Skip to content


       Szűrés lista

Dögkeselyűk

Hétfő hajnalban egy 27 éves cigány férfit és 5 éves kisfiát agyonlőtték Tatárszentgyörgyön. A másik két gyerek és az anya is megsérült, a család háza pedig leégett. Szörnyű bűncselekmény, el sem tudom képzelni, ki képes ilyenre. Úgy egyáltalán embert ölni előre megfontolt szándékkal, gyereket meg pláne.

A Nemzeti Nyomozóiroda remélhetőleg hamar kideríti, ebben bízva fel is ajánlottak már 10 millió forint nyomravezetői díjat. Rögtön még hétfőn. Remek, mondhatnánk, ennek így kell lennie! De azért halkan megkérdezném, hogy a 14 éves, kiskunlacházi lány ügyében miért csak a gyilkosság után két hónappal ajánlották fel a nyomravezetői díjat? Ott nem sürgős megtalálni az elkövetőket? Ismétlem, ezt csak halkan kérdem...

A fősodorba visszatérve: nagyon remélem, hogy a NNYI igen-igen gyorsan megtalálja a gyilkosokat, és szépen megmutatják a fotójukat, bemondják a nevüket, etnikumukat a híradókban. Akár Kalányos Leonszió roma, akár Kiss Pista magyar tette, nyilvánosságra kell hozni! Tiszta vizet a pohárba! Teljesen mindegy most, hogy félig tele vagy félig üres, lényeg, hogy tiszta legyen. Csak így mozdulhatnak a dolgok jó irányba.

Úgy semmiképp, ahogy a cigányvezetők kezelik az ügyet. Ők ugyanis szokás szerint gerjesztik az indulatokat, és habzó szájjal lovagolják meg a gyilkosság médiavisszhangját.

Itt vannak a nyilatkozatok, olvassátok és hüledezzetek:

Kolompár Orbán: Ezekért az esetekért a politikusok és a politika tehető felelőssé, de még nagyobb a felelősségük az egyes (...), cigányság elleni uszító hadjáratot folytató médiumoknak. A romák élethelyzetének javítását célzó azonnali intézkedésekre van szükség.

Kállai Ernő: "Véget kell vetni a képmutató és kétértelmű politikai nyilatkozatoknak, az elhallgatásoknak, a gyűlöletbeszédet tulajdonképpen védelmébe vevő, a szólásszabadságra hivatkozó elméleti jogászkodásnak." Kijelentette azt is, hogy "a romák és a bűnözés állítólagos kapcsolatának folyamatos hangsúlyozása, és az előítéletes gondolkozásra építő felelőtlen politizálás következtében alapvető erkölcsi gátak omlanak le, és ez nyilvánvaló táptalaja az erőszakos cselekményeknek". Kállai úr egyébként ma fel is szólal ezügyben a parlamentben.

Farkas Flórián: Szerinte az államnak elsősorban azokon a településeken kellene a rendőri jelenlétet biztosítania, ahol nagy a nyomor és a cigányság létszáma meghatározó.
Ugyanakkor úgy vélte, hogy ez is csak tüneti kezelés, mert "ha a cigányság integrációjában valami megoldás nem következik be, akkor polgárháborús helyzet lesz Magyarországon". Hozzátette: cigány emberként és politikusként is attól tart, hogy ennek "komoly folytatása lesz". Úgy gondolja, most látszik a gyűlöletkeltés, ami Magyarországon jelen van. Farkas Flórián a politikai elitet, a politikai pártokat is hibáztatta, amiért "mintegy kilövési engedélyt fogalmaztak meg".

Azt hiszem, Flórié a legkomolyabb, de a többiek is vastapsot érdemelnek! A laborban még nem köpték ki a gépek a DNS- és a lőszervizsgálat eredményét, a tanúkihallgatás folyamatban, de az igazi, hiteles cigányvezetők már most tudják, hogy rasszista támadás történt. Gratulálok! Kedvenc Grissom-om sehol sincs hozzájuk képest.

zero:
Megint sikerült mindenkinek lejáratnia magát. Legfőképpen a rendőrségnek, akiknek éjjel kettőtől délután 3 óráig tartott rájönni, hogy itt gyilkosság történt. Elektromos tűz, meg a lehulló gerendák okozta sérülések, eszem megáll ... El lehet képzelni, a gyilkosság után 8-10 órával milyen nyomokat tudtak rögzíteni, például a szemtanuk által összefogdosott lőszerhüvelyeken. Pedig egy jó ujjlenyomat aranyat ér(ne). A rendőrség + Nemzeti Nyomozóiroda bénázásait nem tudom ki és mikor fogja megelégelni. Ugye, van az a 10 kérdés a rendőrség felé, amire még mindig nem tudjuk a választ. Azonkívül még van 16 romák elleni támadás, amire szintén nem. 26 esetből semmi, ez valljuk be, elég kínos és botrányos! Ilyenkor minimum fejek szoktak hullani a porba.

Nem tudom elhinni, hogy abban az országban, ahol az emberek 10 forintért lemennek kutyába, 10 millió forint(!) nyomravezető díjnak nincs semmiféle hatása! Valaki mindig fecseg, ez törvényszerű. De 26 esetből egynél sem derül ki semmi? Titkosszolgálati segítség ellenére sem (telefonlehallgatások és egyéb módszerek)? 
Pedig a felzaklatott társadalom megnyugtatása végett azonnali és határozott eredmény kell. Mivel ezek mind országos, nagy nyilvánosságott kapott esetek.

A romák szerint rasszista támadás volt. Bizonyíték: semmi.
A magyarok szerint uzsora-gyilkosság vot. Bizonyíték: semmi.
Szerintem meg az orosz titkosszolgálat volt, aki így akarják destabilizálni az országot. Mert erre a bizonyíték ugyanúgy semmi. Most kinek jó ez a sok találgatása? Aki a zavarosban szeretne egy kicsit halászni ..
Van egy gyanúm, ha nem lett volna a veszprémi Patrióta bárban kamera, akkor a Cosma-gyilkosság lenne a 27. megoldatlan eset a listán ... 

Szintén érdekes fejlemény ez a "16 romák elleni támadás"-lista. Most akkor lehet etnikai alapú statisztikát készíteni vagy nem? Ki állapította meg, hogy romák voltak a sértettek? Ők maguk árulták el? Ki egyezett bele, hogy erről bejegyzés, nyilvántartás készüljön? Gusztos Péter miért nem tiltakozik a faji alapú kartotékozás ellen? Ha viszont lehet lajstromba venni a roma sértettű bűncselekményeket, akkor a roma gyanúsított bűncselekményeket miért nem? Nekem teljesen mindegy, melyik módszert használjuk, de ne legyen kettős mérce. Ha nem lehet a származást közölni, akkor bizony 16, magyarok ellen elkövetett bűncselekményről beszélünk. Ebben az esetben viszont semmi sem indokolja Mohácsi vagy Kolompár zizegését ...

Sajnos a balfasz és dilettáns rendőrség mellett ki kell térnem a roma vezetők szerepére is.
Mohácsi Viki simán lehetne Horatio jobbkeze, ahogy a havas avart túrja  a töltényhüvelyek után ... Júliustól, mikor munkanélküli lesz, mehet is forgatni:


 
Mit keresett egy brüsszeli(!) Európa Parlamenti képviselő egy balesetnek indult tragédia helyszínén? Tabajdi Csaba vagy Szájer József sem repked haza Brüsszelből minden haláleset hírére. Politikusoknak semmi keresnivalója a helyszínen, bízzuk a dolgokat a megfelelő személyekre, még ha az a töketlen rendőrség is az. És mivel politikusok, neki felelősen, a tények ismeretében kellene nyilatkozniuk, nem pedig a saját teóriáikat  a lehetséges tettesekről tényként közölni az MTI-nek. Külön pofátlanság, hogy a bűntetett előéletű, gyanúsított Kolompár Orbán pattog az ügyben, a szokás szerint vagdalkozva.

Íme, a ma reggeli produkciója, a "Napi Kolompár" és a "Kávé helyett" rovatunk crossover-e. Csak alacsony vérnyomású, hipernyugodt olvasóinknak ajánlom:

 

Címkék: politika rendőrség cigány abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr51961686

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.02.24. 11:20:48

Füstmérgezés ólommal?Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tu…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2009.02.24. 13:11:57

@laspalmas: Jó a meglátás. Erre is gondoltam.

@mind2: LOL!
Nem biztos, hogy sokan kívácsiak lennének a cirkuszi műsorodra.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.24. 13:16:49

@dr.justice: vazze, az sajnos nincs! köcsög júpíszi. régebben úgy volt, hogy a Romantica nevű förmedvény 23.00-ig volt, és utána jöttek a felnőttfilmek, de most már túlzottan vigyáz az erkölcseimre a köcsög szolgáltatóm :))))

Plutonic 2009.02.24. 13:20:38

@Marcellusca: Van más választása annak, aki ebben az országban él? :) :(

gidabiga 2009.02.24. 13:20:39

@Seduxen:
köcsög júpíszí nálunk az egyetlen éjszaka is nézhető csatorna helyére teszi a szexcsatornát nálunk.
a travel helyére.
pedig amikor nem tudtam aludni, ott mindig olyan megnyugtató műsorok mentek.

jung 2009.02.24. 13:28:41

A gond ott volt, azért ment oda a sok dögkeselyű, mert a rendőrség minden nyilvánvaló jel ellenére balesetként kezelte az ügyet. ez is megérne egy vastagbőr posztot!

Marcellusca 2009.02.24. 13:32:39

@Plutonic: Őőőő, most komolyan kérded? Mert Fletó előre válaszolt már Neked. :D

@Seduxen:
@gidabiga:
Én is így járok mindig. (Ja, én nem szokom nézni, csak a szörfölés közben akadok ezekre a csatornákra! :D)
Állandóan változtatják a kezdési időpontokat (régebben 22:00) és a helyeket, kiosztásokat is. Mire megtalálom már felb@sztam magam és így nem is érdekel. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.24. 13:33:18

@gidabiga: mi ezzel a gond? ha szép helyeken "dolgoznak" a "színészek", akkor két legyet egy csapásra :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.24. 13:34:57

@Marcellusca: ilyenkor marad a www.nagyondurvaporno.com :)))

(vagy bemenni a hálószobába, meglesni mit csinál a zasszony...)

gidabiga 2009.02.24. 13:38:07

@Seduxen:


a foltos, mocskos kanapé szép hely? :)))
a pornószínészek is csúfak.
valami hustler vagy mi a neve a csatornának.
régen más volt, azon a csatornán még nézhető nem gusztustalan filmecskék is voltak.

Marcellusca 2009.02.24. 13:42:13

@Seduxen: Kösz a tippet, majd rákeresek. :D

@gidabiga: Private Gold-ra teccik gondóni? Mer' én nem tudom, csak úgy hallottam valakitől, hogy az ismerőse találkozott olyannal, akinek az unokaöccse ... xD

gidabiga 2009.02.24. 13:44:27

@Marcellusca:

igen,
azt hiszem.
a gold benne volt a nevében
és az ismerősöd ismerősének az unokaöccsének is az a véleménye, mint nekem? :)))


dögkeselyűktől jól eljutottunk a pornóig :D

Marcellusca 2009.02.24. 13:47:32

@gidabiga: Igen, bár az utóbbi időben nem találkoztunk. :D

Egyébként nincs min csodálkozni. Mint egy rossz akciófilmben: vér, halál és szex. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.24. 13:51:07

@gidabiga: vagy maya gold :))

/persze én is csak hallottam, hogy van ilyen nevű "színésznő"... bár akkor inkább vad katica :))) ).

@Marcellusca: avagy az Apokalipszis 4 lovasából 3. :))))

Spielberg 2009.02.24. 14:07:57

majd keltsetek fel ha vége..

picur3ka 2009.02.24. 14:26:54

Na, a gardas osszetartonak meg menhelyen vannak az unokai:

www.stop.hu/articles/article.php?id=457706

Marcellusca 2009.02.24. 14:27:17

@picur3ka:
Bocsika, mint régebben írtam, régi idők gyermeke vagyok. Összefoglalnád a lényegét, magyarul?! Köszike.

Plutonic 2009.02.24. 14:33:48

@Marcellusca: Csak költői volt. :)
Tudom, el lehet menni. :)
Rajtam nem múlik, az biztos!

sylvoz 2009.02.24. 14:37:21

Két héttel ezelőtt magyarok ölték meg Cozmát, - ebből következik hogy, - sajnos tegnap két magyar embert öltek meg Tatárszentgyörgyön....

picur3ka 2009.02.24. 15:05:41

@Marcellusca: Csak nagyjabol/

A romak viselik a gazdasagi nehezsegek terhet MO-on

Hetesen, egy Ozd melleti kisfaluban a ferfiak ort allnak es orjaratban vannak ejjel, miota egy hazat felgyujtottak es a magyar garda felvonulasokat tart a magyarok allitolagos vedelmeben.

'Egesz ejjel fenn vagyunk, megallitjuk az autokat, s aki bekes szandeku, tovabb mehet.'

A gazdasagi valsag meg tovabb marginalizalja az egyebkent is periferian elt romakat. A magyar lakossag eros ellenszenvet es eloiteleket taplal a romak ellen, amely hozzajarul az egyre rosszabbodo helyzethez.

Kriminologus: a roma a bunbak. A helyzet kritikus ponthoz erkezett.

Roma from Miskolc: en dolgoztam, de most mar lehetetlen munkat talalni, amint kiderul, hogy roma vagy, nem kapsz munkat.

Jobbik nyert 8% -al egy bp-i keruletben a ciganybunozes kampny jelszoval.
Pasztor: minden utcai rablast ciganyok kovetnek el egy miskolci korzetben, a magyar es cigany nem tudnak egyutt elni. ... A tuntetesen nagy szamban kivonultak a skin-headek.

A jol ismert kezilabdasok halala, mely allitolagosan egy 20-30 fos ciganybanda tette, nagy hiszteriat keltett.

Szociologus: a fold osztasbol valo kimaradasuk es aztan a szakkepzetlen munkahelyek csokkenese egyre inkabb a kriminalis elthez sodorta a ciganysagot.

sylvoz 2009.02.24. 15:18:26

Egy a lényeg nem lehet őket szocializálni, nem akarnak egy társadalom része sem lenni, élősködni szeretnének a társadalmakon. Mi tökéletes táptalaja vagyunk az ő élősködésüknek!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.24. 15:18:40

@sylvoz: pláne, hogy MO-n csak magyar állampolgárok laknak.ezt felelős emberek mondták, akkor most mi is a gond? hol itt a rasszizmus?
ezt jól megmondtad, köszi.ezt a színest,meg a mohácsivikit el lehet küldeni a rákba, hisz Magyarországon csak magyarok laknak. nincs szükség kisebbségi jogvédő senkiházikra, hisz nálunk csak magyarok laknak.

Marcellusca 2009.02.24. 15:25:32

@picur3ka: Köszi!
Valahogy volt egy sejtésem, hogy kicsit megmásítják a híreket. Nem tudom, hogy a cikk írója tényleg külföldi és itt él-e, Miskolcon, de mintha egészen más (rossz) szemszögből nézné az eseményeket.
Azt sem tartom kizártnak, hogy Angliából írta a cikket és nem teljes mértékben tájékozódott.

picur3ka 2009.02.24. 15:36:18

@Marcellusca:

Ez egy igen mersekelt hangvetelu iras am, a baj az, hogy nem mindig a rossz szandek beszel itt, hanem konteksztus nelkul kozolnek mindenfelet, az ir uriember, aki arrol szonokolt, hogy 700 000 roma nagy resze milyen nyomorult korulmenyek kozt el, igen meglepedott, mikor valaszkent mondtam, ja, igen, csak van am osszesen 3.5 millio nyomorult szegeny, hajllektalant beleertve. Azt hiszik ezek, hogy europai szinvonal van itten...

Hannibal22 2009.02.24. 16:16:18

@laca42: ahogy mondod,alakuljanak mélyszegénységi önkormányzatok,nevezzenek ki mélyszegény ügyi ombucmant,jogvédőket..meg az isten tudja mit még..

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.02.24. 16:22:10

"Van egy gyanúm, ha nem lett volna a veszprémi Patrióta bárban kamera, akkor a Cosma-gyilkosság lenne a 27. megoldatlan eset a listán ... "
Az én gyanúm meg az, hogy a kamera sem lett volna elég, ha nem ismert emberek és külföldiek az áldozatok, csak emiatt nem lehetett a szőnyeg alá söpörni az ügyet.

Jó ez az írás, picur3ka :D tényleg, most már világos, a földosztásból nem lett volna szabad kihagyni őket. Too late... :-(

derelyegrádi szellem 2009.02.24. 16:30:53

@kergezerge:

Eza földosztás duma is egy nagy kifogás.

Egy önkormányzat osztott egy pár éve közöttük földet, de nem voltak hajlandók megművelni, az önkormányzatnak kellett a termőföldről még a parlagfüvet is lekaszáltatnia. Az ingyen kapott vetőkrumplit megették, aztán szartak ez egészre.

Plutonic 2009.02.24. 16:31:53

@kergezerge: Csak tudod én általánosságban egy egész konkrét méretű földdarabot osztottam volna nekik.
Méretre adtam volna mindegyiknek.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.02.24. 16:55:08

Ha először lőttek, s utánna gyújtogattak, mint ahogy reggel hallottam, a szomszédok hogyan nem látták honnan jótt a lóvés, hisz éjjel a puska fényvillanását látniuk kellett volna. A másik: de hol van az anyuka?- ugyanis ő reggel eltünt a kórházból, azóta sem került elő.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.02.24. 16:56:15

@derelyegrádi szellem:
Azt is kinézik maguk közül, aki termel magának némi zöldséget, uram bocsá' disznót hízlal. Meg persze el is szedik tőle.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.24. 17:39:33

inforadio.hu/hir/belfold/hir-259555

Kaltenbach a cigányozásról: "Amiről beszélni lehet, azt egy idő után meg is lehet csinálni"

Magyarországon a normáktól való eltérő magatartás nem jár általános társadalmi elítéléssel, akkor sem, ha az állam követ el normaszegést - véli az Európa Tanács fajgyűlölet- és intoleranciaellenes bizottságának magyar tagja, Kaltenbach Jenő. Az egykori kisebbségi ombudsman hozzátette: bár egyre több esélyegyenlőségről és egyenlő bánásmódról szóló norma születik, azok egy részét nem hajtják végre.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.24. 17:45:13

csávázott vetőkrumplit nekik, senki nem követ el hibát, az köztudottan mérgező.
minek ették meg...:)))

picur3ka 2009.02.24. 17:46:34

@dszg:

Aaaa, ertem mar, ezert nem szabad a bunozesrol beszelni, mert ha falra festjuk, mindjart megjelenik.

@ermi50xn6j2:

Sok furcsasag van ebben a tortenetben...

De az allamnak meg is van a megoldas most mar, azt hittem, becsinyalok, itt van ni neked, magyar, kapaszkodhatsz:

nol.hu/belfold/etnikai_kommandot_akar_az_mszp

Corry 2009.02.24. 18:47:13

Sok mindent elfogadok és megértek pro és kontra, de az az emberformájú állat, aki egy ötéves gyereket így megöl, akármilyen bőrszínű is, 5 év uránbánya kéne járjon, naponta egyszeri feljövetellel, a kajáért.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.02.24. 18:48:05

picur3ka

Elolvastam, de nem értem. Milyen lenne ez az etnikai kommandó? Lesz benne cigány, német, szerb, horvát, román,stb? Jellemző a hülye politikusainkra. Szembenézni a dolgokkal azt ne! Menjenek a fenébe!

Carnivora (törölt) 2009.02.24. 18:48:29

pár nap , és csendesen apróbetűs hírként megjelenik kinek is tartoztak mennyi kamatos pínzel ..

picur3ka 2009.02.24. 19:07:33

@ermi50xn6j2:

lol, olyasmi etnikai kommandok mar vannak boven!

Elmagyarazzak szepen, mer' tudnak magyarul: az etnikai jellegu vagy ilyen gyanut kelto jelensegek (roma fesztival? muhaha) megelozesere es az elkovetok mielobbi kezrekeritesere. The rebisz foglalt a kormanyellenes tojasdobalokkal, erted, kell egy masik a roma terepek orzesere.

Rorgosh 2009.02.24. 19:13:35

Szomorúnak tartom, hogy ily hamar, gyakorlatilag információk nélkül nyilatkoznak a bűncselekmény indítékairól és elkövetőiről, miközben valós bizonyíték még semmire nincs. Különös tekintetel arra, hogy ezzel már párszor lesre futottak a nyilatkozók...

Még szomorúbb, hogy a roma vezetők ezt az esetet próbálják meg felhasználni a Cozma gyilkosság ellensúlyozására. Ezzel maguk is egyfajta kettészakadást generálnak, ahelyett, hogy arról lenne szó, hogy miért is nem sikerült az elmúlt 20 évben beilleszkednie hazánk legnagyobb etnikai kisebbségének a többségi társadalomba...

Roxvox 2009.02.24. 19:29:58

A gyilkosság helyszinére kiérkező rendőröknek egy cigányasszony friss lábnyomokat mutatott a hóban.
Az egyik rendőr elindult a nyomok után, majd megállt hugyozni!!!
A forrónyomon hugyozás esete, vagy csak vélemény nyílvánítás? :)))))))))

Maximio 2009.02.24. 19:34:48

Na, Kaltenbach is megmondta a tutit. Az állam nem tartja be a normákat. Tisztelt fajgyűlölet- és intoleranciaellenes bizottsági tag úr, a cigányok betartják-e őket? Ráadásul a cigányok által nem betartott normákat nem most találják ki a hozzá hasonló liberális seggfejek.
Ez a bizottság a zabhegyezésen és a rasszistázáson kívül foglalkozik még valamivel?

Safiye 2009.02.24. 19:37:05

újabb ok, hogy a sok fajvédő megint körbeturnézza a médiát és náciveszéllyel fenyegetőzzön, ahelyett, hogy a létező társadalmi problémákra próbálna megoldást keresni. A bársonyszékből könnyű pofázni.

HZ323F · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=33417 2009.02.24. 19:41:09

Az a helyzet, hogy sosem gondoltam volna, hogy Kolompár úr ekkora faszagyerek... "Mindenki hülye itt, csak én vagyok helikopter?" Ez jutott róla eszembe. Mindenki felelős, mindenki szarul csinálja a dolgát, de ő és a bűnöző cigányai nem. És természetes, hogy rasszista támadás volt, BMW X5-ben csak skinhead-ek ülnek... És nem írták fel a rendszámot, mert azt hitték a rendőrök ellenőrzinek? De jó lenne, ha ilyen felszerelése lenne Magyarország rendőreinek... De azt még a cigány is tudja, hogy aki ilyen gépcsodában ül, az nem rendőr és nem 3 műszakos gyári alkalmazott. Legfeljebb azért nem olvasták le a rendszámot, mert ahhoz tudni kellett volna olvasni...
És továbbra sem vagyok rasszista.
Én nem tudom kik tették, legyen valami nyomozati eredmény, utána ráér ilyenekkel dobálózni. Érdekes tényleg, hogy a sértett lehet cigány - jegyzőkönyvezve ráadásul - a bűnelkövető az nem. Abszurdisztán.

Horizont 2009.02.24. 21:38:36

Aki egy tűzből menekülő kisgyermeket így lelő az nem ember és megérdemelné a halálbüntetést. Ha elkapnák ugye. De nálunk csak megoldatlan esetek tömkelege van. Mikor jön rá az akinek rá kéne jönnie, hogy valami írtó nagy baj van a rendőrséggel vagyis inkább a vezetőivel, vagyis a vezetőjével, tehát Draskoviccsal.És rajta keresztül az ő főnökével.
És hol van Sólyom úr? Nem érzi, hogy meg kéne szólalnia? Vagy ez nem bazsarózsa?
Derüljön már ki valami. Ha magyarok voltak és rasszista támadás akkor az, ha uzsorás ügy akkor az, ha falopás miatt akkor az, ha félrevezetés szándékával cigányok voltak és a magyarokra akarják kenni akkor az! Csak valamit derítsenek már ki, nem létezik és hihetetlen, hogy ennyi ügyből ennyi nyomravezetői díjjal semmit nem tudnak. De ha tényleg nem tudnak akkor nagyon nagy a baj és kezdhetjük építeni a magánbunkereinket mert az isten se véd meg minket attól ami jön! A rendőrség meg pláne nem!
És valaki belefolythatná a szót ezekbe a díszcigányokba, mint Kolompár, Mohácsi, Farkas.
Az ember ezeket hallgatva úgy érzi (irulva-pirulva), hogy keresni kéne egy sörétes puskát.....

Empty 2009.02.24. 22:06:40

Elnök Úr megszólalt:

www.keh.hu/keh/20090224draskovics_bencze.html

,,Az államfő a részletes beszámolók alapján reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmények elkövetőit minél gyorsabban azonosítják és bíróság elé állítják. Sólyom László valamennyi tárgyalópartnerének jelezte: fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait."

Horizont 2009.02.24. 22:40:02

@Empty: Kösz.Nem néztem híradót, erről lemaradtam.

Empty 2009.02.24. 22:43:12

@Horizont:

Én is hiányoltam már, mikor mond valamit ezért néha megnéztem az oldalt.

@VonPerez:

A testület magyar tagja Kaltenbach Jenô, volt kissebségi ombudsman.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-259555


Gratulálok Sólyom és Kaltenbach uraknak egyaránt.

Maximio 2009.02.24. 22:44:55

@VonPerez:
Túlzott a szólásszabadság, hogyne. Ahol a rendőrkapitányt el akarják mozdítani a helyéről, mert el merte mondani a magyar rögvalóságot.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.24. 22:52:18

Ez kelett még ide. Mohácsi vész, egy kis EU beugatás, etnikai kommandó, lesz itt mindjárt magyar kuss a neved. A szigorított törvénykezést rásszistá ügyekre borítékolhatjátok.

Maximio 2009.02.24. 22:52:56

Ez az ECRI jelentés önmagában megérne egy külön posztot. Kávé helyett mehetne holnap.

Empty 2009.02.24. 22:53:30

@Maximio:

Tényleg túlzott a szólásszabadság. Nem kell mindenrôl beszélni.

Nem primitív országokból kell venni a rossz példát:

www.americannaziparty.com/

Empty 2009.02.24. 22:54:46

A baj az, hogy szerintem az EU-t Kaltenbach úr szította fel. Hogy ôt ki az nem tudom...

Empty 2009.02.24. 22:57:29

Az Európa Tanács egyébként nem is EU-s intézmény.

hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pa_Tan%C3%A1cs

Maximio 2009.02.24. 23:04:07

@Empty:
Elvileg ugye az Európa Tanács, aminek ez a bizottság a része, többek között az emberi jogok védelmére alakult, erre azt mondják, hogy az egyik legalapvetőbb emberi jog túlzott. Most akkor mégse egyetemesek az emberi jogok, ilyen gittegyletek döntik el, hogy melyik jog egyenlőbb az egyenlőnél?

Empty 2009.02.24. 23:12:35

@Maximio:

Röviden: sajnos igen.

Egy régebbi jelentésük:

hvg.hu/vilag/20050215ausztriaemberi.aspx

Empty 2009.02.24. 23:16:45

A náci osztrákok azt akarták többek között, hogy a náluk élô külföldiek tanuljanak meg németül. Gusztustalan labanc banda. Szégyellem, hogy mi is ide süllyedtünk.

Empty 2009.02.24. 23:19:55

Demokrácia

A gazda összehívja az állatokat, hogy megbeszélje velük, melyiket milyen mártással készítse majd el ebédre.
Megszólal a kakas:
- Gazda elvtárs, mi egyáltalán nem akarjuk, hogy elkészítsen bennünket ebédnek!
- Kakas elvtárs, Ön eltért a napirendtől!

Empty 2009.02.24. 23:25:51

,,Polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya

Az egyezményt az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése fogadta el 1966. december 16-án, és 1976. március 23-án lépett hatályba. 2001 végéig az egyezményt 147 állam erősítette meg.
...
19. cikk

1. Nézetei miatt senki sem zaklatható.

2. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra; ez a jog magában foglalja mindenfajta adat és gondolat határokra való tekintet nélküli - szóban, írásban, nyomtatásban, művészi formában vagy bármilyen más tetszése szerinti módon történő - keresésének, megismerésének és terjesztésének a szabadságát is.

Maximio 2009.02.24. 23:26:10

@Empty:
Nem csoda, hogy az osztrákokat és minket szekálnak, Braunau am Inn éppen az Osztrák-Magyar Monarchia területéhez tartozott, amikor a bajszos ember megszületett ott. Ez örökre predesztinálja a nácziságunkat.

stop.hu/articles/article.php?id=457970
KDNP-s reagálás a bizottság jelentésére.

Empty 2009.02.24. 23:32:00

@Maximio:

Tudom. Náczi vagyok. Évtizedekig elfojtottam magamban, de MoVi-nek és társainak köszönhetôen szembe kell néznem ezzel.

Nem vagyok épp KDNP-s, de ez igen korrekten összeszedett reakció.

(Gondolom Halász Zsuzsa is náczi. Nyilván.)

Maximio 2009.02.24. 23:48:00

@Empty:
Halász Zsuzsa is, te is, én is, mindenki. Nem is baj, ha megszabják végre, mit mondhatunk és mit nem.

Empty 2009.02.24. 23:54:28

@Maximio:

Én meg is húzom magam. Pofám súlyba.

[System Of A Down - Fuck The System
www.youtube.com/watch?v=CD_mRmQByKo]

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.02.25. 00:19:43

Esküszöm, ez a sok wannabe-jogvédő anyagilag érdekelt abban, hogy minél több embert a romák ellen uszítson! Mással nem tudom magyarázni ezt a töméntelen baromságot, amit ide-oda nyilatkoznak.


Esetleg azzal, hogy olyanok, mint a lépcsőház: korlátoltak és sötétek.


Most komolyan: hogy van bőr a képükön egy család brutális lemészárlását felhasználni a szánalmas kis politikai mókázásaikban? "Ezekért az esetekért a politikusok és a politika tehető felelőssé, de még nagyobb a felelősségük az egyes (...), cigányság elleni uszító hadjáratot folytató médiumoknak. A romák élethelyzetének javítását célzó azonnali intézkedésekre van szükség." Nesze neked részvét-nyilvánítás meg jóérzés.


A rendőrök meg... nem, az ilyen fokú tökehagyottságra már nincs szó.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.25. 08:44:34

Tegnap belekukkantottam az Este c. műsorba. (Szerencsére nem Krizsó Szilvike volt a műsorvezető, mert az a tyúk nagyon irritál... Mondjuk azért megdugnám, de eltértem a napirendtől :))) ).

Két szociológus volt a vendége, az egyik egy - szerintem - legalább félig bodzaszedő, na az 2 értelmes mondatot nem tudott elmondani, de a másik (Örkény Antal) az - szerintem - mondott értelmes dolgokat.

Itt a beszélgetés (Mv= műsorvezető, KA=Kóczé Angéla, ÖA=Örkény Antal)

Mv.: - Az Este vendége Kóczé Angéla, szociológus, aki korábban az Európai Roma Információs Irodát vezette Brüsszelben, és Örkény Antal szociológus, egyetemi tanár, jó estét kívánok!
Önök szerint van társadalmi válság is Magyarországon? Örkény Antal.
Örkény Antal, szociológus: - Hát, szóval vigyázni kell ezekkel a kifejezésekkel, hogy mit tekintünk társadalmi válságnak. Nagyon negatív folyamatok zajlanak a magyar társadalomban. Szerintem ez önmagában már figyelemfelkeltő kérdés. Az elmúlt egy-másfél évben súlyosan sérülnek emberek, emberi jogai, félelem van emberek, sok-sok ember életében, ez eddig nem volt, korábban. Tehát úgy gondolom, hogy mindenképpen nagyon-nagyon feszült és egyre kritikusabb a helyzet Magyarországon.
Mv.: - Önök egyébként még ez előtt az eset előtt mind a ketten aláírtak egy nyílt levelet Sólyom Lászlóhoz, amiben arra kérik, hogy mondja, hogy aki a romák ellen fordul, az a magyar nemezt ellen fordul. Mit várnának egy ilyen elnöki állásfoglalástól? Miben segíthet ez?
Kóczé Angéla, szociológus: - Azt gondolom, hogy ma Magyarországon minden közjogi méltóságnak felelősséggel kell beszélni erről. És, hogyha nem beszélünk, a hallgatás is egyfajta véleménynyilvánítás. Azt várjuk el, hogy ő, mint a Magyarország köztársasági elnöke, politikai pártok felett van és egyfajta szimbóluma a nemzeti összetartozásnak, és ezért beszélünk arról, hogy ma, aki a romákat veri, vagy romák ellen követ el erőszakot, az a magyar nemzet ellen is. Tehát nem roma és nem roma, roma és nem roma társadalomban szeretnénk gondolkodni, hanem egy közös országban.
Mv.: - És vannak olyanok, akik persze a veszélyekre hívják fel a figyelmet. Pl. Farkas Flórián úgy fogalmazott, hogyha nem történik valami, akkor társadalmi robbanás lesz, vagy akár polgárháborús helyzet. Önök, ön tart ettől a veszélytől?
K.A.: - Nyilván ez is benne van, ugyanakkor ezek a válságpillanatok mindig arra is jók, hogy újragondoljuk a mindenféle nagy struktúrákat, az ellátórendszereket, hogy hogyan férhetnének hozzá a romák sokkal jobban. Tehát, hogyha a válság pillanatában nemcsak a negatív tendenciákat lehetne kihangsúlyozni, hanem ez egy olyan pillanat, amikor tényleg összefogás születhet meg, vagy egyfajta nemzeti konszenzus alakulhat ki a mentén, hogy romák igenis magyar állampolgárok, és az integráció mellett tesszük le a voksot.
Mv.: - Ön szerint mennyire vagyunk veszélyesen közel egy ilyenfajta robbanáshoz és ez mit jelentene gyakorlatilag?
Ö.A.: - Hát a társadalmi konfliktus az növekszik, de azért szeretném hangsúlyozni, itt elhangzott a bejátszásban is, hogy a cigánykérdés a legsúlyosabb kérdés. Én ezzel nem értek egyet. Szerintem összecsúsznak különböző kérdések, egy etnikai kérdés, ami azt jelenti, hogy emberek egy csoportja valaminek vallja magát, nevezetesen romának, egy szociális kérdés, egy integrációs kérdés, egy a normaszegő magatartásoknak az elharapózása, de ezek egymástól függetlenül létező kérdések és nem szabad ezeket összemosni. Tehát én nem attól tartok, hogy a romák fognak itt polgárháborút kirobbantani, de az egy veszély, hogyha nem képes a társadalom megfelelő integrációs formákat nyújtani az emberi közösségeknek, ott, akkor ezek a szociális feszültségek felrobbanhatnak és ebben valóban nagyon sok roma érintett, tehát ezt nem lehet tagadni. De ez nem etnikai kérdés.
Mv.: - Egyébként már a veszprémi gyilkosság után voltak szociológusok, akik azt mondták, hogy itt esetleg akár pogromoktól is kell tartani. Ilyen szempontból mondhatjuk azt, hogy pl. ami most Tatárszentgyörgyön történt az egy kisebbfajta pogrom volt?
Ö.A.: - Hát egyelőre nem tudjuk, hogy ki követte el, miért követte el, hogyan történt az eset igazából. Tehát ebből én, szóval ez egy másik, van egy hisztérikus állapot a magyar társadalomban, ez kapcsolódik ez nem önmagában született, ez kapcsolódik mindenféle más jelenséghez, ami az elmúlt fél évben, egy évben, vagy akár másfél évben is történik Magyarországon. Az emberek biztonsága, szociális biztonsága, életbiztonsága kezd megbillenni és ebbe jött be pl. a Magyar Gárda, ami egy nagyon fontos tényező, nem azért, mintha jelentős erő lenne a Magyar Gárda, hanem azért, mert ő legitim, nem legitimmé, de végül is legitim módon elfogadottá tette azt, hogy bizonyos nem állami, nem hivatalos erőszakot alkalmazó csoportok erőszakot alkalmazzanak más emberekkel szemben. Tehát szerintem az állam felelősségét szeretném hangsúlyozni, én úgy gondolom, hogy az állam az utóbbi időben egyre kevésbé képes megmutatni a professzionalizmusát, ez mondjuk a legmérsékeltebb kifejezés és ezen a ponton nemcsak a romák félnek, hanem minden állampolgár úgy gondolja, hogy a jogállamiság és a biztonság elve, ami ennek az egész rendszerváltásnak az egyik legfontosabb célja volt, ez kerül veszélybe és el is hangzott az is, hogy tulajdonképpen bűnbakot keresünk a romákban. Szerintem sokkal mélyebben vannak ezeknek a feszültségeknek az okai és ebbe szerintem nagyon sürgősen kéne lépnie a kormányzatnak, és persze a társadalomnak is.
Mv.: - Kállai Ernő egyébként a felelősöket a Magyar Gárdán és az államon kívül még az egész politikai elitben vélte megtalálni. Ön ezzel mennyiben ért egyet?
K.É.: - Teljesen egyetértek a Kállai Ernővel, ugyanakkor azt gondolom, hogy nem lehet csak egy csoportra rányomni a felelősséget. Mindannyian felelősek vagyunk. Az általános iskolásoktól megkezdve a politikai elitig. Nyilvánvalóan mindenki a maga saját szerepkörének és hatáskörének megfelelően. De, hogy nem lehet csak egyetlenegy csoportra ráhúzni, ugyanígy mondták azt, hogy a roma értelmiségnek a szerepe és a roma értelmiség felelőssége. Tehát én nem mondanám ezt. Ez most tényleg egy jó alkalom és tényleg azt gondolom, hogy ez az utolsó csöpp talán a pohárban, hogy meg kell találni a közös érdekeket, politikai elit, roma értelmiség, polgárjogi mozgalomnak a tagjaival együtt, hogy meg kell állítani az erőszakot. Ezt nem lehet tovább vinni, ami most ma van Magyarországon, ez tényleg megengedhetetlen.
Mv.: - Hogyan lehetne megállítani? Hogy egyfajta spirál beinduljon?
Ö.A.: - Hát szerintem az erőszak megállítása az alapvetően megvannak azok az intézmények és persze kellenek hozzá törvények, hogy ezeket az erőszakcselekményeket megfelelő módon képes legyen egy hatóság, egy állami gépezet kezelni. Ami sokkal bonyolultabb kérdés, ez a szociális integráció kérdése, ami valóban a romák jelentős csoportjait súlyosan érinti, hogy itt mit lehet tenni, ez szerintem az Angélához kapcsolódok, itt nagyon sokszereplős a történet, tehát itt az önkormányzattól kezdve a közösségekig, a roma közösséget beleértve és a nem roma közösséget beleértve, mindenkinek valamiért, az iskolákat beleértve, az egyházakat. Például az egyházak hallgatnak. Ez sem lehet. Hiszen az egyház az egyik legfontosabb értékadó, és hallottuk a Parlamentben, hogy valóban ma az iskolákban, a társadalomban nagyon-nagyon mély előítéletek vannak a romákkal szemben. Ezekkel szemben azok, akik mértékadó intézmények és szereplők, együttesen tényleg fel kéne lépnie.
Mv.: - Köszönöm, hogy eljöttek.

picur3ka 2009.02.25. 13:27:15

'az ellátórendszereket, hogy hogyan férhetnének hozzá a romák sokkal jobban' lol

Na az ugy jo kezekben van, Bencze nyilatkozgat.

Tokeletes kivegzes, 18 golyo vagy mi a gyerekben, akarkik is ezek, nem cicoznak...

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.02.25. 14:21:07

Empty, Sólyom épphogy jól beszélt,legyenek ismertek az indítékok, ne apró betűkkel hangozzék el, hogy kamatos pénz volt az dologban.

Empty 2009.02.25. 17:04:44

Kergezerge, amit mondott azzal nincs gond. Csak kevés, s kései a nyilatkozat.

Perillustris 2009.02.26. 01:37:22

A ház újjáépítése 5-5 és fél millió forintot stagnál. :D

Perillustris 2009.02.26. 01:44:19

Ez a "földosztás" elég magas labda.

átlagember38 2009.02.26. 09:26:21

Most uszító rasszista gazember leszek,de ez a gyilkosság nekem bűzlik.Gondolkodjunk el,kinek,kiknek jött ez az eset "jól"?
Legelőször leszögezem,engem is felháborít,kisgyereket,bárkit ilyen aljas módon kivégezni,undorító tett,maximális büntetést érdemel.
Csak éppen azon gondolkodom,hogy miért pont most.
Most,amikor végre felszínre került az évek óta fortyogó romaprobléma,miskolci ügy,Cozma,és kezdett úgy tűnni,talán a rendőrség végre nevén nevezi a dolgokat,és keményen fellép,hisz a veszprémi gyilkosság ügyében 5 embert elfogtak,az enyingi benzinkúti eset után is határozottan léptek.Úgy nézett ki,vége a szégyenlősködésnek,az ország végre összefog vmiért.Nem a romák ellen,hanem a közbiztonság,a béke mellett.Mert engem,és a többséget nem hajt a fajgyűlölet,annyit szeretnénk,hogy a törvény mindenkire vonatkozzon. Ott voltam a Veszprémi csendes tüntetésen,és a Leon elleni meccsen,felemelő volt.
És tessék....Ez a tett.Nehéz,visszás lenne most a cigánybűnözésről beszélni,most ,hogy szégyenkeznünk kell az újra ránk sütött rasszista bélyeg miatt.És már tudnak róla amerikában is,és fel vannak háborodva a pogromokon....Emberek,nem furcsa ez egy kicsit?
Nekem ugyanolyan furcsa,mint a Teve utcai székház elleni "merénylet".Az vajon kinek jött jól?
Vagy kinek jön jól,hogy a békés tüntetők között megjelenik Budaházi és hógolyózni kezdi a rendőröket?Vagy kinek jött jól 2006-ban,hogy Torockai átvitte a Kossuth téri tömeget tv székházat ostromolni,és kinek jött jól,hogy magukra hagyták a védőket és egy ország nézhette végig a gyalázatot?
Minden együttérzésem a családé,de szerintem nem ott kell keresni a gyilkosokat,ahol ők gondolják.
Nem vagyok Fideszes,de ebben az országban könnyű paranoiássá válni.
Ha valaha kiderül az igazság(amit nem hiszek),bízok benne,hogy az is kiderül,tévedek.

Perillustris 2009.02.26. 23:07:20

@átlagember38: Szerintem nagyon jó helyen kapisgálsz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.27. 10:14:07

Nos, Tatárszentgyörgyön a Gárda gyilkolt. Vagy a szellemisége. Tulajdonképpen fura, hogy eddig vártak egy ilyen cikkel.
www.stop.hu/articles/article.php?id=459026

átlagember38 2009.02.27. 15:38:41

Ja apukám,ha neked egy ilyen cikk bizonyíték...
Pécsen cigány ölt cigányt,ezt már a rendőrség mondta,nem holmi újságíró,ki tudja milyen indittatásból.De ha kiderül ,hogy tényleg van ilyen "fajvédő" csoport,akkor életfogytot nekik,többet ártottak ezzel a magyaroknak.De addig ez csak okoskodás,bizonyíték nélkül.Mit hallott János bácsi?Ezt a marhaságot.

picur3ka 2009.02.27. 15:58:26

@átlagember38:

Szerintem palmas szarkazmusa sejlik a sorok mogott.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.27. 16:55:01

@átlagember38:

Nyugi. Pont azért linkeltem be, mert marhaság és hangulatkeltés.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.28. 20:58:27

Fasza, újabb ház tatárszentgyörgyön!!
már kint a hír..

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.02.28. 21:13:32

"A támadást a virrasztásra érkező rokonok észlelték. Látták, ahogy kigyulladt a ház, majd azt, hogy két ember az erdő felé menekül" - mondta Raffael.


ez azért egy cseppet bizarr... vagy legalábbis fura. eszembe sem jutna, hogy egy ilyen akció után NEM autóval/motorral tepernek el a helyszínről...

vagy talán az erdőben élnek? netán manók?

picur3ka 2009.02.28. 22:51:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Ah, amint mondtam, kolomp-campany, kulonben is, ez mar olyan gyakori, hogy lassan senkit nem erdekel, mint az, hogy felkelt a nap, a politikusoknak hamarosan uj hulyeseget kell kitallaniuk.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.02.28. 23:01:26

@picur3ka: Furcsa ez az egész. Egyre furcsább véletlenek történnek... pont a tragédia helyszínétől 2 háznyira? Pont egy olyan faluban, ahol most ott van egy falka rendőr, és az összes roma aktivista? Nincs az a maffia, ami ennyire hülye lenne! Kész lebukás. És olyan radikális csoportot is nehezen tudok elképzelni, aki a hét eleji eset után nem az ország átellenes végén kezd el izmozni. Már csak az erők megosztása és a fenyegetés kiterjesztése miatt is. Márpedig ha se nem alvilág, se nem terrorizmus, akkor mégis mi?

Persze a fenti ötletelésemtől függetlenül még lehet alvilág, meg terrorizmus is, meg papucs orrán pamutbojt, meg úgy bármi. De...

Nagyon, nagyon érdekes ez az egész.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.02.28. 23:11:36

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
hááátt....én arra gyanakszom, hogy miután magukra gyújtották a házat, még hátba is lőtték magukat. Biztos, ami biztos.

...mint a sok százezer kompetens szakértő egyike erre a következtetésre jutottam a nyomokból

picur3ka 2009.02.28. 23:26:24

@Bezuhov:

'hááátt....én arra gyanakszom, hogy miután magukra gyújtották a házat, még hátba is lőtték magukat. Biztos, ami biztos.'


Ez teljesen helyes es normalis kovetkeztetes minden esetben, ahol romak a tettesek, nem?

mind2 (törölt) 2009.02.28. 23:38:05

@picur3ka: na most kész lettem :) .... itt valaki filmet forgat velünk ugye ? Szerintem szerbek voltak, vagy szlovákok, vagy románok, de az is lehet - és ez a legvalószínűbb, hogy MAGUK A TALIBÁNOK !
Kiszöktek páran a debreceni menekülttáborból és belevetették magukat a nagy magyar éjszakába..... hát ez kész ...

picur3ka 2009.03.01. 00:19:25

A filmforgatas nagyon valosaghu leirasa a helyzetnek, amint en latom, es mint Kampfer mondana, Mass Hysteria dogoljonmeg!

dr.justice 2009.03.01. 09:59:12

Újabb családi ház gyulladt ki ismeretlen körülmények között Tatárszentgyörgyön szombat este, körülbelül 400 méterre a hétfői tragédia helyszínétől.

Raffael Gyula, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának helyszínen tartózkodó Pest megyei elnöke szerint viszont Molotov-koktélt dobtak a családi házra. Raffael szerint a tettesek egy szürke terepjáróval elmenekültek.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője is a helyszínen tartózkodott a tűz kezdetekor, először ő is megerősítette, hogy a szemtanúk láttak két embert, akik az erdő felé menekültek, és úgy tűnik Molotov-koktél miatt gyulladt ki az épület.

----------------------------------------

A Tatárszentgyörgyön szombat este felgyulladt épületben [1] minden kétséget kizárólag azonosították a tűzfészket, mondta Zoltán Ferenc Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató. Ez alapján kijelenthető, hogy a lángok a konyhában csaptak fel, ahol egy elektromos fűtőberendezés is működött.

A vizsgálat során a szakemberek semmiféle égést gyorsító anyagot nem találtak. Így nagy biztonsággal kizárható az idegenkezűség lehetősége. A tűz keletkezésének pontos okát jelenleg is vizsgálják - tette hozzá Zoltán Ferenc.

mind2 (törölt) 2009.03.01. 10:07:07

@dr.justice: olyan gyorsan léptek le a uzsorások elől, hogy a hősugárzót / rezsót bekapcsolva felejtették,
jah, erdő felé menekülő nagydarab ember, terepjáró, meg láttuk mikor dobták a molotovot...és majdnem két vadász őrizetbe vétele....

CASUS BELLI. Valakik kétségbeesett hisztériával keresik az okot, de az ok valahogy nem nagyon akarózik testet ölteni. Egy mocskos magyar paraszt se akar cigányokat gyújtogatni, és ez egyre kellemetlenebb. Pedig de jó lenne, ugye szilvási ???

Perillustris 2009.03.01. 14:00:22

@dr.justice: "szemtanúk láttak két embert, akik az erdő felé menekültek"

Remélem megkeresik őket hamis tanúzás miatt.

Roxvox 2009.03.01. 16:07:52

"szemtanúk láttak két embert, akik az erdő felé menekültek"
Az a két hugyozós rendőr volt, akik kergették a forró nyomot és nem a terepjárójuk volt szürke, hanem a ruhájuk :)))))))

Roxvox 2009.03.01. 16:18:22

Az Óperenciás tengeren túl, ahol a kurtafarkú kismalac túr, a bodzamező szélén éldegélt sok cigánycsalád, meg a legkisebb fia ...............
Tovább nem folytatom, kb. ilyen színvonalúak a hírközlő szervek információ közlései :(((((((

kill004 2009.03.01. 17:25:30

Ilyen nincs!!!!

Ez a mohácsi kurva.....

Bemásolom malacka kommentjét a reakcióról:

"Kedves MindenEmber!

Mohácsi Viktória bekattant, megzizzent. Mindjárt kifejtem, miért, de előtte egy hír tegnap előttről:
"Vasárnap dönt a Pécsi Városi Bíróság a tavaly novemberi, két halálos áldozatot követelő kézigránátos támadás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.
A Bogdán-fivéreket pénteken fogták el a kommandósok, egyikük nyugdíjas rendőr, másikuk munkanélküli, aki vagyon elleni bűncselekményért volt már büntetve.
A rendőrség nem árulta el, hogy beismerő vallomást tettek-e, ahogy a származásukról sem adott felvilágosítást. Annyit viszont közöltek: a motiváció a személyes bosszú volt, a rasszista indíték kizárható.
A gránátot az ablakon dobták be a cigány család házába, a szülők meghaltak, a négy gyermekből pedig kettő megsebesült."

Erre azt mondta tegnap a Napkeltében Verebesnél, h ez nem igaz, ez igenis rasszista támadás volt, és akárki mondhatja magát cigánynak, csakhogy elleplezze a rasszista szándékot.... Na de egy Bogdán??????, kedves Viktória"

Roxvox 2009.03.01. 18:54:08

@kill004:
"akárki mondhatja magát cigánynak, csakhogy eleplezze a rasszista szándékot"
Ha ez igaz, hogy minden bűnöző cigánynak vallhatja magát, akkor csak cigánybűnözés van ugye kedves Vikike?
Vagy pusztán azért vallja annak magát, mert akkor enyhébb a büntetés?
Mohácsi Viktóriát senki sem hatalmazta fel arra, hogy hülyeségeket beszéljen, nem kell vele riportot csinálni oszt kész. Otthon a tükör előtt meg azt pofázik amit akar, a lőtéri kutyát sem érdekli.

Roxvox 2009.03.01. 19:00:55

Jó ez a CSI fotó, a kép bal szélén Mohácsi Viki, a jobb oldalán meg a Munk Vera hehehehe

picur3ka 2009.03.01. 19:04:28

Csak tele van vele a vilagsajto...

Egyebkent, ha meg 'tenyleg' ciganyok lennenek, akkor ongyulolo rasisztak. Nincs vitanak helye a demagogiaban.

kill004 2009.03.01. 19:18:42

@Roxvox: "Otthon a tükör előtt meg azt pofázik amit akar, a lőtéri kutyát sem érdekli. "

Ja, csak nem ott teszi.


inforadio.hu/hir/belfold/hir-260743

picur3ka 2009.03.01. 19:21:14

Es itt a kovetkezo jelolt a szegyenpadra, akar be is allhat a sarokba onkent, hogy jobban le lehessen kopkodni, meg megrugdosni.

hvg.hu/velemeny/20090301_bunozes_cigany_bandak/page2.aspx

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.01. 20:28:16

Na végre, talán felébrednek. Infó: C Press

Kolompár Orbán OCÖ elnök helyzete egyre bizonytalanabb. A HírExtra úgy tudja, a cigány önkormányzat fejét el kívánják távolítani posztjáról. Ehhez nyomásgyakorlásként egy nemzetközi sajtótájékoztatót hívnak össze.
Információink szerint az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) nagy a mozgolódás. Az elmúlt hetek cigányságot érintő súlyos incidensei miatt a szervezetben többen úgy döntöttek, ideje lenne eltávolítani posztjáról Kolompár Orbánt, az OCÖ elnökét. A HírExtra úgy tudja, csupán hetek vannak hátra a leváltásához.

picur3ka 2009.03.02. 21:08:28

Semmi sem fog valtozni attol, ha kolompot elmozditjak...

Bencze finoman kezdi adagolni az eredmenyeket?

'Közlése szerint "nem biztos, hogy kizárólag csak az etnikai verziót kell lenyomozni", az ilyen indítékot csak az elkövetők elfogása és a motívumok felderítése után lehet kijelenteni.'

a stop -bol

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.04.23. 02:17:56

@Bezuhov: Kb. a hozzászólásod megírásához szükséges energia kellett volna ahhoz is, hogy felfogjad, mit is írtam.

És így, ennyi idő távlatából is fenntartom az álláspontomat: ezt megrendezték (az ártatlan áldozatok külön tragédiája). Megrendezték az egészet, ami itt hónapok óta zajlik. Az egész roma-showt. Jogvédőstől, leszámolásostól, áldozatostól, mindenestől. Valamit minekünk nagyon-nagyon nem szabad itten észrevennünk, kéremszépen...

Amúgy feltűnt másnak is, hogy a kormányzati méhkas felbolydulásával egy időben milyen szemérmesen elhallgatott ez a romák vérében lubickoló "országos bűnszervezet"?
(idézet a szentgyörgyi polgitól)

picur3ka 2009.05.29. 07:12:39

Na, a szomszedos orkenyi cigany maffia tagjai vagynak letartoztatasban allitolag.

Amiben csak az a meglepo, hogy a sundorseg le merte oket tartoztatni.

süti beállítások módosítása