Skip to content


       Szűrés lista

Az első figyelmeztetés

2010. július 1.
Jegyezzük meg ezt a napot.
Ugyanis a mai napon, látszólag egymástól függetlenül szólt be a Fidesznek a Magyar Nemzet és a Heti Válasz.

Ilyen még nem nagyon történt, így nyugodtan tekinthetjük ezt az első, "baráti" figyelmeztetésnek.

Persze, igazából az az érdekes, hogy a Fidesz ezt minek tekinti, elgondolkodnak a kritikán, vagy "finoman" jelzik, hogy hol van a határ ...

Egy-egy részlet a két vezércikkből:

Csermely Péter, Magyar Nemzet Online:


Pár nappal ezelőtt Hende Csaba honvédelmi miniszter a tárcájához tartozó HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatójának nevezte ki Gubcsi Lajost. Gubcsi Lajos a KISZ KB tagja, az MSZMP KB osztályvezető-helyettese és a Magyar Ifjúságnak, a KISZ központi lapjának a főszerkesztője is volt. Most egy állami tulajdonú cég ügyvezető igazgatója. Hetekkel a „szavazófülkékben lezajlott forradalom” után. Időközben esetleg kitört az ellenforradalom?

Nehéz ugyanis elképzelni, hogy a változást, vagy ha úgy jobban tetszik, forradalmat óhajtó emberek tömegei azért rohamozták meg élesre fent szavazócédulákkal az urnákat, hogy egyes prominens KISZ KB-tagok élete annyi hányattatás után végre egyenesbe forduljon. Talán nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy a szavazók ezt a kérdést éppen ellenkező eredménnyel kívánták elrendezni.

(...)

Nem vagyok Árgus, nem figyelem száz szemmel a magyar közéletet, tehát tévedhetek, de nem emlékszem arra, hogy Gubcsi Lajos nevével találkoztam volna az elmúlt évek politikai hánytorgásai során. Csak úgy jött, és kineveződött. Ha csak azt nem vesszük ide, hogy évekig meglehetős gyakorisággal írt leveleket Orbán Viktornak, majd ezek egy részét kiadta könyv formájában is. Ez utóbbi momentum, mármint a levelek közzététele, egyébként jelzi, hogy Gubcsi Lajos nyilvánvalóan nem normális, legalábbis a szó közhasználatú értelmében biztosan nem.

Húsz éve divat volt az MSZMP egészét és kapcsolt hálózatát vörös polipnak nevezni. Találó kifejezés volt, csakugyan. Most a polipot nagyon odavagdosta a parti kövekhez a történelem hullámverése, nem is maradt belőle sok, csak némi vörös nyálka. Ezt pedig le kellene lötykölni a kezünkről, nem kinevezni fontos állásokba.

Persze csak akkor, ha tényleg forradalmat csináltunk. Egyéb esetben megfontolásra ajánlom, hogy volt a KISZ KB-nak egy tehetségesnek mondott, hadari beszédű, táncos léptű, izgága tagja is. Talán neki is jut még egy állami cég.


 

Heti Válasz szerkesztősége:
 


"Amit mégis érdemes szóvá tenni, az a jelölési procedúra. A kommunikációs játék, amely valamennyi szereplőt leértékelte, ráadásul megkérdőjelezte a Fidesz új kormányzási módszertanának, a nemzeti együttműködésnek az őszinteségét. Mert ha eldöntött tény volt, hogy Schmittet államfőnek hívják haza, miért kellett előtte országgyűlési elnökké emelni, úgy tenni, mintha Sólyomnak is lehetne esélye a folytatásra, és azt üzenni a külvilágnak, hogy nyílt verseny következik, egyenlő pályákkal?

A kamarillapolitikára épülő oligarchikus kormányzás után Magyarországnak szüksége van a Fidesz fő üzenetére, a nemzeti együttműködésre, hogy a politikai elit és a választók ismét egymásra találjanak. Épp ezért kellene tartózkodni a teatralitástól, a darabok túljátszásától. Mert a hitelesség könnyen kopik. Azt pedig bizonyosan tudjuk, hogy nélküle a kormány alkalmatlanná válik feladatára."
 


Véleményem szerint mind két a újságnak igaza van, korrekt hangon, normálisan leírták az álláspontjukat. Sajnálatos, hogy ez a kritikus hangvétel idáig hiányzott. Vajon új szelek fújnak a jobboldali médiában? 

Címkék: média fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr152123077

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT PARA-KOVÁCS IMRE 2010.07.02. 10:10:54

 Éhenhalt Para-Kovács Imre (45†) újságíró, publicista. Olvasói, egykori pályatársai és barátai körében mély megdöbbenést váltott ki a tragikus hír. - Még szegény Superman mesélte pár hónapja, hogy: „Te, ez a Para elment valami u...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.m.j. 2010.07.01. 16:29:10

@hát én lassan csomagolok:

szerintem ez nem az a Csermely Péter, névrokon lehet csak :)

greybull 2010.07.01. 16:56:07

Lőwy Árpádot idézném:
"Meg vagyunk már mi baszva mindörökre!"
Ennyit Gubcsi, Nagy Róza, Pintér, Martonyi, Vida, meg tudom is én még kinek a kinevezéséről, meg ennyit a "forradalom"-ról 2010 ápr.-ban. Én elmegyek a picsába.

Mourinho már nem a király 2010.07.01. 17:07:24

igazuk van. bár mondjuk a Heti Válasz-nak nem tudom miért nem volt egyértelmű, hogy Sólyom menni fog, mert ezt szerintem 101%-ban lehetett tudni.

jágör68 2010.07.01. 17:12:19

Nincs min csodálkozni. Attól félej olyan ez, mint Obama: szép szavakkal beetették a jónépet, aztán ugyanazt csinálják mint az elődök, vagy még úgyabbul.
Ezért kár volt a ballibsiknek világvégét vizionálniuk.
Ugyanaz megy tovább, csak nem a Judea Népe Front hanem a Judeai Nemzeti Front felállásban.

derelyegrádi szellem 2010.07.01. 17:26:37

@Seduxen:

Tényleg! Ruhában nem volt ismerős, és annak idején a nevét sem kérdeztem meg, de így már felismerem. :-)

derelyegrádi szellem 2010.07.01. 17:34:34

@Noname Cowboy:

nem ez lényeg, hanem az, hogy előadhatta mit elő akart. Hogy már alaptézis is egy tévedésen alapul, az nem számít.

Az azonban igaz, hogy Schmitt úr KE-ségén én is összeráncoltam a homlokomat. Nekem arról az emberről az a benyomásom, mintha mindig lábujjhegyen állna, hogy mindig mindenhol látszon, észrevegyék. Én nem szeretem ezt az embertípust. Bár a Vonának szimpi, azt mondta egy nagyon becsületes, derék, tisztességes ember. Úgyhogy "jobbról előzőket" nem értem e kérdésben, de ettől függetlenül nekem kicsit furcsa, és csalódásszerű ez. De midnegy, nem ezen múlik.

eszkep 2010.07.01. 17:54:11

@zero: Én így látom a képletet:
- Jobboldali média: egyes hírek elhallgatása + ritkábban félinformációk. Nem számítva a Magyar Hírlapot, ami a választási kampányban a Népszabi színvonalára ereszkedett le.
- Baloldali média: egyes hírek elhallgatása + félinformációk (manipuláció) + szándékos hazugság.

Ez utóbbiban egyébként az Index a "legprofibb" (ezért javasoltam Indexfigyelőt), ami az internet szabályozatlanságát kihasználva. Az Index a primitívebbeknek szánt nyilvánvaló hazugságot a főlapon a blogajánlóba rakta, így elkerülhetik még a sajtópert is. Elég megnézni a legtöbb itt állandó szereplő blogot... (Érdemes megfigyelni, hogy kormányváltás óta hány "új" blog alakult...) A régebbiek egyébként konzekvensek: régen az ellenzéki FIDESZT kritizálták, most a kormányon lévő FIDESZ-t. Ez önmagában még nem lenne baj, de az már igen, hogy nyilvánvaló hazugságra alapozzák ezt többnyire, kihasználva, hogy az emberek jórésze nincs birtokában az általános alapismereteknek.
(Zero neked is illett volna egy két poszt után hibaigazítás, ami elmaradt! Gondolom tudod, melyekről van szó, nem egyszer felhoztam)

eszkep 2010.07.01. 17:55:20

@El Topo (Sgt. Elias): Tudom, szar dolog, ha szembesítelek a hazugságaiddal, de hát "sajnos" az interneten könnyen ellenőrizhető bármi...

eszkep 2010.07.01. 17:58:16

@Seduxen: "A MagyarNemzet pedig nem bánt kesztyűs kézzel az elmúlt 2 ciklusban a szoclibekkel."

No igen, de valljuk be: volt "alapanyag"...
Ami érdekes felmérés lenne: ki veszített el több sajtópert? (Csak Orbán jó sokat megnyert a ballib médiával szemben, Gyurcsány, hányat az mno-val szemben? én nem tudok ilyen esetről...)
Az Index is rendszeresen közöl helyreigazítást, de "valahogy" mindig hétvégén kerül ki a főlapra, és nem marad ott sokáig.

eszkep 2010.07.01. 17:59:16

@Gunther: No igen, az elszámoltatást én is érdeklődve várom!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.01. 18:00:34

@eszkep:

Persze, kellett volna, ha jön, akkor természetes kiteszem a helyreigazítást.
Sajnos néha-néha becsúszik valami benézés, hiába igyekszik az ember :-(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.01. 20:22:32

"Sajnálatos, hogy ez a kritikus hangvétel idáig hiányzott. Vajon új szelek fújnak a jobboldali médiában? "
Hát, eddig nem sok beleszólása volt a jobboldalnak a dolgokba, most van mit kritizálni. Viszont most kell is! Meg sajnos van is mit, én is sokkal normálisabb dolgokat vártam.

C4rt3r 2010.07.01. 22:06:35

kéménybe korommal írunk, nem krétával.

jozicsenko 2010.07.01. 22:21:32

@SzaboG: tökmindegy, a füst elfedi mindet :-)))

index főlap, lesz mozgás :-))

Tita nick 2010.07.01. 22:22:19

Csermely cikkét speciel olvastam és teljesen egyetértek vele, még úgy is, hogy fideszes vagyok.

Tita nick 2010.07.01. 22:24:51

Bár a Csermely cikk idézése hiányos, hiszen Gubcsi Lajos szavait magáról, ami a cikket felvezeti, nem idézted. Az igazi poén abban van.

csi szi 2010.07.01. 22:54:59

Csermely nem érti. Át kell venni a kommer hálózatot, így nem az ellenzéket erősítik. Meg úgyis kevés a káder (lásd a duplaigazgató Kalmár urat). Schmitt meg megtestesíti a nemzet egységét.

Közöd??? 2010.07.01. 22:56:12

teljesen természetes, hogy orbán és sleppjének ámokfutását nehezen viselik és idővel az eredmények elmaradása után kifejezetten szembenállónak fognak mutatkozni bizonyos elemek akikben még maradt a normalitás kicsiny szikrája. valszeg a fidesz egyszerűen felrobbantja önmagát mint az szdsz, lévén mindkettő liberális párt. de nem baj mert ez a fajta magyarságra kártékony és önveszélyes jobboldal velük együtt remélhetőleg örökre megszűnik.

Gábor mester 2010.07.01. 22:59:42

Gyerekek, de feledékenyek vagytok! Az egész politikai elit ugyanabból a s-ből bújt elő, többes sziámi ikerként, mikor melyik nyomakszik az előtérbe. V. azért beszél forradalomról, mert TÉNYLEG csak azzal lehetne eltakarítani az utóbbi 50-100 év mocskát. A valódi újságíró nem lehet se párt-, se média-katona - mert arra sztem lassan senki nem kíváncsi.

fővöcsök 2010.07.01. 23:01:10

A kritikán aluli személyzeti politika miatt nagyon sok a sértett és megsértett ember a fidesz körül.....Most megszólaltak a képviselőik.

AutosVilli 2010.07.01. 23:01:35

A dilettancia elkezdte müködését, ti szavaztátok oda , mi is isszuk a levét.

Közöd??? 2010.07.01. 23:02:37

@Gábor mester: itt az egyetlen mocsok amit el kell takarítani az a viktor

flippant 2010.07.01. 23:08:23

@AutosVilli: Pedig a sok narancsos majom pár hete még lincselni akart, hogy én miért bántom a felcsúti kékszájút? Azért, mert ez sokkal veszélyesebb mint a ripacs. A ripacs legalább a pofádba röhögve mondta, hogy meg fogsz dögleni és hazudok, de Vitya sunyi módon hazudik és ígérget és a népnemzeti populizmus mögé bújva szúrja hátadba a kést.
Mindezt amiatt mert az ájemef utasítja és ő becsicskul nekik ezerrel és azt hazudja, hogy neki az ájemef nem a főnöke.

gramercy 2010.07.01. 23:12:28

@jágör68: "Ugyanaz megy tovább, csak nem a Judea Népe Front hanem a Judeai Nemzeti Front felállásban."

YUP

gramercy 2010.07.01. 23:16:05

@eszkep: o, csunya randa index...hazudnak de elrejtik a blogokban...es meg meg is tiltjak hogy kommen......

NEVER MIND

gyilkos fűegér 2010.07.01. 23:54:06

Valszeg megint le leszek ugatva, de újra meg újra elcsodálkozom azon, ahogy a véleményformálók, politikai újságírók, a bloggerek, meg a közvélemény tátott szájjal figyeli a fidesz huligántempóját... Orbán egész pályafutása itt zajlott le az orrunk előtt, el nem tudom képzelni, hogy mi egyébre számítottak / számítottatok...

szcsongor 2010.07.02. 00:19:30

@Jason Bourne:

egyes szám: médium
többes szám: média
(olyan nincs, hogy médiák)

Bütyök 2010.07.02. 00:36:11

@gyilkos fűegér: azért hitték el ov minden szavát, mert hinni AKARTAK benne

egyébként meg szokjatok hozzá a kihalásos rendszerváltás fogalmához

szerella 2010.07.02. 00:41:24

Egy közeli, erösen Fidesz párti ismerösünk mikor megtudta hogy a Pintérnek mekkora vagyona van, azt mondta nagyot csalódott és hogy ezek se különbek mint az elözöek voltak.

Eggyel máris kevesebb szimpatizáns....

elfelejtette 2010.07.02. 01:06:28

"Az első figyelmeztetés"

Szerintem pont azt csinaljak, amit a Nepszabi meg a tobbi fuggetlen/mertekeado/szakerto anyamkinja/valojaban ballib media is. Menet kozben, amikor igazi tetje nincs, eljatsza a fuggetlent, nem tul kemenyen a sajat oldalat is kritizalva. A fontos pillanatokban, mint pl. a valasztasok, nem lesznek ilyen figyelmeztetesek, mint ahogy a NOL is egy nagy rettegdeve valtozott at az ev elejen a valasztasok elott. A jobboldali media tanult az elso ciklusbol, es az azt koveto veresegbol.

AutosVilli 2010.07.02. 01:45:01

Eljön még az ideje,amikor majd a többség azt mondja "ÉN nem szavaztam rájuk". Képmutató majmok.

Öreg Sam 2010.07.02. 02:03:53

@szcsongor:
Rosszul tudod,olyan is van,hogy "médiákok" )

Huba szaki (törölt) 2010.07.02. 02:51:09

A ballibbant kommentelők azt szokták meg, hogy a saját oldali sajtótermékeik kritika nélkül nyalják fényesre a gyurcsány ülepét.

Mike36 2010.07.02. 03:23:25

nem hiszem
egyszerüen mást vártak
nem ezt a maffiamódszereket, Don Viktorral az élen
meg nem annak a mutyinak a folytatását, amit maszop-szadesz csinált

na__most__akkor 2010.07.02. 06:35:10

szcsongor 2010.07.02. 00:19:30 :
egyes szám: médium
többes szám: média
(olyan nincs, hogy médiák)

Akkor legyen médiumok. Magyar ember magyar többesszámot használ.
Annak idején mondtuk azt is, hogy "a tovarisok". Jó, volt aki nem szerette, de nem nyelvtanilag.

Pedig oroszul aztán tudtunk, nem hiába volt kötelező 4+4 évig az iskolában. Istenem, milyen nagyon szerettük...

belekotty 2010.07.02. 06:47:57

@hát én lassan csomagolok: Van egy világhírű biokémikus, születési év 1958, meg egy újságíró (1967)

belekotty 2010.07.02. 06:50:51

@SzaboG: A kéményre írunk... belülre minek? Ha csak nem egyik kéményseprő a másiknak, hogy "Itt voltam"

belekotty 2010.07.02. 06:54:33

Ezt a Csermelyt mindig utáltam, mert ballib szavazó vagyok. Aztán kiderült hogy amikor rugdosta a szoci/szdsz gazember bandát igaza volt. De most nagyot nőtt a szememben a manus.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.07.02. 07:17:29

Csak egyet mondjatok meg!! Az előző kormány, korrupt, csaló gazemberekből állt, a mostani dettó, ha új szavazás lenne, akkor kire tudnánk szavazni?????????????És ezt teljesen komolyan kérdem.

öregpóni 2010.07.02. 07:17:43

@AutosVilli: 100% igazad van.! Lehet,hogy "Bukfenc mindent tud", de az az épület a ligetbe van!

Roy 2010.07.02. 07:19:52

Nem árult el nagy titkok egyik lap sem. Minden Fdeszes, KDMP-s tag a kádári rendszerben Kisz, vagy Mszmp funkcionárius volt.

öregpóni 2010.07.02. 07:21:15

@Bütyök: De mikor????-nem lehetne előrehozni.............)).

Sherpa_1 2010.07.02. 07:41:18

Ha kicsit megkapirgálnák Halász Zsuzsa múltját, rögtön kiderülne, hogy a mélyen vallásos kdnp szóvivő a csepeli papírgyár KISZ szervezete prominens tagja volt

eszkep 2010.07.02. 07:43:05

@gramercy: Valóban, ezt még el is felejtettem megemlíteni. Nem lehet minden kommenten "csak úgy, szabadon" kommentelni!
Liberális "szólásszabaság", nevetséges... Egyébként Zero által is említett méidiatörvényben vitát kiváltott pontok eddig minden EU-s országban nagy felhördülést váltottak ki, jellemzően a ballib média részéről. Nevezetesen, hogy nyomtatott sajtóban megjelent cikkben megnevezett közszereplőnek válaszadási lehetőséget KELL biztosítani (ha nem él vele, az egy dolog). Magyarán a ballib média kifogása, hogy nem lehet zavartalanul hazudni...

eszkep 2010.07.02. 07:47:10

@Roy: Ez egyébként nyilvánvalóan nem igaz, már csak az átlagéletkoruk alapján sem. Többször több helyen volt már felsorolás a hajdani MSZMP tag, jelenlegi FIDESZ politikusokról, de konkrétan volt FUNKCIONÁRIUS nagyon kevés volt (talán csak Martonyi? ennek utána kellene nézni)

Gest anyó férje 2010.07.02. 08:13:53

Minden hatalomra jutott politikai erőre ugyanaz a sors vár: talpnyalók és karrieristák töltik fel a soraikat akik felveszik a hivatalos arculatot, a háttérben meg a saját üzletüket csinálják tovább. Át kéne látni a szitán de ez nem fog menni mert a Fidesz is a látszatok világából nőtt ki és máig nem volt képes kinőni a kirakatpárt státuszból

Roy 2010.07.02. 08:18:59

@eszkep: Nos akkor kezdjük. A fiatalabb korosztály (Fidesz).
Orbán, és társai Középiskolai, és egyetemi Kisz titkár. Őket abban az időkben Aczél elvtárs javaslatára ösztöndíjal nyugati egyetemekre küldták tanulni, mer t arra gondoltak ők lesznek majd az Mszmp jővő nemzedéke. A KNDP-sek meg igen csak benne vannak abba korban amikor már Mszmp-s tagok lehettek. Nem azt állítom, hogy mind, de a 60-70%-uk az volt, élen Schmitt pállal.
Nézz egy kicsit utánna, mielőtt otobaságokat írsz.

ninimimi 2010.07.02. 08:38:42

Sejteni lehetett előre, hogy egy 2/3-os többség a FIDESZ-ben és szimpatizánsi körében is új helyzetet teremt. A külső ellenség gyakorlati megszűntével a belülről jövő józan hangok elfojtásának hivatkozási alapja is megszűnt.
Nem lesz már olyan egyszerű, sőt bizonyos esetekben lehetetlen lesz "megideologizálni" a pártállami múlt felszámolásának elodázását. Lehetetlen lesz "megmagyarázni" a híveknek sok, az "ellenség megtévesztésével" eddig egyszerűen "megmagyarázható" lépést, mulasztást. A titkos pártállami iratok további takargatásától, a belügyminiszter Gergényi iránti vonzalmán keresztül, Gubcsi megdicsőülésén át Biszku rózsadombi lubickolásáig sok mást is. Ha már forradalom volt, ugyebár.

Ha a FIDESZT ez meglepi, akkor a tennivalókat illető legnyilvánvalóbb következményekre sem számítottak.

EMU 2010.07.02. 08:57:57

Ez komcsi idegenszívű demagógia, ezek a lapok elfedik a valóságot. De nem kell aggódni, addig pattoghatnak csak, amíg nem jön az új médiatörvény, aztán bekussolnak és kiteljesedhet a nemzeti ügyek kormánya csakis a zemberekért.

TemplarOmega (törölt) 2010.07.02. 09:25:56

Ha forradalmat akartak, tetszetek volna a Jobbikra szavazni.
Először az alkotmáyozáshoz hívnak kommert, aztán jólnyalok OkéPali, Gubcsi elvtárs...
Jajmilesz biszkuelvtárssal törvény.

Úgyanaz a film lesz befűzve mindig? Kérem állítsák le a vetítést.
Legalább popcorn lenne elég.

öcsi55 2010.07.02. 09:32:01

Nagy melegben Fidesz fóbiát kaptatok?Amit írtok nevetséges,hideg sör mellett olvasni szórakosztató.Kérlek benneteket irjatok még pár badarságot.
Legyen mindenkinek egy jó napja!

Bundili 2010.07.02. 09:34:17

A blog azt mutatja, hogy igenis szabadon lehet kritizálni a jobboldali sajtónak is. Attól azonban, hogy két nem tetsző embert neveztek ki, még nem jelenti azt, hogy az emberek elfordultak volna a Fidesztől. Ez nem olyan egyszerű. Elfordulnak majd akkor, ha 4 év múlva nem teljesítik azt, amit megigértek. Az igéreteket, a gazdaság rendbetételét, közbiztonságot, korrupció felszámolását pedig nem lehet 1 hónap alatt teljesíteni, hanem időt kell hagyni nekik. Bizonyára a kormánynak kemény intézkedésekre van szüksége, hogy a végén minden rendben legyen, ez pedig nem megy anélkül, hogy ne tennének néhány nem tetsző dolgot.

ekeferko 2010.07.02. 09:47:07

Hülye vagy, Roy, leülhetsz. Pont Schmitt soha nem volt MSZMP-tag; arról meg láthatóan fogalmad nincs, mennyire nem jelentett semmit 16 évesen KISZ-titkárnak lenni egy gimnáziumi osztályalapszervezetben.

II.Briandrew 2010.07.02. 10:00:37

Durvább beszólásokat is eltudnék kézpelni! Egyre inkább érzem úgy, hogy megbántam, hogy rájuk szavaztam, persze még van idejük helyrehozni a hibákat, de tartok tőle, hogy amíg Orbán minden ura a Fideszben, addig ez nem lehetséges...

egerészölyv 2010.07.02. 10:06:17

"Arbitrárius" blogolás: ha a jobbos média "nem szól be" a Fidesznek, akkor s*gget nyal, ha "beszól", akkor "nagy a baj". Kisdedóvó, komolyan... Ezért tart 6%-on az egyesült baloldal?

Hírbuzi 2010.07.02. 10:08:44

Egy Fideszes államtitkár meg a Hírcsárdának, mert az valótlanságokat közölt, höhö

hircsarda.hu/7-elet/9143-helyreigazitas-3

picur3ka 2010.07.02. 10:11:26

Hat vegul is a cikkek, meg a poszt is jol illenek a jelenlegi media nyomulasba:

- ha valakit barmifele kommunista multtal kineveznek, akkor ugye mocskos kommunistak

- ha nem, akkor partkatonakkal toltenek fel mindent, a szemetek, diktatura

Van valami hir is?

Melchi Zadok 2010.07.02. 10:22:22

megint csak karcolgatjuk a felszínt. ugyanis nem az a gond, hogy ez a meztelencsiga anno komcsik seggnyalója volt. nem ezért teszik őt oda, ahova. a baj az, hogy ez is csak egy orbán seggnyaló. tök mindegy, hogy milyen segget nyalt előtte.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.07.02. 10:26:07

@szcsongor: Mindig van egy ilyen agyas ilyenkor, aki beírja, hogy a "média" az többes szám. Persze, a "banda" is többes szám, mi, meg a "harmónia"... olvass inkább.

seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/54.html

Melchi Zadok 2010.07.02. 10:27:00

@Bundili: a korrupció felszámolása? szerinted az összes létező kormányzati kontrol felszámolása abba az irányba mutat, hogy ezek felszámolnák a korrupciót? :))
uhhh :)
már csak az ügyészség élére kell tenni egy hivatásos felszopót (mint anno polt pétert) és még ügyek se lesznek.

naív barmok vagytok mind.

funfun 2010.07.02. 10:31:36

@Sherpa_1: én csak ennyit találtam most hirtelen:
"Halász Zsuzsa újságíró

Ének-zene szakon végzett az egri Tanárképző Főiskolán. Újságírói pályáját az Új Magyarországnál kezdte, majd a Magyar Rádió munkatársa lett. 2000-től a Magyar Televízió A HÉT című politikai-közéleti magazinjának műsorvezetője, a műsor megszüntetése után a Heti Mozaik szerkesztő-műsorvezetője. Jelenleg a KDNP szóvivője. "
www.ertunk.hu/nyilvanossag/?p=6

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.07.02. 10:33:37

"a politikai elit és a választók ismét egymásra találjanak" na ez az, amire egyik mai pártnak sincs esély, a fiataldemokratáknak sem

belekotty 2010.07.02. 10:34:51

Kis hiszi el hogy Schmitt nem volt MSZMP tag?

Sportolói pályafutása mellett 1960-ban történt érettségije után felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelem szakára, ahol 1965-ben szerzett diplomát. 1992-ben a Testnevelési Egyetemen védte meg egyetemi doktori disszertációját, ugyanitt 1994-től címzetes egyetemi tanár.

Diplomájának megszerzése után a Hungarohotels Vállalatban kapott állást szállodai munkatársként. 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgatóhelyettesévé. A turisztikai szakmából 1981-ben került ki, amikor a Népstadion és Intézményei (NSI) főigazgatójává nevezték ki. Tisztségét 1983-ig töltötte be.

A Magyar Olimpiai Bizottságban első fontos tisztségét 1983-tól töltötte be. Ekkor választották a testület főtitkárává. 1989-ben a testület elnöke lett, amely tisztségét a mai napig betölti. 1985 és 1990 között a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának elnöke volt. 1983-ban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai sorába. 1991-ben a NOB végrehajtó bizottságának tagja lett, amely posztot 1995-ig, NOB-alelnökké történt megválasztásáig viselt. Erről a posztjáról 1999-ben távozott, amikor a NOB protokollfőnökévé választották. Emellett 1995-től a NOB Sport és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke is. 2001-ben indult a NOB elnöki posztjáért, a 4. helyen végzett. 2007 áprilisában Jacques Rogge elnök felkérésére átvette az ENSZ környezetvédelmi díját, „A Föld védelméért” díjat, amelyet a NOB-nak ítéltek. A World Olympians Association (Olimpikonok Világszövetsége) elnöke volt 1999 és 2007 között.
Közéleti pályafutása [szerkesztés]

1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban,[1][2] ebbe az időszakba esett a Magyarország által politikai okokból bojkottált 1984. évi nyári olimpiai játékok (Los Angeles) is. Az olimpiai részvételről szóló szavazáson azonban nem vett részt.[3]
Schmitt Pál leteszi hivatali esküjét a Magyar Köztársaság elnökeként. 2010. június 29.

Diplomáciai pályafutása 1993-ban kezdődött, amikor kinevezték madridi nagykövetnek, később 1995-ben akkreditálták Andorrába is. 1997-ben, négyéves megbízatásának lejártával hívták vissza mindkét helyről. 1998-ban megbeszélést kezdeményezett a Magyar Szocialista Párttal, felajánlva, hogy a párt képviseletében indul a budapesti főpolgármester-választáson.[4] Még ebben az évben kiküldték Bernbe, úgyszintén nagyköveti rangban (1999-ben akkreditálták Liechtensteinbe is). Kovács László akkori külügyminiszter 2002-ben hívta vissza, miután Schmitt bejelentette, hogy indul Budapest főpolgármesteri tisztségéért. Formálisan független jelöltként indult, de ténylegesen az akkori parlamenti ellenzék két pártja, a Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum támogatta. A második helyen végzett a Szabad Demokraták Szövetsége által indított Demszky Gábor mögött, a szavazatok 35,85%-ával.

2003-ban bejelentette, hogy belép a Fideszbe, majd ugyanebben az évben megválasztották a párt egyik alelnökévé. A 2004-es EP-választáson pártja listavezetője volt, az Európai Parlament tagjává választották és a Fidesz EP-delegációjának vezetője lett. Az EU-Horvátország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség elnöke és a kulturális és oktatási bizottság első alelnöke volt. A bizottság 2007. szeptember 10-én nagy többséggel fogadta el „A sport szerepe az oktatásban” című Schmitt-jelentést. 2007. május 19-én, miután megválasztották a 2009-es EP-választási kampány vezetőjének, bejelentette, hogy visszalép a pártalelnöki poszt iránti jelöltségtől. A 2009-es EP-választáson ismét mandátumot szerzett. Az Európai Néppárt képviselőcsoportja az Európai Parlament alelnöki tisztségére jelölte; megválasztása után, az EP eddigi legmagasabb rangú magyar tisztségviselője.[5] A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP pártszövetség országos listáján indult, onnan szerzett mandátumot. Megválasztása után lemondott EP-képviselői székéről. Ezt követően a Fidesz képviselőcsoportja a 2010-ben megalakuló Országgyűlés elnökének jelölték. 2010. május 14-én választották meg. Neve többször is felvetődött lehetséges köztársasági elnökként. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2010. június 23-án Schmittet javasolta köztársasági elnöknek a Fidesz és a KDNP frakcióinak.[6] Június 21-én hatvankét fideszes, illetve kereszténydemokrata képviselő jelölte. Nyolc nappal később az első fordulóban 263 szavazattal megválasztották köztársasági elnökké. Ellenfele, a Magyar Szocialista Párt által jelölt Balogh András, 59 szavazatot kapott. Hivatalát augusztus 5-én veszi át.[7]

Roy 2010.07.02. 10:38:50

@eszkep: Na mi van itt elakadt a szavad, vagy utánna néztél a dolgoknak?

Öreg Sam 2010.07.02. 10:51:01

Heheeee......)
Fülke (zseb) forradalmárok vagytok,ez naggyon piti dolog,de legalábbis nem elegáns )
Én igazi szenvedője voltam a kommunizmusnak,megengedhetem magamnak,hogy legyenek kétségeim.
Saját fiam (30-as) megmosolyog,mikor az akkori "élményeimet" mesélem.
Vártam valami jót,reménykedtem a rendszerváltásban,rajongtam OV oroszokat kizavaró beszéde után,DE: idesapám,én nem ezt a lovat akartam!!!

picur3ka 2010.07.02. 10:53:01

@belekotty:

Mit gondolsz, az, hogy disszidalni akart, mennyire kizaro ok a partagsagiban?

Öreg Sam 2010.07.02. 10:58:58

@Öreg Sam:
Jaaaa,és még valami furcsa dolog,amit ti mostaniak nem is tudtok ép ésszel felfogni:Demszki,meg akkori élettársa stencilezett röplapokat terjesztettek Pesten,a kommunizmus ellen!
Tartsa fel a kezét,aki tudja,mi a stencil!!!
Nem vitatom,lehet sok mindent elkúrt főpolgármesterént,de tisztességéhez nem fér kétség.

ekeferko 2010.07.02. 11:11:46

@Öreg Sam: Jelen.
A mondatot viszont át kellene fogalmaznod "egykori tisztesség"-re.

Öreg Sam 2010.07.02. 11:20:20

@ekeferko:
lehet igy érezni,nem tudom..
Akik abban az időkben harcoltunk (lehet röhögni),azt hiszem,kevés kivétellel tisztességesek maradtunk.
Biztosan nem értünk mindenhez (a nagyberuházásoktól a sétáló utcákig,meg a parkolási anomáliákig),de hiszem és vallom,hogy az akkori szándék,és a mostani akarat nem üti egymást.
Ez már történelem kategória,soha nem fogjuk megtudni,hogyanitélt az utókor...

belekotty 2010.07.02. 11:27:55

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Akkor hogy lehetett MOB tag és szálloda igazgató? Ne vakíts ilyen mendemondákkal! Ha tényleg disszidálni akart, simán leléphetett volna valamelyik versenyen!

belekotty 2010.07.02. 11:34:04

Index:

Farkas Flórián felügyeli a roma pénzeket

no comment

belekotty 2010.07.02. 11:35:52

@Öreg Sam: Ja és előtte néhány évvel fegyelmit kapott az egyetemen maoista tanok terjesztéséért. Az ügyvédem a fegyelmi bizottságban volt. Eléggé messziről indult, maoistából liberálisnak lenni.

picur3ka 2010.07.02. 11:45:22

@belekotty:

Volt vagy 800 000 parttag a fenykorban. Ahhoz igen megbizhatonak kellett lenni. 16 ev utan lett igazgato.

Na egy tipikus jo elvtars karrierje inkabb olyan, mint a Bartuse, hogy erettsegivel mindjart moziigazgato lesz.

Kulonben, ez teljesen lenyegtelen szarragas. A Fidesz nyilvan megbizhatonak tartja, jelentos diplomaciai tapasztalata van, beszel nyelveket, hasznos diplomaciai munkat vegzett az EP-ben, kulpolitikai szempontbol egy jo valasztas.

picur3ka 2010.07.02. 11:46:54

@belekotty:

Jartak igy masok is. Itt van peldaul Barrosso.

Káposztakukac 2010.07.02. 11:49:48

@ekeferko: jah, nem volt mszmp tag, csak miniszterhelyettes. és akkor nem 16 volt.

belekotty 2010.07.02. 11:51:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ha szépen kell kifelé kommunikálni - amit Sólyon nagyon elbaszott - akkor valóban jó választás. Hogy a hatalom koncentrációnak ne feküdjön keresztbe - tökéletes választás a Fidesznek - nagyon rossz a demokráciának.

belekotty 2010.07.02. 11:52:25

@Káposztakukac: ja, Medgyessi sokkal nagyobb kommunista volt, hiszen ő már akkor miniszter volt, nem holmi miniszter helyettes.

Öreg Sam 2010.07.02. 11:53:29

@belekotty:
Nem érted,de hogyan is érthetnéd,ha nem éltél akkor )
Akkoriban mindegy volt,csak legyen végre valami más!!
Amikor nem kell falhoz állnod,mert szakállas-farmeres vagy,vagy a kiskönyves személyidben nincs munkahely,esetleg valami kommer/náci házmester jóvoltából nincs bejelentett lakhelyed,stb...
Tudod,könnyű ma forradalmárnak lenni,akkoriban szaros cellákban ültünk végig fapriccseken 12 órákat,mig "független" biró elé kerültünk,aki éppen annyi büntit szabott ki a smmiért,ameddig a tüntetés volt a Márc.15 Téren )
Javaslat: ne fizess be valamilyen közig birságot,előbb-utóbb érted mennek,és ugyanazokkal a szarral összekent fapriccsekkel találkozhatsz ))

picur3ka 2010.07.02. 11:57:25

@belekotty:

Nem ertek egyet. Inkabb ezt a cikket ajanlanam, sajat szofosas helyett, szerintem jol latja a dolgot:

'Abban, hogy a rendszerváltás hajnalán nem történt meg a történelmi igazságtétel, a megtisztulás, elsődleges felelőssége van Antall Józsefnek és Sólyom Lászlónak. Antall, minden történelmi érdeme ellenére, túlságosan is foglya volt a szocialistákkal, majd később a szabad demokratákkal kötött paktumoknak, s ezért kínjában megfogalmazta a „tetszettek volna forradalmat csinálni” formuláját, amely azért végtelenül cinikus megnyilvánulás, mert éppen ő volt az, akinek a „lusztrációs forradalmat” le kellett volna bonyolítania, hiszen kinek lehetett volna ehhez a legtöbb hatalma és lehetősége, mint éppen neki, a kormányfőnek?!

A másik felelős pedig Sólyom László volt alkotmánybírósági elnök, ugyanis azokat a lusztrációs törvényjavaslatokat (lásd Zétényi–Takács-féle), amelyeket egyéni képviselők szinte a miniszterelnök akarata ellenére nyújtottak be, ám az Alkotmánybíróságnál megtámadták, az AB sorra-rendre dobta vissza, ezzel végleg megakadályozva a történelmi igazságtétellel kapcsolatos összes kezdeményezést. A kiinduló hivatkozási alap pedig az volt – amiről később Sólyom nyilatkozott –, hogy a Kádár-korszak és a demokratikus jogállam között jogfolytonosság áll fenn! Vagy­is, a diktatúra jogrendje a demokráciára nézve is kötelező. Nos, ez az, amire nem volt példa szerte a közép- és kelet-európai régió országaiban.'

www.magyarhirlap.hu/velemeny/utolso_esely_az_igazsagtetelre.html

Solyom tobb kart tett, mint Schmitt valaha a kozelebe johetne. Semmi baja nem lesz a demokracianak, meg csak most akarjuk bevezetni, ehhez rengeteg embert el kell tavolitani es meg akkor is izgulhatunk, hogy sikerul-e.

Megyo ugynok volt, nem, nem informator, valodi ugynok.

picur3ka 2010.07.02. 12:04:03

@Öreg Sam:

Azert ettol fuggetlenul nem kene a Demszkyt szentnek beallitani. En nem tudom, hogy o szemelyesen mennyit tudott arrol, hogy ki kicsoda, na de azert a mindenki kozos Rozaja meg a Meccsel valo csaladi kapcsolat, kellemetlenul kezdett kinezni. Az is erdekes volt, mikor Orbant letartoztattak, Fodort meg nem...

Melchi Zadok 2010.07.02. 12:51:16

@belekotty: ha anno valaki lyen magasságokba jutott pártonkívüliként, akkor szinte biztosan ügynök volt.

ivrilider 2010.07.02. 13:08:21

@zero: Ezzel konszolidálhatják a Csermely-féle lázongást, aminek a hátterében állítólag az van, hogy elégedetlenek Szőcs Géza kinevezésével, túl liberálisnak tartják, és félnek, hogy nem jut nekik konc. Orbán nyilván észbe kapott, és azt gondolta, az MTI nem is lesz olyan rossz kezdésnek.

Ppix 2010.07.02. 13:48:14

"A kamarillapolitikára épülő oligarchikus kormányzás után Magyarországnak szüksége van a Fidesz fő üzenetére, a nemzeti együttműködésre, hogy a politikai elit és a választók ismét egymásra találjanak."

Azt értem, hogy a választók hülyébbik fele benyalja ezt az együttműködés dumát. Na de egy politikai újságíró meglepődik a fidesz oligarchikus kormányzásán - ez nevetséges.
Mikor jönnek rá, hogy megszívatták őket?
Ha már a Fidesz kormányban több milliárdos lesz, mint bármely MSZP kormányban volt?

Szánalmas...

Kicsit Karcos 2010.07.02. 14:24:24

@belekotty:

index.hu/belfold/2010/07/02/farkas_florian_felugyeli_a_roma_penzeket/

Akit ugye Göncz elnöki kegyelme mentett meg a hűtlen kezelés miatti büntetéstől.

Van még fideszes, aki nem bánta meg, hogy ezekre szavazott? Ritka gyorsan építik le az illúziókat. Gyurcsányi hozzájuk képest kispályás svindler volt...

Öreg Sam 2010.07.02. 15:27:06

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Szó sincs arról,hogy Demszkit szentté kellene avatni!
Emberek vagyunk,a tévedések jogával...
Megpróbáltam csak (ezek szerint nem sok sikerrel) párhuzamot vonni az akkori forradalmi magatartás,és a mostani zseb/fülke forradalom között ))
Akkor ugyanis igazi tétje volt a dolognak,nem kaptál munkát,(max segédmuki lehettél),útlevélről szó sem lehetett,a jogsid érvényesitéséhez is min.párttitkári igazolás kellett,gyerekeid továbbtanulásáról meg szó sem lehetett..
Elmult,akár azt is mondhatnám,hogy szép volt,mert volt romantikája,majd a történelem megitéli ))

picur3ka 2010.07.02. 16:03:02

@Öreg Sam:

Ebben teljesen igazad van, meg akkoriban is, amikor Orbant letartoztattak, ok meg igazi veszelyben voltak.

Aztan sose lehetett tudni, mert visznek el vagy sem, elegge homalyos volt, hogy mit lehet, mit nem.

Gyurcsanyiek kezdtek ilyesmire hajazni, de Vona letartoztatasa ahhoz kepest, ami regen volt, csak egy vicc.

Öreg Sam 2010.07.02. 16:23:55

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Te nem emlékezhetsz,merthiszen fiatal forradalmár lehetsz,mifelénk kitüntetésszámba ment,ha másfél diplomával 2 nyelv birtokában a szigbe az volt bejegyezve: sm )
Lapozd csak fel a nagyi szig könyvecskéjét(ha van) abban még mindennek benne kellett lennie.
A talpas rendőr már ismert,nem is fáradt jeles ünnepek előtt mindenféle diszitő elemekkel,csak annyit kérdezett az utcán tőlünk: mehetünk? Mentünk kvázi demonstrative....
Soha nem próbáltam tőkét kovácsolni az akkori ellenállásomból,nem is lettem milliomos basszameg! )

Pepibubó 2010.07.02. 17:11:44

"Nem próbáltam tőkét kovácsolni az akkori ellenállásomból,nem is lettem milliomos basszameg!"

Nem vagy egyedül, basszameg!

Öreg Sam 2010.07.02. 17:32:57

@Pepibubó:
Ohm törvénye ))
Sajnos,egyre kevesebben vagyunk,akik nem zsebhokiztunk forradalom cimén,kihalunk lassan,dehát ez az élet rendje...
Nekem csak az fáj,hogy OV kvázi leértékelt olyan fogalmakat,amikért mi éltünk-haltunk,neki már csak a koránál fogva sem lehet segglehellete sem)
Nem baj ez,történelmi távlatokban egy perc sem volt az életünk
Igy kerek a világ....

abandi 2010.07.02. 18:20:40

@Öreg Sam:
Vigyázzon, ez nem egy élelmiszer blog!
Előbb-utóbb orrba harapja vmi. nagyobb kutya....

picur3ka 2010.07.02. 18:27:53

@Öreg Sam:

Mire, a regi szemelyire gondolsz? En orzom az enyemet, szep veres.

A forradalomnak meg tobb jelentese van es igen szeles a hasznalati kore. Ipari, kulturalis, stb.

Ppix 2010.07.08. 09:33:02

Még egy adalék, megírtam ezt a témát egy mno.hu-s fórumra.
varanus.blog.hu/2010/07/08/mindenki_fizessen_adot_kiveve

Másnapra természetesen nem volt ott a hozzászóllás és a Nemzeti Együttműködés jegyében törölték az accountomat.
Beszarás, milyen sötét komcsi éra kezdődött...

Kicsit Karcos 2010.07.10. 16:26:59

OFF?

Péntek este meggyilkolták Basternák Lászlót, az MKP politikusát, megyei képviselőt, volt polgármestert Ógyallán, amikor kutyasétáltatásból tartott haza feleségével. Basternák ellen korábban már legalább két merénylet volt: előbb egy neki címzett bomba robbant az utcájában, majd idén márciusban rálőttek, de nem találták el.

Basternákot gyilkosa az autójából figyelte, és észre is vette, hogy puska van a sofőr kezében. Megpróbált elmenekülni, de elesett, a gyilkos pedig kétszer fejbe lőtte. A felesége nem sérült meg.

Közben a házból hallotta a lövéseket a mostohafia, aki kirohant a házból, hatszor a támadó felé lőtt. Az egyik lövés az autó elektronikáját hazavágta, ezért a gyilkos gyalog menekült. A támadásról kamerás felvétel is készült, amit lefoglalt a rendőrség.

A belügyminiszter elmondása szerint Basternák korábban már kért rendőri védelmet, de meghallva a biztonsági korlátozásokat, visszalépett. Mint mondta, nem egyértelmű, hogy politikai vagy más volt a ok volt a gyilkosság indítéka, de intézkedéseket ígért.

tvnoviny.sk/spravy/krimi/zabili-exprimatora-hurbanova-basternaka.html + képek
KK szabadfordítás

Magyar nyelvű nyúz: www.bumm.sk/44058/megoltek-basternak-laszlot.html

süti beállítások módosítása