Skip to content


       Szűrés lista

A Wieszt-ügy háttere a borítékos embertől

Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt.

"Gálfi István vagyok , a QWERTY Computer Kft ügyvezetője.

Én vagyok az a vállalkozó, akiről az elmúlt napokban a fél ország beszélt, és akiről  az újságírók és fórumozók találgattak .

Tekintettel arra, hogy az elmúlt napok hírei kapcsán az interneten „Bartók Béla úti számítástechnikai céget" emlegettek, ami jóformán egyet jelent a QWERTY Computer névvel, egy cég becsülete pedig egyet jelent vezetőjének becsületével, ezért úgy gondoltam haladéktalanul ki kell állnom a nyilvánosság elé, és részletesen elmondani a történteket.  

Cégemet 26 évvel ezelőtt alapítottam, azóta vezetem. Ez a cég az én szellemi gyermekem, 51 évesen szó szerint az életem munkája van benne.  Nekem egyetlen állásom és munkahelyem van, ez a QWERTY Computer Kft. ez biztosítja családom megélhetését.

IGEN ! üzenem azoknak akik kételkednek, hogy a felvétel valódi! Én vagyok az a személy, aki a felvételt készítette és aki a borítékba gondosan megszámolva beletette azt a pénzt, amit a felvételen egy elegáns mozdulattal Wieszt János besöpör. A felvételen valóban az én kezem látszik, ahogyan azt sok barátom már csütörtökön a TV híradóból is felismerte. És IGEN, a borítékban valóban 2.2M ft volt készpénzben.  A felvétel valóban a kamara irodájában készült.

A bérlemény lehangoló állapotban volt, ez láthatta bárki aki a környéken lakott és az Iparcikk kölcsönzőnél bérelt babamérleget. Felújitásunk  során 1995-ben  még egyszer annyit, körülbelül 5 millió forintot költöttünk a helységre, ennyivel növeltük az értékét.

Bérleti díjainkat 15 éven át mindig pontosan fizettük. Egy szép napon mégis levelet hozott a postás az Önkormányzattól melyben ezt a bérleti szerződést indoklás és cserehelység biztosítása nélkül felmondják.

Kereskedő cég lévén az utcai  üzlethelység cégünk működésének alapját képezi,  mondhatnám e nélkül vége a cégnek, melyet ma is a szellemi gyermekemnek tekintek, és helység nélkül veszélybe kerül családom megélhetése és a cég 26 dolgozójának állása is.

Önök mit tennének ha gyermeküket akarnák elvenni önöktől?  Én elszántan küzdöttem érte. Két választás állt előttem:

Vagy elköltözök, otthagyva az akkor már 15 éve bejáratott üzletet és máshol folytatom tovább, melynek következtében elvesztem vevőim egy részét  és szép lassan tönkremegy a cégem és a családom egzisztenciája is megszűnik. Vagy új szerződést kötök többszörös áron, így maradhatok, viszont sokkal gyorsabban tönkremegyek.

Mivel nem szerettem volna tönkremenni megpróbáltam megvásárolni a helységet.

Be is adtam a vásárlási kérelmemet. Ezek után üzent Wieszt János, hogy keressem meg a nem hivatalos fogadó óráján, amit a Rolling Rock sörözőben szokott tartani. Itt elmondta, hogy a vételár 15 millió +Áfa lesz és 10%-ot, azaz 1.5M forintot kell neki fizetnem, különben a bizottság nem dönt számomra kedvezően.

Egy hónap múlva telefonhívást kaptam Wieszt Jánostól, aki közölte, hogy változott a vételár, nem 15M, hanem 18.3M, és nem a nettó, hanem a bruttó 10%-át kéri.


Nem volt más választásom, vagy fizetek és megveszem, vagy előbb utóbb költözhetek, elveszítve a drágán vett bérleti jogot és felújításra fordított milliókat.  Megvettem és fizettem. Nem örültem neki, mert kényszerből cselekedtem.

Az aktusról a jól ismert videót készítettem a saját életbiztosításom céljából. Ezt a felvételt azóta gondosan őriztem és senki sem kapta meg múlt hétfőig, tehát egyes komolytalan cikkekkel ellentétben nem a Hagyó – Molnár párharc miatt készült, és nem járt kézről kézre. Ha így lett volna, akkor valószinüleg Wieszt János nem ilyen megdöbbenten nyilatkozik. Az sem igaz, hogy végig jártam volna bárkit is a felvétellel.

Március elején egy rendezvényen mindenki elmondhatta a problémáit. Én sok egyéb gond mellett elmondtam, hogy az Önkormányzat a „Kulturális városközpont” rémálomszerű terv végrehajtásával a környékbeli vállalkozókat el akarja lehetetleníteni. Elmondtam, hogy ez a terv nem szolgál más célt, mint hogy egy mutyi kocsma fellendítése érdekében hogyan rendezzük át az egész Bartók Béla utat.  Arról is szól, hogy aki nem akar galéria lenni, azt hogyan üldözzék el és így még több mutyizható ingatlan legyen.  Abszurdisztánban Buda Andrássy útja, a Bartók Béla út sorsáról nem felelős szakemberek, hanem művészek (színész, rendező, festő, drámaíró) döntenek. Nézzenek utána a Társadalmi Érték Testületnek.

Nos ezen a fórumon azt a választ kaptam, hogy miért nem fordulok a problémámmal a kamarához. Tudják: ahhoz a kamarához, ahol Wieszt úr fogadott engem. Elöntötte a fejemet a düh, és bizony elkövettem egy hibát: Azt válaszoltam, hogy nem szívesen fordulnék hozzájuk, mert ott egy korrupt vezető van. Amikor megkérdezték, miért gondolom, akkor megmutattam a felvételt egyetlenegy embernek.

Egy héttel ezelőtt egy rendezvényen tudtam meg, hogy Wieszt János képviselőtársai több mint egy hónapja tudnak arról, hogy létezik ez a felvétel. A múlt héten megkeresett egy fekete öltönyös, napszemüveges úriember, aki nem mondta meg a valódi nevét és azt sem, hogy ki küldte, de a felvételről érdeklődött.  Ebben a helyzetben végképp nem volt más választásom, mint hogy a hatóságoknál megtegyem a feljelentést és a nyilvánossághoz forduljak. Természetesen erről is van egy videofelvételem, mostantól ez is megtekinthető az interneten egy erre a témára szakosodott oldalon. Az oldalt Vastagbőr-nek hívják.

 

Eddig azért nem jelentkeztem, mert csak most mertem ezt megtenni. Úgy gondoltam, hogy ha korábban teszek feljelentést, akkor ezt az ügyet biztosan eltussolják.

Tudom, hogy most sokan megvetnek majd és ítélkeznek. Azt is tudom, hogy lehet, hogy a bíróság is elítél. Valószínűleg el is veszítem a vevőim nagy részét. Wieszt úr is megüzente: mindent megtesz, hogy tönkretegyen.

Azóta, hogy kiderült a felvétel  létezése, betörték a kirakatunkat. Semmit sem vittek el, mert az üveg mögött rács van csak romboltak. Az üvegszilánkok közel egymillió forintnyi notebook-ot tettek tönkre. 

Azóta APEH-ellenőrzést kaptam, melynek természetesen állok elébe.

Azóta rakodó teherautóinkat egy hét alatt 8x bírságolták meg majd' negyed millió Ft értékben.

Azóta meg akarnak büntetni , mert „nem esztétikus” a kirakatunk.

Nemcsak azért léptem a nyilvánosság elé, hogy elejét vegyem a sok találgatásnak és szándékos ferdítésnek, van olyan portál, ahol azt írták „Gálfi bűnöző”, hanem azért mert szeretném, ha más megzsarolt károsultak is elő mernek jönni az árnyékból. Ajánlom nekik nézzék meg a BTK 255 paragrafusa A pontja 2. bekezdését.

Sokan úgy gondolják, hogy ez a történet arról szól, hogy egy gazdag vállalkozó kenőpénzért jelentős haszonnal, rizikó nélkül nyúlja le a közvagyont.  Én viszont úgy gondolom, ez a történet arról szól, hogy Abszurdisztánban hányszor lehet egy vállalkozóval kifizettetni a helysége árát.

Először amikor nyilvános árverésen licitálva megveszi a bérleti jogát egy lepusztult helységnek.

Másodszor amikor rákölt még egyszer annyit, a felújítására.

Harmadszor amikor 15 éven keresztül fizeti a bérleti díjat.

Negyedszer amikor ki akarják dobni a bérleményből és ezért megveszi a tulajdonjogot piaci áron (366.000 FT/m2), hiszen az ingatlan jó állapotban van.

És ötödször akkor fizet, amikor még 10%ot kérnek zsebbe, különben nem vehetné meg.

Annak a kérdésnek az eldöntését, hogy itt hatalommal való visszaélés, esetleg zsarolás történt, Önökre bízom. Én mindenesetre szeretnék Abszurdisztánból haza költözni!"

Címkék: mszp botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr742027490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: János levele Ildikónak 2010.05.26. 19:04:33

Kedves Ildikó! Hidd el, mostanában elég szarul alszom nélküled is, s erre csak rátesz egy jókora felesleges lapáttal, ha a te, tv-ből sipákoló hangodra kell ébrednem. Különösen fáj az a stílus, amivel határidőket szabsz a lemondásomra és bánt, ahogy a ...

Trackback: Lendvai: Néhány napja van Wiesztnek 2010.05.26. 10:21:01

Egy-két napja van Wieszt János MSZP-s politikusnak, hogy tisztázza magát pártja előtt, mondta el Lendvai Ildikó leköszönő MSZP-elnök a Mokkában. Lendvai hozzátette: addig Horváth Csaba a párt főpolgármester-jelöltje, amíg a budapesti szervezet másként nem…

Trackback: Bojkottálják a fideszesek Wieszt munkáját 2010.05.26. 09:27:02

A korrupciós ügybe került Wieszt János nem kérte testületi tagságainak felfüggesztését addig, míg személye tisztázódik, holott korábban erre kérte Molnár Gyula és Steiner Pál is. A Fidesz ezért nem vesz részt azon testületek munkájában, amelyeknek Wieszt…

Trackback: Wieszt ügy: újabb megdöbbentő részletek 2010.05.24. 18:21:38

Blogunk elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a Qwerty Kft. lehet a Wieszt ügy érintettje. A videón elhangzott összegek alapján egyértelműnek tűnt, hogy az adott évben kizárólag a Qwerty Kft. részére került értékesítésre egy üzlet. Ma nem győzzük kapkodn...

Trackback: Hogyan ne fogadjunk el kenőpénzt? 2010.05.24. 17:03:34

Kedves Wieszt János elvtárs!Mély megdöbbenéssel olvastam a híreket, miszerint megbuktál 2 millió forint kenőpénzzel, és az utána következő szánalmas magyarázkodásodat is. Hát nem tanultál a többi elvtárstól, hogyan kell ezt csinálni? Okulásul összes...

Trackback: Wieszt János támadásba lendül 2010.05.24. 16:36:55

Wieszt János közleményében közli, "a felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van", arra céloz, hogy a hangot és a képet manipulálhatták, és azzal védekezik, hogy ez a felvétel róla "titkoss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2010.05.25. 11:49:17

@Seduxen: Üdv!

Vajh, kik lehettek? :)

Hogy száradt volna le a kezük, amikor rátették!

Marcellusca 2010.05.25. 11:51:38

@minimalista: Ki más? :)

Vagy a vietnámiak. Fű mellett rizst is akartak termeszteni. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.25. 11:58:31

@minimalista: @Marcellusca: szerintem tuti gárdisták voltak: átalakítják a zsilipet, és lámpavasat készítenek belőle. Vagy Ti mire gondoltatok? :)))

derelyegrádi szellem 2010.05.25. 12:17:47

@Marcellusca:

Két eset van. Vagy Noé spanjai, vagy pedig a fémgyűjtő egyáltalánnemcigányok.

minimalista 2010.05.25. 12:26:19

@Marcellusca: @Seduxen:
S@derelyegrádi szellem:
Na jó, akkor a harmadik eset: frissen, víz-mérnök szakon végzett cigány diplomások, akik nem bírták tovább tétlenül nézni a katasztrófavédelem és szakemberei ügyetlenkedését, ezért zsilipet "nyitottak". :-)

alfa.orionis 2010.05.25. 12:26:30

@Boo: Nem gondolnám, hogy az az egyetlen lehetőség, hogy a cégből veszi ki a pénzt.
Fizetheti az adózott jövedelméből is, maximum csikorgatja a fogát...Végül is nem olyan sok, egy olcsóbb főiskola vagy egyetem tandíja.Vagy egy négytagú család viszonylag normális 4-5 éves tengerparti nyaralása.
Szóval a vállalkozó ezeket a dolgokat nem tudja megadni a családjának az ilyen Wieszt-félék miatt!
Ehhez az apehnak meg lóf@sz köze van! Az apehnak a Weiszt úr adóbevallásához van köze! Hol a 2.2 millió? Milyen bevételként könyvelte el??? Tán csak nem kimaradt a bevallásból?? Miért nem attól hangos a sajtó, hogy a zsírdisznó kapott adóellenőrzést???

Pinabajusz 2010.05.25. 12:29:24

Basszus, ez mar annyira felhaborito. Lampavasat az ilyen Wieszt fele komcsiknak!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.25. 13:04:49

@minimalista: ja, és ez volt a "diplomamunka", mi? :)))

minimalista 2010.05.25. 13:07:53

@Seduxen:
Ha igen, akkor karó! hihihi :-))

Marcellusca 2010.05.25. 13:12:35

@minimalista: Nem biztos. Az a kérdés, hogy mi volt a téma?
Lehet, hogy jelesre vizsgáztak. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.25. 13:17:23

@Marcellusca: "Nem biztos. Az a kérdés, hogy mi volt a téma?" - ezzel kapcsolatban csak egy esetben lehetne jeles a bizonyítvány, de eme kérdéskört nem a mérnök szakon oktatják, sokkal inkább illik a jogi képzés profiljába :))))

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.05.25. 13:29:39

Most komolyan, nem kellene szervezni valamiféle szimpátia-tüntetést az újbudai önkormányzat épülete előtt Gálfi úrért, vagy aláírásokat gyűjteni, nehogy még őt ítéljék el?

minimalista 2010.05.25. 13:34:18

@Marcellusca:
Lehet hogy mégis csak médiaszakosok és országos hírt kellett generálni?? :-)

Kicsit Karcos 2010.05.25. 13:34:37

@pszicho pete: melyik paragrafus alapján ítélnék el? És miért pont az újbudai önkormányzat elé, miért nem a fővárosi elé?

jozsiahorgasz 2010.05.25. 13:48:07

@pszicho pete: Remélem viccelsz.

Hány ember szerint lehet szimpatizálni azzal, aki hivatalnokokat korrumpál, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljön, mint a versenytársai? Szegényt biztosan kurvára megzsarolták, és rosszul is járt, hogy ezen az áron kellett üzlethelyiséget vennie... Jogorvoslatot neki! Pénz vissza, üzlethelyiség vissza, nyilvános licit indul. Legyünk már korrektek.

Kicsit Karcos 2010.05.25. 13:55:22

Volt itt olyan érv, hogy megzsarolták. Nem, a bemutatott felvételeken nem volt szó zsarolásról, csak egy kölcsönösen előnyös üzletről, mármint a zsírdisznó és Gálfi úr között.

Volt, hogy lehúzhatja a rolót a QWERTY, ha nem veszi meg okosba az üzlethelyiséget. Akkor a másik 3 üzlet az smafu? Egyébként a Sciennet is nyereséges lett vón, ha befizeti az adót. Okosba, lebukva már nem volt nyereséges.

Vannak ezek a parkolási bírságok. Jogtalanok? Mert ha nem, és nem láttam, hogy miér lennének jogszerűtlenek, akkor mi vele a baj? Lehet bérelni közterületet rakodáshoz, más is így szokta.

Volt, hogy hány ember megélhetését biztosítja a QWERTY. Ez szép dolog. Na de azok, akiknek az ingatlanjára ment ki a zsírdisznó és GI játéka, azok talán nem tartják el a családjukat, a munkanélkülieket, stb.?

Szimpátiatüntetést? A lófaszt. Vagy fideszesen, mint a holotörvény esetén, akkor legyen szimpitünti Wieszt mellett is. Elvégre is ő is csak az onokájának akart nagyobb játszóteret építeni a kert végibe, már ez is baj?

fogash 2010.05.25. 13:57:31

@Seduxen: most mit vagy úgy oda? Akinek a "vasazás" a munkája, az így dolgozik. Tűzön - vízen át.

amúgy a lepermetezős-agyonverős sztoriról miért nincs már poszt?

Kicsit Karcos 2010.05.25. 14:01:07

@Kicsit Karcos: én a magam részéről GI esetében maradnék annyiban, hogy jutányosan, verseny nélkül megboltolt Wieszt elvtárssal egy ingatlant, ami 3 éve termeli a profitot. Felvételt készített róla gyanús célból, amit most, hogy a többi okosságra (parkolás) rászálltak a hivatalok, virított. A törvény szerint bűncselekményt követett el, ami (nyilván magasabb érdekből) nem büntethető. A szimpátiához azonban ez vajmi kevés, hiszen csak azt tette, amit tenni kellett, de azt jócskán megkésve. Csak azért szimpatikusabb Gyurcsányinál, aki az őszödi kéglit boltolta meg anno Szilvásy György államtitkárral, mert GI valódi értékeket teremtett a kereskedésével, azaz nem életmód jelleggel bűnözött, hanem bűnbe esett, ami jóvátehető. Na de itt semmilyen jóvátételről nem volt még szó.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.25. 14:02:09

Nem baj a fidesz úgy is jobb lesz.Úgy mint Gyálon,hogy a fideszes pógármester 60 milliót nyúlt valami EU támogatásból.Ő visszaadta,de a haverja nem tudta,így őt elítélték.Fasza lesz.

alfa.orionis 2010.05.25. 14:16:05

Nem nagyon értem a kommentek azon részét, amelyek az üzlethelyiség értékesítésénél az "okosba vásárlást" emlegetik.
Bérlő volt, beadott egy vételi kérelmet. Ezt az önkormányzat elbírálja, ha úgy ítéli meg, hogy eladható az üzlet, eladja. Ezt nem kell pályáztatni. Azt kell, amelyiket eleve felajánlanak vételre, (bár szerintem akkor is lehet a bérlőnek elővásárlási joga.)
Nem azért tette el a lóvét a zsírcsótány, hogy több pályázó közül Gálfit hozzák ki nyertesnek, hanem hogy ne utasítsák el a vételi kérelmét! Ez messze nem ugyanaz!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.25. 14:30:13

@fogash: melyik nézőpontból? a permetezős, vagy a permetezett szemszögéből?

Marcellusca 2010.05.25. 14:33:36

@Seduxen: Huhúúúúú, ez ám a gyaó kérdís, Öccsém! :D

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2010.05.25. 14:57:56

És itt "csak" szaros 2 millióról van szó. Ez aprópénz pl. egy autópálya-építkezéshez képest...

LMPVS!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.25. 15:07:49

@Marcellusca: hámen nemmííndegy ám idesőőccsém! mérugyájjaz egyírtemmű, hodzsá rásszistááá mádzsár permetezett, déjázz nemmííndegy, hogy mijjjé? merúgyehogyasszondja bájók vóóóttak a kiccsaláddál a fálúbba', dejezz akkó se' megóóódás.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.05.25. 15:10:39

@Conv: micsoda aljas spammer vagy te b+

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.25. 15:16:59

@Conv:

Nagyon szuper, gratula!
Egy apró észrevétel csak: hírgyűjtő ;)

Kicsit Karcos 2010.05.25. 15:27:18

@derelyegrádi szellem:

Btk. 255/A. § (2) Nem büntethető a 253. §-ban, 254. §-ban és 255. § (1) bekezdésében meghatározott bűncselekmény elkövetője, ha a cselekményt, mielőtt az a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak bejelenti, és az elkövetés körülményeit feltárja.

Horizont 2010.05.25. 15:50:29

Ha én egy sarokba szorított vállalkozó lennék aki hallja, hogy jelentkezzen mindenki akit így vagy úgy megszívattak és megbotlott, a kommenteket végigolvasva tuti, hogy nem jelentkeznék.
Éljenek és virágozzanak tovább a Wieszt félék!

derelyegrádi szellem 2010.05.25. 15:51:50

@Kicsit Karcos:

Akár hiszed, akár nem, tisztában vagyok mindezzel. Csak hogy valakinek javára ezt megálapíthassák, ahhoz előbb fel kell vetni a felelősségét a a felsorolt §-ok valamelyikéért. Aztán ha vonatkozik rá a mentesítés (ezt is külön vizsgálni kell) akkor egy alakszerű határozattal megszüntetik ellene az eljárást.

Kicsit Karcos 2010.05.25. 15:58:24

@Horizont: távol álljon tőlem, hogy a zsírdisznót védjem, de nem látom, mivel szívatták meg a sarokba szorított vállalkozót, hacsak nem azzal, hogy elkezdték megbírságolni engedély nélküli rakodásért, amivel addig nem "szívatták".

@derelyegrádi szellem: ez így teljesen korrekt, hiszen a bűncselekmény megtörtént, csak nem büntethető, ami józan paraszti ésszel sem ugyanaz, mint hogy nem történt bécsé.

Kicsit Karcos 2010.05.25. 16:04:08

@Horizont: GI nem azért borított, mert megvilágosodott, hanem mert elkezdett veszteségessé fordulni a pár éve még jó üzletnek tűnő mutyija Wieszttel, amikor W. megtudta, hogy GI zsarolásra alkalmas felvételt tart magánál. Osztott-szorzott, majd borított. Egyébként helyesen, és nem hiszem, hogy a vastagbőrös kommentek hatására megbánta volna a borítást. De kérdezd meg tőle, tegnap vagy tegnapelőtt még írogatott ide pl. Borítékos ember nicken.

Horizont 2010.05.25. 16:29:30

@Kicsit Karcos:
Jól kibeleztétek! Már olyanokat is olvasok a jól értesültektől ami el sem hangzott. Sokan többet tudnak mint maga GI. Igen hibázott, nagyon helytelenül cselekedett 3 éve. Ha büntethető büntessék meg ezért!!!! Csak a súlyozás azt hiányolom. És ha meg is botlott de most legalább kiállt, szerinted azért mert "elkezdett veszteségessé fordulni a pár éve még jó üzletnek tűnő mutyija Wieszttel". Te ilyet honnan veszel???? Ez az ország így működik évek óta pártállástól függetlenül. Aki ezt nem veszi figyelembe az nem tudom hol él. MEG KELL ÁLLÍTANI EZT A FOLYAMATOT! Meg kéne. Szerinted majd Orbán hoz egy rendeletet és csitt mindenek vége?Nem. Sajnálatos, hogy ez is 3 évet késett de csak így lehet megállítani, hogy előjönnek azok is akik nem maradtak szentéletűek! Csak a nyilvánosság segít, mindent napvilágra kell hozni!(Fideszest is!) De ha ennyire ellenségesen állnak hozzá egy vállalkozóhoz, hogy már már nagyobb szemét rohadéknak van lehordva mint aki a nagyobb bűnt elkövette, akkor inkább fizet, csendbe marad és szarik arra, hogy milyen mélységekbe süllyed az ország.Inkább biztatni kéne mindenkit, hogy hibáztatok, hogy adtatok, de gyertek elő, és csináljuk ki őket ott fenn akik kérnek, követelnek hivatalukkal visszaélve!!!
Összefogás nélkül nem fog sikerülni. Összefogás meg nincs. Tehát minden marad a régiben!

Kicsit Karcos 2010.05.25. 16:42:34

@Horizont: nézd, a bűnbánó vesztegető a törvény szerint mentesül a büntetés alól. Ennyi nem elég?

Én mindig kiálltam a fenyegetettek, zsaroltak mellett, akkor is, ha túlreagálták a védekezést. Ha valakit megzsarolnak, és a megzsarolt kinyírja a zsarolót, én ugyan egy szóval sem fogom őt elítélni, még ha láttam is véletlenül a megoldást, akkor sem láttam semmit. Barna bácsit sem ítéltem el, sőt, azt tette, amit tehetett, megsértett egy rossz törvényt, hogy védje az életét, a vagyonát, részemről még ki is tüntetném érte.

Na de kérdem én, tényleg ez itt a helyzet? Milyen ellehetetlenülésről is beszélünk? Azért azt ne mondja már nekem senki, hogy az ellehetetlenülés, ha kihagy az ember egy fű alatti üzletet, és piaci áron kell megvennie az üzlethelyiséget! Ezzel közvetve engem is megkárosított a QWERTY, mert így árban alá tudott menni a tisztességes számtech boltoknak! A zsírdisznó az újbudaiakat károsította meg, azt majd lerendezik vele az újbudaiak meg az igazságszolgáltatás.

Helyeslem, kerüljenek csak szépen nyilvánosságra meg a hatóságok elé az ilyen esetek, és az mérlegelés után hozzon olyan ítéleteket, amik felszámolják a korrupciót, mint normát. De nekem azért ugye lehet saját véleményem, amit a saját értékrendem, saját érdekeim és saját nézőpontom alapján alakítok ki? Ha Gálfit felmagasztalom, akkor mit tegyek azokkal az ismerős számtech boltosokkal, akik páros lábbal rúgják ki az ócsított RAM eladásával próbálkozó kufárokat? Őket nem lehetetleníti el, hogy piaci áron kell megvenniük az üzlet működtetéséhez szükséges matériákat?

Kicsit Karcos 2010.05.25. 16:46:34

@Kicsit Karcos: szerintem éppen elég, ha felhívja ez az ügy arra a figyelmet, hogy akinek takargatnivalója vesztegetés miatt, az jogi megtorlás nélkül szépen feljelentheti magát meg a megvesztegetettet.

Btk. 255/A. § (2)

A többi font füst és rongybicikli, persze jó rajta csámcsogni, én is azt teszem.

Horizont 2010.05.25. 16:57:03

@Kicsit Karcos: Csámcsogunk egy jót ez igaz:DDDD Neked is igazad van, meg nekem is. Én egy olyan ritka barom vagyok aki 55 éve tisztességesen élek, sőt a szüleim is. Nem részletezem hol tartunk. Annyira felháborítónak tartom amit a felvételen láttam, a borítékolást, hogy mindent elfogadok (és elnézek) csak kapják el. Érdekes, hogy az ember a milliárdos csalásokat fel sem tudja összegszerűen fogni, de ez a 2,2 milliócska kiverte a biztosítékomat, ahogy lezseren félredobta az a féreg a másfél éves béremet!

Munkáslevelező 2010.05.25. 17:53:56

Azt hiszem mindenkit felháborít, hogy efféle anyagok ide kikerülhetnek. Ha L. Ildikó nem lenne ellehetetlenítve akkor az ilyen videók beküldői lennének lehetetlenné téve.
A beküldőt a piac szabályai szerint el kell lehetetleníteni: menjetek a boltjaiba, vegyetek egy pécét, s mikor a Lenovo, HP, Dell, ... már nem képes feltölteni a pultokat és kirakatokat ez a haladás-ellenes kft. egyszerűen eltűnik.

Rwindx 2010.05.25. 21:20:35

@Munkáslevelező:
Az a baj, ha paródia usernek szántad ezt, akkor ki kell ábrándítsalak, ennyire szerencsétlen hülyék a valóságban is vannak, ennek tudatában annyira ez nem mulatságos. Ha meg nem annak szántad, akkor meg...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.25. 21:32:40

Szerintem meg kár bonyolítani! 15 év szigorított kőbánya minden ilyenért, teljes vagyonelkobzás (a családi trükközéseket is fel lehet számolni - ha akarják). Az összes hason coci meg mennyen a k..va anyukájába. Szerintem ezek a barmok még mindig nem értik, hogy az ilyen és ehhez hasonló állatok voltak azok, akik miatt kb. 30 %-ot veszettek, mert még a fanatikus cocik marháknak is már tele lett a tökük (héhány, coci "elkötelezettségű" ismerős ezért nem ment el szerencsére szavazni, pedig aztán elvakult Fecó rajongok voltak szegénykéim).

Schernhardt 2010.05.25. 21:47:47

@altec: Én is csak megköszönni tudom, hogy kiállt Gálfí és elmondta, vállalva mindezzel járó meghurcolást kaszinó-kapitalzmusunk eddigi uraitól. Mert nehogy azt higyjük, hogy azért mert elvesztették a választást a közelmúltban, azért a maffiájuk és annak üzemeltetői elbátortalanodtak volna. Sőt ilyenkor harapnak igazán, telve bosszúval, hogy a csapok lassan bezáródhatnak előttük. Igen álljunk ki azért az emberért, aki legalább meg merte tenni, amit oly sokan nem teszünk meg, mert félünk, hogy elveszítjük, amit így megkaphatunk vagy csak mert nincsen hozzá elég bátorságunk megtenni és vállalni a következményeket.
Köszönjük Gálfi és tudd, hogy sokan büszkén nézünk rád és mögötted-veled vagyunk!

arlequin 2010.05.25. 21:55:24

@derelyegrádi szellem: mi lenne. a hétvégén a stohl bucival bulizott. ott két utca fekete koksz felhúzása után ma már csak pálinkázni tudott, de amikor a maszoposok felszólaltak, akkor a jóféle kisüstit az agyba szállította az ördögi kacaj. ilyen tudatállapot után te még csodálkozol?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.05.25. 22:23:17

Értem én baszki, hogy én vagyok a hülye a felvetésemért (aki lemaradt volna: szimpátia-tüntetést dobtam be GI mellett), csak azt felejtitek el, hogy ez a faszi saját (cég)nevével vállalta a dolgot, amit sokan nem vállalnak. Ő vállalta érte a felelősséget, tudta, hogy kiszabadítja a szellemet a palackból. Én is láttam, hogy működnek a dolgok (visszaosztás, megkenés, stb.), és közületek biztos sokan. Ha ez így van, akkor mindannyiónkat jól be kellene varrni a kóterba, mert mi még bizony ennyire sem vállaltuk az arcunkat, nem szóltunk senkinek. Valóban nem volt jó ötlet a szimpátia-tüntetés, de attól még ki lehetne vonulni felőlem a fővárosi önkormi elé tüntetni Demszky, Wieszt, és a többi korrupt fosarc ellen.

@Marcellusca: ez a válasz nem elégséges, Kicsit Karcos legalább megindokolta, azt el lehet fogadni. De az is látszik, hogy kurvasok itt az okos, mind mondjátok a magatokét, ezen kívül meg itt ültök a hínárban. Kíváncsi vagyok, megmozdulnátok-e bármi miatt? Elég sok olyan ügyet soroltak itt fel a blog írói, amik kiverték a biztosítékot, és mit csináltatok a pofazörgésen kívül? Semmit. Okoskodni, az megy, csinálni valamit, értelmesen (nem úgy, ahogy mondjuk a Magyar Gárda, hanem ésszel), az már kevésbé, pedig elég sok ember van itt, akik már kitesznek egy kritikus tömeget. Így tovább. Remek cikkek, lelkiismeretes feltárása a dolgoknak, és mindezt miért? Azért, hogy naponta elolvassátok, dühöngjetek egyet, kommenteljetek, és le is van tudva részetekről.

arlequin 2010.05.25. 22:36:30

@Horizont: na némá'. még itt kacagsz a szelencsétlen proletálokon, mint én. bolzalom. lettegetek!

Egy kicsit karcos 2010.05.25. 22:50:49

@pszicho pete: nos.

Nem vagy hülye, és ezt szerintem nem is mondta senki. Ha az ötletedet hülyeségnek is tartom (annak tartom), ennek semmi köze ahhoz, hogy hülye vagy vagy nem, ami amúgy mint rosszindulatú személyeskedés nem is túl hasznos egy társalgás során.

Lehet, hogy a társalgás iránya folytán kevesebb szót vesztegettem a Gálfi melletti érvekre, de kétségkívül helyesen cselekedett, amikor végre előállt a farbával. Hogy ezért miért nem magasztalom, azt leírtam. Igazából nem is tartom fontosnak a személyét az országban dúló korrupció témakörében, egy erről szóló kézikönyv első kötetébe alighanem bele sem férne, sajnos.

Wiesztet már érdekesebbnek látom, hiszen ő egy igazi kiskirály lehet, 10 állással, számtalan nála is nagyobb geci számával a telefonkönyvében és a határidőnaplójában. Az ő kicsinálása már országos érdekként is felfogható, hiszen, mint tudjuk, a statuálás fontos dolog. Na de ha ő egyedül eltűnik, akkor lesz helyette más, egy Kővágóné a közgyűlésben, meg 3 másik zsírdisznó a többi posztján. Ez önmagában nem old meg semmit, ettől még nem lesz lefejezve a polip.

Demszky elszámoltatását is felejtősnek gondolom, az ő politikáját, városirányítási "szakértelmét" 4x legitimálták Budapest polgárai, ha eddig nem volt vele semmi baj, akkor őt már basszus hagyni kell a francba, nemsoká úgyis elhúzza a belét. Hány tüntetés volt 20 év alatt Demszky ellen? 0? Na, erről beszélek.

Én valami olyasmit látnék megoldásnak a polip lefejezésére, hogy menjen ki egy "választási" bizottság a Kossuth térre egy napra, vigyenek egy urnát, és fogadják oda a feljelentéseket korrupcióval kapcsolatban. Ha összegyűlik egy előre meghatározott számú feljelentés (pl. 1000 db.), akkor a bizottság szépen vigye el a rendőrségre az egészet, különben adja vissza annak, aki adta. Egy ilyesmi dologban látnék fantáziát, és bár feljelenteni valóm nincs ez ügyben, de ezt tudnám támogatni.

Tüntetést olyan dolog kapcsán tartok jó eszköznek, amire fel kell hívni a társadalom figyelmét. Azt, hogy a politikusaink egy jó része korrupt disznó, az nem újdonság senkinek, ezért felesleges tüntetni.

Horizont 2010.05.25. 22:52:09

@arlequin:
Néha (na nem mindig) olyan ütőseket, vagy humorosakat tudsz írni.
Jelezni akartam neked, hogy jól mulattam.
Meg kell becsülni ha jó egy komment, mert kihalófélbe van.))

arlequin 2010.05.25. 23:19:05

@Horizont: én is már csak hálni járok ide. néha sikerül és akkor belehálok, néha nem. de ez így jó. nem bízom el magam. oly sok 'értelmes' ember ragad bele az általa megtanultakba, hogy szinte szégyellem magam, mikor közvetlen ösvényről kell beszéljek, de muszáj. hogy ez mit jelent? olyan 'ütőst, esetleg humorost', ami feloldja az ellentéteket.
légy jó, isten megáldjon, no meg persze az olvasókat is.

arlequin 2010.05.25. 23:20:23

Kínlódó
Betegek
Memoranduma

Horizont 2010.05.25. 23:29:30

@arlequin:
Jó ez az avatar! Vannak becsben tartott blogtársak akiknek ki nem hagynám a véleményét. És a kommenterdőben könnyű ezzel megtalálni valakit. Most bekavarodtam egy kicsit, mert van egy kommenttársunk : Kicsit Karcos és egy másik : Egy kicsit karcos :DDD
Ez már bonyolult a női agyamnak, vagy csak öregszem:DDD
Telítődtem a Borítékos Ember ügyével:( Jó éjt neked!

arlequin 2010.05.25. 23:39:28

@Horizont: várom a borítékot. jövő héten számlafizetés és kellene a boríték 1/40-e. nem vagyok én falánk, csak ha libamájról van szó.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 06:48:02

a korrekt megoldás az lett volna, ha a rolling rock-ban (micsoda egy undorító mocskos, arrogáns hely amúgy az is!) történt beszélgetésről készítesz felvételt és azt hozod azonnal nyilvánosságra, stb.. persze akkor még vastagon ezek a rohadék szocialista bűnözők voltak hatalmon... eh, sehogy se jó ez. ezeket az undorító férgeket el kell takarítani az országból, ez így nem mehet tovább.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 06:50:23

az egész mszp egy maffia, ez teljesen nyilvánvaló. nem tudom, miért nem varrják be az egészet úgy ahogy van a mocskos bűnöző holdudvarával és önkormányzati polipjával együtt a sittre, ahova való. ez vegytiszta szervezett bűnözés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.26. 08:33:22

@Bukowszky: ki varrná be őket? pintér? így orbán?

Kicsit Karcos 2010.05.26. 08:52:10

@tesz-vesz: van az úgy, bár egy indoklással ütősebb lenne a Te véleményed is...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.26. 09:48:47

@Horizont:

A két nick egy és ugyanaz a személy, csak valami miatt váltogatja őket :)

Kicsit Karcos 2010.05.26. 09:58:47

@Horizont: @laspalmas: ja igen, a két gépemen másik nicket használok:) Eldobható emailcímmel regeltem, és már meg sem tudom nyitni őket. mailinator.com, hasznos, mondjuk pont nem ilyenre:) De spamektől jól véd.

Marcellusca 2010.05.26. 10:15:32

@pszicho pete: Korábban már kifejtettem, hogy mi a véleményem az egészről.
És ebben benne volt az is, hogy messzemenőkig elítélve Wieszt-et (és hasonszőrű társait), miért nem kívánok szentet csinálni Gálfiból.
Ha ezeket is elolvasod, akkor érted (és nem kíván részemről több magyarázatot), hogy miért írtam kategórikusan egy nemet.

Marcellusca 2010.05.26. 10:17:05

@Horizont: Ez arra is jó, hogy bizonyos emberek kommentjeit kihagyd. :)))
Egyébként: ja. :D

@Kicsit Karcos: Akko', mos' mindkettő Te vagyol? :)
Mondjuk nagyon egyformát írogattok. :D

Horizont 2010.05.26. 17:14:57

@Kicsit Karcos:
Hahahaha! Milyen jó az ifjú embereknek:) Képzeld el én örülök, hogy egy gépet tudok használni, egy nicknévvel, sőt egy jelszót használok mindenhová nehogy elfelejtsem!:DDDD
Tutira kell mennem, mert ajaj:)
Bekavarsz itt nekem ezzel a Karcos sorozattal:)))

Kicsit Karcos 2010.05.26. 18:17:49

@Marcellusca: @Horizont: no, össze tudtam gyógyítani a nickjeimet:) Nickcsorda over, Egy kicsit karcos ment a levesbe:)

Horizont 2010.05.26. 18:33:26

@Kicsit Karcos: Na ha minden ilyen gyorsan megjavulna, de jó is lenne:)) Köszi!

Zeedius 2010.05.27. 03:02:22

Tisztelt hozzaszolok. Nagyjabol atolvastam a forumot es nagyon elrugaszkodott vegiggondolatlan hozzaszolasokat lattam. En vallalkozo vagyok es teljesen igazat adok Galfi Urnak. Szerintem ezek a politikusok nem ezeken az osszegeken hiztak fol, ezek a tetelek regen is voltak, nyugaton is jelen vannak, kalkulalnak is veluk, meg a legfejlettebb orszagokban is. Nalunk az aranyok az elmult evekben nottek betegesre es gondolok itt az autopalyakra, viaduktokra, kormanyzati negyedre, 4-es metrora, BKV, MALEV, es meg egyeb multikra. Ezeket az 1000 milliardos lopasokat egy Zuhslaggal uggyel el lehet terelni (70Millio), nevtseges. Az aki azt mondja, hogy a penz atadasa utan rendorsegre kell menni es kesz, azt nem tudom melyik vilagban el!!!??? Magyarorszagon??? Itt egy ilyen feljelentes utan egy visszatamadas tortenik (mint ahogy meg is tortent), es egy nagyon hosszu procedura kezdodott volna, egy olyan kornyezetbe, ahol Weisz van otthon (MSZP). Nah itt probalj meg okos lenni ! Ugyved, targyalasok sorozata evekig, illetekek, ido, energia, idegeskedes, boltod rottyra megy kozbe, vagy nyersz , vagy nem. Ha buksz - amit lassunk be konnyen lehetseges lett volna, amikor a miniszterelnok volt a legnagyobb peldakep, ahogy az erdekkor megvedte a libas ugyben - akkor buktad a koltsegeket is. Egy ilyen kiszamithatatlan uzleti vilagban ezt megkockaztatni nagyon veszelyes, de helyesebb ha azt mondom uzleti ongyilkossg. Persze innen kintrol jol nezett volna ki, igaz hogy ez a Galfi csodbe ment, romokban az elete, alkalmazottak kirugva, na de milyen vaganyan kiallt a korrupcio ellen!!! Kedves hozzaszolok, nem tetszik, hogy ilyen korrupcios osszegeket zsarolnak ki uzletemberektol??? Hat nem kellett volna megvalasztani ezt az exkommunista tarsasagot es akkor ez nem ilyen mertektelen lenne. Nem veletlenul kialtottak ki a nem kameranak latszo felvevoeszkozoket kemtargyaknak az ellmult evben. Hat nem minket akartak vedeni azzal, hogy akinel ilyen van 5-15ev !!! Ezt ugye mindenki belatja, mert ha ez az MSZP ilyen figyelmes akkor miert koroznek folottunk kemrepulok ??? Nem pont az ilyen esetektol feltek ,mert mar annyira elszemtelenedtek, annyi ilyen ugyuk volt, hogy mar lattak ennyibol ha nem lepnek, ki fog egypar derulni, mint ahogy ki is derult. Tovabbi jo forumozast.
UI: (Semmilyen parttal nem szimpatizalok, egyszeruen utalom az MSZP-t) :-)

Logan Grimnar 2010.05.27. 16:15:31

@Zeedius: egyetértek, jól látod a lényeget!

Horizont 2010.05.27. 16:45:09

@Zeedius: Teljesen igazad van! Kár, hogy kevesen látják így ezt a kérdést.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.28. 07:26:59

@Zeedius: Kalapemeles a jozansagnak. Koszonet a hozzaszolasert. Tiszta viz a poharban.

fokabacsi 2010.05.28. 09:19:47

@Zeedius: "(Semmilyen parttal nem szimpatizalok, egyszeruen utalom az MSZP-t) :-) "
Látod mégis van az országban egy csomó agyhalott, aki még mindig összehozott nekik majd 20 %-ot.

fokabacsi 2010.05.28. 09:23:47

@Munkáslevelező: Ragadj össze a cenzor L. ildikóddal! Éppen összeilletek. A kiöregedett ribanc meg a vén strici. Ó be szép pár !

Kicsit Karcos 2010.05.30. 01:07:42

Wieszt elvtárs kölcsönkapta a kétmilliót, legalábbis ezt hazudta az Echo TV-n:

index.hu/belfold/2010/05/29/wieszt_most_ugy_emlekszik_kolcson_kapta_a_ketmilliot/

fokabacsi 2010.05.30. 07:28:53

@Kicsit Karcos: Eeeeeelhisssszük ! Hát hogyne ! A "torkos maca" meg még ártatlan !! Jaaaaa.
Hülye fszkalap . Ennyi esze van !

amergin 2010.05.30. 08:52:57

Sajnos itt szembe kell mennem a kommentelők elsöprő többségével.

A bűn az bűn. A vesztegetés az vesztegetés. Minden megvesztegetéshez minimum két ember kell. Egy megvesztegetett és egy MEGVESZTEGETŐ.

Nem hiszek a védelmi pénz dumában. Nem hiszek abban, hogy Gálfi attól tartott, hogy a rendőrség eltussolja az ügyet.

Nem ítélem el őt azért, mert ilyesmire kényszerült AKKOR. De egy ilyen ügyet minden állampolgárnak KURVA KUTYA KÖTELESSÉGE abban a szent minutumban jelenteni, amint kiderült. Akkor basszus akkor ott kellett volna elmennie a rendőrségre a videóval.

De Gálfi csak a kedvezőbb politikai széljárásra várt. Remélem, hogy a rendőrség előveszi őt is. Már ha van igazság ebben az országban.

fokabacsi 2010.05.30. 10:31:51

@amergin: Most , hogy a felvétel napvilágra került , egyből közterület felügyelettől kezdve a kirakat kinézetét ellenőrzőkig mindenkit ráküldtek, mint a maffiában, mégis mit gondolsz, mi lett volna, ha ezt a cuccilista éra közepén teszi? Simán ellehetetlenítik tönkreteszik mint az UD.Zrt-t a kalaposék. A "titkosszolgálat " aktív közreműködésével??!! Te itthon élsz?

amergin 2010.05.30. 13:33:53

@fokabacsi: Kedves Fokabacsi! Igen, teljesen meggyőztél, száz százalékig igazad van. Sőt, Te is Lone Wolf! Visszakozom, bocsánat, igazatok van. A törvényeket nem kötelező mindenkinek betartani.

amergin 2010.05.30. 13:38:12

Sőt! vannak helyzetek, amikor a vesztegetés igenis megengedett és igazolható! még csak vesztegetésnek sem kell hívnunk! - hanem mondjuk védelmi pénznek. És még csak vastagbőr sem kell hozzá.
Teljesen barom vagyok, hogy nem láttam egyből, röstellem magam őszintén.

fokabacsi 2010.05.30. 13:50:32

@amergin: Megpróbálta, aztán 2,2, millió mínusz lett a vége !

Lone Wolf 2010.05.30. 13:53:58

@amergin: . "A törvényeket nem kötelező mindenkinek betartani."

De igen kötelező! Pontosabban, kötelező >LENNE< De ilyenkor kurvára nincsen választása az embernek! VAGY fizet, VAGY kicsinálják! Ennyi.

Mert nem léphetsz fel valaki ellen, aki MAGA A HATALOM! Márpedig, ez az ember annak a helynek a kiskirálya volt! Ilyenkor, az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy félreteszed az ügyet, de nem felejtesz. Kivársz, amíg a körülmények neked kedveznek.

Nincs értelme fejjel nekirohanni a falnak!

És ha ezt te nem tudod felfogni, akkor sajnálom! De a hiba nem a mi készülékünkben van!

-"A bosszú egytálétel hidegen tálalva a legjobb!" (Klingon közmondás)

Kicsit Karcos 2010.05.30. 13:59:41

@Lone Wolf: még mindig nem értem, mi abban a kicsinálás, ha egy vállalkozónak piaci alapon kell üzlethelyiséget vásárolnia?

Lone Wolf 2010.05.30. 14:03:48

Mit gondolsz a hirtelen 7X-esére emelt üzlethelyiség ára mi volt? Ezt az ember már eleve le akarták húzni. Vagy így, vagy úgy! Ezek után csak nyitotta volna ki a száját, próbált volna tiltakozni, bíróságra rendőrségre menni! Így is úgy is megvágták volna.

Kicsit Karcos 2010.05.30. 14:05:06

@Lone Wolf: úgy érted, eredetileg a megérős ár hetedéért kínálták neki?

amergin 2010.05.30. 14:07:31

@Lone Wolf: Nos, ilyenkor a kicsinálás, amennyire az összefüggést értettem, az lett volna, hogy nehezen felépített boltját elveszi tőle az önkormányzat.

Két eshetőség: az önkormányzat vagy ad ellentételezést az okozott anyagi veszteségért, vagy nem. Ha ad: 1. akkor elmegyünk máshova, a boltba beleölt milliókat hátrahagyva, (a veszteség mérséklése okán), az esetet megírjuk és a szélesebb nyilvánossághoz fordulunk. 2. Nem ad: minden lehetséges fórumot megjárunk, mivel ez sima rablás, amit a Magyar Állam törvényei nem hagynak büntetlenül. Még egy önkormányzat esetén sem. Még akkor sem, ha a patáslábú szocialisták követik el.

Ha rosszak a törvények, akkor mozgalmat kell indítani a törvény megváltoztatására. Ha a törvény túl nagy kezet ad a helyi ügyek intézőinek, akkor azt szóvá lehet tenni.

Nem hiszek abban, nem hiszem el (és itt élek! csak - alas! - nem vagyok vállalkozó, így aztán kvázi-kívülálló vagyok), nem hiszem el, hogy a törvénytelenség az egyetlen lehetséges út. Vannak helyzetek, amikor az. Ez nekem nem tűnik olyannak.
Itt nekem az a benyomásom, hogy van két simlis ember. Az egyik nagyobb simlis mint a másik - ez volna a szocialista delikvens. A szocialista delikvenst bemártó másik simlis viszont össznépi hőssé avanzsál - és ahogy én látom pusztán annak okán, mert az a gazember, akit bemártott merő véletlenségből éppen szocialista.

Hadd ne kelljen már benne népi hőst látnom - sem egy jogaiban megtiport szerencsétlen figurát. Ha akkor, három évvel ezelőtt - ahogy Te mondod: - fejjel megy a falnak, és Kolhaas Mihályként vagy Don Quijoteként igenis szembeszáll a hatalommal, akkor a szememben népi hős. Most nem. És nincs az az érvelés, amely három év után annak tudná láttatni számomra.

Lone Wolf 2010.05.30. 14:08:00

@Lone Wolf: Csórikámnak ez mindenképpen egy vesztes-vesztes szituáció volt. Annyit tehetett hogy kiválasztja azt a megoldást, ahol a legkevesebbet veszíti ez volt az üzlethelyiség megvásárlása.

Lone Wolf 2010.05.30. 14:14:12

@Kicsit Karcos: NEM! Az eredeti bérleti ár 7X-eséért tudta volna tovább bérelni az üzletet.

@amergin:

"Két eshetőség: az önkormányzat vagy ad ellentételezést az okozott anyagi veszteségért, vagy nem. Ha ad: 1. akkor elmegyünk máshova, a boltba beleölt milliókat hátrahagyva, (a veszteség mérséklése okán), "

HOL ÉLSZ TE??? Egy bejáratott üzlethelyiséget ebben a kategórában nem lehet elhagyni, odébb költöztetni csak úgy, mert az a biztos anyagi csőd.

"az esetet megírjuk és a szélesebb nyilvánossághoz fordulunk. 2. Nem ad: minden lehetséges fórumot megjárunk, mivel ez sima rablás, amit a Magyar Állam törvényei nem hagynak büntetlenül. Még egy önkormányzat esetén sem. Még akkor sem, ha a patáslábú szocialisták követik el."

Megint csak HOL A JÓ BÜDÖS FRANCBAN ÉLTÉL TE AZ ELMÚLT 8 ÉVBEN???

Lone Wolf 2010.05.30. 14:22:54

@amergin: "igenis szembeszáll a hatalommal, akkor a szememben népi hős. Most nem. És nincs az az érvelés, amely három év után annak tudná láttatni számomra."

Népi hős, és halott ember! Nagy nyereség nem mondom...

Egyébként ebben igazad van tényleg nem az. Kényszerből cselekedett, akkor is, és most is. De legalább most a helyes választást hozta.

Zeedius 2010.05.30. 14:49:31

@amergin: Kedves Amergin. En egyetlenegy hozzaszolast irtam, amit nem vitainditonak, hanem tenykozlesnek szantam, es nem is kivantam tovabbiakat hozzafuzni. De ahogy vegigolvastam az uj kommenteket, ugyereztem meg egyet azert irok.
"Hadd ne kelljen már benne népi hőst látnom - sem egy jogaiban megtiport szerencsétlen figurát. Ha akkor, három évvel ezelőtt - ahogy Te mondod: - fejjel megy a falnak, és Kolhaas Mihályként vagy Don Quijoteként igenis szembeszáll a hatalommal, akkor a szememben népi hős. Most nem. És nincs az az érvelés, amely három év után annak tudná láttatni számomra. "

Hat ne haragudj, nem akarlak megbantani, de szerintem a nepi hos, illetve az igazsagos mesefigura az te vagy. Te vagy az aki szerint "a kiskiralyfi nekugrik a 12 feju sarkanynak es lekaszabolja". A Don Quijote megjegyzes meg megallja a helyet, mert ha akkor tamad be, amikor tortent a dolog, akkor az valoban egy naaagy, koooltseges, hossszu, szelmalomharc lett volna, es elarulom hogy a szelmalom szanaszet daralta volna a mi hosunket :-)
En nem akarlak meggyozni, de remelem, hogy iromanyom legalabb egy ket gondolatot ebreszt benned. Mi ebben az esetben az erdekes? Egy olyan kormanyzas alatt, ahol te masikkal szimpatizalsz, vagy egyszeruen nem vagy benne es ezaltal aldozatnak szamitasz, tortenik veled egy igazsagtalansag. Hidd el, hogy nem futyorteszve ment megkenni, meg sulyos milliokat fizetni a boltra. Hidd el, hogy duhos volt, kihasznalt es sarokbaszoritott. Uszott az arral es varta mikor tud elszamolni az elkovetovel. Jott egy biztonsagosabb esetleg szimpatizans vezetes , es vegre elegtetelt vehetett. Sztem ennyi a sztori.

Tovabbi szep napot

fokabacsi 2010.05.30. 18:54:12

@Zeedius: Próbált volna ellenszegülni ! Majd megnézhette volna magát , mint az UD Zrt .

meglátó 2010.05.31. 01:55:14

Gyerekek, ne ítéljünk indulatból! Azért, mert a p-ánk kilóg a gatyából, még ne utáljuk Gálfi jólmenő vállalkozót. Elsősorban azért sem, mert ő csinált valamit, amikor megnyitotta üzletét, kockázatot vállat, a mi igényeinket elégíti ki azóta is, és ráadásul kapja a konkurenciát ezerrel nap mint nap. Természetes, hogy számol, természetes, hogy csak azután (jóval) jelent fel, amikor már az üzletet megkapta, s a Fidesz bejött, és az is természetes, hogy még így is áron alul kapta meg a boltot. De! De számunkra nem ez a lényeg. Mert ilyen volt eddig ezer (kb. annyi, amennyi boltot eladnak ezek a szemét önkormányzati képviselők). A lényeg az, hogy most valaki feldobta a zsíros disznót. Hoigy érdekből, vagy igazságérzetből, nem érdekes. A lényeg, hogy végre valaki nem hallgat, nem csöndben zsarol megbabrált felvételével, hanem a közt hívja segítségül. Tudván tudva, hogy nem csak APEH ellenőrzést kap jó néhányszor, de soha többé nem fognak szóba állni vele a Korruptak, és így igen jó üzletektől esik el a jövőben. Ezért becsülöm döntéséért Gálfi urat.

fokabacsi 2010.05.31. 07:33:42

@meglátó: Egyetértek. Gondolkodott, és tett róla ,hogy ne maradjon teljesen védtelenül. Hihetetlen, hogy különféle "bizottságokban" benne levő (kb havi 1,5 milliót) magát betegre kereső pofátlan hájfejű barom, nem elégszik meg azzal ami van, hanem még zsarol is.

smartdrive 2010.05.31. 14:50:39

ugya megmondtam, hogy mindent archiválni kell

Horizont 2010.06.10. 16:02:01

@lyken: Szorul a hurok... Kár, hogy nem a nyakán:)

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:21:32

Úgy tűnik az ügyészségi nyomozók nem kajázták a Wieszt dumáját, miszerint éppen csak kölcsönt kapott vagy adtak vissza neki, úgyanis éppen házkutatnak nála, majd beviszik kihallgatásra. :-)

lyken 2010.06.17. 20:35:39

Csomagolhatja a vazelint lassan.

süti beállítások módosítása