Skip to content


       Szűrés lista

50 ember, aki működtette a III-as főcsoportfőnökséget

Nagy pacsi a Heti Válasznak, akik úgy gondolták, ha a Nagy Imre-újratemetés kapcsán eljöttek a besúgók neveivel, akkor ők meg összeszedik, akik megrendelték a jelentéseket, akik ezt az egész mocskos rendszert működtették, még 1989 nyarán is!

Emlékszünk, elég nagy vihart kavart az ügynöklista, megy a találgatás, meg a magyarázkodás ... de az vajon mekkora vihart kavar, hogy például Lehotka Ferenc, a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje, aki 1989 június 16-án több hálózati személlyel is kapcsolatot tartott, most a MÁV Zrt. biztonsági igazgatóságának szakértője? Vagy mondjuk Béres László a III/III-tól, aki 1989. június 16-án a tömeget figyelte, ma Ferencváros rendőrkapitánya?

Semmilyent ...

A volt besúgok magyarázkodhatnak, újra "meghurcolják" őket, míg azok, akik beszervezték ezeket az embereket, hogy jelentsenek a III-as Főcsoportfőnökségnek, azok vígan élik az életüket ... igen magasan szinten.

Őket mikor fogják "meghurcolni"?
Mikor fognak nekik kellemetlen kérdéseket feltenni?

Medgyessy és Kivágóné nyilatkozataiból olvashattuk, fel sem fogják, hogy mi is a probléma. Ahogy mondták: Ők a hazájukat szolgáltak és amúgy meg semmi rosszat nem tettek. (A III/II-es csoportfőnökségről már írtunk korábban.)

Nagyon el lett ez rontva 1989-ben, a vértelen bársonyos rendszerváltás levét isszuk azóta is ...

Felső- és középvezetők

1. Andó József
• 1989-ben a BM III/II-11. osztály, később a BM adatfeldolgozó szolgálatának vezetője.
A Majordomusz Ingatlanhasznosító Kft. cégvezetője.

2. Ifj. Apró Antal • 1989 végétől a BM III/II-2. osztály vezetője (Gyurcsány Ferenc anyósának testvére).
Az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Kft. tulajdonosa.

3. Bozsikné Bárányos Krisztina • 1989-ben alosztályvezető a BRFK operatív jelentéseket összeállító részlegénél. Június 16-án a rendőrfőkapitánynak és állambiztonsági helyettesének számolt be a Nagy Imre-újratemetés operatív biztosításáról.
A BudaNet-cégcsoport társtulajdonosa, 2001-ig Gálszécsy András (Antall József kormányának titkosszolgálati minisztere) üzlettársa.

4. Dankó László • 1984-től a III/II. csoportfőnökség helyettes vezetője, ő felelt a Nagy Imre és társai 1989. június 16-i újratemetésével kapcsolatos sajtóterv kémelhárítás által vállalt feladataiért (interjú szervezése Király Bélával és Kopácsi Sándorral).
2004-ben az állami Bábolna Rt. felügyelőbizottsági tagja, jelenleg a Halászsas Bt. tulajdonosa.

5. Farkas Gyula • 1990-ig a BM III/II-3. osztály helyettes vezetője.
A felszámolás alatt álló Qvantor Bau Építőipari Kft. társtulajdonosa.

6. Forgács Lajos • 1984-től a BM III/III-4. osztály vezetője. A „Subások" fedőnevű nyomozás (Csoóri Sándor és Für Lajos csoportja) kapcsán szerepet vállalt Ilia Mihály irodalomtörténész lejáratási kísérletében. Részt vett a Nagy Imre-újratemetés biztosítására alakult operatív bizottság ülésén, ő felelt Bartis Ferenc és Érsek Iván megbékélésre felszólító cikkeiért.
Az R-Side Biztonsági Tanácsadó Kft. alapítója, 2008-ig a cég vezetője.

7. Hajós Sándor • A BM III/III-7. osztály helyettes vezetőjeként tagja volt az 1989. június 16-a biztosítására alakult testületnek. Háttéranyagot biztosított Tőke Péternek, a Reform főszerkesztőjének a belügyminiszterrel készítendő interjúhoz. Részt vett az 1989. október 23-a biztosítására alakult operatív testület munkájában is.
Az ezredforduló után az üzleti hírszerzéssel foglalkozó Posys Kft. szakértője.

8. Izsó Attila • 1990-ig a BM III/III-5/b. alosztály vezetője.
A MÁV egyik takarítócégeként ismert RIC Zrt. vezérigazgatója.

9. Kaló József • A rendszerváltás előtt a Borsod megyei rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese, majd főkapitány.
A Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének elnöke.

10. Kékesdi L. Gyula • 1989-től a III/III-7. osztály vezetője, korábban az MDF-rendezvényekről jelentő Kiss Ernő Csaba beszervezője. Június 16-án az ő irányításával állították össze a helyzetjelentéseket az újratemetésről. Tagja volt az 1989. október 23-a biztosítására alakult testületnek is.
2005-ig a kancellária nemzetbiztonsági irodájának főosztályvezető-helyettese.

11. Koi László • 1990-ig a BM III/II-11. osztály (titkárság) vezetője.
A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara budapesti elnöke, az S. K.-Info Bt. vezetője.

12. Lusztig Péter • A rendszerváltozás előtt a pécsi III/I. alosztály vezetője, a Baranya megyei rendőrfőkapitány biztonsági helyettese.
A 90-es évek elején megyei rendőrfőkapitány, később a rendészeti minisztérium tanácsadója, Zuschlag János belügyi kapcsolata.

13. Pajcsics József • 1981-ben a III/1. vizsgálati osztály vezető-helyettese, Krassó György zaklatásának engedélyezője, a rendőrség részéről 1988-1989-ben ő vett részt Nagy Imre sírhelyének megkeresésében.
1995-ben az ORFK vizsgálati osztályának helyettes vezetője, később ügyvéd, a Magyar Kriminológiai Társaság alapító tagja, titokvédelemi szakértő.

14. Récsey Róbert • 1989-ig a budapesti rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese, később a kormányőrség parancsnoka. Már a BRFK III/III-A. alosztályán is az MSZMP és a minisztertanács vezetőinek védelméről gondoskodott, láttamozta az „ellenzék ellenséges akcióiról" szóló jelentéseket.
A Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Bank Biztonság Bizalom Zrt. elnöke, az Arcadom Építőipari Zrt. felügyelő bizottsági tagja.

15. Rogán Gyula • 1990-ig a BM III/II-1. osztály vezetője.
Az Abisko Holding Kft. és a Pro Patria Engineering Védelmi Kft. ügyvezetője.

16. Stefán Géza • 1989-ben a budapesti rendőrfőkapitány helyettese. Állambiztonsági vonalon ő volt a legmagasabb beosztású tiszt, így a Nagy Imre újratemetésével kapcsolatos operatív akciók is a jóváhagyásával történtek. Láttamozta a BRFK minden fontos állambiztonsági iratát.
A Katonai Biztonsági Hivatal volt főigazgatója, a múlt hétvégén hunyt el.

17. Strényi Ferenc • 1990-ig a BM III/IV. csoportfőnöke.
A Toldi Miklós Vagyonvédelmi Kft. társtulajdonosa.

18. Szabó Ferenc • 1990-ig a BM III/II-8. osztály vezetője.
A Bank Biztonság Bizalom Zrt. és az ugyancsak Demján-érdekkörbe tartozó Airport Security Kft. társtulajdonosa, a Pink-Diamond Pénznyerő-automatákat Üzemeltető Kft. ügyvezetője.

19. Szita János • 1989-ben az állambiztonsági miniszterhelyettes titkárságának helyettes vezetője, korábban az 56-osok és Lezsák Sándor figyelése tartozott a feladatai közé. Ő szervezte be az 1989. június 16-i eseményekről a Pofosz nevében jelentő Szentgály Sándort is.
Az Airport Security Kft. ügyvezetője, társtulajdonos az R-Side Biztonsági Tanácsadó Kft.-ben.

20. Szövényi György • A rendszerváltás előtt a BM III. Főcsoportfőnökség alezredese, Kőszeg Ferenc egykori kihallgatója.
A Contarex Security Kft. és a Contarex Electronic Kft. ügyvezetője.

Beosztott állambiztonságiak

21. Augusztini Tamás • A BM III/III-4-c. alosztály beosztottja.
A Kristály Manufaktúra Parád 1708 Kft. ügyvezetője.

22. Balla Béla • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án titkos megbízottakkal és más állambiztonságiakkal kellett kapcsolatot tartania.
A BRFK volt bűnügyi igazgatója, Lamperth Mónika belügyminisztersége idején a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának műveleti szolgálatvezető-helyettese.

23. Béres László • 1989-ben a BRFK III/III-D. alosztály tisztje. Június 16-án „vizuális felderítést" hajtott végre a Hősök terén.
Ferencváros jelenlegi rendőrfőkapitánya, korábban VI-VII., illetve XVIII. kerületi kapitány.

24. Bikádi János • 1986 és 1990 között a Csongrád megyei politikai rendőrség századosaként értékelte többek közt Nagy Imre újratemetésének szegedi előkészületeit.
A szegedi Cserepes Sori Piac Kft. nemrég nyugdíjba vonult ügyvezetője.

25. Chászár László • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Cordon-Team Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetője.

26. Csüllög Sándor • 1989-ben a BM III/III-4-c. alosztály beosztottja, Katkó Tamás fotóművész tartótisztje.
Az RTL Klub legnagyobb stratégiai partnereként ismert IKO Media Group terjesztési igazgatója.

27. Évinger István • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével közösen alapított Lex Magánnyomozó Kft. tulajdonosa.

28. Harmados György • A BM III/III-7. osztály tisztjeként ő állította össze a többi állambiztonsági részlegnek küldött tájékoztatókat Nagy Imre újratemetésekor.
A fent említett Posys Kft. résztulajdonos-ügyvezetője.

29. Herbán Tibor • 1989-ben a BM III/III- 2-b. alosztály beosztottja.
A Bank Biztonság Bizalom Zrt. szervezési igazgatója.

30. Horváth József • 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottja.
A Fidesz-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese, később a Szilvásy György vezette titkosszolgálati szervek által „leleplezett" UD Vagyonvédelmi Zrt. társtulajdonosa.

31. Kaizinger Zoltán • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja, a Fidesz-tagként (Nagy Imre újratemetése kapcsán) demonstrációellenes hangulat szításával megbízott Szeszák Zsoltot ő szervezte be.
2004-ig a ciprusi gyökerű Omninvest Oltóanyagtermelő Kft. felügyelőbizottsági tagja, 2005-ig ugyanilyen megbízást lát el a Medyag Immunbiológiai Kft.-ben.

32. Kalauz Lajos • 1989-ben a BM III/III- 3-a. alosztály beosztottja.
A Micro Police Magánnyomozói Kft. résztulajdonosa.

33. Karmos Gábor • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja. Harmados György mellett részt vett a többi állambiztonsági részlegnek küldött iratok összeállításában. Titkárhelyettese volt az 1989. október 23-a biztosítására alakult operatív bizottságnak.
A Közúti Közlekedési Akadémia Kft. vezetője, a Lorre-Centrum Kft. tulajdonosa, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárhelyettese.

34. Kazinczy Gusztáv • 1989-ben a III/III-2-a. alosztály beosztottja, a június 16-i újratemetésről jelentő Szakáll Ákos tartótisztje.
A Kulcsár Attilához kötődő perekben a telefonlehallgatások szakértője (a Nemzetbiztonsági Hivatal alezredeseként).

35. Kivágó Iván Györgyné • 1990 előtt a III/II-8/B. alosztály munkatársa.
1991-ig a nemzetbiztonság kötelékében maradt, jelenleg a XXIII. kerület szocialista alpolgármestere. A legutóbbi költségvetési szavazáskor a Fővárosi Közgyűlés tagja.

36. Kohári Tibor • 1989-ben a BRFK III/III-D. alosztály tisztje. Ő foglalkozott Fónay Jenő levelezésének kiértékelésével. Június 16-án több titkos megbízottal is kapcsolatot tartott.
Magánnyomozókat, biztonságszervezőket oktat, neve szerepel a rendészeti tárca vizsgaelnöki listáján.

37. Lakó János • 1989-ben a BRFK III/III-B. alosztály tisztje. Nagy Imre és társai újratemetésének napján kapcsolatban állt több ügynökkel.
A gibraltári cégek tulajdonában lévő Gallon-Invest Kft. ügyvezetője, a Wabard Biztosító Zrt. biztonsági főnöke.

38. Lehotka Ferenc • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án több hálózati személlyel is kapcsolatot tartott.
A MÁV Zrt. biztonsági igazgatóságának szakértője.

39. Pallagi Anikó • 1989-ben a BM III/III- 2-a. alosztály tisztje.
A Mihók Erika, Pallagi Anikó és Göböl Edina Ügyvédi Iroda tagja, a Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa, a főiskola Büntetőjog című jegyzetének társszerzője.

40. Peredi György • 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottja, az SZDSZ-rendezvényekről jelentő Horváth László Pongrác tartótisztje.
A magánnyomozásra szakosodott VI-PE Információs Bt. vezetője, a fent említett Posys Kft. állandó partnere.

41. Péter-Bartha Gábor • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Medgyessy-Gyurcsány-kormányok idején a nemzetbiztonsági kabinet titkára. Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter 2004-ben a szolgálati érdemjel arany fokozatával tüntette ki.

42. Plézer Viktor • 1989-ben a BM III/III-3-a. alosztály beosztottja.
Az Általános ismeretek a bűnügyi rendőrség nemzetközi szervezetéről című könyv szerzője, szakmai konferenciákon a legnagyobb biztonsági cégek között jegyzett G4S-csoport szakértője.

43. Rovó József • 1989-ben a BM III/III- 6-a. alosztály beosztottja.
A König Security Kft. és a Ras-Tech Vagyonvédelmi Kft. vezetője.

44. Rummel József • A rendszerváltás előtt III/III-as, III/II-es, illetve III/I-es tiszt.
2006-ban a Magyar Szocialista Párt hódmezővásárhelyi szervezetének kampányfőnöke.

45. Salgó László • A rendszerváltás előtt a Csongrád megyei III/I-II-III-kirendeltség elemzőtisztje.
2002 és 2004 között országos rendőrfőkapitány, utána az Europol igazgatóhelyettese volt.

46. Samu Mihály • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja.
A Securitas Biztonsági Szolgáltatások Kft. ügyvezetője.

47. Sasvári Rudolf • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án kapcsolatban állt több ügynökkel.
Az Ulysses Team Magánnyomozó Kft. tulajdonosa, az Üzleti hírszerzés, avagy az ügynöktartás ábécéje című könyv szerzője.

48. Szekeres Ferenc • 1989-ben a BM III/III-1-c. beosztottja.
A moszkvai magyar nagykövetség attaséja (a rendészeti tárca delegáltja).

49. Tasnádi László • 1989-ben a BRFK III/II-2. alosztály tisztje. Június 16-án kapcsolatban állt több ügynökkel.
A 2002-es kormányváltás után eltávolították az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal bűnügyi igazgatói székéből, ma a Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja.

50. Troll György • 1989-ben a BM III/III-4-a. alosztály beosztottja.
Az I. S.-Inside Security Tanácsadó Kft. tulajdonosa.

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr971217245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.07.01. 10:19:22

ATV Híradó - FasisztaveszélyEz az ATV híradója. A legfrissebb hírekkel Kuruc Péter várja Önöket. Fasisztaveszély - jó estét kívánok, Kuruc Péter vagyok - pillanatokon belül kezdünk!                 …

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtett a Szám 2009.07.01. 08:06:31

Most már nem lehet semmit tenni.
Meg kell várni, amíg kihalnak és ügyelni, hogy a csemeték ne kerüljenek a helyükre.

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 08:30:24

Nem azokkal van a baj akik tisztán piaci viszonyok mellett is sikeres vállakozást visznek, hanem azokkal akik továbbra állami, vagy az állami holdudvarban boldogulnak.
Na őket kellene leválasztani az állami csecsről, haljanak éhen.
És természetesen nyilvános leleplezés, a megamaradt iratok amik a tevékenységükről szólnak azonnali nyilvánosságra hozása.

digger 2009.07.01. 08:30:28

úgy nézem, egyikük sem ment péknek vagy tapétázónak. 99%-a biztonsági szakértő. Gondolom jól jön a pártállami múlt, a megmaradt bejárás ide-oda, a "lajoskám nézd meg nekem az adatbázisban ezt-azt, én majd intézek neked egy beszerzést vagy nyaralást jugóba" típusú szarkeverés, bratyizás. Undorító

Petrow 2009.07.01. 08:32:45

- Gézám, jönnek vissza a kommunisták!
- Visszajönnek? El sem mentek!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.01. 08:32:55

@Parkőr:

Igen, igazad van, akik állami pénzt kapnak, az elfogadhatatlan.

De szerintem aki a magánszektorben tevékenykedik, az ia kaphat állami megrendeléseket, hiszen a kapcsolatok megvannak, abból élnek.

Tudják egymásról, hogy te is, én is III-as voltam, segítsük már egymást egy kicsit ...

Olyan ez mint a polip, egy titkos, sokcsáps polip ...

eszkep 2009.07.01. 08:32:57

@laspalmas: Én is épp erre gondoltam :-)
Egyébként nem valószínű, a média már tele lenne vele.

eszkep 2009.07.01. 08:34:28

Normális estben 1991 körül kellett volna a TELJES listának napvilágot látnia, az érintetteknek meg önként visszavonulni a közélettől. Ellenkeő esetben közölni kellett volna velül, hogy vissza "szeretnének" vonulni a közélettől.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.07.01. 08:40:55

Szép, válogatott társaság.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2009.07.01. 08:44:57

@Rejtett a Szám: azt várhatod. Az alma nem esik messze a fájától, még az unokáik is ott lesznek a tűz közelében.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.01. 08:47:04

@eszkep:

Igen, ezért lett elkúrva ...

De Tölgyessyék (Ellenzéki Kerekasztal) attól féltek, hogy nem megy bele az MSZMP a többpártrendszerbe, ezért nem nagyon keménykedtek ....

Simán azt kellett volna, hogy aki az előző rendszer (a dikatúra) működtetője volt, az vonuljon vissza.

Ahogy mondjuk Csehszlovákiában történt ...

Nálunk meg?
A fél MSZMP KB a KISZ-szel karöltve a kormányon van ... 2009-ben (!)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.01. 08:48:42

Amúgy azt sem értem, miért nem lehetett vagy miért nem lehet az "ügynökkérdést" rendezni?

Németországban sikerült.

1 mondat az egész:

"Minden akta nyilvános. Pont"

Ennyi az egész ...
Mocskos politika ....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.01. 08:54:12

Csak az efftásak mindig sunyiba tólták. Mint a partizánok. Ezeknek ez a vérében van.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.01. 09:04:36

az elftársak három módszerváltás utáni miniszterelnöke sorrendben: egy pufajkás, egy D209-es meg egy KISZ vezér (+egy libatolvaj, bónuszként)
ezek után mit vártok...?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.01. 09:10:12

@wladyslawsky: Mindegyik a legkárosabb fajtából. S ezek rigatnak a patással! Hozzájuk képest OV elsőáldozó kiscserkész.

szabogyula 2009.07.01. 09:11:53

@zero:
Amelyik párt felveszi a programjába, hogy
"legyen minden akta nyilvános . Pont. "
az valószinüleg a középkoru korosztálynál / is / szerez egy nagy piros pontot.
Elképesztő , h szemben a szomszédos országokkal ez nem történt még meg nálunk .

Sváb 2009.07.01. 09:13:52

@Noname Cowboy: Azért OV-t sem kell félteni, ugyanannak a garnitúrának a tagja!

jobbikgyor.blog.hu/2009/07/01/a_kommunizmus_kisertete_3

belzebubó 2009.07.01. 09:16:58

Minek Mo-ra ennyi biztonsági és vagyonvédelmi cég és biztonsági tanácsadó?

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 09:19:04

@zero:

Minden vitának, meg témának az a vége, hogy akik a szabályokat hozzák ellenérdekeltek a dologban.
Hatványozottan érvényes az ügynökügyre, minden oldalnál megvan a csontváz a szekrényben, és kialakult a kommunikáció is:

- Én nem jelentettem, csak megpróbáltak beszervezni
- Én nem jelentettem olyat ami fontos, vagy terhelő lett volna.
- Én nem is voltam ügynök lsd: Szita Károly
- Csak a hazámat szolgáltam
- Csak parancsot teljesítettem

Semmi okuk kiborítani a bilit, hiszen az akták egy részét megsemmisítették nagyon sok a kétes ügy(pl. az ügynöki besorolás megvan, de a jelentések nicsenek)

Szerintem 90 ben amikor az MDF a könyvtáros vezetésével átvette a hatalmat legalabb az 50%-át azok a funkcionáriusok alkották akik a változás szelét megérezve átáltak.
Emlékeztek az Ejtőernyősök kifejezésre? amikor MSZMP középvezetők áraztották el az Állami vállalatokat, az MDF kormányzása alatt.
Az MSZMP-MDF akkori prominensei adják a jelenlegi politikai elit gerincét.

A gondolkodás arról szól, hogy előbb utóbb eléülnek az ügyek, és kihalnak a szereplők.

phaidros 2009.07.01. 09:19:51

Az nincs meg, hogy pontosan miért felelősek. Megsemmisítették a bizonyítékokat.

Ivanhoe 2009.07.01. 09:22:45

@Parkőr: A gond az, hogy nem halnak elég gyorsan. Vki megsürgethetné!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.07.01. 09:23:27

végre egy tárca, ahol a megfelelő végzettségű személyek dolgoznak. Biztonsági emberek, biztonsági cégnél..
Amúgy, miért lenne ez más, mint bármely eddigi ügyük? Haveri alapon, pártbeli szereplés alapján, szeretetből, haverságból, és félelemből, egymást nevezik ki a legjobb helyekre..ez megy már régóta.
Egy újabb mocskos ügy, ami még mindig csak a jéghegy csúcsának tűnik, mi lehet alatta? Talán, jobb is, ha sosem derül ki...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.01. 09:31:19

@zero: Hogy miért nem hozták nyilvánosságra a teljes ügynöklistát, arra szerintem csak egy logikus magyarázat van: túl sokan érintettek voltak benne, minden oldalról.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.07.01. 09:34:06

@wladyslawsky: És közülük rengetegen vannak most is közszereplők, fontos pozíciót betöltő politikusok, akik most a népüket szerető, értük dolgozó ember szerepében tetszelegnek...és nagyon vigyáznak egymásra, nehogy megbillenjen a bili,mert akkor átcsap a szélén a szar,és elárasztja őket, nagy valószínűséggel bele is fulladnak...bár látnám már..

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 09:34:10

Itt a kérdés az, hogyan lehetne zároltatni a avygont, felszámolni ezeket a cégeket és tisztességes piaci versenyhelyzetben újrapályáztatni ezeket a poziciókat. Biztos nem kasza, monndjuk a MÁV-nak takaríttatni...

Atyám és ezek mind a mi pénzünkön élősködő, mocsok tetvek!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 09:36:05

30. Horváth József • 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottja.
A Fidesz-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese, később a Szilvásy György vezette titkosszolgálati szervek által „leleplezett" UD Vagyonvédelmi Zrt. társtulajdonosa.
azért ne legyenek illuzióink.....

spájdernecc 2009.07.01. 09:46:40

a káder nem vész el. csak helyet cserél
mint az köztudott...

E_E 2009.07.01. 09:51:14

Nos, akkor egyesítem a két fő mondandót, ami eddig elhangzott, és indulok az őszi választásokon:

1. Minden akta nyilvános. Pont.
2. SENKI nem vehet részt a demokratikus állam működtetésében, aki bármiféle III-as szerepet töltött be korábban.

Illetve egy bónusz kérdés: a kivágónénak van lánykori neve is (pl. Rózsika), vagy ezt már " iván györgyné" néven szabadította a világra az a személy, akit az embereknél Anyának hívnak?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.01. 09:53:17

addig nem lesz ebben az országban változás, amíg a megmaradt összes pártállami dokumentumot (mindent!) nyilvánosságra nem hozzák és kutathatóvá nem teszik. ha még ma is képesek azzal takarózni, hogy állambiztonsági okokból nem lehet nyilvánosságra hozni a diktatúra iratait, akkor itt még mindig diktatúra van.

E_E 2009.07.01. 09:55:54

@phaidros: Nem bizonygatni kellene az ártatlanságot, hanem alátámasztani azt, dokumentumokkal. Hja, kérem, hogy azok megsemmisültek? Sajnálom, hármaska, akkor bizony "el lehet menni innen" - mondjuk Azerbajdzsánba.

DArchAngel 2009.07.01. 10:04:12

@digger: pont ez jutott nekem is eszembe. Persze az újságban is rosszul mutatott volna, hogy
"Kis Géza, aki Nagy Imre újratemetésén a tömeget fényképezte. 1990-től a karakószörcsögi kocsma csaposa."

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 10:09:32

@E_E:
És mi van ha tényleg hős volt? és szembe ment az állammal, és tényleg nem jelentett érdemi adatokat? meghurcolnál egy hőst?

A cikk helyesen főleg azokról szólt akik irányították a beszervezést, és fizetést kaptak , és nem kis előnyöket élveztek azért mert mások intimszférájában kutattak.
Az a durva, hogy ezeket az emberek most is tőlem kapják a fizetésüket az adómból.

Másrészről a német tudósok is megbecsült állampolgárok lettek Amerikában, pedig előtte néhány rakétát kapott tőlük London...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.01. 10:15:30

@Parkőr:
német tudós =/= magyar állambiztonsági nehéztiszt
von braun =/= kivágó iván györgyné

már elnézést.

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 10:23:41

@triumphator:

Persze nem egy súlycsoport, inkább csak azt akartam azzal mondani,amit leírtam, hogy lehetnek olyan esetek amikor a szakértelem indokolja, hogy ne fedjék fel/ill tovább alkalmazzák ezeket a tiszteket.

Kivágónéról meg nem tudtam eldönteni, hogy szervezett provokáció, vagy tényleg ennyite ostobák:)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.01. 10:29:33

@Parkőr:
de ez sem üdvözítő, sőt. pont ezzel takaróznak a mai napig, hogy ők milyen fasza szakemberek és a hazájukat védték, stb. ha szakítunk a diktatúrával, akkor ténylegesen szakítani kell vele és ebbe beletartozik az is, hogy akik működtették a rendszert, azok semmilyen hivatkozási alappal ne legyenek védettek. nézzünk szembe végre önmagunkkal. ezzel ráadásul az oda-vissza zsarolásra épülő mai korrupt rendszer is alaposan megroggyanna.

Kenguru 2009.07.01. 10:33:00

Kinzo kerdesek:

A Jobbik mint "radikalis part" ezek ellen miert nem szolal fel?
Vagy az egyre eroseebb orosz nyomulas(MOL) ellen.

Pedig az nem csak uzletet akar csinalni mint az izraeli stb toke, hanem bizonyithatoan politikai befolyasra tor.

Bizony kinos kerdesek ezek....

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.01. 10:33:18

@Havi Fricska:

"- Mit gondol, aggasztó a feltételezhető kapcsolat a magyarországi terroristacsoportok és a kínai kommunista rezsim között?

- Mindenképpen. Úgy vélem, hogy importkorlátozást kellene bevezetni a Kínából érkező fegyverek minden fajtájára. Nem csupán a a Water Sploosh 2000 géppuskákra, hanem az "Excalibur Hero Kid" pallosokra és a "Sheriff Toy Set" szabványos fegyverarzenálokra is."

Hatalmas :ASD:ASD:ASD:ASD:ASD:

wlakos 2009.07.01. 10:34:30

@zero: A cikket Virág et-nak írtad?:)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.07.01. 10:47:33

"Vagy az egyre eroseebb orosz nyomulas(MOL) ellen.

Pedig az nem csak uzletet akar csinalni mint az izraeli stb toke, hanem bizonyithatoan politikai befolyasra tor."

Ha még mindig lenne ember a Földön aki nem vette volna észre, közlöm: Európa az oroszokból él.
Még egyszerűbben: vagy az oroszok seggét nyaljuk, vagy megdöglünk.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kínaiaknak nem kell nyalni - bizony nekik is kell.

Marcellusca 2009.07.01. 10:51:17

@Parkőr: Nem olvastam végig a névsort, mert túl hosszú. Viszont az első néhány adat után pontosan ez jutott eszembe.
Már eső után köpönyeg. "Tetszettek volna ..."
A vállalkozókkal semmi bajom. Viszont akik "tűzközelben" maradtak, már nagyobb gond.

Marcellusca 2009.07.01. 10:54:00

@digger: Ehhez értenek. Te miért nem mész el péknek vagy hidegburkolónak? :)

@zero: Akkor kérünk pontos adatokat!

Kenguru 2009.07.01. 10:54:41

@szmoker: Ez igy nem igaz.
Pl az orszok csinyan rabsznanak az europai gazfogyasztok nelkul.

Uzletelni kell valuk, de korrektul. Nem szabad hagyni hogy felvasaroljak az europai gazszolgaltatokat.

Ez tulzott erofolnyt biztositana nekik, plusz jelentos politikai befolyast.

Nem kene, eleg volt az orosz megszallasbol.

rolika 2009.07.01. 10:56:43

Normális országban a dőlt betűs rész kimerült volna abban, hogy börtönben van, ill. börtönbüntetését töltötte ettől eddig, közügyek gyakorlásától életfogytig eltiltva.

Marcellusca 2009.07.01. 10:59:08

@Sváb: Bezony, bezony!!!
Csak szeretnek róla megfeledkezni.

Marcellusca 2009.07.01. 11:02:06

@wladyslawsky: Pontosan!
És még most is sokan vannak a húsosfazék közelében.

pógárjenő 2009.07.01. 11:02:17

Mellesleg......eszem-faszom megáll, ime a leendő "bél-ügy-minsziszter":

Lázár János: elcigányosítottam az iskolákat; sem a Gárdát, sem az Árpád-sávost nem tűröm meg a városban
Hódmezővásárhely első embere a "Magyar" Narancsnak kijelentette: városukban megszüntették a cigányiskolát, "felszámolták a szegregációt", és sem a Magyar Gárdát, sem az Árpád-sávos zászlót nem tűri meg a városban.

„Egy kulturált városban, ha egy csoportnak valami fáj, azt akceptálni kell” – magyarázta.
(VGO)

E_E 2009.07.01. 11:08:40

@Parkőr: Egyfelől, nem hiszem, hogy a "tényleg hős" szerepre ne derült volna fény a rendszerváltás előtt (belső elhárítás), vagy utána, melldöngetés formájában. Másrészt viszont eszem ágában sincs meghurcolni senkit, távol álljon tőlem a lámpavas gondolata is. Azonban etikátlan és őszintétlen a politikai-ideológiai pálfordulás, így nem szabadna szerepet vállalniuk az egykori III-asoknak. Ezt mondom.

kovego 2009.07.01. 11:16:37

@zero: akkor Stumpf és Mikola mit keresett a fidesz kormányban?

mindketten 1989 és 1990 között a Hazafias Népfront alelnökei voltak, olyan elődök után, mint pl. apró anti!

ne legyen kettős a mérce!

INkvizitor 2009.07.01. 11:18:45

vazzzz van közöttük ismerős!!!!!!!

aztabüdöspicsába.

kovego 2009.07.01. 11:23:44

@Kenguru: mert oda akarják eladni a mezőgazdasági termékeket! nem olvastad tegnap? :-)

Kenguru 2009.07.01. 11:28:07

@kovego: Csak kicsit erdekes, hogy egy "nemzeti" part kitalal mindefele fantomokat, de a realsi veszelyt meg eszre sem veszi.

1. hulyek.
2. megfizettek oket?

Mikor is jart Vona moszkvaban? Vannak am ilyen erdekes reszletek.

reKorrekt 2009.07.01. 11:37:12

Idézném drága jó apám bútorcipelés előtt elhangzott örökzöldjét: "kötél?"

kovego 2009.07.01. 11:37:18

@pógárjenő: ja, ezt már láttam egyszer, de elfelejtettem:-) fletó, stumpf, köteles laci és a cigiző jegyzőkönyvvezető :-)
köszi

pógárjenő 2009.07.01. 11:42:18

@kovego: igazán nincs mít......büszkék lehetünk az elitünkre!

LeMond 2009.07.01. 12:01:55

Horváth József UD Zrt viszi a pálmát. pff

Redcap 2009.07.01. 12:29:38

Troll György, imádom ezt a nevet.

f.m.j. 2009.07.01. 12:31:03

@KKBK:

Jó írás, ezekről miért hallgatnak?

Én úgy tudom (ultra radikális jobbos barátomtól:)), hogy a Csengeryt kinyírták (mondjuk ivott, asszem, erre fogták, de nem így néz ki egy ember, aki halálra issza magát))

Rengeteg itt a feltáratlan, elhallgatott hazugság...

Szerintem diktatúrában élünk, a rendszerváltást árulók csinálták, vagy legalábbis olyanok, akik engedtek az árulók zsarolásának (rózsadombi paktum, meg ilyenek)...
2006. óta nyilvánvaló nekem, hogy nem demokrácia van, de nyugodtan mondhatom, hogy itt sosem volt az, 1989-ben csak átnevezték, de a lényeg itt maradt...

Apafarkas 2009.07.01. 12:41:20

@Kenguru: Tesó, mielött benyújtod a költségtérítés, akarom mondani bérpótlék igényedet a tartótisztednél fusd át ezt a honlapot:
www.jobbik.hu/ aztánmajd rájösz,mit mond a Jobbik erről a kérdésről. Ajánlom a jobb oldali állandó menüpontok alatt böngészni.

Apafarkas 2009.07.01. 12:42:23

@kovego: nincs kettős mérce. Egykutya mindkettő.

Lezudius 2009.07.01. 12:50:10

Bár tudtam róla, fura volt a főnökömet a listán látni...

anarcho78 2009.07.01. 12:58:17

ja és a II. v. h. után, amikor Berlin rendőrfönöke egy volt gestapos tiszt lett mondván, hogy ő ismeri az alvilágot, ismeri a rendszert stb. hagyjuk már, az összes ilyet ki kéne bszni az országból, nemhogy tisztséget és cég irányítást adni / rájuk bízni.

f.m.j. 2009.07.01. 12:58:20

@fmj: vagy csak ő tiszta maradt, mert idejében meghalt... :)

kovego 2009.07.01. 13:17:19

@Apafarkas: csak arra akartam felhívni a figyelmet, amit zero írt: "A fél MSZMP KB a KISZ-szel karöltve a kormányon van ... 2009-ben (!) ", azaz 98-02 között is voltak kormányon olyanok, akiknek nem szabadott volna!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 13:25:12

@alesi: állítólag a szamuely-unoka most is bent ül a padsorokban. azt nem tudom, mszp, szdsz, vagy mdf-es színekben. valósz mszp-s

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 13:26:47

@zero: tölgyesi része volt a rendszernek.
nem ő mondta meg mi legyen, a komcsik diktálták le az egész rendszerváltást. az szdsz is komcsikból áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 13:39:17

@wladyslawsky: lehetséges, de az is vagy valamivel megzsarolták a fideszt, vagy üzletet kötöttek(én már régóta sejtem hogy bizonyos kérdésekben mintha különbéke lenne, erre valók a stumfok, pozsgaik közvetítőnek) , az is lehet, hogy ahogy Antallnak, úgy Orbánnak se volt elég ereje a komcsiktól. "Imre ezektől nem tudlak megvédeni" mondotta volt Kőrösinek maga személyesen Antal József.
de a legvalószínűbb, hogy Orbán nem is akarta megcsinálni.
megtartották a régi balos ideológiát ebben a tekintetben is.

Kenguru 2009.07.01. 14:08:31

@Apafarkas: Adj mar valami ilnekt amiben szerepel az orosz ugy, mert a vegen meg meg kell dolgoznom a penzemert.

Tudod milyen soherek mapsag ezek a ven kommancsok.

K.Jani 2009.07.01. 17:47:54

rendszerváltozás?! ugyan már! nyugodtan el lehet mondani, hogy egy maffia irányitja az országot!!!!!!!!!!!!!!!!. és ebben minden párt benne van!

Kartal (rezervált) 2009.07.01. 18:16:29

@zero: nyugodj meg, jövőre is a fél mszmp lesz kormányon, csak a nevek változnak.

Salvia Divinorum (törölt) 2009.07.01. 19:31:35

Pont a "Neveket akarok hallani"-t hallgattam, amikor megjelent RSS-ben.
Ijesztő :-D

picur3ka 2009.07.01. 19:56:29

Asszem, 80 evre titkositotta ez a demokratikus kormany az ugynok aktakat, szal....

Forr a dalom.
Orban nem volt ugynok.

Az a baj, hogy bizonyos rejtozkodo elemek, minden kormanynak puszi pajtasai es minden kormany alatt jol megvannak, teljesen mindegy, hogy az milyen szinu. Tegnap nyilas, mama kommunista, holnap demokrata, s dobbenetes modon ezt klanokban kepesek csinalni. Ha lenne demokracia az ilyen gennyladak mind kozszemlelere tetetnenek, nemre, vallasra, etc. tekintet nelkul.

havi 2009.07.02. 13:06:49

@picur3ka (vergodik, mint az mszp:
sajnos tojást nem lehet dobni ? és kötelet ez a megoldás!!!

havi 2009.07.02. 13:08:49

@Kartal (reloaded):

Magyar közéleti értelmező szótár

Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettő. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formálisan különböznek az oldalukon található nagy párttól.
Rendszerváltás (módszerváltás) - Magyarországon azt az eseménysort hívjuk így (ellentétben a szó eredeti jelentésével), melynek során a kommunisták átmentették, átkonvertálták kapcsolati tőkéjüket pénztőkévé, politikai tőkévé. Nem történt valódi váltás, ugyanis az uralkodó elit nem bukott meg, sőt soha nem látott módon megerősödött. A demokratizálódás folyamata nem egyéb, mint vihar a biliben, mely csak a kisemberekre vonatkozó szabályok változását hozta.
Ellenzék - Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.
Kormánypárt - Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.
Választások - Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldől, hogy a következő négy évben melyik párt lophat többet. Jelentősége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülő, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.
Önkormányzat - A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelőintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belőle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás előtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendről.
Jobboldal, baloldal - Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzőkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.
Miniszter - Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez hülye. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, főleg olyan tárcák esetében, melyeket egy hintaló is könnyen elirányítana.
Elit - Domináns, előjogokat élvező csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.
Politikai elit - Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet előjogokat gyakorolni.
Szellemi elit - Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyűjtőneve.
Gazdasági elit - lásd: üzletember.
Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongóinak gyülekezete. 1996-ig liberális párt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, keresztény-népnemzeti fordulatot vett.
MSZP - Az oligarchia másik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Olyan mint a Fidesz, csak itt nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak elnöke. Nyíltan posztkomcsik.
SZDSZ - Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán, az az azonosító nélküli rendőrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.
Kommunista - Az előző rendszer aktív építője, aki vállalta a párt szolgálatát legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem(?) létező kategória.
Liberális - Olyan piacfasiszta, aki nem viseli a zsidózást. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsőségesezik, fasisztázik.
Fasiszta - Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta buzizik, cigányozik, zsidózik.
Turbó-magyar - Olyan magát nemzeti érzelműnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyű felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.
Üzletember - Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedő, áfa-csaló, olajszőkítő, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.
Polgárság - Olyan hazánkban nem létező társadalmi réteg, melyet politikusaink ugyan gyakran emlegetnek hivatkozási alapként, ám nyomokban sem fedezhető fel. Itthon egyedül külföldi filmekben találkozhatunk vele.
Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelősségét el nem ismerő réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Előszeretettel hivatkozik a kollektív felelősségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára.
Média - A politikai oligarchiával szorosan együttműködő, anyagi-erkölcsi egységet képező hatalmi ág. Tipikus tevékenységei: átbaszás, megvezetés, formálás, torzítás, gyűlöletkeltés, elhallgatás, felfújás, és elsősorban pénznyelés.
Újságíró - Biszexuális szellemi prostituált, aki pénzért bárkit megdug, illetve pénzért bárki megdughatja.
Európai Unió - Eredetileg az USA gazdasági hatalmának kompenzálására létrehozott, hónaljszagú tömörülés. Tényleges funkciója máig ismeretlen. A dohányzás szankcionálásán kívül érdemi intézkedést nem sikerült felmutatnia. Vízfej a vízfejeken, kormány a kormányok felett. Léte kétségtelenül csökkenti az Európán belüli, nemzetek közti konfliktus lehetőségét, egyéb pozitív hatása máig nem ismert.
Hipermarket - Olyan bazinagy közért-hálózat, mely erőfölényénél fogva képes a helyi beszállítók és termelők között versenyt generálni, így a beszerzési árak, valamint a munkaerőköltségek minimális szinten tartásával extra-profitra szert tenni. Megépülésekor általános körű derűs várakozás fogadja, mert munkahelyeket termet, versenyt generál továbbá mert olcsó. Ugyanakkor az adott térségben agyonvágja a kiskereskedelmet, munkanélküliséget generál és jelentősen csökkenti a helyi termelőknél realizálódó profitot. Ezzel az ország zsebéből húzza ki a pénzt, ami mint tudjuk nem vész el, mert végül egy a miénknél gazdagabb országban, profit formájában landol. Így kerül egy szegény ország szegényeinek pénze egy gazdag ország gazdagjaihoz.

süti beállítások módosítása