Skip to content


       Szűrés lista

Totális ellentámadás: a miskolci rendőrkapitány leváltva!

A miskolci rendőrkapitány tartott egy sajtótájékoztatót péntek délelőtt. Este 22:30-kor pedig már nem rendőrkapitány.

Mi is történt?

Ezzel kezdte Pásztor Albert:
"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - ami ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek."  (Videó a satótájékoztatóról.)
 
Kérdésre válaszolva, mivel már akkor sem azzal foglalkozott a sajtó, hogy esetleg mi lehet az oka, hogy minden rabló roma, Pásztor kifejtette, hogy "Miskolcon az etnikai szembenállást nem azzal oldjuk meg, ha elhallgatjuk a mindenki által tudottan létező problémát. Ha meg sem fogalmazzuk, hogyan akarunk valamiféle kiútban gondolkodni? Mindenki hülyének nézne, ha azt állítanám, hogy nincs helyzet. (...) Meddig várunk? Amíg etnikai összecsapás lesz? Nem kellene ez ellen tenni? Nem az elhallgatás a megoldás. Én felelősséget érzek, és nem feszültséget gerjesztek, hanem rávilágítok a helyzetre, és megoldást próbálok kezdeményezni. Büszke leszek, ha valami ezáltal megindul."

És mondtott egy érdekes dolgot, ami az Index-es cikkben délután még benn volt, most viszont már nincs:
"Ez [a származás] a személyi nyilvántartásokba nem kerül bele, a büntetőeljárás során azonban figyelembe vehető egészen a büntetés kiszabásáig, hiszen a gyanúsított érdeke, hogy körülményeiről, helyzetéről beszámoljon, ami adott esetben akár enyhítheti is a cselekményének a megítélését."  

Ez az én olvasatomba azt jelenti, hogy a romák enyhébb büntetést kapnak?

Nos, a rávilágítás 100%-os sikerült ...

Gusztos Péter (SZDSZ) kezdte meg a kapitány elleni támadást:
"Megmagyarázhatatlannak tartom, hogy a közrend védelméért felelős személy ilyen kijelentésekre ragadtassa magát egy olyan országban, ahol a kirekesztettség és a kisebbségvédelem továbbra is megoldatlan probléma. (...)
Adjon tájékoztatást arról, hogy miként tartja számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét; hogy "a faji alapú kartotékját magáncélra vagy a rendőrség keretei között vezeti-e"; illetve hogy a származásvizsgálat alkalmazása kiterjed-e a sikkasztók és hivatali visszaélések bűnelkövetőire, vagy csak bizonyos bűncselekménytípusokra, lopásra, rablásokra." Gusztos nyílt levele erre.

A Helsinki Bizottság sem maradhatott ki:
A Magyar Helsinki Bizottság szerint a rendőrségnek nem dolga közölni a gyanúsítottak származását. "Egy ilyen kijelentés azt a benyomást kelti, hogy ezek az emberek azért követnek el rablásokat, mert cigányok" - magyarázta Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki bizottság társelnöke.

És jött a végén Draskovics!
"Az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Dr. Bencze József rendőr altábornagy, az ORFK vezetője a miskolci városi rendőrkapitány péntek este, sajtótájékoztatón tett nyilatkozatával kapcsolatban azonnali vizsgálatot rendelt el. Ezzel egyidejűleg intézkedett a vizsgálat idejére más beosztásba történő vezénylésére."

Mellesleg az Index ismét visszatalált a régi jó formájába: "Leváltották a cigányozó rendőrkapitányt" címmel hirdeti a nagy hírt  ...

Szóval lehet gyújtani az örömtüzeket, a probléma majdnem kibuggyant a szőnyeg alól, de egy villámgyors Gusztos-Helsinki-Draskovics kooperációval vissza lett tuszkolva a szőnyeg alá.

Az üzenet egyértelmű: beszélni is TILOS erről.

Pásztor hétfőtől szorgalmasan gépelheti a jelentéseket meg fénymásolhat, aztán a vizsgálat tudjuk hogy majd milyen eredménnyel fog zárulni...

Mellesleg, ha mondjuk a miskolci rablásokat MIND belső-afrikai négerek követték volna el, gondolom ezek szerint azt sem szabadott volna elmondania? Pedig fontos információ, nem?

Miért kell tovább feszíteni a húrt, kedves MSZP-SZDSZ? Volt egy ember Miskolcon, aki legalább próbált tenni valamit. Ma estig.

UPDATE (szombat):

Draskovics megszólalt a Napkeltében:

"Ez egy erkölcsi, vagy értékválasztás alapú döntés volt, amikor nem mérlegeltem azt, hogy ennek milyen következményei lesznek például a rendőrség szervezetén belül. (...) Magyarországon rendőri vezető nem tehet ilyen kijelentést, akármilyen nyomás alatt is áll"

A miniszter szerint nagyon sokan "rosszul élik" meg a rendőrkapitány áthelyezését, mert tehetséges, eredményes, jó vezetőnek tartják. - zoom

És végül egy írás Munk Veronika tollából:

"Pásztor ezzel a jól artikulált cigányozással keresztülhúzta a rendőrség utóbbi években az esélyegyenlőség és a hivatali előítéletek csökkentése terén tett erőfeszítéseit."

Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet pedig elküldi a sunyiba Bencze és Draskovics urakat :
"Ennek többek között bizonyára az is az oka, hogy sem Ön, sem a politikai ukázt kiadó rendészeti miniszter soha nem volt klasszikus értelemben vett utcai rendőr így nincs azzal tisztában, hogy a magyarországi cigány etnikum egyes csoportjai a társadalmi együttélés minimális szabályait sem hajlandóak betartani, és ennek során a tisztességes emberek mindennapjait keserítik meg.

Ön a pártállam idején községi tanácselnökből lett rendőrkapitány, míg az MSZP rendészeti minisztere soha nem volt rendőr, hanem politikai pályafutását a kommunista rendszerben betöltött funkciók ellátásával kezdte."

A Független Rendőr Szakszervezet is kiadott egy sajtóközleményt:

"Az FRSZ véleménye szerint az igazságügyi és rendészeti miniszternek nem az a dolga, hogy kézi vezérléssel irányítsa a Rendőrséget! Ezzel szemben kötelessége biztosítani annak feltételeit, hogy minden magyar állampolgár biztonságban tudhassa életét, testi épségét és tisztességes munkával megszerzett vagyonát.
Mindezekre figyelemmel felszólítjuk dr. Draskovics Tibor miniszter urat, hogy a jövőben
tartózkodjon az 50-es évek módszereit idéző statáriális személyzeti döntésektől! Ehelyett
gondoskodjon arról, hogy ne csökkentsék évr ől évre a Rend őrség költségvetését, mely lassan lehetetlen helyzetbe hozza a testület egészét."

VÉGKIFEJLET (vasárnap):

A péntek este még hét közepére ígért vizsgálat-lezárás már vasárnap délelőtt megtörtént, és Pásztor Albertet visszahelyezték hivatalába, de figyelmeztésben részesítették, hogy a jövőben tartózkodjon a félreérthető (!) nyilatkozatoktól.

 


 

 

Címkék: rendőrség botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr40913392

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.01. 18:49:02

Pásztor Albert, a szürke lovag visszatér"Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette." /index.hu/ &n…

Trackback: Konzervatórium 2009.01.31. 20:44:58

Sötét idők                       Idézetek Pásztor Albertről, kommentár nélkül. Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány; Pásztor Al…

Trackback: Crile's 2009.01.31. 17:58:08

A tudatlanság: erő...Szép jó reggelt kívánok, kedves magyarok. Ilyen ország márpedig van.Tegnap Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya - nyilván mindenki értesült már róla - sajtótájékoztatóján elmondott néhány olyan tényt, amik egyeseket politikailag ér…

Trackback: Athos blogja 2009.01.31. 12:45:38

Nyugi, nincs messze a közepeAztán ha a közepét elértük, onnan már úgyis kifelé vezet az út, ha el nem szúrjuk... — Itt rend lesz! - kiáltott fel kórusban Gusztos Péter és Draskovics Tibor gazságügyi miniszter, és visszatömködték a problémát a szőnyeg alá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 14:57:55

@Carnivora:

Azt mondják, két napig kórházban lesz, mert elkapta az influenzát. Na, ki volt nemrég a hírekben, hogy influenzás? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 14:59:36

@Roxvox:

Ismered ugye? Szívfájdító a dallam, a szöveg, a kettő együtt meg a gyönyörűnél is szebb. Nagyon szeretem.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.01. 15:01:03

@laspalmas: az influenza monicázás útján is terjed?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 15:01:30

@Carnivora:

Ez leginkább abból látszik, hogy az aggódó Feri a papírjait és a tollát nem dobta el igyekezetében. :)

index.hu/cikkepek/0901/belfold/budai.jpg

Nyakravaló 2009.02.01. 15:03:02

Megnéztem szándékosan a TV 2 1/2 7-es hiradóját. Aki nem látta, annak nagyon tanulságos lenne. Minden kiderült belől, csak a pontos tények nem. Ide tartozóan: SÍK ENDRE szociológus, a jó kurva anyádat!

Ahogyan a Kossuth rádió riportere kérdezett a mai Déli Krónikában, az külön tanítanival a hogyan manupuláljuk az emberket címszó alatt.

Ami az Indexet illeti: szégyen, hogy hogyan tudósítottak erről a hírről.

Egyébként pedig szomorú vagyok, hogy Verának nem jött össze az ösztöndíj, én pedig nem kérhetek bocsánatot az Indextől...

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 15:05:02

@laspalmas:

Nem tudom nem szoktam jegyzetelni kinek mi a kínja :P

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 15:10:24

@Carnivora:

Segítek, a Patás személyesen. Azért nem tudott menni Párizsba.

Roxvox 2009.02.01. 15:13:09

@ozirisz:
Igen az un. testnedvekkel és váladékokkal (cseppfertőzés).

belzebubó 2009.02.01. 15:16:52

@laspalmas: a patásördög? Lehet,Betti az ördögüzése közben elkapta? :))
Más nyomorán viccelődünk,pedig most tényleg sajnálom Bettikét mindentől függetlenül.
De a videon hallani,hogy Feri lovagnak még az ajtót is csak akkor nyitották ki a kormányőrök,amikor odakiáltotta,hogy "ajtót".Szánalmasak...

Spielberg 2009.02.01. 15:22:41

@otvospeter: baszod, pont ezt akartam írni!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 15:25:36

@belzebubó:

Szerintem nem tudták eldönteni, ez most éles, vagy csak színjáték...
Betti lehet terhes, lehet beteg, de az is lehet, hogy megerőltető volt számára, hogy vasárnap is dolgozni kell.

rennie 2009.02.01. 15:31:13

A langlovagok.hu-ra linkelték ezt a cikket:
heol.hu/heves/kozelet/tuzoltok-es-romak-tomegverekedes-boldogon-208346

eszerint tűzoltók ártatlan, éppencsak arra kódorgó gyermekeket vernek, senki nem is akart bemenni, nem volt ott kötekedés kéremszépen, dehogy volt.

belzebubó 2009.02.01. 15:32:21

@laspalmas: na látod ezért támogatniuk kéne a KDNP javaslatát amiről múltkor itt vitáztunk többszáz kommentben :P

tBBBa (törölt) 2009.02.01. 15:39:56

Munk Veronika olvasás nélkül törölte a levelem iwiwen. Hát ennyi erről az emberről.

maylo · http://www.flickr.com/photos/mayloka/ 2009.02.01. 15:47:11

viszont 199 fős parlamentet akarnak....

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 15:50:24

@tBBBa:

Gondolom kapott jópár "rajongói" levelet :D

tBBBa (törölt) 2009.02.01. 15:59:16

Én udvariasan írtam, vehetné a fáradtságot, hogy szembesül a kritikával. Azt írhatta volna, hogy a szerkesztőségi címére várja a leveleket, azt elfogadom. Jobbnak gondoltam arccal, különösen, hogy ha úgy vesszük kollégák vagyunk.

belzebubó 2009.02.01. 16:00:47

Feri lovag is elmondta a véleményét az üggyel kapcsolatban:"A miniszterelnök egyetért azzal, hogy vizsgálat indult a miskolci rendőrkapitány romákra vonatkozó kijelentése kapcsán. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: azt tartja helyesnek, ha a bűnözőket nem minősítik származásuk, vallásuk és kisebbségi helyzetük miatt. A rendőrkapitány egyébként folytathatja eddigi munkáját, mivel átvezénylését reggel a rendészeti miniszter visszavonta. Pásztor Albert csak figyelmeztetést kapott. A Fidesz Draskovics Tibor menesztését követeli, és úgy véli: a hétvégén történtek bebizonyították, hogy a miniszter alkalmatlan posztjára. Miskolcon délután szimpátia-tüntetést tartanak a rendőrkapitány mellett. A megmozdulást a város polgármestere okafogyottnak nevezte, és hasonlóképp vélekedik a Borsod megyei vajda is. (MR)"

Maximio 2009.02.01. 16:00:49

@rennie:
Komoly ez a cikk...Az ártatlan romákat, akik éppen a parkoló autók körül gyülekeztek, brutálisan megverték a fasiszta tűzoltók, mondja mindezt Puporkáné Kadét Mária....:)

irrelevant 2009.02.01. 16:02:32

Puporkáné Kadét Mária... hadd ne mondjak semmit, mert a víz az orromon folyt ki.

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 16:15:08

@rennie:

Igen a Puporka család tipikus roma maffia banda még a gyerekeknek is A6-os Audik dukálnak a roma foglalkoztatási stb. pénzekből ...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.02.01. 16:22:06

Az index tenyleg bassza meg a kurva anyat. mindeki egyesevel az osszeset!

"így lesz demonstráció, amelynek egyik fő szervezője a az a monoki polgármester, aki befogadta az uborkatolvajt árammal megcsapató bácsit."

maylo · http://www.flickr.com/photos/mayloka/ 2009.02.01. 16:23:45

a helyi CKÖ vezetője mi mást mondhatna...:S

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 16:24:17

@Dinin:

Veronika tombol ott a hétvégén ügyeletben :D

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.02.01. 16:54:13

@maylo:

"viszont 199 fős parlamentet akarnak...."

Az egyfordulós, listás választás kombinálva az 5%-os küszöbbel ténylegesen zártkörű klubbá tenné az országgyűlést.

Az mszp (néhány jelenlegi szdsz-est saját listáján bejuttatva) így optimalizálhatná a szavazatait. Némi szélsőjobbos-orbános riogatással hozná a megszokott vörös körzeteket + a második helyekkel a 23 fős kompenzációs lista nagyobbik részét. Így 35-40 százalékot könnyedén hozhatnának, bármilyen nagy pofon is van kilátásban. A jobbikot hagynák 3-4%-ig feljönni, és 2-3%-ot összeszedetnének az MDF-fel is, mindezt persze a fidesz kárára.

Plusz maga a szituáció is jó csapda a fidesznek: ha nem szavazzák meg, akkor fujj-fujj, lám, nem akarnak kisebb parlamentet. Kár, hogy Gyurcsány csak az ilyen jellegű taktikázásokban erős.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.01. 16:55:10

@Dinin: Az indexnél elgurult a gyógyszer. XD

@Carnivora: Jaja, hp + phd = Đ[]°Ä{#&@{}#][!!!!
Tuti szétverte a szerkesztőséget a (plüs)állataival.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.01. 16:57:00

Gyermekeim!
Ami itt a napokban történt, abban nincsen semmi meglepő. Ki van ez találva. Az utóbbi napok híre ugye a miskolci rendőrkapitány, és a cigánykérdés körül forgott. Az első reflexből adott ball reakciót ismerjük, nagyrészt a teli torokból kiáltott "RASSZISTAAA!!" fejezi ki legjobban. Aztán a széleskörű tiltakozására ezek a gerinctelen senkiházik visszakozni kezdtek, és már csak szerényen "szerencsétlen kijentésről" kezdtek susmusolni. A zsIndex alázatosan asszisztált az ügy elmaszatolásába: gondolom észrevettétek a napokban egy a cigányokkal vagy a miskolci üggyel kapcsolatos blogot nem linkeltek a főlapra, inkább ilyen jelentéktelen hülyesgeket: amit elhallgatunk az nem létezik.
A ballib propagandagépezet nagyon ügyes: pontosan tudták, hogy a multikulturalista dogmáik körülbelül párezer magát okosnak hívő ütődöttön kívül senkit se érdekelnek az országban, így inkább szemérmesen elkendőzték az ügyet.
Aztán a ballib proaktívan beavatkozott: ne a cigányokról beszéljenek az emberek, mert azon a terepen csak kiütéses vereséget szenvedhetünk, beszéljenek inkább az n-edig programcsomagról, amiből valszeg semmi se lesz (és ha nem, azt is rákenik gonosz fideszre), és mintha nem lenne teljesen mindegy hány fős a parlament, ha megkéselnek az utcán, és eltűnik a nemzet. Ja, hogy még tetézzük: Gyurcsány, mint hős lovag, karjaiban viszi ki a kormányszóvivőt.
Nesze paraszt, zabálj!

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 16:57:54

@maylo:

Egyébként nem jogos? mit képzel pár tűzoltó szegény roma gyerekek csak előjogaikkal élve törné fel a kocsikat ... egyébként Boldogon nem tartanék semmilyen rendezvényt a Művháztól két utcára van a cigó telep.

kill004 2009.02.01. 17:15:53

@Carnivora: A hír tv szerint több ezren vannak.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.01. 17:23:00

Az a kurva nagy helyzet hogy én kb. annyira nem tudok semmit elhinni ennek a pszichopatának hogyha élő egyenes adásban halna meg valaki akkor is kételkednék hogy nem csak egy megjátszott ripacskodásról van e szó. Gondoljunk már bele azelőtt soha nem voltak ennyire teátrális sajtótájékoztatók, hogy a vonatbaleseteset ne is említsem....

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.01. 17:36:49

Én megmondtam :o)

'Újra főkapitány a cigányozó Pásztor Albert'
index.hu/politika/belfold/miskolcvissz/

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 17:44:57

Véget ért a Magyar Gárda iváni demonstrációjának hivatalos része. A rendőrök egy körözött gárdistát kapcsoltak le az ellenőrzések során – értesült a Kisalföld.hu.

üt

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 17:49:45

@Carnivora:

Remélem Miskolcon ilyen önégetés nem lészen.

17.20: Sziki Károly színművész Szepessy Zsolthoz hasonlóan egy szóval nem említette azt, amiért a demonstrációt összehívták, ellenben emlegetett "bolsevik veszélyt", és nagyban hangoztatta: "aki férfi, legyen férfi".

Bár ez sem túl jó marketing.

Nyakravaló 2009.02.01. 17:55:58

@dark future:

Teljes mértékben egyetértek.
Egy igazán a polgárok érdekét képviselő párt olyan módon alakítaná át a választási rendszert, mely nem a mostani politikai elit, hanem a folyamatos népképviselet érdekét szolgálná.
Azaz: 5%-os szabály 3%-ra csökkentése - már ha egyáltatán listás választást szeretnénk. Én a területi elvet támogatom!
Nem értek egyet a javasolt képviselői fizetéssel sem, ennél mindenképpen több kellene.
De ami a legfontosabb: miért most? Eddig mi a túrót csináltak?

Roxvox 2009.02.01. 17:58:36

@rennie:
A sok részeg tűzoltó, a szesztől felbátorodva, kirohant a teremből és a kint békésen várakozó roma kisebbségieknek rontott, akik kezüket feltartva próbálták megadni magukat.
Vagy nem így volt?

Nyakravaló 2009.02.01. 17:58:46

Fodor Gábor is hallatta a hangját: bizony rosszul esett nekem is, amikor kiírtál Ausztriában, hogy "magyar nem lopj".

Igaz volt? Igaz. Az egy másik kérdés, hogy magyar és a magyar állampolgárok között húzódó éles határvonalat meg sem említem.

Szóval Gabesz, te mikor mész Miskolcra terepkutatásra?

Nyakravaló 2009.02.01. 18:08:13

@Roxvox:

De előtte a rasszista tűzoltók még a kisebbség képviselőit kisebbségi mivoltukat megalázó jelzőkkel illették... :-(

Hát ezek a tűzoltók csak nem tudnak nyugton maradni. Nem elég, hogy zártkörű rendezvénnyel álcázzák a rasszizmusukat, még verekednek is ráadásul...

Ejnye-ejnye, mi lesz most? A túzoltók, rendőrkapitányok, földművelők rasszisták.

munkverák, fodorgáborok, draskovicsok pedig védik a szegény, elesett, segélyt el nem fogadó, napról-napra munkába igyekvő, tiszta cigányokat. Ja ezt nem szabad leírni. Másképpen: egy szociológiailag jól körülhatárolható réteget, melyeket hogy-hogynem bizonyos rasszjegyek jellemzik.

Na most már senki nem mossa le rólam,hogy rasszista vagyok. De a józan eszem még megvan. Mint jópármillió elnyomott magyarnak, aki nem akar mást, mint tisztességes életet, közbiztonságot és igazságot. És a politikai eszmeterror beszüntetését.

Gabesz. Nem felejtek.

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 18:10:28

@Nyakravaló:

Az is a cigányoknak szólt ... de ezt ne mondja meg senki Gabriellának.

Roxvox 2009.02.01. 18:16:54

@Nyakravaló:
"KIsebbségi mivoltukat megalázó jelzőkkel"
Büdös cigány - így csak a büdös a jelző
Büdöscigány - így már mindkettő
Vagy nem?

kill004 2009.02.01. 18:23:00

RTL, 18:30, híradó. Az előzetesben azt mondták tudósitanak a tüntetésről.

Hannibal22 2009.02.01. 18:32:07

"És azzal se tessék előjönni, hogy de hány cigány vezető fogja a pártját a kapitánynak. Több okból sem. Egyrészt a „vajdáknak” nevezett urak erős önbizalommal és finoman szólva gyenge legitimációval rendelkeznek – nem képviselnek ők senkit sem. Másrészt a szociálpszichológia réges régen leírta az öngyűlölő roma (vagy akár zsidó) jelenségét. Egy előítéletektől sújtott kisebbségben mindig lesznek olyanok, akik túlzott lelkesedéssel is próbálnak a többséginek vélt véleményekhez igazodni, mintegy élen járni a sajátjaik megbélyegzésében – ettől remélve a saját társadalmi befogadásukat." Népszava

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 18:34:19

18:15 Rendbontás nincs, úgy néz ki hogy mindeki békésen haza indult. A téren még körülbelül 200 ember tartózkodik. /boon/

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 18:34:37

@kill004:

Jah tudósítanak. Elég sokan vannak.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 18:35:05

18.20: A helyszínen van és volt Káli Sándor, Miskolc polgármestere is, aki felháborítónak tartja, hogy olyan információk jelentek meg, miszerint nem jött el a tüntetésre. Ezt korábban kollégáink is megerősítették, hogy a felszólalásokkal ellentétben Miskolc polgármestere jelen volt a demonstráción. /boon/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 18:37:12

17.55: Molnár Oszkár, Edelény polgármestere arról beszélt, hogy a magyarság elveszti vízbázisát, termőföldjeit, vagyonát abban az esetben, amikor az IMF hitelt nem fogjuk tudni kifizetni. Beszélt még arról, hogy Draskovics olyat tett, ami még a jobb érzésű szocialistáknál is kiverte a biztosítékot, bizonyította alkalmatlanságát, követeli Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy azonnal váltsa le. Szólt még a szocialista képviselőkhöz is, hogy ne támogasság vezérük ámokfutását és szavazzák meg a parlament feloszlatását. Ezek után a Jobbik és árpádsávos alatt álók üvöltve azt skandálták, hogy "Gyurcsány takarodj!".

Spielberg 2009.02.01. 18:38:28

www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/tuntetes-miskolcon/cn/news-20090201-03461434

na, itt a vége. ezért kár lett volna lemenni. Goj meg Jobbik, nem vagyok meggyőzve.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 18:42:53

FODOR GÁBOR nyilatkozata az MTI-nek
válasz
Fodor Gábor szerint - anélkül, hogy kínpadra akarná vonni a miskolci rendőrkapitányt - az ügynek komolyabb következményei kell hogy legyenek egy egyszerű figyelmeztetésnél.
Az ellenzéki politikus vasárnap az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: Pásztor Albert kijelentésével egy népcsoportot bélyegzett meg. Azért, mert a rendőrkapitány hibát követett el, nem lehet egy társadalmi csoportot kollektíven elmarasztalni. A szókészletnek nem lehet része a cigánybűnözés kifejezés - jelentette ki.

Fodor Gábor úgy látja, azzal, hogy a rendőrkapitány ilyen kijelentést tett, alkalmat teremtett a magyar társadalomban arra, hogy megint az előítéletek uralják a közbeszédet a romák megítélésével kapcsolatban.

Az SZDSZ elnöke határozott kiállást vár a kormányfőtől és a miniszterektől. Megjegyezte, szerinte mind az MSZP mind a Fidesz olyan nyilatkozatokat tett ebben az ügyben, amelyekkel az SZDSZ nem tud egyetérteni.

Szerinte a magyar nép többször élt át hasonló helyzetet. Példaként említette, amikor Ausztriában kiírták a boltokra, magyar ne lopj!", akkor a tisztességes és becsületes emberek jogosan éreztek szégyent azért, hogy néhány tisztességtelen honfitársuk miatt megbélyegzik őket. ugyanebbe a sorba tartozónak tartja a magyarokat övező előítéleteket Szlovákiában.

"Éppen ezek miatt nekünk, magyaroknak kellene felszólalni minden ilyen és ehhez hasonló helyzetben" - mondta az SZDSZ elnöke, aki szorgalmazta: a pártok folytassanak értelmes párbeszédet a romák integrációjáról, és ne csak beszéljenek erről, de a kormány tegyen is ez ügyben. //forrás boon.hu

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 18:45:43

@laca42:

Annyira nem érdekesek Gabriella gondolatai, hogy azt ennyiszer bekéne tolni ...

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.02.01. 18:47:49

Asszem erre nem lehet mást mondani, mint azt, hogy szégyen. Ezek szerint a roma kérdést nem lehet megoldani, mert nem lehet beszélni a romákról, mivel az rögtön szegregációt szül, beindulnak tőle az emberek, és aztán elfeledkeznek magukról, mint azok a pedagógusok, akik összeültek, hogy próbáljanak valamit tenni a problémák ellen, ne legyen annyi gond a cigány gyerekekkel az iskolában. Vagy amire gondolni sem merek, hogy a roma, csak mint létforma létezik, amikor éppen fel akarják zárkóztatni, be akarják integrálni a társadalomba, akkor nem roma senki, amikor éppen bűncselekményt követ el, sokadszorra, visszaesőként.
Én azt mondom márpedig, hogy ha egy roma dolgozik, rendesen, nics baj a munkájával, azt jutalmazni kell, államilag. Aki meg semmit nem csinál, még a gyereke sem jár rendesen iskolába (ha meg mégis, akkor nem lehet fegyelmezni, mert bejön anyu és apu és a rokonság (20 fő min.)), annak meg mia fenéért fizetünk a semmire egy kanyi buznyákot is, a hereverére?
Haveromat röhögte ki egy cigány ismerőse, amikor reggel ment munkába, mivel ő csak azzal, hogy ott ült, ugyanannyi pénzt kapott havonta (segéllyel, pótlékokkal, juttatásokkal), mint a haverom, aki bejárt dolgozni.
Valami itt nagggyon el van cseszve, és a vezetőink (értsd: politikai elitünk) a hibát valahogy mindig könnyebben megtalálja másban, mint saját magában.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 18:48:17

hmm az utolsó nem Gabrielláé bocs.na meg sztem egyik sem..de legyen.

Roxvox 2009.02.01. 18:55:07

@laca42:
"Fodor Gábor úgy látja"
Ha Fodor Gábor nem így látja akkor vak, vagy nem érdeke, hogy így lássa.
"A stókészletnek nem lehet része a cigánybűnözés kifejezés"
Miért nem, mert igaz? Vagy igazat nem mondunk tisztelt Gábor?

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.01. 19:03:02

Fodorék ezt kicsit benézték. Ha Pásztor azt mondta volna, hogy minden miskolci cigány az utcákon rabol, akkor lenne mire hivatkozniuk, ám ő csupán statisztikai adatot közölt. És ami külön szomorú, hogy Gyurcsány sem magát a tényt kifogásolja, hanem az igazság nyílt kimondását. Ha pár ezer kilométerrel szerencsésebb helyen élnék, akkor ezen jó tudnék röhögni.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.01. 19:04:04

@Roxvox: még szerencse, hogy nem ő dönti el, milyen szavakat használhatunk..és hogy miként láthatjuk a helyzetet mi, akik benne élünk.

dr.justice 2009.02.01. 19:27:39

Bemásolom magam egy másik blogról, mert itt is volt róla szó.

Félig OFF.

Mekkora f@szság, hogy a kormányszóvivő és a miniszterelnök egyszerre tart sajtótájékoztatót. Miért fizetik a szóvivőt, ha Gy.F. viszi a szót ?
Mi szükség van szóvivőre egyáltalán, ha a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és alacsonyabb beosztású minisztériumi alkalmazottak is orrba-szájba nyilatkoznak/szerepelnek ?

Maximio 2009.02.01. 19:30:48

Na elmehet Fodor is a horngábori helyre. Dugja a homokba fejét, belebújhat derékig is, a valóság akkor is teljesen más, mint lilaködös álmai a kéz a kézben virágot szedő, ártatlan cigányságról.

Hannibal22 2009.02.01. 19:32:34

@ozirisz: hogy te mekkora náci vagy:)Nem néztek ők be semmit :"És pár szó azért erről, az egyébként teljes trivialitásról, hogy miért nem mondhatja azt, amit mondott a rendőrkapitány: mert a minden bűnöző = cigány képlet túl könnyen megfordítható a minden cigány = bűnöző formulára a hétköznapokban."Érted e már?:) Ja,az idézet a népszavából van

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 19:35:08

Nyilatkozott Drazsé a tv2 híradójában. Hányinger volt.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.01. 19:37:44

@hannibal22: a dologgal csak annyi a gond, hogy még csak azt se mondta senki, h minden bűnöző = cigány, ami alapból nyilvánvaló f@szság lenne, másrészt pedig az ilyen belemagyarázásos haeztmondom-aztgondoljákhogy-dolgok erős tudathasadásos-üldözési mániás pszichére utalnak:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.01. 19:38:49

Zero!

Holnap a mokka "felkarolja" az ügyet! Bréjkingbe kérem!:))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.01. 19:42:07

jelentem, amúgy a kapcsolaton is a nagytöbbség egyetért a visszahelyezéssel! egy-két elvakult ökör van csak, de hát ismerjük az ilyet...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 19:44:47

@VonPerez:

Holnap 10-től ott nagyüzem lesz, igaz? :)

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.01. 19:49:39

arra azért kiváncsi lennék, hogy ha jogilag a rendőr csak az elkövető bemondása alapján állapíthatja meg annak etnikai hovatartozását, akkor mit tesz a yard, ha az áldozat beszámolója szerint volt cigány a támadó? azt mondja, hogy ezt meg se hallottam?:D

dagger 2009.02.01. 19:52:03

Emlékeztek, általánosban biosz órán volt a szabály:
Nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar.

erről most az jutott eszembe:

Nem minden bűnöző cigány, de minden cigány...

:D:D:D

dr.justice 2009.02.01. 19:53:46

@ozirisz:

Azt mondták drazséék, hogy a kapitány kijelentése azt sugallhatja, hogy minden cigány bűnöző.

Az viszont szerintük nem baj, ha adott esetben a sértett cigány származását közlik. Szerintem pedig ha azt hangsúlyozzák, hogy a sértett cigány, azzal azt sugallják, hogy rasszista támadás áldozata lett, amit nem túl sok esetben ( én konkrétan egyről sem hallottam ) állapított meg a bíróság. Megkérdezhetné valaki tőlük, hogy mit gondolnak erről.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.01. 19:56:33

Egyszerüen nem ertem, hogy mi a baj a kifejezessel, hogy ciganybünözes?

mindenki tudja, hogy vannak büncselekmenyek, amikek tipikusan cigany szarmazasuak követnek el, vagy a modszer ahogy csinaljak rajuk val.

regen tipikusan ilyen volt a gagyizas (fiatalabbak kedveret rez gyürüt aranykent rasozni a parasztra)

cigany elkövetöre utal, ha a betöres szinhelyen az ott talalt elelmiszerekböl eszenek, es vagy oda szarnak a helyszinre

magyarok is törnek be -ez a szakma elöttük is nyitva all, de az oda szarast csak ciganyok csinaljak

Most mondja meg nekem egy rendör hogy ez nem igy van!

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.01. 19:59:10

@dr.justice: én olyanról hallottam, amikor kifejezetten azért kapott az arcára a polisz, mert kijelentette, hogy valszeg nem rasszista okok húzódtak meg a támadás mögött.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.01. 20:00:57

@laspalmas: Igen! Zuperman Ferenc atya nyilatkozik! Annyira-de annyira izgulok!:))))

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 20:31:30

jó kis kerekasztal beszélgetés az ügyről :)

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.01. 20:40:16

Ezzel a ormászszóvivős összeeséssel kapcsolatban:
Feri lassan olyan lesz, mint Vágási Feri posztapokaliptikus reinkarnációja a Szomszédokból :D Megy, nem hátrál, ment, gyógyít, feltámaszt, falakat bont és erdőt telepít, vadakat terelő juhász, ihol jöttek a törökök, azokat is megveri, sós kútból is vizet fakaszt. Tiszta James Bond :D

www.youtube.com/results?search_type=&search_query=v%C3%A1g%C3%A1si+feri+best+of&aq=1&oq=v%C3%A1g%C3%A1si+fe

kill004 2009.02.01. 20:48:36

off-: "Vasárnaptól akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki a tojással vagy papírgalacsinnal dobálózik egy rendezvényen egy új törvénynek köszönhetően. Juhász Gábor rendészeti államtitkár szerdán sajtóbeszélgetésen ismertette az új jogszabályt, amely a tárca szerint hatékonyabb fellépést biztosít a közrendet, vagy az igazságszolgáltatási és hatósági eljárást megzavarók ellen."

ionsrác 2009.02.01. 21:06:25

OFF

@Tarackos Sül:

No azért ismerjük el, férfiként viselkedett a Feri.
Lehet őt utálni, de ezt akkor is így kell csinálni.
Üssetek.

ON

irrelevant 2009.02.01. 21:12:40

@kill004: Ez sehol sem off. Ez egyszerűen botrány. Ennyit ér a híres EU, meg a demokratikus szellemisége. Egy ilyen törvényt simán meg lehet hozni, és Brüsszel persze nem nyivákol.

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.01. 21:16:13

@ionsrác:

Én elsősorban Ferire gondoltam (Nemchuck Feri :D), és a névhasonlóság - mindenkitmegmentek összefüggésre. Persze, hogy jókor, jó helyen állt. De ez nem bónusz, ez minimum.

Bár a múltkorában a csajozós blogon azt írták, hogy a mai nők randinál már nem szeretik a törődést, szóval lehet, hogy hagynia kellett volna, hogy leessen, és még térddel meg is "egyengetni", akkor talán már más lenne a viszony :D

belzebubó 2009.02.01. 21:17:04

@VonPerez:ma mindent bátorságomat összeszedtem és átmentem megnézni mit szólnak a másik oldalon a dologhoz,láttam szorgalmasan téritesz :-))

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 21:19:09

@kill004:

Nagyon helyes! Ebben az országban házakat lehet csak kifosztani, autókat feltörni, öregeket kirabolni ... na, de ki lehet olyan aljas, hogy tojásokkal dobálózik? :O

irrelevant 2009.02.01. 21:52:10

Náczik! Tudjuk, hogy nyugaton nemcsak tojással, hanem tortával is dobálóznak és mégis demokrácia van. De értsétek már meg, hogy a Fidesz árokásó viselkedése és állandó aknamunkája miatt hazánkban olyan ingatag a kormány helyzete, hogy nem engedhetjük az ilyen hangulatkeltést... Könyörgöm!

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 21:56:49

@otvospeter:

Letra Hozzászólás témája: Re: Tűzoltók vs. másokElküldve: 2009. feb. 01. 20:32

vízpocsékoló

Csatlakozott: 2009. feb. 01. 20:09
Hozzászólások: 1
A tények:
- egy gödöllői tűzoltó kolléga nyugdíjas búcsúztatóját tartották
- természetesen zártkörű rendezvény keretében
- a cigányok odamentek és babrálni kezdék a parkolóban hagyott személyautókat (a szolgálati autókat is beleértve)
- a kollégák szóltak nekik - kultúráltan, hogy ne nyúljanak a kocsikhoz
- erre a cigányok azzal az igénnyel léptek fel, hogy ők is be akarnak menni a buliba
- a kollégák elmondták, hogy egy zártkörű rendezvény
- erre ütöttek és rúgtak: négy tűzoltót támadtak meg jóval többen
- a hírekben emlegetett ötven tűzoltó kb 30 főt jelentett, akik között voltak lányok és asszonyok
- szúrt seb nem esett
A kérdések:
- Ki látna szívesen a saját zártkörű rendezvényén (pl. esküvő, ballagás, érettségi bankett) több tucatnyi hívatlan vendéget?
- Vajon miért nem lehet Boldogon rendezvényt szervezni évek óta?

Maximio 2009.02.01. 22:03:11

@kill004:
Szóval, aki tojást dobál, az megzavarja a közrendet. Akkor kérek törvényt Gyurcsány ellen is, nekem ő zavarja a közrendet. Tiltsák be Ferit.

gixer 2009.02.01. 22:07:06

@Carnivora: Azért amiért dél-hevesben sehol sem
- Heves városban komplett utcai háború, hogy két busznyi kommandós van kint egy hétig, hogy rend legyen, az iskolában meg rájuk kell zárni az ajtót, hogy nem szökjenek ki,
- Jászapáti ahol vasvillával, meg tetőcseréppel dobálják az intézkedő rendőrt
- Tarnazsadányról meg már nem is beszélek

görény01 2009.02.01. 22:26:57

""Ez [a származás] a személyi nyilvántartásokba nem kerül bele, a büntetőeljárás során azonban figyelembe vehető egészen a büntetés kiszabásáig, hiszen a gyanúsított érdeke, hogy körülményeiről, helyzetéről beszámoljon, ami adott esetben akár enyhítheti is a cselekményének a megítélését."

Ez az én olvasatomba azt jelenti, hogy a romák enyhébb büntetést kapnak?"

Erre én is felkaptam a fejem. Két lehetőséget tudok elképzelni:
- vagy valóban enyhébb büntetést kapnak, ami felháborító
- vagy a napjainkban divatos álságos kisebbségvédelemi szlogenek (megélhetési bűnözés stb) hatására meg vannak győződve róla, hogy származásul erkölcsileg és persze a törvény előtt is felmenti őket a büntetés alól. Ez még felháborítóbb.
A második eset, ami szerintem a valószínűbb, véleményem szerint azt mutatja, hogy az elhallgatás kontraproduktív. Egyrészt jobban növeli a romákkal szemben érzett gyűlöletet mint az igazság nyílt hangoztatása, másrészt azt a hamis érzést erősíti a romákban, hogy nem nekik maguknak kell felelősséget vállalniuk a tetteikért hanem a többségi társadalomnak (aki kirekeszt meg egyéb maszlagok).

Omnibusz 2009.02.01. 23:08:10

Spiró György teljesen korrekt és vállalható véleményét élmény volt hallani.
Igen, nem?

nagyfarkumelos · http://www.tnaflix.com/ 2009.02.01. 23:15:08

video.xfree.hu/?n=levente500|02ef215db3231fc0b04b4aa8145d4e45

ez a vélemény szerintem vállalhatatlan, de legalább jót nevettem rajta.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.01. 23:39:43

Eszem megáll ezen az egész történeten. No meg a Munk Veronika-féle idiotizmuson.

rolika 2009.02.02. 07:04:08

én hétvégén szánkóztam meg havat lapátoltam ;-)

molaris 2009.02.02. 07:42:54

Munk Veronika nem idióta. Munk azok közé tartozik akik bérencek. Alvó bérencek, akik pl. most utólag magyarázzák a "mechanizmust". Eddig nem írt ilyet, most aktivizálták. Most épp Újbuda "cucilista" vezére magyarázza el a dolgokat, és jut el pillanatok alatt, a saját hatalmi arrogancia megmagyarázásától, a szélsőjobb fenyegetéséig, és annak fontosságáig.

Még mindig nem értik. Nem értik, hogy már csak a bérencek állnak mellettük, meg a hülyék. A kép by Moldova, Akit a mozdony füstje megcsapott. Kérdés, mire mennek ezzel a támogatottsággal?

"Mire vársz még, ó, mondd kisvirág?"

Nzoltan 2009.02.02. 07:52:47

Most én vagyok a hülye, vagy az index torzít megint? Azt írják, hogy nyolc esetből vonta le a következményeket Pásztor, én a tévében láttam a riportot, ott azt mondta két hónao alatt közel száz esetről van szó.

Nzoltan 2009.02.02. 07:55:38

Tegnap tv2 napló szavazás:

Vissza helyezzék-e a rendőrkapitányt a posztjára?
(Nem pontosan, de a lényeg ez volt)

Igen:96.8% Nem:3.2%


Gusztos meg szövegértéssel küzd. Szóljon már Hillernek, mert ez így nem mehet tovább! :-D

Plutonic 2009.02.02. 08:37:40

Basszus Zero!
Látnoki képességeink vannak.
Pénteken mindenki ezt írta és íme... :((
Ennél nagyobb baklövést hogyan lehet még csinálni?
És ezt hogyan lehet eltussolni?
Mert igyekezni fognak, az biztos....

kenájkikit 2009.02.02. 09:49:42

Azért ez megint jellemzi ezt az országot. Valaki kimeri mondani, hogy cigány ráadásul úgy, hogy minden elkövető az a cigány, akkor ő takarodjon, a cigányönkormányzat meg lenyilatkozza, hogy ez félelmet kelt bennük, minden elkövető cigány és ők félnek hábazmeg neeee, a Gyurcsány papa meg sajtótájékoztatón közli, hogy neki hányingere van a cigányozástól, hánekem meg attól van, hogy hátarfordítanak és úgy csinálnak mintha nem lenne cigánybűnözés, pedig van ez egyértelmű, csak sokan még mindig ott tartanak, hogy: azé me' cigá' vagyok. Nevetséges.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.02. 12:18:46

Megint nem vagyok egy kicsit és mik történnek itten kérem szépen :D

"Gusztos Péter (SZDSZ) kezdte meg a kapitány elleni támadást:
"Megmagyarázhatatlannak tartom, hogy a közrend védelméért felelős személy ilyen kijelentésekre ragadtassa magát egy olyan országban, ahol a kirekesztettség és a kisebbségvédelem továbbra is megoldatlan probléma. (...)"

Ezen azért mosolygok már vagy 10 perce :DD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.02. 17:40:14

Na, most aztán rend lesz Borsodban, nekigyűrkőztek keményen..
www.mti.hu/cikk/348977/

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.02.02. 19:15:03

"A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei MSZP-sek nemcsak sokan vannak, de egységesek is. Emiatt helyezték vissza egy nap alatt Pásztor Albertet a miskolci rendőrkapitányi posztra."
index.hu/politika/belfold/borsodiizom9/

Kedves index (sajnos cikkszerző nincs),

hát a nagy lóf*szt ezért helyezték vissza. Inkább ezért: www.tv2.hu/Nyitooldal/Musoraink/Naplo/Videok/2009-02-02-merlegen_a_valosag

Gyurcsány rájött, hogy széllel szemben talán nem kéne hugyozni...


süti beállítások módosítása