Skip to content


       Szűrés lista

BKV, a színfalak mögött (III. rész)

Folytatjuk a remek Nyári Szappanoperánkat (I. rész, II. rész), ugyanis végre "jó hírek" is érkeztek:

"A BKV Zrt. belső ellenőrzése elvégezte „A humánpolitikai igazgató munkaviszonyának teljes körű vizsgálata, valamint hasonló esetek feltárása” című vizsgálatot, melynek áttanulmányozása után a vezérigazgató ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a BRFK-n a Btk. több paragrafusába ütköző bűncselekmény gyanúja miatt."

Bizony, kifordult pár újabb csontváz a szekrényből.

Első ügy: Szalainé Szilágyi Eleonóra nem elég, hogy kirúgása után, a végkielégítést felvéve maradhatott a cégnél, nem. Nóri eközben még nyugdíjat is kapott.

Ez konkrétan egy orbitális nagy törvénysértés:

Munka Törvénykönyve, 95.§, (2) bekezdés: "Az (1) bekezdéstől eltérően nem jár végkielégítés a munkavállalónak, ha legkésőbb a munkaviszony megszűnésének időpontjában nyugdíjasnak minősül."

A BKV és a főpolgármesteri hivatal megbízásából készült jelentés szerint Szalainé szerződésének megszüntetésekor és meghosszabbításakor ezt a tényt nem jelentette be, ezért „a társaság számára gazdasági szempontból előnytelen szerződés” köttetett.

Mi az, hogy nem jelentette be???

Csak észre kellett vennie valakinek, mikor kikérte a könyvelésen a papírjait a nyugdíjigényléshez!?

De ezek szerint nem. Se a könyvelés, se a közvetlen munkatársai, se a céges barátai, se Zsolti, se Miki nem tudott semmiről...... Teljesen hihető. Most meg hirtelen mindenre fény derül Kocsisnak köszönhetően. Előkerülnek a fiókok legmélyéből a fajsúlyosabb szerződések, napvilágra kerülnek az előző vezetéshez, Hagyó embereihez kapcsolódó legmocskosabb titkok. Érdekes véletlen így a hatalmi harc közepén, az biztos.

Hogy működik ez a "cég", ahol nem tudják, hogy az egyik munkatárs már nyugdíjas?

Hogy működik ez a "cég", ahol az egyik munkatárs saját magának utal ki végkielégítést?

Hogy működik ez a "cég", ahol ez a végkielégítés 86 millió forint?

Hogy működik ez a "cég", ahol a nyugdíjas munkatárs a végkielégítés után továbbra is "munkatárs" marad?

Egy magáncégnél, egy ilyen ügynél a teljes vezetőség repül, magától érthetően.

Ugyanis pofonegyszerű az ügy, igazából ragozni sem kell:
1-opció: A BKV vezetősége, igazgatósága, felügyelőbizottsága és tulajdonosa NEM tudott a fenti eseményekről, emiatt teljesen alkalmatlanok egy évi 110 milliárd forinttal (!) gazdálkodó társaság vezetésére. Kirúgni, lemondatni mindet, természetesen végkielégítés nélkül. És semmilyen más állami vagy önkormányzati vállalatnál NEN kaphatnak tisztséget. Irány a magánszektor, Mr.Kocsis & tsa.

2-es opció: A BKV vezetősége, igazgatósága, felügyelőbizottsága és tulajdonosa (MSZP,SZDSZ) pontosan tudott mindenről,  emiatt teljesen alkalmatlanok egy évi 110 milliárd forinttal (!) gazdálkodó társaság vezetésére. Sőt, valószínűleg nem Eleonóra saját fejéből pattant ki az isteni szikra, hogy végkielégíti magát. Hol a lóvé, tolvajbanda??!
Ez viszont színtiszta lopás. Aki tudott róla, és nem tett feljelentést: bűnsegéd. Mehetnek Hunvald Gyuri mellé az előzetesbe. Ennyi. Ügy? Megoldva...

De a lényeg, hogy kiderült, így legalább tudjuk, hogy Eleonóra házipénztárának bevételi oldalán az alábbi összegek sorakoztak az utóbbi időkben:

- 200.000,- Ft --->nyugdíj

- 86.282.194,- Ft --->végkielégítés

- 10.128.900,- Ft ---> elmaradt prémium

- 1.182.000,- Ft + 120 % prémium ---> fizetés 2008.07.01-től

- 1.241.000,- Ft + 120 % prémium ---> fizetés 2009.01.01-től

- 25.000.000,- Ft ---> 2008-as jutalom

- 9.000.000,- Ft ---> 2009-es jutalom

( + az OTP Egészségpénztár Igazgatótanácsának tagjaként, az MKB Nyugdíjpénztár Közlekedési Tagozatának titkáraként, és a BKV Előre SC Elnökségének tagjaként kapott pénzek)

Képzelem, hogy szívta a fogát, mikor elvették a 13.havit.... -200 ezer, gondoljatok bele!

A vizsgálat szerint egyébként az igazgatónő vezetői engedély nélkül, egyszemélyes intézkedést téve utalta ki magának a végkielégítést. Ezzel a belső szabályozási rendszer és etikai kódex több rendelkezése is sérült.

Jelentkezzen közületek az, aki olyan pozícióban dolgozik, hogy a főnöke aláírása nélkül utalhatja magának a milliókat! Hm? Nem nagyon látom a kezeket..

Sok mindent el tudok képzelni a BKV-ról, de azt azért nem, hogy a HR-es csak úgy elutalhat 96 milliót feltűnés nélkül. Van egy olyan érzésem, hogy bukni fogsz, Miki!

Remélem, Kocsissal együtt, mert hazudik ő is, mint a vízfolyás: A BKV 2008-as zárszámadását végző Deloitte Könyvvizsgáló Kft. felhívta a cég figyelmét, hogy a végkielégítések nem a jogszabályoknak, illetve a belső szabályzatoknak megfelelően kerülnek kifizetésre; a belső kontroll nem működik megfelelően. A BKV 2009. február 20-án kelt, Kocsis István vezérigazgató által aláírt dokumentumában ekképpen reagált az észrevételre: "megítélésünk szerint a BKV jogszerűen fizetett ki 37 millió forint végkielégítést a jelenleg is munkavállalóként foglalkoztatott Szalainé Szilágyi Eleonóra részére." Az összeget mondjuk nem tudom honnan szedték, de egyértelmű, hogy Kocsis tudott mindenről. Ezt eddig is sejteni lehetett (mégiscsak ő a vezérigazgató), mostmár biztos. Ez a nyilatkozat kamu egy az egyben.

Második ügy: A vizsgálat során csináltak egy szép grafikont az elmúlt években kifizetett összegekről.


Elég beszédes egy ábra, nem?

A 2007-es felfutás állítólag annak köszönhető, hogy a Cemi (tanácsadó) Kft. javaslatára korábban alaposan felforgatták a BKV struktúráját, és a szerkezeti reform jegyében átálltak az úgynevezett funkcionális rendszerre, ami számos vezető elbocsátásával és természetesen végkielégítésével járt. A Cemi által nyújtott tanácsok miatt amúgy nyomozott a rendőrség.

Emelett a múltkori listánk kiegészítése/pontosítása is elkészült.


Bruttó 20 millió forint feletti végkielégítések 2007. január 1. és 2009. július 28. között a BKV belső vizsgálata alapján:

Tölgyesi Vilmos műszaki igazgató: 35 év munkaviszony, 29,5 millió forint végkielégítés (a Munka törvényköny -mt- szerint) + 13 millió egyéb jogcímen

Menyhért László
közlekedési vezérigazgató-helyettes: 33 év munkaviszony, 20,2 millió végkielégítés (a kollektív szerződés -ksz- szerint) + 10,1 millió egyéb jogcímen

Donáth Zoltán
műszaki vezérigazgató-helyettes: 19 év munkaviszony, 25,8 millió végkielégítés a ksz szerint + 12,9 millió egyéb jogcímen

Kotulyák Tamás
értékesítési főosztályvezető: 16 év munkaviszony, 21,9 millió egyéb jogcímen

Bognár Gábor
BKV Járműjavító Kft. gazdasági ügyvezető-helyettes: 34 év munkaviszony, 19,5 millió végkielégítés a ksz szerint + 5,8 millió egyéb jogcímen

Regőczi Miklós
kommunikációs vezérigazgató-helyettes: egy év, 9 hónap munkaviszony, 34,4 millió forint egyéb jogcímen

Bosnyák Gyula
stratégiai igazgató: egy év, 3 hónap munkaviszony, 38,9 millió egyéb jogcímen

Zelenák Tibor
főosztályvezető, sajtóiroda: két év, nyolc hónap munkaviszony, 21 millió egyéb jogcímen

Tóth Norbert
gazdasági igazgatóhelyettes: egy év, négy hónap munkaviszony, 29,3 millió egyéb jogcímen

Nemcsics Róbert
informatikai igazgató: egy év, két hónap munkaviszony, 25,1 millió egyéb jogcímen

Olti Ferenc
, DBR Metró Projektigazgatóság: egy év, nyolc hónap, 32 millió egyéb jogcímen

Futó Sándor
főtanácsadó: egy év, egy hónap munkaviszony, 22,7 millió végkielégítés a ksz szerint, plusz 7,5 millió egyéb jogcímen.
 

Feltűnő, hogy egyesek egy-két év munkaviszony után ugyanannyit vagy többet kaptak, mint mások 15-30 év után...

Harmadik ügy: Egy egyértelműen Kocsis nevéhez köthető botrány: Molnár László, akit ő  vitt a BKV-hoz, és aki az azóta a tulajdonos főváros által elvetett holdingkoncepció kidolgozásában aktív, irányító szerephez jutott tanácsadó volt,  január elejétől teljes munkaidőben, főállásban alkalmazta a BKV. Akkortól a vezérigazgató bizalmasának számító Molnár a cégvezetővel megegyező - bruttó 1,42 millió forintos fizetés és 150 százalékos prémium - juttatásban részesült. Molnár azelőtt a Kocsis által vezetett Magyar Villamos Művek (MVM) cégcsoporthoz tartozó Paksi Atomerőmű gazdasági vezérigazgató-helyettese, továbbá az MVM főtanácsadója volt. Molnárt végül Kocsis áprilisban menesztette, s a volt főtanácsadó nem vette fel a neki járó mintegy 40 milliós végkielégítést.

Viszont!

Jelenleg is fizeti a BKV a számára belépése óta bérelt budai lakást. A lakásbérleti szerződésének felmondását nemrég kezdeményezte ugyan a cég, de csak szeptember elsejei határidővel.

Megbecsülik a VOLT dolgozókat a BKV-nál, az biztos....

Ideje lenne már, ha előkapnák a felelősöket pro és kontra!!

A jegy 300, a bérlet majd' 10.000, a koszos, rozoga buszok tömve vannak, és mégis veszteséges a cég. Vajon miért?!

Érdekes, hogy a többi szerződés vizsgálatával csak szeptember 30-ra készülnek el.

Nem lenne fontos igyekezni egy kicsit? Vagy megy most a kozmetika ezerrel, pörögnek az iratmegsemmisítők, folynak a háttéralkuk? Sajnos nagyon valószínű.... 

Címkék: bkv korrupció pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr951301985

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Unalmas szombati nap 2009.09.12. 09:48:04

Unalmas szombati nap van. Az idő kint szeptemberi. Igazi szeptemberi. Ülök a gép előtt. Ütném, a notebook gombjait. Nem megy. Nincs ihlet. Nézem a híreket. Sok a gyomorforgató. 50 milliós végkielégítés itt – 50 milliós ott. Rengeteg pénz. Vagyono...

Trackback: Most mi van? Nincs válság?? 2009.08.12. 10:35:54

De szeretnék BKV-s HR manager lenni... Saját magamnak utalhatnék 100 milliót és ezzel a kutya sem foglalkozna. Tegnapi hír szerint Eleonóra a 100 millát bizony ő maga utalta ki. Szép mondhatom. A Magyar Hírlap információi szerint azonban nem Szalainé k...

Trackback: Nóri, és a 100 milliós műbroki! 2009.08.12. 09:14:55

Azt már az elején szeretném tisztázni, hogy a mai Magyarországon nem lehet maszturbálni, vagyis önkielégítést végezni, mert aki magához nyúl, az előbb utóbb lebukik, és szájára veszi az egész ország. Ilyenkor aztán lehet pironkodni, mentegetőzni. Tulaj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jurganov 2009.08.12. 09:25:15

kettes megoldásra szavaznék.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 09:25:20

Teljesen lényegtelen ez most. Fasizmus van, Hess van, romák félnek, ezért a romalakata (!!!!!!!) falvakban megerősítik a rendőri jelenléteket. Ezekkel foglalkozzatok, ne ilyen kis piszlicsáré ügyekkel...

Vagy pont ez a lényeg, hogy tereljenek?

Egyébként ha ez csak a BKV, akkor már fel se tegyük a kérdést ugye, és a többi vállalatnál? És a minisztériumokban?

Jurganov 2009.08.12. 09:26:39

@Hetfield: azért kicsit gondolkodj el. te mit tettél volna? vagy kiutalnak neked 100 milkát amiből mondjuk10-15 a tied vagy nem-viszont akkor el is vágtad magad alatt a fát.

szabogyula 2009.08.12. 09:27:30

Szerintem most pár / részben /önkormányzati cégnél / egyetemektől, a kéményseprő, és közterületfenntartó cégektől, a gázmüvekig, és korházakig / remegnek egyen-ketten, nehogy a végkielégités-dominó odáig is elérjen...
Ha meg én lennék a Miniszterelnök, azonnali és teljes körü, öt évre visszamenőleges vizsgálatot rendeltetnék el minden önkormányzati tulajdonú cégnél .

Jurganov 2009.08.12. 09:27:55

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": a minisztériumokban szegény emberek dolgoznak akiket még a válság is sújt...ne zaklasd őket. éppen csak kajára futja nekik.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.12. 09:31:17

Asszem bemegyek a főnökhöz délelőtt. 3.5 éve dolgozok a cégnél, a fenti adatok alapján olyan 50-60 millára én is számíthatnék... egy próbát megér... ja ez nem a bkv. de kááár...

z666 2009.08.12. 09:33:17

Ezetúl bérlet helyett egy kártyát fogok hordani a következő felirattal:

100 milliós végkielégítések?
4-es metró 10-szeres áron?
milliárdos tanácasdói szerződések?
Akkor veszek bérletet, ha Demszkyéket lámpavason lógva látom...

loop80 2009.08.12. 09:44:33

És ez csak a jéghegy csúcsa! Vagy még az sem...

Természetesen felháborító és gyomorforgató az eset, de engem ennél sokkal jobban foglalkoztat az, hogy Demszky Gábor hogy a bánatba lehet 20 éve főpolgármester Bp-en?!

Eltelt 20 év, rohad az egész város, a közlekedés katasztrofális, (tervezéssel együtt) huszonéve készülget (az egyébként TÖKFELESLEGES és MÉREGDRÁGA) 4-ES metró, lett az Erzsébet téren egy Nemzeti Színházból mélygarázsba hajló Gödör Klub, elbaszták a Tabánt, engedély nélkül bontották el műemléki védettséget élvező épületek tucatjait, pláza áll pláza hátán...

De tudjátok, hogy mi a legrosszabb?!

Hogy a széles tömegeket ez nem izgatja. Nem is tudnak ezekről a dolgokról, mert már rég' elvesztek a Blikk-Maunikasó-Megasztár Bermuda-háromszögben.

Még valami: az egykori NDK összeomlása után nagyjából két évvel már állt az a központ, ahol bárki, mint egy könyvtárban, leülhetett egykori Stasi-aktákat olvasgatni. (Azóta már a neten is megtalálhatóak az iratok, ÁLLAMI PÉNZEN szkenneltették be és katalogizálták őket!) Kikérhetted a rólad írt jelentéseket, és böngészhetted, mindenféle cenzúrázás nélkül. Nálunk, 20 évvel az állítólagos rendszerváltás (ami valójában csak hatalomá-tcsoportosítás volt) után még mindig vannak olyan akták, amelyek évtizedekre előre titkosítva vannak. Érdekes lenne egyikbe-másikba belepillantani, hm?

Mocskos rablóbanda!!! A Fidesz éppúgy, mint az MSZP, bár utóbbi azért súlyosabb, mint a "narancsosok".

beleszolok 2009.08.12. 09:45:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Mondjuk az nem baj, ha erősítik a rendőri jelenlétet azokon a településeken, azt az egész ország szerette volna már korábban is :)

Egyébként már nem azért a 20-asért, de egy HR-es hogy a 'csába fér hozzá a cég bankszámlájához?

Vagy a BKV-nál mindenki saját magának utalgat amikor épp eszébe jut valami?

Ez tulajdonképpen nem végkielégítés, hanem önkielégítés :Đ

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.12. 09:47:51

A következő BKV-s postban "célfotókat" akarok lehozni. Remélem lesz egy rakat.

LeonUris 2009.08.12. 09:48:38

@z666:
"4-es metró 10-szeres áron?"

Már 10szeres? :D

Valahogy csak a spanyol metro áraival sikerült összehasonlítani a 4est, a berlini 1800méteres, 25év alatt megépültre nem sikerült fajlagosítani.
zero?


"ha Demszkyéket lámpavason lógva látom... "
Lámpavason lógva te már nem látsz semmit, mert kidülled a szemed és egyébként is általában meg vagy halva olyankor, ezért nem szerencsés ilyesmit írogatni

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.12. 09:49:13

Most kell akciós iratmegsemmisítő-árajánlattal kopogtatni a BKV-hoz, tuti üzlet. Vagyis inkább iratmegsemmisítő-beszerzési tanácsadónak menni. Több a pénz, és dolgozni sem kell.

Amúgy megnézném azt a jelenetet, amikor Eleonóra drága töpreng rajta, hogy mennyit írjon be magának végkielégítés címén.
"A Feró aszonta, nekik mindenképpen kell 80 misi, akkor jó lesz a mondjuuuk...mondjuuuk.. hát jó, legyen száz, az szép kerek szám."
Aztán aláírja saját magának, és már utalja is a megfelelő összeget egy ciprusi offshore-on keresztül egy kongói offsore-nak, onnan tovább az MSZP svájci bankszámlájára. Számlatulajdonos: John Smith (esetleg Buddy Redd).

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.08.12. 09:50:11

nekem meg megártott az augusztusi hidegfront, orbánbányák, orbánbányák

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.08.12. 09:51:59

budapesti közlekedési zártkörűen működő pénzszivattyú.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.08.12. 09:52:02

ki fog derülni, hogy ezek a pénzek nem mind maradtak náluk, valakinek tejelni kellett....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 09:52:57

@LeonUris: Pfejj, te micsoda egy igazi terelőszar vagy.

Témához hozzászólni nem, egy feldühödött kommentre ugrani igen...

Gyakorlatilag értesz máshoz is? Jah, persze majd' elfelejtettem, ez az egész BKV ügy azért nem érdekes, mert anno a Zorbánék is loptak...

Orbánék előtt meg minden jó volt, csak épp Suchmann Tomi tüntette el a komplett priv vagyont, meg az elődje, aki nemtom ki volt az MDF alatt.

Apád, vagy apósod mit szerzett a zavarosban, hogy ennyire ráérsz?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 09:58:39

@beleszolok: Jah, csak éppen nem azért erősítették a rendőri jelenlétet, hogy megregulázzák őket, hanem hogy megvédjék szegínykéket. Kurva nagy különbség.

LeonUris 2009.08.12. 10:03:38

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Egy témához hozzászólt kommentre reagálni nálam ontopic.

Gyakorlatilag higgadj le, mély levegő, a kicsi kéket beveszed.

Apám, apósom -tudodkiével ellentétben- nem volt ávós :)
Ha ragaszkodsz hozzá belemehetünk a családfán történő alázgatásba, bár volt már valaki, akit ilyesmiért banoltak. Vagy apai ágon lehet már, csak az édesanyákra kényes a bloggerina?
Á!Elvesztettem a fonalat, majd utánaolvasok.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.12. 10:04:54

@LeonUris:

Tehát "fajlagosítsunk" a mutyikhoz, és ne ahhoz, ami nem az volt, és olcsóból kihozták? Vagy csak én nem értem, hogy mit akarsz mondani ezzel a berlini példával?

Taktikai Atompingvin 2009.08.12. 10:06:24

@loop80: Erre tudod mi lesz a válasz?Valamelyik liberális sokész megírja a Népszabiban, hogy az Usában éheztetik a feketéket

LeonUris 2009.08.12. 10:12:04

@Rorschach:
Mindösszesen érdekelt, hogy a közösségi közlekedés fejlesztésében oly' jártas szerzőpárost hogyhogy nem ihlette egy rövidke posztra a berlini metro története.
Valamiért úgy érzem, beférne a BKV-saga 'tangled web'-jébe.
Persze nylván arányosítani csak feeeről lee érdemes leeeről feeel az komenista trükk.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.12. 10:17:55

@LeonUris:

Akkor ok, mert már majdnem írtam, hogy akkor Szalainé itthoni 100 millió forintját fajlagosítotsuk Madoff amerikában összelopott 65 milliárd dollárjára, és akkor akkor az jön ki, hogy Szalainét már életében boldoggá kell avatni. :D

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 10:18:13

@LeonUris: Hidd el nem vagyok ideges. Csak egyszerűen szánalmas, hogy állandóan terelsz. Most is csak a kommentem azon részére tértél ki, ami személyeskedő volt, az érdemi rész ugrott. Az a fajta ember vagy mint Tóta W. Ugat állandóan, ömlik a faxság a szájából, nem ért senkihez, csak fikázni, meg kioktatni tud. Azonban még ehyszer sem tudtul meg mik az ő gondolatai, mit tart ő jónak, van-e konkrét javaslata.

Ez pedig vicces, mert ugye a parlamentben épp az ellenzékről mondják ezt, hogy csak fikázni tud, de konkrét javaslata nincs...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.12. 10:22:31

@csodagyerek: A kokakóla mámorban fetrengő imperialisták éheztetik a feketéket. Azt hiszem, ez lesz a szalagcím.

beleszolok 2009.08.12. 10:26:14

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Persze. De azért ez is jobb mint a semmi :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.12. 10:28:40

@Rorschach: Így is van, Önmegtartóztató Szent Leni akár 300 misit is kiutalhatott volna magának, de azt azért már túlzásnak vélte, így szerény maradt. Követendő példa, rendtársak, követendő példa.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 10:31:12

@LeonUris: Megint szar ferdítés. Nem az elbaszás a követendő, hanem a normális ésszerű munka.

Tehát ha a németek elbaxták az egymegállós metrójukat, akkor nálunk nem gond a 4-es metró, ami többszörösébe kerül, szarul van megírva a szerződés, ergo a kivitelezőt védi nem a beruházót, hogy éveket késik, hogy megfojtja a az összes többi beruházást.

Igazad van, nem a spanyol metro a követendő példa, hanem a berlini.

Jöhet a következő téma. LeonUris úr felmentette a komplett BKV-t, szerinte jó itt minden, a kifizetések jogosak, a 4-es metró minden pénzt megér.

Zero, las' szerintem lőjétek le a blogot. A Me. Úr is és Leon is megmondta, hogy itt minden fasza, csak a szarnáczik akadékoskodnak, meg a Zorbán, meg Frau Morvai.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 10:33:41

@LeonUris:

Szerintem a madridi metróval bőven elég összehasonlítani, a spanyolok ezt a szart 100 milliárdból megépítették volna.

Így legyen 4x az ár ...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.08.12. 10:34:10

@LeonUris:

Asszem vajmi kevés magyar vonatkozása van a berlini metró ügynek, a vastagbőr meg a hazai vastagbőrös dolgokkal foglalkozik.
Ha jól tudom.
Persze foglalkozhatna mondjuk a togoi pénzügyminiszter vállalkozásával is, de van egy gyanúm, hogy nem sok embert érdekelne, köze hozzá semmi alapon.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 10:36:58

@LeonUris:

Azt, hogy miről írunk és miről nem, hadd' legyen a már mi döntésünk, ha ezzel nem gyalogolunk bele a törékeny lelkivilágodba ...

Szerencsére pillanatok alatt tudsz új blogot létrehozni, ha ennyire érdekel a berlini metró, nosza, írd meg a posztot a saját blogodon...

Utána sorba haladhatsz a nemzetközi nagy beruházásokon ...

Sok sikert!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 10:39:22

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Szerintem LeonUris az ügyeletes troll lesz inne kilőve lassan ..

Nagyon ügyesen csinálja, kiemel egy szót/mondatot, beleköt és máris nem a BKV-ról meg a posztól beszélünk.

Leon, utolsó figyelmezetés, ne trolloskodj, vagy a témához kommentelj, vagy fogd be a szád.

beleszolok 2009.08.12. 10:40:39

@zero: Szerintem írjatok nyugodtan akkor is, ha mégiscsak sikerül belegyalogolni szegénynek a lelkivilágába. Legalább írhat majd, hogy de a Zorbán is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 10:49:07

@misikeh:

nem, csak, sok olvasó -> több troll.
Nehéz rendet tartani, de úgyis tudja mindenki, itt nincs demokrácia :-)

f.m.j. 2009.08.12. 10:57:55

@zero:

De azért majd figyeld csak a SiruNoel. és egyéb variációit (lásd: liberté=etrebil kódolást:))
(bocs a beleugatásért:))

LeonUris:

én nem is értem, hogyan hiheted, hogy téged választ majd benttartásra érdemesnek, mintsem Vonperezt, aki régebben van itt a porondon, mint a legtöbben (csak feltételezem, mindenesetre szimpatikusabb, mint néha te)

Horizont 2009.08.12. 10:58:08

Reggel hallottam, hogy a budapesti Köztisztasági vállalatnál is tavaly a vezér 100-200 millió között kapott végkielégítést és utána is ott dolgozott (vagy dolgozik)!!
Ezek egymást elégítették ki körbe, körbe???:))
Lehet, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa??

havi 2009.08.12. 11:06:56

@Horizont: majd remélem a börtönben kielégítik a kan cigányok háturól.

Gabot 2009.08.12. 11:08:01

Kíváncsian várom, hogy a BKV után mikor kezdődik vizsgálat a többi "vízfej" vezetőinek, tanácsainak, bizottságainak javadalmazásairól. Ez csak a jéghegy csúcsa. Jó lenne, ha a Számvevőszék szélesebb körben és folyamatosabban vizsgálódna. Esetleg nekik is jutott...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 11:13:27

@misikeh:

Köszi ...még 5 nap is vége ... aztán meglátjuk, hogy a végén "hirtelen" és "'váratlanul" fordult-e az állás ....

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.08.12. 11:39:06

@zero:
Ebben szinte biztos lehetsz: "nem várt, meglepő fordulattal tortawé vette át a vezetést".

jozicsenko 2009.08.12. 11:42:27

LeonUrishoz csak egy kérdésem van, az ő baloldali populáris stilusában

NADE HÁNY lélegeztető gépet lehetett volna venni ebből?????

EFFTÁRS: hányat? (az eftárs hányat, de hagyjuk, félrevisz)

avagy, témábavágóan:

ebből a 3 mrd Ft-nyi kifizetett jutalomból/végkielégítésből / hallgatási pénzből hány buszt lehetett volna venni?

-150 használt belgát, vagy kb
- 50 vadonat új jószágot

EFFTÁRS: hogy van ez?

(és én kérek elnézést, amiért valaki Leon Uris nevében kommentel, lehet hogy vallásilag van köze hozzá, de egyébként mezei lopásnak tartom)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 11:45:16

@fmj: Az mindegy ki van itt régebben, talán még az is, hogy szimpatikus-e vagy sem. Én magam abszolút nem vagyok a ban híve, de amit Uris csinál az sport. Mert nyomjuk a hülyeséget ezerrel, sokx eltérünk a témától, de ő egyszerűen abból űz sportot, hogy rászáll egy-egy szóra, vagy mondatra és azon lovagol. Egyszóval: egy böszme troll.

Tündér_Lala 2009.08.12. 11:46:15

OFF
Iránban elfogtak három amerikait. A Kossuth rádió szerint Irakban KIRÁNDULTAK, de nincs egyértelmű határjelzés a két ország között.
Fetrengtem a röhögéstől, az irániaknak biztos az elemózsiás kosaruk kellett.
ON

Geza 2009.08.12. 11:59:56

:set offtopic
Lefizette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét a Centrum Kft.

Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség a terézvárosi kerületi közterület-felügyelet vezetőjét; a férfi előzetes letartóztatásáról szerdán dönt a bíróság. A bűnöző pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

kuruc.info/r/2/45033/
:set noofftopic

redriot77 2009.08.12. 12:07:35

És hogyha vizsgálat indul? Akkor mi van? Majd titkosítják a jegyzőkönyveket 90 évre és szarnak továbbra is a fejünkre.

Most kell egy kis látszatintézkedés: Kocsis az igazság lángpallosaként csap le a nép ellenségeire. (közben meg olyan mint tipikus gyilkos egy Columbo epizódból: "igen felügyelő úr, én tudom is hogy ki tette! Láttam hogy XY volt!"

Törődjetek bele, hogy ennek sem lesz semmi következménye, megússzák büntetlenül. El kell fogadni, le kell higgadni, becsukni a böngészőt és a munkára koncentrálni, 'stenfaszát má' a sok léhűtőbe. :)))

DArchAngel 2009.08.12. 12:11:27

Szeretném azért megismerni az egyik érintett lelkivilágát. Egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy a búbánatban lehet valakinek ennyire vastag bőr a pofáján?! Mekkora egó kell, hogy ilyen szinten szarjon az íratlan társadalmi szabályokra? Ki adta alá a lovat? Milyen életstílust tart fenn, amihez elengedhetetlen ekkora mennyiségű pénz?
Tehát, ha valamely érintett, vagy jó ismerőse olvas, akkor kérem, válaszoljon.

redriot77 2009.08.12. 12:14:51

@DArchAngel: és kb. az ilyen emberek írnak körímélt a beosztottjaiknak, hogy spóroljanak a nyomtatópapírral, mert több fogyott az előző hónapban mint a tavalyi év hasonló hónapjában. Nem emberek ezek, hanem egy külön faj: a golyóálló-bőrű szarevő faj.

LeonUris 2009.08.12. 12:21:48

@zero:
Zero, te kinek képzeled magad, hogy itt fenyegetőzöl? Mitől vagy te jobb, mint a laspalmas által annyira leokádott biztonsági őrök, te is ahogy egy hangyafasznyi hatalomhoz jutottál (lol) rögtön visszaélsz vele. A saját szabályaidat nem tudod betartani sem és betartatni sem. (Lámpavasazás pl.)
Tudod, mit? Ne fáradj a banolással, nem jövök többet, lehet örömködni és egymás (hmm...) hátát lappogatni, meg jól kifakadni.
Egyet még kérdezek: definiáld már az általad oly kedvelt "trolloskodás" szót. Mi az pontosan szerinted?
-Személyeskedés? ("Apád, vagy apósod mit szerzett a zavarosban, hogy ennyire ráérsz? ")
- Offopic? (" Fasizmus van, Hess van, romák félnek, ezért a romalakata (!!!!!!!) falvakban megerősítik a rendőri jelenléteket"; "Lefizette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét a Centrum Kft.")
- Vegzálás? ("EFFTÁRS")
- Csúnya szavak? (ezt nem hiszem, ld laspalmas nyilatkozata)
- Témaajánló? (ebből is van minden poszthoz 2-3)
- Non-konform vélemény? (o-óó)

Szóval, te ne vádiratot fogalmazzál, ha bele nem gázolok a szigetszítta vesédbe, hanem gondolkozz azon, hogy pont olyan vagy,mint azok, akikről vitrolosan firkogsz ide. (Igen, a kaccsolat is pont ezt csinálja.)

Viszlát! Szevasztok.

Ja! A fenitek a laspalmas nevű kiborulógépre is érvényesek. Sőt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.12. 12:43:20

@LeonUris:

Így másodjára is felhívom rá a figyelmedet, hogy a biztonsági őrökre én egy árva rossz szót sem szóltam. Ha hazudozás nélkül nem megy, inkább ne írj semmit.

Szia.

Tündér_Lala 2009.08.12. 12:54:21

@DArchAngel: Ezen már én is elgondolkoztam.
Ezek az emberek semmiféle ideológiában nem hívő törtetők. A családi hátterük valószínűleg magas beosztású pártelitből vagy ávósokból került ki és számukra az emberek használandó lények, ha pofáznak csőcselék. Mindenki azért van, hogy őket szolgálja és természetes minden kiváltság és pénz, mert meg vannak róla győződve, hogy az nekik jár. Fogalmuk nincs a és nem is érdekli őket a közönséges emberek viszonyai (anyagi és társadalmi). Néha nyujtanak valós teljesítményt, de ez egyre kevésbé elvárás. Ma egy manager elsődleges feladata a költségcsökkentés (hatékonyság a varázsszó, és ezért semmi nem drága), a politikai kapcsolatok építése és a politikusi elvárások kiszolgálása. Ez elismerést, pozíciót (pénzt) és védettséget jelent.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.12. 12:59:59

Most olvastam a Holnapi Újságban, nagyon nagy:

"Barátok Közösen Vagyonosodnak"

xD

LeonUris 2009.08.12. 14:11:10

@laspalmas:

"@zero: "Szarfaszú köcsögök, az összes portást/biztonsági őrt gyűlölöm, mert egy kis hangyaszafasznyi hatalomhoz jutottak és állandóan geciskednek vele .." "

Igaz, épp zero álnév alatt. szerintem te vagy mind2.
úgyhogy aki hazudozik az max te vagy.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 14:15:53

@LeonUris:

Hűha, ma egész este sírni fogok a Szigeten!

Hetfield 2009.08.12. 14:16:43

@LeonUris: az, hogy a 2 blogírót összemosod.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 14:17:53

@LeonUris:

Még mindig itt vagy? Hányszor szeretnél elbúcsúzni?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 14:18:45

@LeonUris:

"Zero, te kinek képzeled magad, hogy itt fenyegetőzöl? "

ööööö .... hűha, de fogós kérdés...
Adminnak?

Hetfield 2009.08.12. 14:19:53

@zero: Már megint lopod valakitől a Wifi-t a szigeten? Ejnye! :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 14:20:18

@LeonUris:

Ja, az összes kommented (119) hozzánk írtad, köszönjük, de most már boldogíts más blogokat ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 14:21:14

@Hetfield:

Nem lopok wifi-t mert nincs wifis cuccom, laptopom ..
Még itthon vagyok :-)

jozicsenko 2009.08.12. 14:25:40

@zero: hi!

olvastad amit az egyik nagyon okos írt valami antinácifelhivásnál?

A zerokbol lesznek a nerok!

szoval Ave, Zero!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 14:32:04

@jozicsenko: Úristen, ettől az ave-től levert a víz, innen már csak egy lépés a zikkájj...

Geza 2009.08.12. 14:58:25

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Egy lépés? Még annyi se!
Csak egyetlen pillantást vess pl. a 'Horátiusok esküje' c. képre, és már ott is vagyunk :) !

en.wikipedia.org/wiki/File:Jacques-Louis_David,_Le_Serment_des_Horaces.jpg

jozicsenko 2009.08.12. 15:03:59

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": bakker, keresem a képet már vagy 20 perce, nem emlékszem, hol láttam

egy képen egy ököl egy horogkeresztet zúz szét, a szöveg szerint meg valami antifasisztanagygyüllésre kellene menni, mert értünk is tüntetnek

a főszervező/főeladó meg valami Dr. nemtomki, aki arra figyelmeztet, hogy "A ma zérójaiból lesznek a holnap nérójai" vagy valami hasonló észosztás (ránézésre munkáspárt izű plakát, de lehet csak egyszerüen aktiválták valamelyik régi csepeli elftársat...)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 15:06:20

@Geza: Istenem!!!! Megérezvén a veszélyt, szinte úgyis olvastam már, hogy pillantást Hess!

Ez borzasztó! Már akkor? Ez rengeteg kárpótlásba fog kerülni...

Pedig az emberek már felejtenek...

kepfeltoltes.hu/090812/7537_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.12. 15:07:01

@jozicsenko: Seduxen linkelte be a zene a rasszizmus elleni cikkben valahol...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.12. 15:18:49

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Igen-igen.
Be is emeltük páran az idézetet. De ház zero a saját blogját sem olvassa. De kommenteli! :D:D

doberman 2009.08.12. 18:06:47

Leon Uris kontextusában nagyon találó kifejezés a "fajlagosítsunk"...

Ha jól emlékszem Leosn Uris egy cionista amerikai (zsidó) bestsellerszerző (volt?).

mind2 (törölt) 2009.08.12. 18:07:28

@csodagyerek: nekem se megy, hogy kibogozzam, azt meg végképp nem értem, mit keresek Zero és Laspalmas társaságában... hogy én ki vagyok, vagy ők én, vagy én ők.....
Hú basszus.....nem bírom követni :(

mind2 (törölt) 2009.08.12. 18:08:41

@doberman: talált, igen, jól emlékszel :)

doberman 2009.08.12. 18:10:00

@Tündér_Lala: "Ezek az emberek semmiféle ideológiában nem hívő törtetők. "

A vér kötelékében igenis hisznek. Ezt a köteléket becstelenítette meg Bernie Madoff, és ezért kell most példátlan módon bűnhődnie.

Hellscream 2009.08.12. 19:14:55

Nem értem, mi a probléma a BKV-vel?
Szalainé olyan csinos és fiatalos, hogy senkiben sem merült fel, hogy nyugdíjas.
Emellett nélkülözhetetlen munkaerő, amit az is bizonyít, hogy kirúgása után visszavették.
Ráadásul ekkora reklámarc ilyen olcsón nincs még egy :)

ajt 2009.08.13. 07:36:43

Mi lenne, ha a közös megyegyezések összegeit is megvizsgálnák???? Nem látom sehol a már a Kocsis-érában elküldöttek listáját. Noha a nyáron repültek a marketing és a sajtó osztályok vezetői ... valamikor a múlt év végén meg az utastájékoztatásé ... jól jártak, az biztos.
Nórika fontos, de már a csontok szopogatása is érdektelen az esetében. Majd eldönti a hatóság, hogy bűnözött vagy nem (mint Zuschlagnál). Az azért egyre derekabb dolognak látszik, amikor Nórika kiállt a bkv-sok első nagyobb létszámleépítéssel kirúgott csapata elé és hidegen-ridegen közölte a tényeket. amikor feltették azt a kérdést néhányan, hogy miért ... hiszen csak 80 ezret keresek? akkor valami olyasmit mondott, hogy mert a családból 2 fő nem dolgozhat a cégnél, meg abból is meg lehet élni ..... aha, ő csak tudja!

jozicsenko 2009.08.13. 08:39:29

@doberman: @Hellscream: jaja, ő irta az Exodust és a Meghalsz, Tengerészt, amik gyerekkorom kedvenc háborus könyvei voltak (najó, felnőtt fejjel már másképp olvasom, dehát a nosztalgia az nosztalgia :-) )

Viktus 2009.08.13. 08:42:53

index.hu/velemeny/jegyzet/2009/08/13/kutyabol_nem_lesz_szalonna/

Érdekes ez ... ennyit a jövendőbéli nagy Fideszes elszámoltatásokról max. pár gyalogot beáldoznak majdan. A Kocsis úr félékre meg szüksége lesz nekik is a milliárdos bulikhoz.

jozicsenko 2009.08.13. 08:46:56

@Hellscream: az ekkora reklámarcot azt négyzetméterre gondoltad?

bár külön tetszik, hogy elméletileg magának küldte a százmillát, főnöki ellenőrzés nélkül

ha a Fidesznek van esze (bár bizonyítottan nincs), akkor beleveszi a kampányba, hogy állami cégek IT, FB tagjai max mennyi pénzt kaphatnak és a vezetők távozásával max 10 millió Ft-ot kaphatnak, függetlenül bármilyen törvényi előírástól (úgyis ővék lesz a törvényhozás, tessék megalkotni)

ha meg bármelyik balliba pampog, hogyhátdeháthogymégishogyanhánylélegeztetőgépet lehetne venni, elég lesz visszamutatni nórira és barátaikra, akik 3,3 mrd ft-ot osztottak ki magunak mielött leléptek...

Plutonic 2009.08.13. 11:18:10

@zero: Csak ki lesz már pattintva ez a szépreményű Uris. :)

Geza 2009.08.13. 12:17:25

Jut is eszembe a fórum szétdumálásáról, találtam egy idézetet, hogyaszongyahogy:
'Minél többet vitatkoztam a velük, annál inkább megismertem beszéd és harcmodorukat. Mindenekelõtt az ellenfél butaságával számoltak, és ha azután minden kötél szakadt, maguk tettették a butaságot. Ha mindez nem használt, akkor egyszerûen nem értettek meg semmit, vagy pedig pillanatok alatt egy másik témára ugrottak át. Magától értetõdõ dolgokat tárgyaltak, amelyek helyeslését azonban rögtön más jelentõs dolgokra vonatkoztatták, hogy azután ismét visszavonuljanak és ne tudjanak semmi bizonyosat. Bárhol fogott is meg az ember egy ilyen "apostolt", nyálkás lett a keze, s részletekben siklott ki ujjai közül, hogy azután a következõ pillanatban ismét egyesüljön. Ha netalán az ember valakit olyan megsemmisítõ módon gázolt le, hogy már csak a környezetre való tekintettel is kénytelen volt helyeselni, és így arra gondolt, hogy legalább egy lépést tett elõre, akkor annál nagyobb volt csalódása a következõ napon. Az illető egyszerûen nem vette tudomásul az elõzõ napon történteket, és mintha misem történt volna, tovább mesélte régi, lehetetlen álláspontját, s még felháborodottan csodálkozott azon, hogy kérdõre vonták. Nem emlékezett már semmire, legfeljebb az elõzõ napon tett állításainak helyességére.'

Kicsit pontatlanul idéztem, ugyanis a 'velük' és az 'illető' helyett eredetileg más szavak álltak, így viszont felajánlhatok egy virtuális túrórudit annak a fórumtársnak, aki kitalálja, hogy honnan idéztem ill. általánosságban véve kikre vonatkoztatta az egészet a szerző :) !

f.m.j. 2009.08.13. 12:23:34

@Geza:

Hitler, Mein Kampfja?

f.m.j. 2009.08.13. 12:31:56

egyébként ez miért jutott eszedbe (amúgy lemondok a turórudiról, mert nem saját kútfőből merítettem, bevallom :))

zsidókra értette, de végülis bármire/kire behelyettesíthető, aki nem ért velünk egyet, vagy csak úgy utáljuk a nézeteit... :)

Geza 2009.08.13. 12:49:43

@fmj:
Stimmel, valóban Dolfi bácsi mondotta volt, és azon zsidókra értette, akik akkortájt 'szociáldemokratáknak' mondták magukat.
Amúgy arról jutott eszembe, ahogy ez a sorra kitiltott neveken visszatérő szerencsétlen vesz részt a vitákban, ill. a megnyilvánulásainak az összességéből leszűrődő álláspontjáról.
Ha a 'zsidó' szó zavar, nyugodtan érts a helyére 'szoc.dem.'-et, vagy -ahogy mostanában mondják- 'liberális'-t. (Ezért cseréltem le amúgy a két szót személynévmásokra, hogy a kondícionált reflexek kiváltódásának elejét vegyem :)...)

Abban viszont nem értek egyet, hogy ez a leírt viselkedés bárkire behelyettesíthető lenne, ui. ha megfigyeled, a legtöbb fórumtársnak valamilyen véleménye van, és amellett érvel, nem pedig mindig csak valami _ellen_, ill. a viták során az álláspontjának az igazolása a célja, nem pedig a vitának a lehetetlenné tétele. Nagyon sokan nagyon különböző nézeteken vagyunk, de a fenti áskálódós/akadályozós/játékrontós hozzáállást szinte csak és kizárólag egy bizonyos eszmerendszer követőitől látod: azoktól, akik most liberálisnak mondják magukat.

(Hogy ez a csoport miért és milyen mértékben szimpatizál ill. fedi át egymást a Dolfi bácsi által használt 'zsidó' fogalommal hivatkozott csoporttal, az már -bár érdekes, de- kicsit túl nagyívű kérdés lenne viszont ide :)...)

f.m.j. 2009.08.13. 12:54:10

@Geza:

én is Liberté és változataira gondoltam... :)

de azért figyeled mennyire belénkette magát ez a kis kártékony dögöcske? Még ma is róla folyik a szó... és ezt nem átallotta egyszer büszkén az orrunk alá dörgölni... :)

Geza 2009.08.13. 13:06:53

@fmj:
Egy a társadalom visszásságait vitató fórumon szerintem ugyanolyan természetességgel esik szó libbencsről és a hozzá hasonlókról, mint ahogy egy urológiai fórumon is beszélnének a gennyedző hereherpeszt okozó retrovírusokról :), hiszen az ő léte valahol a társadalmunk kor- és kórtünete is.
Én amúgy már rég nem olvasom, meg a neki írott válaszokat sem, csak amikor valaki nem a 'Válasz erre' segítségével ír neki, akkor látom, hogy még mindig aktív. (No meg talán abból is, hogy egy-egy témánál fél óra után megállnak a hozzászólások, márminthogy azok, amiknek nincs köze az aktuális trolleristához...)

Marcellusca 2009.08.13. 17:49:07

Na, mit mondtam már akkor, amikor kipattant?
Azt, hogy még az is ki fog derülni, hogy nyugdíjas.
Bingó!!!
Hogy a lottószámokat mé' nem tudom ilyen pontossággal megtippelni? :)

Ja, most hallottam (olvastam) HR=Haverok, Rokonok. :D

Na, mosmá olvasgatok kommenteket is. :)

vomit 2009.08.13. 19:07:43

MSZP pártpénzek és illegális ... (aki kivancsi, elolvassa)
www.postaimre.com/?p=1723

www.postaimre.com/?p=1732
esse kutya. az elso komment alola:
Ha sokakat felkészületlenül ér az összeomlás, és a mesterségesen szított polgárháború – akkor sok-sok értelmetlen áldozat lesz. Ezt kell elkerülnünk mindenképpen, és felkészíteni mindenkit, szó szerint mindenkit körülöttünk, aki csak él és mozog, minden egyes Magyart, minden Honfitársunkat!

papika 2009.08.14. 09:56:47

Ez a sztori, ez kifogyhatatlan fordulatokból!
Az SzDSz új elnöke, aszondja, ez az egész botrány az MSZP és a Fidesz KIRAKATCSATÁJA (azaz nincs is bortány?). Retkes szerint a bortányban legkevésbé érintett párt az SZDSZ (akkor valami mégiscsak van).
Hát ez LOL!
Ez a csávó úgy tűnik, olyannyira új lapot indított a szadesz történetében, hogy közben elfelejtette, hogy ők irányítják a várost (20 éve).

Hogy egy klassszikust idézzek:
A-a múltat végképp eltörölni!

Részletek:
www.hirszerzo.hu/cikk.retkes_a_bkv-botrany_az_mszp_es_a_fidesz_kirakatcsataja.119629.html

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.21. 16:14:26

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Von Perez, bazmeg az ebédem a billentyűkön landolt, kell nekem gép előtt enni XD

süti beállítások módosítása