Skip to content


       Szűrés lista

Te bocsánatot kérnél, ha megölnéd csecsemők ezreit?

Kevés dolog van, ami jobban fel tud háborítani, mint a gyilkosság, vagy mások testi  megnyomorítása. Ennél csak azt ítélem el jobban, ha a gyilkosság tervszerű, tömeges, anyagi érdekből történik, és az áldozatok csecsemők és gyerekek. De még ezt is lehet fokozni azzal, hogy az elkövető semmiféle megbánást nem mutat, sőt el sem ítélik.

Régebbi históriáról van szó, de hatásai a mai napig érződnek.

A bevezetőből arra gondolhatnál, hogy biztos csak az ókorban történhetett meg ilyesmi, vagy ha netán a huszadik-huszonegyedik században, akkor nagyon messze, olyan országban, amit innen Európából illik lenézni. Ott valahol a Közép-Keleten, vagy Afrika mélyén egy törzsi zavargás közepén.

De nem.

Németországban fedezték fel a Thalidomid nevezetű gyógyszer-alapanyagot, és az ebből készült Contergan nevű nyugtatótablettát 1957-ben dobták piacra. A gyógyszert különösen ajánlották terhes nőknek is, és annyira biztonságosnak, mellékhatásoktól mentesnek hirdették, mint a cukorkát.

 

Fogyott is, mint a cukor, és ez nagy bevételt hozott a gyártó cégnek, a Grünenthal-nak, ami többek között arról ismert, hogy törvénytelen forrásból származó penicillin-törzzsel alapozta meg sikerét: az első német cég volt, ami penicillin-alapú gyógyszert hozott forgalomba. (A Grünenthal a mai napig nem tud kielégítő választ adni, hogy honnan származott a nagy pénzt hozó alapanyag.)

A Contergan viszont valóban saját felfedezés és fejlesztés volt, az ezzel járó nyűgökkel együtt, mint amilyenek állatkísérletek. De ez pénzbe és időbe került volna, úgyhogy a Thalidomid felfedezője és a cég résztulajdonosa, Dr. Mückter inkább mellőzte ezeket. Ugyanaz a Dr. Mückter, aki mellesleg a náci rezsim alatt teljes lelki nyugalommal végzett emberkísérleteket. Természetesen nem önkénteseken.

Ennek az akciónak az eredménye az lett, hogy több ezer csecsemő már az anyaméhben meghalt és halva született, és azok is, akik élve jöttek világra, és meg lehetett menteni, nyomorékok maradtak egész életükre. A gyógyszer főleg a végtagok kifejlődését gátolta, így a tízezerből hozzávetőlegesen még háromezer áldozatnak a mai napig testi fogyatékosként kell élnie a Grünenthal miatt.

Dr. Mücktert soha nem ítélték el, 1987-ben természetes halált halt.

A Grünenthal egy alapítványt hozott létre a Contergan károsultaknak, befizetett valamennyit, és ezzel letudta az egészet. A mai napig nem hajlandó bocsánatot kérni az áldozatoktól.

További olvasnivaló:

Der Contergan Erfinder
50 évesek a Contergan-torzszülöttek

Címkék: társadalom pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr14908074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind2 (törölt) 2009.01.29. 11:13:01

Profitéhség. Mind a mai napig, lásd élelmiszer és gyógyszeripar...nincs nagyobb fájdalom, ha a gyerekednek valami baja van...Ilyenkor szeretnék a pokol létezésében hinni :( Bár az érintetteknek a pokol itt van a Földön :(

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.01.29. 11:13:58

Németországban az 50es években. Kutatás és új gyógyszer forgalmazása ...

Elég bérgyilkos szaga van az egésznek. Vagy legalábbis kísérlet szaga.

Biztos nem én fogom kutatni a cég finanszírozását, meg kapcsolatait, de nem lepődnék meg ha a szálak GB.-be vagy USA-ba vezetnének.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.01.29. 11:16:14

erre nem tudok mit mondani, felháborító. ez ellen kellene fellépni nem a libatömés ellen.
szemetek!mocskos gyógyszermaffia!

Plutonic 2009.01.29. 11:21:57

Ez az egyik oka, amiért az emberiséget egy rohadt szemét vírusnak tartom a Föld testén!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.29. 11:22:30

Melamin? Mondjuk a kínaiak következetesek. Már halálra is lettek ítélve...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.29. 11:26:34

@Psychonaut: Isten hozott köztünk, Smith ügynök! xD

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.29. 11:27:05

En naponta talakozom velük, a nemet allam mindet megtett ertük, nem nelkülöznek semmit - de nekik is csak ez az egy eletük van

Plutonic 2009.01.29. 11:30:08

@Félkupica_Fehér_Főnök: XDDD
Most kapcsolok, hogy mit írtam! :D
Ettől függetlenül rosszul vagyok az ilyenektől (is). :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 11:32:02

Dr. Mückter és a hasonló szociopaták (pl. belga bölcsödei gyilkos) a Sátán földi "helytartói". Ezt teljesen komolyan mondom, hiszek a Gonosz létezésében.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 11:33:35

@kornelia:

Nem nélkülöznek semmit, mi? Csak a végtagjaikat meg a normális élet lehetőségét.

Plutonic 2009.01.29. 11:33:39

@laspalmas: Azt az emberben keresd...

mind2 (törölt) 2009.01.29. 11:37:19

@laspalmas: Te is ? Én is :(
Megint eszembe jutott egy dalrészlet, mindenkitől bocsánatot kérek :(

" Hiába rejted,
Hiába őrzöd,
A titkod nem titok már,
A titkod az ördög,
És keresi a külföld
És keresik helyben,
De az ördög bent lakik
Egy ostoba fejben "

Plutonic 2009.01.29. 11:43:25

@mind2: Na igen, mi magunk vagyunk a gonoszság és nem ér lepattintani a felelősséget.

Geza 2009.01.29. 11:53:53

Hmm, most éppen a jó öreg papilloma vírus egy változatáról mondják, hogy a nőknél belső nemi szervi rákot okoz (azaz dehogy, ez túl konkrét, csak "valószínűséget növelő faktor", oszt' ebbe kössél bele), és javasolják az oltást mindenkinek.
Asszony megkérdezte egy orvos ismerősét a témában, ő csak annyit mondott, hogy ha nem muszáj, ne nagyon forduljon túl újkeletű gyógyszerekhez, mert mostanság a profit fontosabb, mint a biztonságosság.

Aztán persze még itt vannak az épp aktuális médiahisztéria-betegségek (madárinfluenza, rinocéroszharapás, stb.) elleni oltások is, bezzeg a jó öreg DiPerTe és társai meg be vannak tiltva, "mert kevesebb mint 1 ezrelék túlérzékeny rá".

Aztán innen már csak egy lépés a gyógyszerészet népességbefolyásoló hatása. Vannak ugye rémhírek, miszerint az afrikai népességélelmezési problémára a monsantonak volt egy olyan javaslata, hogy van neki egy olyan (gm) kukorica-törzse, aminek a terménye a férfiakban 40%-ban terméketlenséget okoz. Most ez vagy igaz, vagy nem, de azt azért megkérdezném, hogy vajon biztos-e, hogy _az itt és most_ piacra dobott fogamzásgátlók hatása még csak véletlenül sem tartós?
Már csak mert ha egy egyszerű fájdalomcsillapítónak a lehetséges mellékhatásai között egymás mellett olvasom a székrekedést és a hasmenést, azt én úgy fordítom le magamnak, hogy 'hát ezt mi se tudjuk'...

mind2 (törölt) 2009.01.29. 12:06:29

@Geza: első bekezdésed megfejtése : HPV humán pappiloma vírus, és az oltás azért nem hatékony, mert ennek a vírusnak rengeteg formája létezik, ...az oltóanyag viszont 90.000,- Ft-ba kerül összesen ( 3 oltás ára ) és fiatal lányoknak adják, akik még nem éltek cekcuális életet. A TB nem támogatja. Jah, és nemrég cikkeztek a mellékhatásairól, elég kemény dolgokat írtak :
Idézem :
Végülis ez az oltási gyakorlat! Az eredmények lesújtóak, 100-130 nőt kell beoltani egy "találatért". És ez az egy találat csak a 16-os és 18-as HPV vírus ellen véd, nem tudni mennyi ideig, nem tudni milyen mellékhatásokkal. Az oltás kivédi a rákot okozó HPV vírusok 10%-át, de nem véd a rákot okozó fertőzések 90%-ával szemben. Az elemzés óvatosan, de burkoltan megkérdőjelezi azt a hurrá optimizmust, ami ma az oltóanyag terjesztését és a kötelező oltottság előírását szorgalmazza.

Összességében úgy tűnik, megint működik a megszokott szcenárió: találj ki egy gyógyszert vagy oltást, ijessz rá az emberekre, hogy halálos veszély fenyegeti őket, győzd meg a politikusokat, hogy most megmenthetik a nemzetet, és sózd rá mindenkire gátlástalanul a ki tudja milyen veszélyeket is rejtő gyógyszeredet vagy oltásodat. A többit meg majd meglátjuk. "
Újabb idézet :
Az ausztráliai Melbourne egyik külvárosában található Sacred Heart Girls' College öt iskoláslánya megbetegedett, amikor megkapta első, fiatal lányoknak szánt, méhnyak rák ellenes Gardasil oltását. Röviddel az oltás után 26 lány kereste fel a kampusz orvosi klinikáját; öt beoltottat felvettek a kórházba. Két lányt azonnal folyamatos megfigyelés alá helyeztek szédülés miatt, egynek pedig átmeneti bénulása és beszédvesztése lépett fel.

Az amerikai Oltások Káros Mellékhatását Jelentő Rendszer (VAERS) az ausztrál lányok tüneteihez hasonlókról számolt be. A 2006 júniusi törzskönyvezés óta 1261 negatív mellékhatást jelentettek. Íme néhány közvetlen példa a VAERS jelentéséből:

"A páciens közvetlenül az oltást követően az oltás helyén súlyos fájdalomról panaszkodott. Rázuhant az asztalra, és 10-15 másodpercre elájult. Hiperventillált. Fejfájásra, zavart látásra panaszkodott: látás vizsgálat normál eredményt mutat. A parkolóban sokat hányt és beszéde artikulátlanná vált. Sürgősségi osztályra küldték, ahol a neurológiai vizsgálat semmit nem mutatott, kivéve a szótalálási problémákat."

"A nőbeteg az első HPV oltás után elhagyva az orvosi szobát, elájult, majd hamarosan magához tért."

"Egy 14 éves lányt beoltottak Gardasillal. Arról számoltak be, hogy a beteg egy padon ült. Amikor a nővér kiment a szobából, a beteg elájult és elvágódott lezuhanva a padról. Azt jelentették, hogy nem biztos, hogy a beteg orra betört-e, de vérzett. Jelenleg az esemény további kimenetele nem ismert."

A VAERS egy passzív felügyeleti rendszer, amely a klinikumban dolgozók oltást követő súlyos egészségkockázatokról önként tett jelentéseire épül. Szülők szintén tehetnek jelentést. Bár a VAERS jelentések nem igazolják az oltások oki szerepét, egy figyelemfelhívó funkciót betölthetnek az oltások okozta egészségügyi kockázatokról.

Úgy becsülik, hogy a felírt gyógyszerek vagy oltások negatív hatásainak kevesebb mint tíz, de inkább 1-4%-át jelentik csupán. Ha csupán a Gardasil okozta negatív események 1%-át jelentik a VAERS-nek, akkor 126 000 akut egészségkockázat következett be kevesebb mint egy év alatt az oltás miatt. A hosszútávú neurológiai vagy immunrendszerbeli komplikációk teljességgel ismeretlenek. Teljességgel bizonytalan, vajon ezeknél a beoltott gyermekeknél a későbbiekben nem alakulnak-e ki termékenységi zavarok, rák vagy genetikai károsodás; mindezeket a Merck elismerten nem vizsgálta.

John Iskander, A Betegségellenőrző Központ immunizációs hivatalától úgy nyilatkozott, hogy: "Semmi okunk azt gondolni, hogy van ebben az oltásban bármi is, ami fokozná az ájulás valószínűségét." E megnyugtatás ellenére vannak ebben az oltásban összetevők, amelyek igenis okozhatnak a beoltottaknál szédülést és ájulást.

A hisztidin egy fehérje, amely könnyen alakul át hisztaminná, amely kivörösödést, duzzadást, viszketést és allergiás reakciót okozhat. Ez kitágítja a hajszálereket, melynek következtében leesik a vérnyomás és az emberek elájulhatnak.

Az oltóanyag Polysorbate 80-at is tartalmaz. Ez egy hatóanyag, amit krémekben és testápolókban, orvosi készítményekben szoktak hazsnálni. A Polysorbate 80 végzetes reakciókat válthat ki, pl. anafilaxiás sokkot, amelyet hirtelen vérnyomás esést, csalánkiütést és légzési nehézségeket okozhat…és az emberek elájulhatnak.

Az oltást követő ájulási rohamnak súlyos következményei lehetnek. Az Archives of Pediatric and Adolescent Medicine-ben 1997-ben közölt cikk 697 oltás utáni ájulás esetétdolgozta fel, amelyeket a VAERS-nek jelentettek 1990 és 1995 között. Az eswetek több mint 97%-a az oltás után 30 percen belül következett be, ami az oki kapcsolatot támasztja alá. Hat beteg ezek közül súlyos fejsérülést szenvedett el, úgymint koponyatörést, agyvérzést és agyzúzódást. Három betegen agyműtétet kellett végrehajtani, s kettő közülük 6-24 hónapon át lábadozott. Az oltás utáni szédülést és ájulást tehát nem szabad könnyedén venni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 12:16:51

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

A tizenegy törvényük nagyon odabasz. Vallástól függetlenül bárhol bevezethetnék.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.01.29. 12:18:53

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Elolvastam. Ez (sajnos?) humánusabb és jobb (?) mint a mindennapi életünk.

Na most akkor mi a túró van? Nézek nyitott szájjal.

Az EREDETI 2009.01.29. 12:25:01

Sok gyógyszer, vitamintabletta, vegyszerek a kajákban, aztán az orvosok csodálkoznak a sokfajta rákon, meg érdekes daganatokon

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.29. 12:31:33

@kornelia: Az állam természetesen segít rajtuk, de az is csak az adófizetők pénzéből megy, ergo abból a pénzből is, amit az áldozatok szüleitől szedtek be. Miközben a tragédia okozója ma is működő cég.

mumli 2009.01.29. 12:34:26

van gyógyszerész a családban :D
és nem hajlandó gyógyszert szedni, a természetes gyógyhatású készítményekben hisz. a felépülés lassabb, de mindig azt mondja, hosszabb távon jobbat tesz magának :)
Magyarországon még a hetvenes évek végén - nyolcvanas évek elején is forgalmazták ezt a szart (Contergan). Neki is ajánlották a terhessége alatt a hányingerre, de már akkor is annyira parázott a sok szintetikus szartól, hogy inkább gyömbért iszogatott helyette meg sóskexet evett.

mumli 2009.01.29. 12:42:57

állítólag a kemoterápiát is ki lehetne már váltani kevésbé drasztikus cuccal, csak az ugye nem lenne jó a gyógyszergyártóknak. a dokik meg felírják a szokásos dózis kúrát, mert az okos amerikaiak ráírták a csomagolásra, és az úgy biztos jó lesz minden embernek.
Az egyik helyen már betiltott mérgeket meg viszik tovább olyan országokba, ahol még elpasszolhatják őket.
úgy tudom, a Contergant is vitték Dél-Amerikába miután Európában betiltották, de ott is ugyanezt a hatást váltotta ki, így ott is tiltólistás lett.

Kenguru 2009.01.29. 12:43:37

Nomost Szendit bele nem keverjuk mar, az egy Szcientologus.

Az kb olyan mit amikor Pol Pot tomeggyilkosozza le a nacikat.

Vannak a gyogyszeripar tajan sotet tortenetek, de azert azt is kurvara meg kell nezni, ki szellozteti az ilyeneket es miert.

Geza 2009.01.29. 12:50:55

@vero:
Na ja, 'Dejjal', a megtévesztő :). Senki sem irányíthatóbb jobban, mint aki meg van győződve arról, hogy a saját akaratát követi.
Végy 9 rész igazságot, tegyél bele 1 rész hazugságot, tálald kívánatosan, és le fogják nyelni mind.

Végy egy embert, hitesd el vele, hogy elég erős, majd engedd ki a vadak közé. Megtépik, mint kuvasz a lábtörlőt, és még mindig téged fog kérni, hogy segíts. Segítsd ki, aztán nyújtsd be a számlát, legyen az bármi is, nem lesz más választása, még akkor sem, ha már tudja, hogy ezzel csak még mélyebb bajba keveri magát.
Régi trükk, de mindig bejön - kb. mint az, amikor az emberek újra megszavaznak egy kártékony politikust, mert épp csökkenti az adót, még ha amúgy tudják, hogy úgyis vissza fogja növelni :).

A fenti tizenegy alapelv természetesnek tűnik - voltaképp az is. A gubanc ott van, hogy az egész azt igyekszik alátámasztani, hogy az életednek nincs rajtad túlmutató értelme, márpedig ez (de még az ebben való hit önmagában is) az, ami előre viszi az embert.

Denimm 2009.01.29. 12:56:54

Szerintem a gyógyszergyártást államosítani kellene.
Sajnos a "liberális" gyógyszeripar az egyik legfőbb okozója, hogy néhány betegségre még nincs gyógymód.Egész egyszerűen nem éri meg kifejleszteni.Sokkal többet lehet kaszálni,ha mondjuk egy AIDS beteg egész életében a méregdrága gyógyszereket kapja mintha véglegesen kigyógyítanák.
Sajnos az egészségügy kiárulása volt minden idők legnagyobb merénylete az emberiség ellen.Mert betegek mindig lesznek és borzalmasan kiszolgáltatottak is.Ezt pedig kemények kihasználják és lesarcolják.Manapság nem egy gyógyszer alapanyaga már 20-30 évvel ezelőtt ki lettek fejlesztve.És mégis mindmáig rohadt drágák.Pedig már réges régen visszahozta a befektetett összegeket.Azért remélem,hogy ezúttal leszámol a világ a szabad piaccal,liberalizációval és egyéb szörnyszülöttekkel.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.01.29. 12:57:06

off:
olaszliszka:

www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/olaszliszkai-per-ajulassal-valaszolt-a-tanu/cn/news-20090129-12125651


szanalmas, ami itt folyik.... tobb mint ket eve huzzak ezt az egeszet. nem tudom, mit lehet ezen ennyire nem erteni... eletfogytot nekik.

Geza 2009.01.29. 13:03:08

@Denimm:
Ahogy mondod. Avagy miért nincs érdemi kutatás a malária hatékonyabb gyógyítására? Mert ez túlnyomórészt a szegények betegsége, ők meg ugye le vannak ejtve magasról...

Potyoló 2009.01.29. 13:09:17

@Kenguru:

Egyfelől én még nem találtam arra egyértelmű bizonyítékot, hogy Szendi scientológus lenne (noha a gyanú bennem is felmerült - s amúgy a gyógyszeripar pont ezzel szeretné hitelteleníteni); másfelől meg utána lehet nézni az adatainak... Sajnos igazak. Az egészségipar pontosan úgy működik, ahogy a cikkeiben olvasható. Meg ahogy ebben a Conterganos posztban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.29. 13:15:33

@Kenguru: @Potyoló:

Szendit sokan összefüggésbe hozták már a szcivel, erre nagyon tudok ugrani, de én sem találtam semmi 'terhelőt' vele kapcsolatban. (egyik cikkében az amúgy baromi álságos, kártékony és hazug cchr -t linkelte, összesen ennyit.)

ptm 2009.01.29. 13:20:37

Ez hasonló a manapság divatos pneumo-oltáshoz. Egy gyermeknek nagyjából 0.1%-os esélye van arra, hogy belehal az említett betegségbe, de még komolyabb betegségre is alig van 1%-nyi esélye. Ezzel szemben minden harmadik, idő előtt elhalálozott gyermek a környezetszennyezéssel kapcsolatos betegségek, szövődmények miatt hal meg. De majd biztosan arra is kitalálnak gyógyszert...

Kenguru 2009.01.29. 13:47:02

Bocccccssss, kevertem a Lenkeivel.
Meaculpa, nem figyeltem.

Hamut szorok a fejemre.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.29. 14:14:09

Ez valóban a huszadik század második felének egyik mélypontja :(

Billy Joel számában is benne van ("Children of the Thalidomide")
www.youtube.com/watch?v=pKu2QaytmrM

birdlady 2009.01.29. 14:17:04

@Denimm: Szerintem meg nem.

A gyógyszeriparban dolgozom :)

Denimm 2009.01.29. 14:56:14

Birdlady: Szerinted a gyógyszeripart nem a profit mozgatja? Akkor mi?Szerinted nem azért ilyen bitang drága a gyógyszer mert szeretnék minél jobban tömni a zsebüket?Vegyük mondjuk az algopirint.
Felvásárolták a gyógyszergyárat ahol eleve készült ezen remek termék.Aztán ugyanez a felvásárló gyógyszertár kérte ,hogy legyen már ugyan vényköteles az algopirin mert ám az nagyon veszélyes egy teremtmény,hullanak töle a magyarok mint a legyek.És biztos nem azért,hogy a saját termékei kerüljenek előtérbe?Metamizol már ezeréves hatóanyag.Ólcsón előállítható.És szeritnem jól bevált szer.Mivel vényköteles lett,ezért rengetegen vannak úgy,hogy nah, még az orvoshoz is menjek el egy fájdalomcsillapitóért?még mit nem,adjon mást.
Ezzel a legolcsóbb fájdalomcsillapítót ki is iktatták.
Megjegyzem az olcsó csak idézőjeles,mert legjobb emlékezetem szerint az algopirin is 1000 forint felé jár.Pedig kifejlesztésének díjját már régen kihozta.Viszont az újonnan fejlesztett tablettákat is el kell adni,amik minő véletlen drágábbak is.
Az egész erről szól,hogy több profit legyen.
Nekünk meg csak lószerszám jut a valagunkba a haszonból, mert az a közelkeleten landol.

birdlady 2009.01.29. 15:09:49

@Denimm: Tudom, de ez nem csak a gyógyszeriparban van így.

Nem kell mindenféle marhaságot megvenni, főleg nem nyugtatókat!!!!

Potyoló 2009.01.29. 15:18:54

@Denimm:
Nemcsak a profitéhség miatt drága a gyógysszer, hanem azért is, mert a cégek rengeteget költenek marketingre. Rá kell venni az embereket, hogy lehetőleg minél tovább szedjék a gyógyszereket, illetve az orvosokat, hogy az adott cég termékeit írják fel. Ez nagyon sok pénzbe kerül.

De megéri nekik, mert az egészségipar hatalmas biznisz. Csak a kábítószer-kereskedelmen és a fegyvergyártáson lehet többet keresni.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.01.29. 16:09:53

@Geza: Pfft, malária ellen ott a Lariam (mefloquine). Hogy, mitteccikmondani? Esetleg be teccik kattani, és ki teccik írtani a családot? Nabumm, az esélye elenyésző, sokkal valószínűbb, hogy valami kevésbé durva maradandó károsodása lesz.

Geza 2009.01.29. 16:22:55

@KennyOMG:
"Nabumm, az esélye elenyésző"
Nem lévén gyógyszerész, maradok a közlexikonnál: en.wikipedia.org/wiki/Mefloquine
'...Central nervous system events occur in up to 25% of people taking Lariam...
4. Because the data is spurious and under-reported, reports of Mefloquine reactions are readily discounted as "anecdotal," since Mefloquine toxicity is not as well-known and publicly acceptable as, for example, an allergic reaction to Penicillin.'
Az én olvasatomban ez kb. azt jelenti, hogy "fene se tudja, de nem is vizsgálgatjuk, mert még a végén olyasmi jön ki, amit nem szeretnénk".

Amúgy a bekattanás amúgy elenyésző esélye és az egyéb, de akkor is maradandó károsodás sokkal nagyobb valószínűsége nem elég ahhoz, hogy kiforratlannak nevezzük a szert :)?

HZ323F · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=33417 2009.01.29. 21:13:54

@mind2: ezek érdekes dolgok. Vajon mi a helyzet a jelenleg népszerű influenza védőoltással?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.30. 00:59:37

@laspalmas:

Azért mindegyiket talán nem kéne, pl. ez elég tág fogalom: "Ha birtokodon egy vendég bosszant, kegyetlenül és kímélet nélkül bánj el vele."
Ez meg szükségtelen: "Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikerrel használtad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia hatalmát, miután hozzá fordultál, elveszíted mindazt, mit általa szereztél."
Embert ölni meg pláne nem fogok ez alapján: "Ha nyílt területen jársz, ne háborgass senkit. Ha téged háborgat valaki, kérd meg, hogy hagyja abba. Ha nem fejezi be, pusztítsd el!"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.30. 01:10:51

@HZ323F:

Még akkor sem oltattam be magam, amikor felajánlották "ajándékba". Fiatal nő vagyok, egészséges szervezettel, ha megkapom, hát megkapom, túlvagyok rajta 2-3 nap alatt egy kis ágyban olvasással. Addig sem leszek legyengülve 2 hétig az oltás után, és tuti, hogy semmifajta mellékhatás sem fog jelentkezni nálam.

herpesz 2009.01.30. 16:01:24

Contergan szerelem... lálálá...

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.01.30. 20:58:22

@Mj:

Törvénytervezet v1.01:

Akkor a "...kímélet nélkül bánj el vele"-t és a "...pusztítsd el"-t megváltoztatjuk "rúgd szét a seggét"-re, a mágiás baromságot meg kihúzzuk.

Ellenvetés? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.30. 21:38:42

@pina_csaba:

Nem vagyok agresszív típus, csupán ennyi.:P

Horizont 2009.01.31. 08:06:39

Emlékszem akkortájt olvastam a Contergan szörnyűségről mielőtt kismama lettem. Aztán a terhességem alatt megfájdult kegyetlenül a fogam, persze éjszaka. Felhívtam az ügyeletet, hogy bevehetek-e egy Demalgont, vagy Algopyrint. Mert azt se mertem.
Mennyi terhes nő cigizik, iszik, bulizik.Borzadály!

Influenza védőoltást azért nem adatnék be magamnak, mert lehet attól betegebb leszek, plusz nem is tudják milyen vírusfajtával támad és akkor honnan tudnák a helyes ellenszerét?

mc P 2009.01.31. 19:26:29

Elképesztő mikre képesek h haszonra tegyenek szert.....még az ember élet sem számit????? 50 évvel ezelőtt sem számitott, akkor mi lehet most, amiről nem is tudunk........??

vomit 2010.02.04. 10:38:43

az ilyesmi siman megy tovabb. ebben van a szegeny osztrak lany, aki a HPV oltas utan par hettel egyszercsak elaludt, es nem kelt fel tobbet. 400 euroba kerult a trefas oltas, ami majd megvedi, a szulok orultek
hpvoltas.atspace.com/JasminSoriat.html
[i]Nem fogom tovább sorolni, hány kritikus és figyelmeztető beszámoló kering a HPV-oltásról, legyen az az oltáskritikus svájci AEGIS egyesülettől, a graz-i Női Egészségügyi Centrumtól, vagy az osztrák oltáskritikus orvosok valamelyikétől. Csak arra szeretnék időben rámutatni, hogy számunkra a HPV-oltás és szeretett lányunk halála közötti összefüggés 100%-ban igazolt, és szeretnénk a nyilvánosságot figyelmeztetni az oltás veszélyességéről.[/i]

ez a no fejlesztette ki, szerinte mit sem er, utana megmagyarazattak/visszavonattak vele a nyilatkozatot
Dr. Diane Harper, Leading Gardasil and Cervarix HPV Vaccine Researcher, Drops A Bombshell
vactruth.com/2009/10/27/gardasil-vaccine-researcher-drops-bombshell/
[i]“…Giving the vaccine to girls as young as 11 years-old “is a great big public health experiment.”
“For me, it was hard to resist the conclusion that Gardasil does almost nothing for the health of American women.”[/i]

es esetleg meg ezt: scribd.com/doc/14171452/

süti beállítások módosítása