Skip to content


       Szűrés lista

És Hétesen felsírt az utolsó magyar ....

Ugye emlékszünk Miklósi Gábor remek helyszíni riportjára a hétesi telepről?

"A vasgyári dolgozóknak épült, egykor irigyelt kolónián mintegy negyven szociális bérlakásban ma közel négyszázan laknak. Két idős ember kivételével mindenki cigány."

Aztán egész nyáron nyomon követhettük a Hétesi Alkotótábor munkáját, ahol már harmadik éve tartottak alkotótábort Bódis Kriszta író és dokumentumfilmes vezetésével önkéntesek. Nagyon aranyosak voltak a gyerkőcök, zenéltek, énekeltek, szám-háborúztak, rajzoltak, móka, kacagás, sunshine, happy ...

A hétesi telep utolsó magyar lakója Solymosi Miklósné, Erzsike néni.

Gyerekek verték agyon Erzsi nénit

A férjével együtt  a hatvanas évek közepén költöztek ide, s akkor sem akartak elmenni innen, amikor nyugdíjasok lettek, s a régi barátaik közül már mindenki elköltözött a telepről. Fiai azután is hiába hívták magukhoz édesanyjukat, amikor édesapjuk 2007-ben meghalt. Az akkor kilencven éves Erzsi néni egyedül maradt: mindenkinek azt mondta, ő nem bánt senkit,  ezért neki sem kell másoktól félnie.

Január 19-én hajnalban rátámadtak a lakásában: összeverték, csontjait több helyen eltörték, s a kegyetlen tett után több használati tárgyat – tévét, rádiót – elvittek. Az asszonyra a szociális gondozó talált rá, amikor ebédet vitt neki. Kórházba szállították, ahol kétszer is megműtötték. Az életét nem tudták megmenteni: három héttel a támadás után elhunyt.

Az elkövetőket gyorsan elfogták: három gyereket. Két gyerek épphogy túllépte 14. életévet, a harmadik mindössze 11 éves. A rendőrség az idős asszonytól ellopott tárgyakat – televíziót, rádiót, s más elektromos eszközöket – megtalálta egy orgazdánál.

És Ózdon, egy kórházi ágyon, 3 hét szenvedés után utoljára sírt fel a hétesi telep utolsó magyar lakosa.

Erzsike nénit tegnap temették el.

Természetes ez nem találtatott hírértékűnek a szerkesztőségekben, egy Nol.hu beszámoló, egy Heti Válasz cikk és egy Borsonline cikk. Ennyi.

Azt hiszem, ez a vonat már elment ...

Mert mit lehetne tenni, hogy egy 11 éves (elméletileg ötödikes) gyerek ne verjen agyon társaival senkit? Büntetni nem lehet, a "nevelés" lepereg róla, a szép szóbol nem ért. Az iskolának nincs semmilyen eszköz a kezében, a "család" pedig látjuk, mi mindenre (nem) tanítja meg. Orgazdát ismer, 11 évesen, meg elpasszolni a rablott holmit ...

Kellemes hétvégét mindenkinek ...

Címkék: rendőrség társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr831794258

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eltemették az agyonvert hétesi asszonyt 2010.03.04. 23:06:40

A 92 esztendős Solymosi Miklósné február 13-án hunyt el súlyos bántalmazás következményeként.

Trackback: kék fény 2010.02.28. 13:08:05

Mivel az indexről nem rémlik a hír (éppen nem is csodálom, hiszen nem egy roma-sajnáltató programjuk pont az érintett telep köré épül), most ide kiteszem. Elöljáróban annyit, hogy ahogy a szélsőliberális, úgy a szélsőjobbos sajtót is olvasom, a kurucon...

Trackback: A Bódis Kriszta-jelenség 2010.02.28. 13:07:32

Egy olyan dologról fogok most írni, ami Magyarországon tabutémának számít, másrészt, ha beszélnek is róla vagy foglalkoznak vele, nem részletesen, mindenre kiterjedően teszik azt. Nem vagyok szociológus, fogalmam sincs a különböző szociológiai-társa...

Trackback: Meggyilkolták az öreg nénit - kit érdekel? 2010.02.27. 18:37:07

Mint bizonyára hallottatok róla, sajnos meghalt az a 92 éves néni, akit Ózdon, a Hétes-telepen agyonvert 3 embernek nem nevezhető egyén (akik közül kettő fiatalkorú és egy gyermekkorú).Ja, hogy nem tudtok róla, hogy meghalt? Nem a ti hibátok.Ugyanis a ...

Trackback: Egy gyilkosság margójára 2010.02.27. 13:07:21

Nézzük mi az, aminek a napokban nem sikerült megugrania a média ingerküszöbét, és kizárólág az ún. szélsőséges portálok számoltak be róla.Kinek mi jut eszébe, ha azt a szót hallja, Hétes? Nem sok, igaz? Aki egy kicsit jobban érdeklődik a közéleti témák...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.28. 23:33:31

@f.m.j.:

Mármint Pál levele? Persze hogy van! Mi az hogy! Nagyon is!
Bárki által hozzáférhető, olvasható, megtanulható.
Értelmezhető is, ha van mivel.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.28. 23:36:26

@arlequin:
Még elüldögélek itt egy darabig, akár válaszolhatok is. Kevesebb van a markodban, mint hinnéd. Persze, hogy vannak frusztrációim! Neked is vannak, meg a többieknek is. A szomszédomnak is, a kollégáimnak is, mindenkinek. A frusztráció az nem valami ellenség, az barát. Csak te nyilván a szíveddel tanulsz is...

Doña ¡Cara(mba)! 2010.02.28. 23:43:17

@arlequin: A tények, ha nem ügyelünk oda rájuk, visszakézből pofán vágnak. Mindnyájunk frusztrácioi is ilyen természetűek. Az enyémek is:-(

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.02.28. 23:43:30

Haromfelekeppen nezhetne. Ebbol egyet nem ert, a masikat megveti, a harmadikat isteniti. A harom nem felcserelheto, nem is egeszitik ki egymast, egyik a masiknal nem kulonb, de csak egyutt ervenyesek. Az ajto az erteshez akkor nyilik, ha a harom kulcs egyszerre fordul. A hettoronyba van zarva, es buszken hirdeti mindenkinek, hogy o van a vilagon a legnagyobb biztonsagban. Olyan zartosztaly, amiben a bolond retteg, hogy ha kinyitjak, akkor kintrol az a sok hulye bejon. Igaza is van, mert csak akkor erdemes kijonnie, amikor mar ugysincs ra szuksege. A facsemetet hiaba rangatod, nem no gyorsabban. Csodalkozom is, hogy itt ennyien probalkoznak vele. Valamit megtanulni csak ugy lehet, ha mar mindent tudsz rola, legfeljebb meg nem erted. A puszta kozles mindig meddo talajra hull.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.28. 23:44:18

@El Topo (Sgt. Elias):

A frusztráció az nem barát, hanem a tehetetlenség lenyomata. A legritkább esetben, szinte soha nincs köze a fizikai, logikus valóságképhez.
A frusztráció a kishitűség, a torz énkép eredménye. Hidd el, nagyon sok ember van aki frusztrációk nélkül él.
Akinek a frusztráció barát, az mazochista, illetve skizofrén. Egyik sem egészséges az egészséges lélek vagy mentalitás tükröződése.
Nyílj még egy kicsit ilyen mondatokkal, hogy megismerhesse a nép a zavar okát és mibenlétét, ne hagyd kétségben az olvasókat, bizonyítsd be, hogy nem rossz, szándékoltan buta ember vagy, csak sérült.

f.m.j. 2010.02.28. 23:45:47

@El Topo (Sgt. Elias): "Értelmezhető is, ha van mivel." Neked olyan nincs.

arlequin 2010.02.28. 23:45:51

@El Topo (Sgt. Elias): nincs markom. nincsenek vannak. senkinek. ha te 'barátkozol' az a te dolgod. sok szerencsét hozzá.
még mindig nem válaszoltál a meglátásaimra/kérdéseimre, értem én hogy zavar, értem én hogy félsz. haha

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.28. 23:47:52

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Hű, ez nagyon osho-s, coelho-s volt.
Imádom én is az ilyen semmit nem közlő, hangzatos blődségeket :)

Őrületbe lehet vele kergetni minden minimális gondolkodásra képes embert :)

arlequin 2010.02.28. 23:50:48

@Doña ¡Cara(mba)!: ne hisztizz már isten megáldjon. minden rendben van. még ennek az embernek a 'frusztrációi' is. nyugodtan lehet röhögni rajta, avagy sírni. egyre megy.
@Meleardil Eressea Iluvadan: próbálkozik a halál végtagja. éppen kivágjuk a picsába nagyfejszével. hirtelen... semmi értelmeset nem tud szegénykém válaszolni. látod?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.02.28. 23:52:35

@Conv: A viragnyelv lenyege, hogy annak beszelsz vele, aki mar ugyis tudja, aki meg nem, annak teljesen ertelmetlen. Nem a tartalmi kozles a lenyege, epp csak jelzed a masiknak, hogy mire gondolsz.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.28. 23:54:52

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Na ja, de ez roppant bosszantó tud lenni egy konfliktuskezelés, vagy megoldáskeresés során :) Ennek ellenére pont ilyen helyzetekben veszik elő a legtöbben :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.02.28. 23:58:10

@Conv: Itt nincs mit kezelni... epp ez a lenyeg.

Athina irta le egyszer a blogjan ugyanezt. Mivel nekem tetszo modon fogalmazta meg, plagizalni meg nem akarok, ezert egy az egyben idelasolom:

"Kár arra törekednünk, hogy valaki mindenáron elismerjen minket.

Ha a másik embernek más az értékrendje, és az ő értékrendje szerint te nem teremtesz értéket (mert neki az, amit te teremtesz, nem érték), akkor a büdös életben nem fogod neki megmutatni, hogy “de igen”.

Lehet izmolni, de mivel a saját logikád és normarendszered szerint próbálsz neki “megfelelni”, illetve szintén ez alapján próbálod őt formálni, rávezetni arra, hogy amit te csinálsz, az igenis képes érték lenni, ezért nem fogja felfogni.

Ha két személy annyira különbözik, hogy az értékekről, az értékteremtésről és ennek eredményeképpen, tulajdonképpen a világ rétegződéséről ennyire másként vélekednek, akkor nincs miről tárgyalni.

Ha a normarendszer nem egyezik, másként ítéltetik meg élet és halál, szeretet és gyűlölet, méltatás és elmarasztalás, végeredményben pedig jó és rossz kérdésében is eltérően alakul az elképzelés.

Értékrendek küzdelmében nincs győztes.

Elnyomott és elnyomó van, akik esetleg szerepet cserélnek néha, a pillanatnyi helyzetből következő erőviszonyoknak megfelelően.

Ezek szerint tehát ellentétek csak akkor vonzzák egymást, ha az az ellentét voltaképpen nem elemi szinten jelentkezik, csupán a személyiség magjára épülő külső váz terén mutatnak eltérést a felek."

arlequin 2010.03.01. 00:04:52

@Meleardil Eressea Iluvadan: ezzel most rettentően vitatkoznék, mert sok logikai baki van benne. de nem teszem. inkább alszom. szépestét adjon az isten!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 00:09:15

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Ó, én nem is a jelen helyzetre értettem, hanem általánosságban a hasonló bölcsességek elővételét.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.01. 00:10:09

@arlequin: Erm...logikai baki. Na, azokra en nem figyeltem, mert a kovetkeztetest mint hipotezist veve alapul olvastam. Orulnek, ha izekre szedned, mert nekem kereknek tunt, es most zavar kicsit, hogy szerinted nem az.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.01. 00:12:06

Szép jó estét mindőtöknek!
Donna

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 00:21:31

@Meleardil Eressea Iluvadan:

ha csak felszínesen nézzük a tartalmat, és tudván miről van szó, annak a "szövegkörnyezetében" szemléljük, igaz is lehet a dolog.
Azonban.
Itt a lényegi mondatat az egésznek: "Értékrendek küzdelmében nincs győztes."

Ez viszont önmagában, mint következtetés nem igaz. Innen, pedig el tudsz jutni azokhoz a logikai (helyzeti, szerepi) levezetésekhez, melyek a szöveg több vonalát alapjaiban borítják fel.
Igazából ugyanezt a logikai levezetést más szemszögből, más helyzeti szerepben akár ellentétes pólusú végkövetkeztetéssel is első ránézésre, illetve felszínes/helyzetproduktív értékeléssel ki lehet hozni.
Tartalmilag hibátlan lesz, azonban mivel a sarokpontja ilyennyire szubjektív illetve helyzeti felismerésen alapul, támadható és nem evidencia érvényű.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.01. 00:31:47

@Conv: Ertem... maskeppen magoztam a cseresznyet, az a helyzet. Ugyanis ismertem a helyzetet, amiben a fenti iras szuletett, es ezert gyanitom, hogy mi vonatkozik kifejezetten arra, es mi altalanos. Nalam a kovetkeztetes igy nez ki:

"Ha a normarendszer nem egyezik, másként ítéltetik meg élet és halál, szeretet és gyűlölet, méltatás és elmarasztalás, végeredményben pedig jó és rossz kérdésében is eltérően alakul az elképzelés."
------------------------------->
"Kár arra törekednünk, hogy valaki 'mindenáron' elismerjen minket."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 00:37:23

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Gondoltam, hogy a dolog ezen vonalára gondolsz.
...és csak gondolom, hogy @arlequin: pedig az egész írásra egészében tekintve írta a logikai levezetés hibáit.

Dr. No 2010.03.01. 01:26:05

Én az egészben egyet nem értek. Baranyában-Somogyban-Tolnában is rengeteg cigány van, ott is lopnak-bűnöznek, de onnan ENNYIRE durva eseteket nem lehet heti rendszerességgel hallani. Miért van ez?

Nzoltan 2010.03.01. 07:06:00

@Dr. No: Még nem.

Borsod már a kilencvenes évek elején is sűrű hely volt.

arlequin 2010.03.01. 08:20:13

@Conv: úgy van, csak már nagyon fáradt voltam és hívott az ágyikó. elnézést.
csak gondoljuk végig. nincs olyan, hogy "értékrendek". ez egy műszó, amit próbálunk ráhúzni ilyen-olyan irányultságokra. miféle 'értékrendje' van egy komancsnak? mi érték van abban, hogy erszi nénit agyonütik a tv-ért? mindez felfogás kérdése. az ún. 'értékrend' is. én például nem szeretném sorba tenni, esetleg rendbe szedni az 'értékeimet'...
de gondolj a fizikára. milyen 'értékrend' van benne? lehet a fizikai törvényeket rangsorolni?

Homeoffice 2010.03.01. 08:41:17

Aki ismeri a warhammer 40k-t, az gondolom ismeri az exterminatus kifejezést. Orbitális bombázás, úgy hogy SEMMI ÉLŐ ne maradjon életben)
Erre az ork kolóniára szeretnék egy ilyet kihirdetni.

jozicsenko 2010.03.01. 08:49:19

@Dr. No: sajnos ennyire durva a helyzet, a néni a példája annak, hogy a hatalom mennyire hallgat mindenről, a lakájmédia meg asszisztál hozzá

elég megnézni ezt a posztot: 800+ komment van (még ha a java éliás örmester miatt is van)

arlequin 2010.03.01. 08:55:10

@Gunther: az egy kicsit nehézkes lesz. az exterminatus a bolygó légkörét lángra lobbantja... ;-)
lánglovagok leszünk mindnyájan...

Homeoffice 2010.03.01. 09:52:40

@arlequin:

Lehet hogy megérdemelnénk mi is...
Mivel hagyjuk, hogy ezek a szörnyűségek megtörténjenek..
Huh... Ne tudjátok meg éppen lomtalanítás van nálunk.,.. Lent a házunk előtt tobzódnak ezek a férgek.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.01. 10:11:16

@Gunther: "Lent a házunk előtt tobzódnak ezek a férgek."

Ejj, te piszoknáczi. Ahelyett, hogy a lakásod értéktárgyait - akár azokat is, amelyeket még használsz - odaadnád nekik, szegény elnyomott, kiszolgáltatott embertársaidnak, te itt férgezed őket. Szégyelld magad!

ErEr 2010.03.01. 10:13:43

Erről nem tud a sok budai hegyekből lejött rózsaszíninges okoska, megmondják hogy azér' nincs pénz mert túl jó a szociális háló. Az ilyeneket kiküldeném egyedül pár helyre az országba környezettanulmányra...

f.m.j. 2010.03.01. 10:16:38

@ErEr:

cigányék meg lennének olyan okosak, és számítók, hogy őket nem bántanák, hiszen akkor ki védené meg a jogaikat, életüket a náci magyaroktól?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.01. 12:12:00

ennek a Bódis Krisztának úgy meg kéne már rángatni a haját

f.m.j. 2010.03.01. 12:16:12

@tesz-vesz:

erre én is gondoltam, hogy mit érnek ezeknek a vadembereknek az ilyenek, hogy alkotótábor? Belenéztem az egyik ilyen filbe, hát röhejesen tehetségtelenül amatőr az egész, és még filmként sem működik... a kis "szinészek" játékából süt valami olyan kifejezhetetlen, a szemük, jujj...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.01. 12:28:06

@Gunther: Nah,ugye a náczi hajlam.Nem hiába az az avatár.:))

Homeoffice 2010.03.01. 12:36:45

Khm...
eltünt a kommentem?

f.m.j. 2010.03.01. 13:03:54

@Gunther: miért, mit írtál? :P

Homeoffice 2010.03.01. 13:06:30

@f.m.j.:

Háztól házig lángszóróval....:))))

arlequin 2010.03.01. 13:10:56

@Gunther:
végül is fűtési szezon van, vagy mi...

de rólad azt is el tudom képzelni, hogy igéző szemek nyomán jársz háztűznézőbe.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.03.01. 13:14:05

Én tudok egy remek megoldást. Persze csak elméletileg.

Most bonyolult lenne minden részletében kibontani, de szerepel benne a telep négy sarka, pár kanna benzin, meg egy doboz gyufa. Ja, és természetesen a Hétesi Alkotótábor is, hogy mindenképp tartózkodjon a helyszínen az összes mocsadék féreg, aki ezeket a torzszülött állatokat védelmezi meg dédelgeti. Férgek ezek egytől egyig... phöj! (köp)

Bourne 2010.03.01. 13:17:58

most már mehet a napalm a hétesre... nem maradt ott semmi értékes.

ismerem a telepet sajnos, arról a vidékről származom. borzasztó milyen körülmények vannak ott és nekem ne jöjjön senki a mélyszegénységgel az nem ok arra hogy a konyha közpén szarjanak, meg hogy hemzsegjen a csótány meg mindenféle állat a "házakban".

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.03.01. 13:19:29

Vajon az alkotótábort szervező patkányok visznek egy szál virágot a néni sírjára? Vagy ő csak egy értéktelen fehérbőrű?

Most nézem az ocsmány blogocskájukat:

"Ha hozzánk hasonlóan nem tudott elszakadni ezektől a tündéri lurkóktól, ne aggódjon, mert ahogy Eötvös Gábor zenebohóc mondaná: Van mááásik!, mármint másik blogunk. Ma elindult a cseppgyerek.blog.hu, örüljön velünk és kattintson!"

Ha nem tudtok elszakadni a tündéri lurkóktól, kapjatok a hónotok alá kettőt-kettőt, aztán futólépés Indiáig!

A cseppgyerek.blog.hu után vajon mikor indul el a védettgyilkosok.blog.hu?

Hányinger ez a mocskos ország.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.03.01. 14:26:50

@chemicalshop: Vajon ha a sértett az intenzívre került, vérröggel az agyában, akkor mit jelent az a rendőrbulllshit, hogy "folyamatban van a férfi sérüléseinek megállapítása, csak ezután gyanúsítják meg a tetteseket könnyű vagy súlyos testi sértéssel, esetleg csoportos garázdasággal" ??!

Az is külön puszit érdemel, hogy "Albert István tájékoztatott arról is, hogy a támadók között is van sérült, a sértett vélhetően ellenállt, nem hátrált meg a túlerővel szemben. "

Jajj, a szívem megszakad! Valahol pedig biztosan felsírt egy ork...
A végén még feljelentik, mert rásszistá indítéktól vezérelve védekezni mert.

(idézetek: www.mno.hu/portal/698057)

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.03.01. 14:36:28

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): na igen melyik intenzívről lehet nyolc napon belül kijönni? Már ez is baj ,hogy ellenállunk. Ellenállásból elkövetett rasszizmus, azt hiszem ez a megfelelő.

Marcellusca 2010.03.01. 14:40:18

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
@chemicalshop:
És majd olvashatunk (nem, nem nézhetünk!) híradást, a megfelelő médiumoktól, hogy 3 héttel később belehalt sérüléseibe?

Csak kapcsolódva a mai poszthoz: Ő tehet róla.
Minek ment ki a kertkapuba?
Csákánynyél nélkül?

Hosszúlépés 2010.03.01. 14:52:15

@Marcellusca:

Csak kapcsolódva a mai poszthoz: Ő tehet róla.
Minek ment ki a kertkapuba?
Csákánynyél nélkül?

Így van, az ő hibája: kertkapu - van kertje - ahhoz tartozik egy ház is - tehát gazdag!
csákánynyél - szokott dolgozni/van mit ennie - rasszista !

Szerintem angol fogadóirodáknál már régóta lehet fogadni, hogy mikor lesz tele a töke a magyaroknak. Valaki nagy pénzt fog nyerni...

Pistu 2010.03.01. 14:59:02

@Marcellusca: Itt jegyzem meg minden vicc nélkül, hogy amíg falun laktam a kapu előtt a házfalánál mindig volt egy fejsze lerakva. Csak ha véletlenül tuskók próbálnának kötekedni, betörni.

Marcellusca 2010.03.01. 15:04:02

@Hosszúlépés: Hi!
Mivel, a hülye angolok mindenre fogadnak, ezért nagyon valószínű, hogy erre is. :)

Pistu 2010.03.01. 15:13:36

@chemicalshop: Imádom azt a fajtát :D Nekünk német juhász volt, 4x próbálták megmérgezni, 5.-re sikerült nekik :(

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.03.01. 15:16:37

@Pistu: ezt nem tudják olyan finnyás még a gépsonkát se eszi meg, ha felágaskodik 1,7 magas.A postás a földre dobja a levelet.

redriot77 2010.03.01. 15:40:30

A mocskos, tetves, kurva, szarevő Index erről az esetről miért nem tudósított?????? Talán rossz színben tűntetné fel kis kedvenceiket, a hétesi gyilkos cigányfajzatokat????? Bezzeg arról tízrészes minisorozatot csináltak, ahogy a kis tetvesekkel viháncolva fogócskáznak a putrik között.

Nesze bazmeg, objektív újságírás...

redriot77 2010.03.01. 15:44:23

"Berki Lajos, az ózdi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondja: csaknem egyvenezren élnek Ózdon, a harmaduk cigány. Itt sokáig békében éltek romák és nem romák."

Már 10-15 éve is voltak olyan esetek, hogy kórházban fekvő öregasszonynak konkrétan ellopták a házát. Visszabontották az egészet az alapig. Házlopás, mondom. Sokáig békében éltek. Nagyobbat nem is hazudhatott volna.

Dr. No 2010.03.01. 16:06:51

@Nzoltan: @jozicsenko: Azért mondjuk Gilvánfa legendás hely Baranyában, közismert sztori például, amikor a színesfémtolvajok úgy buktak le, hogy a kisebbségi önkormányzat feliratozott furgonjával "gyűjtötték be" a fémet, így nem volt nehéz azonosítani őket. Na de ott nincs hetente egy-két idős ember agyonverve! (Az elhíresült kézigránátos támadás valószínűleg uzsorás ellen irányuló önbíráskodás volt.)

Közben utánanéztem kicsit, és azt írják (vagy igaz vagy nem), hogy a délnyugati országrészben élő cigányok főleg a mezőgazdaságban dolgoztak még a rendszerváltás előtt, így most munkahely nélkül is elfoglalják magukat a háztájival (még ha nem is a svábok színvonalán). Az északkeleti régióban meg nagyrészt az iparban dolgoztak, és az ipar megszűnésével nemcsak munkanélküliek lettek, de kezdeni sem tudnak magukkal semmit.

nyílméregbéka 2010.03.01. 16:07:49

Szerintetek hány ember van, akinek ez a hír volt az utolsó lökés ahhoz, hogy a szélsőjobbikra szavazzon?
Csak egy számot kérnék tippelni!
Már ha kiférnek a helyiértékek.
Aztán lehet csodálkozni, hogy vajon mitől tör előre a csúnya szélsőség.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 16:11:25

@nyílméregbéka:

Hát ja, mondjuk aki ettől a szélsőjobbikra szavaz, azt már különben is csak egy hajszál választotta el ettől. Ebből a szempontból mindegy.

idiesel 2010.03.01. 16:33:33

Nem értenek ezek semmiből. Nem kell a jobbik. Nem kell magyar gárda.. Zéro tolerancia kell, mint california-ban. 3 törvénysértés (gondolom a gyorshajtás és egyebek nem kerülnek bele a kalapba) és életfogytiglan. MI kell ehhez? több börtön.

nyílméregbéka 2010.03.01. 16:41:01

@El Topo (Sgt. Elias): tök nem mindegy, mert ezek miatt az esetek miatt fognak egyre TÖBBEN a Jobbikra szavazni. Nem ez volt az egyetlen ilyen eset a közelmúltban.
Esetleg meg lehetne próbálni azt a furcsaságot, hogy nem verünk agyon idős néniket az 5.000.- Ft-ot érő cuccaiért.
Meg lehetne próbálni, hogy úgy neveljük a gyerekeinket, hogy fel se merüljön bennük a gondolat, hogy öregasszonyokat verünk agyon. Hiszen olyan családszeretőek vagyunk.
Már a kommentekben százszor felvetették, hogy ha nincs pénz ételre, lehetne egy doboz cigi árából paradicsommagot vetni és elültetni a kertbe, hisz úgyis otthon vagyunk. És így, hipphopp, nem kéne a szomszéd öregasszonyt agyonverni.
Nézd, én nem ragozom, de azért el kellene gondolkodni rajta, hogy a közvélemény szélsőjobbra tolódása egyenes arányban nő az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodásával. Ha a na'vik követnének el egyre többen, egyre brutálisabban ilyesmiket, akkora na'vikat gyűlölnék elkeseredettségükben az emberek. Ez van, tessék rajta változtatni...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 16:43:48

@nyílméregbéka: Morális szempontból mindegy, hidd el nekem!
Aki bármilyen megfontolásból a széljobbikra szavaz, annak mindegy.

nyílméregbéka 2010.03.01. 17:01:28

@El Topo (Sgt. Elias): Szerinted a hasonló helyzetben lévő vidéki, gyenge, félő öregek hova fognak ikszelni? Mert szerintem azokra, akik fenyegetik azokat, akik őket fenyegetik.
Ezt meg lehetett volna előzni kormányzati szinten az elmúlt 20 évben, de sehogy sem sikerült, most itt az eredménye. Nem azt mondom, hogy helyes a Jobbikra szavazni, csak azt, hogy nem most kéne levegő után kapkodni, hogy hogyhogy...??

Nézd meg, mekkora támogatottsága volt az SZDSZ-nek még 10 évvel ezelőtt is! Tehát az emberek akkor még nem voltak ilyen szélsőségesek. Csak volt valami oka, hogy ide jutottunk! :-(

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 17:13:41

@nyílméregbéka:

Én nem kapkodok levegő után és világos, hogy az elmúlt 20 évet a kormányzatok faszveréssel, lopással és általában töketlenkedéssel töltötték. Nyilván mindegyik felelős azért, hogy idáig fajultak a dolgok, leginkább természetesen a jelenlegi kabinet.
Lélegzetvétel!:)
Ezzel együtt, aki a jobbikra szavaz, az a saját halhatatlan lelkével játszik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 17:19:53

@El Topo (Sgt. Elias):

Ezt most a jéghideg logika mondatja veled igaz?
Bazzeg, a lakatos spirituális dolgokra hivatkozik :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 17:22:17

@Conv:

Természetesen a lakatos is ember, természetesen a lakatosnak is van lelke.
A jobbik egy rasszista, gazdasági elképzeléseit tekintve nemzeti-szocialista párt. Aki ilyenre szavaz, az micsoda? Na mi?

picur3ka 2010.03.01. 17:30:03

@Conv:

Es teljesen igaza van. S meg az orszaggal is jatszik. Mert, ha ezek a fiuk nagyon bejonnek, akkor azert teljes nemzetkozi elszigetelesre lehet szamitani.

Nem veletlen az sok szempontbol, hogy a szocik, meg a Csabad, meg a forabbi is mar az o szavazataikat tupirozza es nekik kampanyol. Az o allando kopkodesuk nelkul nem lennenek azert ennyire nepszeruek. Meg a tobb szaz millio nelkul, amit mostanaban koltenek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 17:31:08

@El Topo (Sgt. Elias):

Szerintem olyan ember akinek tele a töke azokkal akik eddig szívatták. Változást akaró ember, aki átlátja, hogy az eddigi balliberális vonal semmi téren nem visz sehova, és látja, hogy a fityisz bizony semmiben nem különbözik egyetlen számottevő változásra predesztináló területen sem az mszp-től vagy az szdsz-től MDF-től.

Te lakatos, tegnap a lelkiismereti és spirituális érvek nem igen voltak számodra elfogadhatóak, ma már a lelkedre hallgatsz?
Vedd be a gyógyszert, kezd eluralkodni rajtad a frusztrációból fakadó skizofrénia :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 17:32:49

@picur3ka/beleallos kampany:

Miféle nemzetközi elszigeteltségről beszélsz? A nemzetköziek a jobbiknál durvább arcokkal is szóba állnak, ha pénzt szimatolnak, ettől a dologtól nem tartok egy cseppet sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.01. 17:34:37

@picur3ka/beleallos kampany:

picur3ka, a Te rettegésed azonos a főrabbiéval, ezt már megtárgyaltuk, és azt is, hogy a fityisz lófaszt sem különbözik bármelyik másik jelenlegi parlamenti párttól.
Változás kell, a jelenlegi garnitúrát le kell váltani, a szemétre kell dobni, ahova való.

picur3ka 2010.03.01. 17:35:29

@Conv:

Hala Istennek, van azert eleg sok kulonbseg a fityisz meg a tobbiek kozt. Sajnos, ok persze azt szeretnek, hogy ezt az okos valaszto pogar ne igy lassa - a Jobbikkal egyutt persze -, s ezt nyomatjak ezerrel. Meg sajnosobb, hogy ezt sok valaszto pogar be is veszi.

picur3ka 2010.03.01. 17:37:58

@El Topo (Sgt. Elias):

Mondj egy masik orszagot, amelyrol az 'intelligenciaja' elterjesztette, hogy fasiszta, s amelyik tortenelmileg ilyen hirben all es sok zsido el benne... eleg specialis helyzet, szerintem.

picur3ka 2010.03.01. 17:39:02

@Conv:

??????

A forabbi nem aggodik szerintem. Csak egynek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 17:40:39

@picur3ka/beleallos kampany:

Marginális jelenségekről írsz. A különféle "nyolcvanhat értelmiségi levelet írt száznegyvenhat értelmiséginek" című akcióktól egy madártoll meg nem lebben a népszabaccság harmadik oldalán kívül.

picur3ka 2010.03.01. 17:50:35

@El Topo (Sgt. Elias): Nagyon remelnem ( sok ellenkezo dolgot latok azert), szoval inkabb abban remenykednek minden szempontbol, hogy nem jonnek fel nagyon a fiuk.

nyílméregbéka 2010.03.01. 19:29:12

Nekem még él 1 db nagymamám; 86 éves, beteg, de szellemileg friss, és minden tiszteletet megérdemel. Ha kezet merne emelni rá BÁRKI - fehér, cigány, zöld, akárki - , szarnék a halhatatlan lelkemre, és bizony szavaznék olyan bandára, aki megfélemlíti a gyilkosokat.
Egyelőre nem tartok itt, de talán csak azért, mert Ő nem a Hétesen él.
Ezt az áldozat unokája írta a nol.hu-n:
"A cikkben nyilatkoznak a cigányok, hogyha látják az elkövetőket, ők maguk fogják el....hát igen...mert az nem tűnt fel senkinek a szomszédok közül, hogy hirtelen megérkezik Nagyihoz egy furgon, kipattan belőle 3 srác, és elkezdik Nagyika kerekesszékével(!!!!!!) kitolni a tárgyakat....Te jó ég, ha a fórumozók ismernék a helyszínt, és hogy a szomszédnak milyn közeli rálátása van Nagyi udvarára, akkor a fejüket fognák! Hazudnak!!!!! Láttak mindent, csak egyszerűen a cigány nem hívja rá a rendőrséget a fajtársára! Ennyi!
Az eszem megáll! Olvasom a fórumokat Nagyiról, a találgatásokról és komolyan mondom, senkinek nem kívánom ezt az érzést!" nol.hu/belfold/ozdi_bucsu_a_meggyilkolt_mamatol

Nos, bennem csak egy adag együttérzés van, és ez az áldozaté és az ő családjáé; az elkövetők és a cinkosaik ( a szülők, akik gyilkosokat neveltek; a szomszédok, akik mélyen kussoltak, az orgazda, aki megvette a szajrét stb.) felé egy deka sem jut belőle.

Horizont 2010.03.01. 20:05:11

@nyílméregbéka:
Nagyon vigyázz az 1 db. 86 éves Nagymamádra és örülj, hogy VAN!!!
És jobbulást neki .......

nyílméregbéka 2010.03.01. 20:12:21

@Horizont: Köszönöm! :-)
Vigyázok. Épp most a hétvégén megyek hozzá. Talán viszek neki ajándékba egy gázpisztolyt, sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.01. 20:32:56

@nyílméregbéka: Nekem a paprika sprayt ajánlotta valaki, aki nem éppen akárkitől kapta a tippet. Mert hozzá is betörtek. Vadász-boltokban lehet kapni, könnyen kezelhető és teljesen tehetetlenné teszi az elkövetőnek készülőt. Ott fetreng testi nedveiben, amíg meg nem jön mentő, rendőr, ami kell.
Sohase legyen senkinek szüksége rá!

Horizont 2010.03.01. 20:33:00

@nyílméregbéka:
Inkább vigyél neki finom csokit meg egy szál virágot.:DDD Úgyse használna pisztolyt:((
Képzeld nekem 46 éves koromig volt Nagymamám:))) Jó volt.

Kartal (rezervált) 2010.03.01. 20:36:35

@nyílméregbéka: Orwell: 1984. Megvan? Az a könyv a nol.hu-ról íródott. Mostanra eljutottak odáig, hogy a fényképet leszedték, mintha ott sem lett volna, pedig akár nálunk is megtekinthető, a cigánybűnözéses blogban. A regisztrációmat is törölték, amikor bekopiztam azt az ominózus levelet, ami a temetésről az igazat írja le. Elképesztő, undorító, mocskos egy banda. Náluk még a kuruc.info is korrektebb és elsősorban igazabb tájékoztatást nyújt.

Kartal (rezervált) 2010.03.01. 20:39:24

@Horizont: Nekem is csak egy nagymamám él már, de szerencsére azon a környéken nem nagyon vannak újmagyarok, és nem egyedül él, hanem egy szerető család körében. Csak beteg szegény, ős 80 év fölött van már. Hát ha őt bántaná bárki, nem lenne hosszú életű, azt garantálom. Nagy a család, sok férfival.

arlequin 2010.03.01. 20:46:00

@El Topo (Sgt. Elias): hogy te mekkora egy címeres ökör vagy! gratulálok! egymagad jutottál ily magvas gondolatokra, vagy segítettek benne?

abandi 2010.03.01. 20:47:13

@Kartal (mindenbe beleszól):
Aszondod, hogy a cikkben szereplő sértett "magory".
Hogy a faszomba került ez az "ügy" a rendőrség elé?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.01. 20:48:50

Madarat tolláról, blogot trolljáról ismerni meg.

Auris 2010.03.01. 21:04:17

@Doña ¡Cara(mba)!: Hát ezt itt speciel a terjengő húgyszagról...:)
Áááááááá.... Csaptam is egy kört köröttetek.... Érzitek, milyen finom naftalinos ammónia??? Ez az én védjegyem..

arlequin 2010.03.01. 21:05:32

@Doña ¡Cara(mba)!: ;-)
bolondot pedig királyáról...

eszkep 2010.03.02. 10:09:17

Ez a cikk kiakasztó:
borsonline.hu/news.php?op&hid=27643

"féltette János, mert egy egyedül élő, idős, védtelen nő kiszolgáltatott a környezetének, a NEVELETLEN gyerekek viselkedésének."

A liberálisokra alapvetően jellemző, hogy képtelenek "bizonyos" problémákat egyáltalán definiálni (így hogyan is várhatnánk tőlük a probléma megoldását???), de ez most morbid:

rablógyilkosság = neveletlenség

Szánalmas.

Kartal (rezervált) 2010.03.02. 12:02:22

@eszkep: pontos meglátás. Mintha azzal, hogy leírják a pontos definíciót, valami bűnt követnének el. Így azonban bűnt az igazság ellen követnek el, és meglátszik, hogy ez hová vezet. Még azt sem írják le, hogy rablógyilkosság történt, csak halálos kimenetelű rablásról beszélnek, mintha ez valami természeti katasztrófa vagy baleset lenne. A cigányokat is azzal sajnáltatják, hogy milyen nehéz nekik: az egyik gyerek börtönben van, a férj előzetesben, nincs aki eltartsa a családot... mintha a börtön olyan lenne, mint az influenza, az ember nem tehet róla, hogy elkapja, és munkaképtelen lesz tőle... és ezekre volt bízva az ország éveken keresztül? A bűnöző nem tehet semmiről, az áldozat dögöljön meg? Ezt hívják PC-nem meg liberálisnak? Ez elmebetegség. Basszus, az a csoda, hogy még működik valami itt egyáltalán, nem füstölgő romok fogadják a külföldi vendéget. Bár ha minden így marad, akkor 4-5 év múlva kb annyi marad az országból...

Hannibal22 2010.03.02. 21:32:05

Szíven szúrt ország-most az m1-en

Auris 2010.03.03. 07:52:58

Megjelent egy könyv az Olaszliszkai mészárlásról. Egy kis ízelítő:

"S hogy mik is ezek a furcsaságok? Volt például egy olyan különösen védett tanú, aki elköltözött inkább Olaszliszkáról, mert megfenyegetteék. A tárgyaláson félelmében el is ájult. Az I. rendű vádlott, ifj. Horváth Dezső egyszer a családjához írt levelében leírta, mit fog tenni a szabadulása után. Ez a levél nem a megbánásról szólt, hanem arról, hogy a börtönben tovább növeli az izmait, s bosszút áll azokon, akik bármit vétettek családja ellen. Vannak továbbá olyan potenciális elkövetők, akik nem kerültek a vádlottak padjára."

Részletek itt:

www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/bosszura-keszul-a-szabadulasa-utan/cn/news-20100302-11191260

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.03. 09:40:11

@Tigeri:

Ahányszor ezt én leírva láttam már különféle blogokon, meg fórumokon, a Jobbiknak nyolcmillió százalékkal kéne megnyerni a választásokat.:D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.03. 09:43:43

@El Topo (Sgt. Elias): Ááh én csak általában + 1,5-3 %-ig jósoltam nekik.De már vagy ötször.Ahhoz képest,hogy az EP választásokon sokan 8-9%-ot jósoltunk nekik...:))

nyílméregbéka 2010.03.03. 19:04:33

@Auris: én meg a TörökGábor blogján olvastam ma egy kommentben, hogy Szögi Lajos lánya a Jobbik mellett, -ban (?) szerepel / kampányol / részt vesz.
Épp két napja írtam, hogy az ilyen támadások miatt lesznek Jobbik-szavazók az emberek; ez egy ideillő példa.

Rendszerhiba 2010.07.04. 23:03:58

EGY ÉRDEKESSÉG!

Ma Reggel Siófokon a vízbe dobva két elvágott torkú német turistát találtak.
Tudják, hogy merre jártak, hova tértek be. Véletlenül olyan helyre tévedtek, ahol cigány bűnözők voltak az urak...
Tudják, kik tették, de nem mernek hozzájuk nyúlni!
Ide jöttek kishazánkba. Győzött a csapatuk. Örültek, ünnepeltek. MEGHALTAK.

trojka 2010.07.08. 13:26:25

Láttátok a "Majmok bolygolya" c. fimet, hát, magyarok, ne várjatok annál jobbat...de remelem, a hazaárulo, cigány s... nyalo banda is ott lesz a levadászottak, vagy a kisérleti alanyok között...

purgafurgagörbegödény 2016.04.08. 20:42:41

A JÓ CIGÁNY = DÖGLÖTT CIGÁNY!

2018.01.24. 18:16:27

@El Topo (Sgt. Elias):

Azt hiszem, nyolc év elmúltán sem késő hozzáfűznöm ezt ... A téma számomra is olyan élő, mintha tegnap lett volna, s azóta a helyzet csak még rosszabb lett, áldozatok tucatjairól is beszélhetünk, havonta, legalábbis akikről tudni lehet.

Tehát sok fényes szeretettel elmondanám neked, hogy annak idején, a nürnbergi perben egyszer levetítettek a vádlottaknak, meg az egész teremnek egy kis dokumentumfilm-összeállítást, tudod, a táborokról. Kicsit sem volt benne semmiféle hatásvadászat, még a szándékban sem, á, hogy lehetne még ilyet csak gondolni is.

Azt hiszem, az említett film a kurucon is bőven megállná a helyét, annyira nem volt benne semmi direkt gyomor- és ökölszorító, ami a magasztos felháborítási és jogos súlyos ítélethozatali célt szolgálta volna. És még a mai napig is meg lehet tekinteni ilyen mozgófilmeket és fényképeket, a hatásvadászat minden látszatától mentes múzeumok és emlékezeti helyek százaiban. De könyvekben, és televízióműsorokban is.

De teszemazt, ha például a számodra mindenféle hatásvadászat nélkül elég, ha a gyurmány vagy a kulka üvöltve zokog bele a kamerákba, véres könnyeket maszatolva széjjel,

hogy valakiknek a bőrük színe volt a bűnük, és úgy le lettek mészárolva, mint a puska elé ugrasztott mezei vadak, orvul, és aljasul, álmukból riasztva, és még csak szembe se nézve, akkor ne vesd meg azokat, kérlek, akiknek ennél azért egy kicsivel még több kell.

süti beállítások módosítása