Skip to content


       Szűrés lista

Jeszenszky Zsolt legalizálja a másolt zenét

Jeszenszky Zsolt, a  Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) munkatársa és a Magyar Lemezlovas-egyesület elnöke is kifejtette véleményét a Pirate Bay-per kapcsán. 

De mint kiderült, a cikket szó szerint a Wired.com-ról lopta.  Uramatyám, de kínos. Aztán kiderült, hogy ez még fokozható tovább. Szopóág, Jeszenszky.



Zsoltinak, a hazai DJ-Mahasz-ProArt atyaúristennek küldenénk majd egy videót, ami a poszt alján található.

De miről is van szó tulajdonképpen? Arról, hogy hogyan fizetnek jogdíjat a DJ-k az általuk játszott számok után.

1. eset:
Eredeti a CD.


A MAHASZ szerint a célja "a hangfelvétel előállítók közös jogkezelő szervezeteként kihirdesse a kollektív jogkezelés körébe utalt jogdíjak tarifáit, begyűjtse a jogdíjakat a felhasználóktól és felossza azokat a hangfelvétel-előállítói jogosultak körében (Szerzői Jogi Törvény 50./C)."

Az Artisjus honlapján ez szerepel:
"A megfizetett jogdíjak az Artisjus által képviselt szerzőket (bel és külföldiek), valamint gépzenei felhasználás esetén a szomszédos jogi jogosultakat - előadóművészeket és hangfelvétel kiadókat - illetik meg. A szerzői jogdíjak felosztásának módját a szerzők által elfogadott felosztási szabályzat határozza meg. A belföldi szerzők a jogdíjakat közvetlenül, a külföldi szerzők külföldi társaságaik útján kapják meg. A szomszédos jogi jogosultaknak járó jogdíjakat az Előadóművészi Jogvédő Irodának ( EJI) és a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) adjuk át, és ők osztják fel az előadóművészek és hanglemezkiadók között."

Vagyis minden jogdíj (eredeti lemez után!) az Artisjushoz folyik be, ők továbbítják ezt a Mahasznak. A DJ megveszi az eredeti CD-ét, vagyis a jogdíjat kifizette. Ha közönség előtt lejátsza, akkor a szórakozóhely tulajdonosa fizet jogdíjat az Artisjusnak:
"A jogdíjat nem az előadó fizeti meg, hanem az a személy, aki a művek felhasználását kéri, az iránt intézkedik, arra üzletet épít: az előadás szervezője, az üzlet, étterem üzemeltetője. Az előadóművész ennek során a szervező közreműködője, aki maga is díjat ("gázsit") kap munkájáért."

2. eset:
A gyakoribb: Másolt a CD.

Na, ide csapott le a DJ Szövetség egy remek ötlettel:

"A másolt hangfelvételek után járó jogdíjat a hangfelvétel-előállítók (kiadók) közös jogkezelő szervezetének, a MAHASZ-nak kell megfizetni

1, Darabonkénti jogosítás: Ára: 1.800 Ft + áfa / lemez 
A lemezre kiírt hangfelvételekről a felhasználó (lemezlovas) köteles tracklistát készíteni, s azt eljuttatni a MAHASZ-hoz. A tracklistát Excel formátumban kell leadni. A jogdíj megfizetése és a tracklista leadása után a MAHASZ 1 db, számozott hologramos matricát bocsát a DJ rendelkezésére, amelyet a megadott hangfelvételeket tartalmazó CD-re kell ragasztani. 
A CD kizárólag audio formátumú trackeket tartalmazhat, mp3-as és egyéb formátumok, DVD-lemezek, stb. jogosítása nem történhet darabonként. 
A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület tagjai számára egy lemez jogosításának díja 1.200 Ft + áfa, a tracklisták leadása tagjaink számára a kedvezmény érdekében a megadott Excel formátumban kötelező. 

 

2, Átalánydíjas jogosítás: A felhasználó évi 90.000 Ft + áfa jogdíj megfizetése mellett szerez hozzájárulást a hangfelvételek többszörözéséhez. 

Amennyiben az éves díjat a felhasználó egy összegben és legkésőbb a MAHASZ tarifaközleményének Magyar Közlönyben történt kihirdetéstől számított 1 hónapon belül megfizeti, úgy 10% engedményben részesül. 

Az átalánydíj megfizetését a MAHASZ által kibocsátott igazolványra ragasztott, négy negyedévre vonatkozó hologramos matrica igazolja. A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület tagjai számára ezen igazolvány maga a tagsági kártya. 

A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület tagjai az átalánydíjból összesen 30% kedvezményt kapnak, így az éves díj számukra 56.000 Ft + áfa. Ez azt jelenti, hogy tagdíjjal együtt a teljes összeg bruttó 91.200 forint, szemben a nem tagok által fizetendő bruttó 108.000 forinttal! És természetesen rengeteg szolgáltatás, kedvezmény is jár a tagsággal, ezek részletesen a "szolgáltatások, kedvezmények" menüpont alatt olvashatók."  - a honlapjukról
 

 

ROFL!
Másolt lemzek? Tracklista? Excel? MAHASZ holo-matrcia? 10% engedmény? 30% engedmény? Ők a másolt CD-k után fizetnek jogdíjat a Mahasznak.  Igen ám,  de másolt CD-ét nem is lehet(ne) nyilvánosság előtt játszani. Illetve most kiderült, hogy lehet, mert a MAHASZ-tól meg lehet venni a jogot ...

De akkor hogy kerül össze a "másolt CD", a "jogdíj" és a "Mahasz"? Természetesen megmagyarázzák. Illetve nem, mert a "De miért is kell jogdíjat fizetni?" című rész egy hatalmas mellébeszélés.


"Amint az fentebb is olvasható, tudomásul kell vennünk, hogy a zene nincs ingyen, azt alkotók hozzák létre, akiknek ezért fizetség jár; ill. az ő joguk eldönteni, hogy műveiket pénzért vagy ingyen szeretnék másoknak átadni, s az alkotók eme jogát törvény biztosítja. Egyesületünk minden tekintetben a tisztesség, törvényesség talaján áll, s ezt a magatartást várja el nem csak tagjaitól, de mindenkitől.

A világ a letöltés-másolás, az írott lemezek felé megy, rengeteg a zene, az újabbak gyorsan jönnek, naprakésznek kell lenni, mindent gyorsan le kell tölteni és játszani kell. Ez a helyzet, ezen senki nem tud változtatni. És ez rendben is van, senki sem mondja ma már azt, hogy a diszkósok ne dolgozzanak másolt lemezekkel és/vagy számítógéppel. 

A másolási jogdíj megfizetése mindemellett azonban törvényben előírt kötelezettség, amit meg lehet próbálni megúszni, néha lehet, hogy sikerül, de véleményünk szerint nem érdemes kockáztatni. Az éves díj egy teljesen vállalható, baráti összeg, s ha kiszámoljuk, kiderül, hogy mindössze havi 5(!) ezer forintért korlátlan mennyiségben lehet érte kiírni zenéket, bármilyen formátumban, bármilyen eszközre (CD, DVD, számítógép, final scratch., sb.). Aki havonta ezt az összeget nem tudja, nem akarja zenére fordítani, az valóban nem érett még arra, hogy lemezlovasként tevékenykedjen. 

Ezzel szemben persze lehet abban is bízni, hogy majd valakik segítenek, hogy majd egy ügyvéd vagy rendőr haver "kimos a szarból" egy ellenőrzés után, még akár az is előfordulhat, hogy ez időnként sikerül. De a törvény az törvény, s az ellenőrzések ellen fellépni éppen olyan szélmalomharc, mintha azt követelnénk, hogy a rendőrség ne kapja el a piacon a zsebtolvajokat, hogy a buszokon ne legyenek ellenőrök, azok "ne zaklassák az utasokat", stb.. Sokszor nem szeretjük a rendőröket, az ellenőröket, de ők is a munkájukat végzik, s a törvény előírásait igyekeznek betartatni, mindenkivel egyformán. 

Vitán felül a legjobb eset az lenne, ha nem is lenne szükség ellenőrzésekre, ha garantáltan mindenki megfizetné az alkotóknak járó, a törvényben előírt jogdíjat a másolt lemezek, hangfelvételek után. (A DJ-nek a gyári lemezek után természetesen továbbra sem kell semmilyen jogdíjat fizetnie.) "

Vagyis havi 5 rugóért a DJ-ék bármennyi zenét kiírhatnak maguknak, és le is játszhatják! Csak mert a MAHASZ ad nekik hologramos matricát. Jeszenszky Zsolti legalizálta a zenemásolást, ez igen! És csak havi 5 rugó!!!

A DJ Szövetség levezetése mega a csoda:
"Nagyon fontos tisztában lennünk vele, hogy amint az a fentebb említett törvényi szabályozásból kiderül, NEM az illegális hangfelvétel bemutatása, hanem már maga az engedély nélküli többszörözés minősül bűncselekménynek. Tehát minden olyan írott lemez vagy egyéb hordozón (pl. számítógép, DVD, iPod, stb.) rögzített másolat, amely az adott szórakozóhelyen a pultban található, és a nyilvános zeneszolgáltatás célját szolgál(hat)ja, csak akkor minősül legálisnak, ha arra a jogtulajdonos (kiadó) engedélyt adott. Ezt az engedélyt a kiadók közös jogkezelő szervezetükön, a MAHASZ-on keresztül adják meg." 

És a rendőrök ezért nézegetik a kamu-matricákat, ez a beszarás!
Pár hónappal ezelőtt egy rendőrségi razzia kapcsán 180 ezer forintra büntették meg egy dj-t, mert egyik CD-n sem volt rajta a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének sorszámozott, hologramos címkéje. Hogy mi köze a rendőrségnek és a VPOP-nak holmi egyesület matricájához, jogdíjhoz és egyéb nyalánksághoz, az kész rejtély.

Ugyanis a DJ Szövetség szerint:
"A Rendőrség törvényi kötelessége alapján eljárva elsősorban csak azt tudja megállapítani, hogy lát-e hologramos matricát a lemezlovasnál, vagy nem, s érthető módon, nem kíván "szakmai kérdésekbe" bocsátkozni a lemezlovassal."

Erre van ugyanis a razzia során a Mahasz emberke:
"A MAHASZ képviselői sok esetben az ellenőrzések során is segítik a rendőrség munkáját, közreműködnek annak megállapításában, hogy az adott helyen talált másolt hangfelvételek legálisak-e. Ráadásul az ellenőrzés alá vont lemezlovas számára is kedvezőbb, ha jelen van a MAHASZ képviselője, hiszen utóbbi sokkal jobban tisztában van a diszkósok tevékenységével, jobban ismeri a zenét, a technikát, stb., mint a rendőrség, amelynek ezen ismeretek nem tartoznak feladatkörébe."

Nyáron a Hegyalja fesztiválon felmennek a színpadra razziázni a Faithless DJ-szett alatt, hogy "hol van az kurva Mahasz-matrica, Faithless"???

Pontosan melyik törvényben van benne, hogy a rendőrségnek(!) Mahasz-matricát(!) kell/szabad/feladata nézegetni a másolt CD-ken(!) a DJ pultban? Segítsetek....

Az ÉS is foglalkozott a témával, remekül összefoglalta:


"Jeszenszky a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) sajtófőnöke, a szerzői jogokért kardoskodó ProArt szövetség munkatársa és a Lánchíd Rádió zenei szerkesztője, aki az itt felsorolt szerepkörök valamelyikében gyakran nyilatkozik, többnyire tolvajnak bélyegezve a letöltögetőket és CD-másolgatókat.

A szerzői jogvédelem a DJ-vizsgát annyiban érinti, hogy a DJ-nek tisztában kell lennie a jogi szabályozással, például azzal, hogy másolt lemezről nem szabad zenét játszania. A DJ Szövetség weboldalán hamar rátalálunk egy elég különleges szabályzó passzusra, amely az úgynevezett jogosításról szól. Szerintem nem csak nekem újdonság, hogy a MAHASZ-nak lerótt évi 90 000 Ft + áfa díj ellenében (előre fizetéskor tíz százalék, a DJ Szövetség tagjainak pedig harminc százalék kedvezmény is jár) korlátlan mértékben legalizálhatják DJ-k a netes fájlcserélőkről letöltött zenéket, másolhatják és játszhatják azokat fellépéseiken.

Hogy egy jogkezelő szervezet (a MAHASZ) miként kufárkodhat a tulajdonát nem képező díjakkal, számomra örök rejtély marad, az azonban világos, hogy a DJ Szövetség, a MAHASZ és a ProArt, valamint nyílván az Artisjus között egy egyszerű partneri együttműködésen túlmutató kapcsolat van. Például kíváncsi vagyok, hogy hasonlóan legálissá teheti-e az internetről leügyeskedett zenéket és kaphat-e kedvezményeket a jövő héten megalapítandó Zenekurkászók Baráti Köre! Mert ha igen, akkor minden rendben, többet senki nem fog hanglemezeket vásárolni, az illegálisnak bélyegzett fájlcserélő-rendszerekről letöltött zenéket kb. húsz CD áráért legálissá lehet tenni - itt a paradicsom, baráti körünkbe várjuk tehát a zenebará tok jelentkezését. Persze tudjuk, hogy ez így nem fog menni, de azért mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy Jeszenszky Zsolt miképpen kerekedhetett rendeletek és törvények fölébe, és hogyan állíthatta saját érdekszervezetének szolgálatába a teljes hanglemezipart."



Ez másnak is szöget ütött a fejében.
"A jogdíjnak nevezett átalánnyal, így sikkasztják el zsarolás utján a pénzeket a Mahaszon keresztül a lemezlovasoktól és a producerektől a DJ Szövetség vezetői, gondolkodj el rajta!"

Címkék: zene pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr271080095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glugi 2009.04.24. 11:14:32

@MaCS_70: Szerintem igen, olvasd el a bemutatkozásukat, alapszabályt most nem találom. Simán belefér náluk is a zenei művek és az előadóművészek kategória.

glugi 2009.04.24. 11:15:50

@Silent Bob: Azt kérdezted lejátszhatod-e. A válasz nem.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.24. 11:16:30

a fülembe csengenek a szavak: "el lehet menni innen." lassan nem lehet, hanem kell. bár amíg szlovákiából behozatom olcsóért a dvd-t meg tollmeghajtót ohne artijews matrica, addig még nem költözök oda. de csak addig.

glugi 2009.04.24. 11:17:42

@zero: igen, de a 86. § (3) bek. értelmében ők többen vannak, mint kellene :)

reKorrekt 2009.04.24. 11:17:44

Párszor már leírtam a semmirekellő, élősködő, szemétláda, adószedő jogvédőkről és módszereikről a véleményem, úgyhogy ezt most nem ismétlem meg.

Silent Bob 2009.04.24. 11:19:28

@glugi: Ne haragudj, de szerintem ezt rosszul tudod. (Hogy a saját magam által készített másolatot nem játszhatom, arról meg tudsz győzni.)
Eleve amit a lemezboltban megveszek, van MAHASZ vagy miatököm matrica. A vicces csak az, hogy neten veszem mp3-ban, akkor is kell rá matricát tenni. Egyébként ezt ingyen adják.

glugi 2009.04.24. 11:19:53

@glugi: szóval külön-külön jogi személyek és szednek be pénzt ugyanazért (ugyanazokért).

2009.04.24. 11:26:46

Valahogy mindig létszámhiány van a rendőrségnél, ha autólopásról, közbiztonságról van szó, viszont "párt és társadalmi szervezetekkel együttműködve" "segítő szándékú informátorok" bevonásával ráérnek a diszkósokat ellenőrizni. Szerencse, hogy a beragasztott úttörőbélyegeket nem ellenőrzik.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.04.24. 11:27:32

Magyarországon kétfajta zenész létezik.

Az egyik a Jeszenszy-Artisjus vonal klientúrájának tagjaként tapos, könyököl, segget nyal hogy elérje, minél többször szerepeljen az ARTISJUS súlyozási rendszerében nagyobb lecsót csorgató lejátszási listákon, melyekről néhány önelégült, korrupt, vén szórakoztatóipari masztodon dönt a hazánkban jól ismert "urambátyám" valamint "pénz beszél" algoritmusok alapján (neveket találjtok az Artisjus szervezetét bemutató oldalakon).

A másik zenész aki zenél, számokat ír, koncertezik (!) és köszöni szépen megvan, mert a közönsége eltartja, és bár szívja a fogát a képmutató tolvajbrigád láttán, nem szorul Ali Baba és a 40 rabló kegyelemkenyerére.

Sajnos az Artisjus - Mahasz tengely leginkább utóbbiakat szivatja meg azáltal hogy megfosztja őket az egyébként nekik járó jogdíjaktól (pontosabban valahogy mindig úgy alakul hogy nekik szinte semmi sem jut a közös jogkezelés gyümölcséből), de igazából ezzel együtt is minden tisztességes embernek az lenne a legjobb ha ezt a két szaros horgászegyesületet szétkergetnénk, vagy megfosztanánk minden, kvázi-hatósági jogosítványától.

glugi 2009.04.24. 11:37:04

@Silent Bob: Nem haragszom, de szerintem te tudod rosszul. Elvitatkozhatunk a szerzői jogon, de a törvény az törvény. A megvásárlás egyszeri aktus, utána ha nyilvánosan akarod lejátszani, kell a jogtulajdonos engedélye. A vásárláskori matrica nem egyenlő azzal, hogy a művet a továbbiakban bármikor felhasználhatod, az csak egy bevétel és azt igazolja, hogy te jogszerűen jutottál hozzá és a szerző (elvileg) megkapja a vásárlásért a neki jutó összeget. Más a helyzet, ha mindenre kiterjedő felhasználási szerződést köt veled a jogtulajdonos, de az nem ez a matrica. A nemzetközi szerzői jog alapelve az, hogy minden egyes felhasználás 1-1 engedélyt igényel, ez az elv pedig érvényesül kis hazánkban is.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.24. 11:38:48

a végén a Feldmájeres bevágást nem értem... hogy jönnek ide a zsidók ???

Plutonic 2009.04.24. 11:39:18

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Dehogy köplek le! Én minden alkalommal, amikor ide VISSZAjövök, akkor szorul a gyomrom.
Néhány éve szinte behisztiztem a határ előtt, hogy nem akarok idejönni.
Na erről ennyit.

A posztról meg annyit, hogy nagyon szeretem a zenét, de utálom azokat a patkányokat, akik úgy kaszálnak belőle, hogy nem is tudják művelni és gyakorlatilag nincs közük hozzá!
Az ilyen kamu szar cégeket és embereket meg ki nem állhatom!
Élősködőknek tartom őket, mert nem a zenészekért csinálják a tevékenységüket, hanem belőlük élnek!

DJ BOBO 2009.04.24. 11:39:58

ezt még a Szily blogban kommenteltem, de úgy érzem itt is jó ha elolvassa valaki.

........ugye a Mahasz is csak 1400 kiadót tömörít..mégis beszedi a kiadóidíjakat az összes zene után ami meg ugy nem 1400 hanem vagy 250-300.EZER!! kiadó .. de jó lehet Mahaszosnak lenni.. dől a lé! Milyen lehet az az érzés amikor más kiadók pénzét elrakod zsebre? Mert ugye ha nem jelentkezik a kiadó a pénzéért akkor 2 év alvószámla után a Mahasz közgyűlés hogy-hogy nem úgy dönt szétosztja tagjai között. 200 szoros a szorzó... !!

MEGVILÁGOSODTAM !!!!
Megpróbálom érthetően leírni miért is éri meg szar zenét kiadni Magyarországon.

1.lépés csinálsz egy zenét, tudod hogy a kutyának sem kell, de kinyomod 5000 példányban. Jó drágán árazod be a kiadványt jó sok számlát kérsz a költségekről.De úgy,hogy minden kiadásod számlája 15.000db-ról szól.
ráköltesz darabonként 400Ft-ot.Promóval együtt mondjuk 700 Ft-ot.

2.lépés mivel eleve tudtad hogy szar amit kiadsz, nem is számítasz nagy fogyásra ..meg hát 6000Ft az ára.. persze a kutyának sem kell. nemsokára a legalsó polcon árulják 199Ft-ért

3.lépés nem szomorkodsz, szépen felvásároltatod egy jó ismerősöddel mind az 5.000 db lemezt..és jól bezúzod, hogy ne foglalja a helyet
Eddig befektettél 4.5M Ft-ot

4. ooopsz tátátá! aranylemez lett !!nem is hittük volna , de minden arra vall,hogy mégiscsak fogyott,hiszen 15000db-ot megvásároltak belőle

5. jön a nagy Mahasz nap... összegyűltök, szavaztok és a 2 évig alvószámlákon nyugvó kb 236500 kiadó pénzét szépen szétosztjátok ugye mert nem jelentkezett a Mahasznál magától. Miért tette volna? (a Mahasz által kitalált matricás rendszer ugyanis nem teszi lehetővé a kiadó azonosítást)Szóval nem kérvényezték a Mahasz tagságukat ezért nem is jár nekik. Ez az alvószámlákon nyugvó összeg számításaim szerint minimum 1-1.5 MRD forint évente

6.Figyelnetek kell arra, hogy nagy táskával érkezzetek az ünnepélyes ceremóniára. Figyelni kell arra is,hogy a tolakodásnál az arany-platina-gyémánt lemezeseknek, vagyis nektek kiemelten több pénz jár! Mivel nem egyenlőarányban oszlik el a pénz. Ha szerencséd van és a többiek sem adtak el 10-15 ezer darabnál többet akkor szép napod lesz.

7. Mivel csak kb 20-30 arany-platina lemezes van évente Magyarországon. Szerencsére nem sok felé kell osztani a lopott pénz nagy részét.(most már te is a klikkhez tartozol úgyhogy csendben maradsz és kapsz 30-40 millát.

Nem rossz: sztár lettél vagy sztárt csináltál, kerestél nagyon sok pénzt,kaptál vázát, kaptál egy zsiráfot is, meg még pénzt. Ja és ne felejtsük el 4.5 milla volt csak a befektetni valód.

Na ezért éri meg nagyon szar zenét kiadni vagy csinálni.

Ja és ez hogy jön a Jeszenszky féle DJ szövetséghez.

Jeszi a Mahasz matricával legalizálja a DJ-k nyilvános zeneszolgáltatásának jogdíjait. Mivel tulajdonképpen nagyjából csak a DJ szövetség prominens tagjai adnak ki hivatalosan DJ mixeket.Ugye ők általában saját producereik/kiadóik is maguknak. Évente aránytalanul sokat adnak ki fejenként.
A Mahasztól a kiadóktól elcsent és az év végén szétosztott összegből így már nekik is elég szép összeg jár. Nem a DJ szövetséghez befutó pénz a biznisz hanem a Mahasztól a DJ szövetség tagjaihoz befolyó lé.

Erre mondják azt, hogy ügyes... de akkor is lopás.Ugyanolyan lopás mint más cikke alá oda írni a nevünket, vagy ellopni más virtuális identitását. :)

S.O.A. 2009.04.24. 11:44:30

Na most akkor egy kicsit képzeletbeli DJ leszek. Amolyan mintapolgár-féle.
Megveszem az X nevű előadó Y című lemezét, eredetiben. A vásárlás során jogdíjat fizettem (benne volt az árban). Mivel féltem azt az új CD-t, praktikus okoból 1 darab legális másolatot készítek róla, magamnak. A legális másolatot írható CD-re készítem, melynek vásárlásakor ismételten jogdíjat fizetek (múltkori téma...), mert hát annak is van az árában olyasmi. Otthon a számítógépemen (jogtiszta szoftverek, naná!) elkészítem a másolatot, majd megveszem rá MAHASZ-ék matricáját, mert hát vinném az esti buliba. Esti buliba beviszem, lejátszom, razzia. Minden rendben, van matrica, és a hely tulaja is rendesen fizette a zeneszolgáltatásért fizetendő (nem fogjátok kitalálni): jogdíjat.

Kérdésem: ki a kurva anyjának képzeli magát az a büdös zsidó banda, amelyi ugyanazért az 1 darab eseményért (X előadó Y albumának nyilvános lejátszásáért) NÉGY (4) alkalommal fizettette ki a jogdíjat???

glugi 2009.04.24. 11:46:51

@Milánka84: Francba már, hogy lemaradt. Szóval:
Ez a lényeg, méghozzá úgy hogy mindez több néven fut.

DJ BOBO 2009.04.24. 11:50:37

Milánka 84!

A Náksi-Brunner, Spigiboy,Hamvai P.G, DJ Flower,DJ Jeszy stb.. az neked zsidó nevek?

S.O.A. 2009.04.24. 11:55:11

@DJ BOBO: amúgy az általad említett nevek a rendszer részei, az általam zsidónak nevezett csoport pedig az egész kitalálói, szervezői.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 11:55:41

@Milánka84:

Pontosan!

Remek minta-DJ lenne belőled :))

Jogdíjjal magával nincs is semmi gond, de ami itt megy ebben az országban e terén, az a pofátlan és törvényes rablás.

S.O.A. 2009.04.24. 11:57:27

@zero: kösz, kár, hogy kőrokker vagyok:))))

MasterMason 2009.04.24. 12:00:43

@fmj: Szia én készítettem ezeket a videókat, én nem csak állítom ezeket, ezek megtörtént események. Kivel akarnak majd felelősségre vonni?

Nézd meg ezt a palit:
dtar.atw.hu/public_html/video/stecura1.JPG
dtar.atw.hu/public_html/video/stecura2.JPG
dtar.atw.hu/public_html/video/stecura3.JPG

Jeleztem a történetet, az NBH-nak, rá három napra nem volt munkám. Aztán ugye a drogkereskedő hajógyári diszkótulajdonos embere akart beterrorizálni a Rács Balázs nehogy baleset érje anyukámat, aztán meg az orosz kgb-s cigánygyerektől kellett volna megijednem. Az Anatolij Stecurátol. Azóta elvesztettem az autómat, meg úgy majdnem mindent. Amiről én beszélek az az orosz maffia a KGB és a III/III-as ügynökhálózat, a Magyar emberekből válogatott parazita brigád, a Dj szövetség tagjai, Bárányék III/III-as ügynökök. Ha valakinek annyira tetszik a dolog, majd lehet nevetni is. Amúgy több szakmával rendelkezem, büntetlen előéletű vagyok. Király Andrásnak hívnak, 31 éves vagyok, egy magyar ember aki egy csapattal küzd egyenlőtlen küzdelemben. Nagyon nagy bajok vannak Magyarországon. Olyan nagy bajok vannak, hogy ha elmondom azt fullban, akkor sokan el sem merik hinni.

MasterMason 2009.04.24. 12:04:10

@DJ BOBO:
Spigiboy= Spiegelhalter László
Jay Lumen= Lumnitzer Csaba
A Mahasz vezetője: Musinger,
Egyébként az "élvonalbeli" lemezlovasok nagy része mind zsidó amellett, hogy III/III-as ügynök, amivel nem lenne baj. A baj azzal van, hogy eltaposnak mindent ami Magyar.

DJ BOBO 2009.04.24. 12:13:21

D-lord és Milánka!

Ez akkor most mi itt a Jeszi iwiw oldalán?

Ő egy olyan zsidó akinek ők a kedvencei:

iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=26275671&userID=46677

kacsa! 2009.04.24. 12:15:11

Én csak annyit mondok, hogy meg a FlashFXP és töltök. Amúgymeg egy hányadék rablóbanda az egész bagázs, de ki lepődik még meg az ilyesmin :\

MasterMason 2009.04.24. 12:17:19

@DJ BOBO: Félrevezetés. Tudod már csak "respektből" is kifizeti a Lumnitzer Csabi az átalányt, amely által elsikkasztják a többiek pénzét. Pont ugyan olyan ez is...

S.O.A. 2009.04.24. 12:20:53

most tényleg bele akartok menni ebbe a ki-zsidó-ki-nem játékba? ha minden reggel református templomba járna az összes, akkor az változtatna valamin?
én felőlem ha nagyon píszí vélemyényt akartok, akkor visszavonom a zsidó jelzőt, de ez az ég világon nem változtat semmin (főleg a kifogásolt gazdasági bűncselekményt elkövető szervezet VALÓDI (nem kirakat) vezetőinek vallási hovatartozán...)

DJ BOBO 2009.04.24. 12:21:34

D-Lord!

Zsidózni ebben az ügyben az a félrevezetés.
Miért, csak a magyar nemzetiségű magyar állampolgárokkal fizettetik ki a Mahaszmatricát?

Hagyjuk már ezt.

Jeszi kedvence Horthy és Pinochet...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 12:22:33

@DJ BOBO: hogy lehet Horthy és sárközi egyszerre kedvenc?
és Horthy kik között van?
(Antall meg egy nulla)

mrgumby1 2009.04.24. 12:24:09

@MaCS_70: na drága. ezt a sok buziságot amit írsz, tán te sem hiszed el. a gyakorlatban ez úgy néz ki hogy jön egy mahaszos főfasz pár fakabáttal, ránéznek a kiírt cdre, van matrica nincs matrica, csókolom.

kurvára le se szarják, hogy amik rajta vannak számok, azokat te kiválogattad a rendes eredeti lemezeidről, letöltötted, vagy kisfaszom tudja. ha viszont nem vizsgálják, akkor igenis hozzájárulnak a kalózmásolatok legalizálásához, jogszerűtlenül.

de. ha megveszem a bazukakiller cdjét, eredetibe boltba, számlával, tehát kifizetem a jogdíjat, akkor utána ha én arról másolatot csinálok legálisan, ugye saját célra magamnak, nekem, ez a legális, amit emlegetsz, akkor mégegyszer ki kell csengetnem a jogdíjat ugyebár. csak azért mert a legális zenéimet nem 9000 cdn akarom hurcolni, hanem csak a legjobbakat, mondjuk 50-en.

tehát ezért a bazukakillernek kétszer annyi zseton jár, ez teljesen magátol értetődik, ugye?

az ellenőrzés: a mahaszos főfasz részvétele a hatósági eljárásban súlyosan törvénysértő, mert ilyenben senki nem vehet részt, aki az ügyben maga is érdekelt. tehát ha mondjuk ellopják a pénztárcádat, akkor megteheted a feljelentést, de nem járkálhatsz két rendőrrel a hónod alatt, és csöngethetsz be a szomszédhoz hogy ő volt az szerintem csókolom, de főleg nem kérheted meg a rendőrbácsikat, hogy tartsák már lefogva a szomszédot, amíg te belenézel a pénztárcjába, hogy megnézd hogy benne van-e a te ellopott huszezresed.

a szervezet további nagyformátumú alakjairól, és eélépzeléseiről most nem fejteném ki szintén lesujtó véleményem, ami kb egyezik az ország lakosságának 99,9%-val.

f.m.j. 2009.04.24. 12:25:19

@Silent Bob: nyilvános jelyen nem, mondom, főleg ha pénzed is lenne belőle

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.04.24. 12:25:36

@D - Lord: (komolyan kérdezem) Ezeknek az embereknek mi köze van az eltünt fiatalokhoz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 12:26:05

@DJ BOBO: sárközi pont ellentétes Horthyval, szegéyn jeszi még nem jött rá

S.O.A. 2009.04.24. 12:30:34

@mrgumby1: "a szervezet további nagyformátumú alakjairól, és eélépzeléseiről most nem fejteném ki szintén lesujtó véleményem, ami kb egyezik az ország lakosságának 99,9%-val. "

... és itt most arról megy a vita, hogy zsidók-e, mert az számít!

Amúgy meg ha egy szórakozó hely tele van sztojka-félékkel (DJ BOBO, itt most bűnözőket említek meg, nem cigányozok, mielőtt ismét oknyomozásba kezdenél), és ott a razziázó rendőrök a körözött személyek meg a narkó helyett azt vizsgálják, hogy van-e matrica a CD-n, akkor elfelejthetik részemről a kultúrált együttműködést (még akkor is, ha ezért pofánbasznak/bevisznek)...

herut 2009.04.24. 12:30:38

@Milánka84: Te nem "kőrocker" vagy kisfiú,hanem valami más,vagy az is!A Lánchíd rádiós nem lehet zsidó,de ha az volna (nem az!!!!) akkor sem érthető a seggfej dumád kis csikó! Mi ez? Hungarista discosok fóruma? Eltévesztetted a házszámot!
Egyébként meg le sem ejt benneteket a Jeszenszky gyerek.Azt csinál , amit csak akar.

f.m.j. 2009.04.24. 12:31:15

@D - Lord: Nem tudom biztosan, de talán félreérthető voltam (a reagálásodból úgy tűnt) én pont hogy tényleg bátornak tartalak, hogy nekik mentél, és pont ilyen maffia módszerekre gondoltam, amivel esetleg jobb belátásra bírnak... Vigyázz magadra :)
Egyébként honnan vannak az infóid? (Nem vagyok KGB-s, se zsidó, se 3/3-as, csak egy szimpla felháborodott magyar érdeklődő, de már félek...

wasabii (törölt) 2009.04.24. 12:33:41

Tetszik a mostani égésük, meg a videói is. Azt nem értem csak, hogy miért kellett a végén zsidózni? Anélkül a 10 másodperc nélkül egy korrekt szakmai összefoglalás lenne, így nem lehet teljesen komolyan venni. Nem ártana a narrációt is lecserélni egy komolyabb hangzású, tárgyilagosabb orgánumú hangra. Így kicsit összecsapott.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.04.24. 12:33:58

Az a vicces, hogy akit mondott a D - Lord, Rács Balázst, találtam vele egy interjút amiben már csak a válaszai alapján (fogalmazás, illetve ahogy lejön valamennyi a jelleméből) simán eltudom képzelni azokat amiket állít mondjuk a fenyegetésekről vagy az eltünésekről ...
itt a cikk : www.soundhead.hu/portal/index.php/Irasok/Interjuk/Racs-Balazs-Fame-Promotion-interju.html

f.m.j. 2009.04.24. 12:35:53

@herut: én meg simán el tudom képzelni, hogy egy Lánchíd rádiós is lehet zsidó... sőt, hóógyne, amikor egy Jobbikhoz közel álló ideológus is lehetett III/III-as ügynök.... jól össze vannak itt tudatosan keverve a dolgok, de asszem én kiszállok, mert komolyan felötlött bennem, hogy lenyomoznak, és falhoz állítanak itt pár kommentelővel egyetemben, és tarkón lőnek... pedig én nem is szoktam "zsidózni"

mrgumby1 2009.04.24. 12:36:38

@Milánka84: zsidók! a táltosom mondta. ez lényeges szempont, mindjárt kideríti a zsidómérője biztosra, hogy balra vagy jobbra leng és akkor kialakítom én is az álláspontom. ha esetleg nem zsidók, hanem rendes magyarok, akkor persze bocsánat, éljenek a matricák.

felician 2009.04.24. 12:38:37

@Az EREDETI: "otthon, bazmeg, ikszelünk az evertonnal" :)) váhháháhá, muhaha!

S.O.A. 2009.04.24. 12:48:07

@herut: nagyon szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre, ha nem értettél valamit a "seggfej dumámból". Amúgy ez itt a vastagbőr blog, hungarista diszkósokról én nem nagyon tudok, de ha vannak is, eddig nem jelezték... talán mert nem érzik fontosnak.
Mindenesetre: az én legfontosabb kérdésem, hogy miért kell egy díjat négszer kifizetni??? ezzel próbálj meg érdemben vitatkozni, mert az, hogy megragadtál az egy darab zsidó jelzőnél és itt zokogsz... hát nem igazán tartozik a tárgyhoz. De a Lánchíd rádiós barátodtól is nyugodtan megkérdezhetnéd ezt, illetve szólhatnál neki, hogy ugyan mutasson már valami elszámolást a beszedett jogdíjakról, és mondjuk ezzel kampányoljon a helyes zenehasználat mellett, ne a szájbabaszott matricáival...

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.04.24. 12:49:00

2010-ben DJ Jeszy (is) révbe fog érni a Fidesz-el, már alig várja. Mondjuk az MDF-el stilusosabb lett volna, a papa nyomdokai mentén, de hát ugye a fater is összerúgta a velük a port anno és Vitya által lett végül washingtoni nagykövet 98-tól. Sok viz lefolyt azóta a Dunán. Nem is nagyon emlékszik már DJ Jeszy erre az 1994-es interjúra, amit 22 éves ifjú titánként adott:
www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20080917-212903&id2=elso&idl=
Igy vélekedett Nyitrai pártjáról, mostani nagy szövetségeséről anno: "A Fidesz olyan fiatalok gyülekezete, akik a V betûre formált ujjaikon kívül még semmit sem mutattak fel, vezetõik nagy részében apáik vére folyik – amúgy politikai értelemben is…”Nagyot fordult azóta a világ. A V-betűs fiúk vére már nem olyan savanykás izű, Zsolti is belátta, hogy 37 évesen már ne legyen finnyás az ember fia.
index.hu/kultur/showbiz/djnyit090127/
Sebaj. Legalább az elvtársak után is lesz majd mit posztolni...

Videók:
DJ Jeszy és Spiegelhalter jövendő törvényformálók az MTV Swung cimű műsorában:
www.mtv.co.hu/tvbox.aspx?mediaid=42320

Ebben DJ Jeszy elmondja a frankót Musinger Ágnesel és a kis barátaival együtt( a link működik, csak valaki vicces a zindexnél):
index.hu/video/2009/04/01/hiba/

A mutyi él és élni fog!

S.O.A. 2009.04.24. 12:53:11

@BTM: te mekkora izé... kis csikó vagy! :))

Vincent71 2009.04.24. 12:56:42

Na most néhány adat, tény, és ezzel kapcsolatos KÉRDÉSEK.

1. Magyarországon a letöltés és a letöltött zenei anyag birtoklása/hallgatása nem illegális! A jogdíjakat ugyanis megfizetem a hordozók árába építve. (nem is keveset ugye) Nyilvános bemutatása nyilván nem "legális", hiszen a jogok csak a saját szűkebb körű felhasználásra értendő.

2. Ha megveszem eredetiben az anyagot, ugyanezek vonatkoznak rá. Hallgathatom, akár másolhatom is. (ráadásul ilyenkor dupla a jogdíj ugye, hiszen az eredetileg megvet anyag után is, és a másolt hrdozó után is fizetek jogdíjat.

Miért is éri meg nekem megvenni?

Persze - abszolut igaz, megtisztelem az előadót, értékelem az EREDETI minőséget, értékelem a hozzáadott javakat. (ha vannak persze). Ez rendben is van.

Menjünk tovább.

MINDEN szórakozóhely - ahol akár csak rádió/tv szól csak - fizet a zenék NYILVÁNOS BEMUTATÁSÁÉRT jogdíjat. Ez rendben is van, hiszen a rádiót otthon hallgathatom, a cd-ket otthon hallgathatom, de ha "bemutatom, szórakoztatom" a vendégeimet, az nekem jó (lehet). Mondom, ez oké is. Az a szórakozóhely ráadásul, amelyik úgymond DISZKÓT (nyilvános zenei szórakoztatóestet) tart, többet is fizet, illetve felsőbb jogdíj kategóriába esik, mert ezért vagy belépőzik, vagy anyagi haszna lehet abból, hogy jó zenére gyűlik a nép.
Teljesen oké, senki nem sír érte - bár kurva drága ez a havi átalány is.

Namost.

x., Ha én mint dj-akárki-zenerakosgató-stb cédéket csereberélek a helyen szombat este... Ha eredeti anyagaim vannak senki nem háborgat, a pufidzsekis vpop-mahaszkommandó nem birizgál. Hiszen az eredeti anyag jogdíjában nincs ugyan benne a NYILVÁNOS BEMUTATÁS, de a hely ezt megfizeti.

y., Viszont, ha én másolt cd-ket/stb.-ket pakolgatok szombat este mint dj-akárki-zenerakosgató, JÓL MEGBÜNTETNEK.

PEDIG. A másolat után is fizetek jogdíjat! nem is keveset, persze ez most ényegtelen.
SZÓVAL A MÁSOLAT UTÁN IS FIZETEK JOGDÍJAT A HORDOZÓ ÁRÁBAN!
A nyilvános bemutatásért nyilván nem, de ezt meg a SZÓRAKOZÓHELY KIFIZETI!.

Kérdésem:
MI ITT A PROBLÉMA? MIÉRT törvénytelen/szabályszegő az egyik verzió (y) és miért nem az a mási (x)?
Ha az egyik törvényes (x), miért nem az a másik (y)?


Mert ez így ebben a formában SZÍNTISZTA LEHÚZÁS a jeszenszky-féle djmahaszmaffia részéről, akárhogy is nézem.

Kérem, aki tud válaszoljon.

glugi 2009.04.24. 13:22:34

@Vincent71: mert (y) esetben az üreskazetta-jogdíj csak arra vonatkozik, hogy te szabadon lemásold magáncélra(többszörözd, mint a letöltésnél), ami még közvetve sem szolgálhatja a jövedelemszerzést. Ez a különbség.

derelyegrádi szellem 2009.04.24. 13:25:54

Ne tagadjuk, van benne ötlet, elég jól kitalálták ezt (ennyit a Jeszenszkyből ki se nézek, az hülye az ilyenhez, ebben az ügyben ő az, aki az arcot adja).

De hát akármennyire van benne ötlet (meg pofátlanság is), ezt a politika hathatós támogatása nélkül nem csinálhatnák.

Annak hiányában kiderülést követő napon már azt kérdeznék a Zsoltitól:

"azt tííged mán miért is hoztak-e be, hinárhajú kistesóm?"

glugi 2009.04.24. 13:30:07

@glugi: még annyit, hogy ez a hordozókba beépített jogdíj is csak akkor "véd meg" és ad neked magáncélú felhasználásra jogot, ha az adott zeneszámot nem p2p rendszerben szerezted be, mert a feltöltés(jogosulatlan terjesztés)illegális, mint tudjuk.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.04.24. 13:33:18

A Magyar Lemezlovas Szövetség (ex)alelnökéről is emlékezzünk meg:
www.youtube.com/watch?v=ukRmi_L_5Mg
www.youtube.com/watch?v=l_QhX2vtaWo

vesd össze:
index.hu/velemeny/olvir/dj090107/
( DJ Jeszy tollából - elvileg :-P)

derelyegrádi szellem 2009.04.24. 13:39:26

@BTM:

meg a korosabbak kedvéért "Erzsikéről" is:

- Erzsike, téged miért hívnak Dizsikének?
- Mert sokat jártam dizsibe..
- Az a diszkó?
- Nem, az a lemezlovasklub..

:-)

MasterMason 2009.04.24. 13:39:27


@bigC: Mi köze hozzá? 2006 februárban eltörölték a kötelező jellegű DJ vizsgát, 2006 február 11.-én eltűnt a 17 éves fiú a Strehó Gergö. Aztán a másik fiú a 24 éves Rajnay Zoltán, halántékon ütötték, aztán eltörték a nyakát, ugyanis el volt törve a nyelő csontja is. A rendőrség ráfogta, hogy baleset történt. Aztán elterjedt a pletyka, hogy szervkereskedők vadászgatnak a fiatalokra. Erre a bárány feladott egy egész oldalas hirdetést a blikk-ben, hogy nincs szervkereskedelem, hanem a jó lemezlovas nem csak szórakoztat, hanem NEVEL IS! Válaszul arra az eseményemre, hogy eltűnt egy fiú, egy másiknak meg eltörték a nyakát!
Biztos véletlen. Na ezek után jöttem volna én, megmérgeztek mint egy kutyát, aztán titkosszolgálati eszközökkel megmutatták nekem, hogy ők gyilkolták meg ezeket a fiatalokat.
Rávezettek arra, hogy ez a III/III-as ügynökhálózat, véletlen III/III-3 a Disco’s Hit telefonszámra, véletlen ötágú csillag van a hátukon, és véletlen a Hit szó azt jelenti többek között, hogy gyilkosság.
www.youtube.com/watch?v=-XkJYxAY_uM

Nézd meg ezt a videót.
Ez nem játék srácok, nagyon bajok vannak.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.24. 13:42:41

Most nekem ez a mondat is sántít pl:

"A világ a letöltés-másolás, az írott lemezek felé megy, rengeteg a zene, az újabbak gyorsan jönnek, naprakésznek kell lenni, mindent gyorsan le kell tölteni és játszani kell."

Én szótáram szerint valami olyasmit jelent, hogy a DJk kalóz, vagy fizetős oldalakról szednek le olyan muzsikát, amiket máshonnan nem tudnak beszerezni. (Még nem elérhető a magyar boltokban.)

Ez okés, de hogy jön a képbe itt a "biztonsági másolat-lejátszási engedély"?
Nem csak az lehet lehet biztonsági másolat, aminek az eredetijét kézből kézbe tudom adni/mutogatni?

Vagy alapjában félreértés van a kommentekben, és tényleg az online-töltögetéseket(fizetős-ingyenes) legalizálják itt,

Vagy pedig a sz.rnak egy pofon az egész. Lásd a kiinduló okot feljebb: Nem lehet biztonsági másolatom egy olyan szoftverről, amihez a kereskedelem "nem elég naprakész", nem tudom beszerezni.

Vagy pedig én vagyok eltévedve, de akkor vki legyen olyjó, h kisupportol.

MasterMason 2009.04.24. 13:50:28

@fmj:
"Egyébként honnan vannak az infóid?"

Sajnos nem a kisujjamból szoptam ki! Rávezettek, megmutatták nekem, hogy ők voltak. Levadászták a fiatalokat Bárányék a vizsga eltörlése után, sokáig nem tudtam, hogy ez volt az indíték, azt hittem szórakozásból vadászgatnak. Ugye ha kiáll valaki egy ilyen történettel, benne van a pakliban, hogy nem hisznek neki. Mert az emberrel, amíg nem történik meg egy ilyen esemény, addig el sem meri képzelni, hogy ilyen megtörténhet. Bármennyire szörnyű ez a valóság.

glugi 2009.04.24. 13:57:56

@piringer: biztonsági másolata a szoftvernek van, zenénél nevezzük ezt másolati példánynak, de egyébként nem lényeges, ami viszont igen: így van, az eredetiről zenei cd-ről másolatot csak az készíthet, akinek az eredeti a tulajdonában van és csak magáncélra, haszonszerzés kizárt. Ebből következik: attól, hogy lemásolja/letölti/akármi, még nem lesz engedélye, hogy lejátssza azt. Erre apellálnak ők, hogy nyugodtan töltsd csak a sok mp3-at, majd mi adunk neked tagdíjért meg átalányért szuper matricát. Ötödik elem jut eszembe: Lilou, világjegy!

MaCS_70 2009.04.24. 14:24:46

@glugi:

Halihó!

Zenei CD-ről saját nonprofit célra szerintem nem csak a saját eredeti példányomról készíthetek -- éppen aez sokak bánata, hogy az Szjt. szerint a letöltés is legális.

Üdv: MaCS

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.24. 14:27:44

Jó, és ha beelenőriz egy ilyen mahasz ellenőr-rendőr kombó, és ott kapnak a matricás wma kalózöblös CDvel, akkor az ellenőr bólogat, és fel is adja helyettem a csekket, amit a rendőri feljelentés alapján kapok?
Vagy azt is én fizetem?
De akkor minek az a matrica?

glugi 2009.04.24. 14:39:48

@MaCS_70: Letöltés=magáncélú másolás(szabad felhasználás), nem is állítottam mást. Ugyanakkor mindvégig figyelemmel kell lenni az Szjt. 33. § 2. bek.-re, ami többek közt kimondja, hogy csak annyiban megengedett a szabad felhasználás, amennyiben nem károsítja a szerző jogos érdekeit. Tehát a tömeges másolás nem megengedett. 1, esetleg 2 másolat az elfogadott a gyakorlatban.
Az meg, hogy a bánatuk, hát teszek rá, ott az üreskazetta-díj, a tv. megengedi, fogják be.

glugi 2009.04.24. 14:44:43

@piringer: Mikor kapnak el? Otthon magányodban vagy nyilvános előadás közben? Előbbi esetben rendben van, saját magad szórakoztatására letöltötted és nem szolgált jövedelemszerzést, arra jó a matrica.
Utóbbi esetben, ha te játszod a szórakozóhelyen és még pénzt is kapsz érte, akkor az még bűncselekmény is. Nem érdekes, hogy az üzemeltető egyébként fizetett-e jogdíjat a lejátszott dalok után.
Viszont: ha az öbölből szerezted be és rád tudják bizonyítani, akkor végképp semmire nem jó, mert jogsértést követtél el.

reKorrekt 2009.04.24. 14:56:31

@glugi: bizonyítsa be hogy vissza is osztottam, nem csak letöltöttem. Ez ilyen canga...

mVik 2009.04.24. 15:06:06

Nagyon elgondolkodtató ez a szabályozás...
Tegyük fel dj vagyok. Van egy új sláger, játszani akarom, mert most az a menő. Csak külföldről lehet beszerezni, letöltöm ezért legálisan (vagy illegálba, ez most tökmindegy). Ott van a gépemen az mp3, de hát azt még ki kell írni. Elviszem a cd-t a dizsibe, kijön a vpop, és megvág, mert nincs matrica a CD-n, pedig a jogdíjat kifizettem vásárláskor! Ez korrekt modell?
Másik verzió, kiírom CD-re, csinálok egy excel tracklistát, elküldöm Jeszinek. Jogdíjat már nem kell fizetnem, mert legálisan szereztem be! Benne van a szabályozásban, akkor ingyen kapom a matricát! Visszaigazolják, kipostázzák a gondolom sorszámozott matricát, felnyalom a tokra(!!!), és játszhatom is! Gondolom a MAHASZ nagyon fog sietni az ingyen matrica kiadásával, eltelik pár hét, nap, le is cseng a sláger...Hány dj van Mo-on? mekkora kapacitás kéne ahhoz, hogy mindet kiszolgálják matricákkal? Nyilvánvaló, hogy mindenkit rá akarnak kényszeríteni az éves átalánydíj befizetésére! Majd a jogászok megmondják, hogy ez milyen bűncselekményt merít ki!

mVik 2009.04.24. 15:13:51

Ja és lényeg: az ellenőrzéskor nem érdekli őket más, csak hogy meg van-e a matrica! Leszarják honnan szerezted be a zenét, milyen akár legális módon, matrica legyen, ez a lényeg, különben jön a bünti!
Ez magában is hordozza pofonegyszerű megoldást: ingyenes helyről letöltesz 100 CD-nyi ingyenes zenét. Tarcklista megy Jeszinek, pár héten belül kapsz 100 ingyen(!!!) matricát. Nyilván értelmes verzióban, minden matrica saját tracklisthez tartozik. De kérdem én, melyik rendőr fogja végighallgatni a CD-ket, vagy fogja hallás után beazonosítani, hogy tényleg az van-e rajta???
Ennyi. Van 100 matricás CD-tokod ingyen! Azt már mindenki kitalálhatja saját maga, hogyan cigánykodja be a valóban használt korongokat a 100 "fedő" korong közé...
Jeszenszky meg fuldokolhat a saját maga gerjesztette szennyben...

glugi 2009.04.24. 15:15:31

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]: Persze, a gyakorlat azért más:)
mVik: Amit a vásárláskor fizettél ki jogdíjat, abból nem következik az, hogy le is játszhatod. Erre találták ki ők, hogy semmi gond, befizeted az átalányt és "le vagy védve". Véleményem szerint eleve törvénysértő a működésük: többen vannak ugyanarra, amikor nem lehetne, átalánydíjat szednek(kedvezmény a tagoknak, muhaha), pedig egyesület, meg aztán a pénzek elosztása...van pár tényállás. Ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet az egyesületek felett egyébként.

mVik 2009.04.24. 15:16:51

Ja, és egy valamit is magára adó dj nem a netről leszedett track-ekkel bűvészkedik, hanem amit tud megvesz mindent eredetiben, és nem szaros CD-n, hanem bakeliten!!!
Itt nem csak a miller, sztárdj-kre kell gondolni, a kisebb arcok is megteszik, mert amit csinálnak, korrekten, tisztességesen, és mindemellett minőségileg akarják csinálni!

magyar állampolgár 2009.04.24. 15:19:15

Látom itt is téma ez a hazug kis pöcs. Szomorú, hogy nem történik semmi. Hiába minden.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.24. 15:21:48

OFF:
@D - Lord:
Kettős gyilkosság sz*ros évi 30 millióért? Túl sok tévét nézel.
Rács Balázs viszont tuti könyékig sáros.
www.soundhead.hu/portal/index.php/Irasok/Interjuk/Racs-Balazs-Fame-Promotion-interju.html
Megkérdezi valami nulla riporter egy nulla honlapon, egy PR cikkben, hogy mizu, erre egyből azzal kezdi, hogy ő kérem nem is, meg ott se volt, meg az nem úgy van, és különben sem annyi.
A klubok a partidrogokról szólnak, és ezek az arcok szerveznek gyakorlatilag minden bulit. (Mármint a Fame Promotion-féle brigád)
Innentől szabad képzettársítás, hogy hogyan kerülnek a képbe a Stecura-féle arcok.
De ez egy tök más történet, a Jeszy típusú senkik itt nem számítanak, csak a zene miatt belekeveredtek. Simlis a simlissel.

Vincent71 2009.04.24. 15:25:47

@glugi: Igen ez így van, megánszemélynél.

De! Írtam, hogy a szórakozóhely megfizeti a jogot a bemutatásra, és ezzel kapcsolatos haszonszerzésre! (diszkó pl)

És konkrétan tudom, ahol ismerős vagyok, ott a jogdíjfizetés hanglemezekre, számítógépes hanganyagokra vonatkozik, amibe ánblokk beletartozik minden, met a konkrét helyen pl. számítógép zenél mp3-akról, jó drága átalányfizetős kategóriában.

Akkor ha én mint kvázi zenerakosgató szombat este váltogatom a zenéket a hangulatnak megfelelően, hol követek el szabályszegést???

Amiket írtál pedig, még ha igazak is, nem kéne valahogy bizonyítani? Nincs ártatlanság vélelme, bizonyítási kényszer? hm?

magyar állampolgár 2009.04.24. 15:26:39

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Kurva nagy tévedésben vagy. Rohadtul nem éri meg nekik a droggal foglalkozni. 700 azaz hetesszáz forint egy üveg sör és nem egy rekesszel adnak el egy este! Hülyére keresik magukat a piával és a belépővel, nem fogják kockáztatni a drogok miatt az egész üzletet.

Vincent71 2009.04.24. 15:42:05

@glugi: glugi 2009.04.24. 13:22:34
@Vincent71: mert (y) esetben az üreskazetta-jogdíj csak arra vonatkozik, hogy te szabadon lemásold magáncélra(többszörözd, mint a letöltésnél), ami még közvetve sem szolgálhatja a jövedelemszerzést. Ez a különbség.


Még annyit ehhez, hogy bizony az eredeti cd jogdíjában sincs benne az, hogy - akárcsak közvetve is - szolgálhatja a jövedelemszerzést!!

Ugye, "fúrótornyok, autóbuszok, stb., nyilvános bemutatás"...

És ennek ellenére mégis szabályos ha egy dj eredeti lemezekkel zenél?

Akkor marad az eredeti kérdésem, miért szabályos az egyik és miért nem az a másik, vagy ha szabályos az egyik miért nem az a másik?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 15:54:43

@Milánka84:

Ezt a Tagadás című posztnál kellene kifejtened, oda jobban illik.:P Amúgy egy nyilvánvaló rablóbandát miért nem lehet egyszerűen rablóbandának hívni? A zsidózással csak támadási felületet adsz másoknak, akik erre érzékenyek. (Én is lehetnék, de most nincs kedvem.:P)

MasterMason 2009.04.24. 15:58:56

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
"Kettős gyilkosság sz*ros évi 30 millióért?
Rács Balázs viszont tuti könyékig sáros."

Plusz a vizsgadíj a tanfolyam és a Mahaszon keresztül zajló sikkasztás...Nem mindegy, hogy mennyiért öltek, ha embert öltek?

MasterMason 2009.04.24. 16:00:49

Még mielőtt bárki félreértene:
Ha a videó végén halható mondatot Feldmayer Péter elmondhatja akkor én meg belerakhatóm a videóba, ha én ezért rasszista vagyok akkor Feldmayer Péter a Mazsihisz elnöke is rasszista, hiszen ezt ő mondta! Szóval majd akkor vádoljon engem bárki a rasszizmus vádjával, ha Feldmayer Pétert a Mazsihisz elnökét is ezzel vádolják meg. Mert nem értem, ha egy zsidó ember mondatát beleteszem egy videóba, akkor azzal fasiszta vagyok?!

MasterMason 2009.04.24. 16:02:47

@magyar állampolgár:
"Kurva nagy tévedésben vagy. Rohadtul nem éri meg nekik a droggal foglalkozni. "

Jártál te már ezen a helyen? Csak kérdem? Menjél le, a wc-ben árulják a drogokat, ami nem érdekelne, ha nem lennének köztük kiskoruak.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.04.24. 16:05:01

"A Náksi-Brunner, Spigiboy,Hamvai P.G, DJ Flower,DJ Jeszy stb.. az neked zsidó nevek?"

Nekem nem. Nálam ezek a nevek egyenlőt jelentenek a színvonaltalan fosrakással. Sőt kérdezhetné a laikus: "Kik ezek a köcsögök?"..és valóban kik ezek? Mert számomra senkik, és nem zenészek....

magyar állampolgár 2009.04.24. 16:07:21

@D - Lord: Igen jártam. Mindenhol árulnak cuccot, nem csak ezeken a helyeken. Én csak azt mondtam, hogy sokkal-sokkal többet kaszálnak a piával és a belépővel, ezért nem éri meg kockáztatniuk a drog miatt.

Véraláfutás 2009.04.24. 16:29:49

Az ilyen mutatványra kell próbapert csinálni., mert rengeteg itt az ellentmondás...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 17:24:37

@Véraláfutás:

Ja, egy feljelenést csalás ügyében simán megérne ...

MasterMason 2009.04.24. 17:39:14

@zero:
"Ja, egy feljelenést csalás ügyében simán megérne"

Kell 3 ember, 3 bátor ember aki szépen el tudja mondani amit én a videóban és az egyéb tényeket, együtt kell bemennünk feljelentést tenni. Ha egyedül megyek, akkor nem fognak csinálni semmit, azt mondják majd, a többieknek miért jó úgy ahogy van. Egyedül nem tudok mit csinálni, kell még legalább 2 bátor ember. Csak a csalás ügyében kell feljelentést tenni, ugyanis a többiről már tettem. Sőt ombudsmantól van iratom, már ott is jártam és egy katonai ügyészségi vizsgálatot követeleltem az eltünések ügyében, ha gondolod lefényképezem a papirt és felrakom, megmutatom neked.

Szóval a csalásra kéne réfeküdni, de ehhez kell még két producer rajtam kivül! Még saját kiadom is van! Én is producer vagyok, illetve lettem, pár honapja csinálom, szóval nem vagyok a világ legjobb producere de biztos érted, most nem az a lényeg.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.04.24. 19:14:46

kulcsszavakban a szilys reagálás:

szembeköpő, jelentős kiegészítésével, sajnálatos módon, nem szándékos jogosulatlan, engedély nélkül közölve, súlyos csúsztatás, gyűlöletkampányát, kéjes örömmámorban, droidhadsereg, rácuppanva, legalja-szánalmas kategória, kaja be, álszent farizeusként, jeszenszky zsolt szamárszex

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.04.24. 19:23:04

Amúgy bennfentes információim szerint Jeszenszky Zsó'ti legkedvencebb barátját szintén Zsó'tinak hívják, a nevét nem merem ideírni, de az a fakutyázós, patásördögös gréczyzsóti az!

Csak leírtam, tök jó!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 19:33:09

@D - Lord:

Szólj ha borul a bili, szeretném közvetíteni ... sok sikert!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 20:50:02

@Félkupica_Fehér_Főnök: mondom én, ennyit a Horthyról a példaképei között :) a sárközi inkább előrébb van.
szerencsétlen egy hülye ez a jeszenszki. azt hiszi lehet mindenkinek puncsolni

Let it ... · http://intuicio.blog.hu 2009.04.24. 21:26:32

Jé ez a Zsolti micsoda egy érdekes alkat...szal olyan déli népcsoporthoz tartozónak néz ki...jöhet neki a sírás-rívás, meg hamu meg a szaggatás...Neki befellegzett.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:28:39

@L...:

Mert a déli népcsoporthoz tartozók mind ilyenek...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:58:15

@L...:

Ennek alapján kezdhetem is szórni magamra a hamut, bár a ruháimat sajnálnám.:P

2009.04.24. 22:08:38

@Mj: miért, te is plagizálsz? :D

2009.04.24. 22:12:51

Mondjuk Zsoltiból, ami a fotón látszik, jó teste van!:) De ó jaj, a pasiknál is állandó, hogy ész és külcsín szorzata..Ráadásul a tekintete épp olyan bamba, mint az apjának...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:55:13

@Letícia:

A bűnöm az, hogy déli típus vagyok.:P

2009.04.24. 22:58:47

@Mj: oszt az miért bűn? Nem vagy sótlan északi! :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 23:04:32

@Letícia:

De nem ám, inkább temperamentumos, szangvinikus déli.:P Amúgy eredetileg @L...:-nek erre a kommentjére asszociáltam.:P

MasterMason 2009.04.25. 04:24:33

@zero:
Megteszem ami tölem telik, idáig is megtettem. Azt kell mondjam, emberből faragtak téged! Egyetlen baj van, hogy kevés ilyen ember van. Én ezért nagyon hálás vagyok neked! Egy életre leköteleztél! Ilyen modon nem sok ember állna ki értem. Én már tudom milyen az, odaállni valakiért. Én is megtettem, és nem csak magamért, a lelkiismeretemért. Ha mást nem is tudtam tenni, legalább elmondtam mindenkinek. Akkor is, ha sokan nem hisznek nekem a két srác ügyében. Sajnos vesztettem a Zoli és Gergő ügyében, de legalább megprobáltam. Mindent megtettem annak érdekében, hogy felelősségre vonás legyen. A végletekig elmentem, MIT TEHETNÉK MÉG? Mindent elvesztettem.
Nagyon sokba került, és nem csak anyagi értelemben. Azt hittem sikerül majd embernek maradnom. De állatok között, állatnak kell lenni.
Egyetlen álmom van az életben, és az az, hogy legyen egy valódi rendszerváltás, és utána azon menjenek keresztül Bárányék és társai amin nekem kellett. Nem vagyok rosszindulatú ember, de ha van isten az égben amiben én már nem hiszek. Akkor ugy veszi majd el ezeknek az embereknek a a gyerekét, hogy papirt kapjanak majd róla, hogy meggyilkolták, és ember ne legyen aki vizsgálatot inditson. Úgy mérgezzék meg a parazitát, ahogy engem, ugy tegyék tönkre a családját, ahogy az enyémet, ugy tegyék tönkre az életét, ahogy az enyémet. Tudom, hogy ez bosszú vágy, de vannak dolgok az életben amit soha nem bocsát meg az ember, és ez az amit velem tettek ezek az emberek. Azt vették el tölem, amit embertől nem lehet és szabad elvenni, mert tilos. Elvették az életemet.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.04.25. 09:14:01

DJ Jeszy interjú 2009.01.14. (még a lavina előttről):
konzervatorium.blog.hu/2009/01/14/interju_jeszenszky_zsolttal?token=75d2ac49477e1080b8a479bc4587f460

"K: Ha egy DJ azt skandáltatja a tömeggel, hogy ,,Szopjon le!", ,,Ki a fasz az az Alíz?", illetve azt üvölti a mikrofonba a közönségére célozva, hogy ,,Táncoljatok parasztok", az a DJ alkalmas-e arra Ön szerint, hogy részt vegyen oktatóként, szervezőként, vagy a lebonyolító szervezet elnökségi tagjaként az Ön által célul kitűzött erkölcsi-szakmai hozzáállás elterjesztésében? Alkalmas-e Ön szerint a fent említett stílusú DJ, hogy részt vegyen egy, az ifjúság erkölcsi nevelésének segítését is célzó szervezet munkájában?

J.Zs:Kezdünk egyre erősebben a demagógia és az olcsó populizmus talajára tévedni, s az olcsó népszerűség hajhászásában így Ön semmiben sem különbözik épp az Ön által kifogásolt személytől."

Ezt meg a 2010-es választásokhoz:
www.fn.hu/belfold/20050825/politikusgyerek_nem_esik_messze/

„Persze, folyamatosan fölmerült bennem is, hogy esetleg politikai szerepet vállaljak, de valahogy úgy alakult az életem, hogy nem kellettem a politikának, és igazából ő sem nekem. Erre a mai tudásom alapján azt mondhatom, jó is, hiszen más dolgokban vehettem részt, amelyekkel aktív politizálás mellett biztosan nem tudtam volna foglalkozni. De nem zártam még ki, hogy egyszer eljöhet a politikai szereplés ideje is" – hangsúlyozta Jeszenszky Zsolt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.25. 10:05:37

@D - Lord: az mondtad, h Zoli és Gergő halálát titkosszolgálati módszerekkel beismerték, hogy ők tették.
ezt mit jelentsen?

tudi 2009.04.25. 11:14:38

@BTM: Na ezért utálom én bárányt meg ezt a hamvai köcsögöt, engem ez a fajta tahóság nagyon tud dühíteni, az meg, hogy erre mások örjöngenek, az saját szellemi színvonalukat mínősíti.
Ez nem más mint egy törvényileg támogatott maffia.

Endoril · http://musicisforrichpeople.blogspot.com/ 2009.04.25. 21:26:04

Erről nekem csak annyi a véleményem, hogy én is producer vagyok, igaz még most kezdek belejönni (májusban jön ki egy remixem egy maxin, igaz Franciaország és környékén), de egyszerűen ha erre a brigádra gondolok, elmegy a kedvem az egésztől... Most ez normális? Elvileg a zenészekért vannak, de komolyan, ennyi sarcoltatás, ennyi hátba döfés, ennyi mellébeszélés és csalás láttán kinek van kedve anélkül játszani itthon, hogy be ne nyalna valakinek? Legalább van valami, amit imádok csinálni, de ezekre gondolva felfordul a gyomrom...

magyar állampolgár 2009.04.27. 16:35:59

@tesz-vesz: Azt jelenti, hogy D-Lord orvosi kezelésre szorul, ha még nem tűnt volna fel. :D

djtaki 2009.12.05. 09:53:27

Jajjaj! Látom nagy a baj! Ha lenne bennetek egy kis értelem, és tudnátok jogszabályokat és törvényeket értelmezni, és nem arról az oldalról közelítenétek meg a dolgot, hogy semmiért sem akartok fizetni, akkor max. 10 komment lenne.

A dolog nagyon egyszerű, bár próbáltam végigolvasni az egészet, de nekem erre nincs időm, mégis már egy párszor elhangzott mit miért kinek mennyit kell fizetni.

Veszel egy műsoros lemezt a boltban, van rajta egy hologrammos mahaszos matrica, tehát vettél egy gyári műsoros lemezt. Az általad kifizetett öszegből befizetik az áfát (ez más téma, és inkább komolyabb, ezzel kellene inkább foglalkozni) adóznak utána és természetesen jogdíjat kap az a kiadó a mahasztól, aki forgalomba hozta a lemezt, aki természetesen jogdíjat fizet a "művésznek".

Erről a lemezről készíthetsz biztonsági másolatot magadnak (Ha valami történne az eredeti lemezzel, akkor legyen már egy példányod amit használhatsz, ha már ennyi pénzt kifizettél érte)
Ha te lemezlovas vagy, akkor vagy eredeti matricás lemezeket vásárolsz, vagy lejogosítod a lemezeidet a kommentek között leírt módon, befizeted a pénzt, és mivel elődaó-számcím-kiadó formában történik a tracklista leadása, ezért a szerző megkapja az őt megillető összeget, mintha megvásároltad volna a művét, mert ez történt tulajdonképpen. Egy prbléma van csak, hogy nem minden kiadóval áll kapcsolatban a mahasz, ezért az esetleg őket illető pénz felhasználása kérdéses...

Artisjus felé fizetett jogdíj
Nyilvános helyen (diszkó, szabadtéri rendezvény, vagy akár üzlet) a zeneszolgáltatásért kell jogdíjat fizetni. Merthogy az eredeti lemez mahaszos matricával a törvény szerint nem mutatható be "tömeg" előtt, csak, ha az artisjus felé a jogdíjat a hely vagy a szervező megfizeti. Ez is teljesen egyértelmű! Az artisjus felé fizetett jogdíj egyébként a vendéglátó vagy kereskedelmi egységek "művekből" származó haszna miatt van. Mint az a törvényekben is le van írva, egy boltban vásárolt eredeti lemezzel nem vettél jogot arra, hogy utána bármilyen módon profitra tegyél szert.
Nem folytatom tovább, nincs értelme a témát boncolgatni, ez a lényeg. Aki meg nem érti....

zolij 2010.07.05. 15:31:30

"Nyáron a Hegyalja fesztiválon felmennek a színpadra razziázni a Faithless DJ-szett alatt, hogy "hol van az kurva Mahasz-matrica, Faithless"???"

megjósoltátok a jövőt:) Lásd: a Volton történtek

süti beállítások módosítása