillangókéssel közeledett a szerepjátékosok felé, mire Mortimer felkapott egy pajzsot és a kardot, és figyelmeztette, hogy le lesz bökve, ha itt erõsködik. Józsika nem hitte, ezért demonstrálni kellett. A demonstráció kicsit erõsre sikeredett, mert a penge átment a puhos testén, és amikor megtántorodott, nekiütközött valaminek és elhajlott a kard vége. Így, lehajlott heggyel húzta ki belõle Mortimer, minek következtében rettentõ bélszag támadt a buszon, Józsika meg leült elgondolkodni azon, ki is az élet császára. " --> blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20050525.html

Perillustris 2008.11.03. 23:27:47

Ha eltekintünk a legvalószínűbb magyarázattól, miszerint uzsorások "tették helyre" a környék adósainak hozzáállását a tartozásaik rendezéséhez, akkor marad a legegyszerűbb kérdés, amit a Rendőrség is elsőként szokott feltenni: kinek állt ez érdekében?

Bezuhov. 2008.11.03. 23:39:28

hehe...tudtam, hogy itt rögtön megtudom a frankó igazat az eseménykről..... mind a vonatbalesetnél :)

peinlich!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.03. 23:55:29

@ Bezuhov

Miért, te tudod, hogy mi történt?
Senki sem tudja ....

Bezuhov. 2008.11.04. 00:06:23

érdekes, akkor lehet félreolvastam valamit:

borsikm · abszurdisztan.freeblog.hu 2008.11.03. 17:16:06
"Cigány ölt cigányt uzsoratartozás miatt, ebből próbálnak meg ismét gusztustalanul rasszizmust faragni."

A többi észlényt nem idézném, mert
1: csipás szemmel már nem látok olyan jó így éjféltájt
2: Sedux bácsi megint megró a sok idézőjelért

De további Jó éjszakát! Aztán ablakokat jól becsukni, mert jön a Mohácsi neveztű mumus ..hujujuj ;))

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.04. 00:18:13

Azért milyen eséllyel jönne be borsikm tippje? (Úriember bizonyos oddsnál már nem fogad(-:)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.04. 00:20:11

...ps: utána nem ér azt mondani, hogy "kiragadott, egyedi eset" és semmi köze a norvég mivoltukhoz.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.11.04. 04:07:06

Lakatos úrtól még anyit beírhatsz:
-Ez az amire aztndtam polgárháború

Johnson Doe 2008.11.04. 06:50:24

Bezuhov-Bezuhov: megint csak a magas-labda? Ejnye, nem azt mondtad, hogy roma-témákat érintő kérdésekben nem szólalsz fel? Elnézést, benéztem: ez rasszista kérdés, ebbe bele lehet.:-). Még mindig szívesen látnám a kommentjeid a tökéletesen egyértelmű roma-ügyi esetekben, de tudom, ne is mondd, ott csak a fröcsögés megy... ejnye.

rolika 2008.11.04. 07:40:47

áááh, inkább nem is írok semmit, úgyis ki lennék moderálva, meg egyébként is leírtátok előttem, csak én csúnyábban fogalmaznék...

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 08:52:53

Ezt a ribit az az aprócska tény nem zavarja, hogy legutóbb is kiderült a cigány uzsoramaffia volt az elkövető ...

jozicsenko 2008.11.04. 08:53:41

reggelt!

mióta fenn van, de index nem jött, vajon miért? :-)

két ember meghalt, de sajnos ugyanaz van, mint Józsikánál, feljebb: az okosok ahelyett hogy cselekednének, azonnal a másikra (=fidesz és a többi náci) kenik:

a rendőrök cselekednének, de ugye amikorra bármi eredményük lesz, addigra Magyar Gárda és a nácik lesznek a bünösök (ahogyan a közelmúlt 3-4 hasonló esetnél -igaz ott senki sem halt meg)

még egy pár kérdés: vajon miért van az, hogy aki ismeri a hasonló eseteket, azonnal uzsorára gondol és nem a magyar gárdára?
A borsodi és a gemenci polgármesterek amikor ezek ellen felléptek (=munka programmal, rendőri feljelentésekkel, a megtámadottak védelmével, stb), azonnal nácik lettek ők is? (pl monoki polgmester)
a reakción Kinai Kálmánék kifiguráztak egy magyar narancsos egotripet: a magyar náci, a cigány áldozat?
egyáltalán: aki nem budán él és bölcsész, azonnal náci? :-)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 09:45:58

kicsit off:

ok, uzsora. van két fajtája. Illegális és Legális.
Az illegális témáját nem kell vesézni - gondolom - hiszen Draskovics miniszter úr minden bizonnyal már olajos ronggyal kenegeti a vasöklét, amivel majd lesújt a szervezett bűnözés e válfajára. Új magyarország, Új rend, jónapot.

"Uzsora a polgári jog szerint
Nézzük végül, mi minősül a Polgári Törvénykönyv szerint uzsorának! A törvény azt a szerződést tekinti uzsorás szerződésnek, amikor a szerződő fél a szerződés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltűnően aránytalan előnyt kötött ki. Ehhez a törvény súlyos jogkövetkezményeket fűz: a visszatérítést a bíróság a sérelmet szenvedett félnek részben, vagy egészben elengedheti, míg a sérelmet okozó fél a kapott szolgáltatásból az aránytalan előnynek megfelelő részt az állam javára köteles megfizetni.

A törvény itt olyan szubjektív, rosszhiszemű magatartást kíván meg a kölcsönadótól, ami feltételezi a másik fél helyzetének ismeretét és a bizonyos mértékű ártó szándékot, ami az egyszerű extraprofitra vágyó uzsorásokra nem jellemző. Ők egyszerűen üzletemberek, akik szeretnének jól megérdemelt nyereségükhöz jutni. A gyakorlatban így uzsorás szerződéssel a bírósági gyakorlatban eléggé ritkán találkozunk."

A legális fajtája is létezik, szerződésekkel, ügyvédekkel védve, hivatalosan elérhető szolgáltatásként. pl itt.

www.provident.hu/pages/Pelda_Igenyles

Csak mondom, hogy a jelenlegi alapkamat 11.5%. A providentnél akár lazán 200% feletti THMmel dolgoznak.

Önnek nem hiányzik egy törvény, amely megszabná, hogy a pénzintézet által kivetett kamat (vagy inkább a THM) nem érheti el pl a jegybanki alapkamat N szeresét (pl 5-szörösét) vagy abszolútértékben 60%-ra tenni az éves maximális THM-et?

Aki ennél többet akar kaszálni, menjen el feketébe és sújtson le rá a törvény minden szigorával az igazságügyi és rendészeti miniszter minden alárendeltje, nem?

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.11.04. 09:57:24

az a leggusztustalanabb az egészben, hogy ezt a uzsorások megfogják úszni :(

Nzoltan 2008.11.04. 11:49:54

Én az uzsorásokra szavazok mint elkövetők. Nem bírták rávenni őket a kölcsönre. Volt már ilyen.

Nzoltan 2008.11.04. 11:54:37

"De további Jó éjszakát! Aztán ablakokat jól becsukni, mert jön a Mohácsi neveztű mumus ..hujujuj ;))"

Az ne zavarjon, hogy Mohácsit Tegnap az m1 híradóban 5 másodpercen belül cáfolta ameg a rendőrség. :-P

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.11.04. 12:34:46

Nem számít, mi az igazság, a Gárdát már megint belekeverik egy kabátlopási ügybe. Elegendő minden ilyen esetben kiejteni a "gárda" szót, és egy idő után az összes tévéagyú zombi nácinak fogja nézni őket. Így megy ez. Mivel a baloldalon semmiféle összefogást nem tudnak felmutatni (norvégok és nyugdíjasok nem kifejezetten ez a kategória), igyekeznek a "túloldal" szimpatizánsait eltántorítani.
Tegye fel a kezét, aki ezelőtt ezzel nem volt tisztában.

Bezuhov. 2008.11.04. 12:42:20

a prolikat kihagytad te kis jóltájékozott ;))

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 12:54:06

A rendőrség tudja ezt a nagy titkot CIGÁNY MAFFIA a neve felénk is vannak ... nem tudnak velük mit kezdeni itt nemrég előzetesbe vittek egyet, de befenyítették a tanúkat , így kikellett engedniük.
Ez a cigány maffia szedi az adót a csóribb cigóktól állam az államban na meg a szoc.pol. pénzek nagyrésze is hozzájuk vándorolt anno a cigány foglalkoztatásra elkülönített pénzek egy részéről nem is beszélve.
Na a topic jegyzője sem gondolja komolyan, majd a nagymergás főcigány fogja magát feldobni :D na arra vannak a csicskák, akik leülik a sittet cserébe a család kap "adómentességet", vagy alamizsnát. A rendőrség tud ezekről csak itt Magyarországon még mindig gyerekcipőbe jár ez a szervezett bűnözés elleni harc tanulgatja még a rendőrség, ahogyan a megfelelő tömegoszlatáshoz is kellett két év mire egy nyugis október 23.-a következett.

Nzoltan 2008.11.04. 15:34:33

"a prolikat kihagytad te kis jóltájékozott ;))"

Ne felejtsük el, hogy a "legtájékozottabb" címet még mindig Mohácsi Vuktória viseli.:-P

Ombuccmann 2008.11.04. 17:40:45

Nagyon sajnálom őket, szörnyű dolog. Az index videójában nyilatkozó két családtagot viszont kevésbé viselte meg a gyilkosság, mint Mohácsit.

Bezuhov. 2008.11.04. 23:19:33

Most már biztos, hogy nem a gárda vót!!

Ők épp toborzókörúton vannak ;))

holdrablo.blog.hu/2008/10/26/vonajugend

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.11.04. 23:43:21

Ezt a Mohácsi Viktóriát blokkolnám. Gyengém ez a jellegzetesen mediterrán imiddzse.

Geza 2008.11.05. 12:10:25

Tehát mit ad Isten, mégiscsak uzsorások voltak.
Kíváncsi leszek, hogy vajon ezt a hírt is olyan nagy elánnal kürtölik-e világgá, mint ahogy az immáron hamisnak bizonyult rasszizmusra való hivatkozást...

reKorrekt 2008.11.05. 12:22:35

Szemét gárdista uzsorások...

Johnny336 2008.11.05. 12:34:37

Olyan kuss lesz itt, hogy el nem tudjátok képzelni...

Mondjuk a Gárda helyében beperelném Mohácsi Vikit becsületsértésért, illetve hitelrontásért. Ráadásul ezt nemzetközi szinten is megtette. Bíróságnak nem lenne nehéz dolga. Ott a nyilatkozat, hogy "bizonyítékai vannak a rasszista támadást alátámasztandó". Aztán ott lenne a nagypapa, akik megmondja, hogy "tartoztak pénzzel, ezért haltak meg. Nem az első eset a faluban".

Ezek után a bírónak meg kellene kérdeznie: "Kedves Hölgyem, mi volt az a megdönthetetlen bizonyíték? Illetve, ha volt miért nem hozta az igazságszolgáltató szervek tudtára?"

Johnson Doe 2008.11.05. 15:23:45

Mondhatnám, hogy meglepődtem.. de nem. Milyen fura, hogy erről, meg a sűrű bocsánatkérésektől már nem zeng annyira a sajtó, mint a légből kapott állításoktól. mohácsi szépen visszareppen, mintha mi sem történt volna, ha pedig esetleg egynémely roma komolyan bevette volna, hogy itt kegyetlen náci támadás volt, és ezért agyonkalapáltak volna egy-két útba eső magyart, azért sem lesznek felelősek.. Senki. Itt kérem senki nem felelős!

Johnson Doe 2008.11.05. 15:26:13

Ja, és Bezu: esetleg nem kéne megkövetned a (hogy téged idézzelek) "többi észlényt"? Mert magas lóról leröhögni tudtál, de nem úgy lett végül is? Ezért megérte személyeskedned?

Bezuhov. 2008.11.05. 19:09:34

megkövetni?? no és miért?

Talán mondtam is egy szóval, hogy rasszista támadás volt. Nem!! Szóval ezt beszoptad!

Ti mindnre cigányoztok egy sort, aztán vagy bejön, vagy nem! Nagycsécsnél bejött, Monorierdőnél nem! Hopszika.... tényleg! ott megkövette magát innen valaki?? ... Az a sanda gyanum, hogy nem.

van ez így, ugyebár! :)

Johnson Doe 2008.11.05. 19:14:16

Bezu: nem is számítottam más válaszra, megleptél volna. :) Viszont nem azért kéne kicsit visszavenni, mert azt mondtad volna, hogy rasszista támadás, hanem azt, hogy lazán csukóból lehülyézted azt, aki mást mondott, és akinek így utólag nézve: hoppá igaza lett.
Semmit nem szoptam be, mert természetesen azt vetted le a mondatból, amit szerettél volna, amúgy jellemzően.:) Sebajse...

Bezuhov. 2008.11.05. 19:23:15

....akkor helyben vagyunk. Örülök! :)

(Nem is értem miért vannak nyomozók, ha ennyi az intuitív polgártárs hazánkban.Ők egy csettintésre megmondják a frankót, hogy ki volt az elkövető. Mindenféle hülye nyomok nélkül...pont úgy mint ez a hibbant liba, a Mohácsi. Lényegében ugyanolyanok vagytok, mint Ő. Csak más irányból....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.05. 19:48:04

Bezuhov ·

Most az egyszer igazat kell adnom neked .. egy bulvárfülesre ne hivatkozzunk már ... majd ha gyanúsítottak lesznek (akkor viszont megkapod Bezu!)

Horizont 2008.11.05. 20:53:14

Ezt olvastam a Borsodban.Az egyik cigány mondta:
"Februárban szabadultam, mert munkáltatói igazolásokat hamisítottam szegény romáknak, akik azokkal vettek fel kölcsönöket."
Aki esetleg nem vett még fel kölcsönt (a szerencsés) azt tájékoztatom hogy a munkáltatói igazolás nem elég hozzá.
Kell még a két utolsó havi bankszámlakivonat a fizetésről, egy közüzemi számla, ha a fizu kevés akkor kell egy kezes szintén ezekkel a feltételekkel, ha nagy a kért összeg akkor csak jelzáloggal lehet ahhoz pedig kell egy tehermentes ingatlan!
Szerintetek mindezzel rendelkeznek a cigányok?????(közüzemi számla???)
Ha nem akkor hogyan kaphattak hitelt? Hátrányos helyzetük van-e??

kill004 2008.11.05. 21:44:15

Optimista,

Állítólag ügyvéd urak/hölgyek is benne vannak ám a buliban. Pl. szocpol.

kill004 2008.11.05. 21:45:13

lemaradt: és persze 1-2 banktisztviselő.

süti beállítások módosítása