Skip to content


       Szűrés lista

A MOL az aranyérmes

Na, vajon ki reagált a leggyorsabban a választási eredményre?

Nem gondoltam volna, hogy a MOL lesz az aranyérmes, rajt-cél győzelem, az Igazgatóság nyelve lett a legfürgébb és hatolt a legmélyebbre:


2010. ápr. 12. 19:33  Rendkívüli tájékoztatás:



(Köszönjük Viktor a linket!)

Akar László: A Horn-kormány államtitkára, majd a GKI Gazdaságkutató vezérigazgatója.

Kamarás Miklós: 1995-98 ÁPV Zrt. vezérigazgató- helyettese, 1998-2002 Deloitte & Touche , 2002-2004 ÁPV Zrt. vezérigazgatója, azóta volt a Rába Rt. igazgatóságának elnöke, Budapest AirPort Rt. igazgatóságának elnöke, MOL Rt. felügyelő bizottságának elnöke, és a Baugép Kft. felügyelő bizottságának elnöke. Jelenleg a MOL Nyrt. igazgatóságának tagja és a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, 2006. november 01.-től a Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának a tagja.
 
Dr. Kemenes Ernő: 1968 és 1987 között különböző vezető pozíciókat töltött be az Országos Tervhivatalban, a Művelődési Minisztériumban és a Miniszterelnöki Hivatalban, 1987 és 1990 között az Országos Tervhivatal vezetője, miniszteri rangban. 1992 és 2001 között a Deloitte & Touche Magyarország vezetője, a kelet-közép-európai régió egyik irányítója. 1992-től 1998-ig a Magyar Nemzeti Bank Jegybanktanácsának tagja. 2002-től a MOL Igazgatóság tagja.

Járai és Parragh urakat gondolom nem kell bemutatni ...

Apuuuu .... kezdődik .... !!!

Címkék: választás fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr761916823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Változás a MOL igazgatóságában 2010.04.15. 03:17:48

A MOL-nál nagyon gyorsan reagáltak és már osszák is a zsíros állásokat a haveroknak a fityeszes fiúk. Kezdődik az (f)osztogatás!

Trackback: Változás a MOL igazgatóságában 2010.04.15. 03:17:01

A MOL-nál nagyon gyorsan reagáltak és már osszák is a zsíros állásokat a haveroknak a fityeszes fiúk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 13:20:26

@Jurganov:
"@Ringlósztár:
"Szerinted arra szavaztak tegnapelőtt a zemberek, hogy minden úgy jó, ahogy eddig volt, csak csinálja már más????"
nos....szerintem igen."

Huhh! Erre a logikai bukfencre és 9,2 pontot adnék...

Szerintem a választás fő tanulsága, hogy a zemberek 81%-ának elege lett az előző kormányból, mintegy 24%-ának pedig a teljes "régi gárdából", tehát a narancsból, a szabadmadárkákból és a két virágszálból is. A 81 nem kevés... de talán a 24 is elgondolkodtató (Jobbik+LMP).

jozicsenko 2010.04.13. 13:21:32

@Jurganov: tudod ki fogja ezt a 8 évet visszasírni? aki nem adózott...

én fizettem adót, többet is a kelletténél: emlékszem még, hogy 2006-2007-2008 környékén már az átlagfizetéssel a magasabb sávban voltam! emlékszem, elég volt egy jutalom (=kösz, hogy jól dolgoztál) és máris a magasabb sávval, adójóváírás nélkül kellett az évvégét töltenem

köszönöm, nem kérek többet a szolidáris elvtársak papolásáról: sem 65 éves nyugdíjasok ingyenutazását, sem naplopó cigányok hülyeségeit, sem 40 éves "nyugdíjasok" pénzét nem akarom fizetni: takarodjon mindenki dolgozni, aki nem saját jogú, öregségi nyugdíjas: b.sszák meg, hogy 3,8 millió ember lopja a napot, mert megérdemli, amíg 3,2 millió ember gürcöl és izzad...

neeem elvtárs, ezt a 8 évet nem kivánom vissza

főleg, hogy amint nem tetszett valami, azonnal náci lettem (hányszor húzták elő a náci kártyát? többször mint kellett)

eszkep 2010.04.13. 13:22:23

@Alternatív: "És bizony a Gyurcsány-kormány jópár évig szenvedett a 10% körüli alapkamattal."

Igen, és így sem kellett senkinek a magar állampapír, ha nincs IMF hitel "szegény" nyugdíjasoknak fél-egy évig nem lett volna nyugdíja (értsd: államcsőd)! Tudod az ok-okozat között VAN összefüggés és nem célszerű összekeverni az okot az okozattal...
De azt is mindjárt megmagyarázod, hogy a Jegybank elnöke dönt pl. arról, hogy alagítat fúrúnk a termőföld alá, vagy viaduktot építünk egy töklapos országban (hitelből...)?????

eszkep 2010.04.13. 13:23:09

@Alternatív: @Alternatív: "És bizony a Gyurcsány-kormány jópár évig szenvedett a 10% körüli alapkamattal."

Igen, és így sem kellett senkinek a magar állampapír, ha nincs IMF hitel "szegény" nyugdíjasoknak fél-egy évig nem lett volna nyugdíja (értsd: államcsőd)! Tudod az ok-okozat között VAN összefüggés és nem célszerű összekeverni az okot az okozattal...
De azt is mindjárt megmagyarázod, hogy a Jegybank elnöke dönt pl. arról, hogy alagítat fúrúnk a termőföld alá, vagy viaduktot építünk egy töklapos országban (hitelből...)?????

arlequin 2010.04.13. 13:23:10

@loláb: nyilván te fb-tagként más világban élsz, mint amikor elmész szavazni. én nem bánom, de ez minden csak nem következetes gondolkodás. a demokrácia - többek között - arról szól, hogy a pénz bevásárolhatja magát a hatalomba. és mivel a rendszer a pénz körül forog ezért... de remélem majd egyszer megérted, talán 1-2 születés múlva... ráadásul állami - tehát 'demokrata!' - keretek között teszed ezt. röhej.

xanax 2010 2010.04.13. 13:24:38

98 és 2002 között maradt a szoci apparátus. A minisztériumok obstruáltak, szartak dolgozni, hátráltatták a munkamenetet, ott tettek keresztbe a polgári kormánynak ahol tudtak. Az államapparátust a szocik szokása kielégíteni a választási vereség előtt, ezáltal is biztosítva a feléjük áradó hűséges lojalitást. Felesleges ezt ragozni. Nyugati demokráciákban a régiek fogják a kalapjukat és mennek a lecsóba, legalábbis politikai téren, vagy azzal erősen összefüggő gazdasági területeken. Apparátust cserélnek az USA-ban és máshol is. Aztán az emberek elmennek szépen dolgozni a privát szférába, ott kamatoztatva SZAKtudásukat. Jah, hogy az elvtársak , minisztériumi aktatologatók és vérbürokraták máshoz nem értenek, és nem is kellenek a privát szférában ?
Minden főnök megválaszthatja a munkatársait. A társaságok is a felső vezetést. Kár ezt ragozni.
Akinek repülnie kell, az repüljön. Egy kis cégnél is így van. Ha meg az ország állapotáról van szó, nehogy már sirassuk azokat, akik elorigarchiáztak az életünkből 4 évet.
Takarításra szavaztam, felelősségre vonásra. Tegyék.

Rwindx 2010.04.13. 13:25:48

@Alternatív: remélem tisztában vagy azzal hogy amit írsz az nettó faszság. Szerinted mikor szűnt meg itt a munkahelyek egynegyede, a közszférát is beleszámolva, ha meg csak magánszférát, akkor akkor meg közel a fele? 1 millió munkahely megszűnt... istenem.

Az erős Forint nem jó az exportőröknek mert Forintban kisebb a hasznuk, vagy veszteségesen tudnak csak eladni. De erre nem az a válasz hogy akkor basszuk szét a Forint árfolyamát a hatékonyságnövelés helyett.
Ugyanis a gyenge Forint inflációt is gerjeszt, értéktelenednek a fizetések, a befektetések, ráadásul az inflációra, most már 20% kamatatadót is fizetnél. Ha gyenge az Ft akkor meg azért rínál most. Ha meg összevissza vágtázik az árfolyam az a spekulánsokon kívül senkit sem csábít.
Majdnem tökmindegy milyen árfolyama van a forintnak csak az minél stabilabb legyen, ha összevissza mozog, akkor szopjuk meg. A stabilhoz mindenki tud igazodni.

margaritt 2010.04.13. 13:27:50

Te jó ég! Ebben az országban még van olyan ember, aki meglepődik azon, hogy a politikai és a gazdasági elit nem teljesen független egymástól?
Igen, egyik gárdát leváltotta a másik, itt is, ott is. De azért még vannak és lesznek finom átfedések a régi és az új rezsim között. Na, jöhet a második meglepődés.

Ringlósztár 2010.04.13. 13:29:35

@derelyegrádi szellem:
Ha figyeltél az elmúlt 12 évben, Parragh mindenben a fidesz aktuális mondanivalója alá húzta a kontrát, minden olyan alkalommal, mikor kikérte Viktor a zemberek véleményét, Parragh ott ült mellette és bőszen bólogatott és hitet a mellett, hogy a másik oldal szűznemzéssel az ördögtől származik és minden, amit tesz vagy csak gondol rá, a zemberek ellen van.
Keress vissza bátran bármilyen fideszes rendezvényre.

kvadrillio 2010.04.13. 13:31:51

tróger.gyerek ejjnyeh, ejjnyeh ! Ne költsd itt a hangulatot!
Ha a palettán csak ennyi "színes egyéniséget" kínálnak, akko ilyen színekkel föstünk az égre absztraktot ! :)

..utólag aztán még majd megcsodálhattyuk, meg tanálgathattyuk mit is ábrázoltunk ott a nagyvilág felé ! :D

eszkep 2010.04.13. 13:32:53

@xanax 2010: Igen, ehhez nincs mit hozzáfűzni, köszönöm. Erről kellene szólnia a blogbejegyzésnek is. Kiegészítésnek talán annyit, a butábbak kedvéért, hogy példaként megemlíhetnék az USA elnökválasztást: Obama jött, régi gárda repült.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 13:33:33

@ó jaj:

"Parragh régi fideszes káder, kár mentegetni, aki amúgy már látta nyilatkozni, annak ez fél másodperc alatt lejön, lerí róla."

Te is egy ökör vagy, esetleg olvasni nem tudsz.

Nem mentegettem (nem is látom, miért kéne?), csak annyit kértem, hogy a fideszes káder állítást valami konkrétummal támassza alá az állítója. Az "aki látta nyilatkozni" valamint a "lerí róla" ezek nem azok. Ez világos számodra?

Aki egyetért esetleg egy programmal, felvetéssel az attól szükségszerűen pártkatona lesz? Te teljesen hülye vagy?

Ja, és a harmadik csávó? Az mitől pártkatona?

De ha válaszolsz, akkor ezúttal valami kokrétummal kiegészítve, mert így csak fárasztasz te is.

Köszi előre is.

margaritt 2010.04.13. 13:33:38

margaritt: vagy az a baj, hogy túl gyors volt a reakció?
Mivel a választások eredményét többé kevésbé elég pontosan meg lehetett saccolni, nem hinném, hogy vasárnap óta bárki is "spontán" reagált volna az eredményekre.

margaritt 2010.04.13. 13:34:17

Nem vagyok skizofrén, úgy mellesleg, nem magammal, csak magamban írogatok:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.13. 13:36:09

@loláb:

"És az is nyilvánvaló, hogyha az állam vezetése változik, akkor mennek a korábban kinevezett emberek, mivel ezen poziciók többnyire olyan üzleti tiktok ismeretével járnak, hogy a tulajdonosnak, elemi érdeke a saját maga felé lojális személyeket juttasson ilyen poziciókba."

Hány SZDSZ-est dobtak ki az felügyelőbizottságokból ...?
Öregem, még Szent-Iványi is nagykövet lett Szlovéniában ...

kvadrillio 2010.04.13. 13:37:07

Egybként megnevezett lemondóak, és helyükre megnevezett bemondóak mind csupa rátermett egyedek, nagy tapasz nyalattal bíró , sokkállású legfelső tíz....ezer.....

Nehogymá ne értsenek ahhoz, ami vár rájuk.

Mi meg csak elleszünk itt lent az ő csodálatukban.

A gáz , benzin ezen túl is emelkedik majd, az életszínvonalat meg úgyse sikerül rövid távon az 1988-as szintről feljebb vinni !!! :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.04.13. 13:37:11

@laspalmas:

"Ennyire önkritikusak lennének, hogy maguktól lemondtak? Vagy kaptak egy telefont?"

Nem, egy selyemzsinórt kaptak...

pudliho 2010.04.13. 13:38:49

amúgy ez a Deloitte a hírhedt GM-es cég ?

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 13:40:23

@Ringlósztár:

akkor neked is. Feldobod itt a tényt, amikor pl "másik oldal szűznemzéssel az ördögtől származik" volt, és már kész is. Nehogy már ti állítotok valamit, és meg keresgélek hozzá bizonyítékot.

Ő a Ker. és Ip. Kamara elnöke, oda tudomásom szerint nem a fidesz delegál. Neki mondta gyurcsi, hogy el lehet innen menni, mármint a vállalkozóknak, csak mert megmelítnei merték, hogy versenyképtelenné tezsik őket magas adók. Na most ha én képviselek valakiket (különösen érdekképviseleti szervben) és azoknak ezt mondják, attól én sem lennék elregadtatva, és a mondó embert nem támogatnám. DE ETTŐL MIÉRT LETT VOLNA FIDESZES PÁRTKATONA, vagy esetleg egyenesen PÁRTKÁDER?

kukahontas 2010.04.13. 13:40:24

De ettől most olcsóbb lesz a benzin?

margaritt 2010.04.13. 13:41:58

zero: a nagyköveti kinevezés általában azért jár, mert benne vagy az elitben, de most nem a te haverjaid vannak a kormányon, szóval rád semmi szükség.
Egy időre elküldenek pihenni, majd visszajössz, ha megint neked kedvez a széljárás. A nagyköveti kinevezés 3 évre szól, de ha kéred, szinte automatikusan kineveznek újabb 3 évre.

sárkányfő 2010.04.13. 13:46:04

@derelyegrádi szellem: Látom te egy idegbajos idióta vagy, de most épp van türelmem az ilyenekhez, szóval kapsz választ, bár inkább gyógyszerre szorulsz.

Ha a szoci-kádereket fidesz-káderekkel váltják fel, ez nem csak a fidesz sara, de maguk a káderek is részt vesznek benne. Épp ezért akarják sokan mentegetni őket. Ahelyett hogy végre valahára vége lenne ennek a pártmutyis világnak, tök mindegy hogy melyik párté. Nagyon uncsi már, hogy a pártok saját embereiket kiszórják állami vállalatokhoz...

Nem is szólva arról a csekély kis apróságról, hogy a Magyar kereskedelmi és Iparkamara elvileg is, meg saját önértékelése szerint is független intézmény lenne, ahogy az minden normális országban szokás, mert miért is lennének még a kamarák is a pártok pórázon tartott ölebei. Szóval irtó gáz hogy Parragh rendszeresen exponálja magát a fidesz mellett, meg aláírásával támogatja őket.
De hát tudjuk hogy megy ez, elég csak az Orvoskamara elnökére gondolni...

A 3. fickót nem ismerem, restellem a dolgot, hisz ismernem kéne a magyar gazdasági elit összes szereplőjét nyilván. De gondolom a függetlenség elő szobra az illető, vagy talán egy szoci háttérember, így szokott ez menni :)

sárkányfő 2010.04.13. 13:52:30

@derelyegrádi szellem: Látom te egy idegbajos idióta vagy, de most épp van türelmem az ilyenekhez, szóval kapsz választ, bár inkább gyógyszerre szorulsz.

Ha a szoci-kádereket fidesz-káderekkel váltják fel, ez nem csak a fidesz sara, de maguk a káderek is részt vesznek benne. Épp ezért akarják sokan mentegetni őket. Ahelyett hogy végre valahára vége lenne ennek a pártmutyis világnak, tök mindegy hogy melyik párté. Nagyon uncsi már, hogy a pártok saját embereiket kiszórják állami vállalatokhoz...

Nem is szólva arról a csekély kis apróságról, hogy a Magyar kereskedelmi és Iparkamara elvileg is, meg saját önértékelése szerint is független intézmény lenne, ahogy az minden normális országban szokás, mert miért is lennének még a kamarák is a pártok pórázon tartott ölebei. Szóval irtó gáz hogy Parragh rendszeresen exponálja magát a fidesz mellett, meg aláírásával támogatja őket.
De hát tudjuk hogy megy ez, elég csak az Orvoskamara elnökére gondolni...

A 3. fickót nem ismerem, restellem a dolgot, hisz ismernem kéne a magyar gazdasági elit összes szereplőjét nyilván. De gondolom a függetlenség elő szobra az illető, vagy talán egy szoci háttérember, így szokott ez menni :)

loláb 2010.04.13. 13:53:28

@zero: Talán azért, mert az állam vezetése NEM változott. A "koalíció felbontása" csak külsőség volt, cirkusz a népnek. Mondjuk egy az egész országnak nyilvánvalóvá vált azonnal, nem véletlenül kapott az szdsz 2%-ot az EP választáson.

Adozo 2010.04.13. 13:58:00

Nem tetszik a dolog. Járai nem miniszter lesz? Hagyni kéne a nagy cégeket politikamentesen, végezzék a dolgukat. A Mol egyébként egy szörnyű cég, tképpen szocialista cég, semmi reform nem történt belül, borzasztóan működik. Néhány ember érdekében történik minden, ld. önmagát felvásárolta.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 14:01:00

@ó jaj:

"Látom te egy idegbajos idióta vagy, de most épp van türelmem az ilyenekhez, szóval kapsz választ, bár inkább gyógyszerre szorulsz"

Ez is fasza, csak az állítást alátámasztó és kért konkrétumot nem helyettesíti.

A többi sem tartalmaz ilyet, következéképpsen ezt itt le is zárhatjuk, de hátha majd a másik kettő.

A 3. fickót nem is ismered, de biztos fideszes pártkatona. Ehhez hozzáfűzni sem szükséges semmit.

u.i szerintem annyira nem fasza a kommented, hogy megérte volna kétszer elküldeni, de te tudod.

legeslegujabbkor 2010.04.13. 14:03:36

Azt hiszem, többen félreértitek a MOL lépését. Szerintem csak beszállt a választási kampányba. Megmutatja milyen lesz a FIDESZ kétharmada.

Dr Kangörény 2010.04.13. 14:07:17

Anyám!!!!???

98 és 2002 között maradt a szoci apparátus a minisztériumokban????

Csak eddig tart az emlékezet, vagy ennyire alvakulttá tesz egy párt imádata?

A 98-as hatalomáltáskor ov kijelentette, hogy mindenki kidobhatja a telefonkönyvét, és ennek megfelelően is járt el. Aztán 2002-ben a szocik ugyanezt csinálták, az igaz, de ez nme teszi meg nem történtté a 98-as dolgokat.

Egyébként valaki azt írta, a szuperbruttó tervezett??? megszüntetése kapcsán, hogy az nem adóemelés, mert az adókulcsok és sávok változásáról nincs szó.

Én remélem, hogy a próféta szól belőletek, és valóban az lesz a helyzet, hogy havi 416 ezer forintos fizetésig az adó mértéke 17% lesz.

Bár ez azt jelenti, hogy az szja bevételeit elfelezi a fidesz kormány, ami örvendetes, de meglepő lenne.

arlequin 2010.04.13. 14:08:17

@legeslegujabbkor: ebből is látszik, hogy minden az aminek látszik? haha
jót nevettem, köszönöm.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 14:09:28

@ó jaj:

hátha valaki nem veszi a fáradtságot és nem kattint rá:

"Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ajánlást írt a nemrég nyilvánosságra hozott Fidesz-programhoz. Február közepén Orbán Viktor Fidesz-elnök részt vett az MKIK által rendezett gazdaságpolitikai fórumon. Javasolta, hogy a kamara vegyen részt a kormányprogram gazdaságpolitikai fejezetének kidolgozásában, és közös nyilatkozatot írt alá Parragh Lászlóval."

Ebből hol következik állításod? Esetleg abból, hogy OV elment egy MKIK gazdaságpoltikai fórumra, estleg abból hogy javasolta, miszerint a Kamara vegyen részt gazdaságpoltikai fejezet kidolgozásában, hisz az róluk is szól? Legközelebb ha felszáll egy buszra, a sofőr is pártkatona lesz....

"Martin Roman a Mol egyik stratégiai partnere, a CEZ (Cseh Energetikai Művek) vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke."

Baszki, ezt nem tudtam, hogy a CEZ egy fidesz szerv, vagy esetleg a fideszes pártkatonák és káderek lelőhelye, de most ezt is megtudtam tőletek. Végre....

Akarod még kiröhögtetni magad, vagy elég volt egyelőre?

loláb 2010.04.13. 14:09:44

Egyébként van ebben a hírben érekes is, -és az nem az, hogy lehessen lámpavasazni-., mégpedig az, hogy Járai ezek alapján 99%, hogy nem lesz pénzügyminiszter, de valószinüleg semmilyen más miniszter sem. Pü miniszterként vicces lenne, ha ő, mint az mnv-t felügyelő miniszter, az mnv (mint az állami tulajdonrész tulajdonjogait gyakorló cég) által delegált tag lenne a mol IG-jébe.

De valószinüleg más miniszter sem lesz, hiszen nem szokás az, hogy az egyik miniszter a másik minisztert delegálja hozzá köthető cégek testületeibe, ez ugyanis alapvetően függő viszonyt szimbolizál.

reKorrekt 2010.04.13. 14:12:00

Nyilván lejött már hogy nem vagyok Fideszes, de az ilyen és ehhez hasonló lépéseket mégis támogatom. Takarítsák csak ki gyökerestől az elmúlt gyilkos rendszer kiszolgálóit.

margaritt 2010.04.13. 14:14:21

Kangörény: pontosan. De ez a poszt tök jó fórum arra, hogy a két tábor szimpatizáns-kommentelője jól megtépje egymást. Kíváncsi vagyok, h feszültséget vezetnek le, v. csak hergelik magukat/egymást.

sárkányfő 2010.04.13. 14:23:06

@derelyegrádi szellem: édes vagy az idegbajoddal együtt :)

"A Fidesz programjához ajánlást írt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök,Járai Zsigmond korábbi MNB-elnök, pénzügyminiszter, Kopp Mária egyetemi tanár, Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, Martonyi János korábbi külügyminiszter, Nagy Tímea olimpiai bajnok, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke és Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke."

csupa híres szoci, igaz? ;)

Utoljára írom le, amit mindenki tud, csak te nem: Parragh fidesz-káder, épp azért kapta ezt a pozíciót, mert eddig is jó káder volt, ez a jutalma.

Ez meg egy másik cikkből:
"(...)a Fidesznek nem is kell leigázni eme alrendszereket. Azok vezetőinek oroszlánrésze - tisztelet a bátor kivételeknek - önként, dalolva fog hűségnyilatkozatot tenni.

Mint tette azt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki nevét adta a Fidesz párt- és kormányprogramjához. Tetszenek ismerni, azon kamaráról van szó, amelynek hivatalos stratégiája "Határozott gazdaságpolitikai szerepvállalás és fellépés, markánsabb érdekérvényesítés az objektivitás és a szakmaiság jegyében, a kamara politikailag semleges pályán tartása". Aha, tényleg. Nyilván senki nem fog ezután sem a pofájukba röhögni, ha elfogulatlan gazdaságelemzésről beszélnek.

Ne legyenek illúzióink: Orbán ezt a behódolást várja el majd a civil és szakmai fórumok, közintézmények reprezentánsaitól. S nagyrészt meg is kapja tőlük. Ez már csak ilyen kurázsi-deficites, elvtelenül alkalmazkodó ország. Nem véletlen, hogy e sorok írójának bizalma is - finoman szólva - megingott az ügyészség pártatlanságában. És még nincsenek is hatalmon."

stratez 2010.04.13. 14:23:11

Szegény MOL, láthatóan nem hitt a közvélemény-kutatóknak, gondolták várnak 24-ig. Vasárnap este 10 körül viszont három Szigetvári és és két Halmai monológ között váratlanul megjelent a képernyőn, hogy a Fidesz megnyerte a választást...

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 14:33:37

@ó jaj:

Különösen Nagy Tímea tetszik a névsorban, aki pusztán attól, hogy ajánlást írt, pártkáder lett. :-)

"Utoljára írom le, amit mindenki tud, csak te nem: Parragh fidesz-káder, épp azért kapta ezt a pozíciót, mert eddig is jó káder volt, ez a jutalma."

nem az számít hányszor irod le, leírhatod egyszer is, meg százszor is, a bizonyíték hiányzik változatlanul. De lehet nem tudsz olvasni.

A cikk forrását ha megadnád az jó lenne, bár az idézett rész alapján az is VÉLEMÉNY cikknek tűnik, de ilyenekkel nem terhellek, mert úgy tűnik a vélemény és a tény között nem igen tudsz különbséget tenni.

"édes vagy az idegbajoddal együtt :)"

Ezt anyukádnak szoktad mondogatni esténként, ezért ragadt meg benned ennyire?

u.i. A CEZ-es faszival mi a helyzet? Van valami jó véleménycikked arról, hogy az is a fidesz pártkáderek fészkelőhelye? :-)

index-cenzura.biz 2010.04.13. 14:34:10

tudja valaki mikorra lesz vége az újrakáderezésnek?
Minél gyorsabban lemegy, annál hamarabb abbahagyja a régi bandda a lopást.
És annál hamarabb kezdheti meg az új.

Kalmár 2010.04.13. 14:34:31

Remélem gyorsan és alaposan kitakarítják a szoci elvtársakat az állami vállalatok éléről.
Minden ilyen cég a szocik magánpénztáraként működött. Úgyhogy ki kell mindenkit rúgni vagy lesittelni. Sokan mennek is a börtönbe.
Ha Fidesz folytatja, ők sem járnak jobban. Remélem kihasználják ezt és tényleg töredékére csökkentik a korrupciót. Igen ez a módja. Megteszik? Nem tudom, de ezért támogatom őket.
Ha becsapnak úgy mint Fletóék titeket, akkor én is Jobbikos leszek, vagy rosszabb(ikos)

bagolyvereb 2010.04.13. 14:35:35

@stratez: gondolod ez vasárnap este két monológ közt dőlt el?

heima (törölt) 2010.04.13. 14:36:37

szokásos vastagbőrös tájékozatlanság, az igazgatósági cserék egyébként is most esedékesek, lévén most van közgyűlési időszak, a harmadik érkező a CEZe-l kötött együttműködés miatt jön (és ezért mondott le az egyik tag is), a MOL felsővezetői pedig elég jó kapcsolatot ápoltak-ápolnak a Fidesz felsővezetőivel, nincs szükség ilyen direkt üzenetekre.

loláb 2010.04.13. 14:37:53

@derelyegrádi szellem: Magyarázd már meg ennek a szerencsétlennek, hogy a kamara szakami függetlenségének kurvára semmi köze nincs ahhoz, hogy a kamara elnöke benyal-e a fidesznek, mivel a kamara függetlenségét nem a vezető személye, hanem a működésére vonatkozó szabályok garantálják.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2010.04.13. 14:42:32

Komolyan volt aki elhitte, hogy a nagy takarítással majd elmennek a szocik beépített emberei, hogy átadhassák helyüket a független(!) és szakértő embereknek?
Nos, ez reálisan nézve is csak mese, lévén a megszavazott párt programját leginkább párt közeli emberek érzik magukénak.
Az emlegetett 3. Martin Roman az egyetlen, aki ténylegesen üzleti céllal kerül majd be, de az sem lepne meg nagyon, ha róla is kiderülne hogy mégsem annyira független... addig megszavazom neki hogy nem politikai okkal jött. :)

sárkányfő 2010.04.13. 14:42:37

@derelyegrádi szellem:

:)

Nagy Tímeát nem ismerem, nem is érdekel különösebben, viszont téged nagyon jól jellemez, hogy képes voltál a 9 névből pont azt az egyet kiemelni, aki politikailag nem ismert, csak mint sportoló. Persze ha téged kérdünk, a többi név sem fideszes, még a volt miniszterek sem, és hogy aláírták a fidesz-programot, az sem számít, ugye? ;)

A cikk forrását valóban nem írtam le, gondoltam van legalább egy csöpp eszed, hogy ha kíváncsi vagy rá, kimásolod egy tetszőleges sorát, rákeresel, és kidobja a gép. Hajrá, menni fog...

Az álláspontomat annyival kiegészítem, hogy nem csak Parragh Fidesz-káder, de te is az vagy, más oka nem lehet ennek a lehetetlen küldetésnek amit itt művelsz, remélem jó sok narancs-bögrét kapsz azért, hogy kimagyarázd, hogy Parragh nem fideszes, noha az egész magyar sajtó így kezeli, mivel az is. Csak így tovább, hajrá! :)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 14:46:00

@loláb:

nem bírom. Pedig jeletős időt tettem bele.

Tudod, ahol tényállításokat egy Papp László Tamás Hírszerzős VÉLEMÉNY cikkel kívánnak alátámasztani, ott - elmebéli fogyatkozás okán - nincs esély.

Ez olyan, mintha azt állítanám, hogy a Föld lapos, hoznék egy véleménycikket a Flatland Societies-től, amiben leírta valaki, hogy a Föld bizony lapos, és már kész is.

admin1221 2010.04.13. 14:47:28

@eszkep:
Nem az a lényeg, hogy hogy forgatod a szavakat (lásd Viktor apád), hanem, hogy az eddigi 15e ft adójóváírásnak pápát inthet az ember, ha Viktor királyék hozzányulnak amihez nem értenek.

Parajpuding 2010.04.13. 14:51:04

"Apuuuu .... kezdődik .... !!!"
Hiába....a sok üveges tekintetű birkának orbánatya kolompolása az egyetlen lehetséges irány.

alex58 2010.04.13. 14:55:24

Már megint fölösleges indulatok szabadultak el, pedig mindenki jól tudja: a MOL vezetésében mindig is a kormány embereinek kell ülnie. A MOL ezzel is támogatja az extraprofit elérését, vagyis kormányváltás ide vagy oda - jó ideig senki ne számítson olcsóbb üzemanyagra.

margaritt 2010.04.13. 14:56:26

Parajpuding: Szerintem nem. A rendszerváltás óta itt az emberek nagy része nem egy partra szavaz, hanem az előző bagázst bünteti. 2006-ban volt a nagy parasztvakítás, meg a kirobbanóan sikeres országkép, osztogatás-fosztogatás, így nem büntettek. Most, h már kezdik benyújtani a számlát, már büntettek.

margaritt 2010.04.13. 14:57:30

alex58: hozzátenném, a Mol volt állami tulajdonú cég, ha jól tudom, a részvények valahány százaléka+ az aranyrészvény még mindig az állam kezében van.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 14:59:31

@ó jaj:

Nagy Tímea többszörös olimpiai bajnok vívónő.

A többiek valóban fideszhez köthetők, de pont ez lényeg Nagy Tímea kiemelésében, hogy őt csak az aláírás köti oda, semmi más, így ha tételed igaz, miszerint az aláírás önmagában (egyéb más híján) fidesz káderré tesz valakit (mint pl Parraghot) akkor ő (biztonság kedvéért: Nagy Tímea) is az. Ezt érted?

De most már én is fideszes káder vagyok. Oké, csak azt áruld el, mert tudni szeretném, a Papp László Tamás skálán mennyire? Mint Parragh, vagy mint a CEZ-es cseh gyerek, esteleg hibajavítani kell a képletet a Nagy Tímea kocienssel? :-)

aGerald 2010.04.13. 14:59:33

Ha jól értem, akkor a MOL gyors volt azzal, hogy most vette észre, hogy az MSZP a következő ciklusban nem lesz kormányon? Inkább, ha jól értem, a postíró tökhülye.

2010.04.13. 15:02:59

@newtehen: Te sem vagy adószakértő,igazam van?

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 15:07:21

@surcapisca:

nincs igazad. közös irodájuk van @admin1221: -el :-)

sárkányfő 2010.04.13. 15:08:50

@derelyegrádi szellem: Még mindig erőlködsz? :)
Közismert, hogy a világ minden táján szeretik a politikusok híres emberekkel (is) támogattatni magukat, no nyilván nem kínos celebekkel, hanem valódi teljesítmény alapján híresekkel. A színészek, sportolók, ismert tudósok, művészek, stb. erre kiválóan alkalmasak, ráadásul rajtuk keresztül olyan rétegeket érnek el, amiket egyébként nem nagyon, vagy alig tudnak. A magyar pártok is alkalmazzák ezt a módszert, még a fidesz is, bezony :) Egerszegi, Kokó, stb., de hát te is tudod. Szóval erre kellett a Nagy Tímea. A többi aláíró mind káder. Ne vicceljünk már, hogy egy elvileg független kamara elnöke pártprogramot ír alá, nonszensz.... És nem csak ezért, hanem aki hallotta már nyilatkozni ezt a Parraghot, és nem akar félrebeszélni vagy nem tök hülye, az pontosan el tudja helyezni.
Na jót röhögtem rajtad, köszönöm a műsort, de sajnos egyszer minden jónak vége szakad, több időt nem szánok rád, elég egyértelmű az álláspontom, akárcsak a magyar sajtóé, további szép napot :)

spájdernecc 2010.04.13. 15:09:01

@derelyegrádi szellem:
"maga javíthatatlan álmodozó, Ladó! "
hogy a fenébe gondolod, hogy ilyen kispolgári trükkökkel, mint a kamaraák jogállásával, meg nímand vívócskák fölemlegetésével meg tudsz győzni egyet az Igazság Felkent Bajnokai közül?

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 15:10:05

@Darkwill: Ki az a Martin Roman? A neve alapján romániai valamilyen etnikumú (románban nincs Roman név, ezt gyakorlatilag minden erdélyi tudja, hogy felvett név - de nem ez a lényeg). A lényeg: magyar vállalat-e a MOL? Ha igen, minek úgymond román vezető neki?
Tudsz valamit konkrétan, ki ez az úr és mi a MOL nemzetközi tulajdonosi megoszlása, százalékosan?

spájdernecc 2010.04.13. 15:12:00

@derelyegrádi szellem:
megjegyzem, ha már Nagy Tímea szóba került, ő is sokat tett az orbáni "3 gyerek , 4 kerék 5 szoba " kezdetű kiszámoló népszerűsítéséért :)
ergo: káder
dixi

gramercy 2010.04.13. 15:13:17

@Fényhajú: mer a jarai kemiabol vegzett, te hulye?

spájdernecc 2010.04.13. 15:13:59

@Donna (Cara)mba:
"Martin Roman a Mol egyik stratégiai partnere, a CEZ (Cseh Energetikai Művek) vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke."

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 15:26:51

@spájdernecc: Kösz, így jár, aki lusta gugylizni:(

Amúgy csak arra akartam utalni, hogy a MOL úgy emlékszem nem magyar cég, pláne nem állami.
De majd utána nézek, nem találgatok, a türelmetekkel visszaélve.
A Roman-ról azért ugrott be, hogy román, mert a románoknak volt egy Petre Roman miniszterük, igaz, nem sokáig.
Na, szal előbb tájékozódni, aztán beszélni:-)

De ha cseh az istenadta, és tuti jó szakember, hogy kerül magyar cég élére (jogilag lehet, tudom, persze), ha meg nem magyar többségű a MOL, akkor miért mondjuk mégis magyarnak?

Na, elmék utánajárni...

buckafej 2010.04.13. 15:32:46

Hát, tudja a fene, annyira nem sajnálom őket.
Remélem ezt a hármat még sok követi, olyanok akik ebben az elcseszett 8 évben, meg a korábbiakban is mindig jó elvtársak voltak.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.13. 15:33:31

@Őrnagy Őrnagy: "Egy nagy olajcég igazgatótanácsában nem csak vegyészek ülnek, barmok." jó, persze nyilván nem kell parázni, nem a Pintért ültették be, hanem a Járait, aki tényleg nem egy kibaszott maffiózó, hanem egy egészen vállalható közgazdász.

Ringlósztár 2010.04.13. 15:42:54

@derelyegrádi szellem:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/13/jobboldali_fordulat_a_molban_is/
úgy tűnik, nem csak én látom fideszes pártkatonának, kb. úgy független ő a fidesztől, mint amennyire létező párt a KDNP.
Amúgy had én döntsem már el, melyik közszereplőről mi a véleményem.

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 15:43:46

@spájdernecc: Ja, igazad van. Ez valóban tény.

Viszont én a tulajdonosi struktúrára voltam kíváncsi, és ezt a linket találtam:

www.molgroup.hu/en/investors/shareholder_structure/

Több részvényes közül, a magyar kincstár részvényeinek százalékos aránya 7,1%, ez lenne ugyebár a magyar állami rész.
Az OTP-ét nagy jóindulattal idesorolhatjuk, nekik a részvényeik százalékos aránya: 6,5%
De csak ha már ellenállhatatlanul elfog az elfogult jóindulat;-D

Aztán a legnagyobb hányadott egy csoport teszi ki, amelyet Foreign Investors (mainly institutionalsnak) nevez a grafikon, ők rendelkeznek 25,8% felett, a másik nagy befektető a Surgutneftergas OJSC 21,2 %-kal. A többit nem sorolom fel, ha valaki kíváncsi rá, megnézheti.

De igazad van, bejegyzési hely szerint a MOL magyar cég.
Innentől fogva a magyar államnak nem sok ráhatása van arra nézve, ki is az elnök-vezérigazgató, a Board of Directorsban is nem sok emberrel képviselteti magát a tulajdonosi arányok alapján a magyar állam:(

A csere oka gondolom az emberkék kijáró lobbi képességükben rejlik: az újak jobb viszonyt ápolnak a leendő Fidesz kormánnyal, annak tagjaival, a holdudvarhoz tartozó emberekkel:).

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 15:43:57

@spájdernecc:

ez világos. :-)

csak azt tudnám, ez a cseh gyerek mit hibázott, hogy fideszes káder lett belőle ennél a hülyegyereknél? :-)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 15:45:46

@Ringlósztár:

nyugodtan. Csak ne tényként, hanem véleményként tálald, és már jó is.

spájdernecc 2010.04.13. 15:50:19

@derelyegrádi szellem:
nem kell ezen rugózni, aki egy kicsit is nem figyel, egyből fideszes káderré válik
még te is
naridroidnak már biztos megfelelsz :)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 15:52:14

@Ringlósztár:

de ezt fogalmazást megfigyleted a cikkben:

"Három, a baloldalhoz sorolt személy kikerül a Mol igazgatóságából, helyükre jön Járai Zsigmond, Parragh László, és egy cseh olajcég elnöke."

tehát, aki a Horn kormányban államtitkár volt (Akar László) az "baloldalhoz sorolt személy", míg aki semmilyen tisztéséget nem vitt az orbán kormányban, sem azóta sem a fideszben, csak egy fidesszel szimpatizáló tagok által választott kamarai elnök, az szerintetek fideszes káder, pártkatona. Jó mi? :-)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 15:54:22

@spájdernecc:

ezeken már mind túl is vagyunk, voltam ma már mindkettő :-)

spájdernecc 2010.04.13. 15:57:49

helyes
csak így tovább :)

beste 2010.04.13. 16:02:48

@jozicsenko:
az első pontot a pénzügyőrség már megcsinálta úgy kábé 10 éve, és piszok jól funkcionál. Csak tanulni kéne tőlük. Nem is kell messzire utazni....

bgp 2010.04.13. 16:17:45

@Krokodil: A Pintér belügyminiszter lesz, nem?

Alex3000 2010.04.13. 16:24:06

HÁNYIGER! Ebből is látszik, hogy nem a szakértelem, és a tudás számít, hanem hogy kinek mikor ki nyal be, és kinek a kije. Ezért tartunk itt ahol.

Esperes úr 2010.04.13. 16:27:32

ez egy igen íves pucsítás volt

yafet 2010.04.13. 16:35:29

Egy nap sem telt bele és a fidesz máris boldoggá tett kettőt a 2.706.292 szavazójából :)

yafet 2010.04.13. 16:36:57

@yafet: Már csak 2.706.290 bizottsági, igazgatósági hely kell....

jágör68 2010.04.13. 16:54:08

Azért ar aranyérem mégiscsak a Raiffeisen Bank elemzőjéé,
aki a választások utáni interjúban közölte- a leendő kormány felé elvárásaival kapcsoltaosan vonatkozásában, hogy ennyi pénzből sokkal "hatékonyabb" egészségügyet lehetne működtetni "szerkezeti reformmal"...
Sztem meg negyedennyi pénzből sokkal hatékonyabb bankrendszert lehetne működtetni- krach esetén 100 milliárdos konszolidációk nélkül- néhány bankvezér felakasztásával.

Kartal (rezervált) 2010.04.13. 17:08:14

@derelyegrádi szellem: no, ma eddig kettőtöket érte meg elolvasni.

Egyébként szakmailag ehhez hüjje vagyok, nem is pofázok bele. Attól még józan paraszti ésszel is érthető, hogy vagy nagyon jó szakembereket rak be egy vezető maga mellé, vagy olyanokat, akikre rá meri bízni a hátát, mert ismeri őket... és a legjobb az ő szempontjából, ha mindkettőből válogat.

Ez nem azt jelenti, hogy egyetértek ezzel a döntéssel, csak azt, hogy szerintem érthető a döntés.

További jó vitát, én ehhez most túl fáradt vagyok.

Alternatív 2010.04.13. 17:52:43

@spájdernecc: Hátha itt vagy még, én most értem vissza. Idézted az alapkamatot - az Orbán-kormány idejéből. Én meg arról beszéltem, hogy a további ütemes csökkentés és a munkahelyteremtést elősegítő, reális 300-as Euro árfolyam engedése helyett 2003-2004-re Járai visszavitte 12.5-re az alapkamatot, lett is jó erős forintunk, csak működőtőke-importunk meg munkahelyeink nem lettek. Megjegyzem, később a világválság kellős közepén is elég volt a 11.5%-os csúcs az ország finanszírozhatóságának megtartásához.

Az Orbán kormány két fontos embert hagyott a szocikra: Polt Péter főállamügyészt a bűncselekményeik eltussolására, meg Járai jegybankelnököt a szoci kormány gazdasági intézkedéseinek ellehetetlenítésére (akár az ország csődje árán is).

Parragh függetlenségéről meg nem értem, miért vitatkoztok: én úgy emlékszem, koalíciós (konkrétabban: kisgazda) országgyűlési képviselő volt Orbán alatt, valami kormányposztja is volt (talán miniszter is?).

Alternatív 2010.04.13. 18:00:01

Bocsánat, az a Parragh, akire én gondolok, egy idősebb úr (ilyen ritka névvel nem gondolom, hogy csak névrokon...)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:09:48

@Alternatív:

gondolom a te emléted igaz fordítva is (hisz te egy független, pártatlan gondolkodó lehetsz csakis), tehát dettó ez a helyzet dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész, és az MNB jelenlegi elnöke esetében is. Ugye?

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:15:56

@Alternatív:
illetve a logika sem lehet az erősséged, hisz ha megnézed az alapkamat alakulását, akkor jól látható, hogy 98-2002-ig nem növelték, hanem folyamatosan csökkentették a mértékét, csak hát 98-ban 19.5 %-al vették át, de nyilván az is az ő hibájuk, sőt személyesen a patásé, hisz itt 20 éve ő irányít, tekintet nélkül arra, hogy kormányon van vagy ellenzékben, mit tudjuk.

Ma csak hülyéket fújt ide a szél?

loláb 2010.04.13. 18:16:54

@Alternatív: Azt az idősebb urat Pallag Lászlónak hívják, aki az olajügyeket vizsgáló bizottságot vezette az Orbán kormány alatt.
A jegybanki alapkamat kivesézése kapcsán is hasonló megalapozott ismeretekkel bírsz, de nem reménykedem abban, hogy bármi értelme is volna elmagyarázni, hogy amikor Járai vezette MT felemelte az alapkamatot, akkor éppen egy olyan forint elleni spekulációs hullám volt, ami kishíján kilökte a forintot az akkori árfolyamsávból.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:20:46

@loláb:

ne zavard meg, már ezt a pallag vs. parragh-ot is olyan nezen rakta össze...;-)

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:23:16

@Alternatív:

így van bazmeg. Olyan névrokonok, akiket nem is ugyanúgy hívnak, és a névrokonokat innen lehet elsőre felismerni. Barom.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:26:15

@Alternatív:

erről a cseh csávóról (dr. Martin Roman) nyomj még valami infót, ez kinek névrokona? A Rogánnak?

jágör68 2010.04.13. 18:30:46

A fentebb belinkelt jegybanki alapkamat- számok is jelzik, hogy bankárdiktatúra volt/ van az országban. Sehol az EU-ben nincs ennyire magasan az alapkamat. Szépen tették be a pénzt a jegybankba, aztán szivattyúzták kifelé (ugye a kormányok adókkal, járulékokkal megszorításokkal "reformokkal"- en bloc a teljes "gazdaságpolitikával csak ezt szolgálták ki)- mígnem összeomlott minden , amit az államnak biztosítani kéne.
És most köpköd a nemzetközi bankármédia arra a pártra amelyik látványosan fel akar lépni ez ellen.
Nem vagyok Jobbik- fan, de a bankokrácia ellen kell szavazni, a Jobbikra a továbbiakban is.

arlequin 2010.04.13. 18:31:13

Hamár aranyérmesekről esik szó

zipp.hu/belfold/2010/04/13/schmitt_pal_valthatja_solyom_laszlot_a_sandor_palotaban

de csak ezért nem off. érdekes lenne.

Lone Wolf 2010.04.13. 18:38:01

@jágör68: Basszus! Lődd már le magad! Másodszorra is unalmas volt hogy ugyanazt a kopírozott marhaságot nyomod.

loláb 2010.04.13. 18:49:13

@arlequin: Ez szerintem kacsa, a fidesznél április 25.-éig szerintem ki sem lehet ejteni azt a szót, hogy köztársasági elnök. És ha mégis, biztosan nem Schmitt Pállal használják egy mondatban.
Álhír, hogy a kétharmad kapcsán gondolkodóba ejtsék az olvasókat. Sehol egy forrásmegjelölés, sehol egy nyilatkozó, csak az "értesülések".

arlequin 2010.04.13. 18:53:07

@loláb: lehet hogy kacsa, de egyáltalán nem rossz kacsa. pali bácsit el tudnám viselni, ennek legalább van vér a pucájában, nem úgy mint sólyom - közt. elnök - doktornak.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.13. 22:01:10

@bgp: de. a pintér belügyér lesz :) de a járainak sem ez lesz mostantól a főállása. persze igaz miniszterség mellett nem lehet ilyeneket csinálni.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.14. 00:05:35

@jágör68: "Nem vagyok Jobbik- fan, de a bankokrácia ellen kell szavazni, a Jobbikra a továbbiakban is. "
Már tegnap is megkaptam a populizmust, de ezt nem lehet kihagyni, a jobbik környékén legalább van aki tevőlegesen is szembeszáll a bankokkal :-D

süti beállítások módosítása