Skip to content


       Szűrés lista

Bíráltad Gyurcsányt? Fegyelmi!!!

Horváth György, a Veszprém Megyei Bíróság elnöke bizony így járt.

Igaz, nem elsőre, azért ez (még) nem Kína. Mikor Gyurcsány berágott Bayer Zsoltira a "Betelt a pohár" című írása miatt, és bojkottra szólított fel a Magyar Hírlap ellen, akkor a bíró úr már megrezegtette a lécet. Előfizetőket gyűjtött az újságnak, nem is akármilyeneket: megyei és táblabírósági elnököket. De ez semmi! Kétperces interjút adott a lapnak:

"Gyurcsány Ferenc felhívása elfogadhatatlan. Ő a KISZ-ben szocializálódott, ezért úgy hiszi, az történik majd, amit elképzel, és utasításba ad. Lépése ráadásul alkotmányellenes is."

Na, ez volt az a pont, amikor Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, az OIT tagja felvetette, hogy az OIT foglalkozzon Horváth-tal és a nyilatkozatával. Szóbakerült a fegyelmi, de végül nem lett belőle semmi. Annak ellenére, hogy a Magyar Bírói Egyesület Országos Etikai Tanácsa elmarasztalta a Veszprém Megyei Bíróság elnökét. A vizsgálatot saját maga ellen kérte,és annak eredményéről maga Horváth nyilatkozott az MTI-nek, és azt mondta, hogy az etikai tanács szerint "átlépett egy határt" a vélemény-nyilvánításban, azaz politikai területre "tévelyedett". A bírák politikai természetű kérdésekben nem foglalhatnak állást, nem nyilváníthatnak véleményt - foglalta össze az etikai tanács határozatának lényegét az elmarasztalt elnök az MTI-nek.

Tehát kapott egy kis ejnye-bejnyét, de a fegyelmit megúszta. Gondolták, tanult az esetből, és lemondja a Magyar Hírlapot.

Hát nem!

Mikor Gyurcsány Verók István gyanúsított nyomdokaiban járva jobbrahúzással vádolta meg az igazságszolgáltatást, Horváth nem bírt csendben maradni.

"a költségvetési javakkal történt visszaélések eljárásokat vonhatnak maguk után, ezért a kormányfőt és pártját nyilván az aggasztja, hogy egy kormányváltás után felelősségre vonások következhetnek". Horváth György szerint a miniszterelnök "ennek próbál elébe menni azzal, hogy a bíróságokat és ügyészségeket támadja".

Ezt viszont már nem hagyták szó nélkül. Az OIT rendkívüli ülést (!) hívott össze, ami után Fazekas Sándor, az OIT elnökhelyettese azt mondta: áttekintették Horváth Györgynek az elmúlt napokban tett nyilatkozatait, és azok alapján úgy döntöttek, fegyelmit indítanak ellene.

Kettős ez az egész.

Az OIT visszautasította Gyurcsány vádjait, még maga Drazsé is így nyilatkozott: "Úgy gondolom, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás elfogulatlanul, pártatlanul működik. Így van jól” – fogalmazott Draskovics. „Ezen őrködni mindenkinek kötelessége, ez nem elsősorban a kormány dolga, de ami a kormányon múlik – például, hogy a rendőrség működjön -, azt meg is tesszük” - tette hozzá." ( A harmadik mondattal bizony lehet vitatkozni, de az másik postot kívánna)

Tehát Ferinek nincs igaza, de azért ne szóljunk be neki. Különösen a mutyikat ne hozzuk szóba. Világos.

 

 

Címkék: politika közélet gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr261030032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: e-Cafe light 2009.03.28. 14:47:36

PCNézzük, hogy áll a kormányválság jelenleg, szombat délután.Suchman Tamás már tegnap bejelentette, le kellene mondatni Gyurcsányt az mszp elnökségéről. Szerkeres Imre venné át a párt irányítását. A jelenlegi állás szerint a miniszterelnök Kiss Péter len.…

Trackback: Kifordított ország 2009.03.28. 12:36:53

Bye-Bye Feri!Búcsúzóul Ferinek egy lírai ballada, csak neki, csak róla, csak most, ezen a gyönyörű tavaszi napon :)   Nem maradhat ki a "Best of":

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.03.28. 11:44:01

Gyurcsánynak vége

Úgy tudjuk, hogy az elnökségi ülésen Gyurcsány Ferenc azt javasolta, hogy Gráf József vegye át a kormány és a párt vezetését is. Az elnökség most azon vitzázik, hogy jó megoldás-e, ha ugyanaz a személy vezeti a kormányt és a pártot.

Hmmm

gidabiga 2009.03.28. 12:00:56

asszem aludnom kéne egy hetet.
majd valaki ébresszen fel, ha már biztos, hogy ki lesz a kormányfő.

ezen a híren már csak röhögtem.
kínomban.

magichorze 2009.03.28. 12:01:37

Nyilvános önkritikát is kell majd tartania Horváthnak, elvtársaim?

Plutonic 2009.03.28. 12:05:32

Miért nem lepődök meg ilyeneken?
Gyakorlatilag ez szinte el sem éri az arcrezzenési ingerküszöbömet.

gidabiga 2009.03.28. 12:05:49

önostorozást a veszprémi díszkútnál a sétálóutcában :D

Hetfield 2009.03.28. 12:06:28

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Micsoda izgalmak, váóóó :))) Lehet hogy veresjani lesz a kormányfő? Az ő programjának a neve: Színesfémért kajajegyet :D

2009.03.28. 12:06:37

@turner: meg is értem őket. Maradék tekintélyét is szétzilálta ez hét az mszpnek. Sokáig nem hittem, hogy Gyurcsánynak defektje van...a Magyar Hírlap - ha igaz, ha nem - megtámadásakor az már gyanússá vált...pluralizmus az pluralizmus. És nagyon nem tetszik, amit most csinált. Állítólag a GASPROM európai igazgatója lesz...ezt hallottam akkor a rádióban, amikor lemondott. Azóta se hallottam erről.

Ezt szerintem "elkúrta". Megint?

2009.03.28. 12:09:14

@Hetfield: ja, de most épp a kajajegyeket is meg akarja adóztatni...:) Szóval hogy is volt a régi királyok korában? Kapuadó, füstadó, egytized stb? Most már jön a robot is? Szóval nem túl egyszerű az élet.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.28. 12:09:49

@Letícia: nem tudom eldönteni, hogy ez az egész egy "megrendezett színjáték (irány a Gasprom) vagy rohadtul nem így tervezte az egészet. Ha a Gaspromnál fog kikötni, arról úgyis hallani fogunk ;)

Sunlounger 2009.03.28. 12:10:13

Várom a bejegyzést :D "VÉGE MEGBUKOTT" Konfettis képet, pezsgős képet meg ilyeneket szeretnénk látni a postban :D

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.28. 12:11:24

@Hetfield: LoL :D
@Letícia: A középkorban szerintem kevesebbet adóztak, mint mi most :D (egytized? bárcsak 10%-ot adóznék :-/ ).

Hetfield 2009.03.28. 12:11:54

@Letícia: Hogyne, első éjszaka jogát is bevezetné? :D

Hetfield 2009.03.28. 12:13:54

@turner: Tized az egyháznak ment, ha jól rémlik, volt még kilenced is.

Plutonic 2009.03.28. 12:14:51

@Hetfield: Abba talán bele is döglene. :))
Meg aztán akarja-e bárki, hogy esetleg ilyen mértékben legyen szapora???? :)

2009.03.28. 12:15:41

Bírónak meg nem kéne beszólni senkinek se, merrt akkor hiteles...Gyurcsány meg csak a híveinek hintette az igét...egyébként tudomásul kell venni azt, hogy bírók is emberek, és vannak ideológiai hovatartozásuk. Legelőször egyébként a BÍRÓKnak kellene ezt tudomásul venni. Volt már úgy, hogy 20 percig üvöltött a bíró, és szidta a rendszert. Amikor ezt szóvá tették, a megyei elnök egyik legjobb munkatársnak ítélte meg és a panaszt elvetette....szóval van ám mit magukba nézni. A bírók se istenek, azok között is vannak, akik pszichológiai gondokkal küzdenek. Csak szembe kellene vele nézni nekik is.

Hetfield 2009.03.28. 12:16:16

@Plutonic: Há' fogy a magyar, nem tudtad?! :D

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.28. 12:18:33

@Hetfield: ha azt nézzük, hogy a munkáltatóm annyit fizet az államnak, mint nekem... Szerintem a középkorban jobb volt :D

2009.03.28. 12:24:08

@turner: szomorú lenne akkor, hogy ezért kaptuk ezt a hetet, hogy ő kényelmesen odamenjen...akkor a maszopnak annyi. Cseszhetik, mert a pártból még annyian se mennek, mint eddig...Holnap Dobrev Klári hív a Szent István Parkba a nők bérezésének joga miatt...Az Újlipótváros kiváló terep az egyenjogúság demonstrálására...:)

@Hetfield: mondjuk én már túl vagyok rajta, ettől nem félek, de félteném az ifjúságot nagyon...:(

2009.03.28. 12:25:19

@Plutonic: ja, annyira nem alfahím egyik se...sőt, ezekből még többet!!!!Na ne...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.03.28. 13:06:38

láthatjuk igaza gyfnek (46) : tényleg a bírák mind fideszesek...
de egyébként foglalkozna vki azzal h tényleg alkotmányellenes-e a gyugyó tette aköéletben? nem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.03.28. 13:08:11

egyébként ezt nem kellett volna: "Előfizetőket gyűjtött az újságnak,"
így gyanús.

Plutonic 2009.03.28. 13:10:21

@Hetfield: De tudom, de ne az ilyen fattyak szaporodjanak! :))

@Letícia: De ne ám! :))

Ez meg már mi?
"Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF kampánynyitó rendezvényén. Szóba sem kerül még annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam - mondta Bokros Lajos, hozzátéve: "sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom". Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól - állapította meg. (MTI)"

Nem ő volt, aki rohant, hogy vállalná????

SheronComb 2009.03.28. 13:14:38

Horváth György semmi "fideszeset" nem mondott. Végre valaki szerint felelősségről is beszél. A MH elleni bojkottra felhívás meg tényleg a sajtószabadság megcsúfolása, egy miniszterelnöknek különösen vigyázni kellene ilyen alkotmányellenes kijelentésekkel.
Draskovicstól meg nevetséges a fegyelmik osztogatása, egy normális országban már sehol sem lenne a baklövései után. (Japán:harakiri)
Egyébként Horváth Györgyöt személyesen ismerem, egyenes, korrekt ember. Néhai Horváth Balázs testvére.

nem nemsiker_s 2009.03.28. 13:29:46

Nem tudom mennyire etikátlan egy bíró részéről, ha alkotmányellenes cselekedetet tesz szóvá, bárki is kövesse el azt. Szerintem semennyire.
Na jó, nem ügyész, hanem bíró.

"a költségvetési javakkal történt visszaélések eljárásokat vonhatnak maguk után, ezért a kormányfőt és pártját nyilván az aggasztja, hogy egy kormányváltás után felelősségre vonások következhetnek". Horváth György szerint a miniszterelnök "ennek próbál elébe menni azzal, hogy a bíróságokat és ügyészségeket támadja".

Hogy ebben mi a politika, nézőpont kérdése, de szerintem inkább szakmai megközelítés mint politikusi.
Végső soron köztudott, hogy a jelenlegi kormánypárti körökhöz, már eddig is, nagyon sok, minősített, többségében gazdasági bűncselekmény kötődik.
Horváth megjegyzése erről szól.

Rorgosh 2009.03.28. 13:30:48

Összetett kérdés ez a fegyelmi.

1. A bíróknak elvileg politikafüggetlennek kell lenniük. A munkájukban. És mi a bíró munkája? A bíráskodás, esetleg a hozott döntések kommunikációja.

2. Feri direktben nekiment az igazságszolgáltatásnak lemondó beszédében. Egy elvileg független hatalmi ágnak.

3. Draskovics "javasolta" a bíróságnak a fegyelmi eljárást a Feriről és a kormányról véleményt nyílvánító bíró ellen. Nem maga a bírói testület...

4. A nyilatkozó bíró önmaga ellen kért etikai eljárást, hogy ellenőrizve legyen, a játékhatárokon belül van-e.

5. Az etikai bizottság úgy ítélte meg, hogy a bíró átlépett egy határt.

Érdemes ezen gondolkodni... Például azon, hogy mennyire független is a kormánytól a hazai igazságszolgáltatás. Más (európai) országokban a bírók még puhának is tartanák Horváth-ot, ott a bírók nagy lelkesedéssel szólnak be a kormánynak...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.28. 13:43:42

Baszki 2 napig Osztrákiában voltam, oszt mire visszajövök felbugyog a szar...
Eszem-faszom megáll, hő!

Ha meg veres lesz a minel, inkább kimegyek és keresek ott valami mosogatófiúi melót, mint hogy itt szopjak tovább.

Müszijő Csirke 2009.03.28. 13:56:57

@szmoker: maradtál volna szmókolni kint,a Máriahilferen...jobb progi...

Plutonic 2009.03.28. 14:17:52

"Ez már Glatznak is kínos

A Nap-keltének nyilatkozva Glatz Ferenc, az MTA volt elnöke azt mondta, hogy levélben kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy vegyék le őt a kormányfőjelöltek listájáról. Glatz Ferenc korábban még elképzelhetőnek tartotta, hogy elvállalja a jelölést, de szerinte nincs meg az ehhez szükséges társadalmi és politikai egyetértés, ezért írt levelet a miniszterelnöknek. Sajtóhírek szerint Glatz Ferenc neve a tegnapi sikertelen egyeztetés után ismét napirendre került a szocialistáknál. (Napi)
márc. 28. 13:58Gráf nem vállalja

A Gyurcsány Ferenc által kormányfő- és pártelnöknek javasolt Gráf József nem vállalja a felkérést. (Index)"

Ennél van még lejjebb?
A Duna partjára kellene vezetni ezt sok elmeháborodottat.

2009.03.28. 14:20:28

Na Bokros is behülyült...már így nem akar főnök lenni, kikéri magának....hülyék ezek???????? Hogy menjen mindegyik a fenébe...így cserbenhagyni minket...Az ő gyerekeik, unokáik nem itt élnek? Nekik mindegy????

gidabiga 2009.03.28. 14:21:08

most már csak azt kellene valahogy kisakkozni, hogy együtt lehessen választani az EP képviselőkkel.
kár lenne erre annyi pénzt elpocsékolni.

gidabiga 2009.03.28. 14:25:30

most merült fel Bajnai neve is.
ez már tényleg kabaré.
kár, hogy a mi bőrünkre megy.

Plutonic 2009.03.28. 14:31:03

Ezt az országot a lehető legkonkrétabban hagyta most cserben minden egyes politikusa.
Na ezek után nem született meg még az az ember, aki el tudja nekem magyarázni, hogy miért jók a politikusok és miért kellenek "vezetők" egy állam élére.
Mostantól kizárólag a saját fejem után megyek és nincs semmiféle államhatalom és "vezetőség", amit bármilyen formában is elismernék vagy fejet hajtanák előtte.
Innentől üzenem minden vezetni akaró "államférfinak/nőnek", hogy fújhatnak a seggembe porcukrot és számomra egyik sem legitim.
Ezennel törvényen kívülre helyezem magamat.

2009.03.28. 14:38:17

@Plutonic: hát igen. Mondasz valamit. És lesz pofájuk feltenni magukat ezek után majd a szavazó cédulára....na szóval jól mondta az egyik ismerősöm, hogy politikus az, aki semmire se jó az életben. A természetes kiválasztódás alapján lesznek azok. És mi ezeket még választjuk!

És ha a maszopnak félelme a fidesz, akkor korrekt az, hogy így ránk uszítják őket???

Laura2 2009.03.28. 14:41:09

www.storyonline.hu/hirek/havas_mit_csinal_majd_gyurcsany/14877/
Itt a Mindenható! Nem csak Anikó életét teszi rendbe, de az országét is! Mikor alapít pártot?

Plutonic 2009.03.28. 14:45:48

@Letícia: Platón azt mondta, hogy tisztességes ember nem politizál.
És ezt most nem felháborodva írtam, hanem higgadtan.
Szóval ez a fenti most a valóság, akárki akármit is mond.
Olyan szinten undorodtam meg most az összes politikustól és a politikától, ami visszafordíthatatlan.
Értük semmit nem vagyok hajlandó tenni, csak ellenük.
Nem tartozom nekik semmivel és semminek nem tartozok semmivel, aminek ezekhez a retkes vírusoknak köze van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 14:46:06

@Letícia:

Khm, a kapuadó és a füstadó gyakran ugyanazt jelentette.:) Meglepődnél, ha tudnád, hogy a középkorban milyen keveset adóztak hozzánk képest.:) (Mondjuk nem is volt se állami erőszakszervezet, se szociális háló.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 14:48:23

@turner:

Így van.;-) Néha rendkívüli adóként a harmincad- vagy az ötvenedadót is kivetették, ki lehet számolni, hány százalék.;-) (Mátyás rendkívüli adói azért más tészta, ő tényleg minden alkalmat megragadott, hogy pénzhez jusson.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 14:50:36

@Hetfield:

A kilencedet nagyon gyakran nem szedték a földesurak (csak Nagy Lajos 1351-es dekrétumától kellett egyáltalán szedni), úgy kellett felszólítani őket. Hiszen ha agyonadóztatták volna a jobbágyaikat, azok szimplán elköltöznek valami "olcsóbb" helyre. Méghogy a feudalizmusban nem volt verseny.:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 14:53:45

@Plutonic:

De nem úgy, hogy a Maszop jelöli ki neki a minisztereket meg a programot. Azért ő se hülye.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 14:54:27

@Mj:

Egyébként gondoltam, hogy ez lesz, már tegnap írtam is, hogy akkor hiszem el, hogy Bokros a kormányfő, amikor letette az esküt.

Plutonic 2009.03.28. 14:56:48

@Mj: Téves. Itt mindenki hülye. És ezt komolyan is gondolom.
Mármint a politikusok. :)

2009.03.28. 14:58:05

@Mj: és még ezt nevezzük "sötétnek"...:)

@Plutonic: nem vagy egyedül ezzel szerintem...

Plutonic 2009.03.28. 15:04:10

@Letícia: Kérdés, hogy ki mennyire kitartó?
Mert aki ismer, az rólam tudja, hogy nagyon....
De kívánok mindenkinek felényit, mint amennyi nekem van és akkor máris nagyot változik a világ.
Minimum felényit. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:05:04

@gidabiga:

Az igazi kár az elmúlt 7 év pénzpocsékolása volt.:-/ Amúgy Szijjártó Peti mondta tegnap, hogy beadtak egy indítványt, hogy ne 72, hanem 42 nappal későbbi időpontra lehessen kitűzni a választásokat, úgyhogy még ez a meccs sincs lejátszva.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:07:24

@Plutonic:

Ebben az egészben az a szar, hogy normális ember, tehát tényleg alkalmas vezető nem fogja elvállalni a pozíciót egy évre. Másrészt az MSZP bizonyos körei még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy egy évig még eltüntethessék a mocskukat (készülnek a felelősségre vonásra), plusz az utolsó morzsákat is ellophassák.

picur3ka 2009.03.28. 15:08:08

Hat ezek tenyleg addig toketlenkednek, hogy meg a parlamentbe is alig fognak bejutni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:08:54

@Letícia:

Sajnos az a baj, hogy a legmocskosabb és leggerinctelenebb hányad alapján ítéljük meg a maradék, tisztességes százalékot is.:-/

gidabiga 2009.03.28. 15:09:38

gyöngyszemek :D

www.fn.hu/belfold/20090328/kedves_feri_lepj_kovetunk/

@Mj:
ha ügyesek, sikerül.
ha a közvéleményre hatni tudnak, a közvélemény pedig az országgyűlésre.
de előtte megszavazhatnák a kisebb parlamentet is. :)

picur3ka 2009.03.28. 15:09:48

@Mj:

Es ahhoz mennyi sutnivalo kell, hogy ebben a helyzetben meg meg is tamadjak az igszolgaltatast?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:10:33

@Plutonic:

Én ilyen Platón-idézetre nem emlékszem. Sőt, igazából a legerősebb emlékeim szerint éppen a tisztességes és bölcs ember (filozófus) kell, hogy politizáljon az államban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:12:04

@Plutonic:

Szerintem fölösleges általánosítani, mert torzít. Az MSZP igen nagy hányada hülye, Gyurcsány Ferenccel az élen. A továbbiakban meg egyénileg lehet megállapítani.

2009.03.28. 15:13:19

@picur3ka (Beindultunk: 85 %-ban párt elnök akart lenni, ezért támadta. Keller impotens volt mindenre, abszolút kudarc volt, hát ki a hibás? A hülye bíró! Mint a fociban!

Kossuthon, mr1-n Kéri és Stumpf nagyon jól dumál!!!!:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:13:33

@Letícia:

Nevezi a lótúró sötétnek! Maximum Voltaire hívta sötétnek, mert utálta a középkort, meg nem is ismerte jól. Én meg magyar középkorból specializálódom.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:15:53

@Plutonic:

Hála Istennek én sosem rajongtam a politikáért (bár mindig foglalkoztam vele), és sosem vártam el tőlük, hogy csak az ország érdekével foglalkozzanak, vagy hogy tisztességesebbek legyenek, mint egy átlagmagyar, akinek van lehetősége lopni vagy csalni. Így megundorodni sem tudok tőlük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:18:10

@gidabiga:

Szerintem arról nem most fognak szavazni, pedig az MSZP is szeretné.:) Mondjuk a szocik annyira érzik a vesztüket, hogy csak listásat akarnak.:) Jó, hogy nem 200 bérelt helyet maguknak.:)

Plutonic 2009.03.28. 15:18:26

@Mj: Szerintem meg nem kellene politizálni és akkor lenne mindenki boldogabb. :)
Nem általánosítok.
A fenti írásból kiderülhet, hogy nem ideges vagyok, hanem eltökélt és nem is "vádaskodom", hanem egyszerűen kikerültem ennek a partinak a "bűvköréből".
Már csak az emberek érdekelnek és abba számomra nem tartoznak bele a politikusok.
Ha jót tesznek, akkor jó, ha rosszat, az is jó.
Nekem!
Nem véletlenül helyeztem magam mindenen kívülre, amire emberi törvények vonatkoznak. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:19:32

@picur3ka (Beindultunk:

Mondom, érzik a vesztüket, és gyakorlatilag alig maradt más eszközük, mint a Fidesszel való riogatás.

Plutonic 2009.03.28. 15:22:46

@Mj: Én idealista vagyok és a széllel szemben pösöslök. :)
Én igenis elvártam, mert ez lenne MINDEN politikus dolga.
Elvileg!
De a hatalom és a pénz nagyon bevakít és én nem tűröm, hogy emiatt az én vagy mások farkával verje bárki a csalánt.
Ehhez én túl szabad vagyok és nem tudok rabszolgaként létezni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:23:49

@Plutonic:

Ahhoz az kéne, hogy olyan szinten legyünk, mint Svájc, ahol uncsi a politikai élet.:) (Meg senki nem nyavalyog, ha kéthetente van egy népszavazás, hogy mennyi pénzbe kerül.)
Nem gondoltam, hogy ideges vagy, csupán nem értek veled egyet. És sosem helyezném magam törvényen kívülre, ennyi erővel egyetérthetnék az MSZP alkotmánysértéseivel is.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:30:54

@Plutonic:

Nekem mindegy, hogy pisilésnél milyen a szélirány, megoldom.:)
Szerintem én túlságosan empatikus vagyok ahhoz, hogy idealista elvárásaim legyenek bárkivel szemben. Közelről láttam, hogy a hatalom kicsiben is mikre képes az emberrel (Jobbik), ahogy azt is, hogy az Országgyűlésben is ülhet makulátlan, becsületes politikus. (Aki mellesleg pedagógus.) Én pont azért sem akarok politikai hatalmat, mert félek a pszichológiai hatásától, amit elég kevés ember tud megfelelően kezelni. És mivel a politikus dolga, hogy felruházott hatalmánál fogva az ország javairól és sorsáról gondoskodjon, ezért mindig 10 millió ember bőrével fog játszani, ez van.:-/

Plutonic 2009.03.28. 15:39:13

@Mj: Szerintem csak az kellene hozzá, hogy ne kezeljük úgy ALAPBÓL a dolgot, hogy LÉTEZIK politika.
Ha kizárod azt, hogy ismered a világot politikával, akkor rájössz, hogy a világon semmi értelme sincs.
Ezt csak megetették az emberekkel és elég régóta tette ezt az emberiség ahhoz, hogy evidenciaként kezeljük.
Pedig nem az.
Politikai nélkül is van élet.
Csak ehhez nagyot kellene változni az embereknek JÓ irányba.
Én bármikor kívülre helyezem magam, mert nem érdekel sem az MSZP sem pedig más.
A saját erkölcsi- és elvrendszerem szerint működöm, arra pedig nincs hatással sem politika, sem ember.
Csak úgy van, születésemtől kezdve.

Plutonic 2009.03.28. 15:40:19

@Mj: Ha meg nem akarsz politikai hatalmat, akkor mire való a politika? :)

DeMarco 2009.03.28. 15:44:55

Nagyon helyes, hogy Fletó bohóc beszólt a bíróságoknak és hogy Drazsé fegyelmit adott a bíró úrnak, mert kritizálni mert. Minél több bírónak tesznek keresztbe annál könnyebb lesz őket felelősségre vonni. Még úgy se láttam bírót röhögni a per a végén... Képzelem a pert: Fletó és Drazsé könyörög: -Há' bíró úr, felséges uram, nem gondoltuk mi ám azt' komolyan... az úgy vót, hogy véletlenű' kicsúszott a számon és már nem tudtuk visszaszívni. Nem gond, így a bíró: -Megbocsájtjuk, így csak ötven évet kaptok, nem 100-at... :)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:48:09

@Plutonic:

Szerintem az anarchia megvalósíthatatlan. Soha nem igazolható, hogy létezett ősközösség, és az embereknek mindig kellettek vezetők. Mióta egyre bonyolultabb a társadalmunk, azóta egyre elengedhetetlenebb, hogy a hozzáértők jól irányítsák. Természetesen, mivel az ember gyarló, önző és lusta, ezért sohasem lesz tökéletes az irányítás, és sohasem fog megszűnni a korrupció. Viszont irányítás mindig és mindenhol fog kelleni, legyen ez egy uruguayi törzsi társadalom, egy afrikai kommunista diktatúra, vagy Szingapúr városállama. Persze ettől függetlenül élhetsz apolitikusan, de ha megszeged a társadalom által kialakított törvényt, börtönbe kerülhetsz. És ehhez az is hozzátartozik, hogy természetesen én is a saját elv- és erkölcsi rendszerem szerint igyekszem élni, hiszen a lelkiismeretem elsősorban Istentől származik, nem pedig az abszolúte sosem érvényesülő, általam csak hézagosan ismert törvényektől. (Utóbbi esetben nyugodt szívvel lophatnék, ha el tudnám intézni, hogy ne derüljön ki. Így viszont eleve nem akarok lopni.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:51:02

@Plutonic:

A politika nem az akarástól lesz értelmes. (II. Miklós cár például nem akart uralkodni, mégis politizálnia kellett.) Mivel én magam nem akarok politikus lenni, ezért ráhagyom azokra, akiket megválasztanak, míg én csinálom azt, amit hasznosnak, hitelesnek és a magam számára kedvesnek érzek, és ami ugyanúgy hatalmas felelősséggel jár, ráadásul az ország sorsát is befolyásolja.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 15:53:45

@Plutonic:

Az anarchiáról, vagy a politikai hatalom bírálatáról? Mert nem mindegy.;-) Tüntetni pl. én is kimennék, viszont sohasem akarnék anarchiát, vagy konkrétabban öltönyös embereket bántalmazni.

Plutonic 2009.03.28. 16:01:21

@Mj: A bírálatról. :)
De a valós anarchiával sincs bajom. :)
Szerintem egyelőre MEGVALÓSÍTHATATLAN.
És most csak a nagyobb léptékről beszélek.
Kisebb méretekben tökéletesen működik.
Én is azt fogom tenni.
Ha viszont megy úgy, akkor már csak az emberi tudatosságnak a függvénye, hogy megy-e nagyban is. :)

Mivel csak a saját rendszeremmel tudok élni, ezért az nem is tűri meg a politikai vagy társadalmi irányítást, ha az ütközik a sajátommal.
Ez az én rendszerem, másé másmilyen.
Nem tartom alsórendűnek másét, viszont magamra sem kötelezőnek.
És más se akarja erőltetni rám a sajátját.
Tanuljon mindenki onnan, ahonnan tud.
A többi már talán csak szerencse kérdése. :)

2009.03.28. 16:03:22

@Mj: mondjuk Voltaire-t nagyon-nagyon szeretem...sőt, egyik kedvencem. Most jókat röhögne és osztaná az észt!:)

"Igazságot hirdetni, vagy hasznos dolgokat javasolni az embereknek, biztos módja annak, hogy üldözzenek minket."

"Mi az optimizmus? Konokul azt állítani, hogy minden jól van, amikor rosszul vagyunk."

:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 16:13:58

@Plutonic:

Azt hiszem ebben sosem fogunk egyetérteni azért, mert minden ember másfajta munkák elvégzésére alkalmas, önmagában tehát nem fog tudni létrehozni egy működő rendszert. A működő rendszer az organikusan fejlődő társadalom, márpedig a társadalom is csak más-más irányításra alkalmas vezetőkkel működik. (Többek között e folytonosságba és az elődök munkájának hasznosságába vetett hitem miatt is vagyok konzervatív.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 16:15:29

@Letícia:

Voltaire-t ettől függetlenül lehet szeretni - van egy-két kifejezetten tanulságos mondása -, de sosem bocsájtom meg neki, hogy alaptalan vádakkal illette a középkort, ráadásul hasonló hibákat követett el ő is, mint amilyeneket kritizált.:)

Plutonic 2009.03.28. 16:27:23

@Mj: Pontosan ezt fogom tenni.... :)
Nem egyedül fogom megtenni, de vezetők nélkül. :)
Élni és élni hagyni, annyit tenni, ami nem árt másnak és hasznára lehet bárkinek.
Nem is kell egyetértenünk, nem is erről szól a dolog.
Csak leírjuk azt, ami bennünk van és ha úgy hozza a sors, akkor a megfelelő pillanatban eszünkbe fog jut, amit olvastunk vagy hallottunk és akkor éppen szükségünk lesz arra. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 16:30:44

@Plutonic:

Nagyon nehéz lesz vezetők nélkül elboldogulni az életben, de sok erőt kívánok.:)

Tündér_Lala 2009.03.28. 16:32:53

@Plutonic: Mj-vel sokszor csak részben értek egyet,most azonban teljesen.
Politikusokra szükség van (és pont az ideanevében)igenis el kell tőlük várni a tsztességet.Ennek pedig nem elősorban a törvények szerintinek kell lenni,hanem a belső morálnak. A gyakran - nem is mindig indokolatlanul - titkosított dokumentumok mellet csak ez lehet az irány mutató.
Éppen ezért tartom a leg kártékonyabb pártnak az szdsz-t,mert minden fajta morált (erkölcsi és társadalmi tekintetben) megpróbálnak lejáratni és tönkre tenni, összekeverve a renszerváltás nyomán a szabadság vágyat a szabadosságal.A dolog furcsasága, hogy ennek a morál nélküli ember típusnak az iskola példái éppen az MSZP vezetői.
Annyira vagyok idealita - lehet hogy ez hiba a világ folyamatokat nézve- hogy higyek benne : VAN olyan, aki elősször a közös érdeket nézi és a forgáccsal megelégszik és nem fordítva.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 16:42:04

(@Tündér_Lala:

Ezek szerint tényleg teljesen megértettél, mert én is így gondolom.:))

Plutonic 2009.03.28. 17:05:08

@Mj: Ha tudnád mennyire könnyű! :)
Magamfajtával meg pláne!
És köszönöm, akad rendesen! :)

@Tündér_Lala: Ez így jó. Ti így gondoljátok, én másképpen, mások meg teljesen másképpen.
Ennek csak az a lényege, hogy legyen belátás, elfogadás, tisztesség és őszinteség.

Horizont 2009.03.28. 18:44:18

Szerintem egyetlen egy vezető sem viseli el ha megbírálják....
Mondjuk egy beosztott ritkán is meri megtenni!

beleszolok 2009.03.28. 22:04:49

Középkori adózás? Na ne. Hol éltek ti?

Tized, kilenced, az minnyár húsz százalék, ajándékok (kötelezően afkorsz), robot. +kötelességek: elszállásolás (hadsereget), szállítás, stb és ezek csak a helyi + egyházi adók. A király bármikor, bármire adót vethetett ki. Ráadásul nem gyenge vámot kellett fizetni gyakorlatilag mindenhol, ahova valaki egy kaput, hidat, sorompót, akármit fel tudott állítani.

Amikor pedig elkezdtek fogyni (elhúztak a városokba), akkor jött a röghözkötés.

Cserébe viszont megkapták a nagy semmit a kis földdarabon kívűl. Se orvosi ellátás, se jogi védelem, minden ilyesmiért lehetett zsebbe nyúlni.
Az átlag középkori boldogan cserélne bárki mostanival.

picur3ka 2009.03.28. 22:40:11

@beleszolok:

Van itten most vagy 60% meg az afa. Az egyhazak, mint bunszovetkezetek, szedik a sjat adojukat. Kell fizetni az autopalya hasznalatert is extran.

Roghoz vannak a parasztok kotve, mert hogy nem tudjak megengedni maguknak, hogy elkoltozzenek.

Se orvosi ellatas, se jogi vedelem, minden ilyesmiert lehet zsebbe nyulni.

A hadsereget csak azert nem kell elszallasolni, mert nincsen, nem jut ra az adokbol valahogy manapsag, egyebkent a haboru idejen, ugy el kellett szallasolni a hadsereget, mint a huzat. Nagyanyamnal, az 1 szoba konyhaban, a 7 fos csalad mellett 5 orosz katona lakott a 40-es evekben, jol vagy, ugye?

beleszolok 2009.03.28. 22:53:53

@picur3ka (Beindultunk: Az nem is zavar, hogy már nem a 40-es évek vannak, ugye?

Én spec jól vagyok, köszönöm, röghözkötés viszont nincsen, max a saját tehetetlenséged az ami leköt, ha menni akarsz. Egyháznak én nem fizetek semmit, ha valaki akar, akkor a saját választása, hogy tagja akar-e lenni valamelyik egyháznak. Az autópályát pedig plusz szolgáltatásként igénybe veheted, ha gyorsabban, kényelmesebben akarsz utazni, mint a közúton. Orvosi ellátás pedig, a 10 millára fejenként számolt befizetéshez képest nagyon is jó.

Ami nagyon nem jó, hogy túl kevés ember (nekik) túl sok befizetéséből van ez megoldva (illetve azon felül az ő kontójukra felvett hitelből), és abból túl sokat lopnak el, illetve aránytalanul sokat költenek feleslegesen. Ezeken a dolgokon változtatni kell, de azt vitatni, hogy összehasonlíthatatlanul jobb, és könnyebb az élet, mint a középkorban, az először még vicces, de mikor azt látja az ember, hogy egyesek ezt komolyan is gondolják, az már inkább szánalmas.

picur3ka 2009.03.28. 23:18:46

@beleszolok:

Semmi szanalmas nincsen ebben, bizonyos helyeken legalabb olyan nyomorult az elet mint a kozepkorban, punktum. Csak szet kell nezni falvakban.

'Én spec jól vagyok, köszönöm, röghözkötés viszont nincsen, max a saját tehetetlenséged az ami leköt, ha menni akarsz.'

Meg az, hogy nincs egy huncut vasad se a meneshez, ugye.

picur3ka 2009.03.28. 23:21:22

Es hova mesz, ha tudsz, felejtettem el?

Hova? Ahogy minden munkanelkuli, aki csak teheti, Pestre megy videkrol, es akkor mi van, elszallasoljak, vagy nem , a hajlektalan otthonban, es ez a nagy kilatas, ne viccelodjel mar.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.28. 23:32:58

@Plutonic:

"Ennek csak az a lényege, hogy legyen belátás, elfogadás, tisztesség és őszinteség."

Úgy legyen.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.29. 00:05:57

@beleszolok:

"Középkori adózás? Na ne. Hol éltek ti?"

Speciel 3 éve végzek középkor specializációt, és olyan dolgokról olvasok, amik abszolút felülírják a magyar társadalom által alkotott közhelyes képet a középkorról. Mindjárt cáfolni is fogom ezeket a közhelyeket.:)

"Tized, kilenced, az minnyár húsz százalék,"

Gyakran egyáltalán nem szedtek kilencedet a földesurak, pont azért, hogy ne szívassák halálra a jobbágyot, tehát a biztosan beszedett adó az 10%. Legalábbis papíron.

"ajándékok (kötelezően afkorsz),"

Fenét. Valójában fogalmunk sincs, hogy mikor adtak ajándékot, és mikor nem. Kb. ha évente háromszor.

"robot."

Heti egy nap mondjuk. (Ez sem országos statisztika, mert arról megint fogalmunk sincs.) Valószínűleg a jobbágyok inkább bérmunkások lehettek. Ma, ha naponta 8 órát dolgozunk, abból 5-öt gyakorlatilag az államnak gürizünk. Mennyivel jobb?

"+kötelességek: elszállásolás (hadsereget),"

A forspont és a porció az abszolút monarchiákra jellemző. Kb. akkor ment a legrosszabbul nekünk, meg talán most.

"szállítás, stb és ezek csak a helyi + egyházi adók."

Ezek összességükben eltörpülnek a mai terhek mellett, ráadásul alaposan kevered egymással a korszakokat is. Ennyi erővel egymás mellé tehetném a disznótizedet, a forspontot, a padlássöpréseket, meg az ingatlanadót is.

"A király bármikor, bármire adót vethetett ki."

A fenét. Meg voltak határozva a királyi felségjogon először természetben, majd pénzben szedett jövedelmek (regálé adók, amik idővel vagy elsorvadtak, vagy átalakultak) és a rendkívüli jövedelmek is. Ha a királyi adózásra vagy kíváncsi, szeretettel ajánlom Eckhart Ferenc kitűnő, 100 év után is opusznak számító könyvét A királyi adózás története 1323 előtt címmel.

"Ráadásul nem gyenge vámot kellett fizetni gyakorlatilag mindenhol, ahova valaki egy kaput, hidat, sorompót, akármit fel tudott állítani."

De, teljesen gyenge volt, ugyanis a harmincadvám potom 3%-ot jelent. És mivel kiváltságnak számított a vámjog - a rév is ritka volt -, azon kívül, hogy a városok igyekeztek ezt megszerezni a királytól, nyugodtan kereskedni lehetett mellette, pont azért, mert akárhol nem lehetett felállítani. Az átlagparaszt eleve nem nagyon (gyakorlatilag sohasem) utazott, hogy megvámolhassák, maximum a kereskedő, vagy az iparossá, kereskedővé váló beszállító mezővárosi paraszt, vagy falusi paraszt. És ők is hihetetlen pénzeket voltak képesek úgy adózni (ez a számadáskönyvekből, esetleg végrendeletekből derül ki), hogy gazdagok is maradtak. A középkori városok társadalmáról Szűcs Jenő írt még 1955-ben a mai napig helytálló munkát (a kötelező marxista terminológiát persze neki is bele kellett írni), Városok és kézművesség a XV. századi Magyarországon címmel.

"Amikor pedig elkezdtek fogyni (elhúztak a városokba), akkor jött a röghözkötés."

A középkorban egyáltalán nem kötötték őket földhöz, szabadon költözhettek a parasztok, egészen Werbőczyig. A földesurak már csak ezért sem adóztathatták őket agyon.

"Cserébe viszont megkapták a nagy semmit a kis földdarabon kívűl."

Kis földdarabon kívül? Sokszor az egytelkes nemesek rosszabbul éltek, mint pl. a szekerező jobbágyok, akiktől kölcsönkértek. Ráadásul a jobbágyok kocsmáltathattak, bérelhettek földeket, és szabadon végrendelkezhettek szőleikről és irtványföldjeikről. Volt olyan jobbágy, aki a földesura megbízásából járt el vásárolni Bécsbe, pl. gyerekíjat vett a földesúr fiának és kiscsizmát, na neki még saját telke is lehetett. (Tehát nem a földesúr adta ki a jobbágytelket, hanem arról is a paraszt végrendelkezhetett.) El kellene már felejteni ezt a felvilágosodáskori sötét középkor-dumát meg a marxista kizsákmányoló feudalizmus-agyrémet.

"Se orvosi ellátás,"

Honnan veszed? Maximum nem a mai szinten, hiszen akkor még csak borbélyok és felcserek voltak.

"se jogi védelem,"

A földesúrnak elemi érdeke volt más földesúrral szemben megvédeni a jobbágyát, ezt rendszerint meg is tették, mert nem voltak hülyék.

"minden ilyesmiért lehetett zsebbe nyúlni."

Mert ma ingyen van az egészségügy, az ügyvéd, vagy a nyugdíjrendszer? Ezekért mindig zsebbe kellett nyúlni, csak régebben nem állami monopóliumok voltak, így többfele ment a pénz, vagy a termény. De ez nem azt jelenti, hogy több pénzt kellett volna fizetni.

"Az átlag középkori boldogan cserélne bárki mostanival."

Nem hiszem, szerintem sírva menekülne valamelyik templomba, vagy rögtön fellázadna.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.29. 00:07:17

@beleszolok:

Úgy tűnik, tényleg fingod sincs a középkorról.:-/

beleszolok 2009.03.29. 11:09:07

@Mj: Ebben a válaszban, csak az az érdekes, hogy egy szó nem esett a középkorról, abban a posztban, amire válaszoltál.

Egyébként az előzőben aranyosan összefoglaltad, kellemesen ideális képet festve egy olyan korról, amiről, adom, hogy biztosan sokkal többet tanultál, illetve olvastál mint én, de valahogy még sehonnan se az jött le, hogy anno habzsi-dőzsi lett volna a fődmíveseknek akkoriban.

A hűbéri láncot is máshogy látom, leginkább a mostani szervezett bűnözéshez hasonlítanám hierarchiában, és ott biza lefelé védelem csak addig van, amíg forintban/presztízsben megéri, amint bukó lenne, megy a talpas, vagy alacsonyabb rangú tiszt a levesbe.

Elolvastam, felfogtam, de igazán nagyot nem változtatott a véleményemen amit írtál.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.29. 18:35:05

@beleszolok: "Elolvastam, felfogtam, de igazán nagyot nem változtatott a véleményemen amit írtál."

Isten pediglen 6 nap alatt teremtette a világot, körülbelül 6000 évvel ezelőtt.
Azelőtt nem volt Semmi.

Ugye-e?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.30. 00:19:30

@beleszolok:

Abban a posztban, amire válaszoltam, középkorról alkotott közhelyes tévedéseket kevertél újkori fogalmakkal, én pedig ezekre adtam tételes cáfolatot.
Igen, neked valóban nem az jött le, hogy adott esetben egy jobbágy gazdagabb volt egy jogilag nemesnél, mert az aktuálisan elfogadott tudományos eredmények alig-alig mennek át az általános műveltségbe. Mire utóbbi felszívná, azok addigra módosulnak is, a műveltség tehát minden esetben lemaradásban lesz a kutatókhoz képest. Ez a történészek, a tanáraim hibája is. Éppen ezért téged nem hibáztatlak, mert a magyar társadalom kb. 99%-ához hasonló elképzeléseid vannak a középkorról, a középiskolai tananyagból kiindulva, ami ráadásul még mindig részben marxista alapokon nyugszik azoknál, akik sokadszorra átdolgozott tankönyvekből tanultak. (Nálam is, csak nekem megvolt a lehetőségem ahhoz, hogy ne tankönyvekből tanuljak.) Ezeket a régen rögzült és már berozsdásodott - éppen ezért kiverhetetlen - adatokat fejeled meg saját életed keserű tapasztalataival, ami minden, csak nem forrásokkal bizonyítható kutatási eredmény. A nicked ehhez képest már csak a hab a tortán. Természetesen továbbra is azt hiszel, amit akarsz - hiheted, hogy volt hűbériség Magyarországon, de már a gimis tananyag szerint is familiaritásról kell beszélni, ami nem csak a nevében más -, és továbbra is abba szólsz bele, amibe akarsz, én csupán arra szerettem volna röviden rávilágítani, hogy a hited korántsem egyezik az elfogadott tudással, éppen ezért ajánlottam neked könyveket.
Egyet azért megkérdeznék: az igazán nagyot nem nálam azt jelenti, hogy egy kevéskét igen; ennek fényében mi lenne az, amiben változott a véleményed?

Dr. No 2009.03.30. 22:55:58

Bocs, de ez a poszt megint arról szól, hogy egy olyan cégéres, hétpróbás személy, akit már régen el kellett volna küldeni, hogy nézzen valami neki testhezállóbb feladat után, pl. legyen trafikos a veszprémi várban, egyszeriben nemzeti hős lesz, mert "be mert szólni a Fletónak!" (Miért, manapság már ki nem?)

Cs. János fővárosi bírósági bíró a "kvázi-hivatalos", az Egyetlen Lehetséges Bírósági Társadalmi Szervezet mellé másikat kívánt alapítani, a Tibikét. A szervezet alapító okiratának tervezetét körbeküldték a bíróságok belső levelező rendszerén véleményezés céljából. Nevezett H. György erre válaszul minősíthetetlen - az ő magyar nyelvtudását is mélyen lejárató - és primitív irományt jelentetett meg nyílt levélben (! teccikérteni? a belső levelezőn küldött küldeményre a megyei lapnak és több országos hírlapnak kiadott anyaggal válaszolva!), amiben többek között azt javasolta, hogy az "elkövető" bírót elmeorvosi vizsgálatnak vessék alá, és ennek eredményeként (!) alkalmatlanság miatt (!) távolítsák el a pályáról.

Ez a pali az egyik legretrográdabb megyei bírósági vezető, aki mindent megtesz azért, hogy az igazságszolgáltatásban semmi se változzon. Vagy ha igen, az se az ügyfelek javára történjen.

Na most egy ilyen figura bármit csinál, az én szememben soha nem lesz és nem lehet nemzeti hős. Jellemző a magyar közéletre, hogy számtalan (hajmeresztő) megmozdulása közül ez az egy kapott publicitást, ami egyáltalán nem ad róla valós képet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.31. 00:24:06

@Dr. No:

Kár, hogy erre valószínűleg már senki nem fog reagálni, pedig ha igaz, jelentősen árnyalja a képet.:-/

Dr. No 2009.03.31. 02:43:23

Tudom, késő van, de íme néhány cikk az esetről:

www.es.hu/print.php?nid=18278

www.vaskuti.hu/mozaik/Cserni%20%E9s%20Tibikeje.pdf (ugyanaz az eredeti forrásból: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=139539)

És íme az eredeti levél (a Magyar Hírlapból bányásztam elő): www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=139397&archiv=1&next=0 Tudom, hogy Csernire többen ki vannak akadva a jobboldalon, de akkor is érdemes dr. Horváth (megyei bírósági elnök!) gondolatmenetét és nyelvezetét (gyöngyszem pl. "A becézett fiúnév tervezett használata alapján pszichopatikus és egyéb kóros tünetekre asszociálhatunk", illetve "Egy állampolgári egyesületnek ebbe való beleszólása a jogállamiság és törvényesség súlyos megsértése") tanulmányozni. Nem kommentálom külön.

Na ez a pali most a nemzet mártírja.

Dr. No 2009.03.31. 02:47:18

Ja, és a kedvenc mondatomat el is felejtettem idézni Tőle, a Mestertől:

"Én magam rendszeresen kinyomtatom a hozzám e-mailen érkező leveleket, mivel vizuális és gondolkodó típus vagyok, azaz szeretek elgondolkodni fontos iratokon, javaslatokon. Ennek azonban költségei vannak."

(V. ö. "Írógépéhez ült, és vidáman ütni kezdte azt" - Sárbogárdi Jolán: A test angyala)

Dr. No 2009.03.31. 02:50:41

És Sólyom László nyilván tiszta véletlenségből nem jelölte újra a Legfelsőbb Bíróság elnökének Lomniczi urat.

süti beállítások módosítása