Skip to content


       Szűrés lista

Draskovicsnak vége (lenne egy demokráciában)

A botrány kurva nagy, amit világosan jelez, hogy a teljes ballib média kussol az ügyről.

Mindig, amikor kipattant valami eget verő botrány, akkor arra gondoltam, hogy ezt már nem lehet megúszni, nem lehet kimagyarázni, ez lesz a Bukás. Aztán kimagyarázták, kimosdatták, és minden ment tovább a maga útján ... (ajánlott olvasmány Bodoky Tamás remek cikke az Index-en)
Szilvásy és Veres például nem "megbuktak", csak nem fértek be az új kormányba, de azért nem feledkeztek meg róluk, a mindenhol remek Draskovics pedig a mai nap is rendészeti miniszter. Most megint úgy tűnik, már csak napokig ... vagy megint elbukik a demokrácia?

Ugye emlékszünk még a Hír TV & drog & Veres János & haveri kutya tavalyi ügyre?

A Hír TV munkatársai azt mondják, hogy egy férfi megkereste őket és azt mondta: Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke bízta meg őt, hogy tegyen drogot a kocsijukba. Az újságírók feljelentést tettek. A rendőrök ezután elfogták a férfit, akiről kiderült, csak sütőport csempészett a riporterek autójába. Az akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke szerint viszont a díler kereste meg őket azzal: kábítószert szokott eladni a tévéseknek. Az információért illetve a hallgatásért pénzt kért mindkét oldaltól.

Tanúként hallgatták ki az ügyben Petőfi Attilát, a Nemzeti Nyomozó Iroda főigazgatóját, aki tanúvallomásában azt állította, hogy "...vezetői értekezlet után (2008.05.23) keresett meg Draskovics Tibor miniszter úr, és négyszemközt azt a tájékoztatást adta, hogy Veres János miniszter úrtól arról van tudomása, hogy a Hír TV két szerkesztő riportere kábítószer élvező illetve fogyasztó." A nyomozó iroda vezetője szerint Draskovics Tibor azt is elmondta neki, hogy az újságírók korábban kedvezőtlen színben tüntették fel az akkori pénzügyminisztert és több munkatársát. A jegyzőkönyvekből kiderül, hogy Draskovics és Veres tudtak arról, hogy egy – Baráth Miklós nevű – személy mikor akar kábítószert csempészni a két riporter kocsijába, tudták egyikőjük autójának rendszámát és a tévé munkatársainak telefonszámát, sőt, Draskovics volt az, aki mindezen információkat eljuttatta a nyomozó iroda főigazgatójának.



Ej, de kínos ez, Drazsé ... telefonálgatunk, borítékot küldünk bizalmas adatokkal, négyszemközt beszélgetünk?!

A kormány az illetékes miniszter útján adhat utasítást a rendőrségnek, de csak az országos rendőrfőkapitányon keresztül. Itt viszot Bencze József főkapitány neve nem merült fel...

Szóval Verest zavarta a két Hír TV-s faszi, kitervelték a kábszeres lebuktatás tervét, és megkérte a spanját, Draskovicsot, hogy segítsen be egy picit a Nemzeti Nyomozóirodánál ... gondolom olyan kéz kezet mos alapon, segíts most nekem, aztán legközelebb én segítek neked!

Vagyis a Magyar Köztársaság két minisztere (!) arról egyeztetnek, hogyan tudnának kettő, munkájukat végző újságíróra a kábítószer-birtoklást rábizonyítani (amit ők csempésztetnek az autójukba), és börtönbe küldeni őket. Csak mert a munkájuk, vagyis az újságírás "zavarja" az egyik minisztert.















Hát ez egészen elképesztő és világbotrány!

Ez a jéghegy csúcsa, egy kis morzsa, ami véletlenül kiderült. Vajon mit művelhetett ezen kívül még Draskovics, Veress, Szilvásy, Gyurcsány meg a többi?

Próbáljuk meg elképzelni, hogy mondjuk 2001-ben Varga Mihály miniszterre nagyon rászállt volna két népszabis újságíró, és Varga kisüti ezt a kábszeres tervet az újságírók ellen, majd Pintér belügyminiszter segítségét kéri. Majd lebuknak, de a média nem ad hírt a botrányról ...

Hol vannak a máskor oly harsány, hangos és minden szir-szar esetre rárepülő szervezetek, pártok sajtóközleményei az esetről?!

Amnesty International?
Freedom House?
MUOSZ?
Transparency International?
TASZ (Társaság a Szabadságjogokért)?
MÚK (Magyar Újságírók Közössége)?
Nemzeti Jogvédő Alapítvány?
FIDESZ?
MDF?
JOBBIK?
MSZP?
SZDSZ?
Helsinki Bizottság?
Emberi Jogi Információs és Dokumentációs Központ (INDOK)?
Ombudsman?

Vajon ki vagy mi lesz a következő dominó? Egyre többen látják, hogy süllyed a szoci-hajó, és bátran ki merik nyitni a szájukat?

Most a Nemzeti Nyomozóiroda vezetője vallott Draskovicsra, ki lesz a következő?

Hogy lehet még Veres és Draskovics a "szakértői" kormány tagja?

Utóirat:
"Élethalálharc, nem generációs vita indult az MSZP-ben. A tét: ki tud biztos befutó helyet szerezni – akár megyei, akár az országos listán –, amely a várható Fidesz-kormányzás idejére mentelmi jogot biztosít számára. Ellenkező esetben az első vonalban szereplő szocialista politikusok többsége attól fél, valamilyen formában nem kerülheti el, hogy az igazságszolgáltatás előtt feleljen az elmúlt években végzett tevékenysége miatt – fogalmazta meg több szocialista forrás." - mno.hu

Hát, a befutó helyek listája roppant rövid, a rettegő szocik meg száma meg hatalmas, mindenki hűtse be a sört, roppant szórakoztató lesz, ahogy ölni fogják egymást a befutó helyekért.

De vajon az SZDSZ-es befutó helyekért mekkora harc lesz a liberális barátainknál?
Mu-ha-ha
...

 

Címkék: politika közélet mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341200036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Abszurdisztán 2009.06.22. 15:14:21

Free Budaházy! Itt az újabb BGY-ügy. Tomcat bombagyára után most Budaházy Györgyöt, az első számú magyar közellenséget leplezte le a zseniálisan konspiratív magyar titkosszolgálat. Kétségem sincs afelől, hogy nagyságrendileg annyira komoly

Trackback: Havi Fricska 2009.06.22. 14:22:16

Netes petíció Joshi Bharat házelnökségéértTársadalmi mozgalom indult azzal a céllal, hogy Joshi Bharat a második legfőbb közjogi méltóság, azaz az országgyűlés elnöke lehessen. Az internetes körlevélben terjedő aláírásgyűjtő ívet az eddig jóformán ismere…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:15:39

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Persze. Sőt nem is kell fokozni, csak folytatni. Horizontálisan és vertikálisan is. Feleslegesen (csak úgy) nem szoktam bíróságra járni, de majd a nagyhalak perére (ha nem lesz zárt tárgylás) ha csak egy mód van rá, beülök. Megnézem ahogy magyarázzák a bizót. És egy általuk oly lenézett "kis senki" bíró majd ültetgeti, kérdezgeti, osztja őket.

Ez tetszett a Zuschlag ügyben is. Fodor Endre ezt zseniálisan csinálja.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:21:18

@Virág et.:

"Azért te is nagyvonalúan átugrottad a Fideszes ügyeket. :)"

Az a te feladatod volt. Melyik volt azok közül közvádas, ahol fennmaradt a mentelmi jog?

Az "is" a modatodban sértő, mert egy gyékényre helyez gréczivel, amit komoly sértés egy magamfajtának. :-)

A jogszabályt ÉN ismerem (szerintem az említetteknek kéne elküldened), nem az volt a kérdés. De tudod te azt, és azt is direkt kértem hogy ne gyialektikus verzióval gyere elő! :-)

Most akkor szerinted utasíthatja vagy sem? Segítek: kordonügyben szerinted konkrét intézkedésre nem utasíthatta (értsd: bontsa el kordont a rendőrség) a miniszter (Petrétei). Nos?

Virág et. 2009.06.22. 17:25:51

@derelyegrádi szellem: A főszabály, hogy irányít. Ami szervezeten kívülisége mellett azt is jelenti, hogy konkrét ügyekben eseti döntést, utasítást nem adhat.

Kivétel van, a g) pont:

a rendőrségi feladatok teljesítésére, a Kormánynak a közbiztonság és a közrend védelme, valamint az államhatár őrzése, a határforgalom ellenőrzése és az államhatár rendjének fenntartása körében hozott döntései végrehajtására - törvény eltérő rendelkezése hiányában - az országos rendőrfőkapitány számára egyedi utasítást adhat ki feladat elvégzésére, mulasztás pótlására vagy jogszabálysértő állapot megszüntetésére.

Ez eléggé gumiszabálynak tűnik, ehhez én túlságosan gyakorlati jogász vagyok, és inkább a civilisztika áll hozzám közelebb. Meghagyom az ezen való töprengést az időmilliomos "alkotmányjogászoknak". :)

eldiablomismo 2009.06.22. 17:26:06

Hát szerintem annyira lesz itt Nagy Elszámoltatás, mint 2002 után volt. Egy kutya kölke ez mind :P

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:30:10

@Virág et.:

Mindjárt gondoltam. :-)

@eldiablomismo:

Tényleg? 2002-es kormányváltás után 130 egynéhány db. büntetőügy indult az un "fideszes ügyek" miatt (Keller államtitkársága ennyi indított). Az most más kérdés hogy eredményük egy önmagában záródó vonal (0) lett.

Ez most olyan, mint a "fideszes ávóscsemeték" esete, vagy csak nem tudtad?

Virág et. 2009.06.22. 17:35:17

@derelyegrádi szellem: Az Polt Péter és a fideszes ügyészség miatt volt, nem tudtad? :)

De eldiablomismonak igaza van abban, hogy nem lesz semmi elszámoltatás 2010 után sem. Ahol bcs gyanú van, ott már most lépni lehet és léptek is (Hunvald pl), hiszen már maga a sajtóhír is elég, nem kell ítélet. Butaság lenne ezzel a kampány után várni, amikor szavazatokat hozhat. Az egész értelmetlen.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:37:47

@Virág et.:

Mert te nem vagy hülyegyerek tudod, ha erre válaszolnál (két dolog történhet: megismétled amit akkor mondtál, vagy saját magaddal kéne ellentmodásba keveredned) akkor a következő kérdés mi lenne....

Virág et. 2009.06.22. 17:39:51

@derelyegrádi szellem: Nem emlékszem mindenre, amit ide írok, de akár az is lehet, hogy tévedtem. Vagy most tévedek. Ebből azért ne vonj le messzemenő következtetéseket.

Témától függetlenül.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:41:18

@Virág et.:

Majd meglátod. (Fogadni már nem akarok veled, mert a végén annyi bort nyerek, hogy vagy alkoholista leszek, vagy kell bérelnem egy borospincét valahol)

Fideszéknek már nincs más választásuk. Ha nem lesz, ők is mennek majd a levesbe. És akkor - jegyezzük meg - nem is lenne kár értük.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:45:29

@Virág et.:

Persze ebből nem lehetne, de ha a hentes mindig úgy "téved" hogy 10 dekát számol és 8 dekát ad, úgy sohasem, hogy 12-őt, akkor nem "tévedésre" gyanakszol.

De a te jóhiszeműségben/tévedéseidben nem kétlekedem! :-)

Virág et. 2009.06.22. 17:48:02

@derelyegrádi szellem: Nem értek egyet veled. Ha a Fidesz rendbe teszi az országot (ahogy ígérik) +1 szavazatot nyernek 2014-ben. Ez független az "elszámoltatással", ami engem teljesen hidegen hagy. Ha bcs-t tapasztalnak, járjanak el, de még egy Keller-féle akciót nem akarok. Gondolom, te sem.

Ez az egész egyébként teljesen ugyanaz, ami 2002-ben volt. Szavazatot hozott akkor is (a szociknak) és most is fog (Fidesznek), mert az emberek így működnek és a bosszú (vagy mi) nagy motiváló erő az urnáknál is.

Aztán kormányon kineveznek valaki huszadrangú senkit (Keller) és tesznek az egészre, mert már senkit sem érdekel. Őszintén, ha a Keller elítéltet 20 fideszest, akkor most az MSZP mennyivel állna szerinted jobban? Őszöd meg a megszorítások után? Semmivel.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 17:52:05

@Virág et.:

"de még egy Keller-féle akciót nem akarok."

Most őszintén kérlek:

Ezt a Keller féle akciót 2006-ban megtámogattad a szavazatoddal? Magyarázat nem kell, igen vagy nem.

Virág et. 2009.06.22. 17:55:02

@derelyegrádi szellem: 2006-ban pont nem szavaztam, de ha szavazok, akkor a szocikra szavaztam volna. Szóval a kérdésedre a válasz: igen, bár az ok nem épp a Keller féle akció, hanem a perspektíva, amit a Gyurcsány kormány ígért, a strukturális változások, amit már 2002 óta ígérnek és amikből nem lett semmi.

A bajom az, hogy nem látom a Fideszben sem a tenni akarást, a hajlandóságot az alapvető változások végrehajtására.

f.m.j. 2009.06.22. 18:01:09

Ni, mit találtam Lévai Katalin tollából (kacagtató):

nol.hu/velemeny/morvai__a_kalandorno

Higany 2009.06.22. 18:09:36

"1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt, egy ismerősöm aki az autógyárban dolgozott, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem, mint illegális kommunistát, akinek társaival együtt rejtekhelyre van szüksége. Akkor még nem sejtettem, hogy a Horthy rendőrség beéptett embere és az imperialisták aljas ügynöke."

-Goldman- 2009.06.22. 18:12:50

"Hát, a befutó helyek listája roppant rövid, a rettegő szocik meg száma meg hatalmas, mindenki hűtse be a sört, roppant szórakoztató lesz, ahogy ölni fogják egymást a befutó helyekért"

Remélem szó szerint ölik majd egymást,mint csepelen.
ui:ismerősöm korábban abban a csepeli iskolában dolgozott.

derelyegrádi szellem 2009.06.22. 18:15:05

@Virág et.:

Első bekezdés: A következtetések levonására magad is képes vagy.

Hát ellenzékből nem könnyű "alapvető vátoztatásokat" végrehajtani. Mert ahhoz törvényekre van szükség, ahhoz meg többségre. Ami az ellenzéknek nincs. Ettől ellenzék.

Abban egytértünk, hogy ha megkapják a kényelmes többséget (esetleg 2/3-ot, de ebben én nem hiszek), és pont úgy csinálnak mint a szocik (semmit, illetve csak kárt), akkor viszont 2014-ben -1 szavazat nekik. Ugyanígy az "ügyek" kivizsgálása, és törvény elé utalásának elmaradása esetében is. Ebből egyszer és midenkorra elég volt. Ha ennek, ami itt 2002-2009(10) között történt nem lesz komoly személyre szóló következménye, akkor azt fogják hinni, hogy ezt meg lehet csinálni (mint Princz). A politikai felelősség levonatása a választók dolga, de a büntetőjogi nem. Ha jól tudom létezik ilyen, hogy KEHI. Aki ott ül, az fizetést kap és fog is kapni. Akkortól majd dolgozzon is érte. Éa amit még lehet szerezzenek is vissza. Ha azt fogják látni a tolvajok, hogy ilyeneket büntetlenül meglehet tenni, úja meg fogják csinálni. Ezt meg nem szeretném. Gondolom más se.

A poszt témája is (ha úgy történt, ahogy ott leírásra került) az is megér majd egy eljárást. Mert ez bizony bűncselekmény. Azon túl, hogy gyomorforgatóan undorító dolog. Ilyet még az elmúlt 20 évben nem hallottam miniszterek vonatkozásában. És még le is írja ez a félkegyelmű drazsé. Nem csak a fülébe súgja a Petőfinek. Őrület.

chrstphr 2009.06.22. 18:19:25

Durva...
Mintha nem is lett volna rendszerváltás.
Remélem Kövér a harcsabajsza alatt feljegyzi a kis noteszébe a kivizsgálandó ügyek közé:

182. Veres és Draskovics

K.Jani 2009.06.22. 19:04:31

a magyar demokrácia(ha volt vala egyáltalán) már régen léket kapott. ez az ügy is azt bízonyitja, hogy ömlik befele a víz. sülyedünk!
mondjuk engem az is agaszt, hogy a fidesz nem veri az asztalt, hanem hallgat.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.22. 19:58:20

Ezt a "nemtudommihezhasonlítanifejű" drazsét úgy, de úúúúúgy meg lehetne verni. Szerintem szejpítve kérné, hogy "üsszé még léccike"

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.22. 20:06:51

Emlékeztek hogy a Veres fia volt az a gengszter, aki védelmi pénzt szedett a büféktől, hogy működhessenek? És amikor a Veres megfejelte a a Hirtv kameráját ezért, mert hogy "rászálltak". Na, akkor kellet volna úgy picsán rúgni azt a fosembert a fiával együtt, hogy rakétaként felszálljon.

Roxvox 2009.06.22. 20:20:15

@Rorschach: "Emlékeztek hogy a Veres fia volt az a gengszter, aki védelmi pénzt szedett a büféktől"
Jó edzője volt a gyereknek :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.22. 20:30:12

@Roxvox: Az...
Nem akarok fröcsögni, de a két irritáló "mert én mindent megtehetek" szarember - apa és fia - egy igazságos világban kemény retorrziókra számíthatna, az biztos

picur3ka 2009.06.22. 20:47:55

@Rorschach:

Rajuk uszitani egy jo kis cigany csaladot kb megfelelne nekem.

Roxvox 2009.06.22. 20:48:49

@Rorschach:
Szabolcsban nincs egyetlen szépszál parasztgyerek sem aki jól pofánverné ezeket a hernyókat?

picur3ka 2009.06.22. 20:50:33

@Roxvox:

De mer vigyek el ok a balhet, mikor a cigokat nem buntetik?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.22. 21:01:06

@Roxvox:

Majd a szikszói Batman megbünteti őket. :D

Roxvox 2009.06.22. 21:03:37

@picur3ka (Beindultunk: 10%:
A cigókat csak azért nem büntetik, mert nem "nagyjainkat" terrorizálják, a kisember meg le van szarva :(

Roxvox 2009.06.22. 21:12:02

A Fityisz szerintem azért kussol a témában, mert
1. nekik is van vaj a fülük mögött
2. önbizalomhiány
3. egyszerűen csak spekulálnak valami demokrácia szerű dolgon

szabogyula 2009.06.22. 21:16:04

Gyurcsány Ferenc még él !
Ma is irt a kapcsolat.hu-ra.
Hogy nem szégyelli magát !
Trükkök százai.
Azt például tudjátok, hogy ha egy egy apa a fiának akar adni pl. 1 M. Ft-ot / Van még ilyen , de ez igaz 500.000 Ft.-nál is/
akkor azt 25%-os adó terheli ?
Igen jól olvasod, ha Édesapádtól kapsz egy 1 M Ft.-os Suzukit, akkor be kell fizetned 25% adót, plusz az átirás " Ajándékozásnál" kb. a kétszerese .
Köszönjük MSZP-SZDSZ !

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.22. 21:18:54

@ostoba 8o: Ráadásul eladott ingatlan után is le kell adózni 25%ot, kivéve ha a tlejes összeget új ingatlan vásárlására fordítod. Magyarul 20 misiárt eladtad a házad, abból 5 elmegy adóba, mert az olyan lófasz pénz, csókolom.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.22. 21:21:33

index.hu/kultur/media/2009/06/22/korda_gundel_es_szorenyiek_miatt_buntetik_az_mtv-t/

Na ez meg vajon miért csak mostanra pattant ki a királyi tévénél, érdeklődnék.

szabogyula 2009.06.22. 21:25:42

@Rorschach:
Nincs kivéve...
Hiába veszel új ingatlant..
Időarányosan fizetned kelll..
Anyám mondta: lassú államositás.

gcsabi 2009.06.22. 21:35:52

@derelyegrádi szellem:
Kissé szkeptikus vagyok az eljövendő következményekkel kapcsolatban. Majd egy-két Veres,drazsé típusu tenyérbemászó figurán és pár kisebb kaliberü ügyeskedőt "beáldoznak" azok közül akiknek már meggyengült a politikai hátszele. Majd szépen beindúlnak a háttérben az alkkudozások néhany jobb és bal kézben levő golyószorongatás után megegyezmek!
Alapjaiban kellene megváltoztatni a 20-évespártfinanszírozási rendszert /ami szerintem a mai korrupciós- és etikai állapotok legnagyobb rákfenéje!/, majd az elévülési idők leteltével esetleg normálisabban fog működni az ország.
Erre nem igazán látok a szavkon túli halylandóságot.
A másik ezt az egész parlamenti bagázst elhajtani jó messzire, mert annyira beléjük ivódott ez a 19 -év ,hogy nem sok esélyt látok ...

Hiszia Piszi 2009.06.22. 21:38:30

Sajnos egyáltalán nincs kizárva,hogy itt,Abszurdisztánban még ezt is meg lehet úszni.Aztán továbbra is nézhetjük a tévében azt az utolérhetetlen mosolyát.Bár ma kurvára idegesnek tűnt amikor megpróbálták futás közben szóra bírni a Hírtv-sek:)Palik Laci mondata jutott eszembe: "Gyulám,a sínekre kötözött ember mosolya sohasem őszinte!"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 21:44:22

@zero: de most már vége az id Lomnici-korszaknak, Sólyom is megmondta. most már az igazságszolgáltatás jó kezekben van :O
aztán később a kis ópiumos Lomnici lesz majd a nemzetvezető.

Ivanhoe 2009.06.22. 21:49:11

@Hiszia Piszi: Csak addig mosolyog amíg rá nem megy a nyakára a vonat. Nagyon tenyérbe mászó a pofája mind2-nek. A "kormányból" már komplett maffia nőtte ki magát, akik mindent a kezükben tartanak. Nem véletlen, hogy egy éve nincs főbíró.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 21:57:01

@gidabiga: jók a kommentek a népszabiban!
milyen jó így élni, szabadon, frissen, h az mszp a harmadik erő, de jó.

"Elvtársak!
Az életetek a lételemetek hazugságon alapul.
Érdekeitek elérése céljából nincs olyan, amire ne lennétek képesek.
Hazugság, korrupció, csalás, árulás, stb.
Egyet ne felejtsetek, és kezdjetek hozzászokni.
Bűn nem marad büntetlenül! A nép nem felejt."

"Beszédes a cím! Kár, hogy a Népszabi az ügyről nem írt, csak a megvádolt miniszterek cáfolatáról.
Mert mi történt?

A szövevényes történet leegyszerűsítve a következő. A Hír TV két riporterének az autójába drogot akartak rejteni, miután azok túl sok borsot törtek Veres János korábbi pénzügyminiszter és népes sleppje orra alá. (Ha az akció sikerül, Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos könnyen rács mögött találhatta volna magát, a Hír TV márkanév pedig sokat vesztett volna a fényéből.)

A sötét terv elkészült. Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor (ő Veres János bizalmasa, korábbi kampányfőnöke) közreműködésével egy Baráth Miklós nevű férfi vállalta, hogy másfél millió forintért elhelyezi a kábítószert – fejenként húsz gramm kokaint – az autókba. Megvolt a hely és az időpont. A drogot, ahogy Helmeczy fogalmazott egy rögzített beszélgetés alkalmával, a haveri kutyák szimatolták volna ki.

Az akció azonban kudarcba fulladt, ugyanis Baráth Miklós tájékoztatta a Hír TV-t az előkészületekről, így végül a drog helyett sütőpor került a zacskókba. A múlt héten az üggyel összefüggésben újabb részletek kerültek nyilvánosságra. A nyomozati iratokból ugyanis kiolvasható, hogy Veres János és Draskovics Tibor négyszemközt egyeztetett a riporterek körüli teendőkről. Draskovics aztán egy leiratban utasította Petőfi Attilát, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, megadta neki a főbb paramétereket is (hely, időpont, rendszámok, telefonszámok stb.).

Ismételjük meg egy kicsit másként, mert a tények döbbenetesek. A Gyurcsány-kormány két minisztere, a pénzügyminiszter, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter a Hír TV két riporterének drogügybe keveréséről egyeztetett négyszemközt. A találkozó eredményeképpen az ország egyik főrendőrét utasította a tárcavezető.
Idézet: mai Magyar Nemzet

Ez a történet nem lépte át a NOL ingerküszöbét, mintha meg sem történt volna.
Csak az a lényeges, hogy három FIDESZES(!) képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérik.
Bravó Népszabadság.
A bírósági tárgyalásról (Veres-Draskovics) sem lesz híradás?"

szabogyula 2009.06.22. 22:06:35

Sedux !!
Új társak érkeznek nemsokára Márlonbrádó-Hunvald mellé a gyorskocsi utcába !
Mi a helyzet odabent ? Levelet !!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 22:08:22

ez is tetszik:
"Én már csak azt nem értem tisztelt maradék párttag hozzászólók!

Hogy ha Veres tényleg annyira ártatlan, akkor miért nem mer már nyilatkozni sem, miért löki fel újra a hirtv-s riportert és miért viselkedik úgy mint egy idióta???
Aztán meg Draskovics (aki mellesleg az igazságügyi miniszter - ez maga egy vicc) miért hazudozik össze vissza ebben az ügyben???

ÉS ami a legszánalmasabb, hogy sehol egy sort sem írnak mindezekről..."

azért én kimásolom a nol cikket, kitudja (az index Morvai interjúja is csak 10 percig volt kint, még szerencse h én azon belül nyitottam meg:)
az egyébként meg durva lenne, h aebbe a korcs egy évben az egyetlen tette az mszp-nak, h megszavazza a 3 fideszes kizárását:D

"Három fideszes képviselő 'kiadását' kérik Veresék Hír TV-ügyben
Három fideszes országgyűlési képviselő, Czomba Sándor, Simon Miklós és Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését javasolta hétfői ülésén az Országgyűlés mentelmi bizottsága.
MTI| 2009. június 22. |36 komment
nyomtat email plusz mínusz kedvencek / megosztás
A bizottságtól származó információk szerint a magánvádas feljelentést rágalmazás vétsége miatt - az úgynevezett Hír Tv-üggyel összefüggésben - Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor, Veres János volt pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke tette egy, a három fideszes politikus által tartott sajtótájékoztatón elhangzottak miatt.

Az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága hétfő délelőtti ülésén - ahol zárt napirendi pontként tárgyalta az ügyet - többségi szavazattal úgy foglalt állást, hogy javasolja az Országgyűlésnek Czomba Sándor, Simon Miklós és Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését.

A testület hétfői állásfoglalása csak javaslat, a döntést az Országgyűlés hozza majd meg: a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Az ügyben várhatóan jövő hétfői ülésén hoz döntést a Ház. Az Országgyűlés a feljelentett képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről külön-külön szavaz majd."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 22:25:48

úristen!!!!!!!!!!! csak most eszmélek! ezekbe a kommentekbe nincs is zsidózás! mi az elkorcsosultunk?! hogy fogunk így kikerülni az mszp.hu-ra???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 22:27:32

@tesz-vesz: pedig hát ok az lenne rá, drasko, veress, helmeczy

Humgor 2009.06.22. 23:32:43

Talán írjunk is minden felsorolt szervezetnek egy e-mailt ezzel a link-kel. Én már megtettem.

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.06.22. 23:38:16

Akit érdekeln a monetáris politika és Simor baklövései..

devizaspekulans.blog.hu/2009/06/22/magyar_nemzeti_bank_es_az_alapkamat

Sorry az önreklámozásért, csak ez is vastagbőrös..

holdlátó 2009.06.23. 01:32:38

Egy kis paranoia: nem lehet elérni a HirTV oldalát... VAJJON MIÉRT??? :)))

eszkep 2009.06.23. 08:12:14

@RussoS: Wow! Ez jó írás.
Zero, ez lehet referencia! A cikk írója valószínűleg tisztában van a bruttó- nettó adósságállomány fogalmával is...

eszkep 2009.06.23. 08:14:22

@holdlátó: Érdekes, még mindíg nem elérhető!
Remélhetőleg csak karbantartás.

eszkep 2009.06.23. 08:42:55

@tesz-vesz: A Morvai interjút be tudnád másolni? Az mikor volt kint?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.23. 08:45:19

@derelyegrádi szellem: ááá, értem, a komplex jogász-gondolkodás... én ugyanis NEM az OGY (vagy a mentelmi bizottság) honlapját nézegettem, hanem a hatályos magyar joganyagban kerestem rá a 2006.01.01-2009.06.22. közötti OGY határozatokra, amelyek mentelmi jogosak...

Amúgy "szép" "jó" reggelt mindenkinek!

f.m.j. 2009.06.23. 08:52:49

@eszkep:
@RussoS:

Én csak a konklúziót olvastam el, (azt még megértettem:) a többit pedig elhiszem nektek:)) de nagyon aggasztó így is...

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=171339

Én nem örülnék a Fidesz helyébe, hogy megkaphatom öröküket ezekenek a "nincs szó rájuk" válságstáb embereknek...

f.m.j. 2009.06.23. 09:02:22

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=171339

Újabb hatalom átmentés előszelei fújnak... nagyon ügyes... a tiszta fiatal mszp-s generációnak, ha nem fájna annyira, nevetnék...

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.06.23. 09:03:59

@eszkep: Véleményem szerint azért nem csökkentheti a MNB az alapkamatot, mivel jön az új IMF hitel,
és ilyen magas alapkamattal az IMF magasabb kamatot tud követelni...
Minden más csak mellébeszélés...
Vagy a Fidesz, vagy az Mszp, de valakinek fel kell vennie, mivel ha lekapcsolják a lélegeztetőgépet, a beteg is meghal...

belzebubó 2009.06.23. 09:05:14

@holdlátó: Egész nap nem tudtam elérni én sem.Érdekes!

Off,állitólag a fiúk mennek hamarosan:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=171339
On

f.m.j. 2009.06.23. 09:10:01

@belzebubó:

már én is belinkeltem :)

...és jönnek a tiszta lelkű új fiúk, (az mszp fiatal tagozata)... te ezt elhiszed?
Szerintem újabb hatalom átmentés zajlik megint az orrunk elött, és mi tehetetlenül végignézzük. Az sem segít. hogy szkeptikus gőggel, lenézéssel viseltetek irántuk, hiába vetem meg őket, szellemük ott él tovább, megmásíthatatlanul...

mind2 (törölt) 2009.06.23. 09:13:50

jó reggelt vietnam !!!!!!!!!!!!!:)))))
1.
Hírtv : Draskovics úr, Ön hazudott a hírtv riportereinek kábítószerrel kapcs...... stb ???????
Draskovics : nem hazudtam, a kérdés volt rosszul feltéve.. rossz volt a kérdés... stb.
2.

Budaházy egy nemzetközi terrorista hálózat operatív részlegének vezetője, a Magyarok Nyilainak vezetője, a terrorszervezet militáns részéhez a 64 Vármegye Mozgalom kapcsolható, amivel ugye a Jobbik kötött nemrég együttműködési "szerződést " És Morvai K. is a palesztin parittyákról beszélt, a Jobbik tehát köthető ehhez a terrorista szervezethez....stb.

Tegnapi termés. És valami hihetetlen mocskos játék az, ami itt folyik.
Ha ezeknek a dolgoknak nem lesz következménye, nem lesz elszámoltatás, akkor tényleg végünk van.

belzebubó 2009.06.23. 09:18:42

@fmj: Kik azok a fiatal tagozat? Tiszta lelkek? Szanyi doktor sem komplett már. Mindegyik benne van igy vagy úgy a Cusi ügyben,jobb ha nem ugrálnak. Dehogy hiszem el ezt a szinházat!

f.m.j. 2009.06.23. 09:23:19

@belzebubó:

kb. annyira bízom bennük, mint a veszett rókában...

(Török Zsolt-idióta
Mesterházy A.-idióta
Hunvald-börtön
Cusi-börtön
Molnár Csaba-idióta
Hagyó Miklós-idióta, remélem börtön
csak pár példa)

belzebubó 2009.06.23. 09:23:28

@mind2: késleltetett adást szoktam nézni,de tegnap sem müködött és ma sem a Hirtv oldala. Köszi a tudósitást :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.23. 09:23:54

@ostoba 8o: Ez konkrétan nem MSZPSZDSZ hanem a teves suttyó seftelő szarháziak miatt van.

- Honnan ez a kilences bömös, bátyámuram?
- Eeeez? Ja, eztet ajándékba kaptam a szüllinapomra.

Mondjuk az megint más kérdés, hogy a sok tetves suttyó seftelő szarházi kb. 80%-a Ormányunk és Ártunk miatt csúszott idáig.
Szóval akkor végülis a probléma gyökerét tekintve igazad van. Jól megbeszéltük :)

f.m.j. 2009.06.23. 09:28:13

@mind2:

én is hallgattam tegnap, nem akartam hinni a fülemnek, valahogy így zajlott:

riporter: miért nem válaszolt a kérdésekre?
D: mert a kérdésből nem lehetett tudni, hogy miről van szó... (nem szó szerint, de valami ilyesmi, ez fullbolond) -feljebb én is írtam, csak senki nem reagált:)-

mind2 (törölt) 2009.06.23. 09:34:09

@belzebubó: annak azért van valami diszkrét bája, hogy hazánkban ötvöződik Észak-Korea demokrácia felfogása, Közép-Dél-Amerika banánköztársaságainak gazdasági-pénzügyi átláthatósága, és a Dél-Olaszországra ( Szicília ) olyannyira jellemző törvénytisztelet.
Bár hozhatnám példának Zimbabwet, Ukrajnát...

mind2 (törölt) 2009.06.23. 09:36:01

@fmj: mikor a tv-t néztem megijedtem a saját reakciómtól... meg tudnék fojtani embereket egy kanál vízben... nem hiszem el, hogy e b b e n élünk :((((

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.23. 09:56:18

@mind2:
Na ja Drazsé egy amolyan bohóc kategória, csak az a baj hogy porondmestert játszik.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.23. 09:57:43

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Bár ez elmondható szinte az összes szoci finkciónáriusra:) Lampert, Veres, Lendvai, Szekeres.....

mind2 (törölt) 2009.06.23. 10:07:46

@DexterMorgan78/Séfbácsi: a Drazsé sok-sok titok tudója, sőt egyre inkább azt hiszem, MINDEN titok tudója...Lehet van egy bank, abban egy páncélterem, abban egy széf, a széfben doksik... ő meg röhög esténként.. hogy milyen jól elevez oldalirányban anélkül, hogy a haja szála meggörbülne ...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.23. 10:10:49

@mind2:
haja szála?? Ne essünk túlzásokba:)

mind2 (törölt) 2009.06.23. 10:15:29

@DexterMorgan78/Séfbácsi: D
Na jól van, ez tényleg túlzás, de azért meg tudnám küldeni úgy, hogy a kócos fogai még kócosabbak legyenek :))))

Roxvox 2009.06.23. 11:06:53

@mind2:
Te kis ágggressszív :)))

mind2 (törölt) 2009.06.23. 11:14:39

@Roxvox: Miért Te inkább megsimogatnád a buksiját ? ;)

pógárjenő 2009.06.23. 11:37:39

@mind2: Van egy jó kis satum a mühelyben, de én mindentől elhatárolódok mert még a végén én leszek oszamabinléden!

picur3ka 2009.06.23. 11:41:58

Bejon barkinek is siman a hir tv oldala?

pógárjenő 2009.06.23. 11:48:57

@picur3ka (Beindultunk: 10%: Símán mint a demcsákszuzika a butyibuciba, csintalan bukfencezik!

mind2 (törölt) 2009.06.23. 12:02:39

@pógárjenő: a megküldés alatt én is azt értettem, hogy megcsókolnám....( még a végén királyfi lenne belőle XD )... én is elhatárolódom. Tőled is ! :))))))

picur3ka 2009.06.23. 12:06:02

@pógárjenő:

Mi van? Nekem blokkolja, mint attack site-ot, s ilyen meg nem volt, csak ezert kerdezem.

f.m.j. 2009.06.23. 12:10:23

onlinetvradio.info/

nekem ezen bejön, néha egy óra késleltetés, de fogható (oldalt kell kiválasztani, nagy képernyőre is tehető, a képen két katt, bocs, ha vkinek egyértelmű:))

picur3ka 2009.06.23. 12:19:56

@fmj:

Koszi, ez mukszik, hiroldaluk nem.

f.m.j. 2009.06.23. 12:43:56

index.hu/kulfold/2009/06/23/jan_slota_buszke_ra_hogy_megvert_egy_magyart/

na, a szomszédban sem kell máshoz menni egy kis vastagbőrért :):)

f.m.j. 2009.06.23. 12:48:34

Ezt még leírom, aztán megyek tanulni...

A Draskovicsnak olyan a szájberendezése, mintha a felsőajka a felső fogsora lenne, legalábbis az alsóval csak az érintkezik... mennyivel imptánsabb lenne kissé pépesebben...

irritáló fa..fej

pógárjenő 2009.06.23. 13:06:41

@mind2: mámint a drazséra gondolltál, smárolásílag? Phuj, inkább egy varangybékát!

Plutonic 2009.06.23. 16:00:21

Istenem, Index-et sem néztem egy ideje....
Drukkoljak vagy felesleges?

szabogyula 2009.06.23. 17:51:41

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Értelek én Téged.
Na de 25 %-os ajándékozási illeték apa és fia között ?
Elképesztő.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.23. 18:09:24

@ostoba 8o:

Ezt a 25%ot nem találom. Ez valami legújabb ötlet? Takarékbetétre érvényes? Link van?

Helyette találtam közvetlen családtagok között 11%ot 18millióig.

premium.hu/html/kkv/index.php?illetek=ajandekozasi

De még így is baromság. Senkinek semmi köze a családi ügyekhez szvsz. Még az apehnak se.

Hogy apuka honnan szerezte a 20millát, az lehet kérdés, de hogy a fiának ebből mennyit ad, az csakis az ő dolguk. Meg az Asszonyé.

szabogyula 2009.06.23. 18:37:54

@Lenny [Cabdriver]:
Keresgetem...
Takarékbetétre nem érvényes, de bejelentési kötelezettség van..

belzebubó 2009.06.23. 19:51:45

@Lenny [Cabdriver]: Az ITV -t kell megnézni változott 2009.január 1-től.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.24. 11:57:21

@eszkep: sne, videó volt a választosokon, de amikor felrakták, le is törölték az indexes buznyákok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.24. 12:02:44

@mind2: én, leszek a hóhérja! elvállalom. a hazának szüksége van rám.

havi 2009.06.24. 13:51:11

Bajnai VAKÁCIÓ
1$ eladó Magyarország Bajnai?

Mivel FT -os miniszter!
Bajnai: tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben
Hír3.hu Ma 11:58 Külföld8 hír a témában
Tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök, miután tárgyalt Szalám Fajjád palesztin miniszterelnökkel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel a ciszjordániai Rámalláhban szerdán. Hozzátette: a világgazdasági válság hatására Magyarország csökkenti külképviseleteinek számát, de ez nem vonatk…
Bajnai palesztin vezetőkkel tárgyal
MNO Ma 08:03 Belföld8 hír a témában
Palesztin vezetőkkel, Szalám Fajjád kormányfővel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel tárgyal szerdán Rámalláhban Bajnai Gordon miniszterelnök.
Bajnai ma a palesztin vezetőkkel tárgyal
HírExtra Ma 08:33 Külföld8 hír a témában
Palesztin vezetőkkel, Szalám Fajjád kormányfővel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel tárgyal szerdán Rámalláhban Bajnai Gordon miniszterelnök.
Bajnai bejelentette
HírExtra Ma 12:18 Külföld5 hír a témában
Tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök, miután tárgyalt Szalám Fajjád palesztin miniszterelnökkel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel a ciszjordániai Rámalláhban szerdán.
Bajnai Gordon az izraeli házelnökkel egyeztetett
Index Ma 07:06 Külföld16 hír a témában
A kutatás-fejlesztés volt az egyik fő téma Bajnai Gordon és Reuven Rivlin izraeli házelnök keddi megbeszélésén.
Bajnai Gordon a Palesztin Nemzeti Hatóságnál
Hírszerző Ma 12:18 Belföld8 hír a témában
A Palesztin Nemzeti Hatóság miniszterelnökével, Szalem Fajeddal tárgyalt Bajnai Gordon magyar kormányfő szerdán Ramallahban.
Bajnai Gordon az izraeli holokausztmúzeumban járt
Népszava Ma 06:14 Belföld8 hír a témában
Palesztin vezetőkkel, Szalám Fajjád kormányfővel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel tárgyal szerdán Rámalláhban Bajnai Gordon miniszterelnök.
Bajnai Gordon és az izraeli házelnök megbeszélése
Kárpátinfo.net - UKR Ma 09:33 Határtalan16 hír a témában
A kutatás-fejlesztés volt az egyik fő téma Bajnai Gordon és Reuven Rivlin izraeli házelnök keddi megbeszélésén - közölte az MTI-vel a kormányszóvivő.
Miről tárgyalt Bajnai és Szalám Fajjád?
Népszava Ma 12:09 Külföld8 hír a témában
Tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök, miután tárgyalt Szalám Fajjád palesztin miniszterelnökkel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel a ciszjordániai Rámalláhban szerdán.
Vajon miről tárgyalt Bajnai Gordon és az izraeli házelnök?
Népszava Ma 06:03 Belföld
A kutatás-fejlesztés volt az egyik fő téma Bajnai Gordon és Reuven Rivlin izraeli házelnök keddi megbeszélésén - közölte az MTI-vel a kormányszóvivő.
Bajnai Gordon palesztin vezetőkkel tárgyal
Hír3.hu Ma 07:00 Külföld5 hír a témában
Palesztin vezetőkkel, Szalám Fajjád kormányfővel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel tárgyal szerdán Rámalláhban Bajnai Gordon miniszterelnök. Kedden izraeli látogatáson járt: Benjamin Netanjahu kormányfővel és Simon Peresz államelnökkel is találkozott, illetve ellátogatott a jeruzsálemi Jad Vasembe, azaz a holokausztmúzeumba.
Bajnai Izraelben: Karanténba a Jobbikkal!
NOL Ma 00:15 Külföld16 hír a témában
A magyar kormányfő kedden hajnali négy órakor érkezett Tel-Avivba, s négy órával később már meghívójával, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról, a közel-keleti békéről, az iráni helyzetről és a gazdasági világválság hatásairól. Hasonló napirend keretében találkozott Simon Perez izraeli államfővel is. Mint …
Bajnai Izraelben: karanténba kell helyezni a Jobbikot + videó
ATV Ma 12:15 Belföld
„Izrael szeretne közeledni gazdaságilag is az EU-hoz, de ez nem lehet rabja a közel-keleti békefolyamatnak.”

Brunzo 2009.06.25. 10:16:12

A Magyar Nemzet és a Fidesz - finoman szólva - torzít
Újabb fejezet a Hír Tv drogügyében
Fontos részletek kihagyásával idézett a Magyar Nemzet és a Fidesz Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjének tanúkihallgatásának jegyzőkönyvéből, amely a Hír Tv drogügyével kapcsolatban készült. A lap azt fejtegette: Draskovics Tibor a rendőrséget politikai célokra akarhatta felhasználni. Az idézett jegyzőkönyvben valójában az is szerepel: "A miniszter úrtól nem kaptam semmilyen utasítást vagy kérést azzal kapcsolatban, hogy ezt az információt hogyan kezeljem. (...) semmilyen formában nem kívánt befolyásolni".
Sajátos stílusban szemezgetett a Magyar Nemzet - s ennek nyomán a Fidesz is - abból a jegyzőkönyvből, amely Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjének a Hír Tv drogügyével kapcsolatos tanúkihallgatásáról készült. A lap "Draskovics Tibor botrányos akciója" címen arról számolt be, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter politikai célokra akarhatta felhasználni a rendőrséget a nagy vihart kavart drogügy kapcsán. A cikk szerint Draskovics megkereste az NNI főigazgatóját, s jelezte neki: a Hír Tv-s riporterek kábítószerfogyasztók, illetve -terjesztők lehetnek. Ez igaz is, a miniszter és a főigazgató közt valóban volt ilyen beszélgetés. Igaz az is, hogy a rendészeti miniszter jelezte az NNI vezetőjének: egy ismeretlen személy 1,5 millió forintot ajánlott az információkat bizonyító adatokért.

A lap innentől olyan részleteket emelt ki a jegyzőkönyvből, amelyek a jobboldali médiumot pozitív-, a kormány tagjait pedig negatív színben tüntetik fel. A lap feltette azt a kérdést is: Draskovics miért az NNI igazgatójához fordult, ahelyett, hogy - a lap szerint - a jogot betartva Bencze József, országos rendőrfőkapitányhoz ment volna az információival. A választ - ha végigolvassuk a kihallgatási jegyzőkönyvet, s nem csak szemezgetünk belőle - Petőfi Attila adta meg: "emlékezetem szerint ezen a vezetői értekezleten Bencze úr nem volt jelen, talán épp ezért fordult hozzám a miniszter".

A vezetői értekezlet, amelyen a miniszter és az főigazgató beszélt, tavaly május 23-án, pénteken volt. Ezen Draskovics érdeklődött Petőfitől, hogy mit lehetne tenni ebben az ügyben. Abban maradtak, hogy írásos feljelentést, vagy bejelentést kellene küldeni a rendőrségnek. Három nappal később, hétfőn már ott is volt egy jelentés az NNI-nél. Mivel ebben a levélben még nem szerepeltek konkrét nevek és adatok - amelyek kellettek volna bármiféle eljárás megindításához - további információkat kértek Draskovicséktól. Erről már tudott Bencze József országos rendőrfőkapitány is, akit Petőfi a hiányos jelentés kézhezvétele után tájékoztatott az ügyről. A főkapitány nyugtázta az eljárást. Június 2-án reggel Draskovics megküldte az összes információt: a kábítószer átadás helyét, idejét, s az érintettek nevét is. (A két időpont közt Draskovics többször is beszélt Petőfivel telefonon.) Ezt a levelet azonban az NNI-főigazgató túl későn olvasta el, s így már nem rendelhetett el semmiféle akciót, hogy lefüleljék a kábítószer átadást. A Draskovics-féle bizonyítékok, illetve levelezés később átkerültek az NNI kábítószerrel foglalkozó osztályához, illetve a BRFK-hoz. Utóbbihoz azért, mert ott már volt egy eljárás a Hír Tv igen korai feljelentése miatt.

A Magyar Nemzet cikkén felindulva a Fidesz hétfőn kérdést intézett az Országgyűlésben Draskovicshoz, tegnap pedig sajtótájékoztatót tartottak. Az utóbbin Balsai István képviselő úgy vélte: a miniszter az úgynevezett Hír TV-ügyben messze túllépett hatáskörén. A fideszes politikus a vallomásból idézte a Magyar Nemzet által is kiemelt részleteket, majd arra a következtetésre jutott: "Draskovics Tibor (...) fedezte ezt a tranzakciót, (...) és ahelyett, hogy megelőzte volna a bűncselekményt, abban működött közre, hogy konspirációs úton-módon a nagy lebukás bekövetkezzen". Balog Zoltán hétfőn azt kérdezte a szakminisztertől: miért fordult a szolgálati utat megkerülve a nyomozóiroda vezetőjéhez. Draskovics azt közölte: a büntetőeljárási törvény szerint hivatalos személy - mint a miniszter is - köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekmény elkövetőjét feljelenteni, amit bármely nyomozóhatóságnál megtehet.

A cikk miatt a minisztérium valószínűleg helyreigazítást kér majd a laptól, amely szerint Draskovics Petőfinek "azt is kiemelte, hogy Veres János személyesen is érdekelt a riporterek lebuktatásában. E ponton tehát felmerülhet annak a lehetősége is, hogy Draskovics politikai célok érdekében kívánta felhasználni a rendőrséget a kormánnyal szemben kritikus sajtóorgánum kárára". Petfői kihallgatási jegyzőkönyvében viszont azt olvasni: "A miniszter úrtól nem kaptam semmilyen utasítást vagy kérést azzal kapcsolatban, hogy ezt az információt hogyan kezeljem. (...) A miniszter úr semmilyen formában nem kívánt befolyásolni arra vonatkozólag, hogy ez a történet abból a szempontból lenne fontos, hogy éppen azokat lehetne eljárás alá vonni, akik korábban borsot törtek a veres (sic!) János környezetéhez tartozó személyek orra alá. Erre még csak célzás sem hangzott el".

Lapunk birtokában arra utaló dokumentumok és hangfelvételek is vannak, hogy a Hír Tv a botrány kirobbantásakor torzítva tálalta a történteket.

derelyegrádi szellem 2009.06.25. 10:42:15

@Brunzo:

A "lapunk" nevét megtudhatjuk?

Ha talágatnom kéne a Teller leveles újságra tippelnék...

Brunzo 2009.06.25. 10:58:30

@derelyegrádi szellem: oh bocsanat, termeszetesen a nepszava volt az. Ugy tunik, onnan most szivarog valami.

derelyegrádi szellem 2009.06.25. 11:03:56

@Brunzo:

Hát úgy hallottam befele most éppen egy kis Táncsics Alapítványos pénz, kifele (outputként) meg az, ami a pöcegödörből szokott?

Brunzo 2009.06.25. 11:11:34

Jo felvetes :-) Nekem az tunt fel, hogy ideznek Petofi vallomasabol. Ezek szerint naluk van.

derelyegrádi szellem 2009.06.25. 11:16:12

@Brunzo:

Náluk bizony! Még a Sándoré is! Régi újság......

Brunzo 2009.06.25. 11:23:11

Akkor viszont kerdes hogy miert most.

süti beállítások módosítása