Skip to content


       Szűrés lista

"Az expóhoz méltó színvonalon" - és tényleg

Kellett nekünk múltkor rinyálni, avagy a baj mindig csőstől jön.

A sanghaji világkiállítás magyar története röviden: kamu közbeszerzésre alapított kft, D24-es ügynök elvtárs, 3.5 milliárd közpénz, offshore cégek, egy keljfeljancsi meg egy sci-fi kisfilm.

Ám ez még mind semmi. Pénteken kiderült, hogy...


"Húszezer példányt rendelt Bolgár György rádiós műsorvezető Magyarországról írt, kínai nyelvre lefordított könyvéből a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjába az expót lebonyolító Genexpo 2010 Kft."

 

A könyv címe Made in Hungary or made by Hungarians, 2009-ben jelent meg a Kossuth Kiadónál. Nem olvastam, így kénytelen vagyok mások véleményére hagyatkozni.

Hivatalos Libri-leírás:


"A neves médiaszemélyiség, Bolgár György új könyvében magyarokról ír. Híres, ismert magyarokról. Akik hozzájárultak szerte a világon a politika, a tudomány, az irodalom, a zene, a festészet, az építészet nagy eredményeihez. Itthonról vagy külföldról. Sorsuk bárhová is vetette őket, magyarnak vallották magukat. Bolgár György angol nyelvű, érdekfeszítő könyve azt kívánja bebizonyítani, hogy a köztudott magyar pesszimizmus, kishitűség indokolatlan, hiszen létszámához képest kevés nemzet adott ilyen sokat a világnak, mint a magyar. Az érdekfeszítő szöveget gazdag képanyag kíséri."

 

A némileg hihetőbb Mandiner-vélemény:


"...olyan, mint amit a címe sugall: egy mérsékelten izgalmas píárkönyv, egy felpumpált prospektus. Az utazási irodák kiadványainak bóvlinyelvét Bolgár modoroskodó humorral, vagy olykor kifejezetten kínos közbevetésekkel („Globalism, globalism.”) színesíti. A „mi, magyarok”-kikacsintásai esetlenek, ezekben leginkább azt ecseteli, mennyire depressziós, lúzer-komplexusos nép vagyunk. Megállapításainak persze bizonyos tekintetben igazat is adhatnánk, de mióta menő azzal dicsekedni, hogy valaki egy balfasz?..."

 

Egy freudi elszólásnak tűnő megfogalmazás:


"A könyv az expóhoz méltó színvonalon mutatja be Magyarországot, a természeti szépségeinktől és borainktól kezdve Gábor Zsazsán és Kodály Zoltánon át a Nobel-díjas tudósainkig, így kézenfekvő volt Bolgár György mellett dönteni" - nyilatkozta róla Szöllősi Katalin, a pavilon üzemeltetési igazgatóhelyettese.

 

Legutóbb a magyar pavilon kétmilliomodik látogatója kapta a művet ajándékba, aki nagyon örült neki, mert még soha semmit nem nyert. Most azonban rámosolygott a szerencse.

 

Örülhetünk egyébként mi is, mert a megszokott arányokhoz képest nem volt túl drága a könyvvásárlási akció.

A megrendelés hírét felreppentő Magyar Nemzet a könyv normál, darabonkénti árával (1.980) számolt, így arra jutottak, hogy 39,6 millióba került nekünk összesen a Gyuribá-féle országimázs.

Bolgár azonban alapvetően pontatlannak nevezte ezeket a számításokat.


"
Az pedig méginkább hibás következtetés, hogy ő az amúgy Kínában nem árusított, csak az expón promóciós célokat szolgáló könyv révén jelentős összeghez jutott volna - tette hozzá. Szavai szerint a könyvet kínai nyelvre lefordíttató kiadó által 3,5 millió forintért az expót szervező cégnek eladott ottani kiadói jogokból az ő részesedése 1,2 millió forint volt. Ezen túl semmilyen összeg nem jár neki, akár egyetlen példányt adnak vagy ajándékoznak el Sanghajban, akár húszezret. Hozzátette: az expóra rendelt kötetek előállítása is olcsóbb lehetett, mint itthon, mert azokat Kínában nyomtatták."

 

Most pedig szépen kérek mindenkit, hogy üljön le, kapaszkodjon meg, és vegyen fel egy bukósisakot, mert Gyuribá megvillantotta a baloldaliak jellegzetes humorát is, ami egész egyszerűen kegyetlen...


"Érthetetlennek nevezte, hogy a jobboldali sajtó, amely eleinte azon fanyalgott, hogy szinte semmi magyar nincs a pavilonban a Gömböcön kívül, most, hogy az ő könyve is odakerült, amiatt elégedetlenkedik."

 

Címkék: mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr132159221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Országimázs 3,2 milliárdért 2010.08.09. 12:51:01

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos felügyeli a sanghaji kiállításon való részvételre elköltött milliárdok sorsát.

Trackback: Bezárhat a sanghaji magyar pavilon? 2010.07.20. 13:50:04

A Magyar Nemzet értesülései szerint bezárhat a sanghaji expo magyar pavilonja, amennyiben továbbra sem utalják a költségvetési forrásokat a pavilont üzemeltető Genexpo Kft. számára. A cég cáfolta a lap értesüléseit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 09:31:28

asszem megveszem ezt a remekművet... nem tudja valaki hogyan tudnám névreszólóan dedikáltatni??

Taktikai Atompingvin 2010.07.19. 09:34:42

Most komolyan. 2 millióan nézték meg kb. Egy átlag kínai melósnak se politikai befolyása nincsen sem pénze amit az itteni turizmusba nyomna. És azért érdekelne, hogy más országok hasonló pavilonjai mennyi látogatót vonzottak.

Fell Bandi 2010.07.19. 09:34:46

Drágajóbulgárúr, csak az ön reklámjától mentsen meg az isten minket!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.07.19. 09:35:01

Azért jó lenne elolvasni a könyvet,. Ha korrekt és nem 5 oldal szól arról, milyen az országunk és 897 pedig arról, hogy mennyire nyilasnácik voltunk 44-45 között, akkor miért ne lehetne...

Nehéz így, hogy senki nem olvasta...

Spiritmonger 2010.07.19. 09:37:58

miért nem a Vágy című örökzöldet adják drágabolgárúrtól a kínaiaknak?

eberti 2010.07.19. 09:39:07

Majd ha megtanulok kínai nyelven,akkor tartok igényt erre a "mű"-re...

Fell Bandi 2010.07.19. 09:40:28

@Spiritmonger: pedig azt a remekművet már láttam egy könyvnagykerben 5 (azaz ÖT) Ft-os áron egy raklapnyi mennyiségben. Még a papírgyűjtőknek sem lett volna talán rossz buli!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 09:41:02

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": "és nem 5 oldal szól arról, milyen az országunk és 897 pedig arról, hogy mennyire nyilasnácik voltunk 44-45 között" - pedig ez utóbbi a lényeg. az ország jelenlegi állapotáról bőven elég 4-5 oldal :))))

most komolyan: te el tudod képzelni drágabóóógárúrról, hogy KORREKT elemzést ír?

minimalista 2010.07.19. 09:41:09

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
És ha tízen olvasták is volna: a felének tetszene, a felének nem, a vitát nem oldaná meg! :D
Itt volt például a Sorstalanság: nagyon sokan olvasták és kialakult két tábor a mű irodalmi értékének megítélése mentén: voltak akik szerint nagyon szar és voltak, akik szerint nem annyira...

Kicsit Karcos 2010.07.19. 09:44:36

Röviden, Gyuribá szarul járt, de örül, rajta kívül mindenki megfogta Isten lábát, mégis méltatlankodik, ilyenekezekamagyarok.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.07.19. 09:47:37

@Seduxen: @minimalista: Jó, végülis mindegy. A vastagbőr a dologban az, hogy megint házon belüli pénzleosztás. Mondjuk egyre kevesebb ilyen lesz!:D Persze a szisztéma maradni fog, csak a nevek cserélődnek majd!:D pár év múlva, mindjuk Lovasi András nevét lehet beilleszteni a cikkbe:D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.19. 09:52:17

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A mandineres fiú olvasta.

Neked nem furcsa véletlen, hogy pont Gyuribá könyvét találták a legmegfelelőbbnek, nem pl ezt?
http://bookline.ro/product/home!execute.action;jsessionid=CoAGX8-rnOp9-D760FZSBg**?id=34283&type=22&_v=Filip_Gabriella_Magyarorszagi_mozaik

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 09:55:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": lószart mama! most már SZALEFORELÉNER van, hála a NEMESZnek (IM-HOOO-TEEEEEP), szóval ha LENNE is ilyen, az gyakorlatilag nem is lenne mutyi, meg lopás, mert egyrészt nemzeti színű masnival lesz átkötve (az úgy minnnyá máááás), másrészt pedig eggyé lett a nemzet, szóval HA (nem győzöm a feltételes módot hangsúlyozni, mert merő sci-fi az egész) lenne is olyan, hogy Lovasit tömik ki közpénzzel, az gyakorlatilag olyan, mint ha Te kapnád, vagy én.

Remélem érthető???

z666 2010.07.19. 10:20:18

Tökjó, amikor egy magyargyűlölő féreggel iratnak országimázs-könyvet...

minimalista 2010.07.19. 10:21:26

@Seduxen:
Természetesen lesznek kitömött zsebek dögivel, csakhogy ezen ügyek titkosítva lesznek egytől egyig (közbeszerzési tv. módosítás) és a média dolgát sem könnyítették meg az "esetlegesen" kikandikáló csontvázak leleplezésében.

Illene már tudnom, de mit is jelent ez az IM-HOOO-TEEEP jelző? :D

Tapmancs 2010.07.19. 10:22:49

Az oké hogy a Libris duma olyan amilyen, de a mandinert sem nevezném független forrásnak.

S.O.A. 2010.07.19. 10:24:20

Én azt nem értem, hogy a sok ordenáré oszlophoz kapcsolódóan, amik a pavilon belsejében vannak, miért nem a világsikerű Cölöpök című művet osztogatják....

Geza 2010.07.19. 10:26:24

Na, ez mélyenszántó alkotás lehetett.
Gondolom, drágabolgárúr fogta a wikit, megnézte az ott szereplő magyarok halmazát (290)
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hungarians
aztán megnézte a magyarországiak halmazát (311),
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hungarian_Jews
aztán az első halmazból kivette a két halmaz metszetét (bocs, halmazelméletileg így hívják a fogalmat :)...), és az így kapott 224 cikkből szemezgetett.

Illetve hát dehogy is! A drágabolgárúrat ismerve, ő biztos a második halmazból húzta le a metszetet, és csak azon magyarországiakat írta, akik a magyarok listáján nem szerepelnek (245 db)...

No mindegy, a lényeg a lényeg, drágabolgárúr is monnyonle!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 10:26:28

@minimalista: láttad a Múmia című "remekművet"? abban van egy jelent, amikor Imhotep félholt követői kántálják a nevét.

na ehhez hasonló helyzetet gondolok, bár igazad van stílszerűbb lenne a VIIIIKKKTOOOOOOR, vagy a KÉTHAAAARMAAAAAAD kántálása :)))

Szomszédok teleregény online 2010.07.19. 10:28:44

@Taktikai Atompingvin: Ne legyenek illúzióid, az átlag kínai magasról leszarja a világkiállítást. Hogy is ment ez régen a szocializmusban, és hogy is megy ma Kínában? Jön a parancs, hogy XY gyár munkásai az x. napon mind önként felkeresik a kijelölt, magyar expó-részt. Persze mondom, nem kötelező, valahogy mégsem mer senki sem távol maradni.

Aztán a propaganda-minisztériumban megnézik, ki a következő ország, oda is szerveznek egy gyárnyi melóst. Meg versenyeket indítanak, afféle sztahanovista, melyik közalkalmazott látta a legtöbb ország standját, és persze megint csak véletlenül mindenki részt fog venni a versenyben.

Van még kérdés?

minimalista 2010.07.19. 10:29:35

@Seduxen:
Ááá, így már érthető, köszi! Az egyiptomi kaccsolat! :D
Az a film de rossz...xD, szép párhuzam!

minimalista 2010.07.19. 10:33:27

@Szekuriti Blogger - www.szekuriti.info:
Az átlag kínai (cirka 1,2 milliárd ember) el sem hagyhatja engedély nélkül a faluját/ tartományát.
Az expóra kilátogatók szerintem inkább tipikusan a tehetősebb városlakók közül kerülnek ki. Ojrópai léptékkel azért ők is elég sokan vannak! :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 10:33:54

@minimalista: viszonyítás kérdése. szerintem a 3. része hatványozottan szarabb volt, mint az első :))))

minimalista 2010.07.19. 10:40:15

@Seduxen:
a folytatásait már nem mertem megnézni, ezek szerint nem véletlenül...:D

A hirdetés pedig súlyos, és sajnos igazuk van...

Szomszédok teleregény online 2010.07.19. 10:56:50

@minimalista: Úgy értettem, hogy ki is viszik őket, ofkóz, nem szabadprogram utazgatással...

derelyegrádi szellem 2010.07.19. 11:00:18

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Nézd, én már olvastam gyuribá egy könyvét, amit Amerikából hazatérve írt az ott tapasztalatakról*.

Dermesztő volt, ez a negédes, pusz-musz, végtelen bénán vicceskedő, modoros, butikosnés sítlus ami már eredeti környzetében is geil, a még egyébként érdekes támáról szóló könyvet is olvashatatlanná tette. A nagyon súlyos tárgyi tévedések (pl szeritne a Watergate ügyet a New York Times két újságírója robbantotta ki, a helyes megfejtés pedig ellenlábasuk, a Washington Post).

Ha rólunk is olyan könyvet írt, akkor baszhatjuk, de szerencsére drágabolgárúrnak van pornó könyve is, így azt is megírja nekünk, hogy hogyan :-)

Megdobták búcsúzóul a vén komcsit egy ki lével. A "piac" egyik szerelmesét, már megint, mint mindig, közpénzzel. Mert a könyvét a "piacon" a kutya se vette, így közpénzen lefordíttaták kínaira, és 20 e darabot megvásároltak belőle.

Kiváncsi lennék a magyar verzió eddigi eladási példányszámára. :-)

* Bolgár elvtárs annyira megbízható elvtárs volt, és egyéb nyilvánvaló hendikeppel is rendelkezett, hogy őt küldte ki a Rádió a 80-as évek végén New York-ba egy-vagy két évre tanulmányozni az impirialistáááák médiáját, természetesen közpénzből. Egy betelefonálós műsort bírt az ott látottakból kihozni, ami önmagában is siralmas output. (ez volt a Bezséljük meg)

Marcellusca 2010.07.19. 11:02:17

Napot, Náczikok!

@Seduxen: Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot a Kaccsolaton. :)))
Ott már úgyis ismernek. :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 11:06:01

@Marcellusca: remek ötlet. megyek is, leporolom a belépőmet :)))

minimalista 2010.07.19. 11:08:56

@Szekuriti Blogger - www.szekuriti.info:
Igen, a szervezett utakra gondoltam: szerintem vannak elegen félszabadok, akik kíváncsiságból kilátogatnak, mert megtehetik. Gyanítom, hogy ők vannak többségben, ugyanakkor "jutalomképp" biztos működik az általad vázolt megoldás is a rabszolgáknak! :-) vagy :-( ?

Marcellusca 2010.07.19. 11:10:27

@Seduxen: Nem kell azt annyira porolgatni. :DDDDD

teisfiambluetooth 2010.07.19. 11:11:42

Zene állj! Zene Állj! Elég!

Hagyjuk már ezt a "keljfeljancsizást"!
Én elhiszem, hogy egy elméleti matematikai, vagy fizikai sejtés bizonyításától, vagy cáfolásától nem lesz kevesebb a frankhiteled, nem lesz több a fizetésed, nem lesz olcsóbb a kolbász és a sör. Nem állítom, hogy ennek a testnek a megalkotása egyenértékű a relativitáselmélettel, de próbáljunk már kicsit kibújni a barlangunkból és rácsodálkozni a világra, hogy a puszta életszükségletek minél alaposabb kielégítését célzó találmányokon kívül is van mire odafigyelni.

Talán még az is lehetséges, hogy a gömböc által képviselt problémák, sejtések, és a megoldás végül hamarabb lesz része mindennapi életünknek mint a fénysebességnél gyorsabb utazás. Ki tudja? Lehet. Akkor majd gondolom mindenki könnyes szemmel fogja mesélni az unokáknak:
"Igen én láttam élőben a nagy találmány megszületését, ott voltam, egy levegőt szívtam vele. Valahogy mindannyian egy emberként éreztük most valami jelentős lépést tett az emberiség. Tudod kis unokám életem legboldogabb pillanata, hogy ebben a korban élhettem"

bulgárúr (és a kibaszott haverjai) meg szarjon sünt
Nem fogok könnyeket hullajtani értük, ha végül a vezérkarnál elpattan a cérna és mivel IMF-EU által lezárták a mozgásterét azt mondja: "No akkor teljes vagyonelkobzás ezeknek a kibaszott férgeknek akik tönkretették az országot"

(nyilván a saját oldalukon is vannak jócskán élősködők de ha 5:1 arányban buknak le balos és jobbos tetvek akkor az aránnyal elégedett lennék, meg talán a valósághoz is közel lenne)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.19. 11:13:05

Most valahogy nem tudom elképzelni mi a gond azzal, ha egy magyarokról szóló könyvet lefordítanak kínaira (=> Azon belül melyik nyelvjárás? Mandarin?), és kiviszik az expora. Az, hogy sokaknak nem tetszik hogy a sajnálatos hülyegye... izé, álértelmiségi pesszimizmust is megemlíti, valahol érthető, hiszen ez nem kicsit imázsromboló, DE ezt mi magunk generáljuk. Szóval inkább ez ellen kéne fölvenni a harcot!

Ennek tükrében "Gyuri bá" kijelentésé nem csodálkozom...

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.19. 11:14:32

@laspalmas: Lehet az is benne játszott, hogy az egy újabb könyv az általad mutatottnál - igaz, pl. a történelmi személyiségek, földrajz esetében sok változás nem történt azóta.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.19. 11:15:49

@Marcellusca: jaaaaj. sok minden nem változott ott...

"Remélem, hogy amit ezután leírok, arra jól emlékszem, mert már nagyon régen történt. Abban az időben, amikor Magyarország (a keleti blokkból elsőként, a néhai Fekete János - nyugodjon békében - és az emiatt igen csak keményen támadott Medgyessy Péter tevékeny közreműködésével) csatlakozott a Nemzetközi Valutaalaphoz, s lehetőség nyilt arra, hogy Magyarország kölcsönt kapjon."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.19. 11:28:19

Nem értem én azt a dolgot. A legjobbat az tenne az exponak itthon, ha szépen kussolnának róla és nem emlegetnék semmilyen kontextusban, erre ilyen faszságokkal dicsekednek.

derelyegrádi szellem 2010.07.19. 11:38:45

@bulvármédiás =>:

Nézzük:

"Most valahogy nem tudom elképzelni mi a gond azzal, ha egy magyarokról szóló könyvet lefordítanak kínaira (=> Azon belül melyik nyelvjárás? Mandarin?), és kiviszik az expora."

1./ Ez a faszi már írt könyvet mint korábbi kommentemben írtam, az ameriaki médiáról. Végtelen szart (szar stílus, súlyos tárgyi tévedésekkel). Ez a csávó nem tud írni, senkinek nem kell a könyve, ezért közpénzből lefordíttatják, és felvásárolják a "piac" nagyobb dicsőségére, a "piac" egyik vezérlovagjának könyvét. Talán ennyi..

2./ Mo-t 2010-ben miért egy címeres exkomcsi könyvén keresztül kívánjuk bemutatni?

3./ Drágabolgárúr eddigi munkásságában csak és kirólag fikázta és gyalázta a magyarokat, ami ismét felveti a fenti kérdést.

"Az, hogy sokaknak nem tetszik hogy a sajnálatos hülyegye... izé, álértelmiségi pesszimizmust is megemlíti,"

1./ Arról volt szó, hogy ez Mo-ról szól, nem pedig önéletrajzi a mű...:-)

2./ Ha álértelmiségiként pl. kaptam volna 34 millió végkielégítést a Rádiótól mint ő (egy közös megegyezéssel történő távozás kapcsán), és utána még a haverok nyomnak egy "Veled is megtörténhet" országos mártírkapmányt, én se lennék annyira pesszimista, de ha ez nem én vagyok, hanem a finanszírozó oldalról veszek részt ebben, akkor bizony az ok erre. Pesszimizmusra, kiábrándultságra, sok mindenre...

"DE ezt mi magunk generáljuk."

Nem, ezt ŐK generálják.

"Ennek tükrében "Gyuri bá" kijelentésé nem csodálkozom... "

A fentiek tükrében én gyuribá semmilyen kijelentésén, hozzáállásán nem csodálkozom. Mert ha csodálkoznék, az olyan lenne, mint akik csodálkoznak azon, hogy Biszku elvtárs nem bánt meg semmit. Miért tette volna? Havi 640 e nyugdíjat kap, a Rózsadombon lakik a rendszerváltás után 20 évvel is. Ha kapott volna egy életfogytot egy várbörtön pincéjében, akkor megbánta volna. Így mi oka lenne megbánni?

Énbagoly 2010.07.19. 12:26:14

Azért kíváncsi lennék, hogy hány magyar író, vagy költő örülne annak ha a könyvéből "csak" 1,2 millió forintos bevétele lenne.

Dr. No 2010.07.19. 14:16:40

Azt hogyan fordítják kínaira, hogy "cölöpverő gépként döngöltem"?

Horizont 2010.07.19. 15:48:18

Sok híres régen élt magyarral lehet dicsekednünk, nem kell ehhez Bolgár György. Nem is értem, hogy miért fordították le kínai nyelvre? Mennyi kínai olvassa ugyan el? Azt se tudják, hol van Magyarország.
A Klubrádióban már régóta hallgathatatlan Bolgár, régen még jókat röhögtem rajta, de ma már teljesen be van kattanva, oly mértékben elfogult, hogy hajmeresztő. Ez is csak tömi a zsebeit ész nélkül:(

Nuuk 2010.07.19. 16:33:28

Ezt a "keljfeljancsi"zást érdemes lenne befejezni. Ha valaki túl sötét ahhoz, hogy megértse, mi is ez, akkor inkább maradjon csöndben, ne fitymálja le azt, amihez hasonló jelentőségű dolgot valószínűleg úgysem tud majd megalkotni...

tudi 2010.07.19. 16:38:16

"Érthetetlennek nevezte, hogy a jobboldali sajtó, amely eleinte azon fanyalgott, hogy szinte semmi magyar nincs a pavilonban a Gömböcön kívül, most, hogy az ő könyve is odakerült, amiatt elégedetlenkedik."
Áh B+ ez fájt. Ezeknek a jó embereknek az arcbőre olyan vastag, hogy szerintem tankpáncélként kéne felhasználni, de lehet erősebb, mint a kevlár.

gramercy 2010.07.19. 20:31:07

biztos csak a veletlen muve, hogy PONT bolgarur konyvet valasztottak

meg veletlenul sem valaki mas konyvet, peldaul a Lonely Planet Hungary-t, biztos sokkal szinvonaltalanabb

mokas_gizi 2010.07.19. 23:07:56

Itt az a igazi nagy probléma, hogy igen ezt megtették, mindenki tudja, sajtó is tele volt vele DE SEMMILYEN következménye sem lesz...és senkitől sem kérik ezt az egészet vagy az összes többi dolgot számon...

Innentől meg soha nem lesz itt semmi. 1-2 megbukik valaki kap egy felfüggesztettet esetleg 1-2 évet (10-100 milliókért én is ülnék max 2-3 évet...)

mokas_gizi 2010.07.19. 23:09:23

@mokas_gizi:

Mondjuk itt annyiban kellemetlenebb a szituáció hogy nemzetközileg égtünk be,. bár túl sok jelentősége nincs ennek...politikai "elit" úgy is hordozza "jó" hírünket a nagyvilágba...

egyenlítő 2010.07.19. 23:24:18

Akkor most mi is a probléma azontúl, hogy nem egy rendes Magyar emberrel iratták meg ezt a könyvet? Mondjuk a Zsótival!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.07.19. 23:56:40

Pekingbol nem esett nehezemre kiruccanni Shanghaiba... Arrol most nem akarok beszelni, hogy milyen ultraegoo kontraszelektiv tehetsegtelen tolvaj szemet pavilont epitettek a politikus barat aszkanar magyarok, mert nem volna objektiv, mert mindossze katalogusbol lattam az "erdekessegeket" a sivar semmirol...

Inkabb arrol, hogy mennyire kreativ es latvanyos otleteket vonultattak fel olyan orszagok ahol a korrupcio es a tehetsegtelenseg es az agyatlan de jol helyezkedo vallveregeto seggfejek nem annyira szignifikansan hatarozzak meg az orszag profiljat mint a mienket....

Dania pavilonjaban biciglizhetsz egy kort es megnezheted az osszes latvanyelemet egy osvenyt kovetve, nemetek hatalmas led projektor gombbel kapraztatnak, olaszoknal a ferraritol kiveve mindent kiprobalhatsz amit nemzetuk gyart vagy keszit... nos, a fagyi es a pizza igen nepszeru,... de maskulonben meg a Torokoknel is fozott fagylaltot kapsz ami elkepesztoen finom, de azert en a Daubnert delegaltam volna egy kis konkurenciat teremtve nekik....

Nalunk semmi gasztronomia, semmi kultoralis sajatossag szorakoztato kontosbe burkolva... magyaran otlettelenseg, a lopas a lenyeg megint, minimalis munkavegzessel, tisztara mint demszky 20 ev varosvezetese... miert is lennenek kulonbek ezek a expos gazemberek....

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.20. 00:32:01

A pavilonról is lehetne szólni valamit. Méregdrágán becsomagoltak egy egyenpavilont (!) silány építészeti alkotást létrehozva. Miközben más országok olcsóbban sokkal "nagyobbat szóló" pavilonokat építettek.

Pszt! 2010.07.20. 00:45:27

Savanyú a szőlő mi? Egy bolsizsidócigóbuzi könyvet mert írni Magyarországról.
Többet ilyen úgyse lesz. Ezután csak a fideSS haverok nyerhetik a zsíros megrendeléseket.

Rwindx 2010.07.20. 00:51:17

@Pszt!: azt nem tudom hogy az mind illik-e rá amit írtál, de hogy egy rohadt kommer az biztos, aki a saját maga és elvtársai érdekén kívül mást nem néz. Lehet a te információid első kézből valók...

Egyébként azt ír amit akar, ki nem szarja le a tetű kommert, de ne az adófizetők zsebéből akarja a szarjáért a dotációt, adja el az elvtársainak. Felfogod a problémát?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.20. 01:45:07

@Pszt!: nem buzi, csak a stílusa. A genetikai hátteret pedig hagyjuk meg Dr. Czeizelnek a kivénhedt bolsi faszharcos elemzésével kapcsolatban.

Shinigami Daiko 2010.07.20. 08:11:55

azért a helyén lehetne kezelni ezt a "könyvet". Minden kiállításon (ld. még Budapesti Ipari Vásár - vagy mi a neve) rengeteg színes papírral ("szóróanyag") terítik a zembereket. Ez marketing, nem pedig szépirodalom. Ilyen értelemben a kiállítás költségeibe tartozik, ugyanúgy, mint a székek, meg a szemetesvödör, amibe a lányok a kifőzött kávé alját szórják. Hogy kit bíztak meg a megírásával - ezen lehet végtelenül izmozni... A legközelebbi világkiállításra a hasonló nyomtatványt (mert ez az) majd egy jobboldali kötődésű tollnok fogja ... (vagy nem..)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.20. 10:15:04

@derelyegrádi szellem: Aha, így már kapiskálom...

Amúgy nem biztos, hogy csak ŐK generálják a "szerencsétlen Magyarország" világképet, mert ehhez a velük szemben állók is hozzájárulnak - nem kicsit, nagyon!

Rwindx 2010.07.20. 11:14:47

@Shinigami Daiko:
Azt mintha a BKIK szervezné és a kiállítók finanszíroznák... tehát magánpénzből.

Úgy tűnik neked sincs annyi eszed hogy felfogd annak sem örülnénk ha egy jobboldali bértollnok írná meg a következő világkiállításra szánt "anyagot".
Neked persze csak izmozás, meg "leszámolás" az ha az ember jóizlést, törvényességet, egyenes beszédet vár.
Persze azok a paraziták akiknek a lételeme a lopás, a hazugság, a csalás, a mutyi azok ezen könnyen átsiklanak és természetesnek veszik, legjobb esetben a válasz az hogy ok, loptunk, majd ti is loptok. Hányingerkeltő.

Rwindx 2010.07.20. 12:05:39

off:
index.hu/belfold/2010/07/20/hiller_istvan_millios_pogacsapenze/
4 hónap alatt 2.2 millió "pogácsapénzt" költöttek.
Ha 1 főre számolok 1db ásványvizet 150Ft, 5db pogácsa 500Ft, 200Ft kávé +szalvéta + egyéb, az 1 fő pogácsáztatása kb 850Ft. Ez azt jelenti hogy durván 2600 embert kellett megpogácsáztatnia a inisztériumban 80 munkanap alatt.

Életszerű.

on:

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.20. 12:08:51

@Rwindx:

Lehet Szűcs Erika ott is dolgozott :)

Rwindx 2010.07.20. 12:16:47

@laspalmas:
hmm, akkor is maradna szerintem vagy 1300 főre :)

Geza 2010.08.16. 13:32:00

Fejlemények vannak: "Nyomoz a rendőrség a Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjával kapcsolatban. A hatóság iratokat, számítógépeket foglalt le és már az ügyben érintett tanúkat is meghallgatta. A kivitelező továbbra is pénzhiánnyal küzd, a KIM viszont tartja magát csütörtöki álláspontjához: a vizsgálat lezártáig nem fizetnek."

kuruc.info/r/2/64300/

süti beállítások módosítása