Skip to content


       Szűrés lista

Nehezen megy a békés egymás mellett élés Kiskunlacházán

Mintegy 500 helyi lakos részvételével tartott közmeghallgatást (=lakossági fórumot) Kiskunlacházán.

A nagyközség eddig 30 millió forintot költött a közbiztonságra Horák Nóra novemberi meggyilkolása óta. Bekamerázták a várost, s új körzeti megbízotti irodát is átadtak.
Ez a 30 millió egy 9000 lakosú nagyközség költségvetésében nagyon nagy összeg! Lehetett volna másra is költeni. Nos, "csak" pénzből nem lehet közbiztonságot teremteni:  nemrég egy 12 éves kislányt fogott le és rabolt ki egy fiatalokból álló csoport. A gyanúsított egy 17 éves fiú, társai tanúként szerepelnek az ügyben. Ami szintén érdekes! Ha 8-an(!) támadtak a kislányra, miért "tanú" 7 fiú? Akik ezek szerint újra kint kószálnak a községben ...
 
Sajnos a helyzet nagyon rossz, mindezt Pest megyében, Budapest mellett.
Ezért is durva, hogy odáig jutottak, hogy a következő lépéseket kénytelen meglépni:
-20 óra után nem tartózkodhat 14 éven aluli gyerek az utcán szülői felügyelet nélkül (kijárási tilalom "light")
-kitiltják azokat a gyerekeket az iskolából, akik veszélyt jelenthetnek társaikra és a pedagógusokra.
-az önkormányzat képviselő-testülete törvénymódosítást kezdeményez az Országgyűlésben. Azt szeretnék, ha a büntethetőség korhatárát levinnék 12 éves korra, a tankötelezettséget pedig 16 évre módosítanák.

A meggyilkolt Horák Nóri édesapja is felszólalt a gyűlésen:
"Tudjuk, hogy kikkel van a probléma, tudja az egész falu, tudják a rendőrök is, és mégse teszünk semmit ellenük. Ezek a gyerekek nem járnak iskolába, bóklásznak az utcán éjszaka, betörnek, időseket bántalmaznak, mégse teszünk ellene semmit. Az én lányomnak meg kellett ahhoz halni, hogy felnyíljon a falu szeme!" - Horák Dénes

A polgármester pedig azt mondta, hogy "mindent megteszek azért, hogy azok a családok, akik folyamatosan megsértik az együttélés szabályait, elhagyják Kiskunlacházát."
Nos, ezek igen kemény szavak ...

Szabó Sándor, a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szakszervezetének (MCDSZ) helyi elnöke a Hírszerzőnek azt mondta: ő úgy tudja, a polgármester nem "elüldözésről", hanem "kilakoltatásról" beszélt. "Valóban vannak Kiskunlacházán problémás családok. Ha összegyűlne elegendő aláírás ahhoz, hogy ezeket a családokat kilakoltassák innen, és ezzel helyreálljon a béke Kiskunlacházán, azzal egyet tudnék érteni. Őket majd befogadja egy másik település".

Egy nyugdíjas férfi felszólalásában felháborodottan mesélte, hogy az utcájukban lakó idős asszonyhoz egy fiatal roma gyerek úgy szólt: "Mit nézel, te paraszt kurva?"
"A nagyobbik lányomat cigány fiatalok megfenyegették, hogy levágják a kezét-lábát, amiért szólni mert az iskolában, hogy a húgát molesztálják a cigány fiúk" – mondta el lapunknak Budai Gyula, a terület fideszes országgyűlési képviselője, aki szintén részt vett a meghallgatáson.

Az egyik helyi lakos úgy érezte, hogy neki szól a polgármester "fenyegetése", ezért  másnap bement Répáshoz, hogy személyesen is beszéljenek. Helyi építési vállalkozó, 3 családtagját vitték be a Teve utcába DNS-vizsgálatra a Nóri-gyilkosság kapcsán, büntetett előéletű (csalás, szocpolügyek), a neve pedig Sztojka Miklós. Mindenhol ott vannak a Sztojkák? Veszprém, Érd, Kiskunlacháza?

Infórádiónak adott interjút a polgármester:


-Ön miben látja a legnagyobb problémát?

-Kiskunlacházán a cigány közösség körében néhány család, a közösség egy része sorozatosan megsértik a békés és normális egymás mellett élés szabályait. Elkövetnek kisebb bűncselekményeket, de olyan inzultusokat is, amelyek ugyan eljárásokat nem vonnak maguk után, de mérgezik egy közösség életét. A mai jogszabályi környezet pedig nem teszi lehetővé, hogy hatékonyan tudjon a rendőrség fellépni az ilyen bűncselekmények ellen.

-El is üldöznék azokat a családokat, akik megsértik az együttélés szabályait?

Én azt mondtam, hogy mostantól Kiskunlacházán nincs helyük azoknak a családoknak, akik sorozatban megsértik a békés egymás mellett élés szabályait. Akik nem tudják a gyerekeiket kordában tartani és megnevelni, így tőlük a többi gyermeknek félniük kell, akik veszélyt jelentenek Kiskunlacházára, azokat többé nem tekintem partnernek, és mindent megteszek, hogy elhagyják a településünket. Nincs fizikai kényszerítő eszköz a kezünkben, ezzel én tisztában vagyok. De úgy gondolom, hogy azok akarjanak itt élni, akik tisztelik a települést és az itt élő embereket. Akik be tudják tartani azokat az általános érvényű szabályokat, amelyeket mindenki elvár a másiktól.


-Annak, amit mond, van jogalapja?

Természetesen sok mindennek ilyen értelemben vitatott a jogalapja, de azt gondolom, hogy a jelenlegi jogszabályok akkor születtek, amikor mások voltak a viszonyok. Biztos, hogy bizonyos terveink jogszabályba ütköznek, de abból kell kiindulni, ha valaki nem képes semmilyen szabályt betartani, semmit nem képes elfogadni és azt hiszi, hogy erőszakkal bármit megszerezhet, annak ne legyen több joga, vagy ugyanannyi, mint annak, aki törvénytisztelő módon él.

 

 



Vékony jégre merészkedett a polgármester...
Sajnos, az nem bűncselekmény, vagy szabálysértés, hogy csoportosan mászkálnak a fiatalok és trágárul beszólnak az embereknek. Félelmetes, de nem bűncselekmény. Vagyis hiába lett rendőrörs a községben, ezzel ők nem tudnak mit kezdeni.
Ez ugyanis nevelés kérdése. Megtanítani mit szabad, mit nem, megtanítani mit illik és mit nem. Megtanítani hogyan kell viselkedni, csak olyan "átlagos-normális" szinten.



Nos úgy látszik, vannak olyan szűlők akik erre képtelenek, és azt sem hagyják, hogy helyettük az iskola ezt megtegye. És most nem arról van szó, hogy a gyerek tanulja meg a másodfokú egyenlet megoldóképletét (bár az a tudás is hasznos!), hanem csak az olyan alapvető viselkedési normákra, ami a többi embernél alap: nem szólunk be, nem vagyunk agresszívak, nem bömböltetjük  mobilból a tüc-tüc zenét a buszon, nem köpködünk, nem fenyegetünk senkit. Az, hogy nem lopunk, nem rabolunk meg ugye alap, hiszen nem követünk el bűncselekményt!

Hogy mit nem illik?
Például ha halálra rugdosok egy embert, akkor nem lövöldözök az emlékhelyére csúzlival:
"Családi nap volt vasárnap Olaszliszkán" – mesélte a Magyar Hírlapnak az egyik helybeli asszony. Éppen virágcsokrot akart elhelyezni az emlékhelyen, amikor azt látta, hogy H. Krisztián – a gyilkosság nyolcadrendű vádlottja – és barátai csúzlival lövöldöznek Szögi Lajos fényképére. A vádlott jelenleg házi őrizetben van, s az emlékhellyel szemközti otthonának udvaráról csúzlizott barátaival. A rendőrségen már többször próbáltak feljelentést tenni, de elutasították a feljelentését, arra hivatkozva, hogy az emlékhely meggyalázása nem minősül kegyeletsértésnek, hiszen az nem temető, és a halott nem ott nyugszik."

De botorság lenne azt feltételezni, hogy az apuka-anyuka, aki otthon van munka nélkül/leszázalékolva, esetleg nem törvényes "bizniszt" folytat (bodza&vas), majd odaáll a gyermeke elé:
-Nézd fiam! A szüleid nem tanultak, és nem vitték sokra. Neked még van esélyed! Tanulj, járj iskolába, ne lógj a bandával. Ha emiatt kiközösítenek, ne foglalkozz vele, ha megvetnek, ne foglalkozz vele. Mert hosszú távon megéri. Végezd el a szakmunkásképzőt, majd keress egy állást magadnak. Ne keveredj rossz társaságba, ne szegd meg a törvényt, élj tisztességesen, becsületesen! Dolgozz, hidd el, megéri a munkádért kapott minimálbér!
Kemény, sőt lehetetlen lesz ennyiből megélned, de a tudat majd boldogítani fog, hogy ezt a bért Te egyedül, becsületesen kerested meg. Hosszú és keserves évek várnak rá. Sok kudarccal. Mert Neked sokkal nehezebb lesz, mint a magyaroknak. Neked le kell győznöd az előítéleteket, meg kell mutatnod, hogy Te más vagy, mint a többiek. Neked ezért kettőzött erővel kell dolgoznod, tanulnod. Mindig, folyamatosan bizonyítanod kell! Sajnos példaképet nem tudok eléd állítani, aki ezt már ezet végigcsinálta előtted, de bízom benned fiam.

Igen, előítéleteink vannak a romákkal szemben.
Egy példa, tegnap olvastam:
"A telefonos tesztelések során előfordult, hogy a potenciális munkáltató lecsapta a telefont a vonal másik végén bejelentkező „Kolompár József” név hallatán, majd néhány perc múlva kedélyesen elbeszélget ugyanarra az állásra jelentkező „Kiss Józseffel"."

De most legyünk őszinték magunkhoz! Ha lenne egy cégünk, kit alkalmaznánk? Kolompár Józsefet vagy Kiss Józsefet?

Az előítéleteket nem lehet "könnyen és gyorsan" levetkőzni! Pont azért, mert sehol sem találkozunk olyan romával, aki megcáfolná ezeket. Bemegyek a bankba, nem roma az ügyintéző. A buszon nem roma a buszvezető. A BKV ellenőr sem roma. A bolti eladó, a körzeti orvos, a gyógyszerész, a kulcsmásolós sem roma, Ha csőtörés van és kijön a vizes vagy a gázos, ő sem roma. Tisztelet a nagyon ritka kivételnek, mert biztos vannak ilyenek. Csak én nem találkozok velük soha. És ha vannak, akkor is inkább letagadják, hogy ők romák, hogy ne "lógjanak ki" a közösségből. Így viszont nem tudnak példa lenni a többi roma számára....

Egy haverom mesélte, hogy kint Párizsban az összes biztonsági őr, vagy ellenőr a tömegközlekedésen mind néger vagy arab volt. Természetes módon beilleszkedtek a többségi társadalomban, dolgoznak, adóznak.

Itthon csak azt tudják szajkózni hogy "roma integráció" meg "EU-s pénzek", de vajon ők kettőzött erővel küzdenek a beilleszkedésért? Nekik kell jobban akarni vagy nekünk az integrációt?

Van az Európában egyáltalán példa a sikeres (!) roma integrációra?

 

Címkék: közélet társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr511119018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.05.14. 17:37:01

Kiskunlacháza polgármestere bekeményített..."Kiskunlacházán mától kezdve nincs helyük azoknak a családoknak, akik sorozatban megsértik a békés egymás mellett élés szabályait, akik nem tudják a gyerekeiket kordában tartani és megnevelni, akiktől félte…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündér_Lala 2009.05.14. 16:18:14

@Mj: Természetesen igazad van.De az emberek elkeseredettek mert:
-Az állam nem teszi a dolgát
-Egy csomó rohadt (megélhetési) jogvédő tépi a száját
-egy csomó rohadt (megélhetési) média személyiség folyamatosan és vérlázító módon belehazudik az emberek pofájába
-Folyamatosan lerasszistáznak mindenkit aki a fennálló viszonyokra felhívja a figyelmet
-Mert tönkre teszik a társadalmat és az országot hosszú időre és visszafordíthatatlanul ártva ezzel mind a többségi mind a kissebbségi lakosoknak

picur3ka 2009.05.14. 16:20:47

@Mj:

En nem vagyok benne biztos, hogy helybeli rendorok alkalmazasa eredmenyre vezethet.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.14. 16:21:25

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!): jesszusom, ennyi logikai bukfencet elkövetni, mint ez a simon éva... ez vagy A) teljesen ostoba, B) fingja sincs a valóságról, C) jól megél ebből

Tündér_Lala 2009.05.14. 16:21:49

@derelyegrádi szellem: De neki is van akhillesz pontja.Reméljük ülni fog....

maxwell murder 2009.05.14. 16:22:38

@Mj: nanana. itt álljunk meg csak egy kicsit! az, hogy beszólogatnak, kötekednek, inzultálnak ,provokálnak, tehát ami nem büntethető azt nem a rendőrség feladata lenne ellenőrizni és ennek a visszaszorítása nem a rendőrség létszámának növelésével érhető el. ezek mind nevelési problémák, ráadásul sztem nagyon nagy hangsúlyt kéne fektetni a faluközösségek megszervezésére, hogy még csak a probléma se merüljön fel. úgy kéne csinálni, mint régen a Horthy-korszakban, vagy akár azelőtt. Jah és akkor ne tessék csodálkozni, hogy mindenki Jobbik szimpatizáns lesz, akik tényleg tesznek is valamit ez ellen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 16:25:18

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

Ekkora egy szart... Először is, Nagycsaládosok Országos Egyesülete van, Szövetsége nincs. Másodszor érdekes lehet az a vallás, ahol a fogamzásgátlás tiltott - dugunk, bazze? -, de az erőszakos bűncselekmények nem. Harmadszor pedig meg kellene tanulni nyelvtanilag helyesen értelmezni mind Pásztor Albert, mind Szabó Máté szavait ahelyett, hogy rögtön megideologizáljuk magunknak. De persze sosem a cigányokkal van probléma, hiszen mint tudjuk, a Cozma-gyilkosság is egy diszkóbaleset volt...

Tündér_Lala 2009.05.14. 16:28:17

@Tündér_Lala: A beszólogatás összefügg azzal, hogy megnőtt a szarvuk. Ha nem gondolnák, hogy minden körülmények között megvédik őket igaztalanul is, nem viselkednének így.

derelyegrádi szellem 2009.05.14. 16:28:31

@Mj:

...ha már gyerekcsíny nem lehetett...

wladyslawsky (törölt) 2009.05.14. 16:38:23

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!): Szabó Máté esete is megérne még egy külön posztot... Elmondta amit mindenki tud - megkezdődött az ajvékolás libsi részről.
http://www.fn.hu/belfold/20090401/szabo_mate_figyelmeztetni_kell/
Erre lenyilatkozta, hogy "sajnos rosszul fogalmaztam, elnézést" - de nekik ez sem volt elég.
Visszavonta az egészet - hiába.
http://www.origo.hu/itthon/20090513-nem-fogadta-el-az-oktatasi-bizottsag-az-ombudsman-beszamolojat.html
Szóval kedves Szabó Máté, talán mégse kellett volna visszavonni azokat a kijelentéseket. Így is-úgy is ki akarnak csinálni...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 16:41:35

@Tündér_Lala:

Igen, nekem is elegem van már - mit gondolsz, miért hordok magamnál önvédelmi eszközt? -, és ez csak hatványozódni fog, ha lesz legalább három gyerekem, akikért jobban aggódhatok, mint saját magamért.:-/ Viszont erre semmiképp sem megoldás a fönti alternatíva.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 16:42:07

@picur3ka (Beindultunk:

Nem is írtam, hogy helyiek kellenének, akiket meg lehet fenyegetni vagy zsebre lehet tenni.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.05.14. 16:47:26

"Van az Európában egyáltalán példa a sikeres (!) integrációra?"

Én hiszek benne, hogy európában mi leszünk az első ország, ahol sikeresen internáljuk a társadalom peremére került egyedeket :o)

(elhatárolódom)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 16:50:03

@maxwell murder:

Természetesen nem a nevelési problémákra gondoltam, hanem arra, hogy ha pusztán feldobjuk azt a kifejezést, hogy csendőrség, akkor máris el van intézve minden. Holott ezután adódnak csak a kérdések. Ki hozza létre ezt a szervezetet, párt vagy állam? Milyen jogkörük és milyen felszereltségük lenne? Ha párt hozná létre, hogyan tudnának pl. fegyvert viselni? Minek létrehozni még egy szervezetet, ha ugyanezeket a feladatokat polgárőrök, rendőrök és egyebek is elláthatnák, vagy éppen ők sem láthatnák el?
Igen, újra meg kell szervezni a faluközösségeket ahelyett, hogy tudatosan kivégeznék a vidéket, és gyökértelenné, kiszolgáltatottakká tennék a falusiakat, ebben maximálisan egyetértek.
Azért kíváncsi leszek, hogy ha a jobbikosok bekerülnek a Parlamentbe, mit fognak csinálni.

Jim Raynor 2009.05.14. 16:52:37

@Mj: erre mit mondhatnék?.......íme egy tanulságos történet:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20050808agyilkos.html

szerintem előbb-utóbb nálunk is ez lesz.....

maxwell murder 2009.05.14. 17:03:45

@Mj: nyilván a Jobbik 5-6%al semmit nem tud majd csinálni, építeniük kell az imázsukat:D. ennyi.
a csendőrség én sem tudom miért jó, viszonyt, hogy kurva hatékony volt az is biztos! és gyönyörű szép volt a kakastoll a fejükön:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 17:05:02

@Jim Raynor:

Egyáltalán nem lenne meglepő. Addig meg a cigányok gyújtják fel a saját házukat.

dr.justice 2009.05.14. 17:06:04

Ma kommenteltem a zugügyvédre és olyan qrva okosakat írtam, hogy - mivel a témába vág - ide másolom.

A valódi probléma nem az egyes embercsoportok által elkövetett bűncselekmények nagy tárgyi súlya, hanem az az életmód, amit a másik embernek nehéz tolerálni. Ha valaki állandóan üvöltözve beszél, koszos, büdös, tetves, mindenre agresszióval reagál, eléd tolakszik a sorban, ész nélkül szüli a gyerekeket a nyomorba, akiket nem járat iskolába, eszébe nem jut, hogy adni is kellene valamit a közösségnek, ahol él, aki alapvető emberi normákat nem képes betartani, annak nem kell bűncselekményt elkövetnie ahhoz, hogy ne szeressék. Ha ehhez a magatartáshoz kisebb súlyú, de nagy számú bűncselekmények is társulnak, amelyekkel gyakran találkozhatunk, joggal szülhet ellenérzést. És nem az emberek bőrszínével van probléma ahogy azt bizonyos jogvédők előszeretettel hangoztatják.

Nem véletlenül van Roma Integráció Évtizede Program, Roma Integrációs Tanács, Roma Integrációs Programiroda stb, és nem véletlen az sem, hogy a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa leginkább cigányokkal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Magyarországon 13 országos kisebbségi önkormányzat van. A többi 12 nemzetiséget vagy etnikumot miért nem kell integrálni ?

A korrupciót, a gazdasági bűncselekményeket is fel kell számolni vagy mérsékelni. Azonban "cigánybűnözés nincs" mantra ismételgetése nem old meg semmit. A szó rossz, de a probléma valós.

Az jutott még eszembe, hogy pl. a Roma Integrációs Program nem sértő azokra a cigányokra, akik már integrálódtak vagy akik nem akarnak ?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.14. 17:06:38

Na, szegény polginak meszeltek, hamar meg fogják enni reggelire. Kár érte, de legalább megpróbálta.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 17:07:34

@maxwell murder:

Loptak és csaltak is már eddig is, úgyhogy szerintem nem fog kimerülni imázsépítésben a dolog.
Amit az akkori törvények garantáltak. Igen, nagyon szép volt a kakastollas kalap meg a darutollas föveg is, de nehogy már ez legyen a döntő...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.14. 17:07:44

@derelyegrádi szellem:

Nem is lehet csodálkozni, hogy felháborodott, amiért nem fizetik meg a tudását, és saját kezébe vette a dolgokat. :)

Tündér_Lala 2009.05.14. 17:09:00

Azért én olvastam pár munkát a csendőrségről.Egy rendkívül fegyelmezett, válogatott személyi állományból álló testület volt, amelynek hatalmas respektje volt a lakosság körében és rendet tartottak a vidéken.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 17:10:29

@dr.justice:

Sőt, a romungrókon kívül azokra a cigányokra is sértő lehet, akik sosem hívják magukat romának, hiszen őket így kirekesztik.:P

maxwell murder 2009.05.14. 17:11:12

@Tündér_Lala: hát nagyfatherom is ezt mondta, ráadásul azáltal, hogy respektjük, már a megjelenésük ,vagy a hírük fegyelmet és rendet biztosított.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 17:14:47

@Tündér_Lala:

Plusz aki nyílt szavazáson - mert vidéken az volt - netalán az ellenzékre mert szavazni, az főhetett a 40 fokban, napon, míg a többiek az árnyékban hűsöltek. Egyébként pedig a saját korában hatékony volt, és nyugodtan lehet rájuk nosztalgiával tekinteni. De a mai viszonyokra nem az a megoldás, hogy a korban már alkalmazhatatlan testületet visszahozunk. A fejekben és a kis közösségekben kellene inkább elkezdeni az építkezést.

HZ323F · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=33417 2009.05.14. 17:20:57

Kolompár Orbánt újfent szépen kérem, hogy lőjje tarkón magát!

Ez a "gyerekcsíny" nagyon kicsapta nálam a biztosítékot.

Ilyen polgármester kell mindehova. Tény, hogy laza talajra tévedt, de tenni akar, közösséget akar kovácsolni, az a cigány, aki be akar illeszkedni, az tegyen úgy, aki nem, az takarodjon. A cikk végével kapcsolatban: Én találkoztam becsületes roma volánbusz sofőrrel, fagyizóssal, gázszerelővel... Nem is feltétlen tagadta cigány származását, viszont egy ismerősöm, aki cigány, talán ezeknél is és nagyon sok magyarnál becsületesebb, ha talál egy 5 forintost a földön, felrakja az asztalra.
És tudjátok mi van? Senkit nem hallottam még úgy színdi cigányt, mint őt... Ég a pofájáról a bőr, hogy a fajtájának nagy százaléka nem akar beilleszkedni, és az Ő hitelét rontják, az Ő életét nehezítik meg! És nem gazdag ő sem, átlag fizetésért gürizik, akár a szülei.
Itt az ideje, hogy az ilyen érdekvédelmi képviseleteket elkussoltassuk és elkezdjünk tenni a tiszta országért. Aki segít, velünk van, aki bomlaszt, húzzon ki az országból.
Szegény SZDSZ, asszem most adtam ki az útjukat :)

Viktus 2009.05.14. 17:24:19

@Mj:

Kedves MJ csendőrséget nem véletlenül emlegetík. A csendőrségnél igen komoly fizikai, és szakmai követelmények voltak anno. A rendőrségnél mg mi van? 50 kilós rendőrkislányok 60 kilós társaikkal kb. egyedül a készelnétisek felelnének meg egy alapos fizikai rostálás után. -

Horizont 2009.05.14. 17:28:36

zero gratulálok a posztért szép munka!
Elismerés illeti a kiskunlacházi polgármestert. Erre mit mond Draskovics? Megérti (??) a polgármestert, de ha a polgármester meglépi ezeket akkor megbüntetik!!? Mert önbíráskodás lenne! Szerinte. A törvények és jogszabályok alkalmazhatatlanok, megváltozott azóta minden amióta megalkották. A francba akkor a parlamentben ne újságot olvassanak (meg egyebek) hanem alkossanak az élethez igazodó törvényeket.
Kiskunlacháza lakossága 9000 fő és ebből a cigány 250 fő!!!! Valószínű nem mind aljas cigány. Hihetetlen! Hagyni kell, hogy pár szemét aljas ember aki kihasználja kisebbségi előnyét sakkba tartson ennyi embert??
Nálunk már hetek óta dolgoznak közmunkában fiatal cigányok. Rendesen! És én igenis sajnálom azokat a rendes cigányokat akik áldozatul esnek az általánosításnak. Sajnos ők olyan kevesen vannak, a másik oldalon meg annyi alja van, hogy nem csoda ha mindenki ezekről beszél.
Két dolog segítene a cigányokon. A tanulás és a munka. Az állam egyiket se segíti elő igazán. Akik pedig már itt élnek köztünk és ilyen szemetek azokon már semmi nem segít. Aki egy meghalt ember síremlékére csúzlival lövöldöz azon az égvilágon semmi és senki nem segít már.

Tündér_Lala 2009.05.14. 17:33:37

@Mj: Nézd én nem vitatom, hogy a mai korban nem alkalmazható eszközöket is használtak.pld pofonnal indítottak, ha lumpen elemről volt szó.De valahol még mindig jobb, mint ha a lumpen elem pofozza vagy fenyegeti végig a falut (köztük a rendőrt is ).
Nyilván korszerűsíteni kellene.A vidék közbiztonsági szempontból speciális terület, más megoldásokkal lehet eredményt elérni mind biztonsági mind vagyonvédelmi szempontból.Nem hiszem, hogy véletlen, sok országban válsztották szét a vidéki és városi rendvédelmi erőket.

Viktus 2009.05.14. 17:49:12

@Horizont:

Nálam dolgozik roma származású szerelő ... na őt hallaná az szdsz , kálámpár meg az ombudsmanus megnyilatkozni a cigányságról :D

balapety 2009.05.14. 17:59:40

@Viktus: Detto.Mifelénk a roma buszsofőr ilyen.Igaza is van.A naplopó bűnözőket én is leszólom.Ha cigány ha Magyar.

Horizont 2009.05.14. 18:00:23

@Viktus:
Kár, hogy nem hallatszik a hangja addig:)
Az is kár, hogy ritkán követnek a vállalkozók abban , hogy (rendes) romát alkalmazzanak! Örülök ha hallok ilyenről:))

Viktus 2009.05.14. 18:10:26

@Mj:

Te is tudod, hogy ez azért nem a csendőrökön múlt ezt a parancsot kapták. Ezt leszámítva, miért is lenne ma alkalmatlan csendőrség a REND teremtésre, és a REND fenntartásra? A rendvédelmi feladatoknak nem szabad politizálnia ennyi. Ma politzál pl. az aktuális rendőrség, és a politika irányítja őket.

Viktus 2009.05.14. 18:12:40

@Horizont:

Náluk az egész család dolgozik vagy gyárakban , vagy az EU-ban kőműves meg ilyenek ...

Az a roma, amelyik akar dolgozni találhat munkát. -

derelyegrádi szellem 2009.05.14. 18:12:50

@dr.justice:

Ez szó szerint így van. Justice-t igazságügy miniszternek!

@maxwell murder:

Nem a kakastolltól voltak hatékonyak. Elmondom mitől. Igazad van az egyenruha is számít. Egy ilyen bohócruhában járó rendőrnek eleve nincs tekintélye. Nézd meg az olasz carabinieriket. Elegáns, jól szabott egyenruha, kiváló kiállás.

Régen a csendőrséghez tornából felmentetteket nem vettek fel, legalább 180 cm-nek, erős testlakatúnak kellett lennie. A kiválasztás után nagyon kemény kiképzést kaptak, nem csak fizikait, hanem elméletit is. Persze itt nem a empiriokriticizmusról volt szó, de arra nem is volt szükség. A szolgálati szabályzatot viszont szó szerint kívülről kellett tudni midnenkinek. Ez magabiztosságot ad egy hatósági személynek. (kipróbáltam egyszer egy közúti igazoltatás kapcsán. megállított, kezni mondani a féreesett sapkájú szétesett rendőr a mantrát, jogosítvány,.. stb. Közbeszóltam, tudja maga hogy szól a szolgálati szabályzat, miként kezdődik egy rendőri intézkedés? Néz rám mint a hülye. Na figyeljen. A rendőr tiszteleg, napszaknak megfelően köszön, megmondja nevét, beosztását, és melyik kapitáynságon telejesít szolgálatot /tényleg így van/. Annyir elbizonytalanodott,, hogy nem volt képes ez iratokat sorban átnézni, visszadta, a mondta menjek) Tehát a szolgálati szabályzat készség szintű ismerete, álmából felébresztve. Nem lehet elbizonytalanítani, amit elhatározott végrehajtja.

Emellett példás fegylemet tartzottak, akit legkisebb fegyelem, vagy függelemsértésen kaptak, az már repült is. Egy életre.

És ami legfontosabb: MEGVESZTEGETHETETLENEK voltak. Annak a hatósági szervnek nincs tekintélye apolgárok előtt, aki megvesztegethető. Az előttem nem rendőr.

A tekintéllyel sok mindennek elejét lehet venni. A problémák 90 %-a fel sem merül, mindenki vita, okoskodás nélkül aláveti magát az intézkedésnek. A fennmaradó 10 %-ot meg intézték ahogy a szükség hozta. Igen, néha néha lekevertek egyet-kettőt. De nem ezen alapult a szervezet, és tekitény sem ebből származott.

De nem lehet eltagadni, ha megszólított mondjuk cigány, de bárki, olyan stílusban válaszolt volna vissza egy csendőrnek, mint manapság a rendőrnek, abból nagy baj lett volna.

dr.justice 2009.05.14. 18:25:11

@derelyegrádi szellem:

Kösz, de megelégszem egy szerény tanácsadói megbízással és néhány felügyelő bizottsági/igazgatósági tagsággal. :)

picur3ka 2009.05.14. 18:26:13

@Horizont:

Hat sajnos, a jogvedoknek meg a megelhetesi rasszistaknak halvanylila fingjuk nincs a ciganysagrol se. Pontosan igy mukodik a kis kozossegek sokasaga: Lachazan a meggyanusitott cigany 1 millat ajanlott fel Nori gyilkosanak kezrekeritesere, na ez a fobunozo, valoszinu, sakkban tartja es kizsakmanyolja a cigany kozosseget ( detto Hadhazon a cig onko vezetoje a 10 millas adocsalasaval). Ez igy mukodik. Az a tenyleg szegeny, kihasznalt cigany aki fillerekert lopja a fat meg a vasat, az ugyanugy meg van felemlitve, mint a gyerek, akit lopni kuldenek a szulei. Az igazi gane itt, aki ebbol milliokat halmoz fel. Es manapsag ott tartunk, hogy ezeknek sokasaga kinotte a kozvetlen kornyezeteben valo 'uzletelest', s terjeszkedik.

Es hogy oromet is szerezzek, az egyik unokatesom - Borsod - igen sok ciganyt alkalmazott es alkalmaz a mai napig. Es igencsak jobboldali beallitottsagu, az apja meg mellesleg zsido volt neki.

Ahogy az egyik roma kommentelo irta valahol - mert ez roma volt - 'Az a baj, hogy a vezetoink tobbsege egy amoralis unintelligens allat, roma es magyar egyarant. Sok a hulyeseg, szimplan.

Karcolt lendület 2009.05.14. 18:28:43

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):
Na jól összegerblyézte a sok álságos jogvédő faszságot egy levélbe:
1. A tankönyvekben talán nincs szó a romákról, de pl. az Egri csillagokban van és nem is előítéletesen.
A sulinetről pedig itt van Mária Terézia cigány-politikája, asszem Simon Éva nem lenne ettől mérhetetlenül boldog:
http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/Magyarorszagi_nemzetisegek_kotetei/Kortanc_sorozat/Magyarorszagi_ciganyok/pages/004_maria.htm

2. Az amerikai polgárjogi mozgalmakkal való példálózás hamis (csak nem tudnak elvonatkoztatni tőle, mert gyakorlatilag minden jogvédő szervezet identitásának az alpját képezik): az amerikai feketék a társadalomba beilleszkedett népcsoport volt már a hatvanas évek elején, dolgoztak, tanultak, a fehér amerikaiakéval megegyező - vagy annál még keményebb - erkölcsi normákkal. Jogaik nem voltak. Itt a cigányság nagy részénél pont fordított a helyzet: jogaik már vannak...

3. "Ahhoz hogy megváltozzon a gondolkodásunk a romákról, nem nekik kell
megváltozni, hanem nekünk kellene elfogadóbbnak lennünk."
Ez pedig a jogvédők axiómarendszerének alapja és ebből adódik gyakorlatilag minden tévedésük: az előítélet nemcsak úgy terem az emberben a semmiből, hanem közösségi/egyéni tapasztalati alapja van. Néha ezt egyes csoportok/népek túlspirázzák és mondjuk pogromok lesznek belőle - az nem jó. Viszont az előítéleteknek mindig az adott népcsoport viselkedése az alapja: ha én magyarként Ausztriában parasztul viselkedek, akkor nem rólam, hanem a magyarokról lesz meg a véleményük. Ha rendesen viselkedek, akkor azt fogják gondolni, hogy rendesek ezek a magyarok és legközelebb is normálisan viselkednek velem - esetleg egész máshol. Ennyi az egész...

A poszthoz:
Kicsit túlzás vége, vannak cigány BKV-ellenőrök, boltokban pénztárakban is szoktam látni, építkezésen is (bár azok jórészt Romániából - nekik megéri?), piacokon is árulnak ezt azt. Pl. a Vásárcsarnokban a két gombaárus asszony - úgy kell alkudni náluk, mint a veszett fene és figyelni, ha 20 dekát kér az ember ne 70-et kapjon: de legalább megdolgoznak a pénzükért.

szabogyula 2009.05.14. 18:29:15

@derelyegrádi szellem:
Tényleg igy szól a szabályzat ? Ezzel rápirithatok egy rendőrre ?
A múltkor félve megkérdeztem a nevét , erre olyan dühös lett , hogy látványosan lekérdezte az adataimat . És még én szégyelltem el magam.

derelyegrádi szellem 2009.05.14. 18:32:05

@picur3ka (Beindultunk:

"Hat sajnos, a jogvedoknek meg a megelhetesi rasszistaknak halvanylila fingjuk nincs a ciganysagrol se."

Dehogy nincs. Csak abból élnek (profitálnak), hogy úgy csinálnak, mintha nem lenne.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 18:46:21

@Viktus:

Ezért mondom, hogy a fejekben kell kezdeni. Hiába hozol vissza egy sokkal szigorúbb követelményekkel megrostált szervezetet, ha nincs, aki megtöltené.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 18:48:54

@Tündér_Lala:

Oké, válasszuk szét nyugodtan a vidéki és városi rendvédelmi szerveket, de könyörgök, ne azzal jöjjön már mindenki, hogy hozzuk vissza a csendőrséget, és akkor minden szupijó lesz már attól is, hogy csendőröknek hívjuk őket, meg kakastolluk van.

picur3ka 2009.05.14. 19:00:29

@derelyegrádi szellem:

OK, helyesbites jogos, de fenntartom, hogy sokuk total hulye.

dr.justice 2009.05.14. 19:00:58

@Mj:

Gyakran előfordul, hogy a legfrissebb kommentek rovatban minden posztban a te neved szerepel. Fél év alatt 4600 + hozzászólásod volt. Két kérdésem van.

- Mennyit fizetnek ezért neked zeroék ?
- Mikor élsz ....életet ? :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.14. 19:03:09

@dr.justice:

MJ csak este "jön", de akkor kedvesen minden kommentre válaszol.
Külön-külön:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.14. 19:06:18

@Karcolt lendület:

"Kicsit túlzás vége, vannak cigány BKV-ellenőrök, boltokban pénztárakban is szoktam látni, építkezésen is"

Figyu, azt írtam amit ÉN tapasztaltam.
Hidd el, ha láttam volna, akkor azt írtam volna ...

dr.justice 2009.05.14. 19:06:33

@zero:

Aranyat ér nektek ez a nő.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.14. 19:07:02

@Mj:

Kakastolluk nem lesz, mert a toll kitépése a kakaból már állatkínzás ...

Viktus 2009.05.14. 19:09:58

@zero:

Felajánlom a vasárnapi ebéd példányaiból összegyűjtendő tollakat :P

Tündér_Lala 2009.05.14. 19:10:59

@Mj: Teljesen mindegy, hogy hogyan hívják.Csak működjön.
A helyzet az, hogy az állam szinte minden szervezetét az ellehetetlenülés határáig sikerült szétverni az MSZP-SZDSZ hatalomnak.Gazdasági, politikai,morális és társadalmi válságba taszítva az országot.Ujra kell építeni az országot ( tisztában vagyok vele, hogy ha lett volna, a csendőrséget is szétverték, szétkorrumpálták volna).
Amiért a csendőrséget emlegetjük az az, hogy a saját korában mintaszerű szervezet volt. A mai propaganda persze csak rosszat tud róla mondani, (ismert okok miatt) , de megkérdezném, ha ma valaki nem hajtaná végre a kapott parancsot hogyan viszonyulnának hozzá.Értsük végre meg: abban a korban az emberek döntő többsége jogkövető magatartást tanusított. Ma pontosan az a bajunk mindenki minden szinten szarik a törvényekre (amelyek egyébként gyakran rosszak és betarthatatlanok), legelső sorban azok akik meghozzák azokat a törvényeket.

Karcolt lendület 2009.05.14. 19:11:40

@zero:
OK, eltérnek a tapasztalataink...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:22:08

@Viktus:

"Te is tudod, hogy ez azért nem a csendőrökön múlt ezt a parancsot kapták."

Kaptak a fenét ilyen parancsot. Ennyi erővel 2006. október 23-án sem volt egyetlen rendőr jogsértő, mert "azt a parancsot kapták", hogy célzottan lőjenek be egy ház ablakán könnygázgránátot, ahol nézelődtek.

"Ezt leszámítva, miért is lenne ma alkalmatlan csendőrség a REND teremtésre, és a REND fenntartásra?"

Mert aki rendőrként megállja a helyét, az csendőrként is. Aki viszont rendőrként sem, az akármilyen kakastollas kalapban lehet, csendőrnek sem lesz jobb. És mivel az akkori törvényeket nem lehet visszaállítani, így az a kérdés is fölmerül, hogy mennyire hatékonyan tudnának rendet fenntartani azok, akik a csendőrség feladatát látnák el, ha csak a nevükben lennének azok, hatáskörükben nem.

"A rendvédelmi feladatoknak nem szabad politizálnia ennyi."

Mármint a rendvédelmi feladatokat ellátóknak.

"Ma politzál pl. az aktuális rendőrség, és a politika irányítja őket."

Ez nem volt így másként azoknál sem, akik a kormánypártra szavazókat az árnyékba állították.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:35:11

@dr.justice:

Nem is rossz termés.:) Egyébként ha megfigyeled, délután és este szoktam kommentelni, a nap első felében gyakorlatilag soha, az egészen késői órákban meg nagyon ritkán.;-) Amúgy pont azért szoktam "egy kupacban" feltűnni, mert nem egész nap netezem hébe-hóba, hanem a nap második felében intenzíven, ráadásul múlt hét csütörtöktől tegnapig internetnél sem voltam. Pénzt sajnos nem kapok, de örülnék neki. Egyéb kérdés?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:35:42

@zero:

Így van, mindenkinek személyre szólóan.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:36:33

@zero:

A BKV-ellenőrök így is bunkók, ápolatlanok és ocsmányak.:) Na jó, most általánosítottam.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:37:24

@zero:

Ráadásul már fekalománia is.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:38:43

@Tündér_Lala:

Ugyanarról beszélünk. Csak én ezt úgy fejezem ki, hogy morálisan, a fejekben kell először rendet tenni, te meg írsz róla egy regényt.:) (Igen, én is szoktam sokat írni, a szememre is vetik.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 19:45:07

@Mj:

Na tessék, már mennem is kell.:P

001ALADIN 2009.05.14. 20:00:14

Polgármester Úradjon az isten neked nagyon hosszú életet,hogy véghez vihesd amit el terveztél
gratulálok és felnézek rád..

Jurganov 2009.05.14. 20:04:00

a csendőrség visszahozása csak parasztvakítás. amennyiben a politika nem ugatna bele a dolgukba+ hivatalból kiállnának mellettük+kapnának pénzt+ tudná a bűnöző is, hogy amennyiben ellenáll vagy rátámad a sün-re akkor durván megtorolják, nos ez esetben szerintem a hé-k is rendet tudnának tartani.

a posthoz meg annyit, hogy:Őket majd befogadja egy másik település-nemnemnemnem. nehogy ideküldjétek őket. valahová a határon túlra, mondjuk a nagy oroszországba.

System failure. :) 2009.05.14. 21:29:17

A rendőrnek nincs tekintélye, tisztelete se tartása.
Egy rendőrismerősöm mondta, hogy rendőr rendőrnek (2 emberről beszélek) nem tanúja. Egy cigány akármit hazudhat, amit ha még 20-an, akik ott se voltak, megerősítenek a rendőröknek esélyük sincs.
Akkor lenne tisztelet, meg nem támadnának rájuk, mikor ha elsodorják, rájuk támadnak ÉS HASZNÁLJÁK a fegyverüket ÖNVÉDELEMBŐL, akkor nem az lenne az első, hogy kivizsgálják. Retkesék meg óbégatnak össze-vissza hazudnak mindent és a rendőr meg szív.
Fej vagy tarkólövés lájtosabb esetekben comblövés, másnap híradóban kitüntetés, pénzjutalom, 2 hét exra szabadság. Szerintetek? Megtámadnák retkesék? Olyanokat hazudoznak össze ezek a semmirevaló genetikai hulladékok, hogy hihetetlen. Rátámadnak emberekre, gázpisztollyal rálő, aztán még retkeséknek áll feljebb, hogy ők aztán nem, a gádzsó támadott rájuk, ami tök életszerű. Amíg a magyart leültetik,
a cigánybűnöző meg szabadon garázdálkodhat, addig sokadmagammal szét fog baszni az ideg.
A negatív diszkrimináció megfelelője a RASSZIZMUS.
Én mivel semmi bajom nincs a dolgozó, kulturált romával, nem tekintem magam rasszistának. A bűnöző férgeket viszont ki******, ez lenne a legköltséghatékonyabb megoldás. Az eu meg befoghatja. Az emberi élet semmibevételekor megszűnnének a jogaik. Mennének a darálóba tápnak. Semmivel nem adnék több jogot egy ingyenélőnek, mint egy hazafinak. Amelyik nem tud viselkedni, vagy nagymenőnek hiszi magát, azt kegyetlenül, kíméletlenül megtorolnám. Ha bevezetnék törvénybe a jogos megtorlást, keménykednének a fattyak? Ha tudják, hogy a 60-70 éves jogosan lelőheti, próbálkoznának? Biztosan. Ameddig a bajbajutott segítségére nem sietnének és ott nem maradna 40 deka ólommal nehezebben.... A Jobbikra fogok szavazni. Nehogymár nekem kelljen félnem, ha megtámadnak és kivégzek párat...

gidabiga 2009.05.14. 22:21:38

nekem egy rokonom ( sajnos meghalt már, nagyon jó ember volt ), csendőr volt.
a faluban az ott lakók még a kommunizmusban is tisztelték, de tartottak is tőle.
annyira várta a rendszerváltást, hogy rehabilitálják és remélte, hogy újra felállítják a csendőrséget.
nem érte meg.
azt hiszem, neki jobb, hogy azt sem, ami most van :DDD

Viktus 2009.05.14. 22:40:37

@gidabiga:

Még a komenyizmus idején is volt tekintélyük a sünöknek az egy dolog , hogy politikai szerepük nem volt túl fényes, de tudtak rendet tartani.

A volt ilyen rendőrkapitányt , aki itt felénk volt anno a sociban nemrég kis cigó gyerekek simán összeverték-kirabolták ... azt hiszem ő sem szívesen élte ezt meg, hogy mi lett az országból. -

Asidotus 2009.05.14. 23:20:57

én még annyit hozzátennék a polgármester úr javaslataihoz (amivel majdnem teljesen egyet értek, annyival kiegészítve: tankötelezettség 14 éves kor), hogy a családi pótlékot nem adnám arra a napra, amikor a gyerek nincs iskolában. Ha az oskola nem tudja igazolni napot, akkor nincs csp.

gidabiga 2009.05.14. 23:25:44

azt nagyon nem értem, hogy miért 18 éves korig kell járni iskolába.
kinek jó ez?
burkolt munkanélküliség?
más nem lehet.


@Nűnű:

ez így lenne korrekt.

monstress 2009.05.15. 08:22:49

Európában mindenhol köztudott, hogy a romák - nagy-nagy tisztelet a kivételnek, mert azok igenis vannak! - képtelenek az együttélésre, a beilleszkedésrõl nem is beszélve, és mindenhol csak bajt okoznak. Mi vagyunk az egyetlen ország, ahol ennek a kimondása gondolati bûncselekménynek számít.
Ezzel két gond van: 1. a gondolati bûncselekmény fogalmának bevezetése a köztudatba elõrevetít néhány nagyon sötét képet egy orwelli társadalomról. Néhány tõlünk nyugatra fekvõ ország már szép tempósan masíroz efelé :(
2. Azzal, hogy a polkorrektség nevében homokba dugjuk a fejünket és tagadjuk a problémák meglétét, csak jelentõs mértékben növeljük azokat. És lovat adunk a szemét éltmódot folytató cigányság alá.

Dán barátaink elképedve hallgatják, hogy hogy vagyunk képesek a súlyos problémákat ilyen idióta viselkedéssel tetézni... Hát igen, õk sokkal praktikusabb beállítottságúak! Ha valami nem mûködik, azzal valamit csinálni kell, nem pedig elfordítani a fejünket...
Tisztára a három majom jut az eszembe: nem lát/nem hall/nem szól.

Kartal (rezervált) 2009.05.15. 09:07:52

Itt egy norvég példa a cigány integrációra:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=512528
Itt meg az olaszországi reakció a cigányokra:
http://napoli.repubblica.it/multimedia/home/2200241/1/2
Most így hirtelen csak ezeket találtam, de persze van még rengeteg példa a sikeres cigányintegrációra...
Egyébként azt sem értem miért kellene integrálni őket? Teljesen más kulturális-társadalmi háttérrel rendelkeznek, amihez még ragaszkodnak is. Egyszerűen rezervátumba kell őket terelni, és annyi. A Spitzbergákon (Svalbard) van elég hely, nem? És magyar állampolgárkként joguk is van ott lenni... :D
És ne használjátok azt a szót, hogy ROMA! Van az etnikumukra egy régi magyar szó, az, hogy cigány. Majd ha ők a magyarul szólnak hozzám és embernek neveznek, nem parasztnak, akkor meggondolom, hogy én is embernek (romának) nevezem őket...

monstress 2009.05.15. 09:18:36

@Kartal (reloaded):
Az utolsó bekezdéseddel nem tudnék jobban egyetérteni!

Kartal (rezervált) 2009.05.15. 09:24:28

@Dr. No:
Hasonló tapasztalataim vannak, hozzátéve azt is, hogy tucatnyi munkahelyem után két kezemen össze tudom számolni a dolgos, rendes cigányt (számomra ők a romák), míg a többi több száz tolvaj, szemét, lusta szar alaknak bizonyult...
Szóval akkor legyenek előítéleteim vagy ne?

Kartal (rezervált) 2009.05.15. 09:33:20

Ja, nem tudom olvasta-e valaki, itt van kolompár válasza:
http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-277608

redriot77 2009.05.15. 11:05:56

@Kartal (reloaded): hibás a rendszer, a belpolitika. Ők nem. Megmagyarázta most is.

Petrow 2009.05.15. 11:07:27

Félig OFF:
http://sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/ot-ev-az-idos-asszonyt-megoleseert-es-kifosztasaert-232558

5 év gyilkosságért. Tendenciának nem rossz, de én azért még egy 1-est elé írtam volna.

f.m.j. 2009.05.15. 11:42:15

@Petrow:

meg a másik kettőnek is keveslem a büntetést, ez még nem az igazi

Kartal (rezervált) 2009.05.15. 11:52:18

@Petrow: Én meg pár deka nagy sebességű ólommal honorálnám a gyilkosságot. Még tartsam is el a gyilkos férget, nem?
Erről a telefonos álláskeresésről eszembe jutott egy-két sztori. Egyik ismerősöm húsboltban vásárolt volna, de a cigány eladó puszta kézzel fogta meg a húst, leejtette a földre, és be akarta csomagolni... az ismerős megkereste a tulajt, erre az azt mondta, hogy erre a csajra eddig is sok panasz volt, de mivel semmiből nem tanul, ki fogja rúgni...
Egy kocsmáros ismerősnek pultos kellett, fel is vett egy startkártyás cigánycsajt, akiről később kiderült, hogy saját zsebre dolgozott, magyarul sikkasztott. Kirúgta, felvett egy másik cigányt, annak meg odaszokott a rokonsága, kötekedtek, ordítoztak, elriasztották a vendégeket, ráadásul a csajt lopáson érték. Most egy szőke - nem cigány - csaj van ott, aki nem egy szépség, nem fiatal, nincsenek nagy mellei, de kedves, megpízható, pontos, a vendégek szeretik.
A kérdésem: ezek a munkáltatók vajon felvesznek cigányt legközelebb? Hát hülyék lennének.
Szóval kedves cigány olvasók - ha vannak -, becsüljétek meg a munkahelyetek, mert nem csak magatoknak ártotok a gazemberséggel, hanem minden cigánynak!

Petrow 2009.05.15. 12:36:19

@360°-os fordulat/fmj/: ahhoz képest, hogy eddig legfeljebb morci szemöldökráncolás, tizenpár hónap felfüggesztett, meg mismásolás volt az ilyen cselekedet következménye, az 5 év (vagy kötél? :)) legalább valami reményféle lehet. De igazad van, a másik kettővel sem bánnék kesztyűs kézzel.

Aradebil 2009.05.15. 12:44:06

Csepelen van kancigány ellenőr :)

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.15. 13:05:12

Van megoldás: Sokkoló, fizikai erő, vipera.
Mint a vadnyugat. és miért? Mert felnőtt egypár generáció, ami nem dolgozott soha, nincsenek normái, stb...
Egyébként félelmetes, mit meg nem lehet tenni minimális büntetéssel: pl gyilkosság 6-8 évvel megoldható, ha ügyesen játszik az illető.
Az egyik mesterem erre csak annyit mondott egyszer: "Megtámadnak? Belezd ki. Ha megteszed, a rendőrségre kerülsz. Ha nem ugyanoda, kórházba, hullaházba. Mi a jobb?"

Petrow 2009.05.15. 13:08:18

@Kagai: Ennek az előszelét már Hofi is meglengette (képzavar rulz):
"...az ilyen patkánynak egyet a szeme közé, majd egyet a levegőbe. Aztán majd döntse el az ügyészség, hogy melyik volt előbb..."

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.15. 18:05:13

Ide vezethet a magyar nép nyilvánvaló cigányellenessége. Mint a Balkánon komolyan...

Jurganov 2009.05.15. 19:01:35

És ne használjátok azt a szót, hogy ROMA! Van az etnikumukra egy régi magyar szó, az, hogy cigány

amúgy a roma nem embert jelent hanem férfit.pontosabban cigány férfit. úgyhogy most minden cigányt férfinak hívnak :)
holott a nőket hívhatnánk romnyinak is :)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.15. 19:05:19

Az előítélet egy emberrel szemben: számos társának viselkedéséből leszűrt utóítélet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.15. 19:10:30

@Cody78:

Pedig akárhány százaléka is lesz a Jobbiknak, téged úgy sittre vágnak, ha megölsz valakit, hogy inkább nem jellemezném... Aztán majd eljön a bosszú a rokonaidért is, akiket meg sem tudsz védeni. De ezt már Horák Dénes példájánál is leírtam.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.15. 19:12:29

@gidabiga:

Nem, az az idealista vágy, hogy ha úgyis 18 éves koráig kell mindenkinek tanulni, akkor már leteszi a butított középszintű érettségit is. Mintha az olyan fontos lenne.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.15. 19:16:24

@Kagai:

Én inkább a gázpisztolyt ajánlanám azonnal előrántva, 3 méterről legalább egy CS-PV kombó, aztán futás. Tehát se rendőrség, se kórház.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.15. 19:19:05

@Jurganov:

Már hogyne használnám? Már az olasz főváros egyik focicsapatáról sem beszélhetek?:P Amúgy igen, szép, történelmi név a cigány, ahogy a rác, a tót vagy az oláh, semmi baj sincs vele. Vagy büdös, retkesnyakú romázni már lehetne Kolor szerint?:P

Roxvox 2009.05.15. 19:40:52

Milyen Roma integrálódás?
Ezek csak egymásba tudnak integrálódni, azé vannak ennyien és lesznek egyre többen.
Barnúl és sötétedik a világ.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.15. 20:46:19

@Roxvox: "Barnúl és sötétedik a világ. "

Bizony! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jurganov 2009.05.16. 17:00:35

http://index.hu/kultur/blog/2009/05/16/magyar-roma_haborut_vizional_spiro_gyorgy/

nos, spiró vagy nagyon bátor, hogy bevállalja a nyilvánosság előtt ezt, vagy pediglen tud valamit..

Roxvox 2009.05.16. 18:39:54

@200 001 /ישראל/:
A sötétedésről meg csak annnnnyit. Ahhoz képest, hogy agyon van diplomázva lassan az ország, mégis egyre több a hülye és az unintelligens ember.

Roxvox 2009.05.16. 18:43:26

@Jurganov:
Nem véletlenül lett idén Spiró érettségi tétel.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.18. 01:00:48

@Jurganov:

Spiró már a szarmagyaros versével is vátesz költő lett bizonyos baloldaliak szemében, hiszen az ő helyzetükben úgy is lehet értelmezni, hogy megjósolta a 2006 őszi eseményeket.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.18. 01:01:59

@Roxvox:

Az uralkodó balos ideológiának megfelelően.

1dbvlaci 2009.05.19. 11:34:11

Nyilt Levél Kovács Tamás Legfőbb Ügyész, Bencze József ORFK rendőrfőkapitány,
Tóth Gábor BRFK rendőrfőkapitány „úrak” részére !

Alulírott Varga László követelem a mai napon azonnal mondjanak le, az okokat nem részletezem újra, már sokadszor, pontosan tudják hogy mik az indokaim!


Varga László
06-30-873-63-63
Budapest 2009-05-18

vomit 2009.07.07. 12:29:55

eroszakosan lokdoste a homlokaval a ra szegezett geppisztolyt, es ezzel fokozott rettegest keltett
kuruc.info/r/35/43258/

süti beállítások módosítása