Skip to content


       Szűrés lista

Nem csak pár csontváz, óriási tömegsír

Túlvagyunk Varga Mihály bejelentésén, amit a 290-es euro miatt különösen nagy figyelem övezett.

Mivel csodák nincsenek, és 8 év szocikormányzás van a hátunk mögött, nem meglepő, amiket mondott. Ismerjük már a trükkök százait, tehát számítani lehetett a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentésére, miszerint az idei költségvetésben számos súlyos valótlanság szerepel.

Vargáék szerint NEM IGAZAK

- a tervezett - így a regisztrációs, a jövedéki, a vállalkozásokhoz kapcsolódó - adóbevételek

- a költségvetési szervek kiadásaira vonatkozó számok (és nem történtek meg a strukturális átalakítások sem)

- a közlekedési vállalatok - a BKV, a MÁV, a Malév - kiadásaira vonatkozó adatok

- az állami vagyonnal kapcsolatos befizetések

- a tb-alapokra, az önkormányzatokra, az elkülönített állami pénzalapokra vonatkozó adatok

- a számok az egyik nagy áramszolgáltató vállalat felé fennálló tartozás összege és Vértesi Erőművel kapcsolatos kötelezettségek esetében sem

Vagyis elmondható, hogy az égegyadta világon semmi, de semmi nem igaz a szocik művéből, egy virágmintás WC-papír csupán az egész. Sejtettük, sejtettük, de azért reménykedtünk.... Ennek vége.

Bónusz jóhírként még azt is megtudhattuk Vargától, hogy a Magyar Fejlesztési Banknál, illetve a Hitelgarancia Rt.-nél 100 milliárd forint nagyságrendű veszteséggel kell számolni. A miértről és hogyanról még nem esett szó, de bízom benne, hogy utánajárnak.....

A tények ismeretében a a kormány rendkívüli ülésen dolgozza ki az akciótervet. A kabinet szombaton, vasárnap és hétfőn is ülésezik. Varga Mihály a sajtótájékoztatón

- kijelentette: "most egy célt tűztünk magunk elé, hogy a tervezett hiánycélt tartani tudjuk"

- kérdésre válaszolva hozzátette: lesz adócsökkentés idén

- mondta: "Az országnak továbbra is arra kell törekednie, hogy belépjen ez euróövezetbe, azaz teljesíteni kell a jövőben az ezzel kapcsolatos feltételeket, ezzel céllal a miniszterelnök is egyetért"

- arra a kérdésre, hogy csődközeli-e a magyar gazdaság helyzete, azt válaszolta: a helyzet konszolidált, a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható, de ehhez a kormánynak intézkedéseket kell hoznia.

Megfogalmazása szerint túlzó minden olyan összevetés, amely magasabb kockázati felárral rendelkező országgal hasonlítja össze Magyarországot, "ha ezt egy kolléga teszi, az pedig nem szerencsés"

- emlékeztetett rá, hogy : "A forint árfolyama az elmúlt napokban a közép-európai valuták árfolyam-alakulását követte."
Nyomatékosította: "a kormánynak egyébként nem az a dolga, hogy a monetáris politikával foglalkozzon, hanem az, hogy fiskális téren tegye rendbe a folyamatokat, és tartható legyen a tervezett deficitcél."

Ennyit az elméletről, miszerint tervszerű, fifikás akció volt a Lajos és Petike megszólalása, amivel megzsaroljuk az Uniót stb. stb.....
És nem is annyira tökösek a fiúk, mint ahogy a fanok feltételezik, mert most sem mondtak konkrét számokat.


"Többszöri újságírói kérdésre sem volt hajlandó azonban egy számot mondani, hogy összesen mekkora lyuk tátong szerintük a büdzsében, noha közel egytucatnyi tételt megemlített (önkormányzatok, állami pénzalapok, tb-alapok, regisztrációs adó, költségvetési szervek kiadásai), és lapunknak sem mondott még számot egy-egy tételnél sem az állítólagos elszámolásra. Azzal hárította el a részjelentés közzétételére vonatkozó újságírói kérést, hogy a részjelentést átadta ma reggel Orbán Viktor kormányfőnek és innen kezdve a miniszerelnök dolga intézkedni a dokumentum sorsáról." - Index

 

Ha sokk, akkor legyen tömény, halljuk az igazat! Mennyi hiányzik pontosan a büdzséből???
Ha már vége a mismásolásnak, akkor én, mint adófizető állampolgár, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevében kö-ve-te-lem, hogy mondják meg, tudni akarom! Vagy ezt későbbre tartogatják, előtte pihentetik egy kicsit az eurót?

A munkához mindesetre sok sikert kívánunk, innen lenne szép talpraállítani a gazdaságot. A tolvajbandával meg börtönbe végre!

"Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton bejelentette: három napon át tart a szombaton kezdődő rendkívüli kormányülés, ennek témája a gazdaság talpra állítását célzó akcióterv mellett az elszámoltatás menetrendje és az árvízzel kapcsolatos helyzet lesz.

Az elszámoltatásról azt mondta: a minisztereknek már az átadás-átvétel kapcsán rendelkezésükre állnak információk, amelyek újabb és újabb kockázatokat jelentenek a költségvetés szempontjából." 

Címkék: politika mszp botrány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr982058419

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelő ember 2010.06.07. 19:03:07

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek Két f...

Trackback: Tessenek nekiveselkedni! 2010.06.06. 20:38:23

2010. június 7., hétfő. Végre munkába áll az új kormány. Félreértés ne essék, nem de jure, hanem de facto. Közjogi értelemben természetesen már egy bő hete hivatalban vannak, de felelős kormányként talán végre abbahagyják a kampányt és elkezdenek ...

Trackback: Múlóban a pánik, de... 2010.06.05. 20:58:32

Az általam legtöbbre tartott angol nyelvű blogok tegnap sorra hozták a híreket a magyar "csődhelyzetről", sőt a Zero Hedge három vagy négy posztot is közölt. Tragikomikus, hogy míg a fideszes politikusok apokalipszist vizionáltak, az IMF és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regression 2010.06.06. 11:21:48

@laspalmas: Egyébként hol van most Matolcsy? Mert egy büdös szót nem nyilatkozott, nem is hallottunk róla. Szerintem itt most Varga puccs lesz.

kalozka 2010.06.06. 11:24:01

@Rwindx: Lehet évi 6% hozamot hoztak, csak mennyi volt az infláció? Ugyanannyi, és ha sima államkötvényben lett volna a pénzed akkor most kb. 25%-kal több pénzed lenne.
Amúgy azért ilyen rosszak a hozamaik, mert kb. 4% kezeli költséget számolnak fel a kezelt költségre évente, tehát ők 10%-ot értek el, de csak 6% adtak oda neked.

kalozka 2010.06.06. 11:32:28

@Pista bá': Én támogatnám az államosítási ötletet, nem Viktorék nyúljak le a pénzemet hanem a nyugdíjpénztárak...

Persze minden a részleteken múlik, de a jelenlegi rendszer tarthatatlan.

kalozka 2010.06.06. 11:35:07

@regression: Szerintem ő jelenti be a meghozott döntéseket, végül is Varga a feltáró bizottság elnöke, eddig rá vártak. Erre jönnek a válasz lépések, fel van ez építve...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:35:17

@jágör68:

Őrnagynak igaza van, kb 320 lett volna azonnal az euro Jobbik-győzelem esetén, aztán a visszanemfizetés bejelentésekor 500-700.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:36:54

@regression:

Szerencsére Bokros és Soros nincs a névsorban, így nagy bajra nem számítok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:39:41

@Kicsit Karcos:

"Ismerik és tiszteletben tartják a kapitalizmus szabályait"

Ja-ja, a jobbikosok élen járnak ebben....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:41:44

@raja ram:

"Senki nem tudja - még a svájciak nagy része sem - ki svájc miniszterelnöke, de nem is érdekeé senkit."

Ez valami álomszerű állapot lehet, ami itt sose fog bekövetkezni.

jardel 2010.06.06. 11:43:05

@regression: egyébként már az egész kampányt is nagyon érdekes volt párhuzamosan figyelni sztem. Mondjuk az igaz, hogy ott május 9-én volt a választás, 4 nap múlva összehoztak egy olyan koalíciót, ami még nem igazán volt, és gyak. már akkor nyomták, hogy hol fognak "vágni", mert szerintük sok a csontváz. Szóval egy ütemmel azért jobban pörgetik a dolgokat, lehet, itthon is jobban jött volna ki az egész, ha előjönnek azzal, hogy szar a helyzet nagyon, ezért ezt meg ezt fogjuk csinálni (amivel sztem a többség kb. számolt is, kivéve akik kimentek a Kossuth térre talán). De azért az a pánik meg reakció amit itthon olvasok egy kicsit túlzás, mégha sajnálom is azt, akinek pont most volt a devizahitel-fordulója (de csak kicsit, mert azért ez mindig is benne volt a pakliban, akkor is, amikor 20-al kevesebbett fizetett vki, mintha forintban vette volna fel - de ez inkább személyes, és nem makor jellegű szempont persze)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:46:04

@ColT:

Gondolom kedd-szerdán állnak elő a konkrét számokkal, a helyzet kezelésére kidolgozott lépésekkel EGYÜTT. Mert akkor megnyugszik a piac, nem ugrik 310-320-ra az euro.

kalozka 2010.06.06. 11:46:16

@Fedor: A között, hogy bizonyos lépésekkel tartható és az, hogy simán teljesül a között nagy különbség van. Ha nem hazudtak volna már megint az mszpsek akkor minek kell most bármilyen lépéseket megtenni?
Szerintem csak azért nem hozzák nyilvánosságra, mert már így is elég nagy pánik van, felesleges fokozni a hangulatot. Ha már látszik, hogy teljesül az idei hiánycél akkor utólag nyilvánosságra lehet hozni és lehet vitatkozni mi volt az igazság.
Egyébként 2006-ban is ezt játszotta a baloldal, hogy hazudott a költségvetésről, ezek után valahogy én már nehezen hiszek nekik...

jágör68 2010.06.06. 11:46:24

@laspalmas: Na mi van most öntesz ki mindent, ami beléd szorult?
Amúgy az elengedés lehetőségének megvizsgálásáról volt szó.
Ha meg se próbáljuk...
Amúgy nemsoká a nagy országok is- nagy adósságaik elengedéséért fognak könyörögni.
Olaszo, Spanyolo, Nagy- Britannia, Németo fejenként kb 1200- 1400 milliárd EUR- ral tartoznak. Bár a németek lehet, hogy 2000- rel is.
Szóval pár éven belül nem lesz olyan ördögtől való dolog.
Sőt, az egész tördedékbetétes hitelezésre épülő pénzügyi rendszer összeomlása sem az.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:51:01

@regression:

Tényleg, Matolcsy milyen csendben volt végig. Valószínűleg Varga okosabb nála.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.06. 11:55:47

@jágör68:

Nyugi, mindjárt megyek ebédelni.

"nemsokára nagy országok is"
"pár éven belül nem lesz olyan ördögtől való"
Köszi, ebben minden benne van. Magyarország kicsi úttörőnek, a Jobbik meg forrófejű a kormányzáshoz.

Rwindx 2010.06.06. 11:55:56

@kalozka:
Ez egy átlagos hozam, amiben benne van a 2009 évi 22% emelkedés, és a 2008-as 17%-os csökkenés egyaránt. Nem azért van mert mindent állampapírokban tartanak és abból 4%-ot lenyúlnak :) kb 1-2 százalékot nyúlnak csak le és nem a hozamból, hanem a befizetésből.

Valóban az infláció sok évben több volt mint a 6%, de ha újra megnézed miért írtam amit írtam akkor látod hogy arra reagálok hogy valaki elvesztette a 10 éves befizetéseinek harmadát. Ami normál esetben egyszerűen nem lehet igaz, ugyanis két eset lehetséges:
1. Aki idősebb annak a befizetéseit, stabil befektetésekbe teszik, mint pl az állampapírok, ők, az elmúlt 2-3 évben igazából nem bukhattak, ugyanis az állampapír hozamok nem estek. Sőt.
2. Aki fiatalabb (40 alatti) neki ugyan sok a tőzsdei elem a portfóliójában, de ő 2008-ban sokat bukott, ez tény, viszont 2009-ben (ahogy nálam is) vissza kellett jönnie a bukásnak.
+1. Akkor lehet igaz, hogy ha valami ritka szar mnyp-ről van szó, de onnan meg már rég dobbantani kellett volna. Fél évente egyszer lehet mnyp-t változtatni, egyszer már én is megtettem.

delano 2010.06.06. 12:04:46

@laspalmas: Bajnai előre megmondta, hogy ő nem politikus, hanem válság manager, aki egy éve alatt rendbehozza azt, amit egy év alatt rendbe lehet hozni. Ezt szerintem teljesítette is. Sajnos előtte 7 év, de inkább 19 év ámokfutás volt, aminek rendberakásához sokkal több idő kell.

Bajnai volt eddig a leghitelesebb miniszterelnöke az országnak, de sajnos valóban szoci színekben dolgozott, ezért mennie kellett, mert a szocikat muszáj volt eltüntetnünk.

Ahogy raja ram írta fenn valahol: a világ nem tudja ki svájc miniszterelnöke, de nem is érdekes, mert szép csöndben teszi a dolgát. Ilyesmi csapatra vágyok én is, félhülye Gyurcsányok, Orbánok, meg Szjjártók helyett...

Nem szeretek cikkeket linkelgetni, de ez nagyon jó:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087&is=1

regression 2010.06.06. 12:22:38

@delano: Hát, azért érdemes szétnézni azoknak az országoknak a háza táján is, akik olyan szorgosan osztják az észt válságmenedzsmentből... Álszentség a köbön.

delano 2010.06.06. 12:43:25

@regression: Leginkább nem országok osztják, hanem nemzeteközi szervezetek, mint az EU vagy IMF. Amúgy, ha értelmes tanács jön, akkor azt érdemes megfogadni, bárki adja is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.06. 12:46:26

@laspalmas: @regression: Remélem akkor ki is adják. Persze attól még lehet ám, hogy bepánikol a piac, ezek mindentől besz*rnak :D

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.06. 12:51:39

@órarugógerincű felpattanó: tévedsz, pajti!
ti vagytok az igazán aranyosak, ahogy megpróbáljátok kimagyarázni ezt a kibaszott nagy lebőgést. a nemzetközi sajtó kínjában rajtunk röhög/szörnyülködik, hogy ezek mekkora balfaszok... belpolitikai érdekből kockáztatni a nagyjából helyreállított pü-i BIZALMAT (és itt most nem konkrét hiányszámokról van szó), csakazért mert mesével etettük a birkákat, és most lebuktunk...

Gratulálok, de komolyan!

ne most 2010.06.06. 12:54:29

Aki másnak kárt okoz köteles azt megtéríteni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.06.06. 13:03:40

na jó. az országszerelő és a pojáca mind-mind egyféle módon ültek fe a lóra.
a válságkezelő. a sikeres üzletember. a cégvezető. a nyereségcsináló.

ez, így, ahogy van, beteg hozzáállás. az ország nem egy cég. az országból
nem lehet kiszervezni részeket, veszteséges divíziókat. nem lehet kirúgni
a nyugdíjasokat, mert túl sokba kerülnek.
nincs olyan, hogy egyensúlyba hozunk és leírjuk a veszteségeket. ez egy
nagy kibaszottul bonyolult rendszer, amit képtelenség leegyszerűsíteni.
olyan rendszer, amely maga is aktívan alakul a külső hatások következtében.
éppen ezért nem igaz, hogy ha emeljük a terheket, akkor egyértelműen, sőt
arányosan több lesz a bevétel.

Bajnaiból en bloc hiányzott mindenféle szociális véna, képtelen volt megérteni, hogy ő nem tetszeleghet az ideiglenesen kinevezett ügyvezető szerepében. normális ember már a költségvetés bejelentésekor tudta, hogy ez az egész rémesen gyenge lábakon áll.

Feri viszont beteg. Annyira hisz önmagában, hogy azt a végtelen sok baromságot, amit nap mint nap a nép közé önt, világegyenletként kezeli. az ő szociális érzékenysége pont annyi, mint amikor zokogva kiállt a kamerák elé a ceglédi vasútszerencsétlenség után.
ő teljesen társasjátéknak fogta fel a kormányzást, mint egy gyerek. a kisebb testvér, aki folyton bizonyítani akarja, hogy ő is van olyan jó - sőt jobb - mint a bátyus. előre menekült végig, és mi isszuk meg a levét.

az új alkotmánynak a meglévőnés sokkan hangsúlyosabban tartalmaznia kell az ország vezetőinek felelősségeit, és felelősségrevonhatóságát. mert így tényleg kabaré az egész. a sokak által emlegetett "politikai felelősség" az semmi. lófasz. max az "tudom, elbaszam oszt megyek" kultúráltabb kifejezése. mondhatni vezeklés 0 téttel. vannak olyan helyzetek, amikor értelmezhető, pl. a minisztériumi államtitkárok (akiket ugye a miniszter választ ki) sikkasztanak, és bár bűnügyileg nem érintett, politikai felelősségből lemond a miniszter is.

emlékszem a fidesz 2006os eredeti népszavazási kérdéseire, ott pontosan szerepelt a személyes és büntetőjogi felelősség a tárcavezetők és a tárcához köthető hiány összefüggésébeb. azt pont az alk.bíróság kaszálta el, mivel a kérdéskör elvileg "kellő mélységben" rendezve van az alkotmányban. nos, itt az ideje, hogy tényleg rendezve legyen.

Új irány --------> 315 Ft-os euro 2010.06.06. 14:32:22

Ha ezek a "szakemberek" akarják helyrehozni a magyar gazdaságot........ pffffffff jobb ha menekülünk az országból. Kiváncsi lennék ez az ugatás mennyibe került az ADÓFIZETŐKNEK ???? Nem a politikusoknak. Viktor meg lassan rájön, hogy nem a világ 2/3-a az ő nyája, hanem M.o. 2/3-a! Nem mindegy !!! Amúgy meg hogy lehet, hogy minden szám hamis, mégis lehet tartani a 3,8 %-ot ???
Nem a jegybankelnök kicsinálására megy ki ez ??? Mert a birkáknak meg fogják magyarázni, hogy a jegybank így meg úgy.
Más országban ki sem ejtik az államcsőd szót, itt meg vigyorogva döngeti a 2 hülye a mellét, hogy "Nálunk bizony államcsőd lesz" és közbe a Szarrágó még vigyorog is. Na ez a 4 év se lesz gyenge.......

Ted Striker 2010.06.06. 14:41:35

Fejlemények:
www.origo.hu/itthon/20100606-szakertokkel-konzulalt-a-gazdasagi-helyzetrol-az-orbankormany.html

"A résztvevő szerint az ülésen Varga Mihály elemezte a helyzetet, és több olyan tételt is megemlített, melyet szerinte tévesen számolt a Bajnai-kabinet a büdzsében. A forrás szerint ugyanakkor igazán drámai összegek nem hangzottak el, Varga ehelyett arról beszélt, hogy "sok lyuk van, sok helyen", és ezek 10-35 milliárdos tételek. Ezekről a számokról vita alakult ki a tanácskozás résztvevői között, bár abban egyetértés volt, hogy a Bajnai-kormány számításai nem feltétlenül pontosak - idézte fel a résztvevő, aki elhárította azt a kérdést, hogy összességében mekkora összeget tesznek ki a Varga által említett lyukak."

Új irány --------> 315 Ft-os euro 2010.06.06. 14:46:04

Hétfő délután a Kossuth Téren 2/3-os bólogató délután lesz, mindenkit vár a Fidesz.
Felszólal Szarrágó Petike is. A devizahiteleseket a pulpitus elé várják az első pár száz sorba.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.06.06. 15:17:48

hihetetlen, de én azt látom, hogy az elmúlt 20 évben nem nagyon volt Magyarországon felelősségteljes, szakértő politikus

és értem ide az országot dilettáns vagy szándékos módon eladó Antal Józsefet, a dadogó Medgyessy-t, a újmilliárdos Gyurcsány és Bajnait, illetve a focista-hirtelen a 0-ról Soros-segítséggel országos pártot építő Orbánt

és nem értem, miért van ennyi birka az országban, most akkor tényleg költözzek ki Svédországba, amint leadom végre a diplomamunkám és kezemben a diploma? úgyis tele a tököm ezzek a középeurópai időjárással..

a legszebb, hogy amikor kvázi fiatal-gyerek voltam, az 1990-es évek közepén azt mondogatták, hogy 20-25 év, mire beérjük a Nyugatot, hát bazzeg, ahhoz képest .. (Szlovéniának elég volt 10 év is, mélyebbről indulva)

picur3ka 2010.06.06. 15:47:55

@laspalmas:

Igy is van. Emlekezzunk 2006-ra, meg a kormanytagok se tudtak, hogy meg volt mindenki vezetve.

picur3ka 2010.06.06. 16:02:23

@Valahol Máshol:

Neked valami komcsi orszagba kell koltoznod, lathatoan.

picur3ka 2010.06.06. 16:15:24

@Pista bá':

Okos levezetes. Meglatjuk, mi lesz kedden.

Egyetertek. Azokon kivul, akik megirtak, senki nem hiszi, hogy a hianycel tarthato.

Az adocsokkentest tovabbra is nyomatjak, valahonnan kell jonnie ennek a penznek.

@Rwindx:

Orszaghitel rombolasa, most komolyan. Nezz korul kulfoldi forumokon, az emberek euforikusan unneplik inkabb a tokos magyar hozzaallast. Valaki idezett nehanyat tegnap.

Roxvox 2010.06.06. 16:39:31

Az egyik (Mszp) hazudozik az ország pozitívabb külső megítélése érdekében, a másik (Fidesz) megpróbál igaznak látszani a saját megítélése érdekében és ezzel mindkettő kárt okoz. Na szépen vagyunk.

Rwindx 2010.06.06. 16:39:46

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Amit regression idézett az azért szerintem nem a tökös hozzállásról szólt... Ha ez nem egy nagyobb terv része, mint például amit Pista bá vázolt, akkor sajnos csak rombolás. Ha van terv, akkor viszont csinálják, 1-2 hétig türelmes tudok lenni, hogy kiderüljön minden.

Roxvox 2010.06.06. 16:47:57

@Szekuriti Blogger - költözött a blogom!: " azt mondogatták, hogy 20-25 év, mire beérjük a Nyugatot,"

Csak azt nem mondták, hogy mikor kezdődik az a 20-25 év.

abandi 2010.06.06. 17:05:01

Szerintem:
Itt az eju befenyítése is folyik!
1.,Tudjuk, hogy szarban a haza (mégnagyobb fosban az eju....)
2., Egy barozó nevű befenyítette vityát...
3., Vitya szólt egyet, majd visszavonta. Csak egy kicsit rámutatott a globalizációra...
A devizahitelesek, meg ne fossanak, mert nélkülük befuccsolna a virtuális pénzpiac!

Roxvox 2010.06.06. 17:05:44

Szegény forradalmár kinyitja a szekrényt, kiborúl egy (vagy több) nagy csotváz, oszt jól agyonnyomja.
Mija fasznak nyitogat, a múltban vájkálást sehol nem szeretik (csak itt).

abandi 2010.06.06. 17:09:31

@abandi:
Ja , a lényeg, a régi zsidó vicc:
Eddig én voltam nehéz helyzetben, mostantól meg a kölcsönadó!

picur3ka 2010.06.06. 17:10:09

@Roxvox:

Hat, ezen a kommenten sirosra rohogom magam.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.06. 17:20:29

valaki idézte egy másik blogon a 'The New York Times-t':

"...the government has shown itself to be a bunch of bunglers and amateurs when it comes to communicating with financial markets, and it will now face a challenge to convince the markets that Hungary is heading in the right direction..."

www.nytimes.com/2010/06/05/world/europe/05hungrary.html

Roxvox 2010.06.06. 17:21:29

A csontvázakra akár túrizmust is lehet építeni. (lásd Ajkaszaurusz)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.06. 17:22:18

David Cameron a briteket riogatja kőkeményen (az adósság kamatköltsége elérheti a 70 milliárd fontot, WTF?), úgyhogy szép lassan adósságcsapdában vergődik Európa nagyobb része. Lehet revidiálom az álláspontom és Orbán elvégre az Európai Néppárt alelnöke, ha elég hangosan döngetik a dolgokat.... Persze, elismerem, hogy az IMF meg az EU tönkretehet minket de gyakorlatilag az EU-zóna egy baromi nagy adóssághalmaz. Örökké pedig nem lehet törleszteni... Messze van annak a válságnak még a vége.

abandi 2010.06.06. 17:24:23

@.Pierre Bezuhov.:
Majd lefordítom cyrilre, de félek, hogy akkor sem használna nekünk....

delano 2010.06.06. 17:56:47

@Szekuriti Blogger - költözött a blogom!:

"és nem értem, miért van ennyi birka az országban, most akkor tényleg költözzek ki Svédországba, amint leadom végre a diplomamunkám és kezemben a diploma? úgyis tele a tököm ezzek a középeurópai időjárással.."

Én sokat jártam ki egy időbe melózni. Ha az itteni időjárás zavar, akkor ott mit fogsz szólni, amikor áprilisban leesik 30 centi hó, vagy mikor másusban 2 fok van? :)

Roxvox 2010.06.06. 18:02:07

@delano: Szerintem nem az időjárásra gondolt, hanem hogy milyen idők járnak errefelé mostanság.:)

Roxvox 2010.06.06. 18:29:15

@Valahol Máshol: "Örökké pedig nem lehet törleszteni.."

Dehogynem, ha egyszer bekerülsz a kamatospíííz körforgásába, onnan aztán nem szabadulsz.:)

Roxvox 2010.06.06. 19:00:20

@szabogyula: Csak az a baj, hogy valószínűleg minket fognak elszámoltatni. :(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.06. 19:00:41

@Roxvox: Sajnos ez a valós helyzet.

Ráadásul itt van ez:
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=448026&place=kepnelkulivezeto1

No leszünk-é betyáros bevállalók és szembehugyozunk a széllel? A G20 "befuckolt" a gazdaságot ösztönző politikának, marad a szigorú fiskális politika és megszorítások.

". A húszak ezzel elálltak legutóbb áprilisban megfogalmazott irányelveiktől, miszerint a fiskális ösztönzéseket egészen addig kell folytatni, míg a magánszféra kellőképp megerősödik."

Ja és a globális bankadóról sem tudtak megegyezni, úgyhogy amíg a kisember megszorít addig a bankrendszer prémiumot osztogat. Mint eddig is. De azért a bankmentőcsomagokat köszönik szépen!

" A globális bankadóról nem sikerült megállapodni, így a G20-ak pénzügyminiszterei abban maradtak, egyelőre mindenki megy a saját feje után országa hitelintézeteinek felügyeletében és adóztatásában, mindaddig, amíg biztosítja bankrendszere átláthatóságát."

navera 2010.06.06. 19:33:24

Hát....
nem írta senki, de EURO-HUF ingadozásból lehet finanszírozni a Vis Mayor alapot, amit az árvíz által okozott pluszra lehet költeni..... hogy közben a Kósáék shortoltak? le van szarva, devizában eladosódott emberek plusz befizetésiek állják a cehek? le van szarva,
Megállapítom ma, 2010. június 6-án, ez a kormány mindent leszar, Te, Ti, Mi fizetünk, ők közben shortolnak, jól járnak, már mutyiznak is az egységes kormányzati portálokkal..... alul a víznek árja, s felül a gálya, de azért a víz van alul.....
ezt ne felejtsétek...... hisz fizettek érte.....

Rwindx 2010.06.06. 20:00:01

@navera:
Ez esetben tegyél feljelentést bennfentes kereskedelem és piaci befolyásolás miatt. Ha Kósáékat rács mögött szeretnéd látni itt a nagy alkalom.

navera 2010.06.06. 20:06:20

@Rwindx: Barátom, miért nézel madárnak? Nincs rá bizonyíték.... Tényleg fizettek neked érte, hogy ezt kommenteld be ?

Rwindx 2010.06.06. 20:13:01

@navera:
Persze hogy fizettek, van miből, most "dől a lé a shortolásból".

Ha bizonyíték nélkül mondhatunk és mondunk bármit, akkor én is állíthatnék bárkiről bármit rólad, a családodról, vagy akit éppen kipécézek magamnak, de egy idő után ki hinne el nekem akár csak annyit is hogy "Jó reggelt kívánok!" ? Vagy ha nem jött be regisztrálsz egy új nicket? Vagy esetleg leszarod minek gondolnak?

Egyébként meg ha nincs bizonyíték akkor honnan tudod? Kósa mondta? Vagy valaki látott egy embert aki hallott egy másikról hogy ő gondolt rá? Tényleg kiváncsi vagyok.

navera 2010.06.06. 20:16:06

@Rwindx: Látom magadból indultál ki....
Semmi baj, ha van megélhetési politikus, akkor van megélhetési kommentelő, éljen a boldogulásod!

Tiszta szívből drukkolok Neked!

PS: ennyire vak még Te sem lehecc.
Ha meg ingyen csinálod. akkor dupla szánalom NeKed!

Kicsit Karcos 2010.06.06. 20:17:02

"Egykulcsos, 16 százalékos szja-ban gondolkodik a Fidesz

A kormány a mérlegelendő lehetőségek között fontolgatja az egykulcsos, 16 százalék körüli személyijövedelem-adó (sic!) (szja) bevezetésének lehetőségét - mondta a miniszterelnök szóvivője vasárnap Lovasberényben."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/06/egykulcsos_16_szazalekos_szja-ban_gondolkodik_a_fidesz/

Támogatom. Mikortól?

abandi 2010.06.06. 20:20:20

@navera:
Igazad van szerintem.
De mi van akkor, ha ez csak egy előjáték a devizahitelek jóforintosítására?
na, jó...tréfáltam...

navera 2010.06.06. 20:24:31

@abandi: ezt írtam éppen, nem baj, ha shortolnak, közben legyen a szemük előtt a gazdaság is.
Ha ebből a kétnapiból telitöltik a vis Mayort, ám legyen, csak az emebreket ne szívassák meg, legyen ez hónap közepén, mikor kevés a deviza-hiteleks épp aktuális törlesztője, de ne hónap elején
Sőt, én is így csinálnám, ha számítana a szavam.....
PS: az exportra termelő cégek pedig kimondottan jól járnak....

Rwindx 2010.06.06. 20:27:28

@navera:
Magamból indultam ki? :D Hol állítottam bárkiről is bármit? Azt viszont döntsd már el hogy szánsz mert ingyen csinálom, vagy undorodsz tőlem mert pénzért. Ezt is tudnod kell ha már azt is TUDOD hogy Kósák shortolnak. Értem én hogy hülye és vak vagyok mert én nem tudom ezt az isteni igazságot, de hát na, nem vagyunk egyformák.
Ez valami olyasmi lehet mint a szűznemzés nem? Nem kell olyan hülyeséggel szarozni mint az információ, csak magától megjelenik a tudás a fejedben. :) Én őszintén irigyellek :)

Mindettől függetlenül tegyél feljelentést a körülmények pontos tisztázásával, hátha felveszik röhögés nélkül.

navera 2010.06.06. 20:29:34

@Rwindx: Információ, indirekt bizonyítás jön: Honnan tudod, hogy nem shortoltak ?
Meddig tornázol még itt?

Rwindx 2010.06.06. 20:36:16

@navera:
Ha az indirekt bizonyítást szeretnéd használni akkor ugye lépésről lépésre kizársz minden más lehetőséget bizonyítással. Az nem indirekt bizonyítás hogy fingod nincs és visszakérdezel. :)

Másrészről te állítod hogy shortolnak, tehát szerencsés lenne ha te törnéd magad azért hogy hihető legyen.

navera 2010.06.06. 20:41:51

@Rwindx: Törnéd magad a Te hihetőségedért ?
Különben csak két állítás hadakozik....

abandi 2010.06.06. 20:45:27

@navera:
A devizabiznisz aprópénz, a MOL részvények visszavásárlásához képest....

navera 2010.06.06. 20:46:13

@navera: egy dolgot kihagytál, ami jellemző rátok, bérkommentelőkre, ezt kihagyatd:
navera 2010.06.06. 20:06:20
@Rwindx: Barátom, miért nézel madárnak? Nincs rá bizonyíték.... Tényleg fizettek neked érte, hogy ezt kommenteld be ?
Ezzel az állítással még mindig nem foglalkoztál.....

Súlytalan és részrehajló vagy, ez titszán látszik, még teoretikusan sem adsz lehetőséget az igazamra, azonnal bizonyítékért kiáltasz, ez egyet jelent: nem vagy elfogulatlan

PS: lásd: wikipédia: érvelési hiba

Rwindx 2010.06.06. 20:49:57

@navera:
Ha állítottam volna bármit is akkor igen törném magam érte, ellenben én nem állítottam hogy nem shortol, ha visszaolvasol ez elég egyértelműen lejön.

Én első körben javasoltam egy feljelentés megtételét, amire elég kedvesen reagáltál. Második körben felvettem a ritmust és kérdeztem honnan az infó, illetve volt egy eszmefuttatásom arról hogy miket lehetne mondani ha csakúgy mondunk bármit is.

Egyébként tényleg csak kiváncsi vagyok honnan tudod hogy shortolnak. Ma már annyi szép és kedves okos embertől hallottam és még egyik sem mondta el hogy honnan az infó. Mi ezzel a probléma? Én is szeretnék a tudás birtokosa lenni.

Most valamiért azt mondod két állítás hadakozik. Nem igazán értelek.

navera 2010.06.06. 20:56:58

@Rwindx: indulj ki magadból ( ööö az emberekből) ha tudod, hogy a szavaidnak van súlya, pénzt lehet vele keresni, Te mit tennél?
Ne érts félre, nincs bennem rosszindulat feléd, ám, ha tehetném... megtenném. Csak egy dolgot nem értek, Te miért véded Őket?MIÉRT??? Pénzért? Ennyire vak vagy ? vagy MIÉRT?

Kicsit Karcos 2010.06.06. 20:58:37

@navera: Kósa nem fizetett egy pályaudvari szopatásért, ezért elkapták a shortos stricik; ezért kellett bedönteni a forintot. Biztos infó, a helyi cigányok beszélik.

Rwindx-et Kósa fizeti 310-es árfolyamon.

Kicsit Karcos 2010.06.06. 21:03:12

@Kicsit Karcos: 16 százalékos egykulcsos SZJA, mit szóltok hozzá? Lehet, hogy ez lenne a Varga-féle idei adócsökkentés? Első körben jól hangzik, ilyen SZJA-mértékkel már világszinten is versenyképesek lehetünk. Kérdés, meglépik-e. Szerintem keményen ontopik.

navera 2010.06.06. 21:09:44

@Kicsit Karcos: nem az SZJA kulccsal van baj, hanem a munkáltatót terhelő adókkal
én most törölném el a magánszférában a minimálbért
és szigorítanék az adóellenőrzésen
Azt is megmondom miért: ha egy dolgozó, csak 60 ezer Forintnyi nettó bért termel meg, akkor miért kéne 72500 után fizetnem a munkaadói járulékokat.... értesz? ha ennyit termel meg miért kell ELFVÁRT adót fizetnem? a kiskönyvet eltörölték..... pedig nem kéne legyen bélyeg, vegye meg a vállalkozó, ragassza be, ezzel letudta a közterhet, fizettett -hivatalosan- a kulinak, ez miért nem jó ?

Rwindx 2010.06.06. 21:12:46

@navera: Mit védek? Én kérdeztelek dolgokról. Ezt úgy hívják informálódás. Nem védés. Figyi, ha kiderül hogy tényleg shortolt akkor azt mondom vigyék azonnal. Ez lenne a védelem? Én javasoltam a feljelentés tevést! Egyébként ehhez nem kell hogy bizonyítékod legyen.

Viszont ha kiváncsi vagy hogy én személy szerint mit tennék, akkor most nagyon leegyszerűsítve utánanéznék a Tőkepiaci Törvényeknek és látnám, hogy egy ilyenért rámhúzzák a vizeslepedőt. Ugyanis ha kiderül hogy olyat mondtam ami nem igaz, de a piacot jelentősen befolyásoltam akkor a PSZAF elkezd vizsgálódni. Mivel a tőzsdén a legkisebb fingás is dokumentálva van, jó eséllyel találnak valamit. Na most akkor megnézem magamtól mit nyerhetek vele és mit bukhatok, valamint megnézem a kockázatot. Ez az egyik oka. A másik ok pedig a gerincem, egyszerűen nem tudok lemenni kutyába, ha megpróbálom mindig elkezd fájni és csak kiegyenesedek. Természetesen Kósáról nincsenek e témában információm.

Rwindx 2010.06.06. 21:15:58

@Kicsit Karcos: A 16% szja az szinte semmi csökkentés. Az adórendszer egyszerűsítése többet érne, gazdaságilag.

Egyébként lebuktattál vazze, Kósa 310 feletti árfolyam felett minden forintért extra jutalékot adott volna :)

Rwindx 2010.06.06. 21:19:22

@navera: No látod, ebben pl egyetértünk. Az érveléstechnikában nem.

Kicsit Karcos 2010.06.06. 21:21:06

@navera: a minimálbérrel nekem nincs bajom, de az elvárt adóval igen. Remélem azt is, hogy egyszerűsítik a munkaerő-felvétel és -elbocsátás adminisztrációját olyan 1 perc körülire. Meg igen, a munkáltatói terheket is csökkentik, és az ÁFA is 16 százalékos egykulcsos lesz. Aki pedig így nem tud megélni, annak 1 db. jogcímen, önkormányzati ellenőrzéssel adnak segélyt, persze csak ha nem harapdálja az etető kezet. Meg még lenne pár fontos dolog, de mindenféle adócsökkentést és -egyszerűsítést csak üdvözölni tudok. Jöjjenek csak ide a szlovák cégek is, ne fordítva legyen, mint eddig volt. Legyen érdemes vállalkozni.

navera 2010.06.06. 21:22:03

@Rwindx:
"vele és mit bukhatok" semmit nem bukhat.... nézd már meg a független ügyészséget.....
A polémiánk elején még csak hiteltelennek tűntél, már bizonyosság, hogy merre húzol. Amivel nem is lenne baj, de kilóg a lóláb avagy a pata....
Élj boldogul, látogass minél több blogot, oszd (oszlasd) az igét, ez nem a te fórumod.
Kiváló tisztelettel: egy nem OV hívő

Kicsit Karcos 2010.06.06. 21:24:53

@Rwindx: de itt egykulcsos SZJA-ról van szó, ami egyszerűsítés is, pl. EVA, EHO ilyenek repülhetnek, ha megvalósul. Persze az sem mindegy, minek a 16%-a, és hogy mi lesz a családi adózással, a különféle jóváírásokkal, stb.

A lebuktatásért meg bocs, de navera elől már nem sokáig tudtuk volna titkolni:)

navera 2010.06.06. 21:30:00

@Kicsit Karcos:
"A lebuktatásért meg bocs, de navera elől már nem sokáig tudtuk volna titkolni:) "
Hűha, egy ember, aki érti az iróniát!!!! Nekem és RWINDX-nek is lenne mit tanulni Tőled, főleg Nekem :D

Rwindx 2010.06.06. 21:35:56

@navera:
Csak szólok hogy a PSZAF nyomoz, nem az Ügyészség.
És mivel veled ellentétben én még még mindig nem állítottam semmit, biztos kilóg valami...
Mit értesz azon hogy ez nem az én fórumom (blog)? :D Tényleg nem az enyém hanem Zéróéké, de hogy jön ez ide? Hogy itt fidesz szavazók nem kommentelhetnek, csak lmp szavazók? :) Ezt ezért te sem gondolod komolyan szerintem.

Szimpla hülye vagy, te jöttél ide igét osztani, hogy Kósa és tsai shortolnak. A kérdésre hogy hogy ezt most akkor hogy, meg nem válaszolsz, csak vetítesz jobbra balra. Szép dolog a kritika, egész addig amíg fanatizmussal nem társul.

regression 2010.06.06. 21:37:02

Basszus, ha valaki tényleg azt állítja hogy shortolás volt, akkor mutasson már számokat. Mondjuk a szokásostól eltérően nagy shortolási kedv, még Kósa bejelentése ELŐTT. Utána nem számít, akkor már bárki shortolhatott. Egyelőre ez nem történt meg.

regression 2010.06.06. 21:40:58

@navera: A WIkipédiára hivatkozol és nem vagy tiszában a vita legalapvetőbb szabályaival.

lmgtfy.com/?q=burden+of+proof

navera 2010.06.06. 21:42:58

@regression: milliárdos piac mellet 10-20 millió forintos short néhány ezred százalék, mit mutassak ?
Tudod mit? Mutass vmit, hogy nem így történt...... az unokatestvéremnek adtam le a drótot.... aki odaadja KP-ben a 80%-át...... ne légy már Te is bártolnok, ha meg az vagy, ignore

navera 2010.06.06. 21:45:06

bártolnok=bértolnok (nem kellett volna teliöntenem sörrel a billentyűzetem)

Rwindx 2010.06.06. 21:45:54

@Kicsit Karcos:
Én nem hiszem hogy az EVA emiatt repülne, volt Orbánnak valami kijelentése erről hogy az EVA marad. ÁFA csökkentés sem valószínű hogy a közeljövőben lesz, pedig az tényleg sokat dobna, a fogyasztás élénkülésével. Egyelőre ott tartok hogy várom a keddet, mit adnak elő.

Na megyek GDP-t termelni, elpofáztam az időt, épp egy bérkommentelői hálózatot építünk ki itt a fidesz székházban. Most hogy lett pénz hétvégére, Kósa behívott vasárnapra is melózni.
;)

regression 2010.06.06. 21:46:33

@navera: Te meg gyerekekkel fajtalankodsz. Tudod mit? Mutass vmit, hogy nem így történt......

navera 2010.06.06. 21:48:00

baszki, most végig olvastam, amiket eddig írtam: bértolnokozom, miközben én is bértolnoknak tűnök csak a másik oldalról.....
shoot me!!!!

navera 2010.06.06. 21:49:27

@Rwindx:
"Na megyek GDP-t termelni, elpofáztam az időt, épp egy bérkommentelői hálózatot építünk ki itt a fidesz székházban. Most hogy lett pénz hétvégére, Kósa behívott vasárnapra is melózni.
;) "
Hova küldjem a CV-m ? ;)

szabogyula 2010.06.06. 22:05:09

@navera: Te abból , hogy egy ember kiáll a nyilvánosság elé , és elkezd beszélni arról , amit mindannyian tudunk , hogy az MSZP kormány költségvetése közel sem fedi a valóságot ,

abból

te arra következtetsz , hogy Kósa shortol .....

Szerintem meg te vagy a bérkommentelő , és Rwindx-nek teljesen igaza van ...

szabogyula 2010.06.06. 22:07:54

@laspalmas:
Egy helyen kommenteltem , hogy Kósát és Szijjártot a börtönbe , közvetlenül azután egy nappal , amint szabadulnak a 2008 októberi 315 forintos euró felelősei .

szabogyula 2010.06.06. 22:12:21

Akkor nézzük csak azt a 2009 februárt ....

finance.yahoo.com/q/bc?s=EURHUF=X&t=5y&l=on&z=m&q=l&c=

Kik a felelősök ????

eml 2010.06.06. 22:35:51

Nem kell ide semmi, 30 markos legény rendberakja egy hét alatt a gazdaságot.

eszkep 2010.06.07. 07:34:31

Megjegyzendő, már említette az akkor ellenzék (az operettellenzéket leszámítva, tehát csak FIDESZ...) ezeket a pontokat ősszel, a költségvetés hibájában: hol manipulálja az adatokat Bajnai.
Megállapítható tehát, hogy a Bajnai-féle válságkezelés (hasonlóan a Gyurcsány-féléhez) csak az adatok kozmetikázásában merült ki (az "utánunk a vízözön" el alapján). Újabb bizonyíték, hogy jobb lett volna az előre hozott választás.

eszkep 2010.06.07. 07:39:04

Úgy látom az Index visszasüllyed régi nívótlanságára...
Nagy utat (kb 3 hetet) tettek mg a

"A költségvetésben nincsenek bombák" (Bajnai Gordon)
kommunikációtól a

"A bizottság olyan tételeket sorolt a csontvázak közé, amelyekről az előző kormány mondta, hogy azok kockázatok" (Oszkó Péter)
Kommunikációig. Csak elfelejtették a kettőt szembesíteni.

eszkep 2010.06.07. 07:41:15

@szabogyula: "Érdekesebb" lenne a történet 2006 őszétől, nemde? (lásd mnb.hu)

Pista bá' 2010.06.07. 10:35:08

@laspalmas: Azt hiszem, eljött az idő, hogy jelentkezzek a beígért bögrémért...:)))

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/07/a_nyugdijra_es_a_bankok_penzere_faj_a_fidesz_foga/

Hol jelentkezhetek?

guma 2010.06.07. 10:43:45

Kérlek benneteket:

Segítsetek megérteni!

Ugye most készül a rendkívüli kormányülésről és majd többiről jkv? Szó szerinti hangfelvétel is,hogy a döntések számon kérhetőek legyenek.
Különben meghal a "VASTAGBŐR" ha nincsenek most dokumentumok (úgy mint a négy évükről). Akkor mindenki azt magyaráz bele mindenbe amit akar...

Miért nem vette át (vagy legalább nem nézték át) már előre amikor hívták az iratok miatt a fideszt. Ez nem szolgálta hazánk érdekét (pl világ válság, Görögország). Nem lenne ez a magyar lejáratás.

Miért csak most kezd el dolgozni a csapat? Eddig mit csinált? Hogy szerzik vissza hitelességüket?

Évek óta (csontvázak, 7% emlegetés, stb) fújják és az előzőek felelősségét, magukat erős mindent tudó és megoldás kulcsát hordozó váltásra, biztató építkezésre,nem kell megszorítás - hirdető csapból is folyó szöveg csalás, hazugság volt?

Ez most beismerés(?): minden rágalom volt?

Hiszen : Tartható a Hiánycél! Mi ez? Orbán csomag jön?
Talán még Bajnainak is meg kell köszönni, hogy nem a drasztikus intézkedésekkel (nyugdíj, közszolgák, stb fizetés vissza nyírásával) kell kezdeni az új kormánynak.

Hitelből én is tudok nagyot alkotni, főleg ha más fizeti vissza. Ezt akarta a 7%-ra emeléssel?
És miért bujkálnak? Nincs miniszter elnökünk, aki megszólalna? Rágalommal, hazugsággal nyertek? Köztársasági elnökünk szerint ez az új fajta "vakondozás", ország lejáratás - rendben van?

És nem az ország háza a munkahelyük? Ki tudja miért Sukoróhoz (talán érdekeltség miatt volt akkor nagy csend ezen az oldalon) közel gyűltek össze? (Árvíz alatti külön költségeit ennek, miből fedezik?)

Segítsetek megérteni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.07. 11:19:51

@Pista bá':

Nevet, címet a szerkesztőségbe kérünk :))
vastagbor@vipmail.hu

Pista bá' 2010.06.07. 12:29:35

Levél névvel, címmel ment...:)

2010.06.07. 14:03:56

A tömegsír elnevezés helyett helyénvalóbbnak tartanám a "dögkút" formulát....
amúgy ezen a blogon...
velemenyvezer.blog.hu/2010/06/07/forint_ma_este_eldol
van egy érdekes szavazás

picur3ka 2010.06.07. 23:29:41

@gtigram:

Szerintem, teged mindenki kiszurt, valamely modon..

süti beállítások módosítása