Skip to content


       Szűrés lista

Sárközi Jani és a Mokka

Tegnap reggel a TV2-es Mokka telefonon keresztül megszólaltatta a Tolna megyei  cigányvajdát Sárközi Jánost és megkérdezte tőle, hogy ugyan van-e cigánybűnözés? A válasz persze, hogy nincs, de különben is miért gondoljuk egy jogállamban neki bármit is tennie kell a bűnözés ellen? És hát persze ő nem is cigányvajda, hanem az önkormányzatnak dolgozó "Tolna Megyei Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Területi Koordinátor".(Azt tudjátok amúgy, ki a "humán erőforrás input output kontroller"?)

Sárközi János József, arról híresült el 2007-ben, hogy ő volt a legjobban felháborodva az országos -nem lovári- cigányvajda Kállai Csaba kinevezésekor. Jani ugyanis mást akart országos vajdának, és később, 2007. januárjában meg is szavaztatta rokonát, Sárközi Antalt, ki pár hónapja még azt nyilatkozta nincs és nem is kell olyan "pozíció", hogy országos cigányvajda.

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr39950210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:37:14

@calam:

Ez konkrétan a Beszélőben megjelent kutatás szakirodalmának a kimásolása volt. Saját gondolat nincs?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:38:19

@calam:

Nem értelek. Te várod el, hogy érveljünk neked, amikor te állítod azt, hogy nem tudsz velünk vitatkozni, mert nem lehet.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.18. 17:39:09

@Mj: van saját gondoltam, az a blogunkon le is van írva, gondoltam kutatásoknak hisztek. MErt ezek azok. De ha nem nem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:42:21

@calam:

Írd csak le nyugodtan ide a saját gondolataidat. Nem kutatások meg szakirodalom idézését, hanem a te véleményedet.;-) Köszönöm.

monstress 2009.02.18. 17:45:50

Közben el kellett ugranom valahova :))), de megtaláltam azt az állítólagos szadeszos körlevelet, amivel állítólagos rozsamisi állítólag toborozta az állítólag hithûeket: (remélem, nem túl hosszú)

"From: Rózsa Misi To:
Sent:
Subject: Munka-SZDSZ

Kedves Barátaim!

Tavaly elkezdtük az SZDSZ „nettkommandóját” szervezni, idén viszont gőzerővel el is kell indítani a közös munkát. Ez az év a kampányok éve lesz. A kampány eredményes megvívásában rendkívül nagy szerepe lesz a Világhálónak, így nektek is, akik ennek használatában mind kifejezetten profik vagytok. Eddig is sok eredményt elértek a liberálisok azzal, hogy elmondták a véleményüket, hogy megcáfolták az ellenfeleink rágalmait, hazugságait.
Viszont szervezetlenül ez kevesebbet ér. A főváros liberális vezetői ismerték fel először, hogy ez egy fontos terep és az ő kiemelt segítségükkel indulhatott el a dolog. Ebben nagy jelentősége volt Demszky Gábornak is. A rendszer működése a következő lenne. A Nett összes nagyobb fórumán jelen kell lennünk. El kell érni, hogy mindenhol megszólaljon a hangunk. Ezért ezeket a fórumokat fel kell osztani magunk között. Vannak a kiemelt jelentőségű fórumok, amin szeretném, ha mind rendelkeznétek regisztrációkkal. Ezek: Index, Budapest Portál, NOL, Klub Rádió. Ezeken ajánlatos lenne, ha mindenki napi legalább 5 beírást megejtene. Ezen kívül fontos fórumok: Origo, HVG, 168 Óra, Gondola, MSZP, SZDSZ, Fidesz társalgó, RTL-KLUB, TV-2, Hír-tv, stb. Ezeket az egyéb fórumokat kéne egymás között úgy elosztani, hogy mindenkire az alapok mellett legalább egy jusson ezekből.
Vagyunk 10-en, tehát a felosztás megoldható. Ne legyen olyan fórum a politikában, ahol mi nem vagyunk jelen. Mindenkit arra kérek, írja meg az egyéb fontos fórumok alatt felsoroltak közül hány helyet, és melyik helyet tudná bevállalni. Ezekre, bőven elég napi 3-4 beírás körüli mennyiség. A másik fontos dolog, hogy a csoport létszámát folyamatosan emelnünk kell, hogy minél nagyobb legyen az általunk képviselt hangerő. Ezért arra kérlek titeket, ha van megbízható liberális ismerősötök, vagy a fórumozás közben akadtok össze normális liberális fórumozóval, akkor azt is próbáljuk meg beszervezni. Előny, ha a beszervezendő az SZDSZ tagja, vagy biztos szavazója.
Elmondtam nektek, hogy Demszky Gábortól kaptuk ehhez a rendszerhez a legnagyobb segítséget. Pont ezért, Demszky Gábor és Budapest az egész projektben kiemelt prioritást élvez. Rendkívül fontos, hogy azokon a fórumokon, ahol ti megjelentek, a fővárossal foglalkozó bármely topicban azonnal jelenjen meg pozitív véleményetek Demszky és a liberális vezetés mellett. Cáfoljátok a rágalmakat és bizonyítsátok az eredményeket. Budapest az SZDSZ számára minden. Amíg Budapest a mienk, addig olyan nagy tragédia nincsen. Ha Budapestet elveszítenénk, annak tragikus következményei lennének, ezért a főpolgármesteri poszt számunkra létkérdés és ezt így is kell kezelni.
Ha az adott fórumon nincs topic Budapestről, akkor érdemes csinálni egyet, vagy erre terelni kissé a beszélgetést. Elképzelhető, hogy egy fórumon erős támadás alá kerültök, vagy véleményetekkel elenyésző kisebbségbe kerültök. Saját tapasztalataim alapján, sokszor a vitát nem az érvek döntik el egy fórumon, hanem a mennyiségi többlet. Ha valami mellett láthatóan sokan állnak ki, vagy valaki mellett, akkor a támadók és ellenhangok visszahúzódnak. Magyarul, ha úgy érzitek megszorultatok, vagy nagyon erősen támadnak titeket, azonnal, tessék engem felhívni vagy dobni egy mailt, ami után én a csoport összes többi tagját értesítem, hogy ezen és ezen a fórumon, ebben a topicban gond van.
Megkérek mindenkit, ha ilyen tartalmú levelet kap tőlem, akkor lehetőség szerint azonnal menjen be az adott oldalra és segítse, erősítse megtámadott barátunkat. Sok lúd disznót győz! A vitában az van előnyös pozícióban, aki komoly információk birtokában van. Az információ, a legnagyobb fegyver. Rendszeresen fogtok tőlem anyagokat kapni fontos kérdésekről, amikből szabadon merítkezhettek, lesznek közöttük bizalmas információk is, amit felhasználhattok szintén. Ha bármilyen vitában anyagokra lenne szükségetek, akkor szóltok nekem és én azokat záros határidőn belül a rendelkezésetekre, fogom bocsátani.
Legkésőbb február végére, létre akarok hozni egy zárt és titkos webes oldalt, amiről a csoport tagjain kívül nem tud senki. Ez az oldal külső személyek előtt láthatatlan lesz. Számotokra viszont ide is tematizálva felrakom a fontosabb információkat.
Ezen túl meg fogjuk oldani, hogy fórum is működjön rajta, ahol egymástól is kérhettek információt, segítséget és meg tudjátok osztani tapasztalataitokat is. Fontos lenne, ha egy bizonyos kérdésben olyan érveket tudtatok felhozni, ami nyerő lett, akkor ezt osszátok meg másokkal is a csoportban, hogy hasonló esetben egy működő válasszal tudjanak ők is fellépni. Ha bármi hasznos ötletetek lenne, azt is osszátok meg velem. Minden ötletet továbbítok felfelé. Most a fővárosi SZDSZ vezetői és a főváros vezetése kifejezetten kíváncsi javaslataitokra, ötleteitekre és szeretnék, ha közösen építenénk fel azokat.
A kapcsolattartó felfelé én vagyok. Ha bármit akartok, minden rajtam keresztül történik. Azok számára, akik nehezebb anyagi helyzetben vannak, lehetőség lesz arra, hogy a nett hozzáférésében akár anyagilag is segítséget kapjon. Később, ha a rendszer már jobban megerősödött, akkor, ha a résztvevőknek egzisztenciális, vagy munka problémái vannak, elképzelhető, hogy arra is tudunk majd helyi válaszokat, megoldást találni Demszky segítségével, vagy az SZDSZ-től nem túl távoli vállalkozások által. A munkának el kell indulnia most már. Hogy az indulásnál kik kerüljenek bele a csapatba, azt én döntöttem el szubjektív módon, ehhez szabadkezet is kaptam. Úgy gondolom elég erős ütős kis csapatot, tudtam összeválogatni, és ha ebbe a munkába keményen részt tudtok és akartok vállalni, akkor erős fegyver leszünk az SZDSZ oldalán. Úgy kell működnünk, mint egy sejt. Folyton szaporodjunk. / Uraim, ne csillogjon a szemük, nem úgy gondoltam! / Mindenki hozzon magával mégegy embert. De ti tényleg hozzatok. Kérésem lenne még, ha regisztráltok egy oldalon, akkor küldjétek el nekem, milyen névvel regisztráltatok. Nagyon fontos, hogy tudjam ki milyen néven, és hol szerepel éppen. Az sem baj persze, ha szorgalmasak vagytok és akár több néven is, regisztráltok egy vagy több fórumon. Úgy gondolom, most már semmi akadálya annak, hogy az érdemi munkát elkezdjük. Hiszek bennetek, hiszem, hogy az SZDSZ-t a Parlamentbe fogjuk rugdosni és hiszek abban, hogy 2007-ben amikor bemegyünk a főpolgármester úrhoz koccintani, akkor Demszky Gábor meg fogja köszönni, hogy segítettünk neki megőrizni pozícióját. Hogy a munka milyen hatékony lesz, az kizárólag rajtunk múlik. Felülről a munkához minden segítséget megkapunk, a zöld jelzést fellőtték, a rajthoz állhattunk, induljunk el és bizonyítsuk be, hogy méltók vagyunk a bizalmukra és tudunk jól dolgozni. Menet közben pontosíthatunk még sok mindent. Ha bárkinek kérdése volna, az forduljon hozzám bármikor bizalommal. Nos Hölgyeim és Uraim! Felkészültek? Indulhatunk? Barátsággal:

Rózsa Misi"

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.18. 17:47:12

@Mj: sardobalo.blog.hu/2009/02/04/rasszista_pokol

@monstress: bocs, ha te egész nap otthon ülsz és semmi dolgod nincs, akkor biztos így van.

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 17:47:13

@calam:

Ez mi a tököm?

Bár ez figylemre méltónak tűnik:

"Elhanyagolt cigányasszony, lila ruha, igénytelen haj, hiányos fogazat, egyik kezén kötés, mely fekete volt a piszoktól.”

A kurucról van? :-)

monstress 2009.02.18. 17:47:41

Ennyit a provokátorokról.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.18. 17:48:44

@monstress: az nyilván csak provokátor lehet, aki nem hisz a rasszizmusban...

kill004 2009.02.18. 17:52:00

Óóóó, itt a calam!

monstress 2009.02.18. 17:55:21

Szerintem, ha jobban körülnézel, nem sok vérrasszistát találsz ebben a fórumban, de azt az okoskodót, aki nem tanul a saját tapasztalataiból, azt igen hülyének tartom. Vagy nincsenek tapasztalatai. És akkor nem kell osztani az agyat. Ennyi.

kill004 2009.02.18. 18:00:07

Hopp!

"A leírt esetek között a büntetôügyek túlnyomó többsége lopás, rablás, illetve garázdaság miatt indult, nem szerepelt azonban egyetlen emberölési ügy sem. Ez a megoszlás egyébként megfelel a kriminológiai kutatások által feltártaknak, amelyek azt mutatják, hogy az elôbbi bûncselekményekben a romák felülreprezentáltak,"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:05:01

@calam:

A rasszizmus nem egy vallás. Itt meg lassan mindenki rasszista, aki szeretné, hogy bűnözés és a segélyek elherdálása helyett inkább dolgozzanak az illetők.

monstress 2009.02.18. 18:05:35

@calam:
Ez az otthonülõs meg melyikre is vonatkozik?
Amúgy tényleg itthon ülök, infulenzával :-S

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:16:51

@calam:

A bejegyzésedben sem látok érveket, csak rasszistázást. Ami a megbélyegző célú cigányozás analógiája. Aztán linkelsz két véleményt, ami nem a sajátod. Utána beszélsz Fletóról meg Drazséról. Aztán írsz pár sornyi kijelentést, hogy mennyire elesett a hazai cigányság, és hogy sok velük szemben az előítélet, ami így is van. Sok esetben utóítélet is, és ami valóban nem segíti az integrálódásukat. Mint ahogy az sem, hogy azért is kerülnek kisegítőbe cigány gyerekek, mert a családi neveltetést nem kapván meg, ingerszegény környezetbe kicsapva olyanok az értelmi képességeik és olyan a szociális viselkedésük. Persze nyilván léteznek visszaélések, jogsértő lépések is. De ezek még mindig nem érvek tőled.
Ezután megírod a véleményedet Gyurcsányról, ez pedig megint nem tartozik a szorosan vett témához.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.18. 18:20:11

@Mj: 2 hosszú bekezdés csak erről szól:S lehet, hogy valaki nem tud olvasni?:S

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:21:25

@calam:

Végülis csak 4 és fél éves korom óta olvasok.:) Akkor kérlek, idézd azokat a híres érveket, mert nekem tényleg nem tűntek föl.;-) (Nem cikket kérek.:P)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 18:31:32

na, megint a haverok segítségért ment?
vagy egy újabb elrontott copy paste?:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:34:57

@laca42:

Nem tudom, de még mindig kíváncsi vagyok az érveire.;-)

kill004 2009.02.18. 18:36:55

@Mj: "Nem tudom, de még mindig kíváncsi vagyok az érveire.;-) "

A mire?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 18:38:34

@monstress: vazze, valahogy sehol se olvasom ebben a szép. baráti hangú levélben, hogy gyerekek, tegyetek meg mindent a választóitokért, hiszen nekik köszönhetitek hogy itt vagytok.Segítsétek őket, hogy könnyebb, jobb legyen az életük, hisz ezeket ígérve jutottatok be a parlamentbe.
ellenben mit olvasok?
a hatalom megtartása minden egyéb dolognál fontosabb.
na, életemben ilyen ocsmány, gusztustalan irományt nem olvastam. Dunába őket, mind!
rohadt, hatalom és pénzmániás, országeladós, aljas árulók!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:43:39

@kill004:

Tudod, az ember kisebb korában a törpékre meg a Mikulásra is kíváncsi. Aztán rájön, hogy nem léteznek.:)

monstress 2009.02.18. 18:46:19

@laca42:
Az nem trendy.
A helyi önkormányzatunkról tapasztalatok alapján alkotott, többszörösen megalapozott véleményem szerint a polgárok képviselete az utolsó, amit ezek csinálnak, és ha ezt a veleszületési jogot megpróbálják elvenni tõlük, csodálkozva néznek szét, hogy jééé, tényleg eltelt 20 év???
A Dunát meg nagyobb becsben tartom attól...

Jóétvágyat :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:46:51

@laca42:

Szerintem ez undorítóbb, múltkor idézték is Petri Györgytől:

"Apokrif

Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccsöt legalább---
---"Megint Isten?"
---"Az hát, megint."
Sóhajt, nagyot húz és legyint:
---"Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom elött dugtok!
---de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól, mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben - de komolyan! - ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:47:59

@laca42:

Jó ötlet, úgyis van most friss temesvári csípős kolbász, hmm...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:48:44

@monstress:

Nekik első a PÁRT meg a választmány, és az a gond, hogy ez a többi nagypártnál is így van.

monstress 2009.02.18. 18:50:02

Na ez a calam megint eltûnt. Biztos ment az összekötõ tisztjéhez :D Még szerencse, hogy én nem voltam kíváncsi. Az érveire sem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:54:40

@monstress:

Én kíváncsiság nélkül is hamar öregednék, úgyhogy nekem már mindegy.:) (Amúgy nem szeretem ezt a mondást, mert a "megöregszik" helyett inkább a "tapasztalt lesz" lenne a jó befejezés.)

monstress 2009.02.18. 18:57:20

Igen, szorgos kis pártkatonák.
Nem is tudom, egyáltalán hogy alakulhatott ki konszenzus arról, hogy pártok képviseljék a jónépet. Természetüknél fogva csak egy dologra alkalmasak az ilyesfajta tömörülések: maffiamódon védeni és kiszolgáltatni a saját érdekeiket.
Igazi forradalomnak azt tartanám, ha ennek az átformálásáról is lehetne beszélni.
Hajjaj, már megint az a fránya utópia :-S

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:06:33

@monstress:

Na igen, amióta kitalálták, hogy jó nekünk a demokrácia, kb. azóta van pártokrácia is. Vagy ha nem lennének pártok, kb. mindenfajta törvényhozó tevékenység lehetetlen lenne, hiszen nem kötné őket semmiféle frakciófegyelem, és nem tudnák az általuk képviselt szavazók érdekeit egyeztetni. Nehéz ügy ez.:-/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 19:14:25

@Mj: hm. igen, ez is gusztustalan, de nem okoz kárt nekünk, ellentétben a levélben leírt irányelvekkel.
bár egyes embereknél lelki kárt igen,de az azért nem maradandó, mint a szegénység.
vagy a párt által okozott kár.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:18:48

@laca42:

Ez pont azért gusztustalan, mert cél nélküli, afféle ballib értelmiségi haladó polgárpukkasztás. Mert a kereszténységet divat fikázni, mert a keresztények érzelmeit haladó dolog megsérteni, ha viszont valaki csak kimondja azt a szót, hogy zsidó, máris antiszemita. Én is az lettem egy új degenerációs srác szemében, aki a "zsidó származású nagyanyám" kezdetű mondatomból csak a zsidó szót hallotta ki.

monstress 2009.02.18. 19:28:38

@Mj:
Igen, a "maradiakat" kicsúfolni - meg a primitivizmus is - kádári maradvány, sajnos... :( És mekkora divat!
@laca42:
"hm. igen, ez is gusztustalan, de nem okoz kárt nekünk"
Ezzel sajnos nem tudok egyetérteni. Az elmérgesedett hangnem, ami ebben az országban uralkodik, ilyen kis stílusgyakorlatokkal kezdõdik...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:38:40

@kill004:

Egész jó kis írás.:) Bár a török szpáhis résszel nem értek egyet.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:39:46

@monstress:

Igazából ez nem is kádári, hanem Révai Józseftől eredeztethető hagyomány. Bár akkor szimplán reakciós és fasiszta volt mindenki, aki nem volt kommunista.

Hannibal22 2009.02.18. 19:52:24

"Ami szerinte külön csodálatra ad okot az az, hogy Elekről 31 cigány fiatal tanul főiskolán, egyetemen. ":))

monstress 2009.02.18. 19:55:42

@Mj:
:-) Igenis, tanár úr! Bár az a korszak jóval megelõzött engem, így csak a kádári éráról tudok nyilatkozni, amikor is kibontakozott és népmozgalommá alakult ez a fajta hozzáállás. A KISz-be' nekünk is szépen pálcát kellett törni a maradi gondolkodás felett. Ha meg valaki nem tette kellõ ájtatossággal, akkor ráragasztották a "cinikus" jelzõt, ami valamilyen titkos papírzatok segítségével elkísérte a felvételire is...
Hát így volt ez, valahogy.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:59:06

@eugenika:

Hát nekem csak egy hányinger jött össze...:-S

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 20:00:38

@monstress:

Legfeljebb tanárnő.:P A "nem szocialista embertípus" jelző édesapámat is elkísérte az egyetemre - jelentettek is róla -, ezért is diplomázhatott le 28 évesen, 23 helyett...

monstress 2009.02.18. 20:09:32

@Mj:
Húú, bocsesz :D (blush) Ez nem jött le, biztos nem vagyok elég alapos...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 20:20:00

@monstress:

Nem gond, alapvetően fiús vagyok, pedig három nővér ellenében csak egy bátyám van.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 20:29:33

@Mj: @monstress: ok meggyőztetek, amúgy nekem sem tetszik, hitetlen létemre.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 20:36:35

@laca42:

Nem is kell hívőnek lenni ahhoz, hogy szörnyülködj rajta.:P

monstress 2009.02.18. 20:44:01

@laca42: Hát én sem a keresztény szellemben nevelkedtem, bár hitetlennek azért nem nevezném magam. Amúgy egyetértek Mj, az emberi jóérzés berzenkedik, nem kell ehhez hívõnek lenni.
@Mj:
Nem tûnsz fiúsnak az írásaid alapján. Így utólag visszagondolva egyáltalán nem. Csak valahogy a nagy keresztbe-kasul írogatásban nem vettem a fáradtságot, hogy utánagondoljak. Így jártam.

picur3ka 2009.02.18. 21:23:52

Mj nagyon is tokos gyereknek tunik nekem, de meg fontosabban, jol informalt, intelligens EMBERnek!

Hat az en apam soha nem kapott semmi elismerest, jutalmat, eloleptetest, azonkivul, hogy nem rugtak lejjebb, az csak azer vot, mer nagyon jo szakember vot, de sajnos, nem tudta megallni, hogy hangoztassa kedvenc mondasat: 'hulye kommunista' uton-utfelen.
Na dehat, o ott volt 56-ban...

Tovabb is van mongyammeg?

Hogy tanitott maganak roma nyelvet, onkenyesen, mer sok Roma dolgozott az epitoiparban, akikkel meg kellet kuzdenie nap mint nap?

Tovabb is van, mongyammeg?

Hogy nem mindenki, aki regisztralva vot mint alkalmazott dogozott, sok Roma...

Tovabb is van mongyammeg?

Hogy bizonyos helyekre, ahol epitkeztek nagy kessel jart...

Tovabb is van mongyammeg?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 21:31:15

@monstress:

Mert még nem olvastál tőlem neccesebb dolgokat, amiket nem szoktak lányok csinálni.:) Egyébként elég gáz, de egyszer azért gondoltak fiúsnak, mert nálam az igen igent, a nem nemet jelent, és a talán szót igyekszem ritkán használni.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 21:32:43

@picur3ka:

Az én apám csak 10 éves kisfiú volt '56-ban, de a nagyapját kegyetlenül meghurcolták, bele is halt később.:(
Ja, és mondjad!:)

picur3ka 2009.02.18. 22:01:29

Hat en mondom akkor, a cucializmus, ha egyaltalan, szocialis kerdeskent kezelte a ciganyokat, nagy befulladas, ennyit a szegenyseg helyzetrol. Sokkal nagyobb befulladas, mint az adatok mutatjak, hiszen hamisitva voltak. Az mindenesetre teny, hogy meg azok kozott is akik regisztralt dolgozok voltak, aki megjelent dolgozni, nem dolgozott, a reszegseg a munkahelyen nagyon jellemzo volt, emberek haltak meg ebben az iparban, ertheto okokbol, csak leestek reszegen az epuletekrol es masok mentek a birosagra vedeni magukat, hogy mikent is tortenhet ez meg a felugyeletuk alatt. Es akkor ez egy nagyon is rendor/katonai allam volt.

Senki ne mondjon semmi hulyeseget, Calam et all, mert nincs ra bizonyitekom, csak hogy emlekszem es voltam, mint gyerek, epitkezeseken Szabolcsban az apammal a nyari szunetben, akkor is ott voltam, mikor ket ember esett le es halt meg. Ennyi. A sokkal jobb vot a nemzetisegi kerdes a rendszervaltas elott, lokuki, soha nem volt nagyon jo, de azt hiszem ilyen rossz, mint most meg nem volt. Jo ejszakat mindenkinek!

Spielberg 2009.02.18. 22:10:26

nem volt energiám mindent végigolvasni, bocs ha már valaki linkelte:
hvg.hu/hvgfriss/2009.08/200908_KIS_JANoS_A_ciganykerdes_kriminalizalasa.aspx
ez egy igazi hazátlan FAAAASZ!
hogy költene Alient a mellében...

Spielberg 2009.02.18. 22:13:18

@Mj: nekem kitelepítették a családot 56-ban. a nagyfater mégis balos maradt haláláig, azt mondta, ne az embert nézd, az eszmét. én meg mondtam neki, hogy nekem sajna az eszme se tetszik annyira... :)

naponta 3x 2009.02.18. 23:28:00

most néztem meg a filmet. kérdésem:

mi a f@sz ez a büdös nagy cigány rasszizmus??? ha valaki nem lovári már nem is jó vajdának???? :)))))))

naponta 3x 2009.02.18. 23:39:33

@Spielberg: hát ja. egy rakás szarról próbálja elhitetni, hogy nincs is, de ha mégis van, az nem büdös, sőt fasza dolog, és a hiba bennünk van. Össze kéne ereszteni párttársával Wahorn Andrással.

monstress 2009.02.19. 06:58:04

@Mj:
Jó reggelt, én közben elaléltam a gép mellett, és ágyba kellett vinni.
Valóban nem mindig és nem túl alaposan olvastam el minden kommentet a posztokhoz, de most itthon nyûvöm a díványt és lesz egy kis idõm bepótolni.
Személyes véleményem szerin (amely állásponton az összes barátnõmmel osztozom): éljenek a tökös csajok!!! , és most azon gondolkodom, hogy ez vajon nem-e annak a bizonyos átkosnak az egyik maradványa, mert ha mást nem, azt azért elvárták tõlünk, hogy kiálljunk magunkért.
Bár lehet, hogy csak jóanyámtól ragadt rám, akinek egy szem leányként öt bátyja volt :-)
Szóval: nagy gáz, ha a nõket azzal általánosítják, hogy úgy hajlanak, ahogy a szél fúj, de nyilván eme rasszizmus ellen elsõsorban nekünk kell tennünk!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 07:03:46

opp, újabb meglepődés, legalábbis nekem.
vajon gázlómadár/kanalasgém tud róla, hogy mennyi nő, anya fordult ellene? tudja, hogy ez veszélyesebb, mint a férfiak haragja?
remélem,megtudja!
jó reggelt neked @monstress: :))

monstress 2009.02.19. 07:12:23

@laca42:
Nnaszóval, így látom én ezt: ha nem vagy tökös és nem állsz ki magadért, hogy fogod ezt megtanítani a gyerekeidnek? Milyen férfi lesz a fiadból, és milyen anya lesz a lányodból?
Mindez persze nem azt jelenti, hogy kiveszem a párom kezébõl a fúrót, de ha véletlenül nincs itthon, nem esek kétségbe egy kiesett kilincs felett. Nem fogom a kezébbe adni a felmosórongyot, de ha véletlenül fõzni támad kedve, magamra erõltetek egy mosolyt, miközben kitakarítom utána a konyhát :-D :-D
Nem abban hiszek, hogy egyenlõk vagyunk, mindent egyformán kéne csinálnunk, hanem abban, hogy kiegészítjük egymást.
(Amúgy kedves párom épp egy Lacza :P )

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 07:20:08

@monstress: remélem, továbbra is boldog házasságban éltek, és felelős gondolkodású gyerekeket neveltek.
sok sikert hozzá.

monstress 2009.02.19. 07:58:18

@laca42:
köszike! 24 éve...
Amúgy próbálom gázlómadár/kanalasgém-et felkutatni, hogy megnézzem, miket írt. Ez a nick-je?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 08:11:23

@monstress: öö gázlómadárnak,ill kanalasgémnek gyurcsótányt nevezték el egy másik posztban.
valaki látott egy filmet,amben épp kanalasgémekről volt szó, és egyből gyurcsány jutott eszébe.
nekem meg megtetszett, azért használtam.

monstress 2009.02.19. 08:28:26

@laca42:
Na azért azt inkább nem. A múltkor gyanútlanul betévedtem, de többet nem teszem.
Amúgy azon ki vagyok akadva, amit az a dobrev-cafka akar csinálni a magyar családokkal. Jóanyám még mindig sírva fakad, amikor az én csecsemõkoromról beszélünk, mert már 5 hónapos koromban bölcsõdébe kellett hordaniuk. A hárommûszakos munkarend miatt sokszor már hajnal 5-kor keltettek... Szerencsére hamar összejött egy hugica, aki után már járt a gyes, így 10 hónap bölcsi után ismét otthon szocializálódhattam :-)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 08:40:38

@monstress: miért lenne más a feleség, mint az embere? zsák a foltját.
amúgy egy ilyen pszichopolitikus mellet szerintem mindenki átalakul, idomul hozzá.
a cafka meg alapesetben sem egy normális nő, és a valóságtól,ti., a köznapi élettől annyira messze van, fel se tudja fogni, mi történik a néppel.
pláne szerintem nem is érdekli.
hmmm,úgy látom, azért az otthoni szocializáció sikeresebb volot, mint az óvoda, iskola hatása együtt.:))

monstress 2009.02.19. 09:31:53

@laca42:
Nana, azér kádárjaninak a keze is benne volt abban a cocializácijóban! :D

Olvastam ma a kurucon (namostlebuktam mint rasszistanáczi :D):
kuruc.info/r/22/35585/
Egy ilyenre befizetnék a kedvesnek. Aztán vezessen arról blogot a fletó.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 09:38:28

@monstress: már a cím is, na de mingyá olvasom..szóval a cím is hangos röhögésre késztetett..))))))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 09:43:31

nagyon. tökéletes ötlet. az összes jog és fajvédőt beíratnám a programba.megmutathatnák,mennyire szívükön viselik testvéreik felemelkedését.

monstress 2009.02.19. 09:44:14

@öööö...izé:
Na, ez nekem eléggé hihetetlen. izé, hiteltelen:

"A középiskolai továbbtanulás mértékében hasonlóan nagy előrelépés tapasztalható. Amíg a nyolc osztályt végzett roma tanulók csaknem 40 (pontosan: 38) százaléka nem tanult tovább 1993-ban, addig ez az arány 10 százaléknál alacsonyabb szintre (8 százalékra) csökkent 2003-ra. Különösen örvendetes módon növekedett meg a szóban forgó bő évtized alatt az érettségit adó középiskolákban (főként a szakközépiskolákban) tovább tanuló roma fiatalok aránya: az 1993. évi 13 százalékról 2006-ra 34 százalékra emelkedett."

Melyik országban is?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.19. 09:52:33

Az Educatio-Tárki Életpálya-felvétele szerint tehát rendszeres munkája volt 2007 őszén az érintett demográfiai csoporthoz tartozó roma szülők közül a férfiak 35, illetve a nők 22 százalékának. Ezek a számadatok mélyen alatta maradnak az összehasonlítható nem roma adatoknak (férfiak: 80, nők: 70 százalék).
szerintem ez az adat is túlzó.
no és a többi? mi tartjuk el őket segílykíbűl, meg lopni járnak a tescóba?

picur3ka 2009.02.19. 12:51:52

@monstress:

A középiskolai továbbtanulás mértékében hasonlóan nagy előrelépés tapasztalható. Amíg a nyolc osztályt végzett roma tanulók csaknem 40 (pontosan: 38) százaléka nem tanult tovább 1993-ban, addig ez az arány 10 százaléknál alacsonyabb szintre (8 százalékra) csökkent 2003-ra. Különösen örvendetes módon növekedett meg a szóban forgó bő évtized alatt az érettségit adó középiskolákban (főként a szakközépiskolákban) tovább tanuló roma fiatalok aránya: az 1993. évi 13 százalékról 2006-ra 34 százalékra emelkedett."

Melyik országban is?

AAAAAAAAAAA, ez ellentmond sajat maganak is: 8% nem tanul tovabb, azaz 34% tovabbtanul, ertjuk, ugye?

@laca42:

Az Educatio-Tárki Életpálya-felvétele szerint tehát rendszeres munkája volt 2007 őszén az érintett demográfiai csoporthoz tartozó roma szülők közül a férfiak 35, illetve a nők 22 százalékának. Ezek a számadatok mélyen alatta maradnak az összehasonlítható nem roma adatoknak (férfiak: 80, nők: 70 százalék).
szerintem ez az adat is túlzó.

Haaat, megsaccolnam, van vagy 400-500 000 munkakepes roma, kiveve persze a nem ismert adatokat a rokkant nyugdijasokra es gyermekkel otthon marado anyakra nezve, akkor a fenti kb 30%-os foglalkoztatas szerint, a roma munkanelkuliek szama eleri vagy meghaladja a hivatalos adatot, KSH, 317 000, 7.4%, ergo csak Roma munkanelkuli van, etc, etc, nincs statisztika, az van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 13:54:02

@picur3ka:

Apámnak éppen jó tapasztalatai voltak az építkezéseken a cigányokról, és rosszak a magyarokról, esete válogatja. A cigányokkal ott csak az volt a gond, hogy féltek már 4 méter magasban is, mert egész életükben földszintnél magasabban nem voltak. A magyarok meg kollektíve beletetették a 10 liter teába a kiló cukrot, mert ami jár, az jár.

öööö...izé 2009.02.19. 13:54:06

@picur3ka: Nem mond ellent: az érettségit adó középiskolákban 34%

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 13:54:40

@Spielberg:

Aki nem az embert nézi, az meg is érdemli, hogy fölfalja az eszme.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 13:59:40

@monstress:

Szép napot, tegnap én is hamar elálmosodtam, pedig egészséges vagyok.:)
Te is húztál már be pasinak, aki sírva fakadt?:) Egyébként gyakorlatilag birkatürelmű ember vagyok, és elvből nem emelek senkire kezet.:)
Nálam ez a vérmérsékletemből adódik, amit apámtól, ő meg az ő apjától örökölt, mert én elég keveset éltem az átkosban. Soha nem bírnék meghunyászkodni, maximum akkor, ha különben megölnének.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:00:56

@monstress:

Mi együtt főzünk, legalább a közös program is megvan.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:06:01

@monstress:

Hiába ad érettségit egy szakközépiskola, ez csak statisztika addig, amíg a cigányok nem jutnak el odáig. Közhelyes idézet Churchill-től: "Még a saját magam által hamisított statisztikáknak sem hiszek."

Spielberg 2009.02.19. 14:11:28

@Mj: ez egy baromság. de sebaj. örülnék, ha a forradalmi dolgaiért kitüntetett nagyapámat nem fikáznád. én se fikázom a te szent keresztény felmenőidet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:14:28

@Spielberg:

Általánosságban írtam, mindenfajta sértő szándék nélkül. Egyébként sem tehet senki a felmenőiről. Én viszont minden olyan emberi mentalitást megvetek, amelyik egy ideológia fanatizmusa mellett éppen az embert nem látja meg. Az én egyik nagyapám is ilyen volt amúgy.

monstress 2009.02.19. 14:15:30

@Mj:
Hja, kérem, nálunk is megy együtt a fõzés, ha nem szól bele az én dolgomba :-D (Amúgy, mivel vegás vagyok, én adom az alaphangot, párom meg kiszolgálja magát, mikor ki van éhezve húsra :-D)
Amúgy legjobb dolog pasit verve nevelni :-P Sajnos én ezt utoljára az általánosban gyakoroltam, és ott rettegtek is tõlem, de azóta valahogy mindig sikerült többé-kevésbé felnõttebb férfiakkal körülvenni magam, akik nem akartak mindenáron a szivecskés kötényem felsõ zsebeiben turkászni :-D :-D

picur3ka 2009.02.19. 14:17:45

@Mj:

Volt bizony, mindenfele, kulonbozo kozossegek teljesen mas viselkedeskulturat tanusitanak. Nem vagyunk kepesek differencialni, ugy tunik. Engem az is mindig meglep, hogy anyanyelvi oktatas meg cigany ujsag, csak melyik cigany nyelv es milyen alapon?


@öööö...izé:

Aaaa, azt a kulonbseget nem vettem eszre, koszi. Szoval minden rendben van akkor. 92% tovabbtanul, 34% erettsegit ado intezmenyben. Ilyen statisztikak adjak annak alapjat, hogy az a tanar, aki szerint a tavaly vegzett cigany gyerekek kozul az o iskolajaban egy, azaz egy darab akart szakmat tanulni, dolgozni, a tobbiek karrier elkepzelese a segelyezett eletforma volt, hat az rassiszta elmeleteket agyal ki.

monstress 2009.02.19. 14:24:33

@picur3ka:
Nem akarhatsz túl sokat. Örüljünk, hogy elvégezték. Legalább el tudja olvasni a jegyzõkönyvet, amit aláíratnak vele :-P

Spielberg 2009.02.19. 14:31:00

@Mj: az öreg az emberek hibáit, hülyeségét meglátta, de az ideológia (számára) jó részeit haláláig hitte. egész életében szívatták érte, de nem tört meg. hosszú,és nem ide tartozik. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:36:16

@monstress:

Nálunk csak az a gond, hogy nagyon édesszájúnak nevelték, nekem meg cukorhajlamos az anyukám, úgyhogy én is vigyázok arra, hogy mit eszem.
Oviban én voltam a fiúcsoport lelke, bár nem bántottam senkit.:)
Amúgy nem biztos, hogy a legjobb, mert komplexusai lehetnek tőle, aztán valami napraforgónál köt ki.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:38:43

@picur3ka:

Meg olyan cigány történelmet tanítsanak - 1000 körül Indiából vitték a kávéházakba az angol gyarmatosítók a cigányokat -, mint amilyet Rostás-Farkas György összehadovál Havas Henriknek? Olyat inkább ne...

picur3ka 2009.02.19. 14:39:31

@monstress:

Nagyon is sokkal tobbet kell akarni szerintem, mert kulonben nagy kaki lesz. Na megyek, mert tul sok idot elcsesztem mar igyis.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 14:39:43

@Spielberg:

Pedig engem érdekelne.:) (Én is leírtam már más topicban a hosszú családi sztorijaim egy részét.:P)

monstress 2009.02.19. 15:34:42

@Mj:
Mmmm, édesség... sütike... valahol kell még lenni valaminek, amit eldugtam magam elõl ...
rögtön jövök!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 15:37:23

@monstress:

:D Én is szeretem, de több az önuralmam.:P Meg elhízni se lenne jó.:-/

picur3ka 2009.02.19. 15:43:14

@Mj:

Oda kene Rostas urat betenni, egy olyan 1000 koruli angol 'kavehazba'. Sajnos, muvelt cigany emberek eppugy szegyenkeznek ezek miatt, mint mi a gyurcsanyert...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.19. 15:52:11

@picur3ka:

És ő egy művelt, József Attila-díjas, író, költő, műfordító ember...

Hannibal22 2009.02.20. 14:38:53

Lassan már nagyítóval kell keresni egy cigányposztot a vastagbőrön?:) Most olvastam:" A Bors úgy tudja, hogy R. Sándor védelmére dr. Magyar Györgyöt kérték fel. – Ezt az információt jelenleg sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom – fogalmazott szűkszavúan a sztárügyvéd." Milyen mondat már ez???? Két variáció lehetséges: 1,igen ,felkértek a védelemre de még vívódok a lelkiismeretemmel...2,még nem kértek rá fel de ha már felröppent a pletyka akkor talán majd megkeresnek
Dr. Magyar György lószopás

süti beállítások módosítása