Skip to content


       Szűrés lista

Beakasztanak az oknyomozó újságírásnak

Régóta az a véleményem, hogy azért, mert itt tart az ország, abban szerepe van a médiának és a sajtónak is. Mivel jóformán nincs hazai oknyomozó újságírás, így minden "ügynek" csak a felszínét kapirgálják meg, aztán pár nap múlva már csak kis hír lesz az újság közepén, majd gyorsan el is felejtődik az egész. Pedig ez az ország az oknyomozó újságírás paradicsoma lehetne, nem lenne elég újságíró, annyi "ügy" van. 

Ezért is örülök, ha a Házon kívül (RTL) vagy a Célpont (HírTV) nekimegy valami jó kis témának, és akár hetekig-hónapokig dolgozva egy anyagon végül összeáll az a 15 perc, ami lemegy a TV-ben. Meg kellene jobban becsülni ezeket a riportokat ...

Nos, ez a mai nap nem hazai oknyomozó újságírás napja lesz ... ugyanis ezekben a percekben rabosítják Polgár Gézát, a Fókusz riporterét a Gyorskocsi utcában.

És mi volt Polgár Géza bűne? Nos, csak végezte a munkáját:

"Polgár Géza féléves oknyomozói munka után a rokkantigazolványokkal való visszaélésekről forgatott, melynek során rejtett kamerás felvételek segítségével mutatta meg, hogyan lehet hamis orvosi papírokkal, önkormányzati dolgozói segítséggel parkolási engedélyt szerezni. A felvételeket, kollégánk még az adásba kerülés előtt leadta az illetékes rendőrkapitányságon, illetőleg feljelentést is tett, melynek nyomán az ügyben nyomozást indítottak. A leleplező felvételek elkészítéséhez kollégánk – a riportban lebuktatott – közvetítő és okmányügyintéző segítségével maga is hamis orvosi papírhoz, és ezáltal, illetve az okmányügyintéző további segítségével mozgáskorlátozottak számára kiadható parkolási igazolványhoz jutott, melyeket a felvételekkel együtt szintén leadott a rendőrségen."

És mi volt a rendőrség válasza, hogy akadt egy ember, aki elvégezte a munkájukat?
Köszönjük szépen, és meg vagy gyanúsítva hivatalos személy általi közokirat-hamisításban való bűnsegédlettel. Ez utóbbi ügyészségi indítvány nyomán.

Nem nagyon kedvelem az RTL Klubot, de most egyet kell hogy értsek velük:
"Meggyőződésünk szerint az, hogy kollégánk a társadalom javát szolgáló, így arra semmilyen veszélyességgel nem bíró újságírói munkájának eredményeként akár felfüggesztett börtönbüntetés is fenyegetheti, súlyosan sérti a sajtószabadság alapértékeit, és a hazai oknyomozó újságírás létét veszélyezteti."

A riport nagyon jó lett, benne van minden A-tól Z-ig amit a hamis parkolókártyákról tudni lehet. És mivel az RTL hiába ígérte meg nekem levélben már fél éve, hogy engedni fogja videói beágyazását más oldalakra, ez a mai napig nem történt meg, így vessenek magukra, hogy máshová kellett feltöltenem a riportjukat:

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr38762092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buckafej 2008.11.11. 08:10:03

A rendőrségen senkinek nincs jogérzéke, illetve erkölcsi érzéke.
Azt büntetik, aki feltárja a bűnt?
Akkor az összes fedett nyomozót is lecsukják?
Valami nagyon nagy baj van ebben az országban.

Geza 2008.11.11. 08:23:56

buckafej 2008.11.11. 08:10:03
"A rendőrségen senkinek nincs jogérzéke, illetve erkölcsi érzéke."
Azok szereltek le először. Maradt négyféle ember: a hülyék ('postásnak iszákos, vasutasnak ostoba, totózóba agresszív, ezért lett rendőr'), az anyagilag fogottak ('még két év nyugdíjig', 'munkáltatói kölcsönöm van'), a seftelők ('csurran-cseppen, ha nem nézek oda') ill. akik élvezik a 'hatalmukat'.

"Azt büntetik, aki feltárja a bűnt?"
Pontosan. Fejétől bűzlik a segg: ha az ország vezetésénél is ez zajlik, elég hamar fégiggördül a változás ('reform') az egész társadalmon, pusztán annyi a különbség, hogy lefelé haladva a hatalmi létrán egyre nő a tisztességes emberek száma.

"Akkor az összes fedett nyomozót is lecsukják?"
Nem, nekik egyszerűen eltűnnek a jelentéseik, esetleg lesz belőle ügy, de három év alatt nem jut el a tárgyalásig, esetleg 30 milliárdos sikkasztásra kap az elkövető tízmilliós bírságot, meg ilyenek.

"Valami nagyon nagy baj van ebben az országban."
Stimmt.

Aaronka 2008.11.11. 08:31:52

Miért vagytok már mgint meglepve? Nemtom, talán kb. 1 éve volt egy riportműsor, ahol úgy kellett kocsival menekülni. Még a szélvédőt is bedobták kővel. Az ember menekülés közben hívta a zsarukat, a spanja vette kamerára az egészet. Erre megbüntették vezetés közbeni mobilozásért. Először azt hittem poén, de nem.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.11. 08:32:09

Jogosítvány u.e. az pedig már a szerven belül.

rolika 2008.11.11. 08:32:45

amikor ilyen híreket hallok, igazán nem bánnám, ha az aktuális válság fenekestül felfordítani a kis magyar valóságot. a romokon talán újrakezdhetnénk valami jobbat. az, hogy ilyen megtörténhet, számomra is azt jelzi, hogy oltári nagy, mélyen gyökerező probléma van ma magyarországon, ami nem fog szépen lassan, fokozatosan, fájdalommentesen megszűnni

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.11.11. 08:42:23

Már csak azt tudják "elkapni", aki önként besétál hozzájuk. Szerencsétlen, szánalmas frusztrált barmok.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.11. 08:42:32

Azt hittem azért mondják a riportban, hogy ők is kiadták volna, mert sajnálták, hogy nem ők kapták a zsét. :o)

Baszkurátor 2008.11.11. 08:43:41

Éppen most olvastam a cikket a Zindexen és már itt is a reagálás!!Ezért grat!

@ Aaronka 2008.11.11. 08:31:52

Pont ez jutott eszembe nekem is elsőre!!
Én szombathelyen olyan üzletben dolgoztam ahol egy eléggé frekventált, forgalma utcára láttam szervizelés közben.Olyan elképesztő visszaélések mennek ezekkel az igazolványokkal, hogy azt elmondeni nemlehet.Akkor jön egy riporter aki megpróbál segíteni és még őt kezdik el baszogatni??!!
Nevetséges szintre kezd zülleni ez az egész hóbelevanc úgy, ahogy van kezdve a tisztelt parlamenti faszvakarókkal egészen az utolsó előtti fakabátig.
Csak gratulálni tudok a seriff hivatalnak.Sikeresen rúgtak egy öngólt aminek természetesen mi isszuk meg a levét, mint általában.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.11. 08:44:17

"Akkor az összes fedett nyomozót is lecsukják?"

Csak, ha talál valamit a politikai elit ellen és nem hajlandó félretenni az ügyet...

Láttunk mi már korrupcióval bíróságra hurcolt nyomozót, aki a fedett munkája közben elfogadott egy tábla csokit, meg némi repi-tollat.
(Hogy is hívták a srácot?)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.11. 08:45:26

"Ma Mo.on a parkoláshoz nem az kell, hogy valaki rokkant legyen vagy sem, hanem az, hogy ha elég pénze van igazolványa legyen róla."

Briliáns. Mindenhez.

Carnivora (törölt) 2008.11.11. 08:52:13

Na igen tegnap mondtam vicc ez az ország. A rendőrség helyett elvégzi v.ki a munkát, és a rendőrség nem köszönő levelet ír minimum, hanem eljárást indít ...

martonx 2008.11.11. 08:52:25

Ezt próbáltam volna megértetni a az előző rokkant kártyás bejegyzésnél.
Sajnos ilyen országban élünk. Amíg nem történik tényleges rendszerváltás, nem csak a politikai elit, de a komplett kiszolgáló személyzet leváltásával, amíg az öreg szomszédom arra lehet büszke, hogy 3/1-es volt, és hány embert vert meg, addig ez egy "kurvaország" marad.
Érvénytelen törvényekkel, élhetetlen közállapotokkal.
És mégis kik miatt tartsuk be a törvényeket? Akik visszaigénylik az áfát a fiktív cégeik uszodaépítése után, vagy akik állami támogatásból szőlőt telepítenek tokajban?
Röhej. Fair Play reklám kampány? Hánynom kell. Amikor az összes építkezésen mindenki feketén dolgozik? Erről jut eszembe legutóbb azért állt Szegeden az APEH irodaépület felújítása egy hónapig, mert kiderült, hogy a dolgozó brigádban egyedül a műszakvezető volt bejelentve...
És ezek a senkik börtönnel fenyegetik a rokkantkártyával visszaélőket?
Mihelyst azt látom, hogy az utolsó politikus is önként börtönbe vonult a számlamentes költségtérítés felvétele miatt, és az összes rendőrt utcára tettük, önként fogok menni, és visszaadni a rokkantkártyámat :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.11. 08:58:53

Tanulság: Láttál valamit? Kussolj, különben te iszod meg a levét. Ráadásul újságíró vagy? Akkor írjál szépen népvakító cikkeket tele celebbel, csillogással, énekléssel, táncikálással, ne feszegess kényes kérdéseket, amikben sokan érintettek.
Mi ez, ha nem bújtatott cenzúra?

zrtzrtzrtzrt (törölt) 2008.11.11. 08:58:58

HA jól látom, ez 8. ker.-i okmányiroda (Baross u. 59.)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.11. 08:59:12

"martonx 2008.11.11. 08:52:25 "

Ha végiggondolod, akkor ma -többek között miattad is- rabosítanak egy ártatlan, a dolgát becsülettel végző embert.

Szerintem szégyeld magad :o)

jpmjpm 2008.11.11. 09:25:51

Most olvasom az Indexen a köv. cikket: Korrupciós sikerdíj a feljelentőnek.

Namármost akkor ez azt jelenti, hogy a sikerdíj az a rabosítás+börtön lesz? Mert ebben az esetben ez valósult meg.

Már megint ott tartunk, hogy nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb kéz.

gixer 2008.11.11. 09:28:16

Ez az amit nem vettek figyelembe,

Be. 175. § (1) A bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja esetében az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság az ügyész engedélyével a feljelentést elutasíthatja, ha a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy az ügy, illetőleg más büntető ügy felderítéséhez, bizonyításához hozzájárulva olyan mértékben együttműködik, hogy az együttműködéshez fűződő nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési érdek jelentősebb mint az, amely az állam büntetőjogi igényének érvényesítéséhez fűződik.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.11. 09:48:24

""Meggyőződésünk szerint az, hogy kollégánk a társadalom javát szolgáló, így arra semmilyen veszélyességgel nem bíró újságírói munkájának eredményeként akár felfüggesztett börtönbüntetés is fenyegetheti, súlyosan sérti a sajtószabadság alapértékeit, és a hazai oknyomozó újságírás létét veszélyezteti.""

Szerintem pont ez a cél. "veszélyeztetni"

laspalmas leírta fentebb:

Tanulság: Láttál valamit? Kussolj, különben te iszod meg a levét. Ráadásul újságíró vagy?

Ron Vibbentrop 2008.11.11. 10:09:17

Miért, szerintetek az pl. milyen hatással volt a magyarországi jogkövetésre, amikor Draskovics a cégek tevékenységi kör-változtatásáról bejelentette, hogy a tevékenységi kör-nyilvántartás meg fog szűnni, aki pedig határidőben megcsinálta, annak köszönik szépen, de a befizetett illetéket nem térítik vissza?
És a síró devizahitelesek megsegítése?
Szerintem tök jellemző, ami történt: példát kell statuálni, hogy jár, aki beleüti az orrát a folyó bizniszbe.

derelyegrádi szellem 2008.11.11. 10:16:30

A rendőrség mai állapotát (ideértve erkölcsit is) figylembe véve nem lehet csodálkozni semmin.

Kedvenceim:

1./ Amikor két tv-s felhívta őket, mert az illegális szeméttelepen megtámadta és üldözte őket egypár grönlandi bálnavadász, akkor annyit csináltak, hogy megbüntették a segítséget kérőt, mert vezetés (autóval menekült) közben telefonált.

Üzenet: k..va anyád, ne hívogasd a rendőrséget!

2./ Valami ember (talán Budainak hívták)sajtótájékoztatót tartott közterülten, kiment két fakabát felírta az adatait, és eljárást indítottak ellene gyülekezési jog megsértése miatt. Majd megszüntették a főokosok, arra hivatkozva, hogy a faszi ogy képviselő, ígyhát ő tarthat (ilyenre még utalás sincs a gyül. jogról szóló tv.ben). De a csattano az, hogy az ember NEM is ogy képviselő.

Üzenet: azt sem tudjuk jövünk vagy megyünk, de bármilyen pol utasítást (esteleg utasítás nélkül is) végrehajtunk.

3./ Mostani eset. Jellemző, meg sem szabad rajta lepődni.

Üzenet:

a./ ne kavarj öcsém, lebuktatsz itt mindenkit, aztán az senkinek sem jó.

b./ k...rva anyád, így mindenki tudja, hogy milyen egyszerűen, még nyomozati jogkör nélkül is le lehetne buktatni őket, mi meg nem tudjuk.

Tanulság: Most pártunk és kormányuk azt tervezi, hogy akként harcol a korrupció ellen, miszerint a leleplezők megkapják egy részét a leleplezett korrupciónak. Így már értem, az azért járó büntetést kapja meg a leleplező. Így világos a dolog.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.11. 10:16:57

Az a röhej, hogy azért nem lehet visszakeresni kik igényeltek, és hogy ezt jogosan tették-e mert az ombuckalakó elrendelte az adatok zárolását. Az orvosi papírokat archiválni sem lehet. Vicc, vicc, vicc

REPARATUR 2008.11.11. 10:21:34

te atya úr isten. Ez már tényleg hihetetlen. Miért húzom fel magam mindig ha idejövök?

Kibee 2008.11.11. 10:27:49

Tanulság: Láttál valamit? Kussolj, különben te iszod meg a levét. Ráadásul újságíró vagy? Akkor írjál szépen népvakító cikkeket tele celebbel, csillogással, énekléssel, táncikálással, ne feszegess kényes kérdéseket, amikben sokan érintettek.
Mi ez, ha nem bújtatott cenzúra?

Ez laspalmas NYILT cenzura.

Ujsagirot felakasztani, kozvetitot, hamisitot eloleptetni megjutalmazni kinevezni, mivel sikeresen kozremukodtek egy veszelyes terrorista kezrekeriteseben. Meg amugy is a szemet rasszista naci ujsagiro... Na ezek utan majd elgondolkodik a (maradek) oknyomozo kollega, hogy vajon a sunok agressziv parosodasi hajlamairol, vagy a pacsatuttosi tangazdasag 3 feju csirkejerol irjon "oknyomozo" riportot.

Kibee 2008.11.11. 10:31:45

amugy azt kellene nagyon elverni, aki megallapitja a parkolasi dijakat...elfogadom, a vilagon (szinte) mar mindenhol fizetni kell erte, OK. de miert van az, hogy kulfoldon apropenz (meg fedett orzott parkolo van), otthon meg egy kib. vagyon?

irrelevant 2008.11.11. 10:41:46

A haveri kutya megint vergődik.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.11. 10:54:58

Kicsiben-nagyban ugyanez.

Ismerős. Feleség fogászati klinkán dolgozik. cigányok (oppárdon) norvégok bemennek egy "pohár vízért, mert rosszul van a pulya. amíg bemegy a mosdóba a vízért, gyerkőc hátrasurran az öltőzőbe, elemel egy táskát. távoznak, kint vár BMW kannorvéggal, beülnek az autóba, műszerfalra jól láthatóan kiteszik a táskát. Mindezt a kamerarendszer felveszi, rendszámmal együtt. Tulaj be a kazettával a rendőrségre, mire a kioktatás: jó lenne, ha lerontaná a kamera minőségét, mert nem szabályos, hogy az emberek arca felismerhető ill. a rendszám leolvasható. nehogy megüsse a bokáját emiatt uram! Bizonyítékként nem felhasználható. Akar feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen?

Pomáz. 2008, Magyarország. Köszönjük.

Higany 2008.11.11. 11:05:18

ABSZURDISZTÁN!!!
Mondjuk amíg volt MO-n halálbüntetés, addig a kivégzés után a hóhér ellen mindig hivatalból eljárást indítottak emberölés miatt, amit persze automatikusan meg is szüntettek. Ez eddig érthető, bár egy picit abszurd, de a törvény az törvény.
Itt viszont nem erről van már szó, ha rabosítás is történt. Anno a menekülés közben telefonálókkal szembeni eljárás megszüntetéséhez is rendőrfőkapitányi ejnye-bejnye kellett a közfelháborodás nyomására. Ezek droidok!
martonx: Sajnos azért tart ott az ország ahol, mert sokan gondolkodnak úgy, mint te. Persze a változáshoz nem elég, ha csak az egyszerű polgár fejében változnak meg a dolgok, hiteles államapparátusra is szükség lenne az élhető szabályok megalkotásához és azok betartatására.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.11. 11:11:28

" Kibee 2008.11.11. 10:31:45
amugy azt kellene nagyon elverni, aki megallapitja a parkolasi dijakat...elfogadom, a vilagon (szinte) mar mindenhol fizetni kell erte, OK. de miert van az, hogy kulfoldon apropenz (meg fedett orzott parkolo van), otthon meg egy kib. vagyon? "

Nana! Külföldön sem aprópénz a parkolás, annyi a különbség, hogy külföldön megvan a megfelelő számú parkolóhely, amit napközben jópénzért" igénybe vehetsz. Ezek nem igazán őrzöttek, ugyanúgy feltörhetik, meghúzhatják a kocsidat.
A parkolóház ugyan fedett, de az sem fedezett, és lényegesen drágább.

Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy a lehúzáson kívül mi célja van a fizető parkolásnak. Elsősorban arról szólna, hogyha neked dolgod van a belvárosban, akkor legyen helyed....Ez a magyarországi nagyvárosokban nem működik. Nekem ha dolgom van a Transzplantációs Klinikán, akkor a Baross utca, és környékén nem keveset kell keringőznöm, mire találok egy lukat ahova befér az autóm..

more 2008.11.11. 11:19:22

miert vedik a bunozoket a torvenyek? ez lenne az elso kerdesem.pontosabban miert vedik esz nelkul a bunozoket? mert ha valamileyen gazdasagi osszefonodas van, amiben a rendorok is valamilyen szinten benne vannak, akkor meg megertem (bar felhaboritonak tartom), es tuti, h a rokiigazolvanyok meg parkolohelyek meg egyebek valamilyen szinten ez a kategoria.
DE, amit pl vonperez irt, NEM ERTEM!!! az talan nem erdeke a kibebaszottkurvabudoscafat rendosegnek, h lekapcsoljon 1 bunozocsaladot???
ugyanez a sztori folyik a fateromek szolohegyen is, honapok ota fosztogatja egy ciganybanda a hegyet, mindenki tudja, h kik azok, mert fenyes nappal is 'jaroroznek', fotok is keszultek roluk, kb 50 ember allitja egyhanguan a jardnak, h bazeg, ok azok, de sajnos csak akkor tudjak oket elkapni, ha tettenerik!!!!! miafaszvan????? ez a 21.szazadi magyar bunuldozes??

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.11. 11:22:02

more ha már vannak ötvenen, én állítanék egy csapdát, és úgy elverném őket, hogy ihaj-csuhaj. :) Más megoldás nincs, ahogy a fenti példák is mutatják....

more 2008.11.11. 11:26:52

en is ezt mondtam a faternak, de beszariak az emberek, es biztoshetszentseg, h oket szanaszet buntetnek, meghurcolnak, lecsuknak, h a szegeny szerencsetlen megelhetesei bunozoket bantjak....fater, aki a vilag egyik legpacifistabb embere, mar elkezdte szervezni maganak a vadaszpuskat, ami a rohejes es szomoru egyben, h otthon kokorszaki allapotokat csinalnak a torvenyek mellozesevel

krtek 2008.11.11. 11:27:34

A döntéshozó nagytudású főrendőr/ügyész nevét valaki kioknyomozhatná. Arra mi lenne a válasz? Biztos személyiség-jogi szarkeverés?

Mindenesetre az urat úgy kéne kibaszni a testületből a fenti urat, ahogy azokat a "törvényhozókat" akik felelősek ezekért az ostoba törvényekért...

Tényleg. Hogy hívják a felelőst?

E helyett korkedvezményesen többszázezres nyugdíjjal, fekete másodállással fog beleköpni a társadalom ostoba pofájába peckesen.

Ez okádék...

krtek 2008.11.11. 11:33:44

Egyébként egyetértek azokkal akik már érzik, hogy ezek a kercsatornás szarházi bulvárriporterecskék inkább "írnak" médiatahók ostobaságairól, vagy sima prostik érdektelen baromságairól ezerszer, mint egyszer valós problémáról. Ezért nézem én szarnak őket egytől egyik...

Heti szinten kéne ilyen dolognak lenni, és heti szinten kéne önteni a TV-nek mi történt a kollégákkal. Ehelyett...

Kodomo 2008.11.11. 11:34:31

Fejétől bűzlő népünk képviselői érzékelték, hogy a világválság közepette kellene végre csinálni valamit a bemondásos költségtérítéssel is, hamár pl. a 13. havit nyirbálják. Sajnos nem tudtak megállapodni, pedig annyira akartak. Erről volt cikk az indexen nemrégiben. Az MSZP javaslata az volt, hogy a költségtérítés legyen adóköteles. Tehát eztán többet kellene bemondaniuk, hogy megkapják a szükségleteik szerinti összeget a közösből (megvalósult komenizmus). De van itt egy újabb igazságbeszéd is: a költségtérítésből ők jövedelmet húznak. Vastagbőr-e?

Higany 2008.11.11. 11:36:12

Jancsibohóc: Akkor másnap már K. Orbán nyilatkozna kamerák kereszttüzében a helyszínen, az árvalányhajas mezőn vidáman nevetgélő lichtensteinieket ért szörnyűséges rasszista támadásról.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.11. 11:39:18

lichtensteinieket wáháháhááháh

Igazad van.

more, akkor kezdjetek egy építkezésbe, a sávalap legyen olyan széles, hogy képes legyen befogadni a turistákat. Majd betont rá. Tényleg nem tudom, hogyan lehetne másképp rendezni ezt az egészet, hiszen a hatóságok szarnak az ember arcába....

Johnson Doe 2008.11.11. 12:02:56

Egy jelenet a fejemből:
- Biztos úr! Biztos úr! Sikerült elkapnom a három hete körözött, többszörös bünöző, anya- és gyerekgyilkost! Be kellett zárnom a kocsi csomagterébe, mert nem tudott jönni egy járőr sem, de itt van!
- Hmm... jól látom, hogy a jobb hátsó lámpa nem igazán erősen ég?....

more 2008.11.11. 12:06:17

jaj istenkem, mar megint ciganyozunk....szornyuek vagyunk, mindenrol AZ jut eszebe mindenkinek....pedig most hulyerendorozni kene:))))

gnu 2008.11.11. 12:36:09

Miért csodálkozunk ilyen eseteken egy olyan országban, ahol az országgyűlés elnöke felmarkolja a lakhatási és utazási költségtérítést, miközben védett személyként állami pénzen lakik és állami pénzen utazik mindenhová? Ez csak a jogkövetésre vonatkozott, ettől még az ügyész golyóiba áramot vezetnék...

more 2008.11.11. 13:38:37

egy orokzold jutott eszembe ezzel kapcsolatban: marpedig itt rend lesz, rikkantott a nagyi, es berugta a szart az agy ala:))))

krtek 2008.11.11. 14:34:45

more
nekem inkább az, hogy van egy réteg akire semmilyen törvény sem vonatkozik, de pofátlanul állandóan arról hablatyol...

A szomorú helyzet az, ha meg tudsz venni egy kellően gengszter ügyvédet akkor mindent meg tudsz úszni. A gazdasági bűnöket különösen...

Summa: A jogkövető magatartás büntetett.
Ez van.
Okádék.

Higany 2008.11.11. 18:51:15

Megnéztem. Felmerült bennem a kérdés, hogy a leszázalékolás mennyibe kerülhet? Mert az is ilyen pofonegyszerű lehet... Csak egy korrupt doki kell, hálapénz vagy kenőpénz, mikor mi...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.11. 19:17:30

Higany 2008.11.11. 18:51:15

Hát, szerintem ennél nem lehet bonyolultabb ... bár azt írták a korábbi posztban hogy évente felülvizsgálják ...

Carnivora (törölt) 2008.11.11. 23:48:03

2008. november 11., kedd A Szabad Demokraták Szövetsége értetlenül áll az előtt a tény előtt, hogy az RTL Klub riporterét, Polgár Gézát oknyomozó munkája miatt ma a hatóságok rabosították és - a rendőrségtől származó információk szerint ügyészségi indítvány nyomán - hivatalos személy általi közokirat hamisításban való bűnsegédlettel gyanúsítják - Gusztos Péter közleménye.

Dzsungellakó (törölt) · http://dzsungelvilag.blog.hu 2008.11.12. 11:34:03

Az, hogy valakinek a munkaszerződése azt írja, hogy ő egy oknyomozó újságíró, nem jogosítja fel okirathamisításban való részvételre.

Eljárás alá kell vonni, és szépen felmenteni. Ez ennek a sora. A többi meg a reklám.

phaidros 2008.11.12. 11:51:16

Zero,

pont most volt ismerősnél, jelenlegi gyakorlat szerint 50% felett jár pénz, 80% felett már asszem nem is vizsgálják, az nyilvánvaló alapból.

Az 50-80% között vannak pl. azok, akiknek agyvérzése volt, és olyan szinten volt az operáció, hogy nem igazán csinálhatnak utána semmit (pl. vasdarab a fejben). Szar ügy, mert minden évben be kell bizonyítaniuk, hogy ugyanaz az állapot fennáll.

Nagyon rossz ez így, mert a kamuk miatt szívnak a valódiak.

Dzsungellakó,

de ne feledd el a másik esetet sem, amikor a menekülő újságíró nem volt bekötve. Elég tendenciózus.

phaidros 2008.11.12. 11:52:36

Előzőhöz, arra nem emlékszem, hogy minden évben, vagy minden második évben. De egyébként az állandó vizsgálat nem ér semmit azok ellen, akik megvásárolták, hisz nyilván a minősítő nem fogja megváltoztatni a minősítést (célszerű ugyanoda menni).

krtek 2008.11.12. 14:33:34

A zsaruk az mondták az ügyészség utasított, az ügyészség meg:

"A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor azt tudatta, csak értékelték a tényállást, hogy az milyen bűncselekmény alapja lehet, de ez "nem tekinthető a konkrét ügyben sem állásfoglalásnak, sem pedig nyomozati utasításnak, ez az értékelés a nyomozó hatóságot nem köti, csak orientálja". Közleményük szerint a gyanúsításról a nyomozó hatóság önállóan, a nyomozás során beszerzett bizonyítékok függvényében, saját hatáskörben rendelkezik."

Ez az ügyészt, aki ezt kitalálta na, azt kéne rabosítani, aztán meg jól pofán orientálni?


Bohócország...

krtek 2008.11.12. 14:34:12

mondom "Ezt az ügyészt..."

süti beállítások módosítása