Skip to content


       Szűrés lista

Fél milliárdos állami villa - ajándékba

Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel szüntette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát.

Kamarást nem érte váratlanul a menesztése, pontosan tudta mindenki, hogy meneszteni fogják a kormányváltás után.

A menesztése előtt 2 nappal, június 9-én azonban Kamarás még aláírt egy szerződést.

Eszerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. odaajándékoz a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványnak (Mazsök) egy a 4534 négyzetméter alapterületű, 459 millió forintra értékelt, műemléknek nyilvánított XII. kerületi villát, a Budakeszi út 32. szám alatti állami tulajdonú ingatlant (Google maps).

Az indoklás:
Az „államtól átvállalt kulturális, szociális és hitéleti célra történő felhasználása érdekében történik."

Az ajándék:
Ha a közalapítvány öt éven belül értékesíti a villát, akkor a bevétel felét köteles befizetni a központi költségvetésbe. Ennek a néhány esztendőnek az eltelte után azonban a Mazsököt már nem terheli ilyen fizetési kötelezettség.

Az érintettek magyarázatai:

Kamarás:
"A választások után mindenegyes kérdésről és döntésről egyeztettek Halasi Tiborral, akit a Fidesz az MNV ellenőrző bizottságába delegált. A szóban forgó ingatlan átadására törvényi kötelezettsége volt, így nem mérlegelhettek."

Halasi:
"Volt együttműködés Kamarás Miklóssal a választások után, a konkrét esetre azonban nem emlékszik."

Aham ... én sem szoktam emlékezni, ha odadobok egy alsó hangon fél milliárdos ingatlant egy alapítványnak.
 
Zoltai:
"Az ingatlan a második világháború előtt az izraelita hitközség tulajdonában lévő egyházi menedékházként működött, majd az 1945-ös államosítás után a kanadai nagykövetség költözött ide. Miután a diplomáciai testületnek már nem volt szüksége az ingatlanra, azt az államtól visszaigényelte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Zoltai Gusztáv azt mondta, hogy a közalapítvány 1997-es alapító okiratában az állam vállalta induló vagyon rendelkezésre bocsátását, amit máig nem teljesítettek maradéktalanul. A mostani ingyenes átadás ezt a hiányt pótolta."

Aham ... éppen időben teljesült ez a 13 éve húzódó ügye.

A MAZSÖK-öt a Magyar Köztársaság kormánya hozta létre a párizsi békediktátumban foglalt nemzetközi jogi kötelezettségek teljesítésére. A közalapítvány célja, hogy azon zsidó származású magyar állampolgárok, akik a náci intézkedések és a holokauszt elszenvedői voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, személyes szociális helyzetüket javíthassák az erre fordított javakból.

Nézzük, hogy feleltek meg ennek:

Végkielégítés:
A közalapítvány titkára munkaviszonya megszűnése alkalmából 9 és fél millió forintos végkielégítést vehetett fel munkáltatójától, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (MAZSÖK). A végkielégítésen felül a törvények szerint profitorientáltan nem működtethető közalapítvány titkára többhavi fizetésének megfelelő prémiumot is kapott korábban arra, hogy a tervezettnél nagyobb volt a MAZSÖK 2007-es bevétele, s az alapítvány vezetése újabb jutalmat irányzott elő, ha költségvetésük bevételei tovább növekednek.

Prémium:
A közalapítvány ügyvezetője milliós jutalékot kapott egy több száz millióért eladott, a közalapítvány tulajdonában lévő ingatlan értékesítése után. A becsült értéken 370 milliót érő, Budapest belvárosában álló épület több mint kétszereséért, 765 millióért kelt el, s a két összeg különbözetéből megállapított jutalékot, 1,1 millió forintot kapott a közalapítvány ügyvezető igazgatója.

Összeférhetetlenség:
Az Állami Számvevőszék megállapítása szerint olyan szervezeteknek adott rendszeresen támogatást, melyek vezetői a MAZSÖK kuratóriumában is helyet foglaltak. Zoltai Gusztávot, aki a közalapítvány kuratóriumának társelnöke, személy szerint is vád érte, miután kiderült, a MAZSIHISZ ügyvezetőjeként pályázott, és nyert a 2008-ban a közalapítvány által szétosztott közel 76 millió forintból.

Állami appanánzs:
2007. december 20-án Hiller István 21 millió dollár értékű (4,4 milliárd forint) támogatási szerződést kötött a Mazsihisszal ("jogosult") és a Mazsökkel ("kedvezményezett") a náci korszakban elpusztított zsidók után maradt úgynevezett uratlan vagyon (elvett ingatlanok) kérdésének rendezéséről.

ravaluf kollega szerinte: "jövőre eladják 50 milláért, mondván, hogy meg vannak ereszkedve a cserepek, leperkálnak 25 millát, a következő tulaj eladja 500 milláért, és visszaoszt ezeknek a t. résztvevő feleknek 300-at."

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr172135328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Böllenkedés 2010.07.07. 17:28:47

Dobd el a bicskát! Dobd el MOST! ... ne nem én nem... FEKÜDJ A FÖLDRE! *bunyó hangok* - na erre ébredtem ma hajnalban, és mivel előtte este A Bár-ban sörözgettünk, meg default hülyeségeket álmodtam amúgy is, így hirtelen nem is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démonmac1 2010.07.07. 15:05:36

A nemzeti "öntudat" lehetőleg ne úgy fejlődjön ki, hogy a másik vallását, származását, nemi identitását kritizáljuk:)

Kicsit Karcos 2010.07.07. 15:09:03

@Démonmac1: miért ne lehetne más vallását kritizálni? Mert nem tehet róla, vagy mi?

Démonmac1 2010.07.07. 15:12:39

"aki mondjuk felvesz egy címeres pólót...mint pl. Horváto.-ban, ahol mindenki abban szaladgál, szinte"
Sajnos az itthoni címeres pólóval az a baj, hogy bizonyos politikai erők is jelképnek használták, használják. És én úgy vagyok vele, hogy a szélsőjobboldal (vagy szélsőbal) semmilyen eszmeáramlatával és cselekményével nem kívánok azonosulni.

lkjpoi 2010.07.07. 15:13:44

A zsidókra nézve szégyen ennek a zoltainak a ténykedése és egyáltalán a létezése.

groggil 2010.07.07. 15:14:01

@Démonmac1:
Mo.-on azért is ilyen beteg a nemzeti öntudat (ami kompenzálódik az általad leírtakban, sőt, elárulom: ez még sokkal rosszabb lesz), mert mindent de mindent lehurrognak, leszólnak, leugatnak, szinte ciki pl. egy címeres, piros-fehér-zöld válogatott mezben (...megelőzendő a humort: nem focista, kézilabdás pl.) végigmenned az utcán...beszólnak, wazze! Bár 2006 óta kissé szerényebben, de előtte...
Hihetetlen! Angliában pl. ilyenben söröznek, a horvátok ilyenben mennek külföldre (ha ott beszólna nekik valaki, az tutti, hogy halál fia)...egészségesebb önvédelmi reflexekkel rendelkező nép, az biztos...

Démonmac1 2010.07.07. 15:14:15

@Kicsit Karcos: Úgy lehet kritizálni, ha nem fajul tettlegességig.

orvian 2010.07.07. 15:15:31

@groggil: nyilván nem ugyanazzal hivalkodnánk.
Erkölcsök,erények,tolerancia.
De,igen:nekünk még mindig Mohács kell.
És ezt meg is teremtjük:szélesvásznú(ma már LCDnek híják),egész életet betöltő műsor ez.

Démonmac1 2010.07.07. 15:17:01

@megmondtam?megmondtam: nemtudom milyen élőlény, vagy de szeretném azt hinni, hogy nem magyar.
(mert ilyen alapon lehetne általánosítani, hogy az összes magyar (magamat is beleértve) idióta

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.07.07. 15:17:24

A zsidesz tudott erről, vagy csak a közintézmények kiplakátolásával vannak elfoglalva? Lehet tippelni...

Kivlov 2010.07.07. 15:18:17

főbe lőni azonnal, vasárnap délben cigánymuzsika mellett a Kossuth-téren, élő egynes TV adásban!!!
a következő majd gondolkozna...

Démonmac1 2010.07.07. 15:22:09

@groggil: A horvátoknak is van egyfajta mentalitása, de a szélsőségeseik ugyanúgy nem tisztelnek semmit és senkit. Háborús bűnök kategóriájában nekik is van "hősük" .

Vitéz Kőbányai Világos 2010.07.07. 15:27:29

@Kicsit Karcos: Te szándékosan beszélsz mellé, ha valaki visszakérdez??? Eztet tán a kuruzische beobachter kommukationstrainingeken tanítják, vagy mi?
Most az, hogy nekem van-e bármi közösségem a MAZSIHISZ-szel pl., az hogy a pokolba jön ahhoz, hogy te az imént visítva közetelted az adófizető magyar zsidók véleményét, he???
Az meg, hogy ezek után engem hibáztatsz, az a te közönséges cickány mentalításod ("mindig az a hibás, akit bántanak, sohasem az, aki bánt." ---> ezt a mein kampfból szedted, ugye?)

fogash 2010.07.07. 15:30:09

@groggil: szép coming out, de asszem az egyszerű vágottfütyis ember nem kap semmit ebből a félmilliárdból (meg a máv-perből, stb) , csak az a felső 1% aki elég közel ül a tűzhöz. Ugyanúgy, ahogy te se kapsz lóf@szt se mondjuk az autópályaépítéseken elmutyizott lóvékból...

groggil 2010.07.07. 15:30:59

@orvian:
Mi az hogy "hivalkodnánk"? A kifejezéseidből, a homályos hozzászólásaidból látszik, hogy -noha ugyanazt a nyelvet beszéljük-, te egy más galaxisban leledzel.
-Nem hivalkodok, büszke vagyok. Büszke vagyok arra,, hogy magyar vagyok, hogy Mo. egy szép ország, hogy mi tartottuk fel a törököket Európa előtt, hogy több forradalomban is nekimentünk a sokkal erősebb ellenségnek, hogy 1000éves koronánk van, hogy még mindig az első 10-ben vagyunk az olimpiai aranyak rangsorában, a világon egyedülállóan szép és kifejező nyelvünkre (lám, lám, te is milyen jól tudod használni a különféle árnyalatait egy-egy fogalomnak...Hivalkodni? Wazze!)

Tudom, hogy ez -az egyébként egészséges- nemzeti öntudat és büszkeség csípi néhány figura szemét (akik talán azt képzelték el, hogy Mo. lesz majd a 21. sz. legkozmopolitább paradicsoma), de egy biztos: a fiatalok nagy része egyre inkább így gondolkodik...hála Istennek!

Ja, és még annyit: ezt a "nekünk Mohács kell" dologra...(persze, Ady használta...csak egy kicsit más történelmi háttér előtt)...nem, Mo.-nak nem kell Mohács...lehet, hogy egyesek Mohácsot szeretnének, mert rühellik ezt az országot és népet, de elárulom: nem úgy, és nem nekünk lesz Mohács...

Vitéz Kőbányai Világos 2010.07.07. 15:35:24

@groggil: Lécci lécci lécci, csak az én kedvemért helyettesítsd be az iménti magyar önidentifikációdba mondjuk a zsidókat vagy a melegeket (nagy hatású történelmi személyiségeket ezekben a csoportokban is találni dögivel)!
...
...
...
Na, dereng, hogy mit értenek mások hivalkodás alatt?

megmondtam?megmondtam 2010.07.07. 15:36:07

@Démonmac1: és? zsidóéknál mindenki náci bűnös...

megmondtam?megmondtam 2010.07.07. 15:37:33

@Démonmac1: én ember. csodálkozol mi? méghogy te magyar...max magyarul beszélő ócska zsidó

megmondtam?megmondtam 2010.07.07. 15:39:04

@Démonmac1: "Sajnos az itthoni címeres pólóval az a baj, hogy bizonyos politikai erők is jelképnek használták, használják."

hagyjad már ezt a demagóg faszságot...

képzeld, a mocskos nácikok kenyeret zabáltak, mielőtt mentek zsidót ölni, tehát a kenyér egy náci étel. aki kenyeret zabál, nem azért eszi, mert éhes, hiszen ehetne bármi mást is, csakis azért zabál kenyeret, hogy ezzel kifejezze, hogy azonosul a nácikokkal.

orvian 2010.07.07. 15:39:37

Az azért tetszik,hogy szaros ötszázmilliárd ekkor felháborodást okozott.
Zeronak üzenem:legyen ilyen szemfüles továbbra is.
Ha nem irányított(egyoldalú)a figyelme,akkor máskor is elolvasom.

megmondtam?megmondtam 2010.07.07. 15:39:47

robbantsuk fel a napot, mert az sütött a nyilasoknak is.

megmondtam?megmondtam 2010.07.07. 15:43:12

@Démonmac1: a zsidó származással, vallással a legenyhébb dolog amit az emberiség tehet, a kritizálás...

az igazi az lenne, ha az ENSZ határozatban mondaná ki, hogy ember és zsidó nem élhet közös égitesten

ezt a számot küldöm zsidóéknak: www.youtube.com/watch?v=Zx7fFnxNH4U

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.07.07. 15:48:50

Az a baj, hogy egy közszolga odaajándékozhat egy nagyértékű állami ingatlant. (Tök mindegy, hogy a zsidóknak vagy a nyilasoknak vagy a marslakóknak.)
Máshol egy tűzőgép vásárlásához is vagy három aláírás kell...

groggil 2010.07.07. 15:51:29

@Vitéz Kőbányai Világos:
Attól tartok, nem pontosan értelek...már miért is kéne behelyettesítenem a zsidókat abba, hogy " 150 évig feltartottuk a törököket Eu. előtt?", vagy: "több forradalmunkban nekimentünk a sokkal erősebb ellenségnek"....nem értem, mit akarsz ebből kihozni...Tán megfelelne a történelmi valóságnak, hogy "a zsidók tartották fel 150évig a törököket"?, vagy "a zsidók többször is nekimentek forradalmainkban a sokkal erősebb ellenségnek?"...ugyan már, nyilván nem...48-ban volt jónéhány zsidó is a honvédtisztek közt, de azért lásd be: alapvetően a magyar történelemről beszélünk, amelynek részese volt x fő zsidó...
Kérdésedre: nem értem mások mit értenek hivalkodás alatt. Túlzottan egyébként nem is érdekel, hogy másnak az, amiket felsoroltam, miért hivalkodás...ha annak éli meg, nyelje le a gombócot, vagy ha és amennyiben ez (hogy Mo.-on egyre többen, egyre büszkébbek a történelmünkre, országunkra) élhetetlen feltételeket teremt számára, ...hát wazze: az Eu-n belül adott a személyek szabad áramlása...

De azért ne kanyarodjunk el az alaptémától: téged, mint zsidót, mi akadályoz meg abban, hogy alapíts egy zsidó társadalmi mozgalmat, tömörülést (kb. 0 Ft, szervezés kérdése), amely jól elküldené a Zoltai-féle karvalyorrú tolvajbrigádot az anyjába -amint pár hozzászólással feljebb leírtam-, mivel jócskán árt a ti ügyeteknek (már amennyiben a mo.-i antiszemitizmus erősödését annak tekintjük), miközben állítólag egy fia garast soha semmiből sem láttok...

t0thl 2010.07.07. 15:54:23

A jó k. anyjukat.

Aldobói.Feldob 2010.07.07. 15:54:46

Először akasztani! Utána feljelenteni! Zoltai Gusztávot! Plusz az egész kibaszott stábját!!!

orvian 2010.07.07. 15:55:49

@groggil: Nyilván nem egyforma helyről jöttünk,nem egyformán szocializálodtunk.
A történelmi dolgokban nincs vitánk.
Az olimpiákban sem(bár ez ma kissé felhangos).
Kozmopolitizmusról:minden tehetős külföldön taníttatja a gyerekét.
Csak a zsidók?
Akiket hallottam(nem zsidók )ott is maradnának.
Mert:kozmopoliták,és itt ilyen blogok miatt (ha olvassák is)szarul érzik magukat.

Pista bá' 2010.07.07. 15:57:52

Miért nem vagyok meglepődve?

Nem kellene ebből politikai kérdést csinálni, pláne nem a FIDESZ vs. MSZP-SZDSZ vonal mentén.

Teljesen nyilvánvaló ugyanis, hogy a zsidóság hazai "önjelölt" vezetőivel mindkét párt egyaránt felettébb jó viszonyt ápol. A FIDESZ-nél legalább annyi zsidó származású politikus van vezető pozícióban (ideértve például Fellegit vagy Martonyit is), mint az MSZP-nél vagy akár az SZDSZ-nél volt.

Szóval lehet támadni az ajándékozást, de ezért egyik vagy másik politikai erőt felelőssé tenni badarság lenne, hiszen mindketten stratégiai partnernek tartják Izraelt és erősen támogatják a hazai zsidóságot is.

Ez így van, akár tetszik, akár nem. Mindezt tagadni meg végképp szűk látókörre vall.

groggil 2010.07.07. 15:58:50

@Vitéz Kőbányai Világos:
De rövidebben annyit is bőven elég lett volna írnom "behelyettesítést" kérő, mindent elrelativizáló, mindenben az "éppen mi, miért nem jó?"-t kereső, mindent lekicsinylő attitűddel rendelkező kérésedre, mely azért -lássuk be- igen tipikus:

Helyettesítgessen a lófasz, helyettesítgess te, ha ez a hepped!

gitáros 2010.07.07. 15:59:26

@megmondtam?megmondtam:
Te büszke, buta árja fasz, te...

groggil 2010.07.07. 16:05:44

@orvian:
Igen, nekem is több ismerősöm, barátom külföldön dolgozik...
De nem azért, mert kozmopolita, hanem azért, hogy a mo.-i karvalyorrú bankok megkerülésével összespóroljon egy lakásra például.
Azon karvalyorrú bankokról beszélek, amiről Róna Péter ezt nyilatkozta:

"A Bajnai-kormány pedig csak egy szenteltvíz értékű banki illemkódexet hozott létre a probléma megoldása helyett. Ez a gazdaság és a monetáris politika teljes aláásása, a volt kormány és a nemzeti bank teljes szellemi csődje.
Húsz évig vezettem egy jeles New York-i bankot, egész életemben a bankvilágban dolgoztam, de az egyoldalú szerződésmódosításról nem hallottam. Ilyen Magyarországon kívül nem létezik. Csehországban például tájékoztatták a bankokat, hogy ha visszaélnek az erőfölényükkel, akkor el kell hagyniuk az országot. "
(www.hirszerzo.hu/cikk.rona_peter_nagyon_veszelyes_adocsokkentesrol_beszelni_ilyen_korulmenyek_kozott.151191.html)

Akinek Róna neve nem mond semmit, az nézzen utána...

És még egyesek le vannak döbbenve, csodálkoznak azon, hogy Mo.-on meredeken nő az antiszemitizmus? Gyerekek, erre van egy régi bölcsesség: baszni is és szűznek is maradni egyszerre nem megy...

Novi bácsi 2010.07.07. 16:09:45

@Démonmac1: Tibetről nem is beszélve. Ja, meg a palesztinok, ha már zsidózunk... ENSZ... faszom.

orvian 2010.07.07. 16:10:32

@groggil: Kezdtem azt hinni,hogy Te nem vagy bunkó.
Tévedtem:ez a "karvalyorrú"....
Ez csodás.
Hol hallottad?Csak ez maradt meg benned?
Mátyás nem volt karvalyorrú?
Hány magyar büszkeségünket mented fel a ...
Tudod miről.....

orvian 2010.07.07. 16:18:14

@gitáros: szerintem:a büszke kicsit erős..

Donna (Cara)mba 2010.07.07. 16:20:24

Egy link (év: 2009):
Az írás c. Anti-Semitism Rising in France

www.israelnationalnews.com/News/news.aspx/136274

Sajnos, van még (szintén 2009-ben jegyezték a cikket, France moves to curb Anti-Semitism címmel) :

www.nytimes.com/2009/01/16/world/europe/16iht-16elysee-FW.19440062.html?_r=1

Elgondolkodtató. Nagyon.

groggil 2010.07.07. 16:24:08

@orvian:
Nyugodj meg, Mátyás is karvalyorrú volt...fizikai valójában is, és az adószedési alapvetéseit illetően is :)
Az a helyzet -akár ennek a Róna interjú tükrében, ha nézed-, ha azt akarom, hogy ne használják Mo.-on azt a kifejezést, hogy "karvalyorrú", akkor úgy is kell viselkedni, hogy tényleg ne lehessen ezt használni...illetve, aki még akkor is, na azon el lehet polemizálni, hogy tényleg bunkó e, esetleg.
Mert amikor ezt olvasom: "Húsz évig vezettem egy jeles New York-i bankot, egész életemben a bankvilágban dolgoztam, de az egyoldalú szerződésmódosításról nem hallottam. Ilyen Magyarországon kívül nem létezik."...akkor nálam a "karvalyorrú" a legenyhébb kifejezés, ami eszembe jut...egyébként ez az interjú annyira botrányos (a témája), hogy ha lenne Mo.-on normális sajtó, akkor ezt leellenőrízné, és hetekig téma lenne utána! Mert ez alapjaiban roppantaná meg a mo.-i uzsorahitelezést és ...gyakorlatilag mindent, amiről azt hittük, mindenhol így van. Ha normális országban élnénk, emiatt -bizony, ki lehet ezt jelenteni-, több banképület égne...

És ez így rímel erre a Mazsihiszes pofátlanságra is...ha nem akarom, hogy lassan már mindenki benáculjon ebben az országban, nem csinálok ilyet...de hogy még utána sírni is, különböző kiadványokban...na elmennek a kurva anyjukba...

orvian 2010.07.07. 16:27:07

@groggil: Szarok a pénzügyi dolgokra.Nem az zavar.
Hanem az a baromság,hogy szerintetek minden bankban van egy siratófal.
Egyébként,akkor a piszoárok mellett is lesitek a barátokat?
Paranoia.

paperboy 2010.07.07. 16:27:39

ez nem zsidozas, vagy ciganyozas, ez egyszeruen megint lops, nem is ertem, hogy hol van ilyenkor egy ertelmes es szamolni kepes civil szervezet, aki felnyomja ezeket valahol.

orvian 2010.07.07. 16:30:57

@groggil: "ha lenne Mo.-on normális sajtó"
Ez is jó:van ilyen?

groggil 2010.07.07. 16:35:11

@orvian:
Most ennél a topicnál ez a banki téma valóban vakvágány...nem ez a témája...ezt csak illusztrációnak citáltam ide...

Rendben van: a bankokban nincs "siratófal"...de azért a Mazsihisznél és a Mazsöknél van, nem? Vagy ott sincs? És még pillanatnyilag ezen szervezetek ipari pofátlanságairól értekezünk, nem?

groggil 2010.07.07. 16:39:39

@orvian:
Ilyen ez a Vastagbőr pl., ...csak hát ez nem sajtó, ez egy blog, amit olvas 1-2 tízezer ember...kb. Népszabadság vagy Nemzet példányszámú lapokban kellene ezeket a dolgokat megírni, lenne rá igény...
Kurucot szerinted miért olvassák többszá...szinte mindenki? Mert hiánypótló...ja, hogy közben -szép lassan- nácul az ország? Ez van...

Jobbágy 2010.07.07. 16:43:14

@groggil: A Magyar Nemzet hozta és a hírTV is beszámolt az ügyről...

orvian 2010.07.07. 16:43:44

@groggil: Szerintem(ha nem is tömény, de legalábbis laza)zsidózás folyt.
Az utóbbi időkben csak ez a "pofátlanság" szúrt szemet?
Boldog ember.Szívből kívánom,sosem legyen nagyobb gondod.
Szép napot:)

jozicsenko 2010.07.07. 16:57:07

@paperboy: nem lehet, mert fél percen belül a jobbikhoz sorolnák őket, ha másnem azzal, hogy valaki kinyomozná, hogy az alapító nagynénje látta szálasit...

@Vitéz Kőbányai Világos: ÉN követelem, hogy álljon elő egy zsidó szervezet és határolódjon el a chicagoi pertől: van 3 millió adófizető, akire majd ráosztanak 9 mrd dollár büntetést: hiába zsidó a 10%a hiába zsidók fizetik az adó 60%át, stb: amig nem áll ki és nem határolódik el tőlük, addig számomra egy banda...
qrvára semmi közöm a 2. világháborúhoz, de most sokadjára akarnak lefejni okos tengerentúli zsidógyerekek, mert a nagyi meséjétől rosszat álmodik: lowfast: a nagyapám évekig volt hadifogoly, mégse perlem moszkvát, mert rosszat álmodok...

@fogash: igen, de ahogy feljebb már leírtam: az antiszemitizmus nem a napsütéssel együtt ébred: a chicagoi perrel, az ilyen mutyikkal alapozzák meg...

jozicsenko 2010.07.07. 17:04:54

@groggil: ummm, hát tudod ezt a "náculást" az szdsz utóhatásának tudom be

emlékszem, 20 éve a náci/fasiszta/antiszemita súlyos bélyeg volt: valakire ráütötte egy sértett, oszt mosakodhatott a srác...

közben elmúlt 15 év, és elég ha nem értettél egyet a kormánnyal, máris náci lettél

odajutottunk, hogy ma már megrándítja a vállát az ember: éééés? ki nem szarja le?

szeme, füle mindenkinek van: látja, hallja, olvassa mit csinálnak a másik oldalon: -zuschlag is vidáman zsidózott, amig nem kattant a bilincs a kezén, nem esett baja a pártjában
-behozták a gyülöletbeszédet: senki a földön nem vitatja a holocaustot (csak a krónikusan hülyék), de ha nem mondod a mantrát: 6 millió áldozat, máris náci vagy (mert "relativizálsz"),
-nem volt elég pénz (vagy büdös a munka?), ezért pereltek: franciaországban, ausztriában, svájcban, kis hazánkban: 60 évvel a háború után még van ember, aki ebből akar megélni (az akkori áldozatoktól nem sajnáltam): pszichiáterhez menjen az ilyen, ne tőlem, az osztráktól, a franciától vasaljon több pénzt be

ehhh, keserű vagyok: a halál f.szát nem érdekli, mi a szomszéd vallása, majd jönnek az Zoltai féle hülyegyerekek, kilopják a szemünket és csak annyi a válasz: antiszemita vagy, azért!

ez pont oylan, mint amikor nem csak kirabolják, meg is nyomorítják az embert borsodban: "mert rásszista, azírt"

stratez 2010.07.07. 17:15:32

Jellemző, nem ennek van hírértéke, hanem hogy hova akasztják a NER-nyilatkozatát, miközben "ezek" még az utolsó 24 órában ugyanúgy lopnak, mint az előző 8 évben.

groggil 2010.07.07. 17:28:43

@orvian:
Egyre kevésbé érdekel, hogy ki mit gondol "zsidózásnak"...jozicsenkó hozzászólása elég jól tartalmazza a miértjét ennek...

Várúr 2010.07.07. 17:30:39

Zoltai egy korrupt hernyó - mondják zsidó barátaim. Ugyanakkor: az említett villát a báró Wodianer család (zsidók) építették. A háború előtt zsidó tulajdonban volt, akár egy keresztény rendház, szeretetotthon, nyaraló, stb. Összegezve: zsidók közt éppúgy vannak férgek az almán, mint a nemzsidó gyümölcsösben. Őket sem ártana permetezni.

karolyist 2010.07.07. 17:35:42

Nem kellene itt a zsidókat bántani állandóan, kurva anyánkat!

Várúr 2010.07.07. 17:39:31

@Pista bá':
Sok igazság van abban, amit mondasz. USA-val, Izraellel, az egész Nyugattal ujjat húzni szimpla ostobaság. Értelme sincs, míg Izraelt diktatúrák és középkori állam-szerűségek veszik körül, miközben az ipar és a közlekedés nyeli az olajat. (Nem mellesleg Irán, az ókori teokrácia fellegvára mentén a Hormuzi szoros a világ egyik legfrekventáltabb tengeri útvonala).

kvadrillio 2010.07.07. 17:45:51

800 ezren nem vagy csak nagyon nehezen tudják fizetni az uzsorás devizahiteleiket.
1,5 millió munkanélkülinek nincs munkája. Ezrek, százezrek több éve keresnek munkát, csoda, hogy élnek.

Miről is van fennebb szó ???!!!

kvadrillio 2010.07.07. 17:48:13

egyszerűen érthetetlen számomra, mit meg mernek tenni egyes politikusok.

éás ilyenkor akkora düh fog el, hogy gyilkolni tudnék.

2010.07.07. 17:48:53

@Démonmac1: Köszönöm a tájékoztatást. Ha bövebbet akarsz az elfelejtettek, a nem kárpótoltak helyzetéröl hallani, szivesen megosztom veled családom történetét.Kicsit meglepödnél, azt hiszem.

nem nemsiker_s 2010.07.07. 18:03:00

@groggil:
Mo.-on azért is ilyen beteg a nemzeti öntudat (ami kompenzálódik az általad leírtakban, sőt, elárulom: ez még sokkal rosszabb lesz), mert mindent de mindent lehurrognak, leszólnak, leugatnak, szinte ciki pl. egy címeres, piros-fehér-zöld válogatott mezben (...megelőzendő a humort: nem focista, kézilabdás pl.) végigmenned az utcán...beszólnak, wazze! Bár 2006 óta kissé szerényebben, de előtte...
Hihetetlen! Angliában pl. ilyenben söröznek, a horvátok ilyenben mennek külföldre (ha ott beszólna nekik valaki, az tutti, hogy halál fia)...egészségesebb önvédelmi reflexekkel rendelkező nép, az biztos...

Megdöbbenve tapasztalom, hogy még mindíg sokan megkérdőjelezik pl. a kettősállampolgárság intézményét.
A magyar politikusokra, és ezen keresztül a közvéleményre, már 65 éve nagy nyomást gyakorolnak kívülről a nemzeti érzések fékentartása céljából.
Sajnos ez meg is látszik, rengeteg az agymosott ember.
A határontúli magyarokat egyszerűen már nem tekintik a nemzet részének, románozzák őket, stb.
Kurva beteg egy nemzet ez, én mondom.

nem nemsiker_s 2010.07.07. 18:07:59

@stratez:
Jellemző, nem ennek van hírértéke, hanem hogy hova akasztják a NER-nyilatkozatát, miközben "ezek" még az utolsó 24 órában ugyanúgy lopnak, mint az előző 8 évben.

És fikázzák a fideszt, hogy állami intézményeknél különítményekkel meglepetésszerűen hajtja végre, a személycseréket.
Naná !
Remélem lesz is eredménye.

Pista bá' 2010.07.07. 18:16:04

@nemsiker_s: Mondjuk erősen offtopik, de azt, hogy egyes magyarországi magyarok "lerománozzák" az erdélyi magyarokat, az attól még, hogy nem szép dolog, korántsem példa nélküli más nemzeteknél sem.

Azok az angolok lettek felhozva itt példaként, akik a Walesből származókat "Taffy" gúnynéven emlegetik. Vagy országon belül maradva az edinburgh-i skótok koszos, műveletlen Weedgie-nek csúfolják a tőlük nem egész 200 km-re élő szintén skót glasgow-i polgártársaikat, a tőlük északra lakó aberdeen-i skótókat pedig nemes egyszerűséggel birkab0szónak "sheepshagger" csúfolják. Ha úgy alakul, akkor meg is verik őket.
És akkor nem is említettem az északi-déli ellentétet Olaszországban például. Azt, hogy - egyebek mellett - azért is kellett lecserélni a rendszámokat, mert az új rendszámjelzésekből már nem lehet megmondani, melyik városból származnak az autó tulajdonosai. Előtte ugyanis csak igen jó CASCO birtokában volt ajánlatos milánói, firenzei vagy velencei rendszámú autóval Sziciliában csak úgy leparkolni. Szétverték ugyanis a verdát az öntudatos déliek.

Szóval összetettebb dolog ez ennél. Egyébként azok a magyarok, akik "lerománozzák" az erdélyeiket, jellemzően a szabolcsiakat is tirpákozzák, "sötét zalaiakról" beszélnek, stb.

Nyugodtan vedd észre, hogy minden nemzeten belül vannak ilyen ellentétek, sehol sem olyan nagy a nemzeti egyetértés.

Hungaro Sapiens 2010.07.07. 18:16:07

A MAZSÖK alapító okiratában az induló ingatlanvagyon között nem szerepel a XII. kerületi villa!

www.mazsok.hu/foundation.php?l=hu

Zoltai vagy hazudik vagy becserélték az ingatlanok egy részét a villára. Nagyon kíváncsi lennék arra az értékbecslésre, ami 100.000 Ft-os négyzetméterárat hozott ki az inagatlanra...

abandi 2010.07.07. 18:18:01

Ó, hogy a faszomat verném már bele az egészbe!
Mindig akad egy hitsorsos gecimaradék, aki a diaszpórában megbúvó fajtársainak csurrant-cseppent egy kis pénzt, "okosba"...!

abandi 2010.07.07. 18:19:35

@Hungaro Sapiens:
Ráadásul állami vagyonleltár sincs...

abandi 2010.07.07. 18:35:48

ja és: a sólyom már kapott egy villát az AB elnökségért, most megy a másik a államfőségért...

mokas_gizi 2010.07.07. 18:40:31

Nem igazán értem, hogy a blog írójának a mi a problémája...
Ez a kormány is csak azt teszi amit a nép enged neki...bármit megenged, bármit meg is tesz...
Minden demokratikusnak mondott országban van korrupció és társai, csak nem ilyen mértékben, nem ilyen nyíltan, ha meg bukik valaki akkor az börtönbe megy, nem védettséget élvezve éldegél vagy Izráelbe menekül...

(Azok a megbukott politikusok akiket a TV-ben lehet hallani annyira a jéghegy csúcsa, hogy azt elmondani nem lehet...)

nem nemsiker_s 2010.07.07. 18:49:47

@Pista bá':
Azok az angolok lettek felhozva itt példaként, akik a Walesből származókat "Taffy" gúnynéven emlegetik. Vagy országon belül maradva az edinburgh-i skótok koszos, műveletlen Weedgie-nek csúfolják a tőlük nem egész 200 km-re élő szintén skót glasgow-i polgártársaikat, a tőlük északra lakó aberdeen-i skótókat pedig nemes egyszerűséggel birkab0szónak "sheepshagger" csúfolják. Ha úgy alakul, akkor meg is verik őket.

És az ír az észak írt leangolozza? Nem hinném.
Vagy egy horvát a boszniai horvátot talán lebosnyákozza, vagy leszerbezi ? Nem hinném. Vszínű kapna egy sallert, és lehet hogy nem az érintettől hanem az anyaországi horvátoktól.
Egyébként a románozás jelölés is, hogy az illető erdélyből jött, tudom, a köznyelv érdekes fordulatokat produkál. De én ezzel arra akartam utalni, hogy az anyaországi magyarok jelentős hányadában a kinn élő magyarok az ők kategóriájába, és nem a mi kategóriájába tatoznak.

karolyist 2010.07.07. 18:49:54

Ez majdnem olyan durva, mint Vandának a Vidámpark.
www.youtube.com/watch?v=cUUfobchvH0

karolyist 2010.07.07. 18:53:26

1:06
- Durva mi?
- Úristen...
- Ezt bevállalta!
- Ne hányjál nekünk Vanda!

www.youtube.com/watch?v=cUUfobchvH0

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.07. 18:53:41

Ez a hír nem találtatott "hírértékűnek" az RTL Híradója számára :-)

De kiderült, hogy Lindsay Lohan 90 napot kapott, és már két jóspolip van ... a nap legfontosabb hírei, na ..

Kicsit Karcos 2010.07.07. 18:58:21

@abandi: www.dunatv.hu/gazdasag/42ezer_milliard_ft_magyar_allam_vagyona.html

Jó lenne látni táblázat formájában a magyarorszag.hu-n a részletezést.

z666 2010.07.07. 19:03:52

Mélységesen egyetértek minden antiszemita hozzászólóval...

Kicsit Karcos 2010.07.07. 19:05:21

@Kicsit Karcos: sajnos a kormány azt hiszi, hogy az volt a régi kormányzati honlapok fő baja, hogy nem mind volt valid HTML 4.01,és nem a tartalom szűkös, irreleváns vagy nehezen rendszerezhető volta.

dr. Aullah 2010.07.07. 19:08:30

OFF:

@zero: Ja, Meg volt benne, hogy a fidesz benyújtotta azt javaslatot, amit a jobbik előtte benyújtott. Jól lenyúlták.

Viszont volt az a két éves gyerek aki kiesett... jól láttam, hogy az egy ilyen építési állvány volt? Na most megkérdem, milyen szülő az, aki kiengedi oda a gyereket... ezek szerint eddig is ott játszott, mert tudták, hogy van korlát... szóval ezek után nem értem mire a nagy felháborodás meg újjal mutogatás.

abandi 2010.07.07. 19:10:15

@Kicsit Karcos:
Még ha igaz is lenne!
De ez a mondatrész nem semmi:
" A Vagyonkezelő 2008 januárjában jött létre. Ezzel egyidőben az ÁPV Zrt., a Kincstári Vagyon Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megszűnt. Ezek nyilvántartásából állt össze az egységes vagyonkataszter."
Vagyonkataszter......azt basszák meg!

kuki123 2010.07.07. 20:07:31

n ami van mégis csak a Jobbiknak volt igaza?
Zsidó megszállás alatt élünk.

trojka 2010.07.07. 20:25:10

Gyerekek. elöre (nyugatra) már nem mehetunk, de szervezek egy örökutat az Etelközbe...jelentkezési sorrendben, már nincs sok hely...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.07.07. 20:54:06

4,4 _millirárd_ HUF...

kevesebb adó folyik be a kafetéria megadóztatásából...
Értitek ugye?
Ha ezt a pénzt nem adják "nekik" oda, akkor nem szopatnának minket a kafetériával.
Ügyes.

Aldobói.Feldob 2010.07.07. 21:07:05

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Sajnos ezek addig fognak lopni, amíg konkrétan le nem vágjuk a kezüket! (Én azért megszabadítanám őket a fejüktől meg a lábaiktól is, biztos ami biztos.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.07. 21:37:00

"Az érintettek magyarázatai:

Kamarás:
"Kellett egy jó befektetés, valamiből élni kell bazeg!" "

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.07. 21:38:56

@abandi: Vagyonkatasztrófa...

Azon röhögtem még jót, mikor egy EFK-rendezvényen egy nagyonmagasrangú pofa beszélt (2 mondatot alig tudott értelmesen elmondani), és a bloggolók helyett blokkolókat mondott...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.07. 21:39:54

Egyébként pedig nem értem milyen inatlanvagyon kellene az államnak biztosítni! Van ott ingatlanvagyon. Club-Tomaj pl. Meg a többi. Szóval eléggé furcsa, hogy még egy ilyen ingaltant is oda kellett adni nekik.
Csak szépen húzzák meg magukat. Van egy halom zsidó alapítvány meg mifaszom. Mindek van valami ingatlanvagyonkája. Ennek még 4mrdFt Kárpótlási jegye is.

eml 2010.07.07. 23:09:20

A poszt címében levő guglimap jel rossz helyen van.
www.norc.hu/embed.aspx?id=68d9d8db5359cf62fb73a4ab3adba582&ppa=177.8&r=19.3&vla=-5&lz=60&acc=b18dc43c-86a0-4044-b632-582f3fa541cf

Ez az épület hátsó frontja, maga az épület a régi kanadai követség.

ször 2010.07.08. 05:30:48

Hali,eladják még nekik ami nem az övék,gyönyörü csapat! Mi magyarok meg maradjunk csendben igaz?

ször 2010.07.08. 05:31:50

Bocs,nem eladják,áttolják!

Nzoltan 2010.07.08. 08:54:09

"A közalapítvány célja, hogy azon zsidó származású magyar állampolgárok, akik a náci intézkedések és a holokauszt elszenvedői voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, személyes szociális helyzetüket javíthassák az erre fordított javakból."

Ebben nincsenek akadályoztatva. Sőt 65-70 év távlatából nézve, már semmilyen támogatásra nem jogosultak. Lassan a közvetlen leszármazottak is kihalnak, ezenkívül bőségesen kárpótolva voltak az elmúlt évtizedekben. Innentől kezdve már csak pozitív diszkrimináció az egész.
Ismét ott tartunk, hogy tömegek halálából nyerészkednek szervezetek és vezetőik. A gyász belülről jön nem váltható pénzre. Aki mást mond az gerinctelen, de legalább egy Dagobert Bácsi. És felejtsük már el ezt a holokhauszosdit végre. Volt ilyen, elmúlt. Nézzünk a jövőbe.

acsub 2010.07.08. 09:09:04

"Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter utasította a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetését azonnali vizsgálat elrendelésére egy nagy értékű budapesti, XII. kerületi állami ingatlan ingyenes alapítványi tulajdonba adásáról szóló döntés időzítésével és egyéb körülményeivel kapcsolatban, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)."

index.hu/belfold/2010/07/07/vizsgaljak_a_budakeszi_ut_32._atpasszolasat/

Kíváncsi vagyok a végeredményre.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 09:10:08

@acsub: Hát arra elég sokan kíváncsiak vagyunk. Mernek-e visszakozni avagy szépen elsikkad.

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.07.08. 09:47:36

Orbán-ha merné- ezeket az ügyeket kellene utcasarkokra kiplakátoltassa. Félő, hogy a titkos alkuk (IMF) és telavivi üzenetek a "forradalmár" Viktornak is kirajzolják a homokozó határát.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 10:26:52

@acsub:

"_időzítésével_ és egyéb körülményeivel kapcsolatban"

Nem várok túl sokat ettől a vizsgálattól. A 100 rugós négyzetméterár inkább feljelentésre adna okot, mint az időzítésről szóló belső vizsgálatra, amikor a döntnök ráadásul már nincs is a "belül".

"Ha valamit nem akarsz megoldani, alakíts bizottságot!"

TemplarOmega (törölt) 2010.07.08. 11:11:52

Minden demagógia nélkül.
500m forinttal számmolva, ami szerintem első blikre is kevés az ingatlanért.
Az kb 51 forint fejenként, ha viszont csak azt 1,6m munkavállalót számolom aki ténylegesen fizet adót, mert úgye állami fizetésből adót fizetni nem bevetél, akkor. 312 forint fejenként az adónkból.

Teesék útánaszámolni, hogy 650mrd metró a budapest aktiv adófizetőkre vetítve mennyi fejenként. Demszky meg nyugdíjaskodhat, mint a rokona Biszkú elvtrás.

Tissotorak · http://tissotorak.blog.hu 2010.07.08. 11:49:54

@TemplarOmega: És amikor az állam "ajándékba kapta" az ingatlant, az hány ft volt a nagyszüleim pénzéből?

Kicsit Karcos 2010.07.08. 12:13:16

@Tissotorak: attól függ, hogy számoljuk, mert az is könnyen meglehet, hogy valami sóher handlé a samesz haverjával brahiból stikában markecolta a kóser, böhöm szajrét egy azóta elpaterolt balek gójtól, és betli nélkül besikerált a muris balhé.

Zoltai nyilatkozta: "A mostani ingyenes átadás ezt a hiányt pótolta"

Akkor el kellene számolni, aztán lezárni a picsába a világháborús kárpótlás kérdését. Már egyedül a zsidóknak fontos ez, őnekik meg sosem elég a kárpótlásból és az elégtételből. Húzni kellene egy vonalat, és onnantól hivatalosan is lófasz a seggébe annak, aki reklamál. Akinek gyászolnivalója van ennyi évtized után, az gyászoljon otthon, csendben, méltósággal, európai módon, ez már rég nem ügye a közösségnek, a háborúnak vége, volt bocsánatkérés, volt kárpótlás, kész.

turcsány karcsi elvtárs 2010.07.08. 17:23:45

nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá

Torgyán 2010.07.08. 22:52:57

Ezt csinálják ezek és a Fideszesek is.! Elég volt munkát a népnek és ne szégyen falakat. Szégyelld magad Te Lázár János a 14milliós családi kölcsönöd miatt. Miből adták? Mo ébresztő! Nem volt még igazi forradalom.

jágör68 2010.07.11. 13:02:36

Ideje lenne bilincset csattintani ezekre a megélhetési rettegő judeobűnözőkre.
Meg kiutasítani az egész Büzsihiszt az országból.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.07.17. 08:32:21

Itt kell zsidózni? :)

Zsidózsidó, zsidózsidózsidó!

Zsidó! Zsidó? Zsidó??! Zsidó! Zsidózsidózsidó!

trojka 2010.07.17. 08:42:16

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Na, csak zsidozzál. Majd Neked is ad Orbán Viktor két pofont és hazazavar...

süti beállítások módosítása