Skip to content


       Szűrés lista

Két pasi meg egy kicsi vs. kecskeméti katonai bázis

"A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis a Magyar Honvédség egyik légi katonai szervezete, amely az MH Légierő Parancsnokság közvetlen irányítása alá tartozik. Rendeltetése a Magyar Köztársaság és a NATO szövetségesek légterének, csapatainak és területeinek oltalmazása, sérthetetlenségének biztosítása a NATO és a Magyar Légierő kijelölt egységeivel együttműködésben, alegységeivel együtt. Az alakulat a Kecskeméti  katonai repülőtéren látja el feladatait.

A kecskeméti katonai repülőtér a pápai a szolnoki és a taszári után az egyetlen megmaradt harcászati repülőbázisa, Kecskeméttől északkeletre található. Innen látják el a hazai légtér védelmét.
" - írja a wiki

Első olvasatra azt mondanám, hogy a kecskeméti katonai repülőtér az ország stratégiai katonai központja (szárazföldön nullák vagyunk, de van pár Gripenünk), hiszen innen látják el az ország légterének védelmét, sőt NATO szövetséges országok légterének védelmét is (na jó, ez utóbbi biztos vicc, de ezt írják).

Mivel a bázis stratégiai szerepéhez kértség nem férhet, így teljesen biztos voltam benne, hogy a bázist a lehető legszigorúbban őrzik.

Más országban ez biztos így is lenne, igaz, oda nem repkednek izraeli felderítőgépek tacssendgózni ... bár tegyük hozzá, nagyon megkapta a magáét az osztályvezető!

No, de vajon nálunk, kicsiny, jól működő hazánkban hány ember kell, hogy megbénítson egy katonai, szigorúan őrzött repteret?

Mint ma kiderült, elég két férfi, meg egy kilencéves gyerek.

Nos, kezdjük a jó hírrel, mindegyik életben van, a bázist őrző katonák (In-Kalosok? ki tudja ki őrzi?) nem lőtték őket agyon, sőt, észre sem vették őket ...

Csütörtök délután 4 órakor egy kecskeméti és ceglédi férfi, aki magával vitte a kilenc éves testvérét is, betörtek a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis II-es számú, nyitott irányító házába, amely a kerítésen kívül található.

Ebbe az épületbe surrant be a három réztolvaj

Átvágták a repülőgépek irányítását és biztonságos leszállását segítő berendezések tápellátását szolgáló elektromos kábelt, abból mintegy három méternyi darabot elloptak. Ennek értéke tízezer forint.

A tápkábel átvágásával a műszerek áramellátása megszűnt, így a leszállást segítő jeladó működésképtelenné vált. Ez azonnal jelzést adott a repülőtéren. Átálltak tartalék áramkörre, hiszen ekkor gépek is voltak a légtérben. A vezetéktolvajok tehát nagy mértékben veszélyeztették a légi közlekedés biztonságát, emellett mintegy százezer forintos rongálási kárt okoztak.

A bűncselekmény tárgyi bizonyítékai (A rendőrség
felvétele)

A rendőrök és a reptér dolgozói  egyidőben érkeztek a helyszínre, ahol tetten érték őket. A réztolvajok egyébként autóval indultak lopni, pedig egyiküknek sem volt jogosítványa.

Az egyik személy ellen kiskorú veszélyeztetése miatt, mindkettőjük ellen pedig lopás vétség és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

No, ha ilyen stratégiai fontosságú az az épület, miért a kerítésen kívül van?

LOL, ha támadást akarnak indítani az ország ellen, elég lenne ott átvágni pár kábelt, mire kapcsolnak az illetékes urak, az ellenséges gépek már a Lánchidat bombáznák?

Amúgy pedig ha ellopnak egy stoptáblát és másnap ez karambolt okoz, akkor ez a cselekmény nem sima "lopás".

Ha ellopják a kábelt a vasúti berendezésekből, és ezzel veszélyeztetik a vasúti közlekedést, több száz ember életét, akkor ez a cselekmény nem "lopás", nem "rongálás".

Jó lenne végre, a tisztelt rendőrség és bíróság az ilyen ügyeket a súlyának megfelelően kezelné. Vagyis nem felfüggesztett, nem pénzbüntetés. Kőkemény letöltendő, ha pedig már volt büntetve, akkor szeretném, ha a 2020-as csepeli olimpia megnyitóját is még a zárkában nézné. De természetes csak akkor, ha jó a magaviselete.

Apropó, Szekeres elvtárs lemondott már?

Szerencsére nyilatkozott a tábor parancsnoka, Kilián Nándor dandártábornok is, amit szeretnék szóról-szóra idézni:


"A reptértől körülbelül egy kilométerre található irányítóházat külön őr nem vigyázza, de különböző érzékelőberendezések természetesen figyelik, technológiai őrzése megoldott.  Mivel olyan berendezésről van szó, amely a navigációhoz szükséges, a kábelek ellopása veszélyhelyzetet okozott, de szerencsére jó idő volt, hétágra sütött a nap. A behatolásra azonnal reagáltunk, a tolvajokat sikerült tetten érni és elkapni. Már máskor, pár évvel ezelőtt is volt hasonló kábellopási kísérlet, a tolvajok akkor sem jártak sikerrel."


Még szerencse hogy az izraeli gépek is nappal jöttek, amikor hétágra sütött a nap. Köszönjük a kedves fiatalembernek, hogy a napfényes, délutáni időszakot választották a kábellopásra!

Na, van még egy ilyen ország a világon?!

(forrás: baon.hu)

Címkék: rendőrség abszurd megyei hír

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr931870624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lone Wolf 2010.03.26. 18:54:50

@ravaluf: "Felelősséggel tartozunk önmagunknak, és ezen felelősség keretein belül kell eldöntenünk, kit távolítunk el a saját kereteink közül, hogy megvédjük a nem bűnöző többséget. Kegyetlen volnék?"

Inkább célszerű. Legalábbis ebben az esetben.

Megjegyzem hogy én sem vagyok a halálbüntetés feltétlen híve. Az ugyanis nem bűnmegelőzés, hanem eső után köpönyeg szisztéma, a nincs fej, nincs fejfájás hozzáállással. Az igazi megoldást, a bűnmegelőzés jelenti. rendes objektumőrizet. Javított bűnfelderítési hatásfok. Stabil erkölcsi, anyagi és jogi háttér az erőszakszervezeteknek. Ja, meg a bíróságok ráncbaszedése! Ez talán a legfontosabb. mert amíg egy piti kis üggyel évekig szórakoznak, a nagyokkal meg akár 5-10 évig, addig okkal hihetik azt a bűnöző, hogy ebben az országban mindent meg lehet csinálni büntetlenül.

Ugyanakkor, extrém esetekben, a halálbüntetés is szükséges lehet, pontosan, a nincs fej, nincs fejfájás elv miatt. Vannak emberek akik egyszerűen javíthatatlanok! Vannak emberek akik egészen egyszerűen TÚL VESZÉLYESEK! Márpedig aki túl veszélyes, az túl veszélyes! És ahogy egy nyavalyás ketyegő bomba hatástalanításán sem tanakodunk, ezen sem kellene! Mert igenis léteznek emberek, akik ketyegő bombának minősülnek. Na most elnézést! De melyik a nagyobb bűn? Megszüntetni az általuk jelentett problémát, vagy vállalni, hogy valakinek a képébe robban?

Erre, nyilván nincsen egyszerű válasz, és jó válasz sem nagyon létezik. Csak erkölcsi irányelvek léteznek.

De, ebben az esetben én azt mondom, hogy ezeknek a trógereknek a MINIMUM az életfogytiglan lenne! Mert bassza meg! Az egész ország biztonságát sodorták veszélybe. Még akkor is, ha valós veszély jelenleg nem leselkedik ránk. Bár, biztos hogy nem leselkedik? Lehet ugyan röhögni a hülyeidiótaslotán, de ő nagyon is komolyan veszi magát. És nem véletlenül penget ilyen húrokat...

magyar bucó 2010.03.26. 18:58:19

@Rwindx: Fogalomzavarban szenvedsz. A nem menetrendszerinti- és nem tömeg- is közlekedés. Mint mikor beülsz az autóba...

arlequin 2010.03.26. 19:00:41

@ravaluf: félreértesz. én például a jelenlegi izraelt terrorállamnak tartom. szingapúrt nem. ennyi. mindkettőben van halálbüntetés.
@Herr SturmLiberator: hihi. és persze én vagyok az aljas mert megértem, mit mondasz...

Rwindx 2010.03.26. 19:02:08

@magyar bucó: Ezzel azt akarod mondani hogy ellenséges harci repülőgépek leszállásra kényszerítése, lelövése az közlekedés? Majd keresek egy Bakost.

baliquez 2010.03.26. 19:02:30

Fekvőnyolcas fegyházat a (borítékolhatóan c-típusú) szubhumán terrorizmusnak, meg az őrző-védő cégnek is! "szerencsére jó idő volt", bravó, az a szerencséd hogy nem kapsz 137 év letöltendőt!
Az USA-ban egy ilyen szerencsézős magyarázkodás után helyből vehetné fel a narancssárga kezeslábast.

Amúgy simán bosszúból is szabotálhatták 'zitáék a "gécipárásztok repülőjit" amiért Kolorbánnak felfüggesztették a mentelmi jogát és REMÉLHETŐLEG hamarosan oda kerül ahova való, a többi lebukott tolvaj cigány közé.

ravaluf 2010.03.26. 19:03:19

@Lone Wolf:

"Az ugyanis nem bűnmegelőzés, hanem eső után köpönyeg szisztéma"

nem éppen, nézd meg a statisztikákat, a böriből való elbocsátás után 90-95 % két éven belül visszakerül oda. Én nem cigányokat akarok lógni látni, hanem bűnözőket, preventíve. A bőrük színét leszarom, totál nem érdekel, hogy roma, white trash, vagy szittyamagyar, vagy akármi más. Ha szórakozásból, vagy egy fél kiló uborkáért, vagy 300 forintért ölt, akkor pusztuljon, ez eccerű mint a 2x2.

ravaluf 2010.03.26. 19:06:40

@arlequin:

Izraelben nincs, papíron. A mindenféle arabok különféle országokban történő levadászása már egy más kérdés, az egyetlen ember, akit halálra ítéltek, az Eichmann volt tudtommal, és ott is elég kemény viták mentek, hogy lehet-e ezt? Aztán szvsz azzal dőlt el a dolog, hogy ne már a zsidók etessék azt a nyomorultat még évekig.... na mindegy, egyetértek, hogy Izrael fényévektől van egy klasszikus demokráciától.... ahogy Szingapúr is, de bárcsak meggverne minket az isten azzal a diktatúrával, be szép is lenne!

S-1-5-7 2010.03.26. 19:07:12

ismerem a cuccot, ez a reptértől néhány kilométerre van, a telken van az antenna, az épületben a rádióadó, ennek segítségével közelítik meg a repülök a repteret, tulajdonképpen rávezeti őket a pálya irányára. 4 volt belőle: kettő-kettő a széliránytól függő leszállási oldalon, egy a pálya közelében, egy távolabb. Fontos objektumok, de azért annyira nem kritikusak, hogy egy ezred őrizze őket. A békében még sorkatonák voltak ott hivatásosok nélkül.

magyar bucó 2010.03.26. 19:09:48

@ravaluf: És annak van visszatartó ereje.
Ha mástól nem, a bűnismétléstől biztos.

Auris 2010.03.26. 19:10:47

Javaslatom: minden érintett kapjon sorállományú rangot és irány az afganisztáni békefenntartó magyar hadtest, aknamentesítési munkákra. Ott aztán lehet fémet gyűjteni!

Lone Wolf 2010.03.26. 19:11:16

@ravaluf:
"nem éppen, nézd meg a statisztikákat, a böriből való elbocsátás után 90-95 % két éven belül visszakerül oda"

Na de nem egyszerűbb volna, ha eleve elvennénk a kedvüket a bűnözéstől, egy hatékonyabb bűnmegelőző szisztémával, mint hogy még kínlódjunk is velük, meg még a lelkiismeretünket is terhelje a haláluk?

"Én nem cigányokat akarok lógni látni, hanem bűnözőket, preventíve. A bőrük színét leszarom, totál nem érdekel, hogy roma, white trash, vagy szittyamagyar, vagy akármi más. Ha szórakozásból, vagy egy fél kiló uborkáért, vagy 300 forintért ölt, akkor pusztuljon, ez eccerű mint a 2x2."

Ezzel viszont egyet tudok érteni. Bár, nem minden esetben de, vannak akik túl problémásak. PL: Az általad említett visszaesők.

másikpista 2010.03.26. 19:16:12

A Gripeneken rengeteget kaszáltak az érintett pártok, ehhez képest az a pár méter kábel ... Nincs is rájuk szükség mert csak az nam jár ki-be aki nem akar. Úgyhogy oda kellett volna adni a gépeket is fémhulladéknak és mindenki jól jár, nincs üzemeltetési ktség

magyar bucó 2010.03.26. 19:20:08

Látom, nem vettétek észre az ügyben rejlő nagyszerű lehetőséget. Könnyen visszavághatunk Izraelnek.
Kell belőlük egy egész hadosztályt szervezni és - egy időközben tönkremenő utazási irodával - kiküldeni őket. Egy hét alatt ellopják az országot...

mokas_gizi 2010.03.26. 19:26:06

Szerintem az ilyen jellegű dolgok terrorizmus, gyilkossági kísérlet stb-stb..., mint amikor vasúti sorompót és társait teszik tönkre...

Veszélyeztetik nem egy ember életét okoznak sok esetben több százezres kárt pár ezer forintért...
Kapnak pár 10.000Ft-os büntetést /Amit szerintem nem fizetnek ki, mert segélyből élnek nem telik a büntetésre.../ Holnap meg kezdik újból...

Azért ha egy fehér ember csinálna ilyet rendszeresen megnézném mennyire úszná meg pénzbírsággal és meddig...!!!

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.26. 19:29:20

Kábeli zűrzavar! A kábeleket a légvédelem vágta el így összezavarva a két Izraeli gép tájékozódását, a pilóták katapultáltak és elvegyültek a hármashatárhegyi hobbi siklóernyősök között.

mokas_gizi 2010.03.26. 19:29:26

Az is igen poénos dolog, hogy Izraeli kémrepülőgépek mit csinálnak Magyarországon, bár Izrael megmondta hogy aki ezt a témát firtatja az Izrael ellenes és Antiszemita ezzel a kettő szóval általában mindent elsimítják még gyermekek megölését is......
Bár ahhoz sem kell túl sok ész hogy Izrael-i gépek mit csináltak az egyik legújabb leendő gyarmatukon túl sok ész nem kell:
www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

picur3ka 2010.03.26. 19:32:55

@magyar bucó:

No-no, inkabb egy perc alatt lelovik mindet, mielott landolnanak, mindenkepp jol jarunk persze.

Ohmygod 2010.03.26. 19:47:06

Én már meg sem lepődöm....
Ma ez volt az abszurd hír...
Holnap lesz másik...

Rókakígyó 2010.03.26. 19:50:30

A következő rendszerben sem lesz jobb. Pintér úr már pakolja kifelé az aktatáskát, h elférjenek benne a nokia dobozok. Majtényi meg külügyminiszter lesz. Isten óvjon bennünket, mert ezek az emberek biztosan nem fognak.

Kodomo 2010.03.26. 19:51:12

@MVP-pajzs: Ja-ja. A tesóm egy ilyen adóházban a puszta közepén hizlalta fel magát a sorkatonasága alatt. A közeli tanyáról bejártak oda a gyerekek játszani, mert volt ott "ki_nevet_a_végén", meg hasonló társasok.
(A repülőtér kétbetűs morzekódját sugározta a rádió felfelé, a repcsik efelett elhaladva értesülnek, hogy jó helyen járnak-e (távolság-magasság okés-e a leszálláshoz).
Fogalmam sincs kik őrizhetik ezeket az ojjektumokat most, hogy nincs olcsó sorkatona.

Rókakígyó 2010.03.26. 19:52:27

Nem majtényi, hanem martonyi. De egy kutya.

vagyok59 2010.03.26. 19:52:48

Kapnak fél évet felfüggesztve.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.26. 19:56:15

Bazzeg ezen annyira röhögtem...
A magyar hadsereg úgy tűnik, a szocik óta változatlan... :S

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.26. 19:57:07

@mokas_gizi: Radarsugárzás-mintákat gyűjtenek... Azok a gépek erre jók, amik itt járak...

gauche caviar 2010.03.26. 20:00:57

@mokas_gizi: azért ezt a gyarmatosítást kicsit gondold át:
mo eléggé szokva van a gyarmatosítókhoz, cirka 500 éve permanens gyarmatosítás volt, szóval nagy dolog nem történne.
másrészt, a kollaboráció, meg spicliskedés nagyon jól megy idehaza, szál egész sokan jól járnak egy ilyen gyarmatosításnál. pár hülyét biztos lelőnének meg böribe tennének, de ők csak azok az arcok akik nem fogják fel a körülöttük lévő történéseket.
(igen, pont az EU területén gyarmatosítanék én is izrael helyében, nem mondjuk egy kicsit nyugisabb horvátországban, vagy ha már eu akkor inkább málta vagy ciprus, egész jól védhető...) kivegzesek, nyilvanos akasztasok nem igazan varhatoak, mivel a nem-EU izraelben sincsenek ilyenek...
(sot, ha mar idejonnenek gyarmatositani, akkor - ismerve az izraeliek balhessagat - tutti azonnal osszeugrananak a szomszedokkal, tehat, jol seggbe rugnank a totokat, romanokat. na, meg elonye is lenne)
szál egyik verzió sem lenne veszedelmes, vagy gyokeresen mas mint ami most van.

ha meg a fent vázolt víziók mégsem valósulnak meg, akkor meg ugye elvileg mindenki jól járt.

tehát, mi végre is megy itt a para?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.26. 20:03:17

@jános515: Szekerest nem lopják el. Kellene az valakinek? :D

fokabacsi 2010.03.26. 20:04:08

Még szerencse, hogy nem a rakétaraktárba tévedtek be. Képzeld el , dzsipszi tolja a biciklin a hellfájereket mer színesfím? Otthon meg leégeti a szigetelést róla?

arlequin 2010.03.26. 20:05:13

@ravaluf: hehe. én NEM akarok demokráciát. semmi értelme nincs. legfeljebb annyi, hogy a szar a víz tetejére fellebeg. igazából nem sok mindent akarok. esetleg jól aludni. az kell. ;-)

@gauche caviar: para? no para. de ez jelenleg paralízis. az meg nem igazán 'menő'

gauche caviar 2010.03.26. 20:05:26

@mokas_gizi: azert azt gondolom te is csekkoltad a videoban, hogy magyarorszag mellet megemlitette manhattent, romaniat....
ha te ebbol arra jutsz hogypont mo-t akarjak gyarmatositani, akkor szerintem most nezz a hatad moge, mert tutti hogy van ott valaki...

nyos 2010.03.26. 20:06:18

"Na, van még egy ilyen ország a világon?!"

Bar csak lazan kapcsolodik, de van.
Izrael - szokasahoz hiven, haduzenet es mindenfele figyelmeztetes nelkul - lebombazta Osirak-ot, Irak atomeromuvet valamikor a 80-as evek elejen (asszem 1981-ben). Az USA orjongott, mert nem sokkal korabban toluk kaptak a kuldetest teljesito F16-osokat, Franciaorszag orjongott, mert az egyik atomtudosuk is bent volt az epuletben, es ugy altalaban mindenki kikelt magabol - aki tudott rola.
Szaddam termeszetesen kerdore vonta a vezerkart, a legvedelmet, meg aki illetekes volt az ugyben, hogy megis hogy tudott 14 tamado gep eszrevetlenul elrepulni kb. Bagdadig, mire mondtak neki, hogy a parancsuk az volt, hogy reggel 8 es 9 ora kozt ki kell kapcsolni a teljes legvedelmet.
Ott meg femtolvaj se kellett hozza, es sokkal tobbet vesztettek az eseten, mint mi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.26. 20:07:51

@nyos: Viszont vedd azt, hogy ha azt nem bombázzák le, akkor Szaddam már atombombával dobálózott volna pár év múlva. Vagy legalábbis meglett volna a lehetősége, és ha lett volna, nem szórakozik morális gondokkal...

magyar bucó 2010.03.26. 20:14:35

@fokabacsi: Nincs nekünk olyan szerencsénk.

Pirx 2010.03.26. 20:18:56

Az senkinek nem tűnt fel., hogy átálltak tartalék áramforrásra? ahogy a nagykönyvben megírták .A blogíró remélem nem hiszi el magáról egyszer, hogy vakbelet is tud operálni! A szomorú cask az, hogy a honvédelmi bizottségban is ilyenek ülnek, és osztják az észt a szakembereknek. Hol jobbról, hol balról. Szánalmas.

Gest anyó férje 2010.03.26. 20:19:38

Az ilyen komolytalan országok sorsa mindig mások kezében van. Amíg senki sem akar tankkal idejönni, addig csak a cigány tarhálókkal kell felvenni a harcot, de még ehhez sincs meg a kurázsi

Msgt_Chris 2010.03.26. 20:19:47

Azért sok a hozzáértő látom... a távoli irányadó állomás, mint a neve mutatja azért távoli, mert a világon mindenütt a repterek kerítésén kívül található!!!! És a modernebb helyeken manapság, ez egy távvezérelhető komplexum, természetesen bekerítve, szögesdróttal, meg kamerával, meg mozgásérzékelővel, meg minden nyalánksággal. Persze ez nem akadályoz senkit abban, hogy keresztülmásszon a kerítésen, és elkezdje blankolni, amit talál! De, mint látható a biztonsági rendszer működött, a mutyizók megfogva, bár igaz, a kiérkezéshez idő kell -a gyengébbek kedvéért megismétlem: TÁVOLI IRÁNYADÓ... - ezért a kár megtörtént...
Persze, lehetne úgy is, mint a néphadsereg idejében, telepítve mondjuk 3 fő bakesz, aki untakozik kétkapura, aztán, ha jön a telefon, bekapcsolja a cuccost, a repülés végeztével meg ki. Ebben az esetben meg az lenne a baj, hogy ilyen melóért fizet az állam... Szóval nézzetek utána, mielőtt bekapcsolódtok az aktuális köpködésbe, csak azért mert az a trendi manapság...

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.03.26. 20:20:52

tegyük hozzá, hogy a közlekedés biztonsága elleni bűntett max 3 év, vagyis a legsúlytalanabb bünteési tételek között szerepel, kb. mint egy nagyobb saller. nincs minősített eset, ezért ugyanaz a helyzet, ha egy közlekedő kocsit megdobnak, vagy tönkreteszik egy katonai repülőtér légi irányítását. csoda, hogy az egyiket előzetesbe tették.
www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/elozetesben-az-egyik-kabeltolvaj-295479

Gest anyó férje 2010.03.26. 20:21:51

@ColT: Azért nem ártott volna Dimonára is ledobni pár bombát annak idején

gauche caviar 2010.03.26. 20:25:06

@Msgt_Chris: a kopkodes nem trendi hanem eletforma.
a lenyeg nem is azon van, hogy ilyen megtortenhet, hanem azon a velt feltetelezesen, hogy ciganyokrol van szo.
a tobbi nem szokott erdekes lenni.
egyebkent is... mindnekinek kell valami hobbi.

redriot77 2010.03.26. 20:25:55

" Mivel olyan berendezésről van szó, amely a navigációhoz szükséges, a kábelek ellopása veszélyhelyzetet okozott, de szerencsére jó idő volt, hétágra sütött a nap."

Hogy a mocskos kurva életbe' mondhat ilyet egy parancsnok? Milyen tábornok ez? Ide Jány Guszti bácsi módszerei kellenek, fel kéne koncolni ezt a disznót.

És nem szégyenli magát a szarházi söpredék tetű, és nem ég le a bőr a mocskos pofájáról: CIVILEK RONGÁLTÁK ÉS LOPTÁK MEG A RÁBÍZOTT OBJEKTUMOT.

Lehet hogy dandártábornok, de annyit sem ér, hogy a kutyaszart a cipőm talpáról a pofájába töröljem.

mokas_gizi 2010.03.26. 20:26:55

@gauche caviar:

Köszönöm végig néztem a videót, igen tudom hogy sokat képzelődöm és egyre többen ezt tesszük...

mokas_gizi 2010.03.26. 20:29:29

@gauche caviar:

Neked egy fényképet ajánlok figyelmedbe, nem bizonyít semmit csak kifejezetten furcsa vagy poénos nem is tudom...
Amikor Bajnai Izraelben járt akkor készült pár csodálatos fénykép az Izraeli kormányfővel...ebben nincs semmi különleges...

Csak azt nem értem hogy miért KETTŐ izraeli zászló volt ott a diplomáciai protokollban elméletileg a fogadó és a vendégzászlónak kellene kint lenni-e...

gauche caviar 2010.03.26. 20:30:21

amúgy ha már itt tartunk, akkor azért azon mélázzunk el egy percet, hogy ha nem a fizikai rombolás a cél, hanem mondjuk anyagi károkozás, meg stressz helyzet, megfélemlítés, akkor egy hamis bombariadónál nincs hatékonyabb és olcsőbb fegyver.
egy telefonhívásból kiürítik neked az egész hungexpot, duna plazat, tobb ezer embert mozgatnak meg, uzletek mennek tonkre, rengeteg ido, energia, sok-sok rendort lekot a dolog.
szal varom majd a postot ahol a hamis bombariadokat bejelentokre szorja az atkokat a Vastagbor.

mokas_gizi 2010.03.26. 20:33:13

@ColT:

Arra is valószínűleg jók, sok egyéb mellett is, ezek IGEN KOMOLY felderítőgépek...

Bár az igen elgondolkoztató, hogy miért van az, hogy ha valaki megkérdezte minden rossz szándék nélkül, hogy mit csináltak itt a gépek, akkor Izraelnek akar rosszat, Izrael ellensége, Antiszemita stb-stb...
Legalábbis több Izraeli tisztviselő ezt állította ahelyett, hogy válaszolt volna...ami biztos Magyarok tudtak erről és engedéllyel tették, ami hülyeség hogy az a Szíriai állampolgárságú ember miatt voltak itt, ahhoz nem kellenek olyan eszközök...

gauche caviar 2010.03.26. 20:35:12

@mokas_gizi: pfff
te atbasztal engem. mindig azzal jottok, hogy a simon perez ELSZÓLTA magat.
en azt hittem hogy itt valami titkos hangfelvetel szivargott ki, rejtett kamera, vagy infravoros letapogatas.
de nem, ez itt egy nemzetkozi sajtotajekoztato.
azt hittem, hogy valami verben forgo szemekkel kejesen felkacagva mondja, hogy felvasaroljuk magyarorszagot, oszt kozben meg olyan lenyegtelen szerepe volt mo-nak abban a mondatban, hogy meg a kotojel is hangsulyosabb volt.
nyilvan egy olyan allam, mint izrael, aki tobb ezer kilometeres tavolsagokban hajt vegre elkepzelhetetlenul bonyolult kommandos akciokat, na az az orszag a titkos terveit egy nemzetkozi sajtotajekoztaton jelentene be, kedelyesen elkavtergazva.
gondolom, te is igy csinalnad.

csak en erzek nemi parhuzamot a hazai fasiszta veszelyrol beszelok, es az izraeli gyarmatositas emlegetok kozott...?

miről van itt nagybasz0 2010.03.26. 20:40:00

Valószínűleg nem töltöttek egy napot sem a sütőben, természetesen a kihallgatás után a kábeleket vissza adták nekik, kapnak majd valami nevetséges ítéletet, sólyom majd kegyelemben részesíti őket, a honvédség majd kártérítést fizet, de minimum gyűjtést rendez nekik a tv-ben, a számlaszámuk a következő...........

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.26. 20:51:32

Rohadt fajgyűlölő lehetek, de fogadást kötnék, hogy legalább egy Lada és néhány dikkmán volt a helyszínen... Mert aztán cigánybűnőzés, na az nincs ebben az országban! Jogsi nélkül, 3 m kábel... Golyót nekik! Basszus minden ilyen és hasonló, pl. közüzemi, villamos, vasúti és lopást terrorista cselekménynek minősítenék! Miért, nem az? Egyikből sem lehet tömegbaleset, ahol egy csomó dolgozó, adófizető normális ember eshet áldozatul? ÁÁÁÁ.... Külföldön ezt nem megélhetési akármilyen baromságnak nevezik, hanem terrorista cselekménynek! Ha holnapután, valamelyik raj csávó, pusztán szórakozásból, mérget szór vmelyik víztározóba, akkor az meg kora áprilisi tréfa lesz??? Ne vicceljünk már... Amikor én anno katona voltam, ha egy ilyen kisköcsög bemászott a kerítésen, megvoltunk tanítva, golyót a fejébe, azután azt mondjuk, szdos elvtárs, isten biz. a lábára céloztam...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.26. 20:54:00

Ja és azért kapott rövid sorozatot, mert megtámadott, ekkor pedig a kezem megremegett a választó gombon, hogy egyes lövés, vagy sorozat... Nahát, 8-as irányzékkal, a lábára...

Öreg Sam 2010.03.26. 20:58:53

Nincsenek itt nagy csodák,csak a (birósági) megitélésnek kellene másnak lennie.
Tőlünk nyugatabbra ez nem "veszélyeztetés" hanem terrorcselekmény.,az annak megfelelő büntivel.

mokas_gizi 2010.03.26. 21:00:50

@gauche caviar:

Tisztelettel!

Hol van Magyarországon fasiszta veszély SEHOL, azt csak ti és a hozzátok hasonlók terjesztik itt /Ezt túl sokan nem hiszik el, hiszen aki itt él látja hogy nem igaz.../
és külföldön, ezt külön köszönjük nektek mert jól lejáratjátok az országot olyan dolgokkal ami NEM igaz...!!!

TUDOD ha ez igaz lenne akkor nem a magyarok félnének,azt hiszem NEM a magyarok gyilkolják rabolják fenyegetik a cigányokat és nem is a gárdisták és nem is a jobbikosok...!!!
Elég aljas és szemét húzás ilyeneket hazudnotok bele az emberek képébe mind itt mind külföldön...!!!
Furcsa hogy itt ebben az országban csak a cigányokkal van a probléma arab, néger, ázsiai kisebbség miért nem panaszkodik őket nem üldözik a gaz nácik...?!

Csak itt ebbben az országban teheti meg a cigányság azt amit művel SEHOL A VILÁGON nem mehetnek el eddig lásd EU országait USA-t vagy a világ bármely civilizált országát...
Ezért is szánalom mait ti és a hozzátok hasonlók művelnek, ha itt Náci veszély lenne akkor nem lenne tele a hírek azzal hogy a cigányok éppen kit öltek meg, kit raboltak ki...

Itt nem egy ember bőrszínével van a baj hanem a viselkedésével...
A másik hatalmas poén ami szintén csak itt lehetséges az összes cigány vezető köztörvényes bűnöző akik ellen több büntető eljárás van folyamatban és ŐK képviselik a cigányokat...

Tudod, ha egy ROMA ember beilleszkedett, becsületesen dolgozik, becsületesen él a Magyarok között Magyarként akkor ő is elkerüli és ő is fél a bűnöző cigányoktól...!!!
Akkor az a Roma is rasszista gaz náci...?!

Én viszont most elköszönök mert van ennél jobb dolgom is, akik ebben az országban élnek látják tudják mi folyik itt, innentől meg felesleges amit itt írtam...
Amit meg a külföldi sajtóban művelnek a hozzád hasonlók azt megmondom őszintén nem igazán értem, hiszen ha beperelnének 1-2 újságot a hazugságok miatt elég gyorsan megszűnnének az ilyen országlejárató kampányok, ami szerintem nem más mint hazaárulás...hiszen a saját országodról hazudsz és lejáratod azt...!!!

W Joe 2010.03.26. 21:18:47

Hát ez már komédia, ilyen ország tényleg nincs. És mégis van. Ez a honvédelem? Hát nem lenen egy Mission Impossible kiiktatni minket.

arlequin 2010.03.26. 21:28:46

@gauche caviar: már megbocsáss, de te valszeg tényleg gazember vagy esetleg idióta. de az is lehet, hogy mindkettő.
nyilván beszélgetnek:
- mivel tudnánk ezeknek a nácinyilasoknak, akikről már lehúztunk több bőrt, alávágni?
- arra gondolsz, hogy basszuk föl az agyukat poénból?
- persze, persze, mi másra? hiszen nem akarunk felvásárolni senkit, nem is tudunk, de legalább egy kis harcitechnikát küldjünk rájuk.
- és az jó lesz?
- naná. legalább röhögünk egyet rajtuk.
- és mi lesz a beépített embereinkkel?
- mi, mi? az élvonalbeli bábuink buknak, s átveszik a másodvonalbeli profik a lantot.
- hehe. jó ötlet. akkor mehetnek a légiporszívók. legalább a maradék radarjeleiket is összegyűjtjük s eladjuk iránnak a hiszbollahon keresztül, mintha szíriából jött volna a kínaiakon keresztül
- zsír. mehet móse. a rabbi majd mond rá áment.
- te hüje, én vagyok a rabbi...
- ja tényleg.
- és mi lesz ha elkezdenek imádkozni?
- na akkor szopunk. tényleg. de inkább foglalkozzanak pártpolitikával. gyűlöljék a gyurcsányt, a bajnait - ezek pincsikutyáink - na meg a zorbánt, na ő már minimum mastiff, de rajta van a póráz , likudbarát a szerencsétlen -, a vonát, a fodort, meg úgy egyáltalán egymást. a lényeg az hogy egymást gyapálják, össze ne fogjanak, mert akkor egész európa beleremeg.
- tudom. ez a mi bajunk is. mindenki azt hiszi, hogy a zsidó mennyire összefog, oszt egymást szopatjuk ezerrel.
- látod rabbi, ezért kell terrorállam, hogy féljenek. kezded kapisgálni?
- pokolra jutunk samu.
- nem rabbi. ott vagyunk, ott vagyunk...

Secnir 2010.03.26. 21:35:31

nem kötözködésileg mondom, de láttam egy dokumentumfilmet, amiben a Vilmos Brúzol mutatta be, hogy a Los angelesi reptéren is a fő kommunikációs és egyéb fénytechnikai kanócok a paplak előtt húzódnak...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.26. 21:35:57

@mokas_gizi: Nem fasiszta, hanem baromarcú (mélymagyar, Jobbikos setítség) veszély és igen sötét cigányveszély van. Mindezt megpúpozva Lendvai Ildikó mosolyával és MASZOPOS kampányrizsával, továbbá Viktor bátyátok, atyai jótanácsaival. Ez nem kérdéses. Szoptunk 8-4-4-4 éven keresztül (előtte 44 évig) és fogunk további x évig... Ha valaki olyan hülye és azt hiszi, hogy NEKED, nekem, NEKÜNK itt bármi meg fog változni, akkor az tényleg k.rva naiv!

blash 2010.03.26. 21:46:14

Kishazank legteret figyelo radorak sem orzik kulon szekusok, csak ilyen-olyan jelzorendszerrel ellatottak. Najo, van teruletenkent egy megbizott, akit ha kell ugrasztanak, hogy nezzen ra...

Parajpuding 2010.03.26. 22:08:01

Egy évből hány napon szembesülünk azzal, hogy Magyarisztán Banánköztársaságban élünk? Van ilyen nap egyáltalán? Ami a honvédelmet illeti: szerintem az illetékesek már csak akkor vennék észre, hogy baj van, ha pl. héber...osztrák...szlovák...vagy román zászló lobogna az országházon és olyan nyelven szólítaná meg a bakter a bejáratnál.

Parajpuding 2010.03.26. 22:09:03

@Parajpuding: ...mármint NEM szembesülünk azzal...

misinator 2010.03.26. 22:09:38

1989-ben voltam katona Nagykanizsán. Azt számolgattuk , hogy az elsőlépcsős(!) kb. 1200 fős laktanyánkat 20 kommandós simán elfoglalná, lefegyverezné... Sápítoztunk, hogy ugyan egy NATO támadás esetén hány másodpercig állnánk ellen, ha egy előre bejelentett riadónál is egyetlen dolog működött rendesen s időben: a telephelyi riadólámpa: órák alatt indult el abagázs a laktanyából. De legalább a ruszkik átvették volna a szerepünket, miután a magyar haderőt fél nap alatt leszeletelték volna...
S akkor még nem tudtuk, hogy mivé emelkedik a magyar hadERŐ...
Egy másik fórumon azon agyaltunk, hogy egy alacsonyan repülő vadszbombázó géppár két rárepülésből kipipálná a szép pofásan - díszszemlére mutatós - sorba rakott magyar légiERŐt.
Tévedtünk: elég hozzá két "szakképzett", meg egy egy kiskorú...
Ezzel az erővel a balti országok példáját is követhetnénk, akiket a többi tagállam véd...

zsoltix 2010.03.26. 22:10:07

A poszt kiment a zindex cimlapra, a kaviaros meg bejott, hogy basztasson mindenkit, ti meg regenyeket irtok neki. Ne mar:)

arlequin 2010.03.26. 22:17:41

@misinator: na azért nem ennyire 1xű.

misinator 2010.03.26. 22:18:28

@arlequin:Remélem is.

Majd holnap visszanézek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.03.26. 22:29:02

Ezek a rühesek azért lopnak el mindent, mert van, aki megveszi tőlük. Az illetékesek meg nyafognak, hogy nehéz az ellenőrzés.

Egy frászt nehéz, csak jól kell csinálni. Megmondom, hogyan.

Minden közterületre, közműbe kerülő, elmozdítható fémtárgy anyagába a gyártásakor bele kell keverni egy kevéske radioaktív izotópot. A fémátvevőkkel pedig közölni a játékszabályokat.
1. Minden gyűjtőnek legyen egy kézi sugárzásdetekora. Nem drága.
2. Minden (alig) radioaktív mintát tartalmazó fémtárgy külön kezelendő, elkerítve stb.
3. A gyűjtőhely átvehet radioaktív tárgyakat. Az átvételéről jegyzőkönyv készül, igazolványszámmal, miegyébbel, céges szállító esetén bizonylat, elszámolás stb. A magánembernek nem sok dolga lehet köztéri fémmel, az építő és hasonló cégeknek meg legyen rá kapacitása, hogy nyilvántartsa, mit ad el.
4. A radioaktív mintákat tartalmazó fémeket az egész országban X helyen lehet beolvasztani. X helyére egy kis szám helyettesítendő be. Hogy a szállítás kinek a dolga legyen, részletkérdés.
5. Ha egy ellenőrzés egy átlagos fémgyűjtő helyen a sima hulladék között, vagy az olvasztóban, bárhol radioaktív jelet talál, akkor a tulaj már mehet is a fogkeféjéért. Több kérdés nincs.

Azt hiszem, ennyivel a dolog le is van rendezve. Csak olvasná el valaki olyan, aki ezt meg is tudná valósíttatni.

Donna (Cara)mba 2010.03.26. 22:45:52

@Parajpuding: Ha így folytatjuk, tényleg neki kell veselkedni az áltlad felsorolt nyelvek tanulásának:(((

tururú 2010.03.26. 22:58:10

istenem, miért ilyen elbaszott fos ez az ország.
pedig milyen jó lehet büszkének lenni arra, ahonnan jön az ember.
ebben az életben ez az élmény nekem kimarad.

arlequin 2010.03.26. 22:58:59

@Androsz: ez mindössze jogszabályozás kérdése...

redriot77 2010.03.26. 23:16:54

Az előbb láttam a Kékfény előzetesét, a hasonló lopásokról lesz benne szó. A gátakat, zsilipeket szétlopók vajon mit érdemelnek???? És azok az aljas tetvek, akik két(?) éve az egymásra futott és kisiklott vasúti kocsikat fosztogatták? Talán még a sérültek is a vonaton voltak még...

Egyébként a fenti esetből kristálytisztán kiderül, hogy ebben a formában a honvédséget fenntartani luxus, kidobott pénz.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.03.26. 23:17:44

@arlequin: Melyik? Az én módszerem bevezetése? Mert akkor szabályozzák már a jogot végre, mielőtt a paksi erőműből is kiemeli néhány érdeklődő a moderátor tápkábeleit, például. Vagy a már meglevő rendszer jobbá tétele? Hát azt már szabályozták eleget, és ennyit ért. Nem lehet ott lenni minden telepen minden lom átvételekor. Tegyék a dolgot visszamenőleg ellenőrizhetővé, függetlenül mindenféle természeti jelenségtől, és megvan a szabályozás.

GatyaPityu 2010.03.26. 23:23:27

És az miért nem szerepel a cikkben, hogy cigányok voltak az elkövetők?

GatyaPityu 2010.03.26. 23:27:10

Egyébként csak egy költői kérdés: ha 3 iskolázatlan, primitív tolvaj cigány erre képes, akkor vajon mit tehetne ebben az országban egy profi terrorszervezet (nem olyan bohócok mint a Budaházy-féle színtársulat, hanem olyan igazi terroristák, mint az IRA, ETA, vagy Al-Kaida?)

neminiteneri 2010.03.26. 23:36:28

Te zero.. a repülőgépet nem Grippen-nek, hanem Gripen-nek hívják. Csak szólok.

Kartal (rezervált) 2010.03.26. 23:44:03

Jó, olvassátok el ezt is:
Súlyos, életveszélyes állapotba került az a 16 éves fiú, aki társával együtt megpróbálta ellopni a kunszentmártoni katonai laktanya elektromos vezetékeit. A fiút 20 ezer voltos áram csapta meg...
Folytatás:
www.stop.hu/articles/article.php?id=634754

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.03.26. 23:52:49

@Kartal (beleszól): Ugye nem sajnálnom kell? Bár igaz, hogy így most pénzbe kerül nekünk a gyógyítása, ápolgatása is. Inkább csapta volna agyon az áram a féreg fajtáját.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:22:28

@Androsz: én filantróp vagyok, de így szerintem pont egálban vannak a dolgok. Szörnyű lehet ezt átélni, de nem tudom sajnálni a kölyköt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.03.27. 00:29:26

@Kartal (beleszól): Ha véletlenül kiderülne, hogy ez a kölyök csak egy marha kölyök volt, aki rosszcsontságból vagy hogy a bátorságát bizonyítsa az osztálytársai előtt, kivételesen elment és el akart vinni néhány vezetéket bizonyítékul, akkor nagyon fogom bánni, amit az előbb írtam. De ha ez a kölyöknek már a sokadik lopása volt, és aznap éppen egy kis kábelre támadt gusztusa, akkor eszemben sincs sajnálni. Én embergyűlölő vagyok, nem utolsósorban az ilyenek miatt.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:34:36

@Androsz: érthető. és jogos. nekem inkább emberiszonyom van. vagyis inkább olyan humanoid jellegű lényektől iszonyodok, akiket nem mernék embernek nevezni. az embereket szeretem :)
persze, ha arról van szó, hogy ökörködött, de egyébként nem követett el semmit, akkor szörnyű. ha meg arról, hogy notórius tolvaj, aki rajtavesztett, hát istenem... minden csak nézőpont kérdése.

Harley 2010.03.27. 00:49:06

A horda tagjait ,kémkedés és terrorizmus vádjával csukatnám le 15 -15 évre ,aki erre azt mondja hogy sok, megvádolnám terrorizmus támogatásával . Ugyanezt kiterjeszteni , a vasutra , és minden közüzemü berendezésre is .Aki pedig mint szinesfémkereskedő átvesz büncselekményből ( terrorizmus ) származó bármilyen anyagot , annak üzletét a kivizsgálás idejére becsuknám ( minimum 1/2 évre ) a vizsgálat idejére , ha bebizonyosodik a szándékosság ,vagyonelkobzás és minimum 5 év szabadségvesztés .

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.03.27. 07:28:31

Csak most olvastam. Hát bameg.. " Még szerencse, hogy sütött a nap"
És még szabadlábon van? Nem szívesen bízom ilyen alakra gyermekeim és magam életét. Mi van ha nem süt a nap???

changebug (törölt) 2010.03.27. 08:19:09

Szép, szép... és igaz is. de az emberen - mint gyenge láncszemen túl:
Mondjuk, hogy is áll most a honvédelmünk?
Azon kívűl, hogy van honvédelmi miniszterünk van még katonánk is? (nem főtiszt)
Van még költségvetési előirányzat a honvédelemre? (vagy csak marketing van: NATO)
Vagy legalább a meglévő dolgok üzemeltetésére?
Ezt is a minimálbéres vállalkozók és munkavállalok finanszirozzák... értem.

Utó Pista 2010.03.27. 08:30:07

Tezsvíreim! Ércsétek má meg hogy kell az ótoba benziny mertt, vinni köll a kölkött iskolába!
Májdnem lecsukkták a rokonyomat, mert nem vitte izskolába a purgyét! Eszt ákárjátok?
Dikk!

Utó Pista 2010.03.27. 08:33:53

@Androsz:
Meg a rokkantnyugdíj. Amúgy én sajnálom a kölköt. :-(

Utó Pista 2010.03.27. 08:37:32

@Atro: Én például 1 nap alatt meg tudnám bénítani az országot, úgy hogy leállna minden.

Utó Pista 2010.03.27. 08:39:50

@ColT: Volna, volna, volna. Te kis jövőbelátó!

itoh 2010.03.27. 09:04:13

A Slotáék amikor megtudták, hogy a magyar hadsereg gyakorlatozik, hogy átkeljen a Dunán, elküldték az elit szlovák alakulatot, hogy bénitsa meg a magyar légvédelmet. Ennyi.

cambridge.on 2010.03.27. 10:09:24

I.László idejében, ha egy tolvaj egy tyúk értékénél többet lopott kivégezték, egyéb esetben kézlevágással, nyelvkitépéssel büntették. Azt a bírót, aki megkegyelmezett a tolvajnak vagyonelkobzásra ítélték. Vissza kellene térni I.László törvénykönyvéhez!
Én nem támogatom a halálbüntetés visszaállítását. Nem EU komfort.
Támogatok viszont egy olyan törvény bevezetését, ami előírja a tolvaj kezének levágását..
Jogvédők rögtön telesírnák a világot:: a magyarok le akarják vágni a cigányok kezét!
A politikusok is meggondolnák, érdemes-e hozzányúlni a pénzes bödönhöz enyves kézzel!
Ráadásul a bírók sem ülnének elefántcsont toronyban, érinthetetlenül, bármilyen ítéletet hoznak. Nem lenne sok összefonódás, és nevetséges ítélet.
A mai helyzet rendkívüli megoldást sürget. A tolvajlások visszaszorulnának, nem lenne szükség ilyen drákói szigorra. Lehetne enyhíteni, de addig eltelne egy kis idő.
Jelen esetet csak egyféleképpen lehet megítélni: az ország védelmi képességét veszélyeztető terrorista cselekedet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.27. 12:09:07

Szellem nem mondta még,hogy biztos gárdisták voltak az elkövetők?:))

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 12:42:02

@cambridge.on: igen, ezt én is mondtam már. A cigóknál kulturális hagyomány a magántulajdon nem tisztelése, nálunk meg I. László idejéből hagyomány a tolvajok kezének levágása.

Rorgosh 2010.03.27. 21:28:16

Azért van az adóház a laktanyán kívül, mert a terület - az adóháztól és az udvarától eltekintve - nem a Magyar Honvédség tulajdona. Ez még az átkosban alakult ki, persze akkor nem okozott problémát, ám ma már a sereg nem használhatja szabadon a tulajdonában nem lévő területeket.

Az állandó költségvetési megszorítások, és az őrzés-védelem privatizációja következtében viszont már csak technikai védelemre van lehetőség. Ez az a helyzet, amikor egy ország alig költ többet a honvédelmére a GDP 1 %-nál, és amikor olyan létszámszabályt vezet be, aminek csak úgy tud a sereg megfelelni, ha privatizálja az őrzés-védelmet...

radiris 2010.03.28. 18:00:00

A honvédelem (pontositok: a Honvédség) helyzete kétségbeejtő, és szerintem kilátástalan. És nincs visszaút.

Illúzióromboló kockacukor 2010.03.28. 18:39:29

Eddig azt hittem, hogy a rézérzékenységnek az az alja, ami pár éve a cégnél történt:
Elektronikai ipar, többmilliós teszterberendezés elromlik. Odamegy a technikus, kinyitja. Ebben a pillanatban a gépen dolgozó operátor meglátja a pár tucat teszt-tűt (Szumma 20 deka max):
-Dik mán, hát mennyi réz!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2010.03.28. 21:22:21

Nem olvasom el az összes hozzászólást mert nincs rá időm, szóval lehet ezt már más is megírta. A kedves cikkíró lehet jobb lenne ha kicsit jobban tisztában lenne a légi forgalom megszervezésével, vagy arról, hogy hogyan is működik egy repülőgép leszállítása, vagy akár úgy általában véve egy repülőtér.
Az említett irányítóház az úgynevezett távoli irányadó, ami nélkül a repülőgép még gond nélkül képes leszállni mivel kizárólag a gép repülőtér közelébe történő vezetését szolgálja (száz kilométeres nagyságrendű távolságokról beszélünk). Egy ilyen irányadónak több kilométerre a leszállópálya elejétől kell elhelyezve lennie, szóval az hogy a bázis területén belül legyen, teljességgel megoldhatatlan. Az irányadó felügyeletével megbízott kollégák kábé az észleléstől számított öt perc alatt a helyszínen voltak, tehát a tolvajok szökése teljességgel lehetetlen lett volna. Egyébként a repülés (legyen az polgári, vagy katonai) többszörösen túlbiztosított, minden rendszernek van tartalékrendszere, plusz egy másik teljesen különálló ami képes ellátni ugyanazt a feladatot.
Egyébként pedig Kecskeméten nincsenek külsős biztonsági őrök. Hülyeségek írása előtt légyszi kérlek tájékozódj már az ég szerelmére!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2010.03.29. 17:18:28

Na jó, végigolvastam a hozzászólásokat és képtelen vagyok lenyugodni. Már a cikk maga is felhúzott, de az hogy sok otthon hereveréző seggfej milyen alapon formál véleményt a repülőbázisról a honvédségről és úgy általában a katonákról anélkül, hogy akár csak halványlila segédfogalma lenne a dologról nem értem. Még a konkrét helyzetről sincs a hozzászólóknak semmi pontos, vagy akár megközelítőleg hiteles infromációja, de véleményt alkotni aaazt tudnak. Itt van például ez a fasz:

@redriot77: te kis gyűlölködő seggfej! Magyarázd már el kérlek szépen, hogy milyen alapon nyilatkozol így egy olyan emberről, aki valószínűleg kicsit jobban ért a repüléshez és kicsit jobban tisztában van az okozott kárral, mint te. Milyen alapon mered leszólni, ő talán megmondja neked, hogy hogyan takarítod össze a kutyaszart mások ebei után? Láttál te már Mig 21-est, Mig 29-est, vagy Gripen-t közelről? Csak mert ő repült-repül is velük, eddig több mint 2000 órát. Talán ha megnéznéd a légibázis honlapját, mielőtt minősíthetetlen undorító stílusban mocskolódni kezdenél egy olyan embert akit nem ismersz, akkor tudnád. Talán ha tisztában lennél vele, hogy a jelenlegi keretek között nincs felesleges ember a külső adóházak helyii őrzésére, akkor befognád a szád. Egyébként a helyszínre katonák érkeztek elsőként és katonák is intézkedtek a rendőrök megérkezéséig, ergó a létesítményt a HONVÉDSÉG védve meg. Háborús helyzetben elhiheted, hogy lenne ott kihelyezett őr, de háborús helyzetben a magadfajta seggfejeket is kérdezés nélkül besoroznák katonának, tehát lenne rá ember. Szóval ha legközelebb mocskolódni lesz kedved akkor talán ismerd meg a tényeket ahelyett, hogy egy másik hozzá nem értő ember cikkén felhúzva magad hülyeségek írásába kezdenél.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.03.29. 17:29:28

@Giggsy: Tök igazad van Giggsy...a cikket sem erre kellett volna kihegyezni...hanem, hogy: AZ ÖSSZES KÁBELLOPÓ, VASÚTISÍNFELSZEDŐ, VASÚTI ÁTJÁRÓ TRAFÓJÁT KISZERELŐ LUMPENPROLI TERRORISTÁT BŐRSZÍNTŐL FÜGGETLENÜL AZONNAL ÉS HELYBEN FEL KELL KONCOLNI VÉGRE!!!!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.03.31. 21:16:20

Nem, nem, nem. Nem tudom elhinni, hogy ez megtörtént. Ennyi.

NEM TUDOM ELHINNI...

nicknonick 2010.04.01. 22:16:16

Ha ez így igaz, ahogy le van írva, akkor nagyon szomorú a helyzet...
Ez képtelenség!

Attila Szabó 2013.02.01. 19:57:36

ÁÁÁÁÁÁÁÁ.az öreg 2-es-közeli.:) Itt voltam adóház-parancsnok 6 hónapig sorkatonaként '96-ban..:)Előtte meg az 1-es távoli leszállóban.:)Par-8,Par-9,GRM.Komoly ruszki rendszerek voltak ZIL-131-re telepítve,mi adtuk a fel és leszállási irányokat.Az antenna-erdőhöz ha közelítettünk neoncsővel,már 1m-ről világítani kezdett a kezünkben...:)Mennyi jó emlék volt................

süti beállítások módosítása