Skip to content


       Szűrés lista

Ötfogásos menü Abszurdisztán konyhájából - Ebéd helyett XXII.

1. Önkéntes kódex

Hónapok óta tartó tárgyalássorozat után ma aláírják az élelmiszer-etikai kódexet, mely szerint a polcokon a magyar eredetű áruk aránya 80% lesz. A vita abból adódott, hogy mi tekinthető magyar eredetűnek? Az olcsó szlovák tejből itthon készített túró az vajon magyar-e?
Aki pedig nem tartja be ezt a 80%-ot, az nagy bajba kerül:
Az etikai kódex alapelveinek betartását a tervek szerint egy négyfős bizottság ellenőrzi majd, amely havonta ülésezik. Az esetleges észrevételeket mind az alapanyag-termelők, mind a feldolgozók, mind pedig a kereskedők e testületnek jelezhetik. Az etikai kódex szabályainak megsértését a nyilvánossággal kívánják szankcionálni. 

Hűha, tisztára megijedtek a kereskedők ... Az önkéntes etikai kódexnek sok értelme nincs, törvény meg nem lehet belőle, mert az EU-ban szabad piac van. Másrészt még azt sem tudják, hogy a 80%-t hogy mérik, egy napon, egy héten, egy hónapon vagy egy éven?

Illetve miért vegyem meg a Hajdúsági trappista sajtot 1599 ft/kg-ért, mikor az ugyanolyan (vagy néha jobb) minőségű lengyel trappista sajt 1000 ft alatt van.

Ez a 80%-os szabály hogy fogja rákényszeríteni a hazai termelőket, hogy itt bizony verseny van, és modernizálni, fejleszteni kell, és versenyképes terméket kell előállítani?

Sehogy ... minden marad a régiben, és bebetonozzuk jelenlegi (részben elavult, rossz) rendszert.

Tóta W.:


"Elvegetálhat a magyar tejipar is, ha központilag kiutaljuk neki a vásárlókat. Csakhogy ezzel konzerváljuk a mostani, eleve versenyképtelen állapotát. Ugyanis Magyarország – a magyar tehenészek, a magyar sajtvegyészek, a magyar adórendszer – ma képtelen arra, hogy ezerötszáz forintért ehető sajtot tegyen a polcra. Ezért vesz a magyar ennyiért inkább lengyelt, szlovákot és osztrákot. Nem azért, mert nincs a Tescóban magyar trappista. Van, csak az drága. Viszont hiába lesz nyolc méteren kirakva, a szlovák meg csak kettőn, ettől még a kényelmetlen igazság megmarad. Sürgölődhetnek majd szegény árufeltöltők a szűk szlovák szekciónál."



2. Nehéz bebizonyítani, hogy magyar vagyok

Két éve próbálja megszerezni a magyar állampolgárságot Rúzsa Magdi. Aki az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselte....
"Január végén adtam be az állampolgársági kérelmet az illetékes önkormányzathoz, ők továbbküldték a Belügyminisztériumba, de múlt héten kaptam egy levelet, hogy hiányoznak papírok. Nem fogadták el például a nagyapám keresztlevelét, más iratokkal is igazolnom kell hivatalosan, hogy magyar volt. A másik dolog, amit be kell adnom, az érettségi bizonyítványom közjegyzővel hitelesített másolata, hogy bizonyítani tudjam, magyarul tanultam."

-Jó napot kívánok, Rúzsa Magdni vagyok, itt egy CD, amin magyarul énekelek, és most is magyarul beszélek Önhöz.
-Köszönöm, magánál van a szerb érettségi bizonyítvány közjegyzővel hitelesített másolata?
-Sajnos nincs...
-Viszont látásra!

3, Rendőrség, ügyészség, kritika, komment

Szima Judit rendőr alezredes, a  Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára egy sajtótájékoztatón azt közölte, hogy " a rendőri vezetők kétes vállalkozói kapcsolatokat építenek, lábbal tiporják a munkajogi normákat, elherdálják a közpénzt, és a politika elvárása szerint értelmeznek alapvető emberi jogokat szabályozó jogszabályi rendelkezéseke."
A katonai ügyészség szerint az elöljáró, illetve a szolgálati rend vagy fegyelem iránti elégedetlenség szítására alkalmasak, ezért bujtogatásnak minősülnek. A katonai ügyészség szerint bujtogatásnak minősül az is, hogy a TMRSZ elnézést kért azoktól az állampolgároktól, akiket "prostituálódott rendőri vezetőink és bűnös magatartású rendőr kollégáink tevékenysége jogaiban, emberi mivoltában sértett, meggyalázott". (Szirma gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyve).

Torzsa Endre rendőr főhadnagy a saját nevén regisztrált a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének honlapján. Sőt, megírta a véleményét is:
"(...)Az, amit Judit azokban a cikkekben leírt egytől-egyik igazak! És ezt minősítik bűncselekménynek? Az a bűncselekmény, hogy maguknak adják az illetményeltérítéseket, a jutalmakat, a soron kívüli előléptetéseket, az ilyen-olyan érdemrendeket, kereszteket, szalagsávokat! A kisrendőrök meg lassan a családjukat nem tudják eltartani, hó végén üres a kassza!"

Torzsa Endrét ezután gyanúsítottként idézték a Szegedi Katonai Ügyészségre, ahol őt is bujtogatással gyanúsították meg a fórumhozzászólás miatt azon az alapon, hogy a hozzászólást "legalább két rendőr kollégája olvasta", ezért az elégedetlenség szítására alkalmas. Ugyanis a a katonai ügyészség kinyomozta, hogy  "a hódmezővásárhelyi lakásában lévő saját tulajdonú számítógépéről" ingerült fórumhozzászólásra ragadtatta magát. 
A Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa szerdán tárgyalta az ügyet, az ügyész pénzbüntetést és lefokozást kért a főhadnagyra, akinek 15 éves pályafutása során még soha nem volt fegyelmi problémája. Szerencsére a bírónak volt egy csöppnyi józan esze, és szerinte eljárásjogi hibát vétett az ügyészség a vádemelésnél, így ejtette a vádat.

A tragikomikus az egészben, hogy a szakszervezet honlapján több százan kommentelnek, de egyedül Torzsa Endre regisztrálta magát a saját nevén ...így csak őt kapták el. Idióták.

4. Jaj, ne!!! Miért kellett alumíniumból?

A Csömör és XVI. kerület közötti új gyaloghidat, mely az M3-as felett megy át, éjjel-nappal két biztonsági ember őrzi. Elmondásuk szerint a kis hidat a színesfémtolvajok ellen kell védeni, mert az speciális alumíniumból készült Németországban.
A híd még nincs is átadva, de már használják, nem vezet hozzá csak poros földút, a Csömöri önkormányzat nem fogja őriztetni, mert erre nincs pénze. 





















Persze, megkérdezhetnék, hogy miért nem jó egy jól bevált színesfémtolvaj-biztos fahíd ? :)

(Többi a Háromnégyzeten)

5. Sao Tomé és Principe Demokratikus Köztársaság budapesti tiszteletbeli konzulja és a Köztársasági Lovagkereszt

"A Magyar Köztársaság elnöke dr. Fodros István úrnak, a Diplomata Magazin igazgató-főszerkesztője, és a Sao Tomé és Principe Demokratikus Köztársaság budapesti tiszteletbeli konzulja részére, több évtizedes, sokoldalú munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta" - szólt egy keddi sajtóközlemény.

Fodor 1970 és 1974 között a kommunista hátterű Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) protokollfőnöke volt, majd 1980-ig a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalánál helyezkedett el. 1980-tól négy évig Moszkvában a szocialista országok alkotta Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa (KGST) sajtóosztályán szakértett, hogy onnan a Magyar Média nevű cég igazgatói székébe távozzon. E minőségében ő volt az 1986-os, botrányba fulladt magyarországi szépségkirálynő-választás egyik főszervezője.

A botrány következtében Fodrost kizárták az MSZMP-ből, Bányász Rezső kormányszóvivő pedig az alábbi levelet intézte Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya vezetőjének: „A szépségkirálynő-választást... be kell szüntetni, mert a magyar társadalom jelentős részét erősen irritálja ez az erkölcsi felfogásunkat sértő rendezvénysorozat. A rendezvények sajtópropagandáját máris leállítottuk. Javasoljuk a rendezvények körüli anomáliákért elsősorban felelős - a Magyar Médiától egyébként májusban már felmentett - dr. Fodros István eltávolítását a Lapkiadó Vállalattól." (Emberünk 1986 és 1990 között a cég vezérigazgató-helyettese volt.)

A rendszerváltozás után olyan patinás lapok szerkesztője, főszerkesztője, illetve igazgatója volt, mint a Pszt!, a Szuper Pszt, illetve a Sztár Revü Magazin, jelenleg pedig a Hekus és a Diplomata Magazin élén találjuk. 1998 óta a Rendőrtiszti Főiskola docense, valamint a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) pr-munkatársa. Mellesleg a Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségének minisztere. A fantom-lovagrendről már írtunk korábban.


















(Fodros István Sao Tomé külügyminiszterével)

Gratulálunk, Fodros elvtárs!

Abszurdisztán ...

Címkék: abszurd pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr921055411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.04.09. 11:47:28

ebéd helyett??!! :-))) ez már kínzás

5 az 1-ben... szép :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 11:48:26

@rolika:

Mindből lehetett volna külön poszt is, de ki győzi ????

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.09. 11:57:46

Számomra a 3. a legszomorúbb történet... Egyúttal valamicske bizakodással tölt el, hogy nem "prostitualizálódott" el - még - az egész testület.

Kérdés, hogy a tisztességes rendőrök mikor:
1: unják meg, és állnak át a "sötét oldalra"
2: hagyják el a picsába a rendőri pályát
3: döglenek éhen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 11:59:01

@Seduxen:

elég nehéz kiválasztani a "leg" -et ....:((

Jim Raynor 2009.04.09. 11:59:55

1. hát, szerintem az EU-ban a tagállamokból származó termékek származási hely alapján történő diszkriminálása tilos......de biztos én vagyok a hülye......

2. hát lol, pl. a magyarosított szerb kézisek (pl Puljezevics - de szép magyar név :)) biztos már az akadémiai szótárt szerkesztik, annyira megtanulták a nyelvet.....

ez egyébként arra emlékeztet, amikor a karnélküli embertől rokkantsági igazolást kértek a bkv-sok...

3.
kihallgatási jegyzőkönyv:

"a rendőrség egyes vezetői aktívan ténykednek azért, hogy az utca állampolgárát az utcán szolgálatot teljesítő kisrendőrök ne 'szolgálják és védjék', hanem büntessék!"

no comment, legfeljebb annyi, hogy SÜN!

4. ennél már csak az lenne a jobb, ha bodzából fonnának oda kötélhidat....

5. Fodor elvtárs meg biztos Lendvait kúrogatja, ezért ilyen sikeres médiaizé....

Mourinho már nem a király 2009.04.09. 12:04:43

Ahogy a zindexre is írtam
Pénz beszél kutya ugat itt is, ugyanúgy mint máshol.
Én is láttam már ahogy állunk sorban az Idegenrendészeten, soron kívül bemegy egy afrikai származású fiatalember, 2 perc múlva visszajön és beviszi a 10 fős csapatát. Fél óráig senki se ki, se be.
Van ügyvéded, kinyalják a segged is, ha nincsen akkor kekeckednek veled, mert úgysem ismered a törvényeket.
A kínai meg az afrikai hamarabb megkapja az állampolgárságot, mint a magyar. Miért is? Mert Románia nem fog beszólni, hogy mi a francért nem adjátok meg az állampolgárságot/letelepedási engedélyt. Meg Szerbia sem. Bár ők lehet örülnének ha eltakarodnánk végleg.
Kína viszont annyira nem díjazná szerintem, ha csesztetnénk a kis jómunkásembereket. Jah, meg a Nyugat Európaiakkal sem szoktak kötözködni egy-egy letelepedési engedély, stb. kiadásakor.

Mondjuk az EU tagsággal kicsit megkönnyítették a dolgokat az erdélyieknek. Szegeden az Idegenrendészeten a vajdaságiak most is meg vannak különböztetve. Vannak EU-s országok állampolgárai, és van egyéb országok állampolgárai. Ergo a határtól 20km-re élő vajdasági magyar a kínai meg afrikaiakkal van egy kategóriában.

eszkep 2009.04.09. 12:06:09

Magyar élelmiszeripari árak:
A sajt tejből készül Lengyelországban, Franciaországban és Magyarországon is (Kínában nem biztos...). Az előállítási költségben sok csoda nincs, maximum a magyar gazda által fizetett adókban és járulékokban (az EU-ban a legmagasabb), és a megkapott mezőgazdasági támogatásban (az EU-ban majdnem a legkevesebb, ami járna, annak is egy rézét visszatartja a kormányunk). Érdekes!!! Miért termel drágábban a magyar gazda??? (költői kérdés)

Ui.: az EU-ban kiosztható összes mezőgazdasági támogatás 1/3-át a Francia gazdák kapják. Miközben idehaza a szocik szótárában a "gazdaságélénkítés", "állami támogatás", "nemzeti érdekérvényesítés" szavak a patás ördögtől (Orbántól) való dolgok.

martonx 2009.04.09. 12:26:16

1. A magyar gazda is ugyanannyiért termel mint egy szlovák, vagy lengyel, csak épp nálunk mások az adók, mások a mezőgazdasági támogatások. És mindez hatványozódik, amikor a gyárban mindezt fel is dolgozzák. Így aztán persze hogy esélyünk sincs a többiekkel szemben. Egy ilyen kormánnyal a nyakunkon.
3. Azért ahhoz is kell egy IQ, hogy valaki a saját nevén regisztráljon egy fórumban.
4. Maximum egy hónapig lesz meg. Tutira ellopják mindenestől.
5. Rossz pénz nem vész el. Csak átalakul.

derelyegrádi szellem 2009.04.09. 12:36:06

Én azt szeretném tudni a képen látható két úr közül melyik Sao Tome külügyminisztere és melyik Fodor úr? :-)

Náczi alapvetésű válaszokat nem tudok elfogadni. :-)

Asidotus 2009.04.09. 12:37:47

Hajjaj, itten Tótawét idéznek, mint a mondanivaló alátámasztását :)
Én szeretem Worluk írásait, de a Vastagbőrön tőle ellentétes világnézet kialakulását láttam

postabelyeg 2009.04.09. 12:39:29

Óránként és napi átlagban hány témaötletet küldenek be? Ma valami kivételes nap volt?

DArchAngel 2009.04.09. 12:39:31

A tejet a magyar gazda annyiért adja, mint a külföldi. Arról nem tehet, hogy a tejiparban annyi pénzt tesznek rá, amennyit nem szégyellnek.
Félelmetes arra gondolni, hogy mekkora haszonnal szeretnének a magyar tejipari cégek dolgozni, ha a 80 forintos teljes értékű tejből (!) csinált 2,8%-os "csodát" 180-ért adják a boltoknak tovább. Értitek, fizethetnének simán többet a gazdáknak, csak nem akarnak, a gazdák meg nem tudnak rájuk hatni, mert nincs akkora tartalékuk, hogy kibírjanak 1-2 hónap sztrájkot.
De sajnos ez így van a mezőgazdaság többi részével is. A pénz a kereskedőknél, feldolgozóknál van, a parasztember meg annyit kap belőle, hogy azért éhen ne haljon.

z666 2009.04.09. 12:44:12

A külföldi agrár-termelők azért versenyképesebbek, mert sokkal több támogatást kapnak, illetve nem teszik őket szándékosan tönkre a törvényekkel és az ilyen bajnai-félék.
Eleve abszurd, hogy olyan élelmiszerekből inportálunk, amiből sokkal jobbat és bőven eleget itthon is meg lehetne termelni...

Plutonic 2009.04.09. 12:52:16

Na, ma aztán lehet mazsolázni. :)
5 in 1. :)
De előbb megemésztem egy kicsit.

Liberté__73 2009.04.09. 12:52:17

1. Ha még ez az önkéntes cucc se lenne, akkor aztán misikehzhetnétek a maschinengewehrrel a komcsikat, hogy leszarják a "Magyar" termékeket. Mivel ugye EU van ezért tiltani nem nagyon lehet a külföldit. Mindegy, most épp nem volt rajta sapka.

2. Ő maga írja, hogy januárban adta be a papírokat, ennek fényében nehezen tudom értelmezni a "2 éve próbálja" kitételt. Persze 2 hónap is elég sok idő, de ne keverjük a sezlonyt a fazongyantával.

3. Szomorú.

4. Lehetett volna fa is valóban.

5. Fodor vagy Fodros? Itt is a gizike keveredik a gőzekével, de betudom a malőrt a feltolult agyi vérellátásnak.

+1: W idézve??? ráadásul egyirányban? no fika? mi történt?

martonx 2009.04.09. 13:12:07

@Nűnű: Nem azért mondom, de TótaW is lassan közénk fog tartozni. :-)
Egyre inkább sodródik jobbra a balliberális akolból.

martonx 2009.04.09. 13:15:14

@DArchAngel:

Azért ne felejtsük el, hogy a 180Ft a bolti bruttó ár. Azaz ebben benne van az áfa (20%), és a bolt haszna is.
Azonkívül a tejüzemnek is vannak költségei, adók amiket be kell fizetnie, és a dolgozók bére, és ezek után fizetendő járulékok.

Ezért nem tudnak versenyképesek lenni, nem azért mert profitéhesebbek mint mondjuk egy szlovák tejfeldolgozó.

Santos35 2009.04.09. 13:22:58

Az első ponthoz szólnék hozzá.
- Vajon mekkora EU támogatást kap az osztrák, lenygel, szlovák tejtermelő és a magyar miért kap kevesebbet?
- Vajon, ha egyforma mértékű lenne az EU támogatás pl 0€, akkor melyik sajt lenne drágább?
No akkor miért 1500 a magyar sajt és 1000 a lengyel.
Az agrártámogatások egyébként is elég érdekesek, ráadásul Veress és Simor elvtársak aláírták, hogy az állami agrártámogatásokat kurtítani kell. Szerintetek életképes marad Magyarország mezőgazdaság nélkül???
Érdemes megnézni a termékeket, fura módon magyarul szinte alig találkozol a gyártó címével csak az importőrt tüntetik fel és készült EU, ellenben szlovákul, csehül pl rajta van pontosan hol gyártották.

Santos35 2009.04.09. 13:24:42

@martonx: No igen ezt is hozzá lehet csapni, hiszen szlovákiában egykulcsos adó van és sokkal olcsóbb a munkaerő. Nem véletlenül települtek oda autógyárak.

Karma17 2009.04.09. 13:25:01

Pár éve még úgy volt, hogy ha valami támogatás volt, azt a felvásárló kapta, hogy drágábban vbásárolja fel a terményt. Szerinted?

8 forintos szilva, 18 magvazva. Szerintetek mennyi került eladásra? És akkor azt sírják, hogy nincs termény, amit feldolgozzanak... Hát persze. Nem kéne az almát 250 forintért adni, mikor vidéken megrohad a fákon, vagy megy cefrébe.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.09. 13:25:19

@martonx:
Tóta W? Jobbra? Martonx, olvasta a mai megmondását?
Ilyen kijelentéseket ne tegyen, mert ebből sok-sok hét futkosó lesz a Torpákon. Leskelődő éber, és figyel. A Mester a HALADÁS ÖRÖK HÍVE MARAD.

És igen zero, ezt a tej dolgot beszoptátok Tótától Hogy versenyezzen úgy magyar paraszt, ha feleannyi támogatást se kap, sőt a hatóságok direkt szívatják.
De ezt a dolgot megoldja a gyenge forint, Tóta legnagyobb sajnálatára..

reality 2009.04.09. 13:29:59

A magyar gazdákhoz csak annyit, hogy a földekhez is útvonalengedélyt kell kérjenek. Ezzel csak érzékeltetni akartam, hogy itt megnyomorítják a gazdálkodókat, nem segítik.
Azt sem kellene elfelejteni, hogy az itteni minőségi és egészségügyi vizsgálatok - ÁNTSZ - sokkal szigorúbbak (ezért drágább az előállítás is), viszont ezért sokkal biztonságosabb is.
Aki ezt nem érti, nézzen már meg egy-két "Soroló"-t.

derelyegrádi szellem 2009.04.09. 13:31:48

@Őrnagy Őrnagy:

...vagy ha a libád van a hajdú bét.

jpmjpm 2009.04.09. 13:36:16

Légyszi-légyszi vki. magyarázza el nekem , hogy tulajdonképpen mi a búbánat az a lovagrend! Mit csinálnak, páncélos ruhában lovon járnak stb... Annyit hallani róla mostanában.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.09. 13:40:50

Én meg Saint Kitts and Nevis, Nauru és Tuvalu tiszteletbeli nagykövete vagyok (nem volt drága, csak egy kiló banán mindegyik), úgyhogy: Diplomáciaci mentesséééég!
Meg persze egy nemzetközi vizeken horgonyzó hajón élek, szóval coki.

Amúgy ez az ember nem igazán az a tipikus komcsi: például sosem volt főszakács, robbantómester, kosárfonó és néptáncos.
A többiek bezzeg sokkal sokoldalúbbak. Gondolom, ezért nem is vitte semmire.

reality 2009.04.09. 13:40:54

2. Nemrég kaptam meg a magyar állampolgárságot. Mikor először átjöttem, tartózkodási engedélyeket kellett kérni félévente (eleinte havonta hazajárni). Munkavállalóit nem kaptunk engedély nélkül, viszont engedélyt sem munkavállalói nélkül. 22-es csapdája. Majd jött a letelepedési, amihez temérdek dokumentumot kellett leadni. Nem is tudom, hányszor jártam az akkor még úgynevezett Bevándorlási hivatalokban (kínai 20 fős csoport magyar vezetője előttünk be, majd félóra múlva ki - készen is volt minden, minket meg szívattak).
Mivel e a tököm televolt, ezért évekig nem kértem meg az állampolgárságot. Majd meggondoltam magam (pl. szavazások miatt). Még egyszer le kellett adni az összes doksit ugyanabba(!) a hivatalba (az érettségi, születési stb. bizonyítványok értelemszerűen nem változtak).
Fél év elbírálási időt ír elő a jogszabály, bizonyos feltételek mellett, de majd két év után kaptam meg.
Higgyétek el, teljesen kikészített.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.09. 13:50:34

@reality: Dzsízasz, ez komoly? Van egy SAJÁT traktorom, amivel be akarom szántani a SAJÁT földemet, ahhoz útvonalengedély kell?
Ez őrület.

Geza 2009.04.09. 13:57:06

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Hinnye te! Az uraságnak a földjéről azt hiszed, hogy egy rongyos papírdarab miatt a tiéd, ezen kívül a báró úr traktorját is bitorlod, és még engedélyt sem akarsz kérni a szántáshoz?! Alispán, eredj, szólj a perzekútoroknak, hogy megint elkanászodtak a zsellérek, csapjanak már szét közöttük, tanulják meg a helyüket a világban!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:00:28

@Nűnű:

Én bírom Tóta W.-ét és NÉHA még egyet is értek vele.
Ez a bekezdés pl. ilyen :))

ruhaszarito 2009.04.09. 14:00:37

A 4. ponthoz:
1) Nem ertem, hogy ezt most miert kell fikazni? Ha nem lenne akkor az lenne a baj, most hogy van, akkor ez a baj. Biztos van az oka, hogy miert vannak hidak alubol, de ennek nincs ahhoz koze, hogy most valaki kapott egy nagyobb adag kenopenzt, amiert ez a hid lett odaepitve.
2) Ha fabol lett volna akkor azt lopjak el tuzifanak

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:06:03

@postabelyeg:

Jelenleg 61 email van félretéve, mindegyikben egy kis abszurdisztáni gyöngyszem ...

Liberté__73 2009.04.09. 14:07:16

@reality:

Hát akkor -ha jól látom- kár volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:08:25

@Őrnagy Őrnagy:

Ok, kevesebb támogatást kap a magyar.

De miért? Kinek kellett volna kiharcolnia az EGYENLŐ mércét?

És akkor az a megoldás, hogy a drágább, de magyar termék irányába szorítjuk a keresletet ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:09:52

@reality:

LOL ... írd meg nekem és lehozom. Bürokrácia a köbön! Döbbenet!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:10:54

@ruhaszarito:

Bakker, pár éve ez még elképzelhetetlen lett volna, ma meg EZ a normális ...érted? Milyen ország ez?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.09. 14:12:13

Abszurdisztánt legjobban a hidas sztori jellemzi. :)

reality 2009.04.09. 14:30:33

@zero: Nem tudok jól fogalmazni. :)

Vidéki 2009.04.09. 14:43:36

Jót tenne velünk Tóta W, ha cukrászdát nyitna Bécsben és az osztrákokkal foglalkozna, nem a szerinte hülye magyarokkal.

martonx 2009.04.09. 14:52:20

@Őrnagy Őrnagy: Igaza van Őrnagy. A Mester nem változik.
Azért lássa be volt pár hét, amikor a Mester eléggé elbizonytalanodott. Még cigányozott is.

Gondolom megint szórtak neki egy kis mogyit. Így most ismét irányba állt.

ruhaszarito 2009.04.09. 14:57:52

zero · vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 14:10:54

Ertem en, sajnos hogyne ertem... :-(
Csak nekem olyan fikazosan jott le, gondoltam leirom

DArchAngel 2009.04.09. 15:07:13

@martonx: Ebben nem vagyok biztos - mármint a profitéhségben, szerintem benne van, bár biztosan nem egyedi ok.

martonx 2009.04.09. 15:10:18

A hidas sztorihoz egy kis kiegészítés.

www.fiberline.com/gb/casestories/case1837.asp?menuid=1&pageid=27&parentid=2434

És itt egy konkrét híd megvalósítás dániában:

www.designinsite.dk/htmsider/k0046.htm

A lényeg: Price 2.4 million DKK, incl. materials, production, assembly and engineering design. This total cost is similar to a steel or a concrete bridge.

2,4 millió dán korona tervezéssel, kivitelezéssel . 39 Ft-tal számolva 93,6 millió Ft.

Nálunk mindez 180 millióba került. Ennyivel magasabb nálunk az életszínvonal, mint Dániában???

wladyslawsky (törölt) 2009.04.09. 15:24:43

zero: "Ez a 80%-os szabály hogy fogja rákényszeríteni a hazai termelőket, hogy itt bizony verseny van, és modernizálni, fejleszteni kell, és versenyképes terméket kell előállítani?
Sehogy ... minden marad a régiben, és bebetonozzuk jelenlegi (részben elavult, rossz) rendszert."

Na, pár dolog szerintem tisztázásra szorul: a magyar gazda/termelő ha fejre áll, akkor se tud versenyképes lenni, nemhogy a nyugati, de még a szomszédos államokbeli konkurenciával sem. Itt egy szomorú példa a sertéstenyésztésre, holland-magyar viszonylatban (minden bizonnyal más országokban és egyéb ágazatokban sincs ez nagyon másként):

"De nézzük, hogy miért tudja egy euróért adni az a holland paraszt a sertését? Azért, mert körülbelül 100 ezer forint (ez nálunk 40 000 körül van) földalapú támogatást kap, 120 forintos kék gázolajjal dolgozik, fűt, áramot termel, nem fizet különböző hatósági díjakat, ami nekünk kilogrammonként 20-30 forintot jelent. Tehát gyakorlatilag őneki az egy euró, az vásárló értékben legalább 40 %-kal többet jelent, mint nekünk az egy eurónak megfelelő 245 forint. Hát ebből fakadnak az alapvető különbségeink. A magyar sertést terhelő különböző járulékokat, adókat, illetékeket, vérvizsgálati díjakat, hatósági díjakat, ATEV díjakat, állatorvosi díjakat, a minimálisra kell lefaragni, hogy ezt a versenyhátrányt egyrészt valahogy kiküszöböljük, még akkor is ott marad a földalapú támogatások közötti különbség, mert nem mindegy, hogy egy holland gazda a 100 ezer forintjából megtermeli magának a tritikálét, amit bevisz önköltségi áron, szinte támogatási szinten a takarmányába és rögtön 40 forinttal olcsóbb az önköltsége kilogrammonként, mert hát ugye bevittem a 100 ezer forintot trikitálét, amit nem kell megvennie, amit egy magyar gazdának sokszor meg kell venni, vagy csak a támogatása 25 %-a az uniósnak, míg a magyar kiegészítés együtt sem éri el ugye a hatvanat és amit meg sem kapott a magyar gazda. Tehát mindenféleképp olyan versenyhátrányok vannak, amelyektől féltünk és be is igazolódtak a gyanúink."

Sákán Antal, a Magyar Gazdák és Fogyasztók Önvédelmi Mozgalmának társelnöke, a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.09. 16:09:54

@wladyslawsky:

Köszi, így érthető ...és felháborító!

fairi 2009.04.09. 16:40:45

@martonx:

Ilyenbe ne köss bel..
Abszurdisztánba egy 100 milliós híd 180 millióba kerül!!!
Abszurdisztán és Dánia nem összehasonlítható!Ezt végre meg kéne érteni mindenkinek!!!:):)

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.04.09. 16:59:18

Ha a magyar gazda túlszabályozott és agyonadóztatott, legalább mi támogassuk, aztán majd követeljük az új kormánytól, hogy tegyen a dologról, nem ám hogy addig kimenjen a fejünkből a nagy kommentelésben meg blogolásban.

.... meg egyébként én nem azért kérek magyar trappistát, mert hazafi vagyok, hanem mert szemben a lengyellel, meg is lehet enni.

eldiablomismo 2009.04.09. 17:43:16

@zero: Annó Orbánék annyira be akartak lépni még a választások előtt az unióba, hogy simán bepucsítottak a tárgyalásokon, újra is kellett tárgyalni mindent, hogy legalább ennyit megkapjanak a gazdák. Csak ez nem (így) maradt meg az emlékezetben.

derelyegrádi szellem 2009.04.09. 17:59:51

@eldiablomismo:

talán azért mert nem is így volt?

tudi 2009.04.09. 19:24:38

Dögöljön meg Tóta W. lehetőleg máma még.
Ha ezt a szöveget Franciaországban mondta volna, a helyi gazdák 2 traktorra húzzák szétt.

liemont · http://epulohaz.blog.hu 2009.04.09. 21:10:48

2. Nehéz bebizonyítani, hogy magyar vagyok:
Kárpátalján születtem, 95'-ig laktam ott. Magyar az anyanyelvem, magyar iskolába jártam, az egész családomban magyarul beszél mindenki, magyar idő szerint járnak az óráink még ott is!!!!Ekkor költöztünk át eredeti hazánkba Magyarországra, egy jobb élet reményében. Az "ottani" nyelvet alig beszélem, mert hát Magyar vagyok. 95' -ben elkezdtük az állampolgársági procedúrát.Nem részletezem, de legalább tucatszor módosítottak törvényt illetve sokszor kaptunk mi is visszautasításokat "hiányzó" papírok miatt. A Magyar állampolgárságról szóló esküt 2007ben tehettem le. Igen, kereken 12 év. Az 1-2 éves átfutási idők, meg az állandó jogszabály-módosítások miatt rettenetesen elhúzódott az egész. Azóta a hazámban ellehetetlenült az élet így tovább is álltam és most Angliában élvezhetem az állampolgársággal járó uniós tagságomat. Remélem egyszer még lakhatok ott nyugodtan ahova tartozom.....Abszurdisztán...kétség kívül!

fairi 2009.04.09. 21:47:36

@tudi:

Igazságot mondta ki..
Mi a baj,én is az olcsóbbat fogom megvenni,hazai ide-oda mégis mindenkit érintenek a megszoírtások,és senki nem akar lemondani az alapvető élelmiszerekről..
legelső lépés,keresni olcsóbb aléternatívát..
Persze az alacsonyabb árú szar volt,akkor soha többet nem lesz megvéve..
De a lengyel,szlovák nem képvisel rosszabb minőséget,és olcsóbb akkor egyértelmű a a helyzet...
Ezt írja körül Tóta W. is...

Madzsar 2009.04.10. 11:26:30

A lengyel sajtok minősége meg sem közelíti a magyar sajtét! MERT A LENGYEL SAJT FÉNYÉVEKKEL JOBB!

Szomorú ezt mondani, de a hazai tejipar (is) a béka segge alá csúszott. Évekkel ezelőtt - állítólag az árverseny nyomására - elkezdtük tartósítani a sajtokat is, aztán mára eljutottunk arra a szintre, hogy lassan semmi sem készül a hagyományos eljárással, mert nincs idő rá. Ennek ellenére a jóízű lengyel sajtban még mindig nincs tartósítószer és sütésnél sem válik vízzé...

NE HIGGYETEK NEKEM! Inkább kóstoljátok meg a hagyományos eljárással készült Kőnig trade sajtot (Lengyelország) és a gyorsított érleléssel készült, tartósított Óvárit (egykoron az egyik legjobb hazai sajt volt).

A lengyel sajt tényleg jobb és cirka feleannyiba kerül? Sebaj! Védd a magyar munkahelyeket és egyél szart!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.10. 13:18:12

zero tótát olvas, meg indexet (ami még szigetvári viktor után is lehozta h egyészséges dolgot tett a kamerák előtt,a melév sztrájkról inkább ne beszéljünk.)
de tótát beidézni, basszus, aki annyira zsidó, hogy még a himnuszt is megváltoztatná.
ez tényleg konzervatorium.hu
ez egy csapda a jobbosoknak, h felmérjék a netet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.10. 13:26:38

"Bányász Rezső kormányszóvivő pedig az alábbi levelet intézte Lakatos Ernőnek, az MSZMP."

ez a rokona d. bányász gergőnek, a médiafenegyereknek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.10. 13:58:26

@zero: ezt az 1. cikket nagyon beszoptad, látod, nem kéne szeretni tótát.
a jobbos, ha gondolkodni nem tud maradjon meg a jobbosoknál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.10. 14:08:13

@fairi: ja, az elhallgatás milyen igazság?
az nem igazság, hanem hazugság.

a búza kinő itt is, Lengyelországban is.ott felteszik a kis, piros teherautóra, és idehozzák, de ahhoz benzin kell ám, ezért drágábbnak kéne lennie, de mégse az.
na most ha a lengyel búza (ez csak példa) olcsóbb, akkor miért lehetséges ez?

persze tótagyerek zagyvaságai a betonrengetegben jónak hangpzhatnak.

tudi 2009.04.10. 16:49:00

@tesz-vesz: Azért olcsobb a lengyel búza, mert a lengyelek mindenképpen támogatják a parasztokat.
Mert ők nem tartják vissza a támogatásokat. De ugyanez igaz az EU többi országára, logikus inkább támogatják őket, minthogy megélhetés hiján beköltözzenek a városokba és ott munkanélküliek legyenek és gyarapítsák az ingyenélők táborát.

Liberté__73 2009.04.10. 20:38:08

"a jobbos, ha gondolkodni nem tud maradjon meg a jobbosoknál."

neked bejött ...

fairi 2009.04.10. 21:48:56

@tesz-vesz:

Szted tudja vki a teljes igazságot?
Elhallgatás hazugság?Mindig elmondsz mindenkinek mindent?Ám ha vki rákérdez erre és utána össze-vissza mondsz mindent akkor hazudozni fogsz.ez világos...
Ha vki tudja,és kimeri mondani elveszik a hazugságok közt..
nemcsak nálunk,de Magyarországra halmozottan igaz...Rikán jobb az elhallgatás..

"na most ha a lengyel búza (ez csak példa) olcsóbb, akkor miért lehetséges ez?"
ezen én is sokat tépelődtem,de mégis olcsóbb lesz..
lehet zsidó összeesküvés,lehet a lengyelek sokkal olcsóbban termelnek,lengyel bentinen kisebb az adó,,uniós pénzek jobban eloszlanak,állam tényleg segít a gazdákon..
Szumma summarum olcsóbb,ez van,kenyér is olcsóbb ami belőle készül,jó ez támogassuk a hazait,de hazaszeretet ide vagy oda,életbe kell maradni vhogy...


Tóta w-nek vannak jó és szar írásai,mint mindenkinek...
Vmikor jól eltalálja a témát,vmikor nem..


persze te is indíthatsz blogot,ha érzed magadban az igazság ki akar belőled tőrni..TótaW meg nyugodton írogasson,ha ő lenne a legrosszabb "zagyvaságíró" kész mennyország lenne Magyarország...:)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.04.12. 16:39:43

@Liberté__73: @DArchAngel: @Madzsar:
Higgyétek el, hogy a feldolgozók is a puszta túlélésért küzdenek. A 2.8-as csoda meg teljesen rendben van, a teljes tejet (3.6-4 százalék) fölözik, tisztítják (bociszőr, vér, bocitőgy-sejtek, baktériumok, egyéb finomságok repülnek ki a nagysebességű (kb. 6200 RPM) centrifugában a tejből. Itt szétválasztódik a tejzsír (tejszín 20-36%) és a sovány tej (0,05-0,2% zsírtartalom) a következő fázisban a zsírbeállító nevű gép visszakeveri a tejszínből a sovány tejbe a szükséges mennyiséget, mondjuk 2.8%ra (tömegszázalékról beszélünk, szal nagyon át se basznak), a tejszíntöbbletből meg lesz tejföl, vaj.
ha pl sajtot akarnak gyártani, akkor pl 3.2%-os tejet állítanak be, aztán irány a sajtkád, beletolják az oltókúltúrát, majd darabolás-préselés-sózás-érlelés-csomagolás után kirakják neked 1599-ért a "teszkóban". A hajdúsági trappista (valamint bármi abból az üzemből) az egyik legjobb termék, amit itthon lehet kapni.
Sajtot tartósítani? (végül is a sajttejet is pasztőrözik) Szerintem ne jelents ki dolgokat olyanról, amihez nem értesz. Ami miatt az akciós sajtok nem "finomak": A szupermarketek megakciózzák a cuccot, a népek viszik (a kereslet mondjuk ötszörösére ugrik hirtelen. Az üzem nem tud hirtelen ötszörös volumennel termelni. Kimarad az érlelési fázis (sózókádból ki a sajtot bele a csomagolásba és már szállítják is ki.)

A lengyel tejhez-sajthoz: a lefölözött, sovány tejhez nem a tejszínből kevernek vissza, de nem ám. Megolvasztanak szép nagy sárgás tömböket: pálmaolajat és azt keverik vissza, mert a baktériumoknak kiba mindegy, hogy tejzsír, vagy növényi zsír van-e az alvasztandó folyadékban. Ezt a növényi zsíros történetet, természetesen csak hallomásból ismerem (hallottam olyanról, aki már egyszer találkozott olyannal aki messziről látott két lengyel tejüzemet), sose láttam és csak a kifordult patriotizmusom miatt mondom ezt a lengyel (és tót) tejiparról.
@tesz-vesz:
Szlovák kollégám mesélte:
150 Euróba kerül ő a cégnek, ebből 120 Eur a bruttója, 88 Eur marad nála.
160 Euróba kerülök én, 100 a bruttóm, 50 marad nálam.
Van még kérdésetek arról, hogy miért drágább minden, amit itthon állítanak elő?
Sok locsolót/piros tojást!

Madzsar 2009.04.14. 11:54:26

misikeh: "Sajtot tartósítani? (végül is a sajttejet is pasztőrözik) Szerintem ne jelents ki dolgokat olyanról, amihez nem értesz."

Valóban nem vagyok tejipari szakember, DE tudatos vásárlóként évek óta figyelem a hazai sajtokat (is), amikben egymás után jelentek meg a tartósítószerek és mára szinte csak gyorsérlelésű tartós cuccokat gyártanak.

Ha nem hiszed, bemész a(kármelyik) boltba, oszt leemelsz néhány sajtot a polcról, majd ELOLVASOD az összetevők részt!

Persze lehet azt mondani, hogy a lengyel sajtban sem csak a címkén feltüntetett alapanyagok vannak, de akkor viszont induljunk ki abból, hogy mindkét termék ugyanolyan fostalicska technológiával készül, csak a lengyel sajtot feleannyiért adják...

mtultras 2009.04.14. 12:33:16

A tejes dologhoz: az ominózus élelmiszerforgalmazó-láncok a magyar terméket jóval nagyobb haszonkulccsal próbálják értékesíteni, mint a lengyelt, vagy a szlovákot. Az ottani boltokban egyébként ugyanez a helyzet, nagyon olcsón veszik meg a termelőktől az árut, és azt hozzák ide, az ottani boltok polcaira pedig nem teszik ki. Kb. egymás termékeivel sakkoltatják a környező országbeli gazdákat.

süti beállítások módosítása