Skip to content


       Szűrés lista

Kávé helyett V. - Munkanélküliség okozta stresszhelyzet

A 168 óra is beszállt a remek sorozatunkba, ugyanis Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének "Magyar lelkiállapot 2008" címmel jelent meg tanulmánykötete. A szerkesztője Kopp Mária, az intézet tudományos igazgatóhelyettese:

"-Ráadásul itthon fokozódik az előítélet a szegényekkel, a munkanélküliekkel szemben. A közvélekedés szerint: lusták, nem akarnak dolgozni.

-Pedig nem a lustasággal van baj. Külön kutattuk a romák helyzetét, és kiderült: a cigány férfiak szenvednek leginkább attól, ha nincs munkájuk. Ők ezt nehezebben élik meg, mint mások, hiszen a cigány társadalom különösen konzervatív. Ott, ha egy férfi elveszíti a férfiszerepét, képtelen eltartani a családját, az számára elviselhetetlen stresszhelyzetet teremt. Belebetegszik, bele is halhat. Felméréseink azt is kimutatták: negyven év fölötti cigány férfiakat alig találni. Szinte „eltűnt” a nemzedékük. A romáknál a legtöbb az alacsony végzettségű, őket sújtották leginkább a társadalmi átalakulások."

Ismét mi kérünk elnézést ... a vezető halálokok mellé (alkoholizmus, rák, dohányzás, ittas vezetés stb.) mellé jó lenne odaírni a munkanélküliség okozta stresszt, és sürgősen minden érintett roma családfőnek egy 3 nap 2 éjszakás wellness beutalót kiutalani, természetesen negyedévente, mivel 2-3 hónap alatt sok stressz gyűlik ám össze! Mindezt a mi adónkból finanszírozva, hogy feloldódjon bennük ez a mérhetetlen frusztráltság és stressz ...

Érdekes, sose gondoltam, hogy bele lehet roppani a "piálás-olcsó ukrán malboro-játékgépezés-megélhetési bűnőzés-Mónikasó nézés" veszélyes egyvelegébe ...  

Címkék: kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr12798564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hózentróger 2008.12.05. 13:09:13

Gratulálok.

Mi lesz ennek igy a vége, elképzelésem sincs.

Ombudsmanyus 2008.12.05. 13:13:55

Ez az ország akkor lesz élhető, élvezhető, ha okafogyottá válik a Vastagbőr blog, elfogynak a témák.
De gyarapodnak...

Lithium78 2008.12.05. 13:20:28

no comment. megvolt a kávé.
tudnék javasolni a tisztelt cikkírónak és a szegény stresszes cigányoknak egy wellness üdülőt. sőt tábort! de.. inkább nem írom le, elhatárolódnátok.

Hetfield 2008.12.05. 13:22:09

Khhmmm, ez a szomszéd utcánkban történt hétfőn:

kuruc.info/r/35/31576/

Mertcsak 2008.12.05. 13:25:13

Ez a Kopp Mariska látott-e már a "stressztől" elhízott,hurkás nyakú kancigányt?

Télleg be kéne már költöztetni ezeket a tudorokat vmi borsodi faluba,ahol nem a romák vannak kissebbségben.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.05. 13:25:22

zero: korrektebb lett volna az EGÉSZ cikket leközölni... Már csak a "koffein-mennyiség" miatt is :)))

"Pedig a balliberális koalíció 2002-ben 50 százalékkal emelte a béreket, és a következő években is 20-30 százalékkal nőttek a reáljövedelmek. Ez sem javított a közérzeten?"

Ezt a felkészült újságíró bírta kérdezni... Hogy szüljél farfekvéses mutáns tarajos sül 3-as ikreket...

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2008.12.05. 13:25:29

negyven év fölötti cigány férfiakat alig találni?

Hát, ahol én lakok, ott van pár kihalófélben lévő példány.

A VII. kerület egy igazi rezervátum.

Mertcsak 2008.12.05. 13:28:20

Megnézném azt a 40 év körüli romát,aki azért sír,mert nem vették fel az öntödébe 3 műszakba,ezért nem tudja eltartani a purdékat!

Ulci 2008.12.05. 13:31:33

Szerintetek ki az az ember, aki azt fogja mondani, hogy nem szenved a munkanélküliség miatt?
Ez olyan, mint amikor megkérdezik az amcsi képviselőket, hogy hisznek-e Istenben. Természetesen hívő, mind egy szálig!!!

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.05. 13:33:31

Hát ezt a nőt sem alázta még meg a férje rendesen...
Remélem azért otthon várja már két nagy parasztos telitenyeressel.

A cigány férfiak szenvednek leginkább attól, ha nincs munkájuk.
Ez így van. Mindenki egyet ért. Nyugodalmas jóéccakát a hölgynek Mindörökre.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.05. 13:34:35

Ez a "nő" is Agyhalott kategória

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.05. 13:40:06

kommenteket nem olvastatok a cikkhez??
Itt egy kapcsolat-blogos magasságokba emelkedő B-közepes:

"Nem vagyok okos elme.De pörgessük visza az emlékezetünket.Klopp Mária tudós asszony mondja, hogy ugy érzik az emberek nincs kire számitani..hozzá teszem látják, hogy nem a teljesitmény, szorgalom,humánum,stb. számit, hanem a törtetö, mindenen át gázolo eröszakos viselkedés.A másik, semmibe vétele,söt megsemmisitése árán akarnak érvényesülni.
Nincs a világon még egy ország ahol a tiszta,ellenörzött szavazás után, hidlezárás, majd kaloz hangszallag kiszivárgása hetekig tartó tüntetés,parlament üléséröl kivonulgatás,miniszterelnök nyilvános le hülyézése, kordon bontás parlamenti képviselök által,50.évforduló megemlékezések gyalázatos körülményei, Europa vezetöi szemeláttára, vagy éppen azért mert itt voltak.Lehet az Alkotmány irott, és az Alkotmányunk szellemével szembe menni a KE választáskor...Köztársaságunk Elnökének lehet náci háborus bünöst rehabilitálni,lehet kitüntetés átadásakor nem kezet nyujtani,felterjesztett személy ki tüntetését megtagadni, olyan személyét, akinek érdemeit Europa, de a világ is elismeri.KE nem veszi észre az ablaka alatt az avato gárdát. Nagyon hiányolom továbbra is hogy néma olyankor amikor megkellene szólalnia pontosan a magas méltoságábol kifolyoan.
Ha mindezt lehet, akkor a kis ember is csak azt vonja le, hogy lám, lám nekik mindent szabad akkor én miért tartsam be az alapvetö társadalmi követelményeket is...ugy boldogulok ahogy tudok....
CIGÁNY ÜGY;Fel van turbozva rendesen, észre nem véve, hogy ök a lagszegényebbek, ök a kitaszitottak,akik a váltás legnagyobb vesztesei, haramiáknak,tolvajoknak minden rosznak vannak beállitva,söt sokan minden bajukat, tehetségtelenségüket a romákra vezetik visza.Tolvaj, hazug,rablo, MINDEN nácioba megtalálható, normálisan láto, gondolkodó ember ilyet nem mondhat, csak szándékosan.NEM a CIGÁNYOK a BAJAINK FORRÁSA HANEM A HAZUG KÉPMUTATÓ VÁLASZTOTT VEZETÖINK KÖZÜL SOKAN.AKIK SAJÁT HASZNUKRA CSINÁLNAK HIVATALUKKAL VISZA ÉLVE HIHETETLEN KÁRT MINDANNYIUNKNAK."

szmoker (Homo Trollicus) 2008.12.05. 13:42:40

Úgy érzem, az utóbbi időben (mondjuk 1-2 évben) hihetetlenül túlszaporodtak a megélhetési jog/fajvédők.

Ideje lenne, gondos gazdálkodó módjára, kissé ritkítani az állományt, mert így ökológiai katasztrófa lesz.

Indítványozom, hogy minden megélhetési fajvédő vigyen haza egy darab jól fejlett orkot, és tartsa el. Elvetemültebbek (Mohácsi, Eörsi) egy egész almot kapjanak.

rolika 2008.12.05. 13:53:27

én is látom őket mindennap szenvedni...

ez TALÁN igaz volt valaha egy generációra, amelyik dolgozott és elvesztette a munkáját, de manapság, amikor már a sokadik nemzedék nő fel úgy, hogy nem látja a szüleit dolgozni, úgy vélem, lassan-lassan megszokták :)

és akkor most ilyenek csinálják talicskaszámra a tanulmányokat, felméréseket, leadják, és kollektíven szörnyülködnek rajta egy kormányülésen? úgy értem, ez mondjuk egy döntési alap? mert akkor nagyon jól állunk...

de az is lehet, hogy a tudós főknek van igaza, és én tényleg egy utolsó koszos rasszista vagyok...

Hosszúlépés 2008.12.05. 13:54:28

Tényleg nem kellett a kávé :)

Amúgy ugyanez pepitában:

index.hu/politika/belfold/zsigoj0811/

Továbbá kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy én vagyok a rossz, a kirekesztő gonosz, mikor egy fél pereputty iszik/gépezik/plazmatévézik a pénzemen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.05. 13:56:26

Hosszúlépés

Roma Marshall-segély a péntek fénypontja xD

Véraláfutás 2008.12.05. 13:57:59

Péntek van, és ehhez már fáradt vagyok, kösz nem kell több káve.

(Miért van az, hogy mindig csak egy szegmensen keresztül kukucskálják a világot, s nem az egészet nézik, ja hogy akkor egészen más következtetéseket lehetne levonni? Meg azért nem is kapnának bubisimit, megértem (igazándiból nem akarom), ja és elhatárolódom.)

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.05. 14:07:50

"Elmondtuk a RIT ülésen és a szakminisztériumi konzultáción is: miután kb. 350-400 ezer cigány munkanélküli van, Magyarország kérjen nemzetközi segítséget, egyfajta Marshall-segély formájában, a telepek felszámolására, munkahelyteremtésre. A kormány tárgyaljon arról, hogy bizonyos országok nyissák meg a munkaerőpiacukat a magyar romák előtt. Amennyiben tárgyalásokon el lehetne érni, hogy Ausztria, Németország és Olaszország százezres számban fogadjon Magyarországról cigány munkanélkülieket, milliárdokat küldenének haza a kint dolgozó családtagok, családfők. Ellátnák magukat, megtakarításokat érnének el. "

Ez most csak így, a címlapról. EZEK tényleg ennyire korlátozottak? Ha kicsit kivakarja magát a mocsokból, akkor is ilyen debil marad mind? Járt már ez külföldön? Tudja ez, hogy pl. a németek mennyire elégedettek "saját" törökjeikkel? Mivel szereznék a milliárdokat, amiket hazaküldenének? És ezt a német rendőrség tétlenül nézné? Szóval, EZEK tényleg ennyire HÜLYÉK?

Carnivora (törölt) 2008.12.05. 14:10:49

Nem ártott volna, ha Mariska kilátogat megnézni a célcsoportot akikről ír :D "az számára elviselhetetlen stresszhelyzetet teremt. Belebetegszik, bele is halhat. " én semerre nem látok tömegével haldokló munkanélküli cigó férfiakat ...

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.05. 14:14:31

Jah, látom, a Marshall-segély már felbukkant.. ez alatt voltam kávézni..

A rohadt nagy stesszt pedig például kerti munkával is levezethetnék (vagy budiépítéssel zB.). Miért van az, hogy a lepusztult környezet, budimentes szarási szokások, stb.. pont EZEKre jellemző, akik egész életükben otthon b* a rezet..

Mertcsak 2008.12.05. 14:18:09

koborló 2008.12.05. 14:07:50

Igen,ennyire hülyék!

Pár napja volt a rádióban 1 riport arról,hogy Spanyolország gyökeresen meg kell változtassa a befogadó politikáját,mert Valencia tartományt elárasztották a romák és már kezelhetetlen a helyzet.
Szanaszét lopták a környéket.

Ezek után arról akarnak tárgyalni,h a nyugati országok fogadják be a kedves itteni romákat,aki mind biztosjómunkásember?!

Hetfield 2008.12.05. 14:19:25

video.google.com/videoplay?docid=-798295732982833369

Én azért látok ezen a videón jópár 40 feletti cigót.

Hosszúlépés 2008.12.05. 14:21:31

koborló 2008.12.05. 14:14:31

Azért jellemző rájuk a kosz és a gaz, mert a nagy stressztől depressziósak, döntés-és cselekvőképtelenek és ettől még lejjebb süllyednek a nyomorba, és csak még rosszabb lesz nekik, hát ezért....

lampaules 2008.12.05. 14:23:06

metrómegállóban szoktak cikkek kivéve lenni, nemrég egy magyar narancs írást láttam ott, ami tömören:

szegény cigányok rettegnek az uzsorástól, mert elviszi minden pénzüket. a segélyt napi szinten be kell osztaniuk elemózsiára, olyan kevésbül élnek. a férfiak nem kapnak munkát, nincs miből eltartani a családot...

És van aki ezt elhiszi, mert olyan primitív...

Lescor (törölt) 2008.12.05. 14:28:09

Tessék mondani, a kedves tudós asszony a börtönben is kereste őket? Mert ott több százezer példány is található e kihalásra ítélt szerencsétlen sorsú fajból...
Ha tényleg így állnánk, ahogy elmeséli, a cigányok több száz éve kipusztultak volna, ugyanis azóta nem dolgoznak. Természetesen maximális tisztelet a - nagyon kevés - kivételnek!

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.05. 14:29:30

Ja, és a főcím: "Konzerválódik a nyomor és a fasizmus"

Miért kell mindig a fasizmussal előhozakodni? A nemzeti szocializmus és a zsigeri elutasítás között azért lényegi (és megoldásbeli) külömbségek vannak szvsz. Miért mindig abban találják a probléma megoldását, hogy "AGGYATOK MÉG TÖBB PÍZT!". Miért nem a saját térfelükön keresgetnek megoldásokat?

Egyébként szerintem pl. a magyar gárda nem jelenség, hanem reakció. Ennek a kiváltója ez az eröltetett PC-skedés és a tények szőnyeg alá söprése. A média valóban alkalmas manipulációra, de csak egy bizonyos szintig.

lampaules 2008.12.05. 14:30:47

íme a cikk:

Tizenkét éve tartozom. Minden évben azt mondják, hogy decemberben lejár. De sose jön el az a december" - Bea két kezébe temeti az arcát. Fél órája még azt se akarta érteni, mi az a kamatozás, gyanakvóan tért ki minden kérdés elől. A tűző napnak, a szaggató fejfájásának és túlzott nyomulásunknak köszönhető, hogy a krakkóiakkal ellentétben mégis beszél. Krakkónak Heves város cigánytelepét hívják, ahol 3500 roma él, többségük mélyszegénységben. Beáék a város szélén, a MÉH-telephez közel laknak, és a Krakkóval ellentétben, ahol egy utcára több kamatos ember, vagy ahogy Bea hívja: interező jut, Bea háza kiesik ebből a körből. Talán ezért bátrabb is. A 32 éves asszonynak öt gyereke van, de csak hármat akart. "A többit már a szocpol miatt vállaltam be, hogy nagyobb összeghez jussunk, meg hogy törlesszük az adósságokat."
FÉRJE MINIMÁLBÉRÉRT DOLGOZIK (A MUNKALEHETŐSÉG RITKASÁG A HELYBÉLI ROMÁK KÖZT), az öt gyerek után havi 107 ezer forint jön be, Bea napi kábé ötezret oszt be (FŐLEG ÉLELEMRE), de nyolcból jönne ki ideálisan - nem számítva persze a közüzemi díjakat és a lakbért. A kérdésre, hogy mennyi adóssága van, szégyenlősen mosolyog, sok éve elvesztette a fonalat. Tizenkét éve egy tízest kért kölcsön, mert egy gyermeke beteg lett, egy másikat pedig el kellett temetnie; ma már sok-sok milliósra felduzzadt a kezdetben harminc, aztán ötven, majd százszázalékos kamatra felvett öszszeg. Ha hónap tizedikéig nem fizet, automatikusan százszázalékosra ugrik a kamat. Ha csak azt a tízezret nézzük, százszázalékos kamattal számolva fél év alatt 640 ezer, egy év alatt közel 41 millió (!) forintot halmozott fel Bea.

nevetséges

more 2008.12.05. 14:32:12

koborlo: az hagyjan, h miert nem epitenek (micsodaaaa???) maguknak budit, miert nem teremtenek maguknak emberhez melto korulmenyeket, DE meg le is romboljak a foldig azokat a kecokat, amiket CSAKUGY, alanyi jogon kapnak. akkor meg mi a rakrol beszelunk????

emlekszem kb 2 evvel ezelott volt egy riport valami koszhadekokkal, akik egy faluban vacsiuj hazakat kaptak CSAKUGY az onkormanyzattol, fullra berendezett ujepitesu hazak bazeg!! Majd elkezdtek rinyalni, h nem kaptak eleg butort, meg majdnem sirva fakadtak, h nem eleg nagy a haz, mert egy szobaban 2-3 embernek kell lenni!!!
nem hittem a fulemnek...asszem, h azota mar a haz ugy nez ki, mint egy disznool, es 3 x annyian laknak benne, es naponta verik meg a polgarmestert, h miert nem kapnak egy masikat.

Kenguru 2008.12.05. 14:34:15

Az adofizetok penze egyenes az uzsorasok zsebebe vandorol, akinek meg szantak alig kap belole.

Nehogyma ne lessen ez ellen tenni.

Szigoru bunetetesek, vagyonelkobzas stb az uzsorasoknak.
Rogton visszaszorulna ez az iparag.

more 2008.12.05. 14:45:18

jol, es miert nem nyul az uzsoramaffiahoz a rendorseg?? amikor ez a bajok egyik legnagyobb forrasa videken a 'hatranyoshelyzetublablabla'-k koreben??
ja, lehet, h mert nem talalnak ujjlenyomatokat, meg colombo nem vallalja az ugyet, a helyi sheriff meg felti a csaladjat, ja, meg csak ugy lehetne barmit is csinalni, ha tetteneres lenne....igy nehez lesz....

Jim Raynor 2008.12.05. 14:49:28

épp most volt nálunk erdélyből egy ismerős, és ő mesélte, hogy nem is olyan rég feléjük is volt egy kkfélegyházihoz hasonló eset, két cigánygyerek megerőszakolt/megölt egy kislányt.

namost ezek a derék székelyek a két gyerek torkát elvágták, a családjaikra meg rágyújtották a házat, oszt jónapot. A román rendőrség meg nem szakadt bele a nyomozásba, hogy kik voltak az elkövetők... :D

Lescor (törölt) 2008.12.05. 14:57:17

Ez a másik amin felbaszom magam:
"Idén eddig 16 esetben dobtak gránátot, Molotov-koktélt vagy lőttek romákra, illetve lakhelyeikre. Rasszista bűncselekmények lehetnek-e ezek?"
Most néztem át kicsit a hírportálokat, november eleje óta több mint harminc olyan egyedi bűncselekményt találtam, amit bizonyítottan cigányok követtek el... és akkor a sorozatokról - mint a "trükkös tolvajok" Miskolcon - nem is szóltam. Szerintem a cigányok rasszista indíttatásból, előre eltervezetten bántalmazzák és ölik a magyarokat... Ebből kellene ügyet csinálni. Mert cigánybűnözés, az nincs.

Kövér_Agár 2008.12.05. 14:59:07

Itt is működik a természetes kiválasztódás: az utóbbi években már csak az a fajtájuk szaporodik, amelyik jól tűri (sőt egyenesen igényli) a munkanélküliség okozta stresszt.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.12.05. 15:09:17



"negyven év fölötti cigány férfiakat alig találni."

A bötönöket megnézted vazzeg?

belzebubó 2008.12.05. 15:11:22

Nem tudom,hogy volt-e itt már a blogon arról szó,hogy miért közlik már a szociológia szakos diákokkal is az egyetemen,hogy nem lehet mérni azaz TILOS! a cigány,nem-cigány arányt a börtönökben és aki ehhez nyúl a szakmában,az gyakorlatilag kivégezte magát.
Sok helyen pedig a népszámláláson magukat nem cigánynak vallották,ha segiiiily kell vagy történik valami,rögtön származásukkal védekeznek,de a népszámláláson persze nem vállalták.

Johnny336 2008.12.05. 15:13:41

Evolúció. Hozzászoknak a munkanélküliséghez. Kifejlesztenek új képességeket ennek átvészelésére. Pl. segélyért kuncsorgás; rasszizmus üvöltözése a médiumokban; dolgozó, munkában megfáradt emberek kirablása.
Ezek olyan evolúció során kialakult képességek, mint a Homo habilisnek a szakóca használata :D

És mi vagyunk a neandervölgyiek, akik bántjuk őket, de végül kihalunk...

Johnny336 2008.12.05. 15:15:24

Egyébként ezt a következtetést komoly kutatómunka előzte meg a tudósok részéről? Lementek Szabolcsba, és megkérdezték az utcán szembejövő embereket, mondjuk Nyírcsaholyban?

Bezuhov. 2008.12.05. 15:30:58

rohadt cigók, minegyik csak lopik...!!!

(elsőre nem is rossz, de lesz még jobb is ;))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.05. 15:35:46

Annyira tudtam, hogy itt lesz ez a cikk. :)
Be kéne látnunk, hogy bennünk van a hiba. Nem vagyunk elég empatikusak, toleránsak, nekünk semmi gondunk, míg ők szegények csak szenvednek meg rettegnek reggeltől estig.

derelyegrádi szellem 2008.12.05. 15:38:18

las palmas

meg reménykednek, mint a teleki laci a Mokkában...

Johnny336 2008.12.05. 15:54:46

Egyébként én rájöttem, hogy miért jönnek ki ilyenre ezek a felmérések. Mert a normális romákat (nem cigány!) kérdezik meg, akik tényleg szeretnének dolgozni. - ez most nem irónia!
Csak a melegebb helyekre is be kéne menni, úgy lenne reális az eredmény. De vagy nem mernek, vagy nem akarnak róla tudomást venni. Megkérdezik Lakatos Gáspárt, aki tényleg azért veszítette el a munkáját, mert roma (nem cigány!), és csak 2 gyereke van, mert többet nem tud bevállalni, és nem csp-ért szülte őket a felesége. Sokan vannak ilyenek, biztos vagyok benne. Csak ők nem hangoztatják, hogy romák, mert szégyellik magukat a tetves (akiket cigányoknak hívunk) fajta miatt.

AsgardV 2008.12.05. 15:57:46

Napi 5k-bol en eleg jol megelnek...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.05. 16:22:55

Na, ez viszont korrekt! Ezzel lehet azonosulni, így lehet vállalni dolgokat!

kuruc.info/r/1/31601/

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.12.05. 16:26:49

Én egyszer lerobbantam autóval krakkó kellős közepén. Környezettanulmányt készítettünk kolleganóőmmel egy családnál. Mikor kijöttünk, nem indult el az autó (önhibájából :). Miközben próbáltam beindítani az autót, a családban már kitört a verekedés. Fater kicsit felpofozta a lányát. De egyébként fater azért segített nekünk, szerzett autómentős telefonszámot. Mi úgy 3 órát várakoztunk a legnagyobb melegben, mert négy autómentő közül négy nem megy ki krakkóba, így ott szívtunk. A lakosokkal nem volt gond, még segíteni is akartak.
Végül egy rendőr páros jött el értünk, és elvontattak. De hosszú volt az a pár óra :)

rolika 2008.12.05. 16:29:32

vonperez: ez k.rva jó lehetett :) csak gratulálni lehet az illetőnek

more 2008.12.05. 16:30:16

wehehhehhee, von perez, ez nagyon gyonyoruseges!!! nagy otlet es tenyleg kurva megalazo:)))))

avasi pusztuljgurulj 2008.12.05. 18:47:39

óóóó szegínyek depisek,stresszesek?
Akkor segíteni kell rajtuk!
El kell küldeni őket nyaralni Új Delhibe (jegy itt:kuruc.info/r/22/28253/)
esetleg megoldás lehet az eutanázia csoportosan....

bkca 2008.12.05. 18:58:16

Dr. K. M. [www.behsci.sote.hu/koppmar.htm#curriculum] nem egy hülye nő (nem akarom védeni!), pl. nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy mi lehet a véleménye Gyurcsányról, de ez a megszólalása bizony elég szerencsétlenül sült el.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.05. 20:20:23

bkca 2008.12.05. 18:58:16

Igen, kicsit furcsa ... de egy interjúban egy igazgató tudjon már nyilatkozni, és még át is olvassa mielőtt nyomdába megy ...

Narrátor (törölt) 2008.12.05. 22:28:25

Lehet, hogy ébredeznek a birkák? Eddig szinte javarészt csak politikusok nyilatkoztak a hatalmas, mindent elborító fasizmusról, meg kiszolgáltatottságról, gondolom rájöttek, hogy ez így egyre hiteltelenebb, kellett egy sokpapíros diplomás f.sz. Kopp meg mosolyogva bevállalta.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.06. 03:21:50

Ez burkoltan azt jelenti, hogy Kopp Mária munkatáborba akarja vitetni a cigány férfiakat? Persze csak hogy tovább éljenek.

Arbeit macht länger Leben.

Ej, ej, '38ban is így kezdődött!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.06. 03:47:00

Én nyugodt vagyok, kérem szépen. Napi 11 óra a munkaidőm, ettől virulok és az én nemzedékem örökké fog élni (ezek szerint).

Nagyon sajnálom réti néger testvéreimet, ha ez ilyen komoly gond, akkor fel tudok nekik ajánlani munkát, ami tudjuk: boldoggá tesz. Pfff....

Ezeket ki fizeti, hogy ilyen nyilvánvaló hülyeségekhez adják a nevüket? Ron Werber reloaded, or WTF?!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2008.12.06. 07:45:39

Nem értem,ha ez igaz, a roma férfiak 95% halott kéne hogy legyen!!
De mivel élnek, úgy gondolom,a cikkíró valamit elnézett.
bár,lehet a Maunika show okoz stresszhelyzetet..ezt nehéz lehet elviselni a munkanélküliség mellett,két színesfémlopás között...

jonnglenn 2008.12.06. 12:42:31

amikor átugrok szlovákijába meccsezni , megdöbbenéssel tapasztalom, hogy amerre én megyek ott a cigányok dógoznak.
Árkot takarítanak, oszlopot festenek, szemetet szednek, kubikolnak stb...

korábban ott is a nálunk még meglevő támogatási renccer vót,meg a cigánybűnözés, osztán eccercsak a kormányuk mekszüntette !
lett is valami ésséglázadás belőle, amit a rendörség asszem háromnap alatt teljesen szétvert .
mára a segéjeket minimálisra visszaszorították .

nálunk a kiszabottnagydemokrácija mijatt ez fel sem merülhet , mer itten mindenki náci, aki ki meri mondani hogy ha nem tesznek magukért , akkor dögöjjenek meg a zösszes csalafintaságukkal kamatozásukkal, gagyizásukkal, búnözőéletmóggyukkal együtt !Valójában felsem lehet sorolni mi mindent tesznek ezek a tetvek !

még, itt a végén megjegyeznék annyit, hogy janujártól szlovákiában a hivatalos fizetőeszköz az EURO ! lehet itten fikázni meg anyázni a tótokat de ezt korrektűl és rendkívől hatásosan megoldották.

Gratulálok ennek a liberális, voksvadász és a hatalmat mindenáron a magájének akaró kormánynak is !

jozicsenko 2008.12.06. 17:29:28

jonnglenn 2008.12.06. 12:42:31

ők tudják, hogy nem a szavazat számít, hanem a pénz, amit a szavazó megtermel

most csak az a cél, hogy az un monoki modell fasisztának legyen beállítva, mert dolgozni ugye bűn, adót fizetni még nagyobb

itthon egyenlőre csak a szavazat számít, semmi több

szlovákiában az éhséglázadók mit fosztottak ki elsőnek? a cigi és szesz tartalékokat vitték el a boltokból

itthon a rendőrök kellenek a lázadó adófizetők leverésére

Nzoltan 2008.12.06. 22:23:33

Az a megoldás, hogy a férfiaknak egyáltalán ne adjanak munkát, még a lehetőség szikráját is le kell önteni egy vödör vízzel!

És a cigányság kihal a stressztől. :-D

Perillustris 2008.12.06. 22:39:05

"amikor átugrok szlovákijába meccsezni , megdöbbenéssel tapasztalom, hogy amerre én megyek ott a cigányok dógoznak.
Árkot takarítanak, oszlopot festenek, szemetet szednek, kubikolnak"

Szerbiában sincsenek ennyire elkényeztetve.

A cikkhez: egyre biztosabb vagyok benne, hogy egy idegen civilizáció valóságshow-jának szereplői vagyunk, és a nézők arra szavaztak, hogy a műsor szerkesztői menjenek el a végsőkig, teszteljék, vajon meddig bírjuk cérnával. Mert ez már annyira szánalmasan provokáció szagú, hogy lehetetlen azt hinni, magától ennyire hülye valaki.

Rwindx 2008.12.06. 22:47:58

"egyre biztosabb vagyok benne, hogy egy idegen civilizáció valóságshow-jának szereplői vagyunk"

Ez már nekem is eszembe jutott :DDD

Marcellusca 2008.12.06. 23:20:36

Köszi, zero!
Tényleg megint nem kell kávé.

Hosszúlépés!
Há' nem csigány, csák Kolompárnak híjják!
Egyébként meg nekem is a jelentkező depi ugrott be.
De tőlük még egyszer sem hallottam: Olyan depi vagyok, hogy öngyi leszek!
És ezen a wellness-hétvége sem segít. Talán egy kis munka-kúra! Állítólag a kínaiak újra megnyitják a recski bányát. Óccsó munkaerő?!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.07. 07:53:21

Perillustris, Rwindx
Változat hívőknek: Isten a legnagyobb bábjátékos, és remekül szórakozik... :)

Marcellusca 2008.12.07. 14:45:12

Hetfield 2008.12.05. 14:19:25

Ez durva!
80 feletti nénikéket erőszakolnak, gyilkolnak. Elvinni nem vittek semmit. Megélhetési bőnözés, mi? Az a f@szom! Életbevágóan fontos volt dugni?! A farkánál fogva akasztanám fel és csak akkor engedném szabadon, ha leszakadt a farka és ezért ér le a lába.
Utolsó riportalany mit is mondott? Hogy Ő fenyegette meg a cigányokat? Nem, nem. Őt fenyegették meg, hogy Ő lesz a következő! Most akkor ki, kit fenyeget? Ki és miért érzi magát fenyegetve?

Marcellusca 2008.12.07. 15:01:33

jonnglenn 2008.12.06. 12:42:31

Itt meg pont attól félnek, hogy éhségsztrájkba kezdenek.
Oszt akkó' mivan? Hulljon a férgese!
Úgysem tartana sokáig, meg inkább éhezzenek egy kicsit, utána jobban esik a munka. :D
Vagy, amit már vízionálnak, polgárháború tizedelje a romákat? Mert ahogy most állunk - és elnézve, amiket belinkelétek - tényleg az fog következni.
Apropó! Naggyaink (direkt így írtam, mert nem érdemlik, hogy mégcsak szabályosan írjam is) és a hűdejogvédők nem látják vagy kapják meg ezeket a linkeket? Nem kellene elárasztani a mailfiókjaikat, hátha egyet megnéznének ... ?

Roxvox 2008.12.07. 20:22:53

Kérdésem volna, ha van kisebbségi ombudsman, nagyobbsági miért nincs ?

Roxvox 2008.12.07. 20:31:26

Itt nem a lustasággal, vagy a stresssszel van a probléma, hanem azzal, hogy a próbanégerek hitvallása szerint, őket az isten nem munkára teremtette.

Roxvox 2008.12.07. 20:40:17

Nagy bajok lesznek, úgyhogy gyorsan meg kellene emelni a fém"hulladék" felvásárlási árát, mert még éhenhalnak szegény svédek.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2008.12.08. 08:31:29

Letöröltem pár könnycseppet. Egy pillanatra átéreztem szegény üldözött népcsoport családfőinek mindennapjait... tényleg borzalmas lehet.
Csak egyet nem értek: mivel kérem itt fasizmus van, a dolgozni akaró, becsületes cigányemberek nem kapnak munkát, mert barnábbak és kész, hiába kilincselnek nap mint nap reggeltől estig munkáért.
Ebből következik, hogy nincs pénzük, mert az ugye kizárt és kikéremmagamnak, hogy segélyeken tartja el őket a csúnya magyar nép, mert az kérem felgyújtja, agyonlövi őket de még mp3 lejátszót, telefont se ad első szóra, de még lakást is egyre nehezebben (hogy rohadjon meg az összes). De akkor hogyhogy szaporodnak? :O Miért nem fogynak?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.08. 14:11:35

Most nem nagyon értek egyet.

Egyrészt Kopp Mária nem egyenlő Mohácsi Viktóriával, nagyon nem. Egy igenis nagyon színvonalas munkát végző, egyúttal emberi tudós. Kéretik nem kipellengérezni, ha nem ismerjük!

Ha ismernétek a munkásságát, akkor tudnátok, az ő kutatásainak ez a fő nézőpontja. A társadalom lélektani állapotáról szokott érdekes tanulmányokat írni.

Ha pedig azt gondoljátok, hogy munkanélkülinek lenni olyan jó, akkor olyan szerencsések vagytok, hogy eddig megúsztátok. Nagyon szar érzés, ha nem kellesz sehol.

Mit gondoltok, honnan van ez a sok agresszió a cigányokban? Miért piálnak sokan? Miért játékgépeznek? Azért, mert rendszeresen tapasztalják, hogy nem kellenek. Arról már lehet vitatkozni, hogy esetleg ők is tehetnek erről, de attól még ne vitassuk el tőlük azt a jogot, hogy szenvednek.

Általában szomorúan kell konstatálnom, hogy a társadalomról alkotott elképzeléseim finoman szólva rózsásabbak voltak, mint a valóság. Nagyon mélyen elutasítom a rasszizmust, de azt a maszatoló képmutatást is, amikor a politikusok más mondanivalójuk nem lévén a cigányok hátán próbálnak meg pro és contra híveket szerezni. És a tényekkel nem lehet vitatkozni, tényleg megváltoztak a dolgok. De legalább azt ne gondoljuk, hogy a cigányoknak ez a jó! Ha jó lenne nekik, nem lenne konfliktus.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.08. 14:24:25

Reckl_Amál

Már megbeszéltük, hogy ez egy félresikerült mondat volt.

De a hozzászólásodra reagálva: sok minden van amit az állam / önkormányzata tesz értük.

És ők mit tesznek saját magukért, hogy ezen változtassanak?

(Ez olyan mint a drogos, mindenki szeretné hogy leszokjon, de ha ő maga nem hajlandó erre?)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.08. 15:54:23

Ezt én nem is vitatom. Aki nehéz helyzetben van, sokszor bizony maga felelős érte. Ha másért nem, mert nem tesz ellene.

Ha jól értem a cikket, akkor Kopp Mária csak annyit mond, a cigányoknak sem jó ez az életforma.

Az, hogy a 168 Óra belekeveri a fasizmust, őket minősíti.

Perillustris 2008.12.08. 16:05:02

Akkor lehetne annyi eszük, hogy pl. a szemetet összeszedik a lakóhelyük környékén, különösen, ha tudják, hogy egy forgatócsoport jön. De ha nekik nincs eszük, akkor egy okosabb felvilágosíthatná őket arról, hogy a szemétlerakóra emlékeztető putri látványa a TV-ben nem sajnálatot, hanem dühöt és undort kelt a nézőkben.

Igen, azokban a nézőkben, akik eltartják őket.

Johnny336 2008.12.08. 16:25:49

Nem mellékesen, amikor nyílvánosságot kapott a monoki ötlet, valamelyik okostojás országos cigányvezető azt merészelte mondani, hogy "ne büntessék munkával a cigányságot!"

Anyád picsája, az a büntetés. A többségi társadalmat lehet büntetni? Már a munka, mint fogalom, is rasszista?

Aki akar, az tud dolgozni. Az önkormányzatnál mindig van közmunka lehetőség. Ételosztás, utcaseprés, idény szerint hólapátolás, útsózás, ároktisztítás. Közterületi növények ültetése, gondozása.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.09. 10:37:04

Abszolút egyetértek az előttem szólókkal.

Régi mániám, hogy a cigány politikusnak elsősorban a saját népüknek kéne szónokolniuk. Valami olyan formában, hogy "Gyerekek, mi vagyunk a kisebbség. Demokrácia van, a többség uralma. Vagyis ha azt akarjuk, hogy jó dolgunk legyen, alkalmazkodni kell. Ha valaki nem tudja, hogyan, majd mi megmondjuk." Nyilván nem szó szerint gondolom, hanem ebben az értelemben valamit.
De rendszerint leoltanak, hogy ez hülyeség.

Ami a munka mint büntetés dolgot illeti, az nagyon fölháborított engem is. A munka ma az egyetlen módja a kilábalásnak, de még ezt sem hallottam soha senkitől Kolompárék környékéről. Nyilván neki sincs túl nagy tapasztalata a dologban.

papamaci1 2008.12.10. 12:50:37

Álljon meg a csapásmenti jövesztés !

Én nem tudom mi van a szegény szabolcsi meg BAZ-i cigányokkal. De azt tudom hogy itt a kies Budapesten csupa kigyúrt , jól öltözött agresszív , Mercedessel járó, milliomos bunkó romát látok. De még a villamoson is fürtökben lógnak a fuxos tizenéves rajkók, a Mester utca és a Nyugati tér között... ŐK miért nem adakoznak a szegény etnikumtársaiknak ?
Én az utolsó ékszereimet, festményeimet is eladtam a cigány "antikvitás" kereskedőknek amikor munkanélküli voltam, de nem loptam . Még ételt se....Ők nadrágzsebből fizettek. Számla nélkül....

igazság2 2008.12.10. 22:31:09

A tiszaújvárosi Jabil egyfolytában keres dolgozókat.Vettek már fel romákat,akkor sok öltözőszekrényt feltörtek.Volt olyan,hogy az a főnök,aki megkérte az egyikőjüket,hogy másképpen dolgozzon,mert selejtet gyárt,életveszélyesen megfenyegették és utána egyedül nem mert a munka végén hazamenni.Volt olyan roma aki kijelentette,hogy ő nem dolgozni jött,hanem lopni.A nyíregyházi Flextronicsnál pedig még a gépeket is elkezdték szétbontani,hogy az alkatrészeket eladják.Miért nem tájékoztat erről egyetlen média sem?

süti beállítások módosítása